NO329635B1 - Heisinstallasjon med et temporaert beskyttelsesrom og fremgangsmate for tilveiebringelse av dette - Google Patents

Heisinstallasjon med et temporaert beskyttelsesrom og fremgangsmate for tilveiebringelse av dette Download PDF

Info

Publication number
NO329635B1
NO329635B1 NO20041861A NO20041861A NO329635B1 NO 329635 B1 NO329635 B1 NO 329635B1 NO 20041861 A NO20041861 A NO 20041861A NO 20041861 A NO20041861 A NO 20041861A NO 329635 B1 NO329635 B1 NO 329635B1
Authority
NO
Norway
Prior art keywords
cabin
line
stop
shaft
speed
Prior art date
Application number
NO20041861A
Other languages
English (en)
Other versions
NO20041861L (no
Inventor
Hubert Gut
Original Assignee
Inventio Ag
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Inventio Ag filed Critical Inventio Ag
Publication of NO20041861L publication Critical patent/NO20041861L/no
Publication of NO329635B1 publication Critical patent/NO329635B1/no

Links

Classifications

    • BPERFORMING OPERATIONS; TRANSPORTING
    • B66HOISTING; LIFTING; HAULING
    • B66BELEVATORS; ESCALATORS OR MOVING WALKWAYS
    • B66B5/00Applications of checking, fault-correcting, or safety devices in elevators
    • B66B5/0043Devices enhancing safety during maintenance
    • B66B5/005Safety of maintenance personnel
    • BPERFORMING OPERATIONS; TRANSPORTING
    • B66HOISTING; LIFTING; HAULING
    • B66BELEVATORS; ESCALATORS OR MOVING WALKWAYS
    • B66B5/00Applications of checking, fault-correcting, or safety devices in elevators
    • B66B5/0043Devices enhancing safety during maintenance
    • B66B5/005Safety of maintenance personnel
    • B66B5/0056Safety of maintenance personnel by preventing crushing
    • B66B5/0068Safety of maintenance personnel by preventing crushing by activating the safety brakes when the elevator car exceeds a certain upper or lower position in the elevator shaft
    • BPERFORMING OPERATIONS; TRANSPORTING
    • B66HOISTING; LIFTING; HAULING
    • B66BELEVATORS; ESCALATORS OR MOVING WALKWAYS
    • B66B19/00Mining-hoist operation
    • B66B19/007Mining-hoist operation method for modernisation of elevators

Landscapes

  • Maintenance And Inspection Apparatuses For Elevators (AREA)
  • Cage And Drive Apparatuses For Elevators (AREA)
  • Lift-Guide Devices, And Elevator Ropes And Cables (AREA)
  • Automobile Manufacture Line, Endless Track Vehicle, Trailer (AREA)
  • Types And Forms Of Lifts (AREA)
  • Vending Machines For Individual Products (AREA)
  • Escalators And Moving Walkways (AREA)
  • Braking Arrangements (AREA)
  • Forklifts And Lifting Vehicles (AREA)

Abstract

Ved dette heisanlegg med avkortet kabinkjørebane skjer inn- redningen av et temporært beskyttelsesrom under/eller over kabinen (1) ved aktivering av kabingripeanordningen. Herved begrenses fartsbegrensingslinen, uavhengig av fartsbegrensningsorganet (9), ved hjelp av en vendbar sperre i kjørelengden. Denne begrensning bevirker en betjening av kabingripeanordningen i den tilsvarende kjøreretning. Utførelsen av stopperen tillater en funksjonsriktig stopp av kabinen (1).

Description

Oppfinnelsen vedrører et heisanlegg med en anordning for å anrette et temporært beskyttelsesrom, og en fremgangsmåte for montering av anordningen, og en fremgangsmåte for an-retningen av det temporære beskyttelsesrom som angitt i ingressen av de selvstendige patentkrav, som anvendes fortrinnsvis ved modernisering av eksisterende bygninger eller ved nye anlegg.
Heisanlegget er bygget inn i en sjakt. Det består i det vesentlige av en kabin som via et bæreorgan er forbundet med en motvekt. Ved hjelp av en drivmotor som valgfritt virker på bæremidlene, direkte på kabinen, eller motvekten, kjøres kabinen langs en i det vesentlige vertikal kabinkjørebane.
For å beskytte vedlikeholdspersoner må det i endesonene av kabinkjørebanen sikres små beskyttelsesrom. Beskyttelses-rommet garanterer for at vedlikeholdspersonene, som opphol-der seg i sjaktrommet eller på kabinen, heller ikke ved uventede bevegelser av kabinen utsettes for fare. Hvis det ved eksisterende bygninger skal bygges inn et nytt heisanlegg eller hastigheten av kabinen skal økes, foreligger det i mange tilfeller ikke en tilstrekkelig lang kabinkjøreba-ne .
De nødvendige små beskyttelsesrom kan ikke sikres.
Om det kun disponeres et utilstrekkelig beskyttelsesrom, begrenses som regel kabinkjørebanen på vedlikeholdstids-punktet f.eks. når en person befinner seg i sjakten eller på kabinen for temporært å kunne sikre det nødvendige beskyttelsesrom. Den således begensede kabinkjørebanen betegnes som avkortet sjaktområde.
Fra EP1118574 er det kjent et heisanlegg ved hvilket et temporært beskyttelsesrom sikres under kabinen ved aktivering av minst én eksisterende bremseanordning. Aktiveringen skjer f.eks. ved fartsbegrensere.
Problemet ved denne løsning består i at en aktivering ved
hjelp av fartsbegrenseren forutsetter at det tas hensyn til kabinens posisjonsinformasjon, da kabinen absolutt må kjø-res så lenge den ikke befinner seg i den kritiske endesone. Dette medfører at styringen blir mer kostbar. Dessuten er styringen vanskelig å se og vanskeliggjør således den visu-elle kontroll for vedlikeholdsfagmannen. Som følge av den generelt vanlige utløsningsprosess av fartsbegrenseren vil det være en usikkerhet når det gjelder tidspunktet for be-tjeningen av bremseanordningen fordi blokkeringsdistansen av fartsbegrenseren, f.eks, kamdistansen, friksjonsoppbyg-gingen av fartsbegrenseren, vanskelig kan defineres.
Oppfinnelsens oppgave består i å tilveiebringe en enkel betjening av kabinbremseinnretningen for å anrette et temporært beskyttelsesrom, og en fremgangsmåte for å anrette dette, som unngår de ovenfor nevnte problemer, som er rimelig og som tillater en enkel montering.
Den i patentkravene definerte oppfinnelse løser disse problemer.
Herved betjenes den en- eller tosidig virkende kabingripeanordning som er bygget på kabinen, ved hjelp av fartsbegrensningslinen.
Fartsbegrensningslinen er på én ende forbundet med kabingripeanordningens betjeningsenhet. Den føres i første seksjon til et fartsbegrensningsorgan, omslynger fartsbegrensningsorganet som er anordnet i sjakthodet eller i maskin-rommet, og løper motsatt, parallelt med den første seksjon til fartsbegrensningssystemets omstyrings- og strammerulle som er anordnet i sjaktgruven. Derfra føres fartsbegrensningslinen i andre seksjon igjen til fastbindingspunktet på kabingripeanordningens betjeningsenhet og festes der.
Når fartsbegrensningslinen holdes fast, betjenes kabingripeanordningen tilsvarende kabinens kjøreretning, og kabingripeanordningen fører kabinen til en sikker stans. Avhengig av kabingripeanordningens konstruksjonstype virker stoppfunksjonen kun i retning nedover eller i begge kjøre-retninger av kabinen.
Ifølge oppfinnelsen er det i fartsbegrensningslinen festet en stopper. Stopperen følger en kjørevei som tilsvarer ka-binkjørebanen. I sjakten befinner seg minst én utkjørbar, fast montert sperre som i utkjørt stilling (stopp-posisjon) holder stopperen som er festet på fartsbegrensningslinen, fast i den tilsvarende kjøreretning slik at fartsbegrensningslinen stopper, hvorved kabingripeanordningen betjenes.
Sperrens festepunkt i sjakten begrenser således kabinens kjørebane i den tilhørende kjøreretning. Ved anordning av
en sperre i sjaktens øvre område og i sjaktens nedre område kan det på begge ender av kabinkjørebanen innredes et temporært beskyttelsesrom når det på kabinen anordnes en tosidig virkende kabingripeanordning. Det temporære beskyttelsesrom på nedre ende av kabinkjørebanen betegnes som nedre temporært beskyttelsesrom, det temporære beskyttelsesrom på øvre ende av kabinkjørebanen betegnes som øvre temporære beskyttelsesrom.
Den viste løsning gir en kostnadsgunstig mulighet for å an-ordne et temporært beskyttelsesrom. Det kan lett installeres og funksjonen kan til enhver tid kontrolleres visuelt av vedlikeholdspersonalet, da sperrens posisjon optisk lett kan ses.
I stopp-posisjon, dvs. ved utkjørt stilling av sperren, er heisanleggets normaldrift låst. Avhengig av styringskonfi-gurasjonen, er kjøring med lav hastighet mulig så lenge heiskabinen befinner seg innenfor det avkortede sjaktområde. Således oppnås en optimal servicevennlighet av heisanlegget. En ytterligere posisjonskontroll før innrykning av sperren er unødvendig da kabinen til enhver tid kan kjøres innenfor det avkortede sjaktområde.
I det følgende skal oppfinnelsen forklares nærmere ved hjelp av et uførelseseksempel i sammenheng med tegningene.
Der viser
fig. I et oppriss av heisanlegget med redusert sjaktgru-vedybde og redusert sjakthodehøyde,
fig. II et oppriss av den første sperre,
fig. III et oppriss av den andre sperre,
fig. IV en detaljutførelse av en gaffel,
fig. V et utførelseseksempel av en stopper,
fig. VI et utførelseseksempel av en elastisk stopper.
En mulig totalanordning er vist på fig. I. Det viste heisanlegg trenger et temporært beskyttelsesrom på begge ender av kabinkjørebanen (4b, 4a). En kabin (1) er forsynt med en på begge sider virksom kabingripeanordning (5). Kabingripeanordningen (5) betjenes av et fartsbegrensningsorgan (9) ved overhastighet av kabinen via en tilhørende betjeningsenhet-gripeanordning (6) og en fartsbegrensningsline (10). De betjente kabingripeanordninger (5) bringer kabinen (1) til stillstand.
Ifølge oppfinnelsen er det i fartsbegrensningslinen (10) festet en stopper (13). I en sjakt (4) er det ovenpå festet en første sperre (14) og nedenpå en andre sperre (17). Gaf-ler (15, 18} ovenpå og nedenpå bringes ved hjelp av et be-tjeningselement (16, 19) i en stopp-posisjon (S) eller i en åpen-posisjon (0). I åpen-posisjonen (O) slipper stopperen (13) uhindret forbi sperrene (14, 17). Kabinen kan oppnå de ifølge heisanlegget bestemte endeposisjoner.
I stopp-posisjonen (S) begrenses stopperen (13) gjennom sin kjørevei ved hjelp av sperrene (14, 17). Stopperen som er festet på fartsbegrensningslinen (10) stopper når den når frem til en av fartsbegrensningslinen (10) sperrer (14 eller 17), som således betjener kabingripeanordningen (5) og fører kabinen automatisk til stillstand. Kabinen (1) kan ikke lenger nå frem til endeposisjonene. De nødvendige temporære beskyttelsesrom (4b, 4a) på kabinkjørebanens nedre og øvre ende er sikret.
Den viste løsning gir en rimelig mulighet for sikring av det nødvendige temporære beskyttelsesrom. Den kan på enkel måte installeres og funksjonen kan til enhver til kontrolleres visuelt av vedlikeholdspersonalet da sperrenes (14, 17) stilling er lett optisk synlig.
I en foretrukken versjon er sperren (14, 17) dessuten slik som vist på fig. II og III, utformet slik at den kun i én kjøreretning oppviser den nødvendige betjeningskraft, og i motsatt kjøreretning ikke hindrer bevegelsen.
Dette tillater at ingen spesiell overvåkningsenhet må iakt-ta kabinens (1) posisjon når sperren (14, 17) kjøres ut. Hvis f.eks. kabinen ved utkjøring av sperren (14) befinner seg i nederste stopp, dvs. innenfor rommet (4b) som skal beskyttes, kan sperren (14) kjøres ut allikevel. Det opp-står ingen fare, da tilgangen til sjaktgruven sperres ved hjelp av kabinen (1) som står i nederste stopp. Imidlertid kan kabinen (1) nå kjøres med lav hastighet utenfor beskyt-telsesrommet (4b) uten at den hindres av sperren (14). Imidlertid hindres automatisk kjøringen tilbake til beskyt-telsesrommet i motsatt retning. Fordelen ved denne løsning består i at heisanlegget for vedlikeholdsformål lett kan kjøres, men heller ikke hindrer evakuering under evakue-ringsdriften ved den viste løsning.
I en foretrukken versjon anordnes stopperen (13) slik som vist på fig. I motsatt av (10a) fartsbegrensningslinen (10). Dette har den fordel at det gir en stor frihet i plasseringen av sperrene (14, 17), da det ikke foreligger noen kollisjon med betjeningsenhet-gripeanordning (6).
Alternativt kan stopperen (13) sammen med et tilknytningspunkt (7) til betjeningsenhet-gripeanordningen (6) danne en konstruksjonsgruppe. Dette gir i enkelte tilfeller en bedre plasseringsmulighet for sperrene (14, 17).
Stopperen (13) utføres som eksemplifisert på fig. V i form av en sylinder med avrundete frontområder. Den er festet motsatt (10a) av fartsbegrensningslinen (10) og klemt på fartsbegrensningslinen (10) eller danner sammen med tilknytningspunktet (7) en konstruksjonsgruppe. Utførelsen vist på fig. V, uten spesielle elastiske egenskaper, er primært egnet for kabingripeanordninger (5) med sperrefunk-sjon. Denne utførelse er spesielt rimelig og enkel å in-stallere .
Ved stopperen (13) som er vist på fig. VI er stopperendene (22) forbundet med en stopperblokk (20) via den forspente fjær (21). Stopperblokken (20) er motsatt (10a) rettet av fartsbegrensningslinen klemt på fartsbegrensningslinen (10) eller danner sammen med tilknytningspunktet (7) en konst-ruks jonsgruppe. Stopperendene (22) er ført i en føring (23) . Denne utførelse muliggjør for fartsbegrensningslinen (10), efter betjening av kabingripeanordningen (5), en viderebevegelse tilsvarende kabinens (1) stopplengde, hvorved stopperen efter tilbakestilling av kabinen (1) i det avkortede sjaktområde setter seg selv igjen tilbake i utgangsposisjonen. Denne utførelse er fortrinnsvis egnet for kabingripeanordninger (5) med bremsekarakteristikk (bremsegripe-anordninger).
Sperrene (14, 17) er utført fortrinnsvis i form av en gaffel (15) slik som vist på fig. IV. I sperrens (14, 17) stopp-posisjon (S) omslutter gaffelen (15) fartsbegrensningslinen (10) på tre sider. Således føres fartsbegrensningslinen (10) vesentlig. Denne utførelse er rimelig og enkelt å utføre.
Hvis sperrens (17, 14) gaffel (15) avstøttes ved hjelp av et elastisk element på veggstøtten, som f.eks. vist på fig. III, muliggjøres det for fartsbegrensningslinen (10) like-ledes en viderebevegelse tilsvarende kabinens (1) stopplengde. Den forelsåtte utførelse tillater at gaffelen (15) skyver seg igjen tilbake til den ønskede posisjon så snart kabinen (1) er satt tilbake i det avkortede sjaktområde.
Fortrinnsvis styres sperrens (14, 17) posisjon av en løfte-magnet (16) som vist på"fig. II og III. Dette muliggjør en sikker og omkostningsoptimal betjening av sperrene (14, 17) tilsvarende styringsønsket.
Hvis det anvendes et på begge sider virksomt kabingripesys-tem, anvendes det for begrensningen av kjørebanen i begge endesoner en sperre. Ved fastgjøringen av stopperen (13) i motsatt retning (10a), som vist på fig. I, II og III, er sperren(14) som er installert i det øvre sjaktområde for innredning av et temporært beskyttelsesrom anvendt nedenfor, og ved tilsvarende behov i nedre sjaktområde er sperren (17) for innredning av et temporært beskyttelsesrom anvendt ovenfor. Ved anordningen av stopperen (13) ved tilknytningspunktet (7) forandres tilordningen tilsvarende. Den opsjonale anvendelse av sperren (14, 17) tillater en behovsvarende og således kostnadseffektiv løsning for innredning av et temporært beskyttelsesrom.
De for innredning av et temporært beskyttelsesrom nødvendi-ge deler såsom stopper (13), én eller flere sperrer (14, 17), og koblingselementer monteres på en enkel måte i heisanlegget. Denne funksjon er lett synlig. Oppfinnelsen egner seg for eksisterende, men også for nye anlegg.
Sperrenes (14, 17) stopp-posisjon (S) overvåkes elektrisk (ikke vist på figurene). I stopp-posisjonen (S) er således en normalkjøring ikke mulig. Ved en betjening av kabingripeanordningen (5) åpnes automatisk en sikkerhetskontakt i kabingripeanordningen (5} som fører til en elektrisk utkob-ling av drivmotoren. En anordnet evakueringsanordning mu-liggjør en tilbakebevegelse av kabinen fra overfartsområdet til det avkortede sjaktområde. Således muliggjøres en rask evakuering av innelåste personer.
For styring hhv. kobling av sperren eller sperrene (14, 17) finnes det flere muligheter. På fordelaktig måte kjøres sperrene (14, 17) ut ved den manuelle åpning av en sjaktav-slutning, f.eks. for utføring av vedlikeholdsarbeider innenfor sjakten. En tilbakestilling av sperrene (14, 17) kan foretas av en autorisert person kun utenfor sjakten. Beret-tigelsen prøves ved hjelp av kjente elementer såsom nøkkel, kodeinnmatning eller lignende fremgangsmåter.
Alternativt kan tilbakestillingen sperres ved hjelp av til-leggssystemer såsom f.eks. nærværdetektorer i sjaktrommet.
Ved multippelsjakter kan sperrene (14, 17) kontrolleres ytterligere ved hjelp av en overvåkning av mellomavsperring-er. Mellomavsperringene er f.eks. gitre som er installert mellom to neboliggende kabinkjørebaner og som vanligvis er forsynt med gjennomgangsåpninger.
Ved kjennskap til foreliggende oppfinnelse kan heisfagman-nen modifisere de satte formene og anordningene på hvilken som helst måte. F,eks. kan den viste svingeform av sperrene erstattes av en støtform, eller for kobling av sperren kan det, bortsett fra løftemagneter, også anvendes mekaniske elementer, såsom f.eks. Bowden-trekktau (trådtrekk), eller elektromekaniske elementer såsom f.eks. servomotorer, andre elektromagneter, eller ytterligere elementer.

Claims (12)

1. Heisanlegg med en kabin (1) som kan kjøres i en sjakt (4), med kabingripeanordninger (5) som på én eller begge sider virker på kabinen (1), som betjenes ved hjelp av en fartsbegrensningsline (10), karakterisert ved at det på fartsbegrensningslinen (10) er festet minst én stopper (13) som ved hjelp av minst én dreibar sperre (14, 17) som er festet i sjakten (4) sperrer kjøreretningen for fartsbegrensningslinen (10) i koblet tilstand (S) for sperren (14, 17), og betjener således kabingripeanordningen (5).
2. Heisanlegg ifølge krav 1, karakterisert ved at det for innredning av et nedre temporært beskyttelsesrom (4b) er anordnet en sperre (14) og/eller at det for innredning av et øvre temporært beskyttelsesrom (4a) er anordnet en sperre (17).
3. Heisanlegg ifølge krav 1 og/eller 2, karakterisert ved at det motsatt rettet (10a) av fartsbegrensningslinen (10) er anordnet en stopper (13) som er festet på fartsbegrensningslinen (10).
4. ' Heisanlegg ifølge krav 1 og/eller 2, karakterisert ved at minst én stopper (13) som er festet på fartsbegrensningslinen (10), sammen med et tilknytningspunkt(7) til en betjeningsenhet-gripeanordning (6), danner en konstruksjonsgruppe.
5. Heisanlegg ifølge et av de foregående krav, karakterisert ved at minst én stopper (13) som er festet på fartsbegrensningslinen (10) oppviser formen av en sylinder med runde ender (fig. V, fig. VI), og er klemt på fartsbegrensningslinen (10).
6. Heisanlegg ifølge et av de foregående krav, karakterisert ved at minst én stopper (13) som er festet på fartsbegrensningslinen (10), mulig-gjør for fartsbegrensningslinen (10) å bevege seg videre tilsvarende kabinens (1) stopplengde, hvorved stopperen (13) efter tilbakestilling av kabinen (1) i det avkortede sjaktområde, setter seg selv igjen tilbake i sin utgangspo-sisjon.
7. Heisanlegg ifølge et av de foregående krav, karakterisert ved at minst én sperre (14,
17) som er festet i sjakten (4) er utformet som gaffel (15,
18) som under betjening griper rundt fartsbegrensningslinen på tre sider og sperrer en stopper (13) som er festet på fartsbegrensningslinen (10), i den tilhørende kjøreretning.
8. Heisanlegg ifølge et av de foregående krav, karakterisert ved at minst én sperre (14, 17) som er festet i sjakten (4) muliggjør for fartsbegrensningslinen (10) å bevege seg videre tilsvarende kabinens (1) stopplengde, hvorved sperren (14, 17) efter tilbakestilling av kabinen (1) i det avkortede sjaktområde, setter seg selv igjen tilbake i utgangsposisjonen.
9. Heisanlegg ifølge et av de foregående krav, karakterisert ved at minst én sperre (14, 17) som er festet i sjakten (4) settes i stopp-posisjonen (S) ved hjelp av en elektrisk betjent magnet (16).
10. Heisanlegg ifølge et av de foregående krav, karakterisert ved at det for heiskabinens (1) tibakebevegelse fra passasjerområdet til det avkortede sjaktområde er anordnet en evakueringsanordning.
11. Fremgangsmåte for montering av en innredning for et temporært beskyttelsesrom i et eksisterende eller et nytt heisanlegg hvor kabinen (1) kan bremses ved hjelp av ensidig eller tosidig virkende kabingripeanordninger (5), og kabingripeanordningene (5) kan betjenes ved sperring av fartsbegrensningslinen (10), hvorved det på fartsbegrensningslinen (10) festes minst én stopper (13), og i sjakten (4) festes minst én vendbar sperre(14, 17) som er tilordnet stopperen (13).
12. Fremgangsmåte for innredning av et temporært beskyttelsesrom nedenfor og/eller ovenfor en kabin (1) i et heisanlegg hvor kabinen (1) kan bremses ved hjelp av ensidig eller tosidig virkende kabingripeanordninger (5), og kabingripeanordningene (5) kan betjenes ved sperring av fartsbegrensningslinen (10) med minst én stopper (13) som er festet på fartsbegrensningslinen (10) og minst én vendbar sperre (14, 17) som er festet i sjakten (4) og er tilordnet stopperen (13), hvorved fartsbegrensningslinens (10) kjøre-lengde begrenses ved kobling av sperren (14, 17).
NO20041861A 2003-05-07 2004-05-06 Heisinstallasjon med et temporaert beskyttelsesrom og fremgangsmate for tilveiebringelse av dette NO329635B1 (no)

Applications Claiming Priority (1)

Application Number Priority Date Filing Date Title
EP03405320 2003-05-07

Publications (2)

Publication Number Publication Date
NO20041861L NO20041861L (no) 2004-11-08
NO329635B1 true NO329635B1 (no) 2010-11-22

Family

ID=33396085

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
NO20041861A NO329635B1 (no) 2003-05-07 2004-05-06 Heisinstallasjon med et temporaert beskyttelsesrom og fremgangsmate for tilveiebringelse av dette

Country Status (13)

Country Link
US (1) US7278517B2 (no)
EP (1) EP1475342B1 (no)
JP (1) JP4673574B2 (no)
CN (1) CN1326762C (no)
AT (1) ATE390378T1 (no)
AU (1) AU2004201959B2 (no)
CA (1) CA2466406C (no)
DE (1) DE502004006632D1 (no)
ES (1) ES2303919T3 (no)
HK (1) HK1071120A1 (no)
NO (1) NO329635B1 (no)
PL (1) PL1475342T3 (no)
PT (1) PT1475342E (no)

Families Citing this family (20)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
FI118079B (fi) * 2004-03-26 2007-06-29 Kone Corp Hissi, menetelmä hissin liikkeen estämiseksi ja/tai pysäyttämiseksi ja hissikorin liikkeen estävän ja/tai pysäyttävän laitteen käyttö hississä
WO2006062503A1 (en) * 2004-12-03 2006-06-15 Otis Elevator Company Safety device for use in an elevator system
DE602006018076D1 (de) * 2006-06-30 2010-12-16 Otis Elevator Co Sicherheitsvorrichtung zur sicherung von mindesträumen am oberen oder unteren ende eines gerade inspizierten aufzugschachts und aufzug mit solchen sicherheitsvorrichtungen
EP2035315B1 (en) * 2006-06-30 2012-09-05 Otis Elevator Company Elevator having a shallow pit and/or a low overhead
FI125141B (fi) * 2007-01-03 2015-06-15 Kone Corp Hissin turvalaite
FI20070486A (fi) * 2007-01-03 2008-07-04 Kone Corp Hissin turvajärjestely
FI120788B (fi) * 2008-06-30 2010-03-15 Kone Corp Hissijärjestely
FI121423B (fi) * 2009-04-23 2010-11-15 Kone Corp Hissin turvajärjestely
WO2011030325A1 (en) * 2009-09-13 2011-03-17 Yoram Madar Safety devices for elevators with reduced clearances
FI122064B (fi) * 2009-11-13 2011-08-15 Kone Corp Hissi ja menetelmä turvatilan muodostamiseksi
DE102010030436A1 (de) * 2010-06-23 2011-12-29 Thyssenkrupp Elevator Ag Aufzuganlage
FR2977881B1 (fr) * 2011-07-13 2015-08-21 Arnoult Patrice Dispositif de blocage de cabine d'ascenseur dans une gaine a une distance determinee du plafond ou du sol de la gaine
CN104619625B (zh) * 2012-09-14 2017-03-08 因温特奥股份公司 用于激活及停用电梯轿厢防坠装置的装置及其使用方法
ES2568907T3 (es) * 2012-10-30 2016-05-05 Kone Corporation Un ascensor y un método
FI125118B (fi) * 2013-01-07 2015-06-15 Kone Corp Hissi
FI125176B (fi) * 2014-01-21 2015-06-30 Kone Corp Turvalaitteistojärjestelyllä varustettu hissi
WO2016047314A1 (ja) 2014-09-22 2016-03-31 三菱電機株式会社 エレベータ装置
EP3153446B1 (en) 2015-10-09 2018-10-03 KONE Corporation Elevator safety device
US10457522B2 (en) 2016-06-30 2019-10-29 Otis Elevator Company Limit switch system including first limit device and second limit device
EP3498652A1 (en) * 2017-12-18 2019-06-19 Aip Aps Methods and systems for transferring weight of an elevator cabin

Family Cites Families (12)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US3211258A (en) * 1960-10-05 1965-10-12 Dickmann Giulio Intermittently actuated switch selector for an elevator control
JPS50160952A (no) * 1974-06-19 1975-12-26
FI92812C (fi) * 1992-07-07 1995-01-10 Kone Oy Turvalaitejärjestely
US5613576A (en) * 1995-05-18 1997-03-25 Inventio Ag Apparatus for preventing drift of an elevator car stopped at a floor
US5806633A (en) * 1995-12-22 1998-09-15 Macuga; Henry J. Elevator safety system incorporating false pit
JPH1045347A (ja) * 1996-07-31 1998-02-17 Otis Elevator Co エレベーターの非常止め装置
JP3408938B2 (ja) * 1996-12-26 2003-05-19 株式会社日立ビルシステム 工事用エレベータ
JPH10338433A (ja) * 1997-06-10 1998-12-22 Hitachi Building Syst Co Ltd ガバナトリップ試験用落下物捕獲装置
ES2316335T3 (es) * 2000-01-19 2009-04-16 Thyssenkrupp Aufzugswerke Gmbh Instalacion de ascensor con profundidad de foso reducida.
KR200221450Y1 (ko) * 2000-10-21 2001-04-16 편준기 엘리베이터용 로프 제동장치
SE521817C2 (sv) * 2000-11-02 2003-12-09 Alimak Ab Säkerhetsarrangemang vid hiss
TW593117B (en) * 2000-12-07 2004-06-21 Inventio Ag Safety brake and method for unlocking a safety brake

Also Published As

Publication number Publication date
US7278517B2 (en) 2007-10-09
CN1326762C (zh) 2007-07-18
EP1475342A1 (de) 2004-11-10
CA2466406C (en) 2011-04-19
ES2303919T3 (es) 2008-09-01
PT1475342E (pt) 2008-06-23
JP4673574B2 (ja) 2011-04-20
HK1071120A1 (en) 2005-07-08
ATE390378T1 (de) 2008-04-15
JP2004352503A (ja) 2004-12-16
CA2466406A1 (en) 2004-11-07
NO20041861L (no) 2004-11-08
DE502004006632D1 (de) 2008-05-08
AU2004201959B2 (en) 2009-04-02
US20040222046A1 (en) 2004-11-11
EP1475342B1 (de) 2008-03-26
AU2004201959A1 (en) 2004-11-25
PL1475342T3 (pl) 2008-09-30
CN1550442A (zh) 2004-12-01

Similar Documents

Publication Publication Date Title
NO329635B1 (no) Heisinstallasjon med et temporaert beskyttelsesrom og fremgangsmate for tilveiebringelse av dette
EP2035313B1 (en) Safety device for securing minimum spaces at the top or bottom of an elevator shaft being inspected, and elevator having such safety devices
EP1471028B1 (en) Manual unlocking device
CN101472830B (zh) 具有浅井坑和/或低顶盖的电梯
ES2540076T3 (es) Dispositivo para el accionamiento y la reposición de un paracaídas
US11505427B2 (en) Elevator with a safety arrangement and method for creating a safe working space in the upper part of the elevator shaft
CN1227150C (zh) 用于升降机的竖井安全系统
RU2658394C2 (ru) Лифт и способ создания безопасного пространства
WO2013140575A1 (ja) エレベーターの安全装置
US10947087B2 (en) Elevator safety system and method of operating an elevator system
NO322456B1 (no) Fanginnretning og fremgangsmate for frigjoring av samme
EP1125028B1 (en) Cable gate
KR101095846B1 (ko) 휀스형 차단기
CN107473045A (zh) 新型无机房双向限速器
US9688515B2 (en) Elevator car door interlock
JP2009012963A (ja) エレベータの安全装置
KR20170070617A (ko) 에스컬레이터 역주행 방지장치
EP3643674B1 (en) Elevator system
US7334664B2 (en) Device for storing goods
RU212996U1 (ru) Подъемное противотаранное устройство
CN207608160U (zh) 一种架空乘人装置光幕式断轴保护装置
JP2007063865A (ja) 車両強制停止装置
WO2010069445A1 (en) A device for the actuation by motor and for the blocking and unblocking of a sectional door
CN110626929A (zh) 电梯门系统关门再检测装置
CN102311027A (zh) 一种电梯厅门防进入装置

Legal Events

Date Code Title Description
MM1K Lapsed by not paying the annual fees