DK151687B - Apparat til behandling af levende vaev og celler - Google Patents

Apparat til behandling af levende vaev og celler Download PDF

Info

Publication number
DK151687B
DK151687B DK508177AA DK508177A DK151687B DK 151687 B DK151687 B DK 151687B DK 508177A A DK508177A A DK 508177AA DK 508177 A DK508177 A DK 508177A DK 151687 B DK151687 B DK 151687B
Authority
DK
Denmark
Prior art keywords
pulse
pulses
polarity
cells
tissue
Prior art date
Application number
DK508177AA
Other languages
English (en)
Other versions
DK508177A (da
DK151687C (da
Inventor
John P Ryaby
Arthur A Pilla
Original Assignee
Electro Biology Inc
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Electro Biology Inc filed Critical Electro Biology Inc
Publication of DK508177A publication Critical patent/DK508177A/da
Publication of DK151687B publication Critical patent/DK151687B/da
Application granted granted Critical
Publication of DK151687C publication Critical patent/DK151687C/da

Links

Classifications

    • AHUMAN NECESSITIES
    • A61MEDICAL OR VETERINARY SCIENCE; HYGIENE
    • A61NELECTROTHERAPY; MAGNETOTHERAPY; RADIATION THERAPY; ULTRASOUND THERAPY
    • A61N1/00Electrotherapy; Circuits therefor
    • A61N1/40Applying electric fields by inductive or capacitive coupling ; Applying radio-frequency signals
    • AHUMAN NECESSITIES
    • A61MEDICAL OR VETERINARY SCIENCE; HYGIENE
    • A61NELECTROTHERAPY; MAGNETOTHERAPY; RADIATION THERAPY; ULTRASOUND THERAPY
    • A61N2/00Magnetotherapy
    • A61N2/02Magnetotherapy using magnetic fields produced by coils, including single turn loops or electromagnets

Landscapes

  • Health & Medical Sciences (AREA)
  • Engineering & Computer Science (AREA)
  • Biomedical Technology (AREA)
  • Nuclear Medicine, Radiotherapy & Molecular Imaging (AREA)
  • Radiology & Medical Imaging (AREA)
  • Life Sciences & Earth Sciences (AREA)
  • Animal Behavior & Ethology (AREA)
  • General Health & Medical Sciences (AREA)
  • Public Health (AREA)
  • Veterinary Medicine (AREA)
  • Electrotherapy Devices (AREA)
  • Magnetic Treatment Devices (AREA)
  • Micro-Organisms Or Cultivation Processes Thereof (AREA)
  • Apparatus Associated With Microorganisms And Enzymes (AREA)
  • Crystals, And After-Treatments Of Crystals (AREA)

Description

DK 151687 B
Opfindelsen angår et apparat til behandling af levende væv og-/eller celler ved hjælp af impulser af modsat polaritet, der frembringes med en af en impulsgenerator fødet spoleanordning, hvorhos impulsfrekvensen ligger mellem ca. 10 Hz og 10 kHz, 5 idet forholdet mellem spidsværdien af amplituden af impulserne af den første polaritet og spidsværdien af amplituden af impulserne af den anden polaritet er større end 1, og forholdet mellem impulsbredden af impulserne af den første polaritet og impulsbredden af impulserne af den anden polaritet er mindre 10 end 1.
Et sådant apparat kendes fra US-patentskrift nr. 3.893.462. Ved dette kendte apparat frembringer en impulsgenerator såkaldte "savtakimpulser", der i det væv, der skal behandles, eksempelvis hårdt knoglevæv eller blødt muskelvæv fører til impulser, af hvilke en impulsdel af en første polaritet danner en såkaldt måleimpuls med stejl stigflanke og stejl henfaldsflanke, medens impulsen af den anden polaritet, der er modsat rettet impulserne af den første polaritet udviser firkantim-2Q pulser med mindre amplitude end impulserne af første polarit et. Ved hjælp af dette apparat er det muligt at gennemføre en terapeutisk behandling af celler og/eller væv for derigennem at fremme og stimulere helingsprocessen. Det er ikke nødvendigt, at der i vævet eksempelvis i nærheden af knoglevævet indbygges en elektrisk ledende del, som ved anvendelse af c 5 elektromagnetiske vekselfelter til heling af knoglebrud - jvf. tysk offentliggørelsesskrift nr. 1.918.299.
Fra tysk offentliggørelsesskrift nr. 2.452.851 kendes et apparat til påvirkning af levende celler, ved hvilket en af flere 30 fladkabler bestående elektrisk behandlingsspole får tilført strømimpulser i frekvensområdet op til 1 kHz til opnåelse af en sundhedsfremmende påvirkning i det menneskelige legeme.
Derhos spiller formen og størrelsen af strømimpulserne ikke nogen rolle, således at gunstige cellepåvirkninger afhænger af 35 tilfældigheder.
Formålet med opfindelsen er at anvise, hvorledes det indledningsvist nævnte apparat vil kunne forbedres, således at den terapeutiske vækst eller heling lettere vil kunne opnås. .
2
DK 151687 B
Dette formål er Ifølge opfindelsen opnået ved, at impulsen af den første polaritet er kvasirektangulær, således at amplituden i begyndelsen af den stejle henfaldsflanke andrager mindst 25¾ af spidsværdien af amplituden af stigflanken, at forholdet 5 mellem spidsværdien af amplituderne af impulserne af modsat polaritet ikke er større end 40, og forholdet mellem impulsbredderne ikke er større end 1/4, og at impulserne af den første polaritet har en værdi på 0,1-10 mV/cm og tilsvarende en værdi på mellem ca. 0,1 og 10 pA/cm2 i det levende væv og/el-10 ler i cellerne. Det har vist sig, at man ved anvendelse af impulser med kvasirektangulær karakteristik af den i den kendetegnende ‘del af krav 1 angivne art bliver i stand til ad elektromagnetisk vej at påvirke den ønskede vævs- henholdsvis celleberigelse, således at den specielle vekselvirkning af celle-15 fladerne vil kunne modificeres på en sådan måde, at der opnås en overraskende gunstig virkning. Således er det f.eks. ved hjælp af en elektrisk kode, der i det følgende omtales som "metode 1" muligt at ændre vekselvirkningen af en ion, f.eks. Ca++ med cellemembranerne. Derimod kan der med en anden elek-20 trisk kode, der i det følgende omtales som "metode 2" opnås en modifikation af egenskaberne eller evnen til proteinsyntese af samme celler.
Eksempelvis viser undersøgelser ved vævskulturer inklusive undersøgelser af embryoniske kyllinge-lem-rudimenter at anven-25 delsen af et kodesignal ifølge metode 1 giver en øget frigivelse af Ca++ indtil 50¾ af den tilsvarende knogledannende celle. Denne virkning er meget specifik for parametrene af den elektriske kode ifølge metode 1. Denne metode giver således en stærk påvirkning af knogledannelsen.
30
Tilsvarende undersøgelser ved vævskultur under anvendelse af kodesignaler ifølge metode 2 har vist, at disse er ansvarlige for en forøget proteindannelse fra andre knogledannende celler. Denne virkning er også meget specifik for parameteren 35 ifølge metode 2. Denne metode påvirker bestemte stofskifteprocesser ved denne type celler eksempelvis calciumoptagelsen eller frigivelsen af mitochondrie, ligesom syntese af collagen, der et grundliggende protein i knoglerne.
DK 151687B
3
Undersøgelser har vist, at de elektriske impulskodninger ifølge metode 1 og metode 2 fører til en individuel reaktion af væv og celler, idet det er blevet påvist, at hver kode har et meget specifikt informationsindhold.
5
Opfindelsen skal nærmere forklares i det følgende under henvisning til tegningen, hvor fig. 1 viser et apparat ifølge opfindelsen til behadnling af et knoglevæv, 10 fig. 2 en del af det i fig. 1 viste apparat, fig. 3 nogle spoler til apparatet, fig. 4 et første kredsløb til strømforsyning af spolerne, 15 fig. 5 et andet kredsløb til strømforsyning af spolerne, fig. 5a og 5b de impulser, der anvendes til behandlingerne, og fig. 6 alternative udformninger af de negative impulsdele.
2 0
Det i fig. I viste ben 10 med brækket knogleben 12 illustrerer anvendelsen af et apparat ifølge opfindelsen til stimulering af knoglevækst for at få knoglebruddet, til at hele. Et behandlingshoved 14 er anbragt på ydersiden af huden og er fast-25 spændt ved hjælp af en rem 16. På remmen kan der i givet fald være et velcromateriale, således at remmen vikles omkring benet og omkring behandlingshovedet 14 for at holde dette ind mod benet. Behandlingshovedet 14 kan på indersiden have et skumma-teriale 20 til at understøtte og ventilere behandlingshovedet 30 14 mod benet. Behandlingshovedet 14 er buet på indersiden, så ledes at det svarer til formen af det pågældende ben.
Behandlingshovedet 14 omfatter en spole 22. Spolen er rektangulær - se fig. 3 - og afgrænser et vindue i det indre af spolevindingerne. Spolen 22 kan ligge i et plan eller være buet for tilpasning til krumningen af behandlingshovedet 14. Spolen 22 indeholder terminaler 21, der udstrækker sig fra behandlingshovedet 14 og kan tilsluttes et kabel 26, hvilket kabel
o O
4
DK 151687 B
står i forbindelse med et energiforsyningskredsløb, som vil blive beskrevet i det følgende. En diode 27 til anbringelse over spolen 22 kan i givet fald være indeholdt i kablet 26.
_ Behandlingshovedet 14 anbringes på patienten, således at spo-
O
levinduet sidder i nærheden af brudstedet 12, dvs. i nærheden af det væv, der skal behandles. Ved tilførsel af energi til spolen 22 induceres et elektrisk potentiale i det pågældende væv. Det har vist sig, at der i vævet skal induceres en særlig jø signaltype. Dette opnås ved at strømforsyne spolen 22 ved hjælp af et kredsløb - se fig. 4 - som frembringer impulssig naler som vist i fig. 5a og 5b.
En variabel jævnspændingskilde 30 er via et portkredsløb 32 — tilsluttet behandlingsspolen eller -spolerne 22. Portkredsløb- 15 et 32 styres af styreenheder 34 og 36, som bevirker, at et impulssignal bestående af repetitive impulser tilføres til behandlingsspolen 22.
Den enkelte impuls - se fig. 5a - udgøres af en positiv im- 20 pulsdel PI, der efterfølges af en negativ impulsdel P2, som følge af den lagrede elektriske energi i behandlingsspolen. I det i fig. 4 viste kredsløb kan en diodebegrænser 38 være indrettet til at begrænse spidsværdien af den negative impuls del. Diodebegrænseren 38 kan udgøres af en eller flere dioder, 25 der er anbragt over spolen 22. Dioderne kan med fordel være anbragt i det indre af kablet 26. Den i fig. 1 viste diode 27 danner en sådan begrænserenhed 38.
Fig. 5a viser signalerne ved behandlingsspolerne 22 og således 30 det signal, der induceres i det pågældende væv. Det antages, at portkredsløbet 32 til tidspunktet ti åbnes ved hjælp af et passende signal fra styeenheden 36, således at det elektriske potential over behandlingsspolen 22 hæves fra omkring nul volt hen langs impulssegmentet 39 til et potentiale vi - se fig. 5. Signalet overbehandlingsspolen 22 henfalder i et andet im- pulssegment langs kurvedelen 40 - se fig. 5a. Hældningen af kurvedelen bestemmes af L/R-tidskonstanten af det i fig. 4 viste kredsløb, dvs. af induktansen af spolen 22 og den effek-
o O
5
DK 151687 B
tive modstand af kredsløbet. Der må desuden tages hensyn til fordelt kapacitet, induktans og modstand. Til behandling af flere væv og celler bør man justere kredsløbsparametrene, således at kurvedelen 40 bliver så flad som mulig. Derved bliver 5 det signal, der tilføres til behandlingsspolen 22 så rektangulært som mulig. Til tidspunktet t2 lukkes portkredsløbet 32 ved hjælp af styreenheden 36. Umiddelbart inden lukningen er potentialet over behandlingsspolen v2, - se fig. 5, Poten tialet over behandlingsspolen 22 falder fra v2 i et tredje im-10 pulssegment 41 til et potentiale v3 af modsat polaritet - se fig. 5a. Størrelsen af potentialet v3 begrænses af begrænsningsenheden 38 til en værdi, der er lille i forhold til vi. Signalet over behandlingsspolen 22 aftager derefter fra v3 til nul - eller referencepotentialniveauet for at nå dette niveau 15 til tidspunktet t3, Der forløber en forudbestemt periode inden enheden 34 til styring af impulsfrekvensen genererer et passende tidstagersignal til trigning af styreenheden 36. Ved trigning af styreenheden 36 genereres et signal, der åbner portkredsløbet 32 til fortsættelse af den før nævnte cyklus.
20
Styreenhederne 34, 36 kan typisk udgøres af monostabile muiti-vibrato.rer, dvs. kredsløb til generering af passende tidstagersignaler, der kan være variable til styring af impulsbredden og repetitionsfrekvensen inden for visse grænser. En varia-25 bel DC-spændingskilde 30 muliggør en variation af amplituden af impulssignalet.
Ved impulstogsdrift (mode 2) gøres· der brug af yderligere tidstagerkredsløb svarende til enhederne 34 og 36 i fig. 4 til bestemmelse af impulstogsbredden og impulstogsfrekvensen. Sty-30 reenhederne 35 og 37 - se fig. 5 - styrerportkredsløbet 33 for frembringelse af et signal af den i fig. 5b viste form til spolerne 22. Kredsløbet svarer i øvrigt til det i fig. 4 viste kredsløb, når. bortses fra at diodebegrænseren 38 ikke er medtaget. Derved muliggøres store negative impulsdele, som vist i 35 fig. 5b. Styreenhederne 35 og 37 bestemmer antallet af impulser i et impulstog samt tidsintervallet imellem impulstogene.
Det signal, der induceres i vævet skal tilfredsstille visse kriterier. Disse kriterier vil blive specificeret med hensyn 6
DK 151687 B
til det signal, der induceres i vævet og/eller de celler der skal behandles. Det inducerede signal kan i givet fald styres ved hjælp af en styre-opsamlingsspole (ikke vist) i en afstand fra behandlingsspolen 22 svarende til spolen 22's afstand fra 5 vævet, således som det vil blive beskrevet i det følgende. Det har desuden vist sig, at følgende kriterier skal tilfredsstilles for effektiv behandling af levende væv og celler, især hårdt væv, såsom knoglevæv.
10 De i fig. 5a og 5b viste signaler er de impulser og strømme, der genereres ved hjælp af spolen, og som påtrykkes vævet og-/eller cellerne. Disse impulser har én polaritet ved energitilførsel til spolen (den positive impulsdel - se fig. 5a og 5b) og modsat polaritet, når energitilførselen til spolen af- ,brydes (den negative impulsdel - se fig. 5a og 5b). Udtrykkene 15 "positiv" og "negativ" er kun relative. De skal blot indikere, at der er tale om impulsdele af modsat polaritet.
Det er blevet, konstateret, at de positive impulsdele skal være udformet på en bestemt måde i forhold til de negative impuls- 20 dele for opnåelse af en gunstig indflydelse på vævets eller cellernes adfærd (med ensartede resultater). Denne forudbestemte relation opnås ved hjælp af to forskellige signaltil-stande eller kombinationer deraf.
25 I mode 1 - se fig. 5a - gentages den asymmetriske bølgeform som påtrykkes vævet eller cellerne ved skiftevis at bryde og slutte energitilførselen til en elektromagnetisk spole ved en 'frekvens, således at den samlede tvungne cyklus ikke er mindre end omkring 2%. Denne frekvens er i mode 1 typisk omkring 30 10-100 Hz med tvungne cykler på 20-30¾. Den grundlæggende re lation af det respektive frekvensamplitudeindhold af de positive og de negative impulsdele er i mode 1 som følger:
Impulssignalet skal være af en særlig form, idet den enkelte impulsdel skal udgøres af i hvert fald tre segmenter 39, 40 og 41 - se fig. 5a. Som før nævnt har det vist sig, at en i ho vedsagen rektangulær positiv signaldel er særlig hensigtsmæssig til behandling af væv og celler. Andre impulskonfigura-
o O
DK 151687B
7 tioner, der er forskellige fra to-segment-spidsen,kan dog også komme på tale. Spidsværdien af slutsegmentet af den enkelte positive impulsdel, dvs. potentialet v2 i fig. 5a bør ikke være mindre end omkring 25% af spidsværdien af det første seg-5 ment 39 af den positive impulsdel, dvs. potentialet vi i fig. 5a.
Spidsværdien af den negative del benævnes v3 - se fig. 5a. Denne spidsværdien .bør ikke være mere end omkring 1/3 af spidsværdien af den positive impulsdel. Varigheden af den enkelte impulsdel (tidsintervallet mellem ti og t2 i fig. 5) bør ikke være længere end omkring 1/9 af varigheden af den følgende negative impulsdel (tidsintervallet mellem t2 og t3 i fig. 5a). Som følge af at der i behandlingssystemet indgår en elektromagnetisk spole, vil energien af hver positive impuls-
X O
del være lig med energien af hver negativ impulsdel. Det areal, der i fig. 5 er omgivet af de positive impulsdele, vil derfor være lig med det areal, der er omgivet af de negative impulsdele. Ved at tilfredsstille de før nævnte kriterier vil 20 energien af den enkelte negative impulsdel blive fordelt over en forholdsvis lang tidsperiode, og middelamplituden af den negative impulsdel begrænses. Det har vist sig, at middelamplituden af den negative impulsdel ikke bør være større end omkring 1/6 af middelampl .ituden af den positive impulsdel.
2 5
Disse relationer sikrer også, at de positive og de negative impulsdele har de rette frekvens-ampljtudekarakteristikker til opnåelse af en gunstig indvirkning på vævets eller cellernes adfærd.
30 Det har desuden vist sig, at middelamplituden af den positive impulsdels spidsværdipotentiale bør ligge mellem 0,001 og 0,01 volt pr. cm eller celler svarende til mellem ca. 0,1 og 10 μΑ/cm2 behandlet væv og/eller celler (baseret på typiske celle- og vævsrecistititeter) . Højere eller lavere impulspo- 35 tentialer giver ikke gunstige virkninger. Det har desuden vist sig, at varigheden af den enkelte positive impulsdel (tidsintervallet ti og t2) bør være mindst 20 psek. Hvis varigheden af den enkelte positive impulsdel er mindre end 200 psek.
8
DK 151687 B
bliver vævet og cellerne ikke stimuleret tilstrækkeligt til at kunne modificere helingen eller den proces, der er tale om.
Af praktiske grunde bør den positive impulsdel ikke være længere end omkring 1 msek. Det har desuden vist sig, at impuls-5 ernes repetitionsfrekvens skal ligge i intervallet 65-75 Hz for knogleben og andre hårde vævstyper. Impulsbehandlinger inden for dette interval har vist sig at være effektive med reproducerbare resultater for væv og celler af denne type. Impulsrepetitionsfrekvensen skal i almindelighed være mellem 10 10 og 100 Hz, hvis resultaterne skal blive gode.
Til behandling af benuorden og især til behandling af falske led har det i mode 1 vist sig, at en induceret positiv impulsdel med en spidsværdiaroplitude på mellem 1 og 3 mV/cm behandl-^ et væv (1-3 p/cm2 behandlet væv og/eller celler) er optimal, idet varigheden af den enkelte positive impulsdel er omkring 300 psek., og varigheden af den enkelte negative impulsdel er omkring 3300 psek. En impulsrepetitionsfrekvens på omkring 72 Hz repræsenterer en foretrukken og optimal impulsbehandl-ing, så længe de oven for nævnte krav til impulsform er til- 6 v fredsstillet. De samlede behandlingstider kan variere. Impulssignalbehandlinger i perioder på mindst 15 min., hvor en eller flere af perioderne løber over et forudbestemt antal dage kan være effektive til stimulering af vævs/cel1eadfærd. Et fore-trukket behandlingsregime, der anvender mode l,har vist sig at
C O
være et minimum på 8 timer pr. dag over en periode på 4 mnd. i vanskelige tilfælde og over 2 uger i mindre vanskelige tilfælde .
Ved mode 2 behandling - se fig. 5b - er de asymmetriske bølge-3 0 former,der er induceret i vævet eller cellerne ved skiftevis at slutte og bryde energitilførselen til spolen tilført, som impulstog indeholdende impulsgrupper af asymmetrisk form. Den enkelte gruppe af asymmetriske Impulser har en sådan varighed, at den tvungne cyklus af udbruds de len ikke er mindre end om-3 5 kring 1¾. Frekvensen af grupperne er typisk 5-50 Hz.
De grundlæggende relationer for mode 2 af det respektive frekvens-amplitudeindhold af de positive og negative impulser i udbrudsdelen af impulstoget er som følger: 9
DK 151687 B
Den enkelte positive impulsdel skal bestå af i hvert fald tre segmenter 39', 40' og 411 - se fig. 5b. For denne mode har det vist sig, at en i hovedsagen rektangulær positiv impulssignal-del er særlig hensigtsmæssig til behandling af væv og celler.
5 Andre impulskonfigurationer end en simpel to-segmentspids kan dog også komme på tale. Spidsværdiamplituden af det sidste segment af den enkelte positive impulsdel, dvs. potentialet v2 i fig. 5b bør ikke være mindre end omkring 25¾ af spidsvær--diamplituden af det første segment 39 af den positive impuls-10 del, dvs. potentialet vi i fig. 5b.
Den negative spidsværdiamplitude har værdien v3 - fig. 5b. Denne negative spidsværdiamplitude bør ikke være større end omkring 40 gange den positive spidsværdiamplitude (i dette 15 tilfælde vi). Dette krav kan tilfredsstilles ved hjælp af negative impulsdele med flere forskellige bølgeformer, eksempelvis rektangulære bølgeformer A trapezformede bølgeformer B med eksponentielt henfald, klokkeformede bølgeformer C eller spidsformede bølgeformer D med eksponentielt henfald - se 20 fig‘ 6>
Varigheden af en positiv signaldel (tidsintervallet mellem ti og 12) bør være mindst fire gange varigheden af den efterfølgende negative impulsdel (tidsintervallet mellem t2 og t3).
Som følge af, at der anvendes en spole, er energien i en posi-2 5 tiv impulsdel lig med energien i en negativ impulsdel svarende til, at det areal i fig. 5b, der er omgivet af de positive impulsdele, er lig med det areal, der er omgivet af de negative impulsdele.
30 Impul sr epet. itionsf rekvensen af impulserne i et udbruds segment i et mode 2-impulstog (tidsintervallet mellem ti og t4) bør ligge mellem 2000 Hz og 10.000 Hz.
Bredden af udbrudssegmentet af impulstoget (tidsintervallet 0_ mellem ti og t5) bør være mindst 1¾ af tidsintervallet mellem O o ti og t6.
Hvis ovennævnte kriterier er tilfredsstillet, får de positive og negative impulsdele desuden de rette frekvensamplitudeka- 10
DK 151687 B
rakteristikker, således at der opnås en gunstig påvirkning af vævenes og cellernes adfærd.
Udover de nævnte relationer, har det desuden vist sig, at mid-2 delværdien af det positive spidsværdipotential bør ligge i intervallet 0,00001 til 0,01 volt pr. cm væv og/eller celler (mellem omkring 0,01 og 10 μA pr. cm2 behandlet væv og/eller behandlede celler).
Det har endvidere vist sig, at højere eller lavere impulspo-10 tentialer ikke resulterer i en gunstig indvirkning på væv og-/eller celler. Det har desuden vist sig, at varigheden af den enkelte positive impulsdel i det første udbrudssegment af impulstoget (tidsintervallet mellem ti og 12) bør være mindst 1000 psek. Det har desuden vist sig, at repetitionsfrekvensen 15 af udbi'udssegmentet. bør være ca. 5-15 Hz for knogleben og andre hårde væv.
Den enkelte negative impulsdel i udbrudsegmentet af impulstoget bør have en varighed, der ikke er større end omkring 50 20 psek., og en middelamplitude, der ikke er større end omkring 50 mv/cm behandlet væv og/eller behandlede celler (omkring 50 pA pr. cm2 behandlet væv og/eller behandlede celler).
Til behandling af benuorden, og især til behandling af falske 25 led og ikke-forende vævs de le har det vist s.i g, at en positiv impulsdel med en spidsværdi-amplitude på mellem 1 og 3 mV/cm behandlet væv (dvs. 1 til 3 pA pr. cm2 behandlet væv og/eller behandlede celler), og en varighed af den enkelte positive impulsdel på omkring 200 psek., og en varighed af den enkelte __ negative impulsdel på omkring 30 psek., og et tidsinterval mellem t3 og t4 på 10 psek., og en udbrudsvarighed på omkring 5 msek. og en udbrudsrepetitionsfrekvens på omkring 10 Hz, er en foretrukket og optimal impulsbehandling for knogleben (i mode 2), så længe de ovenfor nævnte krav til impulserne er tilfredsstillet.
Man mener desuden, at en enkelt asymmetrisk impuls, som omtalt i forbindelse med udbrudssegmentet (mode 2), kan anvendes ved
o O
DK 151687 B
11 en repetitionsfrekvens svarende til repetitionsfrekvensen i mode 1 til gunstig modifikation af væskst og heling af vævet. Behandlinger af levende væv og celler ved hjælp af de ovenfor beskrevne metoder, især behandling af hårdt væv, såsom knog-5 leben, har vist, at helingen er blevet forbedret. Det har desuden vist sig, at der opnås i hovedsagen ensartede resultater. Særlig gunstige resultater er opnået ved behandling af falske led, der havde været behandlet uden held ved andre metoder, og hvor amputation var blevet diskuteret som et muligt alterna-10 tiv.
I praktis bør der anvendes et spolevindue, der er så stort som muligt, og spolen bør placeres således, at en passende fluks-tæthed påtrykkes det respektive væv og/eller de respektive 15 celler. Som bekendt inducerer et varierende magnetfelt en varierende spænding vinkelret på feltet. Geometrien af magnetfeltlinierne bestemmer således geometrien af det inducerede elektriske felt. På grund af ønsket om et forholdsvis ensartet elektrisk felt bør geometrien af magnetfel tiinierne være så 20 ensartet som muligt. Dette kan opnås ved at gøre spolen forholdsvis stor i forhold til det areal, der skal behandles. Der behøver ikke at være nogen særlig orientering mellem magnetfeltlinierne og det respektive væv og/eller de respektive celler.
2 5
Man mener, at ensartetheden af det inducerede felt er ansvarlig for de gode behandlingsresultater, der er blevet opnået til forskel fra ikke-ensartede felter, som sandsynligvis resulterer i andre behandlingsformer, f.eks. ved hjælp af elektrostatiske felter eller ved anvendelse af en potentialgra-30 dient ved hjælp af elektroder implanteret i det respektive væv eller de respektive celler. Et induceret felt er til stede såvel i et vakuum som i et ledende medium eller i en isolator. Feltegenskaberne er i almindelighed de samme (inden for 1¾) i disse tre tilfælde, når bortses fra det tilfælde, hvor et in- duceret strømflow er tilstrækkeligt til at skabe en elektromotorisk kraft, der forvrænger magnetfeltlinierne. Denne tilstand indtræder, når det ledende medium har en høj lednings- 35 12
DK 151687 B
evne, eksempelvis hvis mediet udgøres af et stykke metal, der kan overskære et stort antal magnetfeltlinier. Levende systemer, dvs. væv og eller celler er meget mindre ledende end et typisk metal (generelt mindst 105). Geometrien af magnetfelt-5 linierne i vævet og/eller cellerne er derfor uforstyrrede og forbliver uændret, når væksten i vævet og/eller cellerne fortsætter. Med en ikke-indtrængende elektromagnetisk behandling er det som om potent.ialgradienten i det indre af vævet og/eller i det indre af cellerne, er konstant uanset behandlings-10 tilstanden.
Et ensartet induceret potentiale kan faktisk ikke opnås ved hjælp af implanterede elektroder eller ved elektrostatisk kobling eller ved hjælp af en transformer, der er koblet til 15 elektroderne, eller ved hjælp af implanterede spoler koblet til elektroderne. Eftersom disse sidste behandlingstyper afhænger af ledningsevnen (som varierer i det indre af vævet og-/eller cellerne) vil den inducerede potentialfradient heller ikke være konstant ved en variation af ledningsevnen i vævet 20 og/eller cellerne. Dertil kommer, at særlige områder af materialet under behandling vil have forskellige ledningsevneegenskaber, som vil resultere i forskellige potentialgradienter i materialet.
Man mener derfor, at en ikke-indtrængende elektromagnetisk be-25 handling er at foretrække fremfor andre former for elektrisk behandling.
Med hensyn til spoleparametrene, så anses spolevinduer på omkring 50,8 x 69,9 cm2 for at være passende for voksne og 50,8 30 x 38,1 cm2 anses for at være passende for børn med typiske benbrud. Spoler på omkring 50 vindinger til en voksen og på omkring 70 vindinger til et barn syntes at være passende. Til behandling i hulrum bør spolestørrelsen være tilsvarende mindre .
Induktansen af spolen bør være mellem omkring 1-5000 μΗ og fortrinsvis mellem 1000 og 3000 μΗ med en tilstrækkelig lille modstand (10~3 til 101 ohm), .og indgangssignalet bør være på 35
DK 151687B
13 mellem 2 og 30 volt til induktion af et passende potentiale i vævet og/eller cellerne. Jo mindre induktansen af spolen er, jo stejlere bliver hældningen af kurven 40, som vist i fig. 5 og 5a. Og jo større induktansen er, jo fladere og mere rektan-5 gulær bliver den positive impulsl, der derved dannes.
Det inducerede potentiale kan styres ved hjælp af elektroder, der etablerer kontakt med vævet og/eller cellerne eller ved hjælp af en modtagespole, der er anbragt i nærheden af behand-10 lingsspolen 22 i en afstand svarende til spolens afstand fra det respektive væv. En typisk modtagespole er cirkulær,omkring % cm i diameter og har omkring 67 eller 68 vindinger. Potentialet deles ved hjælp af spolen til dannelse af en induceret spænding over et givet antal cm, hvilken værdi svarer til an-tallet af volt pr. cm induceret i vævet og/eller cellerne.
En typisk behandling ved hjælp af en spole, der har et vindue på 50,8 x 69,9 cm2 og 60 vindinger af 17 gauge tråd, og som har en diode ved spolen, såsom dioden 27 i fig. 3, frembragte følgende inducerede spændinger i en opsamlingsspole (mV pr. cm 2 o væv) for impulstiderne (i psek.) som følger (spændinger og tider er regnet i forhold til bølgeformen i fig. 5):
Induceret spænding_vi_v_2_v3_ti-t2_t2-t3
Maksimum (ved over- 22 17 3,7 300 4200 25 fladen af spolen) 5/8" fra overfladen 15 11,5 2,5 300 4200 af spolen IV fra overfladen 6,0 4,2 1,0 300 4200 af spolen 30
De pulserende elektromagnetiske felter til styring af bendannelse i forskellige tilstande anvendes på et sundt eksperimentalt og klinisk grundlag. De udviklede metoder har været anvendt til at behandle medfødte og pådragede falske led og friske brud, tiltagende brud- og tilbagevirkende benhindebe- 3 5 tændelse i dyr og til reduktion af bentab. under manglende brug-osteoporose af lange ben. Successen ved denne metode hidrører fra opdagelsen af impulsmønstre med specifikke tids-frekvens-amplituderelationer som ovenfor beskrevet.
14
DK 15168 7 B
Eksempler
Til demonstration af virkningsgraden blev brugen af direkte induktiv kobling af elektromagnetisk inducerede pulserende _ spændinger og ledsagende strømme i mode 1 og mode 2, og kombi-5 nationer deraf anvendt i tilfælde med medfødte og pådragede falske led. I en patientgruppe blev kun individer, der tidligere havde været underkastet kirurgisk behandling (transplantation eller indre fastgørelse) accepteret. For de fleste af disse patienter var amputation blevet anbefalet af i hvert fald én kvliticeret ortopæd. Gennem dette studium blev nødvendigheden af at pulsere værtsorganismen illustreret gentagne gange. I mangel af knogledannelse var det primære problem, at mode 1 behandlingen kun gav benforening, hvis impul-jg sparametrene svarede til de oven for angivne. Hvis manglende benmatrix var det primære problem, blev mode 2 behandling anvendt til fremme af produktionen af collagen, som er det bærende protein i benstrukturen. Eftersom proteinproduktion og knogledannelse er to vidt forskellige trin i benformationen, 20 kan den selektive natur af hver af signalerne i mode 1 og mode 2 kombineres synergistisk, når der hverken forekommer matrix-produktion eller knogledannelse. En kombination af mode i og mode 2 har derfor med fordel kunnet anvendes i sådanne tilfælde.
2 5
Patienter med medfødte falske led er typisk mellem et og ti år gamle. Den plagede del er normalt det distale skinneben af en af ekstremiteterne. Patienterne havde i middel været underkastet tre kirurgiske indgreb uden held og var alle kandidater til amputaion.
30
En sådan patient blev underkastet mode 1 behandling, eftersom det primære problem skyldtes mangel på knogledannelse i det angivne område.
gg Patienten blev ordineret det respektive udstyr af den pågældende ortopædiske kirurg, og behandlingen skete ambulant. Behandlingstiden var typisk 12 til 16 timer pr. dag i omkring 4 måneder.
15
DK 151687 B
Omkring 20 patienter med "knogleuorden" er blevet behandlet til dato. I omkring 90¾ af tilfældene blev der opnået knogledannelse .
5 For pådraget falsk led enten traumatisk eller operativt er patienterne for det meste voksne mennesker, og de har i middel gennemgået tre forfejlede operationer, og bruddet er i middel indtrådt for ca. 2,5 år siden. Amputation er blevet diskuteret i 70¾ af disse tilfælde. I nogle af disse tilfælde var det jq primære problem mangel på benmatrix. Dette kunne ad radiografisk vej vises som gab i benet, der er støre end 2 mm. En sådan patient blev behandlet med mode 2 modalitet. Når man mente, at en tilstrækkelig ikke-knogledannet benmatrix var til stede, blev der gjort brug af mode 1 modalitet til hurtig opnåelse af ubevægelighed af brudstedet.
J. O
Som følge af den særlige patologi af flere af patienterne i denne gruppe blev en kombination af mode 1 og mode 2 anvendt under denne behandling. Mode 2 blev efterfulgt af mode 1. Som ved medfødt falsk led blev det pågældende udstyr ordineret af 2 0 en ortopædisk kirurg, og behandlingen blev foretaget ambulant. Behandlingstiden var typisk 10-14 timer pr. dag over en periode på 3-9 måneder.
Omkring 30 patienter med "benuorden" er blevet behandlet til 25 dato. Der er blevet observeret benforening i 75¾ af tilfæl de n e .
Disse kliniske resultater demonstrerer klart, at når den særlige patologi af en benuorden er diagnostiseret, så kan den .. behandles selektivt ved tilførsel af korrekt indkodede æn-
o U
dringer i de elektriske omgivelser.
Lignende erfaringer or gjort ved studium af bilateralt lårbensbrud og radialt osteotomi i 160 rotter. Disse dyr blev opdelt i to hovedgrupper. Felterne blev påtrykt, og der blev 3 5 foretaget en kontrol 14 dage efter operation. Efter aflivning blev graden af brudheling bedømt ved hjælp af røntgenstråler og ved en efterfølgende histologisk evaluering i forbindelse 16
DK 151687 B
med en ikke-destruktiv mekanisk undersøgelse. Disse dyr blev anvendt til at bedømme effektiviteten af behandlingen ved mode 1 og mode 2 modalitet og ved kombinationer deraf. Når osteoto-migabet var mindre end 0,1 mm, var et mode 1 signal i alminde-5 lighed effektivt, eftersom der i så fald kun kræves en meget lille benmatrix til at gøre benet stift. For bredere osteoto-mier blev en væsentlig forøget matrixproduktion observeret under anvendelse af mode 2. En kombination af mode 1 og mode 2 blev anvendt i det sidste tilfælde til opnåelse af et stivere 10 helingssted på en tilsvarende behandlingstid.
Behandlingen blev evalueret ved en mekanisk undersøgelse af disse ben. Unersøgelsen blev foretaget ved at underkaste benet af rotterne en cantileverbelastning ved forskellige deforme-15 ringer i overensstemmelse med de testprocedurer, der er beskrevet i artiklen "Acceleration of Fracture Repair by Electromagnetic Fields. A Surgically Noninvasive Method" af C.A.L. Bassett, R.J. Pawluk og A.A. Pilla side 242-262 i Annals of the New York Academy of Sciences. Prøverne blev deformeret i 20 den bageste del, til siden i midten, efter den bageste del, i midten til siden og igen efter den bageste del.
Middelreaktionen af et lårben ved en deformering på 0,127 cm er anført i tabel I.
25 Tabel I
Mekaniske belastninger under elektrisk stimulation af kun-_stig osteotomi i lårbenet af en voksen hunrotte._
Stimulation_Belastning til en deformering på 0.127 cm 30
Kontrol (ubehandlet) 42 g i 5,2 g
Mode 1 signal (fig. 5a) 580 g + 65,0 g
Udover radiografisk og mekanisk bevis på effektiviteten af de 35 anvendte signaler godtgøres effektiviteten også af histologiske beviser.
Hemotoxylin og eosin plettede longitudinale prøver viser en meget højere grad af materieafsondring for mode 1 signaler end
, DK 151687B
17 i kontroltilfældet.
For bredere osteotomlgab viste behandlingstider på 14 dage, at de aktive dyr havde et væsentlig større kallus (erstatnings- væv) end kontroltilfældet. Histologiske beviser indikerer, at 5 forøgelsen i hvert fald er 150¾ sammenlignet med kontroltilfældet .
Begrænsede tandekstraktions-studier viser, at impulser af mode 1 typen kan have en meget gunstig indvirkning på helingsha-10 stigheden og på bentabet i mundhulen. Den sidste effekt i mundhulen er især vigtig for opretholdelse af unerkæbe- og overkæbe-kambenshøjde, idet kambenshøjden har betydning ved implantationsfastgørelse.
15 Disse observationer peger i retning af, at elektromagnetiske felter med meget specifikke impulskarakteristikker ad induktiv vej kan kobles til biologiske systemer til styring af cellernes reaktion. Ved den oprindelige anvendelse af disse principper blev indvirkningerne på bencellerne undersøgt. Andre 20 biologiske processer vil kunne styres ved lignende teknikker. Dette gælder f.eks. ondartethed, nervehelingsprocesser, betændelsesprocesser og immunreaktioner.
Der er således blevet tilvejebragt en ganske enestående elektromagnetisk og ikke-indtrængende behandlingsteknik. Induce-
Ct O
rede impulskarakteristikker synes at være af stor betydning, især impulskarakteristikker med relation til tids-frekvens-amplitude-relationerne af hele impulsen eller impulssekvensen. Alting tyder desuden på, at en udvælgelse af særlige tidsgø frekvens-amplitude-relationer kan være nøglen til heldige be handlinger af varierende celleadfærd i flere forskellige vævstyper.
Det er underforstået, at fremgangsmåden og apparatet ifølge opfindelsen vil kunne modificeres. Selvom fig. 1 og 2 f.eks.
viser en behandlingsenhed, der kan spændes til benet, så kan behandlingsenheder, der er indsat i forme, også komme på tale. Behandlingen kan udføres ved hjælp af en eller flere spoler af 35

Claims (7)

1. Apparat til behandling af knoglevæv og/eller celler ved 20 hjælp af impulser af modsat polaritet, der frembringes med en af en impulsgenerator fødet spoleanordning, hvorhos impulsfrekvensen ligger mellem ca. 10 Hz og 10 kHz, idet forholdet mellem spidsværdien og amplituden af impulserne af den første polaritet og spidsværdien af amplituden af impulserne af den 25 anden polaritet er større end 1, og forholdet mellem impulsbredden af impulserne af den første polaritet og impulsbredden af impulserne af den anden polaritet er mindre 1, kendetegnet ved, at impulsen af den første polaritet er kva-sirektangulær, således at amplituden i begyndelsen af den 30 stejle henfaldsflange andrager mindst 25¾ af spidsværdien af amplituden af stigflangen, at forholdet mellem spidsværiden af amplituderne af impulserne af modsat polaritet ikke er mere end 40, og forholdet mellem impulsbredderne ikke er mere end 1/4, og at impulserne af den første polaritet har en værdi på 35 0,1-10 m V/cm svarende til en værdi på mellem ca. 0,1 og 10 μΑ/οπι2 i det levende væv og/eller i cellerne.
2. Apparat ifølge krav 1, kendetegnet ved, at forholdet mellem spidsværdien af amplituderne af impulserne af DK 151687 B modsat polaritet ikke er mindre end 3, og at impulsen af den anden polaritet falder eksponentielt fra sin spidsamplitude.
3. Apparat ifølge krav 2, kendetegnet ved, at for-5 holdet mellem impulsbredderne ikke er større end 1/6.
4. Apparat ifølge krav 1, kendetegnet ved, at forholdet mellem impulsbredderne ikke er større end 1/12.
5. Apparat ifølge krav 1, kendetegnet ved, at im-10 pulsfrekvensen ligger mellem 10 og 100 Hz.
6. Apparat ifølge krav 1, kendetegnet ved, at impulsgeneratoren frembringer en gentaget følge af diskrete impulsgrupper, der hver især består af et antal impulser af før-ste polaritet og impulser af anden polaritet med måleangivel-ser, at varigheden af den enkelte impulsgruppe ikke andrager mere end 1/2 af tidsintervallet mellem på hinanden følgende impulsgrupper, impulsfrekvensen i impulsgruppen ligger mellem 2 og 10 kHz, og impulsgruppefrekvensen ligger mellem 5 og 30
20 Hz' 25 30 35
DK508177A 1976-11-17 1977-11-16 Apparat til behandling af levende vaev og celler DK151687C (da)

Applications Claiming Priority (2)

Application Number Priority Date Filing Date Title
US05/742,706 US4105017A (en) 1976-11-17 1976-11-17 Modification of the growth repair and maintenance behavior of living tissue and cells by a specific and selective change in electrical environment
US74270676 1976-11-17

Publications (3)

Publication Number Publication Date
DK508177A DK508177A (da) 1978-05-18
DK151687B true DK151687B (da) 1987-12-28
DK151687C DK151687C (da) 1988-06-13

Family

ID=24985884

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
DK508177A DK151687C (da) 1976-11-17 1977-11-16 Apparat til behandling af levende vaev og celler

Country Status (27)

Country Link
US (1) US4105017A (da)
JP (1) JPS5363791A (da)
AT (1) AT384169B (da)
AU (1) AU509361B2 (da)
BE (1) BE860745A (da)
BG (1) BG30919A3 (da)
BR (1) BR7707629A (da)
CA (1) CA1092196A (da)
CH (1) CH621942A5 (da)
CS (1) CS205096B2 (da)
DE (1) DE2748780C2 (da)
DK (1) DK151687C (da)
ES (2) ES464178A1 (da)
FR (1) FR2371205A1 (da)
GB (1) GB1596512A (da)
HK (2) HK21682A (da)
IE (1) IE46078B1 (da)
IL (1) IL53346A (da)
IT (1) IT1090781B (da)
LU (1) LU78533A1 (da)
MC (1) MC1191A1 (da)
MX (1) MX147342A (da)
NL (1) NL178482C (da)
NO (1) NO773925L (da)
PH (1) PH13304A (da)
PL (1) PL202175A1 (da)
SE (1) SE7712939L (da)

Families Citing this family (200)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US4266532A (en) * 1976-11-17 1981-05-12 Electro-Biology, Inc. Modification of the growth, repair and maintenance behavior of living tissues and cells by a specific and selective change in electrical environment
US4233965A (en) * 1978-01-16 1980-11-18 Cas Products, Inc. Method and apparatus for the therapeutic treatment of living tissue
EP0039163A1 (en) * 1980-04-17 1981-11-04 Electro-Biology, Inc Method and means for electromagnetic stimulation of a vegetative process
EP0039206B1 (en) * 1980-04-23 1984-10-10 Inoue-Japax Research Incorporated Magnetic treatment device
US4308868A (en) * 1980-05-27 1982-01-05 The United States Of America As Represented By The Administrator Of The National Aeronautics And Space Administration Implantable electrical device
EP0126805B1 (en) * 1980-06-26 1988-08-17 Electro-Biology, Inc Electromagnetic body-treatment device
WO1982001135A1 (en) * 1980-10-03 1982-04-15 H Rosengart Electromedical treatment apparatus
DE3279412D1 (en) * 1981-06-02 1989-03-09 Mehesz Corp A physical treatment for influencing biological activity
US4549547A (en) * 1982-07-27 1985-10-29 Trustees Of The University Of Pennsylvania Implantable bone growth stimulator
JPS5955260A (ja) * 1982-09-21 1984-03-30 橋本 健 電磁治療器
US4506673A (en) * 1982-10-18 1985-03-26 Rorer Group Inc. Therapeutic treatment within joint capsules of the body
US4535775A (en) * 1983-02-10 1985-08-20 Biolectron, Inc. Method for treatment of non-union bone fractures by non-invasive electrical stimulation
IT1159024B (it) * 1983-06-02 1987-02-25 Ruggero Cadossi Metodo e dispositivo per il trattamento di tessuti e cellule viventi mediante campi elettromagnetici pulsanti
US5058582A (en) * 1983-06-29 1991-10-22 Sheldon Thaler Apparatus for reactively applying electrical energy pulses to a living body
US4654574A (en) * 1983-06-29 1987-03-31 Sheldon Thaler Apparatus for reactively applying electrical energy pulses to a living body
JPS6024121A (ja) * 1983-07-16 1985-02-06 林原 健 動植物の生産性を向上させる方法
DE3332843A1 (de) 1983-09-12 1985-04-04 Broers, Dieter, 8079 Pfalzpaint Geraet zur behandlung von lebendem gewebe mit elektromagnetischen wellen zum zwecke der therapeutischen beeinflussung bei aufgetretenen erkrankungen
US4620543A (en) * 1984-06-15 1986-11-04 Richards Medical Company Enhanced fracture healing and muscle exercise through defined cycles of electric stimulation
US4674482A (en) * 1984-09-12 1987-06-23 Irt, Inc. Pulse electro-magnetic field therapy device with auto bias circuit
EP0181053A3 (en) * 1984-09-12 1988-07-20 Irt, Inc. Pulse electro-magnetic field therapy device with auto biased circuit and method for use
US4602638A (en) * 1984-10-03 1986-07-29 Eddie Adams Apparatus and method for invasive electrical stimulation of bone fractures
GB8601138D0 (en) * 1986-01-17 1986-02-19 Lyon R J Therapy device
AU610497B2 (en) * 1986-05-23 1991-05-23 Trustees Of The University Of Pennsylvania, The Portable electro-therapy system
US4757804A (en) * 1986-08-25 1988-07-19 Lti Biomedical, Inc. Device for electromagnetic treatment of living tissue
US5106361A (en) * 1988-03-23 1992-04-21 Life Resonances, Inc. Method and apparatus for controlling the growth of non-osseous non-cartilaginous solid connective tissue
US5215642A (en) * 1986-10-27 1993-06-01 Life Resonances, Inc. Improved method and apparatus for regulating transmembrane ion movement
US5087336A (en) * 1989-01-09 1992-02-11 Life Resonances, Inc. Methods and apparatus for regulating transmembrane ion movement utilizing selective harmonic frequencies and simultaneous multiple ion regulation
US4818697A (en) * 1986-10-27 1989-04-04 Life Resonances, Inc. Techniques for enhancing the permeability of ions through membranes
US5100373A (en) * 1989-01-09 1992-03-31 Life Resonances, Inc. Techniques for controlling osteoporosis using non-invasive magnetic fields
US5290409A (en) * 1986-10-27 1994-03-01 Life Resonances, Inc. Methods and apparatus for regulating transmembrane ion movement utilizing selective harmonic frequencies and simultaneous multiple ion regulation
US5160591A (en) * 1986-10-27 1992-11-03 Life Resonances, Inc. Methods and apparatus for regulating transmembrane ion movement utilizing selective harmonic frequencies and simultaneous multiple ion regulation
US4932951A (en) * 1988-03-23 1990-06-12 Life Resonances, Inc. Method and apparatus for controlling tissue growth and an applied fluctuating magnetic field
US5067940A (en) * 1988-03-23 1991-11-26 Life Resonances, Inc. Method and apparatus for controlling the growth of cartilage
JP2810665B2 (ja) * 1987-06-15 1998-10-15 松下電工株式会社 血行促進装置
US4846181A (en) * 1987-10-02 1989-07-11 Staodynamics, Inc. Soft tissue wound healing therapy utilizing pulsed electrical stimulation
US5123898A (en) * 1988-03-23 1992-06-23 Life Resonances, Inc. Method and apparatus for controlling tissue growth with an applied fluctuating magnetic field
US5269745A (en) * 1988-03-23 1993-12-14 Life Resonances, Inc. Method and apparatus for controlling tissue growth with an applied fluctuating magnetic field
US5038780A (en) * 1988-04-29 1991-08-13 The Biotronics Research Corp. Method and apparatus for capacitively regenerating tissue and bone
CA1334541C (en) * 1988-05-04 1995-02-21 Michael James Williams Brennan Treatment of sleep disorders and alleviating disruption of circadian rhythms
US5224922A (en) * 1988-05-19 1993-07-06 Kurtz Warren H Quasistatic biological cell and tissue modifier
US4993413A (en) * 1988-09-22 1991-02-19 The Research Foundation Of State University Of New York Method and apparatus for inducing a current and voltage in living tissue
US5267939A (en) * 1989-01-09 1993-12-07 Life Resonances, Inc. Techniques for controlling osteoporosis using non-invasive magnetic fields
CA2021506A1 (en) * 1989-08-17 1991-02-18 Abraham R. Liboff Electromagnetic treatment therapy for stroke victims
US5077934A (en) * 1989-09-22 1992-01-07 Life Resonances, Inc. Method and apparatus for controlling plant growth
US5045050A (en) * 1989-11-15 1991-09-03 Life Resonances Method and apparatus for the treatment of cancer
US5211622A (en) * 1989-11-15 1993-05-18 Life Resonances, Inc. Method and apparatus for the treatment of cancer
US5183456A (en) * 1989-11-15 1993-02-02 Life Resonances, Inc. Method and apparatus for the treatment of cancer
US5103806A (en) * 1990-07-31 1992-04-14 The Research Foundation Of State University Of New York Method for the promotion of growth, ingrowth and healing of bone tissue and the prevention of osteopenia by mechanical loading of the bone tissue
US5544665A (en) 1991-01-17 1996-08-13 The Catholic University Of America Protection of living systems from adverse effects of electric, magnetic and electromagnetic fields
US5566685A (en) * 1991-01-17 1996-10-22 The Catholic University Of America Protection of living systems from adverse effects of electric, magnetic and electromagnetic fields
US5195940A (en) * 1991-06-20 1993-03-23 Iatromed, Inc. Method for increased production of growth factor in living tissue using an applied fluctuating magnetic field
US5565005A (en) * 1992-02-20 1996-10-15 Amei Technologies Inc. Implantable growth tissue stimulator and method operation
DE69228531T2 (de) * 1992-02-20 1999-07-29 Neomedics, Inc., Budd Lake, N.J. Implantierbarer Knochenwachstumsstimulator
KR100260785B1 (ko) * 1992-05-27 2000-07-01 존 에프.위플 전기장, 자기장 및 전자기장의 악영향으로부터의 생명체 보호장치
US5338286A (en) * 1992-12-08 1994-08-16 Electro-Biology, Inc. Electromagnetic bioresponse by selective spectral suppression in pulsed field stimulation
US5524624A (en) * 1994-05-05 1996-06-11 Amei Technologies Inc. Apparatus and method for stimulating tissue growth with ultrasound
EP0783278A4 (en) 1994-09-12 1999-03-03 Univ America Catholic PROTECTION OF LIVING SYSTEMS FROM SIDE EFFECTS OF ELECTRICAL, MAGNETIC AND ELECTOMAGNETIC FIELDS
US5547459A (en) * 1994-10-25 1996-08-20 Orthologic Corporation Ultrasonic bone-therapy apparatus and method
US5782763A (en) * 1995-06-01 1998-07-21 Cyberlogic Inc. Electromagnetic bone-assessment apparatus and method
US6213934B1 (en) 1995-06-01 2001-04-10 Hyper3D Corp. Electromagnetic bone-assessment and treatment: apparatus and method
NZ333791A (en) 1995-06-19 2000-09-29 Robert R Electronic apparatus, for treating pain by application of an electrical stimulus, comprising an electrode complex and a magnetic flux generator
US5710536A (en) * 1996-02-14 1998-01-20 Electronic De-Scaling 2000, Inc. Adaptive coil wrap apparatus
US6552530B1 (en) 1997-10-14 2003-04-22 Hex Technology Holding Limited Super-toroidal electric and magnetic field generator/detector, and sample analyser and treatment apparatus using same
WO1997045159A1 (fr) * 1996-05-31 1997-12-04 Matsura Masayuki Procede therapeutique a basses frequences, appareil therapeutique a basses frequences et systeme therapeutique a basses frequences
US7789841B2 (en) 1997-02-06 2010-09-07 Exogen, Inc. Method and apparatus for connective tissue treatment
US7108663B2 (en) 1997-02-06 2006-09-19 Exogen, Inc. Method and apparatus for cartilage growth stimulation
US5904659A (en) 1997-02-14 1999-05-18 Exogen, Inc. Ultrasonic treatment for wounds
US5968527A (en) * 1997-02-27 1999-10-19 Catholic University Of America, The Protection of living systems from the adverse effects of stress
US5951459A (en) * 1997-08-29 1999-09-14 Orthosoft, L.L.C. Magnetic coil for pulsed electromagnetic field
US5997464A (en) 1997-08-29 1999-12-07 Orthosoft, L.L.C. Magnetic coil for pulsed electromagnetic field
IL134976A0 (en) 1997-09-10 2001-05-20 Holcomb Robert Method and apparatus for altering the charge distribution upon living membranes with functional stabilization of the membrane physical electrical integrity
DE69941557D1 (de) * 1998-01-15 2009-12-03 Regenesis Biomedical Inc Verbesserte vorrichtung zur behandlung mittels pulsierter elektromagnetischer energie
DE69933555T2 (de) 1998-05-06 2007-06-14 Exogen, Inc., Memphis Ultraschallbandagen
AU5117699A (en) 1998-07-21 2000-02-14 Acoustic Sciences Associates Synthetic structural imaging and volume estimation of biological tissue organs
DE19846685A1 (de) * 1998-10-09 2000-04-13 Richard Markoll Elektromagnetische Stimulierung von Knorpelgewebe
US6231528B1 (en) 1999-01-15 2001-05-15 Jonathan J. Kaufman Ultrasonic and growth factor bone-therapy: apparatus and method
DE60044808D1 (de) 1999-05-21 2010-09-23 Exogen Inc Gerät zur ultraschall- und elektromagnetischen behandlung von gewebe
JP2003526403A (ja) 1999-06-14 2003-09-09 エクソジェン インコーポレイテッド 低強度超音波によるキャビテーション誘発組織治療の方法およびキット
US6620117B1 (en) 2000-01-20 2003-09-16 Connextech, L.L.C. Vibrational device for stimulating tissue and organs
US7465546B2 (en) * 2000-02-23 2008-12-16 The Trustees Of The University Of Pennsylvania Regulation of transforming growth factor-beta (TGF-β) gene expression in living cells via the application of specific and selective electric and electromagnetic fields
US6547794B2 (en) 2000-08-18 2003-04-15 Auge', Ii Wayne K. Method for fusing bone during endoscopy procedures
US7445619B2 (en) * 2000-08-18 2008-11-04 Map Technologies Llc Devices for electrosurgery
US6902564B2 (en) * 2001-08-15 2005-06-07 Roy E. Morgan Methods and devices for electrosurgery
US7819861B2 (en) * 2001-05-26 2010-10-26 Nuortho Surgical, Inc. Methods for electrosurgical electrolysis
US7771422B2 (en) 2002-06-06 2010-08-10 Nuortho Surgical, Inc. Methods and devices for electrosurgery
US20040167244A1 (en) * 2000-08-18 2004-08-26 Auge Wayne K. Methods and compositions for fusing bone during endoscopy procedures
CA2426903C (en) 2000-10-25 2011-12-06 Exogen, Inc. Transducer mounting assembly
US7553662B2 (en) * 2000-12-22 2009-06-30 Keele University Culturing tissue using magnetically generated mechanical stresses
US7066932B1 (en) 2001-05-26 2006-06-27 Map Technologies Llc Biologically enhanced irrigants
US7429248B1 (en) 2001-08-09 2008-09-30 Exogen, Inc. Method and apparatus for controlling acoustic modes in tissue healing applications
US8734441B2 (en) * 2001-08-15 2014-05-27 Nuortho Surgical, Inc. Interfacing media manipulation with non-ablation radiofrequency energy system and method
US8235979B2 (en) 2001-08-15 2012-08-07 Nuortho Surgical, Inc. Interfacing media manipulation with non-ablation radiofrequency energy system and method
US8591508B2 (en) * 2001-08-15 2013-11-26 Nuortho Surgical, Inc. Electrosurgical plenum
US20080287730A1 (en) * 2001-11-09 2008-11-20 Advatech Corporation Apparatus for Creating Therapeutic Charge Transfer in Tissue
US7288062B2 (en) * 2001-11-09 2007-10-30 Michael Spiegel Apparatus for creating therapeutic charge transfer in tissue
AU2002360540A1 (en) * 2001-12-04 2003-06-17 University Of Southern California Method for intracellular modifications within living cells using pulsed electric fields
US20070135875A1 (en) 2002-04-08 2007-06-14 Ardian, Inc. Methods and apparatus for thermally-induced renal neuromodulation
US7162303B2 (en) 2002-04-08 2007-01-09 Ardian, Inc. Renal nerve stimulation method and apparatus for treatment of patients
US7853333B2 (en) 2002-04-08 2010-12-14 Ardian, Inc. Methods and apparatus for multi-vessel renal neuromodulation
US9308043B2 (en) 2002-04-08 2016-04-12 Medtronic Ardian Luxembourg S.A.R.L. Methods for monopolar renal neuromodulation
US8131371B2 (en) 2002-04-08 2012-03-06 Ardian, Inc. Methods and apparatus for monopolar renal neuromodulation
US8175711B2 (en) 2002-04-08 2012-05-08 Ardian, Inc. Methods for treating a condition or disease associated with cardio-renal function
US8347891B2 (en) 2002-04-08 2013-01-08 Medtronic Ardian Luxembourg S.A.R.L. Methods and apparatus for performing a non-continuous circumferential treatment of a body lumen
US8150519B2 (en) 2002-04-08 2012-04-03 Ardian, Inc. Methods and apparatus for bilateral renal neuromodulation
US7653438B2 (en) 2002-04-08 2010-01-26 Ardian, Inc. Methods and apparatus for renal neuromodulation
US8774922B2 (en) 2002-04-08 2014-07-08 Medtronic Ardian Luxembourg S.A.R.L. Catheter apparatuses having expandable balloons for renal neuromodulation and associated systems and methods
US8774913B2 (en) 2002-04-08 2014-07-08 Medtronic Ardian Luxembourg S.A.R.L. Methods and apparatus for intravasculary-induced neuromodulation
US8145316B2 (en) 2002-04-08 2012-03-27 Ardian, Inc. Methods and apparatus for renal neuromodulation
US7620451B2 (en) 2005-12-29 2009-11-17 Ardian, Inc. Methods and apparatus for pulsed electric field neuromodulation via an intra-to-extravascular approach
US7617005B2 (en) 2002-04-08 2009-11-10 Ardian, Inc. Methods and apparatus for thermally-induced renal neuromodulation
US20070129761A1 (en) 2002-04-08 2007-06-07 Ardian, Inc. Methods for treating heart arrhythmia
US20140018880A1 (en) 2002-04-08 2014-01-16 Medtronic Ardian Luxembourg S.A.R.L. Methods for monopolar renal neuromodulation
US9308044B2 (en) 2002-04-08 2016-04-12 Medtronic Ardian Luxembourg S.A.R.L. Methods for therapeutic renal neuromodulation
US7756583B2 (en) 2002-04-08 2010-07-13 Ardian, Inc. Methods and apparatus for intravascularly-induced neuromodulation
US20080213331A1 (en) 2002-04-08 2008-09-04 Ardian, Inc. Methods and devices for renal nerve blocking
US9636174B2 (en) 2002-04-08 2017-05-02 Medtronic Ardian Luxembourg S.A.R.L. Methods for therapeutic renal neuromodulation
US8145317B2 (en) 2002-04-08 2012-03-27 Ardian, Inc. Methods for renal neuromodulation
US6978174B2 (en) 2002-04-08 2005-12-20 Ardian, Inc. Methods and devices for renal nerve blocking
US7147647B2 (en) * 2002-04-26 2006-12-12 Medtronic, Inc. Sintered titanium tube for the management of spinal cord injury
CA2484916A1 (en) 2002-05-03 2003-11-13 Afferent Corporation A method and apparatus for enhancing neurophysiologic performance
US20080077192A1 (en) 2002-05-03 2008-03-27 Afferent Corporation System and method for neuro-stimulation
US7985191B2 (en) * 2002-11-08 2011-07-26 American Medical Innovations, L.L.C. Apparatus and methods for therapeutically treating damaged tissues, bone fractures, osteopenia, or osteoporosis
US7207954B2 (en) * 2002-11-08 2007-04-24 Juvent, Inc. Apparatus and methods for therapeutically treating damaged tissues, bone fractures, osteopenia, or osteoporosis
US6884227B2 (en) * 2002-11-08 2005-04-26 Juvent, Inc. Apparatuses and methods for therapeutically treating damaged tissues, bone fractures, osteopenia, or osteoporosis
US6955642B1 (en) 2002-11-26 2005-10-18 Ebi, Lp Pulsed electromagnetic field stimulation method and apparatus with improved dosing
IL154184A0 (en) * 2003-01-29 2003-07-31 Univ Ramot Self powered osteogenesis and osseointegration promotion and maintenance device for endesseous implants
US20050049640A1 (en) * 2003-05-12 2005-03-03 Gurtner Geoffrey C. Electromagnetic fields increase in vitro and in vivo angiogenesis through endothelial release of FGF-2
JP4322080B2 (ja) * 2003-09-22 2009-08-26 タカタ株式会社 エアバッグ装置
US8961385B2 (en) 2003-12-05 2015-02-24 Ivivi Health Sciences, Llc Devices and method for treatment of degenerative joint diseases with electromagnetic fields
US9656096B2 (en) 2003-12-05 2017-05-23 Rio Grande Neurosciences, Inc. Method and apparatus for electromagnetic enhancement of biochemical signaling pathways for therapeutics and prophylaxis in plants, animals and humans
US9433797B2 (en) 2003-12-05 2016-09-06 Rio Grande Neurosciences, Inc. Apparatus and method for electromagnetic treatment of neurodegenerative conditions
US9440089B2 (en) 2003-12-05 2016-09-13 Rio Grande Neurosciences, Inc. Apparatus and method for electromagnetic treatment of neurological injury or condition caused by a stroke
US9415233B2 (en) 2003-12-05 2016-08-16 Rio Grande Neurosciences, Inc. Apparatus and method for electromagnetic treatment of neurological pain
US10350428B2 (en) 2014-11-04 2019-07-16 Endonovo Therapetics, Inc. Method and apparatus for electromagnetic treatment of living systems
GB0329310D0 (en) * 2003-12-18 2004-01-21 Univ Keele Method
JP4477922B2 (ja) * 2004-03-31 2010-06-09 有限会社ソノポール 音波微細穴開け装置
MXPA06012077A (es) 2004-04-19 2007-04-23 Ivivi Technologies Inc Aparato de tratamiento electromagnetico y metodo.
US20060030896A1 (en) * 2004-07-09 2006-02-09 Simon Bruce J Pulsed electromagnetic field method of treatment of degenerative disc disease
US7509165B2 (en) * 2004-08-12 2009-03-24 Avazzia, Inc. Biofeedback electronic stimulation device
US20060052655A1 (en) * 2004-09-07 2006-03-09 Myers Walter T Sr Method and apparatus for modulating the effect of electro magnetic fields on the human body
US7520849B1 (en) 2004-09-20 2009-04-21 Ebi, Lp Pulsed electromagnetic field method of treating soft tissue wounds
US7937143B2 (en) 2004-11-02 2011-05-03 Ardian, Inc. Methods and apparatus for inducing controlled renal neuromodulation
DE602006004028D1 (de) * 2005-01-06 2009-01-15 Halton Oy Automatisches Verschiebungsbelüftungssystem mit Erhitzungsmodus
US20070088407A1 (en) * 2005-02-01 2007-04-19 Smith Timothy B Method and device for treating injuries
US20070043310A1 (en) * 2005-03-07 2007-02-22 Juvent Inc. Method and apparatus for monitoring patient compliance during dynamic motion therapy
US8603017B2 (en) * 2005-03-07 2013-12-10 American Medical Innovations, L.L.C. Vibrational therapy assembly for treating and preventing the onset of deep venous thrombosis
US20070021693A1 (en) * 2005-03-07 2007-01-25 Titi Trandafir Dynamic motion therapy apparatus having a treatment feedback indicator
US20070055185A1 (en) * 2005-03-07 2007-03-08 Juvent Inc. Dynamic motion therapy apparatus having a treatment feedback indicator
JP2008534076A (ja) * 2005-03-24 2008-08-28 ジュヴェント インコーポレイテッド 動的運動治療中の機械的振動エネルギの伝達率をモニタして制御するための機器及び方法
US20080139979A1 (en) * 2005-07-18 2008-06-12 Juvent, Inc. Vibrational therapy assembly adapted for removably mounting to a bed
US20070055096A1 (en) * 2005-07-29 2007-03-08 Berry Cheryl J Sexual stimulation devices and toys with features for playing audio and/or video received from an external source
US7912541B2 (en) * 2005-08-12 2011-03-22 Avazzia, Inc. Biofeedback electronic stimulation device using light and magnetic energy
WO2007103414A2 (en) * 2006-03-09 2007-09-13 Juvent, Inc. Mechanical loading apparatus having a signal modulating assembly
US20080009776A1 (en) * 2006-03-24 2008-01-10 Juvent Inc. Apparatus and method for monitoring and controlling the transmissibility of mechanical vibration energy during dynamic motion therapy
AU2007236544B2 (en) * 2006-04-07 2009-12-03 Global Energy Medicine Pty Ltd In vivo stimulation of cellular material
US8795210B2 (en) 2006-07-11 2014-08-05 American Medical Innovations, L.L.C. System and method for a low profile vibrating plate
US8147395B2 (en) * 2006-11-28 2012-04-03 Gregory S. Anderson Bone-activity stimulation apparatus and method
US8439816B2 (en) * 2009-07-14 2013-05-14 Pulse, Llc Piezoelectric, micro-exercise apparatus and method
CA2688722A1 (en) * 2007-04-12 2008-10-23 Ivivi Technologies, Inc. Electromagnetic field treatment apparatus and method for using same
US20090081752A1 (en) * 2007-09-24 2009-03-26 Dennis Robert G Bioreactor, kit and method of using same
US20090082610A1 (en) * 2007-09-24 2009-03-26 Wolf David A Osteo or tissue healing device, kit and method of using the same
DE102008039712A1 (de) * 2008-08-26 2010-03-04 Ullrich Und Augst Gmbh Verfahren zur Regulation biologischer Vorgänge mehrzelliger Organismen auf zellularer Ebene, vorzugsweise des menschlichen Organismus
US8652129B2 (en) 2008-12-31 2014-02-18 Medtronic Ardian Luxembourg S.A.R.L. Apparatus, systems, and methods for achieving intravascular, thermally-induced renal neuromodulation
US9532827B2 (en) 2009-06-17 2017-01-03 Nuortho Surgical Inc. Connection of a bipolar electrosurgical hand piece to a monopolar output of an electrosurgical generator
US11191975B2 (en) 2009-07-14 2021-12-07 Pulse, Llc Micro-coil wristband
US10507333B2 (en) 2009-07-14 2019-12-17 Pulse, Llc Immersive, flux-guided, micro-coil apparatus and method
US9498639B2 (en) 2014-05-13 2016-11-22 Pulse, Llc Immersive, flux-guided, micro-coil apparatus and method
US11878181B2 (en) 2009-07-14 2024-01-23 Pulse, Llc Micro-coil wristband
WO2012045079A2 (en) 2010-10-01 2012-04-05 Ivivi Health Sciences, Llc Method and apparatus for electromagnetic treatment of head cerebral and neural injury in animals and humans
CN103313671B (zh) 2010-10-25 2017-06-06 美敦力Af卢森堡有限责任公司 用于神经调节治疗的估算及反馈的装置、系统及方法
US9408658B2 (en) 2011-02-24 2016-08-09 Nuortho Surgical, Inc. System and method for a physiochemical scalpel to eliminate biologic tissue over-resection and induce tissue healing
US8343027B1 (en) 2012-01-30 2013-01-01 Ivivi Health Sciences, Llc Methods and devices for providing electromagnetic treatment in the presence of a metal-containing implant
AU2013230781B2 (en) 2012-03-08 2015-12-03 Medtronic Af Luxembourg S.A.R.L. Ovarian neuromodulation and associated systems and methods
US9597018B2 (en) 2012-03-08 2017-03-21 Medtronic Ardian Luxembourg S.A.R.L. Biomarker sampling in the context of neuromodulation devices, systems, and methods
DE102012013534B3 (de) 2012-07-05 2013-09-19 Tobias Sokolowski Vorrichtung für repetitive Nervenstimulation zum Abbau von Fettgewebe mittels induktiver Magnetfelder
US20140110296A1 (en) 2012-10-19 2014-04-24 Medtronic Ardian Luxembourg S.A.R.L. Packaging for Catheter Treatment Devices and Associated Devices, Systems, and Methods
US9579142B1 (en) 2012-12-13 2017-02-28 Nuortho Surgical Inc. Multi-function RF-probe with dual electrode positioning
US9980766B1 (en) 2014-03-28 2018-05-29 Medtronic Ardian Luxembourg S.A.R.L. Methods and systems for renal neuromodulation
US10194979B1 (en) 2014-03-28 2019-02-05 Medtronic Ardian Luxembourg S.A.R.L. Methods for catheter-based renal neuromodulation
US10194980B1 (en) 2014-03-28 2019-02-05 Medtronic Ardian Luxembourg S.A.R.L. Methods for catheter-based renal neuromodulation
EP3131628A4 (en) 2014-04-16 2017-11-22 Ivivi Health Sciences, LLC A two-part pulsed electromagnetic field applicator for application of therapeutic energy
USD763453S1 (en) 2014-05-13 2016-08-09 Pulse, Llc Micro-coil array
USD762864S1 (en) 2014-05-13 2016-08-02 Pulse, Llc Micro-coil array
US11491342B2 (en) 2015-07-01 2022-11-08 Btl Medical Solutions A.S. Magnetic stimulation methods and devices for therapeutic treatments
US10695575B1 (en) 2016-05-10 2020-06-30 Btl Medical Technologies S.R.O. Aesthetic method of biological structure treatment by magnetic field
US20180001107A1 (en) 2016-07-01 2018-01-04 Btl Holdings Limited Aesthetic method of biological structure treatment by magnetic field
US11266850B2 (en) 2015-07-01 2022-03-08 Btl Healthcare Technologies A.S. High power time varying magnetic field therapy
US11253717B2 (en) 2015-10-29 2022-02-22 Btl Healthcare Technologies A.S. Aesthetic method of biological structure treatment by magnetic field
US11464993B2 (en) 2016-05-03 2022-10-11 Btl Healthcare Technologies A.S. Device including RF source of energy and vacuum system
US11247039B2 (en) 2016-05-03 2022-02-15 Btl Healthcare Technologies A.S. Device including RF source of energy and vacuum system
US11534619B2 (en) 2016-05-10 2022-12-27 Btl Medical Solutions A.S. Aesthetic method of biological structure treatment by magnetic field
US10583287B2 (en) 2016-05-23 2020-03-10 Btl Medical Technologies S.R.O. Systems and methods for tissue treatment
US10556122B1 (en) 2016-07-01 2020-02-11 Btl Medical Technologies S.R.O. Aesthetic method of biological structure treatment by magnetic field
US10806942B2 (en) 2016-11-10 2020-10-20 Qoravita LLC System and method for applying a low frequency magnetic field to biological tissues
DE102017011939A1 (de) 2017-12-22 2019-06-27 HE-Invent GmbH & Co. KG Funktionsmöbel
EP3721939B1 (en) 2019-04-11 2022-07-06 BTL Healthcare Technologies a.s. Device for aesthetic treatment of biological structures by radiofrequency and magnetic energy
AU2021269187B2 (en) 2020-05-04 2023-02-23 Btl Healthcare Technologies A.S. Device and method for unattended treatment of a patient
US11878167B2 (en) 2020-05-04 2024-01-23 Btl Healthcare Technologies A.S. Device and method for unattended treatment of a patient
EP4415812A1 (en) 2021-10-13 2024-08-21 BTL Medical Solutions a.s. Devices for aesthetic treatment of biological structures by radiofrequency and magnetic energy
US11896816B2 (en) 2021-11-03 2024-02-13 Btl Healthcare Technologies A.S. Device and method for unattended treatment of a patient

Citations (7)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
DE1918299A1 (de) * 1969-04-10 1970-10-15 Kraus Werner Schiene zur Fuehrung und Heilung frakturierter Knochen
US3566877A (en) * 1968-01-05 1971-03-02 Luther B Smith Electrotherapeutic apparatus and treatment head and method for tuning said treatment head
US3893462A (en) * 1972-01-28 1975-07-08 Esb Inc Bioelectrochemical regenerator and stimulator devices and methods for applying electrical energy to cells and/or tissue in a living body
US3911930A (en) * 1974-03-01 1975-10-14 Stimulation Tech Method and structure of preventing and treating ileus, and reducing acute pain by electrical pulse stimulation
US3915151A (en) * 1973-03-23 1975-10-28 Werner Kraus Apparatus for promoting healing processes
US3952751A (en) * 1975-01-08 1976-04-27 W. Denis Kendall High-performance electrotherapeutic apparatus
DE2452851A1 (de) * 1974-11-07 1976-07-22 Oskar Dr Med Gleichmann Apparatur zur gesundheitsfoerdernden beeinflussung der zellen in menschlichen und tierischen organismen mittels elektromagnetischer impulse

Family Cites Families (7)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US3055372A (en) * 1960-02-11 1962-09-25 Relaxacizor Inc Device for electrical treatment of bodily tissues
DE2116869C2 (en) * 1970-04-06 1987-07-23 Kraus, Werner, Dipl.-Ing., 8000 Muenchen, De Bone and biological tissue growth promotion appts. - uses flat coil for application of LF current from generator
AT316729B (de) * 1971-04-06 1974-07-25 Kraus Werner Gerät zur Unterstützung der Bildung von Knochensubstanz
BE794566A (fr) * 1972-01-28 1973-07-26 Esb Inc Regenerateur et stimulateur bioelectrochimique et procedes d'application in vivo d'energie electrique a des cellules et des tissus.
FR2179728A1 (en) * 1972-04-12 1973-11-23 Nat Patent Dev Corp Electrical osteogenesis stimulator - esp for healing broken bones in vivo
FR2369850A1 (fr) * 1976-11-03 1978-06-02 Fragnet Jean Appareil d'emission magnetique et electromagnetique a usage medical
FR2370483A1 (fr) * 1976-11-16 1978-06-09 Dan Constantinescu Procede et dispositif de traitement electromagnetique athermique d'un ensemble de cellules vivantes

Patent Citations (8)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US3566877A (en) * 1968-01-05 1971-03-02 Luther B Smith Electrotherapeutic apparatus and treatment head and method for tuning said treatment head
DE1918299A1 (de) * 1969-04-10 1970-10-15 Kraus Werner Schiene zur Fuehrung und Heilung frakturierter Knochen
US3893462A (en) * 1972-01-28 1975-07-08 Esb Inc Bioelectrochemical regenerator and stimulator devices and methods for applying electrical energy to cells and/or tissue in a living body
US3893462B1 (da) * 1972-01-28 1987-03-24
US3915151A (en) * 1973-03-23 1975-10-28 Werner Kraus Apparatus for promoting healing processes
US3911930A (en) * 1974-03-01 1975-10-14 Stimulation Tech Method and structure of preventing and treating ileus, and reducing acute pain by electrical pulse stimulation
DE2452851A1 (de) * 1974-11-07 1976-07-22 Oskar Dr Med Gleichmann Apparatur zur gesundheitsfoerdernden beeinflussung der zellen in menschlichen und tierischen organismen mittels elektromagnetischer impulse
US3952751A (en) * 1975-01-08 1976-04-27 W. Denis Kendall High-performance electrotherapeutic apparatus

Also Published As

Publication number Publication date
HK21782A (en) 1982-06-04
BG30919A3 (en) 1981-09-15
PL202175A1 (pl) 1978-12-04
NL178482B (nl) 1985-11-01
HK21682A (en) 1982-06-04
CH621942A5 (da) 1981-03-13
BR7707629A (pt) 1978-06-20
DE2748780A1 (de) 1978-05-18
FR2371205B1 (da) 1982-10-08
NL178482C (nl) 1986-04-01
DK508177A (da) 1978-05-18
NL7712694A (nl) 1978-05-19
CS205096B2 (en) 1981-04-30
JPS568621B2 (da) 1981-02-25
ES464178A1 (es) 1979-01-01
IL53346A0 (en) 1978-01-31
ES473758A1 (es) 1979-05-01
IE46078L (en) 1978-05-17
FR2371205A1 (fr) 1978-06-16
IL53346A (en) 1980-05-30
US4105017A (en) 1978-08-08
JPS5363791A (en) 1978-06-07
LU78533A1 (da) 1978-03-20
DK151687C (da) 1988-06-13
IE46078B1 (en) 1983-02-09
AT384169B (de) 1987-10-12
AU3073877A (en) 1979-05-24
IT1090781B (it) 1985-06-26
GB1596512A (en) 1981-08-26
MC1191A1 (fr) 1979-02-23
ATA788977A (de) 1987-03-15
MX147342A (es) 1982-11-18
PH13304A (en) 1980-03-06
CA1092196A (en) 1980-12-23
DE2748780C2 (de) 1986-01-30
AU509361B2 (en) 1980-05-08
BE860745A (fr) 1978-03-01
NO773925L (no) 1978-05-19
SE7712939L (sv) 1978-05-18

Similar Documents

Publication Publication Date Title
DK151687B (da) Apparat til behandling af levende vaev og celler
US4266532A (en) Modification of the growth, repair and maintenance behavior of living tissues and cells by a specific and selective change in electrical environment
US4315503A (en) Modification of the growth, repair and maintenance behavior of living tissues and cells by a specific and selective change in electrical environment
US4535775A (en) Method for treatment of non-union bone fractures by non-invasive electrical stimulation
Birnbaum et al. Use of extracorporeal shock-wave therapy (ESWT) in the treatment of non-unions: a review of the literature
Tenforde Interaction of ELF magnetic fields with living matter
US4993413A (en) Method and apparatus for inducing a current and voltage in living tissue
US4467808A (en) Method for preventing and treating osteoporosis in a living body by using electrical stimulation non-invasively
CA2015327C (en) Method and apparatus for regulating transmembrane ion movement utilizing selective harmonic frequencies and simultaneous multiple ion regulation
JPS605171A (ja) 振動する電磁界によつて生体組識および/または細胞を処置するための装置
CA2377962A1 (en) Pemf biophysical stimulation field generator and method
CA3023696A1 (en) Device for influencing biological processes in living tissue
Barker et al. The effects of pulsed magnetic fields of the type used in the stimulation of bone fracture healing
AU776835B2 (en) A method and an apparatus for stimulating/modulating biochemical processes using pulsed electromagnetic fields
Norton et al. Bioelectric perturbations of bone: Research directions and clinical applications
WO1985000293A1 (en) Modification of the growth, repair and maintenance behavior of living tissues and cells by a specific and selective change in electrical environment
Dealler Electrical phenomena associated with bones and fractures and the therapeutic use of electricity in fracture healing
Weigert et al. The influence of electric potentials on plated bones.
Spadaro et al. Electromagnetic effects on bone formation at implants in the medullary canal in rabbits
JPS5843114B2 (ja) 電磁的治療装置
GB1596513A (en) Modification of the growth repair and maintenance behaviour of living tissues and cells by a specific and selective change in electrical environment
KR820001427B1 (ko) 치료장치
Haas Simulation of condylar growth in the cat with pulsating electromagnetic currents
WO2002102457A1 (en) Apparatus for applying an electromagnetic field to a living body
IE46079B1 (en) Modification of the growth, repair and maintenance behavior of living tissues and cells by a specific and selective change in electrical environment