NL8702940A - Werkwijze en inrichting voor het vormen van een pakket bakstenen. - Google Patents

Werkwijze en inrichting voor het vormen van een pakket bakstenen. Download PDF

Info

Publication number
NL8702940A
NL8702940A NL8702940A NL8702940A NL8702940A NL 8702940 A NL8702940 A NL 8702940A NL 8702940 A NL8702940 A NL 8702940A NL 8702940 A NL8702940 A NL 8702940A NL 8702940 A NL8702940 A NL 8702940A
Authority
NL
Netherlands
Prior art keywords
package
stacking table
teeth
stones
supporting
Prior art date
Application number
NL8702940A
Other languages
English (en)
Original Assignee
Oude Rijn Pannerden Bv Maschf
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Oude Rijn Pannerden Bv Maschf filed Critical Oude Rijn Pannerden Bv Maschf
Priority to NL8702940A priority Critical patent/NL8702940A/nl
Publication of NL8702940A publication Critical patent/NL8702940A/nl

Links

Classifications

    • BPERFORMING OPERATIONS; TRANSPORTING
    • B65CONVEYING; PACKING; STORING; HANDLING THIN OR FILAMENTARY MATERIAL
    • B65BMACHINES, APPARATUS OR DEVICES FOR, OR METHODS OF, PACKAGING ARTICLES OR MATERIALS; UNPACKING
    • B65B27/00Bundling particular articles presenting special problems using string, wire, or narrow tape or band; Baling fibrous material, e.g. peat, not otherwise provided for
    • B65B27/02Bundling bricks or other building blocks
    • BPERFORMING OPERATIONS; TRANSPORTING
    • B66HOISTING; LIFTING; HAULING
    • B66FHOISTING, LIFTING, HAULING OR PUSHING, NOT OTHERWISE PROVIDED FOR, e.g. DEVICES WHICH APPLY A LIFTING OR PUSHING FORCE DIRECTLY TO THE SURFACE OF A LOAD
    • B66F9/00Devices for lifting or lowering bulky or heavy goods for loading or unloading purposes
    • B66F9/06Devices for lifting or lowering bulky or heavy goods for loading or unloading purposes movable, with their loads, on wheels or the like, e.g. fork-lift trucks
    • B66F9/075Constructional features or details
    • B66F9/12Platforms; Forks; Other load supporting or gripping members
    • B66F9/18Load gripping or retaining means
    • B66F9/188Stacked-bricks lifting devices

Landscapes

  • Engineering & Computer Science (AREA)
  • Structural Engineering (AREA)
  • Transportation (AREA)
  • Civil Engineering (AREA)
  • Mechanical Engineering (AREA)
  • Life Sciences & Earth Sciences (AREA)
  • Geology (AREA)
  • Architecture (AREA)
  • Basic Packing Technique (AREA)

Description

i t » -1- 26947/CV/tl ¥
Korte Aanduiding: Werkwijze en inrichting voor het vormen van een pakket bakstenen.
De uitvinding heeft betrekking op een werkwijze voor het vormen van 5 een pakket bakstenen,waarbij het pakket stenen wordt bijeengehouden door een aantal om het pakket gesnoerde banden.
In vele gevallen worden uit een oven afkomstige stenen pakkets-gewijs op een carrousel geplaatst. De stenen in een dergelijk pakket zijn veelal van verschillende kwaliteit. In verband hiermede wordt 10 het pakket met behulp van de carrousel langs meerdere rondom de draaitafel opgestelde stapeltafels bewogen en op iedere stapeltafel wordt dan een pakket gestapeld van stenen van een bepaalde kwaliteit,eventueel afkomstig uit meerdere verschillende vanuit de oven aangevoerde pakketten.
15 De laatste jaren is er vraag gekomen naar pakketten,waarin de sLenen worden bijeengehouden met om de pakketten gesnoerde banden.Het uitrusten van alle stapeltafels . met inrichtingen voor het omsnoeren van de pakketten zal echter tot een zeer gecompliceerde en dure opbouw van deze stapeltafels leiden.
20 Volgens de uitvinding worden nu de uit een oven aangevoerde bakste nen in de gewenste pakketvorm gestapeld op een stapeltafel,waarna het gevormde pakket met behulp van een heforgaan wordt afgenomen van de stapeltafel en wordt verplaatst naar een inrichting voor het met banden omsnoeren van het pakket.
25 Door toepassing van de werkwijze volgens de uitvinding kan de stapel tafel, direct nadat een pakket op de stapeltafel is voltooid,worden vrijgemaakt voor het daarop vormen van een volgend pakket en kunnen vanaf verschillende stapeltafels afkomstige pakketten met behulp van dezelfde inrichting voor het aanbrengen van de omsnoeringsbanden van 30 dergelijke banden worden voorzien.
De tot nu toe gebruikelijke stapeltafels zijn veelal voorzien van vlakke steunplaten,geschikt voor het daarop vormen van pakketten met zogenaamde voetjes,gevormd door op afstand van elkaar gelegen stenen, waartussen de tanden kunnen worden gestoken van een hefmeehanisme,waar-35 van de tanden zijn uitgerust met klemorganen met behulp waarvan de voetjes kunnen worden vastgeklemd. Een dergelijke stapeltafel is echter • 8702940 * -2- 26947/CV/tl niet geschikt voor het verwerken van pakketten,die bijeengehouden worden door om het pakket gesnoerde banden,in het bijzonder niet voor het verwerken van pakketten,die worden behandeld volgens de hierboven beschreven werkwijze.
5 Om nu een stapeltafel ook in het bijzonder voor het uitvoeren van een dergelijke werkwijze geschikt te maken is de stapeltafel voorzien van een aantal zich evenwijdig aan elkaar uitstrekkende tanden voor het ondersteunen van het te vormen pakket.
Bij toepassing van een dergelijke stapeltafel kunnen de gebruikelij-10 ke van voetjes voorziene pakketten worden gevormd,door de voetjes op de tanden van de stapeltafel te plaatsen,terwijl daarnaast ook pakketten zonder voetjes op de tanden kunnen worden gestapeld en hiervan kunnen worden afgenomen door een van tanden voorzien hefmechanisme waarbij de tanden van het hefmechanisme tussen de tanden van de stapeltafel en 15 onder het op de stapeltafel gevormde pakket kunnen worden gestoken.
Een verder aspect van de uitvinding heeft betrekking op een inrichting voor het met banden omsnoeren van een pakket stenen,waarbij het pakket is opgebouwd uit een aantal tegen elkaar aanliggende bladen,welke een breedte hebben overeenkomend met de lengte van een steen.
20 Volgens de uitvinding is de inrichting voorzien van een steunopper- vlak voor het ondersteunen van de stenen,waarbij het steunoppervlak zodanig is gevormd,dat ieder blad nabij zijn zijkanten wordt ondersteund door steunpunten en tussen deze steunpunten een uitsparing is gelegen voor het opnemen van een tand van een heforgaan.
25 Bij gebruikmaking van een dergelijke inrichting kan een door tanden van een heforgaan ondersteund pakket op de inrichting worden neergezet, terwijl de uitsparingen tevens kunnen worden benut voor het doorvoeren van een om het pakket te snoeren band.
De uitvinding, zal hieronder nader worden uiteengezet aan de hand van 30 bijgaande figuren.
Fig. 1 toont een gebruikelijk door zogenaamde voetjes ondersteund pakket.
Fig. 2 toont een zijaanzicht op fig.1.
Fig. 3 toont een gebruikelijk door banden omsnoerd pakket.
35 Fig. 4 toont een installatie voor het omstapelen van vanuit een oven aangevoerde steenpakketten in steenpakketten,die ieder een bepaalde kwa- .8702940 « Λ -3- 26947/CV/tl liteit stenen omvatten.
Fig. 5 toont schematisch een aanzicht op de tanden van een stapel-tafel ,waarbij in het linkergedeelte van fig.5 een deel van een pakket volgens fig.1 en 2 ondersteund door de tanden van de stapeltafel is 5 weergegeven en in het rechter gedeelte van fig.5 een door deze tanden ondersteund pakket volgens fig.3 is weergegeven.
Fig. 6 toont een mogelijke uitvoeringsvorm van een heforgaan geschikt voor het verplaatsen van bovengenoemde pakketten.
Fig. 7 toont een zijaanzicht op fig.6.
10 Fig. 8 toont schematisch een bovenaanzicht op een installatie voor het omsnoeren van de in fig.3 weergegeven pakketten.
Fig. 9 toont een aanzicht op fig.8,gezien volgens pijl IX in fig.8.
In de fig.1 en 2 is een gebruikelijk stenenpakket 1 weergegeven,dat een tweetal uit in een bepaald patroon gestapelde stenen 2 gevormde 15 bladen 3 is opgebouwd. Een dergelijk pakket wordt ondersteund door zogenaamde voetjes 5,die ieder worden gevormd door een tweetal zich dwars op de lengterichting van een blad uitstrekkende stenen.
Een dergelijk pakket kan worden verplaatst met behulp van een hef-inrichting voorzien van tanden ,die tussen de voetjes kunnen worden ge-20 stoken,terwijl deze tanden zijn voorzien van klemorganen met behulp waarvan de voetjes kunnen worden vastgeklemd. Een mogelijke uitvoeringsvorm van een dergelijke hefinrichting is bijvoorbeeld beschreven in de Nederlandse octrooiaanvrage 7415371.
Een andere uitvoeringsvorm van een pakket bakstenen is weergegeven 25 in fig.3.
Zoals uit deze fig.3 blijkt is een dergelijk pakket 6 opgebouwd uit een aantal naast elkaar gelegen uit stenen gestapelde bladen 7.Daarbij is de stapeling zodanig,dat het pakket een parallellepipedumvormige vorm heeft,terwijl in het pakket uitsparingen 8 zijn gevormd,voor het 30 insteken van de tanden van een hefinrichting met behulp waarvan het pakket kan worden opgetild. Om de stenen in het pakket samen te houden zijn bij de langszijden van het pakket in doorsnede L-vormige,uit kunststof of papier bestaande steundelen 9 aangebracht,terwijl vervolgens om ieder blad 7 een band 10 is gesnoerd.
35 Voor het verwerken van de uit een vlamoven afkomstige steenpakketten wordt gebruik gemaakt van de in fig.4 weergegeven installatie.
.8702340 * ♦ -4- 26947/CV/tl
Deze installatie omvat een carrousel 11,welke in het weergegeven uitvoeringsvoorbeeld is voorzien van een twaalftal afzettafels 12.
De uit de vlamoven afkomstige steenpakketten kunnen 5 op gebruikelijke wijze op deze tafels 12 worden geplaatst met behulp van een heftruck 13. De draaitafel 12 kan stapsgewijs worden verplaatst met behulp van niet nader weergegeven aandrijforganen.
Verder omvat de installatie een zestal nabij de omtrek 10 van de carrousel 11: opgestelde draaitafels 14.Zoals duidelijk zal zijn is de opstelling zodanig,dat na iedere verdraaiing van de carrousel 11 steeds een afzettafel tegenover een draaitafel komt te liggen,zoals weergegeven in fig.4.
15 Uiteraard kan de carrousel 11 met meer of minder dan twaalf afzettafels zijn uitgerust,terwijl ook het aantal draaitafels 14 aan de behoefte kan worden aangepast.
Zoals verder uit fig.4 duidelijk zal zijn is iedere draaitafel in de weergegeven uitvoeringsvorm driezijdig uit-20 gevoerd-en is iedere zijde van de draaitafel voorzien van een stapeltafel,welke is gevormd door een aantal zich evenwijdig aan elkaar uitstrekkende tanden 15.
Tijdens gebruik van de installatie zullen de uit de vlamoven afkomstige en op de afzettafels 12 geplaatste pakketten 25 achtereenvolgens langs de draaitafels 14 worden bewogen door verdraaiing van de carrousel 11 in de richting volgens pijl A. Daarbij omvat ieder uit een vlamoven aangevoerd pakket stenen van verschillende kwaliteit. Bij ieder van de draaitafels 14 kunnen nu stenen van een bepaalde kwaliteit 30 van de afzettafel 12 worden afgenomen en in de vorm van een gewenst pakket op de door tanden 15 gevormde stapeltafel van een draaitafel 14 worden gestapeld.
Zoals schematisch in fig.4 is weergegeven worden hierbij op de gezien in de draaiirichting volgens pijl A eerste twee draaitafels 14 pakketten 1 35 gevormd zoals weergegeven in fig.1 en 2. Op de twee daaropvolgende draaitafels worden op iedere stapeltafel een tweetal pakketten 6 van de uit- .8702940 > -5- 26947/CV/tl voering volgens fig.3 gestapeld. Op de laatste twee draaitafels worden stenen gestapeld op op de stapeltafels geplaatste pallets 16. Uiteraard zijn ook andere stapelmogelijkheden op de diverse draaitafels 14 denkbaar.
5 Nadat op een bepaalde stapeltafel van een draaitafel een volledig pakket is gevormd kan de draaitafel over 120° worden gedraaid,waardoor een lege door tanden 15 gevormde stapeltafel tegenover een afzettafel 12 van het carrousel 11 komt te liggen,terwijl het gevormde pakket op hieronder nog nader te omschrijven wijze van de stapeltafel kan worden 10 afgenomen.
Zoals nader in fig.5 in het linker gedeelte van deze fig.5 voor een deel van een pakket 1 is weergegeven worden voor het vormen van een in de fig.1 en 2 weergegeven pakket 1 op de door de tanden 15 gevormde stapeltafel de de stenen 5 vormende voetjes op de tanden 15 geplaatst.Na 15 vorming van het pakket kunnen de tanden van een hefinrichting op gebruikelijke wijze tussen de voetjes worden geschoven waarna de voetjes worden vastgeklemd om het pakket 1 van de stapeltafel af te kunnen tillen.
Zoals in het rechter gedeelte van fig.5 is weergegeven worden bij het vormen van een pakket 6 zoals weergegeven in fig.3 de onderste stenen 20 van ieder blad 7 zodanig geplaatst,dat de uiteinden van deze stenen komen te rusten op een tweetal naburige tanden 15. Voor het afnemen van een dergelijk stenenpakket kunnen de tanden 17 van een hefinrichting tussen de tanden 15 worden gestoken,zoals schematisch in het rechter gedeelte van fig.5 is weergegeven. Voor het aflichten van een dergelijk pakket 25 6 van de stapeltafel kan dezelfde hefinrichting worden gebruikt als voor het verplaatsen van een pakket 1.Daarbij is het echter niet nodig om de klemorganen ,die bij verplaatsing van het pakket 1 de voetjes 5 moeten vastklemmen,in werking te stellen.
Bij het vormen van een tweetal pakketten 6 op een stapeltafel zoals 30 weergegeven voor de middelste twee draaitafels 14 in fig.4 zal boven iedere door tanden 15 gevormde stapeltafel een zich loodrecht op deze stapeltafel uitstrekkend bij voorkeur wegneembaar schot 18 voor het van elkacr scheiden van de beide pakketten 6 zijn aangebracht.
Voor het verplaatsen van de pakketten kan bijzonder doelmatig ge-35 bruik worden gemaakt van de in fig.6 en 7 weergegeven hefinrichting.
. 67 02.94 0 f # -6- 26947/CV/tl
Deze hefinrichting omvat een gesteldeel 19,dat met behulp van een draai-krans 20 over 180° verzwenkbaar is ten opzichte van een aan een heftruck of dergelijke aankoppelbaar gesteldeel 21. Aan een zijde van het gesteldeel 19 zijn bovengenoemde zich evenwijdig aan elkaar uitstrekkende tan-5 den 17 aangebracht,welke zijn voorzien van klemorganen,bijvoorbeeld zoals omschreven in bovengenoemde Nederlandse octrooiaanvrage 7415371,voor het vastklemmen van de voetjes 5. Aan de andere zijde van het gestel zijn een viertal zich evenwijdig aan elkaar uitstrekkende tanden 22 aangebracht. Verder is de hefinrichting nog voorzien van heen en weer verschuifbare 10 zijplaten 23 voor het ondersteunen van de zijkanten van een pakket tijdens het verplaatsen van een dergelijk pakket.
In de in fj.g.6 en 7 weergegeven stand,waarin de tanden ^ nabij de onderzijde van de hefinrichting zijn gelegen kan de hefinrichting worden gebruikt voor het op boven beschreven wijze afnemen van een pakket 1 15 reap, twee pakketten 6 van een door tanden 15 gevormde stapeltafel.
Indien het gesteldeel 19 ten opzichte van het aan een heftruck of dergelijke bevestigde gesteldeel 21 vanuit de in fig.6 en 7 weergegeven stand over 180^ wordt gedraaid kan de hefinrichting worden gebruikt voor het opheffen van een tweetal naast elkaar gelegen pakketten 6,nadat deze 20 pakketten door banden 10 zijn omsnoerd,waartoe de tanden 22 door de uitsparingen 8 van de naast elkaar gelegen pakketten kunnen worden gestoken.
Het is uiteraard ook denkbaar om voor het afnemen van de pakketten van de stapeltafel en voor het transporteren van gebundelde pakketten 6 afzonderlijke hefinrichtingen te gebruiken.
25 Ook is het denkbaar de in fig.6 en 7 weergegeven hefinrichting uit te voeren met tanden 17 zonder klemorganen,indien de hefinrichting alleen wordt gebruikt voor het verplaatsen van pakketten 6.
De pakketten 6,die op boven beschreven wijze van de desbetreffende draaitafel zijn afgenomen worden met behulp van de van een geschikte hef-30 inrichting voorziene heftruck 24 naar de in fig.8 en 9 weergegeven installatie 25 gebracht. Deze installatie omvat een plateau 26,dat is opge-bouwd uit een aantal zich evenwijdig aan elkaar uitstrekkende steunbalken 27, die op afstand van elkaar zijn aangebracht,zodanig dat tussen de steunbalken 27 uitsparingen 28 zijn gelegen. Zoals in het bijzonder uit 35 fig.9 duidelijk zal zijn vormt dit plateau 26 een steunoppervlak waarop .8702940 * -7- 26947/CV/tl » pakketten 6 kunnen worden geplaatst,zodanig,dat de uiteinden van de onderste stenen van ieder blad 7 van een pakket komen te rusten op de steunpunten vormende balken 27. Het zal duidelijk zijn,dat voor het neerzetten van de twee door de hefinrichting gedragen ,van een draaitafel 14 afgeno-5 men pakketten op het plateau 26 de tanden 17 van de desbetreffende hefinrichting in de uitsparingen 28 kunnen worden geschoven.
Het plateau 26 is met behulp van aandrijfkettingen 29 of dergelijke heen en weer beweegbaar zoals aangeduid met behulp van de dubbele pijl B. Daarbij kan het plateau stapsgewijs worden verplaatst langs een op zich jq bekende omsnoeringsinrichting 30 met behulp waarvan om ieder blad 7 van een pakket 6 na aanbrengen van de steundelen 9 een band 10 kan worden gesnoerd. Hierbij worden de banden io gevoerd door de tussenruimtes 28.
Nadat het pakket 6 zo is omsnoerd kan het pakket met behulp van het verplaatsbare plateau 26 worden opgesteld tegenover een duwinrichting 31, 15 met behulp waarvan het pakket 6 van het plateau 26 kan worden afgeschoven op een voorraadtafel 32. De omsnoerde pakketten kunnen met behulp van een hefinrichting van deze voorraadtafel worden afgenomen en worden geplaatst op een opslagterrein of op een voertuig voor afvoer van dergelijke pakket-‘ ten of dergelijke.
20 De van verschillende draaitafels afkomstige pakketten kunnen dus in eenzelfde installatie worden omsnoerd en de noodzaak om iedere draaitafel 14 geschikt te maken voor het omsnoeren van pakketten,hetgeen tot een gecompliceerde en dure constructie van een dergelijke draaitafel leidt, komt daardoor te vervallen.
25 Uiteraard zijn binnen de géést en beschermingsomvang van de uitvinding wijzigingen en/of aanvullingen op boven omschreven uitvoeringsvormen mogelijk.
Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om in de installatie 25 in plaats van het plateau 26 aan de opeenvolgende schalmen van de kettingen op afstand 30 van elkaar gelegen platen te bevestigen,die de rol van de steunbalken 27 overnemen. Daarbij kunnen de kettingen 29 tijdens bedrijf heen en weer worden bewogen volgens pijl B of steeds in dezelfde richting worden verplaatst.
.6702940 35

Claims (14)

1. Werkwijze voor het vormen van een pakket bakstenen,waarbij het pak-. ket stenen wordt bijeengehouden door een aantal om het pakket gesnoerde banden,met het kenmerk,dat de uit een oven aangevoerde bakstenen in de gewenste pakketvorm worden gestapeld op een stapeltafel,waarna het ge-5 vormde pakket met behulp van een heforgaan wordt afgenomen van de stapeltafel en wordt verplaatst naar een inrichting voor het met banden omsnoeren van het pakket.
2. Werkwijze volgens conclusie l,met het kenmerk,dat het pakket voor het omsnoeren wordt geplaatst op een ondersteuning voorzien van meerdere 10 naast elkaar gelegen uitsparingen voor het doorvoeren van de om het pakket aan te brengen banden.
3. Werkwijze volgens conclusie 1 of 2,met het kenmerk,dat de onderste stenen van een pakket op de stapeltafel worden gestapeld op op afstand van elkaar gelegen steunorganen,zodanig,dat de uiteinden van een steen op 15 de steunorganen komen te liggen.
4. Stapeltafel voor het vormen van steenpakketten uit uit een oven aangevoerde stenen,met het kenmerk,dat de stapeltafel is voorzien van een aantal zich evenwijdig aan elkaar uitstrekkende tanden voor het ondersteunen van het te vormen pakket.
5. Stapeltafel volgens conclusie 4,met het kenmerk,dat de stapeltafel deel uitmaakt van een draaitafel.
6. Stapeltafel volgens conclusie 3 of 4,met het kenmerk,dat boven de stapeltafel een zich loodrecht op de stapeltafel uitstrekkende scheidings-plaat voor het van elkaar scheiden van twee naast elkaar op de stapeltafel 25 gelegen pakketten is aangebracht.
7. Inrichting voor het met banden omsnoeren van een pakket stenen,waarbij het pakket is opgebouwd uit een aantal tegen elkaar aanliggende bladen, welke een breedte hebben overeenkomend met de lengte van een steen,met het kenmerk,dat de inrichting is voorzien van een steunoppervlak voor het on- 30 dersteunen van de stenen,waarbij het steunoppervlak zodanig is gevormd, dat ieder blad nabij zijn zijkanten wordt ondersteund door steunpunten en tussen deze steunpunten een uitsparing is gelegen voor het opnemen van een tand van een heforgaan.
8. Inrichting volgens conclusie 7,met het kenmerk,dat het steunoppervlak 35 wordt gevormd door een plateau voorzien van een aantal evenwijdig en op afstand van elkaar gelegen balken met daartussen aangebrachte uitsparingen. .8702940 -9- 26947/CV/tl
9. Inrichting volgens conclusie 7,met het kenmerk,dat het steunopper-vlak wordt gevormd door een aantal aan de schalmen van een ketting bevestigde en op afstand van elkaar gelegen steunplaten.
10. Inrichting volgens een der conclusies 7 - 9,met het kenmerk,dat 5 het steunoppervlak stapsgewijs verplaatsbaar is langs een inrichting met behulp waarvan een band om het pakket stenen kan worden aangebracht,
11. Inrichting volgens een der conclusies 7 - 10, met het kenmerk,dat de inrichting is voorzien van een duwinrichting met behulp waarvan een pakket stenen van het steunoppervlak kan worden afgeschoven.
12. Hefinrichting voor het opnemen van een pakket stenen voorzien van een gesteldeel met daaraan bevestigde tanden, die op zodanige afstand van elkaar zijn gelegen, dat een ongebonden stenenpakket met behulp van deze tanden kan worden opgetild,met het kenmerk,dat het de tgnden draqen-de gesteldeel om een horizontale as over 180° verzwenkbaar is gekoppeld 15 met een aan een heftruck of dergelijke koppelbaar gesteldeel,terwijl op afstand van de genoemde tanden verdere zich evenwijdig aan de genoemde tanden uitstrekkende tanden zijn aangebracht,die kunnen worden gestoken in een in een pakket stenen aangebrachte uitsparingen.
13. Hefinrichting volgens conclusie 12,met het kenmerk,dat de eerst-20 genoemde tanden zijn voorzien van klemmiddelen voor het vastklemmen van tussen deze tanden geplaatste stenen.
14. Hefinrichting volgens conclusie 12 of 13,met het kenmerk,dat de verdere tanden zodanig zijn opgesteld,dat met behulp van deze tanden een tweetal naast elkaar gelegen,van uitsparingen voorziene pakketten 25 kunnen worden -opgetild. .8702340
NL8702940A 1987-12-07 1987-12-07 Werkwijze en inrichting voor het vormen van een pakket bakstenen. NL8702940A (nl)

Priority Applications (1)

Application Number Priority Date Filing Date Title
NL8702940A NL8702940A (nl) 1987-12-07 1987-12-07 Werkwijze en inrichting voor het vormen van een pakket bakstenen.

Applications Claiming Priority (2)

Application Number Priority Date Filing Date Title
NL8702940 1987-12-07
NL8702940A NL8702940A (nl) 1987-12-07 1987-12-07 Werkwijze en inrichting voor het vormen van een pakket bakstenen.

Publications (1)

Publication Number Publication Date
NL8702940A true NL8702940A (nl) 1989-07-03

Family

ID=19851041

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
NL8702940A NL8702940A (nl) 1987-12-07 1987-12-07 Werkwijze en inrichting voor het vormen van een pakket bakstenen.

Country Status (1)

Country Link
NL (1) NL8702940A (nl)

Cited By (4)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
NL9500056A (nl) * 1995-01-11 1996-08-01 Oude Rijn Pannerden Bv Maschf Werkwijze en inrichting voor het formeren van steenpakketten.
WO1998007628A1 (en) * 1996-08-20 1998-02-26 Midland Brick Company Pty. Ltd. A brick pack and method of forming the same
CN104290954A (zh) * 2014-10-16 2015-01-21 湘潭华凯机器制造有限公司 一种方砖自动打包生产线
CN109335103A (zh) * 2018-12-01 2019-02-15 山东聚祥机械股份有限公司 一种用于砖垛打包的免托盘运转机构

Cited By (4)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
NL9500056A (nl) * 1995-01-11 1996-08-01 Oude Rijn Pannerden Bv Maschf Werkwijze en inrichting voor het formeren van steenpakketten.
WO1998007628A1 (en) * 1996-08-20 1998-02-26 Midland Brick Company Pty. Ltd. A brick pack and method of forming the same
CN104290954A (zh) * 2014-10-16 2015-01-21 湘潭华凯机器制造有限公司 一种方砖自动打包生产线
CN109335103A (zh) * 2018-12-01 2019-02-15 山东聚祥机械股份有限公司 一种用于砖垛打包的免托盘运转机构

Similar Documents

Publication Publication Date Title
US4060957A (en) Method and apparatus for forming palletless packages
NO131025B (nl)
US4292785A (en) Tile packaging
EP2429931A1 (en) Packing apparatus
WO2018229591A1 (en) Packing station and method for ceramic slabs
TWI322116B (en) Applicating machine
US7740123B2 (en) Packaging and supply device for grouping product items
JP2004035268A (ja) 丁合機内において互いに隣接して起立するよう整列された印刷紙から形成され載置台上に載置された積重ね体を搬送する装置
EP1155984B1 (en) Gripping header for handling piles of loose signatures, sheets, advertising brochures and other similar products
NL8702940A (nl) Werkwijze en inrichting voor het vormen van een pakket bakstenen.
US6155153A (en) Apparatus for stacking egg carriers
KR101845740B1 (ko) 책자 포장용 운반장치
US11697518B2 (en) Device used to handle articles to be packaged and method used to adapt a device for the transport of articles intended for packaging
CN101012012A (zh) 用于填装盒体或箱体的设备
JPH04164720A (ja) 被搬送物の転向積み上げ装置
KR102103526B1 (ko) 포대 적재장치
CN113911448A (zh) 一种光学膜用全自动包装码垛生产线
GB1603537A (en) Package-forming apparatus
JP4659271B2 (ja) 乾麺の結束システムおよび方法
KR101845749B1 (ko) 제본된 단위별 책자 포장을 위한 적재이송장치
CN115196080B (zh) 一种加气混凝土砌块全自动化无托盘打包叉运工艺
CN211996290U (zh) 卸砖打包机
CN113386994B (zh) 一种包装盒捆扎机
NL1038339C2 (nl) Verpakkingsinrichting.
JPH11115979A (ja) 長尺物包装装置

Legal Events

Date Code Title Description
BV The patent application has lapsed