NO163469B - Haandbetjent sikringsbryter og flerpolet bryterblokk utformet av parallelle ved siden av hverandre liggende brytere. - Google Patents

Haandbetjent sikringsbryter og flerpolet bryterblokk utformet av parallelle ved siden av hverandre liggende brytere. Download PDF

Info

Publication number
NO163469B
NO163469B NO854936A NO854936A NO163469B NO 163469 B NO163469 B NO 163469B NO 854936 A NO854936 A NO 854936A NO 854936 A NO854936 A NO 854936A NO 163469 B NO163469 B NO 163469B
Authority
NO
Norway
Prior art keywords
switch
engagement
accordance
arm
switch lever
Prior art date
Application number
NO854936A
Other languages
English (en)
Other versions
NO163469C (no
NO854936L (no
Inventor
Dieter Bossert
Original Assignee
Lindner Gmbh
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Lindner Gmbh filed Critical Lindner Gmbh
Publication of NO854936L publication Critical patent/NO854936L/no
Publication of NO163469B publication Critical patent/NO163469B/no
Publication of NO163469C publication Critical patent/NO163469C/no

Links

Classifications

    • HELECTRICITY
    • H01ELECTRIC ELEMENTS
    • H01HELECTRIC SWITCHES; RELAYS; SELECTORS; EMERGENCY PROTECTIVE DEVICES
    • H01H9/00Details of switching devices, not covered by groups H01H1/00 - H01H7/00
    • H01H9/10Adaptation for built-in fuses
    • H01H9/104Adaptation for built-in fuses with interlocking mechanism between switch and fuse
    • HELECTRICITY
    • H01ELECTRIC ELEMENTS
    • H01HELECTRIC SWITCHES; RELAYS; SELECTORS; EMERGENCY PROTECTIVE DEVICES
    • H01H1/00Contacts
    • H01H1/12Contacts characterised by the manner in which co-operating contacts engage
    • H01H1/14Contacts characterised by the manner in which co-operating contacts engage by abutting
    • H01H1/20Bridging contacts

Landscapes

  • Keying Circuit Devices (AREA)
  • Fuses (AREA)
  • Electronic Switches (AREA)
  • Mechanical Control Devices (AREA)
  • Switch Cases, Indication, And Locking (AREA)
  • Slide Switches (AREA)
  • Oscillators With Electromechanical Resonators (AREA)
  • Relay Circuits (AREA)
  • Breakers (AREA)
  • Burglar Alarm Systems (AREA)
  • Lock And Its Accessories (AREA)
  • Air-Flow Control Members (AREA)
  • Use Of Switch Circuits For Exchanges And Methods Of Control Of Multiplex Exchanges (AREA)

Description

Den foreliggende oppfinnelse vedrører en håndbetjent sikringsbryter med en bryterhendel og en sjakt som opptar en smeltesikringsinnsats, hvor bryterhendelen i bryterens innkoplete stilling tildekker sjakten for smeltesikringsinnsatsens sjakt, hvor bryterhendelen er stangutformet, og innbefatter en inngrepsarm og en drivarm, hvor drivarmen ved fjernet eller ikke korrekt innsatt smeltesikringsinnsats i bryterhendelens av-stilling, blokkeres via en opplagring.
Sikringsbrytere av denne type oppstilles blokkvis i en rekke og anvendes særlig som husholdningssikringer i lavspen-ningsområder. Oppfinnelsen vedrører således også en flerpolet bryterblokk utformet av parallelle, ved siden av hverandre liggende sikringsbrytere.
Slike kjente brytere, som f.eks. er vist i DE off. skrift nr. 29 34 149 eller DE off. skrift nr. 26 18 360, oppviser på oversiden av bryterens hus en klappformet bryterhendel, hvormed den i huset anordnete bryter betjenes manuelt. I bryterens lukkete stilling blir smeltesikringsinnsatsens sjakt tildekket av bryterhendelen. Derfor må bryterhendelen ved ombytting av sikringer først bringes i åpen stilling, hvorved smeltesikringsinnsatsens forsyningssidige kontakt fraskilles strømnettet. Tilsvarende iverksettes, ved ikke innsatt eller ikke korrekt innsatt smeltesikringsinnsats, en avstengningsmekanisme, som blokkerer bryterhendelen i dens åpne stilling. Derved oppnås en økt sikkerhet mot berøring.
Oppfinnelsen bygger på erfaringer med ovennevnte brytere, ved at i praksis kan dens avstengningsmekanisme ødelegges ved en kraftig påvirkning av bryterhendelen. Dette fører videre til funksjsonsudugelighet for bryteren, eller enda verre, til en lukking av bryteren, hvorigjennom det til tross for feil eller ikke forskiftsmessig innsatt smeltesikringsinnsats kan den forsyningssidige nedre kontakt på sikringssokkelen blir satt under strøm. Særlig når en elektisk forbruker er forskjellig sikret via blokkvise, ved siden av hverandre liggende sikringsbrytere, kan. forbrukerdeler som omfatter parallelle sikringsbrytere som er forsynt med en reglementert innsatt smeltesikringsinnsats settes under strøm, selv om det i forbrukerens krets åpenbart foreligger feil.
Formålet med oppfinnelsen er å frembringe en sikringsbryter av den innledningsvis nevnte type, hvor sikringsbryterens avstengningsmekanisme er effektivt beskyttet mot ødeleggelse ved kraftige håndgrep på bryterhendelen.
Dette oppnås ifølge en utførelse av en håndbetjent sikringsbryter som kjennetegnes ved at bryterhendelens inngrepsarm er fjærbelastet motsatt til en innkoplingsretning, og inngrepsarmen er via et vinkelledd inndelt i et innerben og et ytterben.
Fordelaktige videreutviklinger og ytterligere konstruktive kjennetegn ved oppfinnelsen er angitt i de øvrige krav.
.'Ifølge oppfinnelsen er det tilveiebrakt et vinkelledd i en inngrepsarm, som derved ikke er stiv. Ved fraskilt sikringsinnsats og derved blokkert bryterhendel, knekkes vinkelleddet fra strekkstillingen mot fjærbelastningen i dens knekkstilling ved et kraftig inngrep på bryteren. På denne måte påvirkes opplagringen med full inngrepskraft via bryterhendelen ved tradisjonelle
sikringsbrytere på grunn av at momentforholdene flerdobles, men er med fjærbelastningen kun belastet med en brøkdel av inngrepskraften.
Ifølge en særlig hensiktsmessig løsning presses vinkelleddet oppad i strekkretningen av en dreiefjær som er anordnet koaksialt med leddets dreieakse. Dreiefjæren kan særlig være integrert i leddet, hvorved den får en særlig kompakt og plassbesparende utforming. På grunn av den særlig valgte fjærkonstant, fremskaffes det en bryter ifølge oppfinnelsen som funksjonerer uten problem. Ved at den overførbare kraft er større enn den for å overvinne innkoplingskraften, er en sikker lukking av bryteren ved reglementert innsetting av smeltesikringsinnsatsen alltid mulig. Ved blokkert bryterhendel, overføres kun en brøkdel av angrepskraften via fjæren mot opplagringen. Ved den valgte utførelse av fjæren er denne kraft så liten, at det ikke oppstår fare for ødeleggelse av bryterens opplagring. Derfor forholder bryterhendelen seg ved korrekt innsatt sikringsinnsats, som tradisjonelle sikringsbrytere. For uskolert personale blir det således ingen omstilling ved betjeningen. Den særlig sikkkerhetstekniske, fordelaktige utførelse av sikringsbryteren ifølge oppfinnelsen fremtrer først ved feilaktig betjening.
Når vinkelleddet er anordnet i inngrepsarmens innenfor-liggende område i nærheten av bryterhendelens dreieakse, kan et bryterinngrep kun følge over inngrepsarmens knekksikre ytterben. Når innerbenet er svært kort, tilveiebringes det nemlig ingen angrepsflate for inngrep med bryteren. Dessuten er som følge av vinkelleddets anordning i nærheten av dreiepunktet relativt til opplagringsstedet omtrent likeformete stangutforminger. Disse forenkler utvalget av dreiefjærer, ved at deres fjærkonstant kun velges slik, at den maksimale overførbare kraft er mindre enn brekkraften fra opplagringsstedet. Kompliserte beregninger på grunn av ulike hendelutforminger kan derfor bortfalle.
Ifølge en foretrukket utførelse er vinkelleddet beskyttet mot utvendige angrep og uutsigelige manipulasjoner. Ved at dreieskjærene ikke står over bryterhendelns omrissflate, kan dens spisse ende ikke forårsake beskadigelse av betjeningspersonale.
Videre kan det anordnes anleggsflater i knekkretningen bak vinkelleddet for at innerbenet og ytterbenet skal ha motstående anlegg til hverandre, og derved unngås det effektivt at vinkelleddet overstrekkes ved bevegelse av bryterhendelen i åpningsretningen. Ved hjelp av den vinklete utforming av anslagsflåtene (ifølge krav 10), oppnås det en stabil oppbygging av vinkelleddet. Disse egenskaper blir ytterligere underbygget gjennom de kjennetegnende trekk ifølge krav 11. Ifølge oppfinnelsen foreslås det altså en sikringsbryter, som i sum av fordeler er svært funksjonssikker og ytterst godt beskyttet mot beskadigelse.
Sikringsbryteren oppviser særlige fortrinn ovenfor kjente typer, når flere kombineres til en bryterblokk som kjennetegnes ved at bryterhendlene er koaksialt opplagret og drivarmen, henholdsvis inngrepsarmenes innerben relativt til innkoplings- og utkoplings-dreiebevegelsen er stivt forbundet til hverandre. Er nemlig kun én smeltesikringsinnsats ikke innsatt eller ikke korrekt innsatt, blir samtlige sikringsbrytere blokkert ved hjelp av den i denne sikringsblokk anbrakte avstengningsmekanisme og den stive forbindelse mellom drivarmene. Når alle bryterhendelens inngrepsarmer via et vinkelledd er sikret, er det ikke mulig å ødelegge opplagringen og å sette forbrukeren som er etterkoplet sirkingsblokken helt eller delvis under strøm. Dette utgjør en vesentlig sikkerhetsmessig fordel sammenliknet med kjente bryterblokker. En særlig fordelaktig og enkel konstruksjon er beskrevet i kravene 13 og 14. Hele blokken betjenes av en eneste bryterhendel, som er sikret via et vinkelledd.
Oppfinnelsen vil nå bli nærmere beskrevet ved hjelp av et utførelseseksempel og under henvisning til de medfølgende tegninger, hvori: Fig. 1 viser et riss av en sikringsbryters åpnede halvdel med forskriftsmessig innsatt sikringsinnsats og en lastbryter i innkoplet stilling. Fig. 2 viser et riss tilsvarende fig. 1 med uttatt smeltesikringsinnsats og med bryterhendel og lastbryter i utkoplet stilling. Fig. 3 viser et riss tilsvarende fig. 1 og 2, med uttatt smeltesikringsinnsats ved antydet inngrep av en tilstedeværende bryterhendel til tross for en blokkering.
Hele sikringsbryteren, som er gitt tallhenvisningen 1, er satt sammen av to hushalvdeler 2 som utgjøres av et isolasjonsmateriale, som antydet på figurene. En delefuge mellom hushalvdelene 2 løper i figurenes tegningsplan. Begge hushalvdelenes endepartier er forbundet til hverandre ved klinking. Naglene rager således ut gjennom gjennomføringshuller 3. Sikringsbryteren 1 inneholder en sjakt 4 for å oppta en smeltesikringsinnsats 5. Koplingsklemmer 6, 7 tjener til å slutte strøm over smeltesikringsinnsatsen 5. Koplingsklemmen 7 er elektrisk ledende forbundet med en skruinnfatning 8 over en leder 10, hvori en skrukapsel 11 med sin holderkappes 9 gjenger kan skrus inn.
Smeltesikringsinnsatsen 5 er ved sin øvre og nedre ende utstyrt med endekontakter, nemlig en øvre kontaktkrone 12 og en nedre kontaktkrone 13. Ved forskriftsmessig innskrudd skrukapsel 11 tilveibringes en ledende kontakt mellom skrukapselen 11 og smeltsikringsinnsatsens 5 øvre kontaktkrone 12. Smeltesikringsinnsatsens 5 nedre kontakt 13 ligger i figurenes tegningsplan og er bevegelig anordnet mot den innenfor huset anordnete motkontakt 14. Motkontakten 14 føres sideveis utad fra sjaktens 4 område til en kontaktbrikke 15 som via en bryterhendel 16 kan anvendes som en lastbryter. Kontaktbrikken 15 ligger ved innkoplet lastbryter (fig. 1) ved dens begge kontaktpartier 17, 18 an mot motkontaktendene 19, 20 til smeltesikringsinnsatsens motkontakt 14, dvs. mot en kontakthane 21 forbundet til tilslutningsklemmen 26.
Kontaktbrikken 15 blir via trykket fra spennfjærer 22, 23 presset oppad i retning mot motkontaktendene 19, 20, dvs. i retning mot innkoblingsstilling. Spennfjærene 22, 23 støtter seg med sin nedre ende an mot en husvegg 24.
En trykkstang 25, som består av et isolasjonsmateriale, ligger med sin frontende an mot kontaktbrikkens 15 overside. Trykkstangen 25 som er opplagert i spennfjærene 22, 23 i trykkretningen, dvs. rettvinklet på kontaktbrikkens 15 lengderetning og mellom husets vegger 27 og lengdeforskyvbart på innsiden av sikringsbryteren 1. Ved sin opplagring fra kontaktbrikken 15, ligger den i innsatt posisjon i mellomrommet mellom kontaktbrikkens 15 elektrisk ledende og med hverandre forbundne motkontaktender 19, 20.
Brytervippen 16 er svingbart opplagret om en dreiaksel 28 på sirkingsbryteren 1, som løper vertikalt på tegningsplanet. Den er ved sin ende 29, som vender mot trykkstangen 25, utstyrt med et utløp 30 for opptakelse av den bryterhendelformete styrestang, som i det etterfølgende benevnes bryterhendelstang 31, og en for bryterhendelstangen 31 utformet stang 32, og hvor det hele er utstyrt med en vinkelstangarm 33. Brytervippe-stangens 31 frie ende er svingbart opplagret om bryterhendelens 16 dreieakse 28. Stangen 32 tjener som trykkoverføringsdel og ligger med sin frie ende 34 an mot trykkstangens 25 bakre side som vender bort fra kontaktbrikken 15. Stangens 32 frie ende 34 hviler i et spor 35 på trykkstangens 25 bakre side, som er svingbar i et visst vinkelforløp. Ved at det presses oppad på kontaktbrikken 15 og trykkstangen 25 av spennfjærene 22, 23 ligger stangen 32 med sin frie ende 34 permanent i sporet 35.
Ved overføring av bryterhendelen 16 fra innkoplet stilling (fig. 1) til utkoplet stilling (fig. 2), blir vinkelstangarmen 33 via anlegg mot utløpet 30 på bryterhendelens 16 nedre ende gjennomtrykket via en strekkstang (ikke vist). Derved beveges vinkelstangarmens leddakse nedad i retning av kontaktbrikken 15. Via stangen 32 trykkes derved trykkstangen 25 nedad (pilretning 26) og kontaktbrikken 15 løftes av motkontaktene 19, 20.
I det etterfølgende vil bryterhendelens 16 avstengningsan-ordnings oppbygging og virkemåte bli nærmere beskrevet. Den består i det vesentligste av en i pilretningen 26 forløpende avstengningsbøyle 37, som med sin kontaktende 38 er festet til sjakten 4 i kontaktbrikkesidens randområde. Avstengningsbøylens 37 frie ende 39 befinner seg i omgivelsesområdet til bryterhendelens 16 ende 29. Med bryterhendelen 16 i utkoplet stilling, ligger utløpet 30 over avstengningsbøylens 37 frie ende. Smeltesikringsinnsatsens 5 motkontakt 14 blir ved sin underside presset oppad via en kontaktfjær 40, som ved sin nedre ende støtter seg til. husveggen 24. Med bryterhendelen 16 i utkoplet stilling (fig. 2), ligger utløpet 30 over avstengningsbøylens 37 frie ende 39. Blir nå smeltesikringsinnsatsen 5 brutt, blir. motkontaktene løftet oppad via presset fra pressfjæren 40 og avstengningsbøylens 37 frie ende 39 skyves inn i utløpet 30. Ved bevegelse av bryterhendelen 16 i innkoplings-retningen 41, kommer avstengningsbøylens 37 frie ende 39 i anlegg med utløpets 30 rand 42, hvorved bryterhendelen 16 er blokkert.
Denne situasjonen er vist i fig. 3.
Fig. 3 skal på den andre side i det etterfølgende forklare bryterhendelens 16 oppbygging og virkemåte.. Brytervippen 16 er utformet som en løftestang og er dreibart opplagret om en dreieakse 28 i sikringsbryteren 1. Den er i det vesentlige L-formet, hvorved det L-formete horisontale vinkelben 43 ved sin frie ende går over i en sylinderrulle 44 som er anordnet konsentrisk med dreieaksen 28. Sylinderrullen 44 oppviser ved sitt kontaktsidige omkretsområde utløpet 30 som avstengnings-bøylen 37 ved ikke innsatt eller ikke korrekt innsatt smeltesikringsinnsats 5 griper inn i og som bryterhendelstangen 31 ligger i. Sylinderrullens 44 kontaktsidige parti tjener således som drivarm 45 på vinkelstangarmen 33 og derved for inngrep mot kontaktbrikken 15 over trykkstangen 25. Den kontaktsidige del av sylinderrullen 44 blir, sammen med det L-formete vinkelben betegnet som inngrepsarm 46. Inngrepsarmen 46 er via et vinkelledd 49 inndelt i et innerben 47 og et ytterben 48 via overgangsområdet mellom sylinderrullen 44 og det horisontale vinkelben 43. Vinkelleddet 49 blir presset oppad av en dreiefjær 51 som er opplagret konsentrisk om en leddakse 50 motsatt bryterhendelns 16 innkoplingsretning 41. Den oppadvirkende kraft blir overført via dreiefjærens 51 frie ender 53, 54, ved at disse ligger an mot innerbenet 47 henholdsvis ytterbenet 48 som vender i knekkretningen 55. Dreiefjæren oppviser en slik fjærkraftkonstant, at den overfører større kraft enn det som behøves for å overvinne innkoplingskraften, men som er mindre enn sperrekraften som avstengningsbøylen 37 påfører en opplagring 56. således fastholdes (fig. 1) vinkelleddet 49 via fjærbelastningen vesentlig i sin strekkstilling ved et inngrepsforløp ved ikke blokkert bryterhendel. Ved blokkert bryterhendel (fig. 3) føres vinkelleddet 49 over til sin knekkstilling. Fig. 3 viser en særlig fordelaktig utførelsesform ved oppbygging av bryterhendelen 16 med vinkelleddet 49. Vinkelleddet 49 ligger nemlig i overgangsområdet mellom sylinderrullen 44 og et L-horisontalt vinkelbens 43 utragende utsparing 57, uten at dreiefjærens frie ender 53, 54 fremtrer over bryterhendelens 16 omrissflate. Fra utsparingen 57 rager en delefuge 58 utad i sylinderrullens 44 område. Innerbenet 47 og ytterbenet 48 oppviser mot hverandre vendte anslagsflater 59, 60, som i vinkelleddets 49 strekkstilling (fig. 1) ligger an mot hverandre. Vinkelformen på anleggsflåtene 59, 60 er fordelaktig utformet på en slik måte, at bevegelseskrefter som opptrer i vilkårlige retninger, kan fordeles jevnt over vinkelflatens formfaste anlegg. Brytervippens 16 spesielle utforming med L-formet parti og sylinderrulle 44, tilveiebringer dessuten en økt størrelse på de motstående anleggsflater 59, 60, hvorved det opptredende spesifikke flatetrykk reduseres ytterligere.
Enn videre kan parallelle, ved siden av hverandre anordnete sikringsbrytere av den type som er vist i figurene 1-3, danne en flerpolet bryterblokk. Ved slike bryterblokker er de enkelte bryterhendelr 16 koaksiale om en dreieakse 28. Fordelen ifølge oppfinnelsen, er at inngrepsarmenes 46 innerarmer 47 henholdsvis drivarmenes 45 sylinderruller 44 er stivt forbundet med hverandre. I praksis oppnås det derved, at sikringsblokkens enkelte sikringsbrytere 1 er utformet felles, og det kan anvendes en gjennomgående sylinderrulle 44. Via denne stive forbindelse er det garantert, at ved avstengning av en sirkingsbryter 1, ved inngrep i den tilstøtende avstengningsbøyle 37 i et utløp 30, blir hele sikringsblokken avstengt. Ved at bryterhendelns 16 ytterarm 48 via vinkelleddet 49 er nedbøybart, kan hverken sikringsblokken eller opplagringen 56 inngripe fordi overføring av bryterhendeln 16 til innkoplet stilling med makt, medfører at den ødelegges.
Via den stive forbindelse til inngrepsarmens 46 ytterledd 48 i de enkelte sikringsbrytere, virker denne på en enhetlig måte
som en flerpolet sikringsblokk, hvorved avstengningsfunksjonen ved ikke innsatt eller ikke korrekt innsatt smeltesikringsinnsats 5 for en enkelt pol, hindrer inngrep for hele blokken. I så fall
spares den stive forbindelse mellom sylinderrullene 44 for sammenbygging til en del. Blir nemlig bare én drivarm 4 5 blokkert ved hjelp av oplagringen, overføres via ytterbenenes stive forbindelse med hverandre heller ikke bare et knekkdreie-moment på samtlige vinkelledd, men intet innkoplingsdreiemoment overføres på de ikke blokkerte drivvarmer.

Claims (14)

1. Håndbetjent sikringsbryter (1) med en bryterhendel (16) og en sjakt (4) som opptar en smeltesikringsinnsats (5), hvor bryterhendelen (16) i bryterens (1) innkoplete stilling tildekker sjakten (4) for smeltesikringsinnsatsens (5) sjakt (4), hvor bryterhendelen (16) er stangutformet, og innbefatter en inngrepsarm (46) og en drivarm (45), hvor drivarmen (45) ved fjernet eller ikke korrekt innsatt smeltesikringsinnsats (5) i bryterhendelns (16) av- stilling, blokkeres via en opplagring (56), karakterisert ved at bryterhendelens (16) inngrepsarm (46) er fjærbelastet motsatt til en innkoplingsretning (41), og inngrepsarmen (46) er via et vinkelledd (49) inndelt i et innerben (47) og et ytterben (48).
2. Sikringsbryter i samsvar med krav 1, karakterisert ved at vinkelleddets (49) knekkretning (55) tilsvarer bryterhendelens (16) innkoplingsretning (41).
3. Sikringsbryter i samsvar med krav 1 eller 2, karakterisert ved at fjæren som frembringer fjærbelastningen på vinkelleddet (49) er en dreiefjær (51) anordnet koaksialt med vinkelleddets (49) leddakse (50), og at dens frie ender (53, 54) på innersiden av inngrepsarmens (46) innerben (47) og på motsatt side av ytterbenet (48) presser oppad i knekkretningen (55).
4. Sikringsbryter i samsvar med krav 3, karakterisert ved at dreiefjæren (51) oppviser en slik fjærkonstant, at den overførbare kraft er større enn den for å overvinne innkoplingskraften, men er mindre enn opplagringens (56) sperrekraft, at bevegelsesforløpet ved ikke blokkert bryterhendel (16) er slik at vinkelleddet (49) vesentlig holdes fast i sin strekkstilling via fjærbelastningen og ved blokkert bryterhendel (16) overføres vinkelleddet (49) til sin knekkstilling.
5. Sikringsbryter i samsvar med et av de foregående krav, karakterisert ved at vinkelleddet (49) er anordnet liggende på innsiden av inngrepsarmens (46) område i nærheten av bryterhendelns (1.6) dreieakse (28).
6. Sikringsbryter i samsvar med et av de foregående krav, karakterisert ved at bryterhendelns inngrepsarm (46) er utformet L-formet og i innkoplet stilling tildekker sjakten (4) og i utkoplet stilling frigjør sjakten (4), ved vinkelleddet (49) er anordnet på innsiden av det L-horisontale vinkelbens (43) inneholdende leddakse (50).
7. Sikringsbryter i samsvar med krav 6, karakterisert ved at det L-horisontale vinkelben (43) oppviser i sin knekkretning (55) motvendende innerside et utløp (57) hvori vinkelleddet (49) ligger.
8. Sikringsbryter i samsvar med krav 7, karakterisert ved at dreiefjæren (51) er anordnet på innersiden av en L-omrissflate.
9. Sikringsbryter i samsvar med et av de foregående krav, karakterisert ved at inngrepsarmens (46) innerben (47) og ytterben (48) er anordnet i knekkretningssiden bak vinkelleddet (47) og oppviser mot hverandre vendte anleggsflater (59, 60) for gjensidig anlegg.
10. Sikringsbryter i samsvar med krav 9, karakterisert ved at anleggsflåtene er vinkelutformet og i strekkstilling ligger vinkelleddet vesentlig fast i hverandre.
11. Sikringsbryter i samsvar med et av de foregående krav, karakterisert ved at inngrepsarmens (46) innerben (47) og drivarmen (45) sammen danner en dreieopplagret sylinderrulle (44).
12. Flerpolet bryterblokk utformet av parallelle, ved siden av hverandre liggende sikringsbrytere (1) i samsvar med de foregående krav, karakterisert ved at bryterhendlene (16) er koaksialt opplagret og drivarmen (45), henholdsvis inngrepsarmenes (46) innerben (47) relativt til innkoplings- og utkoplings-dreiebevegelsen er stivt forbundet til hverandre.
13. Flerpolet bryterblokk utformet av parallelle, ved siden av hverandre liggende sikringsbrytere (1) i samsvar med et av kravene 1-11, karakterisert ved at inngrepsarmenes (46) ytterbens (48) inn- og utkoplingsstilling er stivt forbundet med hverandre.
14. Flerpolet bryterblokk i samsvar med krav 13, karakterisert ved at ytterbenene (48) er fremstilt i ett stykke av et kunststoff.
NO854936A 1984-12-12 1985-12-09 Haandbetjent sikringsbryter og flerpolet bryterblokk utformet av parallelle ved siden av hverandre liggende brytere. NO163469C (no)

Applications Claiming Priority (1)

Application Number Priority Date Filing Date Title
DE3445285A DE3445285C1 (de) 1984-12-12 1984-12-12 Sicherungsschalter

Publications (3)

Publication Number Publication Date
NO854936L NO854936L (no) 1986-06-13
NO163469B true NO163469B (no) 1990-02-19
NO163469C NO163469C (no) 1990-05-30

Family

ID=6252566

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
NO854936A NO163469C (no) 1984-12-12 1985-12-09 Haandbetjent sikringsbryter og flerpolet bryterblokk utformet av parallelle ved siden av hverandre liggende brytere.

Country Status (7)

Country Link
EP (1) EP0184652B1 (no)
AT (1) ATE54512T1 (no)
DE (2) DE3445285C1 (no)
DK (1) DK165082C (no)
ES (1) ES290898Y (no)
GR (1) GR852776B (no)
NO (1) NO163469C (no)

Families Citing this family (12)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
DE8611082U1 (de) * 1986-04-23 1986-07-17 Lindner Gmbh, Fabrik Elektrischer Lampen Und Apparate, 8600 Bamberg Handbetätigter elektrischer Schalter
DE8715617U1 (de) * 1987-11-25 1988-03-03 Lindner Gmbh, Fabrik Elektrischer Lampen Und Apparate, 8600 Bamberg Schaltknebel für elektrische Schaltgeräte
DE8802457U1 (de) * 1988-02-25 1988-05-05 Lindner Gmbh, Fabrik Elektrischer Lampen Und Apparate, 8600 Bamberg Schalter-Sicherungseinheit aus einem Lastschalter und einem NH-Sicherungstrenner
DE3924371A1 (de) * 1989-07-22 1991-01-24 Hollandse Apparatenfab Elektrisches schaltgeraet
DE9211229U1 (de) * 1992-08-21 1994-01-05 Lindner GmbH Fabrik elektrischer Lampen und Apparate, 96052 Bamberg Sicherungsschalter mit beidseitiger Spannungstrennung
DE4435828C1 (de) * 1994-10-07 1996-04-25 Woehner Alfred Gmbh Schaltbarer mehrpoliger Sicherungssockel
PL183078B1 (pl) * 1997-12-04 2002-05-31 Legrand Fael Sp Z Oo Rozłącznik bezpiecznikowy
DE10115777A1 (de) * 2001-03-29 2003-05-15 Mueller Jean Ohg Elektrotech Mehrpoliges Schaltgerät für den Einsatz auf Sammelschienensystemen
US7855873B2 (en) * 2004-09-13 2010-12-21 Cooper Technologies Company Panelboard for fusible switching disconnect devices
DE102005015399B3 (de) * 2005-04-04 2006-05-18 Klaus Bruchmann Schaltersicherungseinheit
DE102005032139B4 (de) * 2005-07-07 2006-12-21 Siemens Ag Sicherungslasttrennschalter mit reduzierter Sicherungseinschubkraft
CN102194616A (zh) 2010-03-12 2011-09-21 库帕技术公司 带有可打开的端子盖板的熔断式断路开关

Family Cites Families (4)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
DE2618360C3 (de) * 1976-04-27 1983-11-03 Lindner Gmbh, Fabrik Elektrischer Lampen Und Apparate, 8600 Bamberg Sicherungssockel mit eingebautem Schalter
DE2934149C2 (de) * 1979-08-23 1983-04-07 Siemens AG, 1000 Berlin und 8000 München Niederspannungs-Lastschalter mit Sicherung.
DE3027561A1 (de) * 1980-07-21 1982-02-25 Siemens AG, 1000 Berlin und 8000 München Niederspannungs-lastschalter mit sicherung
DE3112295A1 (de) * 1981-03-27 1982-10-14 Lindner Gmbh, Fabrik Elektrischer Lampen Und Apparate, 8600 Bamberg Sicherungssockel fuer schmelzsicherungseinsaetze

Also Published As

Publication number Publication date
DE3578642D1 (de) 1990-08-16
DK165082B (da) 1992-10-05
GR852776B (no) 1986-03-14
DE3445285C1 (de) 1986-04-30
DK573685D0 (da) 1985-12-11
NO163469C (no) 1990-05-30
ATE54512T1 (de) 1990-07-15
EP0184652B1 (de) 1990-07-11
DK573685A (da) 1986-06-13
DK165082C (da) 1993-02-15
ES290898Y (es) 1986-11-16
NO854936L (no) 1986-06-13
EP0184652A2 (de) 1986-06-18
ES290898U (es) 1986-04-01
EP0184652A3 (en) 1987-11-11

Similar Documents

Publication Publication Date Title
NO163469B (no) Haandbetjent sikringsbryter og flerpolet bryterblokk utformet av parallelle ved siden av hverandre liggende brytere.
EP0219211B1 (en) Circuit breaker with replaceable rating plug interlock and push to trip button
US4539468A (en) Water boiling vessel immersion heater with primary and secondary thermal cut-out protection
US4752671A (en) Electric immersion heating elements and controls therefor
NO169513B (no) Feilstroem- og ledningsbeskyttelsesbryter
ES2874565T3 (es) Módulos de desconexión de conmutación fusibles y dispositivos con detección de corriente en línea
KR950002030B1 (ko) 자속 분로 트립 장치를 구비한 회로차단기
DK154593B (da) Smeltesikringsholder med afbryder
DE60107264T2 (de) Temperaturwächter für einen Flüssigkeitserhitzer
CN110853997B (zh) 一种快速合闸断路器
NO177919B (no) Overbelastningsbryter
NO159126B (no) Kontaktanordning innbefattende automatisk aapningsorgan oget lokalt styreelement.
EP2223321B1 (en) Electric automatic switch
DK141567B (da) Sikringsholder med afbryder navnlig til indbygning i fordelingsskabe og lignende
US4912441A (en) Drive mechanism for circuit breaker
US4704593A (en) Circuit breaker with adjustable thermal mechanism
US2911502A (en) Combined circuit interrupters and fuses
US3345481A (en) Circuit interrupter
JPH02199734A (ja) 電気回路用過電流保護装置
KR100268012B1 (ko) 배선용 차단기의 시연 트립장치
NO305010B1 (no) Bryterdrev for elektrisk middelspenningsapparatur
KR200224242Y1 (ko) 배선용차단기의트립장치
US2474762A (en) Circuit breaker
JP3616524B2 (ja) スイッチ構造
WO2005006370A1 (en) Improvements relating to thermal control units

Legal Events

Date Code Title Description
MK1K Patent expired