FI83062B - Vaetskefoerpackning med handtag. - Google Patents

Vaetskefoerpackning med handtag. Download PDF

Info

Publication number
FI83062B
FI83062B FI853312A FI853312A FI83062B FI 83062 B FI83062 B FI 83062B FI 853312 A FI853312 A FI 853312A FI 853312 A FI853312 A FI 853312A FI 83062 B FI83062 B FI 83062B
Authority
FI
Finland
Prior art keywords
tube
package
edge
double
lid
Prior art date
Application number
FI853312A
Other languages
English (en)
Swedish (sv)
Other versions
FI853312A0 (fi
FI83062C (fi
FI853312L (fi
Inventor
Herwig Pupp
Wilhelm Reil
Franz Soukop
Original Assignee
Tetra Pak Holdings & Finance
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Tetra Pak Holdings & Finance filed Critical Tetra Pak Holdings & Finance
Publication of FI853312A0 publication Critical patent/FI853312A0/fi
Publication of FI853312L publication Critical patent/FI853312L/fi
Publication of FI83062B publication Critical patent/FI83062B/fi
Application granted granted Critical
Publication of FI83062C publication Critical patent/FI83062C/fi

Links

Classifications

    • BPERFORMING OPERATIONS; TRANSPORTING
    • B65CONVEYING; PACKING; STORING; HANDLING THIN OR FILAMENTARY MATERIAL
    • B65DCONTAINERS FOR STORAGE OR TRANSPORT OF ARTICLES OR MATERIALS, e.g. BAGS, BARRELS, BOTTLES, BOXES, CANS, CARTONS, CRATES, DRUMS, JARS, TANKS, HOPPERS, FORWARDING CONTAINERS; ACCESSORIES, CLOSURES, OR FITTINGS THEREFOR; PACKAGING ELEMENTS; PACKAGES
    • B65D5/00Rigid or semi-rigid containers of polygonal cross-section, e.g. boxes, cartons or trays, formed by folding or erecting one or more blanks made of paper
    • B65D5/42Details of containers or of foldable or erectable container blanks
    • B65D5/44Integral, inserted or attached portions forming internal or external fittings
    • B65D5/46Handles
    • BPERFORMING OPERATIONS; TRANSPORTING
    • B65CONVEYING; PACKING; STORING; HANDLING THIN OR FILAMENTARY MATERIAL
    • B65DCONTAINERS FOR STORAGE OR TRANSPORT OF ARTICLES OR MATERIALS, e.g. BAGS, BARRELS, BOTTLES, BOXES, CANS, CARTONS, CRATES, DRUMS, JARS, TANKS, HOPPERS, FORWARDING CONTAINERS; ACCESSORIES, CLOSURES, OR FITTINGS THEREFOR; PACKAGING ELEMENTS; PACKAGES
    • B65D5/00Rigid or semi-rigid containers of polygonal cross-section, e.g. boxes, cartons or trays, formed by folding or erecting one or more blanks made of paper
    • B65D5/42Details of containers or of foldable or erectable container blanks
    • B65D5/44Integral, inserted or attached portions forming internal or external fittings
    • B65D5/46Handles
    • B65D5/46072Handles integral with the container

Landscapes

  • Mechanical Engineering (AREA)
  • Engineering & Computer Science (AREA)
  • Cartons (AREA)
  • Packages (AREA)
  • Infusion, Injection, And Reservoir Apparatuses (AREA)
  • Casings For Electric Apparatus (AREA)
  • Nitrogen Condensed Heterocyclic Rings (AREA)
  • Wrappers (AREA)
  • Basic Packing Technique (AREA)
  • Table Devices Or Equipment (AREA)
  • Filling Or Discharging Of Gas Storage Vessels (AREA)
  • Filling Or Emptying Of Bunkers, Hoppers, And Tanks (AREA)
  • Catching Or Destruction (AREA)
  • Muffle Furnaces And Rotary Kilns (AREA)

Description

1 83062 Kädensijan käsittävä nestepakkaus
Keksintö koskee juokseville täyttömateriaaleille tarkoitettua pakkausta, jossa on ainakin yhden pituussul-5 kusauman avulla muodostettu putki, jonka päihin on sijoitettu pohja ja kansi, joista kansi on termoplastista muovia ilman tukimateriaalia, on ruiskupuristettu putkeen ja käsittää kaatolaitteen, jolloin putki koostuu ainakin toiselta puolelta termoplastisella muovilla päällystetystä 10 tukimateriaalista, esimerkiksi kartongista, pohja on nelikulmainen ja muodostettu pakkauksen taitetusta putkesta ja taitesulkuna ja käsittää poikittaissulkusauman, jossa on viereisen seinämän ympäri taitetut kolmioliuskat, ja kansi sekä pakkauksen poikkileikkaus ovat ainakin kannen alueel-15 la pyöreitä.
Tällainen pakkaus tunnetaan jo patenttijulkaisusta EP0-052261. Tämä pakkaus voidaan tosin valmistaa yksinkertaisilla työkaluilla, ja sen etuja ovat hyvä kestävyys, tilan hyväksikäyttö ja tiiviys, mutta pakkauksen lopulli-20 sen käyttäjän on sen tyhjentämiseksi tai kantamiseksi kuitenkin tartuttava siihen ulkopuolelta putkiseinämistä.
Keksinnön tavoitteena onkin sen vuoksi saada aikaan sellainen edellä mainittua tyyppiä oleva pakkaus, jossa on kädensija, niin että sen käyttäjällä on paremmat käsitte-25 ly- ja kuljetusmahdollisuudet, jolloin jo tunnettuun pak kaukseen liittyvät oleelliset toimenpiteet, kuten esimerkiksi litteästä kartonkiradasta tapahtuva valmistus, pieni materiaalintarve ja niin edelleen, eivät saa kuitenkaan jäädä käyttämättä.
30 Tähän tavoitteeseen päästään keksinnön mukaan si ten, että kannen kehään liittyvä putkiseinämän osa on kä-densijaa muodostettaessa taitettu kaksinkerroin ja yhdistetty kaksiseinämäiseksi pinnaksi, johon on järjestetty tartunta-aukko, ja että ruiskupuristettu kansi on piden-35 netty tartunta-aukon käsittävän kaksiseinämäisen pinnan 2 83062 yläreunan yli jäykistysulokkeeksi. Näiden toimenpiteiden avulla nestepakkauksen valmistaja voi käyttää litteää rataa, esimerkiksi kartonki- tai paperirataa, ja saa tunnetun pakkauksen samat edut, joita ovat hyvä pinottavuus ja 5 uudelleensuljettavuus, ainoastaan termoplastista materiaa lia olevan kannen vastaavasta muotoilusta johtuen pakkauksen käsittelyn ollessa kuitenkin jäykän ja pakkaukseen kiinteästi liittyvän kädensijan ansiosta helpompaa. Tämä yhdistäminen on mahdollista jäykistysulokkeella, joka 10 suuntautuu tartunta-aukon käsittävän kaksiseinämäisen pin nan yli. Tartuntapinnan, toisin sanoen tartunta-aukon käsittävän kaksiseinämäisen pinnan, hämmästyttävän yksinkertainen sijoittaminen on mahdollista keksinnön mukaan niin, että taitelinjat sovitetaan aluksi litteänä olevaan putki-15 seinämärataan ja määrätään siten, että putkimateriaalista muodostuu kaksi osapintakappaletta, jotka taitetaan putkesta ulkonevina päällekkäin ja yhdistetään.
Keksinnön mukaan tällöin on erittäin tarkoituksenmukaista, että tartunta-aukon käsittävä kaksiseinämäinen 20 pinta on muodostettu kolmiona, niin että sen yläreuna muodostaa lyhyen kateetin, sen suunnilleen putken pituussuuntainen ulkotaitereuna muodostaa pitkän kateetin ja molemmat päällekkäiset sisätaitereunat muodostavat hypotenuu-san. Mainittu pinta muodostetaan siis parhaiten kolmiona, 25 jolloin kaksiseinämäisen pinnan kumpikin puolisko on selostetulla tavalla kolmion muotoinen. Leikkauksena nähdään siis kaksi näistä kolmionmuotoisista sivuista välittömästi kiinni toisissaan yhdistettyinä peilikuvana taitelinjan kautta. Tällainen pinta voidaan järjestää edullisesti pak-30 kauksen putken muodostavasta radasta ja taittaa jo sinänsä tunnetuilla valmistus- ja taittokoneilla. Tällä tavoin saadaan tietty tartuntamahdollisuus, käsittely- tai kulje-tusosa, jota pakkauksen lopullinen käyttäjä voi käyttää yksinkertaisesti, harkitusti ja sen vuoksi vaikeuksitta. 35 Jo edellä mainittu kädensijan tai tartunta-aukon 3 83062 käsittävän kaksiseinämäisen pinnan kiinteä yhdistäminen on keksinnön mukaan edullista nimenomaan silloin, kun jäykis-tysuloke on varustettu tietyllä etäisyydellä kaksiseinämäisen pinnan yläreunasta sijoitettuun tartunta-aukkoon 5 suuntautuvilla ulokkeilla ja lisäksi mieluimmin vähintään tartunta-aukon yhden reunaosan peittävällä jäykistyspal-teella. Kun kaksiseinämäinen tartuntapinta kiinnitetään hypotenuusaa pitkin, muodostuu jo suuri pito- ja jäykis-tysvoima ja mainituilla ulokkeilla ja mieluimmin vielä 10 lisäksi järjestetyllä tiivistyspalteella on saatu aikaan pakkauksen käyttöikään nähden todella kestävä kädensija.
Keksinnön toisen edullisen rakenteen mukaan putken kolme sivuseinämää ovat putken pituussuunnassa katsottuna suunnilleen kohtisuoria nelikulmaiseen pohjaan nähden, ja 15 kädensijan käsittävä neljäs sivuseinämä menee, kun sitä katsotaan sivulta poikittain kaksiseinämäiseen tartunta-pintaan, nähden vinosti pituussuuntaan nähden. Tässä selostettua tyyppiä olevat pakkaukset kootaan usein nipuiksi ja kuljetetaan tällä tavoin, varsinkin tehtaalta vähit-20 täiskauppaan. Edellä kuvatuilla toimenpiteillä nipuille saadaan hyvä ja vähän tilaa vievä pinoamismahdollisuus, vaikka kädensija onkin järjestetty pakkauksen sivuun.
Tällöin on osoittautunut erittäin edulliseksi, että kaksiseinämäisen tartuntapinnan sen yläreunan pituus, joka 25 vastaa lyhyttä kateettia, on keksinnön mukaan suunnilleen sama kuin pyöreän kannen säde. Tällainen rakenne onkin osoittautunut hyvin kestäväksi, ja pakkauksen käyttäjä voi sitä tyhjentäessään ja käsitellessään liikuttaa sitä erittäin kätevästi.
30 Pakkauksen tilavuus muodostaa mielenkiintoisen nä kökohdan, jolloin kädensija, joka on nytkin tehty putki-seinämämateriaalista yhtenä kappaleena, ei saa viedä liikaa pakkauksen tilavuutta. Tällöin on osoittautunut erittäin edulliseksi, että kolmion muotoisen tartuntapinnan 35 alempi kulmapiste, toisin sanoen pitkän kateetin ja hypo- 4 83062 tenuusan leikkauspiste, on keksinnön mukaan järjestetty pohjareunasta sellaiselle etäisyydelle, joka on suunnilleen 0-1/3 pakkauksen korkeudesta. Tällöin käsittelyä ja kädensijaa varten tarvittava putkimateriaalialue voidaan 5 pitää mahdollisimman pienenä, ja kaksiseinämäisen tartuntapinnan muodostamisesta syntyneet käyttämättömät vyöhykkeet jäävät minimiin. Toisin sanoen tartuntapintaa varten tarvittava 'kuollut' tilavuus pystytään pitämään näin mahdollisimman pienenä.
10 Toiselle tarkoituksenmukaiselle rakenteelle on tun nusomaista, että putken sisäpuolelle on ainakin tartunta-pinnan toisiinsa liittyvien sisätaitereunojen osaa pitkin kiinnitetty pitkänomainen muovinen peitesuikale. Tällä parannetaan toisaalta kaksiseinämäisen tartuntapinnan kestä-15 vyyttä, niin ettei pakkauksen sisällön paineesta johtuen toinen kolmioseinämä irtoa toisesta, ja toisaalta tällä estetään se, ettei nestettä pääse kerääntymään molempien kolmiopintojen mahdollisiin pieniin kanaviin.
Vaihtoehtoisesti on myös mahdollista, että samaa 20 tarkoitusta varten keksinnön mukaan on kiinnitetty aina muovinen peitesuikale putken sisäpuolelle ainakin kaikkien niiden sisätaitereunojen osakorkeutta pitkin, jotka muodostavat tartuntapinnan. Tällä muovisen lisäpeitesuikaleen kiinnittämisellä asianomaiselle alueelle tulee lisää muo-25 virnateriaalia, niin että saumaus on siinä erittäin luja ja samalla varmistetaan se, ettei täytetty pakkaus pääse le-viämään, kun molemmat tartuntapinnan muodostavat kolmio-seinämät vedetään erilleen toisistaan.
Tällaista kädensijan käsittävää pakkausta valmis-30 tettaessa kannen ja pohjan pintojen on oltava järjestetty keskenään yhdensuuntaisiksi myös silloin, kun pohja on neliön tai myös suorakaiteen muotoinen. Jos tällainen pakkaus halutaan valmistaa yhdestä yhtäjaksoisesta radasta, kuten edellä mainittiin, leikkaamisen on tapahduttava pää-35 asiassa tästä radasta. Alan asiantuntija ymmärtää helpos- 5 83062 ti, että sijoitettaessa kädensija pyöreään putkeen leikkauksessa syntyy ulkoreunoja, jotka eivät ole yhtäjaksoisen radan suunnassa suora viiva. Sen vuoksi keksinnön mukaan onkin järjestetty niin, että kaksi vastaavasti kan-5 nessa ja pohjassa olevaa, toisiaan vastakkaista leikkauksen päätyreunaa käsittävät leikkauksen keskialueen ja ulompien alueiden välissä täydennyksenä kaarevia siirtymä-alueita. Nimittäin taitettaessa radasta erotettu kappale kädensijaa muodostettaessa lopulliseen muotoonsa nähdään 10 heti, että nimenomaan niihin kohtiin, joissa kaksiseinä-mäisen pinnan mainittu yläreuna (lyhyt kateetti) muuttuu pyöreän putken yläreunaksi, on järjestettävä kaareva siir-tymäalue, niin että putken yläreuna muodostaa kaksiseinä-mäisen pinnan kanssa sivukuvana lopullisessa tilassa suo-15 ran viivan.
Suositettavan rakenne-esimerkin avulla seuraavassa esitetään vielä, että ne siirtymäalueet, jotka ovat radan kolmion muotoisten osapintojen sivulla, on kaksiseinämäi-sen pinnan yläreunaan päin olevalla sivulla taivutettu 20 ulospäin, niin että tähän nähden vastakkaiselle sivulle, toisin sanoen leikkauksen toiseen päähän, pystytään saamaan vastaava pyöristetty siirtymäalue suorittamalla si-säänveto leikkauksen keskustaan päin. Tämä on mahdollista siten, että poikittaissulkusauman materiaali valitaan vah-25 vistetun pohjan alueella niin leveäksi, että myös aukon kohdalle jää riittävästi sulkupintaa.
Keksintöä on kehitetty edelleen tarkoituksenmukaisesti siten, että putken muodostava pituussulkusauma on muodostettu yhdistämällä vastakkaiset sisäsivut, nostamal-30 la yksi sivu muiden sivujen yläpuolelle ja kääntämällä ylimenevä reuna ja kiinnittämällä se putken ulkopuolelle. Tosin voidaan käyttää myös sitä jo tunnettua mahdollisuutta, että tällainen pituussulkusauma tehdään putken muodostamista varten niin, että putken yksi ulkoreuna kiinnite-35 tään yhden sisäreunan päälle, jolloin tällaista sulkusau- 6 83062 maa voidaan nimittää "limittyväksi". Tällöin kuitenkin yksi leikattu reuna on vapaa putken sisäosaan päin. Nestettä voi tässä leikkausreunassa päästä avonaiseen ja suojaamattomaan tukimateriaaliin (paperiin tai kartonkiin), 5 jolloin se turpoaa. Tämä tunnettu ilmiö eliminoidaan kiinnittämällä suojasuikale (reunasuoja). Tällainen toimenpide on edellä selostettuja rakennepiirteitä käytettäessä tarpeeton .
Edellä esitetystä käy selville, että keksinnön mu-10 kaan on ensimmäistä kertaa tullut mahdolliseksi muodostaa yhtäjaksoisesta materiaaliradasta tunnettua tyyppiä oleva pakkaus myös silloin, kun tehdään sellainen kädensija, jonka materiaali otetaan suoraan yhtäjaksoisesta radasta ja järjestetään taitettavaksi vastaavien taiteviivojen 15 avulla. Tämä kädensija vie pienen osan tilavuudesta, on sijoitettu kiinteästi putkeen ja muodostettu niin, että pakkausniput on hyvä pinota. Kolmion muotoisen tartunta-pinnan kärki on yleensä pakkauksen ala-alueella ja voi ääritapauksessa olla jopa alemmassa pohjareunassa, jolloin 20 tämän kärjen etäisyys alemmasta pohjareunasta on suunnilleen 1/4 tai 1/5 pakkauksen korkeudesta kootun pakkauksen kannen ja pohjan välisistä pinnoista mitattuna.
Tällä tavoin voidaan valmistaa esimerkiksi sellainen kaksi litraa nestettä, esimerkiksi maitoa, sisältävä 25 pakkaus, jonka raaka-aineena on litteä rata, joka on muovilla päällystettyä tukimateriaalia ja jonka lopullisena tilana on selostettu lieriörakennetta, johon on sijoitettu kädensija, jolloin kuluttajien tottumukset on otettu huomioon, toisin sanoen pakkaus voidaan avata, sulkea ja kä-30 sitellä sitä tyhjennettäessä helposti.
Eräälle toiselle suositettavalle rakennemuodolle on keksinnön mukaan tunnusomaista, että pituussulkusauma on järjestetty kanteen nähden pystysuoralle tartuntapinnan reuna-alueelle. Tartuntapinnan tullessa edellä selostetus-35 sa leikkauksessa keskialueelle juuri kuvatussa rakennemuo- 1 83062 dossa kaksikerroksisen tartuntapinnan toinen kerros on sen sijaan aina leikkauksen reunassa. Toisella puolella, toisin sanoen samoin leikkauksen reunassa, on pituussulkusau-ma, joka on yhdistetty viereisen tartuntapinnan toiseen 5 kerrokseen suoraan taiteviivalla. Tällä rakennemuodolla on useita etuja. Koska jokainen sauma, siis myös putken pi-tuussulkusauma, muodostaa nestepakkauksen heikon kohdan, on erittäin edullista, että se pituussulkusauman alue, joka on tartuntapinnassa, on tällä leikkauksella eliminoitu 10 kosketuksesta nesteeseen. Tarkoituksenmukaisessa ja eniten käytetyssä rakennemuodossa pituussulkusauma saadaan näin ollen tulemaan yli 2/3:11a pakkauksen korkeudesta nesteeseen koskettamatta. Toinen etu on kädensijan lisääntynyt jäykkyys, jota pituussulkusauman sijoittaminen vahvistaa 15 luonnollisesti tuntuvasti. Lisäksi on huomioitava vielä se etu, että sijoitettaessa tartuntapintakerrokset leikkauksen reuna-alueille keskialue jää yhdeksi kappaleeksi ja sileäksi. Näin saadaan parempi esittelypinta, toisin sanoen suuri pinta-alue, joka on sauman tai muun leikkaus-20 kohdan keskeyttämättä sitä yhtenä kappaleena ja suuntautuu yhtäjaksoisena toisesta tartuntapintakerroksesta toiseen, Tätä esittelypintaa käytetään painatuksia varten, kuten kuluttaja vastaavien pakkausten perusteella hyvin tietää. Painotekniikassa pyritään mieluimmin välttämään kokonais-25 kuvan siirtämistä, mikä tapahtuu esimerkiksi erottamalla leikkauskohta. Tämä voidaan toteuttaa keksinnön mukaan erittäin edullisesti tällä toisella rakennemuodolla.
Käsiteltävän keksinnön muita etuja, piirteitä ja sovellutusmahdollisuuksia käy selville seuraavasta piirus-30 tuksiin liittyvästä selostuksesta. Tällöin kuva 1 on perspektiivi sellaisen pakkauksen suositettavasta rakennemuodosta, jossa on taaksepäin ulkoneva ja osittain peitetty kädensija; kuva 2 on sivukuva kuvan 1 pakkauksesta, jolloin 35 kädensija nähdään sivulta ja kaatolaita on ulkoääriviivo- β 83062 jen sisäpuolella, joten sitä ei näy; kuva 3 esittää tätä rakennemuotoa takaa, esimerkiksi katsottaessa kuvaa 2 paperin tasossa oikealta vasemmalle; 5 kuva 4 esittää kaaviona poikkileikkausta tartunta- pinnan käsittävän pakkauksen ylemmästä alueesta, jolloin kuvassa on esitetty pituussuuntaisen muovisen peitesuika-leen sijoitus, kuva 5 vastaa muuten kuvaa 4, mutta putken yläpuoli) lisko on nyt katkaistu ja esitetty toinen vaihtoehto, jonka mukaan putken sisäpuolelle on molempien sisäreunojen yli sijoitettu aina vastaava peitesuikale, kuva 6 on kaaviona esitetty poikkileikkaus vielä keskeneräisestä radan leikkauksesta, jossa pisteenä näkyvä 15 pituussulkusauma on muodostettu yhdistämällä vastakkaiset sisäsivut toisiinsa; kuva 7 esittää suurennettuna kuvan 6 yläpuoliskoa selvän pituussulkusauman ollessa kuvattu pisteenä, joka on esitetty liioitellun suurena; 20 kuva 8 on kuvaa 7 vastaava poikkileikkauskuva, kui tenkin vasta sen jälkeen, kun pituussulkusauma on siirretty ja pidempi osa on kiinnitetty sisäpinnastaan vastakkaisen seinämän ulkopintaan; kuva 9 esittää leikkausta pakkauksesta sen ensim-25 mäisen rakennemuodon mukaan ilman ruiskupuristettua kantta, kuva 10 esittää leikkausta pakkauksesta sen toisen rakennemuodon mukaan ilman kantta, ja kuva 11 vastaa muuten kuvaa 5, mutta pituussulku-30 sauma on järjestetty toisella tavalla toisen rakennemuodon mukaan.
Kuvissa 1-3 esitetty valmis pakkaus juoksevia täyttömateriaaleja varten käsittää yleisesti viitenumerolla 1 merkityt sivuseinämät, koska tässä rakennemuodossa 35 kannen 2 alueella on pyöreä poikkileikkaus (koska myös 9 83062 avonaisen putken ylhäällä peittävä kansi 2 - ilman jäykis-tysuloketta - on pyöreä), niin että oikeastaan vain pohjan 3 muodostavalla päätyseinämäsivulla voitaisiin tehdä ero neljän sivuseinämän välillä. Asian yksinkertaistamiseksi 5 tässä puhutaankin vain sivuseinämistä 1. Nämä on kuvien 1- 3 esittämällä tavalla muodostettu putkeksi ja yhdistetty pituussulkusaumaa 4 pitkin, joka on jätetty pois kuvista 2- 5, suljetun putken lopullista muodostamista varten. Alan asiantuntija tietää, että pituussulkusauma 4 ulottuu poh- 10 jaan 3 saakka. Tämä käy selville kuvassa 9 esitetystä leikkauksesta, jonka kerrospohjaa ei tarvitse selostaa tässä lähemmin. Pakkauksen, toisin sanoen putken korkeus on kerrospohjan 3 kokoontaittamisen jälkeen H, joka on kuvan 9 leikkaukseen nähden vähän pienempi kuin osan L pi-15 tuus, kuten vielä selostetaan.
Tässä vain yleisesti viitenumerolla 3 merkityn kerrospohjan taittamista ei selosteta tässä lähemmin, mutta jotkut taiteviivarakenteet näkyvät kuvan 9 leikkauksesta.
Kansi 2, joka on valmistettu vain kestomuovista 20 ilman tukimateriaalia, on ruiskupuristettu putkeen 1, tarkemmin sanottuna pyöreään yläreunaan, jota ei ole esitetty tässä. Kansi 2 ruiskupuristetaan kuvassa 1 esitetyssä käyttömuodossa. Sen sijaan kuvien 2 ja 3 mukainen rakenne on kuljetusmuoto, jossa yleisesti viitenumerolla 13 mer-25 kitty kaatolaite on käännetty pakkauksen ulkoääriviivojen sisäpuolelle niin, etteivät kaatolaitteen 13 mitkään eril-lisosat mene yläreunan 6 yli. Näin taataan moitteeton kestävyys ja hyvä päällystys (kutistusfoliolla tai vastaavalla).
30 Tässä esitetty kaatolaite 13 on kuvan 1 esittämällä tavalla keskellä kantta 2 ulospäin, kuvan 1 mukaan ylöspäin suuntautuvana rengaskauluksena 14, jonka yläreuna 15 on yhdistetty sulkutulppaan 16, johon on hitsattu tartun-tarengas 17. Liitoskohta on merkitty numerolla 23. Sulku-35 tulpan 16 saranaa ei ole esitetty lähemmin, sillä tällai- 10 83062 sen kaatolaitteen 13 muodostaminen tunnetaan jo ennestään eikä sillä ole käsiteltävän keksinnön selostuksen kannalta merkitystä.
Keksinnön mukaan oleellinen on sen sijaan kuvissa 1 5 ja 2 erittäin selvästi esitetty jäykistysosa 30, joka on ruiskupuristettu kannen 2 kanssa samana kappaleena tartunta-aukon 33 käsittävän kaksiseinämäisen pinnan 32 yläreunan 31 yli. Tällöin putken reunaan ylhäälle ruiskupuristettu kansi 2 on pidennetty säteen suunnassa yhdeltä si-10 vulta, tarkemmin sanottuna ulokkeena (jäykistysuloke 30), joka on ruiskupuristettu tartuntapinnan 32 yläreunaan 31.
Kaksiseinämäisen pinnan 32 tartuntapinta on muovilla päällystettyä tukimateriaalia, esimerkiksi kartonkia, liittyy putken seinämään 1 ja on muodostettu sen leikkaus-15 osasta niin, että vastaavalla taittamisella voidaan muodostaa kädensija 32, 33, ja että kaksi, käsiteltävässä tapauksessa mieluimmin kolmiomaista putkiseinämän 1 osaa on taitettu kaksinkerroin, jolloin ne muodostavat mainitun kaksiseinämäisen kolmiopinnan 32.
20 Jos katsotaan kuvaa 3, toisin sanoen kädensijan kä sittävää pakkauksen sivua, niin kaksiseinämäinen tartunta-pinta 32 nähdään kapeana kaksoisviivana, sillä tartunta-pinta on takaa katsottuna vain yhtä paksu kuin kaksi päällekkäistä kartonkirataa.
25 Kuvassa 2 esitetyn tartuntapinnan 32 muoto ja si joitus ovat mielenkiintoisempia. Yläreuna 31 muodostaa kuvan 2 sivukuvassa kolmion lyhyen kateetin, suunnilleen putken pituussuuntaan (sulkusauman 4 pituussuuntaan kuvan 1 mukaisesti) suuntautuva ulkotaitereuna 34 muodostaa pit-30 kän kateetin, ja molemmat päällekkäiset sisätaitereunat 35, 36 muodostavat hypotenuusan.
Lisäksi nähdään, että jäykistysosa 30 on varustettu ulokkeilla 37, jotka on muodostettu osaan 30 ja voidaan ruiskupuristusta suorittaessa ruiskuttaa samalla kertaa. 35 Nämä ulokkeet suuntautuvat jäykistysosasta 30 putken 1 pi- 11 83062 tuusakselin suunnassa alaspäin likipitäen tartunta-aukkoon 33 asti, joka on järjestetty tietylle etäisyydelle kaksi-seinämäisen pinnan 32 yläreunasta 31. Ulokkeet 37 päättyvät tartunta-aukon 33 siihen reunaan tai päähän, joka on 5 jäykistysosan 30 puolella. Tartunta-aukon 33 tässä päässä jäykistyspalle 38 tarttuu tartunta-aukon 33 reunaan yhdistäen ulokkeiden 37 molemmat vapaat päät. Tämän vuoksi jäykistysosan 30 käsittävän tartuntapinnan 32 yhteisrakenne on huomattavan luja ja jäykkä.
10 Voidaan todeta, että kuvan 1 mukaan pohjasta 3 kat sottuna kolme etummaista sivuseinämää, nimittäin pituus-sulkusauman 4 käsittävä sivuseinämä ja molemmat osataite-reunojen 39 erottamat viereiset sivuseinämät, ovat pohjaan 3 nähden suunnilleen kohtisuoria, kuten kuvista 2 ja 3 käy 15 selville. Kuva 2 esittää sen sijaan selvästi, että neljäs sivuseinämä, joka on pituussulkusaumaa 4 vastapäätä, nimittäin kädensijan 32, 33 käsittävä seinämä, on tietyssä kulmassa pituussuuntaan nähden. Tässä esitetyssä rakenne-muodossa tämä neljäs sivuseinämä koostuu taas kolmesta 20 osasta, jolloin kuvassa 3 on tästä paras esitysmahdolli-suus. Alempi, kolmion muotoinen osa 40 rajoittuu pohjaan 3, ja molemmat muut tämän sivuseinämän osat rajoittuvat puolestaan alempaan osaan 40, on erotettu kaksiseinämäi-sellä tartuntapinnalla 32 ja muuttuvat putkiseinämäksi 1 25 ja muodostavat osia siitä.
Mitoitukseen nähden on tehty erilaisia ehdotuksia ja kokeita ja erittäin tarkoituksenmukaiseksi onkin osoittautunut, että kaksoistartuntapinnan 32 lyhyttä kateettia vastaavan yläreunan 31 pituus vastaa suunnilleen kannen 2 30 pyöreän osan sädettä.
Katsottaessa kuvia 2 ja 3 huomio kohdistuu kulma-pisteeseen P, jonka sijainnilla kanteen 2 ja pohjaan 3 nähden on tietty merkitys pakkauksen pinottavuuden, kestävyyden ja sen tilavuuden hyödyntämisen kannalta. Tässä 35 esitetyssä rakennemuodossa tämä alempi kulmapiste, joka on i2 83002 tunnetusti pitkän kateetin 34 ja hypotenuusan 35, 36 leikkauspiste, on tietyllä etäisyydellä pohjasta 3. Tätä etäisyyttä tarkoitetaan kuvassa 2, josta tämä pisteen P etäisyys pohjaa 3 esittävästä alemmasta viivasta voidaan mää-5 rittää selvästi. Tämän etäisyys ei saa ylittää noin 1/3 pakkauksen korkeudesta H ja se voi olla myös 0, mikä tarkoittaa sitä, että piste P on siirtynyt alas pohjan 3 tasoon. Silloin kuvan 3 mukainen kolmiopinta 40 on jäänyt pois.
10 Kuvissa 4 ja 5 esitetään kaksi rakennemuotoa, jois sa numerolla 41, 42 ja 43 merkitty muovinen peitesuikale on kiinnitetty tartuntapinnan 32 sisätaitereunaan 35 ja 36. Tämän suikaleen tehtävänä on pitää tartuntapinnan 32 molemmat kolmion muotoiset seinämäpuoliskot yhdessä, jol-15 loin myös suikaleen 41, 42, 43 alueella estetään nesteen tunkeutuminen kaksiseinämäisen tartuntapinnan 32 sisäpuolella mahdollisesti olevaan tilaan. Kun kuvan 4 mukaan molempiin, välittömästi vierekkäin järjestettyihin sisä-taitereunoihin 35 ja 36 on kiinnitetty samanaikaisesti 20 limittyvinä peitesuikale, niin kuvan 5 mukainen toinen ra-kennemuoto esittää sen sijaan, että leikkaukseen kiinnitetään jo etukäteen kumpaankin sisätaitereunaan 35 ja 36 erillinen suikale, joka on merkitty toisella puolella numerolla 42 ja toisella puolella numerolla 43.
25 Kuvasta 2 nähdään, että molemmat toisiinsa liitty vät sisätaitereunat 35, 36 ulottuvat pisteestä P kanteen 2, toisin sanoen niillä on hypotenuusaa vastaava pituus. Muovisten peitesuikaleiden 41-43 on peitettävä ainakin osa tartunta-alueesta. Toisin sanoen riittää osittain, jos 30 peitesuikaleen 41, 42 ja 43 pituus on vain yli 1/3 tai puolet P:n ja kannen 2 välisestä pituudesta. Kuvissa 6 ja 7 on esitetty kaaviona, kuinka pituussulkusauma 4 voidaan muodostaa niin, että putkelle tarkoitetun ratamateriaalin molemmat vastakkaiset sisäsivut yhdistetään toisiinsa. Kun 35 sitten kuvissa 6 ja 7 ulospäin suuntautuva suikale 44 i3 83062 käännetään kuvan 8 esittämällä tavalla niin, että vasemmanpuoleisen seinämäosan sisäsivu tulee suikaleen 44 avulla vastakkaisen seinämäosan ulkoseinämäsivun päälle kuvan 8 mukaisesti ja kiinnitetään kohtaan 45, ei limittyvästi 5 valmistetuissa pituussulkusaumoissa tarvita tällöin 4 enää muuten tavanomaista reunasuojusta.
Kuva 9 esittää kuvan 1 mukaisen pakkauksen putken leikkausosaa, jolloin tukimateriaaliradan liikesuunta on esitetty nuolella 46". Etureuna käsittää keskellä ja sym-10 metrisesti taiteviivan 34 molemmilla puolilla pituuden a omaavan suoran kappaleen, joka vastaa yläreunan 31 kaksinkertaista pituutta, siis lyhyen kateetin kahta pituutta. Tällöin edellyttäen, että sivureunoihin on tehty pituus-sulkusauma 4. Oleellista on lähinnä pisteen P sijainti 15 taitereunaan 7 nähden, joka esittää kerrospohjan 3 ja muun pinnan välistä rajaviivaa, jonka kautta putki ja sivusei-nämät 1 muodostetaan. Kun linjassa toisiinsa nähden olevien yläreunojen 31 tarkka etäisyys pohjataiteviivasta 7 on "L", niin pakkauksen korkeus on taas H. Näiden molem-20 pien viivojen välissä on kaarevat siirtymäalueet käsittävä suikale. Jos pakkauksen korkeus H on esimerkiksi 23 cm, tämän suikaleen leveys on siirtymäalueineen 46 10 mm.
Yleisesti ilmaistuna tämä L - H vastaa suunnilleen 1/10 putken pään halkaisijasta ylhäällä kannessa 2 pakkauksen 25 ollessa koottu.
Jos erikoistapauksessa piste P siirtyy alaspäin taitereunaan 7, toisin sanoen, kun pisteen P etäisyys poh-jareunasta 7 on 0, pisteen P pitäisi olla silloin myös kerrospohjan siinä kulmassa, joka on merkitty esimerkiksi 30 kuvassa 9 numerolla 47 ja vaihtoehtoisena kohtana numerolla 47'. Suikaleen leveydellä ei radan etu- ja takapäässä ole jyrkkää siirtymää keskustaan päin, vaan numerolla 46 merkityt pyöristetyt siirtymäalueet. Kuvasta 9 nähdään, että siirtymäalue on aina toisella puolella noin 1/3 put-35 ken ympärysmitan puolikkaasta, jolloin kuvaan 9 oikealle i4 83062 ylhäälle merkitty 3/3 vastaa 1/2 putken ympärysmitasta (pituussulkusauman materiaali on jätetty tällöin huomioimatta ).
Etureuna nähdään kuvassa 9 ylhäällä, ja takareuna 5 on taas alhaalla. On selvää, että näillä leikkauksen toisiinsa nähden vastakkaisilla päätyreunoilla täytyy olla täydentävästi kaarevia siirtymäalueita, minkä vuoksi siir-tymäalueet on takapäätyreunassa merkitty 46'. Tämän poi-kittaissulkusauman 9 leveys on riittävän suuri, niin että 10 tämän kuvassa 9 esitetty tartuntapinnan 32 ja kolmion muotoisen pinnan 40 keskialueelle jää riittävästi materiaalia hyvää sulkusaumaa varten.
Kuvassa 10 esitetään toinen leikkausosa toista ra-kennemuotoa varten, Siinä samat osat on merkitty samoilla 15 viitenumeroilla kuin kuvassa 9. Toisiinsa nähden samanlaisiin olosuhteisiin ei sen vuoksi tarvitse puuttua, erikseen myöskään selostuksessa. Taiteviiva 34 on siirretty tässä ulospäin ja tulee samalle kohdalle sen taiteviivan kanssa, jonka kautta pituussulkusauma 4 on yhdistetty 20 leikkauksen muuhun materiaaliin. Myös piste P on sen vuoksi pituussulkusauman 4 reunassa, joka nähdään kuvan 10 vasemmanpuoleisessa reunassa. Se suuntautuu materiaalira-dan liike suuntaan 46". Yläreuna 31 on siirretty reunaan samoin kuin tartuntapinnan 32 se erilliskohta, johon tar-25 tunta aukko 33 on järjestetty. Tämän yläreunan 31 pituus on a/2.
Etupuolella olevat (liikesuuntaan kuvassa 10 ylhäällä nähtynä) siirtymäalueet 46 on tässä toisessa raken-nemuodossa siirretty samoin reunaan. Sama koskee takana 30 olevia siirtymäalueita 46', joiden vuoksi poikittaissul-kusauma 9 on ulkopuolella ohuempi ja keskellä leveämpi, siis täysin päinvastoin kuin kuvan 9 rakennemuodossa.
Pituussulkusauma 4 ei joudu kuvan 10 mukaisessa rakennemuodossa pisteen P yläpuolelle, toisin sanoen sellai-35 sella alueella, joka on yli 2/3 pakkauksen korkeudesta H, is 83062 enää kosketukseen nesteen kanssa, joten vuotamisvaara pienenee näin tuntuvasti. Tosin molemmat kuvan 10 rakennemuo-dossa oikealle ja vasemmalle ulkopuolelle järjestetyt tartuntapinnan 32 kohdat liimataan toisiinsa pakkauksen oi-5 kaisemista ja valmistusta varten, mutta siirtämällä pi-tuussulkusaumaa 4 taiteviivalla 34 muodostuu kuitenkin huomattava lisäjäykkyys. Keskialueelle jää sitävastoin sileä ja läpimenevä pinta painatusta varten, jota siirtymä-kohta ei voi häiritä, kuten kuvan 1 mukaisessa pakkaukses-10 sa voi käydä.
Kuva 11 esittää lopuksi samaa leikkauskuvaa kuin kuva 5, jolloin kuitenkin kuvassa 11 on alhaalla etupäässä esitetty pituussulkusaumasta toinen järjestys. Kun kuvassa 5 tartuntapinnan 32 molemmat kohdat on yhdistetty taite-15 viivalla 34, kuvan 11 rakennemuodossa on sen sijaan kysymys juuri pituussulkusaumaa 4 pitkin tapahtuvasta hitsaus-liitoksesta.

Claims (11)

1. Juokseville täyttömateriaaleille tarkoitettu pakkaus, jossa on ainakin pituussulkusauman (4) avulla 5 muodostettu putki (1), jonka päihin on sijoitettu pohja (3) ja kansi (2), joista kansi on termoplastista muovia ilman tukimateriaalia, on ruiskupuristettu putkeen ja käsittää kaatolaitteen (13), jolloin putki (1) koostuu ainakin toiselta puolelta termoplastisella muovilla päällyste-10 tystä tukimateriaalista, esimerkiksi kartongista, pohja (3) on nelikulmainen ja muodostettu pakkauksen taitetusta putkesta taitesulkuna ja käsittää poikittaissulkusauman, jossa on viereisen seinämän ympäri taitetut kolmioliuskat, ja kansi (2) sekä pakkauksen poikkileikkaus ovat ainakin 15 kannen alueella pyöreitä, tunnettu siitä, että kannen (2) kehään liittyvä putkiseinämän osa on kädensijaa (32, 33) muodostettaessa taitettu kaksinkerroin ja yhdistetty kaksiseinämäiseksi pinnaksi, johon on järjestetty tartunta-aukko (33), ja että ruiskupuristettu kansi (2) on 20 pidennetty tartunta-aukon (33) käsittävän kaksiseinämäisen pinnan (32) yläreunan (31) yli jäykistysulokkeeksi (30).
2. Patenttivaatimuksen 1 mukainen pakkaus, tunnettu siitä, että tartunta-aukon (33) käsittävä kak-siseinämäinen pinta (32) on tehty kolmion muotoiseksi si- 25 ten, että sen yläreuna (31) muodostaa lyhyen kateetin, sen suunnilleen putken pituussuuntaan suuntautuva ulkotaite-reuna (34) muodostaa pitkän kateetin ja molemmat päällekkäiset sisätaitereunat (35, 36) muodostavat hypotenuusan.
3. Patenttivaatimuksen 1 tai 2 mukainen pakkaus, 30 tunnettu siitä, että jäykistysuloke (30) on varus tettu tietyllä etäisyydellä kaksiseinämäisen pinnan yläreunasta (31) järjestettyyn tartunta-aukkoon (33) suuntautuvilla ulokkeilla (37) ja edullisesti lisäksi yhdellä, vähintään tartunta-aukon (33) yhden reunaosan peittävällä 35 jäykistyspalteella (38). i7 83062
4. Jonkin patenttivaatimuksen 1-3 mukainen pakkaus, tunnettu siitä, että putken (1) kolme sivu-seinämää suuntautuvat putken pituussuunnassa katsottuna likipitäen kohtisuoraan nelikulmaiseen pohjaan (3) näh- 5 den, ja että kädensijan (32, 33) käsittävä neljäs sivusei-nämä suuntautuu sivulta poikittain kaksiseinämäiseen tartuntapintaan (32) nähtynä vinosti mainittuun pituussuuntaan nähden.
5. Jonkin patenttivaatimuksen 1-4 mukainen pak-10 kaus, tunnettu siitä, että kaksiseinämäisen tartuntapinnan (32) lyhyttä kateettia vastaavan yläreunan (31) pituus vastaa suunnilleen pyöreän kannen (2) sädettä.
6. Jonkin patenttivaatimuksen 1-5 mukainen pakkaus, tunnettu siitä, että kolmion muotoisen tar- 15 tuntapinnan (32) alempi kulmapiste (P), toisin sanoen pitkän kateetin ja hypotenuusan leikkauspiste, on järjestetty pohjareunasta (7) tietylle etäisyydelle, joka on pakkauksen korkeudesta suunnilleen 0 - 1/3.
7. Jonkin patenttivaatimuksen 1-6 mukainen pak-20 kaus, tunnettu siitä, että pitkänomainen muovinen peitesuikale (41 - 43) on kiinnitetty putken (1) sisäpuolelle ainakin tartuntapinnan (32) toisiinsa yhdistettyjen sisätaitereunojen (35,36) yhtä osaa pitkin.
8. Jonkin patenttivaatimuksen 1-6 mukainen pak-25 kaus, tunnettu siitä, että muovinen peitesuikale (41 - 43) on kiinnitetty putken (1) sisäpuolelle ainakin tartuntapinnan (32) muodostavan jokaisen sisätaitereunan (35, 36) osakorkeutta pitkin.
9. Patenttivaatimuksen 1-8 mukainen pakkaus, 30 tunnettu siitä, että leikkauksen kaksi vastaavasti kannessa (2) ja pohjassa (3) olevaa, toisiaan vastakkaista päätyreunaa käsittävät leikkauksen keski- ja ulkoalueiden välissä täydentävästi kaareutuvat siirtymäalueet (46).
10. Jonkin patenttivaatimuksen 1-9 mukainen pak- ie 8 3 062 kaus, tunnettu siitä, että putken (1) muodostava pituussulkusauma (4) on tehty yhdistämällä vastakkaiset sisäsivut, nostamalla toinen sivu toisen yli ja siirtämällä ylimenevä reuna sen kiinnittämiseksi putken ulko-5 sivuun.
11. Jonkin patenttivaatimuksen 1-9 mukainen pakkaus, tunnettu siitä, että pituussulkusauma (4) on järjestetty tartuntapinnan (32) kanteen (2) nähden kohtisuoralle reuna-alueelle. 19 83062
FI853312A 1984-10-27 1985-08-29 Vaetskefoerpackning med handtag. FI83062C (fi)

Applications Claiming Priority (2)

Application Number Priority Date Filing Date Title
DE3439492 1984-10-27
DE3439492A DE3439492A1 (de) 1984-10-27 1984-10-27 Fluessigkeitspackung mit griff

Publications (4)

Publication Number Publication Date
FI853312A0 FI853312A0 (fi) 1985-08-29
FI853312L FI853312L (fi) 1986-04-28
FI83062B true FI83062B (fi) 1991-02-15
FI83062C FI83062C (fi) 1991-05-27

Family

ID=6248980

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
FI853312A FI83062C (fi) 1984-10-27 1985-08-29 Vaetskefoerpackning med handtag.

Country Status (17)

Country Link
US (1) US4671452A (fi)
EP (1) EP0180028B1 (fi)
JP (1) JPS61104939A (fi)
KR (1) KR930008958B1 (fi)
AT (1) ATE52233T1 (fi)
AU (1) AU583059B2 (fi)
BR (1) BR8505354A (fi)
CA (1) CA1240638A (fi)
DE (2) DE3439492A1 (fi)
DK (1) DK160929C (fi)
ES (1) ES296112Y (fi)
FI (1) FI83062C (fi)
MX (1) MX161318A (fi)
NO (1) NO166222C (fi)
PT (1) PT81289B (fi)
RU (1) RU1804427C (fi)
ZA (1) ZA856995B (fi)

Families Citing this family (22)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
DE3612895A1 (de) * 1986-04-17 1987-10-29 Altstaedter Verpack Vertrieb Fluessigkeitspackung mit griff
DE3621742A1 (de) * 1986-06-28 1988-01-14 Altstaedter Verpack Vertrieb Fluessigkeitspackung mit verjuengtem oberteil
DE3628478A1 (de) * 1986-08-22 1988-03-03 Altstaedter Verpack Vertrieb Fluessigkeitspackung mit griff
DE3837495C2 (de) * 1988-11-04 1994-06-01 Tetra Pak Gmbh Stapelbare Fließmittelpackung mit Öffnungseinrichtung
DE3917609A1 (de) * 1989-05-31 1990-12-06 Tetra Pak Gmbh Packung fuer fliessfaehige fuellgueter mit angespritztem griff, verfahren zum anspritzen des griffes und vorrichtung hierfuer
US5322184A (en) * 1989-06-29 1994-06-21 Henkel Kommanditgesellschaft Auf Aktien Package for pourable substances
DE3939970A1 (de) * 1989-12-02 1991-06-06 Tetra Pak Gmbh Packung fuer fliessfaehiges fuellgut mit umlaufender naht
DE4005257A1 (de) * 1990-02-20 1991-08-29 Tetra Pak Gmbh Fliessmittelpackung mit greifmulden und verfahren zur herstellung derselben
JPH05290902A (ja) * 1992-04-10 1993-11-05 Mitsubishi Electric Corp 導体接触装置
US5524787A (en) * 1993-02-02 1996-06-11 The Procter & Gamble Company Lightweight, composite container
US7241066B1 (en) 2003-04-15 2007-07-10 American Grease Stick Company Container for flowable products
US20060231440A1 (en) * 2005-04-18 2006-10-19 Holley Jr John M Stackable basket-style article carrier with ergonomic side handle
US7516599B2 (en) * 2005-11-07 2009-04-14 Kraft Foods Global Brands Llc Methods and apparatus for manufacture of a reclosable plastic carton
US8061563B1 (en) 2007-05-29 2011-11-22 Ags I-Prop, Llc Flexible pouch with expulsion aid
US8529120B2 (en) * 2008-03-18 2013-09-10 Vita-Mix Corporation Blender container and cover
US8376183B1 (en) 2008-06-10 2013-02-19 Ags I-Prop, Llc Fluid dispenser having multiple chambers
EP2969162B1 (en) 2013-03-15 2024-01-24 Vita-Mix Management Corporation Powered blending container
CN104118614A (zh) * 2014-07-02 2014-10-29 星光印刷(苏州)有限公司 棱角斜切式展示盒
USD830124S1 (en) 2016-03-04 2018-10-09 Vita-Mix Management Corporation Container
USD839670S1 (en) 2017-02-16 2019-02-05 Vita-Mix Management Corporation Blending container
US11191316B2 (en) 2017-04-26 2021-12-07 Fend Corp. Collapsible helmet
USD842566S1 (en) 2017-06-15 2019-03-05 Vita-Mix Management Corporation Container scraper

Family Cites Families (18)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
DK112812A (fi) *
US2102653A (en) * 1935-04-30 1937-12-21 Gertrude L Smith Molded handled receptacle
US2377358A (en) * 1941-08-04 1945-06-05 Shellmar Products Co Container and method of forming the same
US2710135A (en) * 1950-07-19 1955-06-07 Gaylord Container Corp Container end wall handhole reinforcement
US2742218A (en) * 1953-06-15 1956-04-17 Nicholas Edward Griffin Containers
US3003678A (en) * 1959-07-20 1961-10-10 Vacu Dry Company Folded container
GB951341A (en) * 1961-09-15 1964-03-04 Metal Box Co Ltd Improvements in or relating to containers
US3176879A (en) * 1962-04-16 1965-04-06 Mojonnier Inc Albert Container with spout, handle and a depression in its bottom wall for stacking
FR1335969A (fr) * 1962-10-12 1963-08-23 Pantaplast G M B H Perfectionnements apportés aux emballages en forme de coussin ou berlingot
US3175750A (en) * 1964-02-20 1965-03-30 Ind Res And Dev Corp Carton with handle and pouring spout
NL6608668A (fi) * 1966-06-22 1967-12-27
US3366290A (en) * 1966-09-08 1968-01-30 Mojonnier Inc Plastic container with integral handle
SE325102B (fi) * 1966-12-21 1970-06-22 G Bjoerk
US3924797A (en) * 1973-12-14 1975-12-09 Int Paper Co Paperboard carton
SE419326B (sv) * 1975-05-07 1981-07-27 Jagenberg Werke Ag Vetsketet forpackning med inatkrokt botten
US4327861A (en) * 1980-08-14 1982-05-04 Champion International Corporation Fluid container
DE3043134C2 (de) * 1980-11-15 1986-06-19 Altstädter Verpackungsvertriebs Gesellschaft mbH, 6102 Pfungstadt Packung für fließfähige Füllgüter
DE3140336C2 (de) * 1981-10-10 1985-05-02 Altstädter Verpackungsvertriebs Gesellschaft mbH, 6102 Pfungstadt Packung für fließfähige Füllgüter und Vorrichtung zur Herstellung der Packung

Also Published As

Publication number Publication date
NO166222B (no) 1991-03-11
ZA856995B (en) 1986-04-30
EP0180028A3 (en) 1988-08-03
US4671452A (en) 1987-06-09
NO166222C (no) 1991-06-19
DK490085D0 (da) 1985-10-25
DK160929B (da) 1991-05-06
ES296112U (es) 1987-08-16
MX161318A (es) 1990-09-10
DE3439492C2 (fi) 1989-04-13
FI853312A0 (fi) 1985-08-29
ES296112Y (es) 1988-03-16
KR930008958B1 (ko) 1993-09-17
RU1804427C (ru) 1993-03-23
DE3439492A1 (de) 1986-05-07
KR860003144A (ko) 1986-05-21
JPS61104939A (ja) 1986-05-23
CA1240638A (en) 1988-08-16
EP0180028B1 (de) 1990-04-25
AU583059B2 (en) 1989-04-20
ATE52233T1 (de) 1990-05-15
JPH0536304B2 (fi) 1993-05-28
PT81289A (de) 1985-11-01
FI83062C (fi) 1991-05-27
DE3577304D1 (de) 1990-05-31
FI853312L (fi) 1986-04-28
PT81289B (pt) 1987-09-18
EP0180028A2 (de) 1986-05-07
NO854285L (no) 1986-04-28
DK160929C (da) 1991-11-04
BR8505354A (pt) 1986-08-05
DK490085A (da) 1986-04-28
AU4837385A (en) 1986-05-01

Similar Documents

Publication Publication Date Title
FI83062B (fi) Vaetskefoerpackning med handtag.
FI92309B (fi) Pakkaus juoksevia täyttöaineita varten
FI69809C (fi) Med ett plastlock foersedd foerpackning foer flytande fyllmedel
CZ279502B6 (cs) Obal pro tekutou náplň s tubusovitými bočními stěnami
FI87445B (fi) Med handtag foersedd vaetskefoerpackning.
JP2525204B2 (ja) 流動物充填用パック容器
JP2004528236A (ja) 折り畳み可能な容器
US5385294A (en) Liquid package with aseptic properties and a method of producing such a package
US20110180567A1 (en) Tubular dosing container
JPH11314652A (ja) 液体包装容器
EP0864508A1 (en) Container of flexible material, particularly for liquid, viscous or granular products
JPS6355045A (ja) 流動性材料充填用パック
EP0389258A1 (en) Flexible pouch contoured to facilitate pouring
JP4932139B2 (ja) 包装袋
JP3030181U (ja) 粉体包装用紙袋
JPH03187846A (ja) 容器
JPH0234435U (fi)
JPH03111934U (fi)

Legal Events

Date Code Title Description
MM Patent lapsed
MM Patent lapsed

Owner name: TETRA PAK HOLDINGS S.A.