DK160929B - Emballage for et risle- eller stroemningsdygtigt materiale; isaer vaeskeemballage - Google Patents

Emballage for et risle- eller stroemningsdygtigt materiale; isaer vaeskeemballage Download PDF

Info

Publication number
DK160929B
DK160929B DK490085A DK490085A DK160929B DK 160929 B DK160929 B DK 160929B DK 490085 A DK490085 A DK 490085A DK 490085 A DK490085 A DK 490085A DK 160929 B DK160929 B DK 160929B
Authority
DK
Denmark
Prior art keywords
tube
packaging
wall
handle
handle wall
Prior art date
Application number
DK490085A
Other languages
English (en)
Other versions
DK160929C (da
DK490085D0 (da
DK490085A (da
Inventor
Herwig Pupp
Franz Soukup
Wilhelm Reil
Original Assignee
Tetra Pak Holdings & Finance
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Tetra Pak Holdings & Finance filed Critical Tetra Pak Holdings & Finance
Publication of DK490085D0 publication Critical patent/DK490085D0/da
Publication of DK490085A publication Critical patent/DK490085A/da
Publication of DK160929B publication Critical patent/DK160929B/da
Application granted granted Critical
Publication of DK160929C publication Critical patent/DK160929C/da

Links

Classifications

    • BPERFORMING OPERATIONS; TRANSPORTING
    • B65CONVEYING; PACKING; STORING; HANDLING THIN OR FILAMENTARY MATERIAL
    • B65DCONTAINERS FOR STORAGE OR TRANSPORT OF ARTICLES OR MATERIALS, e.g. BAGS, BARRELS, BOTTLES, BOXES, CANS, CARTONS, CRATES, DRUMS, JARS, TANKS, HOPPERS, FORWARDING CONTAINERS; ACCESSORIES, CLOSURES, OR FITTINGS THEREFOR; PACKAGING ELEMENTS; PACKAGES
    • B65D5/00Rigid or semi-rigid containers of polygonal cross-section, e.g. boxes, cartons or trays, formed by folding or erecting one or more blanks made of paper
    • B65D5/42Details of containers or of foldable or erectable container blanks
    • B65D5/44Integral, inserted or attached portions forming internal or external fittings
    • B65D5/46Handles
    • BPERFORMING OPERATIONS; TRANSPORTING
    • B65CONVEYING; PACKING; STORING; HANDLING THIN OR FILAMENTARY MATERIAL
    • B65DCONTAINERS FOR STORAGE OR TRANSPORT OF ARTICLES OR MATERIALS, e.g. BAGS, BARRELS, BOTTLES, BOXES, CANS, CARTONS, CRATES, DRUMS, JARS, TANKS, HOPPERS, FORWARDING CONTAINERS; ACCESSORIES, CLOSURES, OR FITTINGS THEREFOR; PACKAGING ELEMENTS; PACKAGES
    • B65D5/00Rigid or semi-rigid containers of polygonal cross-section, e.g. boxes, cartons or trays, formed by folding or erecting one or more blanks made of paper
    • B65D5/42Details of containers or of foldable or erectable container blanks
    • B65D5/44Integral, inserted or attached portions forming internal or external fittings
    • B65D5/46Handles
    • B65D5/46072Handles integral with the container

Landscapes

  • Engineering & Computer Science (AREA)
  • Mechanical Engineering (AREA)
  • Cartons (AREA)
  • Packages (AREA)
  • Infusion, Injection, And Reservoir Apparatuses (AREA)
  • Casings For Electric Apparatus (AREA)
  • Nitrogen Condensed Heterocyclic Rings (AREA)
  • Wrappers (AREA)
  • Basic Packing Technique (AREA)
  • Table Devices Or Equipment (AREA)
  • Filling Or Discharging Of Gas Storage Vessels (AREA)
  • Filling Or Emptying Of Bunkers, Hoppers, And Tanks (AREA)
  • Catching Or Destruction (AREA)
  • Muffle Furnaces And Rotary Kilns (AREA)

Description

Λ * DK 160929 Β
Opfindelsen angår en emballage af den i krav l's indledning angivne art. En sådan emballage er kendt fra en EP-ansøgning med offentliggørelsesnummer 052261.
Denne emballage kan ganske vist fremstilles med enkle 5 værktøjer, har god ståstabilitet og rumudnyttelse og er tæt, men brugeren skal til at bære emballagen eller hælde fra denne gribe om dens tubusvæg.
Det er opfindelsens formål at tilvejebringe en emballage af den angivne type, men med et håndtag, så at bruge-10 ren har lettere ved at håndtere og transportere embal lagen, uden at væsentlige fordelagtige ejendommeligheder ved emballager af denne kendte type såsom emballagens fremstilling af et fladt kartonbaneemne, et lille materialeforbrug med mere går tabt. Ovennævnte formål 15 opnås ved det i krav l's kendetegnende del angivne.
Herved opnås, at emballagens producent kan gå ud fra en flad bane, f.eks. en karton- eller papirbane, og opnår samme fordele som ved den kendte emballage med god stablelighed og genlukkelighed ved passende udform-20 ning af emballagens låg, der kun består af termopla stisk materiale, og at emballagen samtidigt er bedre at håndtere på grund af et stift og fast med selve emballagen forbundet håndtag. Nævnte forbindelse mellem håndtaget og selve emballagen er tilvejebragt ved hjælp 25 af afstivningsribben, der griber hen over den af to materialelag bestående væg med gribeåbningen. Gribevæggens overraskende enkle anbringelse opnås med andre ord ved, at der i den til at begynde med plane materialebane, der danner emballagens tubusformede sidevæg, er til-30 vejebragt foldelinier på en sådan måde, at der af tu- busmaterialet dannes to delvægstykker, som ragende ud fra tubusen foldes ned på sig selv og forbindes med hinanden.
Ued den i krav 2 angivne udførelsesform for emballagen 2
DK 160929B
er den af to materialelag bestående væg trekantet. I emballageemnet findes således to af de trekantformede sider placeret spejlvendt i forhold til hinanden på hver sin side af en foldelinie og direkte forbundet 5 ved denne. En sådan flade kan med fordel være placeret inden for den materialebane, af hvilken emballagens tubus skal dannes, og dette fladeparti kan foldes udad ved hjælp af i og for sig kendte fremstillings- og foldemaskiner. På denne måde kan der tilvejebringes en 10 gribemulighed, et håndtag eller et transportmiddel, hvis benyttelse er indlysende, nem og problemfri for brugeren.
Den foroven omtalte faste forbindelse mellem håndtags-væggen med gribeåbningen og selve emballage legemet op-15 nås særligt let og sikkert ved det i krav 3 angivne.
Alene ved styrkelsen af gribevæggen bestående af to materialelag langs med trekantens hypotenuse fås en stærk holde- og afstivningskraft. På grund af de omtalte ribber og den supplerende afstivningsvulst opnås en 20 emballage med et håndtag, der er uopslideligt i embal lagens samlede levetid.
Emballagen i den i krav 4 kendetegnede udførelsesform er særlig velegnet til at sammensluttes midlertidigt med et antal tilsvarende emballager med henblik på trans-25 port især fra producenten til detailhandleren. I denne udførelsesform er emballagen ifølge opfindelsen særlig let at stable pladsbesparende inden for en større transportenhed, selv om emballagernes håndtag er anbragt på emballagernes ene side.
30 Den i krav 5 angivne udformning har vist sig at være særlig holdbar, og emballagen i denne udførelsesform er særlig let at bevæge og håndtere for brugeren.
3
DK 160929 B
Et interessant aspekt er spørgsmålet om emballagens volumen, hvorved der på grund af håndtaget, som er udformet af tubusvæggens materiale i ét med dette, ikke må gå en for stor volumenandel tabt. I så henseende 5 har det i krav 6 angivne vist sig at være særlig for delagtigt, idet der derved opnås, at den del af tubus-materialet, hvilken medgår til dannelse af håndtaget, kan holdes meget lille. De døde zoner, der fremkommer ved tilvejebringelsen af gribevæggen, kan holdes på 10 et minimum. Det er med andre ord muligt at mindske det til dannelse af gribevæggen nødvendige døde volumen mest muligt.
En anden hensigtsmæssig udførelsesform er ejendommelig ved det i krav 7 angivne. Dels øges ved denne udførel-15 sesform nemlig gribevæggens styrke derved, at væggens ene materialelag ikke atter kan løsnes fra dens andet materialelag f.eks. under indvirkning af trykket fra emballagens indhold, og dels forhindres det, at der i tilfælde af små uønskede kanaler kan samle sig væske 20 mellem den trekantede gribevægs to materialelag.
Ved den i krav 8 angivne påsvejsede formstofdækstrim-mel på tubusens inderside indføres der i det pågældende område en supplerende mængde formstof, så at sammensvejsningen her er særlig kraftig, hvorved der er opnå-25 et øget sikkerhed for, at en fyldt emballage ikke vil briste ved, at de to materialelag, der danner gribevæggen, trækkes bort fra hinanden.
Ved fremstillingen af en sådan emballage med håndtag skal emballagens bund og låg være parallelle, hvad en-30 ten bunden er kvadratisk eller blot rektangulær. Skal sådanne emballager som nævnt i det foregående fremstilles af en fortløbende materialebane, skal emballageemnerne i det væsentlige kunne dannes af denne bane. Fagman-
DK 160929B
4 den vil let forstå, at der ved anbringelse af et håndtag på en tubus med cirkulært tværsnit i emnet fremkommer ydre kanter, som ikke er entydigt retliniet i den løbende banes retning. Ifølge opfindelsen kan derfor 5 emnets to over for hinanden beliggende endekanter henholdsvis på låget og på bunden mellem emnets midterste og dets ydre områder have komplementært krummede overgangsområder. Foldes nemlig et fra materialebanen adskilt emne under dannelse af håndtaget til den endeli-10 ge form, ses det straks, at der på de steder, hvor hånd tagsvæggens nævnte topkant (den korte katete) går oyer i tubusens topkant, skal findes et krummet overgangsområde, for at tubusens topkant, set fra siden, i emballagens endelige form skal danne en ret linie med hånd-15 tagsvæggens topkant.
I det følgende forklares ved hjælp af et foretrukket udførelseseksempel, at overgangsområderne til siden for de trekantede banedelflader er bøjet udad på siden mod gribevæggens topkant, så at der på den modsatte 20 side, d.v.s. ved emnets anden ende, skal findes et til svarende afrundet overgangsområde tilvejebragt ved en indsnævring mod emnets midte. Dette opnås ved, at materialet for tværsvejsesømmen i krydsbundsområdet vælges så bredt, at der også ved udsparingen forbliver en til-25 strækkelig svejseflade.
Ifølge opfindelsen kan den tubusen dannende langsgående svejsesøm være dannet ved over for hinanden beliggende indersider, overlapning af en side over den anden og ombukning af det overlappende kantparti, der er fikse-30 ret til tubusens yderside. En sådan langsgående svejse søm kan ganske vist være tilvejebragt på kendt vis til dannelse af en tubus derved, at en ydre rand på tubusen påsvejses en indre rand. En sådan svejsesøm kan betegnes som "overlappende". Herved fås imidlertid en på tubusens 5
DK 160929 B
inderside blotliggende skåret kant, fra hvilken væske vil kunne trænge ind i det åbne og ubeskyttede bæremateriale (papir eller karton) og bringe dette til at kvælde. Dette kendte fænomen undgås ved påsvejsning 5 af en beskyttelsesstrimmel (kantbeskyttelse). En sådan foranstaltning overflødiggøres ved anvendelse af de i det foregående beskrevne foranstaltninger.
De omtalte udførelsesformer viser, at det ved den foreliggende opfindelse for første gang er blevet muligt, af 10 en løbende materialebane at danne en emballage af kendt art og med et håndtag, hvis materiale er taget direkte fra den løbende bane og foldet ud ved hjælp af passende foldelinier. Dette håndtag medfører meget lidt dødt volumen, er fast anbragt på tubusen og har en sådan 15 form, at emballagen er let at stable sammen med andre.
Den trekantede gribevægs spids befinder sig som regel i emballagens nedre zone og kan i et ekstremt tilfælde endog være beliggende i den nedre bundkant. Afstanden mellem denne spids og bundkanten svarer dog som regel 20 til en fjerdel eller en femtedel af emballagens højde, målt mellem den færdigt op foldede emballages bund og låg.
På denne måde kan der f.eks. fremstilles en emballage, der rummer to liter væske, fortrinsvis mælk, hvis ud-25 gangsmateriale er en plan bane af et med formstof be lagt bæremateriale, og hvis sluttilstand er den beskrevne cylinderform med udragende håndtag. Ved emballagen ifølge opfindelsen er der taget hensyn til brugervaner, idet emballagen er let at åbne og genlukke, og idet 30 emballagen er let at manipulere til hældning fra denne.
Ifølge opfindelsen kan den langsgående svejsesøm være placeret på håndtagsvæggens vinkelret på låget beliggende randområde. Medens håndtagsvæggen ved det tid-
DK 160929B
6 ligere beskrevne emne kommer til at ligge i midterområdet, er ved den sidstnævnte udførelsesform håndtagsvæggens to materialelag beliggende ved hver sin rand på emnet. På en side, d.v.s. ligeledes ved emnets rand, 5 findes længdesvejsesømmen, der via en foldelinie er direkte forbundet med nabohåndtagsvæggens ene materialelag. Denne udførelsesform har flere fordele. Da enhver søm, og således også tubusens langsgående svejsesøm, udgør et svagt sted på en væskeemballage, er det 10 fordelagtigt, når området med længdesvejsesømmen, på håndtagsvæggen er fjernet fra kontakt med væsken. Ved den benyttede hensigtsmæssige udførelsesform holdes dermed længdesvejsesømmen på mere end to tredjedele af emballagens højde borte fra berøring med væsken.
15 En yderligere fordel er håndtagets supplerende stivhed hidrørende fra længdesvejsesømmens nævnte placering.
Det er også en vigtig fordel, at emnets midterområde forbliver i ét stykke og glat på grund af gribevæglage-nes placering i emnets randområder. Der fås på denne 20 måde en bedre display-flade, d.v.s. et stort fladeareal, der uden nogen afbrydelse ved nogen søm eller et andet snitsted er ubrudt gennemgående fra gribevæggens ene materialelag til det andet. Denne display-flade tjener til påtryk, som det er kendt for brugeren af lignende 25 emballager. I trykketeknikken er det ønskeligt at undgå en forskydning af det samlede billede, f.eks. på grund af en adskillelse ved et snitsted. En sådan adskillelse undgås netop ved emballagen ifølge opfindelsen i dens anden udførelsesform.
30 I det følgende forklares opfindelsen nærmere ved hjælp af tegningen, hvor fig. 1 perspektivisk viser en foretrukken udførelsesform for emballagen ifølge opfindelsen med et bagud ragende og delvis skjult håndtag, 7
DK 160929 B
fig. 2 emballagen i fig. 1 med håndtaget set fra siden og med en i fig. 1 synlig hældeindretning trykket indad og beliggende inden for emballagens ydre konturer, fig. 3 emballagen, set fra højre i fig. 2, 5 fig. 4 er et skematiseret tværsnit i emballagens øvre område med en håndtagsvæg og en aflang dækstrimmel af formstof, fig. 5 er et til fig. 4 svarende partielt tværsnit i en ændret version med to indre dækstrimmeler dækkende 10 hver sin kant mellem selve den tubusformede emballagesidevæg og håndtagsvæggen, fig. 6 er et skematiseret tværsnit i et endnu ufærdigt emballageemne dannet af en plan materialebane og med en i fig. 6 punktformet, langsgående svejsesøm mellem 15 to indre vægflader, fig. 7 i større målestok viser det øvre parti i fig.
6, fig. 8 er et til det partielle tværsnit i fig. 7 svarende tværsnit efter ombukning af svejsesømmen og fastgørel-20 se af den længste dels indre flade på et længere parti til den over dette beliggende vægs ydre flade, fig. 9 viser et emballageemne i en første udførelsesform uden påsprøjtet låg, fig. 10 viser en anden udførelsesform for emballageemnet, 25 ligeledes uden låg, og fig. 11 er et til fig. 5 svarende tværsnit, hvor den langsgående svejsesøm dog er placeret svarende til den anden
DK 160929 B
a udførelsesform.
Den i fig. 1 til 3 viste færdige emballage ifølge opfindelsen til et flyde- eller risledygtigt materiale har med 1 betegnede sidevægge og et låg 2, der er cir-5 kulært bortset fra en afstivningsribbe. Den af sidevæg gene 1 dannede tubus har foroven ved låget ligeledes et cirkulært tværsnit, så at emballagen kun nær ved sin bund 3 kan siges at have fire fra hinanden skelnelige sidevægge. Selve tubusen er fremstillet ved bøjning 10 af et oprindeligt plant materialebaneemne og ved sam mensvejsning af kanter på dette langs en svejsesøm 4.
Denne svejsesøm er dog ikke vist i fig. 2 til 5. Svejsesømmen 4 strækker sig ned til emballagens bund 3, jfr. også fig. 9. Det i denne figur viste emballageem-15 nes firkantede bundareal skal ikke beskrives nærmere her. Efter bunden 3's tilvejebringelse ved foldning af fladearealer på emnet har emballagen, d.v.s. tubusen en højde H, der af de i det følgende nærmere forklarede grunde er noget mindre end emnets maksimale 20 længde L.
Bundens opfoldning af det i fig. 9 viste emnes nedre parti er i og for sig kendt og skal derfor som nævnt ikke beskrives nærmere, idet der dog i det følgende skal omtales nogle foldelinier på emnet i fig. 9.
25 Låget 2 består kun af termoplastisk formstof uden bæ rermateriale og er påsprøjtet tubusen 1 langs med dennes cirkulære topkant. Låget påsprøjtes i den i fig.
1 viste brugstilstand, hvor en i sin helhed med 13 betegnet hældeindretning på låget rager udad fra lågplanet.
30 Fig. 2 og 3 viser derimod emballagen i en transporttilstand, hvor hældeindretningen 13 er trykket indad og beliggende inden for emballagens ydre kontur således, at ingen del af hældeindretningen 13 rager uden
DK 160929B
9 for emballagens topkant 6 i fig. 2. I denne transporttilstand har emballagen god ståstabilitet, når den hviler på låget med bunden 3 vendende opad til fyldning af emballagen gennem den opad vendende bundåbning inden 5 bundens opfoldning. Det nævnte arrangement letter endvidere en fælles emballering af et antal emballager ifølge opfindelsen i en krympefolie eller lignende.
Hældeindretningen 13 er i fig. 1 placeret midt på låget 2 og udformet som en opad ragende ringkrave 14 med en 10 øvre rand 15, der er forbundet med en lukkeprop 16 med påsvejset gribering 17. Forbindelsesstedet er betegnet med 23. En sådan hældeindretning er kendt i sig selv og skal ikke beskrives nærmere her, idet den ikke har nogen betydning for den foreliggende opfindelse.
15 Et vigtigt træk ved emballagen ifølge opfindelsen er derimod en i fig. 1 og 2 tydeligt vist afstivningsrib-ge 30, der i ét med låget 2 er påsprøjtet topkanten 31 på en af to materialelag bestående væg 32, i hvilken der findes en gribeåbning 33. På grund af afstiv-20 ningsribben 30 er låget 2 forlænget radialt på en side. Gribevæggen 32 består af to lag af et bæremateriale, f.eks. karton, med en formstofbelægning og slutter op til tubusvæggen 1, idet den er dannet af emballageemnet ved, at der ved foldning af dette er dannet et hånd-25 tag 32, 33 ved, at to fortrinsvis trekantede dele af emnets tubusmateriale er foldet mod hinanden, jfr. fig.
9. Betragtes fig. 3, d.v.s. den med håndtag forsynede side af emballagen, ses håndtaget 32 som smal dobbeltlinie, idet håndtagsvæggens tykkelse kun svarer til 30 de to mod hinanden foldede kartonlags samlede tykkelse.
Det fremgår af fig. 2, at håndtagsvæggens topkant 31 danner en kort katete i en trekant, medens håndtagsvæggens i fig. 2 og 9 med 34 betegnede ydre foldekant, ία
DK 160929 B
der strækker sig parallelt med svejsesømmen 4 i fig.
1, danner den lange katete i trekanten, hvis hypotenuse er dannet af to oven på hinanden beliggende indre foldekanter 35, 36.
5 Afstivningsribben 30 har på denne udformede og samtidigt med ribben sprøjtede sideribber 37, der fra afstivningsribben 30 strækker sig nedad i tubusen l's længderetning og til gribeåbningen 33, som er placeret i afstand fra dobbeltvæggen 32's topkant 31. Sideribberne 37 en-10 der ved gribeåbningen 33's nærmest afstivningsribben 30 værende endekant, på hvilken der findes en afstivningsvulst 38, som forbinder de to sideribber 37's frie ender. Gribevæggen 32 med afstivningsribben 30, sideribberne 37 og vulsten 38 har således stor styrke og stiv-15 hed.
Set fra bunden 3 forløber de tre forreste sidevægge, nemlig sidevæggen med den langsgående svejsesøm 4 og de to op til foldekanten 39 stødende sidevægge tilnærmelsesvis vinkelret på bunden 3, hvilket også fremgår 20 af fig. 2 og 3. Fig. 2 viser tydeligt, at den fjerde sidevæg, der er beliggende modsat længdesvejsesømmen 4, d.v.s. sidevægpartiet med håndtagsvægggen 32, danner en vinkel med længderetningen. Ved den på tegningen viste udførelsesform består denne fjerde sidevæg 25 af tre partier, nemlig et ned til bunden stødende ned re trekantet parti 40 og to fra dette opad ragende og af håndtagsvæggen 32 fra hinanden adskilte øvre væg-partier, der går over i tubusvæggen og danner dele af denne.
30 Angående dimensionerne er der foretaget forskellige overvejelser og udført forsøg. Det har vist sig at være særligt hensigtsmæssigt, når længden af håndtagsvæggen 32's topkant 31, der danner trekantens korte 11
DK 160929 B
katete, tilnærmelsesvis svarer til det cirkulære låg-partis radius.
Iøjnefaldende ved betragtning af fig. 2 og 3 er et hjørnepunkt P, hvis placering i forhold til låget 2 og bun-5 den 3 har betydning for emballagens stablelighed og dens styrke og for volumenudnyttelsen. Ved den viste udførelsesform for emballagen er dette nedre hjørnepunkt, der jo er snitpunktet mellem trekantens lange katete 34 og dens hypotenuse 35, 36, beliggende i af-10 stand fra bunden 3. Denne afstand er i fig. 2 afstan den mellem punktet P og bundlinien og bør ikke være større end tilnærmelsesvis en tredjedel af emballagens højde H. Nævnte afstand kan også være lig nul, hvilket betyder, at punktet P er beliggende på bundplanet. I 15 så tilfælde findes der ikke noget trekantet fladeareal svarende til fladepartiet 40 i fig. 3.
Fig. 4 og 5 viser to udførelsesformer med en enkelt langs med de indre foldekanter 35, 36 mellem håndtagsvæggen 32 og selve tubusen påsvejset formstofdækstrim-20 mel 41, fig. 4, eller med to sådanne dækstrimler 42 og 43, fig. 5. Dækstrimmelen tjener til at holde håndtagsvæggen 32's to trekantede materialelag sammen og forhindrer desuden indtrængning af væske i dækstrimmelområdet i et eventuelt hulrum mellem håndtagsvæg-25 gen 32's to materialelag. Medens den enkelte dækstrim mel 41 i fig. 4 dækker begge indre foldekanter 35 og 36, er der ved udførelsesformen i fig. 5 inden emballagens opfoldning, d.v.s. på emballageemnet på hver indre foldekant 35 og 36 påsvejset en særskilt dækstrim-30 mel henholdsvis 42 og 43.
De to side om side beliggende indre foldekanter 35, 36 strækker sig som vist i fig. 2 fra punktet P til låget 2 og har således en længde svarende til trekan-
DK 160929B
12 tens hypotenuse. Formstofdækstrimlerne 41-43 skal i det mindste dække en del af håndtagsområdet, idet det med andre ord er tilstrækkeligt, når dækstrimlerne 41 henholdsvis 42 og 43 kun er anbragt på en tredjedel 5 eller halvdelen af længden mellem punktet P og låget 2. Fig. 6 og 7 viser skematisk, hvorledes der kan tilvejebringes en langsgående svejsesøm 4 ved, at materialebanens to over for hinanden beliggende indersider sammensvejses til dannelse af tubusen. Når derefter 10 det i fig. 6 og 7 udad ragende strimmelformede rand- parti 44 ombukkes som vist i fig. 8 således, at den venstre vægdel på sin inderside med strimmelpartiet 44 kommer til at ligge på den modstående vægdels yderside og fastsvejses ved 45, kan den ellers sædvanlige 15 kantbeskyttelse ved de overlappende fremstillede langs gående svejsesømme 4 bortfalde.
Fig. 9 viser et fladt baneformet emne til fremstilling af emballagens tubus. Bærematerialebanens fremførings-retning er i fig. 9 angivet ved pilen 46". Emnets for-20 kant indbefatter i midten og symmetrisk på begge sider af foldelinien 34 et retliniet parti med længden a svarende til to gange trekantens korte katete. Det er forudsat, at den langsgående svejsesøm 4 strækker sig langs med emnets sidekanter. Vigtigt er placeringen af punktet 25 Pi forhold til foldelinien 7, der senere er grænseli nien mellem bunden 3 og det senere emballagens sidevæg dannende fladeareal på emnet. Medens den eksakte afstand mellem de med hinanden flugtende topkantpartier 31 og bundfoldelinien 7 er L, er emballagens højde H.
30 Mellem disse to linier findes en strimmel med krummede overgangsområder 4b. Er f.eks. emballagens højde H 23 cm, er denne strimmels bredde ved overgangsområderne 46 10 mm. Generelt er forsætningen mellem L og H tilnærmelsesvis en tiendedel af tubusens diameter ved låget 2.
13
DK 160929 B
Såfremt i et særligt tilfælde punktet P er flyttet ned på foldekanten 7, bør punktet P også være beliggende på et hjørne 47 eller 47' på firkantbunden. Forsætningen, d.v.s. bredden af strimmelen ved materialebanens 5 forreste og bageste ende har ikke nogen pludselig trin vis overgang ind mod midten, men et krummet overgangs-område 46. Det fremgår af fig. 9, at dette overgangs-område på hver side udgør tilnærmelsesvis en tredjedel af den halve tubusperiferi. De foroven til højre i fig.
10 9 indtegnede tre tredjedele udgør halvdelen af tubuspe- riferien, idet der her ikke er taget hensyn til materialet for svejsesømmen.
Medens fig. 9 foroven viser forkanten, er bagkanten beliggende forneden. Det er indlysende, at disse over 15 for hinanden beliggende endekanter på emnet skal have komplementært krummede overgangsområder, hvorfor den bageste endekants overgangsområder er betegnet med 46'. Tværsvejsesømmen 9 har tilstrækkelig stor bredde til, at der i håndtagsvæggen 32's henholdsvis i det trekan-20 tede fladeparti 40' s midterområde i fig. 9 forbliver tilstrækkelig meget materiale til tilvejebringelse af en god svejsesøm.
Fig. 10 viser et emne for en anden udførelsesform af emballagen, hvor analoge dele er betegnet med de sam-25 me henvisningsbetegnelser som i fig. 9. Foldelinien 34 er her flyttet udad og sammenfaldende med den foldelinie, ved hvilken den langsgående svejsesøm 4 er forbundet med emnets øvrige materiale. Også punktet P er derfor beliggende ved længdesvejsesømmen 4's kant, 30 d.v.s. det i fig. 10 viste emnes venstre kant. Svejse sømmen 4 strækker sig i materialebanens fremføringsretningn 46". Topkanten 31 er flyttet til randen sammen med håndtagsvæggen 32's to materialelag. Topkanten 31's længde svarer til a/2.
DK 160929B
14
De forreste overgangsområder 46 (foroven i fig. 10) er ved denne anden udførelsesform ligeledes beliggende nærmere hver sin emnesidekant end i fig. 9. Det samme gælder for de bageste overgangsområder 46'. Dette 5 indebærer, at tværsvejsesømmen 9 har to smalle yderpar tier og et bredere midterparti i modsætning til, hvad der er tilfældet i fig. 9.
Ved udførelsesformen ifølge fig. 10 kommer længdesvejsesømmen 4 oven for punktet P, d.v.s. inden for et om-10 råde på mere end to tredjedele af emballagens højde H ikke længere i berøring med den emballerede væske, så at risikoen for utæthed er mindsket betydeligt. Ganske vist sammenklæbes ved den i fig. 10 viste udførelsesform til opfoldning og færdiggørelse af emballagen 15 de to yderst til højre og til venstre på emnet beliggende materialelag i håndtagsvæggen 32, men ved ombukningen af svejsesømmen 4 ved foldelinien 34 opnås en betydelig forøgelse af stivheden. I midterområdet forbliver der derimod en glat og gennemgående flade til anbringelse 20 af påtryk, og denne flades udseende er ikke længere forringet ved forsætningen, som det kan være tilfældet ved emballagen ifølge fig. 1.
Endelig viser fig. 11 et snit svarende til fig. 5, men hvor der ved den forreste ende forneden i fig. 11 er 25 vist en anden placering af længdesvejsesømmén. Medens håndtagsyæggen 32's to lag i fig. 5 kun er forbundet ved .foldelinien 34, er der ved udførelsesformen ifølge fig. 11 tale om en svejseforbindelse via længdesvejsesømmen 4.

Claims (11)

1. Emballage til et risle- eller strømningsdygtigt materiale, især en væske, med en ved hjælp af mindst én langsgående svejsesøm (4) dannet tubus (1), ved hvis ender emballagen har henholdsvis en bund (3) og et af 3 et termoplastisk formstof uden bæremateriale bestående låg (2), der er fastsprøjtet på tubusen og udformet med en hældeindretning (13), og hvor tubusen (1) består af et i det mindste på sin ene side med termoplastisk formstof belagt bærermateriale, f.eks. karton, hvor 10 bunden er firkantet og dannet som foldelukke af ombuk ket tubusmateriale samt har en tværsvejsesøm med på en nabovæg ombukkede trekantlapper, medens låget samt emballagens tværsnit i det mindste i området ved låget er cirkulære, kendetegnet ved, at en op til 15 lågets (2) periferi sluttende del af tubusvæggen er sammenfoldet til dannelse af en af to materialelag bestående håndtagsvæg (32) med en gribeåbning (33), og at det på tubusen påsprøjtede låg (2) på håndtagsvæggens (32) topkant (31) er forlænget med en håndtagsvæg-20 gen afstivende ribbe (30).
2. Emballage ifølge krav 1, kendetegnet ved, at håndtagsvæggen (32) med gribeåbningen (33) har en sådan trekantet form, at dens topkant (31) danner en kort katete i trekanten, en tilnærmelsesvis i tubusens 25 længderetning forløbende ydre foldekant (34) mellem håndtagsvæggens to materialelag danner en lang katete i trekanten, og to på hinanden liggende indre foldekanter (35, 36) danner trekantens hypotenuse.
3. Emballage ifølge krav 1 eller 2, kendeteg-30 net ved, at afstivningsribben (30) er forsynet med sideribber (37) der fra afstivningsribben strækker sig DK 160929 B til den i afstand fra håndtagsvæggens topkant (31) beliggende gribeåbning (33), og som fortrinsvis er udformet med en afstivningsvulst (38), der dækker mindst en del af gribeåbningens kant. i j
4. Emballage ifølge krav 1-3, kendetegnet ved, at tre af tubusens sidevægge i tubusens længderetning strækker sig tilnærmelsesvis vinkelret på den firkantede bund (3), medens den fjerde sidevæg, på hvilken håndtagsvæggen (32) er udformet, strækker sig skråt 10 i forhold til emballagens længderetning.
3. Emballage ifølge et vilkårligt af kravene 1-4, kendetegnet ved, at længden af den trekantede håndtagsvægs (32) topkant (31), der danner trekantens korte katete, tilnærmelsesvis svarer til det cirkulære 15 lågs radius.
6. Emballage ifølge et vilkårligt af kravene 1-5, kendetegnet ved, at den trekantede håndtagsvægs (32) nedre hjørnepunkt (P), d.v.s. skæringspunktet mellem nævnte trekants lange katete og hypotenuse, er beliggende 20. en afstand fra bundkanten (7) på mellem nul og en tredjedel af emballagens højde (H).
7. Emballage ifølge et vilkårligt af kravene 1-6, k e n d e t e g n e t ved, at der på tubusens (1) inderside .langs i det mindste en del af med hinanden for- 25 bundne indre ombukningskanter (35, 36) mellem håndtags væggen (32) og selve tubusen er påsvejset en aflang formstofdækstrimmel (41).
8. Emballage ifølge et vilkårligt af kravene 1-6, kendetegnet ved, at der på tubusens inderside 30 langs i det mindste en del af hver af to med hinanden forbundne indre ombukningskanter (35, 36) er påsvejset DK 160929 B en særskilt aflang formstofdækstrimmel (henholdsvis 42 og 43).
9. Emballage ifølge et vilkårligt af kravene 1-8, kendetegnet ved, at to henholdsvis ved låget 5 (2) og bunden (3) beliggende modstående endekanter på et emballageemne mellem dettes midterområde og to yderområder har komplementært krummede overgangspartier (46).
10. Emballage ifølge et vilkårligt af kravene 1-9, 10 kendetegnet ved, at den langsgående svejsesøm (4), der danner tubusen, er tilvejebragt ved forbindelse af to over for hinanden beliggende indersider, og ved, at den ene side rager ud over den anden og er ombukket samt hæftet til tubusens yderside.
11. Emballage ifølge et vilkårligt af kravene 1-9, kendetegnet ved, at den langsgående svejsesøm (4) er placeret i håndtagsvæggens (32) vinkelret på låget beliggende randområde, fig. 10.
DK490085A 1984-10-27 1985-10-25 Emballage for et risle- eller stroemningsdygtigt materiale; isaer vaeskeemballage DK160929C (da)

Applications Claiming Priority (2)

Application Number Priority Date Filing Date Title
DE3439492 1984-10-27
DE3439492A DE3439492A1 (de) 1984-10-27 1984-10-27 Fluessigkeitspackung mit griff

Publications (4)

Publication Number Publication Date
DK490085D0 DK490085D0 (da) 1985-10-25
DK490085A DK490085A (da) 1986-04-28
DK160929B true DK160929B (da) 1991-05-06
DK160929C DK160929C (da) 1991-11-04

Family

ID=6248980

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
DK490085A DK160929C (da) 1984-10-27 1985-10-25 Emballage for et risle- eller stroemningsdygtigt materiale; isaer vaeskeemballage

Country Status (17)

Country Link
US (1) US4671452A (da)
EP (1) EP0180028B1 (da)
JP (1) JPS61104939A (da)
KR (1) KR930008958B1 (da)
AT (1) ATE52233T1 (da)
AU (1) AU583059B2 (da)
BR (1) BR8505354A (da)
CA (1) CA1240638A (da)
DE (2) DE3439492A1 (da)
DK (1) DK160929C (da)
ES (1) ES296112Y (da)
FI (1) FI83062C (da)
MX (1) MX161318A (da)
NO (1) NO166222C (da)
PT (1) PT81289B (da)
RU (1) RU1804427C (da)
ZA (1) ZA856995B (da)

Families Citing this family (22)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
DE3612895A1 (de) * 1986-04-17 1987-10-29 Altstaedter Verpack Vertrieb Fluessigkeitspackung mit griff
DE3621742A1 (de) * 1986-06-28 1988-01-14 Altstaedter Verpack Vertrieb Fluessigkeitspackung mit verjuengtem oberteil
DE3628478A1 (de) * 1986-08-22 1988-03-03 Altstaedter Verpack Vertrieb Fluessigkeitspackung mit griff
DE3837495C2 (de) * 1988-11-04 1994-06-01 Tetra Pak Gmbh Stapelbare Fließmittelpackung mit Öffnungseinrichtung
DE3917609A1 (de) * 1989-05-31 1990-12-06 Tetra Pak Gmbh Packung fuer fliessfaehige fuellgueter mit angespritztem griff, verfahren zum anspritzen des griffes und vorrichtung hierfuer
US5322184A (en) * 1989-06-29 1994-06-21 Henkel Kommanditgesellschaft Auf Aktien Package for pourable substances
DE3939970A1 (de) * 1989-12-02 1991-06-06 Tetra Pak Gmbh Packung fuer fliessfaehiges fuellgut mit umlaufender naht
DE4005257A1 (de) * 1990-02-20 1991-08-29 Tetra Pak Gmbh Fliessmittelpackung mit greifmulden und verfahren zur herstellung derselben
JPH05290902A (ja) * 1992-04-10 1993-11-05 Mitsubishi Electric Corp 導体接触装置
US5524787A (en) * 1993-02-02 1996-06-11 The Procter & Gamble Company Lightweight, composite container
US7241066B1 (en) 2003-04-15 2007-07-10 American Grease Stick Company Container for flowable products
EP1874651A1 (en) * 2005-04-18 2008-01-09 MeadWestvaco Packaging Systems LLC Stackable basket-style article carrier with ergonomic side handle
US7516599B2 (en) * 2005-11-07 2009-04-14 Kraft Foods Global Brands Llc Methods and apparatus for manufacture of a reclosable plastic carton
US8061563B1 (en) 2007-05-29 2011-11-22 Ags I-Prop, Llc Flexible pouch with expulsion aid
US8529120B2 (en) * 2008-03-18 2013-09-10 Vita-Mix Corporation Blender container and cover
US8376183B1 (en) 2008-06-10 2013-02-19 Ags I-Prop, Llc Fluid dispenser having multiple chambers
EP4316324A3 (en) 2013-03-15 2024-03-13 Vita-Mix Management Corporation Powered blending container
CN104118614A (zh) * 2014-07-02 2014-10-29 星光印刷(苏州)有限公司 棱角斜切式展示盒
USD830124S1 (en) 2016-03-04 2018-10-09 Vita-Mix Management Corporation Container
USD839670S1 (en) 2017-02-16 2019-02-05 Vita-Mix Management Corporation Blending container
WO2018200414A1 (en) 2017-04-26 2018-11-01 Fend Corp. Collapsible helmet
USD842566S1 (en) 2017-06-15 2019-03-05 Vita-Mix Management Corporation Container scraper

Family Cites Families (18)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
DK112812A (da) *
US2102653A (en) * 1935-04-30 1937-12-21 Gertrude L Smith Molded handled receptacle
US2377358A (en) * 1941-08-04 1945-06-05 Shellmar Products Co Container and method of forming the same
US2710135A (en) * 1950-07-19 1955-06-07 Gaylord Container Corp Container end wall handhole reinforcement
US2742218A (en) * 1953-06-15 1956-04-17 Nicholas Edward Griffin Containers
US3003678A (en) * 1959-07-20 1961-10-10 Vacu Dry Company Folded container
GB951341A (en) * 1961-09-15 1964-03-04 Metal Box Co Ltd Improvements in or relating to containers
US3176879A (en) * 1962-04-16 1965-04-06 Mojonnier Inc Albert Container with spout, handle and a depression in its bottom wall for stacking
FR1335969A (fr) * 1962-10-12 1963-08-23 Pantaplast G M B H Perfectionnements apportés aux emballages en forme de coussin ou berlingot
US3175750A (en) * 1964-02-20 1965-03-30 Ind Res And Dev Corp Carton with handle and pouring spout
NL6608668A (da) * 1966-06-22 1967-12-27
US3366290A (en) * 1966-09-08 1968-01-30 Mojonnier Inc Plastic container with integral handle
SE325102B (da) * 1966-12-21 1970-06-22 G Bjoerk
US3924797A (en) * 1973-12-14 1975-12-09 Int Paper Co Paperboard carton
SE419326B (sv) * 1975-05-07 1981-07-27 Jagenberg Werke Ag Vetsketet forpackning med inatkrokt botten
US4327861A (en) * 1980-08-14 1982-05-04 Champion International Corporation Fluid container
DE3043134C2 (de) * 1980-11-15 1986-06-19 Altstädter Verpackungsvertriebs Gesellschaft mbH, 6102 Pfungstadt Packung für fließfähige Füllgüter
DE3140336C2 (de) * 1981-10-10 1985-05-02 Altstädter Verpackungsvertriebs Gesellschaft mbH, 6102 Pfungstadt Packung für fließfähige Füllgüter und Vorrichtung zur Herstellung der Packung

Also Published As

Publication number Publication date
MX161318A (es) 1990-09-10
AU583059B2 (en) 1989-04-20
FI853312L (fi) 1986-04-28
CA1240638A (en) 1988-08-16
EP0180028B1 (de) 1990-04-25
ES296112U (es) 1987-08-16
DK160929C (da) 1991-11-04
EP0180028A3 (en) 1988-08-03
FI83062B (fi) 1991-02-15
DE3439492A1 (de) 1986-05-07
PT81289A (de) 1985-11-01
NO854285L (no) 1986-04-28
FI83062C (fi) 1991-05-27
NO166222B (no) 1991-03-11
ZA856995B (en) 1986-04-30
JPH0536304B2 (da) 1993-05-28
DE3439492C2 (da) 1989-04-13
PT81289B (pt) 1987-09-18
JPS61104939A (ja) 1986-05-23
AU4837385A (en) 1986-05-01
BR8505354A (pt) 1986-08-05
NO166222C (no) 1991-06-19
ATE52233T1 (de) 1990-05-15
RU1804427C (ru) 1993-03-23
DK490085D0 (da) 1985-10-25
US4671452A (en) 1987-06-09
EP0180028A2 (de) 1986-05-07
DK490085A (da) 1986-04-28
DE3577304D1 (de) 1990-05-31
KR930008958B1 (ko) 1993-09-17
FI853312A0 (fi) 1985-08-29
KR860003144A (ko) 1986-05-21
ES296112Y (es) 1988-03-16

Similar Documents

Publication Publication Date Title
DK160929B (da) Emballage for et risle- eller stroemningsdygtigt materiale; isaer vaeskeemballage
SU1276254A3 (ru) Упаковочный контейнер
US4986465A (en) Opening arrangement on a packing container
FI69809B (fi) Med ett plastlock foersedd foerpackning foer flytande fyllmedel
US5433526A (en) Flexible bag
EP0018694B1 (en) Packing containers with pouring spout
US6267507B1 (en) Container and method of manufacturing a container
EP3294638B1 (en) A self folding polygonal impermeable food box and a tool for its forming
UA82904C2 (en) Container blank and container produced from such blank
CA2011735A1 (en) Flexible pouch contoured to facilitate pouring
US2757851A (en) Containers
JPH0246460B2 (da)
EP0208207B1 (en) A pouring edge on packing containers
US4413464A (en) Process of producing a package or wrapping for storing or shipping material
FI87445B (fi) Med handtag foersedd vaetskefoerpackning.
NL7920040A (nl) Houder voor vloeibare of uitgietbare waren.
JP2525204B2 (ja) 流動物充填用パック容器
US5385294A (en) Liquid package with aseptic properties and a method of producing such a package
JPH0420789Y2 (da)
PL185016B1 (pl) Pojemnik otwierany z uchwytem
CA1069861A (en) Parallelepipedic packing container and a method for its manufacture
JPS6152053B2 (da)
JP2022532989A (ja) 可撓性容器およびその中に付属品を設置するためのプロセス
RU2062249C1 (ru) Откупоривающее устройство для упаковочной емкости
JP2015196513A (ja) パウチ容器、及びパウチ容器の製造方法

Legal Events

Date Code Title Description
PBP Patent lapsed