FI95932B - Menetelmä makeutusaineen valmistamiseksi - Google Patents

Menetelmä makeutusaineen valmistamiseksi Download PDF

Info

Publication number
FI95932B
FI95932B FI891389A FI891389A FI95932B FI 95932 B FI95932 B FI 95932B FI 891389 A FI891389 A FI 891389A FI 891389 A FI891389 A FI 891389A FI 95932 B FI95932 B FI 95932B
Authority
FI
Finland
Prior art keywords
sucrose
process according
crystals
sweetener
sweetening agent
Prior art date
Application number
FI891389A
Other languages
English (en)
Swedish (sv)
Other versions
FI891389A0 (fi
FI891389A (fi
FI95932C (fi
Inventor
Brita Christina Goodacre
Dipak Prabhulal Shukla
Andrew Gilbert Pembroke
Original Assignee
Tate & Lyle Plc
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Tate & Lyle Plc filed Critical Tate & Lyle Plc
Publication of FI891389A0 publication Critical patent/FI891389A0/fi
Publication of FI891389A publication Critical patent/FI891389A/fi
Publication of FI95932B publication Critical patent/FI95932B/fi
Application granted granted Critical
Publication of FI95932C publication Critical patent/FI95932C/fi

Links

Classifications

    • CCHEMISTRY; METALLURGY
    • C13SUGAR INDUSTRY
    • C13BPRODUCTION OF SUCROSE; APPARATUS SPECIALLY ADAPTED THEREFOR
    • C13B50/00Sugar products, e.g. powdered, lump or liquid sugar; Working-up of sugar
    • CCHEMISTRY; METALLURGY
    • C13SUGAR INDUSTRY
    • C13BPRODUCTION OF SUCROSE; APPARATUS SPECIALLY ADAPTED THEREFOR
    • C13B40/00Drying sugar
    • C13B40/002Drying sugar or syrup in bulk

Landscapes

  • Chemical & Material Sciences (AREA)
  • Life Sciences & Earth Sciences (AREA)
  • Biochemistry (AREA)
  • Organic Chemistry (AREA)
  • Engineering & Computer Science (AREA)
  • Food Science & Technology (AREA)
  • Seasonings (AREA)
  • Confectionery (AREA)
  • Medicinal Preparation (AREA)
  • Treatments For Attaching Organic Compounds To Fibrous Goods (AREA)
  • Respiratory Apparatuses And Protective Means (AREA)
  • Vehicle Step Arrangements And Article Storage (AREA)

Description

- 95932 5
Menetelmä makeutusaineen valmistamiseksi Förfarande för framställning av sötningsmedel
Keksinnön kohteena on menetelmä sellaisen makeutusaineen valmistamiseksi, joka makeutusaine käsittää mikrokiteisen sakkaroosin onttoja palloja tai osittaisia palloja sakkaroosikiteisiin sitoutuneina sekä mahdollisesti myös voimakasta makeutusainetta, jossa menetelmässä sakkaroosisiirappi 10 sumutuskuivataan.
Keksintö liittyy kiteiseen sakkaroosiin, jonka irtotiheys on pieni, sekä sen käyttöön kantajana erittäin voimakkaissa makeutusainekoostumuksissa, erityisesti sellaisissa koostumuksissa, joilla tavallinen kidesokeri 15 voidaan korvata samassa tilavuussuhteessa (lusikallinen lusikallista kohden).
Pienitiheyksiset makeutusainekoostumukset käsittävät voimakkaan makeutusaineen yhdistettynä pienitiheyksiseen kantajaan siten, että tämän tuot-20 teen tietty tilavuus johtaa samaan makeusasteeseen kuin sama tilavuus sakkaroosia, sen energiapitoisuuden ollessa kuitenkin pienempi. Erityisen mielenkiintoisia voimakkaita makeutusaineita ovat sukraloosi ja muut halosakkaroosijohdannaiset; aspartaami ja muut dipeptidiin perustuvat makeutusaineet; Sakariini ja asesulfaami-K. Tällaisten koostumusten 25 kantajia ovat esimerkiksi polysakkaridit kuten maltodekstriinit sekä . sokerit kuten laktoosi ja itse sakkaroosi. Tavallisen kaadetun kidesoke- rin irtotiheys on noin 0,84 g/ml. Näin ollen, olettaen, että kantajan energiasisältö on samankaltainen kuin sakkaroosilla, sen irtotiheyden on oltava pienempi, jotta päästäisiin energian säästöön. Esimerkiksi US-30 patenttijulkaisussa 3 320 074 on kuvattu maltodekstriinituote, jonka irtotiheys on 0,08-0,15 g/ml.
Tämän tuotteen eräs haitta on se, ettei se muistuta ulkonäöltään kiteistä sakkaroosia (eli tavallista kidesokeria). Tämän materiaalin, jonka tiheys 35 on hyvin pieni, muuna haittana on se, että se sisältää niin vähän sokeria tai polysakkaridia, ettei sillä voida korvata sakkaroosia sellaisissa elintarvikesovellutuksissa, joissa muut toiminnalliset ominaisuudet kuin 2 95932 makeus ovat välttämättömiä. Ruuanvalmistuksen kannalta on tärkeätä, että pienitiheyksinen makeutusaine sisältää merkittävän määrän sakkaridia.
Muuna vältettävänä ongelmana on kantaja-aineen mahdollinen haitallinen 5 vaikutus makeutusaineen laatuun. Samoin pelkistävät sokerit kuten laktoosi pyrkivät hajoamaan kuumennettaessa, ja ne ovat näin ollen vähemmän sopivia eräisiin ruuanvalmistussovellutuksiin.
US-patenttijulkaisuissa 3 011 897 ja 3 795 746 kuvataan menetelmät 10 erittäin voimakkaiden makeutusainevalmisteiden tuottamiseksi, joissa menetelmissä jauhemaista sakkaroosia paakkuunnutetaan yhdessä erittäin voimakkaan makeutusaineen kanssa. Irtotiheydet kuvataan niinkin pieniksi kuin 0,3 g/ml. Paakkuunnutetun tuotteen ulkonäkö on kuitenkin hyvin ikävä ja se ei ole koossapysyvää, minkä seurauksena se murenee ja tuloksena on 15 pölyävä tuote, jonka irtotiheys vaihtelee.
Ongelmana on näin ollen saada aikaan hiilihydraattikantaja, jolla on sopiva irtotiheys, joka on pölyämätöntä ja joka ei murene helposti, jolla on elintarvikesovellutuksissa välttämättömiä toiminnallisia ominaisuuk-20 siä, ja jolla on ainakin joitakin kiteisen sokerin ulkonäköön liittyviä ominaisuuksia, erityisesti sen kirkas "hohtava" ulkonäkö.
Lukuisia menetelmiä sakkaroosin sumutuskuivaamiseksi on kuvattu esimerkiksi brittiläisessä patenttijulkaisussa 1 240 691 ja US-patenttijul-25 kaisuissa 3 674 557 ja 3 615 723. Brittiläisen patenttijulkaisun 1 240 691 mukaisella menetelmällä saadaan kidealkioina jauhemaista kiteistä sakkaroosia sumutuskuivaustornin huipusta. Tällaisilla menetelmillä saatu tuote on tavallisesti suhteellisen hienoa jauhetta, jonka hiukkaskoko on tyypillisesti noin 300 μ. Alalla tunnetaan samoin erittäin voimakkaiden 30 makeutusaineiden ja sokereiden sumutuskuivatut yhdistelmät, esimerkiksi I" US-patenttijulkaisussa 3 930 048 on kuvattu erittäin voimakkaan makeutus aineen ja dekstroosin yhdistelmä, jonka irtotiheys on 0,4 g/ml. Sumutus-kuivattuihin sokereihin liittyvä ongelma on yleensä se, että tuotteen pienen hiukkaskoon ja sen ikävän ulkonäön seurauksena ne ovat kiteisen 35 sakkaroosin huonoja korvikkeita. Lisäksi irtotiheyden säätäminen ennalta määrättyyn arvoon on rajoitettua.
3 95932
Eräs Capa saada aikaan irtonaista, pienitiheyksistä tuotetta on paisuttaa hiilihydraattia kaasulla, erityisesti hiilidioksidilla. Esimerkiksi eurooppalaisessa patenttihakemuksessa 0 218 570 kuvataan suulakepuristus-prosessi, jossa leivinjauhetta käytetään paisutetun massan saamiseksi 5 kiteisestä sakkaroosista, joka massa voidaan jauhaa toivottuun hiukkasko-koon. Tällaiseen tuotteeseen liittyvä ongelma on kuitenkin, että se sisältää leivinjauheen jäämiä.
Edellä mainitussa US-patenttijulkaisussa 3,320,074 kuvataan tyypillinen 10 erilainen tekniikka hiilihydraatin paisuttamiseksi hiilidioksidia käyttäen. Onttoja palloja muodostetaan injektoimalla paineistettua hiilidioksidia sumutettavaan maltodekstriinisiirappiin. Samoin US-patenttijul-kaisussa 3 746 554 saadaan aikaan hiilidioksidilla puhallettu laktoosi-tuote, joka nytkin käsittää onttoja palloja, joiden kokonaisirtotiheys 15 on 0,2 g/ml. Lisäesimerkki tämän tyyppisestä tuotteesta on kuvattu US-patenttijulkaisussa 4 303 684, jossa fruktoosin ja dekstriinien yhdistelmä sakkaroosin kanssa voidaan sumutuskuivata lisäämällä paineistettua hiilidioksidia, jolloin saadaan samankaltaista tuotetta. Tuote pyrkii kuitenkin olemaan amorfista ja se ei hohda. Tämän tyyppisellä 20 prosessilla voidaan tuottaa vain tuotteita, joiden irtotiheys on suhteellisen pieni. Kuten edellä esitettiin, mikäli irtotiheys muuttuu liian pieneksi, niin makeutusainetuotteen käyttökelpoisuus on rajoitettu; sitä voidaan käyttää edelleen sakkaroosin vaihtoehtona virvoitusjuomia ja muroja, jne. makeutettaessa, mutta hiilihydraatin erittäin pienen pitoi-25 suuden seurauksena sitä ei voida käyttää ruuanvalmistuksessa.
Näin ollen alalla on tarve saada aikaan puhtaasti sakkaroosiin perustuva, erittäin voimakas makeutusainekoostumus, jolla ei ainoastaan ole sama makeutuskyky tilavuusyksikköä kohden kuin sakkaroosilla, vaan jossa on 30 lisäksi läsnä riittävästi hiilihydraattia rakenteellisten vaatimusten • tyydyttämiseksi ruuanvalmistuksessa, sen ulkonäön ollessa kirkas ja jonkin verran "hohtava", sen energiasisällön ollessa kuitenkin pienentynyt.
35 Keksinnön puitteissa ollaan todettu, että sumutuskuivaustekniikkaa, jossa siirappi injektoidaan paineistetun hiilidioksidin tai muiden inertti- 4 95932 kaasujen kanssa, voidaan muokata siten, että saadaan aikaan uusi tuote, jolla on kaikki tarvittavat ominaisuudet.
Keksinnön mukaisen menetelmän mukaisesti aikaansaadaan makeutusaine, joka 5 käsittää mikrokiteisen sakkaroosin onttoja palloja tai osittaisia palloja, erityisesti sakkaroosin kiteisiin sidottuna. Tämä makeutusaine voi käsittää pelkkää sakkaroosia tai sakkaroosia hyvin voimakkaaseen makeu-tusaineeseen yhdistettynä. Keksinnön mukaisella eräällä suoritusmuodolla saadussa makeutusaineessa vähintään osa kiteistä sijaitsee todellisuu-10 dessa mikrokiteistä sakkaroosia olevien onttojen pallojen sisällä, kun taas vaihtoehtoisessa suoritusmuodossa vähintään osa kiteistä on sitoutunut näiden pallojen ulkopuolelle ja ne ovat erityisesti kasautuneet näiden pallojen kanssa. Näissä kummassakin suoritusmuodossa esiintyy myös jonkin verran itse pallojen kasautumista. Mikrokiteisen sakkaroosin 15 pallot ovat vähintään 90-prosenttisesti kiteisiä, esimerkiksi vähintään 95-prosenttisesti kiteisiä.
Voidaan todeta, että tuotteen irtotiheyttä voidaan säätää tarpeen mukaan muuttamalla onttojen pallojen ja kiteiden välistä suhdetta. Hyvin voima-20 kasta makeutusainetta käyttämällä voidaan saada joukko tuotteita, joissa energiapitoisuuden pieneneminen on säädettävissä noin 8 %:sta (onttojen pallojen ja kidesokerin välinen tilavuussuhde 1:10) noin 82 %:iin (pelkkiä onttoja palloja), tämän pienenemisen ollessa edullisesti 30-65 %, jolloin vastaavat irtotiheydet ovat alueella 0,77-0,15 g/ml. Kun irtoti-25 heys valitaan siten, että energiasisällön vastaava pieneneminen on noin 50 %, niin tällöin voidaan saada tuotteita, joita voidaan käyttää samoina tilavuusmäärinä rinnakkain sakkaroosin kanssa, sekä siroteltavana makeu-tusaineena että myös komponenttina kypsennetyissä elintarvikkeissa ja muissa konditoriatuotteissa.
30
Tuote ei sisällä lisäaineita (hyvin voimakasta makeutusainetta lukuunottamatta), se ei murene helposti, hiukkaskoon jakauma voidaan saada samankaltaiseksi kuin kiteisessä sakkaroosissa ja tuotteen ulkonäkö ei ole jauhomainen. Niissä suoritusmuodoissa, joissa vähintään osa kiteistä 35 on pallojen ulkopuolella, tuote hohtaa myös selvästi.
5 95932 Tämän keksinnön erään muun piirteen mukaisesti aikaan saadaan menetelmä sellaisen makeutusaineen valmistamiseksi, joka makeutusaine käsittää mikrokiteisen sakkaroosin onttoja palloja tai osittaisia palloja sakka-roosikiteisiin sitoutuneena, jossa menetelmässä sakkaroosisiirappi 5 sumutuskuivataan injektoimalla samanaikaisesti paineistettua inertti-kaasua ja saattamalla sumutettu sakkaroosi joko sumutuskuivausvaiheen aikana tai mainitun vaiheen toteuttamisen jälkeen kosketukseen sakka-roosikiteiden kanssa.
10 Eräässä erityisen edullisessa suoritusmuodossa sumutuskuivattu tuote seulotaan, jotta saataisiin poistetuksi suuri osa niistä hiukkasista, joiden keskimääräinen halkaisija on alle 0,25 mm ("hienoaines”), ja tätä hienoainesta kierrätetään. Mikäli hienoainesta ei kierrätetä sumutus -kuivattaessa siirappia onttojen pallojen tuottamiseksi kiteitä lisää-15 mättä, niin tuote pyrkii kerääntymään sumutuskuivauskammion seinämille ja se voi aiheuttaa laitteiston tukkeutumisen.
Menetelmä voidaan toteuttaa missä tahansa sopivassa sumutuskuivauslait-teessa, joka käsittää sisäänmenon siirappia ja paineistettua kaasua 20 varten, hienoaineksen kierrätysjärjestelmän sekä tarvittaessa sisäänmenon sakkaroosikiteitä varten. Erityisen edullinen laitteisto on kuvattu ja sille on esitetty patenttivaatimukset EP-julkaisussa A-387950, jonka hakijana on yhtiö Stork Friesland B.V.
• 25 Mikrokiteisen sakkaroosin palloihin voidaan sisällyttää tarkoituksen mukaisesti hyvin voimakasta makeutusainetta lisäämällä sitä sumutus-kuivattavaan siirappiin. Eräät makeutusaineet hajoavat kuitenkin helposti sumutuskuivauksen aikana vallitsevissa olosuhteissa ja näiden aineiden tapauksessa saattaa olla edullista pinnoittaa pallot ja kiteet tällä 30 hyvin voimakkaalla makeutusaineella, esimerkiksi sumuttamalla niihin j’ makeutusaineen liuosta tai sekoittamalla niihin kuivana jauhemaista makeutusainetta siten, että makeutusaine sijoittuu pallojen pinnalla oleviin koloihin.
35 Sen suoritusmuodon, jossa ontot pallot todella sisältävät sakkaroosi-kiteitä, toteuttamiseksi sokerisiirappi voidaan sumutuskuivata injek- 6 95932 toimalla paineistettua kaasua samalla kun sumutuskuivaustorniin syötetään toivotun kokoista hiukkasmaista kiteistä sakkaroosia. On havaittu, että tällöin muodostuu onttoja palloja, joista monet sulkevat sisäänsä kiteitä.
5
Ulkoisesti sitoutuneita sakkaroosikiteitä voidaan lisätä tyhjiin onttoihin palloihin tai sokerikiteitä sisältäviin onttoihin palloihin yksinkertaisella kasauttamismenetelmällä kosteuden avulla, esimerkiksi käyttäen leijupetiä. Kasauttamisvaiheessa lisätään myös tarkoituksenmukaisesti 10 hyvin voimakas makeutusaine, erityisesti mikäli, kuten edellä mainittiin, se on herkkä lämmölle.
Onttojen pallojen koko on tyypillisesti sellainen, että niiden halkaisija on noin 0,05-1,0 mm, yleisimmän koon ollessa 0,1-0,5 mm. Pallon kuoren 15 paksuus on arviolta 10 % säteestä. Tuotteen kokojakaumaa voidaan vaihdella riippuen muodostuneiden kasautumien koosta sekä seulomalla poistetuista hienoista hiukkasista. Noin 0,6 millimetrin keskimääräinen halkaisija, jolloin vähintään 80 % tuotteesta on alueella 0,25-1,0 mm, on tyypillinen tuotteelle, jonka hiukkaskoon jakautuma on samankaltainen kuin kidesoke-20 rissa.
Tuotteen irtotiheyttä ja näin ollen energiasisällön pienenemistä voidaan säädellä helposti muuttamalla kiteiden ja onttojen pallojen välistä suhdetta. Mitä suurempi on kiteiden osuus, sitä suurempi on irtotiheys.
• 25 «
Tuotteeseen sisällytetty kiteinen sakkaroosi voi tarkoituksenmukaisesti olla kidesokeria, jonka keskimääräinen halkaisija on 0,6 mm, tai erittäin hienoa sokeria tai pienikiteistä sokeria, keskimääräisen halkaisijan ollessa pienikiteisen sokerin tapauksessa noin 0,2-0,5 mm, tyypillisesti 30 noin 0,29-0,34 mm, ja erittäin hienon sokerin tapauksessa 0,34-0,42 mm. ·* Kiteiden ja onttojen pallojen välisen painosuhteen tulisi olla edullises ti 1:5-2:1, edullisimmin noin 1:2.
Kasautumien koko vaikuttaa vähäisemmässä määrin irtotiheyteen, vaikka 35 suuremmat kasautumat pyrkivätkin johtamaan pienempiin irtotiheyksiin.
7 95932
Irtotiheyteen voidaan myös vaikuttaa muuttamalla pallon seinämän paksuutta, pallojen kokojakaumaa ja hajoamisastetta sekä seulomalla hienojen hiukkasten (joita voidaan kierrättää) poistamiseksi ennen kasauttamista tai sen jälkeen.
5
Voimakas makeutusaine valitaan tarkoituksenmukaisesti sukraloosin, sakariinin, dipeptidiin perustuvan makeutusaineen kuten aspartaamin, asesulfaami-K:n, syklamaatin tai steviosidin tai kahden tai useamman tällaisen makeutusaineen joukosta. Sisällytettävä määrä vaihtelee luon-10 nollisestikin valitun makeutusaineen mukaan siten, että voimakkaammin makeita aineita lisätään pienempiä määriä kuin heikommin makeita aineita. Tavoitteena on yleensä saada aikaan tuote, jonka makeus irtonaisena on samankaltainen kuin kiteisen sakkaroosin makeus, eli tuote, jolla on sama makeutuskyky tilavuusyksikköä kohden kuin esimerkiksi kidesokerilla 15 (pöytäsokerilla).
Seuraavat esimerkit havainnollistavat keksintöä edelleen.
Esimerkki 1 20 Sumutuskuivaaminen pienikiteistä sokeria syöttäen
Sumutuskuivauslaitteisto koottiin kuviossa 5 esitetyllä tavalla. Paineistettua hiilidioksidia sekoitettiin sokerisiirappiin samassa linjassa. Seos sumutettiin sumutuskuivaustornin huipussa sijaitsevan suuttimen läpi *t 25 ja laitteistoon syötettiin pienikiteistä sokeria ja hienoainesta myötä virtaan. Tuote otettiin talteen tornin pohjalta leijupetiin sen kuivaamiseksi 110-120 °C:n lämpötilassa ja jäähdyttämiseksi, minkä jälkeen se seulottiin (280 mikronia pienempi hienoaines kierrätettiin).
30 Olosuhteet
Siirapin brix ( % kiintoainetta): 69 %
Siirapin virtausnopeus: 360 kg/h (kuivaa kiintoainetta)
Suuttimen paine: 110 bar (1,1 x 107 Pa) 35 ylipainetta C02: 2,0 kg/h 8 95932
Kuiva sokeri (pienikiteinen sokeri) 150 kg/h
Seula: 280 mikronia
Hienoaineksen kierrätysnopeus: 174 kg/h.
5 Näissä olosuhteissa tapahtuva toiminta tuotti koostumusta, joka käsitti pienikiteistä sokeria ja onttoja palloja suhteessa 150:360, ja jonka irtotiheys kaadettuna oli 0,40 g/ml ja jonka hiukkaskoko vaihteli seuraavasti : < 0,25 mm: 5 %; 0,25 - 1,0 mm: 94,5 %; > 1,0 mm: 0,5 % 10
Tuote on esitetty yleisesti kuviossa 1, kun taas kuvio 2 on elektronimikroskoopilla saatu valokuva, josta nähdään yhden onton pallon tyypillinen ulkonäkö. Kuvio 3 esittää onttoa palloa polarisoivassa valossa, tämän onton pallon sisältäessä pienikiteisen sokerin kiteen. Kuvio 4 esittää 15 pienikiteisen sokerin kidejäännöksiä tuotteen liuettua osittain. Tuotteen kiteisyysaste saatiin määrittämällä sulamislämpö. Tällöin saatiin luku, joka on noin 95 % kidesokerin sulamislämmöstä, mikä osoitti, että ontot pallot olivat olennaisesti kiteisiä.
20 Esimerkki 2
Sumutuskuivaaminen erittäin hienoa sokeria syöttäen ia sukraloosia sisältävää sakkaroosisiirappia käyttäen
Olosuhteet 25 $
Kuten esimerkissä 1, paitsi että:
Siirapin brix ( % kiintoainetta): 68 %
Siirapin virtausnopeus: 380 kg/h (kuivaa kiintoainetta) 30 C02: 1,2 kg/h
Kuiva sokeri (pienikiteinen sokeri) 110 kg/h
Hienoaineksen kierrätysnopeus: 180 kg/h
Sukraloosin pitoisuus siirapissa oli 0,155 % kuivasta kiintoaineesta.
n 9 95932
Irtotiheys oli 0,38 g/ml. Koostumus sisälsi erittäin hienoa sokeria ja onttoja palloja painosuhteessa 110:380. Onttojen pallojen seinämien sisäpuolella oli sukraloosia 0,12 % tuotteen kokonaispainosta laskien.
5 Esimerkki 3
Sakkaroosin sumutuskuivaaminen. mitä seuraa kasauttaminen sakka-roosikiteiden kanssa
Olosuhteet 10
Siirapin brix ( % kiintoainetta): 66 %
Siirapin virtausnopeus: 410 kg/h (kuivaa kiintoainetta)
Suuttimen paine: 170 bar (1,1 x 107 Pa) ylipainetta 15 C02: 3,6 kg/h
Kuiva sokeri: puuttuu
Rotex-seula: 500 mikronia
Hienoaineksen kierrätysnopeus: 78 kg/h.
20 Sumutuskuivausvaiheesta saadun tuotteen irtotiheys kaadettuna oli 0,2 g/ml. Se kasautettiin pienikiteisen sokerin kanssa leijupetissä käyttäen kasauttavana väliaineena vettä. Aineiden painosuhde oli 1:1. Tällöin saatiin koostumus, joka koostui pienikiteisestä sokerista ja ontoista palloista suhteessa 1:1, ja jossa suurin osa pienikiteisestä sokerista . 25 oli muodostanut kasautumia pallojen kanssa. Pienikiteisen sokerin kitei den viistot pinnat olivat näin ollen selvästi näkyvillä, minkä johdosta tuotteen ulkonäkö oli hohtava. Irtotiheys kaadettuna oli 0,38 g/ml.
Esimerkki 4 30 Muita hyvin voimakkaita makeutusaineita
Esimerkin 2 mukainen prosessi toteutettiin käyttäen muita hyvin voimakkaita makeutusaineita sellaisissa olosuhteissa, joissa pelkän sakkaroosin irtotiheydeksi oletettiin saatavan 0,36 g/ml. Todettiin, että aspartaami 35 yhdessä asesulfaami-K:n kanssa vaikutti ilmeisesti sekä irtotiheyteen että kasautumien kokojakautumaan, johtaen olennaisesti odotettua pienem- 10 95932 pään irtotiheyteen. Pienempi irtotiheys on yhtäpitävää kasautumien suuremman koon kanssa, mutta varsinaista syytä ei tunneta.
Irtotiheys Kasautumien kokojakauma 5 Tuote g /ml_ > 1 mm < 0,5 mm
Pelkkä sakkaroosi 0,36 3 % 43 %
Sakkaroosi + 0,32 7 % 34 % 0,12 % sukraloosia
Sakkaroosi + 0,34 8% 33% 10 0,24 % natriumsakariinia
Sakkaroosi + 0,21 23 % 17 % 0,143 % aspartaamia + 0,19 % asesulfaami-K:ta
Sakkaroosi + 0,36 6 % 37 % 15 0,44 % asesulfaami-K:ta
Esimerkki 5 Tuotteen murenemiskoe 20 Esimerkin 1 mukaisesti valmistettua tuotetta verrattiin kasautettuun jauhemaiseen sokerikoostumukseen seuraavalla tavalla. Molemmat tuotteet seulottiin kokoalueelle 0,25-0,50 mm, minkä jälkeen 200 g kumpaakin tuotetta ravisteltiin yhden litran muovisäiliössä pystysuorassa suunnassa edestakaisin noin nopeudella yksi jakso sekunnissa (4 mm:n pudotus) 30 , 25 minuutin ajan. Tämän jälkeen mitattiin 0,25 millimetriä pienempien hiukkasten prosentuaalinen osuus sekä irtotiheys (IT):
Ennen koetta Kokeen jälkeen 30 _ IT, g/ml IT, g/ml < 0,25 mm, %
Oheinen keksintö 0,43 0,43 2
Kasautettu jauhe 0,39 0,44 18 35 _ li 11 95932
Elintarvikesovellutukset
Esimerkki 6 S i truunakohokas 5
Sitruunavanukkaita valmistettiin seuraavista aineosista seuraavan menetelmän mukaisesti:
Kolmen sitruunan raastettu kuori 10 90 ml sitruunamehua 50 g esimerkin 2 mukaista tuotetta tai 100 g kidesokeria 4 munaa 1 x 125 ml gelatiinia 150 ml luonnollisesti jähmettynyttä jugurttia 15
Menetelmä 1. Varusta 4 vuokaa paperikauluksella; 2. Laita sitruunankuori, -mehu, sokerituote ja munankeltuaiset kuumas- 20 sa vedessä olevaan kulhoon ja vatkaa paksuksi; 3. Sirota gelatiini 45 ml:aan vettä ja liuota kuumaa vettä sisältävässä astiassa. Sekoita vanukasseokseen ja anna jäähtyä; 4. Sekoita ensin jugurtti vanukasseokseen ja sitten jäykäksi vaahdoksi vatkatut munanvalkuaiset; 25 5. Kaada seos vanukasastioihin ja jäähdytä kovaksi; 6. Poista paperi vanukkaiden reunoilta.
Tuloksena olleiden vanukkaiden tilavuus, ulkonäkö ja rakenne oli samanlainen. Tästä nähdään, että tuote on ihanteellista gelatiiniin perustu-30 vissa jälkiruuissa.
12 95932
Esimerkki 7 Mareneit
Marengit valmistettiin seuraavasti: 5 Ainekset 4 munaa 50 g esimerkin 2 mukaista tuotetta tai 100 g (kide)sokeria 1 x 5 ml maissijauhoa 10
Menetelmä 1. Vatkaa munanvalkuaiset jäykäksi vaahdoksi; 2. Vatkaa vaahtoon puolet sokerituotteesta ja kaikki maissijauho.
15 Sekoita loput sokerituotteesta.
3. Pursota riisipaperille, paista 3 tuntia 100 °C:n lämpötilassa.
Tuloksena olleita marenkeja ei voitu erottaa toisistaan, vaan molemmilla oli rapea, kevyt avoin rakenne. Pääasiallinen ero oli se, että keksinnön 20 mukaisten marenkien energiasisältö oli puolet tavanomaisten sokerimaren-kien energiasisällöstä marengille tyypillisiä ominaisuuksia tällöin kuitenkaan menettämättä.
Esimerkki 8 , 25 Pikkuleivät, joiden energiasisältö on pienentynyt
Seuraavat kaura- ja pähkinäpikkuleivät ovat ainutlaatuinen tuote, joita ei voida valmistaa kidesokeria käyttäen, koska makeuden korjaaminen johtaa liian raskaaseen rakenteeseen ja rakenteen korjaaminen johtaa 30 alimakeutettuihin pikkuleipiin.
Ainekset 40 g keltaista siirappia 35 125 g margariinia 50 g esimerkin 2 mukaista tuotetta 13 95932 75 g kaurahiutaleita 50 g pähkinärouhetta 100 g kokojyväjauhoa 2 x 5 ml natriumbikarbonaattia.
5
Menetelmä 1. Sokerituote, margariini ja siirappi laitetaan kulhoon ja liuotetaan; 10 2. Kuivat ainekset sekoitetaan keskenään; 3. Pehmeään taikinaan sekoitetaan sulaneet ainekset; 4. Taikina jaetaan 30:een osaan, pyöritetään palloiksi ja laitetaan selvästi toisistaan erilleen voidellulle pellille; 5. Taikinaa paistetaan 170 °C:n lämpötilassa 15 minuuttia. Pikkuleivät 15 poistetaan pelliltä ja jäähdytetään ritilän päällä.
Tällä tavalla saadaan 30 pikkuleipää.
Nämä pikkuleivät ovat keveitä mureita tuotteita, joita ei voida valmistaa 20 täsmälleen samalla tavalla tavallista kidesokeria käyttäen. Tuote, joka valmistettiin käyttäen 100 g kidesokeria esimerkin 2 mukaisen tuotteen (50 g) sijasta, oli raskas ja kova.
Esimerkki 9 25 Aspartaamia sisältävä makeutusaine
Sakkaroosisiirappi sumutuskuivattiin esimerkissä 3 kuvatulla tavalla, jolloin saadun tuotteen irtotiheys oli 0,2 g/ml (500 g). Tämä tuote kasautettiin 500 g pienikiteistä sokeria ja 5 g aspartaamia sisältävän 30 seoksen kanssa leijupetissä käyttäen vettä kasauttavana väliaineena.
; Kuivatun kasautetun tuotteen irtotiheys kaadettuna oli 0,36 g/cm3.
14 95932
Esimerkki 10
Pienitiheyksiset makeutusainekoostumukset, jotka sisältävät kidesokeria ja hyvin voimakasta makeutusainetta 5
Sakkaroosisiirappi sumutuskuivattiin esimerkissä 3 kuvatulla tavalla, jolloin saatu tuote käsitti mikrokiteisen sakkaroosin onttoja palloja, sen irtotiheyden ollessa 0,2 g/ml. Tämä tuote kasautettiin kidesokerin ja erilaisten hyvin voimakkaiden makeutusaineiden, joita käytettiin seuraa-10 vissa suhteissa, kanssa leijupetissä käyttäen vettä kasauttavana väliaineena .
Komponentti Komponentin osuus tuottessa. paino-% (a) (b) (c) (d) (e) (f) (g) 15 Ontot pallot 31,9 31,75 31,75 31,83 31,75 31,56 31,16
Kidesokeri 68 68 68 68 68 68 68
Sukraloosi 0,1- - - - - 0,04
Aspartaami - 0,25 -
Asesulfaami-K - - 0,25 - 20 Sakariini ... 0,17 - 0,4
Steviosidi .... 0,25
Syklamaatti - - - - - 0,4 0,8
Kullakin tuotteella (a) - (g) oli suurin piirtein samanlainen makeus kuin , 25 samalla tilavuudella kidesokeria siten, että puolet makeudesta oli peräisin sokerista ja puolet hyvin voimakkaasta makeutusaineesta. Kaikki tuotteet olivat selvästi hohtavia.
30 15 95932
Esimerkki 11
Sakkaroosin sumutuskuivaaminen kiteitä lisäämättä 5 Tässä esimerkissä noudatettiin esimerkin 3 mukaista menetelmää, vaihdellessa arvoja seuraavasti: siirapin brix 64 % - 420 kg/h hiilidioksidi 2,2 - 3,6 kg/h suuttimen paine 120 - 180 bar ylipainetta.
10
Tulokset vaihtelivat melko paljon, mutta suuntauksena voitiin todeta pieni irtotiheys, kun siirapin pieni Brix yhdistettiin C02:n suureen virtausnopeuteen ja suuttimen suureen paineeseen. Irtotiheydet vaihtelivat alueella 0,15-0,25 g/ml.
15

Claims (17)

95932
1. Menetelmä sellaisen makeutusaineen valmistamiseksi, joka makeutusaine käsittää mikrokiteisen sakkaroosin onttoja palloja tai osittaisia palloja 5 sakkaroosikiteisiin sitoutuneina sekä mahdollisesti myös voimakasta makeutusainetta, jossa menetelmässä sakkaroosisiirappi sumutuskuivataan, tunnettu siitä, että samanaikaisesti injektoidaan paineistettua inerttikaasua ja saatetaan sumutettu sakkaroosi joko sumutuskuivausvai-heen aikana ja/tai mainitun vaiheen toteuttamisen jälkeen kosketukseen 10 sakkaroosikiteiden kanssa.
2. Patenttivaatimuksen 1 mukainen menetelmä, tunne ttu siitä, että kuivasta tuotteesta saatua hienoainesta kierrätetään sumutuskuivaus-vaiheeseen. 15
3. Patenttivaatimuksen 1 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että sakkaroosisiirappia sumutuskuivataan syöttäen samanaikaisesti sakkaroosikiteitä sumun kulkureitille.
4. Patenttivaatimuksen 1 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että saadut sumutuskuivatut pallot kasautetaan tämän jälkeen sakkaroosikiteiden kanssa.
5. Jonkin patenttivaatimuksen 1-4 mukainen menetelmä, tunnettu ^ 25 siitä, että sakkaroosisiirappi sisältää yhtä tai useampaa hyvin voimakas ta makeutusainetta.
6. Patenttivaatimuksen 4 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että makeutusaineeseen sisällytetään yhtä tai useampaa hyvin voimakasta 30 makeutusainetta kasauttamisvaiheen aikana.
7. Jonkin patenttivaatimuksen 1-6 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että valmistetaan makeutusaine, jossa vähintään osa kiteistä sijaitsee onttojen pallojen sisällä. 35 95932
8. Patenttivaatimuksen 7 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että valmistetaan makeutusaine, jossa vähintään osa kiteistä on sitoutunut pallojen ulkopuolelle.
9. Jonkin patenttivaatimuksen 1-8 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että valmistetaan makeutusaine, jossa se ei sisällä lainkaan sitoutuneita sakkaroosikiteitä ja että sen irtotiheys on 0,2-0,15 g/ml.
10. Jonkin patenttivaatimuksen 1-9 mukainen menetelmä, tunnettu 10 siitä, että valmistetaan makeutusaine, jonka irtotiheys on 0,77-0,25 g/ml.
11. Jonkin patenttivaatimuksen 1-10 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että valmistetaan makeutusaine, jossa onttojen pallojen halkaisija 15 on noin alueella 0,05-1,0 mm.
12. Patenttivaatimuksen 11 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että valmistetaan makeutusaine, jossa onttojen pallojen halkaisija on alueella 0,1-0,5 mm. 20
13. Jonkin patenttivaatimuksen 1-12 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että valmistetaan makeutusaine, jossa sakkaroosikiteiden koko on sellainen, että niiden keskimääräinen halkaisija on noin 0,2-0,5 mm.
14. Jonkin patenttivaatimuksen 1-13 mukainen menetelmä, tunnet- t u siitä, että valmistetaan makeutusaine, jossa kiteiden ja onttojen pallojen välinen painosuhde on 1:5 - 2:1.
15. Jonkin patenttivaatimuksen 1-14 mukainen menetelmä, tunnettu 30 siitä, että lisätään yhtä tai useampaa hyvin voimakasta makeutusainetta . sakkaroosiin läheisesti yhdistetyksi.
16. Patenttivaatimuksen 15 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että mainittu hyvin voimakas makeutusaine on sukraloosi, Sakariini, 35 dipeptidiin perustuva makeutusaine, asesulfaami-K, syklamaatti, ste-viosidi tai kahden tai useamman tällaisen makeutusaineen yhdistelmä. 95932
17. Jonkin patenttivaatimuksen 1-16 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että lisätään niin paljon hyvin voimakasta makeutusainetta, että sen irtomakeus on samankaltainen kuin kiteisellä sakkaroosilla. 5 I) 95932
FI891389A 1988-03-25 1989-03-23 Menetelmä makeutusaineen valmistamiseksi FI95932C (fi)

Applications Claiming Priority (2)

Application Number Priority Date Filing Date Title
GB888807135A GB8807135D0 (en) 1988-03-25 1988-03-25 Sweetener composition
GB8807135 1988-03-25

Publications (4)

Publication Number Publication Date
FI891389A0 FI891389A0 (fi) 1989-03-23
FI891389A FI891389A (fi) 1989-09-26
FI95932B true FI95932B (fi) 1995-12-29
FI95932C FI95932C (fi) 1996-04-10

Family

ID=10634104

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
FI891389A FI95932C (fi) 1988-03-25 1989-03-23 Menetelmä makeutusaineen valmistamiseksi

Country Status (20)

Country Link
US (1) US5061320A (fi)
EP (1) EP0334617B1 (fi)
JP (1) JP2842610B2 (fi)
AR (1) AR243333A1 (fi)
AT (1) ATE111962T1 (fi)
AU (1) AU618993B2 (fi)
CA (1) CA1328194C (fi)
DE (2) DE334617T1 (fi)
DK (1) DK149889A (fi)
ES (1) ES2012429T3 (fi)
FI (1) FI95932C (fi)
GB (2) GB8807135D0 (fi)
GR (1) GR900300007T1 (fi)
IE (1) IE62427B1 (fi)
IL (1) IL89735A (fi)
MX (1) MX172792B (fi)
NO (1) NO173914C (fi)
NZ (1) NZ228519A (fi)
PT (1) PT90119B (fi)
TR (1) TR24906A (fi)

Families Citing this family (37)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
BE1001556A4 (fr) * 1988-03-30 1989-12-05 Raffinerie Tirlemontoise Sa Produits a base de saccharose contenant des edulcorants a haut pouvoir sucrant et procedes pour leur obtention.
US5518551A (en) * 1993-09-10 1996-05-21 Fuisz Technologies Ltd. Spheroidal crystal sugar and method of making
GB9614759D0 (en) * 1996-07-13 1996-09-04 Agglomeration Technology Ltd Granulated sugar product
EP0861852A1 (en) * 1997-02-27 1998-09-02 Tiense Suikerraffinaderij N.V. (Raffinerie Tirlemontoise S.A.) Low density fructan composition
AU720549B2 (en) 1997-02-27 2000-06-01 Tiense Suikerraffinaderij N.V. Low density fructan composition
JP3646497B2 (ja) * 1997-12-22 2005-05-11 味の素株式会社 顆粒状甘味料
JP3648959B2 (ja) * 1997-12-22 2005-05-18 味の素株式会社 甘味料組成物
GB2364714A (en) * 2000-07-17 2002-02-06 British Sugar Plc Spray-drying a material in the presence of a particulate solid
US20040258822A1 (en) * 2003-06-16 2004-12-23 Shyhyuan Liao Chilsonated sucralose product
ITRM20040136A1 (it) * 2004-03-17 2004-06-17 Orsogna Dolciaria Soc Uniperso Procedimento per la produzione di meringa per estrusione e relativi prodotti.
US20050214425A1 (en) * 2004-03-23 2005-09-29 Roma Vazirani Sugar substitute prepared with nutritive and high-intensity sweeteners
US20050226983A1 (en) * 2004-04-13 2005-10-13 Abraham Bakal Method of preparing sweetener agglomerates and agglomerates prepared by the method
ATE458409T1 (de) 2004-07-30 2010-03-15 Vb Medicare Pvt Ltd Süssstoffzusammensetzung mit reduziertem kaloriengehalt
ES2667253T3 (es) * 2005-01-31 2018-05-10 Nestec S.A. Proceso para preparar productos nutricionales
US7750146B2 (en) * 2005-03-18 2010-07-06 Tate & Lyle Plc Granular sucralose
FR2892731B1 (fr) * 2005-10-28 2007-12-28 Tereos Procde de preparation d'une composition de saccharose, produit tel qu'obtenu et son utilisaion
US9101160B2 (en) 2005-11-23 2015-08-11 The Coca-Cola Company Condiments with high-potency sweetener
US20070264403A1 (en) * 2006-05-11 2007-11-15 Nehmer Warren L Sparkling agglomerated sweetener, and method of making it
US20080069935A1 (en) * 2006-09-18 2008-03-20 ISON Renny Cohesive non-free flowing sweetener compositions including low-density ingredients
US8017168B2 (en) 2006-11-02 2011-09-13 The Coca-Cola Company High-potency sweetener composition with rubisco protein, rubiscolin, rubiscolin derivatives, ace inhibitory peptides, and combinations thereof, and compositions sweetened therewith
GB0807919D0 (fi) * 2008-05-01 2008-06-04 Moorlodge Biotech Ventures Ltd
RU2508738C2 (ru) * 2008-05-09 2014-03-10 Карджилл, Инкорпорейтед Подсластитель, варианты способа его получения и его применение
WO2010020630A1 (en) 2008-08-18 2010-02-25 Arcelik Anonim Sirketi A washing machine
US20110027446A1 (en) * 2009-07-28 2011-02-03 Heartland Sweeteners, LLC No-calorie sweetener compositions
US20110027445A1 (en) * 2009-07-28 2011-02-03 Heartland Sweeteners, LLC No-calorie sweetener compositions
US20110027444A1 (en) * 2009-07-28 2011-02-03 Heartland Sweeteners, LLC No-calorie sweetener compositions
BR112012012656A2 (pt) * 2009-11-25 2015-09-15 Cargill Inc composicoes adocantes e seu processo de fabricacao
US8357417B2 (en) 2010-03-31 2013-01-22 Purecircle Sdn Bhd Low calorie composite sweetener as sugar alternative and methods for producing the same
WO2012007961A2 (en) * 2010-07-11 2012-01-19 Alkem Laboratories Ltd. Sweetener composition and a process for its production
CN108690101B (zh) 2010-11-19 2022-05-24 嘉吉公司 用于富集衍生自甜叶菊的糖苷组合物中的新蛇菊苷b和/或新蛇菊苷d的方法
FR2979193B1 (fr) * 2011-08-30 2016-03-18 Tereos France Composition pulverulente comprenant un glucide et un extrait de stevia, son procede de fabrication et son application dans le domaine alimentaire et pharmaceutique
RU2532042C1 (ru) * 2013-05-06 2014-10-27 Общество с ограниченной ответственностью "Компания "Сладкий мир" Способ производства сахаросодержащего продукта
US10327465B2 (en) * 2013-07-17 2019-06-25 General Mills, Inc. Sweetener particles, sweetener particle compositions, and related methods of preparation and use
RU2551064C1 (ru) * 2014-04-30 2015-05-20 Надежда Михайловна Подгорнова Способ производства сахарсодержащего продукта
US9833015B2 (en) 2014-06-13 2017-12-05 NutraEx Food Inc. Sweetener with imbedded high potency ingredients and process and apparatus for making the sweetener
CN107613785A (zh) 2015-05-20 2018-01-19 嘉吉公司 糖苷组合物
US20180116265A1 (en) * 2016-10-31 2018-05-03 Morris IP Holdings LLC Blended high-intensity sweetener composition

Family Cites Families (13)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US3011897A (en) * 1959-10-21 1961-12-05 American Sugar Retining Compan Sweetening composition and method of producing the same
US3320074A (en) * 1964-12-01 1967-05-16 Afico Sa Process for producing of low-calorie sweetening composition
GB1191908A (en) * 1967-06-27 1970-05-13 Nippon Shiryo Kogyo Kk A Process for Spray-Crystallization of Sugar
GB1240691A (en) * 1968-09-26 1971-07-28 Tate & Lyle Refineries Ltd Improvements in the production of sugar
GB1282878A (en) * 1968-11-26 1972-07-26 Grace W R & Co Improvements in sugar and in processes for its production
US3674557A (en) * 1971-05-03 1972-07-04 Grace W R & Co Method for drying sugar solutions
US3704169A (en) * 1971-05-03 1972-11-28 Grace W R & Co Drying of sugar solutions
US3706599A (en) * 1971-05-03 1972-12-19 Grace W R & Co Sugar drying method
US3746554A (en) * 1971-07-23 1973-07-17 Abbott Lab Process for preparing a spray dried lactose and saccharin sweetener
GB1430452A (en) * 1973-01-17 1976-03-31 Rank Hovis Mcdougall Ltd Sweetening material and method for manufacutring the same
US4303684A (en) * 1980-03-17 1981-12-01 General Foods Corporation Rapidly-soluble sweetener, process for its preparation and beverage mix employing it
BE902356A (fr) * 1985-05-06 1985-09-02 Raffinerie Tirlemontoise Sa Produit sucrant, procede pour la fabrication de ce produit et installation pour le mise en oeuvre de ce procede.
US4676991A (en) * 1986-04-23 1987-06-30 A. E. Staley Manufacturing Company Sweetener composition

Also Published As

Publication number Publication date
DK149889D0 (da) 1989-03-28
GR900300007T1 (en) 1991-06-07
GB2216387A (en) 1989-10-11
JP2842610B2 (ja) 1999-01-06
PT90119A (pt) 1989-11-10
US5061320A (en) 1991-10-29
PT90119B (pt) 1994-06-30
AU3163889A (en) 1989-09-28
GB2216387B (en) 1991-10-23
FI891389A0 (fi) 1989-03-23
FI891389A (fi) 1989-09-26
IL89735A (en) 1992-09-06
GB8807135D0 (en) 1988-04-27
NO891283L (no) 1989-09-26
DE334617T1 (de) 1990-04-12
NZ228519A (en) 1991-12-23
ES2012429A4 (es) 1990-04-01
IE890927L (en) 1989-09-25
ES2012429T3 (es) 1995-02-01
ATE111962T1 (de) 1994-10-15
TR24906A (tr) 1992-07-20
MX172792B (es) 1994-01-13
IL89735A0 (en) 1989-09-28
DK149889A (da) 1989-09-26
IE62427B1 (en) 1995-02-08
EP0334617B1 (en) 1994-09-21
AU618993B2 (en) 1992-01-16
NO173914C (no) 1994-02-23
FI95932C (fi) 1996-04-10
JPH0223900A (ja) 1990-01-26
GB8906444D0 (en) 1989-05-04
CA1328194C (en) 1994-04-05
NO173914B (no) 1993-11-15
EP0334617A3 (en) 1990-06-20
DE68918314T2 (de) 1995-03-02
AR243333A1 (es) 1993-08-31
NO891283D0 (no) 1989-03-28
DE68918314D1 (de) 1994-10-27
EP0334617A2 (en) 1989-09-27

Similar Documents

Publication Publication Date Title
FI95932B (fi) Menetelmä makeutusaineen valmistamiseksi
CA2663105C (en) Gasified food products and methods of preparation thereof
US6830768B2 (en) Snack product
JP3156921B2 (ja) 糖衣物
EP0264571B1 (fr) Agglomérats de granules de pommes de terre
US3704138A (en) Low-calorie sweetening composition and method of producing the same
US20080032023A1 (en) Stable tabletop granulated low calorie sugar substitutes
US7750146B2 (en) Granular sucralose
US3170801A (en) Low-calorie sweetening agent
JPS58209968A (ja) 固形飲料およびその製法
JP3560045B2 (ja) 粉末組成物
JPH02502252A (ja) ショ糖および強力甘味剤を基礎とした新規な食品用甘味剤生成物およびその製造方法
JPH05192084A (ja) 餅様菓子の製造方法
JPH0446096B2 (fi)
JPH01179700A (ja) カサ比重の小さい粉末の製造方法及び該方法により得られた粉末
JPS6412B2 (fi)
JPS6359670B2 (fi)
JPH0728388U (ja) 組合せ菓子

Legal Events

Date Code Title Description
BB Publication of examined application
MM Patent lapsed

Owner name: TATE & LYLE PUBLIC LIMITED COMPANY