FI97323C - Tietoliikennejärjestelmä - Google Patents

Tietoliikennejärjestelmä Download PDF

Info

Publication number
FI97323C
FI97323C FI912272A FI912272A FI97323C FI 97323 C FI97323 C FI 97323C FI 912272 A FI912272 A FI 912272A FI 912272 A FI912272 A FI 912272A FI 97323 C FI97323 C FI 97323C
Authority
FI
Finland
Prior art keywords
radio
optical
communication system
transceivers
ports
Prior art date
Application number
FI912272A
Other languages
English (en)
Swedish (sv)
Other versions
FI97323B (fi
FI912272A0 (fi
Inventor
Andrew James Motley
Anthony Gerard Chadney
Original Assignee
British Telecomm
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Family has litigation
First worldwide family litigation filed litigation Critical https://patents.darts-ip.com/?family=10646738&utm_source=google_patent&utm_medium=platform_link&utm_campaign=public_patent_search&patent=FI97323(C) "Global patent litigation dataset” by Darts-ip is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.
Application filed by British Telecomm filed Critical British Telecomm
Publication of FI912272A0 publication Critical patent/FI912272A0/fi
Publication of FI97323B publication Critical patent/FI97323B/fi
Application granted granted Critical
Publication of FI97323C publication Critical patent/FI97323C/fi

Links

Classifications

    • HELECTRICITY
    • H04ELECTRIC COMMUNICATION TECHNIQUE
    • H04WWIRELESS COMMUNICATION NETWORKS
    • H04W88/00Devices specially adapted for wireless communication networks, e.g. terminals, base stations or access point devices
    • H04W88/08Access point devices
    • H04W88/085Access point devices with remote components
    • HELECTRICITY
    • H04ELECTRIC COMMUNICATION TECHNIQUE
    • H04BTRANSMISSION
    • H04B10/00Transmission systems employing electromagnetic waves other than radio-waves, e.g. infrared, visible or ultraviolet light, or employing corpuscular radiation, e.g. quantum communication
    • H04B10/25Arrangements specific to fibre transmission
    • H04B10/2575Radio-over-fibre, e.g. radio frequency signal modulated onto an optical carrier
    • H04B10/25752Optical arrangements for wireless networks
    • H04B10/25753Distribution optical network, e.g. between a base station and a plurality of remote units
    • HELECTRICITY
    • H04ELECTRIC COMMUNICATION TECHNIQUE
    • H04WWIRELESS COMMUNICATION NETWORKS
    • H04W36/00Hand-off or reselection arrangements
    • H04W36/16Performing reselection for specific purposes
    • H04W36/18Performing reselection for specific purposes for allowing seamless reselection, e.g. soft reselection

Landscapes

  • Engineering & Computer Science (AREA)
  • Computer Networks & Wireless Communication (AREA)
  • Signal Processing (AREA)
  • Physics & Mathematics (AREA)
  • Electromagnetism (AREA)
  • Mobile Radio Communication Systems (AREA)
  • Optical Communication System (AREA)
  • Use Of Switch Circuits For Exchanges And Methods Of Control Of Multiplex Exchanges (AREA)

Description

97323
Tietoliikennejärjestelmä. - Dataöverföringssystem.
Esillä oleva keksintö kohdistuu tietoliikennejärjestelmään, ja erityisesti järjestelmään liikkuvien radio (RF) -yksiköi-5 den liittämiseksi kiinteään verkkoon tai järjestelmään, esim. PSN, ISDN, LAN tai PBX.
Nykyisin esimerkiksi solukkoradiojärjestelmässä liikkuvat radio (RF) -yksiköt ovat yhteydessä kiinteiden tukiasemien 10 kanssa, joissa on radiolähetin-vastaanottimet, jotka ovat liitetyt kytkentäohjauskeskukseen, mikä on puolestaan kytketty PSTN:ään. Ehdotetussa Telepoint-järjestelmässä johdottomat puhelimet (CT) kykenevät pääsemään PSTNrään radio-liikenteen kautta, jossa on kiinteät tukiasemat varustet-15 tuina radiolähetin-vastaanottimilla, jotka ovat suoraan kytketyt PSTNrään. Kummassakin näissä esimerkissä radiolähetin-vastaanottimet ja tukiasemat lisääntyvät liikkuvan käyttäjän ja PSTN:n tai muun verkon välisessä liittymässä. Nämä järjestelmät ovat tämän vuoksi monimutkaisia ja kalliita.
20 Tulevat järjestelmät haluavat tarjota parannettua kattavuutta, mukaanlukien useiden pienten radio-"solujen" tarjoaminen, ja tämän vuoksi vaaditaan monia tukiasemia ja radio-lähetin-vastaanottimia.
25 Vaikeudet tarkoituksenmukaisten tukiasemien sijaintipaikko-: jen löytämisessä ja niiden varustamisen kustannukset tekevät sellaiset konventionaaliset kehittelemiset mahdottomiksi; epäilemättä ne alentavat sellaisten projektien kaupallista houkuttelevuutta. Esillä oleva keksintö pyrkii tarjoamaan 30 tietoliikennejärjestelmän, jolla on yksinkertainen rakenne ja parannettu suorituskyky.
Ensimmäisen näkökannan mukaisesti keksintö tarjoaa tietoliikennejärjestelmän, johon kuuluu: yksi tai useampi radio-35 lähetin-vastaanotin useiden radiotaajuisten (RF) tietolii- kennelinkkien muodostamiseksi; useita kiinteitä radioportte-ja, joiden kautta RF-signaalit voidaan siirtää ja vastaanot- 2 97323 taa ilmateitse, joka järjestelmä on tunnettu siitä, että järjestelmään kuuluu kuituoptinen verkko RF-lähetin-vastaan-ottimien ja kiinteiden radioporttien liittämiseksi yhteen sekä RF-signaalien kuljettamiseksi optisten signaalien 5 avulla; ja useita radio/optisia liitäntöjä, joiden avulla RF-signaalit voidaan moduloida yhdelle tai useammalle optiselle signaalille ja demoduloida niistä, mitkä liitännät ovat RF-lähetin-vastaanottimien ja kuituoptisen verkon välissä, sekä kuituoptisen verkon ja kiinteiden radioport-10 tien välissä.
Esillä oleva keksintö tarjoaa lisäksi edellä kuvatun tietoliikennejärjestelmän, johon lisäksi kuuluu matriisikytkin valikoivasti liittämään lähetin-vastaanottimet ja radiopor-15 tit toisiinsa kuituoptisen verkon kautta.
Esillä oleva keksintö sallii lähetin-vastaanottimien keskittämisen tukikeskuksiin, ja sen seurauksena olevat edut teknisen ja kaupallisen hyödyn mielessä, sillä, että lähetin-20 vastaanottimet ovat valinnaisesti kytkettävissä kuituoptisen verkon kautta RF-portteihin.
RF-tietoliikennelinkitys voi olla esimerkiksi aikajakomulti-pleksoitua (TDM) tai taajuusjakomultipleksoitua (FDM).
25
Keksinnön edullinen suoritusmuoto kuvataan seuraavaksi esimerkkinä ja viitaten oheisiin kuvioihin, joissa:
Kuvio 1 on kaaviollinen lohkokaavio keksinnön edullisen 30 suoritusmuodon mukaisesta tietoliikennejärjestel mästä:
Kuvio 2 on kaaviollinen lohkokaavio optisesta matriisikyt-kimestä, joka voi muodostaa osan edullisesta suori-35 tusmuodosta; 3 97323
Kuvio 2b on kaaviollinen lohkokaavio RF-matriisikytkimes-tä, joka voi muodostaa osan edullisesta suoritusmuodosta; ja 5
Kuvio 3 on kaaviokuvanto keksinnön toisesta suoritusmuodosta.
Kuviossa 1 esitetty edullinen suoritusmuoto on monen käyttä-10 jän, alueen peittävä radiojakelujärjestelmä, joka käyttää optista verkkoa 2, 4 linkittämään kiinteät radiojakeluportit 1 keskitettyyn radio- ja muiden signaalien käsittelyn tukikeskukseen 10. Järjestelmän tärkeä tunnusmerkki on optisen kantoaallon käyttö, joka on moduloitu, esim. amplitudimodu-15 loitu, radiotaajuus (RF)-signaalin kanssa.
Sekä tukikeskukseen 10 että RF-portteihin 1 on järjestetty eri tavoin radio/optiset liitännät, jotka voivat sijoittaa signaalin optiselle kantoaallolle tai päinvastoin palauttaa 20 RF-signaalin optiselta kantoaallolta. Optisen kantoaallon modulointi voidaan saavuttaa käyttämällä soveliasta laser-laitetta sisäänmenevän RF-signaalin kanssa siten, että laserin ulostulo on tehokkaasti intensiteetti- tai amplitu-dimoduloitu RF-signaalin avulla. Tämän menetelmän yhteydessä 25 sopiva optinen detektori, joka vastaanottaa amplitudimodu-: loidun optisen signaalin, voi tuottaa suoran RF-ulostulon.
Esillä olevassa selityksessä termiä radio/optinen liitäntä käytetään tässä yhteydessä.
30 Radioporteilla 1 on kullakin radio/optinen liitäntä, joka vastaanottaa ja siirtää radiokantoaallot kiertävästä radiolaitteesta ja kiertävään radiolaitteeseen. Radiokantoaallot, jotka on tarkoitettu lähetettäväksi/vastaanotettaviksi keskitetystä asemasta, sijoitetaan optiselle kantoaallolle tai 35 otetaan siitä pois, esim. kuten edellä on kuvattu. Optinen verkko 2, 4, joka yhdistää radioportit 1 tukikeskukseen 10, on olennaisesti tavanomainen, jossa on optiset linkit, jotka 4 97323 kuljettavat RF-kantoaaltoa/kantoaaltoja optiselle kantoaal-lolle/kantoaalloille. Kukin optinen linkki on esitetty kaksisuuntaisena. Kuitenkin erilliset linkit voitaisiin järjestää kumpaakin suuntaa varten. Optisen järjestelmän sisäl-5 lä on optiset multiplekserit/demultiplekserit (M+D) 4. Kukin multiplekseri keskittää suuren joukon optisia kantoaaltoja, esim. X, X:ää pienemmälle määrälle optisia linkkejä. Demul-tiplekseri jakaa suuren joukon optisia kantoaaltoja yksilöllisille optisille linkeille.
10
Tukikeskuksessa 10 optinen järjestelmä 2, 4 on kytketty optiseen multiplekseriin ja demultiplekseriin (M+D) 14. M+D 14 on kytketty (valaisevana esimerkkinä) M:n optisen linjan avulla NxM matriisikytkimeen 13, mikä kuvataan alempana 15 yksityiskohtaisemmin. NxM matriisikytkin 13 sisältää N RF-linkkiä suurelle joukolle (N) radiolähetin-vastaanottimia 15. Radiolähetinvastaanottimet 15 on kytketty kytkimen 17 kautta suureen joukkoon (K) toisen verkon kanavia, mikä verkko voi olla ISDN, solukko, LAN, PBX jne. K voi olla 20 suurempi tai yhtä suuri kuin N. Niinpä tukikeskuksessa 10, keskusyksikkö 16 on kytketty kytkimeen 17, NxM matriisikytkimeen, ja multiplekseri/demultiplekseriin M+D 14 ohjaamaan optista, RF- ja kantotaajuusreititystä ja kytkentää, sekä koordinoimaan RF-kantoaaltojen ja kanavien varausta liikku-25 van laitteen yhteydessä.
t
Tukikeskuksen 10 keskeinen osa on NxM matriisikytkin 13.
Tämä multipleksoi minkä tahansa N:stä radiokantoaallosta mille tahansa Mistä optisesta siirtolinjasta, so. ei yhtään, 30 yksi tai useampi radiokantoaalloista voi olla millä tahansa optisista kantoaalloista minä tahansa ajankohtana. NxM matriisikytkin 13 voidaan muodostaa yhdellä kahdesta tavasta, kuten esitetty kuvioissa 2a ja 2b. Kussakin tapauksessa radio/optinen liitäntä sijoittaa keskeisistä lähetin-vas-35 taanottimista siirrettävät RF kantoaallot optisille kantoaalloille ja ottaa pois optisilta kantoaalloilta RF-kanto-aallot, jotka on tarkoitettu vastaanotettaviksi keskeisillä 5 97323 lähetin-vastaanottimilla. Kytkentä voi olla optinen (kuvio 2a), missä tapauksessa radio/optinen liitäntä on kytkimen "radiopuolella", tai kytkin voi olla radio (RF)-matriisikyt-kin (kuvio 2b) missä tapauksessa radio-optinen liitäntä on 5 kytkimen optisella "järjestelmäpuolella". Kummassakin tapauksessa kokonaistuloksena on se, että N radiolinjaa voidaan multipleksoida M:lie optiselle linjalle.
Edullisen suoritusmuodon mukaisen järjestelmän edut ovat 10 suuret. Käyttäjä voi päästä ulkopuoliseen verkkoon minkä tahansa radioportin 1 kautta sopivalla RF-lähetin-vastaan-ottimella, esim. johdottomalla puhelimella (CT), ja tulla kytketyksi vapaaseen N:stä lähetin-vastaanottimesta 15. Edellyttäen RF-kapasiteettia on saatavissa kaikkia N lähe-15 tinvastaanotinta voidaan käyttää kutsuihin tiettyyn porttiin radioporteista 1 tai tietystä portista radioporteista 1 tai kuten on todennäköisempää, lähetin-vastaanottimen käyttö voidaan jakaa järjestelmän radioporttien kesken. Tässä sijaitsee järjestelmän avainetu: radiolähetin-vastaanottimi-20 en keskittäminen. Esillä olevassa järjestelmässä radiolähe-tinvastaanottimet ovat keskitetyt, sallien taloudellisemman käytön ja helpottaen kunnossapitoa jne. Toinen merkittävä etu sisältää siirtomahdollisuuden eri vyöhykkeet tai alueet kattavien porttien välillä, yksinkertaisesti kytkemällä 25 optisten kantoaaltojen välillä, so. kytkemällä NxM mat-riisikytkimen 13 sisäpuolella. Myös diversiteetin (moni-tiemenetelmä) käyttö voidaan helposti saavuttaa keskeisesti kytkemällä tai yhdistämällä linkit kahteen tai useampaan porttiin, parantamaan näiden porttien kattamien liikkuvien 30 yksiköiden suorituskykyä. Lisäksi voidaan saavuttaa RF- järjestelmän edullinen käyttö, koska mikä tahansa kantoaalloista, joka on varattu palveluun, mieluummin kuin annettu osajoukko, voidaan dynaamisesti sijoittaa keskeisen tukikohdan avulla annettuun vyöhykkeeseen tai soluun. Siten RF-35 kantoaalto voidaan varata sekä vyöhykkeelle 1 ja vyöhykkeelle 4 mutta eri käyttäjille. Jonain muuna ajankohtana RF-kantoaalto voi olla sijoitettuna vain vyöhykkeelle 3. Käyt- 6 97323 täjien kokonaismäärä voi pysyä enemmän tai vähemmän vakiona koko järjestelmää varten mutta käyttäjien tiheys järjestelmän sisällä voi vaihdella. Esimerkiksi kaikki käyttäjät voivat siirtyä vyöhykkeestä 1 alas vyöhykkeeseen 4 kaikkien 5 keskeisten lähetin-vastaanottimien ollessa yhtäjaksoisesti aktiivisia. Mikäli lähetin-vastaanottimet sijoitettaisiin etäisesti kuhunkin vyöhykkeistä, sama lähetin-vastaanottimien lukumäärä kuin mitä tarvitaan keskuspaikassa, vaadittaisiin kussakin vyöhykkeessä kattamaan huippuliikennöintivaa-10 timus päivän aikana, vaikkakin ne voisivat pysyä toimettomina suuren osan ajasta. Kuvion 1 järjestelmää varten tarvittaisiin tällöin neljä kertaa enemmän lähetin-vastaanottimia kuin keskitetyssä rakenteessa, tästä johtuu keskitetyn suunnitelman parannettu väylöityssuorituskyky, lähetin-vastaan-15 ottimien järjestämisen kustannusten minimointi, kentällä olevien laitteiden määrän minimointi ja potentiaalisen alenemisen aikaansaaminen ylläpito- ja asennuskustannuksissa.
Siirtäminen vaatii tukilähetin-vastaanottimen muutoksen, kun 20 liikkuva yksikkö kulkee vyöhykkeiden kautta. Tämä ei ole enää välttämätöntä, koska kytkin, lohko 3, yksinkertaisesti kytkee aktiivisen lähetin-vastaanottimen annettua liikkuvaa yksikköä varten yhdestä vyöhykkeestä toiseen liikkuvan yksikön suorittaessa kauttakulun. Täten siirtokatkos pienenee 25 potentiaalisesti erittäin lyhyeen optiseen tai RF-kytkentä-aikaan verrattuna huomattavasti pitempään jaksoon, joka vaaditaan kytkemiseksi lähetin-vastaanottimien välillä.
Monien radiojakelujärjestelmien spektritehokkuus lisääntyy, 30 mikäli RF-lähetykset järjestelmän sisällä synkronoidaan.
Tämä on vaikeaa, mikäli lähetin-vastaanottimet levitetään useisiin kohtiin, mutta paljon suoraviivaisempaa, kun ne on keskitetty.
35 Keksinnön vaihtoehtoinen suoritusmuoto on esitetty kuviossa 3 ja se on hyvin samankaltainen kuvion 1 kanssa lukuunottamatta sitä, että optinen järjestelmä ei sisällä multiplek- 7 97323 sointia/demultipleksointia. Täten siinä ei ole mitään multiplekseri /demultipleksereitä M+D 4 ja NxM kytkimen 13 M ulostuloa on kytketty suoraan radioportteihin 1. Siinä on tämän vuoksi pysyvä 1:1 vastaavuus NxM kytkimissä 13 olevien 5 optisten linjojen ja radioporttien 1 välillä.
Esitetty keksinnön suoritusmuoto perustuu taajuusjaetun moninkertaisen pääsyn käyttöön, missä kukin tietoliikenne-linkki on erillisellä radiotaajuudella. Vaihtoehtona voitai-10 siin käyttää aikajaksotettua moninkertaista pääsyä, missä kukin tietoliikennelinkki esiintyy erillisessä aikaraossa yksittäisellä radiokanavalla. Tässä tapauksessa voi silti olla moninkertaisia lähetin-vastaanottimia tukikeskuksessa 10 kattamaan liikennöintivaatimus ja tämän johdosta tarjo-15 amaan taajuus/aikaraon uudelleenkäyttö radiojakeluporteissa 1. Kytkentä lähetinvastaanottimista 15 matriisikytkimiin 13 tapahtuu sitten N:n radiolinkin avulla, jossa on kussakin P aikarakoa, muodostaen NxP linkkiä kokonaisuudessaan matrii-sikytkimeen 13 lähetinvastaanottimilta 15. Tämän lähestymis-20 tavan laajennuksena on mahdollisuus hybridiseen aika- ja taajuusjaettuun pääsyjärjestelmään, jossa on moninkertaisia radiokantoaaltoja ja useita aikarakoja kussakin.
Esimerkki RF-kytkimen muodosta on esitetty kuviossa 4. Kuvio 25 esittää RF-matriisikytkimen kolmen jakelukohdan järjestelmää '· demonstroivana. RF-matriisikytkin liittää neljä radiolähe- tinvastaanotinta 51 (yhdessä niihin liittyvien isolaattori-piirien 52 kanssa) kolmeen piiriin, joista kukin syöttää jakelukohtaa kuituparin kautta. Kaksisuuntaiset RF-kytkennät 30 kaikkia tukiyksikön ja D.P.rn yhdistelmiä varten suoritetaan kytkimien kautta, jotka sallivat joko läpikytkennän tai kyt-kentäreitin eristämisen. Nämä kytkimet ovat tietokoneohjauksen alaisia.
35 Signaalit radiolähetin-vastaanottimista/radiolähetin-vas- taanottimiin 51 jaetaan/yhdistetään neljässä kolmitieyhdis-täjässä 53 (nämä ovat tosiasiallisesti 4-tieyhdistäjiä, 8 97323 varaulostulon syöttäessä skannausvastaanottimeen 52) kunkin ulostulon/sisäänmenon kulkiessa kytkimen kautta, joka voi eristää tämän ulostulon/sisääntulon. Kytkimistä signaalit menevät kolmesta 4-tieyhdistäjästä 55 yhden sisäänmenoihin 5 ja tästä D.P.:een tai D.P.-.stä kolmesta RF/optisesta liitän-nästä 56 yhden kautta.
Nämä kytkimet ovat mikroprosessorin ohjauksen alaisia ja sallivat RF-matriisin kytkeä minkä tahansa lähetin-vastaan- 10 ottimen mihin tahansa jakelupisteen yhdistelmään ja käänteisesti jakelupisteen mihin tahansa lähetin-vastaanottimien yhdistelmään. Täten tukiyksikkö voi syöttää kaikkia jakelu-kohtia samanaikaisesti, sitten vaihtamalla kytkimiä syöttää vain yhtä jakelukohtaa.
15
Kaksi esimerkkiä elementeistä optista kytkintä varten on esitetty kuviossa 5. Tässä suhteessa on kaksi perusteknologiaa; (i) bulkkioptiset laitteet ja (ii) ohjattuaaltoiset laitteet.
20
Bulkkioptinen kytkinelementti, esitetty kuviossa 5a, käyttää mekaanista tai fysikaalista optisen reitin uudelleensuun-tausta aikaansaamaan sisääntulevien optisten signaalien kytkemisen ulostuloporttien välillä. Esimerkki tämän tyyppi- 25 sestä kytkimestä on esitetty alempana yksittäistä sisään-: syöttöä varten, joka on kytkettävissä kahden ulosmenon välissä. Muut kytkinrakenteet, jotka käyttävät tätä perusra-kennelohkona varustavat 2x2 ja 2x4 kytkimet.
30 Ohjattuaaltoinen laitekytkentäelementti (esitettynä kuviossa 5b), käyttää sähköoptista efektiä vaihtamaan kytkimen oh-jausaaltojen optiset etenemisominaispiirteet käyttämällä sähköisiä kenttiä. Esimerkki tällaisesta laitetyypistä on Mach Zender Inteferometer (MZI) esitettynä kuviossa 5b.
35 Tämän tyyppinen kytkin voidaan laajentaa yksinkertaisesta 2x2 kytkinmatriisista ei-lohkoutuvaan 8x8 kytkinmatriisiin.
I m-t Ml· Ι·μΜ·

Claims (13)

  1. 9 97323 • 1. Tietoliikennejärjestelmä, johon kuuluu: tukikeskus (10), jossa on yksi tai useampi radiolähetin-vastaanotin (15) 5 useiden radiotaajuisten (RF) tietoliikennelinkkien muodostamiseksi; useita kiinteitä radioportteja (1), joiden kautta RF-signaalit voidaan siirtää ja vastaanottaa ilmateitse; tunnettu siitä, että järjestelmään kuuluu kuituoptinen verkko (2,4) RF-lähetin-vastaanottimien (15) ja kiintei-10 den radioporttien liittämiseksi yhteen sekä RF-signaalien kuljettamiseksi optisten signaalien avulla; ja useita radio/optisia liitäntöjä (11), joiden avulla RF-signaalit voidaan moduloida yhdelle tai useammalle optiselle signaalille ja demoduloida niistä, mitkä liitännät (11) ovat RF-15 lähetin-vastaanottimien (15) ja kuituoptisen verkon (2,4) välissä, sekä kuituoptisen verkon (2,4) ja kiinteiden radio-porttien (1) välissä.
  2. 2. Patenttivaatimuksen 1 mukainen tietoliikennejärjestelmä, 20 tunnettu siitä, että siihen lisäksi kuuluu matrii- sikytkin (13) valikoivasti liittämään lähetin-vastaanottimet (15) ja radioportit (1) toisiinsa kuituoptisen verkon (2,4) kautta.
  3. 3. Patenttivaatimuksen 1 tai 2 mukainen tietoliikennejärjes- • telmä, tunnettu siitä, että RF-linkit ovat taajuus- jakomultipleksoituja.
  4. 4. Patenttivaatimuksen 1 tai 2 mukainen tietoliikennejärjes-30 telmä, tunnettu siitä, että RF-linkit ovat aikajak- somultipleksoituja.
  5. 5. Patenttivaatimuksen 2, 3 tai 4 mukainen tietoliikennejärjestelmä, tunnettu siitä, että siihen kuuluu elimet
  6. 35 RF-signaalien yhdistämiseksi yhteen tai useampaan RF-port-tiin (1) tai yhdestä tai useammasta RF-portista (1). 10 97323
  7. 6. Jonkin patenttivaatimuksen 2-5 mukainen tietoliikennejärjestelmä, tunnettu siitä, että matriisikytkin (13) on tarkoitettu optisten signaalien kytkemiseksi ja optisen matriisikytkimen (13) ja yhden tai useamman RF- 5 lähetin-vastaanottimen (15) välissä on yksi tai useampi RF/optinen liitäntä (11).
  8. 7. Jonkin patenttivaatimuksen 2-5 mukainen tietoliikennejärjestelmä, tunnettu siitä, että matriisikytkin 10 (13) on tarkoitettu RF-signaalien kytkemiseksi, ja RF-mat- riisikytkimen (13) ja kuituoptisen verkon (2,4) välissä on yksi tai useampi RF/optinen liitäntä (11).
  9. 8. Jonkin edellä esitetyn patenttivaatimuksen mukainen tie-15 toliikennejärjestelmä, tunnettu siitä, että kuituoptisessa verkossa on optisten signaalien multipleksointi/de-multipleksointi.
  10. 9. Jonkin edellä esitetyn patenttivaatimuksen mukainen 20 tietoliikennejärjestelmä, tunnettu siitä, että kuituoptinen verkko (2,4) sisältää optisten signaalien aallon-pituusreitityksen.
  11. 10. Jonkin edellä esitetyn patenttivaatimuksen mukainen 25 tietoliikennejärjestelmä, tunnettu siitä, että kut-'· · sunsiirtoa radioporttien välillä ohjataan tukikeskuksessa kytkemällä radiolähetin-vastaanotin (15) yhdestä radiopor-tista (1) toiseen radioporttiin (1) matriisikytkimen (13) avulla. 30
  12. 11. Jonkin edellä esitetyn patenttivaatimuksen mukainen tietoliikennejärjestelmä, tunnettu siitä, että diversiteettitoiminto on järjestetty yhdistämällä tai kytkemällä kahden tai useamman radiopisteen välillä matriisikyt- 35 kennässä. 11 97323
  13. 12. Jonkin edellä esitetyn patenttivaatimuksen mukainen tietoliikennejärjestelmä, tunnettu siitä, että dynaamista kanavan varausta ohjataan tukikeskuksessa (10). 12 97323
FI912272A 1988-11-11 1991-05-10 Tietoliikennejärjestelmä FI97323C (fi)

Applications Claiming Priority (4)

Application Number Priority Date Filing Date Title
GB888826476A GB8826476D0 (en) 1988-11-11 1988-11-11 Communications system
GB8826476 1988-11-11
PCT/GB1989/001341 WO1990005432A1 (en) 1988-11-11 1989-11-10 Communications system
GB8901341 1989-11-10

Publications (3)

Publication Number Publication Date
FI912272A0 FI912272A0 (fi) 1991-05-10
FI97323B FI97323B (fi) 1996-08-15
FI97323C true FI97323C (fi) 1996-11-25

Family

ID=10646738

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
FI912272A FI97323C (fi) 1988-11-11 1991-05-10 Tietoliikennejärjestelmä

Country Status (12)

Country Link
EP (2) EP0368673B1 (fi)
JP (1) JP2956981B2 (fi)
AU (1) AU638426B2 (fi)
CA (1) CA2002295C (fi)
DE (1) DE68914287T3 (fi)
DK (1) DK174713B1 (fi)
ES (1) ES2050815T3 (fi)
FI (1) FI97323C (fi)
GB (1) GB8826476D0 (fi)
HK (1) HK136496A (fi)
NZ (1) NZ231332A (fi)
WO (1) WO1990005432A1 (fi)

Families Citing this family (66)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
JP2548763B2 (ja) * 1988-01-25 1996-10-30 富士通株式会社 移動体通信の通話中ゾーン切換え方法と制御交換局
CA2008900C (en) * 1989-04-04 1998-01-20 Ta-Shing Chu Optical fiber microcellular mobile radio
NO910261L (no) * 1990-02-01 1991-08-02 Alcatel Nv Mobilradiosystem.
DE4008790A1 (de) * 1990-03-19 1991-09-26 Albert Peitz Schaltungsanordnung fuer aus vermittlungsstellen bestehende fernmeldewaehlnetze, vorzugsweise fernsprechwaehlnetze
JPH03283725A (ja) * 1990-03-30 1991-12-13 Nippon Telegr & Teleph Corp <Ntt> 無線通信方式
IT1248925B (it) * 1990-05-31 1995-02-11 Sirti Spa Ripetitore per telecomunicazioni,in particolare per radiotelefonia
DE4019224A1 (de) * 1990-06-15 1991-12-19 Standard Elektrik Lorenz Ag Funk-nachrichtenuebertragungssystem, insbesondere zellulares mobilfunksystem
US5666653A (en) * 1990-08-07 1997-09-09 Inventahl Ab Wide area radio communication system and method for communicating in a wide area through a wide area radio communication system
CA2088993C (en) * 1990-08-07 2002-03-12 Karl-Axel Ahl Modular radio communication system
CA2051496C (en) * 1990-09-17 1996-05-07 Katsumi Emura Mobile communication system
US5243598A (en) * 1991-04-02 1993-09-07 Pactel Corporation Microcell system in digital cellular
US5504936A (en) * 1991-04-02 1996-04-02 Airtouch Communications Of California Microcells for digital cellular telephone systems
JP2628950B2 (ja) * 1991-10-07 1997-07-09 株式会社日立製作所 携帯電話システムにおける位置登録方法
GB2268653B (en) * 1991-12-16 1995-08-30 Motorola Inc Optical distribution system
US5528665A (en) * 1991-12-31 1996-06-18 Peitz Gmbh Telephone exchange apparatus for both mobile and stationary stations, in which all communication channel pairs are assignable for all stations
DE4143266C1 (fi) * 1991-12-31 1993-08-05 Peitz Gmbh, 8000 Muenchen, De
SE9200283D0 (sv) * 1992-02-03 1992-02-03 Peter Aahl Dynamisk varierbar radiostation-dvr
US5303287A (en) * 1992-08-13 1994-04-12 Hughes Aircraft Company Integrated personal/cellular communications system architecture
US5627879A (en) 1992-09-17 1997-05-06 Adc Telecommunications, Inc. Cellular communications system with centralized base stations and distributed antenna units
US5519830A (en) * 1993-06-10 1996-05-21 Adc Telecommunications, Inc. Point-to-multipoint performance monitoring and failure isolation system
US5528579A (en) * 1993-06-11 1996-06-18 Adc Telecommunications, Inc. Added bit signalling in a telecommunications system
US5390235A (en) * 1993-06-23 1995-02-14 Pcs Microcell International, Inc. Cordless telephone system and switching control method therefor
GB9316951D0 (en) * 1993-08-14 1993-09-29 Macnamee Robert J G Radio communication systems
US5408462A (en) * 1993-10-07 1995-04-18 Adc Telecommunications, Inc. Protection switching apparatus and method
US5453737A (en) * 1993-10-08 1995-09-26 Adc Telecommunications, Inc. Control and communications apparatus
US5758287A (en) * 1994-05-20 1998-05-26 Airtouch Communications, Inc. Hub and remote cellular telephone system
US5519691A (en) * 1994-06-03 1996-05-21 At&T Corp. Arrangement for and method of providing radio frequency access to a switching system
DE4424016A1 (de) * 1994-07-08 1996-01-18 Ant Nachrichtentech Basisstationssystem für ein digitales zellulares Mobilfunknetz
US5761619A (en) * 1995-03-23 1998-06-02 Telefoanktiebolaget Lm Ericsson Distributed telecommunications system
US5903834A (en) * 1995-10-06 1999-05-11 Telefonaktiebolaget L/M Ericsson Distributed indoor digital multiple-access cellular telephone system
GB2308042B (en) * 1995-12-05 2000-02-16 Motorola Ltd Radio communication system
US6205133B1 (en) * 1996-11-25 2001-03-20 Ericsson Inc. Flexible wideband architecture for use in radio communications systems
US5845199A (en) * 1996-12-05 1998-12-01 Ericsson Inc. Simulcasting system with diversity reception
US6112086A (en) * 1997-02-25 2000-08-29 Adc Telecommunications, Inc. Scanning RSSI receiver system using inverse fast fourier transforms for a cellular communications system with centralized base stations and distributed antenna units
US5978117A (en) * 1997-08-29 1999-11-02 Lucent Technologies Inc. Dynamic reconfiguration of a wireless network using flexible wavelenght multiplexing
FR2768288B1 (fr) * 1997-09-08 1999-10-15 Alsthom Cge Alcatel Station de base controlant les communications mises en oeuvre dans une cellule d'un reseau de radio-communication cellulaire et numerique et procede de controle correspondant
CA2271995A1 (fr) * 1997-09-08 1999-03-18 Alcatel Station de base controlant les communications mises en oeuvre dans une cellule d'un reseau de radio-communication cellulaire et numerique et procede de controle correspondant
DE69831240T2 (de) * 1998-10-15 2006-06-01 Lucent Technologies Inc. Rekonfigurierbares faseroptisches Netzwerk für Drahtlose Übertragung
DE60139116D1 (de) 2000-03-27 2009-08-13 Opencell Corp System zum Verteilen von Multiprotokoll-RF-Signalen
US6704545B1 (en) 2000-07-19 2004-03-09 Adc Telecommunications, Inc. Point-to-multipoint digital radio frequency transport
GB2368752B (en) * 2000-10-31 2004-06-30 Ip Access Ltd Cellular radio telecommunications systems
JP2004537888A (ja) * 2001-06-08 2004-12-16 ネックスティージー ネットワークス 空間ダイバーシティを用いてワイヤレス通信ネットワークにおいてアンテナを基地局に接続するためのネットワークおよび方法
US6826163B2 (en) 2001-06-08 2004-11-30 Nextg Networks Method and apparatus for multiplexing in a wireless communication infrastructure
US7127175B2 (en) 2001-06-08 2006-10-24 Nextg Networks Method and apparatus for multiplexing in a wireless communication infrastructure
US6826164B2 (en) 2001-06-08 2004-11-30 Nextg Networks Method and apparatus for multiplexing in a wireless communication infrastructure
US6865390B2 (en) * 2001-06-25 2005-03-08 Lucent Technologies Inc. Cellular communications system featuring a central radio pool/traffic router
US7184728B2 (en) 2002-02-25 2007-02-27 Adc Telecommunications, Inc. Distributed automatic gain control system
JP2003324393A (ja) * 2002-02-26 2003-11-14 Matsushita Electric Ind Co Ltd 双方向光伝送システム並びにそれに用いられる親局及び子局
US8380143B2 (en) 2002-05-01 2013-02-19 Dali Systems Co. Ltd Power amplifier time-delay invariant predistortion methods and apparatus
US8811917B2 (en) 2002-05-01 2014-08-19 Dali Systems Co. Ltd. Digital hybrid mode power amplifier system
US7263293B2 (en) 2002-06-10 2007-08-28 Andrew Corporation Indoor wireless voice and data distribution system
US7171244B2 (en) 2002-12-03 2007-01-30 Adc Telecommunications, Inc. Communication system and method with gain control for signals from distributed antennas
US8958789B2 (en) 2002-12-03 2015-02-17 Adc Telecommunications, Inc. Distributed digital antenna system
US7103377B2 (en) 2002-12-03 2006-09-05 Adc Telecommunications, Inc. Small signal threshold and proportional gain distributed digital communications
CN100442879C (zh) 2004-03-29 2008-12-10 Ut斯达康通讯有限公司 多模无线网络中的资源管理与业务引导方法
US7787854B2 (en) 2005-02-01 2010-08-31 Adc Telecommunications, Inc. Scalable distributed radio network
CN104202279A (zh) 2006-12-26 2014-12-10 大力系统有限公司 用于多信道宽带通信系统中的基带预失真线性化的方法和系统
US8583100B2 (en) 2007-01-25 2013-11-12 Adc Telecommunications, Inc. Distributed remote base station system
US8737454B2 (en) 2007-01-25 2014-05-27 Adc Telecommunications, Inc. Modular wireless communications platform
WO2009086632A1 (en) * 2008-01-04 2009-07-16 Nyce Technology, Inc. Network connection using an electro-optical media converter with integrated switch
US9001811B2 (en) 2009-05-19 2015-04-07 Adc Telecommunications, Inc. Method of inserting CDMA beacon pilots in output of distributed remote antenna nodes
CN103180844B (zh) 2010-08-17 2017-10-03 大力系统有限公司 用于分布式天线系统的中性主机架构
CN105141513B (zh) 2010-09-14 2018-12-14 大力系统有限公司 操作分布式天线系统的方法和在该系统中进行通信的方法
EP2834926B1 (en) * 2012-04-05 2021-06-09 Telefonaktiebolaget LM Ericsson (publ) Arrangement in a mobile network
AU2015219260A1 (en) 2014-02-18 2016-08-25 Commscope Technologies Llc Selectively combining uplink signals in distributed antenna systems
US10499269B2 (en) 2015-11-12 2019-12-03 Commscope Technologies Llc Systems and methods for assigning controlled nodes to channel interfaces of a controller

Family Cites Families (8)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
DE3135231A1 (de) * 1981-09-05 1983-04-07 Standard Elektrik Lorenz Ag, 7000 Stuttgart Nachrichtenuebertragungssystem
GB2138652B (en) * 1983-04-23 1986-04-23 Standard Telephones Cables Ltd Distributed pabx
JPS6025347A (ja) * 1983-07-22 1985-02-08 Nippon Telegr & Teleph Corp <Ntt> 無線パケツトアクセス方式
DE3411013A1 (de) * 1984-03-24 1985-09-26 Standard Elektrik Lorenz Ag, 7000 Stuttgart Nachrichtenuebertragungssystem
JPS6032372B2 (ja) * 1984-08-06 1985-07-27 日本電気株式会社 移動通信方式
JPS6212298A (ja) * 1985-07-10 1987-01-21 Hitachi Ltd 移動体通信方式
EP0233963B1 (de) * 1986-02-15 1990-08-22 ANT Nachrichtentechnik GmbH Digitales Mobilfunksystem
AU5990890A (en) * 1989-07-24 1991-01-24 Predrag J.S. Skrbic Fibre-optical broadcasting system

Also Published As

Publication number Publication date
DK87991D0 (da) 1991-05-10
EP0444067B2 (en) 2001-01-24
EP0368673B1 (en) 1994-03-30
AU4517189A (en) 1990-05-28
FI97323B (fi) 1996-08-15
DE68914287D1 (de) 1994-05-05
AU638426B2 (en) 1993-07-01
DE68914287T2 (de) 1994-07-21
HK136496A (en) 1996-08-02
EP0444067B1 (en) 1994-03-30
EP0368673A1 (en) 1990-05-16
EP0444067A1 (en) 1991-09-04
JPH04501642A (ja) 1992-03-19
GB8826476D0 (en) 1988-12-14
WO1990005432A1 (en) 1990-05-17
CA2002295C (en) 1996-05-14
DE68914287T3 (de) 2001-06-21
ES2050815T3 (es) 1994-06-01
FI912272A0 (fi) 1991-05-10
CA2002295A1 (en) 1990-05-11
NZ231332A (en) 1992-09-25
DK174713B1 (da) 2003-09-29
JP2956981B2 (ja) 1999-10-04
DK87991A (da) 1991-05-10

Similar Documents

Publication Publication Date Title
FI97323C (fi) Tietoliikennejärjestelmä
US5682256A (en) Communications system
AU621011B2 (en) Improved base station for mobile radio telecommunications systems
US4562572A (en) Cellular mobile radio service telephone system
RU2138134C1 (ru) Распределенная коммутационная система связи
EP0859478B1 (en) Wireless communications systems employing free-space optical communications links
US5021801A (en) Antenna switching system
EP1807939B1 (en) Communications system and method
US4726014A (en) Cellular mobile radio service telephone system
KR950013616B1 (ko) 신호 루팅 시스템과 신호 루팅 장치 및 그 방법
RU96109377A (ru) Распределенная коммутационная система связи
CA2450023A1 (en) Network and method for connecting antennas to base stations in a wireless communication network using space diversity
CA2068387A1 (en) Television signal and atm cell switching system
RU2001117852A (ru) Ответ на поисковый вызов по существующему каналу передачи радиосигналов
FI103446B (fi) Menetelmä makrodiversiteetin toteuttamiseksi
WO1986005649A1 (en) Optical networks
KUMOZAKI A fiber-optic passive double star network for microcellular radio communication systems applications
JPH06153256A (ja) 移動通信の基地局装置
EP0752768A2 (en) Telecommunication system and network element at telecommunication system
JPS61157125A (ja) 移動体電話交換方式
EP0663777A2 (en) Arrangement in a DECT system for synchronizing a virtual base station with a central base station
JPH1013328A (ja) 移動通信システム

Legal Events

Date Code Title Description
BB Publication of examined application
MM Patent lapsed