NO119756B - - Google Patents

Download PDF

Info

Publication number
NO119756B
NO119756B NO169772A NO16977267A NO119756B NO 119756 B NO119756 B NO 119756B NO 169772 A NO169772 A NO 169772A NO 16977267 A NO16977267 A NO 16977267A NO 119756 B NO119756 B NO 119756B
Authority
NO
Norway
Prior art keywords
window
pin
locking
frame
piston
Prior art date
Application number
NO169772A
Other languages
English (en)
Inventor
J Harrington
A Prill
Original Assignee
Int Nickel Ltd
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Int Nickel Ltd filed Critical Int Nickel Ltd
Publication of NO119756B publication Critical patent/NO119756B/no

Links

Classifications

    • BPERFORMING OPERATIONS; TRANSPORTING
    • B01PHYSICAL OR CHEMICAL PROCESSES OR APPARATUS IN GENERAL
    • B01JCHEMICAL OR PHYSICAL PROCESSES, e.g. CATALYSIS OR COLLOID CHEMISTRY; THEIR RELEVANT APPARATUS
    • B01J2/00Processes or devices for granulating materials, e.g. fertilisers in general; Rendering particulate materials free flowing in general, e.g. making them hydrophobic
    • B01J2/28Processes or devices for granulating materials, e.g. fertilisers in general; Rendering particulate materials free flowing in general, e.g. making them hydrophobic using special binding agents
    • BPERFORMING OPERATIONS; TRANSPORTING
    • B22CASTING; POWDER METALLURGY
    • B22FWORKING METALLIC POWDER; MANUFACTURE OF ARTICLES FROM METALLIC POWDER; MAKING METALLIC POWDER; APPARATUS OR DEVICES SPECIALLY ADAPTED FOR METALLIC POWDER
    • B22F1/00Metallic powder; Treatment of metallic powder, e.g. to facilitate working or to improve properties
    • B22F1/14Treatment of metallic powder
    • B22F1/148Agglomerating
    • CCHEMISTRY; METALLURGY
    • C22METALLURGY; FERROUS OR NON-FERROUS ALLOYS; TREATMENT OF ALLOYS OR NON-FERROUS METALS
    • C22CALLOYS
    • C22C1/00Making non-ferrous alloys
    • C22C1/10Alloys containing non-metals

Landscapes

  • Chemical & Material Sciences (AREA)
  • Organic Chemistry (AREA)
  • Chemical Kinetics & Catalysis (AREA)
  • Engineering & Computer Science (AREA)
  • Materials Engineering (AREA)
  • Mechanical Engineering (AREA)
  • Metallurgy (AREA)
  • Powder Metallurgy (AREA)
  • Manufacture Of Metal Powder And Suspensions Thereof (AREA)
  • Glanulating (AREA)
  • Closing And Opening Devices For Wings, And Checks For Wings (AREA)
  • Manufacture And Refinement Of Metals (AREA)

Description

Lageranordning for pivothengslete vinduer.
Foreliggende oppfinnelse angår lager-anordninger for pivothengslete vinduer av den art som består av et beslag, vindusrammebeslaget, som er festet på hvert av to motsatte sidestykker av vindusrammen på den side som vender mot vinduskarmen av vedkommende rammesidestykke, og et annet beslag, karmbeslaget, på hver av tilsvarende sider av vinduskarmen, idet vindusrammebeslaget er forsynt med to hori-sontale lagertapper som samvirker med tilsvarende lagre i karmbeslaget på sådan måte at vinduet i lukket stilling ,er lagret bare på den ene tapp og at vinduet etter svingning en viss mindre vinkel til en lufte-stilling er lagret på begge tapper og etter svingning en større vinkel enn den først nevnte er lagret bare på den annen tapp på hver lagringsside av vindusrammen.
Ved pivothengslete vinduer med så-danne tidligere kjente lagringsanordninger er det ikke mulig på enkel og effektiv måte å sette vinduet i luftestilling. Det kan derfor skje ulykker, f. eks. ved at barn kan falle ut gjennom vindusåpningen eller ved at vinduet av uaktsomhet svinges fra lukket stilling med det øvre parti innover mot rommet uten at det er fri plass for slik svingning. Det gjelder her ofte vinduer med store glassruter på flere kvadratmeter. Bortsett fra personskader, som kan inn-treffe vil det derfor kunne ødelegges bety-delige økonomiske verdier. Foreliggende oppfinnelse går ut på en anordning hvorved slike ulykker eller uhell som nevnt blir eliminert i vesentlig grad. Det særegne ved oppfinnelsen består i det vesentlige i at et sperrestempel som kan bevege seg i karmbeslaget til og fra en sperrestilling er innrettet til 1 sperrestilling i direkte samvirkning med den førstnevnte tapp å hindre åpning av vinduet forbi åpnings-vinkelen i luftestilling og kan beveges ma-nuelt, eventuelt ved hjelp av en nøkkel, fra sperrestilling hvor vinduet kan svinges på den annen tapp en større vinkel enn den som tilsvarer vinduets luftestilling. Sperrestemplet er fordelaktig forsynt med en skråflate som samvirker med den ene lagertapp på sådan måte at når vinduet svinges mot lukket stilling fra en åpningsvinkel som er større enn den som tilsvarer luftestillingen vil denne lagertapp i samvirke med denne skråflate automatisk forskyve sperrestemplet ut av sperrestilling. Under denne bevegelse av vinduet kan derfor tappen ikke slå butt mot stemplet, noe som hvis vinduet svinges med forholdsvis stor hastighet fra en stor åpningsvinkel ville kunne skade lageranordningen. Sperrestemplet er videre forsynt med to andre skråflater som samvirker med den annen lagertapp på sådan måte at når denne tapp føres til og fra sin lagringsstilling i karmbeslaget vil den i samvirke med den ene, henholdsvis den annen av disse to skråflater automatisk forskyve stemplet til sperrestilling for den første tapp.
Oppfinnelsen skal forklares nærmere ved hjelp av den følgende beskrivelse under henvisning til vedføyete tegninger som viser et par eksempelvise utførelsesformer for oppfinnelsen.
Fig. 1—3 viser rammebesiaget i tré innbyrdes loddrette projeksjoner. Fig. 4—6 viser tilsvarende projeksjoner av det annet beslag. Fig. 7 viser lageranordningen i vinduets lukkestilling. Fig. 8 viser et snitt etter linjen VIII— VIII i fig. 7. Fig. 9 viser lageranordningen sett in-nenfra rommet i vinduets lukkestilling. Fig. 10 viser anordningen i vinduets luftestilling. Fig. 11 viser beslaget i henhold til fig.
4 sett fra baksiden.
Fig. 12 viser en sperreanordning i en annen utførelsesform. Fig. 13 viser et snitt etter linjen XIII— XIII i fig. 12. Fig. 14 viser vinduet sett forfra i mindre målestokk. Fig. 15 viser et vertikalsnitt etter linjen XV—XV i fig. 14.
Den del av hver lageranordning som er festet til vindusrammen består av et beslag 1, vindusrammebeslaget, i form av en plate som er skrudd fast på den kant-side av rammen 3 som vender mot karmen 2. Denne plate er utformet med et parti 4 som raker inn mot rommet og hvor den kant 5 som vender inn mot rommet når vinduet er lukket, hensiktsmessig er bueformet. På det bredere parti 4 av platen 1 er det i noen avstand fra hverandre festet to tapper 6 og 7, som når vinduet er lukket ligger i forskjellig høyde. Et hori-sontalplan gjennom aksen for den ene tapp 6 danner en forut bestemt vinkel v med et plan gjennom begge tappers akser. Denne vinkel bestemmer vinduets åpningsvinkel i luftestilling og kan eksempelvis være 20— 25°. For å endre denne vinkel kan, eventuelt, tappen 7 være forstillbar langs en cirkelbue 8, med samme centrum som tappen 6. Tappen 7 må da selvsagt kunne settes fast i den innstilte stilling. Eventuelt er tappen 6 avfaset på den ene side slik som vist ved 9. På den kant som er motsatt av kanten 5 er platen 1 forsynt med et kant-parti 10 som er ombøyet til siden i rett vinkel og som forløper vertikalt i vinduets lukkestilling. Den tetningslist 11 som er festet til vinduskarmen og som skal danne tetning mellom rammen og karmen, kan forløpe ubrutt forbi lageranordningen, og den ytre planside av det ombøyete kant-parti 10 vil ligge mot denne tetningslist i vinduets lukkestilling.
Karmbeslaget som er vist i detalj i fig. 4—6 består av en plate 12, som er skrudd fast på den siden av karmen som vender mot vindusrammen; Denne piaté nar nederst et loruyKket parti la, hvori det er taut ui to lagerskur, nemiag eu lagerspor i* iivon tappen t> Kan raKe mn og et lagerspor lo, hvori tappen 7 raker inn. De nedre enaer av sporene er avrundet tilsvarende tappene og ligger som vist pa tegningen i samme høyae. Imidlertid kan sporet 15, eventuelt, være lorienget nedover, slik at ceniret lor dets halvcylinuriske lagerilate ugger under horisontalplanet gjennom centrum for det haivsylindriske lagerparti i det annet spor 14. 1 fig. s er tappene 6 og 7 vist i de stillinger som de inntar når vinduet er lukket. Den ytre begrensnings-vegg 16 for sporet lo er bueformet tilsva-renae dec bueformeae parti 4 på vinausbe-slaget 1.1 en uttagning 26 i det kileformede parti 17 som ligger mellom sporene 14 og 15 og på den ene siden begrenser disse spor, kan det forskyves et sperrestempel 18 som gjennom en skrue e. 1. 19 er forbundet med en glider 20 på baksiden av karmbeslaget 12 som ved den ende som raker inn mot rommet er forbundet med et håndtak 21 og er styrt av styrelister 22 på beslaget 12. De to motsatte kanter 24 og 25 av uttag-ningen 23 begrenser forskyvningen av sperrestemplet i den ene henholdsvis den annen retning. I den ene endestilling raker sperrestemplet innover sporet 14 og hindrer at tappen 6 svinger opp ut av sporet 14. I den annen endestilling forlater sperrestemplet sporet 14 fritt. Den ende av sperrestemplet som ligger i sporet 14 er utformet mefi en skråflate 26 og den ende av sperrestemplet som ligger i det annet spor 15 er utformet med to skråflater 27 og 28, som danner en vinkel med hverandre.
Den anordning som er beskrevet virker på følgende måte. I lukket stilling hvor vinduet holdes fast ved hjelp av en espag-nolettlås e. 1. som ikke er vist og som på-virker ved hjelp av et håndtak 33 (fig. 14) ligger tappen 6 på bunn av sporet 14 og tappen 7 ligger et stykke opp i sporet 15 slik som vist i fig. 4 og 7. Sperrestemplet 18 raker frem over tappen 6 og hindrer at den svinges opp og ut av sitt lagersted. Skal nå vinduet svinges til luftestilling, som er vist med strekpunkterte linjer i fig.
10 og 15 er det bare nødvendig med håndtaket 33, som som regel er anbragt i det nedre vindusrammestykket for å låse opp vinduet og svinge det en mindre vinkel v, til tappen 7 slår mot bunnen av- sporet 15 og kommer i den stilling som er vist i fig. 10. Åpning av vinduet til en større vinkel hindres nå av sperrestemplet 18. Hvis vinduet skal åpnes en større vinkel, f. eks. svinges cå. 180° til réhgjøringsstiliing for utsiden av ytre vindusglass, trekkes sperrestemplet tilbake til den stilling som er vist strekpunktert i fig. 11 slik at tappen 6 kan svinges fritt opp av sporet 14 mens vinduet dreier seg på tappen 7 som er lagret i bunnen av sporet 15. Tappen 6 svinges nå gjennom åpningen 29 ovenfor den øvre kant av det bueformede parti 16 hvorunder det bueformede parti 16 som følge av avfasingen 9 på tappen 6 kan strekke seg noe høyere enn det ellers ville være mulig, nemlig i den grad som tilsvarer tykkelsen av det avfasede parti radialt på tappen 6. I rengjøringsstillingen av vinduet befinner tappen 6 seg innenfor den kant 16 av karmbeslaget 12 som vender inn mot rommet. Hvis nå vinduet skal svinges tilbake til lukket stilling, vil tappen 7 når vinduet har passert luftestillingen føres oppover i sporet 15 til den stilling som er vist i fig. 4 og 7. Under sin bevegelse oppover vil tappen 7 i samvirke med skråflaten 27 på sperrestemplet 18 forskyve dette til sperrestilling over tappen 6 slik at vinduet automatisk sperres, når det neste gang blir svinget til luftestilling. Det er altså bare å forskyve sperrestemplet 18 med hånden når vinduet skal svinges til en større åpningsvinkel enn den som tilsvarer vinduets luftestilling.
På grunn av avstanden mellom tappene 6 og 7 hviler vinduet forholdsvis stabilt på disse tapper i luftestilling, idet massen av vinduet med vindusrammen er fordelt slik at vinduet søker å innta luftestilling hvis det fra denne stilling skulle svinges e nmindre vinkel i den ene eller annen retning.
Når vinduet er svinget ca. 180° fra lukket stilling, kan vinduet løses fra karmbeslaget 12 ved å løftes slik at tappen 7 forskyves oppover i sporet 15 og kan i likhet med tappen 6, tidligere, føres ut gjennom åpningen 29 ovenfor det bueformede parti 16. Under sin bevegelse oppover kommer tappen 7 i berøring med skrå-tflaten 27 på sperrestemplet og forskyver dette mot sporet 14. Når vinduet derpå igjen skal lagres på karmen, føres først tappen 7 gjennom åpningen 29 ned i sporet 15 til enden av dette. Hvis sperrestemplet 18 herved er skjøvet inn i sporet 15 vil sperrestemplet forskyves derfra ved samvirke mellom tappen 7 og skråflaten
28. Vinduet kan nå dreies om tappen 7 når tappen 6 kan passere gjennom åpningen 29, ned i sporet 14, hvorunder tappen 6 i samvirke med skråflaten 26 forskyver sperrestemplet mot sporet 15. Ved fortsatt
svingning av vinduet fra luftestilling til lukkestilling forskyves sperrestemplet ved at tappen 7 samvirker med skråflaten 27 til sperrestilling over tappen 6. Det frem-går av ovenstående at lageranordningen med sperreanordningen, som begrenser vinduets åpningsvinkel ved luftning i sin konstruksjon er enkel og at sperreanordningen krever en enkel manuell påvirk-ning bare når vinduet skal svinges ut over den vinkel som tilsvarer vinduets lufte-stilling.
I lukkestilling blir det god tetning mellom rammen og karmen ved hjelp av tetningslisten 11 som ligger i et spor 32 i ytterkanten av det tykkere parti 13 av platen 12.
Oppfinnelsen er ikke begrenset til den utførelsesform som er beskrevet i detalj ovenfor. Eksempelvis kan, som vist i fig. 12 og 13 sperrestemplet 18 være påvirket
av en fjær 30, som søker å helle stemplet i sperrestilling for tappen 6. I dette tilfelle har stemplet bare en skråflate nemlig fla-ten 26, og tappen 7 vil ikke forskyve sperrestemplet 18 når den forskyves i sporet 15. Sperringen av vinduet i luftestilling
blir den samme som den som er beskrevet ovenfor. Når vinduet skal svinges ut over den vinkel som tilsvarer luftestillingen, trekkes stemplet ved hjelp av håndtaket 21 mot virkningen av fjæren 30 mot høyre
på tegningen slik at utgangen fra sporet
14 frigjøres. Når tappen 6 igjen skal føres
ned til bunnen av sporet 14 når vinduet svinges tilbake henholdsvis når rammen settes inn i vinduskarmen, vil tappen 6 sammen med skråflaten 26 forrskyve sperrestemplet mot virkningen av fjæren 30, som fører stemplet tilbake til sperrestilling, når tappen har passert stemplet og befinner seg i lagerstilling på bunnen av sporet 14.
Anordningen i henhold til oppfinnelsen kan også endres på andre måter. I pa-tentpåstandene er det for enkelthets skyld angitt at lageranordningen kommer til anvendelse ved pivothengslede vinduer. Imidlertid omfatter oppfinnelsen også lager-anordningens anvendelse ved pivothengslede luker o. 1. Hvis det i visse tilfelle anses hensiktsmessig, kan manøvreringsorganet 21 for sperrestemplet 18 utføres slik at det kan låses eller sperrestemplet kan manøv-reres bare ved hjelp av en løsbar nøkkel. Dette kan eksempelvis være ønskelig på visse pleieanstalter eller skoler. En bremse-anordning kan være anbragt ved beslagene slik at den demper bevegelsen av vinduet når dette svinges fra iuftestiiling tii lukkestilling.
En sperreanordning av den art det sik-tes til her kan være anbragt på karmbe-slagene på den ene eller begge sider av
vinduet.
i

Claims (4)

1. Lageranordning for pivothengslede
vinduer, bestående av. et første beslag festet til to motstående sider av en vindusram-me, og et annet beslag, festet til motsva-rende sider på en vinduskarm, idet vindusrammebeslaget er forsynt med to horison-tale lagertapper som samvirker med tilsvarende lagre i karmbeslaget på sådan måte at vinduet i lukket stilling er lagret bare på den ene tapp og at vinduet etter svingning en viss mindre vinkel til en lufte-stilling er lagret på begge tapper og etter svingning en større vinkel enn den først nevnte er lagret bare på den annen tapp på hver lagringsside av vindusrammen,karakterisert ved at et sperrestempel (18), som kan beveges i karmbeslaget (12) til og fra sperrestilling er innrettet til, i sperrestilling i samvirke med den førstnevnte tapp (6), å hindre åpning av vinduet ut-over dets åpningsvinkel i luftestilling, og at sperrestemplet er anordnet for manuell bevegelse eventuelt ved hjelp av en nøkkel ut av sperrestilling hvorved vinduet kan svinges på den annen tapp (7) en større vinkel enn den som tilsvarer vinduets lufte-stilling.
2. Lageranordning som angitt i påstand 1, karakterisert ved at sperrestemplet (13) er forsynt med en skråflate (26) som samvirker med den ene lagertapp (6) på sådan måte at når vinduet svinges mot lukkestilling fra en åpningsvinkel som er større enn den som tilsvarer luftestillingen vil lagertappen (6) i samvirke med denne skråflate (26) automatisk forskyve sperrestemplet ut av sperrestilling.
3. Lageranordning som angitt i påstand 1 og 2, karakterisert ved at sperrestemplet (18) er forsynt med to andre skråflater (27, 28) som samvirker med den annen lagertapp (7) på sådan måte at når denne tapp (7) føres til og fra sin iager-stilling i karmbeslaget (12) vil den i samvirke med den ene henholdsvis den annen av de to skråflater (27, 28) automatisk forskyve stemplet til sperrestillingen for den første tapp (6).
4. Lageranordning som angitt i påstand l og 2, karakterisert ved at sperrestemplet (18) er påvirket av en fjær (30) og kan forskyves ut av sperrestillingen mot virkningen av denne.
NO169772A 1966-09-26 1967-09-18 NO119756B (no)

Applications Claiming Priority (1)

Application Number Priority Date Filing Date Title
US581768A US3397057A (en) 1966-09-26 1966-09-26 Method for producing flowable metal powders

Publications (1)

Publication Number Publication Date
NO119756B true NO119756B (no) 1970-06-29

Family

ID=24326480

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
NO169772A NO119756B (no) 1966-09-26 1967-09-18

Country Status (13)

Country Link
US (1) US3397057A (no)
AT (1) AT285964B (no)
BE (1) BE704310A (no)
CH (1) CH475053A (no)
DE (1) DE1583742C3 (no)
DO (1) DOP1967001388A (no)
ES (1) ES345430A1 (no)
FI (1) FI46596C (no)
GB (1) GB1158620A (no)
GR (1) GR34468B (no)
NL (1) NL6713041A (no)
NO (1) NO119756B (no)
SE (1) SE323178B (no)

Families Citing this family (16)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US3653883A (en) * 1970-04-01 1972-04-04 Rca Corp Method of fabricating a porous tungsten body for a dispenser cathode
US3663297A (en) * 1970-06-24 1972-05-16 Us Navy Process for the preparation of sintered zinc powder battery electrodes
US3796565A (en) * 1973-03-16 1974-03-12 Sherritt Gordon Mines Ltd Production of porous nickel plates
US3881911A (en) * 1973-11-01 1975-05-06 Gte Sylvania Inc Free flowing, sintered, refractory agglomerates
SE400856C (sv) * 1975-12-08 1982-02-22 Svenska Utvecklings Ab Poros elektrod for en kemoelektrisk cell, forfarande for framstellning av densamma samt kemoelektrisk cell med sadan elektrod
SE439932B (sv) * 1980-11-10 1985-07-08 Skf Steel Eng Ab Forfarande for framstellning av metall ur finkorniga metalloxidmaterial
DE3303680A1 (de) * 1983-02-03 1984-08-09 Siemens AG, 1000 Berlin und 8000 München Verfahren zum granulieren nicht fliessfaehiger metallpulver oder metallpulvermischungen
US5897962A (en) * 1993-07-16 1999-04-27 Osram Sylvania Inc. Method of making flowable tungsten/copper composite powder
US6576038B1 (en) 1998-05-22 2003-06-10 Cabot Corporation Method to agglomerate metal particles and metal particles having improved properties
US6224990B1 (en) * 1999-09-23 2001-05-01 Kemet Electronics Corporation Binder systems for powder metallurgy compacts
US7413703B2 (en) * 2003-01-17 2008-08-19 Eveready Battery Company, Inc. Methods for producing agglomerates of metal powders and articles incorporating the agglomerates
EP1660259A1 (en) * 2003-09-03 2006-05-31 Apex Advanced Technologies, LLC Composition for powder metallurgy
EP2496346A1 (de) * 2009-11-06 2012-09-12 Basf Se Eisen- und kupferhaltiger heterogenkatalysator und verfahren zur herstellung von olefinen durch umsetzung von kohlenmonoxid mit wasserstoff
WO2011054734A1 (de) * 2009-11-06 2011-05-12 Basf Se Eisen- und manganhaltiger heterogenkatalysator und verfahren zur herstellung von olefinen durch umsetzung von kohlenmonoxid mit wasserstoff
US10144061B2 (en) 2014-12-30 2018-12-04 Delavan Inc. Particulates for additive manufacturing techniques
US10315249B2 (en) * 2016-07-29 2019-06-11 United Technologies Corporation Abradable material feedstock and methods and apparatus for manufacture

Family Cites Families (8)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US2179960A (en) * 1931-11-28 1939-11-14 Schwarzkopf Paul Agglomerated material in particular for electrical purposes and shaped bodies made therefrom
US2857270A (en) * 1950-12-27 1958-10-21 Hoganas Billesholms Ab Method for the production of metal powder for powder metallurgical purposes
GB689349A (en) * 1951-02-09 1953-03-25 Hoeganaes Ab Improved method of producing metal powder for powder metallurgical purposes
GB727807A (en) * 1951-05-11 1955-04-06 Basf Ag Improvements in the production of porous electrodes for accumulators
US2853767A (en) * 1955-03-23 1958-09-30 Mallory & Co Inc P R Method of making high density ferrous alloy powder compacts and products thereof
GB818191A (en) * 1956-11-30 1959-08-12 Atomic Energy Authority Uk Improvements in or relating to the treatment of metals in powder form
US3001871A (en) * 1957-05-03 1961-09-26 Commissariat Energie Atomique Manufacture of microporous metallic tubes consisting mainly of nickel
DE1280512B (de) * 1958-09-19 1968-10-17 Siemens Ag Verfahren zum Herstellen von gepressten und gesinterten Werkstuecken aus nicht fliessendem Metallpulver oder Metallpulvergemisch

Also Published As

Publication number Publication date
SE323178B (no) 1970-04-27
US3397057A (en) 1968-08-13
GR34468B (el) 1968-05-14
DE1583742A1 (de) 1970-09-24
DE1583742C3 (de) 1975-04-17
BE704310A (no) 1968-03-26
CH475053A (fr) 1969-07-15
FI46596B (no) 1973-01-31
ES345430A1 (es) 1968-11-01
DOP1967001388A (es) 1972-07-26
NL6713041A (no) 1968-03-27
FI46596C (fi) 1973-05-08
AT285964B (de) 1970-11-25
DE1583742B2 (de) 1974-08-22
GB1158620A (en) 1969-07-16

Similar Documents

Publication Publication Date Title
NO119756B (no)
NO121247B (no)
US2926399A (en) Hingeless casement window
US4393789A (en) High security transaction drawer
US2379120A (en) Door construction
NO153538B (no) Anordning for utlevering av penger fra et kassahvelv.
NO124021B (no)
US1853595A (en) Door holding device
NL7609613A (nl) Draaikantelvenster.
US2735521A (en) armerding
US2623767A (en) Control device for locking, closing, and ventilating means in windows and doors
US1810186A (en) Doorstop
US2024010A (en) Food container
US2012386A (en) Sliding window
US1541148A (en) Sash operator and fastener
NO120291B (no)
US2234776A (en) Locking and tightening device
NO136055B (no)
US2190149A (en) Sliding door
US2095858A (en) Ventilating device for storm windows
US1928804A (en) Storm sash ventilator
US2703427A (en) Doorstop
US130622A (en) Improvement in sash-holders
US2877842A (en) Window operator
NO135758B (no)