NO322831B1 - Fremgangsmate for oyeblikkelig planlegging av konferansesamtaler. - Google Patents

Fremgangsmate for oyeblikkelig planlegging av konferansesamtaler. Download PDF

Info

Publication number
NO322831B1
NO322831B1 NO20053478A NO20053478A NO322831B1 NO 322831 B1 NO322831 B1 NO 322831B1 NO 20053478 A NO20053478 A NO 20053478A NO 20053478 A NO20053478 A NO 20053478A NO 322831 B1 NO322831 B1 NO 322831B1
Authority
NO
Norway
Prior art keywords
client
sip
invited
message
management system
Prior art date
Application number
NO20053478A
Other languages
English (en)
Other versions
NO20053478A (no
NO20053478D0 (no
Inventor
Nicolai Grodum
Carl Aaby
Original Assignee
Tandberg Telecom As
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Tandberg Telecom As filed Critical Tandberg Telecom As
Priority to NO20053478A priority Critical patent/NO322831B1/no
Publication of NO20053478D0 publication Critical patent/NO20053478D0/no
Priority to CN200680025958XA priority patent/CN101223730B/zh
Priority to ES06769441T priority patent/ES2336829T3/es
Priority to EP06769441A priority patent/EP1908216B1/en
Priority to PCT/NO2006/000270 priority patent/WO2007011234A1/en
Priority to DE602006011900T priority patent/DE602006011900D1/de
Priority to AT06769441T priority patent/ATE456215T1/de
Priority to US11/485,978 priority patent/US7664490B2/en
Publication of NO20053478A publication Critical patent/NO20053478A/no
Publication of NO322831B1 publication Critical patent/NO322831B1/no

Links

Classifications

    • HELECTRICITY
    • H04ELECTRIC COMMUNICATION TECHNIQUE
    • H04LTRANSMISSION OF DIGITAL INFORMATION, e.g. TELEGRAPHIC COMMUNICATION
    • H04L12/00Data switching networks
    • H04L12/02Details
    • H04L12/16Arrangements for providing special services to substations
    • H04L12/18Arrangements for providing special services to substations for broadcast or conference, e.g. multicast
    • H04L12/1813Arrangements for providing special services to substations for broadcast or conference, e.g. multicast for computer conferences, e.g. chat rooms
    • H04L12/1818Conference organisation arrangements, e.g. handling schedules, setting up parameters needed by nodes to attend a conference, booking network resources, notifying involved parties

Landscapes

  • Engineering & Computer Science (AREA)
  • General Engineering & Computer Science (AREA)
  • Multimedia (AREA)
  • Computer Networks & Wireless Communication (AREA)
  • Signal Processing (AREA)
  • Telephonic Communication Services (AREA)
  • Two-Way Televisions, Distribution Of Moving Picture Or The Like (AREA)
  • Data Exchanges In Wide-Area Networks (AREA)

Abstract

Den foreliggende oppfinnelsen beskriver en fremgangsmåte og et system som tillater en IM-klient å anvende et desktop videokonferansesystem (VCS) i stedet for en integrert videokonferanseløsning med programvare/webkamera. Dette nyttiggjøres ved bruk av et videokonferansestyringsprogram(VCMP) til å sette opp videokonferansesamtaler mellom hvem som helst fra en IM-klient, selv ISDN-baserte VCS'er. Å ha en VCMP til å styre samtalen tillater også samtaler mellom protokoller dersom en nettverks-gateway er tilgjengelig for bruk. I tillegg kan en administrator overvåke status for samtalen og VCMP kan lagre samtalelogger og statistikker. Dette tilveiebringes ved den foreliggende oppfinnelsen ved å integrere VCMP'er med tilstedeværelses- og IM-servere slik som MicrosofTs Live Communication Server (LCS) på en ikkeproprietær måte. Utvidbarheten for f.eks. IM-klientene MS Communicator og Windows Messenger tillater svært liten spesialtilpasning av brukergrensesnittene. For å lette anvendelsen av en slik integrasjon, gjør den foreliggende oppfinnelsen foretrukket installasjonen av integrasjonen til en serversidekomponent, med bare små konfigurasjonskrav på klientene.

Description

Område for oppfinnelsen
Den foreliggende oppfinnelsen vedrører styring, planlegging og initiering av videokonferanser.
Bakgrunn for oppfinnelsen
Konvensjonelle videokonferansesystemer omfatter et antall endepunkter som kommuniserer sanntids video-, audio- og/eller datastrømmer over og mellom ulike nettverk slik som W AN, LAN og linjesvitsjede nettverk.
Et antall videokonferansesystemer som befinner seg på ulike steder kan delta i den samme konferansen, oftest gjennom én eller flere MCU'er (Multipoint Control Unit) som utfører blant annet svitsjefunksjoner for å tillate korrekt interkommunikasjon mellom de audiovisuelle terminalene.
Ettersom videokonferanser involverer ulike ressurser og utstyr som samtidig interopererer ved ulike lokasjoner og med ulike egenskaper, finnes et behov for mulighet til å styre ressursene som er involvert både for planlagte videokonferanser og ad hoc-videokonferanser.
Videokonferansesystemer er derfor ofte forsynt med et styringssystem (eng.: a management system). Et styringssystem er en modul som anvendes til å planlegge (eng.: to schedule) eller bestille ressurser ved et hvilket som helst tidspunkt. Styringssystemet vil tillate en bruker å forespørre ressursbruk ved et gitt tidspunkt, og enten tillate eller nekte bruken ved dette tidspunktet. Styringssystemer anvendes ofte for planlegging av bruken av møterom, nettverksressurser, videosystemer osv. Styringssystemet må forbindes til en database som inneholder oppdatert informasjon som vedrører alle tilgjengelige ressurser, slik som MCl<T>er, gateway er, rutere, endepunkter osv.
Et styringssystem kan f.eks. tilveiebringe overblikk over systemer og ressurser, og tillate brukeren å opprette, redigere og slette reservasjoner, reservere ressurser for oppringende deltakere og spesifisere båndbredde og nettverksinnstillinger. Styringssystemet kan også støtte automatisk samtaleruting og automatisk valg av punkt-til-punkt-forbindelse, innbefattet én eller flere MCU'er. Styringssystemet opererer normalt med et intuitivt web-grensesnitt som ikke krever ytterligere installasjon på brukerterminalen utover en konvensjonell web-browser.
Selv om brukere har tilgjengelig audio- eller videokonferanseutstyr, enten som personlige systemer eller gruppesystemer, er kunnskapen om hvilke ressurser som er tilgjengelige for en gitt deltaker, et stort problem ved planlegging av møter ved bruk av audio- og videokonferanseutstyr. I mange tilfeller er det nødvendig for den som bestiller konferansen å spørre deltakerne personlig om hvilke lokaliteter og systemer osv. som er tilgjengelige for dem på det aktuelle tidspunkt, og hvilket utstyr og tjenester de har tilgjengelig eller som er foretrukket. Denne manuelle "round-robin"-forespørselen kommer i tillegg til anvendelsen av et styringssystem, og forårsaker forsinkelse i konferansebestilling og reduksjon i utnyttelses verdien av styringssystemet. Mangelen på kunnskap vedrørende deltakernes tilgang og preferanser er også hovedgrunnen til at ad hoc-konferanser er vanskelige å sette opp
- de krever rett og slett for mye vekslende kunnskap om sluttsiden fra brukerne.
Et annet problem vedrørende ad hoc-planlegging er at selv om styringssystemet kjenner til at et bestemt endepunkt er tilgjengelig og klart til bruk, kan det ikke vite hvorvidt deltakerne er tilstede ved de ulike steder, når videokonferansen ikke er forhåndsplanlagt. Ad hoc-bestilling vil da normalt også kreve manuelle forespørsler i form av ytterligere oppkall til deltakerne på forhånd, hvilket gjør at handlemåten ligner et forhåndsplanlagt oppkall.
Disse problemene imøtekommes ofte nå ved å forbinde styringssystemet til en tilstedeværelsesapplikasjon. Tilstedeværelsesapplikasjoner er kjent som applikasjoner som angir hvorvidt noen eller noe er til stede eller ikke. En såkalt "buddy-liste" på en brukerterminal viser tilstedeværelsen av menneskene eller systemene (buddyene) som har blitt tilføyd på listen. Listen vil angi hvorvidt "buddyen" er tilstede eller ikke (logget på datamaskinen, arbeidende, tilgjengelig, ledig eller annen status). Tilstedeværelsesfunksjonaliteten skaper en opplevelse av tilstedeværelse også med personer eller ting som befinner seg i andre bygninger, byer eller land.
Tilstedeværelsesapplikasjoner finnes ofte i sammenheng med Instant Messaging-(IM-)applikasjoner. Disse applikasjonene forlenger tilstedeværelsesapplikasjonen ved tilføyelse av muligheten til å utveksle informasjon mellom tilstedeværende "buddier". Informasjonsutvekslingen kan innbefatte applikasjoner slik som chat, meldingstjenester og konferansetjenester.
I tilstedeværelses- og IM-applikasjoner finnes en sentral server som holder styr på alle klientene i systemet, mens klienten forsyner serveren med informasjon om deres egen status og lokasjon. Serveren håndterer også brukerinnlogging og tilveiebringer informasjon om "buddyene" i respektive "buddylister" ved bruk av en proprietær protokoll. Imidlertid kan informasjon mellom klienter ("buddier") sendes direkte idet serveren tilveiebringer forbindelsesinformasjon (IP-adresse og portnummer) for klientenes "buddier".
Konvensjonelt er protokollen som anvendes i applikasjonslaget for IM-kommunikasjon SIP (Session Initiated Protocols). SIP er en Internet Engineering Task Force (IETF) standardprotokoll for å initiere en interaktiv brukersesjon som involverer multimedieelementer slik som video, tale, chat og spill. SIP er en forespørsel-respons-protokoll, som håndterer forespørsler fra klienter og responser fra servere. Deltakere identifiseres ved SIP URI- er. Forespørsler kan sendes gjennom en hvilken som helst transportprotokoll, slik som UDP, SCTP, eller TCP. SIP bestemmer endesystemet som skal anvendes for sesjonen, kommunikasjonsmediene og medieparametere, og den oppkalte parts ønske om å delta i kommunikasjonen. Så snart disse er sikret, etablerer SIP oppkallparametere ved begge ender av kommunikasjonen, og håndterer oppkall so verføring og -avslutning. Slik det allerede er angitt, krever SIP en sentral server blant annet for signalering, registrering og policy håndtering. Slike SIP-servere er vanligvis integrert med tilstedeværelsesserveren nevnt ovenfor i forbindelse med tilstedeværelses- og IM-applikasjoner.
Microsoft Live Communications Server (LCS) er et eksempel på en serverprogramvare for tilstedeværelses- og IM-applikasjoner, hvor brukere kan sende hurtigmeldinger og kommunisere ved hjelp av web-kameraer gjennom en IM-klient slik som MS Communicator eller Windows Messenger.
Forbindelsen mellom tilstedeværelsesapplikasjonen og styringssystemet kan fremstå for brukeren på mange måter. Den mest egnede ville sannsynligvis være å integrere styringssystemet i IM-/tilstedeværelsesapplikasjonen eller vice versa. Således tillates brukeren å se tilstedeværelsen både av brukeren og systemet. Et dobbeltklikk på en "buddy" i en "buddy-liste" kan f.eks. eksekvere en umiddelbar initiering av et oppkall satt opp til "buddyen" som anvender det mest foretrakkede ledige systemet assosiert med "buddyen". Et klikk på ytterligere "buddyer" vil foretrukket innbefatte dem i oppkallet som utgjør en konferanse, alle tilveiebrakt ved funksjonalitet er som allerede er tilgjengelig i styringssystemet. Styringssystemet kan instrueres ved forespørsler fra tilstedeværelsesapplikasjonen ved bruk av den proprietære protokollen.
Imidlertid er styringssystemer og IM-applikasjoner utviklet for ulike formål, og de anvender ulike protokoller. Integrasjonen av disse ulike "verdener" krever ofte ikke-proprietære løsninger og tilføyelse av prosesseringskraft. Dette er et hinder for blant annet interoperabilitet mellom tilbyderprodukter, som igjen er et hinder for gjennomføring av kommunikasjonsapplikasjoner.
Sammenfatning av oppfinnelsen
En hensikt ved den foreliggende oppfinnelsen er å tilveiebringe en fremgangsmåte og et system som unngår de ovenfor angitte ulemper.
Det er en ytterligere hensikt ved den foreliggende oppfinnelsen å tilveiebringe en fremgangsmåte og et system for å integrere en konvensjonell IM-applikasjon med et konvensjonelt styringssystem på ikke-proprietær og prosesseffektiv måte.
Fremgangsmåten og systemet i samsvar med oppfinnelsen er definert ved trekkene fremsatt i de etterfølgende, selvstendige krav. Fordelaktige trekk er angitt i de uselvstendige krav.
Spesielt tilveiebringer den foreliggende oppfinnelsen en fremgangsmåte for å etablere et oppkall i et kommunikasjonssystem som innbefatter en Instant Messaging (IM)-applikasjon tilveiebrakt ved en Session Initiated Protocol (SIP) server forbundet til et antall IM-klienter, hver assosiert med minst ett konferanseendepunkt styrt av ett eller flere styringssystemer i det minste tilpasset for å planlegge og/eller undersøke muligheter for en konferanse mellom to eller flere individer, innbefattende trinnene å sende en første SIP-invitasjonsmelding fra en inviterende IM-klient til SIP-serveren innbefattende en global unik identifikator (GUID), en første SIP uniform ressursindentifikator (URI) som identifiserer nevnte inviterende IM-klient og en andre SIP URI som identifiserer en invitert IM-klient, ved mottak av nevnte første SIP-invitasjonsmelding i SIP-serveren, og undersøke i styringssystemet hvorvidt det respektivt assosierte endepunkt for nevnte inviterende IM-klient og nevnte inviterte IM-klient tilfredsstiller et sett av betingelser, i det minste innbefattende hvorvidt de respektive assosierte endepunkter er ledige, dersom nevnte sett av betingelser er tilfredsstilt, å sende en andre SIP-invitasjonsmelding fra SIP-serveren til nevnte inviterte IM-klient, dersom nevnte SIP-invitasjonsmelding er akseptert av nevnte inviterte IM-klient, å returnere en SIP-invitasjonsakseptmelding til SIP-serveren og å instruere styringssystemet til å sette opp et oppkall mellom de respektive assosierte endepunkter av nevnte inviterende IM-klient og nevnte inviterte klient.
Oppfinnelsen vedrører også et kommunikasjonssystem, innbefattende en Instant Messaging (IM) applikasjon tilveiebrakt av en Session Initiated Protocol (SIP) server forbundet til et antall IM-klienter, hver assosiert med i det minste ett konferanseendepunkt styrt av ett eller flere styringssystemer og i det minste tilpasset til å planlegge og/eller undersøke muligheter for en konferanse mellom to eller flere individer. I systemet er en inviterende IM-klient anordnet for å sende til SIP-serveren en første SIP-invitasjonsmelding som innbefatter en global unik identifikator (GUID), en første SIP uniform ressursidentifikator (URI) som identifiserer nevnte inviterende IM-klient og en andre SIP URI som identifiserer en inviterte IM-klient. I tillegg er SIP-serveren anordnet for, ved mottak av nevnte første SIP-invitasjonsmelding, å undersøke i styringssystemet hvorvidt det respektivt assosierte endepunkt for nevnte inviterende IM-klient og nevnte inviterte IM-klient tilfredsstiller et sett av betingelser, i det minste innbefattende hvorvidt de respektive assosierte endepunkter er ledige. SIP-serveren er videre anordnet for, dersom nevnte sett av betingelser er tilfredsstilt, å sende en andre SIP-invitasjonsmelding til nevnte inviterte IM-klient, å motta fra nevnte inviterte IM-klient dersom nevnte SIP-invitasjonsmelding er akseptert av nevnte IM-klient, en SIP-invitasjonsakseptmelding, og å instruere styringssystemet til å sette opp et oppkall mellom de respektivt assosierte endepunkter for nevnte inviterende IM-klient og nevnte inviterte klient.
Kort beskrivelse av tegningene
For å gjøre oppfinnelsen enklere å forstå, vil den følgende drøfting vise til de vedføyde tegninger. Fig. 1 er en systemoversikt over kombinasjonen av et konferansestyringssystem og en IM-applikasjon i samsvar med tidligere kjent teknikk, Fig. 2 er en systemoversikt over en utførelsesform av et system i samsvar med den foreliggende oppfinnelsen, Fig. 3 illustrerer meldingsflyten i en akseptert oppkallinvitasjon i samsvar med en utførelsesform av den foreliggende oppfinnelsen, Fig. 4 illustrerer meldingsflyten i en avvist oppkallsinvitasjon i samsvar med en utførelsesform av den foreliggende oppfinnelsen.
Beste måte å utføre oppfinnelsen på
I det følgende vil den foreliggende oppfinnelsen bli drøftet ved beskrivelse av foretrakkede utførelsesformer, og ved å henvise til de vedføyde tegninger. Imidlertid vil fagfolk innse andre anvendelser og modifikasjoner innenfor rekkevidden av oppfinnelsen, slik den er definert i de vedføyde, selvstendige krav.
Den foreliggende oppfinnelsen introduserer en ny mekanisme for IM-klientsluttbrukere som ønsker å anvende desktop-videokonferansesystemer (VCS) i stedet for en integrert videokonferanseløsning med programvare og webkamera. Dette utnyttes ved bruk av et styringssystem som nevnt ovenfor, eller i denne sammenhengen, et videokonferansestyringsprogram (VCMP) for å sette opp videokonferanseoppkall mellom hvem som helst fra en IM-klient, selv ISDN-baserte VCS'er. En VCMP for styring av oppkallet tillater også oppkall mellom protokoller dersom en nettverks-gateway er tilgjengelig for bruk. I tillegg kan en administrator overvåke status for oppkallet, og VCMP kan lagre oppkallslogger og statistikker. Dette er tilveiebrakt ved den foreliggende oppfinnelsen ved å integrere VCMP'er med tilstedeværelses- og IM-servere slik som Microsoft's Live Communication Server (LCS) på en ikke-proprietær måte. Utvidbarheten for f.eks. IM-klientene MS Communicater og Windows Messenger tillater svært liten spesialtilpasning av brukergrensesnittene. For å lette anvendelsen av en slik integrasjon, utfører den foreliggende oppfinnelsen foretrukket installasjon av integrasjonen til en komponent på serversiden, bare med konfigureringskrav på klientene.
Konvensjonelle IM-klienter tillater definisjonen av en "egendefinert applikasjon", som anvender en protokoll der en IM-klientbruker inviterer en buddy til en sesjon for denne applikasjonen, og venter på dennes godkjennelse. I samsvar med den foreliggende oppfinnelsen er en videokonferanse eller alternativt en webkonferanse definert som en slik applikasjon, og den prosesserer invitasjonene og akseptene for disse forespørslene på f.eks. en LCS-server. En VCMP, som LCS-serveren integreres med, vil da instrueres til å bestille VCS'ene og å sette opp et oppkall mellom VCS'ene for den inviterende og den inviterte "buddy".
IM-klientbrakerne må da være bundet til en spesifikk VCS som styres av VCMP. Dette gjøres enten ved å logge på VCMP-serveren gjennom en web-browser, eller ved å tillegge en egendefinert tab-side (eng.: a custom tab page) i IM-klienten som viser en webside på VCMP-serveren. IM-klientene vil, slik det allerede er angitt, bli forbundet til en SIP-server som blant annet holder styr på applikasjoner, brukertilstedeværelse, håndtering og videresending av SIP-meldinger osv. Videre blir registertaster som definerer handlingene som skal gjøres tilgjengelig fra brukergrensesnittet (Ul) for IM-klienten tillagt i registeret for IM-klientdatamaskinene. Hver handling har da en unik ID (en GUID) som identifiserer handlingen, og et navn på handlingen slik den vises til IM-brukeren. I den foreliggende oppfinnelses kontekst må en applikasjon med den identiske unike ID ha blitt definert i registeret både hos den inviterende og den inviterte i en samtale.
Fig. 2 viser den overordnede arkitektur for en foretrukket utførelsesform av et system i samsvar med den foreliggende oppfinnelsen. I tillegg til IM-klientene, VCMP-serveren og VCS-systemene, er SIP-serveren tilføyd med en VCMP integreringsprogramvare, og er forbundet til VCMP-serveren gjennom et webtj enestegrensesnitt.
I det følgende beskrives et eksempel på meldingsflyten i et eksempel av den foreliggende oppfinnelse, med henvisning til fig. 3 og 4.
Når en bruker ønsker & initiere en videosamtale gjennom sin IM-klient, kan han klikke på et bestemt samtale-ikon assosiert med den inviterte "buddy" i sin buddy-liste. Dette vil trigge en transmisjon av en SIP-invitasjonsmelding som inneholder den unike applikasjons-ID og SIP-URI for både den inviterende og den inviterte til SIP-serveren. SIP-meldingen prosesseres av integreringsprogramvaren på SIP-serveren. Denne programvaren kontakter VCMP (ved bruk av webtjenester) for å verifisere at begge brukerne har assosiert i en foretrukket VCS, at disse VCS1 er ikke er i bruk, og at brukerne har tilgang til å benytte dem og at alle (hvis noen) nødvendige nettverkskomponenter (f. eks. en MCU) for den forespurte samtale er tilgjengelig.
Dersom hvilke som helst av disse betingelser ikke er oppfylt, vil en IM-bot, betegnet en "videokonferanseassistent" (VCA), sende en hurtigmelding til den inviterende som beskriver grunnen til svikten og som kansellerer invitasjonen. En IM-bot er en virtuell "buddy" i en IM-applikasjon som automatisk genererer IM-meldinger for assistanse og informasjon.
Dersom imidlertid alle betingelsene er oppfylt, blir invitasjonen videresendt til den inviterte i en annen SIP-invitasjonsmelding. Integrasjonen vil da foretrukket tentativt bestille systemene for bruk av den inviterende. Dersom den inviterte aksepterer invitasjonen, returneres en SIP-akseptmelding til SIP-serveren og prosesseres av VCMP-integrasjonsprogramvaren. VCMP-integrasjonsprogramvaren instruerer fjerntliggende VCMP1 en til å starte samtalen, og til å bestille ressursene som skal anvendes.
Videre vil en tråd i SIP-serveren foretrukket starte avspørring av VCMP etter status for samtalen. VCA'en er da i stand til å informere partene om status for samtalen gjennom IM-applikasjonen. Dersom det for eksempel fantes en feil ved oppsettet av samtalen, ville årsaken til dette bli rapportert til IM-brukeren i en hurtigmelding fra
VCA.
Prosedyrene ovenfor kan også være anvendelige for etablering av en webkonferanse. I dette tilfellet vil SIP-invitasjonsmeldingen sikre at webkonferansen er tilgjengelig fra VCMP, og akseptmeldingen vil bestille en webkonferanse ved bruk av et forhåndsdefinert eller tilfeldig generert passord. URL og passord nødvendig for å delta i webkonferansene vil sendes både til den inviterende og den inviterte fra VCA i form av hurtigmeldinger.
For å velge hvilken VCS som skal anvendes (pr. IM-bruker), kan en konto eller brukerprofil konfigureres med et primærsystem i VCMP (eller ved andre midler - slik som min virtuelle (personlige) ressurs). Denne operasjonen kan innbefattes i IM-klienten ved bruk av egendefinerte tab-sider. Disse tilføyes ved å opprette en registertast (taburl) som peker til et (autogenerert) XML-dokument på webserveren for VCMP. Dette XML-dokumentet inneholder URL for websiden som skal vises i IM-klienten som en tab-side. Når IM-brukeren åpner denne tab-en, må en pålogging til VCMP-webserveren utføres, og VCMP er derfor i stand til å identifisere og autentisere brukeren. Siden vil gjengis i den innebygde browser for IM-klienten. IM-brukeren har også muligheten til å avslutte en hvilken som helst samtale som kjører på sin primære VCS fra denne siden, så vel som å kalle opp en hvilken som helst annen H320/H323/SIP VCS, direkte eller gjennom en gateway.
En av fordelene ved den foreliggende oppfinnelsen er at den fra et VCMP-synspunkt forenkler ad hoc-planlegging av V SC er for endebrukere, og gjør videokonferanser mer tilgjengelig for brukere.
Videre, fra SIP-synspunkt, tillater den foreliggende oppfinnelsen ikke-SIP-VCS-er å bli oppkalt og oppkalle, direkte fra IM-klienten.

Claims (16)

1. Fremgangsmåte for å etablere en samtale i et kommunikasjonssystem som innbefatter en Instant Messaging- (IM-) applikasjon tilveiebrakt av en sesjonsinitiert protokoll-server (SIP) forbundet til et antall IM-klienter, hver assosiert med i det minste ett konferanseendepunkt styrt av ett eller flere styringssystemer som i det minste er tilpasset for å planlegge og/eller undersøke muligheter for en konferanse mellom to eller flere individer, . Tr karakterisert ved å sende en første SIP-invitasjonsmelding fra en inviterende IM-klient til SIP-serveren, innbefattende en global unik identifikator (GUID), en første SIP-uniformressursidentifikator (URI) som identifiserer nevnte inviterende IM-klient, og en andre SIP-URI som identifiserer en invitert IM-klient, ved mottak av nevnte første SIP-invitasjonsmelding i SIP-serveren, å undersøke i styringssystemet hvorvidt det respektivt assosierte endepunkt for nevnte inviterende IM-klient og nevnte inviterte IM-klient tilfredsstiller sett av betingelser, som i det minste innbefatter hvorvidt de respektive assosierte endepunkter er ledige, dersom nevnte sett av betingelser er tilfredsstilt, å sende en andre SIP-invitasjonsmelding fra SIP-serveren til nevnte inviterte IM-klient, dersom nevnte SIP-invitasjonsmelding aksepteres av nevnte inviterte IM-klient, å returnere en SIP-invitasjonsakseptmelding til SIP-serveren, og å instruere styringssystemet til å sette opp en samtale mellom de respektivt assosierte endepunkter for nevnte inviterende IM-klient og nevnte inviterte klient.
2. Fremgangsmåte i samsvar med krav 1, karakterisert ved det følgende ytterligere trinn dersom nevnte SIP-invitasjonsmelding aksepteres av nevnte inviterte IM-klient: permanent å bestille nødvendige ressurser for nevnte samtale i styringssystemet.
3. Fremgangsmåte i samsvar med krav 2, karakterisert ved det følgende ytterligere trinn dersom nevnte sett av betingelser er tilfredsstilt: tentativt å bestille nødvendige ressurser for nevnte samtale i styringssystemet, og dersom nevnte SIP-invitasjonsmelding ikke aksepteres av nevnte inviterte IM-klient: å frigjøre nevnte nødvendige ressurser for nevnte samtale som tentativt har blitt bestilt i styringssystemet.
4. Fremgangsmåte i samsvar med krav 1, karakterisert ved at dersom nevnte sett av betingelser ikke er tilfredsstilt: å sende en IM-melding til nevnte inviterte IM-klient, innbefattende informasjon som angir at en samtale mellom de respektivt assosierte endepunkter for nevnte inviterende IM-klient og nevnte inviterte klient ikke er akseptert, og en begrunnelse for dette.
5. Fremgangsmåte i samsvar med krav 1, 2 eller 3, karakterisert ved at dersom nevnte SIP-invitasjonsmelding ikke aksepteres av nevnte IM-klient: å sende en IM-melding til nevnte inviterte IM-klient, innbefattende informasjon som angir at nevnte inviterte IM-klient ikke er akseptert til å etablere en samtale.
6. Fremgangsmåte i samsvar med et av de ovenstående krav, karakterisert ved at nevnte betingelser videre innbefatter hvorvidt nevnte inviterende IM-klient og nevnte inviterte IM-klient tillates å anvende de respektivt assosierte konferanseendepunkter og hvorvidt nødvendige ressurser for å etablere og opprettholde en samtale mellom de respektive assosierte konferanseendepunkter er tilgjengelige.
7. Fremgangsmåte i samsvar med et av de ovenstående krav, karakterisert ved at trinnene med å undersøke og å bestille utføres gjennom et webgrensesnitt mellom SIP-serveren og styringssystemet eller mellom én av IM-klientene og styringssystemet.
8. Fremgangsmåte i samsvar med et av de ovenstående krav, karakterisert ved det følgende tilleggstrinn dersom nevnte SIP-invitasjonsmelding aksepteres av nevnte inviterte IM-klient: repetitivt å avspørre styringssystemet for statusinformasjon om samtalen, a rapportere nevnte statusinformasjon til nevnte inviterende og nevnte inviterte IM-klient i en IM-melding, konsistent eller ved bestemte forhåndsdefinerte tilfeller.
9. Kommunikasjonssystem innbefattende en Instant Messaging (IM)-applikasjon tilveiebrakt av en Session Initiated Protocol (SlP)-server forbundet til et antall IM-klienter, hver assosiert med i det minste ett konferanseendepunkt styrt av ett eller flere styringssystemer og i det minste tilpasset til å planlegge og/eller undersøke muligheter for en konferanse mellom to eller flere individer, karakterisert ved at en inviterende IM-klient er anordnet for å sende til SIP-serveren en første SIP-invitasjonsmelding innbefattende en global unik identifikator (GUID), en første SIP uniform ressursidentifikator (URI) som identifiserer nevnte inviterende IM-klient og en andre SIP URI som identifiserer en invitert IM-klient, idet SIP-serveren er anordnet for ved mottak av nevnte første SIP-invitasjonsmelding, å undersøke i styringssystemet hvorvidt de respektivt assosierte endepunkter for nevnte inviterende IM-klient og nevnte inviterte IM-klient tilfredsstiller et sett av betingelser, i det minste innbefattende hvorvidt de respektive assosierte endepunkter er ledige, og SIP-serveren er anordnet for, dersom nevnte sett av betingelser er tilfredsstilt, å sende en andre SIP-invitasjonsmelding til nevnte inviterte IM-klient, å motta en SIP-invitasjonsakseptmelding fra nevnte inviterte IM-klient dersom nevnte SIP-invitasjonsmelding aksepteres av nevnte IM-klient, å instruere styringssystemet til å sette opp en samtale mellom de respektivt assosierte endepunkter for nevnte inviterende IM-klient og nevnte inviterte klient.
10. System i samsvar med krav 9, karakterisert ved at SIP-serveren er anordnet for permanent å bestille nødvendige ressurser for nevnte samtale i styringssystemet dersom nevnte SIP-invitasjonsmelding aksepteres av nevnte inviterte IM-klient.
11. System i samsvar med krav 10, karakterisert ved at nevnte SIP-server er anordnet for tentativt å bestille nødvendige ressurser for nevnte samtale i styringssystemtrinnet dersom nevnte sett av betingelser er tilfredsstilt, og at nevnte SIP-server er anordnet for å frigjøre nevnte nødvendige ressurser for nevnte samtale som tentativt har blitt bestilt i styringssystemet dersom nevnte SIP-invitasjonsmelding ikke aksepteres av nevnte inviterte IM-klient.
12. System i samsvar med krav 9, karakterisert ved at SIP-serveren er anordnet for å sende en IM-melding til nevnte inviterte IM-klient innbefattende informasjon som angir at en samtale mellom de respektivt assosierte endepunkter for nevnte inviterende IM-klient og nevnte inviterte klient ikke tillates, og en grunn til dette, dersom nevnte sett av betingelser ikke er tilfredsstilt.
13. System i samsvar med krav 9,10 eller 11, karakterisert ved at nevnte SIP-server er anordnet for å sende en IM-melding til nevnte inviterte IM-klient innbefattende informasjon som angir at nevnte inviterte IM-klient ikke er akseptert til å etablere en samtale dersom nevnte SIP-invitasjonsmelding ikke aksepteres av nevnte inviterte IM-klient.
14. System i samsvar med et av kravene 9-13, karakterisert ved at nevnte sett av betingelser videre innbefatter hvorvidt nevnte inviterende IM-klient og nevnte inviterte IM-klient tillates å anvende de respektivt assosierte konferanseendepunkter og hvorvidt nødvendige ressurser for etablering og opprettholdelse av en samtale mellom de respektivt assosierte konferanseendepunkter er tilgjengelig.
15. System i samsvar med et av kravene 9-14, karakterisert ved at undersøkelse eller bestilling utføres gjennom et webgrensesnitt mellom SIP-serveren og styringssystemet eller mellom én av nevnte IM-klienter og styringssystemet.
16. System i samsvar med et av kravene 9-15, karakterisert ved at SIP-serveren videre er anordnet til, dersom nevnte SIP-indikasjonsmelding aksepteres av nevnte inviterte IM-klient: repetitivt å avspørre styringssystemet for statusinformasjon om samtalen, å rapportere nevnte statusinformasjon til nevnte inviterende og nevnte inviterte IM-klient i en IM-melding, konsistent, eller ved bestemte forhåndsdefinerte tilfeller.
NO20053478A 2005-07-15 2005-07-15 Fremgangsmate for oyeblikkelig planlegging av konferansesamtaler. NO322831B1 (no)

Priority Applications (8)

Application Number Priority Date Filing Date Title
NO20053478A NO322831B1 (no) 2005-07-15 2005-07-15 Fremgangsmate for oyeblikkelig planlegging av konferansesamtaler.
CN200680025958XA CN101223730B (zh) 2005-07-15 2006-07-11 用于会议呼叫的即时调度的方法及系统
ES06769441T ES2336829T3 (es) 2005-07-15 2006-07-11 Procedimiento para la programacion instantanea de llamadas de conferencia.
EP06769441A EP1908216B1 (en) 2005-07-15 2006-07-11 Method for instant scheduling of conference calls
PCT/NO2006/000270 WO2007011234A1 (en) 2005-07-15 2006-07-11 Method for instant scheduling of conference calls
DE602006011900T DE602006011900D1 (de) 2005-07-15 2006-07-11 Verfahren zum sofortigen einteilen von konferenzverbindungen
AT06769441T ATE456215T1 (de) 2005-07-15 2006-07-11 Verfahren zum sofortigen einteilen von konferenzverbindungen
US11/485,978 US7664490B2 (en) 2005-07-15 2006-07-14 Method for instant scheduling of conference calls

Applications Claiming Priority (1)

Application Number Priority Date Filing Date Title
NO20053478A NO322831B1 (no) 2005-07-15 2005-07-15 Fremgangsmate for oyeblikkelig planlegging av konferansesamtaler.

Publications (3)

Publication Number Publication Date
NO20053478D0 NO20053478D0 (no) 2005-07-15
NO20053478A NO20053478A (no) 2006-12-11
NO322831B1 true NO322831B1 (no) 2006-12-11

Family

ID=35295186

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
NO20053478A NO322831B1 (no) 2005-07-15 2005-07-15 Fremgangsmate for oyeblikkelig planlegging av konferansesamtaler.

Country Status (8)

Country Link
US (1) US7664490B2 (no)
EP (1) EP1908216B1 (no)
CN (1) CN101223730B (no)
AT (1) ATE456215T1 (no)
DE (1) DE602006011900D1 (no)
ES (1) ES2336829T3 (no)
NO (1) NO322831B1 (no)
WO (1) WO2007011234A1 (no)

Families Citing this family (39)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
WO2007088589A1 (ja) * 2006-01-31 2007-08-09 Fujitsu Limited 電子会議におけるコンテンツ配信方法及び装置
US7773588B2 (en) * 2006-04-13 2010-08-10 Directpacket Research, Inc. System and method for cross protocol communication
US7710978B2 (en) * 2006-04-13 2010-05-04 Directpacket Research, Inc. System and method for traversing a firewall with multimedia communication
US8555371B1 (en) 2009-07-17 2013-10-08 Directpacket Research, Inc. Systems and methods for management of nodes across disparate networks
US8560828B2 (en) * 2006-04-13 2013-10-15 Directpacket Research, Inc. System and method for a communication system
US8605730B2 (en) * 2006-04-13 2013-12-10 Directpacket Research, Inc. System and method for multimedia communication across disparate networks
CN100563355C (zh) * 2007-04-10 2009-11-25 华为技术有限公司 一种通信方法、设备及系统
US8090840B2 (en) * 2007-06-22 2012-01-03 At&T Intellectual Property I, L.P. Methods and apparatus to provide a call-associated content service
US20090061819A1 (en) * 2007-09-05 2009-03-05 Avaya Technology Llc Method and apparatus for controlling access and presence information using ear biometrics
US8060063B1 (en) 2007-09-07 2011-11-15 Sprint Communications Company L.P. Presenting messages on a mobile device that is currently presenting other media content
CN101420315B (zh) * 2007-10-22 2012-08-08 华为技术有限公司 多媒体会议的控制方法及装置
WO2011069018A1 (en) 2009-12-02 2011-06-09 Vidyo, Inc. System and method for combining instant messaging and video communication systems
CN101729880B (zh) * 2009-12-14 2012-01-18 中国电信股份有限公司 基于sip的网络视频监控方法和系统
CN101729871B (zh) * 2009-12-24 2011-10-26 公安部第一研究所 一种sip视频监控系统安全跨域访问方法
US9184926B2 (en) 2010-01-18 2015-11-10 Cisco Technology, Inc. Method, system, and computer-readable storage medium for remote control of a video conferencing device
US8798605B2 (en) * 2010-01-21 2014-08-05 Blackberry Limited System and method for transferring an ongoing communication from a wireless handheld telephony device
US20110270936A1 (en) * 2010-04-30 2011-11-03 David Michael Guthrie Systems, methods, and computer programs for monitoring a conference and communicating with participants without joining as a participant
US20130298040A1 (en) * 2010-04-30 2013-11-07 American Teleconferencing Services, Ltd. Systems, Methods, and Computer Programs for Providing Simultaneous Online Conferences
US20110268263A1 (en) * 2010-04-30 2011-11-03 American Teleconferencing Services Ltd. Conferencing alerts
EP2469755A1 (en) * 2010-12-23 2012-06-27 British Telecommunications public limited company Video communication system
CN102736923B (zh) * 2011-03-31 2015-11-25 腾讯科技(深圳)有限公司 软件定制安装方法及系统
US10692020B2 (en) * 2011-04-29 2020-06-23 Crestron Electronics, Inc. Real-time automatic meeting room reservation based on the number of actual participants
US10044871B2 (en) 2011-04-29 2018-08-07 Crestron Electronics, Inc. Conference system including automated equipment setup
US9294723B2 (en) 2011-04-29 2016-03-22 Creston Electronics, Inc. Meeting management system including automated equipment setup
CN103348628B (zh) * 2011-11-10 2016-11-02 华为技术有限公司 一种会议控制的方法及装置
CN102413072B (zh) * 2011-11-25 2015-07-29 华为技术有限公司 网络会议中的即时消息处理方法及处理系统
US9787845B2 (en) * 2012-08-03 2017-10-10 International Business Machines Corporation Threshold activated teleconferencing
CN103067221B (zh) * 2012-12-24 2016-08-03 广东威创视讯科技股份有限公司 一种音频通话测试系统
US9992021B1 (en) 2013-03-14 2018-06-05 GoTenna, Inc. System and method for private and point-to-point communication between computing devices
CN105100678B (zh) * 2014-05-22 2020-06-12 中兴通讯股份有限公司 一种视频会议的接入方法及系统
CN104243290B (zh) * 2014-10-08 2016-01-27 国家电网公司 一种基于即时消息的调度台通信方法和系统
US10200423B2 (en) 2015-05-01 2019-02-05 Cisco Technology, Inc. Presenting methods for joining a virtual meeting
US10554700B2 (en) 2015-08-04 2020-02-04 At&T Intellectual Property I, L.P. Method and apparatus for management of communication conferencing
US11144885B2 (en) 2016-07-08 2021-10-12 Cisco Technology, Inc. Using calendar information to authorize user admission to online meetings
US10320856B2 (en) 2016-10-06 2019-06-11 Cisco Technology, Inc. Managing access to communication sessions with communication identifiers of users and using chat applications
US10547653B2 (en) 2016-10-10 2020-01-28 Cisco Technology, Inc. Managing access to communication sessions via a web-based collaboration room service
CN109587433B (zh) * 2018-10-29 2020-05-22 视联动力信息技术股份有限公司 一种点调方法和点调装置
CN109495854B (zh) * 2018-11-23 2021-12-28 睿云联(厦门)网络通讯技术有限公司 一种基于FreeSwitch的移动终端App离线SIP呼叫功能的实现方法
KR102510595B1 (ko) * 2022-10-07 2023-03-16 주식회사 플링크 온라인 미팅 룸에 참가하는 복수의 참가자별 커뮤니케이션 채널을 관리하기 위한 방법 및 이를 이용한 시스템

Family Cites Families (9)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
FR2799326B1 (fr) * 1999-10-04 2001-12-28 France Telecom Protocole de lancement d'une application logicielle a distance et de reservation de ressources reseau avec qualite de service
CN1421103A (zh) * 1999-11-05 2003-05-28 Mci全球通讯公司 利用端对端资源保存协议信令给因特网协议电话提供服务质量的方法
US7631039B2 (en) * 2000-12-01 2009-12-08 Radvision Ltd. Initiation and support of video conferencing using instant messaging
US20020071540A1 (en) * 2000-12-13 2002-06-13 Cuseeme Networks, Inc. Application service provider configuration and method for a conferencing environment
US7266594B2 (en) * 2001-11-07 2007-09-04 Microsoft Corporation Method and system for configuring a computer for real-time communication
KR100899755B1 (ko) * 2003-02-15 2009-05-27 삼성전자주식회사 이동통신 네트워크를 통한 인스턴트 메시지 서비스 방법및 시스템
US20040215723A1 (en) * 2003-04-22 2004-10-28 Siemens Information Methods and apparatus for facilitating online presence based actions
US7170991B2 (en) * 2003-08-25 2007-01-30 Cisco Technology, Inc. Method and system for utilizing proxy designation in a call system
US20050221813A1 (en) * 2004-04-05 2005-10-06 Jarno Rajahalme System and method for initiating auxiliary communication interfaces via a primary communication interface

Also Published As

Publication number Publication date
NO20053478A (no) 2006-12-11
EP1908216A1 (en) 2008-04-09
WO2007011234A1 (en) 2007-01-25
CN101223730B (zh) 2011-05-04
DE602006011900D1 (de) 2010-03-11
ATE456215T1 (de) 2010-02-15
ES2336829T3 (es) 2010-04-16
EP1908216B1 (en) 2010-01-20
CN101223730A (zh) 2008-07-16
US20070022201A1 (en) 2007-01-25
US7664490B2 (en) 2010-02-16
NO20053478D0 (no) 2005-07-15

Similar Documents

Publication Publication Date Title
EP1908216B1 (en) Method for instant scheduling of conference calls
US7436428B2 (en) System and method for including participants in a conference call
EP1517506B1 (en) Method and system for improving establishing of a multimedia session
CN1810029B (zh) 设立会晤和会议的方法
US20070041366A1 (en) Distributed conference bridge
US20070050448A1 (en) Method and system for information collaboration over an IP network via handheld wireless communication devices
US20060031291A1 (en) System and method of video presence detection
US20070226299A1 (en) Method and system for providing an instant messaging quorum monitoring service
US8379544B2 (en) Communications
EP1470491A2 (en) Multipoint audiovisual conferencing system
JP2005513870A (ja) テレビ会議コール設定
JP2005513606A (ja) サーバ呼び出しタイムスケジューリングテレビ会議
KR20040104526A (ko) 화상회의 시스템 아키텍처
JPH1198139A (ja) インターネット用コンファレンス管理装置及びそのシステム及びその方法
US20050130638A1 (en) System and method for simplified conference initiation
WO2011117563A1 (en) Video communication system
JP2011517175A (ja) 通信フロー混合ポリシーによる会議の確立
US20080137647A1 (en) VoIP terminal and method for providing multi-call service
CA2658851C (en) Integrating data with conversations
CN100508465C (zh) 具有网关功能的整合型信息系统及其工作方法
Kim et al. Design and Implementation of Desktop Video Conference System Based on Client-Server and P2P.
KR20030021221A (ko) 화상회의 제어 시스템

Legal Events

Date Code Title Description
MM1K Lapsed by not paying the annual fees