NO161965B - Laminatbane fremstilt med primer av polyakrylsyrekromkompleks, fremmaate for fremstilling av laminatbanen samt beholder for et degenerativt produkt. - Google Patents

Laminatbane fremstilt med primer av polyakrylsyrekromkompleks, fremmaate for fremstilling av laminatbanen samt beholder for et degenerativt produkt. Download PDF

Info

Publication number
NO161965B
NO161965B NO830112A NO830112A NO161965B NO 161965 B NO161965 B NO 161965B NO 830112 A NO830112 A NO 830112A NO 830112 A NO830112 A NO 830112A NO 161965 B NO161965 B NO 161965B
Authority
NO
Norway
Prior art keywords
signal
characters
letter
teleprinter
outputs
Prior art date
Application number
NO830112A
Other languages
English (en)
Other versions
NO830112L (no
NO161965C (no
Inventor
Scott W Middleton
Original Assignee
American National Can Co
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by American National Can Co filed Critical American National Can Co
Publication of NO830112L publication Critical patent/NO830112L/no
Publication of NO161965B publication Critical patent/NO161965B/no
Publication of NO161965C publication Critical patent/NO161965C/no

Links

Classifications

    • BPERFORMING OPERATIONS; TRANSPORTING
    • B32LAYERED PRODUCTS
    • B32BLAYERED PRODUCTS, i.e. PRODUCTS BUILT-UP OF STRATA OF FLAT OR NON-FLAT, e.g. CELLULAR OR HONEYCOMB, FORM
    • B32B3/00Layered products comprising a layer with external or internal discontinuities or unevennesses, or a layer of non-planar shape; Layered products comprising a layer having particular features of form

Landscapes

  • Laminated Bodies (AREA)
  • Tubes (AREA)
  • Wrappers (AREA)
  • Containers Having Bodies Formed In One Piece (AREA)

Description

Koplingsanordning for konsentrasjon av en fjernskriverkode til et fjernskriveralfabet.
Foreliggende oppfinnelse angår en koplingsanordning
for konsentrasjon av en fjernskriverkode til et fjernskriveralfabet hvis antall signaler hoyst er lik antallet bokstaber i en internasjonal fjernskriverkode, omfattende" en signalkilde og en kodeomformer med et antall utganger som tilsvarer antallet signalplasser i den internasjonale fjernskriverkode.
I moderne teleteknikk blir det for fjernskriverformål verden over anvendt f.eks. CCITT kode nr. 2. Dette muliggjor opp-nåelsen av 32 forskjellige signaler ved hjelp av fem kombinasjoner av binære informasjoner.
26 av disse signaler er tilordnet de 26 bokstaver i
det latinske alfabet. 5 signaler tjener tekniske formål, idet to
av disse (siffer- og bokstavomkopling) tjener til dobbel utnyttelse av de 26 nevnte signaler idet avlesningsapparatet er bygget opp slik at det bare kan innta to utslagsgivende tilstander som bevirkes av signalet nr. 29 og 3°- Etter opptreden av signalet 29 blir alle de ovenfor nevnte forste 26 signaler utnyttet som bokstaver, mens etter opptreden av signalet 3° blir de nevnte 26 signaler utnyttet som siffere resp. mellomromstegn.
Det 32te signal blir som regel ikke anvendt.
Det er tilfeller hvor CCITT kode nr. 2 også skal anvendes for alfabeter med flere enn 26 skrifttegn. For 3 ekstra tegn er det plass på siffersiden av signalene 6, 7 og 8 som normalt ikke anvendes, og f.eks. i Skandinavia blir disse signaler på siffersiden utnyttet for omlyd som ofte forekommer i de nordiske språk.
Videre kan signal 32 undertiden anvendes for to ytterligere plasser fordi dette signal ikke benyttes internasjonalt.
For enda omfangsrikere alfabeter er det nddvendig med konsentrasjoner. Således kan f.eks. i Osten funksjonene "vogntilbakelop" og "linjefremmatning" CCITT nr. 27 og 28 sammenfattes og signal 28 utnyttes på bokstavsiden. Funksjonen "Anrop" blir da lagt på siffersiden av signal 28 slik at det for signalet 27 blir to plasser frie og ved signalet 4 en plass fri. Ringesignalet kombineres med funksjonen sifferomkopling og tilordnet signal 30 slik at det frigjores en ytterligere plass i signalet 10. Det er også kjent tilfeller hvor funksjonen bokstavomkopling og mellomrom er slått sammen etc. Sluttelig er<*>det også kjent fjernskriversystemer hvor det skjer en tredobbelt eller firedobbelt utnyttelse av de enkelte signalplasser (f.eks. fjernskriversystemer i fjerne Osten, eller for direkte overforing av meddelelser for aviser i et setteri).
Behovet for en konsentrasjonskopling er også til-stede i de tilfeller hvor det skal overfores kodede meldinger ved hjelp av offentlig telegraf som ifolge artikkel 20 punkt 155 °S 15^
i det internasjonale telegrafireglement, i slike tilfeller bare tillater bokstavgrupper eller tallgrupper.
Hensikten med oppfinnelsen er å konsentrere internasjonale fjernskriverkoder på sådan måte at det for alle funksjoner trenges et mindre antall signalkombinasjoner.
Man går da ut fra at visse skrifttegn i de fem vik-tigste språk som anvender det latinske alfabet, forekommer svært sjelden, dvs. har liten frekvens. Disse skrifttegn blir da under-kastet en særbehandling som bare nødvendiggjor et enkelt tangentan-slag på et tangentbort.
Dette oppnås ifolge oppfinnelsen ved at de av omformerens utganger som er tilordnet de tegn som ved konsentrasjonen gis en signalplassveksling, er forbundet med kontakter i reléer som styres av en detektor hvis innganger er forbundet med vedkommende utganger av omformeren og som ved energisering forbinder disse utganger med de onskede utganger fra anordningen.
Hvis man f.eks. går ut fra CCITT kode nr. 2 tillater foreliggende oppfinnelse sending på en fjernskriver av en melding som bare har 26 forskjellige signaler og som kan oppstilles på hullbånd ved hjelp av fremgangsmåten ifolge oppfinnelsen, og som tilsvarer de 26 signaler 1 - 26 i CCITT-koden. Ringesignalet og anropssignalet blir da ikke nodvendig og kan sloyfes. Hvis hullbåndet dessuten ma-nuelt eller automatisk forsynes med signalet CCITT nr. 31 (mellomrom) etter hver femte bokstav, kan disse hullbånd benyttes til sending av en melding fra nærmeste telegrafkontor, kan dette kontor overfore meldingen med andre hjelpemidler. Det er naturligvis også mulig uten hullbånd å overfore den konsentrerte tekst ifolge oppfinnelsen over tråd fra telegrafkontoret, eller å tilfore de fra konsentrasjonskoplingen stammende signaler til en normal fjernskriver som da skriver ned en melding som består av bokstavgrupper på fem tegn. Denne melding kan deretter ved hjelp av bud eller lignende bringes videre til telegrafkontoret.
Konsentrasjonen så sådan kan utfores på folgende måte: 1. Bokstaven X betraktes som siffer cg tilordnes siffermessig signal 4* 2. Funksjonen vogntilbakelop som siffer og tilordnes siffermessig signal 6. 3. Bokstaven J anvendes som siffer og tilordnes siffermessig signal 7• 4. Funksjonen bokstavomkopling anvendes som siffer og tilordnes siffermessig signal 8. 5. Funksjonen mellomrom tilordnes dobbeltsidig det frigjorte signal 10. 6. Funksjonen linjefremmatning anvendes som siffer og tilordnes siffermessig signal 19-7. Tegnet' kombineres med / og tilordnes siffermessig signal 24-
8. Funksjonen sifferkopling anvendes som bokstav
og tilordnes bokstavmessig signal 24-
Noen utforelseseksempler på oppfinnelsen skal for-klares nærmere under henvisning til tegningene. Fig. 1 viser en sammenligningstabell mellom signalplassene i CCITT kode nr. 2 og signalplassene i det konsentrerte fjernskriveralfabet.
Fig. 2 viser en kopling som er egnet for oppnåelse
av konsentrasjonen ifolge fig. 1.
Fig. 3 viser en sammenligning mellom to tilsvarende tekstprover i CCITT kode nr. 2 og fjernskriveralfabetet ifolge fig. 1.
Fig. 4 viser en utforelsesform av en anordning for automatisk omforming av en tekst som er matet inn i CCITT kode nr.
2 til et konsentrert fjernskriveralfabet ifolge fig. 1.
På fig. 1 er med 1 antydet en CCITT kode nr. 2 og
med 2 et konsentrert alfabet, med 3 er angitt et alfabet slik det ville gjengis i en fjernskriver som mottar signalkombinasjonene som stammer fra en konsentrasjon ifolge oppfinnelsen.
Det ville også være mulig å plassere tegnet ' på siffersiden av signal 10 og kombinasjonen mellomrom bare på bokstavsiden. Det må vurderes i de enkelte tilfeller om tegnet ' skal sloyfes som selvstendig tegn på bekostning av en rasjonellere skrive-måte, fordi det som regel ofte forekommer mellomrom kan utnyttes såvel på bokstavsiden som på siffersiden, og i dette tilfelle sloyfes tegnet ' som selvstendig tegn, slik at signalet mellomrom anvendes dobbeltsidig på signalplass 10, altså uavhengig av hvilken omkoplings-stilling utlesningsapparatet befinner seg i.
Den forlengelse av meldingen som derved opptrer på grunn av omstillingen ville bli som folger:
Herav fremgår det klart at bibeholdelse av tegnet ' som selvstendig tegn kan skje uten for store folger.
Den enkle måte å realisere en slik konsentrasjon på oppnås ved en kopling som i forbindelse med en fjernskriver eller et tilsvarende apparat med tilsvarende modifisert tangentbord, bevirker
at trykkeinnretningen gjengir den onskede opprinnelige klare tekst,
og at det parallelt med dette frembringes en signalrekke (for hull-båndstanser eller direkte overforing) som tilsvarer den konsentrerte tekst. Et eksempel på en slik kopling er vist på fig. 2. 1 betegner et tangentbord med 26 tangenter med hver sin arbeidskontakt. Tangentene er forsynt med to funksjons- eller trykkesymboler som angitt med 2. En vender 4 med 26 spoler er på fig. 2 holdt i bokstavstilling ved hjelp av en magnet 3 °g kan omkoples til sifferstilling ved hjelp av en magnet 5» Med 6 er angitt 26 ledere til et ikke vist trykke- eller stanseverk. Med 7 er angitt ledninger som skal tilsluttes et originalteksttrykkeverk med 2 x 26 skrivefunksjoner.
Det hele mates fra en ikke vist strdmkilde hvis pluss-pol er forbundet med tangentbordet 1. Alle funksjonselementer er tilsluttet stromkildens minuspol. Ved 8 er tilsluttet en trykkesperre kombinert med en papirfremmatningssperre for at den trykte tekst ikke unodig skal forsynes med tekniske trykketegn.
Av fig. 2 fremgår koplingens virkemåte for oppnåelse av konsentrasjonen ifolge fig. 1. Det fremgår herav at den samme grunnkopling kan anvendes for oppldsning av en konsentrert tekst. Hvis det nemlig ved 6 tilsluttes et tangentbord, et hullbåndlese-apparat eller lignende, som avgir de 26 signaler til 26 ledninger, som tilsvarer deres tilordning, så kan en ved 6 innmatet konsentrert tekst ved 7 gjengis i opprinnelig klar form.
På fig. 3 er overst vist en opprinnelig klar tekst sammen med symboler for tekniske signaler og derunder en tekst i konsentrert form som bare inneholder bokstaver. Denne tekst ville man f.eks. få hvis man ved 6 på fig. 2 tilsluttet en normalt arbeidende fjernskriver hvor trykkeverket styres direkte av de 26 signalledninger eller hvis det for en normal fjernskriver ble koplet inn en kodeomformer for en binær 5-kode foruten tilsvarende signalsender.
Det kan imidlertid også inntreffe det tilfelle at
en tekst ifolge CCITT kode nr. 2 overfores for lagring i konsentrert form f.eks. på hullbånd. Det må da tas folgende forholdsregler: Alle tegn som utnyttes dobbeltsidig ifolge CCITT og hvor den konsentrerte form bare er enkel, og alle tegn som ligger på den andre side i forhold til CCITT-koden, må for de mates inn i apparatet utlose en tilsvarende omkopling. Dessuten må innmatningen 'skje over en modifikator som utforer den nodvendige plassommstilling.
Likeledes må undertiden omkoplingen for det neste tegn gjeres rever-serbar. Betrakter man f.eks. på fig. 3 de to tekstgrupper, så ser man ved sammenligning av de to fjerdelinjer (fransk ordgruppe QUE J'EXA) at bokstavene QUE forblir uendret. Mellomromtegnet er som angitt på tangentene 10 på fig. 2. Det er klart at ved 6 på fig. 2 i det konsentrerte alfabet, trykkes ved betjening av denne tangent bokstaven J. Deretter folger den egentlige bokstav J i teksten som i kolonne 2 på figuren er gitt et tegn. Det må derfor innfores et sifferomkoplingssignal som er tilordnet tangenten 24 på fig. 2. Denne gir ved 6 på fig. 2 bokstaven X. Deretter folger så betjening av tangenten 7 som på siffersiden har bokstaven J som overfores til utgangen 6 på fig. 2 og får bokstaven G. Deretter kommer omkoplings-signalet for sifferomkopling, men da apparatet allerede på forhånd er brakt i sifferstilling, er denne omkopling ikke lenger nodvendig og tegnet undertrykkes. Det neste tegn er apostrof og den er vist ved hjelp av en brokstrek. Brokstreken er på siffersiden tilordnet tangenten 24 som ved utgangen 6 forårsaker at bokstaven X trykkes.
Så folger bokstavomkoplingen som på siffersiden er tilordnet tangenten 8. Denne tangent bevirker ved utgangen 6 at bokstaven H trykkes.
Deretter kommer bokstaven E uforandret og så bokstaven X som er tildelt siffersiden. Forst må tangenten 24 betjenes og denne tilbeiebringer en omkopling til sifferstilling og ved utgangen 6 trykning av bokstaven X. Så folger bokstaven X som på siffersiden er tilordnet tangenten 4 °g ved utgangen 6 bokstaven D. Deretter må bokstavomkoplingen betjenes, tangenten 8 betjenes og bokstaven H trykkes og deretter bokstaven A uforandret. Så sifferomkopling, betjening av tangenten 24 og trykking av bokstaven X, samt binde-strek, nedtrykning av tangenten 1 på siffersiden og trykning av bokstaven A. Understrekede store bokstaver i avsnittet ovenfo1" tilsvarer de tre siste bokstavgrupper i fjerde linje i de to tekstgrupper på fig. 3.
Et apparat som er egnet for innmatning av CCITT-hullbånd i konsentrasjonskoplingen, kan være bygget opp som vist på fig. 4, i form av et hullbåndavlesningsapparat 1 som har fem utganger som tilfores en vanlig kjent kodeomformer 2 hvor den binære 5-kode om-formes .
De 32 signalledninger fra kodeomformeren 2 fores over bryterkontaktene a-p <a>2 b-^, b2 Sp-^, Sp2 mot hoyre hvor 26 konsentrerte signaler står til rådighet. Et avlesningsapparat som er tilsluttet der, kan være oppbygget f.eks. som vist på fig. 2, og tilsluttet feltet 6.
Alle signalledninger som må utlose en omkopling, er forsynt med en forgrening til en detektor 3> relé eller lignende, og dette er ifolge relékoplingsteknikken ikke noe problem. Denne kan tilfore ordre til fremmatning i avlesningsapparatet 1 såvel som for utgangene 5-
Hvis nå f.eks. tegnet J (signal 10 på bokstavsiden i CCITT) skal bearbeides, så vil detektoren 3 forst gi et signal ut på ledningen 24 for at man ved 5 skal kople om til sifferstilling. Sam-tidig bevirker detektoren hullbåndfremmatning i 1. Deretter kopler detektoren inn reléet B som over bl belegger signaltråden 7> hvoretter detektoren 3 avgir ordre om anvendelse av signalet. Deretter fra-koples reléet B og på ledning 8 gis et signal for at det ved 5 etter ordre av detektoren igjen skal koples om til bokstavstilling. Denne operasjon er nodvendig også når det i hullbåndet tilfeldigvis som neste signal opptrer signalet 3° (sifferomkopling), nemlig av den grunn at ethvert tegn som kommer fra hullbåndet, må'gjengis riktig på denne eller annen måte. Hvis anordningen befinner seg i sifferstilling, er den ikke istand til å bearbeide dette signal (sifferomkopling) fordi plassen 24 er anvendt på bokstavsiden. Etter denne operasjon firgir altså detektoren igjen hullbåndfremmatningen inntil neste særtegn opptrer.
Det skal bemerkes at ved opptreden av tegnene 29 og 30 betjenes alltid reléet Sp for å hindre at signalenes sifferomkopling og bokstavomkopling skal overfores flere ganger etter hverandre selv om de forekommer flere ganger på hullbåndet. Grunnen til dette er forklart ovenfor og disse er også de eneste tegn hvis eventuelle repetisjon på hullbåndet kan sloyfes uten informasjonstap i konsentrasjonen. Når hullbåndet igjen avsoker et annet tegn, koples reléet Sp ut igjen.
Reléet A tjener sluttelig til omkopling når signalet 30 (sifferomkopling) opptrer og forblir energisert inntil tegnet 29 (bokstavomkopling) opptrer. Det er også f.eks. klart at når tegnet / skal bearbeides må tegnene 3°> 24 forekomme i hullbåndet. Signalet 30 tilfores på den ene side til detektoren som bevirker energisering av reléet A, og videre over hvilekontakten bg til ledningen 24« Det vil da skje en sifferomkopling og når signalet 24 kommer fra hullbåndet, vil man over den omstyrte kontakt a 2 få et nytt signal på ledningen 24- Anordningen som står i sifferstilling, vil da naturligvis bearbeide siffertegnet /.
For sluttelig styring av hullbåndet kan det tenkes
en modifikasjon med en forenklet virkemåte. Det forutsettes da en melding som ikke inneholder mer enn 32 forskjellige informasjoner.
De ifolge CCITT koden dobbelt belagte tegn er som sådanne ikke på noen måte kjennetegnet i overforingen overfor de enkelt belagte tegn. Bare anordningen har omkoplingsorganer som fra det tidspunkt da om-koplingssignaler inntreffer, kopler om samtlige etterfolgende tegn.
Man går ut fra at 32 tegn står til rådighet og disse er nummerert fra 1-32- Konsentrasjonen skjer på den måte at også her belegges bare 26 plasser som er nummerert fra 1-26, idet plassene 1-24 kan representere bokstavsymboler i rekkefolge fra A til X. Plassen 25 derimot som riktignok kjennetegner bokstavsymbolet I bevirker imidlertid en intern omkopling, nemlig omkopling til siffere. Signalet 26 som sluttelig representerer bokstaven Z, bevirker imidlertid den interne omkopling til bokstaver.
Tegnene 24 til 32 er siffermessig tilordnet plassene
- 8.
Konsentrasjonskoplingen arbeider på folgende måte: Hvis det opptrer et tegn mellom 25 og 32, blir ved hjelp av automa-tikk alltid forst tegnet 25 innfort og dette opptrer i utgangen som bokstaven Y, men utforer internt også omkoplingen til siffer. Deretter tilfores tegnene 1-8 utgangen i samsvar med den ovenfor nevnte tildeling av signalene 25 - 32 til plassene 1-8. Sluttelig blir signalet Z avgitt fra utgangen, og det skjer igjen en intern omkopling til bokstaver. Resultatet er at for hvert tegn 25 - 32 i utgangen opptrer det et Trinom som er angitt som tegnet Y fulgt av det tilsvarende tegn 1 - 8 og sluttelig folger tegnet Z.
På opplosningssiden går man frem på folgende måte (det er jo forutsatt at apparatet bare kan motta 26 forskjellige tegn) at når tegnet Y opptrer skal dette ikke videregis, men utfore en intern omkopling til siffer som da ved opptreden av Trine ts annet signal som kan være en av nummerne 1 - 8, på utgangssiden vil belegge de tilsvarende symboler for nummerne 25 - 28, og at sluttelig ved opptreden av Trinomets tredje tegn som tvangsmessig må være tegnet Z, blir dette ikke vid'ireledet til utgangen.
Resultatet er det samme som beskrevet i det foregående eksempel. En informasjonsrekke på 32 forskjellige tegn kan gjengis ved en informasjonsrekke på 26 tegn.
Det gis anvendelser hvor en direkte trådforbindelse foreligger mellom sender og mottaker. Derved er det uten videre mulig å kommunikere bare med 32 tegn fordi ingen i grupper anordnet trykkeklar tegnrekke er nodvendig fordi mottakeren kan være direkte tilsluttet en fjernskrivermottaker.
Hvis kodede meldinger skal overfores, vil man forst og fremst gripe til tegnelementer i binær kode som imidlertid forut-setter en annen anordning.
Hvis det er onskelig å arbeide med minimale midler såvel ved bundne linjer som ubundne linjer så trenger det seg frem en losning som prinsipielt er lik den ovenfor beskrevne konsentrasjonskopling, men hvor man greier seg med et minimum av tekstforleng-else.
I den hensikt kan fblgende endringer foretas i forhold til CCITT nr. 2 - alfabetet: 1. Mellomrommet tegn 31 og bokstaven X likestilles og behandles som X. 2. / tegn 24 siffermessig, og ' tegn 19 siffermessig, likestilles og behandles som '.
3- Sifferomkopling tegn 30 behandles som mellomrom, tegn nr. Jl.
Tegnene 27 og 28 forblir som for. Det er klart at en tekst som bearbeides etter dette system vil på en fjernskriver gi tilnærmet samme linjemessige anordning som for en tekst ifolge
CCITT.
Hvis en trådforbindelse anvendes for overforing av den kodede melding, og kodingen skjer ved hjelp av et automatisk apparat som bare bearbeider 26 tegn, så kan man ved denne modifikasjon oppnå at alle overvåkningsfjernskrivere som er tilsluttet ledningen skriver ned meldingen, hvilket ellers er utelukket ved vanlige tegnelementer med binær koding. Dessuten kan det i dette tilfelle anvendes samme kodeapparater som ved de tidligere beskrevne systemer hvilket er av stor fordel organisasjonsmessig.
På fig. 1 er den sistnevnte modifikasjon angitt med alfabetet 4* Det skulle ikke være nodvendig å beskrive anordningen nærmere fordi den lett kan utledes av en fagmann fra beskrivelsen av den foregående anordning.

Claims (2)

1. Koplingsanordning for konsentrasjon av en fjernskriverkode til et fjernskriveralfabet hvis antall signaler hoyst er lik antallet bokstaver i en internasjonal fjernskriverkode, om-
fattende en signalkilde og en kodeomformer med et antall utganger som tilsvarer antallet signalplasser i den internasjonale fjernskriverkode, karakterisert ved at de av omformerens (2) utganger som er tilordnet de tegn som ved konsentrasjonen gis en signalplassveksling, er forbundet med kontakter (Sp-^, Sp£j a-^, a2 og bl " ^6^ ^ reléer (Sp, A, B) som styres av en detektor (3) hvis innganger er forbundet med vedkommende utganger av omformeren og som ved energisering forbinder disse utganger med de onskede utganger (5) fra anordningen (fig. 4)•
2. Koplingsanordning ifolge krav 1, karakterisert ved at detektoren (3) styrer en på signalkilden (1) virkende sperreinnretning for ved betjening av relékontaktene å sperre signalkilden i den tid som er nodvendig for den nevnte betjening (fig. 4). 3- Koplingsanordning ifolge krav 2, karakterisert ved at de av relékontaktene styrte kontakter har sperrekontakter som er betjenbare ved bearbeidelsen av enkelte av de tegn som ved konsentrasjonen gis en signalplassveksling, for også ved flere ganger direkte etter hverandre opptreden av disse tegn bare å tillate en gangs passering av disse tegn til de til-horende utganger. 4- Koplingsanordning ifolge krav 3>karakterisert ved at sperrekontaktene er valgvis inn- og utkop-pelbare ved hjelp av en omkopler.
NO830112A 1982-01-18 1983-01-14 Laminatbane fremstilt med primer av polyakrylsyrekromkompleks, fremgangsmaate for fremstilling av laminatbanen samt beholder for et degenerativt produkt. NO161965C (no)

Applications Claiming Priority (1)

Application Number Priority Date Filing Date Title
US34046882A 1982-01-18 1982-01-18

Publications (3)

Publication Number Publication Date
NO830112L NO830112L (no) 1983-07-19
NO161965B true NO161965B (no) 1989-07-10
NO161965C NO161965C (no) 1989-10-18

Family

ID=23333479

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
NO830112A NO161965C (no) 1982-01-18 1983-01-14 Laminatbane fremstilt med primer av polyakrylsyrekromkompleks, fremgangsmaate for fremstilling av laminatbanen samt beholder for et degenerativt produkt.

Country Status (17)

Country Link
JP (2) JPS58124642A (no)
KR (1) KR900004782B1 (no)
AR (1) AR240951A1 (no)
BR (1) BR8300184A (no)
CA (1) CA1201050A (no)
DK (1) DK162753C (no)
ES (1) ES530166A0 (no)
GR (1) GR77880B (no)
IE (1) IE54134B1 (no)
IL (1) IL67555A (no)
IN (2) IN159631B (no)
MX (2) MX163612B (no)
NO (1) NO161965C (no)
NZ (1) NZ202957A (no)
PH (1) PH20707A (no)
PT (1) PT76096B (no)
ZA (1) ZA829458B (no)

Families Citing this family (4)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
JPH0721338U (ja) * 1994-09-12 1995-04-18 大日本印刷株式会社 低臭包装材の製造方法
JP4499071B2 (ja) * 1996-10-02 2010-07-07 大成化工株式会社 金属製押出チューブ、その製造方法及びその用途
KR20010011802A (ko) * 1999-07-30 2001-02-15 조문수 표면재, 샌드위치 구조체, 이들을 이용한 제품
CN114955047A (zh) * 2022-07-01 2022-08-30 深圳市红标点科技有限公司 一种用于成捆书复合牛皮纸包覆方法

Also Published As

Publication number Publication date
JPH0259056B2 (no) 1990-12-11
AR240951A2 (es) 1991-03-27
JPH0555380B2 (no) 1993-08-16
PH20707A (en) 1987-03-30
DK162753B (da) 1991-12-09
NO830112L (no) 1983-07-19
DK18983D0 (da) 1983-01-18
IE54134B1 (en) 1989-06-21
NZ202957A (en) 1986-03-14
KR840003069A (ko) 1984-08-13
CA1201050A (en) 1986-02-25
AR240951A1 (es) 1991-03-27
JPS58124642A (ja) 1983-07-25
ES8502904A1 (es) 1985-02-01
PT76096B (en) 1986-03-18
MX163612B (es) 1992-06-05
ZA829458B (en) 1984-02-29
GR77880B (no) 1984-09-25
ES530166A0 (es) 1985-02-01
BR8300184A (pt) 1983-10-11
IL67555A (en) 1988-03-31
JPH03646A (ja) 1991-01-07
KR900004782B1 (ko) 1990-07-05
PT76096A (en) 1983-02-01
DK162753C (da) 1992-04-27
IE830079L (en) 1983-07-18
MX9100155A (es) 1993-01-01
NO161965C (no) 1989-10-18
IN162390B (no) 1988-05-21
IN159631B (no) 1987-05-30
DK18983A (da) 1983-07-19

Similar Documents

Publication Publication Date Title
US3434117A (en) Automatic transmission speed selection control for a data transmission system
CN101739394B (zh) 嵌入于网页中的网络翻译查询系统及其方法
GB1153807A (en) Method of and System for Interrogating a Plurality of Sources of Data
Nalajala et al. Morse code generator using microcontroller with alphanumeric keypad
NO162749B (no) Fremgangsmaate for plasmastraalerensing av et arbeidsstykke.
KR950703775A (ko) 디지털 통신 시스템과 이 시스템에 사용하기 위한 전송 및 수신장치(Digital communications system, transmitting apparatus and a receiving apparatus for use in the system)
NO161965B (no) Laminatbane fremstilt med primer av polyakrylsyrekromkompleks, fremmaate for fremstilling av laminatbanen samt beholder for et degenerativt produkt.
NO120481B (no)
US3361875A (en) Apparatus for generating a telegraph signal
US3810154A (en) Digital code translator apparatus
US4511758A (en) Reduction of message length in a communication system
KR840005631A (ko) 통신 시스템
US2939912A (en) Alternate tone receiver and method of signal transmission and reception
US3156768A (en) Variable length code method and system
US3281526A (en) Teleprinter order writing system
Patterson What is a code?
US3340516A (en) Master-slave net control
CA1102897A (en) Method and apparatus utilizing baudot code for categorizing and selectively distributing information to a plurality of utilization units
JPS60182839A (ja) 電信用アルフアベツト、とくに第2の国際電信用アルフアベツトのコード・ワードにより記号を伝達する方法と該方法を実施する装置
JPS61118870A (ja) 和文編集方式
JPH0250667B2 (no)
RU2008151725A (ru) Способ, передатчик и приемник для передачи текстовой информации
GB937509A (en) Apparatus for minimizing coding errors
US3743763A (en) Data terminal with automatic response feature
US3530240A (en) Automatic telegraphic signal generator