NO319805B1 - System og fremgangsmate for forenklet initiering av konferanser - Google Patents

System og fremgangsmate for forenklet initiering av konferanser Download PDF

Info

Publication number
NO319805B1
NO319805B1 NO20035562A NO20035562A NO319805B1 NO 319805 B1 NO319805 B1 NO 319805B1 NO 20035562 A NO20035562 A NO 20035562A NO 20035562 A NO20035562 A NO 20035562A NO 319805 B1 NO319805 B1 NO 319805B1
Authority
NO
Norway
Prior art keywords
endpoints
call
preferred
terminating
users
Prior art date
Application number
NO20035562A
Other languages
English (en)
Other versions
NO20035562D0 (no
NO20035562L (no
Inventor
Thies Schrader
Original Assignee
Tandberg Telecom As
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Tandberg Telecom As filed Critical Tandberg Telecom As
Priority to NO20035562A priority Critical patent/NO319805B1/no
Publication of NO20035562D0 publication Critical patent/NO20035562D0/no
Priority to EP04775095A priority patent/EP1692867A1/en
Priority to CN2004800368323A priority patent/CN1906940B/zh
Priority to JP2006543754A priority patent/JP2007516674A/ja
Priority to PCT/NO2004/000329 priority patent/WO2005057924A1/en
Priority to US10/983,973 priority patent/US20050130638A1/en
Publication of NO20035562L publication Critical patent/NO20035562L/no
Publication of NO319805B1 publication Critical patent/NO319805B1/no

Links

Classifications

    • HELECTRICITY
    • H04ELECTRIC COMMUNICATION TECHNIQUE
    • H04MTELEPHONIC COMMUNICATION
    • H04M7/00Arrangements for interconnection between switching centres
    • H04M7/0024Services and arrangements where telephone services are combined with data services
    • H04M7/003Click to dial services
    • HELECTRICITY
    • H04ELECTRIC COMMUNICATION TECHNIQUE
    • H04MTELEPHONIC COMMUNICATION
    • H04M7/00Arrangements for interconnection between switching centres
    • H04M7/006Networks other than PSTN/ISDN providing telephone service, e.g. Voice over Internet Protocol (VoIP), including next generation networks with a packet-switched transport layer

Landscapes

  • Engineering & Computer Science (AREA)
  • Signal Processing (AREA)
  • Computer Networks & Wireless Communication (AREA)
  • General Engineering & Computer Science (AREA)
  • Data Exchanges In Wide-Area Networks (AREA)
  • Telephonic Communication Services (AREA)
  • Two-Way Televisions, Distribution Of Moving Picture Or The Like (AREA)
  • Electrical Discharge Machining, Electrochemical Machining, And Combined Machining (AREA)

Description

Oppfinnelsens område
Den foreliggende oppfinnelse relaterer seg til å initialisere, rute og planlegge konferanser.
Oppfinnelsens bakgrunn
Konvensjonelle konferansesystemer omfatter et antall av endepunkter som kommuniserer samtidsvideo, audio og/eller da-tastrømmer over og mellom forskjellige nettverk så som WAN, LAN og linjesvitsjede nettverk.
Et antall av konferansesystemer som befinner seg ved forskjellige steder kan delta i den samme konferanse, vanlig-vis gjennom en eller flere MCU'er (Multipoint Control Unit) som utfører blant annet svitsjefunksjoner for å tillate au-diovisuelle terminaler og kommunisere seg imellom på en god måte.
Idet videokonferanser involverer forskjellige ressurser og utstyr som samtidig opererer seg imellom ved forskjellige lokasjoner og med forskjellig kapabiliteter, vil det være et behov for muligheten av å håndtere ressurser involvert både for planlagte og ad-hoc videokonferanser. Ordet planlegge (schedule) eller planlegger (scheduler) skal også forstås å inkludere og sette opp ad-hoc-møter eller anrop for å sikre at alle nødvendige ressurser er tilgjengelig for anropet.
Konferansesystemer er derfor ofte forsynt med et styrings-verktøy. Styringsverktøyet kan blant annet inkludere en ressursplanlegger. Ressursplanleggeren er en modul som blir brukt for å planlegge eller å bestille ressurser på et hvilket som helst tidspunkt. Ressursplanleggeren vil tillate en bruker å forespørre ressursbruk på et gitt tidspunkt, og enten tillate eller avslå bruken på dette tids-punktet. Ressursplanleggere blir ofte brukt for å planlegge bruken av møterom, nettverksressurser, videosystemer, etc. Ressursplanleggeren må være forbundet til en database som inneholder oppdatert informasjon med hensyn til alle tilgjengelige ressurser så som MCU'er, gateways, rutere, endepunkter, etc.
En ressursplanlegger kan for eksempel fremskaffe system- og ressursoversikt og tillate brukeren å skape, editere og slette reservasjoner, reservere ressurser for innvalgdel-takere og spesifisere båndbredde og nettverkssettinger. Ressursplanleggeren kan også støtte automatisk anropsruting - automatisk velge bruk av punkt-til-punkt (point-to-point)-forbindelse eller inkludere en eller flere MCU'er. Ressursplanleggeren vil normalt operere med et intuitivt web-grensesnitt som ikke krever noen tilleggsinstallasjon på brukerens terminal bortsett fra en alminnelig web-browser.
Patentsøknaden NO 20032859 fremviser et nærvær/Instant Messaging System forbundet med planlegging og fullføring av en konferanse. Nærvær og IM-applikasjoner er kjent som applikasjoner som indikerer hvorvidt noen eller noe er til stede eller ikke. En såkalt "buddy-liste" på en brukerterminal viser nærværet av personer eller systemer (buddies) som har blitt lagt til listen. Listen indikerer om "buddy" er til stede eller ikke (logget på datamaskinen, arbeider, tilgjengelig, ledig eller en annen status). Nærværsfunk-sjonaliteten skaper en følelse av nærvær også med mennesker eller objekter som er lokalisert i andre bygninger, byer eller land.
Ved å forbinde en nærværsapplikasjon til ressursplanleggeren vil en første bruker være i stand til å se om en andre bruker er til stede {ikke opptatt med andre ting). Samtidig kan et ledig konferansesystem bli valgt i henhold til prioritetslista for den andre bruker. Dette vil gi en ny ad-hoc-mulighet til vanlige ressurser idet unødvendige anrop (som følge av ignorering av nærværsinformasjon) unngås, og manuelle forhandlinger gjennom alternativ kommunikasjon før anropet vil være nødvendig. Et dobbeltklikk på en "buddy" i en "buddyliste" kan for eksempel utføre en umiddelbar initialisering av et anrop til "buddy'en" ved bruk av de mest foretrukne ledige systemer assosiert med "buddy'en".
I NO 20032859 derimot vil et anrop kun kunne utføres til brukere som allerede er definert i "buddy-lista". Oppfinnelsen antar også at en presens-/IM-applikasjon er installert i brukerterminalen. En løsning for å etablere konferanseanrop ved bruk av en "one-click"-løsning er antydet i US 6,351,762 Bl (Ludwig et al.), men denne løsningen lider også fra problemet relatert til nærværet av informasjon for de inviterte parter idet den er basert på bruken av innlog-gingsinformasjon for inviterte deltakere. Således støtter den beskrevne løsningen seg på informasjon som ikke nødven-digvis er tilgjengelig, og videre vil koplingen mellom "one-click"-knappen som representerer parter og en database kontinuerlig måtte oppdateres.
Et annet problem er at det kan være vanskelig å lokalisere og finne personer, og selv når en person er lokalisert vil nødvendig informasjon for å initialisere et anrop (for eksempel oppringningsprefiks (retningsnummer), gateway som skal brukes - om i det hele tatt nødvendig - MCU'er brukt som gateway, etc. kan mangle.
Nok et problem er at direkte ad-hoc-anrop innenfor kjent teknikk krever at den samme protokollen blir brukt på både originerende og terminerende side. Som et eksempel kan SIP URL'er bli brukt for ad-hoc-anrop mellom SIP-endepunkter, men dette er ikke mulig for anrop mellom SIP og H.323-endepunkter eller SIP og H.320-endepunkter. Et anrop mellom endepunkter som opererer ved forskjellige protokoller krever en eller flere mellomliggende gateways hvis ressurser må bli booket, og ingen løsninger som viser ressursplanlegging i forbindelse med "one-click"-anrop er kjent innenfor det tekniske område.
Sammendrag for oppfinnelsen
Det er en hensikt ved den foreliggende oppfinnelse å skaffe til veie en fremgangsmåte og et system som unngår de ovenfor beskrevne problemer. Trekkene definert i de vedlagte selvstendige kravene karakteriserer denne fremgangsmåte og system.
Den foreliggende oppfinnelse fremviser spesielt en fremgangsmåte for å rute og etablere et anrop eller en konferanse fra en originerende bruker til en eller flere terminerende brukere der hver er assosiert med en eller flere respektive endepunkter, hvorved når en aktiverer en URL (Universal Resource Locators) med et unikt anropsprefiks, utføres de etterfølgende trinn: • Forespørre et styringsverktøy om å bestemme en tilgjengelig rute for ressurser mellom en foretrukket en av den ene eller flere endepunkter assosiert med den originerende bruker og en respektivt foretrukket én av den ene eller flere endepunkter, respektive assosiert med den ene eller flere terminerende brukere. • Bestemme ved hjelp av en rutingmodul inkludert i nevnte styringsverktøy et antall av ruter mellom nevnte foretrukne én av den ene eller flere endepunkter assosiert med den originerende bruker og nevnte respektive foretrukne én av den ene eller flere endepunkter respektivt assosiert med den ene eller flere terminerende brukere basert på kapabiliteter og for-bindelsesdata lagret i en database for de respektive endepunkter og nevnte ressurser, og tilegne en kostverdi til hver av nevnte antall ruter som representerer en forsinkelse, båndbredde og/eller pålitelighet.
Å bestemme ved bruk av en planleggingsmodul inkludert i nevnte styringsverktøy, hvilke av de nevnte antall ruter hvis ressurser for øyeblikket og/eller i nær
fremtid vil være ledige basert på statusdata for nevnte ressurser lagret i nevnte database, og velge en rute som blant annet har den laveste kostnadsverdien som nevnte tilgjengelige rute.
Etablere anropet eller konferansen fra nevnte foretrukne ene av et eller flere endepunkter assosiert med den originerende bruker til nevnte respektive foretrukne ene av ett eller flere endepunkter respektive assosiert med en eller flere terminerende bruker gjennom nevnte bestemte tilgjengelig rute.
Oppfinnelsen fremviser også et korresponderende system som utfører de ovenfor beskrevne fremgangsmåter.
Kort beskrivelse av tegningene
For å gjøre oppfinnelsen enklere forståelig vil en i disku-sjonen som følger få støtte ved de vedlagte tegninger; Figur 1 er et blokkdiagram som viser de forskjellige ele-menter involvert i en eksemplifisert utførelsesform for den foreliggende oppfinnelse. Figur 2 er et flytskjema som illustrerer trinnene for en fremgangsmåte i henhold til et aspekt ved den foreliggende oppfinnelse.
Beste variant for utførelse av oppfinnelsen
I det etterfølgende vil den foreliggende oppfinnelse bli diskutert ved å beskrive en foretrukket utførelsesform støttet av de vedlagte tegninger. En fagmann på området vil imidlertid finne andre applikasjoner og modifikasjoner innenfor omfanget av oppfinnelsen som er definert i de vedlagte selvstendige kravene.
Den foreliggende oppfinnelse foreslår bruk av en spesiell type URL'er i en konvensjonell web-browser for å initialisere et ad-hoc-konferanseanrop fra en brukerterminal. URL'er (Universal Resource Locators) blir brukt for å iden-tifisere ressurser i et nettverk (typisk internett). URL'er eksisterer for blant annet ftp- og http-lokasjoner. For eksempel når en klikker på http:// www. tandberg. net/, så vil web-browser forespørre stedet med adressen www. tandberg. net om å laste ned innholdet på siden til web-browserens terminal ved bruk av http-protokoll, og innholdet vil etter nedlasting vise seg på skjermen. Konvensjonelt, når en klikker på en lenke (link) i en web-browser blir en innholdshåndterer forespurt om å analysere URL'en for å bestemme karakteristikkene for lenken og initialisere videre handlinger i henhold til innholdet. Således er det også tillatt med URL'er som ikke går direkte til lokasjoner, men initialiserer en bestemt tjeneste eller applikasjon på det lokale systemet. Slike URL'er inkluderer prefikser som indikerer servicen som skal brukes. Eksempler er mailto-links (post-til-lenker) som starter ved å skape en e-postmelding til en spesifikk person. I En post-til-lenke er en html-kode typisk representert ved anker-merket <a> med en hyperlink attributt (href) som inkluderer prefikset "mailto", (send-til) etterfulgt av et kolon og en e-postadresse, for eksempel <a href =
" mailto:name@domain">text</a>. Når en klikker på en send-til-lenke vil frasen "mailto" utføre oppstart av en forhåndsbestemt e-postapplikasjon assosiert med web-browseren for å håndtere send-til-lenken (om e-postapplikasjonen ikke allerede kjører) og skape en ny tom e-post med den gitte e-postadressen satt inn i adressefeltet for e-posten. På denne måten vil brukeren ikke trenge å bry seg om e-postadressen for mottakeren av e-posten eller hvilken type av e-postapplikasjon web-browseren eller terminalen anven-der.
I henhold til den foreliggende oppfinnelse vil et spesielt konferanseprefiks bli brukt innenfor URL for å initiere et ad-hoc-konferanseanrop fra en web-browser. I tillegg til å indikere forbindelsestypen vil prefikset også fordelaktig inkludere informasjon for hvilke typer konferanseanrop som skal initialiseres. Eksempler på anropsforbindelser call links) kan være: dial-h323:0012121212012@gatekeeper
dial-h320:+l (555) 1231234
dial-sip:user@company.com
Med referanse til den første forbindelsen, indikerer "dial", at en telefoneringstjeneste er i ferd med å bli initialisert, "h323" indikerer at den etterfølgende adresse er en H. 323-adresse og " 0012121212012(| qatekeeper" er adressen for endepunktet som anropes assosiert méd den gitte gatekeeper. Dersom brukeren eller web-browserens terminal (for eksempel en PC, PDA eller mobiltelefon) har forhåndsdefinert et foretrukket konferanseendepunkt vil et klikk på en oppringt lenke/forbindelse (dial-link) definere et originerende og et terminerende endepunkt. I tilfelle av at en har forhåndsdefinert mer enn ett foretrukket endepunkt vil det mest foretrukne nåværende ledige endepunkt bli valgt som det originerende endepunkt.
Minimum tilgjengelig informasjon som er nødvendig for å initialisere et anrop eller konferanse mellom to endepunkter er unik identifikasjon av det terminerende system som anropes. Men, i forbindelse med konferanse vil identifikasjon av endepunktene ikke alltid være tilstrekkelig for å sette opp et anrop, og i noen tilfeller blant annet som følge av IP-begrensninger og brannmur/NAT-hindringer vil en identifikasjon ikke være mulig. Mellomliggende ressurser så som gateways, MCU'er, hvilke båndbredder som skal brukes, endepunktkapabiliteter, etc. må bestemmes for å skaffe til veie en stabil forbindelse med en adekvat kvalitet, eller til og med for å være i stand til å etablere en forbindelse i det hele tatt. Konvensjonelt vil dette skaffes til veie manuelt gjennom et brukergrensesnitt for styringsverk-tøyet. En administrator vil så måtte bestemme på forhånd de nødvendige ressurser for et planlagt anrop eller konferanse basert på sin kunnskap om de deltakende endepunkter og de tilgjengelige ressurser. I tilfelle av ad-hoc-konferanser derimot vil ruting og planlegging av ressurser måtte bli utført automatisk.
I henhold til den foreliggende oppfinnelse vil innholds-håndtereren derfor også sende en forespørsel til et sty-ringsverktøy for å skaffe til veie en automatisk ruting og ressursplanlegging for anropet mellom deltakerne ved iden-tifisering av et anropsprefiks i en aktivert URL. Rutingen og ressursplanleggingen kan også bli utført ved andre applikasjoner så som frittstående moduler, for eksempel tilgjengelig gjennom et nærvær/IM-applikasjon installert på brukerens terminal, men for enkelhets skyld vil begrepet styringsverktøy bli brukt i det etterfølgende.
Når styringsverktøy mottar forespørselen fra innholdsleve-randøren vil det første trinnet være å innsamle registrerte data om endepunktene involvert fra en database som lagrer kapabiliteter fra endepunkter og andre ressurser så som gateways og MCU'er. Kapabilitetene for endepunktene vil så bestemme de nødvendige ressurser for å etablere anropet. Som et eksempel, dersom det originerende endepunktet er et H.323-endepunkt, og det terminerende endepunkt er et H.323-endepunkt, vil mellomliggende gateway være nødvendig. Videre, dersom anropet er et konferanseanrop mellom et fler-tall endepunkter vil en MCU være nødvendig. Styringsverk-tøyet vil så generere en liste av mulige ruter mellom de deltakende endepunkter basert på kapabiliteter og forbin-delsesdata innhentet fra databasen. Rutene inkluderer mellomliggende noder mellom endepunktene og forbindelsestyper (IP, ISDN) mellom dem. Listen er fordelaktig arrangert i en prioritert rekkefølge avhengig av kostnader assosiert med hver rute. Kostnaden kan bli utledet fra et sett av nettverksparametre som representerer for eksempel forsinkelse, båndbredde, pålitelighet, etc.
Denne listen tar ikke hensyn til hvorvidt ressursene for tiden er tilgjengelige eller ikke. Planleggingsegenskapene for styringsverktøyet er i stand til å bestemme dette. En planleggermodul vil alltid være oppdatert på den nåværende og fremtidige status for sine assosierte konferanseressur-ser. Denne informasjonen blir også lagret i en database enten separert fra eller integrert i den ovenfor nevnte da-tabaselagrings kapabiliteter. Den øverste ruten i den pri-oriterte listen som har alle de inkluderte ressurser tilgjengelige nå og i en forhåndsdefinert periode fremover i tid, vil så bli valgt. Planleggingsmodulen vil også booke ressurser i en fastsatt varighet på for eksempel 10 minut-ter for å sikre at anropet har aksess til ressurser i et minimum av tid. Den planlagte tiden blir fordelaktig utvi-det fortløpende idet konferanseanropet fortsetter.
Det endelige trinn for styringsverktøyet vil være å virke-lig initialisere et anrop ved bruk av den valgte rute. Oppsettsprosedyren blir utført ved å utstede kommandoer til det originerende endepunktet og de andre valgte ressurser på en tilsvarende måte som for en hvilken som helst annen konferanse planlagt av et styringsverktøy.
Merk at selv om den eksemplifiserte utførelsesformen over beskriver en en-til-en-forbindelse, vil også oppfinnelsen være anvendbar for ad-hoc flersteds (multi-site) konferanser initialisert av en bruker. Den oppringte forbindelsen (the dial-link) kan da inkludere en gruppe av originerende endepunkter eller brukeren kan klikke på flere oppringsforbindelser (dial.links) der alle deltar i den samme konferanse. Oppfinnelsen er ikke begrenset til konvensjonell videokonferanse. En eller flere av deltakerne kan være web-deltakere som bruker en PC eller personlig da-tamaskinanordning som konferanseendepunkt. Dersom den originerende bruker er en web-deltaker vil det originerende endepunktet være web-browserens terminal i seg selv, og det er ikke noe behov for å forhåndsdefinere et foretrukket endepunkt .
For en bruker vil den foreliggende oppfinnelse fremtre en-kel og intuitiv. Idet et oppringt URL implisitt vil inkludere all nødvendig informasjon for ruting av et anrop, vil et enkelt klikk på en lenke (link) i en web-browser være tilstrekkelig for å etablere et anrop til en andre part eller til en gruppe av parter. Oppringte forbindelser (dial-links) vil være passende for å sette inn for eksempel kontaktinformasjon på et foretak eller et personlig web-sted, eller i e-poster.

Claims (12)

1. En fremgangsmåte for å rute og etablere et anrop eller en konferanse fra en originerende bruker til en eller flere terminerende brukere der hver er assosiert med en eller flere respektive endepunkter, karakterisert ved at når en aktiverer en URL (Universal Resource Locators) med et unikt anropsprefiks, utføres de etterfølgende trinn: forespørre et styringsverktøy om å bestemme en tilgjengelig rute for ressurser mellom en foretrukket én av den ene eller flere endepunkter assosiert med den originerende bruker og en respektivt foretrukket én av den ene eller flere endepunkter respektivt assosiert med den ene eller flere terminerende brukere, bestemme ved hjelp av en rutingmodul inkludert i nevnte styringsverktøy et antall av ruter mellom nevnte foretrukne én av den ene eller flere endepunkter assosiert med den originerende bruker og nevnte respektive foretrukne én av den ene eller flere endepunkter respektivt assosiert med en av den ene eller flere terminerende brukere basert på kapabiliteter og forbindel-sesdata lagret i en database for de respektive endepunkter og nevnte ressurser, og tilegne en kostnads-verdi til hver av nevnte antall ruter som representerer en forsinkelse, båndbredde og/eller pålitelighet, bestemme ved bruk av en planleggingsmodul inkludert i nevnte styringsverktøy, hvilke av de nevnte antall ruter hvis ressurser for øyeblikket og/eller i nær fremtid vil være ledige basert på statusdata for nevnte ressurser lagret i nevnte database, og velge en rute som blant annet har den laveste kostnadsverdien som nevnte tilgjengelige rute, etablere anropet eller konferansen fra nevnte foretrukne en av den ene eller flere endepunkter assosiert med den originerende bruker til nevnte respektive foretrukne en av den ene eller flere endepunkter respektive assosiert med en eller flere terminerende bruker gjennom nevnte bestemte tilgjengelig rute.
2. En fremgangsmåte i henhold til krav 1, karakterisert ved at nevnte unike prefiks i nevnte URL blir etterfulgt av en respektiv identifikasjon av den terminerende ene eller flere brukere, eller den ene eller flere brukere, eller den ene eller flere endepunkter respektivt assosiert med nevnte ene eller flere terminerende brukere.
3. En fremgangsmåte i henhold til krav 1, karakterisert ved at nevnte unike perfiks i nevnte URL blir etterfulgt av en identifikasjon av en . gruppe av terminerende ene eller flere brukere eller en gruppe av den ene eller flere endepunkter respektive assosiert med nevnte ene eller flere terminerende brukere.
4. En fremgangsmåte i henhold til et av de foregående kravene, karakterisert ved at nevnte planleggingsmodul er tilpasset til å bestille ressurser inkludert i nevnte tilgjengelige rute for en forhåndsbestemt tidsperi-ode og forløpende bestille opp igjen ressursene idet anropet eller konferansen fortsetter.
5. En fremgangsmåte i henhold til et av de foregående krav, karakterisert ved at trinnet av å etablere anropet eller konferansen videre inkluderer: å utstede oppsettskommandoer til nevnte foretrukne ene av det ene eller flere endepunkter assosiert med den originerende bruker for initialisering av nevnte anrop eller konferanse gjennom nevnte bestemte tilgjengelige rute.
6. Et system for å rute og etablere et anrop eller en konferanse fra en originerende bruker til en eller flere terminerende brukere der hver er assosiert med en eller flere respektive endepunkter, karakterisert ved at systemet er basert på en URL (Universal Resource Locators) med et unikt anropsprefiks og videre omfatter de følgende moduler: en rutingmodul egnet for å bestemme et antall ruter mellom en foretrukket én av den ene eller flere endepunkter assosiert med den originerende bruker og en respektivt foretrukket én av den ene eller flere endepunkter, respektivt assosiert med den ene eller flere terminerende brukere basert på kapabiliteten og for-bindelsesdata lagret i en database for de respektive endepunkter og nevnte ressurser, og videre tilpasset å tilegne en kostverdi til hver av nevnte antall ruter som representerer en forsinkelse, båndbredde og/eller pålitelighet, en planleggingsmodul tilpasset for å bestemme hvilke av de nevnte antall ruter hvis ressurser for øyeblikket og/eller i nær fremtid vil være ledige basert på statusdata for nevnte ressurser lagret i nevnte database, og velge en rute som blant annet har den laveste kostnadsverdien som nevnte tilgjengelige rute, en anropsmodul tilpasset for å etablere anropet eller konferansen fra nevnte foretrukne ene av det ene eller flere endepunkter assosiert med den originerende bruker til nevnte respektive foretrukne ene av det ene eller flere endepunkter respektive assosiert med den ene eller flere terminerende brukere gjennom nevnte foretrukne rute.
7. Et systera i henhold til krav 6, karakterisert ved at nevnte unike prefiks i nevnte URL blir etterfulgt av en respektiv identifikasjon av den terminerende ene eller flere brukere eller den ene eller flere endepunkter respektivt assosiert med nevnte ene eller flere terminerende brukere.
8. Et system i henhold til krav 6, karakterisert ved at nevnte unike prefiks i nevnte URL blir etterfulgt av en identifikasjon av en gruppe av de terminerende ene eller flere brukere eller en gruppe av det ene eller flere endepunkter respektivt assosiert med nevnte ene eller flere terminerende brukere.
9. Et system i henhold til krav 6-8, karakterisert ved at nevnte planleggingsmodul videre er tilpasset å bestille ressurser inkludert i nevnte tilgjengelige rute for en forhåndsbestemt tidsperi-ode, og fortløpende bestille om igjen idet anropet eller konferansen fortsetter.
10. Et system i henhold til kravene 6-9, karakterisert ved at nevnte anropsmodul videre er tilpasset til å utstede oppsettkommandoer til nevnte foretrukne ene av det ene eller flere endepunkter assosiert med den originerende bruker for å initialisere nevnte anrop eller konferanse gjennom nevnte bestemte tilgjengelige rute.
11. Et system i henhold til et av kravene 6 - 10, karakterisert ved at nevnte URL fremtrer i en web-browser i nevnte foretrukne ene av det ene eller flere endepunkter assosiert med den originerende bruker eller i en PC, mobiltelefon eller PDA som ikke deltar i anropet eller konferansen.
12. Et system i henhold til et av kravene 6-11, karakterisert ved at nevnte rutingmodul, anropsmodul og planleggingsmodul er integrert i et sty-ringsverktøy.
NO20035562A 2003-12-12 2003-12-12 System og fremgangsmate for forenklet initiering av konferanser NO319805B1 (no)

Priority Applications (6)

Application Number Priority Date Filing Date Title
NO20035562A NO319805B1 (no) 2003-12-12 2003-12-12 System og fremgangsmate for forenklet initiering av konferanser
EP04775095A EP1692867A1 (en) 2003-12-12 2004-10-29 System and method for simplified conference initiation
CN2004800368323A CN1906940B (zh) 2003-12-12 2004-10-29 用于简化会议启动的系统和方法
JP2006543754A JP2007516674A (ja) 2003-12-12 2004-10-29 会議の開始を単純化するためのシステムと方法
PCT/NO2004/000329 WO2005057924A1 (en) 2003-12-12 2004-10-29 System and method for simplified conference initiation
US10/983,973 US20050130638A1 (en) 2003-12-12 2004-11-08 System and method for simplified conference initiation

Applications Claiming Priority (1)

Application Number Priority Date Filing Date Title
NO20035562A NO319805B1 (no) 2003-12-12 2003-12-12 System og fremgangsmate for forenklet initiering av konferanser

Publications (3)

Publication Number Publication Date
NO20035562D0 NO20035562D0 (no) 2003-12-12
NO20035562L NO20035562L (no) 2005-06-13
NO319805B1 true NO319805B1 (no) 2005-09-19

Family

ID=30439650

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
NO20035562A NO319805B1 (no) 2003-12-12 2003-12-12 System og fremgangsmate for forenklet initiering av konferanser

Country Status (6)

Country Link
US (1) US20050130638A1 (no)
EP (1) EP1692867A1 (no)
JP (1) JP2007516674A (no)
CN (1) CN1906940B (no)
NO (1) NO319805B1 (no)
WO (1) WO2005057924A1 (no)

Families Citing this family (21)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
CN1933482B (zh) * 2005-09-16 2010-08-11 腾讯科技(深圳)有限公司 一种发起语音通话的方法
US9998585B2 (en) * 2005-10-05 2018-06-12 SITO Mobile R&D IP, LLC Content selection and delivery of complementary information
US9338399B1 (en) * 2006-12-29 2016-05-10 Aol Inc. Configuring output controls on a per-online identity and/or a per-online resource basis
US8275107B2 (en) * 2007-03-14 2012-09-25 Microsoft Corporation Techniques for managing a multimedia conference call
US9912766B2 (en) * 2007-03-23 2018-03-06 Yahoo Holdings, Inc. System and method for identifying a link and generating a link identifier for the link on a webpage
US8805747B2 (en) 2007-12-07 2014-08-12 Z-Firm, LLC Securing shipment information accessed based on data encoded in machine-readable data blocks
US8521656B2 (en) 2007-12-07 2013-08-27 Z-Firm, LLC Systems and methods for providing extended shipping options
US8818912B2 (en) 2007-12-07 2014-08-26 Z-Firm, LLC Methods and systems for supporting the production of shipping labels
US8527429B2 (en) 2007-12-07 2013-09-03 Z-Firm, LLC Shipment preparation using network resource identifiers in packing lists
US8126821B2 (en) * 2008-01-04 2012-02-28 Z-Firm, LLC Methods and systems for supporting the production of shipping labels
US10417726B2 (en) * 2007-12-07 2019-09-17 The Descartes Systems Group Inc. Methods and systems for producing shipping labels
US7409353B1 (en) * 2007-12-07 2008-08-05 Z-Firm Llc Methods and systems for producing shipping labels
US8812409B2 (en) 2007-12-07 2014-08-19 Z-Firm, LLC Reducing payload size of machine-readable data blocks in shipment preparation packing lists
US8346231B1 (en) 2008-01-08 2013-01-01 West Corporation Method and apparatus for establishing a conference call session with a wireless device
EP2504995A4 (en) * 2009-12-02 2015-03-25 Vidyo Inc SYSTEMS AND METHOD FOR COMBINING IMMEDIATE MESSAGE AND VIDEO COMMUNICATION SYSTEMS
JP2011199847A (ja) * 2010-02-25 2011-10-06 Ricoh Co Ltd 会議システムの端末装置、会議システム
CA2838067A1 (en) 2011-06-08 2012-12-13 Vidyo, Inc. Systems and methods for improved interactive content sharing in video communication systems
US9319634B2 (en) * 2012-07-18 2016-04-19 Polycom, Inc. Facilitating multi-party conferences, including allocating resources needed for conference while establishing connections with participants
WO2014043165A2 (en) 2012-09-11 2014-03-20 Vidyo, Inc. System and method for agent-based integration of instant messaging and video communication systems
US20170098211A1 (en) * 2015-10-05 2017-04-06 @Pay Ip Holdings Llc System and method for gift cards integration with payment
US11227252B1 (en) 2018-09-28 2022-01-18 The Descartes Systems Group Inc. Token-based transport rules

Family Cites Families (21)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
JPH0795552A (ja) * 1993-09-20 1995-04-07 Fujitsu Ltd テレビ会議ネットワーク管理システム
US5689641A (en) * 1993-10-01 1997-11-18 Vicor, Inc. Multimedia collaboration system arrangement for routing compressed AV signal through a participant site without decompressing the AV signal
CA2150060C (en) * 1994-07-08 2000-01-11 John T. Biggs Seamless multimedia conferencing system using enhanced endpoint devices
US5825658A (en) * 1995-09-14 1998-10-20 Vlsi Technology, Inc. Method and a system for specifying and automatically analyzing multiple clock timing constraints in a VLSI circuit
US5825858A (en) * 1996-05-01 1998-10-20 Siemens Business Communication Systems, Inc. Collaborative conference bridges
US6237009B1 (en) * 1996-10-11 2001-05-22 Sun Microsystems, Inc. Lease renewal service
US5916302A (en) * 1996-12-06 1999-06-29 International Business Machines Corporation Multimedia conferencing using parallel networks
FR2766037B1 (fr) * 1997-07-10 2001-03-02 Bull Sa Communateur a autonomie d'acheminement et systeme de videoconference utilisant un tel commutateur
US6154463A (en) * 1997-08-26 2000-11-28 Lucent Technologies, Inc. System and method for multicast conferencing and online discussion groups
JP2933905B1 (ja) * 1998-02-04 1999-08-16 株式会社エイ・ティ・アール環境適応通信研究所 マルチキャスト通信システム
US6678264B1 (en) * 1999-06-30 2004-01-13 Nortel Networks Limited Establishing connections with a pre-specified quality of service across a communication network
EP1137236A1 (en) * 2000-03-24 2001-09-26 BRITISH TELECOMMUNICATIONS public limited company Processing network address identifiers
KR100752038B1 (ko) * 2000-11-28 2007-08-23 주식회사 케이티 멀티미디어 회의를 위한 동적 멀티캐스트 트리의 알티피요소 선정 방법
EP1380166A1 (en) * 2001-02-16 2004-01-14 Sonic Telecom, Ltd. An alternative network service for video conferencing applications
US7266091B2 (en) * 2001-02-28 2007-09-04 The Trustees Of Columbia University In City Of New York System and method for conferencing in inter/intranet telephony
US7035230B1 (en) * 2001-07-11 2006-04-25 Cisco Technology, Inc. System and method for bandwidth and conference resource reservation
US6633324B2 (en) * 2001-07-31 2003-10-14 Forgent Networks, Inc. System and method for video call configuration and scheduling
US20030202088A1 (en) * 2002-04-25 2003-10-30 Knight Timothy D. Videoconference with a call center
US20040122951A1 (en) * 2002-12-18 2004-06-24 Andre Beck Method and apparatus for providing Web users with a click-to-contact service
US20030108030A1 (en) * 2003-01-21 2003-06-12 Henry Gao System, method, and data structure for multimedia communications
US7376129B2 (en) * 2003-10-29 2008-05-20 International Business Machines Corporation Enabling collaborative applications using Session Initiation Protocol (SIP) based Voice over Internet protocol Networks (VoIP)

Also Published As

Publication number Publication date
JP2007516674A (ja) 2007-06-21
WO2005057924A1 (en) 2005-06-23
NO20035562D0 (no) 2003-12-12
CN1906940B (zh) 2010-10-13
NO20035562L (no) 2005-06-13
EP1692867A1 (en) 2006-08-23
CN1906940A (zh) 2007-01-31
US20050130638A1 (en) 2005-06-16

Similar Documents

Publication Publication Date Title
NO319805B1 (no) System og fremgangsmate for forenklet initiering av konferanser
US7058689B2 (en) Sharing of still images within a video telephony call
JP4578806B2 (ja) マルチポイントオーディオビジュアル会議システム
US6677976B2 (en) Integration of video telephony with chat and instant messaging environments
KR100493785B1 (ko) 패킷데이터네트워크에서의통신설정방법
US8027335B2 (en) Multimedia access device and system employing the same
JP2004312730A (ja) ダイナミックな音声およびウェブ会議のスケジューリング、ブリッジング、同期化、および管理のための方法および装置
US20050027581A1 (en) System and method for setup of meetings and conferences
NO322831B1 (no) Fremgangsmate for oyeblikkelig planlegging av konferansesamtaler.
US20050129193A1 (en) Apparatus and method for a World Wide Web-based directory with automatic call capability
WO2011087377A1 (en) System and method for remotely controlling a video conferencing device
US7385621B2 (en) Private sharing of computer resources over an internetwork
US20070220111A1 (en) Personal communications browser client for remote use in enterprise communications
NO325064B1 (no) Kommunikasjonsklient
BRPI0722360A2 (pt) Método para possibilitar a um usuário que chama estabelecer uma sessão de cominicação com um usuário chamado, equipamento de rede para habilitar um usuário que chama, e, sistema de comunicação
NO319437B1 (no) Fremgangsmate for ad hoc buffer
US20060182130A1 (en) Method and system for establishing an audio/video communication session across zones
US8374106B2 (en) Method and apparatus for group calling in an IP-based communication system
JP4573357B2 (ja) 自動発呼ルーティング
JP2004186893A (ja) Lan外接続ipキーテレフォンシステム及びその端末と主装置並びにそのlan外接続方法
JP2007088862A (ja) 通信端末
US20040172452A1 (en) Service provider model for real-time services
US20100284396A1 (en) Communication system and method
TW571527B (en) Real-time network video interactive system and method
TWI376914B (en) Wireless network system and network connection method

Legal Events

Date Code Title Description
MM1K Lapsed by not paying the annual fees