NL8700636A - Werkwijze voor het geven van vorm aan tuin en landschap. - Google Patents

Werkwijze voor het geven van vorm aan tuin en landschap. Download PDF

Info

Publication number
NL8700636A
NL8700636A NL8700636A NL8700636A NL8700636A NL 8700636 A NL8700636 A NL 8700636A NL 8700636 A NL8700636 A NL 8700636A NL 8700636 A NL8700636 A NL 8700636A NL 8700636 A NL8700636 A NL 8700636A
Authority
NL
Netherlands
Prior art keywords
sheet
shaped material
shaped
spatial structure
landscape
Prior art date
Application number
NL8700636A
Other languages
English (en)
Original Assignee
Polydak B V
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Polydak B V filed Critical Polydak B V
Priority to NL8700636A priority Critical patent/NL8700636A/nl
Priority to DE8888200485T priority patent/DE3863218D1/de
Priority to EP19880200485 priority patent/EP0285202B1/en
Publication of NL8700636A publication Critical patent/NL8700636A/nl

Links

Classifications

    • EFIXED CONSTRUCTIONS
    • E02HYDRAULIC ENGINEERING; FOUNDATIONS; SOIL SHIFTING
    • E02DFOUNDATIONS; EXCAVATIONS; EMBANKMENTS; UNDERGROUND OR UNDERWATER STRUCTURES
    • E02D17/00Excavations; Bordering of excavations; Making embankments
    • E02D17/20Securing of slopes or inclines
    • E02D17/202Securing of slopes or inclines with flexible securing means
    • AHUMAN NECESSITIES
    • A01AGRICULTURE; FORESTRY; ANIMAL HUSBANDRY; HUNTING; TRAPPING; FISHING
    • A01GHORTICULTURE; CULTIVATION OF VEGETABLES, FLOWERS, RICE, FRUIT, VINES, HOPS OR SEAWEED; FORESTRY; WATERING
    • A01G9/00Cultivation in receptacles, forcing-frames or greenhouses; Edging for beds, lawn or the like
    • A01G9/02Receptacles, e.g. flower-pots or boxes; Glasses for cultivating flowers
    • A01G9/022Pots for vertical horticulture

Description

Μ ' Ν.0. 34386 -£Γ 1 . £ Werkwijze voor het geven van vorm aan tuin en landschap.
De onderhavige uitvinding heeft betrekking op een werkwijze voor het geven van vorm aan tuin en landschap.
Bij het geven van vorm aan een tuin of landschap kan op verschillende manieren te werk gegaan worden. Bekend is bijvoorbeeld om heu-5 veis, hellingen en dergelijke te vormen door materiaal te storten. Dit materiaal kan bijvoorbeeld bestaan uit puin bedekt met aarde. Met behulp van gereedschap, zoals handgereedschap of graafmachines en grond-verzetmachines kan men dan vijvers vormen, en verhogingen, zoals terrassen, heuvels en dergelijke.
10 Ook is bekend om afvalmateriaal, zoals bouwafval, te storten voor het vormen van een heuvelachtig terrein.
Verder kunnen stenen en cement toegepast worden om rotsformaties na te bootsen, eventueel in samenhang met een van de hiervoor genoemde werkwijzen.
15 Nadeel van deze bekende werkwijzen is dat de vormgevingsmogelijk-heden beperkt zijn en zeer arbeidsintensief en dus duur. Dit wordt allereerst veroorzaakt door het feit dat de voor het vormen van het landschap gestorte materialen slechts een stabiele vorm bezitten wanneer de hellingen van bijvoorbeeld heuvels niet al te steil verlopen. Men moet 20 letten op het natuurlijk talud of afschuifhoek van los gestort materiaal. Vooral bij het vormen van rotsformaties treedt deze beperking op de voorgrond, aangezien juist bij een dergelijk landschap steile hellingen voorkomen. Daarbij moet worden gelet op de niet te vermijden massa van de toe te passen stenen resp. cement of betonmassa's. Door de 25 hellingen terrasvormig uit te voeren kan getracht worden een steiler verloop te verkrijgen, doch door de terrasvorm wordt afbreuk gedaan aan het natuurlijk uiterlijfc van een rotsformatie. Bovendien is een dergelijke uitvoering verhoudingsgewijze kostbaar.
Verder is het bij de op bekende wijze gevormde landschappen nood-30 zakelijk om aparte maatregelen te treffen tegen het wegstromen van het stortmateriaal bij regenval. Behalve door het vormen van niet al te steile hellingen alsmede door het toepassen van een terrasvorm wordt in dit verband door het aanbrengen van beplanting getracht om het wegstromen van het stortmateriaal te voorkomen. Er bestaan dan beperkingen ten 35 aanzien van de mogelijkheid steile rotsformaties na te bootsen omdat de daarbij toe te passen zware materialen wegzakken in het losse grondmaten* aal.
Tenslotte is het niet eenvoudig om in een aldus gevormd landschap 8 ( r ··. .·· ** * ’ V ? V - * \ 4 2 vijvers of beekjes aan te brengen, aangezien het water direct zou wegstromen in de ondergrond. In de praktijk kan een en ander toch bereikt worden door de beddingen van waterdicht materiaal te voorzien, doch dit brengt hoge kosten met zich mee. Vaak treden na enige tijd breuken op 5 in bedding, zodat het water toch nog kan wegsijpelen.
Doel van de uitvinding is een werkwijze te verschaffen van het in de aanhef genoemde soort die deze nadelen mist. Dit doel wordt bereikt doordat soepel vel vormig materiaal afwijkend van het aanwezige terrein daaraan wordt toegevoegd in de vorm van een ruimtelijke structuur die 10 plaats biedt aan begroeiing.
Door het toepassen van soepel vel vormig materiaal wordt een aantal voordelen verkregen. Allereerst kunnen daarmee hellingen worden vervaardigd zonder dat beperkingen met betrekking tot de steilte van de helling in acht behoeven te worden genomen. Zelfs is het mogelijk om 15 overhangende gedeelten te vormen. Vanzelfsprekend is het vel vormige materiaal daarbij door een geschikte ondersteuning ondersteund.
Verder is het erosieprobleem opgelost; het regenwater kan langs de gevormde terreinplooien gemakkelijk wegstromen.
Tevens kan met het vel vormige materiaal een rotsformatie worden 20 nagebootst zonder dat daarvoor natuurlijke stenen of rotsen behoeven te worden gebruikt. Het materiaal kan namelijk zodanig grillig geplooid worden, dat de aldus verkregen gedaante sterk op een rotsformatie lijkt. Door het aanbrengen van geschikte kleuren kan deze indruk nog versterkt worden. Daarbij komt dat de ondersteuning niet belast wordt 25 door het hoge gewicht van natuurlijke stenen en rots.
Tenslotte kan op eenvoudige wijze de bedding voor watervallen, beekjes en dergelijke worden gevormd.
Volgens de uitvinding is het verder mogelijk dat aan de ruimtelijke structuur plooien worden gegeven en de naar elkaar gekeerde plooi-30 oppervlakken van het soepele materiaal althans plaatselijk aan elkaar gehecht worden. Deze plaatselijk aan elkaar gehechte plooien vormen spleten die een sterke gelijkenis vertonen met rotsspleten. Wanneer in deze spleten bovendien een geschikte voedingsbodem wordt gebracht, vormen zij een geschikte plaats om rotsplanten in te laten groeien. De on-35 dersteuning van het vel vormige, geplooide materiaal kan afhankelijk van het gebruik van het gevormde terrein gekozen worden. Wanneer bijvoorbeeld hoge plaatselijke belastingen op het materiaal van de ruimtelijke structuur aangebracht moeten kunnen worden, kan het ondersteund worden door al of niet verhardbaar stortmateriaal, bijvoorbeeld zand of aarde. 40 Wanneer de wanden van het gevormde landschap steil verlopen, kan dit * »· , .
* ' V V
3 > stortmateriaal via een geschikte opening gestort worden. Indien het velvormige materiaal vlakker verloopt, kan het stortmateriaal door aanplempen aangebracht worden.
Volgens de uitvinding is het echter ook mogelijk om, wanneer de 5 plaatselijke belastingen op het materiaal niet te hoog zijn, palen als ondersteuning te gebruiken. Eventueel kunnen deze palen onderling verbonden worden door dwarsbalken die het materiaal eveneens ondersteunen.
Verder kunnen de palen zodanig geplaatst zijn en/of een zodanige 10 lengte bezitten dat de bovenkant van het daarop aangebrachte velvormige materiaal een holte vormt.
De aan de bovenzijde van het velvormige materiaal gevormde holle ruimte kan met water gevuld worden, zodat ook vijvers kunnen worden p verkregen. Een groot voordeel daarbij is dat de vijverbodem zonder on-15 derbreking overgaat in de oever, aangezien beide gevormd worden door het velvormige materiaal. Daardoor kan een waterdichte overgang verkregen worden tussen bijvoorbeeld de bedding van een beek of waterval en de vijver.
Volgens een andere uitvoeringsvorm van de uitvinding kan de werk-20 wijze zo toegepast worden dat het velvormige materiaal aangebracht wordt op zich op afstand van elkaar bevindende vormstukken met een willekeurige contour, zodanig dat het velvormige materiaal de contouren volgt, en dat de ruimte begrensd door het velvormige materiaal gevuld wordt met stortgoed.
25 De vormstukken kunnen zo geplaatst zijn dat een op geschikte wijze verlopende, natuurlijk uitziende wand wordt verschaft. Een dergelijke wand kan bijvoorbeeld gebruikt worden als geluids-, wind- en/of zicht-scherm.
Volgens een uitvoeringsvariant is het mogelijk dat tussen de vorm-30 stukken profielen aangebracht worden met schuin naar elkaar gerichte, in de lengterichting van het profiel evenwijdig verlopende flenzen waartussen een plooi van het velvormige materiaal kan worden geklemd.
Ook hier kan in de gevormde plooien een geschikte voedingsbodem met planten worden aangebracht.
35 Door het aanbrengen van planten op het met het materiaal gevormde landschap wordt de natuurlijke indruk nog verder versterkt. Afgezien van het aanbrengen van planten in de gevormde plooien van het materiaal, kan dit bereikt worden doordat in het velvormige materiaal ope-ningen aangebracht worden waardoorheen planten geplant worden in het 40 onderliggende uit grond bestaande stortgoed. De openingen kunnen op ' 1· , · > (· « « * 4 eenvoudige wijze op elke gewenste plek in het materiaal worden gesneden.
Tenslotte is het volgens de uitvinding mogelijk om een landschap op te bouwen uit afzonderlijk vervaardigde elementen. Dergelijke land-5 schapselementen kunnen naar hun bestemde plek getransporteerd worden aangezien het geheel door de toegepaste materialen een verhoudingsgewijze laag gewicht bezit.
Voordeel van een dergelijk element is dat het steeds opnieuw op verschillende plaatsen bruikbaar is. Daarbij is het ook mogelijk om een 10 aldus gevormd landschap te veranderen door een aantal elementen op andere wijze te combineren.
Tevens is het mogelijk om een dergelijk element op eenvoudige wijze van beddingen voor een waterstroom, bijvoorbeeld een waterval of een beek, of voor een vijver te voorzien. Zoals reeds genoemd, verschaft 15 het vel vormig materiaal daarbij een naadloze, en dus waterdichte over-gang tussen deze beddingen. Daardoor wordt het optreden van lekkages verregaand vermeden, hetgeen de levensduur van dergelijke elementen bij het opstellen op achtereenvolgens verschillende plaatsen ten goede komt.
20 Volgens een bijzonder gunstige uitvoering van de werkwijze volgens de uitvinding wordt een zodanig landschapselement gevormd dat de ondersteuning zich bevindt op een verrijdbaar onderstel. Een dergelijk landschapselement kan zeer eenvoudig gepositioneerd worden, hetgeen vooral van belang is indien dit telkens, zoals reeds genoemd, in een niet-per-25 manente opstelling of op verschillende plaatsen moet worden neergezet. Te denken valt in dit geval ook aan toepassingen onder dak, zoals tentoonstellingsruimten, bedrijfsruimten, en dergelijke.
Het vel vormige materiaal dat in alle hiervoor genoemde voorbeelden toegepast wordt is bij voorkeur een folie met een grote treksterkte, 30 zoals een kunststoffolie met aan een zijde een laag versterkingsmate-riaal of een kruiselings gekoppelde en versterkte dubbele kunststoffolie.
Vervolgens zal aan de hand van enige uitvoeringsvoorbeelden de uitvinding verder worden beschreven.
35 Fig. 1 toont een gedeelte van een flauw hellend verlopende kunstmatige rotsbodem.
Fig. 2 toont een vijver.
Fig. 3 toont een gedeelte van een wand met een grillig gevormde zijde.
40 Fig. 4 toont een detail van een wand met een profiel voor het vor- L ' c5 Ö _ 5 Φ
V
men van een spleet.
Fig. 5 toont een detail voor het aanbrengen van planten.
In fig. 1 is het soepele velvormige materiaal, bijvoorbeeld een kunststoffolie 1, op verschillende plaatsen ondersteund door steunen 2.
5 In de afbeelding zijn de hoogten van deze steunen 2 zo gekozen dat een helling wordt verkregen. Door andere lengten te kiezen voor de steunen 2 kunnen natuurlijk ook andere oppervlaktevormen worden verkregen. Tussen deze steunen kan de kunststoffolie met verschillende vormen worden aangebracht, al naar het gewenste uiterlijk van het oppervlak. In dit 10 geval is de kunststoffolie ruimvallend tot plooien 3 en dalen 4 gevormd, waardoor een grillig oppervlak wordt verkregen dat op een rotsbodem lijkt. Deze plooien kunnen althans gedeeltelijk aan elkaar zijn gelijmd of gelast, zodat ze een permanente vorm bezitten.
Onder de kunststoffolie bevindt zich bijvoorbeeld zand 5, dat een 15 volledige en stevige ondersteuning verschaft voor de aldus gevormde kunststoffolie. Daardoor kan het oppervlak vrij hoge plaatselijke belastingen opnemen. Door de kunststoffolie de gewenste kleuren te verschaffen, kan de indruk van een rotsbodem nog versterkt worden.
In fig. 2 is een ander resultaat dat met de werkwijze volgens de 20 uitvinding kan worden bereikt, afgeheeld. Daarbij is een aantal steunen 7 aan de bovenkant verbonden door dwarsbalken 8, zodanig dat een ruimte met een vorm die ongeveer overeenkomt met de oever van een vijver, wordt verschaft. Over deze draagconstructie wordt vervolgens de kunststoffolie aangebracht, welke in de genoemde ruimte een komvorm 9 aan-25 neemt. Door meer of minder kunststoffolie aan te brengen kan de diepte van de kom bepaald worden. De zo gevormde kom kan vervolgens met water 10 gevuld worden, waarbij de trekkrachten in de folie via geschikte bevestigingsmiddelen overgebracht worden op de draagconstructie.
Het is nu zeer eenvoudig om de vijver over te laten gaan in een 30 kunstmatig landschap door de folie vanaf de draagconstructie verder te vormen zoals bijvoorbeeld in fig. 1. Daarbij wordt opgemerkt dat indien de folie voor het vijvergedeelte slechts onderworpen is aan de gelijkmatige waterbelasting, de open ruimte onder dat foliegedeelte niet ter ondersteuning behoeft te worden opgevuld met zand.
35 In fig. 3 is weer een ander voorwerp getoond dat volgens de uitvinding kan worden vervaardigd. Dit voorwerp heeft de vorm van een wand 11. Deze wand 11 bestaat uit in de bodem vastgezette palen 12, waaraan in dwarsrichting van de wand wijzende vormstukken 13 zijn bevestigd.
Deze vormstukken 13 bezitten de voor de te vormen wand gewenste con-40 tour, in de figuur bijvoorbeeld met spleten 14. De vormstukken 13 be- f :: ·: f· * t A 6 hoeven niet allemaal dezelfde contour te bezitten; de kunststoffolie 15 is voldoende soepel om overgangsverschillen tussen de contouren op te nemen. Ook hier kan de folie weer plooien 16 bezitten.
De wand kan aan beide zijden voorzien zijn van spleten 14; de 5 vormstukken 13 zijn dan aan beide zijden van een daarvoor geschikte contour voorzien.
Tenslotte wordt de wand gevuld met bijvoorbeeld zand 17, waardoor een stevig geheel wordt verkregen. Bovendien bezit een dergelijke met zand gevulde wand een goede geluidsisolatie.
10 De spleten 14 kunnen bijvoorbeeld gebruikt worden om planten aan te brengen. Daartoe wordt in de spleten 14 een geschikte voedingsbodem zoals aarde gebracht, waarin de planten kunnen wortelen.
Daarbij kan ook gebruik gemaakt worden van het in fig. 4 afgebeel-de profiel 18, dat tussen de palen 12 wordt bevestigd. De kunststoffo-15 lie 15 kan tussen de naar elkaar toegerichte flenzen van het profiel worden gestoken. Ook hier kunnen dan in de door de kunststoffolie gevormde holten planten en aarde worden aangebracht.
Tenslotte is in fig. 5 nog een andere mogelijkheid weergegeven voor het aanbrengen van planten. Daarbij worden in de kunststoffolie 18 20 gaten 19 aangebracht, zodat in de zich onder de kunststoffolie 18 bevindende aarde de planten kunnen worden geplant.
#'*" · r\ ·* sr- »· <· V > ’v· v*

Claims (9)

1· 7 * 1* Werkwijze voor het geven van vorm aan tuin en landschep, met het kenmerk, dat soepel velvormig materiaal afwijkend van het aanwezige terrein daaraan wordt toegevoegd in de vorm van een ruimtelijke struc-5 tuur die plaats biedt aan begroeiing.
2. Werkwijze volgens conclusie 1, met het kenmerk, dat aan de ruimtelijke structuur plooien worden gegeven en de naar elkaar gekeerde plooi-oppervlakken van het soepele materiaal althans plaatse!ijk aan elkaar gehecht worden.
3. Werkwijze volgens conclusie 1 of 2, met het kenmerk, dat de ruimtelijke structuur uit het soepele vel vormige materiaal ondersteund wordt door al of niet verhardbaar stortgoed.
4. Werkwijze volgens conclusie 1 of 2, met het kenmerk, dat de ruimtelijke structuur uit het soepele velvormige materiaal plaatselijk 15 ondersteund wordt door palen.
5. Werkwijze volgens conclusie 4, met het kenmerk, dat de palen zodanig geplaatst zijn en/of een zodanige lengte bezitten dat de bovenkant van het daarop aangebrachte vel vormige materiaal een holte vormt.
6. Werkwijze volgens conclusie 1 of 2, met het kenmerk, dat het 20 vel vormige materiaal aangebracht wordt op zich op afstand van elkaar bevindende vormstukken met een willekeurige contour, zodanig dat het velvormige materiaal de contouren volgt, en dat de ruimte begrensd door het vel vormige materiaal gevuld wordt met stortgoed.
7. Werkwijze volgens conclusie 6, met het kenmerk, dat tussen de 25 vormstukken profielen aangebracht worden met schuin naar elkaar gerichte, in de lengterichting van het profiel evenwijdig verlopende flenzen waartussen een plooi van het velvormige materiaal kan worden geklemd.
8. Werkwijze volgens een der voorgaande conclusies, met het kenmerk, dat in het velvormige materiaal openingen aangebracht worden 30 waardoorheen planten geplant worden in het onderliggende uit grond bestaande stortgoed.
9. Landschapselement vervaardigd volgens een of meer der voorgaande conclusies, met het kenmerk, dat de ondersteuning zich bevindt op een verrijdbaar onderstel. +++++++ ' ·- * ,.. -r- ( .·' ^ l: C
NL8700636A 1987-03-17 1987-03-17 Werkwijze voor het geven van vorm aan tuin en landschap. NL8700636A (nl)

Priority Applications (3)

Application Number Priority Date Filing Date Title
NL8700636A NL8700636A (nl) 1987-03-17 1987-03-17 Werkwijze voor het geven van vorm aan tuin en landschap.
DE8888200485T DE3863218D1 (de) 1987-03-17 1988-03-15 Verfahren zur gestaltung von garten und landschaft.
EP19880200485 EP0285202B1 (en) 1987-03-17 1988-03-15 Process for contouring garden and landscape

Applications Claiming Priority (2)

Application Number Priority Date Filing Date Title
NL8700636 1987-03-17
NL8700636A NL8700636A (nl) 1987-03-17 1987-03-17 Werkwijze voor het geven van vorm aan tuin en landschap.

Publications (1)

Publication Number Publication Date
NL8700636A true NL8700636A (nl) 1988-10-17

Family

ID=19849723

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
NL8700636A NL8700636A (nl) 1987-03-17 1987-03-17 Werkwijze voor het geven van vorm aan tuin en landschap.

Country Status (3)

Country Link
EP (1) EP0285202B1 (nl)
DE (1) DE3863218D1 (nl)
NL (1) NL8700636A (nl)

Families Citing this family (6)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
FR2764474B1 (fr) * 1997-06-11 1999-07-30 Pascal Peleszezak Dispositif pour la realisation de massifs et decors floraux
AU8444598A (en) * 1998-06-30 2000-01-17 Pascal Peleszezak Device for making islands and floral designs
US8226325B1 (en) * 2009-10-09 2012-07-24 Pierce Jr Webster Wave suppressor and sediment collection system
US8985896B2 (en) 2009-10-09 2015-03-24 Webster Pierce, Jr. Water suppressor and sediment collection system for use in shallow and deeper water environments
US9157204B2 (en) 2009-10-09 2015-10-13 Webster Pierce, Jr. Wave suppressor and sediment collection system
CN108434763B (zh) * 2018-03-27 2019-12-27 杭州也思文化传播有限公司 艺术表演装置

Family Cites Families (6)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US2113523A (en) * 1937-08-18 1938-04-05 White Stanley Hart Vegetation-bearing architectonic structure and system
GB1417479A (en) * 1973-09-25 1975-12-10 Turzillo L A Means and method for producing cementitious mat-like slope covers
FR2380378A1 (fr) * 1977-02-11 1978-09-08 Hutchinson Mapa Nouveaux moyens d'ancrage de revetements d'etancheite ou de protection en materiau souple pour ouvrages realises par terrassement
DE3409823A1 (de) * 1983-03-17 1984-09-20 Horst Dipl.-Phys. 8000 München Schramm Verfahren zur herstellung integrierter sanierender leichter massivbauten
DE3402531C2 (de) * 1984-01-26 1986-03-27 Wolfgang 2833 Groß Ippener Behrens Trockenrasenbauwerk
FR2570422B1 (fr) * 1984-09-17 1988-08-19 Scermi Systeme de support de chainage, notamment pour construire une cuvette de retenue pour un liquide

Also Published As

Publication number Publication date
EP0285202A1 (en) 1988-10-05
EP0285202B1 (en) 1991-06-12
DE3863218D1 (de) 1991-07-18

Similar Documents

Publication Publication Date Title
US5472297A (en) Building and shoring blocks
JPH08508323A (ja) 建築物、特に緑化可能な支持建築物若しくは防音建築物のためのエレメント、構成部材ユニット及び製造方法
US4074538A (en) Wall structures
NL8700636A (nl) Werkwijze voor het geven van vorm aan tuin en landschap.
JPH0351424A (ja) 盛土形成方法および形成材料
RU2081234C1 (ru) Способ укрепления откосов дорог и устройство для его осуществления
JP2000096586A (ja) 開口部隠ぺい用中空ブロック体及びそのブロック体の組積方法
RU2000377C1 (ru) Плита дорожного покрыти
JPS6351526A (ja) 法枠の構造
JP2718293B2 (ja) 盛土工法
CH708433A2 (de) Abdeckung einer Uferböschung.
JP3103559U (ja) 荷重緩徐材及び法面構造物
ATE228190T1 (de) Am erdreich angebaute erdkonstruktion mit steiler front und verfahren zur erstellung dieser erdkonstruktion
JP2001123467A (ja) 環境共生型緑化用擁壁ブロック
JPH1113075A (ja) 空石積み護岸、擁壁構造物
JP2002070024A (ja) 土留め枠および傾斜地等の土留め工法
NO312912B1 (no) Fremgangsmåte, system og forankringsplugg til bruk for anlegg av vei, s¶rlig på blöt grunn
JPS6351527A (ja) 法面安定工法
JP3017496B1 (ja) 擁壁用ブロックおよびその製造方法
JPH0667535U (ja) 擁壁ののり面保護構造
SU1717689A1 (ru) Способ устройства дорожной конструкции на слабых грунтах
JP3009588U (ja) 表面蛇籠状合体コンクリートブロック
JPH051848B2 (nl)
JPH09310362A (ja) 組立式仮土留め材と該仮土留め材を使用する擁壁築造工法
JP2551874B2 (ja) 路盤強化部材

Legal Events

Date Code Title Description
A1B A search report has been drawn up
BV The patent application has lapsed