NO154094B - Fremgangsmaate for fremstilling av hydroksyforbindelser med formelen roh ved elektrokjemisk reduksjon. - Google Patents

Fremgangsmaate for fremstilling av hydroksyforbindelser med formelen roh ved elektrokjemisk reduksjon. Download PDF

Info

Publication number
NO154094B
NO154094B NO810028A NO810028A NO154094B NO 154094 B NO154094 B NO 154094B NO 810028 A NO810028 A NO 810028A NO 810028 A NO810028 A NO 810028A NO 154094 B NO154094 B NO 154094B
Authority
NO
Norway
Prior art keywords
source
cathode
anolyte
group
catholyte
Prior art date
Application number
NO810028A
Other languages
English (en)
Other versions
NO154094C (no
NO810028L (no
Inventor
Francis Goodridge
Anthony James Montgomery
Alan Richard Wright
Original Assignee
Bush Boake Allen Ltd
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Bush Boake Allen Ltd filed Critical Bush Boake Allen Ltd
Publication of NO810028L publication Critical patent/NO810028L/no
Publication of NO154094B publication Critical patent/NO154094B/no
Publication of NO154094C publication Critical patent/NO154094C/no

Links

Classifications

    • CCHEMISTRY; METALLURGY
    • C25ELECTROLYTIC OR ELECTROPHORETIC PROCESSES; APPARATUS THEREFOR
    • C25BELECTROLYTIC OR ELECTROPHORETIC PROCESSES FOR THE PRODUCTION OF COMPOUNDS OR NON-METALS; APPARATUS THEREFOR
    • C25B3/00Electrolytic production of organic compounds
    • C25B3/20Processes
    • C25B3/25Reduction

Landscapes

  • Chemical & Material Sciences (AREA)
  • Organic Chemistry (AREA)
  • Engineering & Computer Science (AREA)
  • Chemical Kinetics & Catalysis (AREA)
  • Electrochemistry (AREA)
  • Materials Engineering (AREA)
  • Metallurgy (AREA)
  • Organic Low-Molecular-Weight Compounds And Preparation Thereof (AREA)
  • Electrolytic Production Of Non-Metals, Compounds, Apparatuses Therefor (AREA)
  • Medicines Containing Antibodies Or Antigens For Use As Internal Diagnostic Agents (AREA)
  • Developing Agents For Electrophotography (AREA)
  • Primary Cells (AREA)

Description

Foreliggende oppfinnelse vedrører en fremgangsmåte
til fremstilling av organiske hydroksyforbindelser slik som alkoholer eller fenoler ved elektrokjemisk reduksjon av substituerte hydroksylaminer.
Oppfinnelsen har spesiell verdi ved fremstilling av terpenalkoholer slik som geraniol og nerol som er viktige produkter i parfymeindustrien. Det er f.eks. kjent en fremgangsmåte fra britisk patent nr. 1.535.608 eller US-patent nr. 4.10 7.219, hvorved isbpren kan omsettes med et sekundært amin i nærvær av en katalysator slik som butyllitium for dannelse av et terpenamin. Det sistnevnte produkt kan om-dannes til et alkoksydialkylamin som ved katalytisk hydrogen-ering gir geraniol og/eller nerol. Det siste trinnet i frem-stillingen er uheldigvis en vanskelig høytrykkshydrogenering som gir relativt lave romutbytter av alkoholen, og dette be-grenser den komersielle verdi av det som ellers ville være en økonomisk atraktiv vei for syntese av terpenalkoholer.
Man har nå oppdaget at substituerte hydroksylaminer slik som alkoksydialkylamin-forløperen for geraniol kan om-dannes til de tilsvarende alkoholer ved elektrokjemisk reduksjon med meget høye utbytter og med høy elektrisk effektivitet.
Ifølge foreliggende oppfinnelse er det således tilveiebragt en fremgangsmåte for fremstilling av hydroksyforbindelser med formelen ROH, hvor R representerer en hydrokarbon- eller substituert hydrokarbongruppe, ved elektrokjemisk reduksjon, og denne fremgangsmåten er kjennetegnet ved at en oppløsning av et substituert hydroksylamin med formelen RONR<1>^, hvor hver R'-gruppe er hydrogen eller en hydrokarbon- eller substituert hydrokarbongruppe eller NR'2 representerer en nitrogenholdig organisk heterocyklisk ring,
i et elektrisk ledende, flytende medium, bringes i kontakt med i det minste en katode i en elektrolytisk celle, og at det føres en elektrisk strøm gjennom det flytende mediet mellom katoden og en anode, hvorved katoden og anoden er adskilt ved hjelp av en membran eller et diafragma.
Hydrokarbongruppen R kan f.eks. være en alkyl-, alkenyl-, aryl-, aralkyl-, alkaryl- eller alicyklisk gruppe, R er fortrinnsvis en alifatisk gruppe med 3-30 karbonatomer, spesielt en terpen, diterpen, seskviterpen eller triterpenhydrokarbongruppe slik sem geranyl, neryl eller linalyl. Hydrokarbongruppen kan sam nevnt være substituert med en hvilken som helst ikke-reduserbar substituent slik som hydroksy, laverealkoksy (f.eks. C1-3) eller amin, f.eks. hydroksygeranyl, hydroksyneryl eller hydroksylinabyl. Blandede tilførsler kan anvendes.
Hver R'-gruppe kan være hydrogen, men er fortrinnsvis en lavere (f.eks. 1-4 karbon) alkylgruppe. Den kan alternativt være en aryl-, alkenyl- eller cykloalkenylgruppe, eller en høyere alkylgruppe med opptil 20 karbonatomer. R'-gruppene kan være like eller forskjellige. I noen ut-førelser er R-gruppene sanmenføyet slik at de sammen med N-atomet danner en nitrogenholdig ring slik som piperidin.
Elektrolytten kan være homogen mellom katoden og anoden, men anoden og katoden er fortrinnsvis adskilt ved hjelp av en membran eller et diafragma, og sammensetningen på katolytten og anolytten kan således være forskjellig. Katolytten omfatter fortrinnsvis et oppløsningsmiddel for det substituerte hydroksylamin, en kilde for elektrisk ledningsevne, og en kilde for protoner, samt det substituerte hydroksylamin og eventuelt produktalkohol eller biprodukter (f.eks. amin) som kan ha blitt dannet. Systemet inneholder typisk også noe vann.
Under visse forhold kan det samme materiale oppfylle mer enn en av de ovenfor angitte funksjoner, eddiksyre kan f.eks. virke som oppløsningsmiddel, protoneringsmiddel og tilveiebringe elektrisk ledningsevne.
Oppløsningsmidlet kan typiske være en lavere (f.eks. C1-4) alkohol slik som metanol, etanol, n-propanol, n-butanol, tertiær butanol eller isopropanol, fortrinnsvis metanol.
Et hvilket som helst annet organisk oppløsningsmiddel som kan oppløse det substituerte hydroksylamin kan imidlertid være tilstede.
Protoneringsmidlet er, når dette er tilstede, typisk en svak syre. Det er spesielt foretrukket at en organisk syre, vanligvis en lavere (f.eks. C^_^) karboksylsyre slik som eddiksyre, er tilstede. Sterke mineralsyrer er fortrinnsvis fraværende ved katoden fordi de har tendens til å ødelegge produktet. Den foretrukne syre er eddiksyre. Det er vanligvis foretrukket at katolytten har en sur pH-verdi som er tilstrekkelig til å fremme den elektrokjemiske reaksjon
(muligens ved protonering av det substituerte hydroksylamin), men ikke tilstrekkelig til å ødelegge alkoholproduktet. Det er for de fleste formål foretrukket å operere i pH-området 3-6,5 skjønt operasjon utenfor dette området er mulig og kan være foretrukket i spesielle tilfeller.
Det er foretrukket at katolytten inneholder et middel som fremmer ledningsevne og som er en lett ioniserbar for-bindelse slik som et alkalimetallsalt av en sterk syre. Litiumsalter slik som litiumklorid er egnet på grunn av
deres høye oppløselighet, men natriumsalter slik som natriumsulfat eller, spesielt natriumklorid, er foretrukne av økonomiske grunner. Kaliumsalter kan også anvendes lik som ammoniumsalter, fortrinnsvis tetra-alkylammoniumsalter slik som tetraetylammoniumklorid.
Konsentrasjonen av det substituerte hydroksylamin i katolytten er ikke kritisk og vil i porsjonsvise operasjoner falle i alt vesentlig til null ettersom reaksjonen forløper til fullendelse. Av økonomiske grunner er det generelt ønskelig å benytte den høyest mulige utgangskonsentrasjon,
men fortrinnsvis ikke høyere enn det som er oppløselig i og forenelig med katolytten uten å forårsake utfelling eller faseseparering av en eller flere av dens komponenter skjønt man utelukker ikke operasjon i nærvær av slike separasjons-faser. Den optimale konsentrasjon vil avhenge av det spesielle utgangsmateriale og katolytten, men vil i et typisk tilfelle være i området 10-20 vekt-%. I noen tilfeller er imidlertid høyere utgangskonsentrasjoner mulig og kan være foretrukket særlig når hydroksylaminet er spesielt renset f.eks. ved destillasjon. I sistnevnte tilfelle er konsentrasjoner opptil 50% eller høyere praktisk og gir fordeler. I noen tilfeller kan emulsjoner anvendes.
Mens det er mulig å operere med et fullstendig vann-fritt system, er det foretrukket at katolytten inneholder minst noe vann for å hjelpe ledningsevnen, f.eks. 1-30 vekt-%, typisk 2-25 vekt-%, f.eks. 5-20 vekt-%.
Katolytten inneholder vanligvis 10-90 vekt-%, fortrinnsvis 20-85 vekt-%, mer vanlig 35-80 vekt-%, f.eks. 50-
70 vekt-% oppløsningsmiddel; 2-40 vekt-%, fortrinnsvis 5-
30 vekt-% protoneringsmiddel; og 1 vekt-% opptil metning, fortrinnsvis 2-20 vekt-%, f.eks. 5-10 vekt-% ledningsevne-fremmende middel. De ovenfor angitte mengdeforhold kan vaireres betydelig, særlig når en eller flere av komponentene i en viss grad kan sørge for mer enn en av de ovenfor angitte funksjoner. Når f.eks. eddiksyre anvendes som protoneringsmiddel, kan et stort overskudd, f.eks. opptil 90% fortrinnsvis 50-70% anvendes, idet overskuddet virker som i det minste en del av oppløsningsmidlet.
Selv om det er mulig for anolytten og katolytten å være like, er det foretrukket å skille elektrodene med en membran for å opprettholde en separat anolytt. Anolytten omfatter typisk en vandig sterk mineralsyre, fortrinnsvis svovelsyre, skjønt andre syrer slik som saltsyre eller fos-forsyre, og blandinger av syrer alle funksjonerer, men er generelt mindre foretrukne.
Katoden kan være et hvilket som helst elektrisk ledende materiale stabilt i et reduserende miljø, som ønskelig fremmer reduksjon av hydroksylaminet fremfor utvikling av hydrogen, f.eks. et metall med et tilstrekkelig høyt hydrogen-overpotensial til å undertrykke dannelsen av hydrogen eller et som katalyserer reduksjonen av hydroksylaminet. Av økonomiske og effektivitetsgrunner foretrekkes bly. Andre materialer som kan anvendes er sink, kadmium, kvikksølv og karbon.
Anoden kan være et hvilket som helst elektrisk ledende materiale egnet for oksygenutvikling. Et hvilket som helst oksydbelagt metall egnet for vannelektrolyse under sure be-tingelser kan anvendes, slik som blydioksyd belagt på bly, titan eller lignende bærermaterialer. Karbon kan også anvendes .
For kommersiell bruk er det meget foretrukket å kombi-nere en rekke enhetsceller forbundet i serie til en pakke idet hver celle fysisk er separert fra og elektrisk forbundet med nabocellen ved hjelp av en bipolar elektrode.
Den foretrukne bipolare elektrode omfatter en blyplate som katodeflate og titan belagt med rutheniumoksyd som anodeflate. Man kan alternativt anvende en blyplate belagt med blyoksyd på dens anodeflate. Blyoksydbelegget kan være fordannet eller kan få dannes in situ ved drift av cellen. Andre konvensjonelle dimensjonsstabile bipolare elektroder kan anvendes, slik som karbon, skjønt det sistnevnte materiale er ikke foretrukket på grunn av problemer med erosjon og forurensning av produktet med karbonpartikler.
Katoden og anoden i hver enhetscelle er
adskilt ved hjelp av en membran, som fortrinnsvis er kationselektiv, f.eks. en sulfonert polyestermembran. Det er mulig, men mindre foretrukket,å anvende et porøst diafragma som skille mellom elektrodene.
Det er meget ønskelig å opprettholde en sirkulasjon av væske i cellen for å hindre akkumulering av hydrogen på katodeflaten. Temperaturen er ikke kritisk forutsatt at den ikke er tilstrekkelig høy til å fordampe komponenter i katolytten i uakseptabel grad eller så lavt at det forårsakes stivning, utfelling eller annen faseseparering. Den foretrukne temperatur er 20-50°C, f.eks. 30-40°C. Fremgangsmåten kan utvikle varme og det kan, om ønsket, sørges for avkjøling av elektrolytten, f.eks. ved å sirkulere den gjennom en ekstern varmeveksler.
Det er ofte ønskelig å utføre prosessen i en inert atmosfære slik som nitrogen, for å redusere brannfare.
Prosessrn kan foretas over et meget bredt strøm-tetthetsområde.
Utvinningen av produktet kan foretas ved hjelp av
konvensjonelle separeringsteknikker, vanligvis en kombinasjon av et eller flere av trinnene utfelling, filtrering, fordamp-ning, fortynning, for å bevirke faseseparering og fraksjonert destillasjon, avhengig av produktets spesielle beskaffenhet og anolyttens sammensetning.
Fremgangsmåten kan foretas porsjonsvis, f.eks. ved opp-rettholdelse av reservoarer av katolytt og anolytt, idet det førstnevnte materiale inneholder en oppløst porsjon utgangsmateriale, og sirkulering av de to oppløsningene gjennom katode- og anode-rommene respektivt i cellen inntil om-dannelsen er fullstendig eller har nådd et ønsket nivå. Produktet kan deretter utvinnes fra katolyttoppløsningen.
Det ovenfor beskrevne system kan alternativt tilpasses til kontinuerlig drift ved utvinning av produktet og eventuelt biprodukt-amin kontinuerlig eller med mellomrom fra den sirkulerende oppløsning ved et hensiktsmessig trinn i syklusen og etterfylle oppløsningen kontinuerlig eller med mellomrom idet den sirkulerende oppløsning avtappes til utvinningstrinnet.
Et antall enhetsceller kombineres typisk i elektriske serier for dannelse av en cellepakke og et antall cellepakker er forbundet elektrisk i parallell. Både anolytt og katolytt strømmer hensiktsmessig i parallell gjennom enhets-cellene i hver pakke og i serier gjennom de suksessive cellepakker.
Forskjellige andre sammensetninger av enhetsceller, cellepakker og reagensstrømmer er mulig.
Et typisk elektrokjemisk reduksjonsanlegg egnet for utførelse av oppfinnelsen vil bli beskrevet under henvisning til den medfølgende tegning som viser et skjematisk flyt-skjema.
Anlegget omfatter en rekke cellepakker (1). Hver cellepakke (1) omfatter en blyoksydbelagt bly-terminalanode (2) og en bly-terminalkatode (3) adskilt ved hjelp av en rekke bipolare elektroder (4), som hver utgjøres av en blyplate belagt på sin anodeflate med blyoksyd og som definerer flere enhetsceller.
Hver enhetscelle er oppdelt i anolytt- og katolyttrom ved hjelp av en kationselektiv membran (5). Hvert anolyttrom og hvert katolyttrom er forbundet med hvert tilsvarende rom i den neste etterfølgende cellepakke i seriene ved hjelp av anolytt- og katolytt-overføringsmanifolder (6)
og (7), respektivt. Anolyttrommene og katolyttrommene i den siste cellepakken i seriene bunder henholdsvis ut i en anolytt-resirkuleringsmanifold (8) og en katolytt-resirkulerings-manifold (9), som er forsynt med varmevekslere (10) og (11), respektivt.
Katolytt- og anolytt-rommene i den første cellepakken
i seriene forsynes henholdsvis ved hjelp av en katolytt-tilførselsmanifold (12) og en anolytt-tilførselsmanifold (13). Katolytt-tilførselsmanifolden (12) og katolytt-resirkulerings-
manifolden (9) er forbundet med et katolytt-reservoar (14). Anolytt-tilførselsmanifolden (13) og anolytt-resirkulerings-manifolden (8) er forbundet med et anolytt-reservoar (15).
Terminal-anodene (2) og terminal-katodene (3) er forbundet i parallell henholdsvis med de positive og nega-tive terminaler i en likestrømskraftkilde.
Oppfinnelsen illustreres ved følgende eksempler. Alle prosentandeler er ved vekt med mindre annet er angitt.
Eksempel 1
En glasscelle omfattende et anodekammer, et katode-kammer og en kationisk membran som skilte de to kamrene, ble benyttet. Katoden var i form av en blyplate med et areal på omtrent 5 cm 2, anoden var en blydioksydbelagt blystav av lignende tverrsnittsareal. Nitrogengass ble kontinuerlig boblet gjennom katolytten for å tilveiebringe omrøring. Elektrolyse ble utført under enten konstante strøm- eller konstante elektrodepotensial-forhold.
Under anvendelse av dette apparat i et forsøk besto anolyttoppløsningen av en vandig 10% oppløsning av svovelsyre og katolytten var fremstilt av 59% metanol, 29% iseddik og 12% vann hvori det var oppløst 6% litiumklorid og 10% N-(3,7-dimetylokta-2,6 dien-l-yloksy)dietylamin. Elektro-lysen ble utført ved konstant elektrodepotensial og den gjennomsnittlige strømtetthet var 20 mA/cm 2. Reaksjonen ble fortsatt inntil vesentlig alt utgangsmateriale var omdannet til en blanding av geraniol og nerol. Den innledende strøm-effektivitet var i overkant av 90%.
Eksempel 2
Vandig svovelsyre (10% vekt/vekt) ble benyttet som anolytt. Anoden var et blydioksydlag på bly og katoden var bly med et areal på 0,05 m 2. Katode- og anode-rommene var adskilt av en "Ionac"-kationisk membran. Katolyttsammensetningen var følgende:
En nitrogentilførsel på 4 0 ml/min ble pumpet inn i katodereservoaret.
Både katolytt og anolytt ble pumpet gjennom cellen
i en mengde på 12 l/min. En strøm på 40 amp ble opprettholdt ved regulering av spenningen i et område på 9-15 volt. Katolyttens temperatur ble holdt ved 18°C. Strømmen ble ført i 2,5 timer.
Eksempel 3
Vandig svovelsyre (10% vekt/vekt) ble fremstilt og benyttet som anolytt. Anoden besto av blydioksyd på bly og katoden besto av bly. Katodearealet var 0,05 m 2. Katode- og anode-rommene var adskilt ved hjelp av et ark av "Ionac"-kationisk membran. Katolyttsammensetningen var følgende:
En nitrogentilførsel på 4 0 ml/min ble pumpet inn i katode-reservoaret.
Både katolytt og anolytt ble pumpet gjennom cellen
i en mengde på 12 l/min. En strøm på 4 0 amp ble opprettholdt ved å regulere cellespenningen mellom 7,5 og 12 volt. Katolytt-temperaturen ble holdt ved 21°C. Strøm ble passert i 3 timer.

Claims (19)

1. Fremgangsmåte for fremstilling av hydroksyforbindelser med formelen ROH, hvor R representerer en hydrokarbon- eller substituert hydrokarbongruppe, ved elektrokjemisk reduksjon, karakterisert ved at en oppløsning av et substituert hydroksylamin med formelen RONR^/ hvor hver R'-gruppe er hydrogen eller nitrokarbon- eller substituert hydrokarbongruppe eller NR<1>2 representerer en nitrogenholdig organisk heterocyklisk ring, i et elektrisk ledende, flytende medium, bringes i kontakt med i det minste en katode i en elektrolytisk celle, og at det føres en elektrisk strøm gjennom det flytende mediet mellom katoden og en anode, hvorved katoden og anoden er adskilt ved hjelp av en membran eller et diafragma.
2. Fremgangsmåte ifølge krav 1, karakterisert ved at det anvendes utgangsforbindelser hvor R er en alkyl-, alkenyl-, aryl-, aralkyl-, alkaryl- eller alicyklisk hydrokarbongruppe, eller hydroksy-, C^_^ alkoksy-eller aminsubstituert hydrokarbongruppe.
3. Fremgangsmåte ifølge krav 1, karakterisert ved at det benyttes utgangsforbindelser hvor R er en terpen-, diterpen-, sesquiterpen- eller tri-terpengruppe.
4. Fremgangsmåte ifølge krav 3, karakterisert ved at det anvendes utgangsforbindelser hvor R er en geranyl-, neryl- eller linalylgruppe.
5. Fremgangsmåte ifølge hvilket som helst av de foregående krav, karakterisert ved at det anvendes utgangsforbindelser hvor R<1> er en alkylgruppe med 1-4 karbonatomer.
6. Fremgangsmåte ifølge krav 1-4, karakterisert ved at det anvendes utgangsforbindelser hvor R'-gruppene er forenet slik at de sammen med N-atomet danner en nitrogenholdig ring.
7. Fremgangsmåte ifølge hvilket som helst av de foregående krav, karakterisert ved at det anvendes en katolytt som innbefatter: (a) minst ett oppløsningsmiddel for det substituerte hydroksylamin; (b) minst én kilde for elektrisk ledningsevne; og (c) minst én kilde for protoner, hvor (a), (b) og (c) kan være like eller forskjellige stoffer.
8. Fremgangsmåte ifølge krav 7, karakterisert ved at det som oppløsningsmiddel (a) anvendes en alkohol.
9. Fremgangsmåte ifølge krav 7, karakterisert ved at det som oppløsningsmiddel (a) anvendes metanol.
10. Frémgangsmåte ifølge hvilket som helst av kravene 7-9, karakterisert ved at det som kilde for protoner (c) anvendes en C^_^ alkylkarboksylsyre.
11. Fremgangsmåte ifølge krav 10, karakterisert ved at det som kilde for protoner (c) anvendes eddiksyre.
12. Fremgangsmåte ifølge hvilket som helst av kravene 7-11, karakterisert ved at det som kilde for elektrisk ledningsevne (b) anvendes et alkali-metall- eller ammoniumsalt av en sterk syre.
13. Fremgangsmåte ifølge krav 12, karakterisert ved at det som kilde for elektrisk ledningsevne (b) anvendes et lithiumsalt.
14. Fremgangsmåte ifølge krav 12, karakterisert ved at det som kilde for elektrisk ledningsevne (b) anvendes natriumklorid eller natriumsulfat.
15. Fremgangsmåte ifølge hvilket som helst av kravene 7-12 karakterisert ved at det som kilde for elektrisk ledningsevne (b) anvendes et tetra-alkylammoniumsalt, hvor hver alkylgruppe har 1-3 karbon-at ome r .
16 . Fremgangsmåte ifølge hvilket som helst av kravene 7-15, karakterisert ved at det som anolytt anvendes en sterk mineralsyre.
17. Fremgangsmåte ifølge krav 16, karakterisert ved at det som anolytt anvendes svovelsyre.
18 . Fremgangsmåte ifølge hvilket som helst av de foregående krav, karakterisert ved at det anvendes en katode av bly.
19 . Fremgangsmåte ifølge hvilket som helst av de foregående krav, karakterisert ved at det anvendes en anode av blyoksyd eller rutheniumoksyd.
NO810028A 1980-01-07 1981-01-06 Fremgangsmaate for fremstilling av hydroksyforbindelser med formelen roh ved elektrokjemisk reduksjon. NO154094C (no)

Applications Claiming Priority (1)

Application Number Priority Date Filing Date Title
GB8000423 1980-01-07

Publications (3)

Publication Number Publication Date
NO810028L NO810028L (no) 1981-07-08
NO154094B true NO154094B (no) 1986-04-07
NO154094C NO154094C (no) 1986-07-16

Family

ID=10510476

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
NO810028A NO154094C (no) 1980-01-07 1981-01-06 Fremgangsmaate for fremstilling av hydroksyforbindelser med formelen roh ved elektrokjemisk reduksjon.

Country Status (12)

Country Link
US (1) US4421613A (no)
EP (1) EP0032427B1 (no)
JP (1) JPS56105488A (no)
AT (1) ATE4821T1 (no)
AU (1) AU547549B2 (no)
CA (1) CA1159007A (no)
DE (1) DE3160973D1 (no)
DK (1) DK3981A (no)
ES (1) ES498361A0 (no)
FI (1) FI74945C (no)
GB (1) GB2067192A (no)
NO (1) NO154094C (no)

Families Citing this family (19)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US4624757A (en) * 1986-01-06 1986-11-25 The Dow Chemical Company Electrocatalytic method for producing quinone methides
US4624758A (en) * 1986-01-06 1986-11-25 The Dow Chemical Company Electrocatalytic method for producing dihydroxybenzophenones
JPH01148923U (no) * 1988-04-05 1989-10-16
CN102317244A (zh) 2009-01-29 2012-01-11 普林斯顿大学 二氧化碳转化至有机产物
US20110114502A1 (en) * 2009-12-21 2011-05-19 Emily Barton Cole Reducing carbon dioxide to products
US8721866B2 (en) 2010-03-19 2014-05-13 Liquid Light, Inc. Electrochemical production of synthesis gas from carbon dioxide
US8845877B2 (en) * 2010-03-19 2014-09-30 Liquid Light, Inc. Heterocycle catalyzed electrochemical process
US8500987B2 (en) 2010-03-19 2013-08-06 Liquid Light, Inc. Purification of carbon dioxide from a mixture of gases
US8845878B2 (en) 2010-07-29 2014-09-30 Liquid Light, Inc. Reducing carbon dioxide to products
US8568581B2 (en) 2010-11-30 2013-10-29 Liquid Light, Inc. Heterocycle catalyzed carbonylation and hydroformylation with carbon dioxide
US8961774B2 (en) 2010-11-30 2015-02-24 Liquid Light, Inc. Electrochemical production of butanol from carbon dioxide and water
US9090976B2 (en) 2010-12-30 2015-07-28 The Trustees Of Princeton University Advanced aromatic amine heterocyclic catalysts for carbon dioxide reduction
US10329676B2 (en) 2012-07-26 2019-06-25 Avantium Knowledge Centre B.V. Method and system for electrochemical reduction of carbon dioxide employing a gas diffusion electrode
US9267212B2 (en) 2012-07-26 2016-02-23 Liquid Light, Inc. Method and system for production of oxalic acid and oxalic acid reduction products
US8858777B2 (en) 2012-07-26 2014-10-14 Liquid Light, Inc. Process and high surface area electrodes for the electrochemical reduction of carbon dioxide
US8845876B2 (en) 2012-07-26 2014-09-30 Liquid Light, Inc. Electrochemical co-production of products with carbon-based reactant feed to anode
US9175407B2 (en) 2012-07-26 2015-11-03 Liquid Light, Inc. Integrated process for producing carboxylic acids from carbon dioxide
US8641885B2 (en) 2012-07-26 2014-02-04 Liquid Light, Inc. Multiphase electrochemical reduction of CO2
US9873951B2 (en) 2012-09-14 2018-01-23 Avantium Knowledge Centre B.V. High pressure electrochemical cell and process for the electrochemical reduction of carbon dioxide

Family Cites Families (3)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
DE141346C (no) *
US3609197A (en) * 1968-03-08 1971-09-28 Reynolds Tobacco Co R Preparation of a terpene alcohol
JPS52139011A (en) * 1976-05-14 1977-11-19 Nissan Chem Ind Ltd Synthesis of linear unsaturated alcohols

Also Published As

Publication number Publication date
GB2067192A (en) 1981-07-22
EP0032427A1 (en) 1981-07-22
JPS6318670B2 (no) 1988-04-19
NO154094C (no) 1986-07-16
DK3981A (da) 1981-07-08
CA1159007A (en) 1983-12-20
FI810029L (fi) 1981-07-08
FI74945C (fi) 1988-04-11
DE3160973D1 (en) 1983-11-03
ATE4821T1 (de) 1983-10-15
JPS56105488A (en) 1981-08-21
FI74945B (fi) 1987-12-31
NO810028L (no) 1981-07-08
AU6601281A (en) 1981-07-16
AU547549B2 (en) 1985-10-24
ES8202595A1 (es) 1982-02-01
EP0032427B1 (en) 1983-09-28
ES498361A0 (es) 1982-02-01
US4421613A (en) 1983-12-20

Similar Documents

Publication Publication Date Title
NO154094B (no) Fremgangsmaate for fremstilling av hydroksyforbindelser med formelen roh ved elektrokjemisk reduksjon.
US5389211A (en) Method for producing high purity hydroxides and alkoxides
US4714530A (en) Method for producing high purity quaternary ammonium hydroxides
US4938854A (en) Method for purifying quaternary ammonium hydroxides
US3649482A (en) Cathodic process for the preparation of tetraalkyl lead compounds
CN110468429B (zh) 一种银电极的活化方法
US4131521A (en) Electrochemical synthesis of organic carbonates
US4414079A (en) Process for the preparation of a 4-butanolide compound
JP6495925B2 (ja) 電気化学的脱炭酸プロセスのための溶融カルボキシレート電解質
JP4587329B2 (ja) 脂肪族または脂環式c−原子と結合した第1級アミノ基およびシクロプロピル単位を有する、第1級アミンの製造方法
US5106463A (en) High yield methods for electrochemical preparation of cysteine and analogues
EP0436055A1 (en) High yield methods for electrochemical preparation of cysteine and analogues
Li et al. The paired electrochemical synthesis of gluconic acid and sorbitol
NO832350L (no) Fremgangsmaate for fremstilling av fenetylaminer.
US3969200A (en) Manufacture of propiolic acid
US2282683A (en) Electrochemical preparation of halogenated organic hydroxy compounds
US4684449A (en) Process for producing m-hydroxybenzyl alcohol
US6228245B1 (en) Process for the preparation of tetraalkyl 1,2,3,4-butanetetracarboxylates
JPH03107490A (ja) アミノベンジルアルコールの製造方法
JP2674767B2 (ja) ポリフルオロ芳香族アルデヒドの製造方法
US2916426A (en) Electrolytic production of unsymmetrical dimethylhydrazine
US2282682A (en) Electrochemical halohydrination
JPS5825753B2 (ja) アジポニトリル ノ デンキカガクテキセイゾウホウ
JP2902755B2 (ja) m―ヒドロキシベンジルアルコールの製造法
Gomis et al. Electrosynthesis of p-hydroxybenzaldehydefrom sodium p-hydroxymandelate