SE419737B - Anordning for lossning av bulkmaterial fran ett forradsutrymme - Google Patents
Anordning for lossning av bulkmaterial fran ett forradsutrymmeInfo
- Publication number
- SE419737B SE419737B SE7804113A SE7804113A SE419737B SE 419737 B SE419737 B SE 419737B SE 7804113 A SE7804113 A SE 7804113A SE 7804113 A SE7804113 A SE 7804113A SE 419737 B SE419737 B SE 419737B
- Authority
- SE
- Sweden
- Prior art keywords
- scraper
- conveyor
- vertical conveyor
- bulk material
- protective tube
- Prior art date
Links
Classifications
-
- B—PERFORMING OPERATIONS; TRANSPORTING
- B65—CONVEYING; PACKING; STORING; HANDLING THIN OR FILAMENTARY MATERIAL
- B65G—TRANSPORT OR STORAGE DEVICES, e.g. CONVEYORS FOR LOADING OR TIPPING, SHOP CONVEYOR SYSTEMS OR PNEUMATIC TUBE CONVEYORS
- B65G65/00—Loading or unloading
- B65G65/30—Methods or devices for filling or emptying bunkers, hoppers, tanks, or like containers, of interest apart from their use in particular chemical or physical processes or their application in particular machines, e.g. not covered by a single other subclass
- B65G65/34—Emptying devices
- B65G65/40—Devices for emptying otherwise than from the top
- B65G65/46—Devices for emptying otherwise than from the top using screw conveyors
- B65G65/463—Devices for emptying otherwise than from the top using screw conveyors arranged vertically or substantially vertically within the container
-
- B—PERFORMING OPERATIONS; TRANSPORTING
- B65—CONVEYING; PACKING; STORING; HANDLING THIN OR FILAMENTARY MATERIAL
- B65G—TRANSPORT OR STORAGE DEVICES, e.g. CONVEYORS FOR LOADING OR TIPPING, SHOP CONVEYOR SYSTEMS OR PNEUMATIC TUBE CONVEYORS
- B65G67/00—Loading or unloading vehicles
- B65G67/60—Loading or unloading ships
- B65G67/606—Loading or unloading ships using devices specially adapted for bulk material
Landscapes
- Engineering & Computer Science (AREA)
- Mechanical Engineering (AREA)
- Ocean & Marine Engineering (AREA)
- Aviation & Aerospace Engineering (AREA)
- Ship Loading And Unloading (AREA)
- Filling Or Emptying Of Bunkers, Hoppers, And Tanks (AREA)
Description
I 7so411s-4 L 2 typ är förhållandevis dyra och förekommer icke i alla hamnar, där lossning av bulkmaterial är önskvärd. Man har därför i fartyg in- stallerat fasta lossningsanordningar av diverse slag. De i far- tygen anordnade lossningsanordningarna av känd typ har varit mycket invecklade och haft nackdelen, att de icke möjliggjort ett 1 huvud- sak fullständigt avlägsnande av allt bulkmaterial. Särskilda svå- righeter har ocksâ förelegat vid lossning av sådana svåra bulkmate- rial som sojaderivat, cement eller aluminiumoxid.
Ett ändamål med föreliggande uppfinning är att åstadkomma en ny anordning för lossning av bulkmaterial från ett förrådsutrymme, t ex ett lastrum eller en silo, varvid denna anordning, som på känt sätt omfattar en vertikaltransportör, vars inmatningsände befinner sig nära förrådsutrymmets botten, skall möjliggöra en mera långt- gående maskinell tömning av förrådsutrymmet än vad som varit möj- ligt med kända lossningsanordningar i motsvarande kostnadsläge. Andra ändamål med uppfinningen kommer att framgå av den efterföljande be- skrivningen. I Anordningen enligt föreliggande uppfinning omfattar en skrap- anordning för lossning av bulkmaterial från ett förrådsutrymme, såsom ett lastrum eller en silo, vilken anordning omfattar en ver- tikaltransportör, vars inmatningsände befinner sig nära förråds- utrymmets botten, och en skrapanordning, som är anordnad att skrapa bulkmaterialet i riktning mot vertikaltransportörens inmatningsän- de och som är svängbar runt vertikaltransportören och tillika vid sin ena ände svängbart lagrad nära vertikaltransportörens inmat- ningsände för svängning mellan ett uppfällt läge, i vilket skrap- .anordningen sträcker sig uppåt i huvudsak längs vertikaltransportö- ren, och ett nedfällt läge, i vilket skrapanordningen sträcker sig utmed förrâdsutrymmets golv, och anordningen enligt uppfinningen kännetecknas därav, att skrapanordningen är teleskopiskt förlängbar och vid sin nämnda ena ände upp- och nedfällbart svängbart lagrad på ett runt vertikaltransportören anordnat skyddsrör, vilket är ro- terbart runt vertikaltransportören för svängning av skrapanord- ningen runt denna. 7 Skrapanordningen kan härvid ha en serie på kedjor fastsatta skrapor. En annan möjlighet är att utforma skrapanordningen såsom en matarskruv med minst en utvändig, längs en skruvlinje sig sträck- ande skrapvinge.
Vertikaltransportören har företrädesvis en inmatare vid sin inmatningsände, och denna inmatare kan sträcka sig ned i en runt vertikaltransportören anordnad inmatningsbrunn, till vilken skrap- anordningen transporterar bulkmaterialet. Brunnen kan härvid ha 3 7ao411s-4~ en anordning för att åstadkomma ett tunt luftskikt mellan brunnens botten och bulkmaterialet, vilket kan vara fördelaktigt vid loss- ning av sådana material som cement, aluminiumoxid och sojaderivat.
Just i samband med lossning av typen sojaderivat kan problem uppstå, när lasten i fartyget packas under fartygets gång. Lasten kan i ett sådant fall trycka hårt mot vertikaltransportören eller dess skydds- rör, så att det kan vara svårt att starta lossningsförloppet. I ett sådant fall är det enligt en vidareutveckling av uppfinningen för- delaktigt att låta skyddsröret sträcka sig genom ett tryckupptag- ningsrör, i vilket skyddsröret är roterbart anordnat. Skraptranspor- tören utformas i ett sådant fall lämpligen såsom en teleskopisk skraptransportör, som är öppen i sidled, så att transportören kan rö- ra sig i sidled genom materialet. En annan möjlighet är att utnyttja en skraptransportör i form av en teleskopisk matarskruv med en utvän- dig, skruvlinjeformigt sig sträckande skrapvinge. Vid början av loss- ningsförloppet låter man skrapanordningen successivt gräva ett ring- formigt rum runt tryckupptagningsröret, varefter normalt lossníngs- förlopp kan påbörjas.
Såsom nämnts ovan, skall skrapanordningen vara teleskopiskt för- längbar, för att den vid roteringen runt vertikaltransportören skall kunna förlängas fram till alla hörn och områden av förrâdsutrymmet.
Förlängbarheten kan härvid åstadkommas med hjälp av ett hydrauliskt kolv- och cylinderaggregat, men det är också möjligt att använda andra förlängningsanordningar. Om skrapanordningen är en kedjeskrap- transportör, är det fördelaktigt att anordna tre skrapkedjor vid isidan av varandra, varvid den mellersta skrapkedjan anordnas på en stativenhet, som kan skjutas ut i längdled relativt de båda andra skrapkedjeanordningarna.
Om skrapanordningen däremot har formen av en skruvtransportör med utvändig skrapvinge, kan förlängbarheten åstadkommas genom att skruvtransportören utformas av två eller flera i varandra telesko- piskt inskjutbara tuber med var sin utvändig skrapvinge.
Uppfinningen skall i det följande närmare beskrivas under hän- visning till de bifogade ritningarna. Fig 1 visar schematiskt en sektion genom ett lastrum i ett bulktransportfartyg, som har en loss- ningsanordning enligt föreliggande uppfinning. Fig 2 visar schema- tiskt en sektion längs linjen II-II i fig l, varvid skraptransportö- ren emellertid befinner sig 1 ett annat svängningsläge. Fig 3 visar schematiskt ett parti av ett fartyg uppifrån och visar en annorlunda placering av lossningsanordningen i fartygets lastrum. Fig 4 visar en schematisk vertikalsektion genom nederänden av en lossningsanordning enligt föreliggande uppfinning. Fig 5 visar en sektion längs linjen V-V i fig 4. Fig 6 visar en sektion längs linjen VI-VI i fig 4 och 1ae4113~4 I 4 visar sålunda en ändvy av skrapanordningen. Fíg 7 visar en modifi-lv kation av skrapanordningen i fig 4. Fig 8 visar en sektion längs linjen_VIIl-VIII i fig 7 och visar sålunda en ändvy av skrapanord- ningen. Fig 9 visar en schematisk sektion genom nederdelen av en annan utföringsform av lossningsanordningen enligt uppfinningen.
Fig 10 visar en sektion längs linjen X-X i fig 9. Fig ll visar sche- matiskt en sektion genom en ytterligare utföringsform av en loss- ningsanordning enligt_uppfinningen. Fig l2 och 13 visar tvâ mot fig 2 och 3 svarande, alternativa placeringar av lossningsanordningen enligt uppfinningen.
I fig l visas ett fartyg 10, som ligger vid en kaj ll. I far- tygets lastrum 12 är en lossningsanordning 13 enligt uppfinningen anordnad. Lossningsanordningen har en vertikaltransportör 14, som tjänar till att lyfta upp i fartygets lastrum befintligt bulkmate- rial 15 till en horisontaltransportör 16. Horisontaltransportören och vertikaltransportören är förbundna med varandra med hjälp av _ någon lämplig övergångsanordning 17. Vid det visade utföringsexemp- let består både vertikaltransportören 14 och horisontaltransportö- ren 16 av skruvtransportörer. Vertikaltransportören drives medelst en motor 18, medan horisontaltransportören drives medelst en motor 19. Hórisontaltransportörens utmatningsände är förbunden med ett _störtrör 20, genom vilket det lossade bulkmaterialet faller ned till en landbaserad borttransportör 21.
Vertikaltransportören 14 har vid sin inmatningsände förbundits med en inmatare 22, som tvångsmässigt inmatar bulkmaterialet i skruv- transportörens inmatningsände. Inmataren 22 sträcker sig ned i en brunn 23, vars botten sluttar ned mot inmataren 22. Inmataren och vertikaltransportören sträcker sig genom ett skyddsrör 24, som vid. sin nederände har en gaffelkonsol, som vid sin ytterände har en . axel 26. Axeln 26 tjänar till svängbar fasthållning av en skraptrans- portör 27. Skraptransportören kan vara utformad t ex såsom visas i fig 4-6 och har en utskjutbar del 28. Skraptransportören 27 är me- delst en hisslina 29 förbunden med en hissanordning 30, som är an- ordnad inuti skyddsröret 24 och som tjänar till att reglera skrap- transportörens vinkelläge relativt skyddsröret 24.
Skyddsröret 24 är vid sin övre ände roterbart förbundet med lastrummets tak 31. För att åstadkomma rotation hos skyddsröret finns en drivmotor 32.
Inuti skyddsröret kan dessutom finnas en stege 33, genom vilken personal kan kliva ned i lastrummet för att utföra service och under- håll.
Funktionen av den beskrivna lossningsanordningen är följande: 5 7804113-4 I normalfallet befinner sig skraptransportöreH'7[ 28 i sitt upp- fällda läge, då den sträcker sig längs utsidan av skyddsröret 24 och sålunda är väsentligen parallell med vertikaltransportören 14.
Skraptransportören intager detta läge, när fartyget lastas. När lossningen sedan skall påbörjas, svänges horisontaltransportören 16 ut till det i fig l visade läget och påbörjas lossningen genom att vertikaltransportören 14 och dess inmatare 22 startas. Om ma- terialet i lastrummet kan klassas såsom friflytande material, kan lossningen med hjälp av enbart vertikaltransportören fortgå ända tills en krater med den normala rasvinkeln för ifrågavarande mate- rial bildats. Härefter svänges skraptransportören 27, 28 medelst hissanordningen 29, 30 till anliggning mot materialet 15, t ex såsom visas i fig 1. Skraptransportören bringas härvid att skrapa materialet ned mot brunnen 23 och den däri inskjutande inmataren 22. Skraptransportören får sedan successivt skrapa material från alla delar av lastrummet mot brunnen 23. Härvid svänges skyddsrö- ret 24 och skraptransportören 27, 28 i endera riktningen av dubbel- pilen 34. Under denna svängning förlängas eller hopskjutes skrap- transportören alltefter behov, så att skraptransportörens ytterände ständigt befinner sig nära lastrummets 12 väggar. I fig 2 visas ett utskjutningsläge, där ytterdelen 28 skjutits ända ut till ett hörn av lastrummet. Under den successiva lossningen av materialet fälles skraptransportören successivt ned medelst hissanordningen 29, 30, tills skrapanordningen slutligen kommer att skrapa det sista bulkmaterialet från lastrumsgolvet.
För att möjliggöra rationell lossning kan man på olika höjdni- våer utmed skyddsröret 24 ha anordnat fönster 35, genom vilken per- sonalen kan iakttaga skraptransportörens arbete och därigenom reg- lera roteringen av skyddsröret 24 och nedfällningsläget av skrap- transportören 27, 28.
I fig 2 har visats en konstruktion, där lossningsanordningens vertikaltransportör placerats centralt i lastrummet. Detta är en föredragen placeringen, om lastrummets centrum är tillgänglig för ändamålet. Ibland är det emellertid fördelaktigare att välja andra placeringar av lossningsanordningen. I fig 3 visas en annan möjlig- het, där varje lastrum har två lossningsanordningar 13 enligt upp- finningen. Dessa lossningsanordningar är anordnade vid två motståen- de väggar 36 mellan angränsande lastrum. vardera vertikaltranspor- tören med tillhörande skraptransportör 27 avverkar härvid hälften av lastrummet.
I utföringsformen enligt fig 3 har man i angränsande lastrum 12' anordnat en lossningsanordning 13' på motstående sida av last- rumsväggen 36. De båda på ömse sidor om lastrumsväggen 36 placerade 78Q411š-é 5 lossningsanordningarna 13, 13' har vid det visade utföringsexempletl en gemensam horisontaltransportör 16. I fig 3 antydes med streckade linjer 12" att lastrummen 12, 12' är koniskt avsmalnande neråt, var- vid konvinkeln är sådan, att den ungefär motsvarar den naturliga rasvinkeln för avsett bulkmaterial.
- I fig 12 visas ett ytterligare exempel på hur lossningsanord- ningen kan placeras i lastrum i ett fartyg. Här finns en lossnings- anordning 13 i vartdera lastrummet 12, och lossningsanordningarna 13 i två angränsande lastrum är förbundna med en gemensam horisontal- transportör 16. I fig 13 visas ett ytterligare exempel, där loss- ningsanordningarna l3 placerats i ett hörn av var sitt rektangulärt förråd eller lastrum 12. 4 ' I fig 4-6 visas en utföringsform av en skraptransportör i loss- ningsanordningen enligt uppfinningen. I dessa figurer har samma hän- visníngsbeteckningar utnyttjats som i fig l och 2.
Såsom framgår särskilt av fig 5 och 6 har skraptransportören 27, 28 tre skrapkedjor 37, 38, 39. Skrapkedjorna 37, 38 uppbäres av nedåt- skjutande konsoler 40' på en lâdbalkkonstruktion 40, som vid sin ena ände är svängbart lagrad på axeltappen 26. Skrapkedjan 39 uppbäres av en U-balk 41, som vänder sina skänklar neråt och som är inskjut- bar mellan skrapkedjorna 37, 38. Förskjutningsläget regleras med hjälp av ett hydrauliskt kolv- och cylinderaggregat 42. Skrapkedjor- na 37, 38 löper över kedjehjul 43, 44, medan kedjetransportören 39 löper över kedjehjul 45, 46. Kedjehjulen 43 drives med hjälp av en motor 47, som sålunda direkt driver kedjetransportörerna 37, 38. Ked- jetransgortören 39 drives däremot indirekt med hjälp av tre kedje- hjul 48, som är stelt fastsatta på en gemensam, roterbart lagrad axel 49. De tre kedjehjulen 48 ingriper med var sin av kedjorna 37, 38, 39.
De olika kedjorna 37, 38, 39 har schematiskt visade skrapelement 50.
Av fig 4 framgår, att skraptransportören 27, 28 kan fällas ned till anliggning mot lastrummets 12 golv, så att golvet kan helt skra- pas rent.
I fig 4 visas också en möjlig utföringsform med en luftad eller fluidiserad botten hos brunnen 23. I brunnens bottenvägg har följakt- ligen placerats ett antal munstycken 51, genom vilka luft kan in- sprutas mot bulkmaterialet i brunnen 23. Luften tillföres via led- ningar 52 från en tryckluftkälla 53. Denna konstruktion har visats schematiskt, eftersom den år av allmänt känd konstruktion.
I utföringsformen enligt fig 4-6 åstadkommas förlängningen av skraptransportören 27, 28 med hjälp av hydraul- och cylinderaggre- gatet 42. I fig 7 och 8 visas en annan möjlighet att åstadkomma 1 8 7ao411s-4 förlängbarhet hos skraptransportören 27, 28. l fig-7 och 8 har an- vänts samma hänvisningsbeteckningar som i fig 4-6 för lika komponen- ter.
I stället för hydraul- och cylinderaggregatet 42 utnyttjas i ut- föringsformen enligt fig 7 och 8 en kedja 54, som medelst ett kedje- fäste 55 är förenad med bakänden av skraptransportörens 28 balk 41, som i detta fall är en U-balk. Balken 41 är liksom tidigare styrd för longitudinell rörelse i förhållande till lådbalken 40. Kedjan 54 löper över brythjul 56, 57 och ledhjul 58, 59. Alla dessa kedje- hjul är roterbart lagrade på axeltappar, som är förbundna med låd- balken 40. Det ena kedjehjulet, nämligen brythjulet 56, drives me- delst en hydraulisk motor 60. Genom igângsättning av den hydrauliska motorn 60 kan sâlunda_fästet 55 förflyttas utmed lådbalken 40 med ty åtföljande resultat, att balken 41 förskjutes i longitudinell rflduflng; Drivkraftöverföringen mellan skrapkedjorna 37, 38 och skrapked- jan 39 sker på samma sätt som i fig 4-6 med hjälp av tre kedjehjul 48 på en gemensam axel 49.
I fig 9 och 10 visas en ytterligare utföringsform av uppfin- ningen, varvid skraptransportören 27, 28 utformats på annat sätt.
Liksom vid de tidigare utföringsformerna har skyddsröret 24 vid sin nederände gaffelkonsoler 25, som uppbär en axeltapp 26. Axeltappen 26 tjänar till lagring av en lâdbalk 40, som vid sin ytterände är förbunden med hisslinan 29. I lastrummets 12 golv finns liksom ti- digare en brunn 23 för vertikaltransportörens 14 inmatare 22.
I fig 9 och 10 har skraptransportören 27, 28 utformats såsom en teleskopisk matarskruvtransportör med utvändig matarvinge. Trans- portördelen 27 är sålunda en rörformig transportör, som i närheten av sin ytterände har medelst ett lager 61 lagrats för rotation på lådbalken 40. På motsvarande sätt finns ett motsvarande lager vid andra änden av lådbalken. Den såsom skruvtransportör med en utvän- dig, skruvlinjeformigt sig sträckande skrapvinge utformade skrap- transportören 27 drives medelst en motor 63. I matarskruven 27 är den på motsvarande sätt utformade skraptransportören 28 teleskopiskt inskjuten. Skraptransportörens 28 läge relativt skraptransportören 27 regleras med hjälp av ett hydrauliskt kolv- och cylinderaggregat 64, som är anordnat inuti skraptransportören 27 och vars kolvstáng är roterbart lagrad i ett lager 65. De båda matarskruvarna eller skraptransportörerna 27, 28 är ovridbara relativt varandra och kom- mer sålunda att rotera gemensamt kring sin geometriska axel.
I fig 10 visas hur man kan bringa skraptransportören 27, 28 ar- beta vid skraptransportörens rotation kring den vertikala geometris- NÛÅWB-ê I s ka axeln hos vertikaltransportören 14. Man kan sålunda skjuta ut skraptransportören 28 stegvis, varvid skrapmönsterlinjen 66 kan er- hållas. Utskjutningsläget hos skraptransportören 28 både vid denna utföringsform och vid övriga utföringsformer kan regleras manuellt men kan mekaniseras med hjälp av någon kurvstyrning eller någon annan automatisk styrning, så att varje önskad skrapmönsterlinje kan erhållas, t ex rektangulär.
I fig ll visas en sektion, som motsvarar sektionen i fig l men som visar en annan utföringsform av lossningsanordningen enligt uppfinningen. _ Liksom i utföringsformen enligt fig 1 har skraptransportören 27, 28 vid sin nederände svängbart monterats på en gaffelkonsol 25, vilken är fastsatt på nederänden av ett skyddsrör 24 kring vertikal- transportören 14. Skyddsröret 24 är vid sin överände roterbart upp- buren på en uppbyggnad 67 på lastrummets tak 31. Med hjälp av motorn 32 och en nedväxlingsenhet 68 och ett drev 69, som ingriper med en kuggkrans 70 på rörets 24 överände, kan röret 24 roteras. Vid utfö- ringsformen enligt fig ll sträcker sig skyddsröret 24 genom ett tryckupptagande rör 71, som upptill och nedtill är medelst en tät- ning 72 tätat mot utsidan av röret 24. Röret 7l är företrädesvis men ej nödvändigtvis medelst hållare 73 ovridbart fastsatt vid lastrum- mets vägg.
Vid den i fig ll visade utföringsformen har skraptransportören 27, 28 utformats med skrapkedjor med öppna sidor, så att skraptrans- portören kan föras genom bulkmaterialet i sidled. Alternativt kan skraptransportörerna 27, 28 utformas i enlighet med fig 9 och 10.
Konstruktionen enligt fig ll är särskilt avsedd för icke fri- flytande, icke fluidiserbara material, t ex sojaderivat. Sådana mate- rial packas mycket hårt mot tryckupptagningsröret 71 och skulle, om de hade packats direkt mot skyddsröret 24 ha utövat en mycket av- sevärd friktion, som skulle försvårat roteringen av skyddsröret 24.
När lasten skall börja lossas, startar man omedelbart skraptrans- portören 27, 28, som härvid börjat draga ner material mot den i brunnen 23 roterande inmataren 22. Efter en stund börjar man lång- samt rotera skyddsröret 24 med hjälp av motorn 32 och drivkrafttå- get 68, 69, 70. Skraptransportören 27, 28 kommer härvid att succes- sivt gräva upp ett cylindriskt hål runt det tryckupptagande röret 71, som härvid antingen genom friktion mot omgivande bulkmaterial eller medelst hållarna 73 fasthålles i sitt rotationsläge. Härefter fortsät- ter roteringen av skyddsröret 24 med fastsittande skraptransportör 27, 28, varvid skraptransportören 27, 28 successivt fälles ned och
Claims (5)
1. l. Anordning för lossning av bulkmaterial (15) från ett för- râdsutrymme (12), såsom ett lastrum eller en silo, vilken anordning (13) omfattar en vertikaltransportör (14), vars inmatningsände (22) befinner sig nära förrådsutrymmets botten, och en skrapanordning (27, 28), som är anordnad att skrapa bulkmaterialet i riktning mot vertikaltransportörens inmatningsände och som är svängbar runt ver- tikaltransportören och tillika vid sin ena ände svängbart lagrad (vid 26) nära vertikaltransportörens inmatningsände för svängning mellan ett uppfällt läge, i vilket skrapanordningen sträcker sig uppåt i huvudsak längs vertikaltransportören, och ett nedfällt lä- ge, i vilket skrapanordningen sträcker sig utmed förrådsutrymmets golv, k ä n n e t e c k n a d därav, att skrapanordningen (27, 28) är teleskopiskt förlängbar och vid sin nämnda ena ände upp- och ned- fällbart svängbart lagrad på ett runt vertikaltransportören (14) an- ordnat skyddsrör (24), vilket är roterbart runt vertikaltransportö- ren för svängning av skrapanordningen runt denna.
2. Anordning enligt patentkravet l, vid vilken skrapanordning- en (27, 28) har på kedjor (37, 38, 39) fastsatta skrapar (50), vacmwsw u, k ä n n e t e c k n a d därav, att skrapanordningen (27, 28) har tre bredvid varandra anordnade skrapkedjor (37, 38, 39) , av vilka den mellersta (39) är utskjutbar i riktning från vertikaltranspor- törens (14) inmatningsände (22).
3. Anordning enligt patentkravet l, vid vilken skrapanordningen i (27, 28) har formen av en roterbar axel (27) med minst en utvändig, längs en skruvlinje sig sträckande skrapvinge (62), k ä n n e- t e c k n a d därav, att den roterbara axeln är en teleskopiskt hopskjutbar matarskruv (27, 28) med minst en utvändig, skruvlinje- formigt sig sträckande skrapvinge (62).
4. Anordning enligt patentkravet l, 2 eller 3, k ä n n e- t e c k n a d därav, att skrapanordningen (27, 28) har ett hydrau- liskt kolv- och cylinderaggregat (42, 64) för förlängning och för- kortning av skrapanordningen. K
5. Anordning enligt något av de föregående patentkraven, k ä n n e t e c k n a d därav, att skyddsröret (24) är utöver hu- vudparten av sin längd omgivet av ett i beröring med bulkmaterialet (15) kommande tryckupptagningsrör (71), i förhållande till vilket skyddsröret är roterbart. 2 ANFÖRDA PUBLIKATIONER : Frankrike 1 368 040 (65 0 :32) _ Tyskland I 077 603 (B65G 67/58), 2 628 593 (B63B 27/22) US 3 148 784 (214-15)
Priority Applications (8)
Application Number | Priority Date | Filing Date | Title |
---|---|---|---|
SE7804113A SE419737C (sv) | 1978-04-12 | 1978-04-12 | Anordning for lossning av bulkmaterial fran ett forradsutrymme |
DE19792914553 DE2914553A1 (de) | 1978-04-12 | 1979-04-10 | Anlage zur entladung von schuettgut aus einem vorratsraum |
GB7912825A GB2020622B (en) | 1978-04-12 | 1979-04-11 | Unloading bulk material |
ES479553A ES479553A1 (es) | 1978-04-12 | 1979-04-11 | Un aparato para descargar material a granel desde un espacio de almacenaje. |
US06/029,090 US4286909A (en) | 1978-04-12 | 1979-04-11 | Apparatus for unloading bulk material from a storage space |
JP54044833A JPS5930622B2 (ja) | 1978-04-12 | 1979-04-12 | 貯蔵所からばら材料を荷卸しする装置 |
KE3428A KE3428A (en) | 1978-04-12 | 1984-07-20 | Apparatus for unloading bulk material from a storage space |
HK764/84A HK76484A (en) | 1978-04-12 | 1984-10-11 | Apparatus for unloading bulk material from a storage space |
Applications Claiming Priority (1)
Application Number | Priority Date | Filing Date | Title |
---|---|---|---|
SE7804113A SE419737C (sv) | 1978-04-12 | 1978-04-12 | Anordning for lossning av bulkmaterial fran ett forradsutrymme |
Publications (3)
Publication Number | Publication Date |
---|---|
SE7804113L SE7804113L (sv) | 1979-10-13 |
SE419737B true SE419737B (sv) | 1981-08-24 |
SE419737C SE419737C (sv) | 1984-08-27 |
Family
ID=20334587
Family Applications (1)
Application Number | Title | Priority Date | Filing Date |
---|---|---|---|
SE7804113A SE419737C (sv) | 1978-04-12 | 1978-04-12 | Anordning for lossning av bulkmaterial fran ett forradsutrymme |
Country Status (8)
Country | Link |
---|---|
US (1) | US4286909A (sv) |
JP (1) | JPS5930622B2 (sv) |
DE (1) | DE2914553A1 (sv) |
ES (1) | ES479553A1 (sv) |
GB (1) | GB2020622B (sv) |
HK (1) | HK76484A (sv) |
KE (1) | KE3428A (sv) |
SE (1) | SE419737C (sv) |
Families Citing this family (30)
Publication number | Priority date | Publication date | Assignee | Title |
---|---|---|---|---|
GB2060553B (en) * | 1979-05-09 | 1983-04-20 | Wood J G M | Silo unloader |
JPS57114783A (en) * | 1980-12-29 | 1982-07-16 | Hitachi Zosen Corp | Bulk cargo ship |
DE3119292A1 (de) * | 1981-05-14 | 1982-12-02 | Fördertechnik Hamburg Harry Lässig (GmbH & Co), 2000 Schenefeld | "vorrichtung zum entladen von schiffen mit schuettgut" |
US4738350A (en) * | 1982-09-02 | 1988-04-19 | Miller Formless Co., Inc. | Apparatus for unloading bulk materials |
US4718537A (en) * | 1982-09-02 | 1988-01-12 | Miller Formless Co., Inc. | Feeder head assembly |
NO151404C (no) * | 1982-12-01 | 1985-04-10 | Kaare Haahjem | Toemme- og trimmeanordning for styrtgods |
JPS6012535U (ja) * | 1983-07-01 | 1985-01-28 | 日立造船株式会社 | 旋回式リクレ−マ |
JPS6085538U (ja) * | 1983-11-21 | 1985-06-12 | 三井造船株式会社 | 円形ド−ム式貯蔵庫の払出し装置 |
DE3422569A1 (de) * | 1984-06-18 | 1985-12-19 | Jörg Wolfgang 4130 Moers Buddenberg | Silo mit kreisrundem grundriss fuer schuettgueter |
SE446522B (sv) * | 1984-09-25 | 1986-09-22 | Siwertell Ab | Pamatningsanordning for en bandtransportor |
JPH034113Y2 (sv) * | 1984-10-02 | 1991-02-01 | ||
US4618304A (en) * | 1984-12-31 | 1986-10-21 | Finger Edward M | Silo hopper for silage unloaders |
DE3743659A1 (de) * | 1987-12-22 | 1989-07-06 | Schade Foerdertechnik Gmbh & C | Ein- und ausspeichervorrichtung fuer silos |
DE3840826A1 (de) * | 1988-12-03 | 1990-06-28 | Deere & Co | Foerdersystem fuer einen behaelter |
JPH049391Y2 (sv) * | 1988-12-27 | 1992-03-09 | ||
NO891741L (no) * | 1989-04-26 | 1990-10-29 | Walter Nilsen | Lossesystem for bulkmateriale. |
JPH03138221A (ja) * | 1989-10-20 | 1991-06-12 | Ito Seisakusho:Kk | 堆積物の切出し方法及びその装置 |
US5180272A (en) * | 1990-08-15 | 1993-01-19 | Cambelt International Corporation | Device and method for outloading bulk materials |
US5098247A (en) * | 1990-08-15 | 1992-03-24 | Cambelt International Corporation | Device and method for outloading bulk materials |
AU668514B2 (en) * | 1992-04-15 | 1996-05-09 | Cambelt International Corporation | Device and method for outloading bulk materials |
US5449263A (en) * | 1993-03-05 | 1995-09-12 | Cambelt International Corporation | Device and method for torque assist of drag arm |
FI97212C (sv) * | 1993-06-01 | 1996-11-11 | Jorma Mustakoski | Anordning för förflyttning av lösprodukter |
IT1318882B1 (it) * | 2000-09-20 | 2003-09-10 | Techint Spa | Gruppo di prelievo di materiali sfusi da una stiva di una nave. |
US7101140B2 (en) * | 2003-01-24 | 2006-09-05 | Metso Paper, Inc. | Apparatus for storage and unloading of granular material |
ES2387286B2 (es) * | 2011-02-09 | 2013-09-17 | Sergio OLMOS GUIO | Sistema modular de auto-descarga de mercancía a granel transportada en bodegas de buques. |
JP5966183B2 (ja) * | 2012-07-31 | 2016-08-10 | 宇部興産機械株式会社 | 水平スクリュー式サイロ及びこれを備えた貨物運搬船 |
JP6010816B2 (ja) * | 2012-07-31 | 2016-10-19 | 宇部興産機械株式会社 | 水平スクリュー式サイロ及びこれを備えた貨物運搬船 |
US10968058B2 (en) * | 2017-07-31 | 2021-04-06 | Luis Sucre | U reclaimer utility device apparatus |
CN111847621A (zh) * | 2020-08-24 | 2020-10-30 | 合肥安能智控技术有限公司 | 一种污水处理设备用多阶段药剂在线添加装置 |
US12089537B2 (en) * | 2021-10-07 | 2024-09-17 | Sukup Manufacturing Co. | Track driven sweep system for grain bins |
Family Cites Families (6)
Publication number | Priority date | Publication date | Assignee | Title |
---|---|---|---|---|
FR699355A (fr) * | 1930-06-26 | 1931-02-13 | Ernest Heckel | Appareil à transporteur à racloir et à bras de portée variable pour la reprise de matières entreposées |
DE1912420A1 (de) * | 1969-03-12 | 1970-09-24 | Schade Maschf Gustav | Entspeicherungsgeraet fuer Schuettguthalden |
FR2135048B1 (sv) * | 1971-05-04 | 1974-03-22 | Fives Lille Cail | |
US3990567A (en) * | 1972-02-24 | 1976-11-09 | Ab Scaniainventor | Ship unloading apparatus |
US3836019A (en) * | 1972-03-08 | 1974-09-17 | Kristian G Jebsen | Assembly for unloading powdered or similar material from a ship{40 s hold |
FR2275391A1 (fr) * | 1974-06-20 | 1976-01-16 | Barre Marcel | Dispositif pour vider les fonds de silos de stockage |
-
1978
- 1978-04-12 SE SE7804113A patent/SE419737C/sv not_active IP Right Cessation
-
1979
- 1979-04-10 DE DE19792914553 patent/DE2914553A1/de not_active Withdrawn
- 1979-04-11 GB GB7912825A patent/GB2020622B/en not_active Expired
- 1979-04-11 US US06/029,090 patent/US4286909A/en not_active Expired - Lifetime
- 1979-04-11 ES ES479553A patent/ES479553A1/es not_active Expired
- 1979-04-12 JP JP54044833A patent/JPS5930622B2/ja not_active Expired
-
1984
- 1984-07-20 KE KE3428A patent/KE3428A/xx unknown
- 1984-10-11 HK HK764/84A patent/HK76484A/xx unknown
Also Published As
Publication number | Publication date |
---|---|
JPS5584727A (en) | 1980-06-26 |
KE3428A (en) | 1984-08-10 |
US4286909A (en) | 1981-09-01 |
DE2914553A1 (de) | 1979-10-25 |
ES479553A1 (es) | 1980-01-01 |
HK76484A (en) | 1984-10-19 |
GB2020622B (en) | 1982-04-28 |
GB2020622A (en) | 1979-11-21 |
SE419737C (sv) | 1984-08-27 |
SE7804113L (sv) | 1979-10-13 |
JPS5930622B2 (ja) | 1984-07-27 |
Similar Documents
Publication | Publication Date | Title |
---|---|---|
SE419737B (sv) | Anordning for lossning av bulkmaterial fran ett forradsutrymme | |
NO327942B1 (no) | Anordning for pneumatisk overforing av borekaks over en plattform pa en oljerigg. | |
US4350467A (en) | Self-unloading cargo vessel | |
US6010295A (en) | Floating structure for the transfer of cargo | |
JPH0551734B2 (sv) | ||
EP0118531B1 (en) | Apparatus and method for unloading bulk materials | |
US5191966A (en) | Apparatus and method for unloading bulk materials | |
CA2140764C (en) | A device for guiding a loading/unloading buoy into a receiving space at the bottom of a vessel | |
US4483655A (en) | Vessel loading method | |
US3273942A (en) | Vacuum bulk cargo unloading system for ships | |
US4738350A (en) | Apparatus for unloading bulk materials | |
US4957198A (en) | Apparatus and method for unloading bulk materials | |
US7025553B1 (en) | Dredging vessel and method for recovering, transporting and off loading material | |
US4755094A (en) | Self-unloading barge and unloading apparatus therefor | |
US5078261A (en) | Apparatus and method for unloading bulk materials | |
US3990567A (en) | Ship unloading apparatus | |
WO2000006838A9 (en) | Dredging vessel and method for recovering, transporting and off-loading material | |
US4336877A (en) | Foldable unloading machine | |
NO742381L (sv) | ||
NO163221B (no) | Utstyr for lossing av bulkgods. | |
NO174615B (no) | Losseutstyr | |
AU640476B2 (en) | Arrangement on board a vessel | |
US1604676A (en) | Barge | |
EP0217561A1 (en) | Cargo-accommodating arrangements on ships for bulk cargo | |
US775164A (en) | Apparatus for loading vessels with coal or other material. |
Legal Events
Date | Code | Title | Description |
---|---|---|---|
NUG | Patent has lapsed |
Ref document number: 7804113-4 Effective date: 19880822 Format of ref document f/p: F |