NO325645B1 - Synkrongenerator - Google Patents

Synkrongenerator Download PDF

Info

Publication number
NO325645B1
NO325645B1 NO20024326A NO20024326A NO325645B1 NO 325645 B1 NO325645 B1 NO 325645B1 NO 20024326 A NO20024326 A NO 20024326A NO 20024326 A NO20024326 A NO 20024326A NO 325645 B1 NO325645 B1 NO 325645B1
Authority
NO
Norway
Prior art keywords
stator
current
generator
synchronous generator
rotor
Prior art date
Application number
NO20024326A
Other languages
English (en)
Other versions
NO20024326L (no
NO20024326D0 (no
Inventor
Aloys Wobben
Original Assignee
Aloys Wobben
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Family has litigation
First worldwide family litigation filed litigation Critical https://patents.darts-ip.com/?family=7634372&utm_source=google_patent&utm_medium=platform_link&utm_campaign=public_patent_search&patent=NO325645(B1) "Global patent litigation dataset” by Darts-ip is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.
Application filed by Aloys Wobben filed Critical Aloys Wobben
Publication of NO20024326D0 publication Critical patent/NO20024326D0/no
Publication of NO20024326L publication Critical patent/NO20024326L/no
Publication of NO325645B1 publication Critical patent/NO325645B1/no

Links

Classifications

    • HELECTRICITY
    • H02GENERATION; CONVERSION OR DISTRIBUTION OF ELECTRIC POWER
    • H02PCONTROL OR REGULATION OF ELECTRIC MOTORS, ELECTRIC GENERATORS OR DYNAMO-ELECTRIC CONVERTERS; CONTROLLING TRANSFORMERS, REACTORS OR CHOKE COILS
    • H02P21/00Arrangements or methods for the control of electric machines by vector control, e.g. by control of field orientation
    • HELECTRICITY
    • H02GENERATION; CONVERSION OR DISTRIBUTION OF ELECTRIC POWER
    • H02PCONTROL OR REGULATION OF ELECTRIC MOTORS, ELECTRIC GENERATORS OR DYNAMO-ELECTRIC CONVERTERS; CONTROLLING TRANSFORMERS, REACTORS OR CHOKE COILS
    • H02P9/00Arrangements for controlling electric generators for the purpose of obtaining a desired output
    • H02P9/14Arrangements for controlling electric generators for the purpose of obtaining a desired output by variation of field

Landscapes

  • Engineering & Computer Science (AREA)
  • Power Engineering (AREA)
  • Control Of Eletrric Generators (AREA)
  • Saccharide Compounds (AREA)
  • Synchronous Machinery (AREA)
  • Wind Motors (AREA)
  • Connection Of Motors, Electrical Generators, Mechanical Devices, And The Like (AREA)
  • Power Conversion In General (AREA)
  • Inks, Pencil-Leads, Or Crayons (AREA)

Description

Langsomt roterende elektriske maskiner, eksempelvis ringgeneratorer slik de blir brukt i vindkraftanleggene til firma Enercon av typene E-33, E-40, E-12 og E-66 trenger svært stor magnetiseringsytelse. Den påkrevde magnetiseringsytelsen stiger her med antall poler, med økende luftspalte og med størrelsen av den reaktive effekten.
Ringgeneratorer av den foran nevnte arten har eksempelvis 72 eller 84 poler. Virkningsgraden for direktedrevne generatorer for anvendelse innen området vindkraft skal være høyest mulig da disse helst er i drift 24 timer i døgnet.
Langsomt løpende ringgeneratorer for vindkraftanlegg, som f.eks. de av typen E-66 fra firmaet Enercon, arbeider i omdreiningstallområdet fra 10 til 22 rpm. En slik ringgenerator er f.eks. bygd med 72 poler (36 polpar) og skaper her en frekvens på 6 til 13,2 Hz.
En slik ringgenerator består av en rotor, hvor magnetiseringsytelsen blir bygd opp gjennom dens viklinger, og en stator som omgir rotoren. Kompensasjonen for den reaktive effekten eller en overkompensasjon av stator med kondensatoren er til dette meget krevende da frekvensen, som beskrevet ovenfor, en meget lav.
Kondensatorstrømmen beregnes generelt eter formelen ic = C ■ du/dt.
For sinusformede spenninger (som for kjente generatorer) fremkommer her en kondensatorstrøm av ic = U • 2 • U • f • C.
Kondensatorstrømmen blir altså bestemt av spenningen, kapasiteten på kondensatoren og den aktuelle frekvensen.
Med en generatorfrekvens på f.eks. 6 til 13,2 Hz innstiller det seg dessverre bare en liten kondensatorstrøm i forhold til en konvensjonell frekvens på 50 eller 60 Hz. Denne sinusformede kondensatorstrømmen har riktignok en faseforskyvning på 90° i forhold til arbeidsstrømmen, men strømmer her over et område på 180° og forårsaker her økede kobbertap i statorviklingen.
Fra DE 42 18 298 er et permanentmagnetisk generatorsystem kjent, hvor en synkrongenerator har et roterende magnetfelt som gjennom en spenningsdetektor til å fange opp utgangsspenningen på den permanentmagnetiske synkrongeneratoren om en komparator til sammenligningen av spenningen fanget opp ved hjelp av spenningsdetektoren med en referansespenning som er regulerbar ved hjelp av en spenningsinnstillingsinnretning.
Fra US-A 5 773 964 er en regulering til en billysmaskin kjent.
Det skal videre vises til følgende dokumenter:
DE 19729034 & NO 321270 Bl
KUNDU P; TANDON A K: "CAPACITOR SELF-EXITED DOUBLE-ARMATURE SYNCRONOUS GENERATOR FOR ENHANCED POWER OUTPUT"
MOHAMADEIN A L; YOUSEF H A; DESSCOUKY G; "SERIES-CONNECTED SELF-EXITED SYNCHRONOUS GENERATOR: STEADY STATE AND TRANSIENT BEHAVIOURS"
Oppgaven til den foreliggende oppfinnelsen består i å forbedre virkningsgraden for direkte drevede generatorer av den arten som tidligere er beskrevet og å unngå de ulempene som er beskrevet ovenfor.
Til løsning av oppgaven er det ifølge oppfinnelsen tilveiebrakt en langsomt roterende synkrongenerator som angitt i krav 1. Fordelaktige videreutforminger er beskrevet i de uselvstendige krav.
Oppfinnelsen beror på den teknologiske oppstilling, at en del av magnetiseringsytelsen på generatoren blir frembrakt, ikke som hittil bare av rotoren (h.h.v. dens viklinger), men også av generatoren h.h.v. dens trefase vekselstrømvikling.
Fortrinnsvis blir statoren her magnetisert med en kapasitiv strøm.
Spenningen indusert i statoren er her ikke utformet i sinusform, men i form av et trapes (figur 3). Den kapasitive kondensatorstrømmen strømmer så med den trapesformede spenningen bare under den positive eller negative flanken for spenningen ifølge formelen: ic = C ■ du/dt.
Strømimpulsene som oppstår her har en frekvens på ca. 100 til 180 Hz, fortrinnsvis 130 Hz. Dermed blir det en strømamplitude som er ca. en faktor 10 høyere enn for en sinusformet spenning.
En annen tungtveiende fordel med generatoren ifølge oppfinnelsen er det også at den kapasitive strømmen strømmer ved begynnelsen av hele halvsvingningen. Dette betyr at den kapasitive strømmen med 100 % tilsvarer en magnetiseringsstrøm som rotoren dermed kan bli redusert tilsvarende. Videre belaster denne strømmen statorviklingen bare når ingen stor strømlast belaster viklingen (figur 4).
Hensiktsmessig blir det foreslått å utforme generatorstatoren med (minst) to trefasevekselstrømviklinger som hver igjen består av en trefasevikling. Her er vekselstrømviklingene forskjøvet med en fasevinkel på 30° (figur 5).
Med denne anordningen starter etter hver 30° den neste fasen med en ny svingning. Figur 6 viser denne sammenhengen over 360°.
Figur 7 viser på en tidsakse de kapasitive magnetiseringsstrømmene i staioren for de to trefasevekselstrømsystemene. Man ser at for hver 30° blir det levert elektrisk en ny strømpuls fra kondensatorene (se figur 5). Dette filteret er slik utlagt at det leverer de kapasitive strømtoppene for generatorstatoren, og i tillegg de nødvendige strømmene for oversvingninger, som likeretteren trenger.
Fordelene ved løsningen ifølge oppfinnelsen kan bli vist gjennom sammen-ligninger med de nåværende generatorene, hvor magnetiseringsytelsen blir dannet bare av rotoren. Gjennom den nåværende løsningen for å danne magnetiseringsytelsen gjennom rotoren alene gir det induksjonstap på ca. 20 %. Dette betyr ifølge formelen P = i<2> • R
(100 % + 20 % = 1,2) tap på 1,2<2>. Denne tapsdelen kan man på nåværende generatorer generelt ikke forhindre, for polskoene kan ikke ha en uendelig stor avstand fra hverandre og tapet på 20 % blir dannet gjennom polskoene som står ved siden av hverandre, da magnetisk tap går fra en polsko direkte til den andre over luftspalten mellom polskoene.
Men blir nå magnetiseringsytelsen også dannet gjennom statoren så opptrer det ikke lenger slike tap for denne dannede delen av magnetiseringsytelsen. Det betyr også at den delen av magnetiseringsytelsen som er dannet gjennom statoren bidrar 100 % til magnetiseringen. Alt i alt kan man altså ta tilbake noe av magnetiseringsytelsen til rotoren, slik at tapsdelen allerede gjennom statormagnetiseringsytelsen går tilbake på grunn av at det ikke er tap her. Men gjennom å ta tilbake magnetiseringsytelse fra rotoren blir også strøinduktiviteten redusert, slik at 20 % tapsandelen som hittil har oppstått enda en gang blir redusert. Figur 8 viser et blokkdiagram for et vindkraftanlegg med en synkronmaskin og en etterkoplet vekselretter. Figur 9 viser et blokkdiagram for et vindkraftanlegg ifølge oppfinnelsen, hvor et kapasitetsnettverk i stjernepunktkopling er tilknyttet viklingene på et enkelt trefasevekselstrømsystem.
En annen fordel ved løsningen ifølge oppfinnelsen fremgår også av figur 14.
Figur 14 viser den nødvendige magnetiseringsstrømmen for hver av de avgitte effektene for generatoren. Den øvre kurven viser magnetiseringsbehovet uten filter. Den nedre kurven med ca. 20 % redusert magnetiseringsstrøm viser driften med løsningen ifølge oppfinnelsen.
En reduksjon av magnetiseringsstrømmen på ca. 20 % danner en ca. 36 % mindre magnetiseringsytelse i polhjulet. Dette representerer en stor reduksjon av tapsytelsen for polhjulet. Dermed er det mulig å øke generatoreffekten. For med generatorer med et oppgitt omdreiningstall på ca. 20 o/min bestemmer hovedsaklig omdreiningstallet og dermed dO/dt eller induksjonen B i luftspalten byggestørrelsen. Dermed kan effekten som er bestemt for nåværende generatorer slik som for vindkraftanlegg av type E-66 fra firma Enercon (bestemt effekt 1,5 MW) bli økt til 1.800 kW. Figur 1 viser en generator (synkronmaskin SM) med et trefasevekselstrømsystem, hvor det er tilkoplet en likeretter. I trefaseledningssystemet er det tilkoplet et kapasitetsnettverk som består av tre kapasiteter i trekantkopling. Mellom de enkelte lederne for trefasevekselstrømviklingen ligger spenningen UG. Med en sinusformet lederspenning blir det dannet en forskjøvet sinusformet strøm ic, slik dette er vist i figur 2. Figur 3 viser kondensatorstrømmen med en trapesformet spenning. Figur 4 viser forløpet for kondensatorstrømnmen ic og også forløpet for strømlasten iL i strøm/tid-diagrammet. Figur 5 viser oppbygningen av en synkrongenerator (ringgenerator) som består av minst to trefasevekselstrømsystemer, hvor hvert enkelt trefasevekselstrømsystem omfatter tre trefasevekselstrømviklinger. Begge vekselstrømsystemer er forskjøvet ca. 30° mot hverandre. Dette blir også vist ved hjelp av figurene 10 og 11. Figur 10 viser i snitt et delutsnitt av en langsomt roterende synkrongenerator. Her roterer rotoren inne i statoren.
Videre er - se også figur 11 - to uavhengige trefasevekselstrømviklinger Uj, Vl5 Wi og også U2, V2, W2 utformet i statoren. Effekten av generatoren blir således delt på de to vekselstrømviklingene (vekselstrømsystemene), slik at hvert vekselstrømsystem bare må overta 50 % av hele effekten. De to vekselstrømsystemene er forskjøvet med en elektrisk vinkel på 30° og derved elektrisk og mekanisk (romlig) isolert fra hverandre. Dermed er også reaktansen XD omtrent fordoblet og derved også kortslutningsstrømmen halvert. Det har den fordelen at ved en eventuell kortslutning i et trefaseveksel-strømsystem kan bare halve kdrtslutningseffekten virke. Dermed er en redusering av det maksimale kortslutningsmomentet (kortslutning av to faser, f.eks. mellom Ui og Vi) med 50 % til en systemanordning fra teknikkens stand mulig. Figur 11 viser i en enkel oversikt anordningen av hver enkelt fase i de forskjellige trefasevekselstrømsystemene over et større statorområde. Figur 12 viser den magnetiske strømmen i generatoren ifølge oppfinnelsen (rotor- > stator). Her forløper den magnetiske strømmen direkte fra polhodet på rotoren til statoren jevnt mellom sporene. Figur 13 viser i snitt et vindkraftanlegg ifølge oppfinnelsen med en synkrongenerator ifølge oppfinnelsen. Her er rotoren flenset til generatorens rotor, og rotorene er lagret på en akseltapp. Rotoren er uten drivverk og uten aksel forbundet direkte med generatorrotoren på synkrongeneratoren. Generatorrotoren ligger inne i generatorstatoren som er flenset direkte til aksetappen. Aksetappen og hele drivanordningen som er lagret på den holdes i tillegg til generatoren av en maskinbærer.
Gjennom utformingen av to trefasevekselstrømviklinger på generatoren er midler utformet som begrenser kortslutningsdreiemomentet, som i tilfelle av en kortslutning opptrer på en statorvikling, hele tiden til det maksimale fire ganger det oppgitte dreiemomentet, fortrinnsvis til det dobbelte av det oppgitte momentet. Kortslutningsdreiemomentet kan også hele tiden være mindre enn det dobbelte av det oppgitte dreiemomentet. Det er også mulig å utforme rotoren uten et demperbur h.h.v. uten en dempervikling.

Claims (6)

1. Langsomt roterende synkrongenerator (SM), særlig ringgenerator, for et vindkraftanlegg, omfattende: - en rotor - en stator som omgir løperen, hvor statoren har minst en trefasevekselstrømvikling (Ui, Vi, Wi; U2, V2, W2), og spenningene (Ug) indusert i statoren har i spenningsdiagrammet i det vesentlige trapesform, karakterisert ved eh kompensasjonsenhet, bestående av kondensatorer, induktiviteter og dempningsmotstander som er forbundet med statoren for påtrykking av en kapasitiv strøm (ic) inn i statoren og/eller for generering av en del av magnetiseringsytelsen for generatoren (SM) med en kapasitiv strøm (ic) hvor kompenseringsenheten tilveiebringer en likeretter som er etterkoplet generatoren (SM) med en oversvingingsytelse.
2. Synkrongenerator ifølge krav 1, karakterisert ved at synkrongeneratoren (SM) er en flerfasegenerator, og at det mellom de enkelte faseledere i statorviklingen er anordnet midler for redusering av magnetiseringsstrømmen.
3. Synkrongenerator ifølge krav 2, karakterisert ved at midlene for reduserting av magnetiseringsstrømmen er dannet av kondensatorer og/eller filterkoplinger for tilveiebringelse av en statorstrøm.
4. Synkrongenerator ifølge foregående krav, karakterisert ved at statorviklingen består av minst to trefasevekselstrømsystemer (Ui, Vj, Wi; U2, V2, W2) som hver er forskjøvet 30° fra hverandre.
5. Synkrongenerator ifølge krav 1, karakterisert ved at kompensasjonsenheten tilfører en sjette strømoversvingning for statoren.
6. Vindkraftanlegg med en synkrongenerator (SM) ifølge foregående krav.
NO20024326A 2000-03-11 2002-09-10 Synkrongenerator NO325645B1 (no)

Applications Claiming Priority (2)

Application Number Priority Date Filing Date Title
DE10011929A DE10011929B4 (de) 2000-03-11 2000-03-11 Synchrongenerator
PCT/EP2000/012776 WO2001069772A1 (de) 2000-03-11 2000-12-15 Synchrongenerator

Publications (3)

Publication Number Publication Date
NO20024326D0 NO20024326D0 (no) 2002-09-10
NO20024326L NO20024326L (no) 2002-10-16
NO325645B1 true NO325645B1 (no) 2008-06-30

Family

ID=7634372

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
NO20024326A NO325645B1 (no) 2000-03-11 2002-09-10 Synkrongenerator

Country Status (19)

Country Link
US (1) US6943462B2 (no)
EP (1) EP1266446B1 (no)
JP (1) JP3813874B2 (no)
KR (1) KR100504699B1 (no)
CN (1) CN1206798C (no)
AT (1) ATE375622T1 (no)
AU (2) AU2001230125B2 (no)
BR (1) BR0017153A (no)
CA (1) CA2402093C (no)
CY (1) CY1107026T1 (no)
DE (2) DE10011929B4 (no)
DK (1) DK1266446T3 (no)
ES (1) ES2292497T3 (no)
MX (1) MXPA02008834A (no)
NO (1) NO325645B1 (no)
NZ (1) NZ521334A (no)
PT (1) PT1266446E (no)
WO (1) WO2001069772A1 (no)
ZA (1) ZA200207203B (no)

Families Citing this family (18)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US7633176B1 (en) * 2005-08-17 2009-12-15 Earth Turbines, Inc. Direct drive induction electrical power generator
JP4575272B2 (ja) * 2005-10-27 2010-11-04 株式会社日立製作所 分散型電源システム及び系統安定化方法
US7218012B1 (en) * 2006-05-31 2007-05-15 General Electric Company Emergency pitch drive power supply
US7538446B2 (en) 2007-06-21 2009-05-26 General Electric Company Gear integrated generator for wind turbine
US8044527B2 (en) 2007-09-26 2011-10-25 General Electric Company Electric power generation with magnetically geared machine
GB0801936D0 (en) * 2008-02-01 2008-03-12 Isis Innovation Electricity generator
GB0820699D0 (en) * 2008-11-12 2008-12-17 Ulive Entpr Ltd Static synchronous generators
US8823241B2 (en) 2009-01-16 2014-09-02 Boulder Wind Power, Inc. Segmented stator for an axial field device
US8358029B2 (en) * 2009-09-24 2013-01-22 General Electric Company Rotor-shaft integrated generator drive apparatus
US9154024B2 (en) 2010-06-02 2015-10-06 Boulder Wind Power, Inc. Systems and methods for improved direct drive generators
KR101262322B1 (ko) 2011-12-23 2013-05-09 연세대학교 산학협력단 지연 고정 루프
US8339019B1 (en) 2012-07-30 2012-12-25 Boulder Wind Power, Inc. Structure for an electromagnetic machine having compression and tension members
US8941961B2 (en) 2013-03-14 2015-01-27 Boulder Wind Power, Inc. Methods and apparatus for protection in a multi-phase machine
US8736133B1 (en) 2013-03-14 2014-05-27 Boulder Wind Power, Inc. Methods and apparatus for overlapping windings
EP2905466A1 (de) * 2014-02-11 2015-08-12 Siemens Aktiengesellschaft Verfahren zur Reduktion eines Ausgleichsmoments in einem Antriebsstrang
US10177620B2 (en) 2014-05-05 2019-01-08 Boulder Wind Power, Inc. Methods and apparatus for segmenting a machine
DE102017112958A1 (de) * 2017-06-13 2018-12-13 Wobben Properties Gmbh Windenergieanlage mit getriebelosem Generator und Generatorfilter
CN113315429B (zh) * 2021-06-11 2022-10-18 山东理工大学 一种可回收剩磁能量的自励空心脉冲发电机初始励磁电路

Family Cites Families (20)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
DE1588508A1 (de) * 1967-12-14 1971-03-18 Licentia Gmbh Anordnung zur Regelung des Verschiebungsfaktors des Belastungsstromes eines Synchrongenerators
US4006399A (en) * 1975-09-15 1977-02-01 Borg-Warner Corporation Induction generator excitation system
US4006398A (en) * 1975-09-15 1977-02-01 Borg-Warner Corporation Excitation system for multi-phase induction generator
US4059771A (en) * 1975-11-05 1977-11-22 Jacobs Marcellus L Wind electric plant with improved alternator field excitation
US4228361A (en) * 1978-03-16 1980-10-14 Jacobs Marcellus L Wind electric plant with improved alternator field excitation
GB1601197A (en) * 1978-04-12 1981-10-28 Newage Engineers Ltd Control systems for electric generators
US4242628A (en) * 1978-05-30 1980-12-30 The Regents Of The University Of Minnesota Wind energy conversion system
US4639657A (en) * 1984-08-30 1987-01-27 Basler Electric Company Electrical control apparatus and methods
US5587643A (en) * 1988-07-12 1996-12-24 Heller Dejulio Corporation Rotary induction machine having control of secondary winding impedance
US5023540A (en) * 1989-12-22 1991-06-11 Sundstrand Corporation Brushless power generating system having reduced conducted emissions in output power
US5083039B1 (en) * 1991-02-01 1999-11-16 Zond Energy Systems Inc Variable speed wind turbine
JP2738605B2 (ja) * 1991-06-04 1998-04-08 三菱電機株式会社 磁石発電装置
JPH07509597A (ja) * 1992-08-03 1995-10-19 ヘラー デジュリオ コーポレイション 原動機により駆動されるのに適した電力発生用回転誘導発電機
EP0717490B1 (en) * 1994-12-16 2003-05-21 Delphi Technologies, Inc. Output and torque control of an automotive alternator
WO1997004521A1 (en) * 1995-07-18 1997-02-06 Midwest Research Institute A variable speed wind turbine generator system with zero-sequence filter
JP3388671B2 (ja) * 1996-04-16 2003-03-24 三菱電機株式会社 可変速揚水発電システムの保護方式
JPH10215599A (ja) * 1997-01-29 1998-08-11 Aisin Seiki Co Ltd 熱機関駆動誘導発電機
DE19729034A1 (de) 1997-07-08 1999-01-21 Aloys Wobben Synchrongenerator zum Einsatz bei Windenergieanlagen sowie Windenergieanlage
DE19748479C1 (de) * 1997-11-03 1999-04-15 Aloys Wobben Pulswechselrichter mit variabler Pulsfrequenz und Windenergieanlage mit einem Pulswechselrichter
WO2001091279A1 (en) * 2000-05-23 2001-11-29 Vestas Wind Systems A/S Variable speed wind turbine having a matrix converter

Also Published As

Publication number Publication date
US20030173935A1 (en) 2003-09-18
AU3012501A (en) 2001-09-24
JP3813874B2 (ja) 2006-08-23
JP2003527063A (ja) 2003-09-09
KR100504699B1 (ko) 2005-08-03
DE10011929B4 (de) 2004-07-01
ES2292497T3 (es) 2008-03-16
ATE375622T1 (de) 2007-10-15
BR0017153A (pt) 2002-12-03
AU2001230125B2 (en) 2004-08-26
CA2402093A1 (en) 2001-09-20
NO20024326L (no) 2002-10-16
CY1107026T1 (el) 2012-09-26
WO2001069772A9 (de) 2002-11-28
DK1266446T3 (da) 2008-02-11
MXPA02008834A (es) 2004-10-14
EP1266446A1 (de) 2002-12-18
EP1266446B1 (de) 2007-10-10
CA2402093C (en) 2004-01-20
WO2001069772A1 (de) 2001-09-20
CN1206798C (zh) 2005-06-15
DE10011929A1 (de) 2001-09-27
ZA200207203B (en) 2003-07-23
PT1266446E (pt) 2007-10-25
CN1452807A (zh) 2003-10-29
KR20030017474A (ko) 2003-03-03
DE50014714D1 (de) 2007-11-22
NZ521334A (en) 2005-10-28
US6943462B2 (en) 2005-09-13
NO20024326D0 (no) 2002-09-10

Similar Documents

Publication Publication Date Title
NO325645B1 (no) Synkrongenerator
US8593030B2 (en) Rotating electric machine for generating a constant frequency AC Power Supply from a variable speed primemover
Chan et al. Single-phase operation of a three-phase induction generator with the Smith connection
US9683540B2 (en) Electric unit for a pumped-storage power plant having components within and outside of an underground cavern
CN109639204A (zh) 基于十二相永磁同步电机的飞轮储能控制系统及控制方法
JP5713788B2 (ja) 制御装置および可変速発電電動機始動方法
TW202211577A (zh) 行動混合式電力系統
Nounou et al. Six-phase induction machine operating as a standalone self-excited induction generator
Chakraborty et al. A new series of brushless and permanent magnetless synchronous machines
EP2562417A1 (en) Three-phase electrical generator and system for turbines
Koczara et al. Smart and decoupled power electronic generation system
JP3398416B2 (ja) 周波数変換装置
RU209317U1 (ru) Полифазный генератор
Qu et al. Study on fractional slot distribution of brushless doubly fed machine
Shi et al. Asymmetrical fault ride-through characteristic of dual stator-winding induction generator wind power system
Hassan et al. A Variable Speed Synchronous Motor Approach for Smart Irrigation using Doubly Fed Induction Motor
Awad et al. A self-excited synchronous generator for small hydro applications
Liu et al. Analysis of doubly excited brushless machine with radially laminated magnetic barrier rotor
Higuchi et al. Experimental characteristics of a novel synchronous generator for wind power generation
Murthy Renewable energy generators and control
Kamolovich et al. Synchronous machines and compensators
Afenchenko et al. Development of the equipment for gearless gas-turbine power plants
WO2023055256A1 (ru) Полифазный генератор
Singh Variable Frequency Transformer-State of Review
RU140528U1 (ru) Двухполюсный асинхронный генератор ветроэлектрической установки

Legal Events

Date Code Title Description
MM1K Lapsed by not paying the annual fees