NO126798B - - Google Patents

Download PDF

Info

Publication number
NO126798B
NO126798B NO03447/69A NO344769A NO126798B NO 126798 B NO126798 B NO 126798B NO 03447/69 A NO03447/69 A NO 03447/69A NO 344769 A NO344769 A NO 344769A NO 126798 B NO126798 B NO 126798B
Authority
NO
Norway
Prior art keywords
general formula
phenthiazine
derivative
piperazine
symbols
Prior art date
Application number
NO03447/69A
Other languages
English (en)
Inventor
Roland Nast
Kurt Ley
Ulrich Eholzer
Karl-Georg Metzger
Dieter Fritsche
Original Assignee
Bayer Ag
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Bayer Ag filed Critical Bayer Ag
Publication of NO126798B publication Critical patent/NO126798B/no

Links

Classifications

    • CCHEMISTRY; METALLURGY
    • C07ORGANIC CHEMISTRY
    • C07DHETEROCYCLIC COMPOUNDS
    • C07D241/00Heterocyclic compounds containing 1,4-diazine or hydrogenated 1,4-diazine rings
    • C07D241/36Heterocyclic compounds containing 1,4-diazine or hydrogenated 1,4-diazine rings condensed with carbocyclic rings or ring systems
    • C07D241/50Heterocyclic compounds containing 1,4-diazine or hydrogenated 1,4-diazine rings condensed with carbocyclic rings or ring systems with hetero atoms directly attached to ring nitrogen atoms
    • C07D241/52Oxygen atoms

Landscapes

  • Chemical & Material Sciences (AREA)
  • Organic Chemistry (AREA)
  • Pharmaceuticals Containing Other Organic And Inorganic Compounds (AREA)

Description

Fremgangsmåte for fremstilling av terapeutisk aktive fentiazinderivater.
Nærværende oppfinnelse vedrører en
fremgangsmåte for fremstilling av fentiazinderivater.
Særlig i løpet av de siste ti år har store
forsknings- og eksperimenteringsarbeider
blitt utført på området N-substituerte fentiazinderivater, og visse av disse forbindelser er funnet å være i besiddelse av verdi-fulle terapeutiske egenskaper. Noen er an-vendelige først og fremst på grunn av sin
fremragende antihistaminske aktivitet, på
grunn av sin fremragende antihistaminske
aktivitet, andre på grunn av deres used-vanlig sterke effekt som potensiatorer for
droger som virker på nervesystemet og deres effektivitet som anti-sjokkmidler, og
andre igjen er f. eks. effektive midler for
å kontrollere og minske bevegelsessyke.
Det er ikke desto mindre blitt påvist, at
av det meget store antall mulige N-substituerte fentiazinforbindelser, som er blitt
foreslått og prøvet av forskjellige forskere,
finner bare relativt få typer anvendelse i
medisinen eller veterinærmedisinen og at
både naturen og graden av brukbar effekt
radikalt kan forandres selv ved forholdsvis
små forandringer i kjemisk struktur.
Det er en hensikt ved nærværende oppfinnelse å fremskaffe nye fentiazinderivater, som er i besiddelse av uventede bruk-bare farmakologiske egenkaper. Det er enn-videre en henstikt med nærværende oppfinnelse å fremskaffe fremgangsmåter for
fremstilling av disse nye forbindelser.
Fentiazinderivater etter nærværende
oppfinnelse er de som tilsvarer den generelle formel:
og deres sure addisjonssalter og kvaternære ammoniumderivater, i hvilken A betyr en 2-verdig mettet alifatisk kullvann-stof f gruppe med rett eller forgrenet kjede, og som inneholder 2 til 4 kullstoffatomer, X betyr et hydrogenatom eller halogenatom eller en lavere alkyl-, alkoksy-, acyl- eller alkoksykarbonylgruppe eller en cyano-, metyltio-, metansulfonyl- eller dimetylsulfamoylgruppe, og n betyr 1 eller 2. Beteg-nelsen «lavere», når anvendt på alkyl-, alkoksy-, acyl- og alkoksykarbonylgrupper, betyr at omhandlete grupper ikke inneholder mere enn 4 kullstoffatomer.
De nye fentiazinforbindelser etter nærværende oppfinnelse kan fremstilles ved anvendelse av kjente metoder for fremstilling av 10-aminoalkyl-fentiaziner. Uttryk-ket «kjente metoder», slik som det brukes i nærværende beskrivelse anvendes på metoder hittil brukt eller beskrevet i den kje-miske litteratur.
Størsteparten av de anvendte metoder kan generelt beskrives som å bestå i å reagere et fentiazinderivat med den generelle formel II: med en forbindelse Q, og gruppen P og forbindelsen Q er slik valgt at Q vil reagere med fentiazinderivatet for å innføre eller danne i ringens 10-stilling en substituent-gruppe med strukturen:
hvor X, A og ti er som foran definert.
Foretrukne fremgangsmåter for frem-stillingen er som følger: (1) Innvirkning av et fentiazinderivat med den generelle formel: hvor X er som foran definert, på et piperazinderivat med den generelle formel: i hvilken Z betyr det sure residuum av en reaksjonsdyktig ester, som et halogenatom eller et sulfon- eller svovelsyre-ester-residuum, og de andre symboler er som foran definert. (2) Innvirkning av et fentiazinderivat med den generelle formel: på et piperazinderivat med den generelle formel: hvar de forskjellige symboler er som foran definert. (3) Innvirkning av et fentiazinderivat med den generelle formel: på en reaksjonsdyktig ester med den generelle formel: eller, når n er 2, på akrylonitril, hvor de forskjellige symboler er som foran definert. (4) Innvirkning av et fentiazinderivat med den generelle formel: på et amin med den generelle formel: hvor de forskjellige symboler er som foran definert. (5) Innvirkning av en fentiazinderivat med den generelle formel: på en reaksjonsdyktig diester med den generelle formel: hvor de forskjellige symboler er som foran definert. (6) Innvirkning av en reaksjonsdyktig fentiazinester med den generelle formel:
på et salt av cyanvannstoffsyre, særlig et cyanid av et alkalimetall, hvor de forskjellige symboler er som foran definert.
Ved en modifikasjon, når Z betyr et halogenatom, kan det tilsvarende magne-siumderivat fremstilles og reageres med cyan eller cyanklorid.
De foranstående fremgangsmåter kan
utføres med eller uten et oppløsningsmid-del i nærvær eller fravær av et kondenseringsmiddel. Som regel er det fordelaktig å arbeide i et organisk inert oppløs-ningsmedium som et aromatisk kullvann-stoff (fortrinnsvis benzol, toluol eller xy-lol), en eter (f. eks. dietyl-eter), eller et amid (f. eks. dimetylamid). Bruken av et kondenseringsmiddel er ofte fordelaktig, fortrinnsvis i form av et alkalimetall eller et derivat av dette som hydroksyd, hydrid, amid eller alkoholat.
Reaksjonene kan utføres ved romtem-peratur eller ved en forhøyet temperatur i overensstemmelse med reaksjonskompo-nentenes natur og nærværet eller fraværet av oppløsningsmiddel eller kondenseringsmiddel.
(7) Spaltning av et fentiazin-10-karb-oksylat med den generelle formel:
i hvilken de forskjellige symboler er som foran definert, ved oppvarmning av karb-oksylatet, fortrinnsvis til en temperatur over 100° C, f. eks. mellom 150 og 220° C, inntil utviklingen av kulldioksyd opphører.
Reaksjonen kan utføres med fentiazin-10-karboksylatet alene, det vil si, uten et fortynningsmiddel, eller i et inert medium med høyt kokepunkt som difenyl eller di-fenyloksyd, et klorert aromatisk kullvann-stoff, f. eks. o-diklorbenzol, eller i et klas-sisk fortynningsmiddel for dekarboksyle-ring, f. eks. som kinolin eller en svak base.
Fentiazinderivatene etter nærværende oppfinnelse er i besiddelse av interessante farmakodynamiske egenskaper, særlig er de aktive som sedativer, antiemetika og kata-leptika. Deres sedative aktivitet (som er spesielt betydningsfull) kan illustreres ved klassiske prøver som potensiering av nar-kose (hypnotika og analgetika), kondisjo-nert refleksprøve og prøven etter Winter og Flatåker. Spesielt virksomme forbindelser er de i hvilke A betyr kjeden - (CH^ og n er 2. Blant forbindelser av denne type kan der særlig nevnes dem i hvilke X betyr gruppene cyano, metyltio, metyl og ace-tyl eller alternativt et kloratom. Av spe-siell betydning er forbindelsen i hvilken X betyr en cyanogruppe.
For terapeutiske formål kan basene
etter den generelle formel I brukes i form av sure addisjonssalter, inneholdende ani-oner som er relativt harmløse for den ani-malske organisme i terapeutiske doser av saltene (som hydroklorider og andre hy-drohalogenider, fosfater, nitrater, sulfater, maleater, fumerater, citrater, tartrater, ok-salater, metansulfonater og etandisulfona-ter) slik at de fordelaktige fysiologiske egenskaper som er til stede i basene ikke påvirkes av sideeffekter som er å tilskrive anionene. De kan imidlertid også brukes i form av kvaternære ammoniumsalter, opp-nådd ved reaksjon med organiske halogeni-der (f. eks. metyl- eller etyljodid, -klorid eller -bromid eller allyl- eller benzylklorid eller -bromid) eller andre reaksjonsdyktige estre, f. eks. toluol-p-sulfonater.
De følgende eksempler, i hvilke smelte-punktene ble bestemt på Koflers apparat, illustrerer oppfinnelsen.
Eksempel 1.
En 18 pst.s oppløsning (12 cm<3>) ka-liumetylat i etanol tilsettes en oppløsning av fentiazin (4.4 g) i dimetylformamid (40 cm<8>), og etanolen destilleres under vanlig trykk, inntil det rene dimetylformamids kokepunkt er nådd. En oppløsning av l-(3-klorpropyl)-4-cyanometyl-piperazin (5.05 g)
i
i dimetylformamid (10 cm<3>) tilsettes den varme væske, og blandingen oppvarmes derpå under tilbakeløp i 17 timer. Etter av-kjøling fortynnes massen med vann (100 cm<3>) og ekstraheres med kloroform (3 X 50 cm<3>), og de forenete kloroformoppløsninger vaskes med vann (3 X 50 cm<3>). Kloroformfasen ekstraheres med 10 pst. klorvann - stoffsyre (50 cm<3>) og vann (2X25 cm<3>). Etter behandling av de vandige oppløsnin-ger med natriumhydroksyd (d = 1.33, 30 cm<3>) ekstraheres den fri base med kloroform. Ved eliminering av oppløsningsmid-let oppnås der en uren base (7 g), som opp-løses i en 1 : 1 blanding av bensol og cykloheksan (200 cm<3>) og filtreres over kroma-tografisk aluminiumoksyd (100 g). Etter utvaskning med blandinger av bensol og cykloheksan og derpå av bensol og etylacetat og omkrystallisasjon fra cykloheksan av de isolerte fraksjoner, oppnås der rent l-3-(10-fentiazinyl)propyl -4-cyanométyl-piperazin som et hvitt krystallinsk pulver, smeltepunkt 126° C. 1 - (3-klorpropyl) -4-cyanometylpiperazin som utgangsmateriale, hvis dihydroklorid smelter ved 186° C, oppnås ved innvirkning av tionylklorid på en suspensjon i kloroform av 1-(3-hydroksypropyl)-4-cyano-metylpiperazin-dihydroklorid. Det nød- vendige 1- (3-hydroksypropyl) -4-cyanometylpiperazin, kokepunkt 145—147° C/0.5 mm Hg, fremstilles ved innvirkning av kloracetonitril på en kokende oppløsning av hydroksypropylpiperazin i 95 pst. etanol i nærvær av natriumbikarbonat.
Eksempel II.
Ved å gå frem som i eksempel I, men ved å gå ut fra fentiazin (4.6 g) og l-(3-klorpropyl)-4-(2-cyanetyl)piperazin (5.8 g) oppnås der l-[3-(10-fentiazin)propyl]-4-(2-cyano-etyl)piperazin som en gul olje, hvis dimaleat (3.8 g), fremstillet i etanol, er et hvitt krystallinsk pulver som smelter ved 154° C.
1- (3-klorpropyl) -4- (2-cyanoetyl)piperazin-utgangsmaterialet, hvis dihydroklorid smelter ved 214° C, oppnås ved innvirkning av tionylklorid på en suspensjon i kloroform av 1-(3-hydroksypropyl) -4-(2-cyanoetyl)piperazin-dihydroklorid. Det nødven-dige 1-(3-hydroksypropyl)-4-(2-cyanoetyl) piperazin (kokepunkt = 145—147° C/0.3 mm. Hg) fremstilles ved innvirkning av akrylonitril ved 5° C på en etanoloppløsning av hydroksypropylpiperazin i nærvær av en liten mengde av en 40 pst.s vandig opp-løsning av Triton B.
Eksempel III.
1- [3- (3-klor-10-f entiazinyl] piperazin (7.2 g) blandes med trietylamin (2.2 g) og
etanol (10 cm<3>) ved omrøring, og en opp-løsning av kloracetonitril (1.5 g) i etanol
(2 cm<3>) innføres ved 6° C. Blandingen henstår i y2 time og oppvarmes derpå på vannbad under tilbakeløp i 2 timer. Den konsentreres derpå i vakuum på vannbadet, n natriumhydroksyd (25 cm<3>) tilsettes, og oljen ekstraheres med eter (3 X 20 cm<3>). Det eteriske lag vaskes med vann (2 X 15 cm<3>) og røres om med n klorvannstoffsyre
(50 cm<3>). Det vandige lag dekanteres, og
basen gjøres fri med natriumhydroksyd (d = 1.33, 10 cm<3>) og ekstraheres med eter (3 X 25 cm<3>). Det eteriske lag tørkes over kaliumkarbonat og konsentreres. En rå base (7 g) oppnås, som omkrystalliseres fra etanol (50 cm<3>). 1-[3-(3-klor-10-f entiazinyl) propyl]-4-cyanometylpiperazin (5.5 g) isoleres, smeltepunkt 96° C.
Eksempel IV.
1- [3- (3-klor-10-f entiazinyl(propyl]piperazin (7.2 g) blandes med akrylonitril (10
cm<3>) ved omrøring. Det kjøles derpå til — 6° C, og to dråper av en 40 pst.s vandig Triton B oppløsning tilsettes. Blandingen henstår i y2 time og oppvarmes derpå på vannbad under tilbakeløp i iy2 time. Man får en olje som krystalliserer ved riving i cykloheksan. Produktet filtreres fra og vaskes med cykloheksan, og der oppnås l-[3-(3 -klor- 10-f entiazinyl) propyl] -4- (2-cyanoetyl) piperazin (7.2 g), smeltepunkt 100° C etter omkrystallisasjon fra etanol.
Eksempel V.
1- [3- (3-klor-10-f entiazinyl)propyl] -4-(2-cyanoetyl) piperazin (4.1 g) oppvarmes med metyljodid (50 cm<3>) på vannbad under tilbakeløp i 6 timer. Ved konsentrasjon oppnås dimetjodidet (7 g) som smelter ved 245° C etter omkrystallisasjon fra 75 pst. etanol.
Eksempel VI.
En oppløsning av 3-metyl-10-(3-toluol-p-sulfonyl-oksypropyl)fentiazin (8.5 g) og cyanometylpiperazin (5 g) i metyletylketon (100 cm<3>) oppvarmes under tilbakeløp i 24 timer. Oppløsningsmidlet fjernes ved vanlig trykk, og vann (50 cm<3>) tilsettes til resi-duet, som derpå ekstraheres med kloroform (50 cm<3>, fulgt av 25 cm<3>). Kloroformfasen ekstraheres med 10 pst. klorvannstoffsyre
(50 cm<3>) og vann (50 cm<3>), det vandige lag gjøres alkalisk med natriumhydroksyd (d = 1.33 20 cm<3>), den frigjorte base ekstraheres med eter, og den eteriske oppløs-ning tørkes over vannfritt natriumsulfat og fordampes til tørrhet på vannbad. Den re-sterende base omkrystalliseres fra heptan. Slik oppnås der l-[3-(3-metyl-10-fentiazi-nyl)propyl]-4-cyanometyl-piperazin (3 2 g) som et hvitt krystallinsk pulver, smeltepunkt 107° C.
Det opprinnelige cyanometylpiperazin (kokepunkt 88—90° C/0.7 mm Hg) oppnås ved innvirkning av kloracetonitril (0.5 mol) på en kokende oppløsning av vannfritt piperazin (1 mol) i 95 pst. etanol i nærvær av natriumbikarbonat (0.7 mol).
Eksempel VII.
Ved å gå frem som i eksempel VI, men ved å gå ut fra 3-metyl-10-(3-toluol-p-sul-fonyloksypropyl) fentiazin (8.5 g) og 2-cyanoetylpiperazin (5.6 g) oppnås l-[3-(3-metyl-10-fentiazinyl)propyl]-4-(2-cyanoetyl) piperazin som en lysegul olje, hvis dimaleat 8.5 g), fremstillet i etanol, er et gult pulver, smeltepunkt 180° C.
Det opprinnelige cyanoetylpiperazin (kokepunkt 110—112° C/0.5 mm. Hg) oppnås ved innvirkning av akrylonitril (0.5 mol.) ved 5° C på en etanolsk oppløsning av vannfritt piperazin (1 mol) i nærvær av tredve dråper av en 40 pst.s vandig Triton B-oppløsning.
Eksempel VIII.
3- (4-cyanoetyl-1 -piperazinyl) propyl-3 - acetylfentiazinyl-10-karboksylat (5 g) oppvarmes mellom 160—220° C under et trykk på 2 mm Hg inntil utviklingen av kullstoff-dioksyd opphører. Reaksjonsmassen opplø-ses mens den ennå er varm, i kloroform (50 cm3), og oppløsningen ekstraheres med 10 pst. klorvannstoffsyre (20 og 10 cm<3>). Etter vaskning med kloroform (2 X 100 cm<3>), gjø-res den vandige sure fase alkalisk med natriumhydroksyd (d = 1.33), og den frigjorte base ekstraheres med kloroform. Etter eliminering av oppløsningsmidlet oppnås en uren base (3 g), som oppløses i en 2 : 1 blanding (120 cm<3>) av bensol og cykloheksan og kromatograferes over en kolonne a\ aluminiumoksyd (100 g). Etter elimine-ringen av de sekundære produkter ved utvaskning med bensol og cykloheksanblan-dingen isoleres den rene base villig ved utvaskning med bensol fulgt av en blanding a\ bensol- og etylacetat. Etter fordamp-ning av oppløsningsmidlet oppnås der l-[3-
(3-acetyl-10-f entiazinyl) -propyl] -4- (2-cyanoetyl)piperazin som en gul olje, hvis dimaleat, fremstillet i etanol, er et krystallinsk pulver, smeltepunkt 154° C.
3 - (4-cyanoetyl-1 -piperazinyl) propyl-3 - acetylf en-tiazinyl- 10-karboksylat, smeltepunkt 126° C, oppnås ved kondensering av 3-acetyl-fentiazinyl-10-karbonylklorid med
1- (3-hydroksypropyl) -4- (2-cyanoetyl) -piperazin i toluol under tilbakeløp i 7 timer.
Eksempel IX.
Trietylamin (1.1 g) tilsettes en oppløs-ning av l-[3-(3-cyano-10-fentiazinyl)propyl]piperazin (3.5 g) i toluol (35 cm<3>). Blandingen avkjøles til 5° C, og en oppløs-ning av kloracetonitril (0.75 g) i etanol (10 cm<3>) føres inn i løpet av 5 minutter. Blandingen oppvarmes til 20° C og oppvarmes derpå under tilbakeløp i 4 timer. Etter kjø-ling vaskes den med vann, og de basiske produkter ekstraheres med 10 pst. klorvannstoffsyre (40 cm<3>). Basen frigjøres med natriumhydroksyd (d= 1.33, 20 cm<3>) og ekstraheres med kloroform. Den rå base omdannes til maleatet i en blanding av etanol og isopropanol. Etter omkrystallisasjon fra isopropanol oppnås der l-[3-(3-cyano-10-f entiazinyl) propyl]-4-cyanometylpiperazin-monomaleat (3.3 g) som et gult krystallinsk pulver, smeltepunkt 188° C.
Eksempel X.
1-[3-(3-cyano-10-f entiazinyl) propyl] piperazin (3.55 g) oppløses i toluol (35 cm<3>). Etter tilsetning av tre dråper av en 40 pst.s vandig Triton B-oppløsning, oppvarmes blandingen på et vannbad i 5 timer og vaskes derpå med vann og med 10 pst.s klorvannstoffsyre (40 cm<3>). Basen frigjøres med natriumhydroksyd og ekstraheres med kloroform. Hydrokloridet fremstilles ved innvirkning av en eterisk oppløsning av hydrogenklorid på basen oppløst i etanol. Der oppnås l-[3-(3-cyano-10-fentiazinyl) propyl]-4-(2-cyanoetyl) piperazin-dihydroklorid (4 g), smeltepunkt 222° C.
Eksempel XI.
Til en suspensjon av l-[3-(3-metyltio-lG-fentiazinyl)propyl]-piperazin (3.7 g) i akrylnitril (5 cm<3>) og etanol (10 cm<3>) ved 13° C tilsettes fire dråper av en 40 pst.s vandig Triton B-oppløsning, og blandingen oppvarmes derpå under tilbake-løp i 3 timer. Etter avkjøling fjernes det uoppløselige materiale ved filtrer-ing, og modervæsken fordampes til tørrhet på vannbad. Det gummilignende residuum omdannes til maleat i etanol.
Etter omkrystallisasjon fra isopropanol
oppnås 1- [3- (3-metyltio-10-fentiazinyl) propyl]-4-(2-cyanoetyl)piperazin-dimaleat (3.2 g) som et kremlignende hvitt krystal-
linsk pulver, smeltepunkt 160° C.
Det opprinnelige l-[3-(3-metyltio-10-fentiazinyl)propyl]piperazin, hvis maleat smelter ved 175° C, oppnås ved innvirkning av overskuddet av vannfritt piperazin på 3-metyltio-10-(3-toluol-p-sulfonyloksypro-pyl)fentiazin i nærvær av metyletyl-keton under tilbakeløp i 20 timer.

Claims (5)

1. Fremgangsmåte for fremstilling av terapeutisk aktive fentiazinderivater med den generelle formel: i hvilken A betyr en to-verdig mettet alifatisk kullvannstoffgruppe med rett eller forgrenet kjede, og som inneholder 2 til 4 kullstoffatomer, X betyr et hydrogen- eller halogenatom eller en lavere alkyl-, alkoksy-, acyl- eller alkoksykarbonylgruppe eller en cyano-, metyltio-, metansulfonyl- eller dimetylsulfamoylgruppe, og n betyr 1 eller 2, og deres sure addisjonssalter og kvaternære ammoniumderivater, karakterisert ved at et fentiazinderivat med den generelle formel: bringes til reaksjon med en forbindelse Q, og gruppen P og forbindelsen Q er slik valgt at Q vil reagere med fentiazinderivatet for å innføre eller danne i ringens 10-stilling en substituent-gruppe med strukturen: hvor X, A og n er som foran definert.
2. Fremgangsmåte etter påstand 1, karakterisert ved at et fentiazinderivat med den generelle formel: bringes til reaksjon med et piperazinderivat med den generelle formel: hvor Z betyr det sure residuum av en reaksjonsdyktig ester, og de andre symboler er som definert i påstand 1.
3. Fremgangsmåte etter påstand 1, karakterisert ved at et fentiazinderivat med den generelle formel: bringes til reaksjon med et piperazinderivat med den generelle struktur: i hvilken Z betyr det sure residuum av en reaksjonsdyktig ester, og de andre symboler er som definert i påstand 1.
4. Fremgangsmåte etter påstand 1, karakterisert ved at et fentiazinderivat med den generelle formel: bringes til reaksjon med en reaksjonsdyktig ester med den generelle formel: (i hvilken Z betyr det sure residuum av en reaksjonsdyktig ester, og de andre symboler er som definert i påstand 1), eller, når n er lik 2, med akrylonitril.
5. Modifikasjon av fremgangsmåten etter påstand 1, karakterisert ved spaltning av et fentiazin-10-karboksylat med den generelle formel: hvor de forskjellige symboler er som definert i påstand 1, ved å oppvarme karboksy-latet, fortrinnsvis til en temperatur over 100° C, inntil utviklingen av kulldioksyd opphører.
NO03447/69A 1968-08-30 1969-08-28 NO126798B (no)

Applications Claiming Priority (1)

Application Number Priority Date Filing Date Title
DE1795264A DE1795264B2 (de) 1968-08-30 1968-08-30 3-Carbonsäureamido-chinoxalin-di-Noxide-(l,4), Verfahren zu ihrer Herstellung sowie antibakterielle Mittel, die diese Verbindungen enthalten

Publications (1)

Publication Number Publication Date
NO126798B true NO126798B (no) 1973-03-26

Family

ID=5708121

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
NO03447/69A NO126798B (no) 1968-08-30 1969-08-28

Country Status (15)

Country Link
US (1) US3639400A (no)
AT (1) AT291268B (no)
BE (1) BE738246A (no)
BR (1) BR6911918D0 (no)
CH (1) CH513885A (no)
DE (1) DE1795264B2 (no)
DK (1) DK121658B (no)
ES (1) ES370991A1 (no)
FR (1) FR2016682B1 (no)
GB (1) GB1229519A (no)
IL (1) IL32756A (no)
NL (1) NL6913113A (no)
NO (1) NO126798B (no)
SE (1) SE356299B (no)
YU (1) YU212369A (no)

Families Citing this family (1)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US3728345A (en) * 1971-03-19 1973-04-17 Pfizer Preparation of quinoxaline-2-carboxamide derivatives

Also Published As

Publication number Publication date
US3639400A (en) 1972-02-01
AT291268B (de) 1971-07-12
IL32756A0 (en) 1969-11-12
FR2016682B1 (no) 1973-01-12
DE1795264B2 (de) 1978-06-15
NL6913113A (no) 1970-03-03
CH513885A (de) 1971-10-15
YU212369A (en) 1976-03-31
BR6911918D0 (pt) 1973-04-26
ES370991A1 (es) 1971-10-16
FR2016682A1 (no) 1970-05-08
DE1795264A1 (de) 1972-01-13
SE356299B (no) 1973-05-21
GB1229519A (no) 1971-04-21
IL32756A (en) 1972-12-29
DK121658B (da) 1971-11-15
BE738246A (no) 1970-03-02

Similar Documents

Publication Publication Date Title
US6498168B2 (en) Muscarinic antagonists
DE60129210T2 (de) Zyklische amid-derivate
WO2007038138A2 (en) Amido compounds and their use as pharmaceuticals
CA2571258A1 (en) Amido compounds and their use as pharmaceuticals
NO162965B (no) Analogifremgangsmaate for fremstilling av terapeutisk aktive alfa-(2-okso-2,4,5,6,7,7a-heksahydrotieno-(3,2-c)-5-pyridyl)-fenyl-eddiksyre-derivater.
NO122814B (no)
NO176143B (no) Analogifremgangsmåte for fremstilling av terapeutisk aktive 3-[4(1-substituert 4-piperazinyl)butylÅ-4-tiazlidinoner
DE10259244A1 (de) N-(Indolethyl-)cycloamin-Verbindungen
NO820047L (no) Analogifremgangsmaate for fremstilling av terapeutisk aktive karboksylsyreamider
CN107108575A (zh) 作为抗组胺剂的新型苯并咪唑衍生物
NO146359B (no) Analogifremgangsmaate ved fremstilling av terapeutisk aktive cyproheptadinderivater
NO163597B (no) Styreinnretning for et ett-eller tosporet kjoeretoey.
EP0635505A1 (de) 4-Aryloxy- und 4-Arylthiopiperidin-derivate
US2979502A (en) Phenthiazine derivatives
NO124430B (no)
US3073826A (en) 3-pyrrolidylmethyl-4-quinazolones
NO126798B (no)
PL69663B1 (no)
NO124256B (no)
Huckle et al. 4-Amino-2, 3, 4, 5-tetrahydro-1-benzoxepin-5-ols, 4-amino-2, 3, 4, 5-tetrahydro-1-benzothiepin-5-ols, and related compounds
US6150367A (en) 1-[4-arylpiperazin-1-yl]-3-[2-oxopyrrolidin/piperidin-1-yl]propanes and their use in medical treatments
US3423415A (en) 4 - (n - (3,3 - diphenyl - propyl) - amino) - 1-methyl-3-phenyl-piperidine and intermediates thereto
US3635962A (en) 4 - bis-morpholino- and 2
AU755526B2 (en) 1-(4-arylpiperazin-1-YL)-3-(2-oxopyrrolidin/piperidin-1-YL) propanes used as potential therapeutic agents for hypertension, ischemia, cardiovascular and other adrenergic receptors related disorders, a process for preparing such compounds and a method of treating above diseases using the compounds
JPH0741481A (ja) 両性型三環系化合物