TR201603837A1 - Oftalmi̇k farmasöti̇k terki̇pler - Google Patents

Oftalmi̇k farmasöti̇k terki̇pler Download PDF

Info

Publication number
TR201603837A1
TR201603837A1 TR2016/03837A TR201603837A TR201603837A1 TR 201603837 A1 TR201603837 A1 TR 201603837A1 TR 2016/03837 A TR2016/03837 A TR 2016/03837A TR 201603837 A TR201603837 A TR 201603837A TR 201603837 A1 TR201603837 A1 TR 201603837A1
Authority
TR
Turkey
Prior art keywords
pharmaceutical composition
pharmaceutically acceptable
feature
specified
solution
Prior art date
Application number
TR2016/03837A
Other languages
English (en)
Inventor
Erten Başaran Fatma
Original Assignee
Fatma Erten Basaran
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Fatma Erten Basaran filed Critical Fatma Erten Basaran
Priority to TR2016/03837A priority Critical patent/TR201603837A1/tr
Publication of TR201603837A1 publication Critical patent/TR201603837A1/tr

Links

Landscapes

  • Medicines That Contain Protein Lipid Enzymes And Other Medicines (AREA)
  • Pharmaceuticals Containing Other Organic And Inorganic Compounds (AREA)

Abstract

Mevcut buluş, göz kuruluğu (kseroftalmi), gözün kuruluğundan dolayı oluşan yanma ve iritasyonda geçici rahatlama, diğer iritasyonlara karşı koruyucu olarak, minör iritasyonlar veya güneş ya da rüzgara maruz kalma sonucu oluşan rahatsızlık hissini geçici olarak giderilmesinde profilaktik ve/veya semptomatik ve/veya terapötik tedavisinde kullanılmak üzere polisakkarid yapıdaki uygun etken madde ve/veya farmasötik olarak kabul edilebilir türevlerinin monoterapi olarak tek başına kullanıldığı veya bu etken maddenin diğer uygun aktif ajan/lar ile kombine tedavi olarak kullanıldığı farmasötik bileşim/ler ile ilgilidir.

Description

TARIFNAME OFTALMIK FARMASÖTIK TERKIPLER BULUSUN ILGILI OLDUGU ALAN Mevcut bulus, göz kurulugu (kseroftalmi), gözün kurulugundan dolayi olusan yanma ve iritasyonda geçici rahatlama, diger iritasyonlara karsi koruyucu olarak, minör iritasyonlar veya günes ya da rüzgara maruz kalma sonucu olusan rahatsizlik hissini geçici olarak giderilmesinde profilaktik ve/veya semptomatik ve/veya terapötik tedavisinde kullanilmak üzere polisakkarid yapidaki uygun etken madde ve/veya farmasötik olarak kabul edilebilir türevlerinin monoterapi olarak tek basina kullanildigi veya bu etken maddenin diger uygun aktif ajan/lar ile kombine tedavi olarak kullanildigi farmasötik bilesim/ler ile ilgilidir.
Mevcut bulus esas olarak, Dekstran ve/veya farmasötik olarak kabul edilebilir türevlerinin Hidroksipropil metilselüloz (HPMC) ve/veya farmasötik olarak kabul edilebilir türevleri ile kombinasyonunu ve farmasötik olarak kabul edilebilir uygun yardimci maddeleri içeren göz kurulugu (kseroftalmi), gözün kurulugundan dolayi olusan yanma ve iritasyonda geçici rahatlama, diger iritasyonlara karsi koruyucu olarak, ininör iritasyonlar veya günes ya da rüzgara maruz kalma sonucu olusan rahatsizlik hissini geçici olarak giderilmesinde profilaktik ve/veya seinptomatik ve/veya terapötik tedavisinde kullanilan farmasötik bilesim/ler ile ilgilidir.
Ayrica bulus, Dekstran ve/veya farmasötik olarak kabul edilebilir türevlerinin Hidroksipropil metilselüloz (HPMC) ve/veya farmasötik olarak kabul edilebilir türevleri ile kombinasyonunu ve farmasötik olarak kabul edilebilir uygun yardimci maddeleri içeren farmasötik bilesimlerin oftalmik ve topikal uygulama için uygun olan formülasyonlarini ve profîlaktik, semptomatik veya terapötik kullanimlarini da kapsamaktadir. ÖNCEKI TEKNIK (TEKNIGIN BILINEN DURUMU) Kuru göz sendromu (KGS), oküler yüzeye hasar verme potansiyeline sahip yangi, gözyasi film osmolaritesinin artisi, instabilitesi ve görine bozuklugu ile karakterize multifaktöriyel bir hastaliktir (Report of the Definition, Classification, Management and Therapy Subcominittee of the International Dry Eye WorkShop 2007; Ocul Surf. 5(2): l-l63). Kuru göz, gözyasinin yetersizligi durumudur. Kiside, gözün rahat etmesini saglayacak ölçüde gözyasi salgisi olmamaktadir veya gözyasinin yeterli salgisi olmasina ragmen gözyasinda kalite bozuklugu vardir. Gözyasi tabakasinda bulunan; mukus tabaka, ortada sulu (aköz) tabaka ve en dista yagli (lipid) tabakanin herhangi birinin eksikligi veya bozuklugu, kuru göz sikayetlerine neden olur.
Gözyasi, gözün seffaf ön yüzeyi olan korneanin sinirlerinin tahris olmasini engeller.
Gözyasi bezlerinizden gelen sivilarin üretiminde azalma, gözyasi zarinin saglamligmi bozarak; hizla parçalanmasina ve korneanin üzerinde, tahrise ve görüs azalmasina neden olan kuru noktalarin olusmasina yol açar. Gözyasinin eksikligi, gözde uzun vadede ciddi problemlere; hatta nadir de olsa körlüge yol açabilir.
Kuru göz sendromun da tedavi yaklasimi genel olarak koruyucu yöntemler, medikal tedavi (topikal lubrikanlar ve antiinflamatuarlar/immunmodülatörler, kan ürünü gözyasi takviyeleri), girisimsel yöntemler ve cerrahi tedavi olarak siniflandirabilir.
Suni gözyasi preparatlari; Prezervatif ve non-prezervatif yapay gözyasi ile yaglayici preparatlar, kornea ve konjunktivanin ciddi hasar görmedigi hafif ve orta dereceli KGS'li vakalarin kontrol altina alinmasinda rutin olarak kullanilmaktadir. Yapay gözyasi preparatlarinin uygulanmasindaki amaç, oküler yüzeyin nemlenmesini ve yaglanmasini saglamak, gözyasi komponentlerinin eksikligini gidermek, yangi öncesi maddelerin dilüsyonunu saglamak, gözyasi osmolaritesini azaltmak ve gözü osmotik strese karsi koruyarak hastaligin semptomlarini hafifletmektir (Report of the Definition, Classification, Manageinent aiid Therapy Subcoininittee of the lnternatioiial Dry Eye WorkShop 2007; Ocul Surf.
Lakrimal fonksiyonel ünitcyi olusturan oküler yüzey, ana lakrimal bez, kirpma rcflcksi ve bu yapilari birbirine baglayan duyusal ve motor sinirler karsilikli isbirligi içerisindedir (Stern ve ark., 2004). Kuru göz hastaliginin esas tedavisi eksik olanin yerine konulmasi ve lakrimal fonksiyonel ünitenin reorganizasyonu seklinde özetlenebilir. Tedavi “International Task Force Guidelines for Dry Eye” kilavuzuna göre yapilmaktadir (Wilson ve ark., 2007).
Buna göre kuru göz 4 evreye ayrilarak incelenmektedir ve her evrede ortak olarak suni gözyasi preparatlari tercih edilmektedir. Yaygin olarak kullanilan suni gözyasi preparatlari pH, osinotik basinç, yüzey gerilimi, viskozite, buharlasma ve prezervan içeriklerine göre farklilik göstermektedir.
Suni gözyasi preparatlarinin kimyasal içerikleri sunlardir: -T uz çözelti'leri: Sodyum klorid, potasyum klorid, kalsiyum klorid, magnezyum klorid, sodyum bikarbonat, sodyum fosfat, sodyum tiyofosfat, sodyum borat, borik asit, hidroklorik asit, sodyum hidroksit. Tuz çözeltisinin miktarina göre damlanin osmolaritesi degisir. Gözyasi kuru göz hastaliginda hiperosinolar oldugundan damlalar izoosmolar veya hipoosmolar olmaktadir (Murube ve ark.,l998).
-Gliserol, monosakkaridler, disakkaridler.
-Polisakkaridler: Scikizlar: En çok kullanilan Selüloz türevleridir (Hidroksipropil metilselüloz ve karboksipropil metilselüloz).
Dekstranlar: Dekstran 85, 70, 60 veya 40.
Mukopolisakkaridler: Son yillarda kullanima girmistir. Oküler yüzey epitelini iyilestirici etkisi vardir.
- Sentetik polimerler: Vinil deriveleri (polivinil alkol, povidon, poliakrilik asit) ve etilen glikol (polietilen glikol) deriveleri.
- J elatinler.
- Lipidler: parafin, vazelin, mineral yagi ve lanolin.
Koruyucu ajanlar (Prezervanlar); Geleneksel olarak tiomersal, klorobütanol sorbat ve benzalkolyum klorid kullanilmaktadir. Oksidatif` prezervanlar olan stabilize oksikloro kompleksi (SOC) ve sodyum perborat diger maddelerdir. Son yillarda diger bir prezervan sistem ise gümüs iyonlari ile kaplanmis bir küreeigin suni gözyasi damlaliginin içine yerlestirilmesi ile gelistirilmistir. Hava ile temas gümüs iyonlarini aktive ederek antibakteriyel etki olusturmaktadir.
Elektrolitler; En sik bikarbonat ve potasyum bulunmaktadir ve kornea epitel metebolizmasinda rol oynamaktadirlar.
Osmolorite; Dogal gözyasinda bulunan ve osmolariteyi saglayan en önemli elektrolit NaClldir. Gözyasi preparatlarinin bir kismi izoosmolar, bir kismi ise hipoosmolardir (Murube ve ark.,1998). pH; Kuru göz hastalarinda gözyasi pH°si daha yüksektir. Gözyasi filmindeki bikarbonat havadaki karbondioksit ile birleserek oküler yüzeydeki alkali ortami tamponlamaktadir.
EP1749541 noalu patent dökümaninda oftalmik kullanim için hidroksietilselüloz ve dekstranin bir kombinasyonundan olusan bir viskoz ajani içeren bir göz damlasindan bahsedilmektedir.
BULUSUN AÇIKLAMASI Mevcut bulus, göz kurulugu (kseroftalmi), gözün kurulugundan dolayi olusan yanma ve iritasyonda geçici rahatlama, diger iritasyonlara karsi koruyucu olarak, minör iritasyonlar veya günes ya da rüzgara maruz kalma sonucu olusan rahatsizlik hissini geçici olarak giderilmesinde profilaktik ve/veya seinptoinatik ve/veya terapötik tedavisinde kullanilmak üzere polisakkarid yapidaki uygun etken madde ve/veya farmasötik olarak kabul edilebilir türevlerinin monoterapi olarak tek basina kullanildigi veya bu etken maddenin diger uygun aktif ajan/lar ile kombine tedavi olarak kullanildigi farinasötik bilesim/ler ile ilgilidir.
Mevcut bulusun bir diger yönü; oftalmik kullanilmak üzere polisakkarid yapidaki uygun etken madde ve/veya farmasötik olarak kabul edilebilir türevlerinin monoterapi olarak tek basina kullanildigi veya bu etken inaddenin diger uygun aktif ajan/lar ile kombinasyonunu ve farmasötik olarak kabul edilebilir yardimci maddeleri içeren farmasötik bilesim/ler ile Bulusta polisakkarid yapidaki uygun etken madde bunlarla sinirli olmamakla birlikte; sakizlar, selüloz türevleri (hidroksipropil metilselüloz, karboksipropil metilselüloz), dekstranlar (dekstran 85, 70, 60 veya 40), mukopolisakkaridler ve/veya farmasötik olarak kabul edilebilir türevlerinin arasindan tercihen Dekstran 70 olarak seçilir.
Bulusta kullanilan diger uygun aktif ajan/lar bunlarla sinirli olmamakla birlikte; etilselüloz, hidroksietil selüloz, hidroksipropil selüloz, hidroksipropil metilselüloz (HPMC), metil selüloz, karboksipropil metilselüloz ve/veya farmasötik olarak kabul edilebilir türevlerinin arasindan tercihen hidroksipropil metilselüloz (HPMC) olarak seçilir.
Bulusta “farmasötik olarak kabul edilebilir türevleri” terimi ile farmasötik olarak kabul edilebilir uygun tuzlar, esterler, solvatlar, hidratlar, kompleksler, polimorflar, enantiyomerler, önilaçlar, asit adisyon tuzlari, analoglar, izomerler, rasematlar, amidler, enantiyomer tuzlari, bazik tuzlar, konjugeler, tautomerler, anhidratlar, anhidritler, bazlar, asitler, eterler, kristal ve amorf formlar veya serbest formlarindan bir veya daha fazlasi ifade edilmektedir.
Oftalmik uygulama için hazirlanan farmasötik bilesim/ler damla (solüsyon, süspansiyon, çözelti), krem, jel, merhem, losyon, liniment (sivi merhem), solüsyon, süspansiyon, emülsiyon (su/yag, yag/su) ve sivi çözelti gibi dozaj fonnlarinda olabilir.
Göz damlalari bir veya daha fazla etkin madde içeren, lokal uygulanarak kullanilan, steril sulu çözelti, yagli çözelti ve süspansiyon yapisindaki preparatlardir. Preparatin stabilite problemi varsa etkin ve yardiinci madde karisimi steril toz halinde ambalajlanir ve kullanimdan hemen önce uygun steril çözücü ile çözelti veya süspansiyon haline getirilerek uygulanir.
Göz damlalarinin formülasyonu sirasinda etkin madde/maddelerin yanisira, toiiisite ayarlamak, viskozite ayarlamak, preparati en stabil oldugu pH'ya getirmek ve etkin maddenin çözünürlügünü artirmak amaciyla bazi yardimci maddelerden de yararlanilir. Çözücüsü su olan göz preparatlari çok dozluk kaplarda hazirlanacagi zaman uygun bir antimikrobiyal madde içermelidir. Eger antimikrobiyal madde konulmasi uygun degilse preparat tek dozluk kaplarda hazirlanabilir. Örnegin; göz ameliyatlarinda kullanilan göz damlalari koruyucu içermez ve tek dozluk kaplarda hazirlanir.
Ayrica bazi durumlarda göz damlalalari içinde bulunan koruyucu (prezervan) maddeler gözü irrite edebilir. Böyle durumlarda koruyucu maddelere karsi duyarliligi olan veya kontakt lens kullanan kisiler koruyucu inadde içermeyen göz damlalari kullanabilirler. Çözücüsü su olan damlalarin steril olmasinin yanisira partiküllerinden arindirilmis ve berrak olmasi, süspansiyon halinde olan göz damlalarinin ise çalkalama ile tekrar homojen olarak dagilmasi (redisperse olmasi) ve her bir dainlatina ile verilen doz homojenliginin dogru ve yeterli olmasi gerekmektedir. Çok dozlu kaplarda hazirlanan göz damlalarinin baska bir sekilde önerilmedikçe hacminin en fazla 10 ml olmasi gerekir. Göz preparatlari, Özel bir ambalaj materyali içermiyorsa, kullanilinak üzere açildiktan kisa bir süre sonra kontamine olur. Bu nedenle ainbalajlari açildiktan sonraki maksimum kullanim zamanlari ambalajlarinda belirtilmelidir.
Bulusta kullanilan oftalinik uygulamaya yönelik farmasötik göz damlasi formülasyonu; uygun etken maddeler yaninda en az bir viskozite ajani, en az bir surfaktant, en az bir tonisite ajani, en az bir emülsifiyer, en az bir izotoni ayarlayici, en az bir pH ayarlayici ajan, çözücü ve gerekli görüldügü durumda en az bir koruyucu maddenin de dahil oldugu gruptan seçilen bir veya daha fazla yardimci madde içerebilen bir bilesimi tanimlar.
Bulusta “Viskozite ajani” terimi, sivinin kalinligini arttirarak yavas akmasini saglayan bir ajan veya ajan karisimini belirtmektedir. Viskozite ajani olarak karbomer, ksantan gami, guar gam, akasya, povidon, aljinik asit, etilselüloz, jelatin, hidroksietil selüloz, hidroksipropil selüloz, polivinil pirolidon, hidroksipropil metilselüloz (HPMC), polidekstroz, karragenan, metil selüloz, sukroz, sorbitol, ksilitol, polivinil alkol, ketearil alkol, kolloidal silikon dioksit ve bunlarin karisimlari kullanilabilir.
Bulusta “surfaktant” terimi suda veya sulu bir çözeltide çözündügünde yüzey geriliinini etkileyen kimyasal bilesigi ifade etmektedir. Surfaktant olarak sodyum lauril sülfat, sodyum setostearil sülfat ve sodyum tetradesil sülfat gibi uzun zincirli alkil sülfonat esterlerinin tuzlari, stearatlar gibi uzun zincirli karboksilik asitlerinin tuzlari, benzalkonyum klorür, tetradesiltrimetil amonyum bromür ve setilpiridinyum klorür gibi piridinyum bilesikleri ya da kuatemer amonyum, soya lesitin gibi lesitinleri ve lauril-l- karboksiglisin, polisorbat, gliseril monostearat gibi gliserol esterleri ve glikol, sorbitan tristearat gibi sorbitan ve mannitan esterleri (polioksietilen sorbitan mono-oleat), sorbitan esterlerinin polioksietilen türevleri veya bunlarin karisimlari kullanilabilir.
Bulusta “tonisite ajani” terimi, standart referans inadde ile ayni osmotik basinca sahip maddeleri ifade etmektedir. Tonisite ajani olarak; sodyum klorür, potasyum klorür, sodyum borat, sodyum borat dekahidrat, mannitol, sorbitol, gliserin, borik asit, potasyum nitrat, glukoz veya bunlarin karisimlari kullanilabilir.
Bulusta “emülsifiyer” terimi, birbiri içerisinde karismayan iki sivi faz arasinda homojen dagilimi saglayan maddeler olarak ifade edilmektedir. Emülsifiyer olarak polietilen glikol stearat, polisorbat, poligliseril oleat, polioksietilen lauril eter, lanolin, etoksilenmis lanolin, stearil alkol, setostearil alkol, setomakrogol, gliseril monostearat, setil alkol, polioksietilen lauril alkol, polioksi etilen sorbitan inoiiostearat, polioksietilen stearat, sorbitan monostearat, sodyum lauril sülfat, disodyuin EDTA, polioksietilen hidrojene hint yagi veya bunlarin karisimlari kullanilabilir.
Bulusta ”izotoni ayarlayici” olarak, polivinilpirolidon, sodyum klorür, potasyum klorür, sodyum borat, sodyuin borat dekahidrat, sodyum dihidrojen fosfat monohidrat, disodyum fosfat anhidrus, mannitol, sorbitol, gliserin, borik asit, potasyum nitrat, glukoz veya bunlarin karisimlari kullanilabilir.
Bulusta pH ayarlayici ajan olarak; sülfürik asit, sodyum hidroksit, sodyum klorit, hidroklorik asit, asetik asit, borik asit, anhidröz sodyum sülfit, sodyum sitrat, sodyum karbonat veya bunlarin karisimlari kullanilabilir.
Bulusta çözücü olarak; saflastirilmis su, enjeksiyonluk su, fizyolojik serum, sterilize damitilmis su gibi uygun sulu çözeltiler kullanilabilir.
Bulusta “koruyucu inadde” terimi mikrobiyal aktiviteye karsi koruyan maddeleri ifade etmektedir. Gerekli görüldügü durumda koruyucu madde olarak; p- hidroksibenzoik asit ester, sodyum benzoat, sodyum metil para hidroksibenzoat, sodyum propil para hidroksibenzoat, beiizoik asit, borik asit, etilendiamintetraasetik asit, sorbik asit, klorobütanol, benzetonyum klorür, benzododesinyum bromür, feniletil alkol, benzalkonyum klorür, parabenler, sodyum propionat, propilen glikol, sorbatlar, polikuatemiyum veya bunlarin karisimlari kullanilabilir.
Bulus esas olarak oftalmik kullanilmak üzere polisakkarid yapidaki dekstran ve/veya farmasötik olarak kabul edilebilir türevlerinin hidroksipropil metilselüloz (HPMC) ile kombinasyonunu ve farmasötik olarak kabul edilebilir yardimci maddeleri içeren farmasötik bilesim/lerin hazirlanmasi ile ilgilidir. Bulusun farmasötik bilesimlerinin oftalmik göz damlasi formunda olmasi temeldir. Bulusun diger bir özelligi Dekstran ve/veya farmasötik olarak kabul edilebilir türevlerinin hidroksipropil metilselüloz (HPMC) ile kombinasyonunu ve farmasötik olarak kabul edilebilir yardimci maddeleri içeren göz damlasi formülasyonuna koruyucu maddenin gerekli göiüldügü durumda eklenmesidir.
Dekstran ve/veya farmasötik olarak kabul edilebilir türevlerinin hidroksipropil metilselüloz (HPMC) ile kombinasyonunu ve farmasötik olarak kabul edilebilir yardimci maddeleri içeren fannasötik dozaj form/lari tahris edici özelliklerinin düsük olmasi, çabuk etki etmesi, gözde kuruluk yapmamasi, kullanimlarinin daha kolay olmasi gibi üstünlüklere sahiptir ve bu farmasötik bilesimler fiziksel ve kimyasal kararlilik açisindan oldukça stabil bir davranis sergilemistir.

Claims (1)

  1. ISTEMLER . Oftalmik kullanilmak üzere polisakkarid yapidaki uygun etken madde ve/veya farmasötik olarak kabul edilebilir türevlerinin monoterapi olarak tek basina kullanildigi veya bu etken maddenin diger uygun aktif ajan/lar ile kombinasyonunu ve farrnasötik olarak kabul edilebilir uygun yardimci madde/leri içeren farmasötik bilesim/lerin hazirlanmasi. . Istem 1, deki belirtilen farmasötik bir bilesim olup özelligi; polisakkarid yapidaki uygun etken maddenin sakizlar, selüloz türevleri (hidroksipropil metilselüloz, karboksipropil metilselüloz), dekstranlar (dekstran 85, 70, 60 veya 40), mukopolisakkaridler ve/veya farmasötik olarak kabul edilebilir türevleri arasindan seçilmesidir. . Istem 1' deki belirtilen farmasötik bir bilesim olup özelligi; polisakkarid yapidaki uygun etken maddenin tercihen Dekstran 70 olmasidir. . Istem 1“ deki belirtilen famiasötik bir bilesim olup özelligi; diger uygun aktif ajan/ larin etilselüloz, hidroksietil selüloz, hidroksipropil selüloz, hidroksipropil metilselüloz (HPMC), metil selüloz, karboksipropil metilselüloz ve/veya farmasötik olarak kabul edilebilir türevleri arasindan seçilmesidir. . Istem 1” deki belirtilen farmasötik bir bilesim olup özelligi; diger uygun aktif ajan/larin tercihen hidroksipropil metilselüloz (HPMC) olmasidir. . Istem 1”de belirtilen farmasötik bilesim/ler olup özelligi; dozaj formunun damla (solüsyon, süspansiyon, çözelti), krem, jel, merhem, losyon, liniment (sivi merhem), solüsyon, süspansiyon, emülsiyon (su/yag, yag/su) ve sivi çözelti arasindan seçilmesidir. . Istem 6'da belirtilen farmasötik `bilesim/ler olup özelligi; dozaj formunun tercihen göz damlasi (solüsyon, süspansiyon, çözelti) olmasidir. . Istem l”de belirtilen farmasötik bilesim/ler olup özelligi; Dekstran ve/veya farmasötik olarak kabul edilebilir türevlerinin hidroksipropil metilselüloz (HPMC) ile kombinasyonunu ve farmasötik olarak kabul edilebilir yardimci maddeleri içeren göz damlasi formülasyonuna koruyucu maddenin gerekli görüldügü durumda eklenmesidir. . Yukarida belirtilen istemlerden herhangi birine göre farmasötik bir bilesim/ler olup özelligi; göz kurulugu (kseroftalmi), gözün kurulugundan dolayi olusan yanma ve iritasyonda geçici rahatlama, diger iritasyonlara karsi koruyucu olarak, minör iritasyonlar veya günes ya da rüzgara maruz kalma sonucu olusan rahatsizlik hissini geçici olarak giderilmesinde profilaktik ve/veya semptomatik ve/veya terapötik tedavisinde endike olmasidir.
TR2016/03837A 2016-03-24 2016-03-24 Oftalmi̇k farmasöti̇k terki̇pler TR201603837A1 (tr)

Priority Applications (1)

Application Number Priority Date Filing Date Title
TR2016/03837A TR201603837A1 (tr) 2016-03-24 2016-03-24 Oftalmi̇k farmasöti̇k terki̇pler

Applications Claiming Priority (1)

Application Number Priority Date Filing Date Title
TR2016/03837A TR201603837A1 (tr) 2016-03-24 2016-03-24 Oftalmi̇k farmasöti̇k terki̇pler

Publications (1)

Publication Number Publication Date
TR201603837A1 true TR201603837A1 (tr) 2017-10-23

Family

ID=64564480

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
TR2016/03837A TR201603837A1 (tr) 2016-03-24 2016-03-24 Oftalmi̇k farmasöti̇k terki̇pler

Country Status (1)

Country Link
TR (1) TR201603837A1 (tr)

Similar Documents

Publication Publication Date Title
ES2751248T3 (es) Agente protector queratoconjuntival o agente inhibidor de trastornos queratoconjuntivales
BRPI1015996B1 (pt) Composição oftálmica de múltiplas doses contendo complexos de borato-poliol
TW201630614A (zh) 無刺激性眼用聚乙烯吡咯啶酮-碘組成物
US11806415B2 (en) Hypochlorous acid-based eyelid cleansers
JP7355539B2 (ja) 眼科組成物
KR20160096112A (ko) 드라이아이 치료용 점안제
JP2015071553A (ja) 異物感緩和点眼剤
JP7458159B2 (ja) 眼科組成物
JP2024010178A (ja) 眼科組成物
JP2023126377A (ja) 眼科組成物
WO2013046059A2 (en) Methods and compositions for tamarind-based ocular disease treatment in combination with trehalose
US10286035B2 (en) Ophthalmic treatment composition and vehicle for delivery of pharmaceutical substances or therapeutic agents
KR20160096376A (ko) 히알루론산, 미네랄 오일 및 계면활성제를 포함하는 안과용 조성물
TR201603837A1 (tr) Oftalmi̇k farmasöti̇k terki̇pler
TR201603173A1 (tr) Oftalmi̇k farmasöti̇k bi̇leşi̇mler
TW201625219A (zh) 液體組成物及其製造方法
TR201603016A1 (tr) Poli̇mer i̇çeren oftalmi̇k farmasöti̇k bi̇leşi̇mler
TR201615165A1 (tr) Oftalmi̇k farmasöti̇k bi̇leşi̇mler
US20230149337A1 (en) Ophthalmic formulation and its use
JP2017007995A (ja) 洗眼剤組成物及び洗眼方法
JP2020105222A (ja) ビタミンaを含有する水性組成物
TR201612233A1 (tr) Oftalmi̇k farmasöti̇k bi̇leşi̇mler
TR201606768A1 (tr) Oftalmi̇k farmasöti̇k terki̇pler
WO2005100362A1 (ja) プラノプロフェンを含有する液状外用剤