RO110694B1 - Container flexibil - Google Patents

Container flexibil Download PDF

Info

Publication number
RO110694B1
RO110694B1 RO148588A RO14858890A RO110694B1 RO 110694 B1 RO110694 B1 RO 110694B1 RO 148588 A RO148588 A RO 148588A RO 14858890 A RO14858890 A RO 14858890A RO 110694 B1 RO110694 B1 RO 110694B1
Authority
RO
Romania
Prior art keywords
container
blank
tube
seam
circumference
Prior art date
Application number
RO148588A
Other languages
English (en)
Inventor
Juel Anders
Strand Olaf
Omdal Bjarne
Roger Lysfjord
Original Assignee
Norsk Hydro As
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Norsk Hydro As filed Critical Norsk Hydro As
Publication of RO110694B1 publication Critical patent/RO110694B1/ro

Links

Classifications

    • BPERFORMING OPERATIONS; TRANSPORTING
    • B65CONVEYING; PACKING; STORING; HANDLING THIN OR FILAMENTARY MATERIAL
    • B65DCONTAINERS FOR STORAGE OR TRANSPORT OF ARTICLES OR MATERIALS, e.g. BAGS, BARRELS, BOTTLES, BOXES, CANS, CARTONS, CRATES, DRUMS, JARS, TANKS, HOPPERS, FORWARDING CONTAINERS; ACCESSORIES, CLOSURES, OR FITTINGS THEREFOR; PACKAGING ELEMENTS; PACKAGES
    • B65D88/00Large containers
    • B65D88/16Large containers flexible
    • BPERFORMING OPERATIONS; TRANSPORTING
    • B65CONVEYING; PACKING; STORING; HANDLING THIN OR FILAMENTARY MATERIAL
    • B65DCONTAINERS FOR STORAGE OR TRANSPORT OF ARTICLES OR MATERIALS, e.g. BAGS, BARRELS, BOTTLES, BOXES, CANS, CARTONS, CRATES, DRUMS, JARS, TANKS, HOPPERS, FORWARDING CONTAINERS; ACCESSORIES, CLOSURES, OR FITTINGS THEREFOR; PACKAGING ELEMENTS; PACKAGES
    • B65D88/00Large containers
    • B65D88/16Large containers flexible
    • B65D88/1612Flexible intermediate bulk containers [FIBC]
    • B65D88/1618Flexible intermediate bulk containers [FIBC] double-walled or with linings
    • BPERFORMING OPERATIONS; TRANSPORTING
    • B65CONVEYING; PACKING; STORING; HANDLING THIN OR FILAMENTARY MATERIAL
    • B65DCONTAINERS FOR STORAGE OR TRANSPORT OF ARTICLES OR MATERIALS, e.g. BAGS, BARRELS, BOTTLES, BOXES, CANS, CARTONS, CRATES, DRUMS, JARS, TANKS, HOPPERS, FORWARDING CONTAINERS; ACCESSORIES, CLOSURES, OR FITTINGS THEREFOR; PACKAGING ELEMENTS; PACKAGES
    • B65D33/00Details of, or accessories for, sacks or bags
    • B65D33/16End- or aperture-closing arrangements or devices

Description

Invenția se referă la un container flexibil, intermediar, pentru materiale în vrac, respectiv pentru ridicarea, transportarea și înmagazinarea de materiale în vrac, cum sunt: îngrășăminte granulară, cereale măcinate sau nemăcinate, ciment, cărbune, etc,, în cantități de mai multe sute de kg per container.
Tehnica anterioară demonstrează că acest tip de containere sunt greu de fabricat cu un grad de mecanizare ridicat. Chiar și operații simple, cum sunt: tăierea semifabricatului, plierea și coaserea cusăturilor laterale și de la fund, sunt executate manual. Dacă producția containerului ar putea fi mecanizată, costurile de fabricație s-ar reduce, datorită reducerii muncii manuale. Containere cunoscute anterioare, destinate transportării materialelor în vrac, de exemplu, brevetul US 4269247 [corespunzând brevetului NO 136744), sunt făcute dintr-un semifabricat, dintr-o țesătură plană, și sunt formate, prin plierea semifabricatelor la linia centrală transversală și coaserea marginilor și a părții inferioare.
Secțiunea de mijloc a semifabricatului formează, în produsul finisat, o buclă de ridicare, care este extensia integrală a pereților laterali. Totuși, containerul conform brevetului US 4269247 a fost executat cu o bază pătrată, făcând clini, la părțile opuse ale semifabricatului, sub formă de tub, înainte de a se coase baza. Dezavantajele acestei construcții sunt în primul rând, acelea că fabricația containerelor este costisitoare, datorită cusăturilor laterale lungi și în al doilea rând că, facerea clinilor, după ce au fost executate cusăturile laterale, este o operație dificilă.
De asemenea, se cunoaște un container, conform brevetului US 4136723 (brevet norvegian nr. 138134), care poate fi făcut dintr-un material țesut circular. Dacă este făcut dintr-un material țesut rotund, nu vor exista cusături laterale. Aceste containere au o construcție cu bază dublă, cuprinzând una sau două cusături, fiecare având o lungime de 1/4 din circumferința containerului.
Invențiile prezentate, în numitele brevete americane, reprezintă ultimul stadiu al tehnicii dinaintea invenției, dar ele nu sunt corespunzătoare, pentru o fabricație mecanizată și ambele containere numite, au un volum de înmagazinare, relativ mare, în condiția lor goală.
Problema, pe care o rezolvă invenția, constă în realizarea unui container, plecând de la utilizarea țesăturilor circulare, sub forma unui semifabricat în formă de tub, țesătura circulară având, față de țesătura plană, un mare avantaj, acela că nu are cusături laterale, care reduc rezistanța circumferențială și măresc costurile containerelor, în procesul de fabricație. De aceea, prezenta invenție trebuie să realizeze o reducere a lungimii de cusătură totală.
Soluția cea mai simplă, la problema producerii unui asemenea container, cu lungime de cusătură mică, părea să fie un container pliat în prealabil, care a corespuns și pentru producție mecanizată. Teste preliminare au indicat că, semifabricatul sub formă de tub, pliat o dată sau de două ori longitudinal, unit apoi printr-o cusătură transversală, la bază, a fost rezistent și corespundea producției mecanizate. De fapt, numărul de pliuri nu a fost limitat la numai o dată sau de două ori, ci putea include orice număr util. Testele preliminare au mai arătat că dacă cusătura era poziționată în centrul zonei bazei containerului umflat, un container făcut astfel ar avea o bază circulară. Atât poziționarea cusăturii, cât și baza circulară vor conferi containerului o tensiune mai uniformă și mai egal distribuită la partea inferioară a containerului.
Caracteristica specială a prezentei invenții o constituie faptul că, semifabricatul sub formă de tub, din țesătură, este așezat plan și pliat de-a lungul axei longitudinale, de atâtea ori de câte ori este necesar, ca să se formeze cel puțin șase, opt, etc., straturi de material, după care partea inferioară și/sau partea superioară este închisă.
Exista diferite căi de a realiza aceasta. Una din căi constă în a face cu110694 te pliate sau clini, pe laturile opuse ale semifabricatului, după care semifabricatul sub formă de tub este împăturit, cel puțin o dată, de-a lungul axei centrale longitudinale. O îmbinare este făcută transversal, de-a lungul fundului și/sau a capătului de sus. O altă metodă de fabricare a unui container cu cel puțin șase straturi de material, atunci când este așezat plat, este pur și simplu de a plia de două ori longitudinal semifabricatul sub formă de tub. Aceste două metode de pliere a semifabricatului sub formă de tub sunt amintite doar ca exemple.
Există diferite alte căi de pliere longitudinală a semifabricatului, în vederea obținerii a cel puțin șase straturi de material.
Lungimea totală a cusăturii de pe fund, în brevetele americane amintite anterior, este de 1/2 din circumferința containerului, în timp ce lungimea cusăturii de pe fund a prezentei invenții este mai puțin de 1 /4 din circumferința containerului.
Cusătura sau îmbinarea de la fund la prezenta invenție va fi, atunci când sacul este umflat, în centrul bazei. Deoarece tensiunea în centrul bazei este relativ mică, cusătura în acest punct nu este așa critică, ca la cusătura de la bază, din brevetul US 4269247, a cărei lungime este egală cu toată lățimea suprafaței bazei.
Procesul de fabricare a prezentei invenții este simplu și poate fi în mare măsură, mecanizat. Containerul este fabricat, de preferință, dintr-un tub infinit de lung, format dintr-un material țesut cu părți laterale, cu sau fără clini, care este tăiat perpendicular față de axa longitudinală, la capătul de sus și la cel de jos. Containerul este pliat, cel puțin o dată de-a lungul axei longitudinale și încheiat printr-o cusătură la fund și/sau la partea superioară a containerului. Tăierea, plierea și încheierea pot fi mecanizate.
Caracteristica principală constă în aceea că îmbinările de la fund și/sau partea superioară sunt executate după ce s-au format pliuri longitudinale pe semifabricat, fiecare constând din două straturi și că lungimea numitelor îmbinări este mai mică de 1 /4 din circumferința containerului.
In structura sa cea mai preferată, semifabricatul sub formă de tub a containerului are pliuri longitudinale de-a lungul axei centrale și o îmbinare de-a curmezișul uneia sau ambelor capete, cu o lungime corespunzând la aproximativ 1/8 din circumferința containerului. O altă structură include un semifabricat având trei pliuri, fiecare având o lățime corespunzătoare la 1/6 din circumferința containerului și o îmbinare de-a curmezișul unuia sau ambelor capete. In continuare, invenția cuprinde fixarea căptușelii la îmbinarea de la fundul semifabricatului sub formă de tub.
Containerul conform invenției prezintă următoarele avantaje:
- fabricarea poate fi complet mecanizată, atât cu, cât și fără căptușeală;
- se obține chiar și o distribuție de solicitare, egală, la capătul de sus și capătul de jos;
- cheltuielile pentru materia primă sunt reduse;
- volumul de transport și de înmagazinare al containerului gol pliat este redus.
Se dă, în continuare, un exemplu de realizare a invenției, în legătură și cu fig.1 la 4, care se referă la:
-fig.1. ilustreză semifabricatul sub formă de tub, cu laturi cu clini, unde:
- a reprezintă o vedere din față a semifabricatului nepliat, cu clini;
- b reprezintă vedere din față a semifabricatului (fig. 1a) pliat de-a lungul axei longitudinale, cu adăugarea îmbinării la fund;
- c reprezintă o vedere laterală a semifabricatului, așa cum se arată în fig.1 b, având îmbinarea la partea superioară;
- d-f reprezintă respectiv fig. 1a, 1b, 1c, văzute de sus;
- fig.2 ilustrează semifabricatul sub formă de tub, în poziția de așezare plană;
- a reprezintă o vedere din față a semifabricatului nepliat;
- b reprezintă o vedere din față a semifabricatului pliat, cum se indică în fig,2a;
- c reprezintă o vedere laterală a semifabricatului, așa cum se arată în fig.2b, cu o îmbinare alternativă, la partea superioară și o îmbinare adăugată la fund;
- d-f reprezintă fig.2a, 2b și 2c, văzute de jos;
- fig.3 ilustrează semifabricatul în formă de tub, cu părțile laterale în clini, așa cum se arată în fig. 1 a;
- a reprezintă o vedere din față a semifabricatului nepliat, cu o căptușeală plasată între clini;
- b reprezintă o vedere din față a semifabricatului (fig.3a] pliat de-a lungul axei longitudinale, cu îmbinări la capetele superior și inferior;
- c reprezintă o vedere laterală a fig.3b, incluzând un manșon;
- d reprezintă o vedere de sus a fig.3a;
- e reprezintă o vedere mărită a secțiunii luate de-a lungul liniei 1-1 din fig.3.b;
-fig.4 ilustrează containerul flexibil umflat, având integrate bucla de ridicare și partea inferioară (de fund), ambele conform invenției.
Fig.l.a ilustrează o piesă nepliată, dintr-un material semifabricat, în formă de tub, cu partea de capăt, superioară 1 și inferioară 2. Semifabricatul în formă de tub are o față frontală 3 și o față posterioară 4 și laturi cu clini 5 și B. Semifabricatul în formă de tub poate fi fabricat dintr-un material țesut plan, incluzând una sau mai multe cusături, sau poate fi fabricat dintr-un material țesut circular. Dacă semifabricatul în formă de tub este făcut dintr-un material țesut plan, el poate fi pliat transversal, la linia sa de centru, care va forma bucla de fund sau de ridicare a containerului finisat.
Containerul are o îmbinare transversală, care formează îmbinarea de fund 7 și care constituie fundul containerului. Diametrul și lungimea semifa6 bricatului în formă de tub și lățimea părților în clini, trebuie definite funcție de volumul care este necesar.
Semifabricatul este realizat prin tăierea lungimii necesare dintr-un material de bază având o lungime infinită, iar operația de tăiere este perpendiculară la axa longitudinală 8 a semifabricatului. Fig. 1b ilustrează semifabricatul în formă de tub, atunci când este dublat prin pliere de-a lungul axei sale longitudinale 8. Vederea de sus a fig. 1 b este ilustrată în fig. 1 e.
Așa cum se poate vedea în fig.le, secțiunea materialului cuprinde acum un număr de opt straturi de material țesut și lățimea secțiunii de material indicată în fig. 1a, a fost înjumătățită. Se înțelege, că este posibil, dacă se dorește să se dubleze tubul în formă de semifabricat indicat în fig. 1b, o dată sau chiar de mai multe ori, îmbinarea de fund 7 este executată transversal față de axa longitudinală 8 și relativ aproape de deschiderea inferioară
2. Fig.le, ilustrează numai ca exemplu, bucla de ridicare 13, realizată prin suprapunerea celor două extensii integrale ale peretelui lateral. Bucla de ridicare 13 nu este limitată la forma celei arătate, ea poate cuprinde de asemenea o îmbinare similară cu cea de la fund.
Fig.2 ilustrează o a doua metodă de abținere a cel puțin șase straturi de material, prin plierea longitudinală a semifabricatului sub formă de tub. Fig.2b reprezintă un exemplu, la care semifabricatul sub formă de tub a fost pliat de două ori. Prima pliere este făcută la o distanță corespunzătoare la 1 /6 din circumferință, de-a lungul liniei 9, iar a doua pliere este făcută de-a lungul liniei 10. Bucla de ridicare 14 este ilustrată în fig.2c.
îmbinarea de fund 7 va avea o lungime egală cu 1/6 din circumferința semifabricatului în formă de tub, arătată în fig.2a.
Fig.3 ilustrează semifabricatul în formă de tub, cum se indică în fig. 1a, dar cu o căptușeală 15 plasată în interiorul semifabricatului în formă de tub.
Fig.3b prezintă un semifabricat în formă de tub pliat, cu două îmbinări, o îmbinare de fund 7 și una la linia părții superioare 11.
Căptușeala 15 poate fi fixată la îmbinarea de fund. Prin tăierea a cel puțin două fante longitudinale, apropiat de capătul de sus al semifabricatului în formă de tub, se va realiza o deschidere pentru mijloacele de ridicare. Dacă semifabricatul este confecționat dintr-un material țesut plan, deschiderea corespunzătoare pentru mijloacele de ridicare este realizată prin coaserea cusăturii laterale aproape, dar nu până la partea superioară a semifabricatului. Bucla de ridicare poate cuprinde un manșon 12.
Fig.4 ilustrează că fundul containerului flexibil va avea forma de rozetă.
Cusătura, atunci când containerul flexibil este umflat și executat conform exemplului ilustrat în fig.1, va fi îndreptată în sus, înspre axa centrală a fundului containerului 3. Aceasta are două avantaje mari, în primul rând, că fundul 3 este foarte rezistent, din cauza distribuției uniforme a tensiunii, într-al doilea rând, din cauză că, cusătura nu este expusă la o uzură prin fricțiune și tragere, în timpul transportului containerului. Un container confecționat conform invenției va fi de aceea, mai sigur. Tensiunea este distribuită uniform și egal, de la pereți la fund, fără vârfuri de tensiune, ca urmare a formei circulare a fundului. Cusătura de la fund este de fapt plasată în punctul unde tensiunea este minimă. Containerul ilustrat în fig.4 cuprinde de asemenea un manșon 12.
S-au efectuat teste în vederea comparării intensității de tensiune a containerelor flexibile, conform brevetelor US 4269247; 4136723 și conform prezentei invenții. Prezenta invenție a fost fabricată conform cu fig.1 și cuprinde un manșon 12. Containerele au fost umplute cu aproximativ 500 kg de material care curge liber, iar aparatajul de măsură este cel care se folosește uzual în astfel de cazuri.
Containerele au fost întâi, întinse de cinci ori, cu o sarcină dublă față de greutatea containerului și apoi întinse până la tensiunea de rupere. Tensiunea de rupere și locul ruperii sunt indicate în tabelul 1.
Toate containerele destinate testelor au fost executate din același material din polipropilenă, având dimensiunea de 1250 x 2000 mm (lățimea plană x lungimea). Rezultatele sunt arătate în tabelul 1. Containerele utilizate în testul 1 sunt realizate conform brevetului US 4269247, care este făcut dintr-un material țesut plan, pliat transversal față de axa sa centrală și având cusături în structura pereților și ale bazei. El cuprinde bucle de ridicare integrale, în care caz, toate fibrele verticale din structura pereților sunt angajate în suportarea sarcinilor. Această concepție de container are o buclă de ridicare, cu cea mai înaltă tensiune de rupere posibilă, fără a mări rezistența materialului.
Containerele utilizate în testul 2 reprezintă o versiune puțin modificată a containerelor utilizate în testul 1. Partea superioară și laturile sunt executate conform cu brevetul US 4269247, în timp ce fundul este executat conform invenției, așa cum este ilustrat în fig.1 a și 1b. Ele sunt executate dintr-un material țesut plan, pliat transversal pe linia sa de centru, având cusătyri laterale și de. fund. Pereții laterali sunt cu clini, după care semifabricatul în formă de tub este pliat de-a lungul axei longitudinale și unit prin îmbinarea de fund 7.
Prin compararea containerului din testul 1, cu containerul utilizat în testul 2, se va obține o indicație asupra efectului pe care-l are concepția fundului, conform invenției, asupra capacității de încărcare a containerului. Containerul utilizat în testul 3 este realizat conform brevetului US 4136723, care reprezintă tehnica actuală, cea mai recentă și care este făcut, în exemplul preferat, dintr-un semifabricat, în formă de tub, din material țesut circular, cu o construcție cu bază dublă, cuprinzând două cusături, fiecare având o lungime de 1/4 din circumferința containerului. Bucla de ridicare este formată prin îmbinarea cu o singură cusătură a extensiilor integrale ale pereților laterali. 5
Containerele utilizate în testul 4 sunt făcute conform cu prezenta invenție, cum se vede în fig.1 și fig.4. Bucla de ridicare cuprinde un manșon și este realizată prin suprapunerea extensiilor integrale ale pereților laterali, înainte de coasere. Teste anterioare au indicat că rezistența acestor bucle de ridicare este tot așa de mare, ca cea a buclelor descrise în testul 1.
Tabelul 1
Sarcina containerului nr. de test Construcția containerului Locul ruperii Ruptura (KN)
1.1 1.2 - Conform brevetului US 4269247 - Conform brevetului - fund -32
US 4269247 - fund -32
2.1 2.2. - Conform brevetului modificat US 4269247 - Conform brevetului - fund -37
modificat US 4269247 - materialul de la partea superioară -38
3.1. 3.2. - Conform brevetului US 4136723 - Conform brevetului - bucla de ridicare -30,5
US 4136723 - bucla de ridicare -31
4.1 - Conform prezentei - materialul de la -36
invenții partea superioară
4.2. - Conform prezentei - materialul de la -38
invenții > partea superioară
unul la capătul superior.
Testele 3.1...3.2 au avut o sarcină de rupere de 31 KN, în timp ce valoarea medie a sarcinii de rupere în testele 4.1 ...4.2. a fost de 37 KN. Sarcina de rupere din testele 4 este de asemenea aproximativ cu 20% deasupra sarcinii de rupere din testele 3. Testul 4 indică faptul că este imposibil de a crește, în continuare, capacitatea de încărcare, fără a crește rezistența însuși a materialului. Acest lucru este evident, deoarece locul ruperii nu este în bucla de ridicare sau în partea fundului, ci în peretele de material, apropiat de bucla de ridicare.
Testele au dat următoarele rezul- 4 0 ta te:
Testele 1.1...1.2 au avut o sarcină de rupere de 32 KN, iar locul de rupere a fost la fund, în timp ce containerul modificat din testele 4 5 2.1...2.2. a avut o valoare medie a sarcinii de rupere de 37,5 KN.
Testul 2 are o sarcină de rupere de aproximativ cu 20% peste a testului
1. Testul 2 indică de asemenea că, 50 construcția fundului prezintă o sarcină de rupere egală cu sarcina maximă a capacității de încărcare a containerului, deoarece un container s-a rupt la fund și
Rezultatele testelor indică în mod clar că, containerul conform cu invenția asigură o capacitate de încărcare mărită, față de aceea din brevetul US 4269247 și 4136723. Cu o construcție a fundului 5 containerului, corespunzător prezentei invenții, s-a ajuns la o construcție a fundului containerului care are o capacitate de încărcare cu circa 20% peste cea a containerelor, conform cu 10 numitele brevete US.
Metoda simplă de tăiere, de îmbinare a fundului și de pliere a semifabricatului sub formă de tub, utilizat în teste, indică de asemenea că 15 fabricarea containerului, conform cu prezenta invenție, poate fi în mare măsură mecanizată.
Un alt efect al prezentei invenții constă în aceea că, containerul gol are 2 0 un volum redus, la stocare sau la transport, în comparație cu containere cunoscute anterior. Volumul redus este un efect al plierii.
S-a obținut prin prezenta invenție 2 5 o construcție de container, care poate fi fabricat cu un înalt grad de mecanizare și în același timp, mărind capacitatea lor de încărcare. Aceste obiective sunt obținute prin fabricarea unui container care are o 3 0 concepție la care operația de tăiere este simplă, operația de coasere a fost redusă la minim, iar plierea este potrivită pentru mecanizare.
Toate treptele de fabricație mai 3 5 sus menționate, privitoare la containerul flexibil, conform cu numita invenție, adică tăierea semifabricatului, facerea clinilor, preplierea semifabricatului în formă de tub și coaserea pot fi obținute prin 40 utilizarea unui echipament de fabricație relativ simplu, cu acționare rapidă și ieftin.

Claims (4)

  1. Revendicări
    1. Container flexibil, intermendiar, pentru transportul, înmagazinarea și ridicarea de materiale în vrac, cuprinzând un semifabricat în formă de tub, din material țesut, împreunat prin cusături și având o cusătură sau cusături de-a curmezișul fundului său și/ori a capătului său superior și având cel puțin o buclă de ridicare, care poate fi o extensie integrală a pereților laterali ai containerului, o deschidere de umplere și posibil o căptușeală, caracterizat prin aceea că, îmbinările de fund (7) ale containerului și /sau a părții sale superioare sunt realizate după ce s-au format trei sau mai multe pliuri longitudinale în semifabricat, fiecare constând din două straturi și că lungimea numitelor îmbinări este mai mică de 1 /4 din circumferința containerului.
  2. 2. Container flexibil, conform cu revendicarea 1, caracterizat prin aceea că, semifabricatul are laturile în clini (5,6) și că semifabricatul are pliuri longitudinale de-a lungul axei centrale (8) și o cusătură de-a curmezișul unuia sau ambelor capete, cu o lungime corespunzând la aproximativ 1/8 din circumferința containerului.
  3. 3. Container flexibil, conform cu revendicarea 1, caracterizat prin aceea că, semifabricatul ațe,trei pliuri, fiecare având o lățime corespunzătoare la 1/6 a circumferinței containerului și o cusătură de-a curmezișul unuia sau ambelor capete.
  4. 4. Container flexibil, conform cu revendicarea 1, caracterizat prin aceea că, capătul de jos al căptușelii (15) este fixat în cusătura fundului semifabricatului.
RO148588A 1989-02-28 1990-02-28 Container flexibil RO110694B1 (ro)

Applications Claiming Priority (2)

Application Number Priority Date Filing Date Title
NO890860A NO166358C (no) 1989-02-28 1989-02-28 Storsekk med forbedret bunn og topp.
PCT/NO1990/000039 WO1990009929A1 (en) 1989-02-28 1990-02-28 A flexible container with improved bottom and top

Publications (1)

Publication Number Publication Date
RO110694B1 true RO110694B1 (ro) 1996-03-29

Family

ID=19891797

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
RO148588A RO110694B1 (ro) 1989-02-28 1990-02-28 Container flexibil

Country Status (25)

Country Link
US (1) US5192133A (ro)
EP (1) EP0384941B1 (ro)
JP (1) JPH07110668B2 (ro)
KR (1) KR0163582B1 (ro)
CN (1) CN1054397A (ro)
AR (1) AR245074A1 (ro)
AT (1) ATE90643T1 (ro)
AU (1) AU632100B2 (ro)
BG (1) BG60961B1 (ro)
BR (1) BR9007174A (ro)
CA (1) CA2047725C (ro)
CZ (1) CZ286342B6 (ro)
DE (1) DE68907200T2 (ro)
DK (1) DK172408B1 (ro)
ES (1) ES2041868T3 (ro)
FI (1) FI95020C (ro)
HU (1) HU213024B (ro)
NO (1) NO166358C (ro)
NZ (1) NZ232718A (ro)
PT (2) PT93274A (ro)
RO (1) RO110694B1 (ro)
RU (1) RU2089478C1 (ro)
SK (1) SK278415B6 (ro)
TR (1) TR24977A (ro)
WO (1) WO1990009929A1 (ro)

Families Citing this family (22)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
ES2049122B1 (es) * 1991-04-23 1994-11-01 Condepols Sa Metodo de fabricacion de un contenedor de material flexible para productos a granel.
US5619840A (en) * 1992-07-15 1997-04-15 Oy W. Rosenlew Ab Package and a procedure for packing bags into a roll
GB2274446B (en) * 1993-01-25 1996-04-17 Poly Lina Ltd Manufacture of bags
CA2205273A1 (en) * 1997-05-13 1998-11-13 William Shackleton Upstanding lifting strap for a bulk container
US6050222A (en) * 1998-02-02 2000-04-18 Bean; Beverly Portable feed carrier
US5941393A (en) * 1998-07-23 1999-08-24 Sonoco Development, Inc. Easy opening plastic bag pack of the star-seal type
US6502882B2 (en) * 2000-08-02 2003-01-07 Black & Decker, Inc. Handle for storage bag
US6488222B1 (en) * 2000-08-18 2002-12-03 Larry G. West Bag dispensing system and C-fold bag used therewith
US6446811B1 (en) 2000-12-27 2002-09-10 Sonoco Development, Inc. Self-opening serially-arranged plastic bag pack of the star-seal type
US7025318B2 (en) * 2001-03-19 2006-04-11 Baxter International Inc. Container support
US20020131654A1 (en) * 2001-03-19 2002-09-19 Smith Sidney T. Large volume flexible container
US6659132B2 (en) 2001-03-19 2003-12-09 Baxter International Inc. Gas permeable sterile closure
US20040066988A1 (en) * 2002-10-04 2004-04-08 Yi Li Jenny Jie Plastic bag with bottom enhancement arrangement and producing method thereof
US20040234171A1 (en) * 2003-05-19 2004-11-25 Dais Brian C. Reclosable pouch with closure device that allows venting and/or an air-tight seal
EP1510474A1 (en) 2003-08-27 2005-03-02 Gunner Schroll A flexible bag for containing bulk material
ES2327086B1 (es) * 2007-05-04 2010-07-22 Girnet International, S.L. "bolsa para envasar productos alimenticios".
US20090092341A1 (en) * 2007-10-09 2009-04-09 Mallory Trent H Sealed biodegradable trash bag
ES2357705B1 (es) 2008-12-18 2012-03-13 Girnet International, S.L. Procedimiento y m�?quina para la formación y el llenado de bolsas.
US20100167893A1 (en) * 2008-12-31 2010-07-01 Ips Industries, Inc. Method for manufacturing a bag pack
US10486890B2 (en) * 2014-07-07 2019-11-26 The Trinko Group, LLC Low bulk, center-pull bag dispenser with end-forms
DE202015102137U1 (de) 2014-07-15 2015-06-12 Spectrum Import Export Ltd. Flexibles Verpackungsmaterial und aus diesem Material hergestellter flexibler Schüttgutbehälter
JP6516379B2 (ja) * 2017-04-25 2019-05-22 有限会社五綾貿易 収容袋及び収容袋の製造方法

Family Cites Families (23)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US2819834A (en) * 1955-07-13 1958-01-14 Bemis Bros Bag Company Bag
US2915098A (en) * 1958-07-28 1959-12-01 Central States Paper & Bag Co Self-contouring bags
US3094083A (en) * 1961-02-13 1963-06-18 Bemis Bro Bag Co Method of making bags
US3263901A (en) * 1964-12-23 1966-08-02 Dow Chemical Co Container of flexible film
US3349991A (en) * 1965-09-23 1967-10-31 Quality Transparent Bag Co Flexible container
DE2010354A1 (en) * 1970-03-05 1971-10-07 Lehmacher, Hans, 5215 Mondorf Thermoplastic refuse sack with base seam weld
US3670954A (en) * 1970-12-10 1972-06-20 Ethyl Corp Bag
US3670953A (en) * 1970-12-10 1972-06-20 Ethyl Corp Bag
US3758024A (en) * 1971-06-24 1973-09-11 Us Industries Inc Plastic bag
CA945953A (en) * 1971-08-03 1974-04-23 Daniel R. St. Eve Three-ply bag structure
DE2526961A1 (de) * 1974-11-23 1976-05-26 Marsal Maria Asuncion Forn Beutel
US4269247A (en) * 1976-02-18 1981-05-26 Norsk Hydro A.S. Large size sack and methods for the formation thereof
NO138134C (no) * 1976-06-28 1978-07-12 Norsk Hydro As Fleksibel beholder for transport og lagring av massegods, samt fremgangsmaate for dens fremstilling
DE2721771C2 (de) * 1977-05-13 1985-04-25 Windmöller & Hölscher, 4540 Lengerich Verfahren zur Herstellung einseitig offener Säcke mit einem tragenden Außensack und einem dichtenden Innensack
FR2509266A1 (fr) * 1981-07-09 1983-01-14 Lumbres Papeteries Cartonnerie Conteneur souple a gueule ouverte ou fermee pour produits pulverulents, granuleux ou semi-pateux
US4832506B1 (en) * 1983-03-02 1996-01-09 Norsk Hydro As Flexible container to be filled with bulk material and method for its manufacture
GB2136394B (en) * 1983-03-16 1986-12-17 Lamipak Ind Plastic bags
NO152870C (no) * 1983-09-01 1985-12-04 Norsk Hydro As Storsekk med traktformet bunn.
US4550442A (en) * 1984-05-31 1985-10-29 Champion International Corporation Multiwall gussetted bag with seamless tubular liner
CN87100147A (zh) * 1986-01-08 1987-07-29 挪威海德罗公司 散装物料的运输和贮存容器
DE3613427A1 (de) * 1986-04-21 1987-10-22 Windmoeller & Hoelscher Verfahren zur herstellung von sogenannten hemdchenbeuteln
US4703517A (en) * 1986-05-22 1987-10-27 Marino Technologies, Inc. Cargo bag with integral lifting loops
NO883257L (no) * 1987-08-31 1989-03-01 Norsk Hydro As Storsekk med forbedret loeftestropp.

Also Published As

Publication number Publication date
DE68907200T2 (de) 1993-09-23
EP0384941B1 (en) 1993-06-16
US5192133A (en) 1993-03-09
CZ286342B6 (cs) 2000-03-15
DK151191A (da) 1991-08-27
WO1990009929A1 (en) 1990-09-07
EP0384941A2 (en) 1990-09-05
SK278415B6 (en) 1997-04-09
JPH04503647A (ja) 1992-07-02
HU902360D0 (en) 1991-11-28
NZ232718A (en) 1992-11-25
NO890860D0 (no) 1989-02-28
NO166358B (no) 1991-04-02
NO890860L (no) 1990-08-29
CA2047725C (en) 2001-10-02
AR245074A1 (es) 1993-12-30
ES2041868T3 (es) 1993-12-01
HUT59355A (en) 1992-05-28
KR920700151A (ko) 1992-02-19
FI914021A0 (fi) 1991-08-26
KR0163582B1 (ko) 1998-12-01
PT9217U (pt) 1997-08-29
AU632100B2 (en) 1992-12-17
TR24977A (tr) 1992-09-01
CA2047725A1 (en) 1990-08-29
PT93274A (pt) 1990-08-31
PT9217T (pt) 1996-04-30
DE68907200D1 (de) 1993-07-22
FI95020C (fi) 1995-12-11
HU213024B (en) 1997-01-28
ATE90643T1 (de) 1993-07-15
DK151191D0 (da) 1991-08-27
JPH07110668B2 (ja) 1995-11-29
BG60961B1 (en) 1996-07-31
CN1054397A (zh) 1991-09-11
DK172408B1 (da) 1998-05-25
NO166358C (no) 1991-07-10
FI95020B (fi) 1995-08-31
EP0384941A3 (en) 1990-12-27
RU2089478C1 (ru) 1997-09-10
AU5185290A (en) 1990-09-26
BR9007174A (pt) 1991-11-12

Similar Documents

Publication Publication Date Title
RO110694B1 (ro) Container flexibil
US4136723A (en) Flexible container for transportation and storage of bulk material
US5222812A (en) Bulk containers
US4759473A (en) Collapsible receptacle with integral sling
FI70864C (fi) Flexibel behaollare
GB2036691A (en) Flexible skip
EP0041586B1 (en) Flexible container for the transportation and storage of bulk material
AU734247B2 (en) Container bag
JP2796837B2 (ja) 容器用袋及びその製法
AU632078B2 (en) Container for lifting, transportation and storage of bulk material
GB2092990A (en) Bag for bulk material
FI69436B (fi) Flexibel behaollare foer tramsport och lagring av massgods ochfoerfarande foer dess framstaellning
EP0234788A1 (en) Industrial containers
CS226033B2 (en) Flexible containers for transporting and storing bulk materials
EP0119743A1 (en) Container bag
ZA200604690B (en) A flexible container with improved bottom and top
KR820000209B1 (ko) 하물 운송, 저장용 가요성 콘테이너
RU29114U1 (ru) Контейнер текстильный (кт) для балластировки трубопровода, соединительный пояс, загрузочный рукав и грузовая петля контейнера текстильного
GB2037703A (en) Bulk material bag
NO165720B (no) Fremgangsmaate for fremstilling av storsekk.