FI96818B - Menetelmä ja laite puun runkojen katkaisemiseksi - Google Patents
Menetelmä ja laite puun runkojen katkaisemiseksi Download PDFInfo
- Publication number
- FI96818B FI96818B FI915306A FI915306A FI96818B FI 96818 B FI96818 B FI 96818B FI 915306 A FI915306 A FI 915306A FI 915306 A FI915306 A FI 915306A FI 96818 B FI96818 B FI 96818B
- Authority
- FI
- Finland
- Prior art keywords
- holder
- tree
- trunk
- ground
- explosive charge
- Prior art date
Links
Classifications
-
- A—HUMAN NECESSITIES
- A01—AGRICULTURE; FORESTRY; ANIMAL HUSBANDRY; HUNTING; TRAPPING; FISHING
- A01G—HORTICULTURE; CULTIVATION OF VEGETABLES, FLOWERS, RICE, FRUIT, VINES, HOPS OR SEAWEED; FORESTRY; WATERING
- A01G23/00—Forestry
- A01G23/02—Transplanting, uprooting, felling or delimbing trees
- A01G23/08—Felling trees
Landscapes
- Life Sciences & Earth Sciences (AREA)
- Biodiversity & Conservation Biology (AREA)
- Ecology (AREA)
- Forests & Forestry (AREA)
- Environmental Sciences (AREA)
- Catching Or Destruction (AREA)
- Electric Cable Installation (AREA)
- Perforating, Stamping-Out Or Severing By Means Other Than Cutting (AREA)
- Transplanting Machines (AREA)
- Debarking, Splitting, And Disintegration Of Timber (AREA)
- Organic Low-Molecular-Weight Compounds And Preparation Thereof (AREA)
Description
96818
Menetelmä ja laite puun runkojen katkaisemiseksi
Menetelmä puun rungon katkaisemiseksi, joka ei ole kaatunut maahan asti, asentamalla aiottuun katkaisukohtaan 5 räjähdyspanos ja sen jälkeen mainittu panos räjäyttämällä, ja laite tämän menetelmän suorittamiseksi, minkä mukaisesti ei maahan asti kaatuneen puun runko katkaistaan räjäy-tyspanoksen avulla, joka asennetaan aiottuun katkaisukoh-taan ja räjäytetään sen jälkeen.
10 Kun metsän puut kaatuvat myrskyssä, on yleistä, että sähkö- tai puhelinlinjojen ilmajohtoja lähellä olevat puut kaatuvat näitä linjoja vasten. Kaatuvat puut eivät usein katkaise johtoja, joka tapauksessa eivät ainakaan kaikkia johtoja, vaan ne jäävät vinoon asentoon latva joh-15 töihin tukeutuen. Tällaisissa tilanteissa puun rungon muodostama kulma vaakatasoon nähden on tyypillisesti 60 -80°.
On välttämätöntä, että myrskytuhoalueet raivataan mahdollisimman nopeasti, koska erityisesti talviaikaan 20 sähkövoiman jakelun tai telekommunikaatioverkon yhteyksien katkeamisella voi olla vakavia seurauksia. Tässä yhteydessä olisi huomioitava, että myös hyvin pitkät ja siten hyvin painavat puut voivat joutua asentoon, missä ne eivät katkaise sähköjohtoja tai »-kaapeleita, vaan saavat ne ai-25 noastaan taipumaan limittäin, koska suurin osa puun painosta absorboituu viereisiin yhä pystyssä oleviin puihin. Tämä kuitenkin tarkoittaa, että vaikka johdot eivät kat-keaisikaan puun kaatuessa, on huomattava riski, että se myöhemmin liukuu sitä tukevien puiden päältä pois, jatkaen 30 kaatumistaan ja katkaisten langat. Näin ollen myös tällainen puu täytyy niin pian kuin mahdollista siirtää pois vaarallisesta asennostaan.
Olisi myös huomattava, että monissa tapauksissa ei ole mahdollista vapauttaa lankoja kaatamalla puu melko lä-35 heitä maata. Syy tähän on siinä, että tämän operaation 96818 2 ainoa seuraus on se, että puun alapää liukuu kannolta alas ja jää maahan lepäämään. Tämä saa rungon kallistuskulman hieman pienentymään, so. sen poikkeama pystysuoraan nähden pienentyy hieman, mutta puu jää roikkumaan oksistaan lan-5 koihin.
Turvallisuussyistä ei voida turvautua vaihtoehtoiseen ratkaisuun, jossa lähetetään joku kiipeämään puuhun sahaamaan runko poikki korkeammalta tasolta. Tämä keino altistaisi kiipeäjän ainakin kolmelle riskille - riskille 10 joutua sahan vammauttamaksi työn aikana, riskille vammautua, jos ja kun puu kaatuu, ja riskille joutua kosketuksiin jännitteellisten sähköjohtojen kanssa. Yllämainituista syistä ainoa käytännöllinen käytettävissä oleva ratkaisu tähän asti on ollut vetää puun tyvipäätä sivuun 15 asentoon, jossa puun yläpää irtoaa langoista ja putoaa maahan. Tämä vaatii kuitenkin traktorin tai jonkin vastaavan laitteen käyttöä. Tämä ei ole mikään ongelma, jos linja kulkee tien vieressä, mutta saattaa olla hyvin vaikeaa ja aikaa vievää, kun voimalinja kulkee kumpuilevassa maas-20 tossa.
On myös toinen seikka, joka lisää riskejä raivaus-työssä. Tällaisen työn suorittaa yleensä voimanjakeluyhtiön tai puhelinyhtiön palkkaamat johtoasentajat, kuten asianlaita voi olla; henkilöstöryhmä, joka ei ole tottunut 25 metsätyöhön. Kuten aiemmin mainittiin, lisävaikeus on sii nä, että tämä työ säännönmukaisesti suoritetaan aikapaineessa ja sen lisäksi usein vaativissa ympäristöolosuhteissa, kuten pimeydessä, kovassa tuulessa ja rankkasateessa .
30 Tämän keksinnön kohde on eliminoida huomattavasti yllä mainittuja riskejä. Keksintö perustuu oivallukselle, että on todella mahdollista ilman sahan käyttöä katkaista vinon puun runko niin korkealta, että puun latvaosa ei jää roikkumaan, vaan putoaa maahan, ja että tämä operaatio 35 voidaan suorittaa altistamatta työntekijöitä yllä maini- 96818 3 tuille riskeille. Tähän on syynä se, kuten myöhemmin yksityiskohtaisesti kuvataan, että puuta katkaistaessa henkilöstö voi olla turvallisella etäisyydellä. Sen lisäksi työntekijät eivät koskaan altistu riskille joutua koske-5 tuksiin jännitteellisten johtojen kanssa.
Tämä tarkoitus saavutetaan siten, että menetelmällä ja laitteella puun runkojen katkaisemiseksi on tämän keksinnön mukaisesti patenttivaatimuksissa määritellyt tunnusmerkit. Täsmällisemmin sanottuna on tälle keksinnön 10 mukaiselle menetelmälle pääasiallisesti tunnusomaista se, että siinä sellaisen puun kaatamiseksi maahan, joka on kaatunut vinoon asentoon, ja jäänyt lepäämään vasten ilmassa kulkevia sähköjohtoja tai vasten toista puuta, asennetaan sen osan alapuolelle, joka lepää vasten mainittua 15 johtoa tai muuta puuta, panos käyttäen maasta käsiteltävää työkalua.
Tämän keksinnön mukaiselle laitteelle on pääasiallisesti tunnusomaista se, että se käsittää pidikkeen räjähdyspanoksen kannattelemiseksi, joka pidike on maasta 20 käsin käsiteltävissä olevan tangon tai vastaavan avulla asennettavissa yhdessä panoksen kanssa korkealle runkoon.
Keksinnön mukaisesti laite, joka on muodoltaan edullisesti kahden saranoidun yhteenliitetyn renkaan puolikkaan muotoinen ja jossa on räjähdyspanos, asennetaan 25 maasta puun runkoon kohtaan, josta se on tarkoitus katkaista. Tämä työ voidaan suorittaa pitkän tangon avulla, jonka yläpäähän laite irrotettavasti liitetään. Sitten tanko irrotetaan ja panos saadaan maasta käsin räjähtämään, jolloin runko katkeaa.
30 Keksinnön kahta suoritusmuotoa kuvataan seuraavassa viitaten piirustuksiin.
Kuvio 1 esittää puuta, joka on kaatunut, mutta jäänyt sähköjohtokimppuun nojaamaan.
96818 4
Kuvio 2 on perspektiivikuva, joka esittää avoimessa asennossa laitetta, jota voidaan käyttää keksinnön menetelmän suorittamisessa.
Kuvio 3 vastaa kuviota 2, mutta siinä laite on sul-5 jetussa asennossa.
Kuvio 4 on tasokuva laitteesta, esitettynä avoimessa asennossaan, toisen suoritusmuodon mukaisesti.
Kuvio 5 vastaa kuviota 4, mutta siinä laite on suljetussa asennossa.
10 Kuvioissa 1-3 esitetyssä suoritusmuodossa viite numerolla 1 merkitään laitetta, joka sopii asennettavaksi melko korkealle puun rungolla. On oletettu, että kovat tuulet ovat saattaneet puun vinoon asentoon, kuten kuviossa 1 esitetään, jolloin sen juuristo on yhä kiinni maassa 15 ja sen latvaosa lepää voimansiirtolinjan ilmajohtoja vas ten. Laite 1 ympäröi runkoa kokonaan tai suurimmaksi osaksi ja kuten myöhemmin kuvataan se on varustettu räjähdys-panoksella. Panoksen toiseen päähän on liitetty räjähtävä tulilanka 2 ja vastakkaiseen alempaan päähän on liitetty 20 sytytin 3.
Kuviot 2 ja 3 esittävät yksityiskohtaisesti laitteen 1 rakenteellista luonnetta. Kuten niissä esitetään, laite käsittää keskellä olevan poikkiosan 4, josta lähtee alaspäin suuntautuva tappi 5, ja pari vartta 6, jotka koh-25 dassa 9 on saranoidusti asennettu poikkiosaan. Tappi 5 on tarkoitettu asetettavaksi nk. teleskooppivarren onttoon yläpäähän, varsi kuuluu johtoasentajien standardivarustuk-seen.
Käytettäessä tällaista vartta tai muuta vastaavaa 30 tankoa tai putkea maassa turvallisesti seisova henkilö voi viedä laitteen 1 paikoilleen lähelle puun runkoa korkealle maan pinnasta. Tämän suoritusmuodon mukaisesti sekä poik-kiosa 4 että varret 6 on valmistettu muovimateriaalista ja ne ovat onttoja ja niiden sisäosat on täytetty räjähtäväl-35 lä aineella.
5 96818
Kuten kuviosta 2 ilmenee, laitteen ollessa avoimessa asennossa ohut lanka 7 ulottuu varren 6 sisemmästä päästä poikkiosaan 4. Lisäksi vahva kuminauha 8 yhdistää kummankin varren poikkiosaan, kuminauhat on kiristettyinä 5 asennettu toinen laitteen yläpinnalle ja toinen laitteen alapuolelle. Kuviossa 2 ne kulkevat suoraan saranoiden 9 yli.
Laite toimii seuraavasti. Jo aiemmin on mainittu kuinka se viedään paikoilleen lähelle puun runkoa. Laitet-10 ta edelleen sivuttain liikutettaessa runko koskettaa lankoja 7 aiheuttaen varsien 6 kääntymisen sisäänpäin. Kun tämä liike etenee kohtiin, joissa kuminauhat 8 kulkevat saranoiden ohi, nauhat äkkiä vetävät varsia 6 lisää sisäänpäin, jolloin laite ympäröi puun runkoa ja jää tähän 15 asentoon. Seuraava vaihe on asennustangon vetäminen alas päin, mikä irrottaa sen tapista 5, jonka jälkeen räjähdys-panos voidaan räjäyttää rungon katkaisemiseksi laitteen asennuskohdasta.
Räjähdys voidaan laukaista usealla eri tavalla. 20 Eräs tapa on yhdistää sytytyslanka, kuten kuviossa 1 esitetään, toinen tapa on upottaa sytytysnalli panokseen ja aktivoida nalli sähkölangan välityksellä ja kolmas menetelmä on aktivoida se kauko-ohjauksella käyttäen radiosignaaleja, jotka lähetetään maassa olevasta kannettavasta 25 lähettimestä.
Toisen suoritusmuodon mukainen laite, joka on esitetty kuvioissa 4 ja 5, käsittää vastaavasti kaksi vartta 6, mutta niitä ei ole asennettu keskellä olevaan poikkiosaan. Sen sijaan ne on suoraan liitetty toisiinsa sara- 30 natapin 9 avulla, jonka kanta on upotettu niin, että sen yläpinta on samassa tasossa kuin ylemmän varren pinta. Tämän tarkoituksena on varmistaa, ettei se estä kiristys-jousen 10 kulkua, jousi on edullisesti kumiköyttä, ja sen päät on liitetty varsiin 6. Varsien 6 vapaiden päiden vä-35 Iillä on joustava letku li, joka pitää sisällään räjähtä- % 96818 6 vän panoksen, ja sen toisessa päässä on sytytysnalli 12, joka langan 13 avulla on liitetty johonkin sopivaan lau-kaisulaitteeseen maassa, kuten kuvattiin. Pidetään tärkeänä, että laitteessa on myös kuvioissa 2 ja 3 esitettyä 5 tappia 5 vastaava osa (ei kuvassa), jonka avulla laitetta voidaan käsitellä maasta, kuten viedä toimintapaikalleen puun rungolle. Tällainen laite eräänä vaihtoehtona voisi olla haarukka, jonka piikit voidaan irroitettavasti panna toisessa tai molemmissa varsissa oleviin reikiin. Letkulla 10 11 on toinenkin tehtävä - laitteen ollessa avoimessa asen nossa se venyy sellaiseen laajuuteen, että se tasapainottaa kumiköyden 10 avautumisvoimaa. Kun laitetta siirretään kuvion 4 nuolen suuntaisesti, letku 11 koskettaa runkoa 14 ja liikettä jatkettaessa se saa varret 6 kääntymään sara-15 nan 9 ympäri. Kun kumiköysi 10 on ohittanut sarana-akselin, siihen kertynyt kiristysvoima vie varret 6 suljettuun asentoon, kuten kuviosta 5 nähdään, josta myös näkyy, että silloin panosletku 11 ympäröi puun runkoa 14. Laite on silloin valmis räjäytettäväksi.
20 Kuten ymmärretään, keksinnön menetelmä voidaan suo rittaa käyttämällä panosta tukevilla laitteilla, jotka ovat erilaisia kuin kuvatut kaksi esimerkkiä. Laite voi olla valmistettu puusta tai muovimateriaalista ja räjäh-dyspanos voidaan sijoittaa muillakin tavoilla kuin sijoit-25 tamalla se kahteen varteen tai letkuun. Alan ammattilainen voisi myös valita muita joustavia ja sulkevia laitteita kuin kuvatut.
Claims (5)
1. Menetelmä puun rungon katkaisemiseksi, joka ei ole kaatunut maahan asti, asentamalla aiottuun katkaisu- 5 kohtaan räjähdyspanos ja sen jälkeen mainittu panos räjäyttämällä, tunnettu siitä, että siinä sellaisen puun kaatamiseksi maahan, joka on kaatunut vinoon asentoon, ja jäänyt lepäämään vasten ilmassa kulkevia sähköjohtoja tai vasten toista puuta, asennetaan sen osan ala-10 puolelle, joka lepää vasten mainittua johtoa tai muuta puuta, mainittu panos käyttäen maasta käsiteltävää työkalua.
2. Patenttivaatimuksen 1 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että siinä käytetään panosta, jota pidi- 15 ke (1) kannattelee ja pidike sijoitetaan mainitun työkalun avulla siten, että se ympäröi ainakin valtaosan puun kehää, minkä jälkeen työkalu irrotetaan pidäkkeestä.
3. Patenttivaatimuksen 2 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että siinä käytetään pidikettä (1), joka 20 käsittää kaksi kaarevaa, kääntyvästä yhteenliitettyä osaa (6), jolloin pidike viedään lähelle runkoa asennossa, jossa runko voi työntyä kaarevien osien välissä olevaan avoimeen tilaan, minkä jälkeen osat saadaan kiertymään runkoa ympäröivään asentoon.
4. Laite, jota käytetään edellisten patenttivaati musten määrittämän menetelmän suorittamiseksi, minkä mukaisesti ei maahan asti kaatuneen puun runko katkaistaan räjäytyspanoksen avulla, joka asennetaan aiottuun katkai-sukohtaan ja räjäytetään sen jälkeen, tunnettu 30 siitä, että se käsittää pidikkeen (1) räjähdyspanoksen kannattelemiseksi, joka pidike on maasta käsin käsiteltävissä olevan tangon tai vastaavan avulla asennettavissa yhdessä panoksen kanssa korkealle runkoon.
5. Patenttivaatimuksen 4 mukainen laite, t u n -35 n e t t u siitä, että pidike (1) on sijoitettu tangon 8 96818 avulla asentoon, jossa se automaattisesti saadaan ympäröimään runkoa, mitä tarkoitusta varten pidike käsittää keskellä olevan oleellisesti u-muotoisen poikkiosan (4), jossa on kaksi kaarimaista vartta (6), jotka ovat käännettä-5 vissä poikkiosan suhteen, jolloin ne mainitun asennon saavutettuaan voidaan lanka- ja jousilaitteiden (7, 8) avulla kääntää runkoa ympäröivään asentoon. β 96818
Applications Claiming Priority (4)
Application Number | Priority Date | Filing Date | Title |
---|---|---|---|
SE8901786 | 1989-05-18 | ||
SE8901786A SE462887B (sv) | 1989-05-18 | 1989-05-18 | Saett och anordning vid upproejning i stormfaelld skog |
SE9000195 | 1990-03-27 | ||
PCT/SE1990/000195 WO1990013998A1 (en) | 1989-05-18 | 1990-03-27 | Method and device for cutting off tree trunks |
Publications (3)
Publication Number | Publication Date |
---|---|
FI915306A0 FI915306A0 (fi) | 1991-11-11 |
FI96818B true FI96818B (fi) | 1996-05-31 |
FI96818C FI96818C (fi) | 1996-09-10 |
Family
ID=20375991
Family Applications (1)
Application Number | Title | Priority Date | Filing Date |
---|---|---|---|
FI915306A FI96818C (fi) | 1989-05-18 | 1991-11-11 | Menetelmä ja laite puun runkojen katkaisemiseksi |
Country Status (15)
Country | Link |
---|---|
US (1) | US5174350A (fi) |
EP (1) | EP0472604B1 (fi) |
AT (1) | ATE113790T1 (fi) |
AU (1) | AU5559790A (fi) |
CA (1) | CA2054776C (fi) |
CZ (1) | CZ277915B6 (fi) |
DE (1) | DE69014113T2 (fi) |
ES (1) | ES2065532T3 (fi) |
FI (1) | FI96818C (fi) |
NZ (1) | NZ233338A (fi) |
PL (1) | PL164255B1 (fi) |
PT (1) | PT94093B (fi) |
SE (1) | SE462887B (fi) |
SK (1) | SK277709B6 (fi) |
WO (1) | WO1990013998A1 (fi) |
Families Citing this family (8)
Publication number | Priority date | Publication date | Assignee | Title |
---|---|---|---|---|
US5638619A (en) * | 1994-12-29 | 1997-06-17 | Bowling; John M. | Protective operator's station for a remotely controlled stump cutter or similar apparatus |
US6155317A (en) * | 1999-12-10 | 2000-12-05 | Seymour; Kerry Richard | Mechanical pull-through delimbing device |
US6488063B2 (en) | 2000-11-29 | 2002-12-03 | Riley Manufacturing, Inc. | Delimbing device and methods |
US6484769B2 (en) | 2000-11-29 | 2002-11-26 | Kerry Seymour | Delimbing device and methods |
US6431232B1 (en) | 2001-03-08 | 2002-08-13 | Kerry Seymour | Delimber |
JP6788220B2 (ja) * | 2016-12-19 | 2020-11-25 | 中国電力株式会社 | ロープ取付具 |
JP6980175B2 (ja) * | 2017-09-13 | 2021-12-15 | 中国電力株式会社 | 引きロープ取付用器具 |
JP6951683B2 (ja) * | 2017-10-05 | 2021-10-20 | 中国電力株式会社 | 引きロープ取付用器具 |
Family Cites Families (5)
Publication number | Priority date | Publication date | Assignee | Title |
---|---|---|---|---|
US2707008A (en) * | 1951-11-27 | 1955-04-26 | Clyde E Bannister | Tree-handling method and airborne apparatus |
US3536113A (en) * | 1967-12-22 | 1970-10-27 | Garfield B Sutherland | Tree harvester |
US3532141A (en) * | 1968-08-06 | 1970-10-06 | Baldwin Lima Hamilton Corp | Tree harvesting and processing devices |
US4063359A (en) * | 1977-01-12 | 1977-12-20 | Luscombe Arthur J | Vehicle mounted boom apparatus |
US4646799A (en) * | 1986-01-27 | 1987-03-03 | Cobb William O | Wood splitting device |
-
1989
- 1989-05-18 SE SE8901786A patent/SE462887B/sv not_active IP Right Cessation
-
1990
- 1990-03-27 AT AT90908129T patent/ATE113790T1/de not_active IP Right Cessation
- 1990-03-27 CA CA002054776A patent/CA2054776C/en not_active Expired - Fee Related
- 1990-03-27 DE DE69014113T patent/DE69014113T2/de not_active Expired - Fee Related
- 1990-03-27 WO PCT/SE1990/000195 patent/WO1990013998A1/en active IP Right Grant
- 1990-03-27 US US07/773,935 patent/US5174350A/en not_active Expired - Lifetime
- 1990-03-27 AU AU55597/90A patent/AU5559790A/en not_active Abandoned
- 1990-03-27 EP EP90908129A patent/EP0472604B1/en not_active Expired - Lifetime
- 1990-03-27 ES ES90908129T patent/ES2065532T3/es not_active Expired - Lifetime
- 1990-04-18 NZ NZ233338A patent/NZ233338A/xx unknown
- 1990-05-17 PL PL90285225A patent/PL164255B1/pl not_active IP Right Cessation
- 1990-05-17 CZ CS902424A patent/CZ277915B6/cs not_active IP Right Cessation
- 1990-05-17 SK SK2424-90A patent/SK277709B6/sk unknown
- 1990-05-18 PT PT94093A patent/PT94093B/pt not_active IP Right Cessation
-
1991
- 1991-11-11 FI FI915306A patent/FI96818C/fi active
Also Published As
Publication number | Publication date |
---|---|
FI915306A0 (fi) | 1991-11-11 |
DE69014113D1 (de) | 1994-12-15 |
PT94093A (pt) | 1991-01-08 |
EP0472604A1 (en) | 1992-03-04 |
SE8901786D0 (sv) | 1989-05-18 |
DE69014113T2 (de) | 1995-05-18 |
CA2054776C (en) | 1999-03-30 |
US5174350A (en) | 1992-12-29 |
CZ277915B6 (en) | 1993-06-16 |
FI96818C (fi) | 1996-09-10 |
WO1990013998A1 (en) | 1990-11-29 |
AU5559790A (en) | 1990-12-18 |
EP0472604B1 (en) | 1994-11-09 |
ES2065532T3 (es) | 1995-02-16 |
CA2054776A1 (en) | 1990-11-19 |
PT94093B (pt) | 1996-12-31 |
CS9002424A2 (en) | 1991-08-13 |
PL164255B1 (pl) | 1994-07-29 |
SE462887B (sv) | 1990-09-17 |
SK277709B6 (en) | 1994-08-10 |
ATE113790T1 (de) | 1994-11-15 |
NZ233338A (en) | 1992-01-29 |
Similar Documents
Publication | Publication Date | Title |
---|---|---|
FI96818B (fi) | Menetelmä ja laite puun runkojen katkaisemiseksi | |
CA2273818C (en) | Aerial tree harvesting apparatus | |
AU706369B2 (en) | Concealment and disguisement of antenna structures | |
FI126146B (fi) | Menetelmä ja laitteisto puun käsittelemiseksi | |
US3974866A (en) | Tree harvesting method and device | |
CN216314459U (zh) | 一种遥控式高空自动栓绳装置 | |
US6488063B2 (en) | Delimbing device and methods | |
US3323563A (en) | Delimbing apparatus for tall trees | |
US4111245A (en) | Tree delimber | |
CN214282541U (zh) | 一种用于砍伐侵入输电通道树枝的摇臂锯 | |
NO172092B (no) | Fremgangsmaate og anordning for kutting av trestammer | |
US6484769B2 (en) | Delimbing device and methods | |
CA2057680A1 (en) | Felling and delimbing apparatus allowing to delimb trees in length, and its method of use | |
US3219075A (en) | Tree felling control device | |
SU1093279A1 (ru) | Способ заготовки деревьев с корн вертолетом.устройство дл чокеровки деревьев | |
SU1211108A1 (ru) | Коник лесозаготовительной машины | |
CN110537429A (zh) | 一种用于输电线路保护的安全修剪装置 | |
CN111852312A (zh) | 输电线路树木修剪全方位固定联梯装置及使用方法 | |
EP1260134A2 (en) | Electric branch cutter | |
KR20240145565A (ko) | 수직 구명 줄 설치용 로프 걸이대 | |
SU880356A1 (ru) | Захватно-срезающее устройство лесозаготовительной машины | |
US20150101151A1 (en) | Lineman's Accessory Hook | |
CN219514687U (zh) | 一种园林绿化树枝修剪设备 | |
SU1096142A1 (ru) | Канатна установка | |
SU818556A1 (ru) | Захватно-срезающее устройстволЕСОзАгОТОВиТЕльНОй МАшиНы |
Legal Events
Date | Code | Title | Description |
---|---|---|---|
BB | Publication of examined application |