NO155751B - Fremgangsmaate og apparat til bloegging av fisk. - Google Patents

Fremgangsmaate og apparat til bloegging av fisk. Download PDF

Info

Publication number
NO155751B
NO155751B NO850514A NO850514A NO155751B NO 155751 B NO155751 B NO 155751B NO 850514 A NO850514 A NO 850514A NO 850514 A NO850514 A NO 850514A NO 155751 B NO155751 B NO 155751B
Authority
NO
Norway
Prior art keywords
fish
locking
cutting
pulling
neck
Prior art date
Application number
NO850514A
Other languages
English (en)
Other versions
NO850514L (no
NO155751C (no
Inventor
Kaare Hoseth
Original Assignee
Kaare Hoseth
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Kaare Hoseth filed Critical Kaare Hoseth
Priority to NO850514A priority Critical patent/NO155751C/no
Publication of NO850514L publication Critical patent/NO850514L/no
Publication of NO155751B publication Critical patent/NO155751B/no
Publication of NO155751C publication Critical patent/NO155751C/no

Links

Landscapes

  • Processing Of Meat And Fish (AREA)
  • Farming Of Fish And Shellfish (AREA)
  • Meat, Egg Or Seafood Products (AREA)

Description

Den foreliggende oppfinnelse vedrører en fremgangsmåte til bløgging av fisk og et apparat til gjennomføring av fremgangsmåten. Fisken trekkes mot en fjærkraft til en posisjon hvori
fisken inntar sperrestilling med støtte på fiskens underside mot fiskens ørebenparti og med støtte på fiskens overside mot fiskens nakkeparti, og fisken deretter, mens den inntar nevnte sperrestilling, bløgges, hvoretter fisken beveges ut av sperrestilling
mot fjærkraften.
Fra NO PS 147.662 er det kjent en fremgangsmåte og en
maskin til bløgging av fisk, hvor fisken bløgges med et bløggekutt
i en bestemt posisjon for fisken, etter at fiskens stilling er avfølt av en føleinnretning. Nærmere bestemt fremføres fisken mellom et par motstående føleanordninger og fisken blir avfølt fra to motstående sider. Føleanordningene fastlegger posisjonen for fiskens halsparti og aktiverer, som en reaksjon på dette, den respektive av et par kutteapparater som er anbragt på hver sin side av fiskens fremføringsbane, for utførelse av bløggekuttet i fiskens halsparti. Føleanordningene er festet til hver sin fjær-belastete svingarm, som hver for seg med en fjærkraft søker å sentrere fisken i en bestemt bane forbi kutteapparatene, idet fisken kan trekkes av en line eller skyves av transportbånd i en kontinuerlig bevegelse forbi føleanordningene og kutteapparatene. Straks den aktuelle føleanordning griper inn med fiskens ørebenparti må det momentant utløses en styrepuls til det tilhørende kutteapparat som momentant må skyves innad i og deretter bort igjen fra fiskens fremføringsretning. Denne bevegelse av kutte-aparatet må foregå mens fisken inntar den bestemte stilling mellom de kombinerte føler- og sentreringsorganer. I praksis kan det by på problemer å få gjennomført bløggingen på den tilsiktete momen-
tane måte med et nøyaktig fastlagt bløggekutt. Med den foreliggende oppfinnelse tar man sikte på en fremgangsmåte hvor fisken kan fastholdes på en bedre fastlagt måte i et bestemt sperreinngrep, slik at bløggekuttet kan utformes på nøyaktig måte i fisken, uten fare for å skade fiskekjøttet eller andre deler av fisken på util-siktet måte. Samtidig tar man sikte på å gjøre fremgangsmåten uavhengig av bruken av spesielle føleanordninger og istedenfor la fiskens bevegelse henholdsvis fiskens skyvekraft utføre bløgge-operasjonen, mot et relativt stasjonært anbragt kutteapparat, styrt av trekkorganets trekkraft.
Ved fremgangsmåten ifølge oppfinnelsen spennes fisken fra posisjonen hvori den inntar sperrestilling, med en trek-
kraft, som virker skrått oppad og fremover fra fiskens nedre kjeveparti, via fiskens nakkeparti for bøyning av fiskens hode skrått oppad til blottlegging av fiskens halsparti i strukket tilstand med et konvekst buet forløp, til en bløgge-klar posisjon, hvoretter fisken i en styrt bevegelse, med fisken i sperrestilling, trekkes mot en ytterligere posisjon under bløgging av fisken, og fisken deretter under bevegelse mot en etterfølgende posisjon beveges ut av sperrestilling.
Ifølge oppfinnelsen sikrer man at fisken i nevnte sperrestilling trekkes skrått oppad og fremover fra fiskens nedre kjeveparti og derved løfter fiskens hode oppad for utstrekking av fiskens halsparti i et konvekst buet forløp, for deretter, mens fisken inntar nevnte sperrestilling, å skyve fiskens halsparti til støtteanlegg mot kutteapparatets kutteorganer for bløgging av fisken. Det er herved mulig enten å benytte en roterende bløgge-kniv, en bløggesaks eller annet bløggeredskap og la fisken utføre den relative bevegelse, mens kutteapparatet (bløggeutstyret) kan holdes stasjonært på plass eller bare utfører begrensete beveg-elser i forhold til fisken. Det er herved mulig å foreta bløgge-operasjonen på enkel mekanisk måte med nøyaktig utførelse av bløggekuttet, så og si uavhengig av fiskens størrelse.
Det foretrekkes at fisken i utgangsposisjon, eksempelvis i svømmende tilstand, gripes via fiskens nedre kjeveparti og trekkes av trekkraften videre via de nevnte posisjoner, dvs. under anbringelse av fisken i sperrestilling, klargjøring av fisken for bløgging, bløgging av fisken og etterfølgende frigjøring av fisken fra sperrestilling.
Ifølge oppfinnelsen kan fremgangsmåten benyttes undér forskjellige forhold etter behov. Eksempelvis kan fremgangsmåten benyttes for fisk som er hentet opp fra sjøen og som bringes enkeltvis på plass i en bestemt posisjon foran sperreorganene med fiskens hode vendt fremover og fiskens buk vendt nedover, ved manuell eller maskinell posisjonering av fisken. Det vil også være mulig i forbindelse med en vannledekanal å la fisken svømme av egen kraft fra en fiskemær eller likende direkte til den bestemte posisjon foran sperreorganene. Ved å gripe fiskene i et bestemt parti ved fiskens nedre kjeve, kan man sørge for at fiskene håndteres på en innbyrdes lik og nøyaktig måte henad til bløggeorganene og videre bort fra bløggeorganene.
I en foretrukket løsning som er særlig gunstig for bløgging av laks, ørret eller andre fisketyper, hvor fisken skal bløgges uten å overskjære selve halspartiet ved å foreta et bløggekutt gjennom fiskens gjelleparti, er det gunstig å bruke bløggesaks som kutteapparat. Fremgangsmåten ifølge oppfinnelsen er i denne an-ledning kjennetegnet ved at fisken som tvangsstyres ved trekkebevegelse via nevnte bløggeklare posisjon underkastes bløgging fremkalt av selve trekkebevegelsen.
Et apparat til utførelse av fremgangsmåten ifølge oppfinnelsen er utstyrt med to motstående sperreorganer som er bevegelig fra hverandre eller det ene fra det andre mot en fjærkraft, er innrettet til å fastholde en fisk i en bestemt sperrestilling, mens fisken underkastes bløgging ved hjelp av et separat kutteapparat, idet trekkeorganet er innrettet til å trekke fisken gjennom apparatet i en stort sett sammenhengende bevegelse.
Apparatet ifølge oppfinnelsen er kjennetegnet ved at trekkeorganet, som danner inngrep med fiskens nedre kjeveparti, sammen med sperreorganene, som i fiskens sperrestilling danner støtte for fiskens nakkeparti i det andre, øvre sperreorgan og støtte for fiskens ørebensparti i det første nedre sperreorgan, er innrettet til å blottlegge fiskens halsparti mot kutteapparatet i et strukket konvekst buet forløp, at det første og andre sperreorgan i fiskens sperrestilling er bevegelig i fellesskap og sammen med fisken i en av sperreorganene styrt bevegelsesbane til støtte-anlegg for fiskens halsparti i kutteapparatet, og at nødvendig kraft for bløgging av fisken tilføres med en strekkraft fra trekkeorganet via fiskens støtteanlegg mot kutteapparatet.
Ytterligere trekk ved oppfinnelsen vil fremgå av den etterfølgende beskrivelse under henvisning til de medfølgende tegninger, hvori: Fig. 1 viser et apparat ifølge oppfinnelsen for bløgging av fisk, vist i et vertikalsnitt. Fig. 2 viser en detalj ved kutteapparatet, vist i et riss på tvers av fiskens fremføringsretning.
I fig. 1 er det med strekete linjer 10a vist en fisk 10 opptatt i en ledekanal 11. Fisken 10 er vist i en utgangsposisjon 10a mellom kanalens faststående bunnparti lia og to motstående sidepartier, hvorav bare det ene sideparti 11b er vist, samt en toppdel lic. Toppdelen Uc er svingbart lagret om en horisontal, tversløpende akse, i et svingepunkt 12 og blir med sin egen vekt trykket med en svak trykkraft an mot fiskens ryggparti. I utgangsposisjonen 10a støter fisken med nese-partiet an mot en vertikal ledeplate 13 festet på en bærearm 14 som er svingbart lagret om en tversløpende, horisontal akse ved et svingepunkt 15. Ledeplaten 13 og bærearmen 14 holdes trykket an mot ledekanalen 11 ved hjelp av en strekkfjær 16. På toppen av ledeplaten 13 er det anordnet et første, nedre, horisontalt løpende sperreorgan 17, mens det et stykke over sperreorganet 17 er anordnet et andre, øvre, horisontaltløpende sperreorgan 18, slik at det dannes en mellomliggende passasje 19 for fisken mellom sperreorganene 17,18. Denne passasje 19 kan økes i høyderetningen ved at fisken løfter sperreorganet 18 oppad i forhold til sperreorganet 17, mot kraften fra et par strekk-fjærer 20 som er anbragt en på hver sin side av nevnte passasje 19.
Et trekkeorgan 21, i form av en stiv stang, har den ene ende festet til, dvs. svingbart lagret på en kjede, wire 22 eller liknende, mens dens andre ende bærer en krok 23 eller liknende gripeorgan som er innrettet til å hukes nedenfra innad i fiskens nedre kjeveparti i fiskens utgangsstilling 10a. Trekkeorganet 21 har i posisjonen 21a som vist med strekede linjer 21a den krokbærende ende opptatt på den ene side av ledeplaten 13, mens trekkeorganets øvrige parti er opptatt på den andre side av ledeplaten 13. Trekkeorganets 21 krokbærende ende løper fortrinnsvis via en vertikalt løpende (ikke nærmere vist) spalte i ledeplaten 13 og sperreorganet 17 fra en ikke nærmere vist føring nedenfor ledeplaten 13 til passasjen 19 mellom sperreorganene 17, 18. Wiren 22 eller liknende er anordnet et stykke sideveis forskjøvet i forhold til trekkeorganet 21 og løper i en sluttet bane over en rekke vendetrinser og et ikke nærmere vist rekkverk. På tegnignen er det bare vist en øvre vendetrinse 26 like ved sperreorganene 17, 18, samt en andre øvre vendetrinse 27 plassert et stykke ved siden av vendetrinsen 26. Wiren 22 løper med et første løp 22a vertikalt oppad like bakenfor sperreorganene 17 og 18 til toppen av vendetrinsen 26, hvorfra wiren 22 løper med et andre løp 22b skrått fremad og nedad til det nedre parti av vendetrinsen 27 og derfra med et tredje løp 22c videre fremad og skrått oppad til en ikke nærmere vist endetrinse eller trekke-trinse. Til wiren 22 kan det være festet en rekke trekkeorganer i dertil avpasset innbyrdes avstand på wiren, men for oversiktens skyld er det på tegningen vist et eneste trekkeorgan, idet trekkeorganet er vist med forskjellige linjetyper i forskjellige posisjoner langs wireløpet 22b.
I det viste utførelseseksempel er det i trekkeorganets utgangsstilling 21a, hvor det nettopp er huket trekkeorganets krok 23 i inngrep med fiskens nedre kjeveparti i fiskens utgangsstilling 10a.
Med fullt opptrukne linjer 10b er det vist fisken i en andre posisjon med fisken i en sperrestilling sperret på plass med fiskens nakkeparti støtende an mot det øvre sperreorgan 18 og med fiskens ørebensparti støtende an mot det nedre sperreorgan 17. I en1 tredje posisjon (10c) er fisken vist med det nedre kjeveparti løftet oppad av en strekkraft utøvet fra trekkeorganet 21. Fiskens halsparti er herunder utspent til strukket tilstand i et konvekst buet forløp. Ved omstillingen fra utgangsposisjonen 10a til sperreposisjonen 10b, blir fisken via det nedre kjeveparti trukket skrått oppad og fremad, slik at fiskens kjeveparti glir langs ledeplaten 13 og over sperreorganet 17 inntil fiskens ørebensparti danner støtteanlegg mot sperreorganet 17. Samtidig hermed trekkes fiskens hode- og nakkeparti oppad mot det øvre sperreorgan og fremover mot den andre posisjon 10b inntil fiskens nakkeparti danner stoppinngrep med sperreorganet 18, dvs. i en passelig fjærbelastet tilstand mot kraften fra fjærene 20, med nakkepartiet anbragt like over fiskens ørebensparti. Alt etter fiskens størrelse vil sperreorganet 18 løftes mer eller mindre oppad til et motsvarende nivå over sperreorganet 17, mens fiskens halsparti lokaliseres til et nøyaktig fastlagt nivå med støtte-anlegg mot sperreorganet 17 uavhengig av fiskens størrelse. Ved å regulere vinkelen på wireløpet 22b ved motsvarende løfting eller senking av trinsen 27 i forhold til trinsen 26, kan man sikre at fisken fremtrekkes og holdes med kjevepartiet passende løftet oppad i sperrestillingen, dvs. med en passende oppad henholdsvis fremad rettet trekkraftkomponent. Det er vist trekkeorganet i forskjellige posisjoner 21c, 21d og 21e som vist med strek-
prikkete, strek-dobbeltprikkete henholdsvis strek-tredobbelt-prikkete linjer, og det er vist fisken i motsvarende posisjoner 10c, 10d og 10e. Fra posisjonen 10b via posisjon 10c til posisjonen 10d fastholdes fisken i sperrestillingen (vist med fullt opptrukne linjer 10b) i forhold til sperreorganene 17 og 18, idet sperreorganene 17, 18 omsvinges i fellesskap sammen med fisken via bærearmen 14 fra stillingen 14a med fullt opptrukne linjer til stillingen 14b med strekete linjer. Deretter trekkes fisken ut av sperrestillingen, idet sperreorganet 18 gir ytterligere etter og tillater at fisken trekkes gjennom passasj.en mellom sperreorganene 17, 18 som vist ved posisjonen 10e, mens fiskens inngrep via øre-benpartiet og sperreorganet 17 oppheves, slik som vist i bære-
armens stilling 14c (vist med strek-dobbeltprikkete linjer). I
denne stilling 14c kan bærearmen 14 eksempelvis danne anlegg mot et ikke nærmere vist mothold for å hindre ytterligere utsvinging av armen 14.
I det viste utførelseseksempel er det vist en spesiell type kutteapparat i form av en bløggesaks 30, men alternativt kan det anvendes andre typer kutteapparater, så som en stasjonært festet, stillestående kniv eller roterende kniv. I alle tilfeller benyt-
ter man fiskens bevegelse og fiskens skyvekraft mot kutteapparatet til å utføre selve bløggekuttet.
I det viste utførelseseksempel lar man fisken trekkes an
med halspartiet mot bløggesaksens 30 saksegger 31, 32 (fig. 2),
mens disse nedenfra løper skrått oppad og innad mot fiskens halsparti (vist med fullt opptrukne linjer). Son følge avsakseggenes 31,32 innbyrdes
skråstilling (se fig. 2) kan sakseggene innledningsvis skjære seg sideveis innad i halspartiet eller i fiskens gjelleparti like over halspartiet. Etter hvert som motstanden mellom saks og fisk øker kan fisken tvinge saksen mot lukket stilling, samtidig med at saksen klipper over fiskens gjelleparti, uten nødvendigvis derved å skjære over fiskens halsparti. Idet viste utførelseseksempel har man imidlertid vist at fiskens halsparti blir skåret over, slik som vist i fiskens stilling 10e. Fra stillingen 10e trekkes fisken i horisontal retning langs en føringsplate 29 mot et ikke vist avleveringssted.
Kutteapparatet som vist på tegningen består som nevnt av en bløggesaks 30 med to motstående saksegger 31,32 (se fig. 2) på hver sin togrenete saksarm 33 henholdsvis 34. Armene 33 og 34 er omtrent ved midten av deres lengde svingbart lagret på
en akseltapp 35 på en bærearm 36 (se fig. 1) som er svingbart lagret om en tversløpende, horisontal akse ved at svingepunkt 37. Ved 33a og 34a er det vist en utsparing i saksarmen 33 henholdsvis 34 til opptakelse av fiskens halsparti. Ved 38 er det vist et stasjonært mothold og ved 39 er det vist en strekkfjær for å presse kutteapparatets bærearm til en utgangsstilling med støtte i motholdet 38. Nedentil er saksarmene 33 og 34 utstyrt med en kamfølgerdel 40 henholdsvis 41 i form av en trinse som kan avrulles mot hver sin kamflate 42 og 43 på et felles kamorgan 44 som er stasjonært festet. I fig. 2 er saksarmene 33,34 med fullt opptrukne linjer vist i en utgangsstilling tilsvarende til kutteapparatets utgangsstilling i fig. 1. Etterhvert som kutteapparatet og dettes bærearm 3 6 svinges i urviserretningen ifølge fig. 1 ved hjelp av skyve-kraften fra fisken, vil saksarmenes kamfølgerdeler 40,41 bevege seg langs kamflåtene 42,43 inntil sakseggene 31,32 inntar en stilling som er antydet med strekete linjer i fig. 2, det vil si med kamfølgerdelene skjøvet nedad langs kamflatene, slik som vist med strek-prikkete linjer 30c og strek-dobbeltprikkete linjer 30d i fig. 1. Slik som vist i fiskens stilling 10e i fig. 1 passerer fisken tilslutt over toppkanten av kutteapparatet, mens dette er svinget nedad på undersiden av fisken.
I et tilfelle hvor man skal unngå å skjære over fiskens halsparti kan man endre kamdelen og tilhørende kamflater slik at saksarmene 33 og 34 i kutteapparatets stillingene 30c og 30d tvangsstyres til en åpen saksestilling tilsvarende som vist i stillingen 30a med fullt opptrukne linjer i fig. 2 for raskt å frigjøre fisken fra kutteapparatets saksegger 31, 32 straks bløggekuttet er foretatt.

Claims (10)

1. Fremgangsmåte til bløgging av fisk (10), ved at fisken trekkes mot en fjærkraft til en posisjon (10b) hvori fisken inntar sperrestilling med støtte på fiskens underside mot fiskens ørebenparti og med støtte på fiskens overside mot fiskens nakkeparti, og fisken deretter, mens den inntar nevnte sperrestilling, bløgges, hvoretter fisken beveges ut av sperrestilling mot fjærkraften, karakterisert ved at fisken (10) fra posisjonen (10b) hvori den inntar sperrestilling, spennes med en trekkraft, som virker skrått oppad og fremover fra fiskens nedre kjeveparti, via fiskens nakkeparti for bøyning av fiskens hode skrått oppad til blottlegging av fiskens halsparti i strukket tilstand med et konvekst buet for-løp, til en bløgge-klar posisjon (10c), hvoretter fisken i en styrt bevegelse, med fisken i sperrestilling trekkes mot en ytterligere posisjon (10d) under bløgging av fisken, og fisken deretter under bevegelse mot en etterfølgende posisjon (10e) beveges ut av sperrestilling.
2. Fremgangsmåte i samsvar med krav 1, karakterisert ved at fisken (10) i en utgangsposisjon (10a), eksempelvis i svømmende tilstand, gripes via fiskens nedre kjeveparti og trekkes av trekkraften videre via de nevnte posisjoner (10b, 10c, 10d, 10e), dvs. under anbringelse av fisken i sperrestilling, klargjør-ing av fisken for bløgging, bløgging av fisken og etterfølgende frigjøring av fisken fra sperrestilling.
3. Fremgangsmåte i samsvar med krav 1 eller 2, karakterisert ved at fisken som tvangsstyres ved trekkebevegelse via nevnte bløggeklare posisjon (10c) underkastes bløgging fremkalt av selve trekkebevegelsen.
4. Apparat til utførelse av fremgangsmåten ifølge krav 1, 2 eller 3, hvor to motstående sperreorganer (17, 18), som er bevegelig fra hverandre eller det ene (18) fra det andre (17) mot en fjærkraft, er innrettet til å fastholde en fisk (10) i en bestemt sperrestilling (10b), mens fisken (10) underkastes bløgging ved hjelp av et separat kutteapparat (30), idet trekkeorganet (21) er innrettet til å trekke fisken (10) gjennom apparatet (30) i en stort sett sammenhengende bevegelse, karakterisert ved at trekkeorganet (21), som danner inngrep med fiskens nedre kjeveparti, sammen med sperreorganene (17, 18), som i fiskens sperrestilling (10b) danner støtte for fiskens nakkeparti i det andre, øvre sperreorgan (18) og støtte for fiskens ørebensparti i det første nedre sperreorgan (17), er innrettet til å blottlegge fiskens halsparti mot kutteapparatet (30) i et strukket konvekst buet forløp, at det første og andre sperreorgan (17, 18) i fiskens sperrestilling (10b) er bevegelig i fellesskap og sammen med fisken i en av sperreorganene (17, 18) styrt bevegelsesbane til støtteanlegg for fiskens halsparti i kutteapparatet, og at nødvendig kraft for bløgging av fisken (10) tilføres med en strekkraft fra trekkeorganet (21) via fiskens støtteanlegg mot kutteapparatet (30).
5. Apparat i samsvar med krav 4, hvor trekkeorganet (21) har den ene ende festet til en wire (22) eller annen trekkeanordning og ved den motsatte ende er utstyrt med en fiskekrok (23) eller liknende inngrepsdel, karakterisert ved at trekkeorganet (21) ved hjelp av wiren (22) eller tfrekke-anordningen tvangsstyres i et kurveforløp skrått oppad og innad gjennom en passasje (19) mellom sperreorganene (17,18) og videre utad under en mindre skråvinkel, idet fisken (10) i et første parti (22a) av kurveforløpet kan løftes oppad til støtteanlegg via nakkepartiet mot det andre, øvre sperreorgan (18), mens fiskens ørebensparti danner støtte-anlegg mot det første, nedre sperreorgan (17), og fisken (10) i et andre parti (22b) av kurveforløpet kan fremføres sammen med sperreorganene til støtteanlegget mot kutteapparatet (30) og et stykke videre sammen med kutteapparatet samt videre bort fra kutteapparatet.
6. Apparat i samsvar med krav 5, karakterisert ved at trekkeorganet (21) består av en stiv stang og at trekkeanordningen omfatter en trekkewire (22) eller liknende bøyelig anordning som ledes over et eller et par ledetrinser (26,27) som styrer trekkeorganet i dettes kurve-forløp .
7. Apparat i samsvar med krav 4, karakterisert ved at det første og andre sperreorgan (17,18) bæres på en felles svingearm (14) og at det andre sperreorgan (18) er bevegelig bort fra det første sperreorgan (17) mot kraften fra en første fjær (20) festet mellom svingearmen (14) og det andre sperreorgan (18), samt at svingearmen (14) er omsvingbar fra utgangsstilling mot kraften fra en andre fjær (16) festet mellom svingearmen (14) og et stasjonært feste i apparatet.
8. Apparat i samsvar med krav 4 eller 7, karakterisert ved at kutteapparatet (30) er festet til en svingbart lagret bærer (36) og er svingbar bort fra sperreorganene (17,18) mot kraften fra en fjær (39).
9. Apparat i samsvar med et av kravene 4-8, karakterisert ved at kutteapparatets (30) kutteorganer består av et par togrenete armer (33,34) som er svingbart lagret ved midtpartiet (ved 35) og som ved den ene ende er utstyrt med hver sin rett overfor hverandre utformete klippeegg (31,32) og ved den motsatte ende er utstyrt med hver sin kamfølgerdel (40,41), fortrinnsvis en dreibart lagret rulleformet kamfølgerdel, som samvirker med hver sin kamflate (42,43) på en felles, stasjonær kamdel (44).
10. Apparat i samsvar med krav 9, karakterisert ved at kutteorganets klippeegg (31,32) bare spenner over det ytterste parti av den togrenete arm (33,34), idet den togrenete arm mellom klippeeggen og det svingbart lagrete midtparti er utstyrt med en utsparing (33a,34a) til opptakelse av fiskens halsparti.
NO850514A 1985-02-12 1985-02-12 Fremgangsmaate og apparat til bloegging av fisk. NO155751C (no)

Priority Applications (1)

Application Number Priority Date Filing Date Title
NO850514A NO155751C (no) 1985-02-12 1985-02-12 Fremgangsmaate og apparat til bloegging av fisk.

Applications Claiming Priority (1)

Application Number Priority Date Filing Date Title
NO850514A NO155751C (no) 1985-02-12 1985-02-12 Fremgangsmaate og apparat til bloegging av fisk.

Publications (3)

Publication Number Publication Date
NO850514L NO850514L (no) 1986-08-13
NO155751B true NO155751B (no) 1987-02-16
NO155751C NO155751C (no) 1987-05-27

Family

ID=19888112

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
NO850514A NO155751C (no) 1985-02-12 1985-02-12 Fremgangsmaate og apparat til bloegging av fisk.

Country Status (1)

Country Link
NO (1) NO155751C (no)

Cited By (1)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
WO1996016552A1 (en) * 1994-11-30 1996-06-06 Norsk Hydro A.S Equipment for killing of fish such as salmon comprising gill cutting means

Cited By (1)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
WO1996016552A1 (en) * 1994-11-30 1996-06-06 Norsk Hydro A.S Equipment for killing of fish such as salmon comprising gill cutting means

Also Published As

Publication number Publication date
NO850514L (no) 1986-08-13
NO155751C (no) 1987-05-27

Similar Documents

Publication Publication Date Title
CA1164167A (en) Apparatus for separating the neck of a headless plucked fowl
NO153359B (no) Skinnegangmontasje for leketoeystog.
NO338519B1 (no) Opphengingsanordning for livbåt
NO750865L (no)
NO160146B (no) Fremgangsmaate for fremstilling av hyaluronsyre fra en bakteriekultur av streptococcus pyogenes type 18.
DK157058B (da) Aegskilleindretning til brug i en aegknaekkemaskine og fremgangsmaade til adskillelse af aeggeblomme fra aeggehvide
NO117389B (no)
US4015359A (en) Hook baiting machine
US2994908A (en) Head puller for hogs and the like
NO327244B1 (no) Fremgangsmate og anordning til slakting av fisk, saerlig hvitfisk
JPH0349535B2 (no)
NO155751B (no) Fremgangsmaate og apparat til bloegging av fisk.
DK166858B1 (da) Fremgangsmaade og anlaeg til afskinding af dyreskrog
US4550473A (en) Poultry processing method and apparatus
JP4236007B2 (ja) 回転式自動魚釣り機、及び、釣針作動装置。
US4532676A (en) Poultry oil sac removal method and apparatus
NO170451B (no) Apparat og fremgangsmaate for egning av fiskekroker
DK154463B (da) Agnemaskine
US3194464A (en) Apparatus for breaking off and removing glass sheets from an advancing band of glass
US5250005A (en) Method and apparatus for cutting and cleansing of round fish
EP0110319B1 (en) An apparatus for cutting fish heads
NO121318B (no)
NO151858B (no) Fremgangsmaate for fremstilling av d-2-(6-metoksy-2-naftyl)-propionsyre eller farmasoeytisk akseptable salter derav
NO754047L (no)
US1419302A (en) Cutting device