NO121889B - - Google Patents

Download PDF

Info

Publication number
NO121889B
NO121889B NO5010/68A NO501068A NO121889B NO 121889 B NO121889 B NO 121889B NO 5010/68 A NO5010/68 A NO 5010/68A NO 501068 A NO501068 A NO 501068A NO 121889 B NO121889 B NO 121889B
Authority
NO
Norway
Prior art keywords
catalyst
elements
activity
reaction
hydroxylamine
Prior art date
Application number
NO5010/68A
Other languages
English (en)
Inventor
P Mars
C Duvverman
M Gorgels
Original Assignee
Stamicarbon
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Stamicarbon filed Critical Stamicarbon
Publication of NO121889B publication Critical patent/NO121889B/no

Links

Classifications

    • CCHEMISTRY; METALLURGY
    • C01INORGANIC CHEMISTRY
    • C01BNON-METALLIC ELEMENTS; COMPOUNDS THEREOF; METALLOIDS OR COMPOUNDS THEREOF NOT COVERED BY SUBCLASS C01C
    • C01B21/00Nitrogen; Compounds thereof
    • C01B21/082Compounds containing nitrogen and non-metals and optionally metals
    • C01B21/14Hydroxylamine; Salts thereof
    • C01B21/1409Preparation
    • C01B21/1418Preparation by catalytic reduction of nitrogen oxides or nitrates with hydrogen

Landscapes

  • Chemical & Material Sciences (AREA)
  • Organic Chemistry (AREA)
  • Chemical Kinetics & Catalysis (AREA)
  • Inorganic Chemistry (AREA)
  • Organic Low-Molecular-Weight Compounds And Preparation Thereof (AREA)
  • Catalysts (AREA)

Description

Fremgangsmåte for fremstilling av salter av hydroksylamin.
Oppfinnelsen vedrorer fremstillingen av salter av hydroksylamin ved reduksjon av salpetersyre med hydrogen i surt medium ved hjelp av en katalysator, som minimalt inneholder et metall fra platingruppen.
Oppfinnelsen vedrorer også et for fremstillingen av hydroksylamin ved hjelp av reduksjon av salpetersyre med hydrogen i surt medium anvendbart katalysatorsystem, såvel som de ifolge oppfinnelsen under anvendelse av dette system fremstilte salter av hydroksylamin.
Som bekjent, på lignende måte på basis av nitrogenoksyd eller salpetersyrling, lar salter av hydroksylamin seg fremstille. Med disse fremgangsmåter er blant annet de ulemper forbundet, at foran nevnte forbindelser med den nodvendige renhetsgrad er dyrere enn salpetersyre, bruken av nitrogenoksyd bringer med seg teknologiske vanskeligheter og salpetersyrlingen er usta-bil. Av denne grunn foretrekkes salpetersyre.
En ulempe ved fremgangsmåten med salpetersyre består i at til hver vektenhet edelmetall av katalysatoren oppnås bare et re-lativt lavt utbytte av hydroksylaminnitrat. For oppnåelse av et godt utbytte er reduksjonsmediet av betydning. Reduksjonen finner av den grunn fortrinnsvis sted i et puffret medium, hvilket derved oppstår at utgangsopplosningen foruten nitrationer inneholder en blanding av en syre fra gruppen fosforsyre og/eller svovelsyre og et fra disse syrer avledet opploselig salt. Som katalysator anvendes fortrinnsvis palladium.
I denne sammenheng skal bemerkes at som kjent på basis av nitrogenoksyd og en platinkatalysator er et oket utbytte på grunn av en storre selektivitet mulig, når reduksjonen finner sted i nærvær av et eller flere av elementene S, Se, Te, As, Sb, Bi, Pb eller Hg. Katalysatorvirksomheten blir ved denne anvendelse ikke eller neppe påvirket.
Undersøkelser som har fort til foreliggende oppfinnelse, har gict at ved fremstillingen av salter av hydroksylamin fra salpetersyre, hvilken befinner seg i en annen oksydasjonstilstand en i nitrogenoksydet, blir selektiviteten ved nærværet av elementene As, Sb, Bi, Pb eller Hg neppe påvirket. Derimot fastslås en aktivitetstilbakegang med elementene S, Se og Te.
Fra DAS nr. 1.047.178 er det videre kjent å utfore den kataly-tiske reduksjon av salpetersyre til hydroksylamin med hydrogen i nærvær av en hydrogeneringskatalysator, slik at - for ned-setning av den ammoniakkdannende bireaksjon - en mengde kobber som nedsetter aktiviteten for de anvendte katalysatorer opp-rettholdes i reaksjonsblåndingen.
Ifolge oppfinnelsen okes ved reduksjon av salpetersyre med hydrogen i surt medium ved hjelp av en katalysator som inneholder et metall fra platingruppen, produksjonen av salter av hydroksylamin til hver vektenhet katalysator og selektiviteten blir neppe eller overhodet ikke påvirket når reduksjonen finner sted i nærvær av et eller flere av elementene i gruppene lb,
2b, 3a, 4a eller 5a av det periodiske system for elementer unntatt Cu (periodisk system ifolge "Handbook of Chemistry and Physics", 44. opplag, side 448 og 449, se bilde 1). Foruten de allerede nevnte, med anvendelse av salpetersyre forbundne for-deler, oppnås nå et for en stor teknisk anvendelse tilpasset utbytte av salter.
Ingen av elementene fra de nevnte grupper i det periodiske system forårsaker en tilbakegang av selektiviteten av reaksjonen. Dette behover ikke omfattes som et generelt fenomen: det gir helt igjennom elementer, som etter tilsetning til reaksjonssystemet forårsaker en stigning av katalysatorvirksomheten (målt på hydrogenopptagelsen). Denne aktivitetsokning er forbundet med en tilbakegang av selektiviteten, hvorved langt mer ammoniakk danner seg. Eksempler på disse elementer er Mo, Rh og Ru. Med hensyn til denne selektivitet foretrekkes ved fremstillingen et salt av hydroksylamin i salpetersyre under nærvær av foran an-gitte elementer bruken av Pd som katalysator fremfor de andre metaller i platingruppen.
Elementene i gruppene lb, 2b, 3a, 4a og 5a kan være tilstede
som element, som forbindelse og som kombinasjon eller blandin-ger av forbindelser i reaksjonssystemet. Under forbindelser skal her forstås et oksyd, et salt, hvis element er del av kat-ionet og/eller av anionet (f.eks. nitrater, fosfater, sulfater, halogenider, acetater, stannater, arsenater osv.) eller også en kompleks forbindelse. Elementene eller forbindelsene kan an-bringes på katalysatordelene og/eller være tilstede i reaksjonsmediet.
Evnen til stigning av katalysatorvirksomheten kan angis i av-tagende rekkefolge i etterfblgende elementrekke: Ge, Cd, In,
Sn ) Ga, Ag ) As, Ti ^ Sb, Au, Hg, Pb, Bi. Oppfinnelsen ved rorer derfor mer spesielt anvendelsen av et eller flere av elementene fra periodene IV og/eller V i gruppene lb, 2b, 3a eller 4a i det periodiske system for elementene (se for periodene av dette system "Handbook of Chemistry and Physics", 44. opplag,
side 444 og 445, fig. 2).
Den for oppnåelsén av den maksimale katalysatorvirksomhet nodvendige aktivatormengde er avhengig av det aktuelle element. Fordi også mediet kan påvirke aktiviteten er absolutte grenser for angivelse av aktivatormengden vanskelig å trekke. Små mengder av aktivator i sammenligning til katalysatormengden
forårsaker allerede en sprangvis endring av katalysatorvirksomheten. Ved anvendelse av en palladiumkatalysator er en tilsetning av små atomprosenter av det virksomme element, beregnet på palladiummengden nodvendig. Som praktiske grenser gjelder
f.eks. for Ge og In 0,2 til 5 atom-%, og for Ag 5 - 20 atom-%.
For opprettholdelse av den virkning som oker katalysatorvirk-ningen skal dog mengden av de elementer som oker katalysator-virkningen i atomer være mindre enn den i reaksjonsvæsken til-stedeværende atommengde av platinmetallet.
Det er å bemerke at fremstillingen av hydroksylaminklorid ved reduksjon av salpetersyre med hydrogen i nærvær av en hydrogen-er ingskatalysator (Pt eller Pd) og i nærvær av det i den salt-syreholdige væske opploste tinn, er kjent fra U.S. patent nr. 3.119.657.
I motsetning til foreliggende fremgangsmåte' er ved denne kjente fremgangsmåte atomforholdet mellom Sn og hydrogeneringskataly-satoren mer enn tusen ganger storre, slik at som folge av dette er det ikke tale om en mengde tinn som oker katalysatorvirk-ningen. På basis av eksemplet må man anta at ved den kjente metode reduseres salpetersyren med toverdig tinn til hydroksylamin og at derpå overfores det oppståtte fireverdige tinn igjen katalytisk med hjelp av hydrogen til toverdig tinn.
Oppfinnelsen belyses ved hjelp av eksempler. Som reaktor be- nytter man seg av et glasskår med 250 ml innhold, forsynt med et roreverk, et gassinnlop og en anordning for tilforsel av stoffer, uten at reaktorinnholdet trer i kontakt med omgivelsene. Gassinnlopet forbindes via et kapillar med en hydrogen-kilde under konstant trykk. Under forsoket er reaktoren av-stengt fra omgivelsene. Noen timer utsettes katalysatoren (for det meste 5 vekt-% palladium på kull) i reaktoren for en hydro-genstrbm. Deretter innfores under gjennomledning av hydrogen 100 ml av en sur vandig opplosning som inneholder nitrationer som skal reduseres, i reaktoren. Reaktoren avlukkes fra omgivelsene og roreren settes i gang. For og etter inntreden av reaksjonen kan en på dets evne til aktivitetokning provende forbindelse, hvilken for det meste er blitt opplost for i en liten mengde av den anvendte pufferopplosning tilsettes via den nevnte anordning. Reaksjonen folger en måling av den fra systemet opptatte hydrogenmengde og denne måling finner sted ved hjelp av et via kapillaret sjaltet væskemanometer. Det ble regelmessig undersokt hvilke hydroksylamin- og ammoniakkmengder, dvs. de viktigste reaksjonsprodukter, som dannet seg i reaksjonsproduktet. Forsokstemperaturen utgjor normalt 25°C.
Bruttoreaksjonsligningene av de ved reaksjonen av salpetersyre via palladium opptredende reaksjoner er:
Selektiviteten defineres her som:
I en fosforsyre-dihydrofosfat-pufferopplosning (pH 1,5 til 2) utgjor selektiviteten 85 til 90 % under de foran nevnte betingelser .
Av eksperimentene fremgår at de allerede nevnte elementer kan oke hastigheten av NO .j--reduksjonen, uten at de forårsaker en selektivitetstilbakegang. Aktivitetsokningen betinges vidtgå-ende gjennom det tilfdyde element. Se dertil eksemplene 1, 2 og 3, spesielt forsokene 4, 7, 8 og 10 i eksempel 1, og forsokene 16, 17 og 18 i eksempel 3. Det kan fastslås at aktiviteten av prosessen blir storre ved tilsetning av en stdrre mengde av det samme element, riktignok med den begrensning at det her gir en optimal mengde, overfor den samme neppe en eller overhodet ingen aktivitetsokning er å notere (se eksempel 6). Den opti-male mengde av dette element betinges samtidig gjennom den mengde av den i reaksjonen anvendte katalysator, hvilket tyde-lig fremgår av eksempel 7.
Reaksjonsmediet kan utove en innflydelse på storrelsen av akti-vitetsokningsfaktoren. Denne faktor defineres på folgende måte:
For elementet Cd sammenligner man dertil eksemplene 1 og 3 med eksempel 5. Tilsynelatende betinges denne faktor f.eks. for elementene Ge og As ikke eller i langt mindre målestokk gjennom reaksjonsmediet (sml. dertil eksempel 1 med 6 og eksemplene 1, 2 og 3 med 4).
At oppfinnelsen for oppnåelse av en hoyere aktivitet ikke be-grenser seg til tilsetning av et eneste element, gir seg fra eksemplene 8 og 9. I forsoket ifolge eksempel 8 er en kombinasjon av forbindelser tilsatt, hvilken inneholder noen av de foran nevnte elementer. I eksperimentet ifolge eksempel 9 gås det ut fra en blanding av forbindelser og ved noen av de deri forekommende elementer, om de bare benyttes alene, lar en evne til aktivitetsokning av reaksjonssystemet seg ikke fastslå. Elementene tilfores ofte i form av en opplosning av en forbindelse som inneholder elementer (vandig opplosning, puffret opplosning) til reaksjonsblandingen. Det er riktignok også mulig med andre tilsetningsmåter. I eksempel 10 er det angitt at katalysatoren, for den utsettes for reaksjonsvæsken, gjennomvætes i en opplosning av germaniumdioksyd i vann og deretter torkes. På denne måte oppnås det en, i sammenligning til en ikke-aktivert katalysator hoy virkning.
De i eksemplene oppregnede aktiviteter er uttrykt i ml (normaltemperatur og -trykk for hvert g katalysator pr. time). Dette mål for aktiviteten fastslås på den måte som forsokene gjennomfores. Regelmessig tas også prover fra reaktoren for således å bestemme hydroksylamindannelsen og selektiviteten av prosessen for å sammenligne forholdet av de forskjellige aktivatorer med hverandre. Fordi selektiviteten ikke eller neppe på-virkes av de forskjellige aktivatorer, er derfor den opptatte hydrogenmengde et direkte mål for hydroksylaminfremstillingen.
Skjont forsokene finner sted ved 25°C og atmosfæretrykk, betyr dette ikke at de fundne elementer bare er aktivitetsokende ved eller omtrent ved denne temperatur. Også ved hoyere tempera-turer og ved oket trykk er en aktivitetsokning å notere. (se eksempel 11).
Syregraden av reaksjonssystemet er av stor innflydelse på reaksjonshastigheten. Forskjellene i hoydene av aktivitet mellom tabellene lar seg for størstedelen derav forklare. På den annen side er ved samme syregrad sammensetningen av reaksjonsvæsken av innflydelse på reaksjonshastigheten. For forsokene benyttes alltid fosforsyre p.A.
EKSEMPLER; 1. Bestemmelse av evnen til hastighetsøkning av N03~-reduksjonen til hydroksylamin av noen elementer.
Reaksjonsmedium: Forsokene skjer i 100 ml av en væske med etterfblgende sammensetning:
Katalysator: 1,8 g 5 vekt%'ig palladium på aktivkull som bærer. Gjennomfbring: etter undersbkelse av katalysatorvirksomheten (måling av hydrogenopptagelsen) tilsettes en opplosning, hvilken inneholder det element som skal proves, hvorpå aktiviteten på ny fastslås.
2. Avvikende fra eksempel 1:
Reaksjonsmedium: Forsokene finner sted i 100 ml av en vandig opplosning, hvilken inneholder pr. liter
2 mol H3P04og 1 mol NaN03>
Katalysator: 300 mg 5 vekt%'ig palladium på aktivkull.
3. Som eksempel 1, dog med fblgende avvikelser: Reaksjonsmedium: Forsokene skjer i 100 ml av en væske med
etterfblgende sammensetning:
Katalysator: 1,8 g 5 vekt%'ig palladium på aktivkull. 4. Bestemmelse av evnen til As til okning av hastigheten avN03~-reduksjonen til hydroksylamin i reaksjonsmediet. Sammensetning: 2 mol H^O^ og 1 mol NaNO^pr. liter vandig opplosning.
Forsoket skjedde i lOO ml av denne væske. Som katalysator tjener 5 vekt%'ig palladium på aktivkull; mengden utgjor 300 mg. Begynnelsesaktiviteten til katalysatoren utgjor 2000 ml H2(normaltemperatur og -trykk) pr. time og g katalysator. Ved tilsetning av 3,6 mg As i form av Na2HAsO^stiger aktiviteten til 3500 ml H2(normaltemperatur og -trykk) pr. time og g katalysator.
5. Bestemmelse av evnen til Cd til okning av hastigheten av N03~-reduksjonen til hydroksylamin i en av 2 mol I^SO^og 1 mol NaNO^ pr. liter vandig opplosning sammensatt reaksjonsmedium. Forsoket skjer i 100 ml av denne væske. Som katalysator anvendes 5 vekt%'ig palladium på aktivkull. Katalysatormengden utgjor 600 mg. Katalysatoren har en begynnelsesaktivitet på
1700 ml H2(normaltemperatur og -trykk) pr. time og g katalysator. Tilsetning av 0,7 mg Cd i form av Cd(N0.j)2bevirker en aktivitetsøkning inntil 2300 ml H2(normaltemperatur og -trykk) pr. time og g katalysator.
6. Påvirkning av aktivatormengden på aktiviteten av en lik katalysatormengde. Reaksjonsmedium: Forsokene finner sted i 100 ml av en vandig opplosning, hvilken inneholder pr. liter 2 mol H2S04+ 3 mol NaOH + 1 mol NaNO^. Katalysator: 200 mg 5 vekt%'ig palladium på aktivkull. Aktivator: Germanium, tilsatt i form av germaniumdioksyd. 7. Mengden av Ge-tilsetningen for oppnåelse av en maksimal aktivitet for N03~reduksjonen som funksjon av katalysatormengden.
Reaksjonsmedium: Forsokene finner sted i 100 ml av en vandig opplosning, hvilken inneholder pr. liter 1
mol KHS04+ 1 mol NaNO-j.
Katalysator: 5 vekt%'ig palladium på aktivkull.Aktivator: tilsetning av Ge i form av Ge02-
8. Bestemmelse av evnen til en blanding av forbindelser til okning av hastigheten av N03~reduksjoene til hydroksylamin, hvorved hver av disse forbindelser inneholder en virksom komponent ifolge eksemplene 1-3.
Reaksjonen skjer i 100 ml av den i eksempel 3 nevnte reaksjonsvæske. Som katalysator tjener 5 vekt%'ig palladium på aktivkull. Katalysatormengden belbper seg til 1,8 g.Katalysa-toren viser en begynnelsesaktivitet på 300 ml H2(riormal-temperatur og -trykk) pr. time og g katalysator. Efter tilsetning av en opplosning avCuSO^, In2(S04)3, Ge02 og Na2HAs04i mengder tilsvarende 3,2 mg Cu, 0,64 mg In, 0,17 mg Ge og 5,7 mg As, oppnås en aktivitet på 1100 ml H2 (normaltemperatur og -trykk) pr. time og g katalysator. 9. Gjensidig sammenligning av aktiviteten av to katalysatorer under de samme reaksjonsbetingelser. En av katalysatorene er på forhånd belesset med elementet Ge.
Reaksjonsmedium: Forsokene skjer i 100 ml av en vandig opplosning med en i eksempel 3 nevnt sammensetning.
Katalysator 1: 5 vekt%<1>ig palladium på kull, mengde 1,8 g Katalysator 2: som katalysator li 10 g av denne katalysatormengde fuktes i 100 ml vann med 40 mg GeC^og derefter tbrkes. Denne mengde utgjor, som ved den fbrste katalysator 1,8 g. 10. i en i evig drift arbeidende, med et rbreverk forsynt forsbksreaktor med et innhold på 30 liter suspenderes 17,5 g katalysator pr. liter opplosning. Katalysatormassen består av aktivkull med 5 vekt%'ig palladium. Opplbsningen inneholder pr. kg:
0,50 mol fosforsyre
0,69 mol hydroksylammoniumdihydrofosfat 0,98 mol ammoniumhydrofosfat
2,08 mol ammoniumnitrat
Suspensjonen tilsettes pr. kg katalysator 100 mg germanium i form av germaniumdioksyd. Varighetsprosessen for fremstilling av hydroksylamin tilfores med den fra reaktoren uttappede omlbpsmengde, fra hvilken katalysatormasse og likeledes hydroksylammoniumsalt, ammoniumnitrat og vann utskilles, hvorpå pr. kg 2,15 mol fosforsyre og 2,85 mol ammoniumnitrat tilsettes. Den fraskilte katalysatormengde tilbakefbres likeledes i reaktoren.
Ved en reaksjonstemperatur på 75°C og et partielt hydrogentrykk på 6,5 ato oppnås en produksjon på 66,5 g hydroksylamin pr. time og g palladium ved en selektivitet på 75%. uten tilsetning av germaniumdioksyd hadde aktiviteten bare utgjort ca. 30 g hydroksylamin pr. g palladium. Det er å bemerke at under de foran nevnte betingelser skader stoffovergangen av hydrogenet på katalysatoren produksjonen. Den ugunstige innflydelse av stoffovergangen på hydroksylamintilvirkingen er ved den med germaiumdioksyd aktiverte katalysator selv-folgelig på den annen side stbrre enn ved den katalysator som ikke er aktivert med germaniumdioksyd. 11. Reduksjon av NO^<->ved hjelp av en platinholdig katalysator. I en reaksjonsvæske, hvilken inneholder pr. liter 2 mol fosforsyre (p.A.) og 1 mol natriumnitrat, suspenderes under et hydrogentrykk på 1 bar ved 25°C, pr. liter væske 3 g katalysatormasse med 5 vekt% platin på kull.
Reduksjon av NO^<->opptrer ikke.
Like efter tilsetning av 5 mg germaniumdioksyd inntrer vel en reduksjon av NO^<->: Aktivitet for tilsetning av GeC^= 0 ml H_
(normaltemperatur og -trykk) (h) (g kat.)
Aktivitet efter tilsetning av GeC^= 600 ml H2(normaltemperatur og -trykk) (h) (g kat.)
I reaksjonsproduktet er molarforholdet:

Claims (5)

1. Fremgangsmåte for fremstilling av salter av hydroksylamin ved reduksjon av salpetersyre med hydrogen i surt medium ved hjelp av en katalysator som minst inneholder et metall fra platingruppen, fortrinnsvis palladium,karakterisert vedat reduksjonen skjer i nærvær av ett eller flere av elementene fra gruppene l<*>5, 213, 3a, 4a eller 5a — unntatt kobber - i elementenes periodiske system (periodisk system ifolge "Handbook of Chemistry and Physics", 44. opplag, side 448 og 449).
2. Fremgangsmåte ifolge krav 1,karakterisertved at elementene fra gruppene lb, 2b, 3a, 4a eller 5a i det periodiske system for elementene er tilstede i form av et element, av en forbindelse eller en kombinasjon eller blanding av forbindelser i reaksjonssystemet.
3. Fremgangsmåte ifolge krav 2,karakterisertved at et eller flere av elementene fra gruppene lb, 2b, 3a, 4a eller 5a i det.periodiske system for elementene befinner seg på katalysatordelene.
4. Fremgangsmåte ifolge krav 2,karakterisertved at et eller flere av elementene fra gruppene lb, 2b, 3a, 4a eller 5a i det periodiske system for elementene er tilstede i reaksjonsmediet.
5. Fremgangsmåte ifolge kravene 1-4,karakterisert vedat reduksjonen finner sted i nærvær av et eller flere av elementene fra perioden IV og/eller V fra gruppene lb, 2b, 3a eller 4a i det periodiske system for elementene (periodesystem ifolge "Handbook of Chemistry and Physics", 44. opplag, sider 444 og 445, henh. sider 448 og 449) .
NO5010/68A 1967-12-14 1968-12-13 NO121889B (no)

Applications Claiming Priority (1)

Application Number Priority Date Filing Date Title
NL676717085A NL148570B (nl) 1967-12-14 1967-12-14 Werkwijze voor het bereiden van zouten van hydroxylamine.

Publications (1)

Publication Number Publication Date
NO121889B true NO121889B (no) 1971-04-26

Family

ID=19801992

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
NO5010/68A NO121889B (no) 1967-12-14 1968-12-13

Country Status (13)

Country Link
US (1) US3767758A (no)
JP (1) JPS493635B1 (no)
AT (1) AT292627B (no)
BE (1) BE725456A (no)
BR (1) BR6804858D0 (no)
CH (1) CH505754A (no)
ES (1) ES361385A1 (no)
FR (1) FR1597837A (no)
GB (1) GB1245786A (no)
IL (1) IL31250A (no)
NL (1) NL148570B (no)
NO (1) NO121889B (no)
SE (1) SE347947B (no)

Families Citing this family (26)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
NL7507119A (nl) * 1975-06-16 1976-12-20 Stamicarbon Werkwijze voor de bereiding van een hydroxylamine- zout.
US4115523A (en) * 1977-11-07 1978-09-19 Allied Chemical Corporation Synthesis of hydroxylamine from hydrogen sulfide and nitric oxide
DE3713733A1 (de) * 1987-04-24 1988-11-17 Basf Ag Verfahren zur herstellung von hydroxylammoniumsalzen
DE3809554A1 (de) * 1988-03-22 1989-10-12 Basf Ag Verfahren zur herstellung von hydroxylammoniumsalzen
DE4125599A1 (de) * 1991-08-02 1993-02-04 Basf Ag Verfahren zur herstellung von hydroxylammoniumsalzen
BE1009767A3 (nl) * 1995-11-10 1997-08-05 Dsm Nv Werkwijze voor de bereiding van hydroxylammoniumzouten.
BE1010719A3 (nl) * 1996-10-28 1998-12-01 Dsm Nv Werkwijze voor de bereiding van hydroxylammoniumzouten.
US6165341A (en) * 1998-08-13 2000-12-26 Sachem, Inc. Catalytic film, methods of making the catalytic films, and electrosynthesis of compounds using the catalytic film
EP1021595A2 (en) * 1997-08-15 2000-07-26 Sachem, Inc. Electrosynthesis of hydroxylammonium salts and hydroxylamine using a mediator, a catalytic film, methods of making the catalytic film, and electrosynthesis of compounds using the catalytic film
US6024855A (en) * 1997-08-15 2000-02-15 Sachem, Inc. Electrosynthesis of hydroxylammonium salts and hydroxylamine using a mediator
EP1275616A1 (en) * 2001-07-11 2003-01-15 Dsm N.V. Process for the preparation of hydroxylammonium
TW200736162A (en) * 2006-03-29 2007-10-01 China Petrochemical Dev Corp Method of manufacture hydroxylamine
TW200738555A (en) * 2006-04-07 2007-10-16 China Petrochemical Dev Corp Method for manufacturing hydroxylamine
TW200738556A (en) * 2006-04-11 2007-10-16 China Petrochemical Dev Corp Method for manufacturing hydroxylamine
TWI274041B (en) * 2006-04-14 2007-02-21 China Petrochemical Dev Corp Method for manufacturing hydroxylamine
US8153092B2 (en) * 2006-04-14 2012-04-10 China Petrochemical Development Corporation Method for manufacturing hydroxylamine
US7358203B1 (en) * 2006-10-10 2008-04-15 E.I. Du Pont De Nemours And Company Stain-masking cut resistant fabrics and articles and processes for making same
US20080286522A1 (en) * 2006-12-15 2008-11-20 Subhotosh Khan Honeycomb having a low coefficient of thermal expansion and articles made from same
PL1977994T3 (pl) * 2007-04-04 2010-06-30 China Petrochemical Dev Corporation Sposób otrzymywania hydroksyloaminy
ES2370801T3 (es) * 2007-04-05 2011-12-22 China Petrochemical Development Corporation Método para preparar hidroxilamina.
US7624879B2 (en) * 2007-12-10 2009-12-01 E. I. Du Pont De Nemours And Company Micropulp for filters
US7803247B2 (en) * 2007-12-21 2010-09-28 E.I. Du Pont De Nemours And Company Papers containing floc derived from diamino diphenyl sulfone
CN103987658A (zh) 2011-12-29 2014-08-13 帝斯曼知识产权资产管理有限公司 一种连续生产羟铵的方法
CN103359696B (zh) * 2012-03-31 2016-12-07 Cap Iii 有限公司 一种连续生产羟铵的方法
CN103359697B (zh) * 2012-03-31 2016-12-28 Cap Iii 有限公司 一种连续生产羟铵的方法
CN112912366B (zh) * 2018-10-17 2021-11-16 Cap Iii 有限公司 用于生产肟的改良方法

Also Published As

Publication number Publication date
BE725456A (no) 1969-06-13
NL148570B (nl) 1976-02-16
DE1814574A1 (de) 1969-07-24
IL31250A0 (en) 1969-02-27
IL31250A (en) 1972-09-28
NL6717085A (no) 1969-06-17
GB1245786A (en) 1971-09-08
BR6804858D0 (pt) 1973-04-12
CH505754A (de) 1971-04-15
ES361385A1 (es) 1970-09-16
FR1597837A (no) 1970-06-29
JPS493635B1 (no) 1974-01-28
US3767758A (en) 1973-10-23
AT292627B (de) 1971-09-10
DE1814574B2 (de) 1975-11-27
SE347947B (no) 1972-08-21

Similar Documents

Publication Publication Date Title
NO121889B (no)
Taft Jr The dependence of the rate of hydration of isobutene on the acidity function, H0, and the mechanism for olefin hydration in aqueous acids
GB886801A (en) Improvements in the production and regeneration of platinumcarrier catalysts for thesynthesis of hydroxylamine from nitric oxide and hydrogen
RU2702116C1 (ru) Катализатор синтеза оксалата посредством реакции связывания co, способ его получения и его применения
JPS63130144A (ja) 酸化触媒の再生方法
CN104549245A (zh) 一种脱氢催化剂的制备方法
Manor et al. Conformation and absolute configuration of (-)-trans-cyclooctene
BRPI0613171A2 (pt) processo e equipamento para a produção contìnua de hidroxilamÈnio
US4829043A (en) Silver catalyst and a process for its preparation
AU2018447125A1 (en) Carbonylation catalyst and preparation thereof
US3026175A (en) Method for the preparation of tellurides and selenides
KR100212387B1 (ko) 히드록실암모늄염의 제조 방법
Prüße et al. Catalytic conversion of renewables: Kinetic and mechanistic aspects of the gold-catalyzed liquid-phase glucose oxidation
US4992252A (en) Method for production of hydroxylammonium salt
GB1372108A (en) Production of hydroxylammonium nitrate
GB1226132A (no)
Brackman et al. Studies in homogeneous catalysis: Kinetics and mechanism of the copper‐catalysed reaction of nitric oxide and diethylamine (I)
SU136352A1 (ru) Способ получени глиоксал
Yao et al. Kinetics of liquid phase hydrogenation. II. Hydrogenation of aromatic and aliphatic nitrocompounds over a colloidal platinum catalyst
US3514254A (en) Process for preparing a solution containing hydroxylammonium salt
US2827362A (en) Preparation of hydroxylamine
US3489511A (en) Process for continuous manufacture of hydroxyl ammonium sulfate solution
US4372934A (en) Production of isocyanic acid
US3009779A (en) Production of hydroxylamine
Bombos et al. Water denitrification by hydrogenation over Ru-Sn catalyst