NL9101388A - Mestverwerkingssysteem. - Google Patents

Mestverwerkingssysteem. Download PDF

Info

Publication number
NL9101388A
NL9101388A NL9101388A NL9101388A NL9101388A NL 9101388 A NL9101388 A NL 9101388A NL 9101388 A NL9101388 A NL 9101388A NL 9101388 A NL9101388 A NL 9101388A NL 9101388 A NL9101388 A NL 9101388A
Authority
NL
Netherlands
Prior art keywords
manure
processing system
gutter
sliding device
manure processing
Prior art date
Application number
NL9101388A
Other languages
English (en)
Original Assignee
Robertus Maria Claesen
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Robertus Maria Claesen filed Critical Robertus Maria Claesen
Priority to NL9101388A priority Critical patent/NL9101388A/nl
Publication of NL9101388A publication Critical patent/NL9101388A/nl

Links

Classifications

    • AHUMAN NECESSITIES
    • A01AGRICULTURE; FORESTRY; ANIMAL HUSBANDRY; HUNTING; TRAPPING; FISHING
    • A01KANIMAL HUSBANDRY; AVICULTURE; APICULTURE; PISCICULTURE; FISHING; REARING OR BREEDING ANIMALS, NOT OTHERWISE PROVIDED FOR; NEW BREEDS OF ANIMALS
    • A01K1/00Housing animals; Equipment therefor
    • A01K1/01Removal of dung or urine, e.g. from stables
    • A01K1/0103Removal of dung or urine, e.g. from stables of liquid manure

Landscapes

  • Life Sciences & Earth Sciences (AREA)
  • Environmental Sciences (AREA)
  • Zoology (AREA)
  • Animal Husbandry (AREA)
  • Biodiversity & Conservation Biology (AREA)
  • Housing For Livestock And Birds (AREA)
  • Treatment Of Sludge (AREA)

Description

Titel: Mestverwerkingssysteem.
Beschrijving
De uitvinding heeft betrekking op een mestverwerkingssysteem omvattende opvangmiddelen, transportmiddelen en opslagtanks, waarbij door de dieren voortgebrachte mestbestanddelen in de opvangmiddelen worden gedeponeerd, en welke vervolgens via de transportmiddelen naar de opslagtank worden geleid.
Dergelijke systemen zijn van algemene bekendheid. Bij de huidige intensieve veehouderij zijn de nadelige effecten van het over het land uitrijden van de mest in de vorm van onder meer stankoverlast, tengevolge van de overmatige ammoniakuitstoot, overbemesting, grond- en grondwatervervuiling algemeen bekend. In toenemende mate tracht de overheid door het uitvaardigen van gaandeweg strenger wordende regels, de nadelige effecten voor mens en milieu in met name de concentratiegebieden van de intensieve veehouderij te verminderen.
Teneinde locaal de nadelige effecten voor mens en milieu enigszins weg te nemen wordt de inhoud van de opslagtanks naar tankauto's getransporteerd, welke de inhoud veelal in aanzienlijke hoeveelheden naar die delen van het land vervoeren waar er nog behoefte aan bestaat. Een en ander leidt echter tot een in principe eveneens ongewenst transport met bijbehorende kosten, die, opnieuw gegeven het huidige overheidsbeleid, eveneens de neiging hebben sterk toe te kennen.
De onderhavige uitvinding stelt zich ten doel om met eenvoudige middelen en tegen beperkte investeringskosten voor in het bijzonder de bestaande veehouderij bedrijven een mestverwerkingssysteem te verschaffen, waarin niet alleen de uitstoot van hinderlijke gassen is verminderd, maar dat tevens de efficiency van het transport van de mest naar de niet-concentratie gebieden verhoogt.
Daartoe bezit het mestverwerkingssysteem overeenkomstig de uitvinding, het kenmerk dat, de opvangmiddelen tenminste één hellend vlak omvatten, dat de transportmiddelen een goot omvatten, waarbij het hellend vlak afloopt in de richting van de goot, die uitmondt in een eerste opslagtank voor de opvang van dunne fractie in de mest, en dat het mestverwerkingssysteem een over het hellend vlak beweegbare schuifinrichting bevat, die de op het hellend vlak gedeponeerde in hoofdzaak dikke fractie in de mest naar een tweede opslagtank beweegt.
Het voordeel van het mestverwerkingssysteem overeenkomstig de uitvinding is, dat direct na het door de dieren op het hellend vlak deponeren een scheiding teweeg wordt gebracht tussend de dunne fractie en de dikke fractie in de mest. Daar zich in de dikke fractie de bacteriën bevinden, die de ureum en de verdere omzettingsbestanddelen in de dunne fractie chemisch zouden kunnen gaan aanpakken en omzetten, indien geen scheiding tussen de fracties tot stand zou zijn gebracht, heeft het in een zeer vroeg stadium na deponering scheiden van de fracties tot gevolg dat het beginnen en de mogelijkheid voor het zich voortzetten van het chemische omzettingsproces sterk worden onderdrukt. Daar bij het chemische omzettingsproces nu juist zoveel voor mens en milieu onvriendelijke gassen, zoals ammoniak ontstaan, is de hinderlijke gasuitstoot door de vroegtijdige scheiding van de fracties op eenvoudige wijze en sterk beperkt.
Het transport van de mest naar gebieden buiten de concentratiegebieden van de intensieve veehouderij, kan door de gescheiden opvang, inzameling en opslag van de fracties zodanig plaatsvinden, dat met name de dikke fractie naar elders kan worden overgebracht. Omdat de dikke fractie naar verhouding weinig water bevat, wordt dus ook slechts weinig water getransporteerd, waarmede een efficiënt transport van de gewenst substantie wordt bereikt.
Het verdere voordeel van het mestverwerkingssysteem overeenkomstig de uitvinding is, dat het op eenvoudige wijze in bestaande stallen, onder de ligplaats van de dieren en juist boven de bestaande mestputten kan worden ingebouwd, hetgeen zijn oorzaak vindt in de zeer beperkte noodzakelijke inbouwhoogte van het mestverwerkingssysteem, waardoor slechts minimale bouwtechnische aanpassingen op met name de bestaande veestallen noodzakelijk zijn. Derhalve kan volstaan worden met, voor de nieuwe, doch in het bijzonder voor de bestaande bouw, lage investeringskosten, waarbij met behoud van de bestaande opslagtanks echter toch wordt voldaan aan de jongste door overheid gestelde milieueisen. De capaciteit van de reeds aanwezige opslagtanks wordt optimaal benut, zodat veelal de bouw van een mestsilo achterwege kan blijven.
Een uitvoeringsvorm van het verwerkingssysteem overeenkomstig de uitvinding bezit het kenmerk dat het hellend vlak aan weerszijden van de goot is gelegen, en de schuifinrichting zich over beide hellende vlakgedeelten uitstrekt.
Het voordeel van deze uitvoeringsvorm is, dat een en dezelfde schuifinrichting de beide hellend vlakgedeelten op effectieve wijze schoonschuift.
Een verdere uitvoeringsvorm van het mestverwerkingssysteem overeenkomstig de uitvinding, bezit het kenmerk dat de toegang tot de tweede opslagtank aan de kopse einden van het hellend vlak is aangebracht en het mestverwerkingssysteem een in rust de betreffende toegang afsluitende klep bezit.
Het voordeel hiervan is, dat bij een regelmatig heen en weer bewegen van de schuifinrichting de dikke fractie regelmatig in de richting van de betreffende toegangen wordt bewogen en de betreffende fractie vervolgens separaat de tweede opslagtank vult.
Bij voorkeur bezit een volgende uitvoeringsvorm van het mestverwerkingssysteem overeenkomstig de uitvinding het kenmerk, dat de schuifinrichting zich in de richting van de goot zodanig verbreedt, dat op zekere afstand van de goot op het hellend vlak gedeponeerde dikke fractie tijdens een verschuiven van de schuifinrichting zich over het hellend vlak verplaatst in een richting die nagenoeg parallel is aan de goot.
Een compacte uitvoeringsvorm van het mestverwerkingssysteem overeenkomstig de uitvinding, bezit het kenmerk dat aan de schuifinrichting een motor is aangebracht waarmede tandwielmiddelen worden aangedreven, en dat het mestverwerkingssysteem een tandradbaan bezit, waarover de tandwielmiddelen beweegbaar zijn.
Bij voorkeur wordt een goede geleiding van de beweging van de schuifinrichting mogelijk gemaakt en wordt het scheeftrekken van de schuifinrichting voorkomen, door de schuifinrichting en het hellend vlak en/of de goot van passende leimiddelen te voorzien.
Het mestverwerkingssysteem overeenkomstig de uitvinding is bij voorkeur uit koppelbare elementen op te bouwen, zodat zowel in lengterichting als parallel aan elkaar grotere en eventueel simultaan te bedrijven en ook voor de grotere intensieve veehouderijen geschikte systemen ontstaan.
De uitvinding zal nader worden toegelicht aan de hand van de bijgaande tekening, welke een in hoofdlijnen getoonde voorkeursuitvoeringsvorm toont van het mestverwerkingssysteem overeenkomstig de uitvinding.
De betreffende figuur toont een gedeelte van het interieur van een veestal. De figuur toont in het algemeen aan beide zijden van een voorgang 1 aangebrachte dierenverblijven, welke in de getoonde uitvoering bestaan uit een ligplaats 2, waarin een mestverwerkingssysteem 3 is aangebracht.
Het mestverwerkingssysteem 3 omvat schakelbare/samenbouwbare elementen 4, die in de getoonde uitvoeringsvorm zijn opgebouwd uit aan weerszijden van een goot 5, aangebrachte hellende vlakken 6. De hellende vlakken 6, die aflopen in de richting van de goot 5, zijn voorzien van een glad oppervlak, waarop een gedeponeerde nagenoeg vaste substantie in de vorm van dikke fractie van mest blijft liggen, doch waarbij de dunne fractie in de mest door inwerking van de zwaartekracht in de richting van de goot 5 beweegt. De goot 5 is gekoppeld met een niet weergegeven eerste opslagtank ten behoeve van de opslag van de dunne fractie van de mest.
De mest wordt voortgebracht door in de figuur niet weergegeven dieren, die rondlopen op de elementen 4 afsluitende gedeeltelijk getoonde roosters 7.
Het mestverwerkingssysteem 3, bezit een schuifinrichting 8, welke over het oppervlak van het hellend vlak 6 heen en weer in een richting aangegeven d.m.v. de pijlen, beweegbaar is. Bij het over het oppervlak schuiven van de schuifinrichting 8, wordt de hierop gedeponeerde vaste fractie verschoven in de richting van het kopse einde 9. Ter plaatse bevindt zich een klep 10, welke, indien de schuifinrichting 8 het kopse einde 9 heeft bereikt, hierdoor opent. In de getekende rustpositie zal de klep 10 de getekende positie innemen. Onder de klep 10 bevindt zich een niet weergegeven tweede opslagtank, waarin de dikke fractie zich verzameld. Aldus vindt direct naar deponering van de betreffende fracties op het hellend vlak 6 een gescheiden inzamelen en opslaan van de gescheiden fracties in de betreffende opslagtanks plaats. Indien gewenst kan bijvoorbeeld aan het rooster 7 een niet getoonde V-vormige bedekking boven de goot 5 worden aangebracht, teneinde te voorkomen dat eventueel dikke fractie door de dieren direct in de goot 5 wordt gedeponeerd en aldus een ongewenste vermenging van de betreffende fracties zou optreden. In de getoonde uitvoeringsvorm verbreedt de schuifinrichting 8 zich vanaf de einden 11 en 12 in de richting van de goot 5 zodanig, dat op het hellend vlak 6 gedeponeerde dikke fractie door het verschuiven van de schuifinrichting 8 nagenoeg parallel aan de goot 5 wordt bewogen en de betreffende dikke fractie dus niet in de goot 5 zal geraken, doch bij het door de schuifinrichting 8 bereiken van het kopse einde 9 in de tweede opslagtank zal verdwijnen.
Het bereiken van een heen en weer gaande beweging van de schuifinrichting 8, kan op elke gewenste wijze plaatsvinden. Te denken valt daarbij aan een niet getoonde aandrijving d.m.v. kabel en katrolmiddelen, die in het systeem 3 zijn aan te brengen. De voorkeur verdient echter een systeem, dat minder zichtbare bewegende delen omvat en dat zo min mogelijk storingsgevoelig is in de betreffende omgeving in dé veestal.
In de getoonde uitvoeringsvorm is een niet getoonde motor in de schuifinrichting 8 aangebracht, welke eveneens niet getoonde tandwielmiddelen in beweging kan zetten. Op de elementen 4 is een tandradbaan 13 aan te brengen, welke in de getoonde uitvoeringsvorm in de goot 5 is aangebracht. De tandwielmiddelen maken mechanisch contact met de tandradbaan 13, waardoor de mogelijkheid ontstaat om de schuifinrichting 8 op degelijke en doeltreffende wijze door het systeem 3 heen en weer te bewegen. De uitvoering met de tandradbaan 13 waarborgt een goede krachtoverbrenging en deze uitvoering zal zelfs in geval de tandradbaan 13 vervuild raakt nog op correcte wijze kunnen functioneren.
Teneinde bij het voortbewegen een scheeftrekken van de schuifinrichting 8 te voorkomen zijn in de einden 11 en 12 schematisch weergegeven leimiddelen 14 aangebracht. De leimiddelen omvatten bijvoorbeeld rollers, welke in een terplaatse passend aangebrachte groef beweegbaar zijn.
Desgewenst kunnen de rollers van metaal zijn en kan een gedeelte van de leimiddelen electrisch zijn uitgevoerd, teneinde op deze wijze de electrische verbinding te verschaffen voor een onder omstandigheden met laagspanning te voeden electrische motor in de schuifinrichting 8. Vanzelfsprekend zullen aan de kopse einden 9 eindschakelaars zijn aangebracht, teneinde bij het bereiken van de kopse einden de beweging van de schuifinrichting 8 te doen stoppen.
Vervaardigingstechnisch is het van voordeel om de elementen 4 d.m.v. gieten van een passend materiaal te vervaardigen.

Claims (10)

1. Méstverwerkingsysteem, omvattende opvangmiddelen, transportmiddelen en opslagtanks, waarbij door dieren voortgebrachte mestbestanddelen in de opvangmiddelen worden gedeponeerd en welke vervolgens via de transportmiddelen naar de opslagtanks worden geleid, met het kenmerk dat de opvangmiddelen tenminste één hellend vlak omvatten, dat de transportmiddelen een goot omvatten, waarbij het hellend vlak afloopt in de richting van de goot, die uitmondt in een eerste opslagtank voor de opvang van dunnen fractie in de mest, en dat het mestverwerkingssysteem een over het hellend vlak beweegbare schuifinrichting bevat, die de op het hellend vlak gedeponeerde in hoofdzaak dikke fractie in de mest naar een tweede opslagtank beweegt.
2. Mestverwerkingssysteem volgens conclusie 1, met het kenmerk dat het hellend vlak aan weerszijden van de goot is gelegen, en de schuifinrichting zich over beide hellende vlakgedeelten uitstrekt.
3. Mestverwerkingssysteem volgens conclusie 1 of 2, met het kenmerk, dat de toegang tot de tweede opslagtank zich aan de kopse einden van het hellend vlak bevindt en het mestverwerkingssysteem een in rust de betreffende toegang afsluitende klep bezit.
4. Mestverwerkingssysteem volgens een van de conclusies 1-3, met het kenmerk dat de schuifinrichting zich in de richting van de goot zodanig verbreedt, dat op zekere afstand van de goot op het hellend vlak gedeponeerde dikke fractie tijdens een verschuiven van de schuifinrichting zich over het hellend vlak verplaatst in een richting die nagenoeg parallel is aan de goot.
5. Mestverwerkingsysteem volgens een van de conclusies 1-4, met het kenmerk dat het mestverwerkingssysteem ter plaatse van de kopse einden van het hellend vlak aan gebrachte aandrijfmiddelen omvat, alsmede kabel/katrolmiddelen omvat, en dat de kabelmiddelen aan weerszijden van de schuifinrichting zijn bevestigd.
6. Mestverwerkingssysteem volgens een van de conclusies 1-4, met het kenmerk dat aan de schuifinrichting een motor is aangebracht waarmede tandwielmiddelen worden aangedreven, en dat het mestverwerkingssysteem een tandradbaan bezit, waarover de tandwielmiddelen beweegbaar zijn.
7. Mestverwerkingssysteem volgens conclusie 5 of 6, met het kenmerk dat de schuifinrichting en het hellend vlak en/of de goot van leimiddelen zijn voorzien.
8. Elementen voor toepassing in het mestverwerkingssysteem volgens een van de voorgaande conclusies, met het kenmerk dat de elementen tenminste een hellend vlak en een goot omvatten, en dat de elementen tot grotere eenheden koppelbaar zijn.
9. Element volgens conclusie 8, met het kenmerk dat het uit kunststof is vervaardigd.
10. Mestverwerkingsysteem, omvattende opvangmiddelen, transportmiddelen en opslagtanks, waarbij door dieren voortgebrachte mestbestanddelen in de opvangmiddelen worden gedeponeerd en welke vervolgens via de transportmiddelen naar de opslagtanks worden geleid, met het kenmerk dat de transportmiddelen tenminste één hellend vlak omvatten boven de bestaande opslagtank, dat de opslagtank aan de bovenzijde afsluit of nagenoeg afsluit, dat het lager gelegen deel van het hellend vlak uitmondt in een opslagtank voor de dunne fraktie van de mest en dat het hoger gelegen deel uitmondt in een opslagtank voor de dikke fraktie van de mest.
NL9101388A 1991-08-15 1991-08-15 Mestverwerkingssysteem. NL9101388A (nl)

Priority Applications (1)

Application Number Priority Date Filing Date Title
NL9101388A NL9101388A (nl) 1991-08-15 1991-08-15 Mestverwerkingssysteem.

Applications Claiming Priority (2)

Application Number Priority Date Filing Date Title
NL9101388 1991-08-15
NL9101388A NL9101388A (nl) 1991-08-15 1991-08-15 Mestverwerkingssysteem.

Publications (1)

Publication Number Publication Date
NL9101388A true NL9101388A (nl) 1993-03-01

Family

ID=19859614

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
NL9101388A NL9101388A (nl) 1991-08-15 1991-08-15 Mestverwerkingssysteem.

Country Status (1)

Country Link
NL (1) NL9101388A (nl)

Cited By (11)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
EP0609581A1 (en) 1993-02-02 1994-08-10 Johannes Martinus Willibrordus Weelink Grid floor for a cattle stable
WO1996022017A1 (en) * 1995-01-18 1996-07-25 Wolters Wx B.V. Device for covering a dung collection area
WO1996023404A1 (en) * 1995-02-06 1996-08-08 Wientjes B Arrangement for reducing the ammonia emission in a pigsty
WO2000015027A1 (de) * 1998-09-16 2000-03-23 Roland Terwort Verfahren zur entsorgung von exkrementen von in einem stall gehaltenen tieren und einrichtung zur durchführung des verfahrens
EP1048205A3 (de) * 1999-04-28 2001-04-25 Alfons Greten Stallbodeneinrichtung
FR2839418A1 (fr) * 2002-05-13 2003-11-14 Gaec Prolap Installation pour elevage cunicole et racleur et fosse pour une telle installation
FR2991847A1 (fr) * 2012-06-13 2013-12-20 I Tek Trappe de ventilation oscillante autour d'un axe d'oscillation pour une fosse d'un batiment d'elevage
NL2009106C2 (nl) * 2012-07-02 2014-01-06 Golstein Consultancy Vloersysteem.
EP3707996A1 (en) * 2019-03-15 2020-09-16 G. van Beek & Zn. Kalverstalinrichting B.V. Stable comprising a ventilation system and a waste removal system
WO2020187804A1 (en) * 2019-03-15 2020-09-24 G. Van Beek & Zn. Kalverstalinrichting B.V. Stable comprising a ventilation system and a waste removal system
NL2038045A (nl) 2020-05-20 2024-07-26 Ijzeren Hein B V Zelfreinigende vloer voor een stal

Citations (2)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
FR1393478A (fr) * 1964-02-11 1965-03-26 Perfectionnements apportés aux porcheries et installations similaires
NL9000628A (nl) * 1989-03-17 1990-10-16 Brouwers Bv L S Veestal.

Patent Citations (2)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
FR1393478A (fr) * 1964-02-11 1965-03-26 Perfectionnements apportés aux porcheries et installations similaires
NL9000628A (nl) * 1989-03-17 1990-10-16 Brouwers Bv L S Veestal.

Cited By (13)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
EP0609581A1 (en) 1993-02-02 1994-08-10 Johannes Martinus Willibrordus Weelink Grid floor for a cattle stable
WO1996022017A1 (en) * 1995-01-18 1996-07-25 Wolters Wx B.V. Device for covering a dung collection area
WO1996023404A1 (en) * 1995-02-06 1996-08-08 Wientjes B Arrangement for reducing the ammonia emission in a pigsty
NL9500209A (nl) * 1995-02-06 1996-09-02 Bernardus Gerardus Jozevus Mar Inrichting voor het verlagen van de ammoniakuitstoot, in een varkensstal.
US6698383B1 (en) 1998-09-16 2004-03-02 Christoph Wettendorf Method for disposal of excrements of animals kept in a stable and device for implementing said method
WO2000015027A1 (de) * 1998-09-16 2000-03-23 Roland Terwort Verfahren zur entsorgung von exkrementen von in einem stall gehaltenen tieren und einrichtung zur durchführung des verfahrens
EP1048205A3 (de) * 1999-04-28 2001-04-25 Alfons Greten Stallbodeneinrichtung
FR2839418A1 (fr) * 2002-05-13 2003-11-14 Gaec Prolap Installation pour elevage cunicole et racleur et fosse pour une telle installation
FR2991847A1 (fr) * 2012-06-13 2013-12-20 I Tek Trappe de ventilation oscillante autour d'un axe d'oscillation pour une fosse d'un batiment d'elevage
NL2009106C2 (nl) * 2012-07-02 2014-01-06 Golstein Consultancy Vloersysteem.
EP3707996A1 (en) * 2019-03-15 2020-09-16 G. van Beek & Zn. Kalverstalinrichting B.V. Stable comprising a ventilation system and a waste removal system
WO2020187804A1 (en) * 2019-03-15 2020-09-24 G. Van Beek & Zn. Kalverstalinrichting B.V. Stable comprising a ventilation system and a waste removal system
NL2038045A (nl) 2020-05-20 2024-07-26 Ijzeren Hein B V Zelfreinigende vloer voor een stal

Similar Documents

Publication Publication Date Title
NL9101388A (nl) Mestverwerkingssysteem.
CN111361880B (zh) 一种生活垃圾智能回收装置
DE69418463T2 (de) Selbst-reinigende tiertoilette
US5226388A (en) Automated cat litter disposal system
DE3537546A1 (de) Mehrkammer-abfallsammelfahrzeug
US4054520A (en) Scum removal system for a sewage settling tank
DE4313143A1 (de) Vorrichtung zum Umladen und Entwässern von Kehricht aus Kehrmaschinen und Müll aus Müllsammelfahrzeugen auf Müllumschlagplätzen
EP0080653B1 (de) Verfahren zum Entfernen von Erdöl oder Erdölfraktionen von Wasseroberflächen und eine Vorrichtung zur Durchführung dieses Verfahrens
DE9107138U1 (de) Abfallsammelvorrichtung mit Geruchsverschluß mit einem Auszug zur Aufnahme eines Abfalleimers mit Deckel
KR100422406B1 (ko) 해저 폐기물 수거장치
KR100842176B1 (ko) 차량용 쓰레기 적재함
DE3020744A1 (de) Abdeckung fuer grossbehaelter und becken
NL9000628A (nl) Veestal.
DE3720442A1 (de) Muellsammelfahrzeug
CN112660663A (zh) 一种基于无人驾驶的智能抓取分类压缩处理平台及其路径规划方法
DE69002843D1 (de) Sammeleinrichtung für in Körben gelagerten Müll.
DE102009050657B4 (de) Vorrichtung zu Aufnahme, Transport und Entsorgung von Exkrementen (Kot)
DE4224641C2 (de) Anlage zum Entsorgen von Abwasser, das bei der Tierhaltung anfällt, und Verfahren zum Betrieb der Anlage
DE4233046A1 (de) Einrichtung zur Abfallverwertung von metall- bzw. metalldampfhaltigen Gegenständen
KR200246595Y1 (ko) 해저 폐기물 수거장치
CN220048472U (zh) 一种低异味无接触式垃圾处理设备
EP0673663B1 (de) Abscheideanlage
CN114291459A (zh) 一种抑制垃圾转运扬尘的电动三轮环卫车
CN211520558U (zh) 一种公园里可进行自动分类的垃圾箱
EP0281548B1 (de) Förderanlage für Stallmist

Legal Events

Date Code Title Description
BB A search report has been drawn up
BV The patent application has lapsed