NO319042B1 - Datamottakelse for infrarode signaler - Google Patents

Datamottakelse for infrarode signaler Download PDF

Info

Publication number
NO319042B1
NO319042B1 NO20000135A NO20000135A NO319042B1 NO 319042 B1 NO319042 B1 NO 319042B1 NO 20000135 A NO20000135 A NO 20000135A NO 20000135 A NO20000135 A NO 20000135A NO 319042 B1 NO319042 B1 NO 319042B1
Authority
NO
Norway
Prior art keywords
threshold value
input
data reception
circuit
output
Prior art date
Application number
NO20000135A
Other languages
English (en)
Other versions
NO20000135L (no
NO20000135D0 (no
Inventor
Raimund Pammer
Helmut Rieder
Original Assignee
Efkon Ag
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Efkon Ag filed Critical Efkon Ag
Publication of NO20000135D0 publication Critical patent/NO20000135D0/no
Publication of NO20000135L publication Critical patent/NO20000135L/no
Publication of NO319042B1 publication Critical patent/NO319042B1/no

Links

Classifications

    • HELECTRICITY
    • H04ELECTRIC COMMUNICATION TECHNIQUE
    • H04BTRANSMISSION
    • H04B10/00Transmission systems employing electromagnetic waves other than radio-waves, e.g. infrared, visible or ultraviolet light, or employing corpuscular radiation, e.g. quantum communication
    • H04B10/11Arrangements specific to free-space transmission, i.e. transmission through air or vacuum
    • H04B10/114Indoor or close-range type systems
    • HELECTRICITY
    • H04ELECTRIC COMMUNICATION TECHNIQUE
    • H04BTRANSMISSION
    • H04B10/00Transmission systems employing electromagnetic waves other than radio-waves, e.g. infrared, visible or ultraviolet light, or employing corpuscular radiation, e.g. quantum communication
    • H04B10/60Receivers
    • H04B10/66Non-coherent receivers, e.g. using direct detection
    • H04B10/69Electrical arrangements in the receiver
    • HELECTRICITY
    • H04ELECTRIC COMMUNICATION TECHNIQUE
    • H04BTRANSMISSION
    • H04B10/00Transmission systems employing electromagnetic waves other than radio-waves, e.g. infrared, visible or ultraviolet light, or employing corpuscular radiation, e.g. quantum communication
    • H04B10/60Receivers

Landscapes

  • Physics & Mathematics (AREA)
  • Electromagnetism (AREA)
  • Engineering & Computer Science (AREA)
  • Computer Networks & Wireless Communication (AREA)
  • Signal Processing (AREA)
  • Optical Communication System (AREA)
  • Amplifiers (AREA)
  • Burglar Alarm Systems (AREA)
  • Electronic Switches (AREA)
  • Devices For Checking Fares Or Tickets At Control Points (AREA)

Description

Datamottakskrets for infrarødsignaler, omfattende flere inngangskretser, hver med
en fotodiode som infrarøddetektor, og en assosiert separat forsterker hvis signaler er tilført en summeringskrets for forhøyelse av nytteeffekt ved undertrykkelse av støysignaler.i Datasende- og datamottakskretser for infrarødsignaler, f.eks. for valg av program, lydstyrkeregulering osv. i fjernsynsapparater, er kjent. Også for veibomsystemer er det allerede foreslått en sender i infrarødområdet med halvleder-lyssendeelementer, som luminescensdioder eller laserdioder, istedenfor høyfrekvenssendere i desi- eller centimeterbølgelengdeområdet. Slike infrarød-dataoverføringssystemer kan drives med følgende modulasjonsformer:
AM amplitudemodulasjon
FM frekvensmodulasjon
PSK (Phase Shift Keying) faseskiftnøkling
ASK (Amplitude Shift Keying) amplitudeskiftnøkling
ASK-OOSK (ASK-On Off Shift Keying) ASK-på/av-skiftnøkling
PDM (Pulse Duration Modulation) pulsbreddemodulasjon
PPM (Pulse Phase Modulation) pulsfasemodulasjon
I datamottakskretsen blir det som infrarøddetektorer anvendt germanium- eller silisiumfotodioder, hvorved den resulterende "fotostrøm" blir forsterket og utnyttet. Dersom slike datamottakskretser blir anvendt i omgivelser med lite bakgrunnslys, f.eks. inne i en bygning, i skygge eller om natten, er det tilstrekkelig med en enkel forsterker og kompensasjonskretser for undertrykkelse av bakgrunnslysstrømmen. Ved økende bakgrunnslysstrøm, spesielt ved drift av mottakeren i direkte sollys,
blir disse tidligere kretsteknikkene imidlertid problematiske, og til sist ubrukelige,
da den høye bakgrunnslysstrømmen medfører blant annet en høy strømstøy, som nyttesignalstrømmen, som vanligvis ligger i nA-området, drukner i.
I GB 2 156 177 A er det vist en infrarødforsterker som i likhet med den innledende del av patentkrav 1 omfatter flere inngangskretser, hver med en fotodiode som
infrarøddetektor, og en assosiert separat forsterker hvis signaler er tilført en summeringskrets for forhøyelse av nytteeffekt ved undertrykkelse av støysignaler. Forsterkerne er homogene parti al forsterkere, hvis utganger er sammenført til et summeringspunkt.
Fra AT 376 083 B er det kjent en krets for undertrykkelse av elektromagnetiske forstyrrelser i infrarødmottaksinnretninger. Derved er det hver gang tilveiebrakt to grupper av parallellkoblede fotodioder, hvorved den ene dioden er forbundet med en positiv forsyningsspenning gjennom en formotstand-Rl, og den andre dioden er forbundet til jord gjennom |en formotstand. Fra den ene gruppen av fotodioder blir det tilført nyttésignaler med negativ polaritet gjennom en kondensator til inngangen på differensialforsterkeren, mens nyttésignaler med positiv polaritet blir forbundet til den andre inngangen av differensialforsterkeren. På denne måten skal nyttesignalene opptre summert på utgangen av differensialforsterkeren, mens en støystråling, som f.eks. kommer fra radiosendere, blir undertrykket. I en modifikasjon er ytterligere operasjonsforsterkere anordnet mellom kondensatorene
og inngangene for differensialforsterkeren DV, hvorved disse
operasjonsforsterkerne muliggjør en raskere signalbehandling, som såkalte transimpedansforsterkere.
Også ved kretsen for mottak av infrarødsignaler vist i US 5 355 242 A er det tilveiebrakt to grupper av parallellkoblede fotodioder, se fig. 1, hvis nyttésignaler er ledet gjennom transformatorer og kondensatorer til transimpedansforsterkere. Sekundærviklingene for transformatorene er motsatt viklet, for å oppnå nyttésignaler med positiv og negativ polaritet, som - i likhet med i AT 376.083 B - blir tilført gj-ennom transimpedansforsterkere etter først å passere et båndpassfilter. Utgangene for differensialforsterkerne er forbundet gjennom et lavpassfilter til inngangen på en ytterligere differensialforsterker, til hvis utgang det er tilsluttet en portkrets som virker som støysperre. Summeringen av nyttésignaler finner således sted i denne kretsen ved forbindelsespunktet mellom de parallellkoblede fotodiodene og primærviklingen for de aktuelle transformatorene.
En ulempe ved de kjente kretsene er at når flere infrarøddetektorer (fotodioder) blir koblet parallelt med hverandre for å øke nytteeffekten, øker også parallellkapasitansen for diodene, hvorigjennom også koblingsstigetidene og koblingsfalltidehe økes.
Hensikten med oppfinnelsen er å fremskaffe en datamottakskrets av den
innledningsvis nevnte typen, hvor det på den ene siden er oppnådd korte koblingsstigetider og koblingsfalltider, og hvor på den andre siden data-nyttesignal/støy-avstanden er stor, tross en høy strømstøy fremkalt av et høyt bakgrunnslys.
Denne hensikten blir i samsvar med oppfinnelsen oppnådd ved hjelp av en datamottakskrets av den innledningsvis nevnte typen, ved at de separate forsterkere er transistorforsterkere, hvorved transistorforsterkerne foreligger i emitterkobling, med respektive fotodioder parallellkoblet med emittermotstander, og hvorved deres kollektorer er forbundet gjennom koblingskondensatorer for dannelse et felles forbindelsespunkt, for derved å danne summeringskretsen.
Herved arbeider forsterkeren signalsynkront, men oppviser spontane støyfaser, som delvis adderes i summeringskretsen etter sannsynlighetsprinsippet og delvis oppheves. Derimot blir nyttesignalet addert lineært med lik fase i summeringskretsen. Til isammen stiger derved signaWstøyforholdet stadig med antallet av anvendte forsterkere.
Transistorene kan være enkle bipolartransistorer.
Ved hjelp av en fordelaktig utførelsesform av oppfinnelsen er det tilveiebrakt at utgangen for summeringskretsen er forbundet med en inngang til en komparator, hvis andre inngang er forbundet med utgangen for en terskelverdigenerator, hvis inngang er tilsluttet utgangen for summeringskretsen. På denne måten blir funksjonen for en AGC- (Automatic Gain Control)-forsterkerkrets simulert, idet effektsvake nyttésignaler blir undertrykket, dersom flere sendere er tilstede, som ved et bomsted i et veibomsystem, at det mottas bare den mest effektsterke senderen. Dette er av særlig betydning ved bomsystemer med flere kjørefelter og tilsvarende sendere, med henblikk på en "feltselektivitet".
I denne sammenhengen er det også gunstig dersom det er tilveiebrakt en hovedforsterker mellom utgangen for summeringskretsen og den ene inngangen til komparatorené, såvel som inngangen for terskelverdigeneratoren. På denne måten kan det dynamiske området for viderebehandling av nyttesignalet økes.
For automatisk innstilling av terskelverdi er det videre særlig fordelaktig at terskelverdigeneratoren ved hjelp av likeretting og glatting av utgangssignalet for summeringskretsen, henholdsvis eventuelt hovedforsterkeren, danner en sum av spissverdien og middelverdien av disse signalene i et forhåndsbestemt forhold, f.eks. 1:2, hvilken sum blir avgitt som terskelverdisignal på utgangen av terskelverdigeneratoren.
En særlig foretrukket, utførelsesform av inngangskretsen som er enkel i oppbygging, oppnås dersom infrarøddetektoren er fotodioder som er koblet parallelt med emittermotstander for transistorene. Fordelaktig er kondensatorene for summeringskretsene tilsluttet til kollektormotstandene for transistorene.
For dannelse av terskelverdien har det endelig vist seg som gunstig med henblikk på en kort responstid og en enkel realisering, dersom inngangen til terskelverdigeneratoren er forbundet over en diode og en motstand liggende i serie med jord, at forbindelsespunktet mellom dioden og motstanden er tilsluttet basis for en transistor, til hvilken det er tilsluttet en kondensator for lagring av spissverdien for det tilførte utgangssignalet fra summeringskretsen, henholdsvis eventuelt hovedforsterkeren, og at en ytterligere kondensator er tilsluttet til dioden, henholdsvis til kondensatoren, for oppnåelse.av de aktuelle terskelverdier over en spenningsdelerkobling.
Oppfinnelsen blir i det følgende videre forklart ved hjelp av foretrukkede utførelseseksempler fremstilt i tegningene, som den imidlertid, ikke skal innskrenkes til. Der viser:
-I I
fig. 1 en koblingskrets for en tidligere kjent datamottakskrets;
fig. 2 et diagram for anskueliggjørelse av nyttesignal-/støyforhoIdet for kretsen ifølge fig. 1;
4
fig. 3 et blokkskjema over en datamottakskrets i samsvar med oppfinnelsen;
fig. 4 et diagram for forklaring av funksjonen for en del av datamottakskretsen ifølge fig. 3; og
fig. 5 et kretsskjema for en del av en i hvert fall for tiden særlig foretrukket utførelsesform av datamottakskretsen i samsvar med oppfinnelsen.
Den tidligere kjente datamottakskretsen for infrarødsignaler fremstilt i fig. 1 består av en infrarøddetektor, f.eks. i form av en eller flere parallellkoblede infrarød-fotodioder 1, som er tilsluttet til en inngang for en operasjonsforsterker 3 tilbakekoblet gjennom en motstand 2. Signalspenningen Us som opptrer på utgangen 4 av operasjonsforsterkeren 3 er fremstilt som funksjon av tiden t i fig. 2. Det er innlysende at nyttesignalet Un mottatt fra fotodioden 1 knapt hever seg over støyspenningen Ur, som - som nevnt innledningsvis - hovedsakelig er forårsaket av bakgrunnslysstrøm. Heller ikke parallellkobling av ytterligere fotodioder 1, som antydet i fig. I, tilveiebringer noen forbedring i sighal/støyforholdet, derimot en forverring av koblingstidene som følge av økt kapasitans.
Oppfinnelsen anviser nå å tilveiebringe flere inngangskretser og derved flere infrarød-fotodioder 5a, 5b til 5n på en bestemt måte, nemlig hver gang med en separat forsterker 6a, 6b til 6n, hvorved utgangene fra forsterkerne 6a, 6b til 6n blir tilført en summeringskrets 7, som fremstilt i blokkskjemaet i fig. 3. Sumsignalet på utgangen av summeringskretsen 7 blir tilført til en hovedforsterker 9, til hvilken utgang 10 det er tilsluttet en inngang. 11 for en terskelverdigenerator 12 såvel som en inngang 13 for en komparator 14. Den andre inngangen 15 for komparatoren 14 er forbundet med utgangen 16 for terskelverdigeneratoren 12.
Signalet Us som avgis fra hovedforsterkeren 9 er fremstilt som funksjon av tiden t i fig. 4. Støyspenningen Ur er f.eks. et sterkt datasignal USi overlagret et svakt datasignal Us2- Det sterke datasignalet Usi kommer f.eks. fra en første infrarødsender rettet direkte på fotodiodene 5a, 5b til 5n, mens det svakere datasignalet Us2 stammer fra en annen, andre infrarødsender, f.eks. anordnet ved siden av den første infrarødsenderen, og oppviser derfor en liten amplitude. Terskelverdigeneratoren 12 fastsetter en terskelverdispenning USCh, bare i avhengighet av spissverdien Usp for det (sterkeste) datasignalet Usi og fra middelverdien Umw av det samlede signalet Us, som blir sammenlignet med nyttesignalet Us i komparatoren 14, slik at det på utgangen 17 av komparatoren 14 ved tidspunkt for over- henholdjsvis underskridelse av terskelverdispenningen UsCh gjennom signalet Us bare opptrer regenererte impulser Uk tilsvarende signalet Usi, som blir tilført en etterfølgende databehandlingsenhet (ikke vist) med tanke på videre behandling.
På denne måten følger en selektiv signalutnyttelse, idet signal-/støyavstanden ved tilstedeværelse av et datasignal forhøyes, og svakere datasignaler fra andre sendere undertrykkes. Spesielt blir terskelverdispenningen Usch fastsatt utfra spissverdien Usp og middelverdien Umw omtrent i forholdet 1:2. Arbeidsmåten for terskelverdi-generatoren er funksjonelt sammenlignbar med arbeidsmåten for en AGC-(Automatic Gain Control)-forsterker.
I det følgende blir en praktisk utførelsesform for den foreliggende datamottakskretsen (uten komparator 14) i henhold til fig. 5 beskrevet.
Infrarød-fotodiodene 5a, 5b til 5n ligger i overensstemmelse med fig. 5 hver gang parallelt med en emittermotstand 18a, 18b til 18n for npn-transistorer 19a, 19b til 19n, hvilke danner forsterkerne 6a, 6b til 6n omtalt ovenfor ved hjelp av fig. 3. En basis-spenningsdeler som er felles for alle transistorene 18a, 18b til 18n blir dannet ved hjelp av motstander 20, 21, hvorved motstanden 20 er forbundet med en positiv forsyningsspenning Uy, og motstanden 21 er forbundet med jord. Forbindelsespunktet for begge motstandene 20, 21 er forbundet med basiselektroden for transistorene 19a, 19b til 19n. En bufferkondensator 22 ligger mellom jord og forsyningsspenningen Uy. En glattekondensator 23 ligger parallelt med motstanden 21.
Kollektorene for transistorene 19a, 19b til 19n er hver gang forbundet over en kollektormotstand 24a, 24b til 24n med forsyningsspenningen Uv. Fra hver av kollektorene til transistorene 19a, 19b til 19n fører hver gang en koblingskondensator 25a, 25b til 25n til et felles forbindelsespunkt 26, for således å danne signalene som er levert av den ovennevnte summeringskrets 7 i fig. 3 for fotodiodene 5a, 5b til 5n og som er forforstérket av transistorene 19a, 19b til 19n, og for stokastisk å overlagre deres støyandeler ved forbindelsespunktet 27, dvs. delvis addere og delvis oppheve dem, mens nyttesignalet blir addert lineært og med lik fasestilling, slik at signal-/støyforholdet økes med antallet n av fotodioder 5.
Hovedforsterkeren 9 består f.eks. av to operasjonsforsterkere 27, 28 koblet etter hverandre, hvorved den inverterende inngang (-) for én forsterker 27 er forbundet med forbindelsespunktet 26 for koblingskondensatorene 25a, 25b til 25n. Utgangen fra forsterkeren 27 er tilsluttet til den inverterende inngang (-) for den andre forsterkeren 28 gjennom en koblingskondensator 29, og utgangen for forsterkeren 28 danner utgangen 10 for hovedforsterkeren 9. Forsterkerne 27, 28 er tilbakekoblet over motstander 30, 31, hvorved en kondensator 32 er parallellkoblet med motstanden 30 for den ene forsterkeren 27. De ikke-inverterende innganger (+) for begge forsterkerne 27, 28 er forbundet med basis for transistoren 19a. Ved hjelp av tilsvarende dimensjonering av motstandene 30, 31 og kondensatorene 29, 32, kan
den nedre grensefrekvensen. for hovedforsterkeren tilpasses selektivt til frekvensen fo for nyttesignalet Un-
I fig. 5 er de elektroniske komponentene som danner hovedforsterkeren 9, henholdsvis terskelverdigeneratoren 12, hveT gang omgitt av stiplet linje.
Fra inngangen 11 for terskelverdigeneratoren 12 fører en seriekobling av en diode 35 og en motstand 36 til jord. Forbindelsespunktet 37 mellom katoden for dioden og motstanden 36 er tilsluttet til basis for en pnp-transistor 38, hvis emittermotstand 39 er forbundet med den positive forsyningsspenningen Uv, og hvis kollektormotstand 40 er forbundet med jord. Mellom inngangen 11 for terskelverdigeneratoren 12 og kollektor for pnp-transistoren 38 ligger en spenningsdeler, som er dannet av to motstander 44 og 45, hvorved en kondensator 47 er koblet mot jord fra forbindelsespunktet 46 for begge motstandene 44, 45. En ytterligere kondensator 48 er forbundet fra kollektor fra transistoren 38 rriot jord. Forbindelsespunktet 46 for motstandene 44,45 danner utgangen' 16 for terskelverdigeneratoren, som fører den oppnådde variable terskelverdien UsCh, hver gang tilpasset til. styrken av (det sterkeste) nyttesignalet Us ved punkt 10, henholdsvis 11.
Av de ovenfor nevnte modulasjonsformene blir fortrinnsvis gjort bruk .av ASK-OOSK-modulasjon, dvs. fra en infrarødsender (ikke vist) blir det på i og for seg kjent måte utsendt serier av infrarødimpulspakker, som omformes til elektriske impulser av fotodioder 5a, 5b til 5n og opptrer på utgangen 10(11) som signalet Us-Transistoren 38 fører i hviletilstand, dvs. når ingen impulser opptrer, en liten kollektorhvi les trøm, som fører til opplading av kondensatoren 47 til en spenning på omlag halvparten av forsyningsspenningen Uv- Arbeidspunktet for transistoren 38 er innstilt slik at kondensatoren 48 likeledes opplades til en verdi på omlag halvparten av forsyningsspenningen Uy-
Ved opptreden av impulser blir transistoren 38 ved hver impuls fullstendig sperret under varigheten av impulsen, dvs. kondensatorene 47 og 48 blir under disse . tidsrommene utladet, og i løpet av impulspausene oppladet igjen. Gjennom valg av verdier for motstandene 36, 44 og 45 og kondensatorene 47, 48, kan det i avhengighet av impulsvarighet og -pause fastlegges de tilsvarende tidskonstanter for lading og utlading av kondensatorene 47, 48 henholdsvis spenningene som tilsvarer spissverdien Usp henholdsvis middelverdien Umw for datasignalet Us, for derav å fastsette terskelverdispenningen UsCh i ønskede forhold som anført ovenfor.
Spenningen som opptrer på dioden 35 etter flere impulser, f.eks. etter tre impulser, er proporsjonal med likerettings-, henholdsvis middelverdien Umw av datasignalet Us, mens spenningen som opptrer på kondensatoren 48 er proporsjonal med spissverdien Usp for datasignalet Us. Begge spennings verdi er blir hver gang integrert over motstandene 44 og 45, i den felles kondensatoren 47, og dét i forhold til verdiene av motstandene 44 og 45. For å oppnå det ønskede forholdet av f.eks. 1:2 for spissverdien Usp og middelverdien Umw , blir verdien for motstanden 44 valgt dobbelt så stor som verdien for motstanden 45. Selvsagt kan også andre forhold oppnås ved tilsvarende dimensjonering av motstandene 44, 45, hvorved også et potensiometer kan anvendes i stedet for begge motstandene 44, 45 for valgfri kontinuerlig innstilling av terskelverdispenningen Useh i relasjon til spissverdien UsP •

Claims (6)

1. Datamottakskrets for infrarødsignaler, omfattende flere inngangskretser, hver med en fotodiode som infrarøddetektor (5 a, 5b til 5n), og en assosiert separat •forsterker hvis signaler er tilført en summeringskrets (7) for forhøyelse av nytteeffekt ved undertrykkelse av støysignaler, karakterisert ved at de separate forsterkere er transistorforsterkere (19a, 19b til 19n), hvorved transistorforsterkeme (19a, 19b til 19n) foreligger i emitterkobling, med respektive fotodioder parallellkoblet med emittermotstander (18a, 18b til 18n), og hvorved deres kollektorer er forbundet gjennom koblingskondensatorer (25a, 25b til 25n) for dannelse et felles, forbindelsespunkt (26), for derved å danne summeringskretsen.
2. Datamottakskrets i samsvar med krav 1, karakterisert ved at utgangen (8) for summeringskretsen (7) er forbundet med en inngang (13) for en komparator (14), hvis andre inngang (15) er forbundet med utgangen (16) fra en terskelverdigenerator (12), hvis inngang (11) er tilsluttet utgangen (8) for summeringskretsen (7).
3. Datamottakskrets i samsvar med krav2, karakterisert ved at en hovedforsterker (9) er anbrakt mellom utgangen (8) for summeringskretsen (7) og den ene inngangen (13) for komparatoren (14) såvel som inngangen (11) for terskelverdigeneratoren (12).
4. Datamottakskrets i samsvar med krav 2 eller 3, karakterisert ved at terskelverdigeneratoren (12) ved likeretting og glatting av utgangssignalet (Us) fra summeringskretsen (7), henholdsvis eventuelt hovedforsterkeren (9), danner en sum av spissverdien (Usp) og middelverdien (Umw) for dette signalet (Us) i et forhåndsbestemt forhold, hvilken sum avgis som terskelverdisignal (Ugch) på utgangen (11) av terskelverdigeneratoren (12).
5. Datamottakskrets i samsvar med ett av kravene 1-4, karakterisert ved at kondensatorene (25a, 25b til 25n) for summeringskretsen (7) er tilsluttet kollektormotstander (24a, 24b til 24n) for transistorene (19a, 19b til 19n).
6. Datamottakskrets i samsvar med krav 4 eller 5, karakterisert ved at inngangen (11) for terskelverdigeneratoren (12) er forbundet til jord gjennom en diode (35) og en motstand (36) liggende i serie, at forbindelsespunktet (37) mellom dioden (35) og motstanden (36) er tilsluttet til basis for en transistor (J38), hvortil det er tilsluttet en kondensator (48) som lagrer spissverdien (Usp) for det tilførte utgangssignalet fra summeringskretsen (7), henholdsvis eventuelt hovedforsterkeren (9), og at en ytterligere kondensator (47) er tilsluttet til dioden (35), henholdsvis til kondensatoren (48)for oppnåelse av den aktuelle terskelverdi (USeh) over. en spenningsdelerkobling (44, 45).
NO20000135A 1997-07-10 2000-01-10 Datamottakelse for infrarode signaler NO319042B1 (no)

Applications Claiming Priority (2)

Application Number Priority Date Filing Date Title
AT0118897A AT410873B (de) 1997-07-10 1997-07-10 Daten-empfangsschaltung für infrarotsignale
PCT/AT1998/000168 WO1999003218A1 (de) 1997-07-10 1998-07-09 Daten-empfangsschaltung für infrarotsignale

Publications (3)

Publication Number Publication Date
NO20000135D0 NO20000135D0 (no) 2000-01-10
NO20000135L NO20000135L (no) 2000-03-08
NO319042B1 true NO319042B1 (no) 2005-06-06

Family

ID=3508523

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
NO20000135A NO319042B1 (no) 1997-07-10 2000-01-10 Datamottakelse for infrarode signaler

Country Status (16)

Country Link
US (1) US6567200B1 (no)
EP (1) EP0995281B1 (no)
JP (1) JP2001510294A (no)
KR (1) KR100574752B1 (no)
CN (1) CN1155174C (no)
AT (2) AT410873B (no)
AU (1) AU8198298A (no)
BR (1) BR9810580A (no)
CA (1) CA2295854A1 (no)
DE (1) DE59801464D1 (no)
DK (1) DK0995281T3 (no)
ES (1) ES2164437T3 (no)
IL (1) IL133964A (no)
NO (1) NO319042B1 (no)
TW (1) TW417364B (no)
WO (1) WO1999003218A1 (no)

Families Citing this family (9)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
AT412033B (de) 2000-02-08 2004-08-26 Efkon Entwicklung Forschung & Konstruktion Von Sondermaschinen Gmbh System zum automatischen verrechnen von gebühren
CA2311433C (en) * 2000-06-13 2004-12-28 Ibm Canada Limited-Ibm Canada Limitee Parallel opto-electric structure for high sensitivity and wide bandwidth optical transceiver
US6983110B2 (en) 2001-02-22 2006-01-03 Agilent Technologies, Inc. Component characteristic tolerant and component alignment tolerant optical receiver
AT414053B (de) * 2003-10-08 2006-08-15 Efkon Ag Infrarot (ir)-empfangseinrichtung
US7230227B2 (en) * 2004-10-08 2007-06-12 The Boeing Company Lenslet/detector array assembly for high data rate optical communications
US7403153B2 (en) * 2004-12-15 2008-07-22 Valeo Raytheon Systems, Inc. System and method for reducing a radar interference signal
US7683827B2 (en) * 2004-12-15 2010-03-23 Valeo Radar Systems, Inc. System and method for reducing the effect of a radar interference signal
CN107919010A (zh) * 2017-11-27 2018-04-17 四川长虹电器股份有限公司 一种多路遥控接收方法
CN111367270B (zh) * 2018-12-26 2024-05-14 北京奇虎科技有限公司 红外引导回充电路及充电座

Family Cites Families (21)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US4257125A (en) * 1979-05-01 1981-03-17 The Singer Company Receiver for unipolar Manchester fiber optics signals
US4257126A (en) * 1980-01-28 1981-03-17 The Singer Company Logarithmic receiver for fiber optic signals
FR2511824A1 (fr) * 1981-08-21 1983-02-25 Thomson Csf Systeme emetteur-recepteur de transmission numerique par voie optique et a debit variable
AT376083B (de) * 1982-05-19 1984-10-10 Siemens Ag Oesterreich Unterdrueckung elektromagnetischer stoerungen in optischen empfaengern
JPS6010933A (ja) * 1983-06-30 1985-01-21 Fujitsu General Ltd リモコン受信回路
DE3409820C2 (de) * 1984-03-17 1986-05-07 Telefunken electronic GmbH, 7100 Heilbronn Fotostrom-Verstärker
JPH021096A (ja) * 1987-12-24 1990-01-05 Hochiki Corp 赤外線遮断式検出器
US4902886A (en) * 1989-01-23 1990-02-20 Hewlett-Packard Company Noise reduction for photodiode arrays
US5117099A (en) * 1989-09-01 1992-05-26 Schmidt Terrence C Ambient light rejecting quad photodiode sensor
US5214527A (en) * 1990-09-26 1993-05-25 Bell Communications Research, Inc. Electronically switched multiple-channel optical receiver
US5252820A (en) * 1991-03-11 1993-10-12 Mitsubishi Denki Kabushiki Kaisha Photoelectric conversion circuit having a tuning circuit and changeover switcher
US5355242A (en) * 1993-04-05 1994-10-11 Motorola, Inc. Receiver for binary coded wireless optical data
US5343033A (en) * 1993-06-22 1994-08-30 Apache Technology Inc. Method and apparatus for detecting laser light having a plurality of pulse integrator and automatic gain control circuits
US5410145A (en) * 1994-02-25 1995-04-25 Coroy; Trenton G. Light detector using reverse biased photodiodes with dark current compensation
WO1995028043A1 (en) * 1994-04-07 1995-10-19 Photonics Corporation Noise tolerant receiver for wideband optical transmission system
US5486690A (en) * 1994-08-29 1996-01-23 Apache Technologies, Inc. Method and apparatus for detecting laser light
US5602664A (en) * 1995-06-06 1997-02-11 Thomson Consumer Electronics, Inc. Infrared repeater
JPH098564A (ja) * 1995-06-23 1997-01-10 Hitachi Ltd 増幅回路
JPH0946772A (ja) * 1995-07-31 1997-02-14 Rohm Co Ltd 光学検知方法、それを用いた光学検知装置及びその光 学検知装置を搭載した電子機器
US5790295A (en) * 1995-08-28 1998-08-04 Apple Computer, Inc. Gated integrator preamplifier for infrared data networks
JP2954127B2 (ja) * 1998-01-30 1999-09-27 日本電気アイシーマイコンシステム株式会社 赤外線信号受信装置

Also Published As

Publication number Publication date
NO20000135L (no) 2000-03-08
AT410873B (de) 2003-08-25
EP0995281B1 (de) 2001-09-12
JP2001510294A (ja) 2001-07-31
BR9810580A (pt) 2000-09-19
ATE205648T1 (de) 2001-09-15
CA2295854A1 (en) 1999-01-21
DK0995281T3 (da) 2002-01-07
KR100574752B1 (ko) 2006-04-28
TW417364B (en) 2001-01-01
IL133964A (en) 2004-01-04
KR20010021686A (ko) 2001-03-15
IL133964A0 (en) 2001-04-30
WO1999003218A8 (de) 1999-04-22
EP0995281A1 (de) 2000-04-26
ES2164437T3 (es) 2002-02-16
ATA118897A (de) 2002-12-15
AU8198298A (en) 1999-02-08
CN1155174C (zh) 2004-06-23
DE59801464D1 (de) 2001-10-18
CN1262827A (zh) 2000-08-09
NO20000135D0 (no) 2000-01-10
WO1999003218A1 (de) 1999-01-21
US6567200B1 (en) 2003-05-20

Similar Documents

Publication Publication Date Title
US5994689A (en) Photoelectric cell with stabilised amplification
US4334317A (en) Noise blanking circuitry in a radio receiver
KR100630089B1 (ko) 차동 출력 구조의 버스트모드 광 수신기
NO319042B1 (no) Datamottakelse for infrarode signaler
EP0058703B1 (en) An arrangement for increasing the dynamic range at the input stage of a receiver in an optical fibre information transmission system
GB2302468A (en) Amplifying optical receiver: insensitive to polarization and unwanted modulation
US8301038B2 (en) Electronic circuit and communication system
JP2001045077A (ja) 振幅シフトキーイングデータ信号を復調する方法および装置
US4492931A (en) Infra-red receiver front end
US5392313A (en) Remote control signal repeater having a bandpass filter and a level slicer
JPH05227104A (ja) 光受信装置
HU186327B (en) Circuit arrangement for dampint electromagnetic disturbances in potical receivers
EP0046421B1 (fr) Récepteur pour système de transmission de signaux par rayonnement électromagnétique, notamment infrarouge
JP7516592B2 (ja) 光子検出システムおよび方法
JP3047525B2 (ja) アバランシェフォトダイオードのバイアス回路
JPS61177832A (ja) 光受信装置の自動利得制御方式
JPH0723480A (ja) 遠隔制御装置の受信ユニット
JPS6117643Y2 (no)
JPH1155194A (ja) 光受信器のバイアス制御方式
SU794732A2 (ru) Радиоприемное устройство дл при-EMA СигНАлОВ C "плАВАющЕй" НЕСущЕйчАСТОТОй
HU181734B (en) Pulse amplifier
US20170085235A1 (en) Single pole double throw amplifier
JPH02164112A (ja) 光受信装置
JPH1075217A (ja) 電流入力形受信機
JPH04158639A (ja) 光受信回路

Legal Events

Date Code Title Description
MM1K Lapsed by not paying the annual fees