NO792809L - Fremgangsmaate for aa forhindre begroning paa marine konstruksjoner - Google Patents

Fremgangsmaate for aa forhindre begroning paa marine konstruksjoner

Info

Publication number
NO792809L
NO792809L NO792809A NO792809A NO792809L NO 792809 L NO792809 L NO 792809L NO 792809 A NO792809 A NO 792809A NO 792809 A NO792809 A NO 792809A NO 792809 L NO792809 L NO 792809L
Authority
NO
Norway
Prior art keywords
silicone rubber
coated
rubber
silicone
layer
Prior art date
Application number
NO792809A
Other languages
English (en)
Inventor
Brian Richard Sykes
John Harold Neild
Original Assignee
Int Paint Co
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Int Paint Co filed Critical Int Paint Co
Publication of NO792809L publication Critical patent/NO792809L/no

Links

Classifications

    • CCHEMISTRY; METALLURGY
    • C09DYES; PAINTS; POLISHES; NATURAL RESINS; ADHESIVES; COMPOSITIONS NOT OTHERWISE PROVIDED FOR; APPLICATIONS OF MATERIALS NOT OTHERWISE PROVIDED FOR
    • C09DCOATING COMPOSITIONS, e.g. PAINTS, VARNISHES OR LACQUERS; FILLING PASTES; CHEMICAL PAINT OR INK REMOVERS; INKS; CORRECTING FLUIDS; WOODSTAINS; PASTES OR SOLIDS FOR COLOURING OR PRINTING; USE OF MATERIALS THEREFOR
    • C09D5/00Coating compositions, e.g. paints, varnishes or lacquers, characterised by their physical nature or the effects produced; Filling pastes
    • C09D5/16Antifouling paints; Underwater paints
    • C09D5/1693Antifouling paints; Underwater paints as part of a multilayer system
    • BPERFORMING OPERATIONS; TRANSPORTING
    • B63SHIPS OR OTHER WATERBORNE VESSELS; RELATED EQUIPMENT
    • B63BSHIPS OR OTHER WATERBORNE VESSELS; EQUIPMENT FOR SHIPPING 
    • B63B59/00Hull protection specially adapted for vessels; Cleaning devices specially adapted for vessels
    • B63B59/04Preventing hull fouling

Landscapes

  • Chemical & Material Sciences (AREA)
  • Engineering & Computer Science (AREA)
  • Combustion & Propulsion (AREA)
  • Materials Engineering (AREA)
  • Wood Science & Technology (AREA)
  • Organic Chemistry (AREA)
  • Life Sciences & Earth Sciences (AREA)
  • Mechanical Engineering (AREA)
  • Ocean & Marine Engineering (AREA)
  • Laminated Bodies (AREA)
  • Paints Or Removers (AREA)
  • Solid-Sorbent Or Filter-Aiding Compositions (AREA)
  • Fish Paste Products (AREA)
  • Compounds Of Unknown Constitution (AREA)

Description

Fremgangsmåte for å forhindre begroning på marine konstruksjoner .
Foreliggende oppfinnelse angår forhindring av begroning på"marine konstruksjoner, (nemlig fremstilte konstruksjoner, hyppig av metall, men også av et annet konstruksjons-materiale slik som betong, som i det minste delvis befinner seg under havflaten ved vanlig bruk, enten som en statisk konstruksjon eller som et objekt som beveger seg), f.eks. oljeproduksjonsplattformer og borerigger. Slike konstruksjoner har en tendens til tung begroning fra tang, skjell o.l. Motstandsevnen for et tykt begroningssjikt overfor bolger og stromning kan forårsake uforutsigelige og potensielt farlige påkjenninger i konstruksjonen, spesielt når denne hviler på bunnen i dypt vann.
Bruken av antibegroningsmalinger inneholdende bio-cider som gradvis frigjores fra malingen gir ingen permanent losning på begroningsproblemet på statiske marine konstruksjoner. Disse antibegroningsmalinger har en begrenset aktiv levetid og ommaling in situ av en oljeplattform er upraktisk.
Videre må marinekonstruksjoner slik som oljeproduksjonsplattformer periodisk inspiseres for korrosjon og på-kjenningssprekker i konstruksjonen. Konstruksjonen må være fri for begroning for grundig inspeksjon.
En fremgangsmåte ifolge oppfinnelsen for forhindring av begroning av en marin konstruksjon omfatter festing til undervannsflaten av konstruksjonen,(dvs. den del av overflaten som ved vanlig bruk av konstruksjonen befinner seg ved eller under vanhnivået) av et belagt fleksibelt arkmateriale der den" ytterste (dvs. i kontakt med vann) overflate er et sjikt av silikongummi.
Oppfinnelsen inkluderer også marine konstruksjoner hvortil det er festet ved og/eller under vannlinjen et belagt fleksibelt arkmateriale der den ytterste flaten er et sjikt av silikongummi.. ■
Silikongummier er foreslått for bruk i antibegroningsmalinger eller filmer i britisk patent nr. 1.307.001 og 1.470.465. Deres antibegroningsvirkning er unik idet at de ikke forgifter marine organismer, men forhindrer at de fester seg med tilstrekkelig adhesjon til overflaten, tilsynelatende ved en fysikalsk virkning. Det er imidlertid praktiske vanske-ligheter i bruk av silikongummi-antibegroningsmalinger eller filmer. Det er vanskelig å få dem til å adhere godt til en marin overflate og den påforte maling eller belegg er mekanisk heller svak og har en tendens til å odelegges. Foreliggende oppfinnelse benytter et forsterkningsark belagt med et sili-kongummisjikt og dette gir mekanisk stotte til silikongummien og tekstilen kan festes fast til den marine konstruksjon.
Arkmaterialet som benyttes som substrat ,fbr'silikongummi sjikt et bor være et forsterkningsarkmateriale, dvs. at et ark bor ha vesentlig storre strekkfasthet og rivestyrke enn et silikongummi sjikt av samme vekt. Fortrinnsvis" er det en tekstil, f.eks. en glatt vevet tekstil av nylon eller poly-estergarn. Alternativt kan det imidlertid være en sterk plast-film slik som en orientert polyester- eller po.lypropylenfilm.
Silikongummien kan være en herdet, romtemperaturvulkaniserbar silikongummi eller en varmeherdet (dvs. herdet varmeherdbar) silikongummi. Det er funnet at de beste antibe-groningsegenskaper oppnås ved bruk av en herdet romtemperaturvulkaniserbar silikongummi, men varmherdbare silikongummier er også effektive og kan lett påfores ved belegningsteknikker slik som dypping.
Når en tekstil brukes som substrat, blir vanligvis mer enn ett belegningssjikt fort på på tekstilen for å bygge opp en tilstrekkelig tykkelig i testilen til å viske ut bal-gene i tekstilen. Kun det ytterste belegget behbver å være av silikongummi og ut fra bkonomiske betraktninger er det generelt foretrukket at minst ett indre sjikt er en alternativ elastomer slik som naturgummi, nitrilgummrj" hioprenpolyklorprengummi eller "Hypalon"-gummi som er basert på polyetylen, substituert med klor og sulfonylkloridgrupper. Det fbrste belegg som fores på tekstilen kan være av et festesjikt, f.eks. en gummi-opplosning inneholdende et polyfunksjonelt isocyanat og en addisjonspromotor kan også påfbres, f.eks. ved dypping med en opplbsning inneholdende en resorcinolharpiks eller/og en epoksyharpiks slik de er kjent ved tekstilbelegning. God adhesjon av silikongummien til det indre elastomere belegget kan oppnås ved bruk av én eller flere mellomliggende sjikt, basert på en blanding av silikongummi og den elastomere som brukes i de indre sjikt.
Tykkelsen av silikongummisjiktet bor yære tilstrekkelig til å gi en kontinuerlig overflate av silikongummi. Tykkelsen er vanligvis ekvivalent en belegningsvekt på minst 10 g/m 2 og fortrinnsvis ca. 25 g/m 2, og kan være opptil 10 mm eller sogar mer.
Den romtemperaturherdbare silikongummi er fortrinnsvis en oligomer silikongummi med hydroksylendegrupper, f.eks. de som er kommersielt solgt under betegnelsene "Silcoset 105", "RTV 3110" og "RTV 11". En slik silikongummi har generelt en molekylvekt innen området "40.000 - 100.000 og en viskositet på 10 - 1.000 stokes for herding og kan representeres ved formelen
der n er et helt tall tilsvarende polymeriseringsgraden og R 1 og R 2 er like eller forskjellige alkyl-, aryl- eller vinyl-grupper, idet de tilbakevendende enheter er identiske eller forskjellige. Silikongummien herdes generelt ved bruk av et aminoacetoksyoksim eller alkoksysilan kryssbindingsmiddel og en herdingskatalysator, f.eks. dibutyltinndilaurat, tinnoktoat eller et platinasalt.
Den varmeherdbare silikongummi er generelt basert på et langkjedet silkoksan, f.eks. en polydimetylsiloksan som kan være kryssbundet ved varme i nærvær av en tinnholdig katalysator eller en som kan kryssbindes ved bruk av et oksy-dasjonsmiddel, f.eks. ved innarbeiding av et peroksydherde-middel.
Den romtemperaturvulkaniserbare silikongummi kan underkastes en akselerert herding ved temperaturer over omgivelsestemperatur, f.eks. innen området 50 - 100°C. Et mellomsjikt av en varmeherdbar silikongummi kan benyttes for å forbedre adhesjonen for den romtemperaturvulkaniserbare silikongummi, eventuelt med et ytterligere sjikt som er en blanding av den varmeherdbare silkongummi og den romtemperaturvulkaniserbare silikongummi. Den foretrukne herdeprose-dyre for slike multibelagte ark er å varmherde, vanligvis ved en temperatur innen området 100 - 200°C, når alle sjiktene inneholdende varmherdbart materiale er påfbrt, og å herde deretter påfbrt sjikt av romtemperaturvulkaniserbar silikongummi ved en temperatur som i ethvert tilfelle er vesentlig under den som benyttes for varmeherding og som kan være helt ned til omgivelsestemperatur.
De romtemperaturvulkaniserbare silikongummier er langsomme i herding sammenlignet med mange tekstilbelegg.
Det kan være foretrukket å legge over det iférdigbelagte arkmaterialet et ark med en slippoverflate av f.eks. polyetylen slik at det belagte ark kan rulles opp for silikongummien er fullt herdet.
Silikongummien inneholder fortrinnsvis en silikonolje, f.eks. som beskrevet i britisk patent nr. 1.470.465. Silikonoljen er generelt en polymer med en molekylvekt innen området 2.000 - 30.000 og en viskositet på 20 - 1.000 centi-stoke og omfatter tilbakevendende
■7.L
enheter der R^ og R er like eller forskjellige alkyl- eller arylgrupper, idet de tilbakevendende enheter er like eller
forskjellige. Spesielt foretrukne silikonoljer er de der
3 4
R<r>er en alkylgruppe og R er en arylgruppe i minst noen av
de tilbakevendende enheter, f.eks. metylfenylsilikonoljer slik som de som er kommersielt tilgjengelige under betegnelsene "DC 510", "DC 550" og "DC 710". Silikonoljer inneholdende fluorkarbongrupper kan også benyttes. Silikonoljene benyttes vanligvis i andeler på 1 - 50 vekt-%, fortrinnsvis 5 - 30 vekt-%, beregnet på silikongummien.
Et foretrukket materiale ifolge oppfinnelsen for bruk som antibegroningsmateriale for marine konstruksjoner omfatter derfor et'belagt fleksibelt substrat, fortrinnsvis et belagt tekstil, eventuelt ett eller flere belagte indre sjikt av elastomer og et ytre belagte sjikt av en herdet silikongummi , fortrinnsvis et sjikt av en silikongummi/silikon-oljeblanding som er oppnådd ved å herde en varmeherdbar silikongummi eller mere foretrukket en romtemperaturvulkaniserbar silikongummi med hydroksylendegrupper i nærvær av 1 - 50 vekt-% av silikonpTjen. Når en silikonolje benyttes, blir den generelt blandet med silikongummien for herding, slik at silikongummien herdes i. nærvær av silikonoljen slik at man oppnår god dispersjon av oljen på gummien.
Det belagte fleksible arkmaterialet, f.eks.tekstilet, festes fortrinnsvis til den marine konstruksjon ved omhylling rundt en undervannsoverflate av konstruksjonen og festing ved hjelp av fastspenningsbelter. Denne festemetode tillater rela-tivt lett fjerning av omhyllingen for inspeksjon av konstruksjonen. Det belagte fleksible arkmaterialet kan foreligge i form av et bånd som vikles i spiralform rundt konstruksjonen, og for konstruksjoner med stbrre diameter kan et ark av det belagte fleksible arkmaterialet festes rundt konstruksjonen med belter. Denne prosedyre kan til forskjell fra maling gjennomfbres under vann.
I en alternativ fremgangsmåte for festing av det belagte fleksible arkmaterialet til den marine konstruksjon blir baksiden av det fleksible arkmaterialet belagt med et adhesiv istand til å binde materialet til en undervannsoverflate av den marine konstruksjonen. Det spesielle adhesiv avhenger av betingelsene under hvilke antibegroningselementet skal bindes til den marine konstruksjonen. Der den skal påfbres for kon struksjonen senkes i havet, kan en hvilken som helst sjbvanns-motstandsdyktig adhesiv benyttes, f.eks. en nitril- eller neoprengummi eller et epoksyadhesiv. Når elementet skal festes til konstruksjonen in situ, f.eks. i og/eller under vannlinjen av en oljeproduksjonsplattform som allerede befinner seg i posisjon på bunnen, må adhesivet være istand til å danne en bindung under vann. Ett eksempel på et undervannsadhesiv er en epoksyharpiks, f.eks. et kondensat med lav molekylvekt av et bisfenol-A-epiklorhydrin, benyttet i forbindelse med et polyaminherdemiddel som er uoppløselig i og ufblsomt overfor vann.
Når adhesiver ikke benyttes, kan baksiden av det fleksible arkmaterialet være ubelagt eller det kan påfbres et be-skyttende gummibelegg.
Selv om oppfinnelsen er spesielt anvendbar for forhindring av begroning av marine konstruksjoner som er statiske i legre perioder, slik som oljeproduksjonsplattformer, borerigger og fiskefarmtanker, kan det belagte fleksible arkmaterialet også påfbres på skipsskrog, f.eks. ved å feste ark av det belagte fleksible arkmaterialet til skipsskroget. Det belagte fleksible arkmaterialet påfbres fortrinnsvis på den marine konstruksjon fra det hbyeste punkt sjben når på konstruksjonen inntil en dybde på opptil 10 meter under den laveste vannlinje.
Oppfinnelsen skal illustreres ved fblgende eksempler: Eksempel 1
En plan vevet tekstil med en bredde på 165 cm frem-stilt fra 940 decitex lavkrympingsnylongarn ble dyppet i en opplbsning av resorcinol/formaldehydharpiks, ble belagt med et nbkkelbelegg av en gummiopplbsning inneholdende et polyfunksjonelt isocyanat og deretter suksessivt et belegg av neoprengummi inntil en total belegningsvekt på 250 g/m . Dette utvisket tekstilvevingen. Baksiden av tekstilen ble belagt på;s,amme måte inntil en total belegningsvekt på 50 g/m 2. Tekstilen ble belagt med et belegg på 25 g/m av en blanding av nitrilgummi og silikongummi i et vektforhold på 2:1, fulgt av et belegg av en blanding av disse to gummier i et vektforhold på 1:2. Silikongummien som ble benyttet var i hvert tilfelle en varmeherdbar elastomer basert på en polydimetylsiloksan "FC.227". Produktet ble deretter belagt med 50 g/m<2>av et preparat av den samme silikongummi inneholdende 5 vekt-% av en fluorert metylfenylsilikonolje. Den belagte tekstil ble til slutt herdet ved 160°C i 3 minutter.
Silikongummi/silikonolje-overflaten av den belagte tekstil forble når den var neddyppet i sjbvann utenfor sydkysten av England fri for begroning i en periode på 6 måneder, og hadde meget redusert begroningshastighet etter dette sammenlignet med en ubelagt overflate. Den kan påfbres på en marin konstruksjon ved å skjære den på langs i to eller flere bånd som så kan vikles rundt konstruksjonen og deretter festes på egnet måte eller den belagt tekstil kan hylles helt rundt en marin konstruksjon slik som benet på en oljeplattform og festes på egnet måte.
Eksempel 2
En neoprengummibelagt tekstil slik som beskrevet
i eksempel 1 ble belagt med et 25 g/m belegg av en l:l-vektblanding av neoprengummi og "FC227" varmeherdbar silikongummi, fulgt av et 25 g/m 2 sjikt av silikongummi alene, og deretter et 25 g/m belegg av 1:1-vektblanding av en "FC227" silikongummi med "RTV 3110" romtemperaturvulkaniserbar silikongummi. Den belagte tekstil ble deretter varmeherdet i 5 minutter ved 140°C.
Den belagte tekstil ble deretter ytterligere belagt med et belegg på 25 g/m 2 av "RTV 3110" silikongummi som var tillatt å herde ved omgivelsestemperatur og til slutt med et 25 g/m belegg av en sammensetning av "RTV 3110" silikongummi inneholdende 20 vekt-% av en metylfenylsilikonolje "DC550". Dette ble tillatt å herde ved omgivelsestemperatur og tekstilen ble deretter festet til en flåte og senket i sjbvann utenfor sydkysten av England. Den forble fri for begroning i en periode på 6 måneder. Plater med en lignende overflate av en herdet romtemperaturvulkaniserbar silikon-gummiforbindelse med silikonolje motstå begroning i opptil 5 år.
Tekstilet kan påfbres og festes til en marin konstruksjon som beskrevet i eksempel 1.

Claims (10)

1. Fremgangsmåte for forhindring av begroning av en marin konstruksjon, karakterisert ved festing til undervannsoverf laten av den marine konstrukts jon av et belagt fleksibelt arkmateriale hvis ytre overflate er et sjikt av silikongummi.
2. Fremgangsmåte ifolge krav 1, karakterisert ved at silikongummien er en herdet romtemperaturvulkaniserbar silikongummi.
3. Fremgangsmåte ifolge krav 1, karakterisert ved at silikongummien er en varmeherdet silikongummi .
4. Fremgangsmåte ifolge et hvilket som helst av krav-ene 1-3, karakterisert ved at silikongummien er blandet med en silikonolje.
5. Fremgangsmåte ifolge et hvilket som helst av krav-ene 1-3, karakterisert ved at det belagte arkmaterialet er en tekstil som er belagt med minst ett indre sjikt av en elastomer (forskjellig fra silikongummi) valgt blant naturgummi, neoprengummi eller klorert polyetylengummi, såvel som med et ytre sjikt av silikongummi.
6. Fremgangsmåte ifolge et hvilket som helst av krav-ene 1-3, karakterisert ved at tykkelsen i silikongummisjiktet er fra en tykkelse ekvivalent en belegg-vekt på 10 g/m 2 opp til en tykkelse på 1 mm.
7. Antibegroningselement for marine konstruksjoner be-stående av et belagt fleksibelt arkmateriale omfattende et fleksibelt substrat, eventuelt ett eller flere indre sjikt av en elastomer og et ytterste sjikt av en herdet silikongummi.
8. Antibegroningselement for marine konstruksjoner omfattende en belagt tekstil, hvis ytterste belagte overflate er et sjikt av en silikongummi/silikonoljeblanding oppnådd ved herding ved en romtemperaturvulkaniserbar silikongummi med hydroksylendegrupper i nærvær av 1 - 50 vekt-% silikonolje.
9. Antibegroningselement ifolge krav 8, karakterisert ved at silikonoljen er en metylfenylsilikonolje.
10. Marin konstruksjon med redusert tendens til begro ning, karakterisert ved at den til seg har festet ved og/eller under vannlinjen et belagt fleksibelt arkmateriale hvis ytterste overflate er et sjikt av silikongummi .
NO792809A 1978-09-05 1979-08-29 Fremgangsmaate for aa forhindre begroning paa marine konstruksjoner NO792809L (no)

Applications Claiming Priority (1)

Application Number Priority Date Filing Date Title
GB7835616 1978-09-05

Publications (1)

Publication Number Publication Date
NO792809L true NO792809L (no) 1980-03-06

Family

ID=10499442

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
NO792809A NO792809L (no) 1978-09-05 1979-08-29 Fremgangsmaate for aa forhindre begroning paa marine konstruksjoner

Country Status (13)

Country Link
EP (1) EP0016195B1 (no)
JP (1) JPS55500623A (no)
AU (1) AU5055079A (no)
BR (1) BR7908801A (no)
CA (1) CA1140006A (no)
DE (1) DE2964422D1 (no)
DK (1) DK192380A (no)
FI (1) FI63708C (no)
GR (1) GR72918B (no)
MT (1) MTP852B (no)
NO (1) NO792809L (no)
PT (1) PT70135A (no)
WO (1) WO1980000554A1 (no)

Families Citing this family (19)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
FR2608549A1 (fr) * 1986-02-21 1988-06-24 Dumortier Paul Revetement protecteur en elastomere renforce de fibres, pour coques et carenes de navires, ainsi que pour ouvrages maritimes
GB2208277B (en) * 1987-07-30 1991-11-13 Courtaulds Plc Cellulosic fibre
GB8803458D0 (en) * 1988-02-15 1988-03-16 Int Paint Plc Inhibition of marine fouling
DK0521983T3 (da) * 1990-03-27 1994-11-14 Courtaulds Coatings Holdings Belægningsmateriale
GB9014564D0 (en) * 1990-06-29 1990-08-22 Courtaulds Coatings Holdings Coating compositions
WO1993006180A1 (en) * 1991-09-13 1993-04-01 Courtaulds Coatings (Holdings) Limited Protection of substrates against aquatic fouling
US5192603A (en) * 1991-09-13 1993-03-09 Courtaulds Coatings Inc. Protection of substrates against aquatic fouling
US5449553A (en) * 1992-03-06 1995-09-12 The United States Of America As Represented By The Secretary Of The Navy Nontoxic antifouling systems
US5691019A (en) * 1995-05-01 1997-11-25 General Electric Company Foul release system
CA2191935C (en) * 1995-12-04 2006-04-11 Akio Kotani Antifouling wall structure, method of constructing antifouling wall and antifouling wall panel transporter therefor
DE10030517A1 (de) * 2000-06-28 2002-01-17 Peter Goericke Beschichteter Bootskörper und Verfahren zur Herstellung eines beschichteten Bootskörpers
WO2004085239A1 (en) * 2003-03-20 2004-10-07 Boat Bunkers, Inc. Watercraft storage apparatus and method
DE10353185B4 (de) * 2003-11-13 2005-11-10 Unternehmen Für Spezialfasern Sakrowski e.K. Verwendung von Basaltfasern oder Basaltfilamenten als textiles Flächengebilde zur biozidfreien Antifouling-Beschichtung für umströmte Unterwasserflächen
US20140377552A1 (en) * 2011-12-21 2014-12-25 Nitto Denko Corporation Adhesive tape preventing adhesion by aquatic organisms
EP2801597A4 (en) * 2012-01-06 2015-09-02 Nitto Denko Corp ADHESIVE TAPE FOR PREVENTING AQUATIC BIOLOGICAL ENCRYPTION
JP2013203925A (ja) * 2012-03-29 2013-10-07 Nitto Denko Corp 水生生物付着防止粘着テープ
JP2015028154A (ja) * 2013-06-26 2015-02-12 日東電工株式会社 水生生物付着防止粘着テープ
CN105040628B (zh) * 2015-05-21 2017-02-22 国家电网公司 一种防治抽水蓄能电站水库淡水壳菜灾害的方法
CN109790417B (zh) * 2016-09-29 2022-03-29 日东电工株式会社 结构物上的涂膜、用于形成涂膜的涂料盒及底涂层用涂料、以及涂敷方法

Family Cites Families (4)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
GB1175978A (en) * 1965-12-20 1970-01-01 Goodrich Co B F Elastomeric Compositions
GB1307001A (en) * 1970-01-12 1973-02-14 Kroyer K K K Marine structure having a surface coating for the prevention of accumulation of marine organisms
US3702778A (en) * 1970-03-23 1972-11-14 Battelle Memorial Institute Ship's hull coated with antifouling silicone rubber
GB1470465A (en) * 1975-01-20 1977-04-14 Int Paint Co Coated marine surfaces

Also Published As

Publication number Publication date
WO1980000554A1 (en) 1980-04-03
DK192380A (da) 1980-05-01
BR7908801A (pt) 1981-08-04
JPS55500623A (no) 1980-09-11
GR72918B (no) 1984-01-11
DE2964422D1 (en) 1983-02-03
EP0016195A1 (en) 1980-10-01
FI63708C (fi) 1983-08-10
CA1140006A (en) 1983-01-25
EP0016195B1 (en) 1982-12-29
FI792743A (fi) 1980-03-06
PT70135A (en) 1979-09-01
FI63708B (fi) 1983-04-29
MTP852B (en) 1981-09-04
AU5055079A (en) 1980-03-13

Similar Documents

Publication Publication Date Title
NO792809L (no) Fremgangsmaate for aa forhindre begroning paa marine konstruksjoner
EP3048141B1 (en) Self adhesive fouling release coating composition
Adkins et al. Novel non-toxic coatings designed to resist marine fouling
US6107381A (en) Condensation curable silicone foul release coatings and articles coated therewith
Brady Fouling-release coatings for warships
Lee Adhesives, sealants, and coatings for space and harsh environments
JP6452134B2 (ja) 水生生物付着防止材
US6048580A (en) Fouling release coating for marine vessels and method of application
US6733838B2 (en) Robust nontoxic antifouling elastomers
DK163879B (da) Fremgangsmaade til maerkning af undersoeiske dele af marine strukturer
RU2648082C1 (ru) Лакокрасочное покрытие
EP4321425A1 (en) Roll with self-fusing and antifouling protection tape and use of the tape for wrapping objects
US20150132067A1 (en) Multilayer marine wraps
JPS6187764A (ja) 海洋外装材
US20030155688A1 (en) Antifouling product and method of making it
Swain Accelerated testing of antifouling coatings for use on offshore structures
KR20240055213A (ko) 복합 방오 기능성 코팅 기술 및 이를 적용한 해양구조물의 제조방법
NL2012036C2 (en) Antifouling foil.
KR20120065572A (ko) 방충재에 의한 선박 외판 도장 손상방지장치