SE450437B - Elektrokemisk cell - Google Patents

Elektrokemisk cell

Info

Publication number
SE450437B
SE450437B SE7901160A SE7901160A SE450437B SE 450437 B SE450437 B SE 450437B SE 7901160 A SE7901160 A SE 7901160A SE 7901160 A SE7901160 A SE 7901160A SE 450437 B SE450437 B SE 450437B
Authority
SE
Sweden
Prior art keywords
metal
glass
electrochemical cell
cell
oxide
Prior art date
Application number
SE7901160A
Other languages
English (en)
Other versions
SE7901160L (sv
Inventor
A H Taylor
Original Assignee
Mallory & Co Inc P R
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Mallory & Co Inc P R filed Critical Mallory & Co Inc P R
Publication of SE7901160L publication Critical patent/SE7901160L/sv
Publication of SE450437B publication Critical patent/SE450437B/sv

Links

Classifications

    • HELECTRICITY
    • H01ELECTRIC ELEMENTS
    • H01MPROCESSES OR MEANS, e.g. BATTERIES, FOR THE DIRECT CONVERSION OF CHEMICAL ENERGY INTO ELECTRICAL ENERGY
    • H01M6/00Primary cells; Manufacture thereof
    • H01M6/14Cells with non-aqueous electrolyte
    • HELECTRICITY
    • H01ELECTRIC ELEMENTS
    • H01MPROCESSES OR MEANS, e.g. BATTERIES, FOR THE DIRECT CONVERSION OF CHEMICAL ENERGY INTO ELECTRICAL ENERGY
    • H01M50/00Constructional details or processes of manufacture of the non-active parts of electrochemical cells other than fuel cells, e.g. hybrid cells
    • H01M50/10Primary casings; Jackets or wrappings
    • H01M50/147Lids or covers
    • H01M50/166Lids or covers characterised by the methods of assembling casings with lids
    • H01M50/169Lids or covers characterised by the methods of assembling casings with lids by welding, brazing or soldering
    • YGENERAL TAGGING OF NEW TECHNOLOGICAL DEVELOPMENTS; GENERAL TAGGING OF CROSS-SECTIONAL TECHNOLOGIES SPANNING OVER SEVERAL SECTIONS OF THE IPC; TECHNICAL SUBJECTS COVERED BY FORMER USPC CROSS-REFERENCE ART COLLECTIONS [XRACs] AND DIGESTS
    • Y02TECHNOLOGIES OR APPLICATIONS FOR MITIGATION OR ADAPTATION AGAINST CLIMATE CHANGE
    • Y02PCLIMATE CHANGE MITIGATION TECHNOLOGIES IN THE PRODUCTION OR PROCESSING OF GOODS
    • Y02P70/00Climate change mitigation technologies in the production process for final industrial or consumer products
    • Y02P70/50Manufacturing or production processes characterised by the final manufactured product

Landscapes

  • Chemical & Material Sciences (AREA)
  • Chemical Kinetics & Catalysis (AREA)
  • Electrochemistry (AREA)
  • General Chemical & Material Sciences (AREA)
  • Engineering & Computer Science (AREA)
  • Manufacturing & Machinery (AREA)
  • Sealing Battery Cases Or Jackets (AREA)
  • Secondary Cells (AREA)
  • Primary Cells (AREA)
  • Connection Of Batteries Or Terminals (AREA)

Description

H0 450 437 to 2 Oxid Ungefärlig procenthalt SiO2 70-75* B20; 20 Ål2O3 H~8 Naao i 11-7 K20 6 BaO O-2 I tidigare angivna kända kondensatorer och natriumceller är ovanstående silikat- eller borosilikatglas relativt stabila med föga eller ingen sönderdelning ens vid användning under hög temperatur. Faktum är att natriumceller som haft glas-till-me- tall-förslutningar tillhört värmeceller. Om emellertid samma glas användes som förslutning i litiumceller utsättes de för sönderdelning. Denna sönderdelning kan tillskrivas det faktum att oxidmassan i dessa glas under sådana betingelser reduceras eller kan reduceras till metall, icke-metall, eller oxid av ett reducerat oxidationsstadium.
Ett syfte med föreliggande uppfinning är därför att åstad- komma ett medel varigenom normalt använda silikat- och/eller bo- rosilikat-förslutningsglas kan skyddas från sönderdelning under lång tid i litiumceller.
Enligt föreliggande uppfinning erhålles en elektrokemisk cell som omfattar en litiumanod, en elektrolyt och en katod i en behållare med en glas-metall-förslutning som en del därav, var- vid glaset i förslutningen blir föremål för sönderdelning i en omgivning som innehåller litium, varvid väsentligen hela ytan av glaset som är exponerat för det inre av behållaren är täckt med ett material som omfattar en metalloxid med en fri bildninge- energi över -fl19 kJ/gatom syre vid 300°K, en polyolefin, eller ett vidhäftande polymert fluorokol.
Enligt uppfinningen uppnås också ett sätt att förhindra sönderdelning av en glas-metall~förslutning i en elektrokemisk cell med en litiumanod, som omfattar beläggning av väsentligen hela ytan av glaset som är exponerat för cellens inre med ett material som utgöres av metalloxider med en fri bildningsenergí över-H19 kJ/gatom syre vid BOOOK, polyolefin, eller vidhäftande polymera fluorokol.
Föreliggande uppfinning omfattar ett skydd av den del av glaset i en glas-till-metall-förslutning i en elektrokemisk litiumcell, som är exponerad för cellens inre. 10 15 25 30 35 HO 3 450 457 Skyddet utgöres i en form av ett tunt skikt av en metall- oxid som har en fri bildningsenergi över-H19 kJ/gatom syre vid 30o°K. teten av silikat- och borosilikatglas som normalt användes i glas- Det har visat sig att sådana metalloxider skyddar integri- till-metall-förslutningar. Exempel på dessa oxider omfattar alu- nánümnxid(Al2O3),nioboxid (Nb2O5), kalciumoxid (CaO), magnesium- oxid (MgO), baríumoxid (Ba0), strontiumoxíd (SrO), zirkoniumoxid (ZrO2) och berylliumoxid (BeO).
Alternativt kan även icke ledande, icke~reaktiva polymera material, t ex polyolefin såsom polyeten och polypropen, och vid- häftande fluorokol, användas för att skydda silikat- eller boro- Skyddspo- lymeren bör också vara stabil i förhållande till övriga cellkom- silikatförslutningsglaset i glas-metall-förslutningen. ponenter. Följaktligen kan polyolefin ej användas i celler med tionylklorid (SOCl2) depolarisatorer, men däremot i celler med svaveldioxid (S02) depolarisatorer, eller fasta depolarisatorer såsom silverkromat (Ag2CrO4), fluorokol ((CFx)n), manganoxid (MnOX), kvicksilverkromat (HgCr0¿), och kvicksilveroxid (HgO).
Skyddsmaterialet anbringas på den yta av glaset som skall vetta mot cellens inre efter det att glas-metall-förslutningen bildats. glas-till-metall-förslutningen i ett organ, t ex ett cell-lock, Vid tillverkningen av elektrokemiska celler formas åtskilt från huvuddelen av cellbehållaren, vilket organ därefter fästes till huvuddelen av cellbehållaren så att förslutningen blir en del av cellbehållaren.
Om skyddande metalloxider användes kan oxidmaterialet an- bringas genom pulverisering och mekanisk påföring av oxidmate- rialet som ett tunt likformigt skikt på glasytan. Exempel på en sådan påföring omfattar sprutning och påborstníng av oxidma- teríalet. Alternativt kan oxidpulvret blandas likformigt med ett flyktigt lösningsmedel eller en bärarvätska såsom bensen eller aceton så att en pasta bildas, och pastan kan därefter spridas ut på glasytan.
Oxiden kan också föreligga i form av en sintrad eller icke-sintrad tejp. Tejpen göres så att den passar efter formen av ytan av glaset och anbringas därefter mekaniskt på glaset.
Efter det att metalloxiden anbringats på glasytan bríngas den att häfta vid denna genom smältning varigenom glaset och me- talloxiden uppvärmes till en temperatur vid vilken glaset blir klibbigt. Denna temperatur för silikat- eller borosilikatglas 10 15 20 25 450 437 är i allmänhet cirka 100000. Eventuellt kan glaset och bunden me- talloxid glödgas vidare vid en lägre temperatur av cirka UOOOC för att stäfle.integriteten av bindningen mellan metalloxiden och glaset.
Tjockleken av metalloxidskiktet behöver endast vara minimal, en god mekanisk påföríng av skiktet är i allmänhet den reglerande faktorn. Även om polymera skyddsmaterial såsom polypropen och poly- eten finns tillgängliga i användbar skivform, är det lämpligt att belägga sådana material på glaset för att åstadkomma ett mer intimt skyddsskikt. Ett polymert fluorokolmaterial som är lämpligt att använda enligt föreliggande uppfinning är ett sådant som är be- ständígt mot kemisk inverkan av komponenterna i elektrolytcellen; är elektriskt isolerande, dvs har en elektrisk resistivitet av minst cirka 1013 ohm-cm eller högre; är fuktbeständíg; har god dimensionsstabilitet, slaghållfasthet, draghällfasthet och är stabil under lång tid; flyter vid höjd temperatur; och som för- blir en väsentligen kontinuerlig, vidhäftande, elektrolythärdig beläggning vid de normala drifttemperaturerna för litiumcellen.
Lämpliga polymera fluorokolmaterial är sådana som omfattar upprepade enheter med formeln vari n betecknar ett heltal lika med eller större än 2, och vari K betecknar grupper varav minst en i varje upprepad enbet är en annan grupp än fluor. De grupper i den upprepade enheten som ej är fluor är i allmänhet klor, brom, väte, RY5, -ORY3, vari Y be- tecknar en halogen eller väte, som båda kan finnas närvarande i en grupp, och blandningar därav, vari R betecknar en alkylkedja med 1-6 kolatomer.
Exempel på användbara fluorokol omfattar: FEP-sampolymerer, som är sampolymerer av fluorerad eten och propen, varvid en sådan sampolymor marknndsföres som "Teflon" WMP-hurts av H- I- IH Poul de Nemours & Co., Inc., Wilmington, Delaware, USA; PVF2 som är en homopolymer av vinylidenfluorid, varvid en sådan polymer mark- nadsföres som "Kynar" av Pennwalt Corp. Philadelphia, Pennsylvania, USA; EFTE-sampolymerer som är sampolymerer av eten och tetruf1u»~ “n 10 15 20 25 30 H0 s 450 437 roeten; E-CTFE~sampolymerer såsom "halar", som försäljes av Allied Chemical Corp. of Morristown, New Jersey, USA; CTFE-poly- merer som är klorotrifluoroetylenharts såsom "KEL-F" från BM Co. eller "plaskon" från Allied Chemical Corp.; PVF-polymerer som är polyvinylfluoridhartser såsom "Tedlar", från E. I. du Pont de Nemours & Co. Inc.; och polymerer med en fluorokol-ryggrad och en perfluoroalkoxi (PFA)-sidokedja, vari alkoxigruppen innehål- PFA-polymer kan erhållas från E. I. du Pont de Nemours & Co. Inc. nell polytetrafluoroeten saknar förmågan att på ett riktigt sätt ler från 1-6 kolatomer.
Det har visat sig att konventio- häfta vid glasytor och är därför icke lämplig att använda vid föreliggande uppfinning.
Vid bildande av skyddsskiktet anbringas polymert material på vad som under användning blir den inre ytan av ett glaselement.
Polymermaterialet kan anbringas på ytan av glaselementet genom: (a) placering av en förform av polymeren intill glasytan; eller (b) förvärmning av glasytan till en temperatur som är tillräck- lig för att få pulverformiga partiklar att häfta vid denna, samt passering av ytan genom en fluidíserad bädd som innehåller par- tiklar av polymert material suspenderade i luft; eller (c) riktande av pulverformiga partiklar, som bäres upp av luft, mot en förvärmd glasyta från en manuellt hanterad eller automa- tisk pulversprutpistol; eller ' (d) borstning av polymerpartiklar över glasytan; eller (e) doppning av ytan i ett bad som innehåller pulverformiga po- lymerpartiklar suspenderade i en lämplig flytande bärare, som får polymerpartiklarna att häfta vid ytan; eller (f) blåsning av pulverformiga polymerpartiklar förbi en elekt- riskt laddad glasyta; eller (g) elektroavsättning av partiklar av polymermaterialet ur en partikeldispersion i ett lämpligt flytande dispergermedium, ge- nom neddoppning av glasytan i mediet och utnyttjande av elektris- ka krafter för att bringa polymererna att avsättas över ytan.
Polymer som anbringats på glasytan behandlas så att polyme- ren flyter samman under bildande av en väsentligen kontinuerlig, vidhäftande beläggning av det polymera fluorokolmaterialct. Be- läggningen kan vidhäftas permanent till ytan genom behandling av pâförda partiklar med enbart värme eller genom användning av en kombination av värme och tryck. Den värmemängd eller mängd av värme och tryck, som erfordras för att bilda beläggningen bör 10 15 20 - 25' 30 35 _w _materialet. 450 457 6 vara tillräckligt för att smälta samman polymeren till en enhet- lig, väsentligen icke-porös massa som häftar vid glaselementet, utan att skadligt påverka önskade polymeregenskaper, såsom förmå- gan att vara kemiskt inert gentemot elektrolytkomponenterna och elektriskt isolerande, genom övervärmning av det partikelformiga Allmänt gäller att ett polymert fluorokolpulver som är användbart enligt föreliggande uppfinning har en smältpunkts- temperatur av cirka 15000 till 40000, lämpligen en smältpunkt mel- lan 22500 och cirka 325°C. Anbringandet av tryck minskar vanli- gen den värmemängd som erfordras för att bilda önskad, vidhäftande beläggning. Normalt kan ett tryck av cirka 0,25 MPa, lämpligen cirka 0,34 till 1,5 MPa, anbringas på pulvret under bildandet av skyddsbeläggningen.
Bifogade ritning visar schematiskt en skyddad g1as-till-me- tallförslutning i en litiumcell. En cell 10 förseglas i den övre änden med en glas-metall-förslutning. Komponenterna i glas-metall- förslutningen omfattar en yttre metallring 12 som är svetsad el- ler på annat sätt förseglat vidhäftat till en cellbehållarkropp 11 vid dess yttre omkrets, en silikat- eller borosílikatglasring 13 som är förseglad till den yttre ringen 12, samt ett centralt metalliskt pâfyllningsrör 13 som går igenom och är förseglat till mittdelen av glasringen 13. Röret 14 fungerar som en ledning för införing av flytande elektrolyt i cellen, och som en strömavtaga- re och pol för cellen. Ett skikt av litium 16 som utgör cellens anod eller negativa pol är fästat till en del av röret 1H och separerat från glasringen 13 genom ett skyddsskikt 15. Skydds- skiktet 15 utgöres av något icke-ledande material som är stabilt i en litiumomgivning eller vid en litíumpotential och som också är stabïw i förhållande till elektrolyten eller elektrolytlös- ningsmedlet 19 i cellen. Metalloxider med en fri hildnings- energi större än ~ü19 kJ/gatom syre vid 300°K eller polyolefiner eller andra polymermaterial, såsom vidhäftande fluorokcl som Le- skrivits ovan, med liknande icke-ledande, icke-reaktiva egenska- per ger erforderligt skydd av förslutningsglaset. Skyddsskiktet 15 isolerar glasringen 13 fullständigt eller väsentligen fullstän- Skyddsskiktet 15 behöver endast ha en minimal tjocklek tillräcklig för att täcka den exponerade inre digt från cellens inre. ytan av glasringen eller organet 13. En ökad tjocklek skulle medföra olägenheten med minskad cellkapacitet utan att samtidigt större skydd uppnås. 10 15 20 25 50 35 Jm 456 437 En separator 17 tillverkad av ett icke-ledande jonpermea- belt material såsom polypropen separerar elektroniskt lítiumano- den 16 från katoden 18. Katoden 18 omfattar ett katodaktivt ma- terial såsom sílverkromat eller kolfluorid (CFx)n, eller ett kol- haltigt substrat för lösliga aktiva katodmaterial såsom flytande oxihalider, icke-metalloxider, eller icke-metallíska halider.
Sådana lösliga aktiva katodmaterial omfattar svaveldioxíd (S02), tionylklorid (SOCl2), fosforoxiklorid (POCl5), selenoxiklorid (SeOCl2), svaveltrioxid (S03), vanadinoxitriklorid (VOCl3), kro- mylklorid (CrO2Cl2), svaveloxiklorid (SO2Cl2), nítrylklorid (NO2Cl), nitrosylklorid (NOCl), kvävedioxid (N02), svavelmono- klorid (S2Cl2), svavelmonobromid (S2Br2) och blandningar därav.
Andra aktiva katodmaterial omfattar MnOX (x är approximativt lika med 2), HgCrOn, HgO, och allmänna metallhalíder, oxider, kromat, dikromat, permanganat, perjodat, molybdat, vanadat, kal- kogenider och blandningar därav.
Elektrolytlösningsmedel som användes i lítiumceller omfat- tar organiska lösningsmedel såsom tetrahydrofuran, propylenkarbo- nat, dimetylsulfat, dimetylsulfoxid, N-nitrosodimetylamin, gamma- butyrolakton, dimetylkarbonat, metylformiat, butylformiat, di- Elektrolytsal- ter till sådana celler omfattar lättmetallsalter såsom perklorat, metoxietan, acetonitril och N:N-dimetylformamid. tetrakloroaluminat, tetrafluoroborat, halider, hexafluorofosfat, hexafluoroarsenat och klovoborat.
De metaller som användes till behållaren och den yttre ringen 12 och metallröret lä bestämmes av deras kemiska förenlig- het med sådana cellkomponenter som elektrolytsalt och lösnings- medel och respektive katod- och anodmaterial för vilka de funge- rar som strömavtagare och/eller poler. Litium är således kombi- nerbart med sådana metaller som koppar, järn, stål, rostfritt stål av alla typer, nickel, titan, tantal, molybden, vanadín, niob, volfram och metallegeringar såsom "Kovar", “Inconel" och "Monel". anod-strömavtagaren och polen.
Dessa metaller kan allmänt omfatta den negativa eller Följaktligen kan pâfyllningsrö- ret 1U vara tillverkat av någon av dessa metaller.
Exempel på metaller och metallegeringar som är kombinerba~ ra med svaveldioxid omfattar aluminium, titan, tantal, vanadin, volfram, niob och molybden.
Exempel på metaller som är kombinerbara med silverkromat omfattar titan, tantal, molybden, vanadin, krom, volfram och 10 15 20 25 30 35 U0 '450 437 _ 8 rostfritt stål.
Exempel på metaller och metallegeringar som är kombinerba- ra med tionylklorid som är kraftigt oxiderande omfattar titan, molybden, niob, tantal, volfram, "Kovar", "Inconel" och "Monel".
Ovanstående metaller kan följaktligen användas (med ett kombinerbart katodmaterial) antingen som yttre metallring 12 el- ler som material i behållaren 11 i den utföringsform som visas 9 på ritningen.
Olika modifieringar vad gäller placering, konstruktion, geometri och material i cellelementen kan göras utan att uppfin- níngens omfattning påverkas. Exempelvis behöver den metalliska polgenomgângen 14 ej vara ihålig (någon annan anordning kan an- vändas för införing av elektrolyt) och det är heller ej nödvän- digt att den sträcker sig utanför cellens yttre yta om den en- bart användes för polanslutning. Placeringen av elektrodmateria- len kan vara omvänd och även då behövs skyddsskiktet 15 eftersom en sönderdelning av glas-metall-förslutningen fortfarande skulle ske, med utgångspunkt från den del av glaset som ligger närmast litiet.
Följande exempel som avser identiskt konstruerade celler, med respektive utan skyddsmedel enligt uppfinningen, visar dess effekt vad gäller att fördröja sönderdelningen utav glas-metall- förslutningen i litiumceller. Dessa exempel är dock endast åskådliggörande och skall ej ses som en begränsning.
Exempel 1 (känd teknik) En elektrokemisk cell av knapptyp tillverkades (med en ytt- re diameter av 11,ü mm och en höjd av 5,3 mm) med en litiumanod, och lnplJithmmetrakloroaluminat (LiAlClu) i tionylklorid (SOCl2) som elektrolyt, varvid tionylkloriden fungerar som ett lösligt depolarisatormaterial på en kolhaltig katod. Ett cell-lock med en ytterdiameter av 11,1 mm och en tjocklek av 1,2 mm, omfattande en axiellt centralt placerad metallstav som omges av en ring av borosilikatglas Oïusite DF 98", ett "Fusite K"-glas) som förseg- lats därtill och en yttre metallring som omger glasringen och är förseglad till denna, svetsades till den öppna övre änden av Glas- ' ringen hade en diameter av 9,2 mm, en tjocklek av 1,2 mm (höjd) en cellbehållare, varigenom cellen tíllslöts hermetískt. och en vikt av 35 mg. En litiumanod bars upp på metallstaven = och låg direkt under borosilikatglasríngen, utan något skydds- skikt däremellan. Efter två veckors förvaring vid BOOC undersök- 10 15 20 25 30 9 450 437 tes cellen med en helíum-läcksökningsanordning och visade sig läcka.
Exempel 2 (känd teknik) En cell som tillverkats på samma sätt som cellen ieflempel l testades genom återloppskokning i ett bad av elektrolytlösningen i två veckor och visade sig också läcka.
Exemgel 3 En cell tillverkades på samma sätt som cellen i exempel l men med en beläggning av aluminiumoxid på den exponerade inre Aluminiumcxidbeläggningen påfördes glasring- Cirka 10 mg aluminium- ytan av glasringen. ens inre yta innan cellen monterades ihop. oxid blandades med ett bensenlösningsmedel tills en pastaformig blandning erhölls. Därefter anbringades denna pasta på den expo- nerade inre ytan av glasringen. Glasringen med pastaformig be- läggning uppvärmdes till 100000 i 15 minuter varigenom den flyk- tiga bensenen avdrevs, och därefter värmebehandlades vid 400°C i ytterligare 15 minuter. Cellen undersöktes därefter med en helium- läcksökningsanordning och visade sig vara hermetisk.
Exemgel H En cell som tillverkas på samma sätt som cellen enligt exempel 5 testades genom återloppskokning i ett bad av elektroly- ten i två veckor och visade sig vara hermetisk.
Exemgel 5 En cell som tillverkas på samma sätt som cellen i exempel 3 men med cirka 6 mg kalciumoxid (CaO) i stället för aluminium- oxiden undersöktes på liknande sätt och visade sig vara herme- tisk.
'Exemgel 6 En cell som tillverkats på samma sätt som cellen i exempel 5 behandlades genom återloppskokning i ett elektrolytbad i två veckor och visade sig vara hermetisk.

Claims (6)

450 437 10 Patentkrav
1. Elektrokemisk cell omfattande en litiumanod, en elektro- lyt och en katod i en behållare, vilken behållare har en glas- till-metall-förslutning som en del därav, k ä n n e t e c k n a d av att för att förhindra sönderdelning av glaset i denna förslut- ning, väsentligen hela ytan av glaset som är exponerat för behål- larens inre är vidhäftande täckt med ett skyddsmaterial som om- fattar en metalloxid med en fri bildningsenergi över -H19 kJ/- gatom syre vid BOOOK, en polyolefin, eller ett vidhäftande poly- mert fluoqdkolväte, som utgöres av en sampolymer av Fluorerad eten och propen, homopolymerer av vínylidenfluorid, sampolymerer av eten och tetrafluoroeten, klorotriFluoroetylenhartser, sampolymerer av eten och klorotrifluoroeten, polyvinylfluoridharts, och polymerer med en fluoflqkolryggrad och en perfluoroalkoxisídokedja vari alkoxi- gruppen innehåller från 1-6 kolatomer.
2. Elektrokemisk cell enligt krav 1, k ä n n e t e c k - n a d av att glaset är ett silikat eller ett borosilikat.
3. Elektrokemisk cell enligt krav 1 eller 2, k ä n n e - t e c k n a d av att skyddsmaterialet är alumíniumoxid, kalcium- oxid, nioboxid, magnesiumoxid eller bariumoxid. Ä.
4. Elektrokemisk cell enligt krav 3, k ä n n e t e c k - n a d av att katoden utgöres av flytande oxihalider, flytande icke-metalliska oxider, flytande icke-metalliska halider, metall- halider, metalloxider, metallkromat eller dikromat, metallpermang- anat och perjodat, metallmolybdat, metallvanadat, metallkalkogeni- der och blandningar därav. _
5. Elektrokemisk cell enligt krav H, k ä n n e t e c k - n a d av att katoden är svaveldioxid eller tíonylklorid.
6. Elektrokemisk cell enligt krav 1 eller 2, k ä n n e - t e c k n a d av att skyddsmateríalet är polyeten eller poly- propen.
SE7901160A 1978-02-10 1979-02-09 Elektrokemisk cell SE450437B (sv)

Applications Claiming Priority (1)

Application Number Priority Date Filing Date Title
US05/876,786 US4168351A (en) 1978-02-10 1978-02-10 Stabilized glass-to-metal seals in lithium cell environments

Publications (2)

Publication Number Publication Date
SE7901160L SE7901160L (sv) 1979-08-11
SE450437B true SE450437B (sv) 1987-06-22

Family

ID=25368577

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
SE7901160A SE450437B (sv) 1978-02-10 1979-02-09 Elektrokemisk cell

Country Status (14)

Country Link
US (1) US4168351A (sv)
JP (1) JPS54111634A (sv)
BE (1) BE874052A (sv)
CA (1) CA1120536A (sv)
CH (1) CH640084A5 (sv)
DE (1) DE2904396A1 (sv)
DK (1) DK55979A (sv)
FR (1) FR2423062A1 (sv)
GB (1) GB2014354B (sv)
IL (1) IL56395A (sv)
IT (1) IT1110627B (sv)
NL (1) NL7900997A (sv)
NO (1) NO149298C (sv)
SE (1) SE450437B (sv)

Families Citing this family (38)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US4315974A (en) * 1978-05-01 1982-02-16 Medtronic, Inc. Electrochemical cell with protected electrical feedthrough
EP0017436B1 (en) * 1979-03-29 1984-06-13 Union Carbide Corporation Hermetically sealed electrochemical cell and method of making same
US4556613A (en) * 1979-07-03 1985-12-03 Duracell Inc. Resistant glass in glass-metal seal and cell terminal structure for lithium electrochemical cells
EP0035074A3 (de) * 1980-02-04 1981-10-21 Power Conversion, Inc. Korrosionsbeständige Poldurchführung für galvanische Zellen
DE3033130A1 (de) * 1980-09-03 1982-04-01 Brown, Boveri & Cie Ag, 6800 Mannheim Elektrochemische speicherzelle
US4362792A (en) * 1980-12-01 1982-12-07 Emerson Electric Co. Conductor seal assembly
US4350747A (en) * 1981-06-16 1982-09-21 Union Carbide Corporation Electrochemical cell with externally coated hermetic seals
FR2510310A1 (fr) * 1981-07-21 1983-01-28 Gipelec Traversee etanche de borne negative et generateur electrochimique faisant application de cette traversee
JPS5873564U (ja) * 1981-11-12 1983-05-18 日立マクセル株式会社 密閉形電池
JPS5873563U (ja) * 1981-11-12 1983-05-18 日立マクセル株式会社 密閉形電池
US4410608A (en) * 1981-12-21 1983-10-18 Gte Products Corporation Electrochemical cell
US4376811A (en) * 1981-12-21 1983-03-15 Gte Products Corporation Electrochemical cell
US4405694A (en) * 1981-12-21 1983-09-20 Gte Products Corporation Electrochemical cell
US4482615A (en) * 1982-09-30 1984-11-13 Power Conversion, Inc. Lithium anode comprising copper strip in contact with lithium body and lithium-sulfur dioxide battery utilizing same
JPS60121266U (ja) * 1984-01-24 1985-08-15 松下電器産業株式会社 細形リチウム電池
US4598466A (en) * 1984-11-16 1986-07-08 Cordis Corporation Feedthrough
US4609598A (en) * 1985-11-04 1986-09-02 Union Carbide Corporation Electrochemical cell
US4833049A (en) * 1986-09-19 1989-05-23 Emerson Electric Co. Terminal assembly having two sealing layers
CA1279694C (en) * 1986-09-22 1991-01-29 Richard L. Teaford Terminal pin seal for a hermetic terminal assembly
US5104755A (en) * 1989-06-15 1992-04-14 Medtronic, Inc. Glass-metal seals
US5306581A (en) * 1989-06-15 1994-04-26 Medtronic, Inc. Battery with weldable feedthrough
DE4104840A1 (de) * 1991-02-16 1992-08-20 Abb Patent Gmbh Brennstoffzellenanordnung
AU3299995A (en) * 1994-10-04 1996-04-18 Medtronic, Inc. Protective feedthrough
US6017656A (en) * 1996-11-27 2000-01-25 Medtronic, Inc. Electrolyte for electrochemical cells having cathodes containing silver vanadium oxide
US5766797A (en) * 1996-11-27 1998-06-16 Medtronic, Inc. Electrolyte for LI/SVO batteries
US5870272A (en) * 1997-05-06 1999-02-09 Medtronic Inc. Capacitive filter feedthrough for implantable medical device
US6531238B1 (en) 2000-09-26 2003-03-11 Reliant Energy Power Systems, Inc. Mass transport for ternary reaction optimization in a proton exchange membrane fuel cell assembly and stack assembly
US6509588B1 (en) 2000-11-03 2003-01-21 Cardiac Pacemakers, Inc. Method for interconnecting anodes and cathodes in a flat capacitor
US7479349B2 (en) 2002-12-31 2009-01-20 Cardiac Pacemakers, Inc. Batteries including a flat plate design
JP2004228086A (ja) * 2003-01-17 2004-08-12 Wilson Greatbatch Technologies Inc ハーメチックシールされたボタン電池
US8605411B2 (en) 2010-09-16 2013-12-10 Avx Corporation Abrasive blasted conductive polymer cathode for use in a wet electrolytic capacitor
US8514547B2 (en) 2010-11-01 2013-08-20 Avx Corporation Volumetrically efficient wet electrolytic capacitor
US8259435B2 (en) 2010-11-01 2012-09-04 Avx Corporation Hermetically sealed wet electrolytic capacitor
JP2017528865A (ja) * 2014-06-23 2017-09-28 ショット アクチエンゲゼルシャフトSchott AG 板状の別個の要素を有する蓄電システム、板状の別個の要素、並びにその製造方法、及びその使用
WO2015197600A2 (de) * 2014-06-23 2015-12-30 Schott Ag Elektrisches speichersystem mit einem scheibenförmigen diskreten element, diskretes element, verfahren zu dessen herstellung sowie dessen verwendung
WO2016087311A2 (de) * 2014-12-01 2016-06-09 Schott Ag Elektrisches speichersystem mit einem scheibenförmigen diskreten element, diskretes scheibenförmiges element, verfahren zu dessen herstellung sowie dessen verwendung
US10283275B2 (en) 2016-05-20 2019-05-07 Greatbatch Ltd. Feedthrough seal apparatus, system, and method
US11369800B2 (en) 2017-11-06 2022-06-28 KYOCERA AVX Components Corporation EMI feedthrough filter terminal assembly containing a laminated insulative seal

Family Cites Families (13)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US3248618A (en) * 1962-03-26 1966-04-26 Sprague Electric Co Self-clearing contact to metallized tantalum capacitor
US3421945A (en) * 1965-08-11 1969-01-14 Sonotone Corp Fusion-sealed metal-enclosed rechargeable battery cell
US3639675A (en) * 1968-10-02 1972-02-01 Hitachi Ltd Laminated glass stem and method of making same
US3472701A (en) * 1969-06-27 1969-10-14 Standard Oil Co Battery seal
US3736190A (en) * 1972-03-02 1973-05-29 Mallory & Co Inc P R Hermetically sealed structures for organic electrolyte systems
US4053692A (en) * 1972-12-12 1977-10-11 P. R. Mallory & Co., Inc. Hermetically sealed cells
FR2276761A1 (fr) * 1974-06-28 1976-01-23 Accumulateurs Fixes Appareil electrique a boitier etanche
US4048401A (en) * 1975-01-09 1977-09-13 Gte Laboratories Incorporated Hermetically sealed primary electrochemical cell and a method for its production
GB1554758A (en) * 1975-09-29 1979-10-31 Greatbatch Found Lithiumbromine cell and method of making the same
US4080489A (en) * 1976-03-08 1978-03-21 P. R. Mallory & Co. Inc. Means for improving contact between Li and the anode current collector
CA1078008A (en) * 1976-03-08 1980-05-20 P. R. Mallory And Co. Hermetically sealed cell
JPS5399425A (en) * 1977-02-10 1978-08-30 Fuji Electrochemical Co Ltd Seal plate for alkaline battery and method of manufacturing same
US4128703A (en) * 1977-07-05 1978-12-05 Wilson Greatbatch Ltd. Lithium-iodine cell

Also Published As

Publication number Publication date
NO790421L (no) 1979-08-13
IL56395A (en) 1982-02-28
GB2014354A (en) 1979-08-22
IT7920091A0 (it) 1979-02-09
NO149298B (no) 1983-12-12
NO149298C (no) 1984-03-21
IL56395A0 (en) 1979-03-12
DE2904396A1 (de) 1979-08-16
IT1110627B (it) 1985-12-23
CH640084A5 (de) 1983-12-15
BE874052A (fr) 1979-05-29
DE2904396C2 (sv) 1988-04-21
GB2014354B (en) 1982-07-14
SE7901160L (sv) 1979-08-11
FR2423062B1 (sv) 1983-09-09
NL7900997A (nl) 1979-08-14
JPS54111634A (en) 1979-09-01
CA1120536A (en) 1982-03-23
DK55979A (da) 1979-08-11
US4168351A (en) 1979-09-18
FR2423062A1 (fr) 1979-11-09

Similar Documents

Publication Publication Date Title
SE450437B (sv) Elektrokemisk cell
US4233372A (en) Hermetic seal for electrochemical cell
KR101108290B1 (ko) 열가소성 밀봉 부재가 개선된 비수성 전지
JP2004296447A (ja) 有機電解液電池
KR101556748B1 (ko) 코팅막이 형성된 음극판을 포함하는 전지
US5015542A (en) Electrochemical cell having a safety vent closure
GB1590006A (en) Fluorocarbon seal for electrochemical devices
US4020246A (en) Low temperature primary electrolyte cell
US4971868A (en) Hermetically sealed nonaqueous cell with positive terminal pin and perchlorate electrolyte
EP0067278B1 (en) Externally coated hermetic seals for use with electrochemical cells
CA1078008A (en) Hermetically sealed cell
US6455192B1 (en) Battery case
JPS5825076A (ja) 気密性負端子插通部材及び該部材を使用した電気化学的発電機
KR102463422B1 (ko) 전고체 전지용 음극 및 이의 제조 방법
JP2752361B2 (ja) 正極端子ピンと過塩素酸塩電解質を有する密閉された非水性電池
EP0239164B1 (en) Battery comprising one or more electrochemical cells having a negative electrode of an alkali metal
KR820000358B1 (ko) 유리-금속으로 용봉시킨 개량 리튬전지
KR101253359B1 (ko) 열가소성 밀봉 부재가 개선된 비수성 전지
US20200075991A1 (en) Medium-low heat driven sodium-based secondary battery and manufacturing method therefor
KR20190010891A (ko) 중저온 구동 나트륨 이차 전지 및 그의 제조 방법
KR101937806B1 (ko) 중저온 구동 나트륨 이차 전지 및 그의 제조방법
GB2200792A (en) A sealant for electrochemical cells
KR20180057997A (ko) 중저온 구동 나트륨 이차 전지 및 그의 제조 방법
EP0422966A1 (en) Electrochemical cell having a safety vent closure
JPS5842170A (ja) 非水電解液電池

Legal Events

Date Code Title Description
NUG Patent has lapsed

Ref document number: 7901160-7

Effective date: 19880627

Format of ref document f/p: F