NO824168L - Plantepotte og fremstilling derav. - Google Patents

Plantepotte og fremstilling derav.

Info

Publication number
NO824168L
NO824168L NO824168A NO824168A NO824168L NO 824168 L NO824168 L NO 824168L NO 824168 A NO824168 A NO 824168A NO 824168 A NO824168 A NO 824168A NO 824168 L NO824168 L NO 824168L
Authority
NO
Norway
Prior art keywords
plant pot
paper
fibres
fibers
plant
Prior art date
Application number
NO824168A
Other languages
English (en)
Inventor
Quentin Miles Drew
Original Assignee
Wiggins Teape Group Ltd
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Wiggins Teape Group Ltd filed Critical Wiggins Teape Group Ltd
Publication of NO824168L publication Critical patent/NO824168L/no

Links

Classifications

    • AHUMAN NECESSITIES
    • A01AGRICULTURE; FORESTRY; ANIMAL HUSBANDRY; HUNTING; TRAPPING; FISHING
    • A01GHORTICULTURE; CULTIVATION OF VEGETABLES, FLOWERS, RICE, FRUIT, VINES, HOPS OR SEAWEED; FORESTRY; WATERING
    • A01G9/00Cultivation in receptacles, forcing-frames or greenhouses; Edging for beds, lawn or the like
    • A01G9/02Receptacles, e.g. flower-pots or boxes; Glasses for cultivating flowers
    • A01G9/021Pots formed in one piece; Materials used therefor
    • AHUMAN NECESSITIES
    • A01AGRICULTURE; FORESTRY; ANIMAL HUSBANDRY; HUNTING; TRAPPING; FISHING
    • A01GHORTICULTURE; CULTIVATION OF VEGETABLES, FLOWERS, RICE, FRUIT, VINES, HOPS OR SEAWEED; FORESTRY; WATERING
    • A01G9/00Cultivation in receptacles, forcing-frames or greenhouses; Edging for beds, lawn or the like
    • A01G9/02Receptacles, e.g. flower-pots or boxes; Glasses for cultivating flowers
    • A01G9/029Receptacles for seedlings
    • A01G9/0291Planting receptacles specially adapted for remaining in the soil after planting

Landscapes

  • Life Sciences & Earth Sciences (AREA)
  • Environmental Sciences (AREA)
  • Cultivation Receptacles Or Flower-Pots, Or Pots For Seedlings (AREA)
  • Joining Of Building Structures In Genera (AREA)
  • Buildings Adapted To Withstand Abnormal External Influences (AREA)
  • Piles And Underground Anchors (AREA)
  • Polymerisation Methods In General (AREA)
  • Diaphragms For Electromechanical Transducers (AREA)
  • Materials For Medical Uses (AREA)
  • Pharmaceuticals Containing Other Organic And Inorganic Compounds (AREA)

Description

Foreliggende oppfinnelse angår plantepotter av den type som benyttes for dyrking av frø, stiklinger o.l. og som disintegreres når de er plantet ut.
En slik plantepotte må ha tilstrekkelig styrke
til å kunne holde på jorden, komposten eller det andre vekstmediet for planten fra den opprinnelige såing og til utplanting. Vekstmediet kan være kontinuerlig fuktig og således må potten være tilstrekkelig vannresistent til å forhindre disintegrering og å tillate behandling før utplanting. Plantepotten må være lett å fylle og fortrinnsvis bør den
være noe skrådd slik at luft har tilgang til røttene gjen-
nom potteveggen når pottene står side ved side i en vekst-skål. Når de er skrådd, lettes også stabling av pottene før de fylles med vekstmedium.
Forskjellige materialer er tidligere benyttet for fremstilling av slike potteplanter, f.eks. torv, bitumenisert kraftpapp, svart polyten og skummet polystyren. Imidlertid er ingen av disse frie for mangler. Plantepotter kon-struert fra skummet polystyren eller svart polyten er imper-meable for luft, fuktighet og røtter og må fjernes før utplanting fordi de ikke vil disintegrere i tilstrekkelig grad. Et annet problem med skummet polystyren er at det kan trans-mittere mere lys til røttene enn det som kan aksepteres,
mens plantepotter av svart polyten er for myke til lett å kunne fylles. Plantepotter laget av bitumenisert kraftpapp har en tendens til å mangle styrke, disintegrerer ikke tilstrekkelig og krever slisser i potteveggen for å lette drener-ing. Torvpotter er sprø, spesielt når de er tørre, og kan ikke lett lages store.
En gjenstand for oppfinnelsen er å avhjelpe eller
i det minste redusere de ovenfor angitte mangler. Det er i DT-OS 1.611.734 foreslått å fremstille dekomponerbare beholdere for planter ved å påføre syntetisk termoplastisk materiale på et dekomponerbart fibrøst materiale, spesielt cellu-loseholdig fibrøst materiale, og knuse produktet som således oppnås, blande dette med vann for å lage en masse, avsiling av massen under pressforming til beholderformer og tørking
av de således dannede beholdere ved temperaturer innen området 100 - 250°C.
Det er nå overraskende funnet at plantepotter med utmerkede egenskaper kan fremstilles fra en papirvevnad fremstilt av en varmebundet blanding av fibre av vegetabilsk opprinnelse og syntetiske termoplastiske fibre. Denne løs-ning unngår nødvendigheten av forslaget i henhold til DT-OS 1.611.734 for trinnet med påføring av syntetisk termoplastisk materiale på det fibrøse materialet og for det etter-følgende forminskningstrinn, begge deler trinn som fører til økede utgifter.
I et første aspekt ligger derfor foreliggende oppfinnelse i en plantepotte som er tildannet fra en rotgjennomtrengelig varmebundet papirvevnad omfattende en blanding av fibre av vegetabilsk opprinnelse og syntetiske termoplastiske fibre.
R^ -g.nn^t^^y.gkk^-^e^^ i <?n f rgJHr gangsmåte for fremstilling av plantepotter omfattende tildan-ning av en papirvevnad fra en blanding av fibre av vegetabilsk opprinnelse og syntetiske termoplastiske fibre, oppvarming av den således dannede vevnad til en temperatur ved hvilken varmebinding inntrer og forming av den resulterende varmebundne vevnad til en plantepotte.
De syntetiske termoplastiske fibre kan være av forskjellige termoplastiske materialer, f.eks. polyolefiner slik som polyetylen og polypropylen, polyvinylklorid, poly-vinylalkohol og polyestere. Polyetylenfibre er så langt foretrukket. Polyolefinfibre som benyttes bør fortrinnsvis være av den type som spesielt fremstilles for bruk i papir-fremstilling og som er vanligvis kjent i papirindustrien som syntetiske tremassefibre. Imidlertid kan hakkede stapelfibre benyttes. Egnede syntetiske tremassefibre er f.eks. de polyetylenfibre som markedsføres under varemerket "Pulpex" av Hercules, "SWP" av Crown Zellerbach og "Ferlosa" av Montedison ("Pulpex"-fibrene ble tidligere markedsført av Solvay). De syntetiske termoplastiske fibre kan ha et innhold av leire eller andre mineraler..
Fibrene av vegetabilsk opprinnelse kan være hvilke som helst av de cellulosemasser som vanligvis benyttes ved papir fremstilling, f.eks. ubleket kraft- eller bleket kraftmasse, eventuelt blandet med bark- og/eller torvfibre.
Fortrinnsvis er de syntetiske termoplastiske fibre tilstede i en mengde på mellom 15 og 50% av det totale fiberinnhold (mens de gjenværende 85 - 50% er fibre av vegetabilsk opprinnelse), da potter med et syntetisk innhold under 15%
har en tendens til ikke å kunne motstå gjentatt behandling før utplanting og overdrevet syntetisk innhold fører til økede omkostninger uten noen tilsvarende forbedring av ytel-sen. Mengden termoplastiske fibre som benyttes er mere foretrukket mellom 15 og 30 vekt-% av det totale fiberinnhold og et innhold av syntetiske termoplastiske fibre på 25% er spesielt egnet.
Temperaturen ved hvilken varmebindingen av papiret fra hvilket plantepotten fremstilles gjennomføres er fortrinnsvis 130 - 150°C når det gjelder polyetylenfibre og 90 - 100°C når det gjelder polyvinylalkoholfibre.
Papiret hvorfra plantepottene fremstilles kan være fremstilt på konvensjonelt papirfremstillingsutstyr, f.eks.
på en Fourdrinier papirmaskin ved bruk av skummet eller uskum-met råstoff.
Papiret hvorfra plantepottene fremstilles kan være behandlet med fungicider for å forhindre muggvekst, men fordi enkelte fungicider har en tendens til å inhibere rotveksten,
må man passe på med henblikk på den mengde som benyttes.
Typisk er 0,5 - 1,0% egnet. Fungicidet blir hensiktsmessig innarbeidet i vevnaden under eller kort etter dennes dannelse og før potten tildannes.
Papiret hvorfra plantepotten fremstilles kan være farget hvis dette er ønskelig. Igjen må man passe på når det gjelder typen og mengden fargestoff som benyttes fordi enkelte typer fargestoff kan drepe røttene eller i det minste inhibere rotveksten.
Fortrinnsvis blir plantepotten laget på konvensjonel-le papirbeger- eller papirposemaskiner der nærværet av synte tiske termoplastiske fibre muliggjør at produktet varmfor-segles til form hvis dette er nødvendig.
Den totale flatevekt for papiret hvorfra plantepotten fremstilles ligger fortrinnsvis innen området 50 og
2 9
250 g/m og aller helst mellom 60 og 120 g/m . Aller helst er vekten 100 g/m .
For å lette rotpenetrering er det foretrukket at bruddstyrken for det varmbundne papir er mellom 40 og 200
kg Pascal og aller helst mellom 80 og 100 kg Pascal.
Av samme grunn er det også å foretrekke at porøsi-teten i papiret er rimelig høy. Luftmotstandsevnen benyttes for å måle porøsiteten og ligger fortrinnsvis mellom 6 og 30 mm W.G. (ved en flatehastighet på 20 m/min.) og helst mellom 8 og 15 mm W.G. (ved en flatehastighet på 20 m/min.).
Mens områdene for bruddstyrke og luftmotstandsevne som angitt ovenfor er generelt anvendbare, kan det i praksis finnes vanskelig med visse planter å oppnå tilstrekkelig rotpenetrering hvis både bruddstyrke og luftmotstandsevne ligger mot den øvre ende av de respektive områder. Hvis videre et fungicid benyttes som har en inhiberende virkning på rotveksten, kan det hende at tilstrekkelig rotpenetrering ikke oppnås, selv med meget lav luftmotstandsevne, hvis bruddstyrken ligger mot den øvre ende av det foretrukne området. Utvalget av en egnet blanding av egenskaper er imidlertid ikke vanskelig selv om en viss grad av foregående utprøvning kan være nødvendig. Ledetråder med henblikk på egnede papir-egenskaper er selvfølgelig tilgjengelige fra de senere føl-gende eksempler.
Den foreliggende plantepotte kan hvis ønskelig være perforert for å øke rotpenetrerbarheten, selv om dette ikke er vesentlig for tilstrekkelig ytelse. Perforering tilbyr imidlertid muligheten av å gi aksepterbar rotgjennomtrengbar-het til et materiale som ellers ville være utilstrekkelig i denne henseende. Perforering av plantepottepapiret kan f.eks. oppnås ved mekaniske hjelpemidler eller ved egnet perforering før papiret formes til en plantepotte, men etter at papirbanen er varmebundet.
Mekanisk perforering kan oppnås på generelt konven-sjonell måte, f.eks. ved å føre plantepottepapiret mellom en perforeringsvalse, dvs. en valse med utspring, stifter,
nåler eller andre perforerende gjenstander, langs omkretsen, og en bakvalsé. Alternativ mekanisk perforering kan oppnås ved å punktere plantepottepapiret med en perforerende gjenstand slik som en liten sone eller en nål, på tilfeldig måte.
Gnistperforering kan oppnås på en måte som angitt
i søkerens egen GB-PS 2.079.212A. Papiret som skal perforeres føres mellom en serie elektroder som avgir gnister som forårsaker perforeringer i materialet. Apparaturen for gjen-nomføringen av gnistperforering av et arkmateriale omfatter i avstand fra hverandre anordnede første og andre elektroder som mellom seg definerer en gnistsone gjennom hvilken ark-materialet som skal perforeres kan beveges i på forhånd be-stemt retning.
En alternativ metode for gnistperforering er beskrevet i søkerens eget GB-PS 2.089.211, hvori papiret som skal gnistperforeres føres mellom elektrodene av en roterende elektrodemontasje og en egnet nær anbragt jordet over-flate. Den roterende elektrodeanordning har et første sett ringelektroder som er forbundet med en egnet kraftkilde og et andre sett ringelektroder med større ytre diameter enn det første sett og som alternerer med det første sett. Et dielektrisk materiale skiller elektrodene for å danne en serie parallellkapasiteter.
Porediameteren som oppnås ved.gnistperforering er karakteristisk fra 80 - 200 ym, mens porediameteren ved mekanisk perforering karakteristisk er 500 ym.
Eksempel 1
Et spektrum av papirark med tilsvarende flatevekt (100 5 g/m 2) med forskjellig tykkelse, bruddstyrke og luftmotstandsevne ble fremstilt på en laboratoriearkfremstillings-maskin ved bruk av et råstoff fremstilt fra forskjellige blandinger av cellulose og "Pulpex" polyetylenfibre.
Disse ark ble deretter anordnet i en ovn ved en temperatur på 130°C for å varmebinde de syntetiske termoplastiske
fibre.
Plantepotter med konisk form ble deretter hånd-laget fra arkene.
Pottene ble fylt med en pottingskompost og to erter ble anbragt i hver potte. Frøene ble godt innvannet og en daglig undersøkelse og et notat ble gjort av de første tegn på spiring. Etter at planten.vokste ble det også utført undersøkelser med henblikk på rdtgjennomtrengning. 3 potter av hver type materiale ble benyttet. All dyrking ble utført innendørs ved bruk av en teknikk som tillot en synlig be-dømmelse av rotpenetreringen uten fullstendig fjerning av vekstmediet. Dette involverte anbringelse av plantepottene med toppene i kontakt med en frøskål og kantene av skålen var dekket for å forhindre at noe særlig lys fikk tilgang til den nedre halvdel av plantepottene. Veksten ble fortsatt i en periode på 2 måneder.
Resultatene er vist i tabell 1.
forts. tab. 1 forts. tab. 1
Ingen av pottene A og B tillot rotgjennomtrengning. I begge disse tilfeller lå porøsiteten, målt ved hjelp av luftmotstandsevnen, godt utenfor det foretrukne område. Pottene C, D, F, G, H og K tillot god rotgjennomtrengning.
I disse potter var porøsitet og bruddstyrke godt innenfor
de foretrukne områder. Potten I tillot også god rotgjennomtrengning på tross av en noe høy bruddstyrke. Denne noe høye bruddstyrke ble muligens motvirket av den høye porøsitet. Potten J tillot .ikke rotgjennomtrengning på tross av at den hadde de samme fysikalske egenskaper som potten I, muligens på grunn av nærværet av fungicid. Potten E tillot ikke rotgjennomtrengning selv om både bruddstyrke og porøsitet lå innenfor de foretrukne områder. Dette skyldes muligens at både porøsitet og bruddstyrke lå mot den høye enden av disse områder.
Eksempel 2
Dette eksempel viser bruken av papir med forskjellige flatevekter ifølge oppfinnelsen.
+ 2+2
Papirark med flatevekter på 60 - 5 g/m ,70-5 g/m , 80-5 g/m^ og 100 - 5 g/m^ ble fremstilt på et konvensjonelt papirfremstillingsmaskineri ved bruk av et råstoff bestående av en blanding av 64% blekede kraftfibre, 14% ublekede kraftfibre og 22% syntetisk tremasse.
Disse ark ble deretter varmebundet, omdannet til plantepotter og prøvet med henblikk på rotgjennomtrengning som beskrevet i eksempel 1. I tillegg ble biomassen i de spirende planter målt. Biomassen er vekten av vegetasjon over vekstmediet og gir således en kvantitativ vekstindika-sjon.
Resultatene er vist i tabell 2A.
I alle tilfeller viste plantepottene god evne til
å kunne behandles.
Ark av papir med flatevekt 100 - 5 g/m<2>og 80
5 g/m 2 ble også omdannet til plantepotter ved bruk av konvensjonelt utstyr.
Resultatene er vist i tabell 2B (de fysikalske egenskaper for papiret var de samme som i tabell 2A).
Eksempel 3
Dette eksempel viser bruken av en alternativ syntetisk termoplastisk fiber i stedet for polyetylen. Ark av papir med en flatevekt på 100 g/m 2 ble fremstilt på en labo-ratoriearkfremstillingsmaskin ved bruk av et råstoff av en blanding av 64% blekede kraftfibre, 14% ublekede kraftfibre og 22% poly(vinylalkohol)fibre (som leveres under betegnelsen "Mewlon SML" av Unitaksei Ltd.). Arkene ble deretter varmebundet ved temperaturer på 90 - 100°C og omdannet til plantepotter og prøvet med henblikk på rotgjennomtrengning som beskrevet i eksempel 1. Resultatene er vist i tabell 3.
Eksempel 4
Dette eksempel viser bruken av mindre andeler polyetylenfibre enn det som ble benyttet i eksempel 1.
Det ble fremstilt ark av papir med en flatevekt på 100 - 5 g/m<2>på en laboratoriemaskin ved bruk av forskjellige råstoffer inneholdende reduserende mengde syntetiske termoplastiske fibre (markedsført under betegnelsen "Pulpex E" type A av Hercules). Arkene ble deretter varmebundet og omdannet til plantepotter og prøvet med henblikk på rotgjennomtrengning som beskrevet i eksempel 1. Resultatene er vist i tabell 4.
Plantepotter inneholdende 15% STM viste bedre evne til behandling enn de som inneholdt 10 hhv. 5%.
Eksempel 5
Dette eksempel viser anvendelse av en hovedandel ^tora^f.ibr.s^-i—papiret^
. -p 2 — med flatevekt på 100 - 5 g/m ble fremstilt på en laboratorie-arkfremstillingsmaskin. Disse ark ble deretter varmebundet og omdannet til plantepotter og prøvet på rotgjennomtrengning som beskrevet i eksempel 1. Resultatene er vist i tabell 5.
Plantepottene vist god evne til behandling.
Eksempel 6
Et antall papirark med samme flatevekt, 100-5 g/m2, med forskjellige tykkelser, bruddstyrker og luftmotstandsevner ble fremstilt på en laboratoriemaskin ved bruk av en blanding av 80% ublekede kraftfibre og 20% syntetiske termoplastiske fibre (markedsført under betegnelsen "Pulpex E" type A av Hercules). Disse ark ble deretter anbragt i en ovn ved en temperatur på 130°C for å varmbinde de syntetiske fibre. Arkene ble deretter gnistperforert ved bruk av den appara-
tur som er beskrevet i fig. 10 og 26 i GB-PS 2.079.212A ved en spenning på 10.000 volt og en strømstyrke på 5,5 - 6 ampere. De perforerte ark ble deretter omdannet til plantepotter og prøver med henblikk på rotgjennomtrengning som beskrevet i eksempel 1. Resultatene er vist i tabell 6. Venstre kolonne angir egenskapene for en kontroll hvori plantepottematerial-et var uperforert.
Man ser at plantepotten som ikke var gnistperforert ikke tillot gjennomtrengning. Dette antas å skyldes en lav porøsitet og høy bruddstyrke. Ved gnistperforering oppnås en plantepotte med forbedret porøsitet som tillater rotgjennomtrengning. I begge tilfeller var plantepottenes evne til å motstå gjentatt behandling god.
Eksempel 7
Et antall papirark med samme flatevekt (100 - 5 g/m 2), men med forskjellig tykkelse, bruddstyrke og luftmotstandsevne, ble fremstilt ved bruk av et råstoff av:
1) 64% bleket kraft
14% ubleket kraft
22% syntetisk tremasse ("Pulpex E")
2) 80% ubleket kraft
20% syntetisk tremasse ("Pulpex E")
Disse ark ble deretter underkastet mekanisk perforering i stedet for gnistperforering. Mekanisk perforering ble oppnådd ved tilfeldig punktering av plantepotte-materialet med en metallsonde. Materialet ble deretter omdannet til plantepotter og prøvet med hensyn på rotgjennomtrengning som beskrevet i eksempel 1. Resultatene er vist i tabell 7.
I begge tilfeller tålte plantepottene godt behandling.
Eksempel 8
Et antall papirark med forskjellige fysikalske egenskaper ble fremstilt på konvensjonelt papirfremstillingsmaskineri ut fra råstoffer av forskjellige blandinger av cellulose og syntetiske tremassefibre. Papirvevnaden ble der etter varmebundet og gnistperforert før omdanning til plantepotter som beskrevet i eksempel 5. Plantepottene ble deretter fylt med vekstmedium hvori frøplanter var plantet og graden av rotgjennomtrengning ble observert som beskrevet i eksempel 1. Resultatene er vist i tabell 7. Det fremgår at vev-nadshastigheten og gnistgapet må velges på riktig måte hvis man skal oppnå tilstrekkelig perforering og således tilstrekkelig rotgjennomtrengning.

Claims (12)

1. Plantepotte, karakterisert ved at den er fremstilt fra en rotgjennomtrengelig varmebundet papirbane omfattende en blanding av fibre av vegetabilsk opprinnelse og syntetiske termoplastiske fibre.
2. Plantepotte ifølge krav 1, karakterisert ved at de syntetiske termoplastiske fibre er tilstede i en mengde av 15 - 50 vekt-% og helst 15 - 30 vekt-% av det totale fiberinnhold i papiret.
3. Plantepotte ifølge krav 1 eller 2, karakterisert ved at de syntetiske termoplastiske fibre er polyolefinfibre.
4. Plantepotte ifølge et hvilket som helst av de foregående krav, karakterisert ved at fibrene av vegetabilsk opprinnelse er cellulosemassefibre, eventuelt blandet med bark- og/eller torvfibre.
5. Plantepotte ifølge krav 4, karakterisert ved at cellulosemassefibrene er ublekede og/ eller blekede kraftfibre.
6. Plantepotte ifølge et hvilket som helst av de foregående krav, karakterisert ved at den totale flatevekt for papiret som utgjør plantepotten ligger innen området 50 - 250 g/m 2 og fortrinnsvis mellom 60 og 120 g/m <2> .
7. Plantepotte ifølge et hvilket som helst av de foregående krav, karakterisert ved at bruddstyrken for papiret som utgjør plantepotten er 40 - 200 kPa og luftmotstandsevnen er 6 - 30 mm W.G. (ved en flatehastighet på 20 m/min.).
8. Plantepotte ifølge krav 7, karakterisert ved at bruddstyrken for papiret som utgjør plantepotten er 80 - 100 kPa og luftmotstandsevnen 8 - 15 mm W.G. (ved en flatehastighet på 20 m/min.).
9. Plantepotte ifølge et hvilket som helst av de foregående krav, karakterisert ved at den varmebundne papirbane er perforert.
10. Fremgangsmåte for fremstilling av plantepotter, karakterisert ved at den omfatter å tildan-ne en papirbane fra en blanding av fibre av vegetabilsk opprinnelse og syntetiske termoplastiske fibre, oppvarming av den således dannede bane til en temperatur ved hvilken varmebinding inntrer og forming av den resulterende varmebundne bane til en plantepotte.
11. Fremgangsmåte ifølge krav 10, karakterisert ved at papirbanen er som definert i et hvilket som helst av kravene 2-8.
12. Fremgangsmåte ifølge krav 10, karakterisert ved at banen etter at den er oppvarmet til en temperatur ved hvilken varmebinding inntrer, perforeres før omdanning av den varmebundne bane til en plantepotte.
NO824168A 1981-12-11 1982-12-10 Plantepotte og fremstilling derav. NO824168L (no)

Applications Claiming Priority (1)

Application Number Priority Date Filing Date Title
GB8137556 1981-12-11

Publications (1)

Publication Number Publication Date
NO824168L true NO824168L (no) 1983-06-13

Family

ID=10526575

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
NO824168A NO824168L (no) 1981-12-11 1982-12-10 Plantepotte og fremstilling derav.

Country Status (6)

Country Link
EP (1) EP0082653B1 (no)
AT (1) ATE21319T1 (no)
DE (1) DE3272631D1 (no)
ES (1) ES518095A0 (no)
FI (1) FI824263L (no)
NO (1) NO824168L (no)

Families Citing this family (15)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
GB2157534A (en) * 1984-04-18 1985-10-30 James Ernest Pape Decomposable seed pot
FI92133C (fi) * 1986-07-29 1994-10-10 Kuraray Co Maanviljelyksessä käytettävä paperi ja menetelmä sen valmistamiseksi
GB2216378B (en) * 1988-03-02 1992-06-17 John James Nash Apparatus and method for propagating and growing plants
DE3808320C1 (no) * 1988-03-12 1988-09-01 Fa. Carl Freudenberg, 6940 Weinheim, De
DE3938738A1 (de) * 1989-11-23 1991-05-29 Ulrich Pfeffer Wegwerftopf zur aufzucht von pflanzen
EP0473847A1 (en) * 1990-09-04 1992-03-11 Toshio Sakanaka A case for raising seedlings
GB9216847D0 (en) * 1992-08-07 1992-09-23 Vernon Packaging Ltd Plant pot
FR2720222B1 (fr) * 1994-05-24 1996-07-05 Joel Palluet Conteneur pour la culture de plants et son procédé de fabrication.
DE20007748U1 (de) * 2000-04-28 2000-08-03 Wibmer Gmbh U Co Kg Papier For Pflanztopf aus Kokosfasern
DE10045736A1 (de) * 2000-09-15 2002-04-18 Mario Witte Verfahren und Vorrichtung zum Anlegen von Reihen- und Gruppenkulturen
ES2282008B1 (es) * 2005-05-06 2008-07-01 Mimcord, S.A. Saco de uso agricola.
JP5001272B2 (ja) * 2006-06-19 2012-08-15 有限会社グリーンサポート 植物栽培用容器
EP2184968A4 (en) * 2007-08-10 2013-11-13 Nuplant Pty Ltd TRANSFER METHOD FOR MULTIPLICATION OF PLANTS
FI20180084A1 (en) 2018-07-13 2020-01-14 Paptic Oy Water-dispersed composite structure and process for its preparation
NL1043175B1 (nl) * 2019-02-28 2020-09-04 J Van Geest Holding B V Cupvormige omhulling voor het aan zij­- en onderkant omhullen van substraat en kweekmateriaal, gemaakt van biologisch afbreekbaar foliemateriaal.

Family Cites Families (3)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
DE1611734A1 (de) * 1968-03-13 1971-01-21 Rudolf Mueltin Verfahren zur Herstellung von verrottbaren Behaeltern fuer Pflanzen
DE2813059A1 (de) * 1978-03-25 1979-10-04 Georg Frhr Von Waldenfels Vorrichtung zum verwahren von pflanzenwurzeln oder -samen bzw. -keimlingen
FR2442809A1 (fr) * 1978-11-15 1980-06-27 Guichebaron Herve Substrat fibreux

Also Published As

Publication number Publication date
ATE21319T1 (de) 1986-08-15
ES8405318A1 (es) 1984-06-01
EP0082653B1 (en) 1986-08-13
FI824263A0 (fi) 1982-12-10
ES518095A0 (es) 1984-06-01
EP0082653A1 (en) 1983-06-29
FI824263L (fi) 1983-06-12
DE3272631D1 (en) 1986-09-18

Similar Documents

Publication Publication Date Title
NO824168L (no) Plantepotte og fremstilling derav.
AU594895B2 (en) Substrate sleeve for the cultivation of plants
US5347753A (en) Degradation resistant molded pulp horticultural container
US1978102A (en) Composition for germinating seeds
BR112017016720B1 (pt) Composição biodegradável resistente à umidade
US2688209A (en) Plant container
WO2004098270A1 (en) Improved hydroponic growth medium
KR101286229B1 (ko) 셀룰로오스 섬유를 이용한 생분해성 육묘포트 및 이의 제조방법
US5470434A (en) Decay-resistant paper for the manufacture of a pot for raising and transplanting seedlings, and the process for producing the same
US20020157309A1 (en) Coconut fiber planting pot
AU643358B2 (en) Degradation resistant molded pulp horticultural container
WO2001060144A1 (en) Organic top soil composition useful for growing of seeding and top soil mat made of the composition
US6105308A (en) Casing packaged block member of growth substrate
JP7208450B2 (ja) 植物苗の育成用容器
KR100346089B1 (ko) 식물 생육용 혼초지의 제조방법 및 그 방법에 의해 제조된식물 생육용 혼초지
JP2001055685A (ja) パルプ製品
JP7205360B2 (ja) 培地用ドライパルプおよび培地の製造方法
JP3123015B2 (ja) 植物育苗用下敷紙及び育苗方法
JP4326163B2 (ja) 熱融着性繊維
AU739752B2 (en) Paper product
Akhtaruzzaman et al. Potentiality of pigeonpea (arhar) plant for pulping
JP4740471B2 (ja) 育苗用培土
AT272382B (de) Mittel zur Förderung des Pflanzenwachstums und Verfahren zur Herstellung dieses Mittels
GB190518105A (en) Improvements in Flower Pots
JPS5920325B2 (ja) 植物の育成用薄膜