NL1029495C2 - Werkwijze en inrichting voor het opwekken van een aan een naam gerelateerde melodie. - Google Patents

Werkwijze en inrichting voor het opwekken van een aan een naam gerelateerde melodie. Download PDF

Info

Publication number
NL1029495C2
NL1029495C2 NL1029495A NL1029495A NL1029495C2 NL 1029495 C2 NL1029495 C2 NL 1029495C2 NL 1029495 A NL1029495 A NL 1029495A NL 1029495 A NL1029495 A NL 1029495A NL 1029495 C2 NL1029495 C2 NL 1029495C2
Authority
NL
Netherlands
Prior art keywords
scale
character
name
melody
tones
Prior art date
Application number
NL1029495A
Other languages
English (en)
Inventor
Wouter Rudolf Karel Steiner
Stephen Roger Emmer
Original Assignee
Teleconcept Multimedia N V
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Teleconcept Multimedia N V filed Critical Teleconcept Multimedia N V
Priority to NL1029495A priority Critical patent/NL1029495C2/nl
Priority to PCT/NL2006/050169 priority patent/WO2007043877A1/en
Application granted granted Critical
Publication of NL1029495C2 publication Critical patent/NL1029495C2/nl

Links

Classifications

    • HELECTRICITY
    • H04ELECTRIC COMMUNICATION TECHNIQUE
    • H04MTELEPHONIC COMMUNICATION
    • H04M19/00Current supply arrangements for telephone systems
    • H04M19/02Current supply arrangements for telephone systems providing ringing current or supervisory tones, e.g. dialling tone or busy tone
    • H04M19/04Current supply arrangements for telephone systems providing ringing current or supervisory tones, e.g. dialling tone or busy tone the ringing-current being generated at the substations
    • GPHYSICS
    • G10MUSICAL INSTRUMENTS; ACOUSTICS
    • G10GREPRESENTATION OF MUSIC; RECORDING MUSIC IN NOTATION FORM; ACCESSORIES FOR MUSIC OR MUSICAL INSTRUMENTS NOT OTHERWISE PROVIDED FOR, e.g. SUPPORTS
    • G10G1/00Means for the representation of music
    • GPHYSICS
    • G10MUSICAL INSTRUMENTS; ACOUSTICS
    • G10LSPEECH ANALYSIS OR SYNTHESIS; SPEECH RECOGNITION; SPEECH OR VOICE PROCESSING; SPEECH OR AUDIO CODING OR DECODING
    • G10L13/00Speech synthesis; Text to speech systems
    • G10L13/02Methods for producing synthetic speech; Speech synthesisers
    • G10L13/033Voice editing, e.g. manipulating the voice of the synthesiser

Description

5 . r
Werkwijze en inrichting voor het opwekken van een aan een naam gerelateerde melodie
De onderhavige uitvinding betreft een werkwijze voor het genereren van een reeks tonen van een toonladder met een eindig aantal tonen op basis van een karakters omvattende naam, waarbij de karakters zijn gekozen uit een verzameling karakters.
10 Een dergelijke werkwijze is bekend uit de muziekgeschiedenis en in het bijzonder uit een aantal werken van Johann Sebastiaan Bach. Bij deze werken werd de relatie tussen letters en tonen gebruikt als inspiratiebron en als een demonstratie van vakmanschap.
Mede door de in de huidige maatschappij toenemende anonimisering bestaat behoefte 15 aan personaliseerbare accessoires. Dit geldt niet alleen voor stoffelijke accessoires maar evenzeer voor immateriële accessoires zoals beltonen van mobiele telefoontoestellen of systeem- , navigatie- of waarschuwingsgeluiden van andere elektronische apparatuur zoals PDA’s, GPS-toestellen, telefooncentrales, PC’S, televisietoestellen, autoradio’s en dergelijke.
20
De onderhavige uitvinding verschaft hiertoe een werkwijze van de hierboven genoemde soort, waarbij de volgende stappen worden doorlopen: het bepalen van een beginpunt op een toonladder en het aan elk karakter van de naam toekennen van een toon uit de toonladder op basis van een vooraf bepaalde relatie tussen karakter en toon.
25
Als gevolg van deze maatregelen wordt niet alleen een op zich tot de stand van de techniek behorende werkwijze geautomatiseerd, maar wordt bovendien de mogelijkheid geboden een veel groter aantal melodieën op te wekken. Volgens de stand van de techniek wordt immers een relatie gelegd tussen karakter en toonhoogte; de onderhavige 30 uitvinding biedt een groter aantal variaties in de toonhoogte omdat het beginpunt gekozen kan worden; de stand van de techniek geeft slechts een simpele relatie tussen letter en de daarmee overeenkomende noot.
1029495 2
Een volgens de onderhavige uitvinding gepersonaliseerde melodie kan worden gebruikt als herkenningsmelodie in de ruimste zin, zoals beltoon (ringtone of ringbacktone) voor een vast, mobiel of gecombineerd telefoontoestel. Het is hierbij mogelijk dat slechts een enkele beltoon in het toestel actief is, zodat de personalisatie betrekking heeft op de 5 gebruiker van dat toestel. Het is echter eveneens mogelijk dat de opbeller, tezamen met het oproepsignaal de beltoon meestuurt en de opgeroepene met de betreffende beltoon wordt opgeroepen. Hierbij is de beltoon specifiek voor de oproeper.
Een principieel andere mogelijkheid ligt in de aanwezigheid van verschillende beltonen in het mobiele telefoontoestel, waarbij een beltoon gebruikt wordt in afhankelijkheid 10 van de oproeper, mogelijkerwijs in combinatie met beeldmerken om een totale zogenaamde oproeper identificatiedienst te kunnen aanbieden.
In de wereld is een aantal reeksen karaktertekens in gebruik welke worden gebruikt voor intermenselijke communicatie en in het bijzonder voor het samenstellen van 15 namen. Eveneens is in de wereld een aantal toonsystemen in gebruik bij het componeren, noteren en uitvoeren van muziek. Alle mogelijke combinaties van karakterreeksen en toonsystemen kunnen worden gebruikt bij de onderhavige uitvinding. Omdat in een groot deel van de wereld gebruik wordt gemaakt van het alfabet van Arabische letters en van de westerse, diatonische (controleren met 20 Willemzen- Muziekleer) toonladder, betreft een voorkeursuitvoeringsvorm de maatregel dat de verzameling karakters wordt gevormd door het westerse (Arabische) alfabet en dat de toonladder de westerse (diatonische) toonladder is.
Hierdoor ontstaat het probleem dat het aantal letters van ongeveer 26 groter is dan het 25 aantal tonen (zeven). Dit kan worden opgelost door meer dan een letter aan eenzelfde toon toe te voegen. Het aantal verschillende melodieën kan overigens worden vergroot door tevens halve tonen toe te passen. Het aantal beschikbare tonen is dan 12.
Tevens is het mogelijk de tonen te kiezen uit volgende octaven; hiermee wordt het aantal beschikbare tonen zo ver vergroot dat gebruik kan worden gemaakt van een een-30 op-een relatie.
Bij elk van de bovengenoemde configuraties moet, voor het verkrijgen van een ‘beginpunt’ voor de eerste letter van de naam, een keuze worden gemaakt. Deze keuze kan geheel willekeurig plaatsvinden, maar het eveneens mogelijk hiervoor een 1029495 3 algoritme toe te passen dat gebruik maakt van een eigenschap van de persoon waarvoor de melodie wordt gecomponeerd. Hierbij kan gebruik gemaakt worden van de
geboortemaand van de persoon, hetgeen in het geval van een toonladder met 12 tonen J
leidt tot een een-op-een relatie. Het is echter eveneens mogelijk gebruik te maken van 5 een andere eigenschap, zoals geboorteplaats of woonplaats, uitgedrukt in bolcoördinaten.
De hierboven geschreven maatregelen leiden tot een reeks tonen. Om te komen tot een melodie moet de nootlengte worden bepaald; hierbij wordt bij voorkeur gebruik 10 gemaakt van een algoritme dat aan elk karakter een nootlengte toekent.
Een aantrekkelijke variant hiervan kent aan medeklinkers een ander nootlengte wordt toe dan aan klinkers.
I 15 Afgezien van deze nootlengte kunnen andere variaties worden toegepast, zoals het aan noten toekennen van accenten in afhankelijkheid van de letters waar de tonen van afgeleid zijn, waarbij aan hoofdletters (kapitalen) een ander accent wordt toegekend dan aan gewone letters (onderkast). Ook dit biedt de mogelijke de melodie verder te personaliseren.
20
Eenzelfde overweging geldt ook voor de maatregel dat aan de noten een accent wordt toegekend in afhankelijkheid van het feit of de letter waar de noot van afgeleid is wordt gevolg of wordt voorafgegaan door een spatie.
25 Nog een nadere mogelijkheid voor verdere variaties ligt in de maatregel dat de maatindeling wordt vastgesteld in afhankelijkheid van een genrekeuze. Hiermede kan rekening worden gehouden met de voorkeur van de gebruiker of eigenaar van de melodie; het geme kan variëren van klassiek, via beat, rock, urban of techno. Dit is uiteraard een niet-linitatieve opsomming.
30
Zoals in het voorgaande reeds is gemeld, verschaft de hierboven genoemde werkwijze middelen voor het opwekken van een op een persoon toegesneden melodie. Deze werkwijze wordt bij voorkeur uitgevoerd door een computer in enigerlei vorm. De uitvinding verschaft dan ook een digitaal rekentuig, dat is ingericht voor het genereren 1028495 t 4 van een reeks tonen van een toonladder met een eindig aantal tonen op basis van een karakters omvattende naam, waarbij de karakters zijn gekozen uit een verzameling karakters, waarbij de volgende stappen van het bepalen van een beginpunt op een toonladder en het aan elk karakter van de naam toekennen van een toon uit de 5 toonladder op basis van een voorafbepaalde relatie tussen karakter en toon worden doorlopen.
Het samenstellen van en dergelijke melodie is vergt een korte rekentijd van een computer, hetgeen betekent dat een enkele computer voor veel mensen een 10 gepersonifïceerde melodie kan samenstellen. Dit maakt het aantrekkelijk gebruik te maken van een of een klein aantal computers die voor een groot aantal mensen een dergelijke melodie kunnen samenstellen. Het is dan ook aantrekkelijk gebruik te maken van een digitaal rekentuig van de hierboven genoemde soort waarbij het rekentuig zich op een eerste locatie bevindt en het door middel van communicatieverbindingen is 15 gekoppeld voor het toevoeren van de naam en verdere gegevens vanuit een tweede locatie en voor het naar deze tweede locatie toevoeren van de gegenereerde melodie.
Bij voorkeur is het rekentuig ingericht om met tijdelijke communicatieverbindingen met de tweede locatie te zijn verbonden.
20
Het opwekken van de melodie is een economische bedrijvigheid, hetgeen met zich meebrengt dat er op een of andere wijze een betaling plaats zal moeten vinden. Het is dan ook aantrekkelijk wanneer het rekentuig is ingericht voor het pas opwekken van een melodie als na ontvangst van een betalingsbewijs in enigerlei vorm.
25
Om gebruik te kunnen maken van moderne communicatietechnieken zoals het internet is het digitale rekentuig bij voorkeurs als netserver voor het internet geconfigureerd.
Het gevolg daarvan is dat de melodie kan worden opgeslagen op een toestel dat met het internet verbonden is zoals een personal computer, maar tevens dat het kan worden 30 opgeslagen op tijdelijk met het internet verbonden toestellen zoals PDA’s. Uiteraard kan een deeltraject van de communicatieverbinding via een al dan niet draadloos telefoonnet plaatsvinden. Hierbij wordt een koppeling tussen het internet en het telefoonnetwerk verondersteld.
1029495 o 1 5
Het is echter eveneens mogelijk dat het rekentuig is opgenomen in een netwerk voor digitale telefonie. Hierbij vindt de communicatie tussen rekentuig en toestel plaats via een telefoonnetwerk.
5 Vervolgens zal de onderhavige uitvinding worden toegelicht aan de hand van de bijgaande tekeningen, waarin voorstellen:
Figuur 1: een schema van een voorbeeld van een relatietabel tussen letters en tonen; 10 Figuur 2: een schema van de werkwijze welke de basis vormt van de uitvinding; en
Figuur 3: een schema van de componenten waarin de onderhavige uitvinding wordt geïmplementeerd.
Zoals in de inleiding reeds is uiteengezet ligt aan de uitvinding een relatie tussen 15 karakters en tonen ten grondslag. Als voorbeeld wordt gebruik gemaakt van het westerse alfabet van 26 letters en de diatonische toonladder. Beide zijn in een reeks geplaatst en onder elkaar weergegeven in figuur 1.
In principe is het mogelijk de reeksen onderling te verschuiven. Voor het bepalen van 20 een uitgangspunt kan gebruik gemaakt worden van een eigenschap van de persoon voor wie de melodie wordt gecomponeerd,. In het onderhavige geval is hiervoor gebruik gemaakt van de geboortemaand. De persoon Pieter Storms is in juni geboren. Juni is de zesde maand. Aan de letter ‘A’ wordt dan ook de zesde toon, ‘f toegekend. Hiermede is de relatie tussen letters en tonen gefixeerd. Dit proces wordt bij voorkeur door een 25 rekentuig uitgevoerd. Door middel van het aan de persoon stellen van vragen kan het rekentuig de hierboven genoemde relatie vaststellen. De naam ‘Pieter Storms’ wordt door een digitaal rekentuig dan ook gemakkelijk omgezet tot de tonenreeks ‘g-g-c-d*c-b-c-d-f-b-d-c’.
30 Het hierboven beschreven proces vormt slechts een eerste stap van het opwekken van een gepersonifïceerde melodie. Een melodie omvat immers slechts niet alleen een reeks tonen maar tevens andere muzikale elementen, zoals de toonlengte, accenten (verschillen in luidheid), klankkleur (boventonen) en een eventuele begeleiding. Deze laatste twee elementen zijn bepalend voor het genre.
1029495 6
Het proces waarmee deze elementen worden samengesteld is schematisch afgebeeld in figuur 2. Zoals uit figuur 2 blijkt, wordt aanvankelijk uit de geboortemaand de relatie tussen de reeks karakters en de tonen gefixeerd. Vervolgens wordt, onder gebruikmaking van de aldus gevestigde relatie de reeks letters van de naam omgezet in 5 een reeks tonen. Dit is het proces dat reeds.aan de hand van figuur 1 is beschreven.
Vervolgens wordt aan de hand van de aard van het karakter, zoals het verschil tussen hoofdletters en kleine letters of het verschil tussen klinkers en medeklinkers de onderlinge verhouding tussen de nootlengten van de afzonderlijke tonen bepaald.
10 Het is mogelijk dat hierbij niet alleen gebruik wordt gemaakt van de hierboven genoemde lettereigenschappen maar ook van de genrekeuze.
De aard van het karakter kan echter bovendien gebruikt worden voor het bepalen van accenten aan de noten,. Onder een accent wordt hier een verschil in luidheid verstaan.
15 Ook hier geldt dat de tevens gebruik gemaakt kan worden van de genrekeuze voor het vaststellen van de accentverschillen.
Ten slotte kan door middel van de genrekeuze de favoriete muziekstijl worden gekozen. Hierbij wordt opgemerkt dat het hierboven genoemde voorbeeld geenszins uitputtend is. 20 Zo is het bijvoorbeeld mogelijk een muziekinstrument te kiezen. Aan de hand van het gekozen muziekinstrument kunnen boventonen worden toegevoegd om de klankkleur van het betreffende muziekinstrument na te bootsen. Hierbij spelen de technische mogelijkheden van het toestel waarop de melodie ten gehore moet worden gebracht eveneens een rol. Ook hiermede zou rekening kunnen worden gehouden bij de keuze.
. 25
De hierboven genoemde werkwijze wordt bij voorkeur uitgevoerd door een digitaal rekentuig met behulp van een interactief proces, dat bij voorkeur vooraf wordt gegaan door een betalingsproces in enigerlei vorm. Ook dit proces speelt zich bij voorkeur af via een en wellicht hetzelfde digitale rekentuig.
30
Hierbij wordt gebruik gemaakt van een configuratie van een als server geconfigureerd rekentuig 1 dat door middel van een netwerk 2 is verbonden met de cliënt 3, dat wil zeggen het apparaat waarop het melodie moet worden geplaatst. Deze cliënt wordt gevormd door een mobiel telefoontoestel of een ander draagbaar toestel dat is ingericht 1029495 7 voor het naar wens ten gehore brengen van de melodie. De cliënt zal aanvankelijk een betalingshandeling van enigerlei aard moeten uitvoeren of een betalingsbewijs moeten overleggen. Vervolgens zal de server vragen naar de naam en de geboortemaand van de persoon waarvoor de melodie moet worden samengesteld. Zoals in het voorgaande is 5 toegelicht, zal de server als optie vragen naar het genre muziek waarin de melodie moet worden samengesteld.
Op basis van deze gegevens stelt de server de melodie samen en verzendt deze gegevens naar de cliënt die deze gegevens in zijn geheugen opslaat. Na het verstrekkken 10 van een commando zal de cliënt de melodie ten gehore brengen. Het is echter eveneens mogelijk dat de cliënt de melodie verstuurt naar een ander toestel, bijvoorbeeld tezamen met een oproep in de vorm van een beltoon voor een mobiel telefoontoestel. De opgeroepene kan dan aan de aard van de beltoon herkennen wie hem oproept.
15 Het zal duidelijk zijn dat talloze variaties op het hier beschreven maatregelen kunnen worden aangebracht zoals het gebruik van andersoortige reeksen karakters of lettertekens, van andersoortige toonladders of toonsystemen en deze voorst te koppelen aan allerlei denkbare instrumenten, muziekstijlen en -genres met variatie in de verschillende gekozen basiswaarden als tempo, harmonisering en onderscheidende 20 expressie-instructies.
25 30 1029495

Claims (15)

1. Werkwijze voor het genereren van een reeks tonen van een toonladder met een eindig aantal tonen op basis van een karakters omvattende naam, waarbij de karakters 5 zijn gekozen uit een verzameling karakters, gekenmerkt door de volgende stappen: - het bepalen van een beginpunt op een toonladder; en - het aan elk karakter van de naam toekennen van een toon uit de toonladder op basis van een voorafbepaalde relatie tussen karakter en toon.
2. Werkwijze volgens conclusie 1, met het kenmerk, dat de verzameling karakters wordt gevormd door het westerse (Arabische) alfabet en dat de toonladder de westerse (diatonische) toonladder is.
3. Werkwijze volgens conclusie 2, met het kenmerk, dat in de voorafbepaalde 15 relatie verschillende letters zijn toegekend aan eenzelfde toon.
4. Werkwijze volgens conclusie 3, met het kenmerk, dat het beginpunt op de ladder wordt bepaald door een eigenschap van de drager van de naam, zoals zijn geboortemaand. 20
5. Werkwijze volgens een van de voorafgaande conclusies, met het kenmerk, dat de reeks tonen tot een melodie wordt omgevormd door het als elk karakter toekennen van een nootlengte.
6. Werkwijze volgens conclusie 5, met het kenmerk, dat aan medeklinkers een ander nootlengte wordt toegekend dan aan klinkers.
7. Werkwijze volgens conclusie 2, met het kenmerk, dat aan noten een accent wordt toegekend in afhankelijkheid van de letters waar de tonen van afgeleid zijn en dat 30 aan hoofdletters (kapitalen) een ander accent wordt toegekend dan aan gewone letters (onderkast). 1029495 4
8. Werkwijze volgens een van de voorafgaande conclusies, met het kenmerk, dat aan de noten een accent wordt toegekend in afhankelijkheid van het feit of de letter waar de noot van afgeleid is wordt gevolg of wordt voorafgegaan door een spatie.
9. Werkwijze volgens een van de voorafgaande conclusies, met het kenmerk, dat de maatindeling wordt vastgesteld in afhankelijkheid van een genrekeuze.
10. Digitaal rekentuig, met het kenmerk dat het is ingericht voor het genereren van een reeks tonen van een toonladder met een eindig aantal tonen op basis van een 10 karakters omvattende naam, waarbij de karakters zijn gekozen uit een verzameling karakters, waarbij de volgende stappen van het bepalen van een beginpunt op een toonladder en het aan elk karakter van de naam toekennen van een toon uit de toonladder op basis van een voorafbepaalde relatie tussen karakter en toon worden doorlopen. 15
11. Digitaal rekentuig volgens conclusie 10, met het kenmerk, dat het rekentuig zich op een eerste locatie bevindt en dat het door middel van communicatieverbindingen is gekoppeld voor het toevoeren van de naam en verdere gegevens vanuit een tweede locatie en voor het naar deze tweede locatie toevoeren van 20 de gegenereerde melodie. ί2. Digitaal rekentuig volgens conclusie 11, met het kenmerk, dat het rekentuig is ingericht om met tijdelijke communicatieverbindingen met de tweede locatie te zijn verbonden. 25
13. Digitaal rekentuig volgens conclusie 11 of 12, met het kenmerk, dat het rekentuig is ingericht voor het pas opwekken van een melodie als na ontvangst van een betalingsbewijs.
14. Digitaal rekentuig volgens conclusie 11, 12 of 13, met het kenmerk, dat het rekentuig als netserver voor het internet is geconfigureerd.
15. Digitaal rekentuig volgens conclusie 11,12 of 13, met het kenmerk, dat het rekentuig is opgenomen in een netwerk voor digitale telefonie. 1029495 4, 5
16. Van een geheugen en een luidspreker voorzien elektronisch toestel, met het kenmerk, dat in het geheugen van het toestel een melodie is geplaatst, welke is opgewekt door een werkwijze volgens een van de conclusies 1-9. 1029495
NL1029495A 2005-07-12 2005-07-12 Werkwijze en inrichting voor het opwekken van een aan een naam gerelateerde melodie. NL1029495C2 (nl)

Priority Applications (2)

Application Number Priority Date Filing Date Title
NL1029495A NL1029495C2 (nl) 2005-07-12 2005-07-12 Werkwijze en inrichting voor het opwekken van een aan een naam gerelateerde melodie.
PCT/NL2006/050169 WO2007043877A1 (en) 2005-07-12 2006-07-07 Method and device for generating a melody related to a name

Applications Claiming Priority (2)

Application Number Priority Date Filing Date Title
NL1029495 2005-07-12
NL1029495A NL1029495C2 (nl) 2005-07-12 2005-07-12 Werkwijze en inrichting voor het opwekken van een aan een naam gerelateerde melodie.

Publications (1)

Publication Number Publication Date
NL1029495C2 true NL1029495C2 (nl) 2007-01-15

Family

ID=35610165

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
NL1029495A NL1029495C2 (nl) 2005-07-12 2005-07-12 Werkwijze en inrichting voor het opwekken van een aan een naam gerelateerde melodie.

Country Status (2)

Country Link
NL (1) NL1029495C2 (nl)
WO (1) WO2007043877A1 (nl)

Citations (2)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
DE29905745U1 (de) * 1999-03-29 1999-09-09 Riedel Andreas Sampler zur Wiedergabe des Klingeltons in Handys, Telefonen oder Weckern
DE202004003465U1 (de) * 2004-03-05 2004-07-01 Fraunhofer-Gesellschaft zur Förderung der angewandten Forschung e.V. Vorrichtung zum Liefern einer Signalisierungsmelodie

Patent Citations (2)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
DE29905745U1 (de) * 1999-03-29 1999-09-09 Riedel Andreas Sampler zur Wiedergabe des Klingeltons in Handys, Telefonen oder Weckern
DE202004003465U1 (de) * 2004-03-05 2004-07-01 Fraunhofer-Gesellschaft zur Förderung der angewandten Forschung e.V. Vorrichtung zum Liefern einer Signalisierungsmelodie

Non-Patent Citations (3)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Title
REYES, JUAN; MUÑOZ, MARIA PAULA: "The Influence of Text in Computer Music Composition: An Approach to Expression Modeling", 13 July 2004 (2004-07-13), pages 1 - 6, XP002364886, Retrieved from the Internet <URL:http://web.archive.org/web/20040713154627/http://www-ccma.stanford.edu/~juanig/articles/textincomp.html> [retrieved on 20060126] *
WILHELM, JENS PH.: "Johann Sbastian Bachs Herkunft, Leben, Werk und Nachwirken (Katalogteil)", 22 June 2004 (2004-06-22), pages 1 - 37, XP002364887, Retrieved from the Internet <URL:http://web.archive.org/web/20040622194612/http://www.jwilhelm.de/bach2.pdf> [retrieved on 20060126] *
WOLFGANG SEEMANN MA: "Grosse Orgelwerke", CHRISTOPHORUS VERLAG, no. 74560, 1989, Freiburg i. Br., XP002369366 *

Also Published As

Publication number Publication date
WO2007043877A1 (en) 2007-04-19

Similar Documents

Publication Publication Date Title
KR100658869B1 (ko) 음악생성장치 및 그 운용방법
US20140046667A1 (en) System for creating musical content using a client terminal
Lindblom et al. Towards a generative theory of melody
US9286877B1 (en) Method and apparatus for computer-aided variation of music and other sequences, including variation by chaotic mapping
US6621903B2 (en) Portable telephone set and method for inputting said incoming call reporting melody
KR101931087B1 (ko) 사용자 허밍 멜로디 기반 멜로디 녹음을 제공하기 위한 방법 및 이를 위한 장치
JP4625638B2 (ja) 表現生成方法,表現生成装置,表現生成システム
CN106205571A (zh) 一种歌声语音的处理方法和装置
Stainer A theory of harmony
JP2010026337A (ja) 歌唱曲生成方法,そのプログラム及び装置,歌唱曲提供システム
NL1029495C2 (nl) Werkwijze en inrichting voor het opwekken van een aan een naam gerelateerde melodie.
Bader How music works
Conklin et al. Modelling and generating music using multiple viewpoints
Battier Electronic music and gesture
JP2018159741A (ja) 歌詞候補出力装置、電子楽器、歌詞候補出力方法、及びプログラム
JP4174028B2 (ja) 音楽画像出力システム、音楽画像出力方法
Bresin et al. Expressive musical icons
JP3694698B2 (ja) 音楽データ生成システム、音楽データ生成サーバ装置
KR102258386B1 (ko) 음소 발음 차이를 이용한 가창 가능 여부 판단 방법 및 장치
JP6415136B2 (ja) カラオケ歌唱採点システム
JP2014066740A (ja) カラオケ装置
JP6144592B2 (ja) 歌唱採点システム
KR102290901B1 (ko) 노래 반주 시스템
TRUJILLO INTO THE BLUE
KR20130058385A (ko) 휴대용 기타연주시스템

Legal Events

Date Code Title Description
PD2B A search report has been drawn up