TR201820590A2 - Gövdeye sabi̇tlenen bi̇r stator i̇çeren bi̇r motor - Google Patents

Gövdeye sabi̇tlenen bi̇r stator i̇çeren bi̇r motor Download PDF

Info

Publication number
TR201820590A2
TR201820590A2 TR2018/20590A TR201820590A TR201820590A2 TR 201820590 A2 TR201820590 A2 TR 201820590A2 TR 2018/20590 A TR2018/20590 A TR 2018/20590A TR 201820590 A TR201820590 A TR 201820590A TR 201820590 A2 TR201820590 A2 TR 201820590A2
Authority
TR
Turkey
Prior art keywords
stator
wall
grooves
stopper
motor
Prior art date
Application number
TR2018/20590A
Other languages
English (en)
Inventor
Özbağriaçik Meti̇n
Ayça Telemez Merve
Doğan Cem
Şi̇mşek Caner
Otunç Haşi̇m
Original Assignee
Arcelik As
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Arcelik As filed Critical Arcelik As
Priority to TR2018/20590A priority Critical patent/TR201820590A2/tr
Priority to EP19813522.0A priority patent/EP3903407A1/en
Priority to PCT/EP2019/083508 priority patent/WO2020135981A1/en
Publication of TR201820590A2 publication Critical patent/TR201820590A2/tr

Links

Classifications

    • HELECTRICITY
    • H02GENERATION; CONVERSION OR DISTRIBUTION OF ELECTRIC POWER
    • H02KDYNAMO-ELECTRIC MACHINES
    • H02K1/00Details of the magnetic circuit
    • H02K1/06Details of the magnetic circuit characterised by the shape, form or construction
    • H02K1/12Stationary parts of the magnetic circuit
    • H02K1/18Means for mounting or fastening magnetic stationary parts on to, or to, the stator structures
    • H02K1/185Means for mounting or fastening magnetic stationary parts on to, or to, the stator structures to outer stators

Landscapes

  • Engineering & Computer Science (AREA)
  • Power Engineering (AREA)
  • Motor Or Generator Frames (AREA)
  • Insulation, Fastening Of Motor, Generator Windings (AREA)

Abstract

Buluş konusu motor (1), arka arkaya dizilmiş sac paketleri ve sac paketlerine sarılan sargılardan oluşan bir stator (2), statorun (2) etrafına yerleştirilerek, statoru (2) dış etkenlerden koruyan bir gövde (3), stator (2) dış çeperi ile gövde (3) iç çeperinde birbirine karşılıklı gelecek şekilde konumlandırılan, statorun (2) gövde (3) içinde radyal ve eksenel doğrultuda hareket etmesini engelleyen ve statorun (2) gövdeye (3) etkin bir şekilde sabitlenmesini sağlayan bir montaj mekanizması (4) içermektedir.

Description

TARIFNAME GÖVDEYE SABITLENEN BIR STATOR IÇEREN BIR MOTOR Bu bulus, gövdeye sabitlenen bir stator içeren bir motor ile ilgilidir.
Elektrik motorlari ve jeneratörler sabit bir parça stator ve dönen bir parça rotor içermektedir. Stator asenkron motorun sabit kismi olup, arka arkaya dizilmis sac paketlerinden olusmaktadir. Bu sac paketleri birbirine kaynaklanmakta ve bir bütün olusturmaktadirlar. Bir araya getirilen sac paketlerinin oluklarindan sargilar geçirilerek stator çekirdegi tamamlanmaktadir.
Stator çekirdeginin etrafinda ise tamamen kapali fan sogutmali, özellikle IC4ll tanimina uygun olacak sekilde motoru dis etkenlerden koruyan bir gövde bulunmaktadir. Buna ek olarak gövdenin, statorun sogutulmasi ve motor kapaklarina baglanti yüzeyi olusturmasi gibi görevleri de vardir.
Gövde ile statorun birbirine montaji için farkli yöntemler kullanilmaktadir.
Teknigin bilinen durumunda yer alan uygulamalardan biri, gövdenin dogrudan stator üzerine enjeksiyon yöntemiyle üretilmesidir. Alüminyumun ergime sicakligi yaklasik 600 - ?00°C “dir. Bu sicaklikta ergiyen alüminyum kalip içerisine yerlestirilmis statorun dis çevresine dökülerek gövde üretilmekte ve ayni zamanda stator `uzerine montaji da yapilmis olmaktadir.
Teknigin bilinen durumunda yer alan diger bir yöntem ise gövdeyi ayri bir parça olarak enjeksiyon veya pik döküm yöntemiyle üretmek ve yine ayri bir parça olarak üretilen statora, teknigin bilinen durumunda yer alan yöntemler ile monte etmektir.
Ayri ayri üretilen gövde ve statorun, birbirine monte edilebilmesi için gövdeye isitma islemi uygulanmaktadir. Statorun gövde içinde sabitlenebilmesi için gövde iç çapi stator dis çapindan az da olsa küçük tutulmaktadir. Yaklasik 300°C sicakliga kadar gövde isitildiginda olusan genlesme sayesinde stator gövdeye rahatça geçirilmektedir. Daha sonra gövde - stator ikilisi sogumaya birakilmaktadir.
Soguma sonrasinda gövdenin statoru sikica tutmasi saglanmaktadir. Olusan sikilik motorun maksimum torkundan, devrilme momentinden etkilenmeyecek düzeyde olmalidir. Bu sayede statorun dönmesi engellenmektedir. Ancak mevcutta uygulanan bu yöntemde, gövdenin BÜÜOC mertebesine isitilmasi için enerji ve zaman harcanmakta, islem sonrasinda soguma için de ayrica zaman harcanmaktadir.
Teknigin bilinen durumunda yer alan CN104600944 sayili Çin Patent Basvurusuinda, gövde üzerinde içine miknatis yerlestirilen bir kanal içeren bir elektrik motor açiklanmaktadir.
Uluslararasi Patent Basvurusu`nda açiklanmaktadir. Bu uygulamada, laminasyonu sogutma amaciyla, borularin stator etrafini çevrelemesi için yapilan kanallar içeren bir motor açiklanmaktadir.
Bu bulusun amaci, gövdenin statora dogru ve etkin bir sekilde monte edildigi bir motorun gerçeklestirilmesidir.
Bu bulusun amacina ulasmak için gerçeklestirilen, ilk istem ve bu isteme bagli istemlerde tanimlanan motor, stator dis çeperi ile gövde iç çeperinde birbirine karsilikli gelecek sekilde konumlandirilan montaj mekanizmasi içermektedir.
Bulusun uygulamasinda montaj mekanizmasinda, gövde üzerinde, gövde iç çeperinde, gövdenin boyunca uzanan tercihan en az dört adet oluk ve bu oluklarin karsiligi olacak sekilde stator dis çeperinde yer alan tirnaklar yer almaktadir. Gövde iç çapi yeterince büyük oldugu için isitma islemine gerek kalmadan stator gövdeye rahatça monte edilmekte ve bu oluk ve oluklara geçen tirnaklari içeren montaj mekanizmasi sayesinde statorun gövde içinde dönme engellenmektedir. Gövde iç çeperinde, kablo grubunun çikacagi uçta, stator iç çeperinden küçük bir bosluk yer almaktadir. Bu sayede stator bu bosluga oturmakta ve o yönde de hareketi engellenmektedir. Aksi yönde hareketi engellemek için ise gövde iç çeperine siki geçecek sekilde takilan bir halka, pres ve benzeri bir yöntemle sabitlenmekte ve statorun gövde içinde hareketini engellemektedir. Bu yöntem ile gövde isitma islemine gerek kalmamakta, dolayisiyla enerji ve zaman kaybi engellenmektedir.
Bulusun bu uygulamasinda gövdenin iç çapi, en az statorun dis çapi ölçüsündedir.
Bulusun bir baska uygulamasinda montaj mekanizmasinda, gövde iç çeperi üzerinde tercihan en az dört adet oluk ve bu oluklardan en az birine karsilik gelecek sekilde stator dis çeperinde yer alan en az bir oluk ile diger oluklara karsilik gelecek sekilde yer alan tirnaklar yer almaktadir. Stator dis çeperindeki oluk gövde iç çeperindeki oluklardan biri ile ayni formda olup stator dis çeperindeki oluklar düz formdadir, açi yoktur. Gövdedeki oluklarda ise döküm yönteminden de kaynaklanan bir açi bulunmaktadir. Stator dis çeperindeki ve gövde iç çeperinde karsilikli olarak yer alan oluklar bir bosluk olusturmaktadir. Bu bosluga bir kama çakilarak stator ile gövde sikistirilmaktadir. Kamanin olusturdugu baski statorun gövde içindeki radyal ve eksenel hareketini engellemektedir. Gövde iç çapi yeterince büyük oldugu için isitma islemine gerek kalmadan stator gövdeye rahatça monte edilebilmektedir. Gövdede, kablo grubunun çikacagi uçta, stator iç çapindan küçük bir bosluk yer almaktadir. Bu sayede stator bu bosluga oturmakta ve o yönde hareketi engellenmektedir. Bu yöntem ile gövde isitma islemine gerek kalmamakta, dolayisiyla enerji ve zaman kaybi olusmamaktadir. Bulusun bu uygulamasinda gövde iç çapi en az stator dis çapi ölçüsündedir.
Bulusun bir diger uygulamasinda montaj mekanizmasinda, gövde iç çeperinde tercihan en az dört adet oluk ve bu oluklarin karsiligi olacak sekilde stator dis çapinda tirnaklar yer almaktadir. Aksi yönde hareketi engellemek için gövde iç çapina siki geçecek bir halka, pres ve benzeri bir yöntemle oturtulmaktadir.
Halkanin statoi'a oturacagi tarafta gövdedeki oluklara karsilik gelecek sekilde tirnaklar bulunmaktadir. Halkanin ucunda yer alan tirnaklar gövdedeki oluklara siki geçmekte ve sabitlenmektedir. Gövde iç çapi yeterince büyük oldugu için isitma islemine gerek kalmadan stator gövdeye rahatça monte edilmekte ve montaj mekanizmasi sayesinde dönme hareketi engellenmektedir. Gövdede, kablo grubunun çikacagi uçta, stator iç çapindan küçük bir bosluk yer almaktadir. Bu sayede stator bu bosluga oturmakta ve o yönde hareket engellenmektedir. Bu yöntem ile gövde isitma islemine gerek kalmamakta, dolayisiyla enerji ve zaman kaybi ortaya çikmamaktadir. Bulusun bu uygulamasinda da gövde iç çapi en az stator dis çapi ölçüsündedir.
Bu bulus ile gövde isitma islemine gerek kalmamakta, dolayisiyla enerji ve zaman kaybi ortaya çikmadan statorun gövdeye montaji en etkin sekilde saglanmaktadir.
Bu bulusun amacina ulasmak için gerçeklestirilen bir motor ekli sekillerde gösterilmis olup, bu sekillerden; Sekil 1 - Bir stator ve gövdenin perspektif görünüsüdür.
Sekil 2 - Stator ve gövdenin patlatilmis görünüsüdür.
Sekil 3 - Kamanin perspektif görünüsüdür.
Sekillerdeki parçalar tek tek numaralandirilmis olup, bu numaralarin karsiligi asagida verilmistir. 1. Motor 2. Stator 3. Gövde 4. Montaj mekanizmasi . Oluk 6. Tirnak 7. Birinci durdurucu 8. Ikinci durdurucu 9. Ara parça . Ek oluk Motor (1), arka arkaya dizilmis sac paketleri ve sac paketlerine sarilan sargilardan olusan bir stator (2), statorun (2) etrafina yerlestirilerek, statoru (2) dis etkenlerden koruyan bir gövde (3), stator (2) dis çeperi ile gövde (3) iç çeperinde birbirine karsilikli gelecek sekilde konumlandirilan, statorun (2) gövde (3) içinde radyal ve eksenel dogrultuda hareket etmesini engelleyen ve statorun (2) gövdeye (3) etkin bir sekilde sabitlenmesini saglayan bir montaj mekanizmasi (4) içermektedir.
Bulusun uygulamasinda montaj mekanizmasi (4), statorun (2) gövde (3) içinde hem radyal hareketini hem de eksenel hareketini engellemektedir.
Bulusun bir uygulamasinda montaj mekanizmasi (4), gövde (3) iç çeperinde, gövde (3) çeperi boyunca, gövde (3) eksenine paralel olarak uzanan bir veya birden fazla sayida oluk (5) ve bu oluklara (5) karsilik gelecek sekilde, statorun (2) dis çeperinde, statorun (2) dis çeperi boyunca uzanan bir veya birden fazla sayida tirnak (6) içermektedir. Statorun (2) gövde (3) içindeki dönme hareketini gövde (3) iç çeperindeki oluklara (5) geçen stator (2) dis çeperindeki tirnaklar (6) saglamaktadir.
Ayrica montaj mekanizmasi (4), gövde (3) içinde ileri geri, eksenel hareket etmesini engelleyen ve gövde (3) içindeki statorun (2), gövdenin (3) her iki ucunda dayanarak durduran, biri gövdenin (3) bir ucunda bulunan bir birinci durdurucu (7) ile gövdenin (3) diger ucunda bulunan bir ikinci durdurucu (8) içermektedir (Sekil 1 ve Sekil 2).
Bulusun bu uygulamasinda montaj mekanizmasinda (4), birinci durdurucu (7), gövde (3) iç çeperi boyunca radyal dogrultuda yer alan bir set formundadir. Bu uygulamada birinci durdurucu (7) nedeni ile gövdenin (3) iç çapi, statorun (2) dis çapindan daha küçük oldugundan Stator (2), birinci durdurucuya (7) dayanmakta ve gövde (3) içinde daha fazla ileriye gidememektedir.
Bulusun bu uygulamasinda montaj mekanizmasi (4), ikinci durdurucu (8) görevi gören bir ara parça (9) içermektedir. Ara parça (9), gövde (3) içine stator (2) tam olarak yerlestiginde ve Stator (2) birinci durdurucuya (7) dayandiktan sonra gövdenin (3) diger ucuna takilmaktadir. Ara parça (9), halka formunda bir yapiya sahip olup, gövde (3) iç çeperi boyunca radyal dogrultuda yer alan bir kademe olusturmaktadir. Bu uygulamada da ikinci durdurucu (8) nedeni ile gövdenin (3) iç çapi, statorun (2) dis çapindan daha küçük oldugundan stator (2), ikinci durdurucuya (8) dayanmakta ve gövde (3) içinde daha fazla ileriye gidememektedir.
Bulusun bir uygulamasinda ikinci durdurucu (8), gövde (3) ile ayni olacak sekilde alüminyumdur. Bulusun bir baska uygulamasinda ikinci durdurucu (8), daha rijit bir baglanti saglanabilmesi için demir esasli bir malzemeden de seçilebilir.
Bulusun bir uygulamasinda ikinci durdurucu (8), gövde (3) içine yerlestirilecek Stator (2) paket boyu ölçüsüne göre farkli boyutlarda olabilir.
Bulusun uygulamasinda gövde (3) iç çapi, en az stator (2) dis çapi ölçüsündedir. Bu sayede iç çapin genisletilmesi için isitma operasyonuna gerek kalmamaktadir.
Birinci durdurucu (7) tercihan gövdenin (3) kablo çikis tarafinda belirli bir mesafeden itibaren yer almakta olup iç çapi, statorun (2) geçtigi çapa göre daha düsüktür. Stator (2) gövdeye (3) bos geçtigi için birinci durdurucuya (7) dayanmaktadir. Çevresel bir set formundaki birinci durdurucu (7) statorun (2) gövde (3) içindeki o yöndeki eksenel hareketini engellemektedir. Diger yöndeki eksenel hareketin engellenmesi için gövde (3) iç çapina siki geçecek olan ikinci durdurucu (8) kullanilmaktadir. Ara parça (9), pres ve benzeri bir yöntemle stator (2) çekirdegine temas edene kadar ittirilmektedir. Halka formundaki ara parça (9) ile stator (2) temas ettiginde islem sonlanmakta ve ikinci durdurucu (8) sayesinde statorun (2) bu yöndeki eksenel hareketi de engellenmektedir.
Bulusun bir baska uygulamasinda montaj mekanizmasi (4), gövde (3) iç çeperinde, gövde (3) çeperi boyunca, gövde (3) eksenine paralel olarak uzanan bir veya birden fazla sayida oluk (5), statorun (2) dis çeperinde, statorun (2) dis çeperi boyunca uzanan, oluklardan (5) en az birine karsilik gelecek sekilde yer alan en az bir ek oluk (10) ile geride kalan diger oluklara (5) karsilik gelecek sekilde yer alan bir veya birden fazla sayida tirnak (6) ve çakisan oluk (5) ve ek olugun (IO) arasina yerlestirilen, boyu olugun (5) boyundan fazla olan bir kama (ll) içermektedir.
Bulusun uygulamasinda kama (ll), stator (2) dis çeperindeki ve gövde (3) iç çeperinde karsilikli olarak yer alan oluk (5) ve ek oluk (10) arasinda olusan bosluga çakilarak stator (2) ile gövde (3) sikistirilmaktadir. Kamanin (11) olusturdugu baski statorun (2) gövde (3) içindeki radyal ve eksenel hareketini engellemektedir (Sekil Bulusun bir uygulamasinda stator (2) dis çeperi üzerindeki ek oluk (10) düz formda olup, tabaninda bir açi yoktur. Gövde (3) iç çeperindeki oluklarin (5) tabani ise belirli bir açi ile egime sahiptir. Bulusun bu uygulamasinda kama (l 1) da oluklarin (5) tabanina uygun bir egime sahiptir. Kamanin (11) bu bosluga siki geçmesi ve egimli bir yapiya sahip olmasi nedeniyle baski olusmakta ve statorun (2) hareketi engellenmektedir.
Bulusun bu uygulamasinda montaj mekanizmasinda (4), birinci durdurucu (7), gövde (3) iç çeperi boyunca radyal dogrultuda yer alan bir set formundadir. Bu uygulamada da birinci durdurucu (7) nedeni ile gövdenin (3) iç çapi, statorun (2) dis çapindan daha küçük oldugundan stator (2), birinci durdurucuya (7) dayanmakta ve gövde (3) içinde daha fazla ileriye gidememektedir.
Bulusun bu uygulamasinda ikinci durdurucu (8) görevini egimli bir yapiya sahip olan oluk (5) ve kama (1 l) görmektedir.
Bulusun uygulamasinda gövde (3) iç çapi, en az stator (2) dis çapi ölçüsündedir. Bu sayede iç çapin genisletilmesi için isitma operasyonuna gerek kalmamaktadir.
Birinci durdurucu (7) tercihan gövdenin (3) kablo çikis tarafinda belirli bir mesafeden itibaren yer almakta olup iç çapi, statorun (2) geçtigi çapa göre daha düsüktür. Stator (2) gövdeye (3) bos geçtigi için birinci durdurucuya (7) dayanmaktadir. Çevresel bir set forinundaki birinci durdurucu (7) statorun (2) gövde (3) içindeki o yöndeki eksenel hareketini engellemektedir. Diger yöndeki eksenel hareketin engellenmesi için ikinci durdurucu (8) görevi görmekte olan, egimli bir tabana sahip olan oluk (5) ile bu oluga (5) oturan yine egimli kama (ll) kullanilmaktadir. Kamanin (11) bu bosluga siki geçmesi ve açili olmasi nedeniyle baski olusmakta ve statorun (2) bu yöndeki eksenel hareketi engellenmektedir.
Bulusun bir diger uygulamasinda montaj mekanizmasi (4), statorun (2) dis çeperinde, stator (2) dis çeperi boyunca uzanan birden fazla sayida oluk (5), statorun (2) diger ucuna takilan ikinci durdurucu (8) görevi gören bir ara parça (9) içermektedir.
Ara parça (9), gövde (3) içine stator (2) tam olarak yerlestiginde ve stator (2) birinci durdurucuya (7) dayandiktan sonra gövdenin (3) diger ucuna takilmaktadir. Ara parça (9), halka formunda bir yapiya sahip olup, stator (2) dis çeperi boyunca radyal dogrultuda yer alan bir kademe olusturmaktadir. Montaj mekanizmasi (4), ara parça (9) üzerinde, statorun (2) dis çeperinde yer alan oluklara (5) kismen giren tirnak (6) içermektedir. Bu uygulamada da ikinci durdurucu (8) nedeni ile gövdenin (3) iç çapi, statorun (2) dis çapindan daha küçük oldugundan stator (2), ikinci durdurucuya (8) dayanmakta ve gövde (3) içinde daha fazla ileriye gidememektedir.
Bulusun bu uygulamasinda montaj mekanizmasinda (4), birinci durdurucu (7), gövde (3) iç çeperi boyunca radyal dogrultuda yer alan bir set formundadir. Bu uygulamada da birinci durdurucu (7) nedeni ile gövdenin (3) iç çapi, statorun (2) dis çapindan daha küçük oldugundan stator (2), birinci durdurucuya (7) dayanmakta ve gövde (3) içinde daha fazla ileriye gidememektedir.
Bulusuii bu uygulamasinda ikinci durdurucu (8) görevini gören ara parça (9) egimli bir yapiya sahip olan tirnak (6) içermektedir.
Bulusun uygulamasinda gövde (3) iç çapi, en az stator (2) dis çapi ölçüsündedir. Bu sayede iç çapin genisletilmesi için isitma operasyonuna gerek kalmamaktadir.
Birinci durdurucu (7) tercihan gövdenin (3) kablo çikis tarafinda belirli bir mesafeden itibaren yer almakta olup iç çapi, statorun (2) geçtigi çapa göre daha düsüktür. Stator (2) gövdeye (3) bos geçtigi için birinci durdurucuya (7) dayanmaktadir. Çevresel bir set formundaki birinci durdurucu (7) statorun (2) gövde (3) içindeki 0 yöndeki eksenel hareketini engellemektedir. Diger yöndeki eksenel hareketin engellenmesi için ikinci durdurucu (8) görevi görmekte olan ara parça (9), stator (2) ile gövde (3) arasina, statorun (2) diger ucundan takilmaktadir.
Ara parça (9) üzerindeki tirnaklar (6) oluklara (5) oturmaktadir. Egimli tirnaklar (6) veya ara parçanin (9) çepeçevre olusturdugu set sayesinde baski olusmakta ve statorun (2) bu yöndeki eksenel hareketi engellenmektedir.
Bu bulus ile gövde (3) isitma islemine gerek kalmamakta, dolayisiyla enerji ve zaman kaybi ortaya çikmadan statorun (2) gövdeye (3) montaji en etkin sekilde saglanmaktadir.

Claims (2)

ISTEMLER . Arka arkaya dizilmis sac paketleri ve sac paketlerine sarilan sargilardan olusan bir stator (2), statorun (2) etrafina yerlestirilerek, statoru (2) dis etkenlerden koruyan bir gövde (3) içeren, stator (2) dis çeperi ile gövde (3) iç çeperinde birbirine karsilikli gelecek sekilde konumlandirilan, statorun (2) gövde (3) içinde radyal ve eksenel dogrultuda hareket etmesini engelleyen ve statorun (2) gövdeye (3) etkin bir sekilde sabitlenmesini saglayan bir montaj mekanizmasi (4) ile karakterize edilen bir motor (1). . Gövde (3) iç çeperinde, gövde (3) çeperi boyunca, gövde (3) eksenine paralel olarak uzanan bir veya birden fazla sayida oluk (5) ve bu oluklara (5) karsilik gelecek sekilde, statorun (2) dis çeperinde, statorun (2) dis çeperi boyunca uzanan bir veya birden fazla sayida tirnak (6) içeren montaj mekanizmasi (4) ile karakterize edilen Istem l`deki gibi bir motor (1). . Gövde (3) içinde ileri geri, eksenel hareket etmesini engelleyen ve gövde (3) içindeki statorun (2), gövdenin (3) her iki ucunda dayanarak durduran, biri gövdenin (3) bir ucunda bulunan bir birinci durdurucu (7) ile gövdenin (3) diger ucunda bulunan bir ikinci durdurucu (8) içeren montaj mekanizmasi (4) ile karakterize edilen Istem l”deki gibi bir motor (1). . Gövde (3) iç çeperi boyunca radyal dogrultuda yer alan bir set formunda birinci durdurucu (7) ile karakterize edilen Istem 3`teki gibi bir motor (I). . Ikinci durdurucu (8) görevi gören bir ara parça (9) içeren montaj mekanizmasi (4) ile karakterize edilen Istem 3”teki gibi bir motor (1). . Halka formunda ara parça (9) ile karakterize edilen Istem 5”teki gibi bir . Gövde (3) iç çeperinde, gövde (3) çeperi boyunca, gövde (3) eksenine paralel olarak uzanan bir veya birden fazla sayida oluk (5), statorun (2) dis çeperinde, statorun (2) dis çeperi boyunca uzanan( oluklardan (5) en az birine karsilik gelecek sekilde yer alan en az bir ek oluk (10) ile geride kalan diger oluklara (5) karsilik gelecek sekilde yer alan bir veya birden fazla sayida tirnak (6) ve çakisan oluk (5) ve ek olugun (10) arasina yerlestirilen, boyu olugun (5) boyundan fazla olan bir kama (l 1) içeren montaj mekanizmasi (4) ile karakterize edilen Istem l”deki gibi bir motor (1). Düz formda ek oluk (10) ile karakterize edilen Istem Tdeki gibi bir motor Tabani belirli bir açi ile egime sahip olan oluk (5) ile karakterize edilen Istem 7°deki gibi bir motor (1). Egimli bir yapiya sahip olan oluk (5) ve kama (l
1) içeren ikinci durdurucu (8) ile karakterize edilen Istem 7, 8 ve 9”daki gibi bir motor (1). Statorun (
2) dis çeperinde, stator (2) dis çeperi boyunca uzanan birden fazla sayida oluk (5), statorun (2) diger ucuna takilan ikinci durdurucu (8) görevi gören bir ara parça (9) içeren montaj mekanizmasi (4) ile karakterize edilen Istem l°deki gibi bir motor (1). .Ara parça (9) üzerinde, statorun (2) dis çeperinde yer alan oluklara (5) kismen giren tirnak (6) içeren montaj mekanizmasi (4) ile karakterize edilen Istem ll°deki gibi bir motor (1).
TR2018/20590A 2018-12-26 2018-12-26 Gövdeye sabi̇tlenen bi̇r stator i̇çeren bi̇r motor TR201820590A2 (tr)

Priority Applications (3)

Application Number Priority Date Filing Date Title
TR2018/20590A TR201820590A2 (tr) 2018-12-26 2018-12-26 Gövdeye sabi̇tlenen bi̇r stator i̇çeren bi̇r motor
EP19813522.0A EP3903407A1 (en) 2018-12-26 2019-12-03 A motor comprising a stator fixed to the casing
PCT/EP2019/083508 WO2020135981A1 (en) 2018-12-26 2019-12-03 A motor comprising a stator fixed to the casing

Applications Claiming Priority (1)

Application Number Priority Date Filing Date Title
TR2018/20590A TR201820590A2 (tr) 2018-12-26 2018-12-26 Gövdeye sabi̇tlenen bi̇r stator i̇çeren bi̇r motor

Publications (1)

Publication Number Publication Date
TR201820590A2 true TR201820590A2 (tr) 2020-07-21

Family

ID=68766780

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
TR2018/20590A TR201820590A2 (tr) 2018-12-26 2018-12-26 Gövdeye sabi̇tlenen bi̇r stator i̇çeren bi̇r motor

Country Status (3)

Country Link
EP (1) EP3903407A1 (tr)
TR (1) TR201820590A2 (tr)
WO (1) WO2020135981A1 (tr)

Family Cites Families (10)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
JPS5545618U (tr) * 1978-09-18 1980-03-25
DE3624923A1 (de) * 1985-10-02 1987-04-02 Bbc Brown Boveri & Cie Stator einer elektrischen maschine mit direkt in das gehaeuse eingeblechtem statorblechkoerper und verfahren zu dessen herstellung
JP4566590B2 (ja) * 2004-03-19 2010-10-20 三菱電機株式会社 永久磁石型モータ
US7202587B2 (en) * 2004-04-26 2007-04-10 Siemens Power Generation, Inc. Method and apparatus for the mounting of and circumferential displacement of radial forces in a stator core assembly
KR20130044418A (ko) * 2011-10-24 2013-05-03 엘지이노텍 주식회사 스테이터 코어 슬립 방지유닛을 가지는 모터
KR101432596B1 (ko) * 2013-04-12 2014-08-22 엘지전자 주식회사 전동기
EP2804291A1 (de) 2013-05-14 2014-11-19 Siemens Aktiengesellschaft Gehäuse für einen Elektromotor
CN104600944A (zh) 2014-06-23 2015-05-06 深圳市乐丰科技有限公司 永磁开关磁阻电机及其定子组件
JP2016103929A (ja) * 2014-11-28 2016-06-02 パナソニックIpマネジメント株式会社 インナーロータ型モータおよびそれを備えた電動工具
JP2017184552A (ja) * 2016-03-31 2017-10-05 株式会社Subaru モータ装置、固定子の固定方法

Also Published As

Publication number Publication date
WO2020135981A1 (en) 2020-07-02
EP3903407A1 (en) 2021-11-03

Similar Documents

Publication Publication Date Title
EP3113333B1 (en) Insulator and motor having the same
JP3864728B2 (ja) 回転電機
JP2013066314A (ja) モータおよびモータの製造方法
US20190363608A1 (en) Connecting element for connecting a motor shaft of a motor to a rotary encoder and motor
JP2019530425A (ja) 回転電気機械のためのヒートシンク
JP5631133B2 (ja) 回転電機用ロータにおける金属管のロータコアへの固定方法
JP2010263783A (ja) リラクタンスモータ
JP6550947B2 (ja) 回転機械
TR201820590A2 (tr) Gövdeye sabi̇tlenen bi̇r stator i̇çeren bi̇r motor
JP5300125B2 (ja) モータ
US11795971B2 (en) Thermal barrier
US11303168B2 (en) Rotor of rotary electric machine
KR20230024411A (ko) 모터
JP7167849B2 (ja) ステータアセンブリ、及び、モータ
JP2007124742A (ja) 永久磁石付ロータおよびこれを用いた電動機
JP6233056B2 (ja) 回転子および永久磁石電動機
JP2011101513A (ja) モータユニットおよびモータユニットの製造方法
WO2017114556A1 (en) Electric motor with improved heat dissipation and assemblage
JP2019103281A (ja) モータおよびこのモータを用いた送風機
CN108616188B (zh) 隔爆电机
JP7504320B1 (ja) モータ
JP6028899B2 (ja) ハイブリッド建設機械の駆動装置
JP6655560B2 (ja) 回転電機
WO2024111020A1 (ja) 回転電機
KR20220076805A (ko) 모터