RO118239B1 - Cutie de conexiune pentru cablu - Google Patents

Cutie de conexiune pentru cablu Download PDF

Info

Publication number
RO118239B1
RO118239B1 RO98-01211A RO9801211A RO118239B1 RO 118239 B1 RO118239 B1 RO 118239B1 RO 9801211 A RO9801211 A RO 9801211A RO 118239 B1 RO118239 B1 RO 118239B1
Authority
RO
Romania
Prior art keywords
cavity
sealing
housing
connection box
sealing material
Prior art date
Application number
RO98-01211A
Other languages
English (en)
Inventor
Dirk Roosen
Francis Dams
Drik Diddens
Maarten Michiels
Original Assignee
Raychem Sa Nv
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Priority claimed from GBGB9601370.1A external-priority patent/GB9601370D0/en
Priority claimed from GBGB9611370.9A external-priority patent/GB9611370D0/en
Application filed by Raychem Sa Nv filed Critical Raychem Sa Nv
Publication of RO118239B1 publication Critical patent/RO118239B1/ro

Links

Classifications

    • HELECTRICITY
    • H02GENERATION; CONVERSION OR DISTRIBUTION OF ELECTRIC POWER
    • H02GINSTALLATION OF ELECTRIC CABLES OR LINES, OR OF COMBINED OPTICAL AND ELECTRIC CABLES OR LINES
    • H02G15/00Cable fittings
    • H02G15/013Sealing means for cable inlets
    • HELECTRICITY
    • H02GENERATION; CONVERSION OR DISTRIBUTION OF ELECTRIC POWER
    • H02GINSTALLATION OF ELECTRIC CABLES OR LINES, OR OF COMBINED OPTICAL AND ELECTRIC CABLES OR LINES
    • H02G15/00Cable fittings
    • H02G15/08Cable junctions
    • H02G15/10Cable junctions protected by boxes, e.g. by distribution, connection or junction boxes
    • H02G15/113Boxes split longitudinally in main cable direction

Landscapes

  • Cable Accessories (AREA)
  • Installation Of Indoor Wiring (AREA)
  • Insertion, Bundling And Securing Of Wires For Electric Apparatuses (AREA)
  • Processing Of Terminals (AREA)
  • Gasket Seals (AREA)
  • Sealing Material Composition (AREA)

Abstract

Inventia se refera la o cutie de conexiune pentru cablu, care cuprinde: a) cel putin doua parti de carcasa (3) care, in cursul utilizarii, sunt impreunate si, atunci cand sunt impreunate, formeaza o cavitate (15) pentru continerea unui material de etansare (5), unul sau mai multe cabluri putandu-se extinde in cutia de conexiune prin aceasta cavitate (15); b) material de etansare (5) care este continut in cavitate (15) la impreunarea partilor de carcasa (3) si care realizeaza etansarea intre cablu sau cabluri si partea sau partile de carcasa (3); si c) cel putin un element elastic (7) care, in cursul utilizarii, este continut in cavitatea (15), astfel incat impreunarea partilor de carcasa (3), in cursul utilizarii, determina comprimarea elementului sau fiecarui element elastic (7) si determina astfel elementul sau fiecare element elastic (7), ca, prin elasticitatea sa, sa exercite o forta de comprimare asupra materialului de etansare (5), caracterizata prin aceea ca aceasta mai cuprinde unul sau mai multe elemente de etansare alungite (23) care, in cursul utilizarii, realizeaza etansarea intre fetele marginilor opuse (25) ale partilor de carcasa (3) si care intra in contact pentru etansare cu materialul de etansare (5) din cavitatea (12).

Description

Invenția se referă la o cutie de conexiune pentru cablu, de exemplu, o cutie pentru joncționare de cablu, care să acopere o joncțiune între cabluri. Prin cablu este desemnat un cablu de telecomunicații (cu conductor electric sau cu fibră optică), un cablu electric sau alt cablu conductor, un fir sau alt conductor, sau o fibră optică. De exemplu, cutia poate cuprinde înăuntru fibre optice și conexiuni între fibre optice.
Există multe tipuri de cutii de conexiune pentru cablu, multe dintre acestea formând o închidere etanșă în jurul cablului sau cablurilor cuprinse înăuntru. Astfel de etanșări sunt realizate într-o mare varietate de moduri. Unul dintre aceste moduri generale constă în prevederea unei cavități sau a unei incinte, la un capăt (sau, de obicei, la două capete), aparținând cutiei, cavitate prin care se extinde cablul (cablurile), și în prevederea de material de etanșare în cavitate, pentru a realiza o etanșare în jurul cablului (cablurilor). De exemplu, brevetul US 3796823 descrie o cutie de joncțiune pentru cablu sub forma a doua semicarcase în care etanșările de capăt sunt realizate prin intermediul unor manșoane elastice, apăsate de carcasă peste cablu (cabluri). Manșoanele sunt dispuse între niște umeri ai carcasei, folosindu-se niște benzi de etanșare de-a lungul cutiei de joncțiune, între semicarcase.
Cererea de brevet internațională PCT/GB94/02622 (publicația WO 95/15600) descrie un dispozitiv de formare a unei etanșări în jurul unui obiect alungit (de exemplu, un cablu), care cuprinde: o placă de etanșare, prevăzută cu un orificiu prin care poate trece obiectul respectiv și conținând o incintă care comunică cu orificiul menționat; o placă de presiune, amplasată în incintă și care poate fi deplasată în raport cu incinta; un material de etanșare, dispus în incintă astfel, încât, atunci când, la utilizare, obiectul alungit trece prin orificiul din placa de etanșare, acesta este dispus între placa de presiune și obiectul alungit. Placa de presiune poate fi deplasată către obiectul alungit după o direcție transversală pe obiect, pentru a apăsa materialul de etanșare către obiectul alungit.
Dispozitivul descris în documentul PCT/GB94/02622 se comportă foarte bine, dar ar fi de dorit să se dispună de o cutie de conexiune, care să fie la fel de bine etanșată, însă mai puțin costisitoare și mai simplu de instalat. Invenția de față urmărește să furnizeze o astfel de cutie de conexiune.
în conformitate cu invenția de față, este prezentată o cutie de conexiune pentru cablu, care cuprinde:
- cel puțin două părți de carcasă, care, în cursul utilizării, sunt aduse împreună, furnizând, atunci când sunt aduse împreună, o cavitate pentru material de etanșare, cavitate prin care unul sau mai multe cabluri se pot extinde în cutie;
- material de etanșare, care este conținut în cavitate la împreunarea părților de carcasă și care realizează etanșarea dintre cablu (cabluri) și partea (părțile) de carcasă; și
- cel puțin un element elastic, care, în cursul utilizării, este conținut în cavitate, astfel încât împreunarea părților de carcasă, în cursul utilizării, determină comprimarea elementului sau a fiecărui element elastic, determinând astfel elementul sau fiecare element elastic ca, prin elasticitatea sa, să exercite o forță de comprimare asupra materialului de etanșare.
Cutia de conexiune este caracterizată prin aceea că mai cuprinde unul sau mai multe elemente de etanșare alungite, care, în cursul utilizării, realizează etanșarea între fețele marginilor opuse ale părților de carcasă și care intră în contact, pentru etanșare, cu materialul de etanșare din cavitate.
Un avantaj al invenției este acela conform căruia o forță de apăsare este aplicată asupra materialului de etanșare, prin simpla împreunare a părților carcasei. în acest mod, este eliminată necesitatea deplasării ulterioare a unei plăci de presiune către cablu (cabluri), în scopul aplicării forței de apăsare asupra materialului de etanșare, astfel încât se reduce complexitatea (și se permite o reducere a costului) cutiei de conexiuni în comparație cu cea
RO 118239 Β1 descrisă în documentul PCT/GB94/02622 și, în același timp, se simplifică procedura de instalare în comparație cu procedura cerută de cutia de conexiune amintită. Necesitatea de 50 a simplifica (și astfel de a scurta) procedura de instalare și sculele necesare instalării, împreună cu necesitatea de a reduce costurile asociate procedurii cutiilor de conexiune, capătă din ce în ce mai multă importanță.
Există mai multe motive pentru care poate fi avantajoasă aplicarea unei forțe de apăsare asupra materialului de etanșare, de către un element elastic. Un motiv este acela că, 55 cel puțin în exemplele preferate de realizare, elementul elastic poate forța materialul de etanșare să intre în contact cu cablul (cablurile) extinse în cutia de conexiune. Un alt motiv este acela că, cel puțin pentru anumite materiale de etanșare preferate, de exemplu geluri (conform celor descrise în continuare), proprietățile de etanșare ale materialelor sunt îmbunătățite atunci când materialele sunt supuse comprimării. în mod normal, cutia de conexiune va 60 trebui să rămână închisă pentru perioade mari de timp (de exemplu, luni, dar mai uzual, ani), iar pe durata acestor perioade de timp, aceasta va fi supusă unor mari fluctuații de temperatură. în general, acestea sunt motivele pentru care materialul de etanșare este supus comprimării de către un element elastic, adică un element care să exercite în mod normal o apăsare asupra materialului de etanșare. Acest fapt prezintă avantajul că modificările de volum 65 ale materialului de etanșare (datorate, de exemplu, variațiilor de temperatură) și/sau fluajul, exudația etc., ale materialului de etanșare, sunt compensate automat prin elasticitatea elementului elastic, menținându-se forța de apăsare asupra materialului de etanșare. Datorită elasticității sale, elementul elastic se dilată sau se contractă automat, după caz, pe direcția corespunzătoare, ca reacție la dilatare, contracție sau pierdere de material de etanșare, ast- 70 fel încât își menține efectul de comprimare a materialului de etanșare.
Elementul elastic, sau fiecare element elastic, este comprimat, de preferință, după o direcție care este laterală, și mai preferat, substanțial perpendiculară pe direcția după care cablul (cablurile) se extinde în cavitate. în plus, sau ca variantă, elementul elastic, sau fiecare element elastic, este situat, de preferință, în cursul utilizării, distanțat lateral de cablu, 75 sau de fiecare cablu, de exemplu între materialul de etanșare și una dintre părțile de carcasă menționate. Elementul elastic, sau fiecare element elastic, este, de preferință, comprimat, la închiderea părților de carcasă în jurul cablului (cablurilor), de către materialul de etanșare, de preferință între materialul de etanșare și una sau mai multe dintre părțile de carcasă.
Elementul elastic, sau fiecare element elastic, poate cuprinde în mod avantajos cel 80 puțin un resort, de preferință un resort lamelar și/sau un resort elicoidal. Elementul, sau elementele elastice, poate să mai cuprindă cel puțin o placă sau altă componentă care transferă forța de apăsare de la fiecare resort către materialul de etanșare. în plus, sau ca variantă, elementul elastic, sau fiecare element elastic, poate fi alcătuit, cel puțin parțial, din cel puțin un material polimeric elastic, de preferință, un elastomer și, mai preferat, un 85 cauciuc natural sau sintetic (de exemplu, cauciuc siliconic). Materialul polimeric elastic poate cuprinde, de exemplu, un material polimeric spongios. O formă deosebit de preferată ca element elastic cuprinde un tub sau alt element polimeric elastic cav. Elementul elastic, sau fiecare element elastic, poate fi realizat dintr-o bucată cu cel puțin una dintre părțile de carcasă, dar de preferință este separat de acestea și poate fi introdus în partea (părțile) de 90 carcasă.
în cadrul exemplelor preferate de realizare a invenției, cutia de conexiune mai cuprinde și cel puțin un element de prindere, pentru prinderea cablului sau cablurilor care se extind în cursul utilizării prin cavitate. Elementul sau elementele de prindere fixează, de preferință, cablul sau cablurile, în raport cu părțile de carcasă. Elementul, sau fiecare ele- 95 ment, de prindere se atașează, de preferință, direct de părțile de carcasă, sau cel puțin de una dintre părțile de carcasă.
RO 118239 Β1 în mod avantajos, elementul de prindere, sau fiecare element de prindere, poate avea forma unei benzi care, în cursul utilizării, este înfășurată în jurul cablului sau cablurilor și care, de preferință, se blochează prin intermediul cel puțin uneia dintre părțile de carcasă atunci când părțile de carcasă sunt împreunate. Banda poate fi, de exemplu, o bandă de reținere de tipul celei descrise în cererea de brevet internațională PCT/GB95/02229 (a cărei întreagă descriere este considerată încorporată aici prin această referință). Banda poate fi o bandă de reținere destinată înfășurării în jurul unui obiect alungit (de exemplu, un cablu sau mai multe cabluri) și care, o dată ce este înfășurată, își poate reduce lungimea atunci când este comprimată în jurul obiectului, asigurând astfel contracția benzii în jurul obiectului.
Banda de reținere poate cuprinde una sau mai multe, de preferință mai multe, porțiuni pliabile, iar banda își poate reduce, de preferință, lungimea, datorită plierii uneia sau mai multora dintre porțiunile pliabile. Porțiunea sau porțiunile pliabile se pot plia în diverse moduri, de exemplu, prin telescopare (în mod similar unui telescop). De preferință, porțiunea, sau fiecare porțiune pliabilă, se poate plia prin deformare, de exemplu, prin strivire sau în sistem armonică, sau prin îndoire. Porțiunea sau fiecare porțiune pliabilă cuprinde, de preferință, o porțiune relativ slabă a benzii de reținere și, de preferință, cuprinde una sau mai multe membrane extinse între porțiuni substanțial nepliabile, de exemplu, una sau mai multe porțiuni subțiri care pot fi deformate.
De preferință, banda de reținere cuprinde mai multe porțiuni alternante, pliabile și nepliabile de-a lungul său, cel puțin parțial și, de preferință, pe toată lungimea. Acest fapt prezintă avantajul de a asigura în mod normal o capacitate de pliere uniformă pe toată lungimea benzii, astfel încât banda să se poată contracta relativ uniform în jurul unuia sau mai multor cabluri.
Părțile de carcasă care furnizează cavitatea pentru conținerea materialului de etanșare cuprind, de preferință, o joncțiune de cablu atunci când sunt îmbinate în cursul utilizării, adică fiecare cavitate de conținere a materialului de etanșare este prevăzută, de preferință, ca o parte integrantă a părților de carcasă ale unei cutii pentru joncțiune de cablu. Acest fapt prezintă avantajul de a oferi o cutie pentru joncțiune de cablu etanșată, foarte simplă dar extrem de fiabilă. Părțile de carcasă sunt, de preferință, două semicarcase care pot fi fixate împreună. în plus, sau ca variantă, părțile de carcasă pot fi îmbinate înainte de a fi împreunate în cursul utilizării, de exemplu, cu o articulație pivotantă. Părțile de carcasă pot fi, de exemplu, îmbinate integral, de exemplu, prin intermediul uneia sau mai multor balamale. Părțile de carcasă sunt realizate, de preferință, dintr-un material plastic, de exemplu, polipropilenă, dar pot fi utilizate și alte materiale, cum ar fi metal.
Cavitatea, sau fiecare cavitate, prevăzută pentru gel în fiecare parte de carcasă este, de preferință, definită de cel puțin doi pereți distanțați ai cel puțin unei părți de carcasă și, de preferință, ai fiecărei părți de cracasă, acești pereți fiind, de preferință, dintr-o bucată cu restul părților de carcasă. De preferință, pereții prezintă cel puțin o deschizătură, pentru a permite extinderea cablului sau cablurilor prin cavitate. Ca variantă, porțiuni ale părților pot fi decupate sau îndepărtate în alt mod, astfel încât, atunci când este nevoie, să furnizeze deschizăturile necesare. în acest scop, pereții pot avea porțiuni casante și/sau porțiuni demontabile.
în cadrul anumitor exemple preferate de realizare a invenției, cel puțin una dintre părțile de carcasă cuprinde și unul sau mai multe mijloace recipiente destinate conținerii materialului de etanșare în cavitate, atunci când, în cursul utilizării, părțile de carcasă sunt îmbinate. Mijlocul recipient, sau fiecare mijloc recipient, cuprinde, de preferință, o barieră extinsă dinspre una dintre părțile de carcasă, astfel încât se suprapune peste o parte a celeilalte părți de carcasă (sau a altei părți de carcasă), la o periferie a cavității, atunci când părțile de carcasă sunt împreunate. Atunci când părțile de carcasă sunt împreunate, bariera (barierele)
RO 118239 Β1 se suprapune, de preferință, peste cealaltă parte de carcasă, înainte ca asupra materialului de etanșare să înceapă să se exercite o forță de apăsare; în acest mod, poate fi asigurată în mod normal reținerea practic completă a materialului de etanșare, în cavitate. în lipsa acestor mijloace recipiente, cel puțin în anumite circumstanțe, ar putea avea loc o anumită 150 pierdere de material de etanșare printre părțile de carcasă, datorită apăsării suferite de materialul de etanșare înainte de închiderea completă a cavității.
în cadrul unor exemple deosebit de preferate de realizare a invenției, cutia de conexiune mai cuprinde și unul sau mai multe elemente de etanșare alungite, care, în cursul utilizării, etanșează fețele marginilor opuse ale pereților de carcasă și care etanșează, de prefe- 155 rință, cutia, prin contactul cu materialul de etanșare din cavitate. Prin acest contact de etanșare cu materialul de etanșare din cavitate, pot fi etanșate așa-numitele puncte triple ale cutiei de conexiune (adică acele puncte în care, de exemplu, o etanșare de capăt întâlnește o etanșare longitudinală între fețe, ale marginilor opuse ale părților de carcasă). Asigurarea etanșării în punctele triple ale unei cutii de conexiune este adesea cel mai dificil aspect al 160 proiectării unui sistem de etanșare pentru o cutie de conexiune, deoarece, într-un punct triplu, trebuie formată o etanșare între trei suprafețe (în locul unei etanșări între două suprafețe, după cum este cazul pentru restul cutiei de conexiune). Pentru evitarea dublilor, un element de etanșare alungit trebuie înțeles ca incluzând posibilitatea ca elementul de etanșare să fie fără sfârșit, de exemplu, o garnitură inelară. Totuși, de obicei, elementul, sau 165 fiecare element de etanșare alungit, va avea două capete.
S-a observat că etanșarea în punctul sau punctele triple poate fi îmbunătățită dacă o porțiune a lungimii elementului de etanșare alungit pătrunde transversal în cavitate (adică transversal în raport cu direcția generală în care elementul sau elementele de etanșare și cablul sau cablurile sunt extinse). De preferință, practic întreaga periferie transversală a por- 170 țiunii pătrunse în cavitate, a elementului de etanșare, intră în contact, în scopul etanșării, cu materialul de etanșare din cavitate. Se preferă, în particular, porțiunea fiecărui element de etanșare care pătrunde în cavitate să cuprindă cel puțin aproximativ o treime a secțiunii transversale a acelei părți a elementului de etanșare. în afară de avantajul de a mări suprafața de contact de etanșare dintre materialul de etanșare și elementul de etanșare, apare 175 și avantajul îmbunătățirii accesibilității punctelor triple la materialul de etanșare, realizânduse astfel îmbunătățirea etanșării punctelor triple.
Un al doilea aspect al invenției prevede o cutie de conexiune de cablu, care cuprinde:
a) cel puțin două părți de carcasă care în cursul utilizării, sunt împreunate și, atunci când sunt îmbinate formează o cavitate pentru a conține material de etanșare, cavitate prin 180 care se pot extinde în cutia de conexiune unul sau mai multe cabluri;
b) material de etanșare care este conținut în cavitate după îmbinarea părților de carcasă și care realizează etanșarea între cablu (cabluri) și părțile de carcasă; și
c) unul sau mai multe elemente de etanșare alungite, care, în cursul utilizării, realizează etanșarea între fețele marginilor opuse ale părților de carcasă și care intră, de aseme- 185 nea, în contact, pentru etanșare, cu materialul de etanșare din cavitate;
unde o porțiune din lungimea elementului sau fiecărui element de etanșare alungit, porțiune care cuprinde cel puțin aproximativ o treime din aria secțiunii transversale a acestuia, pătrunde transversal în cavitate, iar practic, este în contact cu materialul de etanșare din cavitate. 190 în mod avantajos, porțiunea (porțiunile) elementului (elementelor) de etanșare alungit, care pătrunde în cavitate, poate cuprinde aproximativ o jumătate din aria secțiunii transversale a lungimii (lungimilor) menționate, a elementului (elementelor) de etanșare. De preferință, fețele marginilor opuse ale părților de carcasă sunt mai înguste pe lățimea transversală, acolo unde sunt imediat adiacente cavității, decât în rest, această îngustime relativă 195 determinând ca porțiunea (porțiunile) menționată a elementului (elementelor) de etanșare să pătrundă transversal în cavitate.
RO 118239 Β1 j S-a mai observat că este adesea avantajos ca o parte din materialul de etanșare din ! cavitate să fie captat între elementul, sau fiecare element, de etanșare alungit și fiecare față | 200 a marginii opuse, a părții de carcasă, la îmbinarea părților de carcasă. Se presupune că astfel, cel puțin în anumite circumstanțe, se poate îmbunătăți etanșarea în punctul triplu. Prin urmare, în anumite exemple preferate de realizare a invenției, între elementul, sau fiecare element, de etanșare alungit și fiecare față a marginii opuse a părții de carcasă este prevăzut un interstițiu deschis către cavitate, interstițiu în care o parte din materialul de etanșare j 205 este captat la împreunarea părților de carcasă. Interstițiul poate fi prevăzut în părțile de car’ casă (de exemplu, prin intermediul uneia sau mai multor porțiuni decupate) și/sau prin prevederea cel puțin a părții relevante a elementului de etanșare alungit cu o grosime mai mică. Elementul (elementele) de etanșare alungit, care realizează etanșarea între fețele I marginilor opuse ale părților de carcasă poate avea, în general, orice formă a secțiunii trans210 versale, de exemplu, substanțial poligonală, în special substanțial pătrată sau dreptunghiulară. Totuși, se preferă ca elementul, sau fiecare element, de etanșare alungit, să aibă, în general, o formă rotundă a secțiunii transversale, în special substanțial circulară. în mod avantajos, elementul, sau fiecare element, de etanșare alungit poate fi cav, de exemplu j tubular și/sau format din material spongios. Materialele preferate pentru elementele de etan215 șare alungite sunt materialele polimerice, în special materialele polimerice elastice, de exem| piu elastomerii, în special cauciucurile naturale sau sintetice (de exemplu, cauciuc siliconic).
i Materialul de etanșare care este conținut în cavitate poate consta, în general, din orice material adecvat de etanșare. Un material de etanșare preferat în mod special este gelul. Gelul poate fi, de exemplu, gel siliconic, gel ureic, gel uretanic, gel termoplastic sau 220 orice material de etanșare sub formă de gel sau geloid. Gelurile preferate cuprind compozițiile polimerice diluate cu ulei. De preferință, gelul are o consistență la temperatura camerei, determinată cu ajutorul unui analizator de structură Stevens-Volland, mai mare de 45g, în j particular mai mare de 50g, în special mai mare de 55g, de exemplu, între 55g și 60g.
| Acesta are o detensionare mai mică de 12%, în particular, mai mică de 10% și, în special,
225 mai mică de 8%. Alungirea maximă, tot la temperatura camerei, este, de preferință, mai mare de 100% și, mai preferat, mai mare de 600%, în special mai mare de 1000% și, în particular, mai mare de 1400%, determinarea fiind făcută conform ASTM D638. Modulul de tracțiune la o solicitare de 100% este, de preferință, 1,8 MPa și, mai preferat, cel puțin 2,2 MPa. Contracția la compresie, în general, este, de preferință, mai mică de 35% și, mai 230 preferat, mai mică de 25%, în special, mai mică de 15%. De preferință, gelul prezintă o penetrare cu con, măsurată conform ASTM D217, de cel puțin 50 (10’1mm) și, mai preferat, de cel puțin 100 (10'1mm), chiar mai preferat, de cel puțin 200 (10’1mm) și, de preferință, nu mai mare de 400 (10’1mm), în special nu mai mare de 350 (10'1mm). Compoziția polimerică a gelului poate cuprinde, de exemplu, un elastomer sau un copolimer - bloc având blocuri 235 relativ dure și blocuri relativ elastomerice. Exemplele de astfel de copolimeri includ copolimeri bloc stiren-dienă, de exemplu stiren-butadienă sau stiren-izopren, copolimeri dibloc sau tribloc de tipul celor descriși în publicația internațională WO 88/00603. Totuși, de preferință, compoziția polimerică cuprinde unul sau mai mulți copolimeri - bloc stiren-etilenăpropilenă-stiren. De preferință, lichidele de diluare utilizate în cadrul gelului cuprind uleiuri.
240 Uleiurile pot fi uleiuri hidrocarbonate, de exemplu parafinice sau naftenice, uleiuri sintetice, cum ar fi uleiuri de polibutenă sau polipropenă, și amestecuri ale acestora. Uleiurile preferate sunt amestecuri de parafine nearomatice și uleiuri hidrocarbonate naftenice. Gelul poate conține aditivi, cum ar fi, de exemplu, agenți de eliminare a umezelii (de exemplu, clorură de benzoil), antioxidanți, pigmenți și fungicide.
245 Alte materiale de etanșare, care pot fi utilizate, includ materiale spongioase polimerice (de exemplu, silicon), materiale elastomerice cum ar fi cauciuc natural sau sintetic, chituri sau lubrifianți, cum ar fi lubrifiant siliconic.
RO 118239 Β1
250
Invenția va fi descrisă în continuare cu referire la fig. 1 ...8, care reprezintă:
- fig. 1A-1B, vedere în perspectivă a unei părți a unei cutii de conexiune conform invenției;
- fig. 2, vedere plană a unei părți de carcasă a unei cutii de conexiune conform invenției;
- fig. 3, vedere în perspectivă a unor părți din două părți de carcasă conform invenției;
- fig. 4, vedere în perspectivă, ilustrând modul de montare a materialului de etanșare, a elementelor elastice și a unui element de etanșare, a elementelor elastice și a unui element de etanșare alungit, ale unei cutii de conexiune conform invenției;
- fig. 5 A-5C, vedere plană, ilustrând formarea unei etanșări de punct triplu, într-o cutie de conexiune conform invenției;
- fig. 6A-6B, vedere în perspectivă a unui tip preferat de bandă prindere a cablului, care poate fi utilizată într-o cutie de conexiune conform invenției;
- fig. 7, detaliu al unei bariere de reținere a materialului de etanșare aparținând unei cutii de conexiune conform invenției;
- fig. 8A-8C, vedere în perspectivă a unor alte bariere de reținere a materialului de etanșare aparținând unei cutii de conexiune, conform invenției.
Figura 1A ilustrează în perspectivă o parte a unei părți de carcasă 3, a unei cutii de conexiune pentru cablu 1, conform invenției. Partea de carcasă 3 cuprinde o semicarcasă care, în cursul utilizării, este împreună cu altă semicarcasă (nefigurată) pentru a cuprinde o joncțiune de cablu (de exemplu). Este ilustrat, de asemenea, și un bloc de material de etanșare (de exemplu, gel) și un element elastic 7, cuprinzând un resort lamelar 9 și placă 11, care sunt prinse la un loc prin intermediul unui nit sau al altui mijloc de fixare 13.
Partea de carcasă 3 include o cavitate 15, care reprezintă jumătate dintr-o cavitate completă care se formează, în cursul utilizării, atunci când cele două părți de carcasă sunt împreunate. Cavitatea 15 este prevăzută între un prim și un al doilea perete 17, distanțați între ei; în acești pereți sunt prevăzute două deschizături 19, prin care pot pătrunde cablurile în cutia de conexiune 1. Așa după cum se indică prin linie-punct, elementul elastic 7 este situat între materialul de etanșare 5 și un perete interior al cavității 15, iar atunci când părțile de carcasă 3 sunt îmbinate în jurul unuia sau mai multor cabluri, materialul de etanșare 5 este apăsat către elementul elastic 7, determinând astfel apăsarea elementului elastic 7 însuși, astfel încât, datorită elasticității sale, elementul elastic va exercita o forță de apăsare asupra materialului de etanșare. în exemplul de realizare a invenției, ilustrat în fig. 1, cealaltă semicarcasă (nefigurată) conține, de asemenea, un bloc de material de etanșare 5, similar celui ilustrat, și poate conține sau nu un alt element elastic 7 în plus față de cel ilustrat. Blocurile de material de etanșare 5 includ niște deschizături 21, pentru cablu.
Semicarcasa ilustrată în fig.1 A include două elemente de etanșare alungite 23, sub forma unor tuburi elastomerice (alcătuite, de exemplu, din cauciuc siliconic), care realizează, în cursul utilizării, etanșarea dintre fețele marginilor longitudinale opuse 25, ale celor două semicarcase. Fiecare dintre elementele de etanșare alungite 23 este amplasat într-o canelură prevăzută în fața marginii longitudinale 25 a părții de carcasă respective. Acolo unde fețele marginilor longitudinale 25 sunt imediat adiacente cavității 15, ele sunt mai înguste transversal (adică transversal pe direcția longitudinală, sau a cablului) decât în rest. Această îngustare relativă înspre cavitatea 15 face ca o porțiune din lungimea fiecărui element de etanșare alungit 23, adiacentă cavității, să pătrundă transversal în cavitate. îngustarea fețelor marginilor 25 în regiunea cavității poate fi concepută ca o îndepărtare a unei porțiuni interioare (de exemplu, aproximativ jumătate) a pereților, care determină elementele de etanșare alungite să pătrundă pe direcția transversală, de preferință în cavitatea 15, astfel încât cel puțin o treime, de exemplu aproximativ o jumătate, din aria secțiunii lor transversale
255
260
265
270
275
280
285
290
295
RO 118239 Β1 să pătrundă în cavitate. Acest fapt prezintă avantajul de a mări suprafața de contact dintre elementele de etanșare alungite 23 și materialul de etanșare 5, în așa-numitele puncte triple (adică punctele de intersecție a etanșărilor longitudinale - adică elementele de etanșare alungite 23 - cu etanșările de capăt - adică blocurile de material de etanșare 5). Apare totodată și avantajul măririi accesibilității punctelor triple T, în raport cu materialul de etanșare 5, îmbunătățindu-se astfel penetrarea sau umectarea de către materialul de etanșare deformabil în punctele triple, aspect ilustrat în fig.5.
Deschizăturile 19, pentru cablu, din pereții 17, distanțați între ei, conțin niște caneluri 18, cu care se angrenează în cursul utilizării muchiile corespondente din benzile de prindere a cablului înfășurate în jurul cablurilor, fixând astfel cablurile față de curia de conexiune. Un tip preferat de bandă de prindere a cablului, sau bandă de reținere, este ilustrat în fig.6. Figurile 6(a) și 6(b) ilustrează părțile opuse ale benzii. Banda cuprinde mai multe porțiuni pliabile 2, alternând cu porțiuni nepliabile 4, pe toată lungimea sa. Părțile pliabile 2 cuprind niște pereți subțiri, extinși între perechi adiacente de porțiuni nepliabile 4, pereți care se pot deforma atunci când banda este înfășurată în jurul unui cablu și apoi comprimată. Porțiunile nepliabile 4 au niște muchii 6, care se angrenează, în cursul utilizării, cu canelurile 18 din deschizăturile 19, pentru cablu, ale pereților 17, ai părților de carcasă 3. între muchiile 6 se află niște adâncituri 8. La capetele benzii, porțiunile nepliabile 10 pot fi teșite, pentru facilitarea înfășurării capetelor interior și exterior. Pentru prinderea cablului, pe o parte a benzii pot fi prevăzute niște proeminențe de prindere 12.
Cele două părți de carcasă 3, ilustrate în fig.1 A pot fi îmbinate prin intermediul unor mijloace de conectare de interblocare 27 (de exemplu, cu fixare prin apăsare), de exemplu niște proeminențe elastice pe partea cealaltă de carcasă (nefigurată), care pătrund în orificiile mijlocului de conectare vertical 27 al părții de carcasă 3 figurate. Totuși, în general, pot fi utilizate orice mijloace convenționale de conectare, de exemplu șuruburi, bolțuri, cleme etc. în plus, pot fi utilizate, în general, orice combinații de mijloace de conectare: de exemplu, partea de carcasă 3, ilustrată în fig.1 A este prevăzută cu niște elemente filetate 29, pentru a asigura o conectare strânsă a celor două semicarcase la capetele acestora, adică în dreptul etanșărilor de capăt și al etanșărilor de puncte triple.
Pentru a permite atașarea cutiei de conexiuni la altă structură, cum ar fi un perete sau alt suport, pot fi prevăzute și niște mijloace de atașare, de exemplu piesa filetată 31.
Fig. 1B ilustrează schematic partea de carcasă 3 pe întreaga sa lungime. Semicarcasa ilustrată are două deschizături pentru cablu la un capăt și o deschizătură pentru cablu la celălalt capăt, dar poate fi prevăzută orice combinație a numărului de deschizături pentru cablu. De obicei, la fiecare capăt al cutiei de conexiune sunt prevăzute între una și patru deschizături.
Fig. 2 prezintă, într-o vedere plană, o altă parte de carcasă 3. Sunt redate niște canleuri 33, pentru elemente de etanșare alungite 23, după cum apare și reducerea grosimii pereților în regiunea cavității 15, determinând pătrunderea elementelor de etanșare în cavitate.
Fig. 3 ilustrează o parte dintr-o altă cutie pentru joncțiune de cablu 1, conform invenției. De această dată, sunt ilustrate ambele semicarcase.
Fig. 4 ilustrează, schematic și în perspectivă, modul de montare a materialului de etanșare 5, a elementelor elastice 7 (care sunt reprezentate în acest caz de niște tuburi elastomerice) și a elementelor de etanșare alungite, adică modul în care ele se potrivesc pentru ca, în utilizare, să asigure etanșarea fiabilă a cutiei de conexiune.
RO 118239 Β1
Fig. 5 A-5C ilustrează schematic formarea unei etanșări de punct triplu într-o cutie de conexiune pentru cablu conform invenției. împreunarea părților de carcasă 3 determină 345 comprimarea materialului de etanșare 5 și, de preferință, determină reținerea unei părți din materialul de etanșare într-un interstițiu dintre elementul de etanșare alungit 23 și fiecare față a marginilor opuse 25, ale părților de carcasă 3. în acest mod, se asigură contactul materialului de etanșare atât cu elementul de etanșare alungit 23, cât și cu partea de carcasă 3, chiar în punctele triple T. Dacă, totuși, rămâne vreun interstițiu între o parte de car- 350 casă 3 și elementul de etanșare alungit 23, acesta va fi situat pe suprafața exterioară (în raport cu interiorul cutiei de conexiune) a elementului de etanșare 23, astfel încât nu va furniza o cale de pătrundere a umezelii în cutia de conexiune.
Fig. 7 prezintă un detaliu al unei cutii de conexiune preferate, conform invenției.
Detaliul prezintă o barieră 35, de reținere a materialului de etanșare, extinsă dinspre una 355 dintre părțile de carcasă 3, astfel încât să se suprapună peste o parte a celeilalte semicarcase la periferia cavității 15, atunci când părțile de carcasă 3 sunt împreunate. La împreunarea părților de carcasă 3, bariera 35 se suprapune peste cealaltă semicarcasă înainte ca materialul de etanșare (nefigurat) să înceapă să fie supus forței de apăsare.
Pentru a facilita această suprapunere, cealaltă semicarcasă are o adâncitură 37, în care se 360 așază bariera 35 atunci când cele două semicarcase sunt îmbinate. Suprapunerea este indicată cu 0.
Fig. 8A-8C prezintă niște detalii suplimentare ale barierelor 35, de reținere a materialului de etanșare și ale adânciturilor corespondente 37, utilizate în cazul unor cutii de conexiune preferate, conform invenției. în mod normal, prin intermediul barierelor 35 și al adân- 365 citurilor 37, se asigură practic complet reținerea materialului de etanșare în cavitatea 15. în lipsa barierelor, cel puțin în anumite circumstanțe, se produce o oarecare scurgere a materialului de etanșare dintre părțile de carcasă 3, datorită unei oarecare comprimări a materialului de etanșare înainte de închiderea completă a cavității 15.

Claims (11)

  1. Revendicări
    1. Cutie de conexiune pentru cablu, cuprinzând:
    a) cel puțin două părți de carcasă (3) care, în cursul utilizării, sunt împreunate și, atunci când sunt împreunate formează o cavitate (15) pentru conținerea unui material de 375 etanșare (5), unul sau mai multe cabluri putându-se extinde în cutia de conexiune prin această cavitate (15);
    b) material de etanșare (5) care este conținut în cavitatea (15) la îmbinarea părților de carcasă (3) și care realizează etanșarea între cablu sau cabluri și partea sau părțile de carcasă (3); și 380
    c) cel puțin un element elastic (7), care, în cursul utilizării, este conținut în cavitatea (15), astfel încât îmbinarea părților de carcasă (3), în cursul utilizării, determină comprimarea elementului sau fiecărui element elastic (7) și determină astfel elementul sau fiecare element elastic (7) ca, prin elasticitatea sa, să exercite o forță de comprimare asupra materialului de etanșare (5), caracterizată prin aceea că aceasta mai cuprinde unul sau mai multe ele- 385 mente de etanșare alungite (23) care, în cursul utilizării, realizează etanșarea între fețele marginilor opuse (25) ale părților de carcasă (3) și care intră în contact pentru etanșare cu materialul de etanșare (5) din cavitatea (15).
  2. 2. Cutie de conexiune conform revendicării 1, caracterizată prin aceea că un element elastic (7) este alcătuit, cel puțin parțial, din cel puțin un material polimeric elastic, de 390 preferință un elastomer și, mai preferat, dintr-un cauciuc natural sau sintetic.
    RO 118239 Β1
  3. 3. Cutie de conexiune, conform revendicării 2, caracterizată prin aceea că materialul polimeric elastic este un material spongios polimeric.
  4. 4. Cutie de conexiune, conform oricăreia dintre revendicările precedente, caracterizată prin aceea că mai cuprinde și cel puțin un element de prindere, pentru a prinde unul sau mai multe cabluri care se extind, în cursul utilizării, prin cavitate (15).
  5. 5. Cutie de conexiune, conform revendicării 4, caracterizată prin aceea că elementul sau fiecare element de prindere este de forma unei benzi care, în cursul utilizării, este înfășurată în jurul unuia sau mai multor cabluri și care se angrenează cu cel puțin una dintre părțile de carcasă (3) atunci când părțile de carcasă (3) sunt împreunate.
  6. 6. Cutie de conexiune, conform uneia din revendicările precedente, caracterizată prin aceea că mijlocul sau fiecare mijloc de reținere cuprinde, de preferință, o barieră (35), extinzându-se dinspre una dintre părțile de carcasă (3), astfel încât să se suprapună parțial peste o alta, sau peste cealaltă parte de carcasă (3), la o periferie a cavității (15), atunci când părțile de carcasă (3) sunt îmbinate.
  7. 7. Cutie de conexiune, conform oricăreia dintre revendicările precedente, caracterizată prin aceea că o porțiune a unei părți din lungimea elementului sau fiecărui element de etanșare alungit (23), porțiunea menționată cuprinzând cel puțin aproximativ o treime din aria secțiunii transversale a acestuia, pătrunde transversal în cavitate (15) și, practic, întreaga periferie transversală a porțiunii menționate intră în contact cu materialul de etanșare (5) din cavitate (15).
  8. 8. Cutie de conexiune conform revendicării 1 sau revendicării 7, caracterizată prin aceea că porțiunea menționată cuprinde aproximativ o jumătate din aria secțiunii transversale a părții menționate a elementului, sau a fiecărui element, de etanșare alungit (23).
  9. 9. Cutie de conexiune, conform oricăreia dintre revendicările 7 și 8, caracterizată prin aceea că fețele marginilor opuse (25), menționate, ale părților de carcasă (3), sunt mai înguste pe grosimea transversală, acolo unde sunt imediat adiacente cavității (15), decât sunt în rest, această îngustare relativă determinând porțiunea menționată să pătrundă transversal în cavitate (15).
  10. 10. Cutie de conexiune, conform oricăreia dintre revendicările 7 și 9, caracterizată prin aceea că, la împreunarea părților de carcasă (3) în cursul utilizării, o parte din materialul de etanșare (5) din cavitate (15) este reținut între elementul, sau fiecare element, de etanșare alungit (23) și fiecare față a marginii opuse (25) a părții de carcasă (3), între care elementul de etanșare (23) realizează etanșarea.
  11. 11. Cutie de conexiune, conform revendicării 10, caracterizată prin aceea că un interstițiu deschis către cavitate (15) este prevăzut între elementul, sau fiecare element, de etanșare alungit (23) și fiecare față a marginii opuse (25) a părții de carcasă (3) între care elementul de etanșare (23) realizează etanșarea, în acest interstițiu fiind reținut materialul de etanșare (5), la îmbinarea, în cursul utilizării, a părților de carcasă (3).
RO98-01211A 1996-01-24 1997-01-23 Cutie de conexiune pentru cablu RO118239B1 (ro)

Applications Claiming Priority (3)

Application Number Priority Date Filing Date Title
GBGB9601370.1A GB9601370D0 (en) 1996-01-24 1996-01-24 Cable closure
GBGB9611370.9A GB9611370D0 (en) 1996-05-31 1996-05-31 Cable closure
PCT/GB1997/000196 WO1997027655A1 (en) 1996-01-24 1997-01-23 Cable closure

Publications (1)

Publication Number Publication Date
RO118239B1 true RO118239B1 (ro) 2003-03-28

Family

ID=26308515

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
RO98-01211A RO118239B1 (ro) 1996-01-24 1997-01-23 Cutie de conexiune pentru cablu

Country Status (28)

Country Link
US (1) US6152767A (ro)
EP (1) EP0876697B1 (ro)
KR (1) KR19990081878A (ro)
CN (1) CN1209912A (ro)
AR (1) AR005519A1 (ro)
AT (1) ATE207665T1 (ro)
AU (1) AU721422B2 (ro)
BR (1) BR9707073A (ro)
CA (1) CA2241195A1 (ro)
CZ (1) CZ216998A3 (ro)
DE (1) DE69707645T2 (ro)
DK (1) DK0876697T3 (ro)
ES (1) ES2162236T3 (ro)
GR (1) GR3037009T3 (ro)
HU (1) HUP9900944A3 (ro)
ID (1) ID15837A (ro)
IL (1) IL124940A0 (ro)
MX (1) MX9805954A (ro)
NO (1) NO983411D0 (ro)
NZ (1) NZ326419A (ro)
PE (1) PE58398A1 (ro)
PL (1) PL181748B1 (ro)
PT (1) PT876697E (ro)
RO (1) RO118239B1 (ro)
RU (1) RU2182740C2 (ro)
TR (1) TR199801422T2 (ro)
UA (1) UA44916C2 (ro)
WO (1) WO1997027655A1 (ro)

Families Citing this family (39)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
CA2327704A1 (en) 1998-04-28 1999-11-04 Dirk Deroost A closure
DE19819430A1 (de) * 1998-04-30 1999-11-11 Kabelschlepp Gmbh Zugentlastungseinrichtung für ein Kabel oder eine Leitung
EP1080516A1 (en) * 1998-05-22 2001-03-07 Tyco Electronics Raychem NV Protective housing for a cable splice closure
JP2000323226A (ja) 1999-03-09 2000-11-24 Sumitomo Wiring Syst Ltd コネクタ
US20040072469A1 (en) * 2000-11-27 2004-04-15 Dannenberg Patrick Paul Multi-core electrical cable connection apparatus
US7141738B2 (en) 2004-02-02 2006-11-28 3M Innovative Properties Company Re-enterable splice enclosure
US7214735B2 (en) 2004-02-02 2007-05-08 3M Innovative Properties Company Microsphere-filled sealant materials
US7013074B2 (en) * 2004-02-06 2006-03-14 Corning Cable Systems Llc Optical connection closure having at least one connector port
SE529910C2 (sv) * 2006-04-28 2008-01-08 Roxtec Ab Kabelhållare
KR100882506B1 (ko) * 2007-08-10 2009-02-06 김동철 송전선 고정용 압축클램프
WO2009076536A1 (en) * 2007-12-11 2009-06-18 Adc Telecommunications, Inc. Wall box adapted to be mounted at a mid-span access location of a telecommunications cable
CN101965531B (zh) 2008-01-09 2014-06-04 Adc电信公司 适于装配在通信缆线跨中接入位置处的壁箱
CN101662097B (zh) * 2008-08-26 2011-10-12 泰科电子(上海)有限公司 线缆锁紧装置和具有该线缆锁紧装置的线缆连接器
MX2011008002A (es) * 2009-01-28 2011-09-15 Adc Telecommunications Inc Envolvente de fibra optica.
WO2011009060A2 (en) * 2009-07-16 2011-01-20 Adc Telecommunications, Inc. Fiber optic enclosure with adapter bulkhead positioned beneath pivotal splice tray
DE202010006582U1 (de) * 2010-05-07 2010-08-05 CCS Technology, Inc., Wilmington Inline-Kabelmuffe
CN102331609B (zh) * 2010-07-13 2015-05-27 泰科电子(上海)有限公司 光纤接线盒
CN102338818A (zh) * 2010-07-29 2012-02-01 河南省电力公司焦作供电公司 圆形低压电表箱进线电缆孔封堵配件
CN102338246A (zh) * 2010-07-29 2012-02-01 河南省电力公司焦作供电公司 麻花形低压电表箱进线电缆孔封堵配件
CN102338245A (zh) * 2010-07-29 2012-02-01 河南省电力公司焦作供电公司 “8”字形低压电表箱进线电缆孔封堵配件
AU2011304689C1 (en) 2010-09-21 2024-05-09 Huber Suhner Ag Environmentally sealed cable breakout assemblies
EP2520959B1 (en) * 2011-05-05 2014-03-12 CCS Technology, Inc. Cable strain relief device for cable closures and cable closure having at least one such cable strain relief device
EP2521230B1 (en) * 2011-05-05 2014-07-09 CCS Technology, Inc. Cable closure
EP2520960B1 (en) * 2011-05-05 2014-07-09 CCS Technology, Inc. Cable closure
EP2570834B1 (en) * 2011-09-16 2016-12-14 Tyco Electronics Raychem BVBA Holding fixture for holding at least one cable with an affixing member and a clamping member
GB2515970B (en) * 2012-05-14 2018-08-01 Next Wave Design Pty Ltd Cable holder
CN105093443B (zh) 2014-04-15 2018-02-16 泰科电子(上海)有限公司 光缆接续保护装置及其安装方法
CN105093442B (zh) * 2014-04-15 2018-08-24 泰科电子(上海)有限公司 光缆接续保护装置及其安装方法
CN105093444B (zh) 2014-04-15 2018-06-26 泰科电子(上海)有限公司 光缆接续保护装置及其安装方法
US10281670B2 (en) 2015-01-12 2019-05-07 Afl Telecommunications Llc Fiber optic terminal enclosure
US9835816B2 (en) * 2015-06-10 2017-12-05 Telect, Inc. Fiber blocking kits
MX2018005833A (es) 2015-11-11 2018-08-01 Afl Telecommunications Llc Terminales de conexion optica para redes de comunicaciones de fibra optica.
US9977211B1 (en) 2017-04-21 2018-05-22 Afl Telecommunications Llc Optical connection terminals for fiber optic communications networks
US10505309B2 (en) * 2017-11-15 2019-12-10 Te Connectivity Corporation Electrical device having a seal assembly
DE102018213483A1 (de) * 2018-08-10 2020-02-13 Icotek Project Gmbh & Co. Kg Tülle
KR102066691B1 (ko) * 2019-08-30 2020-01-15 유한회사 다온엔지니어링 배전용 케이블 단락 보강장치
US11626716B2 (en) * 2019-12-20 2023-04-11 Raymond & Lae Engineering, Inc. Floor grommet
JP7077347B2 (ja) * 2020-02-17 2022-05-30 矢崎総業株式会社 グロメット及びワイヤハーネス
IT202100005159A1 (it) * 2021-03-05 2022-09-05 Te Connectivity Italia Distribution Srl Sistema e metodo per produrre guarnizioni in materiale espanso per cablaggi

Family Cites Families (9)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
DE2743937C3 (de) * 1977-09-29 1980-04-24 Siemens Ag, 1000 Berlin Und 8000 Muenchen Dichtungsbandwickel aus dauerplastischer Dichtungsmasse mit Stützelementen bei Kabelgarnituren
US4558174A (en) * 1984-04-06 1985-12-10 At&T Bell Laboratories Cable closure
US4554401A (en) * 1984-06-08 1985-11-19 Minnesota Mining And Manufacturing Company Buried cable splice closure
US4845314A (en) * 1987-05-05 1989-07-04 Siemens Aktiengesellschaft Cable sleeve with elastic sealing elements in the sealing region
DE9105277U1 (ro) * 1991-04-29 1992-08-27 Grote & Hartmann Gmbh & Co Kg, 5600 Wuppertal, De
US5251373A (en) * 1991-10-15 1993-10-12 Thomas & Betts Corporation Method for protection of cable splices
GB9317871D0 (en) * 1993-08-27 1993-10-13 Rose Walter Gmbh & Co Kg Sealing member
MY112885A (en) * 1993-12-01 2001-10-31 N V Raychem S A Sealing device.
JP3311640B2 (ja) * 1996-12-26 2002-08-05 矢崎総業株式会社 電線導出部の防水構造

Also Published As

Publication number Publication date
AU1451197A (en) 1997-08-20
DK0876697T3 (da) 2001-11-19
KR19990081878A (ko) 1999-11-15
HUP9900944A2 (hu) 1999-07-28
NO983411L (no) 1998-07-23
CZ216998A3 (cs) 1998-12-16
WO1997027655A1 (en) 1997-07-31
US6152767A (en) 2000-11-28
AR005519A1 (es) 1999-06-23
GR3037009T3 (en) 2002-01-31
MX9805954A (es) 1998-11-29
DE69707645D1 (de) 2001-11-29
TR199801422T2 (xx) 1998-10-21
EP0876697A1 (en) 1998-11-11
PT876697E (pt) 2002-02-28
ID15837A (id) 1997-08-14
PL181748B1 (pl) 2001-09-28
EP0876697B1 (en) 2001-10-24
UA44916C2 (uk) 2002-03-15
NO983411D0 (no) 1998-07-23
NZ326419A (en) 2000-01-28
DE69707645T2 (de) 2002-06-20
AU721422B2 (en) 2000-07-06
ES2162236T3 (es) 2001-12-16
PL327611A1 (en) 1998-12-21
CA2241195A1 (en) 1997-07-31
BR9707073A (pt) 1999-07-20
ATE207665T1 (de) 2001-11-15
IL124940A0 (en) 1999-01-26
HUP9900944A3 (en) 1999-11-29
CN1209912A (zh) 1999-03-03
RU2182740C2 (ru) 2002-05-20
PE58398A1 (es) 1998-09-29

Similar Documents

Publication Publication Date Title
RO118239B1 (ro) Cutie de conexiune pentru cablu
AU757414B2 (en) Cable closure
JP3695757B2 (ja) シーリング装置
CA2337608C (en) A seal
RO120229B1 (ro) Dispozitiv de închidere a unei matisări de cablu, care conţine o bandă de reţinere
RO120517B1 (ro) Produs etanşat
MXPA97002160A (en) Cab plumbing enclosure
KR20000068147A (ko) 광섬유접합물덮개
KR19990044065A (ko) 밀봉 부재
RU2144724C1 (ru) Затвор для кабельного сращивания
MXPA97003943A (en) He
MXPA00012551A (en) A seal
JP2000504197A (ja) ケーブル保護ケース