NO165712B - Tangformet haandverktoey. - Google Patents

Tangformet haandverktoey. Download PDF

Info

Publication number
NO165712B
NO165712B NO865083A NO865083A NO165712B NO 165712 B NO165712 B NO 165712B NO 865083 A NO865083 A NO 865083A NO 865083 A NO865083 A NO 865083A NO 165712 B NO165712 B NO 165712B
Authority
NO
Norway
Prior art keywords
hand tool
tool according
handles
pliers
indentations
Prior art date
Application number
NO865083A
Other languages
English (en)
Other versions
NO865083L (no
NO865083D0 (no
NO165712C (no
Inventor
Peter Kern
Gerhard Bayer
Johannes Solf
Original Assignee
Gaisbach Schraubenwerk Swg
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Gaisbach Schraubenwerk Swg filed Critical Gaisbach Schraubenwerk Swg
Publication of NO865083D0 publication Critical patent/NO865083D0/no
Publication of NO865083L publication Critical patent/NO865083L/no
Publication of NO165712B publication Critical patent/NO165712B/no
Publication of NO165712C publication Critical patent/NO165712C/no

Links

Classifications

    • BPERFORMING OPERATIONS; TRANSPORTING
    • B25HAND TOOLS; PORTABLE POWER-DRIVEN TOOLS; MANIPULATORS
    • B25GHANDLES FOR HAND IMPLEMENTS
    • B25G1/00Handle constructions
    • B25G1/10Handle constructions characterised by material or shape
    • B25G1/102Handle constructions characterised by material or shape the shape being specially adapted to facilitate handling or improve grip
    • BPERFORMING OPERATIONS; TRANSPORTING
    • B25HAND TOOLS; PORTABLE POWER-DRIVEN TOOLS; MANIPULATORS
    • B25GHANDLES FOR HAND IMPLEMENTS
    • B25G1/00Handle constructions
    • B25G1/10Handle constructions characterised by material or shape
    • B25G1/12Handle constructions characterised by material or shape electrically insulating material

Description

Oppfinnelsen vedrører et tangverktøy som angitt i krav l's innledning.
Det er kjent et slikt tangformet håndverktøy (DE-U 75 25 115). Det kan i denne forbindelse dreie seg om kombi nasjons-tenger, flattenger, rundtenger, flatrundtenger, kabel tenger, sidekuttere osv. Ved de kjente verktøy ligger sideflankene til begge håndtak i to innbyrdes parallelle plan. Dette betyr at håndtakene har samme bredde over alt.
Slike tenger benyttes til ulike formål. Her skal nevnes: Holding, forming og kapping av gjenstander eller materialer. Det er innlysende at det ved forming og kapping kreves større klemkrefter enn i forbindelse med en holding. Disse klemkrefter må utøves vinkelrett på de to håndtaksrygger. Holding og forming krever ekstra krefteføring om og i tangens lengdeakse og tverrakse. Ved ugunstig utformede håndtak kan det oppstå ekstreme trykktopper i innerhånd- og fingerom-rådet. Holding og forming krever som regel veksling og omstilling av grepet om arbeidsgjenstanden, og tangen skal holdes i en stilling som er vanskelig å oppnå ved konven-sjonelle tenger, fordi stillingen i hånden endres når grepet avlastes.
Hensikten med oppfinnelsen er å utforme et tangformet verktøy, særlig en tang, slik at det for ulike bruksanvend-elser vil ligge godt i hånden, med god tilpassing av håndtakene til anatomien og antropometrien i den menneskelige hånd.
Fra US-PS 3.776.071 er det kjent en tang, med plasthåndtak, men uten spesielle innbuktninger. DE-AS 27 56 705 viser en tang hvor sideflankene er helt plane. DE-PS 30 19 734 viser en tang hvor det forefinnes noen riller. Disse kan man ikke likestille med innbuktninger som foreslått ifølge oppfinnelsen. Dette fordi de nevnte riller ikke er anordnet i området for pekefinger- og tommelfingeranlegg, og dessuten dreier det seg om smale riller eller renner (i mm-området) som således ikke er særlig egnet til å danne et reelt leie for tommelfinger og pekefinger. Fra DE-PS 33 09 342 er det kjent et ergonomisk utformet håndtak.
Den her omtalte kjente teknikk viser således ikke innbuktninger anordnet i områdene til henholdsvis pekefinger og tommelfinger, hvilke innbuktninger danner et leie for tommelfinger henholdsvis pekefinger. Nettopp slike innbuktninger er imidlertid et sentralt trekk ved oppfinnelsen.
Ifølge oppfinnelsen foreslås det derfor et håndverktøy som angitt i krav 1, med de der i karakteristikken angitte kjennetegn.
Ved en slik utforming av verktøyet muliggjøres en holding av tangen under åpning eller i lukket tilstand ved hjelp av tommelfinger og pekefinger mot en av tangdelene, dvs. uten omgrep.
En fordelaktig utførelse er en hvor innbuktningene ikke går nøyaktig loddrett på tangens lengdeakse, men lett skrått under en vinkel på eksempelvis mellom 15° og 20° innover og oppover, dvs. i retning mot tangkjeften. Dette gir en enda mer gunstig håndteringsmulighet, fordi denne skrå utforming svarer til denn naturlige fingerplassering under bruk av tangen.
En fordelaktig utførelsesform er også en hvor håndtakenes sideflanker divergerer lett i retning mot tangkjeftet. Eksempelvis kan begge sideflanker på et håndtak danne en vinkel på 4° i forhold til håndtakets lengdeakse.. Det tykkeste sted på håndtaket kan fordelaktig ligge like forann den begynnende innbuktning. Denne divergerende utførelse av sideflankene tar hensyn til at den relativt lillefingeren lengre pekefinger har enølengre omslyngingsflate. Fordelaktig kan også ytterkonturen til håndtakene være utvider utover mellom innbuktningen og leddet. Denne i og for seg kjente utvidelse tjener ikke bare som glidebeskyttelse, men bidrar også til bedre anlegg i leddområdet mellom tommelfinger og pekefinger. Dessuten kan utvidelsen tjene som anleggsflate dersom man skal gi tangen en dreiebevegelse om dens lengdeakse.
For at man også under vanskelige forhold, eksempelvis når hendene er tilsmusset eller verktøyet er tilsmusset, skal kunne oppnå en sikker holding av tangen i den riktige stilling, kan fordelaktig håndtakenes sideflanker ha profilerte gripefelt i området ved innbuktningene.
Videre kan fordelaktig sideflankene være avskrådd i området til de mot hverandre rettede innerkanter. Denne i tverrsnittet fortrinnsvis rettlinjede avskråning kan tjene til å lett åpningen av verktøyet ved hjelp av lillefingerens tupp. Fortrinnsvis går de av avskråningene dannede skråflater med en vinkel på ca. 45° i forhold til sideflankene.
For tilpassing av håndtakene til innsiden av den delvist lukkede hånd kan verktøyet være utformet slik at håndtakenes ytterkontur har form av enomtrentlig ellipse eller oval mellom innbuktningen og håndtaksenden.
Håndtakets tverrsnitt er på utsiden av håndtaket fortrinnsvis ovalt eller elliptisk avrundet.
Ytterligere trekk, detaljer og fordeler ved oppfinneelsen vil gå frem av den etterfølgende beskrivelse av de på tegningene viste, foretrukne utførelseseksempler.
På tegningene viser
Fig. 1 et bredsideriss av en kombitang ifølge oppfinnelsen,
fig. 2 viser et smalsideriss av tangen i fig. 1,
fig. 3-5 viser forstørrede snitt gjennom håndtaket til
tangen i fig. 1 og 2,
fig. 6 viser et bredsideriss av en sidekutter ifølge
oppfinnelsen, og
fig. 7 viser hvordan en kombitang kan holdes løst i
hånden.
Den i fig. 1 og 2 vis:e kombitang er et utførelseseksempel for et verktøy ifølge foreliggende oppfinnelse. Verktøyet har to deler 11 som er svingbart forbundne med hverandre ved hjelp av et ledd 12. På den ene siden av leddet 12 danner de to delene 11 en tangkjeft med to kjevebakker 13. På den andre siden av leddet 12 er delene utformet som håndtak 14. Hvert håndtak 14 har en av plast fremstilt, til hånden tilpasset isolering 15.
Ytterkonturen går i bredsiderisset konvekst utover, omtrent som den flate siden av en ellipse eller en oval. Ellipsens store akse går i tangens lengdeakse. Utgående fra håndtakets 14 frie ende utvider altså ytterkonturen 16 seg og går så avsmalnende innover. Fra et sted 17, hvor den minste bredden forefinnes, utvider ytterkonturen seg igjen, slik at det dannes utvidede nesepartier 18. Disse utvidede partier 18 begrenses i retning av tangkjeften av en avslutningsflate 19 som går i rett linje og på skrått relativ lengdeaksen, med en vinkel på mellom ca. 15-20°. Skråforløpet er valgt slik at de to avslutningsflater 19 konvergerer utenfra og innover i retning mot tangkjeften.
Bakkene 13 danner i det fremre område to innbyrdes parallelle flater 20, slik at det i dette område dannes en flattang. Deretter følger to ribbeforsynte utsparinger 21, slik at man således kan bruke tangen til å gripe om en sylindrisk del og dreie, dvs. at man eksempelvis kan bruke tangen som en pumpetang.
Deretter følger et tredje område, hvor de to bakkene danner kuttekanter 22, slik at man her får en avbiter-virkning.
De 1 flg. 1 viste sldeflanker 23 på håndtakene 14 er avskrådd i området ved sine mot hverandre vendte lengdekanter 24, og avskråningsbredden er ulik over håndtakets 14 lengde. På denne måten dannes det skråflater 25 som har enn helling på ca. 45° i forhold til de plane sideflankene 23 på håndtakene 14. Disse skråflater 25 tjener til å begunstige en åpning av fingergrep-håndtaket ved hjelp av fingertuppene.
Den omtrentlige ellipseformede ytterkontur 16 for håndtakene 14 er gitt en form tilpasset håndens naturlige velving.
Som vist i fig. 2 har sideflankene 29 i de respektive mot leddet 12 vendte område innbuktninger eller fordypninger 26 som er utformet med renneform og med avrundet tverrsnitt. Innbuktningenes 26 dypeste sted er vist med linjen 27 i fig. 1. Denne linje 27 og dermed lengderetningen for innbuktningene 26, går parallelt med begrensningsflatene 19 for de neselignende utvidelser 18. Med andre ord går Innbuktningenes lengderetninger skrått i forhold til tangens lengdeakse, idet innbuktningene 26 på begge håndtak 14 konvergerer utenfra og innover i retning mot tangkjeften. Avviket fra lengderetningen utgjør ca. 15-20° ut i fra en linje loddrett på tangens lengdeakse.
Som vist i fig. 1 skjærer linjen 27, som er representativ for innbuktningens 25 laveste sted, håndtakets 14 ytterkontur 16 i rett vinkel.
De respektive, i og for seg plane sldeflanker 23 på håndtakene 14 divergerer i fra enden 28 i retning mot tangkjeften. De to sideflankene danner enn vinkel a på ca. 4° med den med stiplet linje antydede lengderetning 29. Som følge av tangens lette kileform tas det hensyn til at den lengre pekefinger har en lengre omslyngingsflate enn lillefingeren. Utvidelsen av sideflankene 23 skjer helt frem til innbuktningen 26, slik at håndtakene 14 vil ha sitt respektive tykkeste sted like før innbuktningen 26. De neselignende utvidelser 18 kan eventuelt være tykkere.
Innbuktningene 26 tjener til på forsiden av tangdelene å danne et leie for tommelen, mens de på baksiden danner et leie for pekefingeren. Dermed oppnås at tangen ved etter-griping og omgriping, altså ved åpning av de fire fingre, kan holdes mellom pekefinger og tommel, slik at man således under åpning og lukking hele tiden kan holde tangen riktig i hånden. For å være sikker på at man har disse gunstige forhold også dersom tangen eller hånden skulle være tilsmusset, belagt med fett, vann eller lignende, så vil de i området ved innbuktningene 26 profilerte gripefelt 30 råde bot på dette. Disse gripefelt 30 strekker seg bare på forsiden og baksiden, dvs. at de bare ligger i sideflankene 23 og ikke i ytterkonturen 16. Den på tegningene angitte lengde L, se fig. 2, skal ikke overstige 110 mm i vesentlig grad. Derved oppnås at det blir mulig med en relativ inn-retting av tangens lengdeakse i forhold til håndens lengdeakse. Lengre håndtak vil kunne være en ulempe her, fordi lillefingeren vil utgjøre et hinder mot håndtaket. Fig. 3 viser et forstørret tverrsnitt gjennom et håndtak 14, omtrent etter linjen III-III i fig. 1. Den av metall frem-stilte tangdel er fullstendig omgitt av en plastisolasjon 15, slik at brukeren får en behagelig varm grepfølelse. Ytterkonturen 31 til tverrsnittet går fra de i tverrsnittet rettlinjede sldeflanker 23 sterkt avrundet over i den rettlinjede ytterkontur 16 og går så videre avrundet over i den andre sideflanke 23. De i tverrsnittet rettlinjede skråflater 25 er relativt smale. Innersiden 32 går likeledes rettlinjet og parallelt med ytterkonturen 16. Fig. 4 viser et tverrsnitt omtrent etter linjen IVIV i fig.2. Her ser man at tykkelsen til håndtaket henholdsvis isola-sjonen 15 allerede er blitt mindre, slik at altså avstanden mellom sideflankene 23 er mindre. Skråflatene 25 har sin største bredde i dette område. Som følge herav vil håndtakets innerside 32 være smalest her. Fig. 5 viser et tverrsnitt omtrent etter linjen V-V i fig. 2. Skråflatene 25 har her mindre bredde igjen, slik at sideflankene 23 er blitt større. Tykkelsen til håndtaket er også blitt mindre. Fig. 6 viser et bredsideriss av en sidekutter eller avbiter. Håndtaksutformingen er den samme som i fig. 1-4. Den eneste endring er i den delen av tangdelene som fortsetter i fra selve håndtakene, og naturligvis i selve tangkjeften. Tangkjeften er her utformet somen vanlig avbiter. I en utsparing i det ene håndtak er det skrudd inn en skrue 33 med sekskanthull. Denne skrue vil når tangen åpnes, gå til anlegg mot en motflanke 34. Derved oppnås det et anslag for tangens åpningsbevegelse. Anslaget kan innstilles ved hjelp av en egnet sekskantnøkkel. Fig. 7 viser hvordan en kombitang ifølge oppfinnelsen ligger i hånden til en bruker. Man ser at tommelen 35 ligger i innbuktningen 26 på forsiden av det ene håndtak, mens pekefingeren 36 ligger med sitt innerste ledd i innbuktningen 26 på den andre siden av samme håndtak 14. Med tangen holdt slik kan tangen åpnes og lukkes uten at man behøver å slippe den.
Den viste kombitang er et universelt anvendbart håndverktøy. Denne universelle anvendelse vil naturligvis variere fra verktøy til verktøy, avhengig av bakkeformen. Den ifølge oppfinnelsen foreslåtte form egner seg for en lang rekke forskjellige bakkeutførelser. Her skal nenves bakketverrsnitt som er flate, flatrunde, runde, halvovale, hule, spisse, samt kombinasjoner av slike bakketverrsnitt, men denne oppramsing er naturligvis ikke uttømmende.

Claims (12)

1. Tangf ormet håndverktøy med to ved hjelp av et ledd (12) forbundne deler (11) som 1 det respektive ene endeområde samvirker med kjeftbakker (13) eller danner slike, og på den respektive andre side av leddet er utformet som håndtak (14), karakterisert ved at håndtakenes (14) sideflanker (23) i området for peke- og tommelfinger har renneaktige, et respektivt leie for tommel- og pekefinger dannende innbuktninger (26), hvis lengdeakser (27) i hovedsaken går på tvers av tangens lengdeakse.
2 . Håndverktøy ifølge krav 1, karakterisert ved at innbuktningenes (26) lengderetning (27) går skrått innover og i retning mot verktøykjeften fra verktøyets yttersider.
3. Håndverktøy ifølge krav 1 eller 2, karakterisert ved at håndtakenes (14) sldeflanker (23) divergerer lett i retning mot verktøykjeften.
4 . Håndverktøy ifølge et av de foregående krav, karakterisert ved at håndtakenes (14) respektive tykkeste sted ligger like før begynnelsen av innbuktningene (26).
5. Håndverktøy ifølge et av de foregående krav, karakterisert ved at håndtakenes (14) ytterkontur (16) er utvidet utover mellom innbuktningen (26) og leddet (12).
6. Håndverktøy ifølge et av de foregående krav, karakterisert ved at håndtakenes (14) sldeflanker (23) har profilerte gripefelt (30) i området ved innbuktningene (26).
7. Håndverktøy ifølge et av de foregående krav, karakterisert ved at sideflankene (23) er avskrådd i området ved sine innerkanter.
8. Håndverktøy ifølge krav 7,karakterisert ved at de med avskråningene dannede skråflater (25) forløper under en vinkel på ca. 45°.
9. Håndverktøy ifølge krav 7 eller 8, karakterisert ved at skråflatens (25) bredde øker I fra endene og mot midten.
10. Håndverktøy ifølge et av de foregående krav, karakterisert ved at håndtakenes (14) ytterkontur (16) har form av en tilnærmet ellipse eller oval mellom innbuktningen (26) og enden (28) av håndtaket.
11. Håndverktøy ifølge et av de foregående krav, karakterisert ved at håndtakstverrsnittet er ovalt avrundet på yttersiden.
12. Håndverktøy ifølge et av de foregående krav, karakterisert ved at håndtakene er utformet med isolerende plast.
NO865083A 1985-12-20 1986-12-16 Tangformet haandverktoey. NO165712C (no)

Applications Claiming Priority (1)

Application Number Priority Date Filing Date Title
DE19853545411 DE3545411A1 (de) 1985-12-20 1985-12-20 Ergonomisch verbesserte kombizange

Publications (4)

Publication Number Publication Date
NO865083D0 NO865083D0 (no) 1986-12-16
NO865083L NO865083L (no) 1987-06-22
NO165712B true NO165712B (no) 1990-12-17
NO165712C NO165712C (no) 1991-03-27

Family

ID=6289153

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
NO865083A NO165712C (no) 1985-12-20 1986-12-16 Tangformet haandverktoey.

Country Status (10)

Country Link
US (1) US4829858A (no)
EP (1) EP0228032B1 (no)
JP (1) JPS62176781A (no)
AT (1) ATE53952T1 (no)
DE (2) DE3545411A1 (no)
DK (1) DK161436C (no)
ES (1) ES2016248B3 (no)
FI (1) FI87054C (no)
GR (2) GR3001013T3 (no)
NO (1) NO165712C (no)

Families Citing this family (35)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
DE8803015U1 (no) * 1988-03-05 1989-07-06 Knipex-Werk C. Gustav Putsch, 5600 Wuppertal, De
US5050337A (en) * 1990-02-12 1991-09-24 Moore Nathan J Trap setting device
DE4117899C1 (en) * 1991-05-31 1992-11-26 Orbis-Werk Groten Gmbh + Co Kg, 4422 Ahaus, De Pliers for metal work - has support leg on one leg to take force from grip leg
DE9112630U1 (no) * 1991-10-10 1991-12-12 Fa. Hans Plier, 5630 Remscheid, De
US5253557A (en) * 1992-11-12 1993-10-19 The Triangle Tool Group, Inc. A Subsidiary Of The Triangle Corporation Ergonomic handle construction for hand-held tools
FR2709971B1 (fr) * 1993-09-13 1995-10-27 Charlet Moser Sa Piolet pour l'alpinisme équipé d'une poignée de préhension.
USD378042S (en) * 1993-11-11 1997-02-18 Sandvik Ab Pliers
SE9400878L (sv) * 1994-03-16 1995-03-27 Sandvik Ab Precisionstång
US5809853A (en) * 1996-10-23 1998-09-22 Hudson; Robert V. Protective grip for pliers-type tool
USD406520S (en) * 1998-01-30 1999-03-09 Carl Kammerling & Co. Pair of tool handles
FR2778592B1 (fr) * 1998-05-15 2000-08-04 Facom Pince a poignees ergonomiques
EP0970781A3 (en) 1998-07-10 2003-04-02 Georg Dr. Risse Ergonomic pliers
DE19830998C2 (de) * 1998-07-10 2001-04-05 Georg Risse Ergonomische Zange
DE19902882C2 (de) * 1999-01-25 2002-06-20 Holland Letz Felo Werkzeug Handgriffe für Arbeitsgeräte und Verfahren zu ihrer Herstellung
US7086312B1 (en) 2001-12-28 2006-08-08 Kenneth Guy Tortolani Parallel jaw locking toggle wrench/pliers with economic/ergonomic handles
US6131244A (en) * 1999-07-16 2000-10-17 Meritool Corp. Adjustable handle cover
DE20001498U1 (de) * 2000-01-27 2001-06-13 Wolfcraft Gmbh Spannzwinge mit Weichkunststoff überzogener Griffzone
DE10010674A1 (de) * 2000-03-04 2001-09-06 Wuerth Adolf Gmbh & Co Kg Griff für ein zweischenkliges Werkzeug
US6530099B1 (en) 2000-07-19 2003-03-11 Snap-On Technologies, Inc. Injection molded pliers with insert molded dual purpose reinforcing and implement structure
US6270134B1 (en) * 2000-08-23 2001-08-07 Huey-Yea Lin Dual layered hand grip coverings and links for hand tool
DE10224005B4 (de) * 2002-05-29 2015-08-13 Stryker Leibinger Gmbh & Co. Kg Trenn-/Biegesystem zum Anpassen einer Knochenplatte
US6941846B2 (en) * 2003-05-08 2005-09-13 Chih-Ching Hsien Pliers
US20040250663A1 (en) * 2003-06-13 2004-12-16 Chih-Ching Hsien Handle structure for hand tool
US20070221016A1 (en) * 2006-03-21 2007-09-27 Xtools, Llc Buoyant metal composite pliers
US8276429B2 (en) 2006-10-02 2012-10-02 Emerson Electric Co. Hand tools and handles therefor
US20080295665A1 (en) * 2007-05-31 2008-12-04 Hsiu-Man Yu Chen Steel strip shears with a hammering device
US7735399B2 (en) 2007-07-05 2010-06-15 IBT Holdings, Inc Clamping and cutting apparatus with adjustable head
US7946202B2 (en) * 2009-10-21 2011-05-24 Chia-Yun Lin Grip for pliers
DE102010016057B4 (de) * 2010-02-25 2023-01-26 Knipex-Werk C. Gustav Putsch Kg Zange
JP5726365B1 (ja) * 2014-12-25 2015-05-27 株式会社エンジニア 挟持工具
US20170215613A1 (en) * 2016-01-28 2017-08-03 Sarah Stein Children's training utensils promoting the proper use thereof
USD835491S1 (en) 2017-08-10 2018-12-11 Xin Zhang Pliers grip handles
USD845728S1 (en) 2017-10-20 2019-04-16 Xin Zhang Pliers with a pivot area
USD859111S1 (en) 2017-10-20 2019-09-10 Xin Zhang Pliers jaw
USD977608S1 (en) * 2022-05-24 2023-02-07 Shenzhen Banmiao Technology Co., Ltd. Crimper pliers

Family Cites Families (8)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US1882095A (en) * 1931-10-22 1932-10-11 Reggitts John Tool for fastening sash weight cords
DE1905784A1 (de) * 1969-02-06 1970-09-03 Sarvie Walter Leonhard Zangenartiges Werkzeug mit einer Verriegelungs- oder Festlegeeinrichtung und Verfahren zu seiner Herstellung
DE2041742A1 (de) * 1970-08-22 1972-02-24 Josef Krampe Zange
JPS5039899B1 (no) * 1970-09-25 1975-12-20
FR2215294B3 (no) * 1973-01-29 1976-01-30 Busseau Suzanne Fr
DE7525115U (de) * 1975-08-07 1975-12-11 Moeller W Kg Zangenfoermiges handwerkzeug insbesondere zange schneider schere o.dgl.
DE3019734C2 (de) * 1980-05-23 1986-03-27 Werner Möller GmbH & Co KG, 5630 Remscheid Griffausbildung an einem zangenförmigen Handwerkzeug, insbesondere Zange, Schneider, Schere o.dgl.
EP0090256B1 (de) * 1982-03-16 1985-12-11 Martor-Argentax E.H. Beermann KG Werkzeuggriff für eine darin insbesondere längsverschiebliche Messerklinge

Also Published As

Publication number Publication date
DK161436B (da) 1991-07-08
FI87054B (fi) 1992-08-14
FI865161A (fi) 1987-06-21
EP0228032B1 (de) 1990-06-20
US4829858A (en) 1989-05-16
ES2016248B3 (es) 1990-11-01
GR900300020T1 (en) 1991-07-31
FI865161A0 (fi) 1986-12-17
NO865083L (no) 1987-06-22
DK612386D0 (da) 1986-12-18
JPS62176781A (ja) 1987-08-03
GR3001013T3 (en) 1991-12-30
DE3545411A1 (de) 1987-06-25
DE3672108D1 (de) 1990-07-26
DK161436C (da) 1991-12-23
NO865083D0 (no) 1986-12-16
DE3545411C2 (no) 1988-02-18
EP0228032A3 (en) 1987-12-16
DK612386A (da) 1987-06-21
NO165712C (no) 1991-03-27
ATE53952T1 (de) 1990-07-15
FI87054C (fi) 1992-11-25
EP0228032A2 (de) 1987-07-08

Similar Documents

Publication Publication Date Title
NO165712B (no) Tangformet haandverktoey.
US4442559A (en) Utility knife
US6134994A (en) Pliers with ergonomic handles
US4934222A (en) Ergonomic tool
US2842997A (en) Fastener holding pliers
US3408677A (en) Windshield scraper
US5279034A (en) Scissors
WO2004065075A3 (en) Tool with inserted blade members
US5964130A (en) Jaw members for a pair of pliers
WO2017205376A1 (en) Multi-purpose medical tool
US4400878A (en) Knife blade holder
CA1123181A (en) Hand held glass cutter
US3232152A (en) Alternative fulcrum hand tool
US4805305A (en) Replaceable razor blade scissors
US3952619A (en) Tube assembly tool
CA2393090C (en) Dual headed pliers with pommeled handles
US6629338B2 (en) Handle for a tool
US5454132A (en) Device for removing snow, water, and/or ice from ski goggles
US2343527A (en) Scissors
US11110618B2 (en) Hand-held shearing device
US5145452A (en) Fish sliming and scraping tool
US2329833A (en) Hand tool with adjustable blade
CN215968877U (zh) 一种快速切换握姿的刀具
US20080256809A1 (en) Cutting tool having replaceable blade
KR200270225Y1 (ko) 개선된 손잡이 구조를 갖는 플라이어