DK155387B - Fremgangsmaade og apparatur til automatisk afspoergning af meldermaalevaerdien og af melderkendingen i et farealarmeringsanlaeg - Google Patents

Fremgangsmaade og apparatur til automatisk afspoergning af meldermaalevaerdien og af melderkendingen i et farealarmeringsanlaeg Download PDF

Info

Publication number
DK155387B
DK155387B DK308283A DK308283A DK155387B DK 155387 B DK155387 B DK 155387B DK 308283 A DK308283 A DK 308283A DK 308283 A DK308283 A DK 308283A DK 155387 B DK155387 B DK 155387B
Authority
DK
Denmark
Prior art keywords
detector
current pulse
additional current
signal
message
Prior art date
Application number
DK308283A
Other languages
English (en)
Other versions
DK308283D0 (da
DK308283A (da
DK155387C (da
Inventor
Otto-Walter Moser
Carl Koch
Peer Thilo
Original Assignee
Siemens Ag
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Siemens Ag filed Critical Siemens Ag
Publication of DK308283D0 publication Critical patent/DK308283D0/da
Publication of DK308283A publication Critical patent/DK308283A/da
Publication of DK155387B publication Critical patent/DK155387B/da
Application granted granted Critical
Publication of DK155387C publication Critical patent/DK155387C/da

Links

Classifications

    • GPHYSICS
    • G08SIGNALLING
    • G08BSIGNALLING OR CALLING SYSTEMS; ORDER TELEGRAPHS; ALARM SYSTEMS
    • G08B26/00Alarm systems in which substations are interrogated in succession by a central station
    • G08B26/005Alarm systems in which substations are interrogated in succession by a central station with substations connected in series, e.g. cascade

Landscapes

  • Business, Economics & Management (AREA)
  • Emergency Management (AREA)
  • Physics & Mathematics (AREA)
  • General Physics & Mathematics (AREA)
  • Alarm Systems (AREA)
  • Arrangements For Transmission Of Measured Signals (AREA)
  • Information Retrieval, Db Structures And Fs Structures Therefor (AREA)
  • Burglar Alarm Systems (AREA)
  • Audible And Visible Signals (AREA)
  • Testing, Inspecting, Measuring Of Stereoscopic Televisions And Televisions (AREA)
  • Fire Alarms (AREA)

Description

DK 155387 B
Opfindelsen angår en fremgangsmåde til automatisk afspørgning af meldermåleværdien og af melderkendingen i et farealarmeringsanlæg som angivet i krav l's indledning samt et apparatur til udøvelse af denne 5 fremgangsmåde.
Farealarmeringsanlæg er hyppigt udrustet med forskellige meldertyper. Som eksempel kan nævnes et brandalarmeringsanlæg, hvortil der er tilsluttet røg-, varme-, flamme- og trykknapmeldere. Den målte fysiske 10 brandkendingsstørrelse bliver i melderen vurderet efter en egnet algoritme. Til centralen overføres kun et normeret, almindeligvis digitalt signal. Forskellige kendingsstørrelser bliver i melderen ofte vurderet efter forskellige algoritmer. Der kendes også meldingsanlæg, 15 som ikke længere udnytter brandkendingsstørrelsen i melderen, men ved en egnet overføringsmetode overfører dem analogt til meldingscentralen, i hvilken et bedømmelsesapparat, fortrinsvis en mikrodatamat, bearbejder alle melderes måleværdier.
20 Et sådant meldingsanlæg er eksempelvis beskrevet i tysk patentskrift nr. 25 33 330. Ved afspørgningen af hver melder i en linie i dette kendte anlæg foranledi-ges melderen efter en for den karakteristisk løbetid til afgivelse af en strømimpuls med en impulsvarighed, 25 som er proportional med meldernes måleværdi. I centralen bestemmes med et bedømmelsesapparat ved måling af løbetiden den enkelte melders adresse og ved måling af impulsbredden bestemmes dens analoge meldermåleværdi.
Denne fremgangsmåde tillader ved den cykliske 30 afspørgning af de enkelte meldere konstatering både af den momentane meldermåleværdi og af melderadressen.
Derved bestemmes melderadressen (identifikation) ud fra løbetiden frem til impulsafgivelsen fra melderens side.
Ud fra impulsvarigheden (impulsbredden) afledes den 35 analoge måleværdi. En yderligere kendingsstørrelse, f.eks. den pågældende melders melderart (røg- eller varmemelder) foreligger ikke ved denne fremgangsmåde til overførina af måleværdier.
2
DK 155387 B
I tysk patentskrift nr. 25 33 382 beskrives til sådanne meldingsanlæg en fremgangsmåde, som ved begyndelsen af hver afspørgningscyklus adskiller alle meldere fra meldingslinien i elektrisk henseende og derpå 5 tilkobler melderne i en forudbestemt rækkefølge på den måde, at hver melder efter en til dens måleværdi svarende tidsforsinkelse yderligere tilkobler den efterfølgende melder til liniespændingen. I centralen findes der et bedømmelsesapparat, som bestemmer meIderadressen 10 ud fra antallet af forudgående forøgelser af liniestrømmen og måleværdien ud fra længden af de pågældende koblingsforsinkelser. Der bliver de analoge meldermåleværdier kombineret til udvinding af differentierede forstyrrelseshenholdsvis alarmmeldinger.
15 Det er imidlertid ikke altid muligt eller hen sigtsmæssigt at udnytte og viderebearbejde måleværdierne fra forskellige meldertyper efter en standardiseret fremgangsmåde. Eksempelvis ønskes der for automatiske røgmeldere en integrerende funktion med henblik på eli-20 minering af kortvarige forstyrrelsesstørrelser. En alarmering skal først finde sted, når signalet optræder i et defineret tidsrum. Ved manuelle meldere kræves der derimod en omgående meldingsafgivelse efter betjening af en trykknapmelder.
25 På den anden side må meldere, der udløses til kontrolformål såsom revision, ikke forårsage nogen alarm. De skal blot indikere reaktionen i centralen.
For sådanne tilfælde er det nødvendigt at karakterisere forskellige melderarter eller driftstilstande og at 30 meddele dem til centralen.
I de forannævnte meldingsanlæg kan en melderkending, nemlig melderarten eller meldertiIstanden, almindeligvis indlæses manuelt for den pågældende melder i centralen. For hver i anlægget forhåndenværende melder 35 kan der i centralen lagres melderspecifikke karakteristika (melderart, melder under revision, melder ikke 3
DK 155387 B
tilsluttet osv.). Denne almindeligvis manuelt foretagne indlæsning af en melderkending lagres på tilsvarende måde over koblere eller over et tastatur. Derved skal de indlæste data stemme nøjagtigt overens med anlæggets 5 øjeblikkelige tilstand, er-tilstanden. Ved indlæsningen forårsagede fejl eller ved udskiftning af en melder opstående fejl kan ikke med sikkerhed erkendes af anlægget, og de kan have tungtvejende følger i alarmtilfælde. Hvis der i sådanne anlæg foretages en ændring, 10 f.eks. udskiftning af en meldertype med en anden, fordi lokalet benyttes på en anden måde, skal dette også indlæses tilsvarende i centralen.
Fra tysk fremlæggelsesskrift nr. 26 38 068 kendes et brandalarmeringsanlæg med flere meldere, som over en 15 meldingssløjfe er tilsluttet en central, hvor melderne med henblik på afspørgning er tilkoblelige til linien ved hjælp af af måleomsættere styrbare tidsorganer, og hvor den ved tilkoblingen af de enkelte meldere bevirkede forøgelse af liniestrømmen måles i centralen, og 20 tidspunkterne for forøgelserne udnyttes som melderadresse og meldermåleværdi. I dette kendte anlæg bliver der i hvert enkelt tilfælde af de enkelte melderes tidsorganer yderligere kortvarigt tilkoblet en liniestrømmen forstærkende belastningsmodstand over en kon-25 densator til meldingssløjfen. Dette bevirker en tilkoblingsspids i form af en yderligere strømimpuls, med hvilken tilkoblingen af den efterfølgende melder karakteriseres entydigt. Heller ikke i dette meldingsanlæg overføres der nogen yderligere kendingsstørrelse ud 30 over meldeadressen og den analoge meldermåleværdi.
Med udgangspunkt i den i tysk fremlæggelsesskrift nr. 26 38 068 beskrevne yderligere strømimpuls tager opfindelsen sigte på at angive en fremgangsmåde og et apparatur til automatisk afspørgning af melderkendingen 35 ud over meldermåleværdien og meIderadressen. En melderspecifik karakterisering skal konstateres automatisk 4
DK 155387 B
ved den cykliske melderafspørgning, og i centralen skal den yderligere melderkending konstateres og udnyttes.
Denne opgave løses med fremgangsmåden ifølge opfindelsen med de karakteriserende foranstaltninger, der 5 er angivet i krav 1.
Ifølge opfindelsen bliver den yderligere strømimpuls, som kortvarigt forøger meldingsledningens liniestrøm, på en forudbestemmelig måde påvirket således, at der ud fra den på defineret måde ændrede yderligere 10 strømimpuls kan afledes en for melderen karakteristisk kendingsstørrelse.
Hensigtsmæssigt kan impulsamplituden påvirkes således, at amplitudehøjden tjener som kendingsstørrelse for f.eks. melderarten.
15 I en videreudvikling af fremgangsmåden ifølge op findelsen varieres impulsvarigheden, således at der ud fra længden af den yderligere strømimpuls kan afledes en melderkarakteristisk kendingsstørrelse.
Det kan være fordelagtigt til fremstilling af to 20 melderkendingsstørrelser for en enkelt melder at variere både impulsamplituden og impulsvarigheden af den yderligere strømimpuls på en for den pågældende melder karakteristisk måde. Hver melder i en melderlinie afgiver altså ved afspørgningen en yderligere impuls, hvis 25 amplitude og hvis varighed er forskellig fra melder til melder. Med denne fremgangsmåde kan der foruden melderadressen og den analoge meldermåleværdi ved en afspørg-ningscyklus overføres to yderligere melderkendingsstørrelser til centralen, hvor de kan udnyttes.
30 Med hensyn til apparaturet til udøvelse af denne fremgangsmåde løses opgaven med de træk, der er angivet i den kendetegnende del af krav 5.
Ifølge opfindelsen er der efter det første tidsorgan indkoblet et andet tidsorgan, som tilkobler den 35 den yderligere strømimpuls bevirkende belastningsmodstand i et forudbestemmeligt tidsrum. Modstandsværdien
DK 155387 B
a påvirker impulsamplitudens højde, således at man hensigtsmæssigt med belastningsmodstanden kan indstille hver enkelt melders melderkending.
På fordelagtig måde kan den yderligere impuls' 5 impulsvarighed indstilles med det andet tidsorgan, således at der derved kan indstilles en anden melderkending for hver enkelt melder. Det andet tidsorgan kan udgøres af en monoflop, som påvirkes med et RC-led.
Fremgangsmåden ifølge opfindelsen og apparaturet 10 hertil er i det følgende forklaret nærmere på grundlag af et udførelseseksempel under henvisning til tegningen , hvor fig. 1 og 2 viser et kredsløb til en melder, og fig. 3 og 4 et impulsdiagram.
15 Fig. 1 viser principdiagrammet for en melder til fremgangsmåden ifølge opfindelsen. Melderen M er over meldingsledningen ML forbundet med centralen, som ikke er vist. Meldingsledningen ML består af lederne 1 og 2, mellem hvilke der fra centralen kan påtrykkes 20 en spænding U Melderen M indeholder i det væsentlige et tidsorgan TI, som igangsættes ved påtrykning af spændingen D. Derved påvirkes tidsorganet TI's løbetid af måleomsætteren MW. Ved begyndelsen af hver afspørgningscyklus bliver liniespændingen U kortva- 25 rigt frakoblet med henblik på synkronisering. Derfor findes der en kondensator Cl, som i dette tidsrum forsyner måleomsætteren MW. Dioden Dl forhindrer en tilbagestrømning. Efter tidsorganet TI's udløb kobler transistoren TRI meldingslinien igennem til den efter-30 følgende melder. På denne måde bliver melderne tilkoblet kædeformigt efter hinanden, hvorhos den analoge meldermåleværdi påvirker tidsorganet TI i overens stemmelse med sin størrelse. Efter det første tidsorgan TI er der indkoblet et andet tidsorgan T2, som til-35 kobles samtidigt. Det andet tidsorgan T2's udgang aktiverer den anden transistor TR2, som er tilsluttet
DK 155387 B
s meldingssløjfen ML over modstanden R. Over modstanden R flyder der en yderligere strømimpuls, som kortvarigt forstærker liniestrømmen. Denne yderligere strømimpuls kan påvirkes på defineret måde, og den kan 5 derfor tjene som yderligere information. På denne måde kan en melderkending ved afspørgningen overføres til centralen samtidigt med meldermålestørrelsen og melderadressen. Modstanden R's modstandsværdi påvirker amplituden og det andet tidsorgan T2 påvirker varigheden 10 af den yderligere strømimpuls. Med denne fremgangsmåde kan man enten variere impulsamplituden eller impulsvarigheden. Der kan også gennemføres en kombination af de to fremgangsmåder, således at der samtidigt ud over meldermåleværdien og melderadressen yderligere overfø-15 res to kendingsstørrelser for melderen til centralen.
Pig. 2 viser en på lignende måde opbygget melder M. Der udgøres tidsorganet T2 fra fig. 1 af en monoflop MF, som påvirkes med de tidsbestemmende elementer Ry og Cy . Med RC-leddet Ry, Cy bestemmes 20 tilkoblingsvarigheden for monofloppen MF. Monofloppen MF trigges fra det første tidsorgan TI, og denne monoflop MF1s udgang styrer transistoren TR2.
Fig. 3 viser strømforløbet IL over meldingslinien ML· under en afspørgning. Forskellige meIdertyper 25 har forskelige modstandsværdier for modstanden R, således at melderkendingen, eksempelvis melderarten kan indstilles med den tilsvarende modstandsværdi. Da modstanden R påvirker den yderligere strømimpuls' amplitude A, er amplituden A's højde en kendingsstørre1-30 se for melderen. Hvis impulsvarigheden, som afhænger af tidsorganet T2 i fig. 1, holdes konstant for alle meldere, er impulsbredden t konstant for alle meldere. Ved begyndelsen af en afspørgningscyklus for en melderlinie bliver den første melder eksempelvis til-35 koblet til tidspunktet ti. Tilkoblingens tidsmæssige varighed bestemmes af meldermåleværdien over melderens 7 .
DK 15538 7 B
første tidsorgan TI og andrager i impulsdiagrammet tidsrummet T1;1 . Til tidspunktet t2 inddrages over belastningsmodstanden R den yderligere strømimpuls på linien, således at denne yderligere strømimpuls har en 5 amplitudehøjde Al. Impulsvarigheden af den yderligere impuls er konstant for alle meldere og andrager t.
Til tidspunktet t2 bliver den anden melder tilkoblet over transistoren TRI. Fra tilkoblingen af den første melders første belastningsmodstand til tilkoblingen af 10 den anden melders belastningsmodstand medgår tidsrummet Tjl2' indtil den anden melders belastningsmodstand til tidspunktet t3 bevirker den yderligere strømimpuls med amplituden A2. På denne måde bliver melderne tilkoblet kædeformigt i rækkefølge, og hver yderligere 15 strømimpuls forsynes med en karakteristisk amplitude svarende til den pågældende melderkending. Denne amplitudehøjde kan i centralen udnyttes og lagres for den pågældende melder.
Fig. 4 viser strømforløbet IL over meldings-20 linien under en afspørgning. I hver melder er modstanden R og dermed amplituden A konstant, og den tidsmæssige varighed T^, T12 osv. for tidsorganet T2 varieres forskelligt for hver melder. Melderkendingsstørrelsen indstilles eksempelvis med RC-leddet 25 RT, CT . Strømforløbet i fig. 4 viser et lignende forløb som strømforløbet i fig. 3 med den forskel, at højden af den yderligere strømimpuls' amplitude A er konstant, hvorimod impulsvarigheden t1# t2, t3 osv. af den yderligere strømimpuls varierer og i hvert en-30 kelt tilfælde er et karakteristisk mål for den pågældende melders melderkending.
Med en kombination af de to fremgangsmåder kan der for hver melder ved afspørgningen yderligere overføres to melderkendinger til centralen. Dette er imid-35 lertid ikke vist specielt.

Claims (8)

1. Fremgangsmåde til automatisk afspørgning af meldermåleværdien og af melderkendingen i et farealar- 5 meringsanlæg med en central og mindst en meldingsledning, hvortil der er tilsluttet flere meldere, hvor der ved cyklisk afspørgning i hver melder tilkobles et af meldermåleværdien over en måleomsætter påvirkeligt tidsorgan til meldingsledningen, og hvor melderadressen 10 i centralen afledes ud fra antallet af derved bevirkede forøgelser af meldingsledningsstrømmen, mens meldermåleværdien afledes ud fra længden af koblingsforsinkelsen, og hvor der ved hjælp af det tilhørende tidsorgan ved kortvarig tilkobling af en belastningsmodstand til 15 meldingsledningen frembringes en yderligere strømimpuls, kendetegnet ved, at impulsformen af den yderligere strømimpuls ændres målrettet på defineret måde til en melderkending, og at den for den pågældende melder karakteristiske kendingsstørrelse afledes 20 derudfra i centralen.
2. Fremgangsmåde ifølge krav 1, kendetegnet ved, at amplituden af den yderligere strømimpuls ændres.
3. Fremgangsmåde ifølge krav 1, kendeteg-25 net ved, at varigheden af den yderligere strømimpuls ændres.
4. Fremgangsmåde ifølge krav 1, kendetegnet ved, at amplituden og varigheden af den yderligere strømimpuls ændres.
5. Apparat til udøvelse af en fremgangsmåde iføl ge et eller flere af kravene 1-4, kendetegnet ved, at der i hver melder til ændring af den yderligere strømimpuls efter et første tidsorgan (TI) er indkoblet et andet tidsorgan (T2), som i et forudbestemmeligt 35 tidsrum tilkobler en belastningsmodstand (R) til meldingsledningen (ML·). DK 155387 B
6. Apparat ifølge krav 5, kendetegnet ved, at det andet tidsorgan (T2) udgøres af en monoflop (MF), til hvilken der er knyttet et den tidsmæssige varighed bestemmende RC-led (RT, CT).
7. Apparat ifølge krav 5, kendetegnet ved, at amplituden af den yderligere strømimpuls som en første kendingsstørrelse for melderen bestemmes af belastningsmodstandens (R) modstandsværdi.
8. Apparat ifølge krav 5, kendetegnet 10 ved, at varigheden af den yderligere strømimpuls som en anden kendingsstørrelse for melderen bestemmes af mono-floppens (MF) RC-led (RT, CT).
DK308283A 1982-07-05 1983-07-04 Fremgangsmaade og apparatur til automatisk afspoergning af meldermaalevaerdien og af melderkendingen i et farealarmeringsanlaeg DK155387C (da)

Applications Claiming Priority (2)

Application Number Priority Date Filing Date Title
DE3225081 1982-07-05
DE19823225081 DE3225081A1 (de) 1982-07-05 1982-07-05 Verfahren und einrichtung zur automatischen abfrage des meldermesswerts und der melderkennung in einer gefahrenmeldeanlage

Publications (4)

Publication Number Publication Date
DK308283D0 DK308283D0 (da) 1983-07-04
DK308283A DK308283A (da) 1984-01-06
DK155387B true DK155387B (da) 1989-04-03
DK155387C DK155387C (da) 1989-10-30

Family

ID=6167659

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
DK308283A DK155387C (da) 1982-07-05 1983-07-04 Fremgangsmaade og apparatur til automatisk afspoergning af meldermaalevaerdien og af melderkendingen i et farealarmeringsanlaeg

Country Status (8)

Country Link
EP (1) EP0098554B1 (da)
JP (1) JPS5920098A (da)
AT (1) ATE17532T1 (da)
BR (1) BR8303565A (da)
DE (2) DE3225081A1 (da)
DK (1) DK155387C (da)
ES (1) ES523866A0 (da)
GR (1) GR77588B (da)

Families Citing this family (7)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
ATE42851T1 (de) * 1984-09-12 1989-05-15 Siemens Ag Einrichtung zur melderidentifizierung in einer gefahrenmeldeanlage.
US4709229A (en) * 1985-02-27 1987-11-24 Nohmi Bosai Kogyo Co., Ltd. Fire detector
GB8616276D0 (en) * 1986-07-03 1986-08-13 Racal Chubb Ltd Data acquisition system
US5140622A (en) * 1990-04-04 1992-08-18 Idec Izumi Corporation Data transmission system with double lines
DE4321292A1 (de) * 1993-06-26 1995-01-05 Bayerische Motoren Werke Ag Verfahren zur seriellen Übertragung von Meßsignalen mehrerer Meßparameter
DE19717933A1 (de) 1997-04-29 1998-11-05 Thomson Brandt Gmbh Schaltungsanordnung mit einem Geber und einer Auswerteschaltung
CN115232651B (zh) * 2021-04-23 2024-03-29 中国石油化工股份有限公司 煤气化装置的工艺参数监测预警方法及装置

Family Cites Families (6)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
JPS51110212A (ja) * 1975-03-24 1976-09-29 Nippon Telegraph & Telephone Parusutajudensohoshiki
DE2533382C2 (de) * 1975-07-25 1980-07-03 Siemens Ag, 1000 Berlin Und 8000 Muenchen Verfahren und Einrichtung zur Übertragung von Meßwerten in einem Brandmeldesystem
DE2533354C3 (de) * 1975-07-25 1979-08-30 Siemens Ag, 1000 Berlin Und 8000 Muenchen Einrichtung zum Übertragen von Steuerbefehlen in einem Brandschutzsystem
DE2533330C3 (de) * 1975-07-25 1981-08-13 Siemens AG, 1000 Berlin und 8000 München Verfahren und Einrichtung zur Übertragung von Meßwerten in einem Brandmeldesystem
DE2638068C3 (de) * 1976-08-24 1986-11-13 Siemens AG, 1000 Berlin und 8000 München Brandmeldeanlage mit mehreren über eine Meldeschleife betreibbaren Meldern
DE2836760C2 (de) * 1978-08-23 1983-11-17 Dr. Alfred Ristow GmbH & Co, 7500 Karlsruhe Elektronisches Fernüberwachungssystem

Also Published As

Publication number Publication date
JPS5920098A (ja) 1984-02-01
DE3225081A1 (de) 1984-01-12
DK308283D0 (da) 1983-07-04
GR77588B (da) 1984-09-24
ES8404082A1 (es) 1984-04-01
ES523866A0 (es) 1984-04-01
DK308283A (da) 1984-01-06
BR8303565A (pt) 1984-02-14
DK155387C (da) 1989-10-30
ATE17532T1 (de) 1986-02-15
DE3361851D1 (en) 1986-02-27
EP0098554B1 (de) 1986-01-15
EP0098554A1 (de) 1984-01-18

Similar Documents

Publication Publication Date Title
US4527636A (en) Single-wire selective perforation system having firing safeguards
NO156026B (no) Fremgangsmaate og anordning til aa konstatere forstyrrelser i anlegg til melding av fare, saerlig brannfare.
DK159346B (da) Fremgangsmaade og anlaeg til foroegelse af reaktionsfoelsomheden og sikkerheden mod forstyrrelser i et fare-, navnlig et brandalarmeringsanlaeg
US3993984A (en) Electronic underfrequency relay
DK155387B (da) Fremgangsmaade og apparatur til automatisk afspoergning af meldermaalevaerdien og af melderkendingen i et farealarmeringsanlaeg
US4651138A (en) Intruder alarm system
US4030095A (en) Pulsed alarm system
DK143920B (da) Fremgangsmaade og kobling til overfoering af maalevaerdier i et brandmeldeanlaeg
EP0295489A1 (en) Error detection system for two-state fiber optic sensors
US4498074A (en) Selectively testable fire detector
EP0071752A1 (en) Fire alarm system
US5629879A (en) Control device for the actuation of switchgears according to a time program
US4222046A (en) Abnormal condition responsive means with periodic high sensitivity
US4506255A (en) Operation test circuit for fire detectors
US3189882A (en) Alarm system with synchronous scanning
JPH0341879B2 (da)
JPH02121098A (ja) 火災報知装置
US3503067A (en) Remote identification system
JPH0334119B2 (da)
US4665384A (en) Signal-transmitting junction unit of hazard alarm system
GB2082358A (en) Security systems
WO1983004438A1 (en) Process and device for detecting frequency variations
EP0393814A1 (en) Temperature sensor for an electrical load resistor
SU1619195A1 (ru) Устройство дл измерени отношени сопротивлений
GB2307763A (en) Fire alarm system