NL8900975A - Transportinrichting. - Google Patents

Transportinrichting. Download PDF

Info

Publication number
NL8900975A
NL8900975A NL8900975A NL8900975A NL8900975A NL 8900975 A NL8900975 A NL 8900975A NL 8900975 A NL8900975 A NL 8900975A NL 8900975 A NL8900975 A NL 8900975A NL 8900975 A NL8900975 A NL 8900975A
Authority
NL
Netherlands
Prior art keywords
carrier
motor
energy
driving
driven
Prior art date
Application number
NL8900975A
Other languages
English (en)
Original Assignee
Rapistan Van Der Lande Bv
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Rapistan Van Der Lande Bv filed Critical Rapistan Van Der Lande Bv
Priority to NL8900975A priority Critical patent/NL8900975A/nl
Priority to AT90200922T priority patent/ATE73412T1/de
Priority to EP90200922A priority patent/EP0393773B1/en
Priority to DE9090200922T priority patent/DE69000030D1/de
Publication of NL8900975A publication Critical patent/NL8900975A/nl

Links

Classifications

    • BPERFORMING OPERATIONS; TRANSPORTING
    • B65CONVEYING; PACKING; STORING; HANDLING THIN OR FILAMENTARY MATERIAL
    • B65GTRANSPORT OR STORAGE DEVICES, e.g. CONVEYORS FOR LOADING OR TIPPING, SHOP CONVEYOR SYSTEMS OR PNEUMATIC TUBE CONVEYORS
    • B65G17/00Conveyors having an endless traction element, e.g. a chain, transmitting movement to a continuous or substantially-continuous load-carrying surface or to a series of individual load-carriers; Endless-chain conveyors in which the chains form the load-carrying surface
    • B65G17/30Details; Auxiliary devices
    • B65G17/32Individual load-carriers
    • B65G17/34Individual load-carriers having flat surfaces, e.g. platforms, grids, forks
    • B65G17/345Individual load-carriers having flat surfaces, e.g. platforms, grids, forks the surfaces being equipped with a conveyor
    • BPERFORMING OPERATIONS; TRANSPORTING
    • B65CONVEYING; PACKING; STORING; HANDLING THIN OR FILAMENTARY MATERIAL
    • B65GTRANSPORT OR STORAGE DEVICES, e.g. CONVEYORS FOR LOADING OR TIPPING, SHOP CONVEYOR SYSTEMS OR PNEUMATIC TUBE CONVEYORS
    • B65G2201/00Indexing codes relating to handling devices, e.g. conveyors, characterised by the type of product or load being conveyed or handled
    • B65G2201/02Articles
    • BPERFORMING OPERATIONS; TRANSPORTING
    • B65CONVEYING; PACKING; STORING; HANDLING THIN OR FILAMENTARY MATERIAL
    • B65GTRANSPORT OR STORAGE DEVICES, e.g. CONVEYORS FOR LOADING OR TIPPING, SHOP CONVEYOR SYSTEMS OR PNEUMATIC TUBE CONVEYORS
    • B65G2207/00Indexing codes relating to constructional details, configuration and additional features of a handling device, e.g. Conveyors
    • B65G2207/18Crossing conveyors

Landscapes

  • Engineering & Computer Science (AREA)
  • Mechanical Engineering (AREA)
  • Chain Conveyers (AREA)
  • Advancing Webs (AREA)
  • Pharmaceuticals Containing Other Organic And Inorganic Compounds (AREA)
  • Materials For Medical Uses (AREA)

Description

Korte Aanduiding: Transportinrichting.
De uitvinding heeft betrekking op een transportinrichting voorzien van een gestel,van een door het gestel ondersteund eindloos en in zijn lengterichting aan te drijven meeneemorgaan en van een aantal met dit meeneemorgaan gekoppelde dragers,die ieder geschikt zijn voor het opnemen van een of meerdere voorwerpen en die ieder zijn voorzien van een verplaatsingsorgaan ,dat aan te drijven is met behulp van een op de drager aangebrachte motor met behulp waarvan een zich op een drager bevindend voorwerp dwars op de lengterichting van het meeneemorgaan verplaatsbaar is.
Bij gebruikmaking van een dergelijke transportinrichting worden bij een of meerdere stations te transporteren voorwerpen op de dragers geplaatst,terwijl in een of meer andere stations de verplaatsingsorga-nen van de dragers in werking worden gesteld om de getransporteerde voorwerpen op een andere transportinrichting of in een voorraadbak of dergelijke af te geven.
Bij de bekende transportinrichtingen wordt in het algemeen gebruik gemaakt van een electromotor,waaraan stroom wordt toegevoerd met behulp van zich evenwijdig aan de lengterichting van het eindloze meeneemorgaan uitstrekkende stroom voerende railsen langs deze railsbe-wegende schuifcontacten of dergelijke. Dit leidt tot een gecompliceerde construct ie,waarbij grote zorg moet worden besteed aan de geïsoleerde opstelling van de stroomrails om te voorkomen,dat de inrichting zelf onder stroom komt en /of dat bedienend personeel of dergelijke tijdens bedrijf met de stroomrails in aanraking kan komen. Daarnaast is in de praktijk gebleken,dat de schuifcontacten sterk aan slijtage onderhevig zijn,zodat een dergelijke bekende inrichting veel onderhoud en reparatie vereist,hetgeen niet alleen de onderhoudskosten hoog maakt, maar tevens een regelmatig buiten bedrijf stellen van de transportinrichting met alle daaraan verbonden nadelen met zich meebrengt.
Met de uitvinding wordt beoogd een transportinrichting van bovengenoemde soort te verkrijgen,bij de toepassing waarvan bovengenoemde nadelen kunnen worden vermeden.
Volgens de uitvinding kan dit worden bereikt doordat iedere drager is voorzien van een energie voor de aandrijving van de motor opwekkend orgaan,waarbij de aandrijving van het energie opwekkende orgaan wordt bewerkstelligd door de relatieve beweging tussen de drager en het gestel tijdens de aandrijving van het meeneemorgaan.
Indien voor de aandrijving van het verplaatsingsorgaan een electromotor wordt gebruikt kan het energie opwekorgaan worden gevormd door een stroomgenerator. Indien anderzijds bijvoorbeeld als motor een hydraulische motor wordt gebruikt kan als energie opwekorgaan een hydraulische pomp worden toegepast.
De uitvinding zal hieronder nader worden uiteengezet aan de hand van een in bijgaande figuren schematisch weergegeven uitvoeringsvoor-beeld van een mogelijke constructie van een inrichting volgens de uitvinding.
Figuur 1 toont schematisch een dwarsdoorsnede over een inrichting volgens de uitvinding.
Figuur 2 toont een zijaanzicht op een deel van het eindloze meeneemorgaan en een daarmee gekoppelde drager van de in figuur 1 weergegeven transportinrichting.
Figuur 3 toont in perspectief een deel van het eindloze meeneemorgaan en daarmede gekoppelde dragers.
De in de figuren weergegeven uitvoeringsvorm van de transportinrichting volgens de uitvinding omvat een aantal op afstand van elkaar opgestelde bokken 1,welke een door een tweetal profielbalken 2 en 3 gevormde geleidingrail ondersteunendeIke geleidingraiL op op zich bekende wijze een gesloten lus zal vormen. Zoals verder uit figuur 1 en 3 blijkt worden de profielbalken althans in hoofdzaak gevormd door verticaal staande lijven 4 resp.5 en een geheel met deze lijven vormende en zich loodrecht op de lijven uitstrekkende stripvormige ruggen 6 resp.7, welke zich vanaf de Lijven 4 resp.S in een naar elkaar toegekeerde richting uitstrekken.
Verder omvat de inrichting een eindloos meeneemorgaan 8 dat is voorzien van een aantal op afstand van elkaar gelegen schakeldelen 9.
Aan de uiteinden van deze schakeldelen zijn met behulp van zich loodrecht op de lengterichting van de schakeldelen en gezien in fig.2 verticaal verlopende assen 10 verdere schakeldelen 11 gekoppeld zodanig dat de schakeldelen 9 en 11 om de hartlijnen van de assen 10 ten opzichte van elkaar kunnen verzwenken.
Twee schakeldelen 11, die aan de naar elkaar toegekeerde einden van opvolgende schakeldelen 9 in het meeneemorgaan 8 zijn gekoppeld,zijn onderling verbonden met behulp van schalmen 12,die scharnierend met de desbetreffende schakeldelen 11 zijn gekoppeld met behulp van zich loodrecht op de assen 10 uitstrekkende pennen of assen 13. Zoals verder uit figuur 2 blijkt zijn aan de schakeldelen 9 om zich evenwijdig aan de pennen 13 uitstrekkende assen 14 draaibare rollen 15 gekoppeld. Verder zijn om de assen 10 nabij de onder- resp.boveneinden van de assen 10 opgestelde rollen 16 draaibaar.
Het door de schakeldelen 9 en 11 en de schalmen 12 gevormde eindloze meeneemorgaan 8 is opgesteld tussen de beide de geleidingsrai l voor het meeneemorgaan 8 vormende profielbalken 2 en 3. Daarbij rusten de geleidingsrollen 15 op ruggen 6 en 7 van de profielbalken 2 en 3, terwijl de geleidingsrollen 16 samenwerken met de naar elkaar toegekeerde begrenzingsvlakken van de lijven 4 en 5 van de profielbalken 2 en 3. Het zal duidelijk zijn,dat zo de geleidingsrollen 15 en 16 voor een goede geleiding van het meeneemorgaan 8 in de door de profielbalken 2 en 3 gevormde rail zorg dragen indien tijdens bedrijf het meeneemorgaan 8 met behulp van een hieronder beschreven aandrijforgaan in de richting volgens pijl A wordt verplaatst.
Doordat de verschillende onderdelen 9, 11 en 12 van het eindloze meeneemorgaan met behulp van elkaar loodrecht kruizende assen 10 en 13 met elkaar zijn gekoppeld kan het eindloze orgaan worden gevoerd langs een baan,welke zowel in horizontale als in verticale richting kan zijn afgebogen.
Indien bijvoorbeeld een meeneemorgaan alleen in een horizontaal vlak wordt verplaatst zou eventueel kunnen worden verstaan met alleen de assen 10,terwijl indien het meeneemorgaan 8 alleen in een verticaal staand vlak wordt verplaatst eventueel zou kunnen worden volstaan met alleen de assen 13 voor het onderling koppelen van de verschillende delen van het meeneemorgaan 8.
De schakeldelen 9 en 11 en de schalmen 12 zijn aan weerszijden voorzien van in eikaars verlengde gelegen zich althans over een deel van de hoogte van deze delen en in de lengterichting van deze delen uitstrekkende vlakke begrenzingsvlakken 17,18 resp.19. Op deze begrenzingsvlakken grijpen zoals met stippellijnen in figuur 1 aangeduid aan weerszijden van het meeneemorgaan 8 opgestelde en door het gestel ondersteunde wielen 20 en 21 aan-Althans het omtreksoppervlak van deze wielen is bij voorkeur enigszins veerkrachtig. Doelmatig kunnen van luchtbanden voorziene wielen worden toegepast. Althans een van de wielen 20 of 21 is met behulp van een niet nader weergegeven motor aan te drijven om een verplaatsing van het meeneemorgaan 8 in de richting volgens pijl A te kunnen bewerkstelligen.
Zoals verder uit figuur 2 blijkt vormt het schakeldeel 9 een drager welke in het weergegeven uitvoeringsvoorbeeld nabij zijn bovenzijde een tweetal rollen 22 en 23 ondersteunt. De hartlijnen van deze rollen/die nabij de zijkanten van het schakeldeel of drager 9 zijn opgesteld strekken zich evenwijdig aan de lengteas van het eindloze meeneemorgaan 8 uit. Om deze rollen is in het weergegeven uitvoeringsvoorbeeld een eindloze transportband 24 geleid,waarvan de breedte althans nagenoeg overeenkomt met de lengte van het bovenste gedeelte van de drager 9.
Iedere drager ondersteunt een electromotor 25 ,welke met behulp van een riemaandrijving 26 is gekoppeld met de rol 22.
Verder is aan de drager 9 een stroomgenerator 27 bevestigd. Op de uitgaande as van de stroomgenerator is een tandwiel 28 bevestigd,welke met een getande riem 29 is gekoppeld met een tandwiel 30,dat is bevestigd aan een door de drager 9 ondersteunde as 31. Aan het van het tandwiel 30 afgekeerde uiteinde van de as 31 is een op de bovenste flens 7 van de profielbalk 3 rustend wiel 32 bevestigd.
Het zal duidelijk zijn,dat indien het meeneemorgaan 8 met de daaraan bevestigde dragers 9 in de richting volgens pijl A wordt verplaatst het met een drager gekoppelde wiel 32 zal afrollen op de bovenflens van de profielbalk 3 en dientengevolge de generator 27 voor het opwekken van stroom zal aandrijven. Deze stroom kan worden toegevoerd aan bijvoorbeeld een op de drager bevestigde accu of condensator 33. De accu of condensator 33 is via een op de drager 9 aangebracht regelmechanisme gekoppeld met de aandrij’fmotbr 25.Doormet behulp van het regelmechanisme 34 in de accu of condensator 33 geaccumuleerde stroom toe te voeren aan de motor 25 kan de transportband 24 in de ene of de andere richting worden aangedreven,zoals aangeduid met behulp van de pijl B in figuur 3.
Bij gebruikmaking van een inrichting zoals hierboven omschreven kunnen in een of meerdere stations op de opeenvolgend langs deze stations gevoerde dragers 9 een of meerdere voorwerpen worden geplaatst door deze voorwerpen op op zich bekende wijze met behulp van verdere transportinrichtingen met de hand of dergelijke op de transportbanden 24 van de dragers 9 te plaatsen. Voor de afvoer van deze voorwerpen zullen op gewenste plaatsen langs het door het eindloze meeneemorgaan beschreven traject de door de transportbanden gevormde verplaatsingsorganen met behulp van de electromotoren 25 in beweging worden gebracht om de op deze transportbanden rustende voorwerpen dwars op de verplaatsingsrichting van het eindloze meeneemorgaan 8 af te voeren. In het algemeen zal daarbij de uitvoering zodanig zijn,dat bij het opnemen van de voorwerpen de transportbanden 24 met een verhoudingsgewijs lage snelheid over een kleine afstand worden verplaatst/terwij l bij het afvoeren van de voorwerpen de transportbanden met een verhoudingsgewijs grote snelheid zullen worden verplaatst.
Het aandrijven van de transportbanden 24 vindt echter tijdens normaal bedrijf slechts intermitterend en zeer kortstondig plaats,zodat voor de aandrijving slechts verhoudingsgewijs weinig energie nodig is.
De aandrijving van de generator 27 zal echter continu plaats kunnen vinden zo lang als het meeneemorgaan 8 wordt aangedreven tijdens bedrijf van J "dé inrichting,zodat er tussen de tijdstippen dat de motor 25 in werking wordt gesteld ruim voldoende tijd is om de voor het in werking stellen van de motor benodigde energie met behulp van de generator 27 op te wekken en toe te voeren aan de accu of condensator 33.
Het de motor 25 bedienende regelmechanisme kan bijvoorbeeld worden geactiveerd met behulp van langs de baan van het meeneemorgaan opgestelde optische sensors,die op bepaalde punten langs het door het meeneemorgaan afgelegde traject zijn opgesteld,of door langs dit traject opgestelde en met de dragers samenwerkende tastorganen,of door meetorganen,die aan het regelmechanisme 34 signalen zenden afhankelijk van de door een desbetreffende drager 9 afgelegde weg.
Het in het beschreven uitvoeringsvoorbeeld door de transportband gevormde verplaatsingsorgaan kan uiteraard ook andere vormen aannemen.
Zo is bijvoorbeeld de toepassing van meerdere naast elkaar gelegen riemen denkbaar alsmede een afstrijker,die over een bovenste voor het opnemen van de voorwerpen bestemd draagvlak van de drager 9 heen en weer beweegbaar is.
Verder zal in plaats van een electromotor en een generator bijvoorbeeld ook een hydraulische pomp en een hydraulische motor kunnen worden gebruikt eventueel met een daartussen opgestelde accumulator.

Claims (6)

1. Transportinrichting voorzien van een gestel,van een door het gestel ondersteund eindloos en in zijn lengterichting aan te drijven meeneemor-gaan en van een aantal met dit meeneemorgaan gekoppelde dragers,die ieder geschikt zijn voor het opnemen van een of meerdere voorwerpen,en die ieder zijn voorzien van een verplaatsingsorgaan,dat aan te drijven is met behulp van een op de drager aangebrachte motor en met behulp waarvan een zich op de drager bevindend voorwerp dwars op de lengterichting van het meeneemorgaan verplaatsbaar is, met het kenmerk,dat iedere drager is voorzien van een energie voor de aandrijving van de motor opwekkend orgaan waarbij de aandrijving van het energie opwekkende orgaan wordt bewerkstelligd door de relatieve beweging tussen de drager en het gestel tijdens de aandrijving van het meeneemorgaan.
2. Transportinrichting volgens conclusie 1,met het kenmerk,dat de motor een electromotor en het energie opwekkend orgaan een stroomgenerator is.
3. Transportinrichting volgens conclusie 1,met het kenmerk,dat tussen de electromotor en de stroomgenerator een accu of condensator of dergelijk stroom accumulerend orgaan is opgesteld.
4. Transportinrichting volgens conclusie 1,met het kenmerk,dat de motor een hydraulische motor en het energie opwekkend orgaan een hydraulische pomp is.
5. Transportinrichting volgens conclusie 4,met het kenmerk,dat tussen de pomp en de motor een vloeistofaccumulator is opgesteld.
6. Transportinrichting volgens een der voorgaande conclusies,met het kenmerk,dat het orgaan voor het opwekken van energie is voorzien van een met dit orgaan verbonden wiel,dat tijdens bedrijf afrolt op een gelei-dingsorgaan voor het meeneemorgaan.
NL8900975A 1989-04-19 1989-04-19 Transportinrichting. NL8900975A (nl)

Priority Applications (4)

Application Number Priority Date Filing Date Title
NL8900975A NL8900975A (nl) 1989-04-19 1989-04-19 Transportinrichting.
AT90200922T ATE73412T1 (de) 1989-04-19 1990-04-13 Foerderer.
EP90200922A EP0393773B1 (en) 1989-04-19 1990-04-13 Conveyor
DE9090200922T DE69000030D1 (en) 1989-04-19 1990-04-13 Foerderer.

Applications Claiming Priority (2)

Application Number Priority Date Filing Date Title
NL8900975 1989-04-19
NL8900975A NL8900975A (nl) 1989-04-19 1989-04-19 Transportinrichting.

Publications (1)

Publication Number Publication Date
NL8900975A true NL8900975A (nl) 1990-11-16

Family

ID=19854501

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
NL8900975A NL8900975A (nl) 1989-04-19 1989-04-19 Transportinrichting.

Country Status (4)

Country Link
EP (1) EP0393773B1 (nl)
AT (1) ATE73412T1 (nl)
DE (1) DE69000030D1 (nl)
NL (1) NL8900975A (nl)

Families Citing this family (8)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
GB2300612B (en) * 1995-04-25 1998-09-30 Crisplant As Conveyor
DE19914386C2 (de) 1999-03-30 2001-03-15 Beumer Maschf Gmbh & Co Kg Stückgut-(Stetig-)Fördereinrichtung
NL1015417C2 (nl) 2000-06-13 2001-12-14 Vanderlande Ind Nederland Transportinrichting.
DE10340868B4 (de) * 2003-09-04 2005-09-29 Siemens Ag Fördersystem, insbesondere eine Flughafengepäckförderanlage, für zum Transport von Stückgut dienenden Behältern
DE102004033548B4 (de) * 2004-07-09 2007-08-02 Eisenmann Anlagenbau Gmbh & Co. Kg Hubstation in einer Oberflächenbehandlungsanlage
DK177381B1 (en) 2011-08-16 2013-03-04 Crisplant As Cross-belt sorting system
DE102013218377B4 (de) * 2013-09-13 2016-12-22 Siemens Aktiengesellschaft Querbandsortertransportelement
CN107161614A (zh) * 2017-06-15 2017-09-15 合肥海腾软件科技有限公司 大倾角带式输送机的节能装置

Family Cites Families (3)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US3231068A (en) * 1963-01-07 1966-01-25 Prospect Mfg Co Inc Article delivery conveyer
IT1131422B (it) * 1980-03-14 1986-06-25 Studsvik Energiteknik Ab Guarnizione antifiamma
GB2140371A (en) * 1983-05-27 1984-11-28 Francesco Canziani Conveying devices

Also Published As

Publication number Publication date
DE69000030D1 (en) 1992-04-16
EP0393773A1 (en) 1990-10-24
ATE73412T1 (de) 1992-03-15
EP0393773B1 (en) 1992-03-11

Similar Documents

Publication Publication Date Title
KR930009154B1 (ko) 자체구동 운반대를 갖춘 물품분류장치
US4457422A (en) Elevator conveyor
US2286250A (en) Can conveying and elevating apparatus
US6640958B2 (en) Conveying device for persons, with directly driven step bodies and a step body for such a device
NL1034940C2 (nl) Sorteerinrichting.
NL1010466C2 (nl) Inrichting voor het overbrengen van goederen.
EP0425021B1 (en) Conveyor
NL8900975A (nl) Transportinrichting.
RU2022073C1 (ru) Вагон для перегрузки и транспортирования сыпучего материала
US1879944A (en) Apparatus for conveying goods in bales, sacks, or the like
DK154478B (da) Apparat til transport og aflaesning af emner
CN112474378A (zh) 分拣设备
NL193277C (nl) Transportinrichting.
US6116842A (en) Transfer car for a conveyor system
EP0132639B1 (en) Conveyor apparatus
US2637433A (en) Container handling conveyer
US1462511A (en) Reciprocating conveyer system
US4465174A (en) Apparatus and method for transferring articles to and from carriers moving in a vertical path
CN214077890U (zh) 分拣设备
NL8600232A (nl) Wagen met eigen aandrijving voor het sorteren van planten.
CN212149414U (zh) 一种鸡蛋输入装置
ATE43819T1 (de) Foerdervorrichtung fuer gueter der verschiedensten art mit/ohne paletten.
US2890785A (en) Conveyor system
SU502072A1 (ru) Шпалопитатель звеносборочного стенда
CN214002933U (zh) 一种直线横移输送车

Legal Events

Date Code Title Description
A1B A search report has been drawn up
BV The patent application has lapsed