NO144186B - Fremgangsmaate og anordning for styring av krafttilstanden i fjerntliggende dataterminaler - Google Patents

Fremgangsmaate og anordning for styring av krafttilstanden i fjerntliggende dataterminaler Download PDF

Info

Publication number
NO144186B
NO144186B NO76762258A NO762258A NO144186B NO 144186 B NO144186 B NO 144186B NO 76762258 A NO76762258 A NO 76762258A NO 762258 A NO762258 A NO 762258A NO 144186 B NO144186 B NO 144186B
Authority
NO
Norway
Prior art keywords
power
state
terminal
telephone
terminals
Prior art date
Application number
NO76762258A
Other languages
English (en)
Other versions
NO144186C (no
NO762258L (no
Inventor
Peter Rule
Owen Mace
Ernest Zimmer
Original Assignee
Ericsson L M Pty Ltd
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Ericsson L M Pty Ltd filed Critical Ericsson L M Pty Ltd
Publication of NO762258L publication Critical patent/NO762258L/no
Publication of NO144186B publication Critical patent/NO144186B/no
Publication of NO144186C publication Critical patent/NO144186C/no

Links

Classifications

    • HELECTRICITY
    • H04ELECTRIC COMMUNICATION TECHNIQUE
    • H04LTRANSMISSION OF DIGITAL INFORMATION, e.g. TELEGRAPHIC COMMUNICATION
    • H04L1/00Arrangements for detecting or preventing errors in the information received
    • H04L1/24Testing correct operation
    • H04L1/242Testing correct operation by comparing a transmitted test signal with a locally generated replica
    • H04L1/243Testing correct operation by comparing a transmitted test signal with a locally generated replica at the transmitter, using a loop-back
    • HELECTRICITY
    • H04ELECTRIC COMMUNICATION TECHNIQUE
    • H04LTRANSMISSION OF DIGITAL INFORMATION, e.g. TELEGRAPHIC COMMUNICATION
    • H04L1/00Arrangements for detecting or preventing errors in the information received
    • H04L1/24Testing correct operation
    • H04L1/241Testing correct operation using pseudo-errors
    • HELECTRICITY
    • H04ELECTRIC COMMUNICATION TECHNIQUE
    • H04QSELECTING
    • H04Q11/00Selecting arrangements for multiplex systems
    • H04Q11/04Selecting arrangements for multiplex systems for time-division multiplexing

Description

Den foreliggende oppfinnelse vedrører digitale kommunikasjons-systemer, og nærmere bestemt en fremgangsmåte og anordning for styring av krafttilstanden i fjerntliggende dataterminaler hvor kraft for terminalene tilføres fra en sentral (lokal) koblingsstasjon. Oppfinnelsen er omtalt nedenfor i forbindelse med et telefonsystem hvor fjerntliggende dataterminaler er digitale telefoner, men man vil også forstå at oppfinnelsen lett kan anvendes på andre digitale systemer hvor kraft tilføres til terminaler fra en sentral anordning.
I vanlige analoge telefonsystemer blir kraften for abonnenttele-fonene vanligvis sendt fra den lokale sentral til hver telefon langs et utvalgt kabelpar som forbinder hver telefon med sentralen. Derfor er det ikke noe reelt problem å sende kraft til telefonen, og kraften er under gaffelbryterstyring på selve telefonen. Sentralen har en kapasitet som er tilstrekkelig til å gi kraft til så mange telefoner som måtte løftes av gaffelen eller kreve kraft for ringing. Imidlertid er i et integrert digitalt telefonsystem digitale konsentratorer relativt enkle og rimelige anordninger:', og det ville være ønskelig å anvende en konsentrator mellom den lokale sentral og en gruppe abonnenttelefoner for å redusere mengden av nødvendig kostbar kabel. Kraft til telefonene og konsentratorene vil bli tilført fra sentralen langs én hovedkabel til konsentratoren og så distribuert til telefonene langs individuelle kabelpar. Et problem ville bestå i at mengden av kraft som trengs av telefonene og konsentratoren ville overstige den kraftmengde som kan bæres av hovedkabelen under uvanlige omstendigheter, idet man selvfølgelig antar at hovedkabelen er konstruert for gjennomsnitts toppbelastningstilstander, dvs. for maksimal virkningsgrad. Med andre ord vil dette under uvanlige omstendigheter, hvis et for stort antall telefoner inntar sluttet gaffelkontakt-tilstand på samme tid, hvilket således krever ytterligere kraft, bevirke krafttilførslene til å synke, og opprettede anrop kan mislykkes.
Et ytterligere problem som oppstår i digitale systemer vedrører automatisk testing av abonnentlinjer. I et analogt system er det alltid mulighet for å oppnå en metallisk forbindelse mellom en sentral i systemet og en abonnenttelefon, og det er vanlig å teste linjen ved å måle isolasjonsmotstanden for linjen ved hjelp av midler anordnet på sentralen mens telefonen er i brudt gaffel-kontakt-tilstand.
Det ville være upraktisk i et digitalt system å tilveiebringe en metallisk forbindelse rundt digitale konsentrasjoner, digitale sentraler og lignende, og det kan derfor være ønskelig å tilveiebringe en viss form for digital testing som ikke krever en slik metallisk forbindelse. Imidlertid er det tenkbart at det for å tillate digital testing vil være nødvendig å tilveiebringe en krets gjennom de digitale telefonene, og dette kan kun utføres hvis telefonene er i den krafttilførte tilstand, idet man selv-følgelig antar at de skal være i brudt gaffel-kontakt tilstand. Problemet kan overvinnes ganske enkelt ved å la alle telefonene i systemet være kontinuerlige i krafttilført tilstand, dvs. til-ført full operasjonskraft, men dette ville skape de samme problemer som oppstår i nødtilstandene som omtalt ovenfor, og ville også være lite effektivt.
Fra tysk patent 883 3 00 er det kjent en fremgangsmåte for å øke sentralens evne til å mate kraft til et telefonapparat ved hjelp av omvekslingsapparatet i sentralen, for å tillate tilstrekkelig kraft til å være tilgjengelig for å drive ytterligere kretser (slik som forsterkere) i det analoge telefonapparatet koplet til den sentralen.
Hovedformålet ved foreliggende oppfinnelse er å redusere kraft behovet i et digitalt telefonapparat når det er i sin inaktive tilstand for å redusere kraftbehovene i sentralen som mater slike telefoner. Digitale telefoner krever en viss krafttil-førsel enten de er aktive eller ikke- for å sette dem i stand til å motta signallering for et innkommende anrop. Analoge telefoner trekker normalt ikke kraft fra sentralen når de er i den inaktive tilstand.
Det er derfor et formål ved den foreliggende oppfinnelse å tilveiebringe en fremgangsmåte og et apparat for styring av krafttilstanden i digitale terminalanordninger i et system av det slag som er definert tidligere, hvilken fremgangsmåte og apparat overvinner et av eller begge de ovenfor nevnte problemer.
Det er et ytterligere formål ved den foreliggende oppfinnelse å tilveiebringe en fremgangsmåte for å teste linjer til og fra fjerntliggende digitale terminalanordninger, i et system av det slag som er definert tidligere.
Fremgangsmåten ifølge oppfinnelsen kjennetegnes ved at den omfatter styring av et digitalt signal som sendes til nevnte terminaler fra nevnte sentrale koblingsstasjon for å bevirke nevnte terminaler til å anta enten én kraftøket tilstand hvor kontinuerlig operasjonskraft forbrukes av nevnte terminaler eller
en kraftredusert tilstand hvor en liten kraftmengde forbrukes av nevnte terminaler,.idet nevnte lille kraftmengde er tilstrekkelig kun til å muliggjøre kommunikasjon mellom nevnte terminaler og nevnte sentrale koblingsstasjon, hvor kobling av en terminal fra den kraftreduserte tilstand til den kraftøkede tilstand foretas ved terminalen når nevnte digitale signal som sendes innbefatter et spesielt styresignal, idet en detektor i terminalen som reaksjon på styresignalet aktiverer en kraftrasjoneringsbryter i terminalen.
Anordningen ifølge oppfinnelsen kjennetegnes ved at den innbefatter en kraftrasjoneringsbryter i hver terminal for kobling av nevnte terminal mellom en kraftredusert tilstand hvor en liten kraftmengde konsumeres av nevnte terminal og en kraftøket tilstand hvor kontinuerlig operasjonskraft konsumeres av terminalen, idet nevnte lille kraftmengde er tilstrekkelig kun til å muliggjøre at nevnte terminal og nevnte sentrale koblingsstasjon står i forbindelse med hverandre, og en detektor i hver terminal for å aktivere nevnte kraftrasjoneringsbryter avhengig av et spesielt styresignal i den digitale bitstrøm som mottas av nevnte terminal for å koble nevnte terminal til nevnte kraft-økede tilstand, idet nevnte detektor også er tilpasset til å aktivere nevnte bryter til øyeblikkelig å koble nevnte terminal til den kraftøkende tilstand avhengig av en endring i nevnte terminal fra en tomgangstilstand til en virksom tilstand når det iverksettes en kommunikasjon fra nevnte terminal for således å signalere til nevnte sentrale koblingsstasjon om nevnte endring.
Ytterligere trekk ved oppfinnelsen vil fremgå av etterfølgende patentkrav samt av den etterfølgende beskrivelse under henvisning til tegningene. Fig. 1 er et forenklet blokkdiagram av et digitalt telefonsystem av det slag som oppfinnelsen vedrorer. Fig. 2(a) er et kretsblokkdiagram av kraftstyringskretsené i en digital telefon i systemet i fig. 1. Fig. 2(b) er et kretsblokkdiagram av en alternativ utforelse av kraftstyringskretsené i en digital telefon i systemet i fig. 1. Fig. 3 er et kretsblokkdiagram som viser et testsenter for digitalt å teste linjer til og fra telefoner i systemet i fig. 1 såvel som nærmere detalj omkring den lokale sentral og de digitale konsentratorer i systemet i fig. 1.
I fig. 1 er vist en lokal sentral 12 som er koblet via hovedkabler 13 til et flertall digitale konsentratorer 11. Antallet konsentratorer 11 vil variere og kan okes ettersom systemet vokser. Hver hovedkabel i denne utforelsesform inneholder tyve linjer (kabelpar). Seks kabelpar (tre for hver retning) anvendes for å sende enkelt rettede taledata mellom sentralen 12 og konsentratoren 11. De gjenværende kabelpar anvendes for krafttilforsel og vedlikehold, etc. Hver konsentrator 11 er koblet via individuelle kabelpar 14 til abonnentdigitaltelefoner 10. I denne utfdreise mates firehundre telefonlinjer 14 til hver konsentrator 11. Konsentratorene 11 tilveiebringer en konsentrasjon av abonnenttra-fikk med en faktor på ca. fire til en ved tidsmultipleksing av tredve anrop på hvert av kabelparene som anvendes for tale. Derfor kan inntil ca. nitti anrop foretas gjennom en konsentrator 11 for sperring inntreffer. En linje i hovedkabelen 13 anvendes for å tilveiebringe informasjon til sentralen 12 som er relevant for tilstanden i hver telefon 10. Informasjon som er relevant for tilstanden i hver telefon 10 tidsmultiplekses på den ene linjen i hovedkabelen ved konsentratoren 11. Alle data fra telefonene 10 er i digital form, hvor kodene genereres direkte i digital form, og tale omformes til digital form av A/D omformere i telefonene.
Fig. 2(a) viser kraftstyringskretsené i en digital telefon 10.
De innkommende og utgående digitale databitstrommer i telefonen adskilles ved hjelp av.en ,gaffelkobling 15 som kan være en^vanlig dif f erensialtransf ormat,pr...eller resistiv gaf f elkobling-Kraft ekstraheres fra. abonnentlinjen 14 i telefonen ved hjelp av en kraftekstraksjonskrets r 16 ^qg^leveres til.-kretsene ri.^telef onen som alltid må tilfores kraft, dvs. linjemottageren 17 qg, klokkeekstraksjonskretsen 18 som angitt med pilene Vcc såvel som kretsene 20 og 25... Kraft til de gjenværende. kretser,,, dys. linjedr-i-veren 61, , kodeomf ormeren 26 ,og ren koder/dekoderkretsblokk. 60,. ,om-kobles ved hjelp av en bryter 19 som styres av utmatningen_.fr.a en eksklusiv^ELLER-pprt^O.^ j..^.^..... „: ~.^f r9no5s>I«.+ no
.< i.t.2 J :u:~:' -isons-i;<*-> r:oi; t-3 z ■*t:' r.<J> c"-i:' esioTt Klokkeekstraksjonskretsen 18 detekterer nærværet eller^fråværet av klokkesignal i innkommende tofasede data som anvender en om-triggerbar monostabil flip-floo. ( ikke, vist):.., ..Hvis det r,er,ea,-,innkommende^bitstrom til telefonen, detekteres klokken_av,.kretsen 18
som tilveiebringer en -utmatning på forbindelsen-,21 til .-.eksklusiv-ELLER-port en. 20... ytmatningen fra pqr.ten r20 er (ansyarlig-f .pr. operasjon av bryteren r 19 for å koble kr-af t ^til^de,.,gjenværende ..kretser
slik som en .digital ..dekoder ,o.g;i.forfs.teJr.keri?22 .^g.r.en digital, koder
og tastaturanordning ..23 som alle befinner, rSeg ,innenf.or,..kr.etsblok-ken 60.. Når .kl^kk^n^m^gl.esr^.^r <Jet ...ingen ,.,\it^tAij?.9.^å^Linj.e.:v
21, og telefonen får sin kraf ttilf orsel redusert, dvs. kraf^tj ^tilfores kun til de kretser som alltid krever kraft. Klokke ekstrak-sjonskretsen 18 tilveiebringer også, Jclqkke .på .stin...utgang,-jC.^^hvilken går til anordningene i-telefonen som krever, klokke, slik- det er angitt i . diagrammet ved hjelp av p^iler -merket.^C.. >Ied.-klokke
forstås her og i det etterfolgende rtaktpuls. , . t : „
Lin jemottageren 17. innbefatter en terskelkrets (ikke vist),.for.å
hindre selvoscillasj.on i telefonen, .hvilket .kan bevirkes av linje-stoy og gaf f elkoblings( hybride) ubalanse^ , f >vn- ^- 4^ c\^
I en alternativ utf orelsesf orm av oppfinnelsen,, vist. i^f.ig^.^.tb) , er klokken kontinuerlig til stede, hvor tilstandene med kraftreduksjon og kraftokning bestemmes av det.spesielle .bitmonster som sendes til telefonen. Hvis den innkommende bitstrom til telefonen består av et asymmetrisk monster av ENERE og NULLER., tilveiebringer en enkel integreringskrets 65 en utmatning på forbindelsen 68 til ELLER-porten 67. Integreringskretsen 65 og ELLER-porten 67 blir kontinuerlig tilfort kraft. Utmatningen fra ELLER-porten styrer bryteren 19 som tilforer kraft til de gjenværende kretser, slik som den digitale dekoderen og forsterkeren 22 og den digitale koderen og tastaturanordningen 23, som alle befinner seg innenfor blokken 60, linjedriveren 61, testkodeomformeren 26 og låsen 66.
Når den innkommende bitstrom til telefonen består av et symmetrisk bitmonster, slik som en klokke eller klokke delt med to, frembringer den integrerende krets 65 nullutmatning på linjen 68, og telefonen forblir i kraftredusert tilstand, dvs. kraft tilfores kun til de kretser som trenger kraft, slik som vist ved Vcc i fig. 2(a).
For å unngå muligheten for en kraftreduksjon mens man befinner seg i konversasjonstilstanden, påtrykkes utmatningen fra integra-toren 65 eh låsekrets 66 som tillates å låse når telefonen er loftet av gaffelen, via bryteren 64. Således holdes bryteren 19 operert via ELLER-porten 67 og låsen 66, selv hvis bitstrommen på linjen blir symmetrisk (under lange konversasjonspauser) på den innkommende linje. Integreringskretsen 65, som er beskrevet ovenfor, kan konstrueres ved å anvende enten analog eller digital tek-nikk.
I kraftstyringsutforelsesformen som er beskrevet under henvisning til fig. 2(b), trenger mottageren 17 ikke en terskelkrets. Dette gjor mottageren mer folsom, og derfor anvendbar med lengre linjer mellom konsentratoren og telefonen.
Klokkeekstrahereren 18 tilforer klokke til alle kretsene som krever klokke som angitt ved C. Integreringskretsen 65 kan trenge klokke hvis den er en digital anordning.
Sentralen må sikre at signalene til telefonen, slik som ringing, summetone og linjetest, består av asymmetriske EN-NULL-monstre, slik at integreringskretsen 65 kan operere. I den digitale ver-sjon av integreringskretsen 65 ville de digitale dekodingskret-sene bli anvendt til å detektere nærværet av de ovenfor nevnte signaler.
Ifolge de ovenfor nevnte utforelsesformer vil, hvis brytergaffelen 24 endrer tilstand, en monostabil flip-flop 25 tenne i ca. 50 ms og endrer krafttilstanden for telefonen under den perioden for å signalere til den lokale sentral 12. tilstandsendringen for brytergaffelen. Denne øyeblikkelige kraftokning for telefonen er ikke direkte under styring av den lokale sentral, men er av slik kort varighet at den ikke kan bevirke noen skade-lige virkninger i systemet.
I den hensikt å digitalt teste linjene 14 er en kodeomformer 26 koblet henholdsvis over de innkommende og utgående linjer 27 og 28 mellom gaffelkoblingen (hybride) 15 og kretsblokken 60. Kodeomformeren kan være en enkel invertererkrets. Omformeren 26 er normalt koblet i krets, men er under brytergaffelstyring ved hjelp av en bryter 29, slik at når en telefon går i tilstanden sluttet-gaffelbryter, blir omformeren brakt i tomgangstilstand, og den digitale koderen 23 kobles til den utgående linje 28 istedenfor omformeren. Som nevnt ovenfor er det upraktisk å tilveiebringe vanlige metalliske forbindelser i et digitalt system, og hensikten med kodeomformeren 26 er å muliggjore digital testing. Metalliske forbindelser er upraktiske fordi de innforer teknologigrensesnitt, har stor fysisk storrelse og er lite tenkelige til å teste de parametre som karak-teriserer kanalen for digital operasjon. Folgelig tilveiebringer denne utforelsesform testing ved hjelp av digitalbitféilhastighet. Sentralen 12 programmeres til å teste abonnentlinjene automatisk under tidsrom med liten trafikk, vanligvis i lopet av natten, og foretar dette ved å sette opp en forbindelse til en telefon ved enden av en linje som skal testes og tilfore angjeldende telefon en kraftokning ved å sende tofasede data til telefonen. De tofasede data innbefatter en spesiell kode som sendes til telefonen, som modifiseres på en forutbestemt måte ved hjelp av omformeren 26 i telefonen og returneres til sentralen 12. Sentralen 12 gransker så de returnerte data ved å telle feilene som inntreffer for å bestemme hvorvidt linjen er akseptabel for digital transmisjon. Hensikten med å modifisere den spesielle koden på en forutbestemt måte ved hjelp av omformeren 26 er for å sikre at koden faktisk har nådd telefonen og ikke bare er blitt reflektert tilbake til sentralen av en eller annen feil i linjen, slik som et brudd.
I den alternative utforelsesform av kraftstyringsmidlene (fig. 2(b)) vil de tofasede data, som er sendt til telefonen for testing, ha et asymmetrisk EN-NULL-monster for å muliggjdre en kraftokning i telefonen.
Feilhastigheten kan kunstig okes under testperioden ved å redusere signal/stoyforholdet (S/N forholdet) på linjen. Dette gjores ved midlertidig å redusere sendesignalspenningen i abonnent1inje-kretsene (fig. 3). Dette sikrer at linjen belastes under testen og tillater også feilhastigheten å bli målt innenfor et aksepta-belt tidsrom. I den foreliggende utfbrelsesform lar man S/N forholdet på en god linje falle til ca. 19 db under testen. Ved å
ha bestemt den akseptable feilhastighet for linjen, kan den ovenfor målte feilhastighet omformes til hva den ville være for det riktige S/N forhold og sammenlignet med den akseptable feilhastighet for å bestemme hvorvidt linjen holder den fastsatte stan-dard.
De ovenfor beskrevne testprosedyrer gjennomfores i sentralen 12 eller ved et visst hierarktisk punkt i systemet ved hjelp av et testsenter som innbefatter hensiktsmessig programvareprogramme-ring. Omformeren 26 kan modifisere koden ganske enkelt ved å in-vertere hver n'te bit i sekvensen.
Fig. 3 viser en utforelsesform av testsenteret for linjetesting. Testsenteret 30 er vist som et fjerntliggende testsenter som har tilgang til den lokale sentral 12 og konsentratoren 11 via det digitale nettverk (dvs. det fjerntliggende testsenteret 30 for tilgang til den lokale sentral 12 via en testinngang 31 på bryteren 32 i sentralen 12 tilsvarende en hvilken som helst annen fjernled-nings (trunk) inngang, og kobles via den lokale sentral til den relevante konsentrator 11 i nettverket).
Testsenteret 30 består hovedsakelig av en pseudo tilfeldig bit-sekvensgenerator 33, en kodeomformer 34 (identisk med kodeomformeren 26 i telefonene), en synkrpniseringsenhet 35, en digital bryter 36, digitale terminalenheter 37 og en lagret programstyringsenhet (SPC) 38, alle anordnet som vist i tegningen. Testsenteret 30 har tilgang til lokale sentraler ved hjelp av forbindelsen 39.
En lokal digital sentral 12 er vist i nærmere detalj i fig. 3,
men ettersom den ikke danner noen del av oppfinnelsen, er den kun beskrevet på et nivå tilstrekkelig til å muliggjore en for-ståelse av testoperasjonen. Den digitale sentral 12 er vist å omfatte hovedsakelig digitale terminalenheter 40 og abonnentlinje-kretser 41 for dannelse av grensesjikt mellom sentralen og den utenforliggende verden, såvel som fjernlinje (trunk) bryter 42, abonnentlinjebryter 43 og lagret programstyringsenhet 44. Forbindelsene 50a tilveiebringer signaleringsinformasjon til og fra styringsenheten 44.
På tilsvarende måte danner den digitale konsentrator 11 ingen del av den foreliggende oppfinnelse og er vist i nærmere detalj i fig. 3 kun i den grad det er nodvendig for å beskrive operasjonen av den foreliggende oppfinnelse. Konsentratoren består hovedsakelig av en digital terminalenhet 45, en konsentratorbryter 46, abonnent-linjekretser 47 og en kontrollenhet 48 som er koblet som vist.
Testprosedyren iverksettes i testsenteret 30 ved hjelp av testin-formasjon på forbindelsen 49. Testinformasjonen på forbindelsen 49 er informasjon som er relevant med hensyn til numrene for abonnentlinjene som skal testes og tidspunktene når testene skal ut-fores. Testinformasjonen kan også inneholde informasjon om en tidligere test for således å muliggjore en sammenligning med testene som er i gang. Ved iverksettelse av en test sender testsenteret 30 et normalt belegningssignal på linjen 39 til angjeldende sentral 12. Belegningssignalet genereres i testsenteret ved hjelp av vanlige midler (ikke vist) og fremkommer på signaleringsfor-bindelsen 50. Belegningssignalet folges av siffer som kreves for å etablere en forbindelse gjennom nettverket til den onskede abonnentens linje. Ettersom belegningssignalet mottas i den lokale sentral 12 på en spesiell inngang 31 med "test" kategorimarkering, kan styreenheten 44 i sentralen foreta spesielle tiltak relativt det mottatte anrop. For det forste kan styreenheten 44 markere inngangen (på abonnentenes linjeside av bryteren 43) som okkupert med et testanrop. Styreenheten 44 bevirker så abonnentenes lin-jekrets 41 eller 47 i angjeldende linje til å forut innstil le transmisjonsnivået til en lavere verdi. I tillegg sikrer styreenheten 44 ^blokkering av rlngetaktgiving slik at ringekretsen ~i abonnentene awparat ikke aktiveres binder testtUstandene. _Kår alle spesielle oppgaver som vedrorer testen er blitt utfort i den lokale sentral 12, sender styreenheten 44 et belegnings-erkjennelsessignal tilbake til testsenteret 30. Testsenteret 30 vil da begynne sending av pseudotilfeldigbitsekvensen (PRBS) fra generatoren 33 til det relevante abonnent.apparat. PRBS inneholder enten klokkesignal i tilfellet med telefonapparat?
ter 10 ifolge utforelsesformen i fig. 2(a) eller et asymmetrisk en-null-monster i tilfellet av utforelsesformene i fig. 2(b),
for at telefonapparatet vil bli koblet til kraftokningstil-standen som beskrevet tidligere. Kraftokningen i telefonen muliggjor at nevnte PRBS kan modifiseres av kodeomformeren 26 (fig. 2(a) og 2(b)) og returneres til testsenteret 30 via nettverket. Transmisjonsnivået mellom abonnentens apparat og den lokale sentral 12 i returretningen er ikke redusert i nivå, selv om dette ville bli gjort i en alternativ form av telefonene (ikke vist) hvor linjedriverne 61 i abonnentenes apparater kunne bli påvirket til å redusere det returnerte signaltransmisjonsnivået under testforhold.
Den returnerte PRBS ved testsenteret 30 kobles via bryteren 36 til synkroniseringsenheten 35. Enheten 35 mottar også en PRBS fra generatoren 33 via kodeomformeren 34, i hvilken den modifiseres på noyaktig samme måte som PRBS'en som ble sendt til abonnentens apparat. De to bitsekvensene synkroniseres i enheten 35, slik at hvis ingen feil inntreffer i hele transmisjonsbanen, er de respektive utmatninger på forbindelsene 51 og 52 fra enheten 35 identiske. Utgangsforbindelsene 51 og 52 er koblet til inn-gangene på en eksklusiv-ELLER-port 53, hvilken selvfolgelig kun tilveiebringer en utmatning på feilforbindelsen 54 når bits på de respektive forbindelser 51 og 52 er forskjellige. Forbindelsen 54 går til styreenheten 38, hvorved feilene som telles og bedommes som beskrevet nedenfor. Testene må være i stand til å isolere virkningene av feil som bevirkes av ikke-gaussisk stoy fra de som bevirkes av gaussisk stoy for å muliggjore anvendelsen av forholdet mellom feilhastighet og signal/stoyforhold for oppnåelse av gyldige resultater. Systemet ifolge oppfinnelsen isolerer virkningene av pulsfoil (ikke-gaussiske feil) fra langvarige feil (gaussiske feil) ved å gjore testvarigheten tilstrekkelig lang til å hindre kortvarige feilpulser fra å maskere denhoyere langvarige feilhastighet som ville herske under testtilstander (dvs. hoyere feilhastighet skjer på grunn av det lavere S/N forholdet).
Feilhastigheten A, f.eks., som hersker under testtilstandene, ville, under normale transmisjonsnivåer, korrespondere med en meget lavere feilhastighet A' ettersom det eksisterer, med hensyn til gaussisk stoy, et matematisk forhold mellom feilhastighet og S/N forholdet. S/N forholdet under linjetesting kan derfor velges relativt den lengste linje, slik at testfeilhastig-heten A antar en verdi som er hoyere enn et visst terskelnivå A" hvis linjen forringes forbi en stipulert grense. Uansett den mu-lige opptreden av pulsfeil på linjen under test stipuleres S/N forholdet under test og således terskelfeilhastigheten A" ut ifra kravet om å være i stand til å oppnå en rimelig feiltelling under et gitt måleintervall.
Når testtiden utloper, avslutter testsenteret 30 testen ved å sende et utlosningstegnsignal til den lokale sentral som er involvert i testen for å iverksette utlosningsprosedyren som til-bakestiller alt utstyr som er involvert i testen til tomgang. Testsenteret kan så etablere et nytt testanrop som beskrevet ovenfor.
Testprosedyren innbefatter også muligheten av å gi avkall på testen på en hvilken som helst linje eller gruppe av linjer hvis abonnenten på linjen under test eller i gruppen under test forsb-ker å foreta et anrop, dvs. sluttet gaffelbryter, el ler hvis forsok gjores for å iverksette et anrop til abonnenten, hvis linje er under test, eller til en hvilken som helst abonnent i en gruppe av linjer under test. Videre kan man gi avkall på testen hvis anordningen i telefonapparatet, konsentratoren eller den lokale sentral gjor det umulig å etablere den onskede forbindelse. I tilfellet av en frakoblet telefon kan testen gis avkall på inntil telefon apparatet er gjeninnkoblet på linjen.
Som nevnt ovenfor kan testsenteret 30 plasseres ved den lokale sentral 12 eller hvor som helst ellers i nettverket. Videre kan kun testsenterlogikkenheten (SPC 38) plasseres i den lokale sentral eller konsentratoren, mens den gjenværende del av testsenteret kan plasseres hvor som helst ellers i systemet for således å muliggjore bruk av en del av SPCen eller en annen styrings-mulighet som allerede er tilgjengelig for kobling, signalering og styring.
Som det vil fremgå av beskrivelsen ovenfor tilveiebringer oppfinnelsen et forbedret digitalt kommunikasjonssystem som muliggjor at fjerntliggende digitale dataterminaler kan effektivt kobles av fra en sentral (lokal) sentralstasjon når de ikke er i bruk. Selvfolgelig blir terminalene ikke koblet fullstendig av ettersom visse kretser i terminalene alltid må ha krafttilforsel, men ettersom denne kraft er svært lav relativt den fulle operasjonskraft for terminalene, kan de anses å være avslått. På denne måte kan antallet terminaler som kobles til "på" eller kraftokningstil-standen, styres ved den lokale sentralen. Hvis således et uvanlig hoyt antall terminaler krever kraft på samme tid, og det er en fare for at krafttilførselen kan bevirkes å falle, er sentralen i stand til å bedomme situasjonen og kun oke kraften til det antall terminaler som passende kan tilfores uten å bevirke unodig kraft-senkning. Dette oppnås i styringsenheten ved den lokale sentralen. Folgelig er det en besparelse i kostbar kabling ved anvendelse av digitale konsentratorer mellom lokale sentraler og abonnenttermi-naler, og det er også en besparelse i kraft som forbrukes av terminalene.
Evnen til å styre krafttilstanden i terminalene fra sentralen muliggjor også den digitale testing som beskrevet ovenfor, hvorved linjene til og fra abonnentterminalene kan testes på en måte som indikerer tilstanden for linjene vedrorende de parametre som er relevante for digital testing.

Claims (10)

1. Fremgangsmåte for styring av krafttilstanden i fjerntliggende dataterminaler i et digitalt kommunikasjonssystem av det slag hvor kraft for terminalene tilføres fra en sentral koblingsstasjon, karakterisert ved at fremgangsmåten omfatter styring av et digitalt signal som sendes til nevnte terminaler (10) fra nevnte sentrale koblingsstasjon (12) for å bevirke nevnte terminaler til å anta enten en kraftøket tilstand hvor kontinuerlig operasjonskraft forbrukes av nevnte terminaler eller en kraftredusert tilstand hvor en liten kraftmengde forbrukes av nevnte terminaler, idet nevnte lille kraftmengde er tilstrekkelig kun til å muliggjøre kommunikasjon mellom nevnte terminaler og nevnte sentrale koblingsstasjon, hvor kobling av en terminal fra den kraftreduserte tilstand til den kraftøkede tilstand foretas ved terminalen når nevnte digitale sigaaT som sendes innbefatter et spesielt styresignal, idet en detektor i terminalen som reaksjon på styresignalet aktiverer en kraftrasjoneringsbryter i terminalen.
2. Fremgangsmåte som angitt i krav 1, karakterisert ved at nevnte spesielle styresignal sendes til en terminal i nevnte system kun når tilstandsendringen i den terminalen til kraftøkningstilstanden ikke vil bevirke overskridelse av en tillatelig kraftrasjon for terminalene i systemet.
3. Fremgangsmåte som angitt i krav 2, karakterisert ved at nevnte system er et telefonsystem og hver terminal er en digital telefon, at nevnte spesielle styresignal er et klokkesignal innbefattet i tofasede data som sendes til tele fonene, at nevnte fremgangsmåte ytterligere innbefatter å bevirke en telefon til øyeblikkelig å koble fra den kraftreduserte tilstand til den kraftøkede tilstand når telefonen inntar sluttet gaffelbryter-tilstand for å iverksette et anrop, for derved å signalisere til den sentrale koblingsstasjon om behovet for kontinuerlig o<p>erasjonskraft, idet nevnte øyeblikkelige kobling til den kraftøkede tilstand ikke er av tilstrekkelig varighet til å påvirke summen av kraften som konsumeres av telefonene i systemet.
4. Fremgangsmåte som angitt i krav 2, karakterisert ved at nevnte system er et telefonsystem og hver nevnte terminal er en digital telefon, hvor nevnte spesielle styresignal er et asymmetrisk bitmønster av ENERE og NULLER, og at fremgangsmåten ytterligere innbefatter låsing av en telefon i den kraftøkede tilstand når nevnte telefon er i sluttet gaffelbryter tilstand for å hindre en endring til den kraftreduserte tilstand dersom nevnte asymmetriske bitmønster skulle opphøre øyeblikkelig under en konversasjonstilstand.
5. Fremgangsmåte som angitt i krav 4, karakterisert ved at nevnte telefon bevirkes til øyeblikkelig å koble fra den kraftreduserte tilstand til den kraftøkede tilstand når nevnte telefon inntar sluttet gaffelbryter-tilstand for å iverksette et anrop, for derved å signalisere til den sentrale koblingsstasjonen (12) om behovet for kontinuerlig operasjonskraft, idet nevnte øyeblikkelige kobling til den kraft-økede tilstand ikke har tilstrekkelig varighet til å påvirke summen av den kraft som konsumeres av telefonene i systemet. .6. Anordning for styring av krafttilstanden i fjerntliggende dataterminaler i et digitalt kommunikasjonssystem av det slag hvor kraft for terminalene tilfores fra en sentral koblingsstasjon, karakterisert ved at nevnte anordning innbefatter en kraftrasjoneringsbryter (19) i hver terminal (10) for kobling av nevnte terminal mellom en kraftredusert tilstand hvor en liten kraftmengde konsumeres av nevnte terminal og en kraftoket tilstand hvor kontinuerlig operasjonskraft konsumeres av terminalen, idet nevnte lille kraftmengde er tilstrekkelig kun til å muliggjore at nevnte terminal og nevnte sentrale koblingsstasjon står i forbindelse med hverandre, og en detektor (18, 20,
25 (fig. 2a) eller 65, 66, 67, 25 (fig. 2b)) i hver terminal for å aktivere nevnte kraftrasjoneringsbryter (19) avhengig av et spesielt styresignal i den digitale bitstrom som mottas av nevnte terminal for å koble nevnte terminal til nevnte kraftokede tilstand, idet nevnte detektor også er tilpasset til å aktivere nevnte bryter til øyeblikkelig å koble nevnte terminal til den kraftokede tilstand avhengig av en endring i nevnte terminal fra en tomgangstilstand til en virksom tilstand når det iverksettes en kommunikasjon fra nevnte terminal for således å signalere til nevnte sentrale koblingsstasjon (12) om nevnte endring.
7. Anordning som angitt i krav 6, karakterisert ved at nevnte detektor innbefatter en krets (20 eller 67) for å utføre en ELLER-funksjon mellom et kontinuerlig signal som representerer nevnte spesielle styresignal og et kortvarig pulssig-nal som representerer nevnte endring i nevnte terminal fra en tomgangstilstand til en virksom tilstand, hvor utmatningen fra nevnte krets (20 eller 67) aktiverer nevnte bryter (19).
8. Anordning som angitt i krav 6, karakterisert ved at nevnte styresignal er klokkesignalet i tofasede data som sendes til nevnte terminal og at nevnte detektor (18, 20, 25) innbefatter en klokkeekstraksjonskrets (18) for å ekstrahere nevnte klokkesignal og tilveiebringe på en av sine utganger (21) nevnte kontinuerlige signal.
9. Anordning som angitt i krav 6, karakterisert ved at nevnte styresignal omfatter et asymmetrisk bitmbnster av ENERE og NULLER, hvor nevnte detektor (65, 66, 67, 25) innbefatter en integreringskrets (65) for detektering av nevnte asymmetriske bitmbnster og tilveiebringelse av nevnte kontinuerlige signal, idet nevnte kontinuerlige signal også er tilveiebrakt på en låsekrets (66) i nevnte detektor, og at nevnte låsekrets sikrer at nevnte kontinuerlige signal alltid fremkommer på en inngang av nevnte ELLER-krets (67) mens nevnte terminal forblir i den virk-somme tilstand etter at nevnte asymmetriske bitmbnster er blitt mottatt.
10 r. Anordning som angitt i krav 9, karakterisert ved at nevnte øyeblikkelige kobling av en terminal (10) til den kraftokede tilstand signalerer til nevnte sentrale koblings-stas jon (12) at terminalen krever kontinuerlig operasjonskraft, og at nevnte sentrale koblingsstasjon innbefatter en kraftrasjo-neringsenhet for å hindre transmisjon av nevnte styresignal til en terminal hvis en endring fra nevnte tomgang til nevnte virk-somme tilstand er blitt signalert og hvis kobling av nevnte terminal til den kraftokede tilstand ville bevirke overskridelse av en tillatelig kraftrasjonssum for terminalene i systemet.
NO76762258A 1975-06-30 1976-06-29 Fremgangsmaate og anordning for styring av krafttilstanden i fjerntliggende dataterminaler NO144186C (no)

Applications Claiming Priority (1)

Application Number Priority Date Filing Date Title
AUPC215575 1975-06-30

Publications (3)

Publication Number Publication Date
NO762258L NO762258L (no) 1977-01-03
NO144186B true NO144186B (no) 1981-03-30
NO144186C NO144186C (no) 1981-07-08

Family

ID=3766259

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
NO76762258A NO144186C (no) 1975-06-30 1976-06-29 Fremgangsmaate og anordning for styring av krafttilstanden i fjerntliggende dataterminaler

Country Status (14)

Country Link
US (1) US4070554A (no)
JP (1) JPS5918917B2 (no)
BE (1) BE843635A (no)
BR (1) BR7604238A (no)
DE (1) DE2629449C2 (no)
DK (1) DK292176A (no)
ES (1) ES449328A1 (no)
FI (1) FI761899A (no)
FR (1) FR2316815A1 (no)
GB (1) GB1540900A (no)
HU (1) HU175908B (no)
IT (1) IT1062497B (no)
NL (1) NL7607117A (no)
NO (1) NO144186C (no)

Families Citing this family (10)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
DE2735341C3 (de) * 1977-08-05 1984-05-10 Standard Elektrik Lorenz Ag, 7000 Stuttgart Anordnung zur Durchgangsprüfung in Fernmeldeanlagen
DE2919618C2 (de) * 1979-05-16 1981-06-19 Telefonbau Und Normalzeit Gmbh, 6000 Frankfurt Schaltungsanordnung für mit PCM-Anschlußleitungen verbundene Fernsprechapparate
FR2519218A1 (fr) * 1981-12-24 1983-07-01 Telecommunications Sa Procede et dispositif d'alimentation d'une regie d'abonne
JPS58136336A (ja) * 1982-02-08 1983-08-13 横河電機株式会社 超音波cwドプラシステム
DE3311386C2 (de) * 1983-03-29 1986-08-07 Telefonbau Und Normalzeit Gmbh, 6000 Frankfurt Verfahren zum Betreiben von Endgeräten eines digitalen Teilnehmeranschlusses
US4558182A (en) * 1983-08-01 1985-12-10 Keptel, Inc. Remotely-activated switching apparatus
US4536617A (en) * 1983-08-01 1985-08-20 Keptel, Inc. Remotely-activated switching apparatus
US4550225A (en) * 1983-10-31 1985-10-29 Keptel, Inc. AC Signal-activated switching apparatus
SE501021C2 (sv) * 1993-04-01 1994-10-24 Ericsson Telefon Ab L M Anordning för provning av linjeanslutningar vid telefonväxel
US6317839B1 (en) * 1999-01-19 2001-11-13 International Business Machines Corporation Method of and apparatus for controlling supply of power to a peripheral device in a computer system

Family Cites Families (9)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US3069498A (en) * 1961-01-31 1962-12-18 Richard J Frank Measuring circuit for digital transmission system
US3427554A (en) * 1967-07-03 1969-02-11 Honeywell Inc Control apparatus
DE1815281B2 (de) * 1968-12-18 1976-08-05 Telefunken Patentverwertungsgesellschaft Mbh, 7900 Ulm Verfahren zur ueberwachung der teilnehmerschleife bei einem fernsprechsystem
US3655915A (en) * 1970-05-07 1972-04-11 Gen Datacomm Ind Inc Closed loop test method and apparatus for duplex data transmission modem
CH512162A (de) * 1970-05-12 1971-08-31 Sodeco Soc Des Compteurs Einrichtung zur teilnehmerseitigen Steuerung des Ladevorganges einer Pufferbatterie in einer Fernsprechanlage
US3757032A (en) * 1971-01-28 1973-09-04 Xerox Corp Method and apparatus for selectively enabling a remote receiver
US3786187A (en) * 1971-03-23 1974-01-15 Alitalia Spa Apparatus for testing systems and data transmitting networks by simulation
BE788949A (fr) * 1971-11-01 1973-03-19 Gen Datacomm Ind Inc Procede d'essai de modulateur-demodulateur
US3906174A (en) * 1973-11-16 1975-09-16 Gte Automatic Electric Lab Inc Cable pair testing arrangement

Also Published As

Publication number Publication date
ES449328A1 (es) 1978-02-16
NO144186C (no) 1981-07-08
NL7607117A (nl) 1977-01-03
DK292176A (da) 1976-12-31
DE2629449C2 (de) 1985-08-29
IT1062497B (it) 1984-10-10
BR7604238A (pt) 1977-04-05
NO762258L (no) 1977-01-03
JPS5918917B2 (ja) 1984-05-01
US4070554A (en) 1978-01-24
FR2316815A1 (fr) 1977-01-28
DE2629449A1 (de) 1977-01-27
HU175908B (en) 1980-11-28
GB1540900A (en) 1979-02-21
FR2316815B1 (no) 1982-12-03
FI761899A (no) 1976-12-31
JPS528705A (en) 1977-01-22
BE843635A (fr) 1976-10-18

Similar Documents

Publication Publication Date Title
US5195124A (en) Testing system for local subscribers
US5640433A (en) Conversion of synchronous/asynchronous signals
JP3286418B2 (ja) 加入者回線試験装置
NO144186B (no) Fremgangsmaate og anordning for styring av krafttilstanden i fjerntliggende dataterminaler
EP0202648A2 (en) Digital network system having arrangement for testing digital subscriber line
GB2064270A (en) Testing subscriber loops
US3549820A (en) Key telephone station concentrator
CA1177566A (en) Digital communications terminal as a subscriber and/or exchange station in a digital communications installation, more particularly as a terminal for a telephone installation or telephone private branch exchange
US20040196961A1 (en) Apparatus and method for transitioning between TTY and voice transmission modes
DK155067B (da) Vaelgeindretning med opkaldnummer- henholdsvis kendingslager
US3466398A (en) Automatic load adjustment for time assignment speech interpolation systems
CA1177984A (en) Method and arrangement for signaling the transmission mode of a communication system
US3875351A (en) Trunk busy test circuit
US3662125A (en) Telephone line testing arrangement
US6240171B1 (en) Call controlling apparatus and method used for an order-wire system in a communication system
JPS60223262A (ja) 通信装置用の伝送方法
CA1068021A (en) Digital testing and power control in a digital communication system
GB2335825A (en) Establishing packet-switched telephone calls using circuit switched signalling
JPS59111452A (ja) 加入者ライン確認および呼出し試験装置
US4286119A (en) Arrangement for concentrating pulse code modulation processing circuits in a digital telephone office
US4013956A (en) Telecommunication system with automatically switched modems
US3407274A (en) Apparatus for remotely testing telephone subsets
US4293738A (en) Analog access arrangement for a digital telephone office
US3928735A (en) Trunk make-busy circuit
KR100315643B1 (ko) 아날로그회선의가입자선로및가입자회로시험장치