NO322875B1 - System og fremgangsmate for a inkludere deltakere i en konferansesamtale - Google Patents

System og fremgangsmate for a inkludere deltakere i en konferansesamtale Download PDF

Info

Publication number
NO322875B1
NO322875B1 NO20041652A NO20041652A NO322875B1 NO 322875 B1 NO322875 B1 NO 322875B1 NO 20041652 A NO20041652 A NO 20041652A NO 20041652 A NO20041652 A NO 20041652A NO 322875 B1 NO322875 B1 NO 322875B1
Authority
NO
Norway
Prior art keywords
conference
participants
invited
endpoints
hoc
Prior art date
Application number
NO20041652A
Other languages
English (en)
Other versions
NO20041652L (no
NO20041652D0 (no
Inventor
Thies Schrader
Vegard Hammer
Original Assignee
Tandberg Telecom As
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Tandberg Telecom As filed Critical Tandberg Telecom As
Priority to NO20041652A priority Critical patent/NO322875B1/no
Publication of NO20041652D0 publication Critical patent/NO20041652D0/no
Priority to EP05732079.8A priority patent/EP1738585B1/en
Priority to PCT/NO2005/000129 priority patent/WO2005104553A1/en
Priority to CN2005800089955A priority patent/CN1934860B/zh
Priority to JP2007509415A priority patent/JP2007534266A/ja
Priority to US11/111,496 priority patent/US7436428B2/en
Publication of NO20041652L publication Critical patent/NO20041652L/no
Publication of NO322875B1 publication Critical patent/NO322875B1/no

Links

Classifications

    • HELECTRICITY
    • H04ELECTRIC COMMUNICATION TECHNIQUE
    • H04LTRANSMISSION OF DIGITAL INFORMATION, e.g. TELEGRAPHIC COMMUNICATION
    • H04L12/00Data switching networks
    • H04L12/02Details
    • H04L12/16Arrangements for providing special services to substations
    • H04L12/18Arrangements for providing special services to substations for broadcast or conference, e.g. multicast
    • H04L12/1813Arrangements for providing special services to substations for broadcast or conference, e.g. multicast for computer conferences, e.g. chat rooms
    • H04L12/1818Conference organisation arrangements, e.g. handling schedules, setting up parameters needed by nodes to attend a conference, booking network resources, notifying involved parties
    • HELECTRICITY
    • H04ELECTRIC COMMUNICATION TECHNIQUE
    • H04NPICTORIAL COMMUNICATION, e.g. TELEVISION
    • H04N7/00Television systems
    • H04N7/14Systems for two-way working
    • H04N7/15Conference systems
    • H04N7/152Multipoint control units therefor

Description

Oppfinnelsens område
Den foreliggende oppfinnelse relaterer seg til å initiere audio/video-konferanser.
Oppfinnelsens bakgrunn
Konvensjonelle audio/vide-konferansesystemer omfatter et antall av endepunkter som kommuniserer samtidsvideo-, audio- og/eller datastrømmer over og mellom forskjellige nettverk, så som MAN, LAN og linjesvitsjede nettverk.
Et antall audio/videokonferansesysterner som befinner seg på forskjellige steder kan delta i den samme konferansen, vanligvis gjennom én eller flere MCU-er (Multipoint Control Unit) som utfører blant annet svitsjefunksjoner for å tillate audiovisuelle terminaler og kommuniserer seg imellom på en god måte.
Audio/video-konferanser involverer forskjellige ressurser og utstyr som opererer seg imellom samtidig med forskjellige lokasjoner og med forskjellige egenskaper (capabilities). Således er det et behov for muligheten av å styre ressursene som er involvert. Audio/video-konferansesys terner blir derfor ofte brukt i sammenheng med et styringssystem (management system).
Et styringssystem er vanligvis en felles portal for å utføre nøkkeloperasjoner og overvåkning av
konferansenettverket. Styringssystemet kan inkludere, booking, overvåkning, opprettholdelse (maintaining), styring og feilsøking av konferansesystemer fra en enkeltlokasjon, som sikrer en god styring av alle systemer. Slike systemer er ofte web-basert og kan derfor aksesseres fra en hvilken som helst arbeidsstasjon som kjører en web-browser. Muligheten for å kontrollere, monitorere og planlegge anrop og opprettholde videokonferansesystemer inkludert MCU-ene, endepunkter og gateways fra ett punkt
fører til en reduksjon av tiden som brukes for oppgaver, så som programvareoppgradering, anropskontroll, håndtering av kataloger (directories) og overvåkning.
Tradisjonelt er planlagte videokonferanser ved bruk av styringssystemer planlagt på forhånd med en liste over inviterte deltagere, et starttidspunkt og et sluttidspunkt. En ressursplaniegger (resource scheduler) i styringssystemet er en modul som blir brukt for å planlegge eller booke ressurser ved et gitt tidspunkt. Ressursplanleggeren tillater en bruker å be om ressursbruk og enten tillate eller avslå bruken ved det forespurte tidspunktet avhengig av tilgjengelige ressurser for den forespurte tidsperiode. Ressursplanleggeren blir brukt for å planlegge bruken av møterom, nettverksressurser, videosystemer og lignende. Ressursplanleggeren må være forbundet til en database som inneholder informasjon med hensyn til ressurser for de respektive anordninger, så som MCU-er, gateways, rutere, endepunkter og lignende, i tillegg til å innhente oppdatert bookinginformasjon.
Som et eksempel, hvis en bruker A planlegger et konferanseanrop med endepunktet B og C gjennom en MCU, vil ressursplanleggeren gjøre en forespørsel i databasen for å undersøke egenskapene for endepunktene B, C og MCU, og om de er tilgjengelige for den gitte tidsperioden. Om ressurser allerede er booket for MCU-en, vil de gjenværende tilgjengelige ressurser avgjøre om konferanseanropet kan finne sted. Om tilstrekkelige ressurser er tilgjengelig, så vil konferanseanropet bli booket og databasen vil bli oppdatert om bookingen. Etterfølgende forsøk på å planlegge for endepunktene i den samme perioden vil ikke være mulig fordi de da vil være markert som "opptatt" (busy) i databasen. Det samme vil være tilfellet for MCU-en hvis for eksempel fire av fire mulige samtidige konferanser gjennom MCU-en allerede er reservert.
Et styringssystem for videokonferanser vil også inkludere en forbindelseshåndterer (connection manager) som automatisk forbinder de inviterte deltagerne ved starttidspunktet for den gitte konferansen og kobler ned alle deltagerne ved konferansens sluttid.
I tillegg kan styringssystemet inkludere en rutinghåndterer som gir en automatisk ruting mellom deltagernes endepunkter. Rutinghåndtereren samler inn registrerings- og bookingdata om endepunktene og tilgjengelige nettverksanordninger fra styringssystemets database. Et sett av mulige ruter mellom endepunktene inkludert nødvendige nettverksanordninger blir generert ved bruk av nevnte booking og registreringsdata. Rutinghåndtereren velger så den beste ruten basert på forhåndsdefinerte regler.
Tradisjonelt innenfor den kjente teknikk blir videokonferanser planlagt ved bruk av
konferansestyringssystemer på forhånd med en liste av inviterte deltagere, et starttidspunkt og et sluttidspunkt. Som allerede nevnte vil konferansehåndteringssystemet være ansvarlig for å sjekke tilgjengelig
videokonferanseressurser for det ønskede tidspunkt og å koble de inviterte deltagerne ved starttidspunktet gitt for konferansen og å frakoble alle deltagerne ved konferansens sluttidspunkt. Hen ved å forsøke å håndtere ad hoc audio/video-konferanser i det samme miljøet vil enkelte nye problemer måtte adresseres. Når en inviterer flere deltagere til en ad hoc videokonferanse, er det en risiko for at noen av de inviterte deltagerne ikke er i stand til å delta, og derved okkuperer videokonferanseressurser som kunne ha blitt brukt av andre brukere. Sjansen for at deltagere ikke er i stand til å delta i en ad hoc videokonferanse er høyere enn sjansen for at deltagere ikke er i stand til å delta i en planlagt videokonferanse. Å legge til en deltager til en pågående konferanse vil også være et problem idet å legge til en deltager kan resultere
i nedkobling av den pågående konferansen som følge av mulige krav fra andre nettverksressurser.
Idet flere og flere brukere bruker video som et ad hoc kommunikasjonsverktøy er det et økende behov for videokonferansestyringssysterner for å håndtere slike konferansetyper. Når en har flere deltagere i ad hoc konferanser, vil det være et utvidet behov for å håndtere ressurser på en ryddig måte slik at ingen ressurser vil bli booket uten av de virkelig er i bruk.
Sammendra<g> for oppfinnelsen
Det er en hensikt ved den foreliggende oppfinnelse å skaffe til veie en fremgangsmåte og et system som unngår de ovenfor beskrevne problemer.
Trekkene definert i de selvstendige kravene vedlagt karakteriserer denne fremgangsmåte.
Spesielt skaffer den foreliggende oppfinnelse til veie en fremgangsmåte for å initiere en ad hoc konferanse mellom en inviterende deltager og én eller flere inviterte deltagere eller legge til den ene eller flere inviterte deltager(e) til ad hoc konferansen hvis den allerede er initiert, idet den inviterte deltager allerede er koblet til et konferansestyringssystem som har en kapabilitet og en bookingdatabase, og de respektive deltagerne har i det minste ett konferanseendepunkt assosiert med dette, inkludert trinnene å trigge transmisjonen av en forespørsel som identifiserer én eller flere inviterte deltagere og/eller assosierte endepunkter til konferansestyringssystemet eller ved å legge til den ene eller flere inviterte deltagere til ad hoc konferansen, ved mottak av forespørselen i styringssystemet å undersøke i kapabiliteten og bookingdatabasen om i det minste den ene eller flere av deltagere assosiert med
konferanseendepunktet for øyeblikket er ledig og om så er
tilfelle, å automatisk forbinde den inviterende deltagers endepunkt og den ene eller flere inviterte deltageres endepunkter i ad hoc konferansen. Oppfinnelsen inkluderer også et system som implementerer denne fremgangsmåte.
Kort beskrivelse av tegningene
For å gjøre oppfinnelsen enklere å forstå, vil den diskusjonen som følger referere seg til de vedlagte tegninger.
Figur 1 viser meldingsflyten mellom involverte enheter i en eksempelutførelse av den foreliggende oppfinnelse.
Foretrukket utførelsesform for oppfinnelsen
I det etterfølgende blir den foreliggende oppfinnelse diskutert ved å beskrive en foretrukket utførelsesform og å referere til de vedlagte tegninger. Men en fagmann på området vil finne andre applikasjoner og modifikasjoner innenfor omfanget av oppfinnelsen som definert i de vedlagte selvstendige kravene.
For å oppnå en mer utstrakt bruk av videokonferansesysterner burde ad hoc konferanser være like enkle og intuitive å sette opp som tradisjonelle telefonanrop eller når en kontakter andre personer gjennom for eksempel instant messaging og nærværtjenester (presence services). Når en person ønsker å bruke videokonferansefasiliteter så lenge det er. ressurser tilgjengelig uavhengig av planlagte konferanser må han/hun umiddelbart bli gitt audio/videokonferanseressurser med et minimum av forberedelser og anstrengelser. Den foreliggende oppfinnelse fremskaffer denne intuitive og enkelt anvendbare ad hoc konferanseinitieringen for flere steder (multisite) ved å involvere noen eller alle trekkene for et
konferansestyringssystem. Hovedkonseptet er å automatisk reservere ressursene som er nødvendig for å forbinde flere
valgte deltagere i en konferanse så snart ad hoc konferansen er forespurt ved den anropende part og akseptert av de inviterte parter. I en utførelsesform for oppfinnelsen vil deltagerne bli invitert og forbundet til konferansen så snart de aksepterer invitasjonen. Om det ikke er tilstrekkelige ressurser for å forbinde antallet av forespurte deltagere vil brukeren motta en
meldingsinformasjon om situasjonen og foreslå et antall av deltagere som kan inviteres. Om brukeren ønsker å invitere flere deltagere til en eksisterende videokonferanse vil en ressurshåndterer beregne de tilgjengelige ressurser og la brukeren vite om tilføyelse av deltagere er mulig.
I henhold til den foreliggende oppfinnelse vil konferansestyringssysterner bli forespurt idet en bruker anroper én eller flere deltagere for et umiddelbart anrop. Brukeren kan anvende en instant messaging (IM) applikasjon assosiert med hans/hennes endepunkt for å initiere et anrop ved å klikke på de valgte deltagere i en "buddy-liste" inkorporert i IM-grensesnittet. Alternativt kan brukeren initiere anropet direkte fra hans/hennes endepunkt gjennom et menysystem eller ved ganske enkelt å ringe opp deltagernes systemnumre. Ved initiering vil én eller flere av modulene i et styringssystem være nødvendig fordelaktig uten at brukeren trenger å være klar over det, eller å ta stilling til noe innenfor modulene. Styringssystemet vil så automatisk velge å booke ressurser og gjøre rutingavgjøreIser hovedsakelig basert på kunnskapen om hvilke endepunkter som deltar og informasjon tilgjengelig i databasen for styringssystemet.
Meldingsflyten i henhold til en utførelsesform for den foreliggende oppfinnelse blir vist i figur 1. Når en inviterende part inviterer en invitert part til en flerdeltagers ad hoc konferanse, vil en forespørsel først sendes til en ressurshåndterer. Forespørselen for en konferanse kan inkludere en identifikasjon av deltagerne invitert og disse deltagernes anropskapabiliteter. Ressurshåndtereren vil så starte og beregne tilgjengelig ressurser ved et gitt tidspunkt. Ressursene nødvendig for å utføre en videokonferanse er avhengig av de etterfølgende parametere:
- antall deltagere
- båndbreddebehov for hver deltager
- anropsprotokoll
- videooppløsning
- nåværende ressursbruk
- kjennskap om endepunktskapabiliteter
Denne informasjonen vil skaffes til veie ved å sende en forespørsel til styringssystemets database. Om nødvendig er ressurser for å legge til de inviterte deltagere til konferansen tilgjengelige (inviterte deltagere er ikke allerede booket, MCU-ressurser er tilgjengelige etc), ressursene vil bli merket som booket i databasen og en bekreftelsesmelding som fortrinnsvis inkluderer nettverksressurser som skal brukes, blir returnert til ressurshåndtereren og ressurshåndtereren vil informere den inviterende part om at invitasjonen ikke skulle vært sendt. På den annen side, hvis ikke tilstrekkelige ressurser er tilgjengelige, vil dette bli kommunisert til ressurshåndtereren og ressurshåndtereren vil returnere en avslagsanropsmelding (deny call set-up message) til den inviterende part eller alternativt en melding som foreslår hvordan en kan endre forespørselen slik at den vil blir akseptert (for eksempel ved å begrense båndbredden eller redusere antallet deltagere).
Som tidligere nevnte kan en konferanse også inkludere en ruting-håndterer. En slik ruting-håndterer kan også være involvert i automatisk oppsett av en ad hoc konferanse for videre å optimalisere prosessen. Ruting-håndtereren vil så beregne en optimal rute for nåværende tilgjengelige nettverksressurser basert på forhåndsdefinerte kostnadsfunksjoner. Denne ruten vil så bli brukt av forbindelseshåndtereren når konferanse blir satt opp.
Om man nå likevel antar at de nødvendige ressurser er tilgjengelige ved mottak av bekreftelsesmeldingen, vil ressurshåndtereren returnere en melding som informerer den inviterende part om at forbindelse av de forespurte anropene er pågående. En annen melding som inkluderer tilstrekkelig informasjon om å forbinde konferansen (endepunktadresser, nettverksressursadresser etc.) blir sendt til en forbindelseshåndterer. Ved mottak av meldingen vil forbindelseshåndtereren sende en forbindelsesforespørsel i henhold til signalprotokollen som blir brukt, til både den inviterende og de inviterte parter. Når de inviterte parter aksepterer, vil konferansen bli oppkoblet. Når én eller flere av deltagerne blir avkoblet, vil en tilsvarende invertert prosedyre bli utført. Idet en melding om å koble seg ned fra én av deltagerne ankommer forbindelseshåndtereren, vil denne frakoble deltageren i henhold til signalprotokollen som anvendes, og sende en melding til ressurshåndtereren som informerer om nedkoblingen. Ressurshåndtereren tolker meldingen og videresender informasjonen til databasen som i sin tur tilegner tilstanden for den avkoblede part fra booket til ledig. Andre ressurser som kan ha blitt overflødige som følge av avkoblingen blir også frigjort.
Når deltagerne mottar en invitasjon, dvs. en forespørsel om oppkobling, vil de enten kunne akseptere eller avslå. Om en deltager avslår, vil den inviterende part bli informert og ressurser som den inviterte part skulle ha brukt vil blir frigjort i databasen.
Den inviterende part for en videokonferanse kan ønske å legge til flere deltagere til konferansen etter at konferansen har startet. Igjen vil ressurshåndtereren regne om det er tilstrekkelig med ressurser for å legge til deltagere og utføre de samme prosedyrer som beskrevet over. I noen tilfeller vil tilføyelser av deltagere til konferansen kunne resultere i et behov for å rute om anropet gjennom andre nettverksenheter. Dette kan kreve et temporært stopp i den pågående konferansen. Den inviterende part vil bli spurt om dette er en ønsket situasjon. Om den inviterte part aksepterer denne løsningen vil den pågående konferanse bli avsluttet og en ny konferanse med den nylig inviterte deltageren vil bli startet.
Hvis den inviterte part avslår denne løsningen, vil ingenting skje. Alternativet til å stoppe konferansen vil en alternativ forbindelse gjennom en andre nettverksenhet kunne skaffes til veie, til hvilke konferansen blir videresendt. Etter videresending blir ressursene, som tidligere ble okkupert i nettverksenheten(e) der konferansen ble videresendt fra, frigjort. Svitsjing til andre nettverksenheter når en legger til nye deltagere vil så bli utført uten behov for å avslutte konferansen.
Også ved introduksjonen av presens og IM vil initiering av et anrop med en annen bruker, eller inkludering av en bruker i en allerede etablert konferanse, være enkel og intuitivt idet den inviterende bruker ganske enkelt kan dobbeltklikke koblingen for den ønskede og nåværende inviterte bruker inkludert i "buddy-listen" for presens eller IM-applikasjonen. Selv når ikke en IM-applikasjon er installert hos den inviterende part, vil presensapplikasjonstrekk fremdeles kunne utnyttes. Om de inviterte parter har IM eller nærværsapplikasjoner installert og den assosierte nærværsdatabase (presence database) er forbundet til konferansestyringssystemet, vil nærværsinformasjon for de inviterte parter kunne bli brukt for å ta en avgjørelse om hvorvidt ad hoc konferansen skal finne sted eller ikke. Ressurshåndtereren vil så også måtte påkalle nærværsdatabasen for å undersøke om de inviterte deltagerne for tiden er til stede ved sine assosierte endepunkter.

Claims (16)

1. Fremgangsmåte for å initiere en ad hoc konferanse mellom en inviterende deltager og én eller flere inviterte deltagere eller legge til den ene eller flere inviterte deltager(e) til ad hoc konferansen hvis den allerede er initiert, idet den inviterte deltager allerede er koblet til et konferansestyringssystem som har en kapabilitet og en bookingdatabase, og de respektive deltagerne har i det minste ett konferanseendepunkt assosiert med dette, karakterisert ved trinnene: a) å trigge transmisjonen av en forespørsel som identifiserer én eller flere inviterte deltagere og/eller assosierte endepunkter til konferansestyringssystemet eller ved å legge til den ene eller flere inviterte deltagere til ad hoc konferansen, b) ved mottak av forespørselen i styringssystemet å undersøke i kapabiliteten og bookingdatabasen om i det minste den ene eller flere av deltagere assosiert med konferanseendepunktet for øyeblikket er ledig og om så er tilfelle i. å automatisk forbinde den inviterende deltagers endepunkt og den ene eller flere inviterte deltageres endepunkter i ad hoc konferansen.
2. Fremgangsmåte ifølge krav 1, karakterisert ved at trinn b) videre inkluderer å undersøke om den ene eller flere deltager(ne)s endepunkter har tilstrekkelig kommunikasjonskapabiliteter for å delta i ad hoc konferansen.
3. Fremgangsmåte ifølge krav 1 eller 2, karakterisert ved at trinn b) videre inkluderer de etterfølgende undertrinn: ii. endre status for den inviterende parts endepunkt og de inviterte parters endepunkter i kapabilitet og bookingdatabasen fra ledig til opptatt og oppdatere statusen for nettverksressurser som opptas av ad hoc konferansen.
4. Fremgangsmåte ifølge krav 1, 2 eller 3, karakterisert ved at trinn b) videre inkluderer det etterfølgende undertrinn: iii. automatisk å skape en rute av nettverksressurser for ad hoc konferansen avhengig av data i kapabilitet og bookingdatabasen og/eller ved å minimalisere forhåndsde f inerte ko s t funksj oner.
5. Fremgangsmåte ifølge krav 4, karakterisert ved at nevnte nettverksressurser er én eller flere gateways og/eller én eller flere MCU-er.
6. Fremgangsmåte ifølge ett av kravene 1-5, karakterisert ved at trinn b) videre inkluderer å undersøke en nærværsdatabase assosiert med en IM-applikasjon installert hos én eller flere deltagere hvis den ene eller flere deltagere er til stede ved sine respektive endepunkter.
7. Fremgangsmåte ifølge ett av kravene 1-6, karakterisert ved at den inviterende part initierer ad hoc konferansen ved å velge den ene eller flere inviterte parter gjennom en IM-applikasjonsbrukergrensesnitt.
8. Fremgangsmåte ifølge ett av kravene 1-6, karakterisert ved at den inviterende part initierer ad hoc konferansen ved å slå telefonnummer(e) for den ene eller flere inviterte deltagers endepunkter.
9. System for å initiere en ad hoc konferanse mellom en inviterende part og én eller flere inviterte parter eller legge til én eller flere inviterte parter til ad hoc konferansen om den allerede er initiert der den inviterende part blir forbundet til et konferanse-styringssystem som har en kapabilitet og bookingdatabase og de respektive deltagerne har i det minste ett konferanseendepunkt assosiert med dette, karakterisert ved et triggingsmiddel konfigurert for å sende en forespørsel som identifiserer den ene eller flere inviterte deltagere og/eller assosierte endepunkter til konferansestyringssystemet ved initiering av ad hoc konferansen eller når en legger til den ene eller flere inviterte deltagere til ad hoc konferansen, en ressurshåndterer i konferansestyringssystemet som ved mottak av forespørselen undersøker i kapabilitets-og bookingdatabasen om i det minste den ene eller flere deltagere assosiert med endepunktene for tiden er ledige, en forbinde1seshåndterer i konferansestyringssystemet som automatisk forbinder den inviterende deltagers endepunkt og den ene eller flere inviterte deltagers endepunkter i ad hoc konferansen om nevnte ressurshåndterer angir at den ene eller flere deltagers assosierte endepunkter for tiden er ledig.
10. System i henhold til krav 9, karakterisert ved at nevnte ressurshåndterer videre undersøker om den ene eller flere deltagers endepunkter har tilstrekkelig kommunikasjonskapabiliteter for å delta i ad hoc konferansen og at nevnte forbindelseshåndtering ikke kobler opp om tilstrekkelig kommunikasjonskapabiliteter ikke foreligger.
11. System i henhold til krav 9 eller 10, karakterisert ved at nevnte ressurshåndterer videre er konfigurert for å endre status for den inviterende parts endepunkt og de inviterte parters endepunkter i kapabilitet- og bookingdatabasen fra ledig til opptatt, og å oppdatere statur for nettverksressursene som okkuperes av ad hoc konferansen.
12. System i henhold til krav 9, 10 eller 11 karakterisert ved en rutinghåndterer konfigurert for automatisk å skape en ruting av nettverksressurser for ad hoc konferansen avhengig av data i kapabilitet- og bookingdatabasen og/eller ved å minimalisere forhåndsdefinerte kostnadsfunksjoner.
13. System i henhold til krav 12, karakterisert ved at nevnte nettverksressurser er én eller flere gateways og/eller én eller flere MCU-er.
14. System i henhold til ett av kravene 9-13, karakterisert ved at nevnte ressurshåndterer videre er konfigurert for å undersøke en presensdatabase assosiert med en IM-applikasjon installert hos den ene eller flere deltagere hvis den ene eller flere deltagere er til stede ved sine respektive endepunkter.
15. System i henhold til ett av kravene 9-14, karakterisert ved at den er tilpasset til å tillate den inviterende part å initiere ad hoc konferansen ved å velge den ene eller flere inviterte deltager gjennom et IM-applikasjonsbrukergrensesnitt.
16. System i henhold til ett av kravene 9-14, karakterisert ved at det er tilpasset å tillate den inviterte part å initiere ad hoc konferansen ved å anrope telefonnummer(ene) for den ene eller flere inviterte deltagers endepunkter.
NO20041652A 2004-04-23 2004-04-23 System og fremgangsmate for a inkludere deltakere i en konferansesamtale NO322875B1 (no)

Priority Applications (6)

Application Number Priority Date Filing Date Title
NO20041652A NO322875B1 (no) 2004-04-23 2004-04-23 System og fremgangsmate for a inkludere deltakere i en konferansesamtale
EP05732079.8A EP1738585B1 (en) 2004-04-23 2005-04-18 System and method for including participants in a conference call
PCT/NO2005/000129 WO2005104553A1 (en) 2004-04-23 2005-04-18 System and method for including participants in a conference call
CN2005800089955A CN1934860B (zh) 2004-04-23 2005-04-18 一种在电话会议中接纳各参与方的系统和方法
JP2007509415A JP2007534266A (ja) 2004-04-23 2005-04-18 会議のコール内に参加者を含めるためのシステムと方法
US11/111,496 US7436428B2 (en) 2004-04-23 2005-04-21 System and method for including participants in a conference call

Applications Claiming Priority (1)

Application Number Priority Date Filing Date Title
NO20041652A NO322875B1 (no) 2004-04-23 2004-04-23 System og fremgangsmate for a inkludere deltakere i en konferansesamtale

Publications (3)

Publication Number Publication Date
NO20041652D0 NO20041652D0 (no) 2004-04-23
NO20041652L NO20041652L (no) 2005-10-24
NO322875B1 true NO322875B1 (no) 2006-12-18

Family

ID=34880479

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
NO20041652A NO322875B1 (no) 2004-04-23 2004-04-23 System og fremgangsmate for a inkludere deltakere i en konferansesamtale

Country Status (6)

Country Link
US (1) US7436428B2 (no)
EP (1) EP1738585B1 (no)
JP (1) JP2007534266A (no)
CN (1) CN1934860B (no)
NO (1) NO322875B1 (no)
WO (1) WO2005104553A1 (no)

Families Citing this family (32)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US8296361B1 (en) 2004-01-08 2012-10-23 Cisco Technology, Inc. Method and system for managing conference resources
US8077635B2 (en) * 2005-01-28 2011-12-13 Cisco Technology, Inc. Method and system for reserving facility resources for a conference
US20070133438A1 (en) * 2005-12-14 2007-06-14 Cisco Technology, Inc. Method and system for reserving resources in a conferencing system
US20070171846A1 (en) * 2006-01-25 2007-07-26 Chia-Hsin Li Modeling, managing, and scheduling videoconference meetings
US8605730B2 (en) * 2006-04-13 2013-12-10 Directpacket Research, Inc. System and method for multimedia communication across disparate networks
US8555371B1 (en) 2009-07-17 2013-10-08 Directpacket Research, Inc. Systems and methods for management of nodes across disparate networks
US8560828B2 (en) * 2006-04-13 2013-10-15 Directpacket Research, Inc. System and method for a communication system
US7710978B2 (en) * 2006-04-13 2010-05-04 Directpacket Research, Inc. System and method for traversing a firewall with multimedia communication
US7773588B2 (en) * 2006-04-13 2010-08-10 Directpacket Research, Inc. System and method for cross protocol communication
US8705558B2 (en) * 2006-06-01 2014-04-22 Cisco Technology, Inc. Swapping bandwidth reservations
US7743101B2 (en) * 2006-06-07 2010-06-22 Cisco Technology, Inc. Techniques for providing caller ID of participants in a conference call invitation
US8028072B2 (en) * 2008-03-03 2011-09-27 International Business Machines Corporation Method, apparatus and computer program product implementing session-specific URLs and resources
US9357164B2 (en) * 2008-03-18 2016-05-31 Cisco Technology, Inc. Establishing a remotely hosted conference initiated with one button push
US8301879B2 (en) * 2009-01-26 2012-10-30 Microsoft Corporation Conversation rights management
US20100215166A1 (en) * 2009-02-24 2010-08-26 At&T Intellectual Property I, L.P. Initiating a Conference Call
US8543441B2 (en) * 2009-02-24 2013-09-24 At&T Intellectual Property I, L.P. Map association with calendar entry
US9704138B2 (en) * 2009-02-24 2017-07-11 At&T Intellectual Property I, L.P. Calendar overlay features
US20110047384A1 (en) * 2009-08-21 2011-02-24 Qualcomm Incorporated Establishing an ad hoc network using face recognition
EP2504995A4 (en) * 2009-12-02 2015-03-25 Vidyo Inc SYSTEMS AND METHOD FOR COMBINING IMMEDIATE MESSAGE AND VIDEO COMMUNICATION SYSTEMS
US8427522B2 (en) * 2009-12-23 2013-04-23 Lifesize Communications, Inc. Remotely monitoring and troubleshooting a videoconference
CN101790071A (zh) * 2010-02-03 2010-07-28 中兴通讯股份有限公司 一种无线会议电视系统及其未注册终端的被动接入方法
CN101778247B (zh) 2010-02-04 2014-01-01 中兴通讯股份有限公司 一种无线会议电视系统及其多会议切换的方法
US8472324B1 (en) * 2010-06-29 2013-06-25 Amazon Technologies, Inc. Managing route selection in a communication network
CN102316301B (zh) * 2010-06-29 2014-05-07 华为终端有限公司 会议切换的方法、系统及设备
US9734461B2 (en) * 2010-08-18 2017-08-15 International Business Machines Corporation Resource usage calculation for process simulation
AU2012267514A1 (en) 2011-06-08 2014-01-09 Vidyo, Inc. Systems and methods for improved interactive content sharing in video communication systems
WO2013089430A1 (en) * 2011-12-12 2013-06-20 Samsung Electronics Co., Ltd. Method and apparatus for experiencing a multimedia service
US8934612B2 (en) 2012-06-06 2015-01-13 Genesys Telecommunications Laboratories, Inc. Customer-centric network-based conferencing
US9319634B2 (en) * 2012-07-18 2016-04-19 Polycom, Inc. Facilitating multi-party conferences, including allocating resources needed for conference while establishing connections with participants
EP2896202A4 (en) 2012-09-11 2016-04-13 Vidyo Inc SYSTEM AND METHOD FOR AGENT-BASED INTEGRATION OF INSTANT MESSAGING SYSTEMS AND VIDEOCOMMUNICATION
CN103458222B (zh) * 2013-08-22 2016-08-10 华为技术有限公司 会议信息处理方法、设备与系统
US11140203B1 (en) * 2020-10-06 2021-10-05 Slack Technologies, Llc Ambient, ad hoc, multimedia collaboration in a group-based communication system

Family Cites Families (20)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
JPH01233869A (ja) * 1988-03-15 1989-09-19 Nippon Telegr & Teleph Corp <Ntt> 画像通信方式
JPH0795552A (ja) 1993-09-20 1995-04-07 Fujitsu Ltd テレビ会議ネットワーク管理システム
US6175870B1 (en) * 1995-11-30 2001-01-16 Lucent Technologies Inc. Method of admission control and routing of virtual circuits
GB2313250B (en) * 1996-05-17 2000-05-31 Motorola Ltd Method of managing system resources in a multimedia conferencing network
US6396510B1 (en) * 1996-06-21 2002-05-28 Intel Corporation Method and apparatus for scheduling a multi-point electronic conference
US6798753B1 (en) * 1999-10-14 2004-09-28 International Business Machines Corporation Automatically establishing conferences from desktop applications over the Internet
KR20020081389A (ko) * 2000-03-03 2002-10-26 퀄컴 인코포레이티드 기존 통신 시스템에서 그룹 통신 서비스에 가담하기 위한방법 및 장치
JP2001268079A (ja) * 2000-03-17 2001-09-28 Sony Corp 通信システムおよびその方法
US6704769B1 (en) * 2000-04-24 2004-03-09 Polycom, Inc. Media role management in a video conferencing network
TW527833B (en) * 2000-05-19 2003-04-11 Sony Corp Network conferencing system, participation authorization method and presenting method
US7631039B2 (en) * 2000-12-01 2009-12-08 Radvision Ltd. Initiation and support of video conferencing using instant messaging
US20020075304A1 (en) * 2000-12-18 2002-06-20 Nortel Networks Limited Method and system for supporting communications within a virtual team environment
JP3849924B2 (ja) * 2001-11-29 2006-11-22 パイオニア株式会社 ネットワーク会議システム及びその割り込み制御方法並びにネットワーク会議システム用端末及びその割り込み制御方法
US7184415B2 (en) * 2001-12-07 2007-02-27 Telefonaktiebolaget Lm Ericsson (Publ) Service access system and method in a telecommunications network
JP2003309832A (ja) * 2002-04-16 2003-10-31 Mitsubishi Electric Corp テレビ会議予約システムおよびそのシステムに使用する会議予約サーバとネットワーク管理サーバ
JP2003324533A (ja) * 2002-04-30 2003-11-14 Ntt Phoenix Communications Network Inc 会議スケジュール制御装置、会議スケジュールシステム、会議スケジュール制御方法、会議スケジュール制御プログラムおよび当該会議スケジュール制御プログラムを記録した記録媒体
JP3973966B2 (ja) * 2002-05-13 2007-09-12 三菱電機株式会社 多地点会議システム、多地点会議システムの端末装置、および多地点会議システムのデータミキシング処理装置
JP2004054385A (ja) * 2002-07-17 2004-02-19 Nippon Telegr & Teleph Corp <Ntt> ウェブサイトのモニタ方法、ネットワークシステム、プレゼンスサーバ、クライアントプログラムおよびクライアントプログラムを記録した記録媒体
US7184531B2 (en) * 2003-06-05 2007-02-27 Siemens Communications, Inc. System and method for authorizing a party to join a conference
NO318975B1 (no) * 2003-06-20 2005-05-30 Tandberg Telecom As System og fremgangsmate for oppsett av moter og konferanser

Also Published As

Publication number Publication date
CN1934860A (zh) 2007-03-21
EP1738585B1 (en) 2013-07-31
US20050259145A1 (en) 2005-11-24
NO20041652L (no) 2005-10-24
NO20041652D0 (no) 2004-04-23
US7436428B2 (en) 2008-10-14
EP1738585A1 (en) 2007-01-03
WO2005104553A1 (en) 2005-11-03
JP2007534266A (ja) 2007-11-22
CN1934860B (zh) 2011-06-15

Similar Documents

Publication Publication Date Title
NO322875B1 (no) System og fremgangsmate for a inkludere deltakere i en konferansesamtale
CN1810029B (zh) 设立会晤和会议的方法
EP1517506B1 (en) Method and system for improving establishing of a multimedia session
US6404873B1 (en) Subconference calling in a telephony-over-LAN environment
US7975073B2 (en) Middleware server for interfacing communications, multimedia, and management systems
JP4510082B2 (ja) 管理システムのモニタと制御
US6831675B2 (en) System and method for videoconference initiation
US8204195B2 (en) Multi-conferencing capability
NO322831B1 (no) Fremgangsmate for oyeblikkelig planlegging av konferansesamtaler.
EP2999161B1 (en) Multi-domain conference management system, telecommunications network and method
US20050130638A1 (en) System and method for simplified conference initiation
EP2178247B1 (en) Sharing status information across a pluarlity of communication networks
JP2007259270A (ja) サーバ装置
JP4081068B2 (ja) 通信会議システム
JP2007026199A (ja) 多地点会議システム
JP3933904B2 (ja) 情報管理方法および情報管理装置
JP2008135956A (ja) サーバ装置
KR100328553B1 (ko) 그룹 리더가 중계하는 멀티캐스팅 방법
KR20000041068A (ko) 분산형 멀티미디어 회의 제어 장치 및 방법
JP2003169149A (ja) ネットワーク会議システム及びその割り込み制御方法並びにネットワーク会議システム用端末及びその割り込み制御方法
JP2004357218A (ja) ネットワーク電話システム、このネットワーク電話システムで使用される会議接続制御方法、及びネットワーク電話システムの呼制御サーバ装置
CN114050944A (zh) 一种本地网络会议的通信方法、装置及系统

Legal Events

Date Code Title Description
CREP Change of representative

Representative=s name: ONSAGERS AS, POSTBOKS 6963 ST OLAVS PLASS, 0130 OS

MM1K Lapsed by not paying the annual fees