FI74945B - Foerfarande foer framstaellning av hydroksifoereningar genom elektrokemisk reduktion. - Google Patents

Foerfarande foer framstaellning av hydroksifoereningar genom elektrokemisk reduktion. Download PDF

Info

Publication number
FI74945B
FI74945B FI810029A FI810029A FI74945B FI 74945 B FI74945 B FI 74945B FI 810029 A FI810029 A FI 810029A FI 810029 A FI810029 A FI 810029A FI 74945 B FI74945 B FI 74945B
Authority
FI
Finland
Prior art keywords
catholyte
process according
anolyte
acid
cathode
Prior art date
Application number
FI810029A
Other languages
English (en)
Other versions
FI810029L (fi
FI74945C (fi
Inventor
Francis Goodridge
Anthony James Montgomery
Alan Richard Wright
Original Assignee
Bush Boake Allen Ltd
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Bush Boake Allen Ltd filed Critical Bush Boake Allen Ltd
Publication of FI810029L publication Critical patent/FI810029L/fi
Publication of FI74945B publication Critical patent/FI74945B/fi
Application granted granted Critical
Publication of FI74945C publication Critical patent/FI74945C/fi

Links

Classifications

    • CCHEMISTRY; METALLURGY
    • C25ELECTROLYTIC OR ELECTROPHORETIC PROCESSES; APPARATUS THEREFOR
    • C25BELECTROLYTIC OR ELECTROPHORETIC PROCESSES FOR THE PRODUCTION OF COMPOUNDS OR NON-METALS; APPARATUS THEREFOR
    • C25B3/00Electrolytic production of organic compounds
    • C25B3/20Processes
    • C25B3/25Reduction

Landscapes

  • Chemical & Material Sciences (AREA)
  • Organic Chemistry (AREA)
  • Engineering & Computer Science (AREA)
  • Chemical Kinetics & Catalysis (AREA)
  • Electrochemistry (AREA)
  • Materials Engineering (AREA)
  • Metallurgy (AREA)
  • Electrolytic Production Of Non-Metals, Compounds, Apparatuses Therefor (AREA)
  • Organic Low-Molecular-Weight Compounds And Preparation Thereof (AREA)
  • Developing Agents For Electrophotography (AREA)
  • Medicines Containing Antibodies Or Antigens For Use As Internal Diagnostic Agents (AREA)
  • Primary Cells (AREA)

Description

' 74945
Menetelmä hydroksiyhdisteiden valmistamiseksi sähkökemiallisella pelkistyksellä
Keksinnön kohteena on menetelmä kaavan RÖH mukaisten 5 hydroksiyhdisteiden valmistamiseksi, jossa kaavassa R on terpenoidiryhmä, joka on valittu ryhmästä geranyyli, hydrok-sigeranyyli, neryyli, hydroksineryyli tai linalyyli tai hydroksilinalyyli, sähkökemiallisella pelkistyksellä subs-tituoiduista hydroksyyliamiineista.
10 Keksinnöllä on erityistä arvoa valmistettaessa ter- peenialkoholeja, kuten geraniolia ja nerolia, jotka ovat tärkeitä tuotteita hajusteteollisuudessa. Esimerkiksi GB-patentista 1 535 608 tai US-patentista 4 107 219 tunnetaan prosessi, jolla isopreenia voidaan saattaa reagoimaan se-15 kundäärisen amiinin kanssa katalyytin, kuten butyylilitiu-min läsnäollessa terpeeniamiinin muodostamiseksi. Viimeksi mainittu voidaan muuttaa alkoksidialkyyliamiiniksi, joka katalyyttisessä hydrauksessa antaa geraniolia ja/tai nerolia. Valitettavasti on valmistuksen loppuvaiheena vaikea suurpai-20 ne-hydraus, joka antaa suhteellisen pienen saannon alkoholia, mikä rajoittaa kaupallista arvoa muutoin taloudellisesti houkuttelevassa menetelmässä terpeenialkoholien syn-tetisoimiseksi.
Nyt on havaittu, että hydroksyyliamiineja, kuten ge-25 raniolin alkoksidiakyyliamiini-esivaihetta voidaan muuttaa vastaaviksi alkoholeiksi sähkökemiallisella pelkistyksellä hyvin suurin saannoin ja hyvin suurella sähköhyötysuhteella.
Keksinnön mukaisella menetelmällä on tunnusomaista, että pelkistetään sähkökemiallisesti kaavan RONR^ mukainen 30 substituoitu hydroksyyliamiini, jossa kaavassa R' on vety tai mahdollisesti substituoitu hiilivetyryhmä tai NR1> on orgaaninen typpipitoinen heterosyklinen rengas, elektro-lyysikennossa, joka käsittää metalli- tai hiilikatodin, katodin kanssa yhteydessä olevan katolyytin, jonka pH on 35 3-6,5, oksidilla päällystetyn metallianodin tai hiiliano- din, anodin kanssa yhteydessä olevan anolyytin, joka käsit- 2 74945 tää vesipitoista vahvaa mineraalihappoa, ja kationiselek-tiivisen membraanin tai huokoisen diafragman, joka erottaa katolyytin anolyytistä, jolloin katolyytti on sähköä johtava ja käsittää orgaanista karboksyylihappoa ja substituoi-5 dun hydroksyyliamiinin liuosta, ja orgaaninen hydroksiyh-diste otetaan talteen anolyytistä.
Kukin R* voi olla vety, mutta edullisesti se on alempi (esim. 1-4 hiiltä) alkyyliryhmä. Vaihtoehtoisesti se voi olla arkyyli-, alkenyyli- tai sykloalkyyliryhmä tai 10 korkeampi alkyyliryhmä, joka sisältää aina 20 hiiliatomia.
R'-ryhmät voivat olla samat tai erilaiset. Eräässä suoritusmuodossa R'-ryhmät N-atomin kanssa muodostavat typpeä sisältävän renkaan, kuten piperidiinin.
Elektrolyytti voi olla homogeeninen katodin ja ano-15 din välillä, mutta edullisesti anodi ja katodi on erotettu kalvolla (membraani) tai diafragmalla ja katolyytin ja ano-lyytin koostumukset voivat tällöin olla erilaiset. Katolyytti koostuu edullisesti liuottimesta substituoitua hyd-roksyyliamiinia varten, sähkönjohtavuutta paranravasta yh-20 disteestä ja protonilähteestä sekä substituoidusta hydrok-syyliamiinista ja tuotealkoholeista tai sivutuotteista (esim. amiini), joita voi muodostua. Tyypillisesti järjestelmä sisältää myös jonkin verran vettä.
Tietyissä olosuhteissa sama aine voi toteuttaa useam-25 pia kuin yhden edellä mainituista funktioista, esim. etik-kahappo voi toimia liuottimena, protonilähteenä ja parantaa sähkönjohtavuutta.
Liuotin voi tyypillisesti olla alempi (esim. C-j.^) alkoholi, kuten metanoli, etanoli, n-propanoli, n-butanoli, 30 tertiäärinen butanoli tai isopropanoli, edullisesti metano li. Läsnä voi kuitenkin olla mitä tahansa muuta orgaanista liuotinta, joka pystyy liuottamaan substituoidun hydroksyyliamiinin.
Läsnäoleva protonilähde on tyypillisesti heikko hap-35 po. Erikoisen edullisesti läsnä on orgaanista happoa, tavallisesti alempaa (esim. .4)-karboksyylihappoa, kuten 3 74945 etikkahappoa. Voimakkaita mineraalihappoja ei edullisesti ole katolyytissä, koska ne pyrkivät tuhoamaan tuotteen. Edullinen happo on etikkahappo. Yleensä on edullista, että katolyytissä on riittävän hapan pH edistämään sähkökemial-5 lista reaktiota (mahdollisesti protonoimalla substituoitua hydroksyyliamiinia), mutta ei tuhoamaan alkoholituotetta. Useimmissa tarkoituksissa katolyytin edullinen pH-alue on 3-6,5, vaikka toiminta myös tämän alueen ulkopuolella on mahdollista ja voi olla edullista tietyissä erityistapauk-10 sissa.
Katolyytti sisältää edullisesti sähkönjohtavuutta parantavaa ainetta, joka on helposti ionisoituva yhdiste, kuten voimakkaan hapon alkalimetallisuola. Litiumsuolat, kuten litiumkloridi, ovat käyttökelpoisia, johtuen niiden 15 suuresta liukenevuudesta, mutta natriumsuolat, kuten nat-riumsulfaatti tai erityisesti natriumkloride ovat edullisia taloudellisista syistä. Voidaan myös käyttää kalium-suoloja, kuten myös ammoniumsuoloja, edullisesti tetra-alkyyliammoniumsuoloja, kuten tetraetyyliammoniumkloridia.
20 Substituoidun hydroksyyliamiinin konsentraatio ka tolyytissä ei ole kriittinen ja panostoiminnassa se voi pudota olennaisesti nollaan, reaktion lähetessä loppuaan. Taloudellisista syistä on yleensä suositeltavaa, että käytetään suurinta mahdollista lähtökonsentraatiota, mutta 25 edullisesti ei suurempaa kuin mikä liukenee katolyyttiin ja on yhteensopiva katolyytin kanssa aiheuttamatta saostumista tai yhden tai useamman sen komponentin faasien erottumista, vaikkakaan toiminta sellaisten erottuneiden faasien läsnäollessa ei ole suljettu pois. Optimaalinen konsen-30 traatio riippuu käytetystä lähtöaineesta ja katolyytistä, mutta tyypillisessä tapauksessa se on alueella 10-20 pai-no-%. Joissakin tapauksissa korkeammat lähtökonsentraatiot ovat kuitenkin mahdollisia ja ne voivat olla edullisia erityisesti silloin, kun hydroksyyliamiini on erityisesti puh-35 distettua, esimerkiksi tislauksella. Viimeeksi mainitussa tapauksessa aina 50 %:n konsentraatiot ja korkeammatkin 4 74945 ovat käytännössä sopivia ja edullisia. Joissakin tapauksissa voidaan käyttää emulsioita.
Vaikka on mandollista toimia täysin vedettömällä järjestelmällä, pidetään edullisena, että katolyytti sisäl-5 tää ainakin vähän vettä, esimerkiksi 1-30, tyyppillisesti 2-25, esimerkiksi 5-20 paino-% vettä, sähkönjohtavuuden parantamiseksi.
Tavallisesti katolyytti sisältää 10-90 paino-%, edullisesti 20-85 paino-%, tavallisemmin 35-80 paino-% 10 liuotinta; 2-40 paino-%, edullisesti 5-30 paino-% proto- nointiainetta; 1 %:sta kyllästymispisteeseen saakka, edullisesti 2-20 paino-%, esim. 5-10 paino-% sähkönjohtavuutta parantavaa yhdistettä. Edellä esitettyjä suhteita voidaan vaihdella huomattavasti, erityisesti silloin, kun yksi tai 15 useampi komponenteista jossakin määrin pystyy suorittamaan useampia kuin yhden edellä mainituista funktioista. Esimerkiksi, kun etikkahappoa käytetään protonointiaineena, sitä voidaan käyttää suuri ylimäärä, esim. aina 90 %:iin saakka, edullisesti 50—70 %, jolloin ylimäärä toimii aina-20 kin osittain liuottimena.
Vaikka on mahdollista, että anolyytti ja katolyytti ovat samat, pidetään edullisena erottaa elekrtolyytit kalvolla erillisen anolyytin säilyttämiseksi. Tyypillisesti anolyytti sisältää vesipitoista voimakasta mineraalihappoa, 25 edullisesti rikkihappoa, vaikkakin muut hapot, kuten kloo-rivetyhappo tai fosforihappo ja happojen seokset ovat kaikki toimivia, mutta yleensä vähemmän edullisia.
Katodi voi olla mitä tahansa sähköä johtavaa ainetta, joka on stabiilia pelkistävässä ympäristössä, joka 30 edullisesti suosii hydroksyyliamiinin pelkistystä ennen vedyn kehittämistä, esim. metallia, jolla on riittävän > suuri vedyn ylipontentiaali estämään vedyn muodostumisen, tai sellaista ainetta, joka katalysoi hydroksyyliamiinin pelkistystä. Kustannus- ja tehokkuussyistä lyijyä pidetään 35 edullisena. Muihin aineisiin, joita voidaa käyttää, kuuluvat sinkki, kadmium, elohopea ja hiili.
5 74945
Anodi voi olla mitä tahansa sähköä johtavaa ainetta, joka on sopiva hapen kehittämiseen. Mitä tahansa oksidilla päällystettyä metallia, joka soveltuu veden elektrolyysiin happamissa olosuhteissa, voidaan käyttää, kuten lyijydiok-5 sidilla päällystettyä lyijyä, titaania tai senkaltaista tukiainetta. Myös hiiltä voidaan käyttää.
Kaupallista käyttöä varten on erittäin edullista yhdistää joukko yksikkökennoja sarjaan kytkettyinä kenno-pakaksi, kunkin kennon ollessa fysikaalisesti erotettu 10 viereisestä kennosta ja sähköisesti yhdistetty viereisiin kennoihin bipolaarielektrodilla.
Edullinen bipolaarielektrodi käsittää lyijylevyn katodipintana ja ruteenioksidilla päällystetyn titaanin anodipintana. Vaihtoehtoisesti voidaan käyttää lyijyoksi-15 di 11a päällystettyä lyijyä sen anodipinnalla. Lyijyoksidi-päällystys voidaan suorittaa tai antaa muodostua in situ kennon toiminnalla. Muita tavanomaisia dimensionaalisesti stabiileja bipolaarisia elektrodeja voidaan käyttää, kuten hiiltä, vaikkakaan viimeeksi mainittu ei ole edullinen joh-20 tuen eroosio-ongelmista ja tuotteen saastumisesta hiilihiuk-kasilla.
Edullisesti katodi ja anodi on kussakin yksikköken-nossa erotettu toisistaan kalvoilla, joka edullisesti on kationiselektiivinen, esim. sulfonoitu polyesterikalvo.
25 On mahdollista, vähemmän edullisesti, käyttää huokoista diafragmaa erottamaan elektrodeja toisistaan.
On hyvin suositeltavaa ylläpitää nesteen kiertoa kennon lävitse tarkoituksella estää vedyn kerääntyminen katodipinnalle. Lämpötila ei ole kriittinen edellyttäen, 30 että se ei ole riittävän korkea höyrystämään katolyytin komponentteja ei-hyväksyttävässä määrin tai niin alhainen, että se aiheuttaa kiinteytymistä (jähmettymistä), saostumista tai muuta faasien erottumista. Edullinen lämpötila on 20-25°C, esim. 30-40°C. Prosessi voi synnyttää lämpöä 35 ja haluttaessa on varustauduttava elektrolyytin jäähdyttämiseen esimerkiksi kierrättämällä sitä ulkopuolisen läm- 6 74945 mönvaihtimen läpi.
On usein suositeltavaa toteuttaa prosessi inertissä atmosfäärissä, kuten typessä tulipalovaaran vähentämiseksi.
Prosessi toimii laajalla virrantiheysalueella.
5 Tuote voidaan ottaa talteen tavanomaisella erotta- mistekniikalla, tavallisesti jollakin yhdistelmällä yhdestä tai useammasta saostusvaiheesta, suodatusvaiheesta, haihdu-tusvaiheesta, laimennusvaiheesta faasien erottumisen aikaansaamiseksi ja fraktiotislauksella riippuen tuotteen luon-10 teestä ja anolyytin koostumuksesta.
Prosessti voidaan toteuttaa panosprosessina, esim. käyttämällä säiliöitä katolyyttiä ja anolyyttiä varten, jolloin ensiksi mainittu sisältää liuotetun panoksen lähtöainetta, ja kierrättämällä näitä kahta liuosta kennon kato-15 ri- ja anodiosastojen lävitse, kunnes konversio on täydellinen tai on saavuttanut halutun tason. Tuote voidaan sitten ottaa talteen katolyyttiliuoksesta. Vaihtoehtoisesti voidaan edellä kuvattu järjestelmä sovittaa jatkuvaan toimintaan ottamalla tuote ja mandollinen sivutuoteamiini tal-20 teen jatkuvasti tai jaksottaisesti kiertävästä liuoksesta sopivassa jakson vaiheessa ja täydentämällä liuosta jatkuvasti tai jaksottaisesti laskemalla kiertävää liuosta tal-teenottovaiheeseen.
Tyypillisesti on joukko yksikkökennoja yhdistetty 25 sähköisesti sarjaan muodostamaan kannopakka ja joukko ken-nopakkoja on kytketty sähköisesti rinnan. Sopivasti sekä anolyytti- että katolyyttivirtaus on rinnakkainen läpi kunkin pakan yksikkökennoja ja sarjassa peräkkäisten kenno-pakkojen lävitse.
30 Myös muut erilaiset yksikkökennojen, kennopakkojen ja reagenssivirtausten järjestelyt ovat mahdollisia.
Tyypillinen sähkökemiallinen palkistyslaitos, joka soveltuu keksinnön toteuttamiseen, kuvataan seuraavassa oheiseen piirustukseen liittyen, joka esittää virtauskaa-35 viota.
Laitos käsittää sarjan kennopakkoja 1. Kukin kenno- 7 74945 pakka 1 käsittää oksidilla päällystetyn lyijyisen päätea-nodin 2 ja lyijyisen päätekatodin 3, jotka on erotettu u useilla bipolaarisella elektrodeilla 4, joista kukin on lyijylevy, joka anodipinnaltaan on päällystetty lyijydiok-5 sidilla ja jotka määrittävät useita yksikkökennoja.
Kukin yksikkökenno on jaettu anolyytti- ja katolyyt-tiosastoihin kationiselektiivisellä kalvolla 5. Kukin ano-lyyttiosasto ja kukin katolyytiosasto on kytketty sarjaan seuraavan kennopakan vastaavien osastojen kanssa anolyyt-10 ti- ja katolyytti-kokoonjajohdoilla.Viimeisen kennopakan anolyyttiosastot ja katolyyttiosastot sarjassa ovat yhteydessä anolyytin kierrätyskokoojajohtoon 8 ja vastaavasti katolyytin kierrätyskokoojajohtoon 9, jotka on varustettu lämmönvaihtimilla 10, 11.
15 Sarjan ensimmäisen kennopakan katolyytti- ja ano- lyyttiosastoja syötetään vastaavasti katolyytin syöttö-kokooja johdosta 12 ja anolyytin syöttökokoojajohdosta 13. Katolyytin syöttökokoojajohto 12 ja katolyytin kierrätyskokooja johto 9 on kytketty katolyyttisäiliöön 14. Anolyy-20 tin syöttökokoojajohto 13 ja anolyytin kierrätyskokooja-johto 8 on kytketty anolyyttisäiliöön 15.
Pääteanodit 2 ja päätekatodit 3 on kytketty rinnan tasajännitelähteen positiiviseen ja vastaavasti negatiiviseen napaan.
25 Keksintö kuvataan seuraavilla esimerkeillä.
Kaikki prosenttiluvut tarkoittavat painoprosentteja, ellei toisin ole mainittu.
Esimerkki 1 Käytettiin lasikennoa, johon kuului anodikammio, 30 katodikammio ja kationinen kalvo, joka erotti nämä kammiot toisistaan. Katodina oli lyijylevy, pinta-alaltaan noin 5 cm^, anodina lyijydioksidilla päällystetty lyijytanko, jolla oli samanlainen poikkileikkauspinta-ala. Typpikaasua kuplitettiin jatkuvasti katolyytin lävitse sekoituksen 35 aikaansaamiseksi. Elektrolyysi toteutettiin joko vakio- virtaolosuhteissa tai vakioelektrodipotentiaaliolosuhteis- 74945 8 sa.
Käytettäessä tätä laitteistoa yhdessä kokeessa, ano-lyyttiliuoksena oli 10-% rikkihapon vesiliuos ja katolyytti koostui 50 %:sta metanolia, 29 %:sta jääetikkaa ja 12 %:sta 5 vettä, johon oli liuotettu 6 % litiumkloridia ja 10 % N- (3,7-dimetyyliokta-2,6-dieeni-1-yylioksi)dietyyliamiinia. Elektrolyysi toteutettiin vakioelektropotentiaalissa ja keskimääräinen virrantiheys oli 20 mA/cm . Reaktiota jatkettiin, kunnes olennaisesti kaikki lähtöaine oli muuttu-10 nut geraniolin ja nerolin seokseksi. Alkuperäinen virran-hyötysuhde oli yli 90 %.
Esimerkki 2
Vesipitoista rikkihappoa (10 %) käytettiin anolyyt-tinä. Anodina oli lyijydioksidikerros lyijyllä, ja katodi-15 na oli lyijy, pinta-alaltaan 0.05 m . Katodi- ja anodi- osastot oli erotettu toisistaan "Ionac"-kationise11a kalvolla. Katolyyttikoostumus oli seuraava: 300 g neryyli/geranyyli-hydroksiamiineja (90-%:isesti puhdasta GLC:llä) 20 1 100 g jääetikkaa 1 100 g metanolia 300 g vettä 30 g natriumkloridia
Typpeä 40/ml/min pumpattiin katodisäiliöön.
25 Sekä katolyytti että anolyytti pumpattiin kennon lä vitse nopeudella 12 1/min. Virta 40 A ylläpidettiin säätämällä jännitettä alueella 9-15 V. Katolyytin lämpötila pidettiin 18°C:na. Virtaa johdettiin 2,5 tunnin ajan. Tulokset 30 virrantiheys 800 A/m2 GLC analyysi nerolia 36 % GLC analyysi geraniolia 64 % virranhyötysuhde 67 % kWh/kg 6,0 35 Esimerkki 3
Valmistettiin vesipitoinen rikkihappo (10-%) ja si-

Claims (10)

1. Menetelmä kaavan RÖH mukaisten hydroksiyhdisteiden valmistamiseksi, jossa kaavassa R on terpenoidiryhmä, 5 joka on valittu ryhmästä geranyyli, hydroksigeranyyli, ne-ryyli, hydroksineryyli tai linalyyli tai hydroksilinalyyli, tunnettu siitä, että pelkistetään sähkökemiallises-ti kaavan RONRij mukainen substituoitu hydroksyyliamiini, jossa kaavassa R1 on vety tai mahdollisesti substituoitu 10 hiilivetyryhmä tai NR^ on orgaaninen typpipitoinen hetero-syklinen rengas, elektrolyysikennossa, joka käsittää metalli- tai hiilikatodin, katodin kanssa yhteydessä olevan ka-tolyytin, jonka pH 3-6,5, oksidilla päällystetyn metalli-anodin tai hiilianodin, anodin kanssa yhteydessä olevan ano-15 lyytin, joka käsittää vesipitoista vahvaa mineraalihappoa, ja kationiselektiivisen membraanin tai huokoisen diafragman, joka erottaa katolyytin anolyytistä, jolloin katolyytti on sähköä johtava ja käsittää orgaanista karboksyylihappoa ja substituoidun hydroksyyliamiinin liuosta, ja orgaaninen hyd-20 roksiyhdiste otetaan talteen anolyytistä.
2. Patenttivaatimuksen 1 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että katolyytti sisältää orgaanista karboksyylihappoa, substituoidun hydroksyyliamiinin liuosta sekä sähkönjohtavuutta parantavaa yhdistettä, joka on jon- 25 kin vahvan hapon ammonium- tai alkalimetallisuola.
3. Patenttivaatimuksen 2 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että sähkönjohtavuutta parantava yhdiste on litiumin, natriumin, kaliumin, substituoimattoman ammo-niumin tai tetra-alkyyliammoniumin kloridi tai sulfaatti.
4. Jonkin edellisen patenttivaatimuksen mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että katolyytti sisältää etikkahappoa.
5. Jonkin edellisen patenttivaatimuksen mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että katolyytti on liuos 35 1-4 hiiliatomia sisältävässä alkoholissa.
6. Patenttivaatimuksen 5 mukainen menetelmä, t u n - 11 74945 n e t t u siitä, että liuotin on metanoli.
7. Jonkin edellisen patenttivaatimuksen mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että katolyytti käsittää 50 paino-%:iin saakka substituoitua hydroksyyliamiinia, 5 0-30 paino-% vettä, 10-90 paino-% liuotinta, 2-90 paino-% etikkahappoa ja aina 1%:sta kyllästymispisteeseen saakka sähkönjohtavuutta parantavaa yhdistettä, joka on litiumin, natriumin, kaliumin, substituoimattoman ammoniumin tai tetra-^alkyyliammoniumin kloridi tai sulfaatti.
8. Patenttivaatimuksen 1 mukainen menetelmä, tun nettu siitä, että anolyytin sisältämä happo on kloori-vetyhappo, rikkihappo tai fosforihappo.
9. Jonkin edellisen patenttivaatimuksen mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että R' on 1-4 hiili- 15 atomia sisältävä alkyyli.
9 74945 tä käytettiin anolyyttinä. Anodina oli lyijydioksidi lyi- 2 jyllä ja katodina oli lyijy. Katodin pinta-ala oli 0,05 m . Katodi- ja anodiosastot oli erotettu toisistaan Ionac-kat-ionisella kalvolla. Katolyyttikoostumus oli seuraava: 5 300 g naryyli/geranyyli-hydroksyyliamiineja (90-%:inen puhtaus, GLC) 1 900 g metanolia 300 g jääetikkaa 300 g vettä 10 30 g natriumkloridia. Typpeä 40 ml/min pumpattiin katodisäiliöön. Sekä anolyyttiä että katolyyttiä pumpattiin kennon lävitse nopeudella 12 1/min. Virranvoimakkuus 40 A ylläpidettiin säätelemällä kennojännitettä välillä 7,5 - 12 V. Ka-15 tolyytin lämpötila pidettiin 21°C:na. Virtaa johdettiin kolmen tunnin ajan. Tulokset Virrantiheys 800 A/m^ GLC analyysi nerolia 35,5 %
20 GLC analyysi geraniolia 63,9 % virranhyötysuhde 55 % kWh/kg 5,2 10 74945
10. Jonkin edellisen patenttivaatimuksen mukainen menetelmä, tunnettu' siitä, että orgaaninen karbok-syylihappo sisältää 1-4 hiiliatomia.
FI810029A 1980-01-07 1981-01-07 Foerfarande foer framstaellning av hydroksifoereningar genom elektrokemisk reduktion. FI74945C (fi)

Applications Claiming Priority (2)

Application Number Priority Date Filing Date Title
GB8000423 1980-01-07
GB8000423 1980-01-07

Publications (3)

Publication Number Publication Date
FI810029L FI810029L (fi) 1981-07-08
FI74945B true FI74945B (fi) 1987-12-31
FI74945C FI74945C (fi) 1988-04-11

Family

ID=10510476

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
FI810029A FI74945C (fi) 1980-01-07 1981-01-07 Foerfarande foer framstaellning av hydroksifoereningar genom elektrokemisk reduktion.

Country Status (12)

Country Link
US (1) US4421613A (fi)
EP (1) EP0032427B1 (fi)
JP (1) JPS56105488A (fi)
AT (1) ATE4821T1 (fi)
AU (1) AU547549B2 (fi)
CA (1) CA1159007A (fi)
DE (1) DE3160973D1 (fi)
DK (1) DK3981A (fi)
ES (1) ES8202595A1 (fi)
FI (1) FI74945C (fi)
GB (1) GB2067192A (fi)
NO (1) NO154094C (fi)

Families Citing this family (19)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US4624758A (en) * 1986-01-06 1986-11-25 The Dow Chemical Company Electrocatalytic method for producing dihydroxybenzophenones
US4624757A (en) * 1986-01-06 1986-11-25 The Dow Chemical Company Electrocatalytic method for producing quinone methides
JPH01148923U (fi) * 1988-04-05 1989-10-16
US8313634B2 (en) 2009-01-29 2012-11-20 Princeton University Conversion of carbon dioxide to organic products
US20110114502A1 (en) * 2009-12-21 2011-05-19 Emily Barton Cole Reducing carbon dioxide to products
US8500987B2 (en) 2010-03-19 2013-08-06 Liquid Light, Inc. Purification of carbon dioxide from a mixture of gases
US8721866B2 (en) 2010-03-19 2014-05-13 Liquid Light, Inc. Electrochemical production of synthesis gas from carbon dioxide
US8845877B2 (en) 2010-03-19 2014-09-30 Liquid Light, Inc. Heterocycle catalyzed electrochemical process
US8845878B2 (en) 2010-07-29 2014-09-30 Liquid Light, Inc. Reducing carbon dioxide to products
US8568581B2 (en) 2010-11-30 2013-10-29 Liquid Light, Inc. Heterocycle catalyzed carbonylation and hydroformylation with carbon dioxide
US8961774B2 (en) 2010-11-30 2015-02-24 Liquid Light, Inc. Electrochemical production of butanol from carbon dioxide and water
US9090976B2 (en) 2010-12-30 2015-07-28 The Trustees Of Princeton University Advanced aromatic amine heterocyclic catalysts for carbon dioxide reduction
US9267212B2 (en) 2012-07-26 2016-02-23 Liquid Light, Inc. Method and system for production of oxalic acid and oxalic acid reduction products
US10329676B2 (en) 2012-07-26 2019-06-25 Avantium Knowledge Centre B.V. Method and system for electrochemical reduction of carbon dioxide employing a gas diffusion electrode
US8691069B2 (en) 2012-07-26 2014-04-08 Liquid Light, Inc. Method and system for the electrochemical co-production of halogen and carbon monoxide for carbonylated products
US8641885B2 (en) 2012-07-26 2014-02-04 Liquid Light, Inc. Multiphase electrochemical reduction of CO2
US9175407B2 (en) 2012-07-26 2015-11-03 Liquid Light, Inc. Integrated process for producing carboxylic acids from carbon dioxide
US8858777B2 (en) 2012-07-26 2014-10-14 Liquid Light, Inc. Process and high surface area electrodes for the electrochemical reduction of carbon dioxide
WO2014043651A2 (en) 2012-09-14 2014-03-20 Liquid Light, Inc. High pressure electrochemical cell and process for the electrochemical reduction of carbon dioxide

Family Cites Families (3)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
DE141346C (fi) *
US3609197A (en) * 1968-03-08 1971-09-28 Reynolds Tobacco Co R Preparation of a terpene alcohol
JPS52139011A (en) * 1976-05-14 1977-11-19 Nissan Chem Ind Ltd Synthesis of linear unsaturated alcohols

Also Published As

Publication number Publication date
CA1159007A (en) 1983-12-20
AU6601281A (en) 1981-07-16
DE3160973D1 (en) 1983-11-03
NO154094C (no) 1986-07-16
NO154094B (no) 1986-04-07
EP0032427B1 (en) 1983-09-28
ATE4821T1 (de) 1983-10-15
FI810029L (fi) 1981-07-08
ES498361A0 (es) 1982-02-01
US4421613A (en) 1983-12-20
ES8202595A1 (es) 1982-02-01
AU547549B2 (en) 1985-10-24
GB2067192A (en) 1981-07-22
JPS56105488A (en) 1981-08-21
DK3981A (da) 1981-07-08
NO810028L (no) 1981-07-08
EP0032427A1 (en) 1981-07-22
FI74945C (fi) 1988-04-11
JPS6318670B2 (fi) 1988-04-19

Similar Documents

Publication Publication Date Title
FI74945C (fi) Foerfarande foer framstaellning av hydroksifoereningar genom elektrokemisk reduktion.
EP0652041B1 (en) Method for producing high purity hydroxides and alkoxides
US4714530A (en) Method for producing high purity quaternary ammonium hydroxides
US3764492A (en) Electrolytic preparation of esters from organo halides
US4917781A (en) Process for preparing quaternary ammonium hydroxides
EP0139197B1 (en) Improved methods for the electrosynthesis of polyols
US4938854A (en) Method for purifying quaternary ammonium hydroxides
CN110468429B (zh) 一种银电极的活化方法
US4072584A (en) Electrochemical production of organic thiols
Kunugi et al. Preparation of hydrophobic zinc and lead electrodes and their application to electroreduction of organic compounds electro-organic reactions on organic electrodes. Part 20: Electrolysis using composite-plated electrodes. Part IX.
Ravichandran et al. Synthesis of chloroanilines at a Ti/ceramic TiO 2-cathode
JP4587329B2 (ja) 脂肪族または脂環式c−原子と結合した第1級アミノ基およびシクロプロピル単位を有する、第1級アミンの製造方法
EP0890566A1 (en) Oxidation process for the production of a chlorobenzaldehyde
US6228245B1 (en) Process for the preparation of tetraalkyl 1,2,3,4-butanetetracarboxylates
EP0436055A1 (en) High yield methods for electrochemical preparation of cysteine and analogues
JP2767703B2 (ja) 芳香族カルボン酸類の電解還元方法
US3969200A (en) Manufacture of propiolic acid
US3556961A (en) Electrolytic hydrodimerisation
US5244546A (en) Process for preparing tetraalkyl butanetetracarboxylates
EP0896642B1 (en) Process for the preparation of tetraalkyl 1,2,3,4-butanetetracarboxylates
US6020520A (en) Process for the preparation of tetraalkyl 1,2,3,4-butanetetracarboxylates
US3410769A (en) Electrolytic reductive coupling of azomethines
JP2632832B2 (ja) ポリフルオロベンジルアルコールの製造方法
EP0415189A2 (de) Verfahren zur Herstellung von Aminobenzylalkoholen
JPS5825753B2 (ja) アジポニトリル ノ デンキカガクテキセイゾウホウ

Legal Events

Date Code Title Description
MM Patent lapsed

Owner name: BUSH BOAKE ALLEN LIMITED