BE1025437B1 - Werkwijze voor het vervaardigen van een soepbasis - Google Patents

Werkwijze voor het vervaardigen van een soepbasis Download PDF

Info

Publication number
BE1025437B1
BE1025437B1 BE2017/5526A BE201705526A BE1025437B1 BE 1025437 B1 BE1025437 B1 BE 1025437B1 BE 2017/5526 A BE2017/5526 A BE 2017/5526A BE 201705526 A BE201705526 A BE 201705526A BE 1025437 B1 BE1025437 B1 BE 1025437B1
Authority
BE
Belgium
Prior art keywords
vegetables
pasteurized
pasteurization
soup
raw
Prior art date
Application number
BE2017/5526A
Other languages
English (en)
Other versions
BE1025437A1 (nl
Inventor
Ann Vantyghem
Wim Reubens
Original Assignee
Agrafresh Bvba
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Agrafresh Bvba filed Critical Agrafresh Bvba
Priority to BE2017/5526A priority Critical patent/BE1025437B1/nl
Publication of BE1025437A1 publication Critical patent/BE1025437A1/nl
Application granted granted Critical
Publication of BE1025437B1 publication Critical patent/BE1025437B1/nl

Links

Classifications

    • AHUMAN NECESSITIES
    • A23FOODS OR FOODSTUFFS; TREATMENT THEREOF, NOT COVERED BY OTHER CLASSES
    • A23LFOODS, FOODSTUFFS, OR NON-ALCOHOLIC BEVERAGES, NOT COVERED BY SUBCLASSES A21D OR A23B-A23J; THEIR PREPARATION OR TREATMENT, e.g. COOKING, MODIFICATION OF NUTRITIVE QUALITIES, PHYSICAL TREATMENT; PRESERVATION OF FOODS OR FOODSTUFFS, IN GENERAL
    • A23L19/00Products from fruits or vegetables; Preparation or treatment thereof
    • A23L19/09Mashed or comminuted products, e.g. pulp, purée, sauce, or products made therefrom, e.g. snacks
    • AHUMAN NECESSITIES
    • A23FOODS OR FOODSTUFFS; TREATMENT THEREOF, NOT COVERED BY OTHER CLASSES
    • A23LFOODS, FOODSTUFFS, OR NON-ALCOHOLIC BEVERAGES, NOT COVERED BY SUBCLASSES A21D OR A23B-A23J; THEIR PREPARATION OR TREATMENT, e.g. COOKING, MODIFICATION OF NUTRITIVE QUALITIES, PHYSICAL TREATMENT; PRESERVATION OF FOODS OR FOODSTUFFS, IN GENERAL
    • A23L23/00Soups; Sauces; Preparation or treatment thereof
    • A23L23/10Soup concentrates, e.g. powders or cakes

Abstract

Werkwijze voor het vervaardigen van een soepbasis, die bruikbaar is voor het vormen van een klant-en-klare soep en dit door toevoeging van water aan de soepbasis, waarbij deze werkwijze het voorzien van rauwe groenten, het pasteuriseren van de rauwe groenten en het mixen van de gepasteuriseerde groenten omvat en kant-en-klare maaltijd omvattende deze soepbasis.

Description

WERKWIJZE VOOR HET VERVAARDIGEN VAN EEN SOEPBASIS
Deze uitvinding betreft enerzijds een werkwijze voor het vervaardigen van een soepbasis, die bruikbaar is voor het vormen van een klant-en-klare soep en dit door toevoeging van water aan de soepbasis.
Anderzijds betreft deze uitvinding een kant-en-klare maaltijd omvattende een beker waarin water aanbrengbaar is en omvattende een houder, waarbij een soepbasis is aangebracht in de houder.
Momenteel zijn er verschillende soepbasissen op de markt om kant-en-klare soepen mee te vormen. Bijvoorbeeld zijn er verschillende soeppoeders op de markt. Deze soeppoeders worden in aparte zakjes, bulk dozen, bekers, enz. verpakt. De consument hoeft hier dan enkel warm water toe te voegen aan deze soeppoeders en wat te roeren, ter vorming van een direct consumeerbare soep. Het nadeel bij deze bestaande soeppoeders is dat de kwaliteit en de smaak van de bekomen soep vaak ondermaats is in vergelijking met verse soepen. De smaak van deze soepen verschilt sterk van de smaak van verse soepen en wordt vaak als waterig ervaren. Om de smaak van deze soepen te versterken worden er veel smaakstoffen en zouten toegevoegd, waardoor de nutritionele waarde van deze soepen vaak te wensen overlaat.
Het is dan ook een doel van de uitvinding om een soepbasis te vervaardigen, waarmee men een kant-en-klare soep kan vormen door er warm water aan toe te voegen, waarbij de smaak van de bekomen soep als goed wordt ervaren en waarvan de nutritionele waarde beter is.
Dit doel wordt bereikt door te voorzien in een werkwijze voor het vervaardigen van een soepbasis, die bruikbaar is voor het vormen van een klant-en-klare soep en dit door toevoeging van water aan de soepbasis, waarbij deze werkwijze de volgende stappen omvat:
2017/5526
BE2017/5526 • het voorzien van rauwe groenten;
• het pasteuriseren van de rauwe groenten;
• het mixen van de gepasteuriseerde groenten.
Bij deze werkwijze start men van rauwe groenten, bij voorkeur verse rauwe groenten die minder dan 48 uur geleden geoogst werden, die men gaat pasteuriseren. Door de groenten te pasteuriseren, en dit zo snel als mogelijk na het oogsten van de groenten, worden de smaken beter behouden en gaan er weinig voedingsstoffen verloren. Doordat deze groenten gepasteuriseerd zijn, kunnen deze goed worden gemixt en zijn de gemixte groenten ook goed oplosbaar in water. Door de gepasteuriseerde groenten te mixen, wordt een soepbasis bekomen die goed zal oplossen in warm water of lauw water en dus zal zorgen voor een smaakvolle soep. Hoe verser de gebruikte rauwe groenten, hoe beter de smaak en beter de voedingswaarde van de bekomen soep. Door de groenten te pasteuriseren worden eventueel schadelijke bacteriën vernietigd. Omdat er hier een pasteurisatiestap is, is het niet direct nodig om de gepasteuriseerde groenten te mixen. Indien men dit wenst kan men deze gepasteuriseerde groenten enkele dagen, weken of maanden gaan bewaren om dan later, wanneer er nood is aan de soepbasis, deze gepasteuriseerde groenten verder te gaan mixen. Hierdoor is mogelijk om de hoeveelheid soepbasis, die wordt geproduceerd gedurende het ganse jaar, goed te regelen. Dit betekent dat gedurende periodes van hogere productie van de gebruikte groenten, men deze groenten kan pasteuriseren en bewaren om dan in latere periodes de soepbasis op de markt te brengen. Bijvoorbeeld in de lente en zomer is er normaal gezien een hoge productie van groenten, terwijl soep meer in de winter wordt geconsumeerd. Door te pasteuriseren kan men hierop inspelen.
Bij voorkeur worden, voorafgaand aan het pasteuriseren van de groenten, de groenten verpakt in een plastiek verpakking, en vindt het pasteuriseren plaats wanneer de groenten zich in de verpakking bevinden, en worden de gepasteuriseerde groenten uit de verpakking genomen voorafgaand aan het mixen van de gepasteuriseerde groenten. Men gaat hier de groenten pasteuriseren in een plastiek verpakking. Eventuele smaken, vitaminen of andere voedingsstoffen die door de pasteurisatie uitlogen, blijven
2017/5526
BE2017/5526 behouden in de verpakking en blijven zo in contact met groenten. Dit betekent dat een deel van de uitgeloogde voedingsstoffen toch mee gaan worden gemixt tijdens het mixen van de gepasteuriseerde groenten, waardoor de smaken goed behouden blijven en er nagenoeg geen voedingsstoffen verloren gaan. Door de groenten in een plastiek verpakking te pasteuriseren kan men in een relatief korte tijdspanne en bij relatief lage temperaturen gaan pasteuriseren om de nodige graad van pasteurisatie te verkrijgen en dit omdat de plastiek verpakking er mee gaat voor zorgen dat de verhitting van de groenten voldoende is. Verpakte gepasteuriseerde groenten kan men ook langer bewaren, waardoor de periode tussen het pasteuriseren van de groeten en het mixen van de groenten groter kan zijn, indien dit gewenst is. De verpakte groenten kunnen uit één type van groente bestaan. De verpakte groenten kunnen ook twee of meerdere types van groenten omvatten.
Verder bij voorkeur worden de groenten nagenoeg vacuüm verpakt in de plastiek verpakking. Door de groenten vacuüm te verpakken worden deze groenten niet blootgesteld aan de omgevingslucht, waardoor deze groenten nog langer bewaard kunnen worden en men de hoeveelheid van productie van soepbasis nog beter kan regelen in de tijd.
Ook verder bij voorkeur worden de groenten verpakt per een hoeveelheid gelegen tussen 0,2 kg en 4 kg, bij voorkeur gelegen tussen 2 kg en 4 kg. Dergelijke hoeveelheden zijn goed handelbaar door personen en machines, waardoor men de verpakte groenten eenvoudig kan gaan verplaatsen. Ook laat dit toe om allerhande samenstellingen van de soepbasis te maken. Zo kan men verschillende types van groenten gaan mengen om de gewenste smaak te verkrijgen.
In een specifieke uitvoeringsvorm gebeurt de pasteurisatie in batch. Zo kan men bijvoorbeeld gaan pasteuriseren per hoeveelheid van groenten gelegen tussen 100 kg en 10000 kg, bij voorkeur bij hoeveelheden gelegen tussen 500 kg en 1500 kg, nog meer bij voorkeur bij hoeveelheden gelegen tussen 900 kg en 1100 kg. Bij het pasteuriseren in batch zijn de pasteurisatie karakteristieken van elke batch gekend. Na de pasteurisatie van één batch kan men deze pasteurisatie dan nog fysisch gaan controleren door bijvoorbeeld stalen af te nemen. Als blijkt dat de pasteurisatie niet
2017/5526
BE2017/5526 voldoende is, is er dan slechts verlies van één batch. Bij continue pasteurisatie kan er meer verloren gaan en zijn complexere inrichtingen nodig, echter de pasteurisatie kan vlotter verlopen. Een bijkomend voordeel door in batch te pasteuriseren is dat men eenvoudig voor de verschillende types van groenten de gepaste pasteurisatie voorwaarden (tijd en temperatuur) kan instellen en gebruiken.
In een zeer voorkeurdragende uitvoeringsvorm worden de gepasteuriseerde groenten gemixt tot de gemiddelde partikelgrootte van de gemixte groenten hoofdzakelijk kleiner is dan 1 cm, bij voorkeur hoofdzakelijk kleiner is dan 0,1 cm. Door deze kleine partikelgroottes gaat deze soepbasis goed gaan oplossen in water over de ganse hoeveelheid water. Bij het mixen tot dergelijke partikelgroottes is ook de vermenging optimaal zodat, indien verschillende types van groenten gemixt worden, er één uniform geheel wordt verkregen. Nog verder bij voorkeur zijn de gemiddelde partikelgroottes kleiner dan 0,01 cm zodat de gevormde soepbasis een mousse is.
Bij voorkeur worden kruiden toegevoegd en dit voor, tijdens of na het mixen van de gepasteuriseerde groenten. Door het toevoegen van kruiden zoals peper, basilicum, rozemarijn, tijm, enz. kan men de smaak van de soepbasis, en dus van de met de soepbasis verkrijgbare soep, gaan optimaliseren. Wanneer men de kruiden voor of tijdens het mixen zal toevoegen zullen de kruiden zich goed gaan verspreiden over de soepbasis. Men kan ook na het mixen de kruiden gaan toevoegen en deze bijvoorbeeld zo gaan toevoegen dat deze zichtbaar zijn voor de consument en deze kruiden mee het esthetisch uitzicht van de soepbasis gaan bepalen.
In een specifieke uitvoeringsvorm wordt er zout toegevoegd en dit voor, tijdens of na het mixen van de gepasteuriseerde groenten.
In een specifieke uitvoeringsvorm worden voedingsadditieven en/of bewaarmiddelen toegevoegd en dit voor, tijdens ofna het mixen van de gepasteuriseerde groenten.
In een specifiek uitvoeringsvorm worden, voorafgaand aan het pasteuriseren van de rauwe groenten, kruiden toegevoegd aan de rauwe groenten. De kruiden worden hierdoor goed opgenomen door de groenten waardoor een smaakvolle soepbasis wordt bekomen.
2017/5526
BE2017/5526
In een specifieke uitvoeringsvorm worden, na het mixen van de groenten, de gemixte groenten gepasteuriseerd. Op deze manier wordt de houdbaarheid van de soepbasis verlengd. Door de groenten een eerste maal te pasteuriseren worden de schadelijke bacteriën afgedood en wordt verzekerd dat men de gepasteuriseerde groenten gedurende een bepaalde periode kan bewaren. Hierdoor kan men gedurende deze periode gaan kiezen wanneer men de groenten gaat mixen en dus wanneer men de afgewerkte soepbasis op de markt zal brengen. Door de gepasteuriseerde groenten te gaan mixen, worden deze groenten terug blootgesteld aan de omgeving en kunnen er terug schadelijke bacteriën in aanraking komen met de groenten. Door dan na het mixen nogmaals te pasteuriseren wordt de houdbaarheid van de soepbasis verlengd en stijgt ook de voedselveiligheid. Men kan er echter ook voor zorgen dat de gepasteuriseerde groenten worden gemixt onder hygiënische omstandigheden om zo het risico op contaminatie met schadelijke bacteriën te beperken.
Na het mixen van de groenten kan er eventueel nog een indikkingsstap zijn. Dit zal vooral het geval zijn indien de gemixte groenten een hoog watergehalte hebben. Indien er tijdens de indikkingsstap water wordt verwijderd, is het verkregen volume van de soepbasis gering. Door de indikkingsstap is de viscositeit niet te hoog waardoor het risico op lekken van een verpakte soepbasis gering is. Deze indikkingsstap zal niet voor elke type van soepbasis nodig zijn. Het indikken kan bijvoorbeeld plaatsvinden met behulp van warmte, waarbij waterdamp wordt verwijderd. Er kan echter ook verdikkingsmiddel worden toegevoegd aan de soepbasis om de soepbasis in te dikken.
In een zeer voorkeurdragende uitvoeringsvorm worden, voorafgaand aan het pasteuriseren van de rauwe groenten, zuren en/of zouten toegevoegd aan de rauwe groenten. Verkleuring van de groenten, met name bruinkleuring van de groenten, wordt hiermee vermeden. Het kleur van de verkregen soepbasis is hierdoor esthetisch.
Verder kan bijvoorbeeld bicarbonaat worden toegevoegd aan de rauwe groenten en dit voorafgaand aan het pasteuriseren van de rauwe groenten.
De voorziene rauwe groenten zijn bij voorkeur groentedelen. Deze groentedelen kunnen bijvoorbeeld groentedelen zijn die niet geschikt zijn om apart op zich verkocht
2017/5526
BE2017/5526 te worden. Groentedelen kunnen ook beter en eenvoudiger gepasteuriseerd worden en kunnen later eenvoudiger gemixt worden.
Verder bij voorkeur zijn de groentedelen afkomstig van reststromen van de productie van voorverpakte groenten. Bij de productie van voorverpakte groenten zijn er steeds groentedelen die niet bruikbaar zijn. Deze groentedelen vormen dan een reststroom die normaal gezien bij het afval terecht komt. Echter bepaalde van deze groentedelen hebben nutritionele waarde en zijn geschikt voor consumptie. Zo worden uit strenge kwaliteitsvereisten verschillende delen van groenten niet gebruikt en verwijderd, terwijl deze wel geschikt zijn voor consumptie. Het verwijderen van deze delen kan handmatig en/of machinaal plaatsvinden. Ook worden er groentedelen verwijderd waarvan het uitzicht, zoals de kleur, niet conform is aan de vereisten. Ook is er uitval bij het verpakken van groenten en worden groentedelen niet altijd goed verpakt. Bijvoorbeeld verpakkingen die niet-conform het gewicht zijn en/of die slecht verpakt zijn komen bij de reststroom terecht. Door dan deze reststroom te gebruiken om de soepbasis van de te maken, wordt een afvalproduct opgewaardeerd tot een nuttig product dat bruikbaar is voor consumptie, waardoor de hoeveelheid afval bij de productie van verpakte groenten sterk afneemt.
De reststromen zijn hier dus bij voorkeur afkomstig van het versnijden van groenten en/of de optische controle van de versneden groenten en/of fout verpakte groenten. De reststromen kunnen hier afkomstig zijn van één type groente of kunnen ook afkomstig zijn van twee of meerdere types van groenten.
Nog meer bij voorkeur zijn de groentedelen afkomstig van reststromen van de productie van vers versneden en gewassen voorverpakte groenten. Zo kunnen de groentedelen afkomstig zijn van sla zoals kropsla of batavia, of kunnen de groentedelen afkomstig zijn van wortelen.
In een zeer voorkeurdragende uitvoeringsvorm wordt de reststroom gewassen met behulp van waswater en dit voorafgaand aan het pasteuriseren van deze reststroom.
Het doel van de uitvinding wordt ook bereikt door te voorzien in een kant-en-klare maaltijd omvattende een beker waarin water aanbrengbaar is en omvattende een
2017/5526
BE2017/5526 houder, waarbij een soepbasis is aangebracht in de houder en deze soepbasis vervaardigd is volgens een werkwijze zoals hierboven omschreven. Met behulp van deze kant-en-klare maaltijd hoeft men enkel te voorzien in lauw of warm water. Men brengt dan de soepbasis in de beker aan en giet er het water op. Met behulp van deze kant-en-klare maaltijd kan men dus snel en eenvoudig voorzien in een smakelijke soep. Men hoeft hier zelfs niet te voorzien in eetgerei. Deze houder kan bijvoorbeeld zijn opgenomen in de beker en dit om het volume van de kant-en-klare maaltijd te beperken.
Bij voorkeur is de houder afgesloten met behulp van een plastic folie. Deze plastiek folie is dan bij voorkeur lucht- en waterondoorlaatbaar. Eventueel kan de houder lichtjes vacuüm worden afgesloten met behulp van de plastic folie. Er kan echter ook een inert gas worden toegevoegd aan de soepbasis.
Deze uitvinding wordt nu nader toegelicht aan de hand van de hierna volgende gedetailleerde beschrijving van een voorkeurdragende uitvoeringsvorm van een werkwijze voor het vervaardigen van een soepbasis en een kant-en-klare maaltijd volgens deze uitvinding. De bedoeling van deze beschrijving is uitsluitend verduidelijkende voorbeelden te geven en om verdere voordelen en bijzonderheden aan te duiden, en kan dus geenszins geïnterpreteerd worden als een beperking van het toepassingsgebied van de uitvinding of van de in de conclusies opgeëiste octrooirechten.
De werkwijze voor het vervaardigen van een soepbasis, die bruikbaar is voor het vormen van een klant-en-klare soep en dit door toevoeging van water aan de soepbasis, omvat de volgende stappen:
• het voorzien van rauwe groenten;
• het pasteuriseren van de rauwe groenten;
• het mixen van de gepasteuriseerde groenten.
De rauwe groenten zijn groentedelen die afkomstig zijn van reststromen van de productie van vers versneden en gewassen voorverpakte groenten. Zo kunnen deze
2017/5526
BE2017/5526 groentedelen bijvoorbeeld afkomstig zijn van de productie van versneden en gewassen sla en/of versneden en gewassen wortels.
Voor de productie van vers versneden en gewassen kropsla zijn er volgende nevenstromen:
• Nevenstroom A
Bij het versnijden van kropsla worden, uit strenge kwaliteitseisen, verschillende delen van de kropsla manueel of machinaal verwijderd. De kropsla wordt ontkernd, gecontroleerd op plekken van mindere kwaliteit, en bijgesneden naargelang de kwaliteitsvereisten van het te bekomen eindproduct.
• Nevenstroom B
Deze nevenstroom is afkomstig van de optisch controle. Door middel van een optische sorteerder worden versneden en gewassen stukken sla gecontroleerd op zowel densiteit als kleur. Niet conforme stukken worden verwijderd en komen in de Nevenstroom B terecht. Afhankelijk van de kwaliteitseisen worden de limieten van uitsortering bijgestuurd.
• Nevenstroom C
Deze nevenstroom is afkomstig van het verpakken van de sla. Tijdens het verpakken van de vers versneden sla in zakjes, zijn er bijkomende verliezen door uitval. De niet-conforme gewichten worden uitgesorteerd en belanden ook apert. De niet-conforme kwaliteit verpakte sla, bijvoorbeeld producten met verpakkingsfouten of zakjes sla met minderwaardige sladelen worden manueel uitgeselecteerd. Ook is een reststroom van verpakte sla omvattende metaal.
Al deze nevenstromen worden opgesplitst in een effectieve reststroom die bruikbaar is voor de productie van de soepbasis en een afvalstroom. Zo komen enkel de nog eetbare delen van nevenstroom A, die waardevolle voedingsstoffen omvatten, zoals groene buitenbladeren en ‘onthoofde' slakernen terecht in de effectieve reststroom. De afvalstroom omvat hier geoxideerde kernranden en bruine randen van de
2017/5526
BE2017/5526 buitenbladeren. Nevenstroom B komt na manuele controle nagenoeg volledig terecht bij de effectieve reststroom. De zakjes van de fout verpakte sla, met uitzondering van de zakjes omvattende metaal, worden opengedaan en deze sla komt volledig terecht in de effectieve reststroom.
De effectieve reststroom wordt dan gewassen en is dan klaar om als rauwe groenten te dienen voor de productie van de soepbasis.
Aan deze rauwe groenten wordt bicarbonaat toegevoegd en deze rauwe groenten worden vacuüm verpakt in plastiek verpakkingen en dit bij gewichten van nagenoeg 2,5 kg. Daarna worden verschillende verpakkingen samen genomen en worden deze aangebracht in een pasteurisatie machine om deze in batch te gaan pasteuriseren. Na de pasteurisatie stap kan men ervoor opteren om onmiddellijk verder te gaan met de productie van de soepbasis of kan men enkele dagen tot weken wachten en dit afhankelijk van de nood aan soepbasissen en/of afhankelijk van welke smaken van soepbasissen men wenst en welke groenten er beschikbaar zijn om de soepbasissen te maken. Zo kan men soepbasissen vervaardigen uit één type van groenten of uit mengelingen van meerdere typen van groenten.
De gepasteuriseerde groenten worden uit hun verpakking gehaald en verschillende gepasteuriseerde groenten worden samengevoegd volgens de gewenste groentemengeling. Deze gepasteuriseerde groenten worden dan samen gemixt tot een mousse verkregen wordt. Eventueel kunnen tijdens of na het mixen kruiden en/of bewaarmiddelen en/of smaakversterkers worden toegevoegd. Deze soepbasissen worden verpakt om tot een kant-en-klare maaltijd te komen.
Deze kant-en-klare maaltijd omvat een beker, waarin er water aanbrengbaar is en omvat een houder, waarin de soepbasis wordt aangebracht. Eventueel kan er nog een bijkomende houder of zakje worden voorzien omvattende croutons, verse peterselie of dergelijke. Degene die soep wenst, hoeft dan enkel de soepbasis in de beker aan te
2017/5526
BE2017/5526 brengen, lauw ofwarm water aanbrengen in de beker, eventueel wat roeren en dan de bekomen soep te consumeren.

Claims (21)

  1. CONCLUSIES
    1. Werkwijze voor het vervaardigen van een soepbasis, die bruikbaar is voor het vormen van een klant-en-klare soep en dit door toevoeging van water aan de soepbasis, waarbij deze werkwijze de volgende stappen omvat:
    • het voorzien van rauwe groenten;
    • het pasteuriseren van de rauwe groenten;
    • het mixen van de gepasteuriseerde groenten.
  2. 2. Werkwijze volgens conclusie 1, met het kenmerk dat voorafgaand aan het pasteuriseren van de groenten, de groenten verpakt worden in een plastiek verpakking, en het pasteuriseren plaatsvindt wanneer de groenten zich in de verpakking bevinden, en dat de gepasteuriseerde groenten uit de verpakking worden genomen voorafgaand aan het mixen van de gepasteuriseerde groenten.
  3. 3. Werkwijze volgens conclusie 2, met het kenmerk dat de groenten nagenoeg vacuüm verpakt worden in de plastiek verpakking.
  4. 4. Werkwijze volgens conclusie 2 of 3, met het kenmerk dat de groenten verpakt worden per een hoeveelheid gelegen tussen 0,2 kg en 4 kg, bij voorkeur gelegen tussen 2 kg en 3 kg.
  5. 5. Werkwijze volgens één van de voorgaande conclusies, met het kenmerk dat de pasteurisatie in batch gebeurt.
  6. 6. Werkwijze volgens één van de voorgaande conclusies, met het kenmerk dat de gepasteuriseerde groenten gemixt worden tot de gemiddelde partikelgrootte van de gemixte groenten hoofdzakelijk kleiner is dan 1 cm, bij voorkeur hoofdzakelijk kleiner is dan 0,1 cm.
    2017/5526
    BE2017/5526
  7. 7. Werkwijze volgens één van de voorgaande conclusies, met het kenmerk dat kruiden worden toegevoegd en dit voor, tijdens of na het mixen van de gepasteuriseerde groenten.
  8. 8. Werkwijze volgens één van de voorgaande conclusies, met het kenmerk dat voedingsadditieven en/of bewaarmiddelen worden toegevoegd en dit voor, tijdens of na het mixen van de gepasteuriseerde groenten.
  9. 9. Werkwijze volgens één van de voorgaande conclusies, met het kenmerk dat voorafgaand aan het pasteuriseren van de rauwe groenten, kruiden worden toegevoegd aan de rauwe groenten.
  10. 10. Werkwijze volgens één van de voorgaande conclusies, met het kenmerk dat na het mixen van de groenten, de gemixte groenten gepasteuriseerd worden.
  11. 11. Werkwijze volgens één van de voorgaande conclusies, met het kenmerk dat na het mixen van de groenten, er een indikkingsstap is.
  12. 12. Werkwijze volgens één van de voorgaande conclusies, met het kenmerk dat voorafgaand aan het pasteuriseren van de rauwe groenten, zuren en/of zouten worden toegevoegd aan de rauwe groenten.
  13. 13. Werkwijze volgens conclusie 12, met het kenmerk dat bicarbonaat wordt toegevoegd aan de rauwe groenten en dit voorafgaand aan het pasteuriseren van de rauwe groenten.
  14. 14. Werkwijze volgens één van de voorgaande conclusies, met het kenmerk dat de voorziene rauwe groenten, groentedelen zijn.
  15. 15. Werkwijze volgens conclusie 14, met het kenmerk dat de groentedelen afkomstig zijn van reststromen van de productie van voorverpakte groenten.
    2017/5526
    BE2017/5526
  16. 16. Werkwijze volgens conclusie 15, met het kenmerk dat de groentedelen afkomstig zijn van reststromen van de productie van vers versneden en gewassen voorverpakte groenten.
  17. 17. Werkwijze volgens conclusie 16, met het kenmerk dat de groentedelen afkomstig zijn van sla.
  18. 18. Werkwijze volgens één van de conclusies 15 tot 17, met het kenmerk dat de reststromen afkomstig zijn van het versnijden van groenten en/of de optische controle van de versneden groenten en/of fout verpakte groenten.
  19. 19. Werkwijze volgens één van de conclusies 15 tot 18, met het kenmerk dat de reststroom gewassen wordt met behulp van waswater en dit voorafgaand aan het pasteuriseren van deze reststroom.
  20. 20. Kant-en-klare maaltijd omvattende een beker waarin water aanbrengbaar is en omvattende een houder, waarbij een soepbasis is aangebracht in de houder, met het kenmerk dat de soepbasis vervaardigd is volgens een werkwijze volgens één of meerdere van de conclusies 1 tot 19.
  21. 21. Kant-en-klaar maaltijd volgens conclusie 20, met het kenmerk dat de houder is afgesloten met behulp van een plastic folie.
    SAMENWERKINGSVERDRAG INZAKE OCTROOIEN
BE2017/5526A 2017-07-27 2017-07-27 Werkwijze voor het vervaardigen van een soepbasis BE1025437B1 (nl)

Priority Applications (1)

Application Number Priority Date Filing Date Title
BE2017/5526A BE1025437B1 (nl) 2017-07-27 2017-07-27 Werkwijze voor het vervaardigen van een soepbasis

Applications Claiming Priority (1)

Application Number Priority Date Filing Date Title
BE2017/5526A BE1025437B1 (nl) 2017-07-27 2017-07-27 Werkwijze voor het vervaardigen van een soepbasis

Publications (2)

Publication Number Publication Date
BE1025437A1 BE1025437A1 (nl) 2019-02-20
BE1025437B1 true BE1025437B1 (nl) 2019-02-27

Family

ID=59686698

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
BE2017/5526A BE1025437B1 (nl) 2017-07-27 2017-07-27 Werkwijze voor het vervaardigen van een soepbasis

Country Status (1)

Country Link
BE (1) BE1025437B1 (nl)

Citations (3)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
EP1468615A1 (en) * 2003-04-11 2004-10-20 BARILLA G. E R. FRATELLI S.p.A. A food preparation with a creamy consistency for use as a base for sauces
WO2012029075A1 (en) * 2010-08-30 2012-03-08 Chitra Vasant Savangikar Nutritional supplements from green leafy vegetables.
EP2552225A1 (en) * 2010-03-26 2013-02-06 Unilever NV Process for preparing a heat processed blend from two or more fresh plant materials

Patent Citations (3)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
EP1468615A1 (en) * 2003-04-11 2004-10-20 BARILLA G. E R. FRATELLI S.p.A. A food preparation with a creamy consistency for use as a base for sauces
EP2552225A1 (en) * 2010-03-26 2013-02-06 Unilever NV Process for preparing a heat processed blend from two or more fresh plant materials
WO2012029075A1 (en) * 2010-08-30 2012-03-08 Chitra Vasant Savangikar Nutritional supplements from green leafy vegetables.

Non-Patent Citations (3)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Title
ANONYMOUS: "GNPD - Courgette Puree", 1 January 2016 (2016-01-01), XP055414423, Retrieved from the Internet <URL:http://www.gnpd.com/sinatra/recordpage/3702509/from_search/GuxJO8oZO6/?page=6> [retrieved on 20171011] *
ANONYMOUS: "GNPD - Instant Mashed Potato with Cheese and Chives", 1 February 2017 (2017-02-01), XP055414428, Retrieved from the Internet <URL:http://www.gnpd.com/sinatra/recordpage/4588693/from_search/GuxJO8oZO6/?page=4> [retrieved on 20171011] *
ANONYMOUS: "GNPD - Vegetables Puree with Rice Cream", 1 February 2017 (2017-02-01), XP055414430, Retrieved from the Internet <URL:http://www.gnpd.com/sinatra/recordpage/4599189/from_search/GuxJO8oZO6/?page=4> [retrieved on 20171011] *

Also Published As

Publication number Publication date
BE1025437A1 (nl) 2019-02-20

Similar Documents

Publication Publication Date Title
EP3582621A1 (en) Process for maintaining freshness of vegetable pieces
BE1025437B1 (nl) Werkwijze voor het vervaardigen van een soepbasis
EP3583046B1 (en) Packaged food product with vegetable components
JP3347237B2 (ja) パスタソースの製造方法
CN105639575A (zh) 一种清油火锅底料及其制作方法
NL1007506C1 (nl) Gevuld voedingsmiddelproduct op basis van smeltkaas.
RU2146098C1 (ru) Способ приготовления закусочного салата
EP3177159B1 (en) Kit of parts containing a cheese food product and a natural food preparation
JP3798413B2 (ja) 緑色香味野菜ソースの製造方法
JP6810491B1 (ja) ミールキット及びそれを用いた調理法
JP2524989B2 (ja) 日持ちタマゴサラダの製造方法
JP2017063789A (ja) スパウトパウチ詰め野菜サラダ
JP2006034268A (ja) フィルム容器入り野菜・果物
DE102007010411A1 (de) Käsehaltiges Fertiggericht in Zubereitungsverpackung
TWM602525U (zh) 新型食品包裝方式以封口機將醬汁調理包與封口膜結合於塑膠容器內
FR3014292A1 (fr) Palets de viandes surgeles
EP3461346A1 (en) Method and formulation for soup broth in a semi-permeable sack
WO2023007433A1 (en) Method for processing olives and solid or semi-solid finished product
JP2000083629A (ja) 赤色系スープ飲料
JP2021112184A (ja) 加工食品および加工食品の製造方法
Khalilova et al. REQUIREMENTS FOR THE MAIN FEATURES OF THE MELTED CHEESE PRODUCTS AND SPECIAL REGULATIONS
JP2016111978A (ja) ジュレたくあん製品
JP6486626B2 (ja) 缶入りオニオンスープ飲料及びその製造方法
KR101479394B1 (ko) 당분조절이 가능한 즉석식품
JP2020025491A (ja) 調理済み惣菜の製造方法及びその製造装置

Legal Events

Date Code Title Description
FG Patent granted

Effective date: 20190227