NO153625B - Passivt stabiliserings-system. - Google Patents

Passivt stabiliserings-system. Download PDF

Info

Publication number
NO153625B
NO153625B NO811861A NO811861A NO153625B NO 153625 B NO153625 B NO 153625B NO 811861 A NO811861 A NO 811861A NO 811861 A NO811861 A NO 811861A NO 153625 B NO153625 B NO 153625B
Authority
NO
Norway
Prior art keywords
threads
fabric
elastic
warp
gyro
Prior art date
Application number
NO811861A
Other languages
English (en)
Other versions
NO811861L (no
NO153625C (no
Inventor
Rikio Kiryu
Takeshi Bessho
Original Assignee
Tokyo Shibaura Electric Co
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Tokyo Shibaura Electric Co filed Critical Tokyo Shibaura Electric Co
Publication of NO811861L publication Critical patent/NO811861L/no
Publication of NO153625B publication Critical patent/NO153625B/no
Publication of NO153625C publication Critical patent/NO153625C/no

Links

Classifications

    • HELECTRICITY
    • H01ELECTRIC ELEMENTS
    • H01QANTENNAS, i.e. RADIO AERIALS
    • H01Q1/00Details of, or arrangements associated with, antennas
    • H01Q1/12Supports; Mounting means
    • H01Q1/18Means for stabilising antennas on an unstable platform

Landscapes

  • Variable-Direction Aerials And Aerial Arrays (AREA)
  • Navigation (AREA)
  • Control Of Position, Course, Altitude, Or Attitude Of Moving Bodies (AREA)

Abstract

Passivt stabiliseringssystem, omfattende et fast. stativ (15), en antenneplattform (10) som er dreibart understøttet på stativet ved hjelp av en kardananordning (16, 18), i det minste to gyroanordninger (34, 36) som hver omfatter et svinghjul og en tilhrende drivmotor,. med sine respektive gyroakser (50, 51) vinkelrett på hverandre og opphengt fra plattformen med sine respektive gyro-asimutakser vinkelrett på plattformen, og en gyro-asimutdrivanordning til å bevege de to gyroanordninger rotasjonsmessig om sine respektive gyro-asimutakser under påvirkning av asimutinformasjon, for å stabilisere plattformen.

Description

Elastisk tekstil.
Denne oppfinnelse vedrorer dekorative bånd av elastisk materiale.
Det er tidligere kjent å benytte forskjellige typer bånd, som elastiske innsatser i plagg eller for hele plagg, bestående av elastisk materiale hvor de elastiske tråder vanligvis utgjor en del av varptrådene i stoffet. Det er kjent at det kan oppnås en stripevirkning ved å anordne et antall elastiske varptråder som er buntet sammen ved å fore dem gjennom en enkelt tann i vevskjeen og sorge for at det blir mellomrom mellom buntene. Dette resulterer i et kordliknende eller stripet stoff når stoffet veves på vanlig måte med relativt tynne vefttråder. Et slikt stoff har en rekke fordeler, så som porositet mellom de mange trådbunter, og dette gir også i noen utstrekning et stoff med forbedret utseende. Foreliggende oppfinnelse vedrorer et forbedret stoff av denne type.
Hvis mellomrommene mellom de sammenbuntete, omhyllede, elastiske varptråder bare oppfylles av fine vefttråder, tilveiebringes porositet, men utseendet er ikke det beste og på grunn av at det ikke finnes varptråder i mellomrommene utgjor de svake punkter i stoffet på grunn av de tynne vefttråder. Tidligere har blitt foreslått å strekke ut de elastiske varptråder mens de andre holdes utspent. En eller flere tekstiltråder msd meget smalere vidde enn buntene av elastiske tråder blir så innfort i mellomrommene. Når stoffet er vevd og tillates å gå tilbake til utrukket lengde vil tekstiltrådene mellom de elastiske tråder faktisk forsterke vefttrådene i mellomrommene uten å odelegge porositeten. Men de bulker seg vUkårlig og kan forårsake utiltalende grep og utseende. Fordi tekstiltrådene lett kan boye seg i alle retninger vil mange av dem bulkes opp over stoffets hele overflate og dette forårsaker selvsagt ikke bare dårlig grep^ men de kan oppfanges av kroker eller andre feste-innretninger slik at stoffet rives eller rakner.
Denne oppfinnelse utnytter varptråder i bunter av elastiske tråder som er adskilt fra hverandre over en betraktelig avstand, akkurat som i de stoffer som tidligere ble fremstilt. Istedet for varptråder av vanlige tekstilfibre mellom de suksessive partier av elastisk tråd blir benyttet et stort antall meget stive og fjærende, men fine monofilamenttråder, spesielt polyolefiner slik som polypropylen, nylon og liknende. Disse varptråder er vanligvis sammensatte av flere enkeltfilamenter anordnet side ved side og tett sammen ved at de"- er fort gjennom ett eneste mellomrom i vevskjeen. Som tidligere blir stoffet vevd i strukket tilstand. Polypropylentrådene blir forst festet til elastiske tråder på en side og deretter i neste veftslag til trådene på den annen side. Når imidlertid stoffet nå tillates å trekke seg sammen til ustrukket lengde vil de fjærende men fine monofilament varptråder danne en sinusformet tråd som svinger fra side til side men ikke stikker ut i form av lokker under eller over stoffets overflate. Dette resulterer i fire viktige fordier. Forst, all den stotte som gis til vefttrådene i mellomrommene mellom de elastiske tråder blir beholdt med full porositet. For det annet vil det ikke finnes noen utstikkende lokker på den ene eller annen side av stoffet. For det tredje vil den sinusformede kurve gi et meget tiltalende utseende. Endelig vil stoffet være meget stabilt i tverr-retningen selv etter gjentatte vaske-behandlinger. Alle disse fordeler blir oppnådd samtidig og i en og samme operasjon. Som et resultat av dette blir det ikke okede fremstillingskostnader og det tilveiebringes et forbedret og mer tiltalende stoff uten noen som helst ulemper.
Den type vefttråd som benyttes er mindre begrenset, men det bor fortrinnsvis være monofilamenter eller i det minste en tråd som har meget jevn og glatt overflate så at når stoffet, etter å være vevd i utstrukket tilstand, blir tillatt å trekke seg sammen, kan polypropylen eller tilsvarende varptråder i mellomrommene mellom de elastiske tråder lett gli i sideretningen over de jevne og glatte vefttråder. En hvilken som helst glatt og stiv vefttråd kan benyttes, mens tråder med meget ujevn overflate, slik som ullgarn, vanligvis ikke vil kunne benyttes. Det er også onskelig, men ikke absolutt nodvendig, at vefttrådene er relativt grove,
i det minste sammenliknet med monofilament varptrådene i hvert mellomrom. Det skal imidlertid ikke hevdes at vefttrådene er av kritisk betydning. De kan variere i type og diameter over et betraktelig område. De ovenfor gitte uttalelser er bare avgitt for å presisere at hvis det velges tilstrekkelig ekstreme tråd-tykkelser, vil oppfinnelsen ikke gi sine beste resultater.
Denne oppfinnelse er rettet mot et praktisk fagområde og et praktisk produkt. Den faglærte vever gis derfor valg over vide områder når det gjelder vefttråder og monofilament varptråder. Noen ekstremt kritisk kontroll behbves ikke, men når et stoff planlegges må det kreves forholdsvis god fagkunnskap for å proporsjonere tråddiameterne slik at det resulterer i et forbedret sinusformet varptrådmbnster av monofilamenter når stoffet blir
avslappet.
Ovenfor er henvist til polypropylen som det monofilament som foretrekkes for varpen. Dette er da også i virkeligheten det mest onskelige materiale, oppfinnelsen er imidlertid ikke begrenset til dette og andre monofilamentmaterialer med tilsvarende egenskaper kan også benyttes, f.eks. polyetylen. I
noen tilfeller er det også mulig å benytte monofilamenter av nylon eller andre monofilamentgarn med den bnskede stivhet. Polyolefinene, og da spesielt polypropylen, er imidlertid moderate i pris og har/én meget onskelig glans som resulterer i et tiltalende stoff og de kveiler seg lett og jevnt til de onskede sinusformede kurver når stoffet avslappes.
De elastiske varptråder ifolge oppfinnelsen kan være av hvilken som helst passende type. Omhyllede gummi- eller spandex-tråder kan f.eks. benyttes, også strekkbare multifilamenttråder av nylon og liknende. Dette er vanlige materialer og deres egenskaper i elastiske stoffer er kjent. Det er en fordel ifolge oppfinnelsen at slike kjente elastiske trådtyper kan benyttes. Oppfinnelsen vil bli beskrevet mer detaljert i forbindelse med de folgende eksempler, som omhandler typiske elastiske stoffer, og på tegningene hvor,
Fig. 1 er et grunnriss av et smalt vevet elastisk stoff og
Fig. 2 et tilsvarende grunnriss med elastikken i/étoffet i utstrukltib tilstand.
Eksempel 1
På vevstolen blir tildannet et varp, hvor det benyttes 21 mellomrom i vevskjeen, 9 mellomrom inneholder de elastiske varptråder av omhyllet gummi eller spandex, sammen med noen ordinære tekstil varptråder, og 12 mellomrom, inn i mellom de foregående, inneholder et relativt lite antall parallelle monofilament polypropylentråder. Varpen strekkes slik som vist på fig. 2 til polypropylentrådene blir helt ut-rettet og båndet blir så vevd på konvensjonell måte, fortrinnsvis under anvendelse av fine vefttråder av polypropylen monofilamenter. Det skal fremheves at 90% av varpmaterialmassen ligger i h^% av mellomrommene i vevskjeen, og polypropylen monofilamentene, som utgjor bare 10%
av varpen, ligger i 57% av mellomrommene i vevskjeen. Trådene av polypropylen monofilamenter ligger derfor i vesentlig avstand fra de suksessive elastiske tråder.
Etter at vevingen er fullfort blir stoffet slik av utseende som vist på fig. 2, med elastiske tråder 1, rette polypropylen-varptråder 2 og polypropylenvefttråder 3»
I tillegg til vanlige polypropylen varptråder er der også benyttet noen få ordinære tekstiltråder h umiddelbart ved siden av de elastiske tråder. For at tegningen skal være klar er bare to vist, men det kan av og til være tilstede flere enn to. Disse tekstiltråder er selvsagt av samme lengde som polypropylen varptrådene, det vil si at når vevingen utfores vil de også være i utstrukket tilstand.
Etter vevning tillates stoffet å avslappes og derved inntar det det den form som er vist på fig. 1, og de samme elementer er her som tidligere betegnet med samme henvisning stall. Det vil ses at en polypropylen varptråd 2 nå er forlopende i en sinusformet bane som er parallell med stoffets plan og den stikker ikke opp over dets overflate.
Eksempel 2.
Det ble fremstilt et smalt bånd med relativt brede soner med elastiske tråder og bare to mellomrom hvor polypropylentråder er tilstede. I dette tilfelle inneholdes 92, 2% av varpmaterialet i 60% av vevskjeens mellomrom og 7,8$ av materialet, monofilament varptrådene av polypropylen, i h0% av vevskjeens mellomrom.
Etter at stoffet blir avslappet frembringes et monster i hvilket mellomrommene mellom de elastiske tråder er bredere og hvor varp-trådenes sinusformede kurve også er bredere.

Claims (2)

1. Elastisk stoff bestående av elastiske varptrådelementer som er sammenbundet og anordnet med innbyrdes mellomrom og hvor det er anbragt tynne-tekstiltråder i mellomrommene, karakterisert ved at i det minste en fjærende, glatt monofilament varptråd er anordnet mellom de elastiske trådelementer, hvilken tråd folger en sinusformet bane i det vesentlige i stoffets plan når dette er i avspent tilstand, og at også vefttrådene har en jevn og glatt overflate.
2. Stoff som angitt i krav 1,karakterisert ved at monofilamenttrådene er av polypropylen og vefttrådene av monofilamenttråder.
NO811861A 1980-06-03 1981-06-02 Passivt stabiliserings-system. NO153625C (no)

Applications Claiming Priority (1)

Application Number Priority Date Filing Date Title
JP7371080A JPS57713A (en) 1980-06-03 1980-06-03 Body stabilizer

Publications (3)

Publication Number Publication Date
NO811861L NO811861L (no) 1981-12-04
NO153625B true NO153625B (no) 1986-01-13
NO153625C NO153625C (no) 1986-05-21

Family

ID=13526037

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
NO811861A NO153625C (no) 1980-06-03 1981-06-02 Passivt stabiliserings-system.

Country Status (6)

Country Link
US (1) US4442435A (no)
JP (1) JPS57713A (no)
CA (1) CA1165435A (no)
DE (1) DE3122445C2 (no)
GB (1) GB2080040B (no)
NO (1) NO153625C (no)

Families Citing this family (28)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US4582291A (en) * 1981-04-28 1986-04-15 Matthews Robert J Mechanically stabilized platform system
US4596989A (en) * 1983-02-14 1986-06-24 Tracor Bei, Inc. Stabilized antenna system having an acceleration displaceable mass
FR2550390B1 (fr) * 1983-08-03 1985-11-29 Legall Jean Claude Monture d'antenne a stabilisation passive
JPH0619490B2 (ja) * 1983-08-22 1994-03-16 敬 森 バランサ
NL8400008A (nl) * 1984-01-03 1985-08-01 Hollandse Signaalapparaten Bv Opstelling voor een rondzoekapparaat.
US4716416A (en) * 1985-03-28 1987-12-29 Satellite Technology Services, Inc. Antenna dish reflector with integral declination adjustment
US4692771A (en) * 1985-03-28 1987-09-08 Satellite Technology Services, Inc. Antenna dish reflector with integral azimuth track
GB2176004B (en) * 1985-05-28 1988-04-13 Marconi Int Marine Stabilised platform
GB2192491B (en) * 1986-07-12 1990-05-30 Gen Electric Plc A stabilised mount
US5216431A (en) * 1989-10-27 1993-06-01 Scientific-Atlanta, Inc. Pedestal assembly having an RFI/EMI labyrinth shield
WO1993005363A1 (en) * 1991-09-09 1993-03-18 Anderson Lawrence F Stabilized antenna system
US5389940A (en) * 1992-09-14 1995-02-14 Cal Corporation Antenna pointing mechanism
US5871249A (en) * 1996-11-12 1999-02-16 Williams; John H. Stable positioning system for suspended loads
US6338199B1 (en) * 1997-03-25 2002-01-15 Canon Kabushiki Kaisha Sensor
DE10019023A1 (de) * 2000-04-18 2001-10-25 Oliver Lass Selbststeuerndes Richtfunksystem für Schiffe
US6440019B1 (en) * 2000-08-17 2002-08-27 The Boeing Company Solar power system drive unit
FR2815477B1 (fr) * 2000-10-16 2006-06-16 Bouygues Telecom Sa Supports pour la fixation sur un mat d'une ou plusieurs antennes relais de systemes de radio-telecommunication cellulaire et dispositi pour le reglage de l'orientation d'une telle antenne
US6540198B2 (en) * 2001-04-27 2003-04-01 Engineered Support Systems, Inc. Mast payload docking station
US8169377B2 (en) * 2009-04-06 2012-05-01 Asc Signal Corporation Dual opposed drive loop antenna pointing apparatus and method of operation
US8160831B1 (en) 2009-07-15 2012-04-17 Sprint Communications Company L.P. Gyroscope monitoring for an antenna system
USD709527S1 (en) 2012-06-29 2014-07-22 Caterpillar Inc. Undercarriage track idler for mobile earthmoving machine
USD751609S1 (en) 2012-06-29 2016-03-15 Caterpillar Inc. Undercarriage track link for mobile earthmoving machine
USD712935S1 (en) 2012-06-29 2014-09-09 Caterpillar Inc. Undercarriage track shoe for mobile earthmoving machine
USD719588S1 (en) 2012-06-29 2014-12-16 Caterpillar Inc. Undercarriage track system for mobile earthmoving machine
USD727974S1 (en) 2012-06-29 2015-04-28 Caterpillar Inc. Undercarriage track roller for mobile earthmoving machine
US9696416B2 (en) * 2013-03-15 2017-07-04 Blase Guy E Mobile radar system
CN103762409B (zh) * 2013-12-31 2015-11-04 北京爱科迪通信技术股份有限公司 天线传动结构
CN104391508B (zh) * 2014-10-29 2018-01-05 深圳一电航空技术有限公司 自动跟踪装置及天线自动跟踪系统

Family Cites Families (3)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US4020491A (en) * 1974-10-07 1977-04-26 B E Industries Combination gyro and pendulum weight passive antenna platform stabilization system
JPS5858841B2 (ja) * 1976-04-30 1983-12-27 株式会社東芝 空中線装置
US4193308A (en) * 1976-09-27 1980-03-18 Smith Dorsey T Fluid dashpot gyro stabilized platform caging system

Also Published As

Publication number Publication date
DE3122445C2 (de) 1985-12-12
DE3122445A1 (de) 1982-03-11
NO811861L (no) 1981-12-04
US4442435A (en) 1984-04-10
NO153625C (no) 1986-05-21
CA1165435A (en) 1984-04-10
GB2080040B (en) 1984-04-18
JPS57713A (en) 1982-01-05
JPS6117006B2 (no) 1986-05-06
GB2080040A (en) 1982-01-27

Similar Documents

Publication Publication Date Title
NO153625B (no) Passivt stabiliserings-system.
NO119630B (no)
SU1080748A3 (ru) Армированна нить дл получени высокопрочных изделий
JP5881253B2 (ja) マルチフィラメント糸構造
WO2017165435A3 (en) Actuating textiles containing polymer fiber muscles
US4002188A (en) Woven shade screen
CN104389085A (zh) 一种遮阳用多轴向增强织物的生产工艺
Abbott et al. 102—theoretical considerations of bending and creasing in a fabric
US2949807A (en) Fishing net or the like made of braided plastic filaments
US2846840A (en) Superpolyamidic threads and manufacture thereof
US2812782A (en) Monofilament and fabric made thereby
CN208414723U (zh) 一种超细旦尼龙dty单丝防卷边面料
US3315559A (en) Elastic braid constructions
US3098348A (en) Process for the manufacture of stable single-thread twist-compensated yarns
CS201575B1 (en) Highly elastic stocking goods
US2931398A (en) Woven fabric
US4548850A (en) Pile fabric with pile-free positions
US2396483A (en) Elastic fabric and process of making same
US1922943A (en) Fabric
GB998770A (en) Method of producing bulky or crimped yarn
US2006542A (en) Textile fabric
US1640946A (en) Reed braid
US1359112A (en) Elastic fabric
US1024272A (en) Process of making imitation-feather articles.
US2412336A (en) Machine-made net

Legal Events

Date Code Title Description
MK1K Patent expired

Free format text: EXPIRED IN JUNE 2001