NO790288L - Elektrokjemisk primaercelle. - Google Patents

Elektrokjemisk primaercelle.

Info

Publication number
NO790288L
NO790288L NO790288A NO790288A NO790288L NO 790288 L NO790288 L NO 790288L NO 790288 A NO790288 A NO 790288A NO 790288 A NO790288 A NO 790288A NO 790288 L NO790288 L NO 790288L
Authority
NO
Norway
Prior art keywords
cell
lithium
electrolyte
molar concentration
chloride
Prior art date
Application number
NO790288A
Other languages
English (en)
Inventor
Jean-Paul Gabano
Jean-Yves Grassien
Original Assignee
Accumulateurs Fixes
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Priority claimed from FR7802601A external-priority patent/FR2416559A1/fr
Priority claimed from FR7804530A external-priority patent/FR2417858A2/fr
Application filed by Accumulateurs Fixes filed Critical Accumulateurs Fixes
Publication of NO790288L publication Critical patent/NO790288L/no

Links

Classifications

    • HELECTRICITY
    • H01ELECTRIC ELEMENTS
    • H01MPROCESSES OR MEANS, e.g. BATTERIES, FOR THE DIRECT CONVERSION OF CHEMICAL ENERGY INTO ELECTRICAL ENERGY
    • H01M6/00Primary cells; Manufacture thereof
    • H01M6/14Cells with non-aqueous electrolyte

Landscapes

  • Engineering & Computer Science (AREA)
  • Manufacturing & Machinery (AREA)
  • Chemical & Material Sciences (AREA)
  • Chemical Kinetics & Catalysis (AREA)
  • Electrochemistry (AREA)
  • General Chemical & Material Sciences (AREA)
  • Primary Cells (AREA)
  • Battery Electrode And Active Subsutance (AREA)

Description

"Elektrokjemisk primæreelle".
Foreliggende oppfinnelse angår en primærcelle hvis aktive negative material er litium og som inneholder tionylklorid som i det minste delvis utgjør elektrolyttens løsningsmiddel og/ eller cellens aktive positive material.
Anvendelse av tionylklorid som elektrolyttløsningsmiddel og som aktivt positivt material har allerede tidligere blitt beskrevet i fransk patentskrift nr.70 04 833, som er offentliggjort under nummeret 2.079.744. Senere er det i fransk patentskrift nr.
72 46 158, som er offentliggjort under nummeret 2.166.015, beskrevet celler hvis aktive positive material blant annet består av tionylklorid. I celler som lagres en viss tid før anvendelse, er anvendelse av et flytende aktivt positivt material som også samtidig gjør tjeneste som løsningsmiddel for elektrolytten
(alene eller sammen med et annet løsningsmiddel) ikke mulig uten at det inntrer en'viss passivisering av den negative litiumelektrode, da væsken nødvendigvis kommer i kontakt med denne. Denne passivisering gir seg til kjenne ved at cellens potensial øker langsomt før den når sin driftsverdi, når en celle av denne type tas i bruk etter en viss lagringsperiode.
For å overvinne denne ulempe forslås det i fransk patentskrift nr.76 08 397, offentliggjort under nummeret 2.305.863, at den negative elektrode dekkes med et tynt lag av et vinylpolymer. Dette krever imidlertid en spesiell behandling av den negative elektrode og nøyaktig innstilling av polymerlagets tykkelse, da dette må være tilstrekkelig tykt til effektiv beskyttelse av litiummaterialet, samtidig som det ikke er så tykt at det fører til unødvendig økning av cellens indre motstand.
Foreliggende oppfinnelse gjør det mulig å unngå disse ulemper
ved å frembringe en celle som antar sitt normale driftspotensial helt fra begynnelsen av cellens utladning.
Foreliggende oppfinnelse gjelder således en elektrokjemisk primærcelle hvis aktive negative material er litium og aktive positive material omfatter tionylklorid, og hvis elektrolytt er sammensatt av minst ett løsningsmiddel og minst ett oppløst stoff, idet løsningsmidlet omfatter nevnte tionylklorid og det oppløste stoff omfatter et sammensatt salt som fremkommer ved påvirkning av aluminiumklorid med minste en ioniserbar forbindelse.
På denne bakgrunn av kjent teknikk består cellens særtrekk i henhold til oppfinnelsen i at den ioniserbare forbindelse er valgt fra en materialgruppe som omfatter litiumsulfid I^S, litiumoksyd I^O, kalsiumoksyd CaO og bariumoksyd BaO.
Ved foretrukkede utførelser av oppfinnelsen er molarkonsentrasjonen av litiumsulfid eller av litium-, kalsium- eller bariumoksyd i elektrolytten hovedsakelig lik halvparten av molarkonsentrasjonen for aluminiumkloridet.
Det bør i denne forbindelse bemerkes at det ovenfor angitte patentskrift nr.76 08 397 som oppløst stoff i elektrolytten for det første forslår en liste av Lewis-syrer, idet denne liste blant,,., annet omfatter aluminiumklorid, samt for det annet en liste av ioniserbare salter og som omfatter litiumsulfid. Ikke desto mindre er det åpenbart at virkningen av litiumsulfid på aluminiumklorid ikke tidligere har vært tatt i betraktning, da denne virk-ning fører til et bestemt resultat som ville gjøre de målninger som er angitt i nevnte patentskrift, helt unødvendig.
Videre synes ikke de sammensatte salter som skriver seg fra virkningen av litiumsulfid på aluminiumklorid å ha blitt nevnt tidligere.
Oppfinnelsen vil bli bedre forstått ut fra følgende detaljerte beskrivelse av utførelseseksempler under henvisning til de ved-føyde tegninger, hvorpå: Fig. 1 viser skjematisk et aksialsnitt gjennom en utførelse av en celle i henhold til oppfinnelsen; Fig. 2 er en grafisk fremstilling som viser ledningsevnens variasjoner for en løsning av aluminiumklorid i tionylklorid med tilsats av litiumsulfid; Fig. 3 viser ledningsevnens variasjoner for en løsning av det sammensatte salt Al„Cl,-SLi„ med varierende temperatur;2. b2. Fig. ,4 viser utladningskurven for en tidligere kjent celle av foreliggende art sammenlignet med tilsvarende kurver for'celler i henhold til foreliggende oppfinnelse ved anvendelse av A^ClgSI^ som sammensatt salt; Fig. 5 viser de første minutter av utladningskurven for en kjent celle av foreliggende art og for celler i henhold til oppfinnelsen og av samme art som vist i fig. 4; Fig. 6 viser ledningsevnens variasjon for en løsning av aluminiumklorid i tionylklorid med tilsats av litiumoksyd; Fig. 7 viser ledningsevnens variasjon for en løsning av det sammensatte salt Al„ClrSLi„ med varierende temperatur;
z fa2
Fig. 8 viser utladningskurven for en kjent celle av foreliggende art samt for en celle i henhold til oppfinnelsen ved anvendelse av Al„ C1^0Li„ som sammensatt salt;
2 6 2
Fig. 9 angir de første minutter av utladningskurvene for tidligere kjente celler av foreliggende art samt for celler i henhold til oppfinnelsen og som benytter Al»Cl-OLi„ som sammensatt salt, etter
o
en lagring ved 7 0 C; Fig. 10 viser de første minutter av utladningskurven J for en celle i henhold til oppfinnelsen og ved anvendelse av Al Z _Clo,OCa som sammensatt salt, og Fig. 11 viser utladningskurven J' for samme celle som i fig. 10, som en funksjon av tiden f i timer.
Den utførelse av en primærcelle i henhold til oppfinnelsen som
er vist i fig. 1 er sylinderformet og har følgende dimensjoner:
høyde: 3,7 3 cm
diameter: 1,15 cm.
Et beger 1 av rustfritt stål inneholder en kollektormasse 2 som karbonkatode. Den kan fremstilles ved å blande polytetrafluoretylen med acetylen-sort ved anvendelse av ca. 15 vektprosent polytetrafluoretylen i tørr tilstand. Denne blanding tørkes og. sintres i form av en ring mot veggene av begeret 1 samt med en porøsitet på omkring 82%. En skillevegg 3 av glassfiber er anbragt mellom kollektoren 2 og en negativ elektrode 4 av litium. Denne litiumelektrode 4 er sammensatt av to halvsylindre som er oppdelt langs et plan gjennom aksen av den sylinderformede celle. En sylinderformet metallfletning 5 er anbragt på innsiden av halv-sylinderne og påvirkes av en fjær 7, hvis fjærkraft er slik rettet at den forsøker å forkorte og utvide metallflettingen ved hjelp av et metallisk avstandsstykke 6. Ved dette arrangement vil halv-sylindrene av den negative elektrode 4 hele tiden ligge an mot separatoren 3, slik som det er nærmere beskrevet i den offentlig-gjorte franske patentansøkning nr.2.388.414. Metallflettingen 5 gjør tjeneste som negativ kollektor og den elektriske strøm flyter gjennom det metalliske avstandsstykke 6 og fjæren 7 til en hette 8 på cellen. Hetten 8 er adskilt fra begeret 1 ved hjelp av en isolerende tetning 9. Bunnen av begeret er isolert på kjent måte ved hjelp av en bunnskive 10 og en sentreringshette 11.
Den tilsynelatende indre overflate av kollektoren 2 er 8,57 cm 2. Cellen inneholder omkring 2,5 cm 3 av tionylklorid-løsning i henhold til oppfinnelsen, idet denne løsning både gjør tjeneste som elektrolytt og som aktivt positivt material.
To typer sådan tionylklorid-løsning vil bli nærmere beskrevet
i det følgende. Fig. 2-5 gjelder en første type sådan løsning fremstilt på følgende måte.
Det ble anvendt en molarløsning av aluminiumklorid i tionylklorid og litiumsulfid ble tilsatt denne løsning litt etter litt mens løsningens ledningsevne ble observert på et måleinstrument.
Den viste kurve i fig. 2 ble oppnådd under denne prosess, idet y-aksen for den grafiske fremstilling angir konduktiviteten A i -1 -1 -3 ohm cm 10 , og x-aksen angir molarkonsentrasjonen C for Li2S. Prosessen ble utført ved 16°C. Det vil klart fremgå av den viste kurve at konduktiviteten ikke forandrer seg etter at molarkonsentrasjonen av har nådd en verdi på ca. 0,5. Dette utgjør en foretrukket løsning, hvori det hovedsakelig foreligger et molekyl Li2S for hvert molekylpar AlCl^, hvilket gir en kjemisk formel nær A1„C1,. SLi_.
2 6 2
Ledningsevnens variasjon for en løsning med en halv mol Li2S pr. liter med temperaturen er vist ved den angitte kurve i fig. 3,
-1 -1 -3
hvor y-aksen angir ledningsevnen A i ohm cm 10 , mens x-aksen representerer temperaturen T i Celsiusgrader. Det vil fremgå at ledningsevnen er passende for elektrolytten i en litiumcelle selv ved -40°C.
Ved fordobling av løsningens konsentrasjoner (hvilket vil si 2M av AlCl^og IM av Li»S) kan det oppnås en ledningsevne på 16*10— 3 ohm cm
Fig. 4 viser utladningskurvene for det første for tidligere kjente celler hvor elektrolytten er en molarløsning av tetrakloraluminat i tionylklorid, og for det annet for celler i henhold til foreliggende oppfinnelse, hvor elektrolytten fremkommer ved at litiumsulfid påvirker aluminiumklorid i tionylklorid, idet konsentrasjonene av aluminiumklorid og litiumsulfid henholdsvis er 1 mol/liter og 0,5 mol/liter. X-aksen viser cellens kapasitet Ca i mAh ved utladning gjennom en motstand på 75 ohm, mens y-aksen viser cellens klemmespenning V i volt.
Kurve A viser utladningen for en fersk celle av kjent utførelse.
Kurve B viser utladningen av en celle i henhold til oppfinnelsen etter lagring ved 2 5°C i 21 dager.
Kurve C viser utladningen av en celle i henhold til oppfinnelsen etter lagring ved 25°C i 21 dager og ved 70°C i 14 dager.
Kurve D viser utladningen av en celle av kjent utførelse etter lagring ved 70°C i 14 dager.
Det vil fremgå av kurvene A og B at en fersk celle av kjent ut-førelse og en celle i henhold til oppfinnelsen etter lagring ved 25°C har hovedsakelig samme kapasitet.
Kurve C viser at en celle i henhold til oppfinnelsen gir heller større utladningskapasitet etter lagring ved 70°C enn etter lagring ved 25°c, skjønt utladningsspenningen i førstnevnte tilfelle er litt lavere. I motsetning til dette viser kurve D at cellen av tidligere kjent utførelse etter lagring ved 70°C oppviser langsom økning av utladningsspenningen, og denne celle er klart dårlig-ere enn en celle i henhold til oppfinnelsen både med hensyn til spenning og utladningskapasitet.
Fig. 5 viser de første minutters utladning gjennom en 75 ohms motstand for en celle av tidligere kjent utførelse etter lagring ved 70°C i 14 dager (kurve D<1>), samt for celler i samsvar med oppfinnelsen etter lagring ved 25°C i 1 måned (kurve B') og etter
lagring ved 2 5°C i 1 måned fulgt ved lagring ved 70°C i 14
dager (kurve C). X-aksen angir tiden t i minutter og y-aksen viser potensialet V i volt. Som det vil fremgå av disse kurver jevner spenningen for cellene i henhold til oppfinnelsen seg ut nesten umiddelbart, mens spenningen for cellen av tidligere kjent utførelse begynner nesten ved 0 volt. Spenningen for denne tidligere kjente celle jevner seg ikke ut før etter mer enn en og en halv time. Fig. 6-9 angår en annen elektrolytt-type som fremstilles på lignende måte som den første type, men hvori litiumsulfid er er-stattet med litiumoksyd 1, 1^ 0, som ble tilsatt litt etter litt til en molarløsning av aluminiumklorid i tionylklorid. Fig. 6 viser ledningsevnen A i ohm cm • 10 langs x-aksen som en funksjon av molarkonsentrasjonen C for litiumoksyd 1^2^ langs y-aksen. Det vil fremgå at ledningsevnen ikke forandres etter at molarkonsentrasjonen for Li2° har nådd en verdi på omkring 0,5. (Prosessen ble utført ved 16°C). Ved denne konsentrasjon hadde det oppløste stoff en sammensetning på en molekyl Li20 for hver annen molekyl AlCl^ hvilket meget nær gir en formel på A^ClgOI^, som kan kalles litium-oksykloraluminat.
Ledningsevnens variasjon for en løsning med en halv mol litium-oksykloraluminat pr. liter er angitt i den viste kurve i fig. 7, hvor ledningsevnen A i ohm cm • 10 er opptegnet langs y-aksen som funksjon av temperaturen t i grader Celsius angitt langs x-aksen. Skjønt den er meget mindre enn ledningsevnen for en tilsvarende løsning av litium-tiokloraluminat ved samme tempera-turer, vil den foreliggende ledningsevne likevel være tilstrekkelig for elektrolytten i en celle. Det bør også bemerkes at ledningsevnen forbedres betraktelig ved økning av den totale konsentrasjon, samtidig som forholdet mellom litiumoksyd og aluminiumklorid bi-beholdes.
Fig. 8 viser utladningskurven for en celle av kjent utførelse og hvori elektrolytten er en molar løsning av litium-tetrakloraluminat i tionylklorid, samt for en celle i samsvar med oppfinnelsen ved
anvendelse av Al„Cl,0Liosom sammensatt salt. Disse celler
2 6 2
var ferske og ble utladet gjennom en motstand på 75 ohm. Utladningskapasiteten Ca er opptegnet langs y-aksen i mAh og utladningsspenningen er opptegnet langs y-aksen i volt. Kurven E er utladningskurven for cellen av tidligere kjent utførelse,
mens kurven F er utladningskurven for cellen i henhold til oppfinnelsen.
Andre celler ble lagret ved 70°C i fire dager, og fig. 9 viser
de første minutter av disse cellers utladning. Utladningstiden t i minutter er opptegnet langs x-aksen og utladningsspenningen V er opptegnet langs y-aksen i volt. Kurven G angir utladningen
av en tidligere kjent celle, mens kurven H angir utladningen av en celle i henhold til oppfinnelsen. Det vil innsees at cellen av tidligere kjent utførelse oppviser en langsom spenningsstigning. Denne spenning når ikke opp til 3 volt før etter omkring 3 minutter, mens cellen i henhold til oppfinnelsen oppnår en spenning på 3,35 volt nesten umiddelbart.
Ved utladning ved 14°C oppnår likeledes celler i henhold til oppfinnelsen en driftspenning på 3 volt helt fra begynnelsen, mens tidligere kjente celler ikke når opp til sitt nominelle utladnings-potensial, og litium/svoveldioksyd-celler med samme kapasitet hadde en forsinkelse på 30 - 40 sekunder før de oppnådde sitt driftspotensial.
Andre salter enn litiumsalter er i stand til a påvirke aluminiumklorid for frembringelse av analoge forbindelser med sammenlign-bare resultater. Ved å la kalsiumoksyd eller bariumoksyd påvirke aluminiumklorid oppnås således forbindelser med formelen A1z _CLb, OCa eller Al 2_. Clb,OBa. Disse forbindelser er imidlertid vanskeligere å oppløse i tionylklorid enn litiumsaltene, og det kreves en lengre prosesstid for å oppnå en konsentrasjon på 0,5M. Ved anvendelse av en løsningskonsentrasjon på 0,15M som elektrolytt (hvilket vil si 0,3M av AlCl^)/er det imidlertid frembragt celler som tilsvarer de ovenfor angitte utførelseseksempler. Utladnings-forløpet for sådanne celler er vist i fig. 10 og 11. Utladningen
utføres gjennom 75 ohm, slik som tidligere. Cellespenningen V
er opptegnet langs y-aksen i volt, mens tiden er angitt langs x-aksen. (For kurven J er tiden t angitt i minutter, og for kurven J" er tiden t<1>angitt i timer). Det vil innsees at det foreligger praktisk talt ingen forsinkelse før cellespenningen stiger. Disse celler var på forhånd lagret i 10 dager ved 25°C. Det vil fremgå at selv med en ganske utspedd elektrolytt, som derfor har lav ledningsevne (omkring 1,5 • 10 -3 ohm -1 cm -1) og selv ved ganske høyt utladningsnivå, vil utladningen vare nesten 20 timer, hvilket vil si at utladningskapasiteten er større enn 800 mAh.
Oppfinnelsen er naturligvis ikke begrenset til de ovenfor angitte utførelseseksempler. Forskjellige modifikasjoner kan gjøres med hensyn til sammensetningen av elektrolytten og det aktive positive material i disse celler, uten at oppfinnelsens ramme overskrides. Elektrolytten kan f.eks. omfatte et ytterligere løsningsmiddel, slik som fosforylklorid. En del av litiumoksydet kan erstattes med litiumklorid eller litiumsulfid, eller eventuelt av en blanding av disse forbindelser. Elektrolyttens konsentrasjon kan også modifiseres. Endelig kan en celle i henhold til oppfinnelsen ha en helt annen geometrisk utforming enn den som er angitt ovenfor.

Claims (8)

1. Elektrokjemisk primærcelle hvis aktive negative material er litium og aktive positive material omfatter tionylklorid, og hvis elektrolytt er sammensatt av minst ett løsningsmiddel og minst ett oppløst stoff, idet løsningsmidlet omfatter nevnte tionylklorid og det oppløste.stoff omfatter et sammensatt salt som fremkommer ved påvirkning av aluminiumklorid med minst en ioniserbar forbindelse, karakterisert ved at den ioniserbare forbindelse er valgt fra en materialgruppe som omfatter litiumsulfid Ll^ S, litiumoksyd Li2 0, kalsiumoksyd CaO og bariumoksyd BaO.
2. Celle som angitt i krav 1, karakterisert ved at dens elektrolytt omfatter litiumsulfid i en molarkonsentrasjon som hovedsakelig er lik halvparten av molarkonsentrasjonen for aluminiumklorid.
3. Celle som angitt i krav 1, karakterisert ved at dens elektrolytt omfatter litiumoksyd i en molarkonsentrasjon som hovedsakelig er lik halvparten av molarkonsentrasjonen for aluminiumklorid.
4. Celle som angitt i krav 1, karakterisert ved at dens elektrolytt omfatter kalsiumoksyd eller bariumoksyd i en molarkonsentrasjon som hovedsakelig er lik halvparten av molarkonsentrasjonen for aluminiumklorid.
5. Celle som angitt i krav 1-4, karakterisert ved at den positive elektrode omfatter en porøs karbonkollektor (2).
6. Celle som angitt i krav 5, karakterisert ved at nevnte kollektor (2) består av en blanding av acetylen-sort og polytetrafluoretylen med omtrent 15 vektprosent av sistnevnte bestanddel samt en porøsitet på ca.
82%.
7. Celle som angitt i krav 1-6, karakterisert ved at elektrolytten også omfatter fosforylklorid som løsningsmiddel.
8. Celle som angitt i krav 1-7, karakterisert ved at den ioniserbare forbindelse også omfatter litiumklorid.
NO790288A 1978-01-31 1979-01-29 Elektrokjemisk primaercelle. NO790288L (no)

Applications Claiming Priority (2)

Application Number Priority Date Filing Date Title
FR7802601A FR2416559A1 (fr) 1978-01-31 1978-01-31 Generateur electrochimique au lithium contenant du chlorure de thionyle
FR7804530A FR2417858A2 (fr) 1978-02-17 1978-02-17 Generateur electrochimique au lithium contenant du chlorure de thionyle

Publications (1)

Publication Number Publication Date
NO790288L true NO790288L (no) 1979-08-01

Family

ID=26220421

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
NO790288A NO790288L (no) 1978-01-31 1979-01-29 Elektrokjemisk primaercelle.

Country Status (19)

Country Link
US (1) US4228229A (no)
JP (1) JPS5928947B2 (no)
AU (1) AU518751B2 (no)
BR (1) BR7900551A (no)
CA (1) CA1115772A (no)
CH (1) CH625914A5 (no)
DE (1) DE2902526C2 (no)
DK (1) DK38379A (no)
ES (1) ES477331A1 (no)
GB (1) GB2013390B (no)
HK (1) HK74785A (no)
IE (1) IE47790B1 (no)
IL (1) IL56533A (no)
IT (1) IT1109881B (no)
LU (1) LU80838A1 (no)
NL (1) NL7900777A (no)
NO (1) NO790288L (no)
SE (1) SE7900756L (no)
SG (1) SG24085G (no)

Families Citing this family (21)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US4218523A (en) * 1979-02-28 1980-08-19 Union Carbide Corporation Nonaqueous electrochemical cell
US4279973A (en) * 1980-04-14 1981-07-21 Honeywell Inc. Electrochemical cell
FR2482371B1 (fr) * 1980-05-07 1985-10-25 Comp Generale Electricite Pile au lithium - chlorure de thionyle perfectionnee
US4516317A (en) * 1982-12-14 1985-05-14 Union Carbide Corporation Nonaqueous cell employing an anode having a boron-containing surface film
US4440836A (en) * 1982-12-14 1984-04-03 Union Carbide Corporation Nonaqueous cell employing an anode having a boron-containing surface film
JPS59128772A (ja) * 1983-01-14 1984-07-24 Toshiba Corp 非水溶媒電池
JPS59144879U (ja) * 1983-03-17 1984-09-27 日立マクセル株式会社 無機非水電解液電池
US4448859A (en) * 1983-06-14 1984-05-15 The United States Of America As Represented By The Secretary Of The Air Force Deactivation of thionyl chloride cells
DK254484A (da) * 1983-06-24 1984-12-25 Ray O Vac Corp Fremgangsmaade til opnaaelse af hoej ledningsevne i thionylchlorid-elektrolytter samt celle og salt til udoevelse af fremgangsmaaden
JPS60163371A (ja) * 1984-02-03 1985-08-26 Japan Storage Battery Co Ltd 非水電池
JPS60163370A (ja) * 1984-02-03 1985-08-26 Japan Storage Battery Co Ltd 非水電池
FR2574223B1 (fr) * 1984-12-03 1987-05-07 Accumulateurs Fixes Generateur electrochimique dont la matiere active negative est a base d'un metal alcalin ou alcalinoterreux
US4654280A (en) * 1984-12-27 1987-03-31 Eveready Battery Company Nonaqueous cell employing a cathode-electrolyte solution containing a boron-containing additive
EP0384572B1 (en) * 1989-01-24 1994-09-07 Matsushita Electric Industrial Co., Ltd. A nonaqueous electrochemical cell and a method of manufacturing the same
DE3912954C1 (no) * 1989-04-20 1990-08-23 Sonnenschein Lithium Gmbh, 6470 Buedingen, De
JP3077218B2 (ja) * 1991-03-13 2000-08-14 ソニー株式会社 非水電解液二次電池
US5182177A (en) * 1992-02-20 1993-01-26 Battery Engineering, Inc. Primary cell having minimized drop in the start-up potential
DE602004018077D1 (de) * 2003-08-08 2009-01-15 Max Planck Gesellschaft Nicht-wässriger Elektrolyt und eine Batterie, ein Superkondensator, eine elektrochromische Vorrichtung und eine Solarzelle enthaltend einen solchen Elektrolyt
US20100239916A1 (en) * 2003-08-08 2010-09-23 Max-Planck-Gesellschaft Zur Forderung Der Wissenschaften E.V. Non-aqueous electrolyte and a battery, a supercapacitor, an electrochromic device and a solar cell including such an electrolyte
EP1505680B1 (en) * 2003-08-08 2008-12-03 Max-Planck-Gesellschaft zur Förderung der Wissenschaften e.V. Non-aqueous electrolyte and a battery, a supercapacitor, an electrochromic device and a solar cell including such an electrolyte
CN102437374B (zh) * 2011-11-25 2015-04-15 惠州亿纬锂能股份有限公司 一种碳包式锂电池

Family Cites Families (6)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
FR2079744A5 (en) * 1970-02-11 1971-11-12 Accumulateurs Fixes Non aqueous electrolyte for lithium halide cells - contg tetrachloraluminate and quaternary ammonium aluminate in thiony
BE793372A (fr) * 1971-12-27 1973-06-27 Union Carbide Corp Pile electro-chimique non aqueuse
US3926669A (en) * 1972-11-13 1975-12-16 Gte Laboratories Inc Electrochemical cells having an electrolytic solution comprising a covalent inorganic oxyhalide solvent
US3922174A (en) * 1973-01-22 1975-11-25 Gte Laboratories Inc Electrochemical cell
US3993501A (en) * 1975-03-24 1976-11-23 Union Carbide Corporation Nonaqueous electrochemical cell
US4093784A (en) * 1977-08-26 1978-06-06 The United States Of America As Represented By The Secretary Of The Army Lithium primary cell

Also Published As

Publication number Publication date
GB2013390A (en) 1979-08-08
BR7900551A (pt) 1979-08-21
IL56533A (en) 1982-02-28
IE47790B1 (en) 1984-06-13
SE7900756L (sv) 1979-08-01
US4228229A (en) 1980-10-14
CA1115772A (fr) 1982-01-05
IE790164L (en) 1979-07-31
SG24085G (en) 1986-01-17
HK74785A (en) 1985-10-11
LU80838A1 (fr) 1979-09-07
JPS54116639A (en) 1979-09-11
DK38379A (da) 1979-08-01
IL56533A0 (en) 1979-03-12
IT7919724A0 (it) 1979-01-30
IT1109881B (it) 1985-12-23
ES477331A1 (es) 1979-07-01
DE2902526A1 (de) 1979-08-02
CH625914A5 (no) 1981-10-15
AU4373979A (en) 1979-08-09
AU518751B2 (en) 1981-10-15
DE2902526C2 (de) 1982-11-11
GB2013390B (en) 1982-11-24
NL7900777A (nl) 1979-08-02
JPS5928947B2 (ja) 1984-07-17

Similar Documents

Publication Publication Date Title
NO790288L (no) Elektrokjemisk primaercelle.
EP0111214B1 (en) Nonaqueous cell and a method for treating an active metal anode of a nonaqueous cell
US4020240A (en) Electrochemical cell with clovoborate salt in electrolyte and method of operation and composition of matter
CA1079800A (en) Electrolyte salt additive
SU847949A3 (ru) Химический источник тока
CH638931A5 (fr) Pile electrochimique non aqueuse.
EP1050913A1 (en) High temperature lithium oxyhalide electrochemical cell
US4375502A (en) Electrolyte for a lithium/thionyl chloride electric cell, a method of preparing said electrolyte and an electric cell which includes said electrolyte
JPS63313467A (ja) 非水性電池
JPH0647509B2 (ja) 固体電解質伝導体及びその製造方法
US3829330A (en) High rate li/moo3 organic electrolyte cell
US4547441A (en) Electrochemical cell with negative active material based on an alkali or alkaline earth metal
DK156152B (da) Ikke-vandigt elektrokemisk element
Licht Aluminum/sulfur battery discharge in the high current domain
US4663252A (en) Electrochemical cell with negative active material based on an alkaline or alkaline earth metal
Ruben Balanced alkaline dry cells
SU698561A3 (ru) Первичный химический источник тока
US3953233A (en) Sealed lithium-sulfur monochloride cell
Licht et al. The low current domain of the aluminum/sulfur battery
JPS5928030B2 (ja) ナトリウム−イオウ型電池
US5202203A (en) Chloromethyl chlorosulfate as a voltage delay inhibitor in lithium cells
US3416968A (en) Primary cell
US1322486A (en) Electric cell
JPH0770322B2 (ja) 無機非水電解液電池
JPH0418427B2 (no)