BE1010010A3 - Dakbedekkingslaag en werkwijze voor het aanbrengen van een dakbedekking die hiervan gebruik maakt. - Google Patents

Dakbedekkingslaag en werkwijze voor het aanbrengen van een dakbedekking die hiervan gebruik maakt. Download PDF

Info

Publication number
BE1010010A3
BE1010010A3 BE9600100A BE9600100A BE1010010A3 BE 1010010 A3 BE1010010 A3 BE 1010010A3 BE 9600100 A BE9600100 A BE 9600100A BE 9600100 A BE9600100 A BE 9600100A BE 1010010 A3 BE1010010 A3 BE 1010010A3
Authority
BE
Belgium
Prior art keywords
layer
roofing
layer according
channels
vapor pressure
Prior art date
Application number
BE9600100A
Other languages
English (en)
Original Assignee
Antwerps Teer En Asphaltbedrij
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Antwerps Teer En Asphaltbedrij filed Critical Antwerps Teer En Asphaltbedrij
Priority to BE9600100A priority Critical patent/BE1010010A3/nl
Priority to PL97322661A priority patent/PL322661A1/xx
Priority to PCT/BE1997/000014 priority patent/WO1997029256A1/en
Priority to DE29780125U priority patent/DE29780125U1/de
Priority to AU15859/97A priority patent/AU1585997A/en
Application granted granted Critical
Publication of BE1010010A3 publication Critical patent/BE1010010A3/nl

Links

Classifications

    • EFIXED CONSTRUCTIONS
    • E04BUILDING
    • E04DROOF COVERINGS; SKY-LIGHTS; GUTTERS; ROOF-WORKING TOOLS
    • E04D5/00Roof covering by making use of flexible material, e.g. supplied in roll form
    • E04D5/12Roof covering by making use of flexible material, e.g. supplied in roll form specially modified, e.g. perforated, with granulated surface, with attached pads

Landscapes

  • Engineering & Computer Science (AREA)
  • Architecture (AREA)
  • Civil Engineering (AREA)
  • Structural Engineering (AREA)
  • Synthetic Leather, Interior Materials Or Flexible Sheet Materials (AREA)
  • Laminated Bodies (AREA)
  • Preparing Plates And Mask In Photomechanical Process (AREA)
  • Building Awnings And Sunshades (AREA)

Abstract

Dakbedekkingslaag, in de vorm van een strook die aan de onderzijde (2) een geprofileerde dampdrukontspanningslaag (3) vertoont, daardoor gekenmerkt dat deze dampdrukontspanningslaag (3) één of een kombinatie van twee of meer van volgende voorzieningen vertoont : - een profilering met vrije ruimten (6) die zich over 55 of 70 % van het totale oppervlak uitstrekken; - een profilering met vrije ruimten (6) die gevormd zijn uit kanalen (9-10) met een breedte (B2) van minstens 5cm; - een profilering die kanalen (9-10) vertoont in de vorm van een rooster; - een profilering waarbij materiaaldelen (4) in de vorm van een noppenpatroon zijn aangebracht.

Description


   <Desc/Clms Page number 1> 
 



  Dakbedekkingslaag en werkwijze voor het aanbrengen van een dakbedekking die hiervan gebruik maakt. 



  Deze uitvinding heeft betrekking op een dakbedekkingslaag, meer speciaal op een bitumineus dakdichtingsmembraan, ook wel dakbaan genoemd. 



  Om het ontstaan van blazen, die tot vroegtijdige lekken kunnen leiden, uit te sluiten, is het bekend om aan de onderzijde van dergelijke dakbedekkingslaag een dampdrukontspanningslaag in te bouwen. Dergelijke dampdrukontspanningslaag bestaat uit een geprofileerde laag, zodanig dat na het leggen van de dakbedekkingslaag vrije ruimten aan de onderzijde van deze laag blijven bestaan die toelaten dat de damp, die zich eventueel onder de dakbedekkingslaag vormt, zich verdeelt, waardoor het plaatselijk ontstaan van hoge dampdrukken, die de oorzaak zijn van blaasvorming, wordt uitgesloten. 



  Bij de tot op heden bekende uitvoeringen wordt de dampdrukontspanningslaag gevormd door streepvormige zich in de lengterichting van de dakbedekkingslaag uitstrekkende profielen met een breedte van 2, 5 cm, waartussen smalle dampverdelingskanalen, eveneens met een breedte van 2, 5 cm aanwezig zijn, waarbij slechts op grotere afstanden doorverbindingen zijn gemaakt tussen de naast elkaar gelegen kanalen. 



  De uitvinding heeft tot doel een dakbedekkingslaag met ingebouwde dampdrukontspanningslaag te verschaffen, die in menig opzicht verbeterd is ten opzichte van de voornoemde bekende uitvoeringsvorm. 

 <Desc/Clms Page number 2> 

 Tot dit doel bestaat de uitvinding uit een dakbedekkingslaag, die aan de onderzijde een geprofileerde dampdrukontspanningslaag vertoont, daardoor gekenmerkt dat deze dampdrukontspanningslaag één of een kombinatie van twee of meer van volgende voorzieningen vertoont : - een profilering met vrije ruimten die zich over 55 ä
70% van het totale oppervlak uitstrekken ; - een profilering met vrije ruimten die gevormd zijn uit kanalen met een breedte van minstens 5   cm ;   - een profilering met kanalen in de vorm van een rooster ; - een profilering waarbij materiaaldelen in de vorm van een noppenpatroon zijn aangebracht. 



  In de meest voorkeurdragende uitvoeringsvorm worden al deze voorzieningen gekombineerd. 



  Door het gebruik van een profilering met vrije ruimten die zich duidelijk over meer dan de helft van het oppervlak uitstrekken, kan de dampverdeling aanzienlijk vlotter geschieden dan bij de voornoemde bekende uitvoering, waarbij deze waarde nauwelijks 50 % bedraagt. 



  In een optimale uitvoering zal het steunvlak van de profilering circa 40 % bedragen van het totale oppervlak, en zullen de vrije ruimten dus 60 % innemen, daar op deze wijze volgens de uitvinding een optimaal kompromis geboden wordt tussen enerzijds de mogelijkheid van een goede aanhechting aan de ondergrond en anderzijds een goede dampverdeling. 



  Door gebruik te maken van kanalen van minstens 5 cm breedte wordt het dichtslibben, door overtollig afsmelten van de profileringen, uitgesloten en blijft de dampdoorlaat 

 <Desc/Clms Page number 3> 

 verzekerd, dit in tegenstelling tot de voornoemde bekende uitvoeringsvorm waarbij de 2, 5 cm brede kanalen reeds bij de minste onregelmatigheid tijdens het vastbranden dichtslibben. 



  In een optimale uitvoeringsvorm bedraagt de breedte van de kanalen 7 ä 8 cm. 



  Door gebruik te maken van kanalen in de vorm van een rooster, kan de damp zich zeer vlot in alle richtingen verdelen, dit in tegenstelling tot de voornoemde bekende uitvoeringsvorm waarbij de damp in hoofdzaak slechts lineair kan worden weggeleid en dus over een grote afstand dient weggedrukt te worden alvorens hetzelfde effekt wordt bereikt. 



  Door gebruik te maken van een profilering met een noppenpatroon verspreidt de aan de profilering toegevoerde warmte zich minder vlug dan bij een streepvormig doorlopende profilering, en kan bijgevolg een plaatselijke oververhitting er slechts toe leiden dat een geringe hoeveelheid materiaal uitloopt, waardoor de kans op dichtslibben zeer klein is. 



  De uitvinding heeft eveneens betrekking op een werkwijze voor het aanbrengen van een dakbedekking, waarvan de kenmerken nog uit de verdere beschrijving zullen volgen. 



  Met het inzicht de kenmerken van de uitvinding beter aan te tonen, is hierna als voorbeeld zonder enig beperkend karakter een voorkeurdragende uitvoeringsvorm beschreven, met verwijzing naar de bijgaande tekeningen, waarin : figuur 1 een rol van een dakbedekkingslaag volgens de uitvinding weergeeft ; 

 <Desc/Clms Page number 4> 

 figuur 2 de onderzijde van de dakbedekkingslaag van figuur 1 weergeeft ; figuren 3,4 en 5 op een grotere schaal doorsneden weergeven volgens de lijnen   III-III,   IV-IV en V-V in figuur   2 ;   figuur 6 op een grotere schaal het gedeelte weergeeft dat in figuur 2 met F6 is aangeduidt. 



  Zoals weergegeven in de figuren heeft de uitvinding betrekking op een dakbedekkingslaag 1 met een aan de onderzijde 2 geïntegreerde geprofileerde dampdrukontspanningslaag 3, die gevormd is door materiaaldelen 4, die plaatselijke verdikkingen met   steunvlakken   5 vormen, en tussenliggende ruimten 6 die de verspreiding van damp moeten toelaten wanneer de dakbedekkingslaag 1 op een ondergrond wordt aangebracht. 



  De dakbedekkingslaag 1 is uitgevoerd als een strook, bijvoorbeeld met een breedte B1 van 1 meter en met een totale lengte van bijvoorbeeld 7, 5 m. 



  De dakbedekkingslaag 1 vertoont een basislaag 7, met een dikte   D1   van bijvoorbeeld 3 ä 5 mm, die bestaat uit of gebaseerd is op bitumen. Bij voorkeur bestaat zij uit een plastomeerbitumen, wat qua eigenschappen merkelijk beter is dan het veel gebruikte elastomeerbitumen. Bijzonder goede eigenschappen worden verkregen bij de aanwending van atactisch polypropyleen (APP). De meest voorkeurdragende samenstelling bevat circa 70% bitumen en 30% atactisch polypropyleen. 



  Zoals schematisch in figuur 2 is aangeduid, doch duidelijkheidshalve in de figuren 3,4 en 5 niet is aangeduid, is de basislaag 7 bij voorkeur voorzien van een wapening gevormd door een mat 8 van filamenten. Bij 

 <Desc/Clms Page number 5> 

 voorkeur bestaat deze mat 8 uit een komposiet van glasdraden in de lengterichting en polyesterdraden in de breedterichting. Hierbij kan gebruik worden gemaakt van een niet-geweven komposiet, bijvoorbeeld van 180g/m2, waarvan de filamenten eerst genadeld zijn en vervolgens verbonden zijn door middel van een chemisch hars. 



  De dampdrukontspanningslaag 3 is bij voorkeur gevormd uit een supplementaire coatinglaag. Hierbij kunnen de voornoemde materiaaldelen 4 door middel van roterende stempels tegen de onderzijde van de basislaag 7 zijn aangebracht. 



  De dampdrukontspanningslaag 3 bestaat bij voorkeur uit een zelfklevend licht thermisch aktiveerbaar plastomeerbitumen. 



  De dikte D2 van de dampdrukontspanningslaag 3 is bij voorkeur minder dan 1 mm, bijvoorbeeld 0, 5 mm. 



  Het bijzondere van de uitvinding bestaat erin dat de dampdrukontspanningslaag 3   een   of meer van de voorzieningen vertoont die in de inleiding werden beschreven. In het weergegeven voorbeeld is een kombinatie van al deze voorzieningen gemaakt. 



  In eerste instantie houdt dit in dat de dampdrukontspanningslaag 3 een profilering vertoont waarbij de voornoemde ruimten 6 55 ä 70 % van het totale oppervlak bestrijken. 



  De ruimten 6 zijn hierbij uitgevoerd in de vorm van kanalen, respektievelijk 9 en 10, met een breedte B2 van minstens 5 cm en bij voorkeur 7 ä 8 cm. Deze kanalen 9-10 vormen bij voorkeur een rooster. 

 <Desc/Clms Page number 6> 

 



  Meer speciaal geniet het de voorkeur dat de kanalen 9-10 zich zoals afgebeeld in de figuur 2 in diagonale richting uitstrekken, terwijl de ertussen gelegen materiaaldelen 4 ruitvormige noppen vormen. De ruiten hiervan zijn bij voorkeur vierkant en vertonen zijden met een lengte L1 die 8 ä 12 cm bedraagt. 



  De dakbedekkingslaag 1 is aan de onderzijde 2 en aan de bovenzijde 11 voorzien van een lasstrip, respektievelijk 12-13, waarbij de lasstrippen aan boven-en onderzijde respektievelijk aan de tegenovereenliggende randen 14-15 zijn gesitueerd. 



  De lasstrip 12 aan de onderzijde 2 kan bestaan uit een licht thermisch aktiveerbaar plastomeerbitumen, bijvoorbeeld uit hetzelfde materiaal en van dezelfde dikte als de voornoemde materiaaldelen 4. 



  De onderzijde 2 is ter plaatse van de kanalen 9-10 voorzien van een anti-kleefafwerking, die in het weergegeven voorbeeld is gevormd door een minerale laag 16, bijvoorbeeld uit kwartszand en/of talk. 



  Tegen de onderzijde kan een doorlopende wegbrandfolie 17 zijn aangebracht, bijvoorbeeld met een dikte D3 van 0, 01 ä 0, 02 mm, die nauwkeurig afgelijnd is op de randen 14-15 van de dakbedekkingslaag 1. 



  Zoals weergegeven in de figuren 3 tot 5 kan deze wegbrandfolie 17 worden aangebracht door deze tegen het zelfklevend elastomeerbitumen van de materiaaldelen 4 en van de lasstrip 12 vast te hechten. Een goede hechting wordt bekomen door deze laag met een vlakke wals aan te drukken. 

 <Desc/Clms Page number 7> 

 



  De wegbrandfolie 17 heeft tot doel te verhinderen dat de onderzijde 2 zich tijdens het oprollen aan de bovenzijde 11 vasthecht. 



  Zoals weergegeven in de figuren 3 tot 5 kan de bovenzijde 11 van de dakbedekkingslaag 1 op bekende wijze worden voorzien van ingewalste leislag 19. Zoals zichtbaar in figuur 3 kan deze leislag 19 over een bepaalde breedte B3 langsheen de rand 15 weggelaten worden om zodoende de voornoemde lasstrip 13 te vormen. Deze lasstrip 13 kan hierbij ook afgedekt worden door middel van een wegbrandfolie 20. 



  De in de figuren weergegeven dakbedekkingslaag 1 wordt op klassieke wijze aangebracht. Bij het aanbrengen wordt de onderzijde met een lichte vlam opgewarmd, waardoor de wegbrandfolie 17 verdwijnt en de dakbedekkingslaag 1 aan de   steunvlakken   5 kleefkrachtig wordt. De laag 16 verhindert dat een aanhechting ter plaatse van de kanalen 9-10 ontstaat. 



  Het is duidelijk dat eventuele damp, die na het aanbrengen van de dakbedekkingslaag onder deze laag mocht ontstaan, zich gemakkelijk doorheen de kanalen 9-10 kan verspreiden, waardoor het plaatselijk ontstaan van hoge dampdrukken wordt uitgesloten. 



  In tegenstelling tot de bekende uitvoeringsvormen zorgt de brede diagonaalvormige kanaalstruktuur ten alle tijde voor een optimale dampdrukontspanning. 



  Alhoewel het voorbeeld van de figuren 1 tot 6 betrekking heeft op een toplaag, is het duidelijk dat de uitvinding ook kan worden aangewend bij een dakbedekkingslaag 1 die bedoeld is als een onderlaag te worden aangewend. De 

 <Desc/Clms Page number 8> 

 leislag 19 is dan niet aanwezig. De bovenzijde kan dan bestaan uit geoxideerd bitumen, eventueel afgestrooid met talk. 



  In het geval van een uitvoering als onderlaag kan de bovenzijde eventueel ook worden voorzien met een wegbrandfolie. 



  Volgens een niet in de figuren weergegeven variante kan de anti-kleefafwerking, die in de figuren 3 tot 5 gevormd is door de laag 16, ook gevormd worden door de dakbedekkingslaag 1 te voorzien van een bewapeningsmat of - vlies dat ter plaatse van de kanalen aan de buitenzijde grenst, met andere woorden de bewapeningsmat slechts aan één zijde met bitumen of dergelijke te bekleden. De naakte bewapeningsmat zorgt dan voor het anti-kleefeffekt. 



  Volgens een bijzondere uitvoeringsvorm zal de onderzijde worden voorzien van een aftrekfolie in de plaats van een wegbrandfolie. Deze aftrekfolie kan bijvoorbeeld bestaan uit papier of dergelijke dat minstens aan de hechtzijde gesiliconiseerd is. 



  Deze uitvoeringsvorm is bijzonder geschikt voor dakbedekkingslagen die als onderlaag gedacht zijn. De onderlaag kan hierbij in eerste instantie onverwarmd worden aangebracht, waarbij in een eerste verkleving wordt voorzien door het zelfklevend effekt van de dampdrukontspanningslaag dat bekomen wordt na het verwijderen van de aftrekfolie. 



  Door gebruik te maken van zulke onderlaag, is het volgens de uitvinding mogelijk een dakbedekking aan te brengen door opeenvolgend het verwijderen van de aftrekbeschermfolie van de voornoemde dakbedekkingslaag ; het als onderlaag 

 <Desc/Clms Page number 9> 

 onverwarmd aanbrengen van deze laag, waarbij een eerste hechting en positionering geschiedt door het zelfklevend effekt ; en het hierop branden van een tweede laag, waarbij de onderlaag op de ondergrond tot verkleving wordt gebracht door de thermische transmissie die bij het lassen van de tweede laag ontstaat. Deze werkwijze biedt het voordeel dat slechts één vastbrandcyclus nodig is om de twee lagen vast te verkleven. 



  De huidige uitvinding is geenszins beperkt tot de als voorbeeld beschreven en in de figuren weergegeven uitvoeringsvormen, doch dergelijke dakbedekking kan volgens verschillende varianten worden gerealiseerd zonder buiten het kader van de uitvinding te treden.

Claims (17)

  1. Konklusies. l.-Dakbedekkingslaag, in de vorm van een strook die aan de onderzijde (2) een geprofileerde dampdrukontspanningslaag (3) vertoont, daardoor gekenmerkt dat deze dampdrukontspanningslaag (3) één of een kombinatie van twee of meer van volgende voorzieningen vertoont : - een profilering met vrije ruimten (6) die zich over 55 ä 70% van het totale oppervlak uitstrekken ; - een profilering met vrije ruimten (6) die gevormd zijn uit kanalen (9-10) met een breedte (B2) van minstens 5 cm ; - een profilering die kanalen (9-10) vertoont in de vorm van een rooster ; - een profilering waarbij materiaaldelen (4) in de vorm van een noppenpatroon zijn aangebracht.
  2. 2.-Dakbedekkingslaag volgens konklusie 1, daardoor gekenmerkt dat de dampdrukontspanningslaag (3) de kombinatie van alle voornoemde voorzieningen vertoont.
  3. 3.-Dakbedekkingslaag volgens konklusie 1 of 2, daardoor gekenmerkt dat de kanalen (9-10) van de dampdrukontspanningslaag (3) zich diagonaal ten opzichte van de lengterichting van de dakbedekkingslaag (1) uitstrekken.
  4. 4.-Dakbedekkingslaag volgens één van de voorgaande konklusies, daardoor gekenmerkt dat de materiaaldelen (4) van de dampdrukontspanningslaag (3) ruitvormig zijn.
  5. 5.-Dakbedekkingslaag volgens konklusie 4, daardoor gekenmerkt dat de materiaaldelen (4) bestaan uit vierkanten <Desc/Clms Page number 11> waarvan de zijden een lengte (Ll) vertonen van 8 ä 12 cm en bij voorkeur 10 cm. EMI11.1
  6. 6.-Dakbedekkingslaag volgens één van de voorgaande konklusies, daardoor gekenmerkt dat de profilering kanalen (9-10) vertoont met een breedte (B2) van 7 ä 8 cm.
  7. 7.-Dakbedekkingslaag volgens één van de voorgaande konklusies, daardoor gekenmerkt dat de vrije ruimten (6) van de dampdrukontspanningslaag (3) circa 60 % van de onderzijde (2) van de dakbedekkingslaag (1) innemen.
  8. 8.-Dakbedekkingslaag volgens één van de voorgaande konklusies, daardoor gekenmerkt dat minstens de dampdrukontspanningslaag (3) bestaat uit een licht thermisch aktiveerbaar plastomeerbitumen.
  9. 9.-Dakbedekkingslaag volgens konklusie 8, daardoor gekenmerkt dat het plastomeerbitumen bestaat uit bitumen vermengd met atactisch polypropyleen (APP).
  10. 10.-Dakbedekkingslaag volgens één van de voorgaande konklusies, daardoor gekenmerkt dat zij is voorzien van een wapening gevormd door een mat (8) van filamenten, met glasdraden in de lengterichting en polyesterdraden in de breedte, waarbij deze mat (8) genadeld is en de filamenten verbonden zijn door middel van een hars.
  11. 11.-Dakbedekkingslaag volgens één van de voorgaande konklusies, daardoor gekenmerkt dat de onderzijde (2) ter plaatse van de kanalen (9-10) een anti-kleefafwerking vertoont, gevormd door een minerale laag (16).
  12. 12.-Dakbedekkingslaag volgens één van de konklusies 1 tot 10, daardoor gekenmerkt dat de onderzijde (2) ter plaatse <Desc/Clms Page number 12> van de kanalen (9-10) een anti-kleefafwerking vertoont, die gevormd is doordat de dakbedekkingslaag (1) is voorzien van een bewapeningsmat of-vlies dat ter plaatse van de kanalen (9-10) aan de buitenzijde grenst.
  13. 13.-Dakbedekkingslaag volgens één van de voorgaande konklusies, daardoor gekenmerkt dat de strook aan de onderzijde (2) en aan de bovenzijde (11) is voorzien van een lasstrip (12-13), waarbij de lasstrippen (12-13) aan boven-en onderzijde respektievelijk aan de tegenovereenliggende randen (14-15) zijn gesitueerd.
  14. 14.-Dakbedekkingslaag volgens één van de voorgaande konklusies, daardoor gekenmerkt dat de onderzijde (2) is voorzien van een wegbrandfolie (17).
  15. 15.-Dakbedekkingslaag volgens één van de konklusies 1 tot 13, daardoor gekenmerkt dat de dampdrukontspanningslaag (3) zelfklevend is en dat zij is voorzien van een aftrekfolie.
  16. 16.-Dakbedekkingslaag volgens konklusie 15, daardoor gekenmerkt dat de aftrekfolie minstens aan haar hechtzijde gesiliconiseerd is.
  17. 17.-Werkwijze voor het aanbrengen van een dakbedekking, met een dakbedekkingslaag zoals beschreven in de konklusies 15 of 16, daardoor gekenmerkt dat zij bestaat in het verwijderen van de aftrekbeschermfolie van de voornoemde dakbedekkingslaag ; het als onderlaag onverwarmd aanbrengen van deze laag, waarbij een eerste hechting en positionering geschiedt door het zelfklevend effekt ; en het hierop branden van een tweede laag, waarbij de onderlaag op de ondergrond tot verkleving wordt gebracht door de thermische transmissie die bij het lassen van de tweede laag ontstaat.
BE9600100A 1996-02-05 1996-02-05 Dakbedekkingslaag en werkwijze voor het aanbrengen van een dakbedekking die hiervan gebruik maakt. BE1010010A3 (nl)

Priority Applications (5)

Application Number Priority Date Filing Date Title
BE9600100A BE1010010A3 (nl) 1996-02-05 1996-02-05 Dakbedekkingslaag en werkwijze voor het aanbrengen van een dakbedekking die hiervan gebruik maakt.
PL97322661A PL322661A1 (en) 1996-02-05 1997-02-04 Roofing layer and method of placing roof covering material using that layer
PCT/BE1997/000014 WO1997029256A1 (en) 1996-02-05 1997-02-04 Roofing layer and method for applying a roofing making use thereof
DE29780125U DE29780125U1 (de) 1996-02-05 1997-02-04 Dachbelagbahn
AU15859/97A AU1585997A (en) 1996-02-05 1997-02-04 Roofing layer and method for applying a roofing making use thereof

Applications Claiming Priority (1)

Application Number Priority Date Filing Date Title
BE9600100A BE1010010A3 (nl) 1996-02-05 1996-02-05 Dakbedekkingslaag en werkwijze voor het aanbrengen van een dakbedekking die hiervan gebruik maakt.

Publications (1)

Publication Number Publication Date
BE1010010A3 true BE1010010A3 (nl) 1997-11-04

Family

ID=3889516

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
BE9600100A BE1010010A3 (nl) 1996-02-05 1996-02-05 Dakbedekkingslaag en werkwijze voor het aanbrengen van een dakbedekking die hiervan gebruik maakt.

Country Status (5)

Country Link
AU (1) AU1585997A (nl)
BE (1) BE1010010A3 (nl)
DE (1) DE29780125U1 (nl)
PL (1) PL322661A1 (nl)
WO (1) WO1997029256A1 (nl)

Families Citing this family (6)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
DE29814195U1 (de) * 1998-08-10 1998-11-05 Roland-Werke Dachbaustoffe und Bauchemie GmbH & Co. KG, 28832 Achim Dampfsperrbahn
NL1015241C2 (nl) * 2000-05-19 2001-11-20 Redeahold Apeldoorn B V Dakbedekkingfolie en werkwijze voor het maken van de folie.
PL205894B1 (pl) * 2000-09-06 2010-06-30 Icopal As Bitumiczny arkusz pokrywający podłoże i sposób wytwarzania bitumicznego arkusza pokrywającego podłoże
AU2003231224A1 (en) * 2002-05-15 2003-12-02 W. R. Grace And Co. Conn Skid resistant moisture barriers and process for making same
US7201946B2 (en) 2003-05-29 2007-04-10 David Allan Collins Print methodology for applying polymer materials to roofing materials to form nail tabs or reinforcing strips
US8079184B2 (en) 2005-08-09 2011-12-20 W. R. Grace & Co.-Conn. Skid resistant surfaces

Citations (12)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
CA875810A (en) * 1969-11-03 1971-07-20 Ili Inventors Marketing And Development Corporation Ltd. Thermal insulation
DE2734004A1 (de) * 1977-07-28 1979-02-15 Ruberoidwerke Ag Bituminoese dach- und abdichtungsbahn
EP0145064A2 (en) * 1983-12-02 1985-06-19 Modiglass Modified Asphalt- And Glassmatmachines Ltd Sheet of roofcovering material
NL8402623A (nl) * 1984-08-29 1986-03-17 Cbl Consolidated Ltd Basel Dakbedekkingsmateriaal.
EP0178353A1 (en) * 1984-10-16 1986-04-23 Coal Industry (Patents) Limited Improvements in roofing
EP0185169A2 (en) * 1984-12-20 1986-06-25 Bay Mills Limited Reinforcing composite for roofing membranes and process for making such composites
EP0203609A2 (en) * 1985-05-31 1986-12-03 Aktieselskabet Jens Villadsens Fabriker Method for the production of a waterproof coating on a surface and sheet materials suitable for use in connection with said method
DE9101338U1 (de) * 1991-02-06 1991-04-25 Rütgerswerke AG, 60326 Frankfurt Dampfsperrbahn
WO1991014570A1 (en) * 1990-03-26 1991-10-03 Gs Roofing Products Company, Inc. Fire resistant roofing system
BE1005075A3 (fr) * 1991-07-12 1993-04-13 Performance Roof Systems En Ab Membrane d'etancheite bitumineuse.
FR2706506A1 (fr) * 1993-06-10 1994-12-23 Siplast Sa Couche d'étanchéité en matériau bitumineux et procédé de fabrication d'une telle couche.
JPH0752299A (ja) * 1993-08-17 1995-02-28 Unitika Ltd アスフアルトルーフイング用積層シート

Patent Citations (12)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
CA875810A (en) * 1969-11-03 1971-07-20 Ili Inventors Marketing And Development Corporation Ltd. Thermal insulation
DE2734004A1 (de) * 1977-07-28 1979-02-15 Ruberoidwerke Ag Bituminoese dach- und abdichtungsbahn
EP0145064A2 (en) * 1983-12-02 1985-06-19 Modiglass Modified Asphalt- And Glassmatmachines Ltd Sheet of roofcovering material
NL8402623A (nl) * 1984-08-29 1986-03-17 Cbl Consolidated Ltd Basel Dakbedekkingsmateriaal.
EP0178353A1 (en) * 1984-10-16 1986-04-23 Coal Industry (Patents) Limited Improvements in roofing
EP0185169A2 (en) * 1984-12-20 1986-06-25 Bay Mills Limited Reinforcing composite for roofing membranes and process for making such composites
EP0203609A2 (en) * 1985-05-31 1986-12-03 Aktieselskabet Jens Villadsens Fabriker Method for the production of a waterproof coating on a surface and sheet materials suitable for use in connection with said method
WO1991014570A1 (en) * 1990-03-26 1991-10-03 Gs Roofing Products Company, Inc. Fire resistant roofing system
DE9101338U1 (de) * 1991-02-06 1991-04-25 Rütgerswerke AG, 60326 Frankfurt Dampfsperrbahn
BE1005075A3 (fr) * 1991-07-12 1993-04-13 Performance Roof Systems En Ab Membrane d'etancheite bitumineuse.
FR2706506A1 (fr) * 1993-06-10 1994-12-23 Siplast Sa Couche d'étanchéité en matériau bitumineux et procédé de fabrication d'une telle couche.
JPH0752299A (ja) * 1993-08-17 1995-02-28 Unitika Ltd アスフアルトルーフイング用積層シート

Non-Patent Citations (1)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Title
PATENT ABSTRACTS OF JAPAN vol. 95, no. 5 *

Also Published As

Publication number Publication date
PL322661A1 (en) 1998-02-16
WO1997029256A1 (en) 1997-08-14
AU1585997A (en) 1997-08-28
DE29780125U1 (de) 1997-12-04

Similar Documents

Publication Publication Date Title
US3937640A (en) Process for manufacturing a waterproofing assembly of laminated bituminous roofing membranes
US4039706A (en) Laminated bituminous roofing membrane
CA1234272A (en) Sheet of roofcovering material and method to apply this sheet in or as a roofcovering
US5000999A (en) Bituminous roof covering material
BE1010010A3 (nl) Dakbedekkingslaag en werkwijze voor het aanbrengen van een dakbedekking die hiervan gebruik maakt.
JP3017280B2 (ja) ビチューメン被覆材料及び支持体上のビチューメン被覆物の製造法
NL8302958A (nl) Dakbedekkingsmateriaal.
NL8601657A (nl) Vel dakbedekkingsmateriaal.
NL8007010A (nl) Draagmateriaal voor een isolatie-element.
US20010051252A1 (en) Moisture and weather proofing membrane and process therefor
US1551318A (en) Method of manufacturing composite boofing
NL8801280A (nl) Isolerende dakplaat.
DE19851808B4 (de) Bitumenschweißbahn
DE10002428A1 (de) In eine Kehlform biegbarer Streifen
US20040241369A1 (en) Self-adhering roll roofing product with tapered selvage edge and method of making
US20210131107A1 (en) Construction material with improved lap integrity
NL8402623A (nl) Dakbedekkingsmateriaal.
JP3832523B2 (ja) 舗装下地用シート
BE1001915A3 (nl) Isolerende dakplaat.
CA2336430C (en) Waterproofing membrane and method of manufacture
DE19908586C1 (de) Abdichtungsbahn und deren Verwendung
JPH05280163A (ja) 防水シート及びその製造方法
EP1323878A1 (en) Roofing material, roofing roll and method of manufacturing roofing material
DE202004011787U1 (de) Kombinierte Trenn- und Deckfolie für Bitumenbahnen
JP2004332271A (ja) 環境対応の防水シートとその施工法

Legal Events

Date Code Title Description
RE Patent lapsed

Owner name: ATAB N.V., SOC.ANVERSOISE DES GOUDRONS ET ASPHALT

Effective date: 20010228