FI95845B - Menetelmä reunaltaan esihiottujen, kummaltakin puolelta valmiiden, keskeltä mahdollisimman ohuiden silmälasien linssien valitsemiseksi - Google Patents

Menetelmä reunaltaan esihiottujen, kummaltakin puolelta valmiiden, keskeltä mahdollisimman ohuiden silmälasien linssien valitsemiseksi Download PDF

Info

Publication number
FI95845B
FI95845B FI890027A FI890027A FI95845B FI 95845 B FI95845 B FI 95845B FI 890027 A FI890027 A FI 890027A FI 890027 A FI890027 A FI 890027A FI 95845 B FI95845 B FI 95845B
Authority
FI
Finland
Prior art keywords
lens
thickness
blank
sides
rectangle
Prior art date
Application number
FI890027A
Other languages
English (en)
Swedish (sv)
Other versions
FI890027A (fi
FI890027A0 (fi
FI95845C (fi
Inventor
Guenther Guilino
Gelmini Walter Von
Klaus Wehmeyer
Original Assignee
Rodenstock Optik G
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Rodenstock Optik G filed Critical Rodenstock Optik G
Publication of FI890027A0 publication Critical patent/FI890027A0/fi
Publication of FI890027A publication Critical patent/FI890027A/fi
Application granted granted Critical
Publication of FI95845B publication Critical patent/FI95845B/fi
Publication of FI95845C publication Critical patent/FI95845C/fi

Links

Classifications

    • GPHYSICS
    • G02OPTICS
    • G02CSPECTACLES; SUNGLASSES OR GOGGLES INSOFAR AS THEY HAVE THE SAME FEATURES AS SPECTACLES; CONTACT LENSES
    • G02C13/00Assembling; Repairing; Cleaning
    • G02C13/003Measuring during assembly or fitting of spectacles
    • G02C13/005Measuring geometric parameters required to locate ophtalmic lenses in spectacles frames
    • BPERFORMING OPERATIONS; TRANSPORTING
    • B24GRINDING; POLISHING
    • B24BMACHINES, DEVICES, OR PROCESSES FOR GRINDING OR POLISHING; DRESSING OR CONDITIONING OF ABRADING SURFACES; FEEDING OF GRINDING, POLISHING, OR LAPPING AGENTS
    • B24B13/00Machines or devices designed for grinding or polishing optical surfaces on lenses or surfaces of similar shape on other work; Accessories therefor
    • B24B13/005Blocking means, chucks or the like; Alignment devices
    • B24B13/0055Positioning of lenses; Marking of lenses
    • GPHYSICS
    • G02OPTICS
    • G02CSPECTACLES; SUNGLASSES OR GOGGLES INSOFAR AS THEY HAVE THE SAME FEATURES AS SPECTACLES; CONTACT LENSES
    • G02C13/00Assembling; Repairing; Cleaning
    • G02C13/003Measuring during assembly or fitting of spectacles

Landscapes

  • Physics & Mathematics (AREA)
  • Health & Medical Sciences (AREA)
  • General Physics & Mathematics (AREA)
  • Ophthalmology & Optometry (AREA)
  • Optics & Photonics (AREA)
  • Mechanical Engineering (AREA)
  • Engineering & Computer Science (AREA)
  • Geometry (AREA)
  • Eyeglasses (AREA)
  • Grinding And Polishing Of Tertiary Curved Surfaces And Surfaces With Complex Shapes (AREA)
  • Joining Of Glass To Other Materials (AREA)
  • Automobile Manufacture Line, Endless Track Vehicle, Trailer (AREA)
  • Surface Treatment Of Glass (AREA)
  • Casting Or Compression Moulding Of Plastics Or The Like (AREA)
  • Re-Forming, After-Treatment, Cutting And Transporting Of Glass Products (AREA)

Description

, 95845
Menetelmä reunaltaan esihiottujen, kummaltakin puolelta valmiiden, keskeltä mahdollisimman ohuiden silmälasien linssien valitsemiseksi Förfarande för att väljä ut tili kanten förslipade, pä bäda sidor färdiga glasögonglas med minimal mittjocklek
Keksintö kohdistuu menetelmään reunaltaan esihiottujen, kummaltakin puolelta valmiiden, keskeltä mahdollisimman ohuiden ja reunaltaan ennalta määritetyn minimipaksuusvaatimuksen täyttävien silmälasien linssien valmistamiseksi ennalta määritetyn linssilasimuodon mukaan, jolloin linsseissä vähintään yhdellä pääleikkauksella on positiivinen vaikutus.
Tällaisia menetelmiä tunnetaan patenttikirjallisuuden perusteella lukuisina erilaisina suoritusmuotoina. Tässä yhteydessä voidaan mainita esimerkiksi patenttijulkaisut DE-OS 33 22 855, DE-OS 34 06 755, DE-OS 35 90 087, GB-PS 2 165 976 ja US-PS 4 524 419 ja 4 573 121. Tämän lisäksi tunnetaan myös muita menetelmiä käytännön kokemuksen perusteella.
Tunnetut menetelmät voidaan jakaa kahteen luokkaan:
Ensimmäiseen luokkaan kuuluvissa menetelmissä monimutkaisten mallilevyjen tai muiden apuneuvojen avulla määritetään apusuu-reet, joiden on tarkoitus luonnehtia tarvittavaa linssilasimuo-toa silmälasien linssin keskiöintipisteen eli optisen keskipisteen tai moniteholinssien tapauksessa tarkistuspisteen suhteen.
Toiseen luokkaan kuuluvissa menetelmissä silmälasikehysten linssilasimuoto esitetään numeerisesti ja reunan paksuus keskiosan erilaisten paksuuksien tapauksessa lasketaan elektronisella tietojenkäsittelylaitteella ja tällä tavalla keskiosan pienin paksuus saadaan määritetyksi iteratiivisesti.
« 2 95845 Käytännössä tilanne on yleensä se, että optikko tilaa silmälasien linssit valmistajalta, joka ei samalla toimita silmälasien kehyksiä. Koska linssien valmistajalla ei yleensä ole käytettävissä tietoja kaikista markkinoilla oleviin silmälasi-kehyksiin tarvittavista linssilasimuodoista, niin optikon on joko määritettävä itse valmistustiedot keskeltä mahdollisimman ohutta linssiä varten tai hänen on lähetettävä linssien valmistajalle silmälasien kehykset tai linssilasin malline, joista saadaan edullisimmat valmistustiedot linssiä varten.
Mikäli optikon on ensin tilattava kehykset, niin tämä johtaa toisen vaihtoehdon tapauksessa valmiiden silmälasien toimitusajan olennaiseen pitenemiseen. Sitä vastoin ensimmäisen vaihtoehdon tapauksessa optikolla täytyy olla käytettävissä apuvälineet kuten grafiikkalevy, elektronisen kuva-analysaattorin käsittävä videokamera tai muu vastaava linssilasimuodon määrittämiseksi tai optikon on kyettävä käyttämään tunnetuissa paksuudenvähentämismenetelmissä tarvittavia, suhteellisen monimutkaisia mallilevysarj oj a.
Keksintö perustuu näin ollen tehtävään saada aikaan ennalta määrätyn linssilasimuodon tapauksessa menetelmä reunaltaan esihiottujen, kummaltakin puolelta valmiiden, keskeltä mahdol-. lisimman ohuiden silmälasilinssien valitsemiseksi, jolla menetelmällä voidaan määrittää tilaustiedot keskeltä mahdollisimman ohuita silmälasilinssejä varten mahdollisimman yksinkertaisia apuneuvoja käyttäen, ja joka sopii kuitenkin yhtä hyvin liitettäväksi elektroniseen tilaus- ja valmistusjärjestelmään.
Tämän tehtävän keksinnön mukainen ratkaisu ja sen suoritusmuodot on määritelty patenttivaatimuksissa. Näin ollen on keksinnölle tunnusomaista, että ensin määritetään vaakasuora linja, joka kulkee sellaisen suorakulmion keskipisteen läpi, joka suorakulmio ympäröi linssimallia ja jonka jokainen sivu li 3 95845 koskettaa linssimallia ainakin yhdessä pisteessä, jolloin suorakulmion sivut on järjestetty vaakasuoraan ja vastaavasti pystysuoraan siihen asennusasentoon nähden, jonka mukaan silmä-lasilinssi sijoitetaan kehykseen, että määritetään aihion sellainen piste, joka sijaitsee vaakasuoralla linjalla ja joka muodostaa linssimallia ympäröivän ympyrän keskipisteen, että aihion reunat esihiotaan ympyrää pitkin, ja että reunaltaan esihiottu aihio jyrsitään siten, että se keskiosuudeltaan saa paksuuden, joka lasketaan siten, että ennalta määrättyä minimaalista reunapaksuutta ei aliteta ympyrän kehällä silloin kun optinen keskiöintipiste on ennalta määrätyssä asemassa.
Keksinnön mukaista ratkaisua kuvataan yksityiskohtaisemmin seuraavassa suoritusesimerkin avulla ja piirustukseen viitaten, jossa piirustuksessa: kuvio 1 havainnollistaa keksinnön mukaisessa menetelmässä käytettyjä suureita, kuvio 2 esittää niinkutsuttua linssin apumallinetta ja kuvio 3 selittää käytettyjä suureita.
Keksinnön mukaisen menetelmän perusajatuksena on sellaisten "aputietojen" määrittäminen, jotka aputiedot toisaalta kuvaavat käytettyä linssimallinetta riittävän tarkasti, jotta linssin valmistajan ei tarvitse tuntea mallineen täsmällistä muotoa, ja jotka toisaalta on kyettävä määrittämään ilman monimutkaisia apuvälineitä.
Tätä tarkoitusta varten menetelmän ensimmäisessä vaiheessa linssimuoto tai optikon käytettävissä oleva linssimalline F ympäröidään suorakulmiolla R, jonka sivut kulkevat vaakasuorassa ja pystysuorassa. Tämän jälkeen etsitään suorakulmion keskilinja eli linja ML, joka kulkee suorakulmion keskipisteen kautta, ja joka on yhtäsuurella etäisyydellä h/2 vaakasuorista sivuista.
• · 4 95845
Linssimuotoa "rajaava" suorakulmio R voidaan määrittää yksinkertaisesti lyijykynällä ja viivottimella ruudulliselle paperille tai vastaavalle. Suorakulmio voidaan luonnollisestikin määrittää myös vastaavalla elektronisella tiedonsyöttöjärjes -telmällä ja tietojenkäsittelylaitteella.
Seuraavassa vaiheessa määritetään linssimuotoa F ympäröivä ympyrä K, jonka keskipiste M' sijaitsee vaakalinj alla ML. Optikko löytää tämän ympyrän K helposti harpin avulla kokeilemalla, vaikka ympyrän keskipiste M' ei yleensä yhdykään lins-simallia "rajaavan” suorakulmion keskipisteeseen M. Myös tässä vaiheessa määrittäminen voidaan toteuttaa elektronisesti.
Kolmannessa vaiheessa määritetään reunaltaan esihiotun linssin keskiosan paksuus elektronisella laskimella siten, ettei reunan pienintä mahdollista paksuutta linssimuotoa ympäröivällä ympyrällä K aliteta ennalta määrätyn optisen keskiöintipisteen Z tapauksessa. Piste Z on se linssin sisällä oleva piste, jonka on tarkoitus yhtyä suurin piirtein pääasialliseen läpi-katsontapisteeseen, tai jossa on tarkoitus päästä ennalta määrättyyn dioptriseen vaikutukseen.
Mikäli linssien valmistaja suorittaa tämän kolmannen vaiheen, niin optikon tehtäväksi jää vain muutaman lisätiedon välittäminen.
Hiontatoimeksiannon tapauksessa optikko lähettää tavallisesti silmälasien kehyksen linssien valmistajalle tai muussa tapauksessa hänen on välitettävä valmistajalle seuraavat tiedot, joiden merkitys on selvitetty kuviossa 3:
Silmälasien valitun kehyksen tunnistetiedot:
Linssilasin pituus 1, sillan aukko b ja kehyksen malli, tai linssimallineen tiedot (linssilasin pituus 1, linssilasin korkeus h) ja sillan aukko b, sekä 95845 keskiöintitiedot, esimerkiksi keskiöintipisteen toispuolinen etäisyys u kehyksen keskipisteestä M, keskiöintipisteen korkeus zv kehyksen alareunan yläpuolella tai keskiöintipisteen Z koordinaatit x ja y linssimuotoa ympäröivän suorakumion R suhteen.
Tämän lisäksi optikon on vielä määritettävä ympäröivän ympyrän K säde rmin sekä ympyrän K keskipisteen etäisyys MM' linssi-mallineen keskipisteestä M.
Vaihtoehtoisesti on mahdollista, että optikko välittää linssien valmistajalle tiedot vain ympäröivän ympyrän säteestä rmin ja keskiöintipisteen Z sijainnista ympäröivän ympyrän K keskipisteen M' suhteen, esimerkiksi selvittämällä sen vaakasuora ja pystysuora etäisyys u' ja ν'. Tämä voi tapahtua vaikeuksitta puhelimitse. Tietojen suora siirtäminen kahden tietojenkäsittelyjärjestelmän välillä on luonnollisesti myös mahdollista.
Tämän jälkeen valmistaja valmistaa pyöreän (tai patenttivaatimuksessa 2 esitetyn suoritusmuodon mukaisesti osittain pyöreän) linssin, jonka säde on yhtäsuuri kuin r»m ja jonka reunan paksuus on mahdollisimman pieni. Tähän pääsemiseksi lähdetään peruslinssistä B, jota pidetään kiinni pisteestä M' . Tämän peruslinssin B reunat esihiotaan linssin apumallineen H avulla, jonka mallineen muoto vastaa (hieman ylimitoitettuna) ympyrää K tai, kuten jäljempänä vielä esitetään, kuvion 2 mukaista esitystä. Tämän jälkeen "reunoiltaan esihiottu" pe-ruslinssi jyrsitään keskiosan paksuuden arvoon, joka on laskettu siten, että reunan ennalta määrättyä pienintä mahdollista paksuutta ei aliteta ympyrän kehällä K.
Valmistaja voi toimittaa optikolle tällä tavalla esivalmistetun linssin, jota käytetään sitten tavalliseen tapaan linssi-muodoltaan määrätynlaisen silmälasilinssin valmistamiseksi reunojen automaattista hiontalaitetta, jne. käyttäen.
« 6 95845
Yllättäen todettiin, että tällaisen linssin keskiosan paksuus on käytännössä vain epäolennaisesti suurempi kuin sellaisessa linssissä, jonka keskiosan paksuus on määritetty numeerisesti siten, ettei pienintä mahdollista paksuutta aliteta linssimuo-don todellisella reunalla. Tässä laskentatavassa, jossa linssin todellinen reuna määritetään pisteiden avulla (kuviossa 3 pisteet P1...P35), tarvitaan kuitenkin huomattavasti enemmän laskemista. Tämän lisäksi täsmällinen määrittäminen ei ole mahdollista ilman monimutkaisia apuvälineitä kuten grafiikkaa, koordinaatinlukijaa tai muita vastaavia.
Linsseihin, jotka on laskettu tunnetuilla menetelmillä keskiosan paksuuden minimoimiseksi, verrattuna tähän keksinnön mukaisella menetelmällä linssin valmistajan valmistamaan "välituotteeseen" liittyy edelleen se etu, että se tekee mahdolliseksi edullisemman kiinnipitämisen höyrykäsittelylaitteessa, jolloin takaisinhöyryyntymistä ei tapahdu.
Tiettyjen sylinterikorjaueten tapauksessa saattaa olla mahdollista, ettei kuvion 1 yhteydessä kuvatulla menetelmällä päästä vielä keskustan mahdollisimman pieneen paksuuteen. Näin tapahtuu, kun reunan pienin mahdollinen paksuus alitetaan vain sillä ympäröivän ympyrän kehän osalla, joka sijaitsee "rajoit-. tavan" suorakulmion vaakasuorien rajalinjojen yläpuolella ja alapuolella.
Tästä syystä on edullista, että optikko ilmoittaa valmistajalle säteen rmin ja keskiöintimuuttuj ien u' j a ν' lisäksi vielä "rajoittavan" suorakulmion korkeuden h. Tällöin linssin valmistaja voi laskea kuviossa 2 esitetyn linssin apumallineen siten, että reunan ennalta määrätty pienin mahdollinen paksuus saavutetaan aina ympyränkaarilla K' ja K" tai suorakulmion R näitä kaaria yhdistävillä vaakasuorilla sivuilla (patenttivaatimus 2).
• · 7 95845
Keksintö on kuvattu edellä yksityiskohtaisesti suoritusesimerk-kien avulla piirrustuksiin viitaten. On itsestään selvää/ että erilliset vaiheet voidaan jakaa optikon ja reunaltaan esihiot-tujen silmälasilinssin valmistajan kesken myös muulla tavalla.
Samoin yksittäiset apusuureet voidaan määrittää muulla kuin esitetyllä tavalla, esimerkiksi elektronisen kuvankäsittely-järjestelmän avulla.
Samoin on mahdollista, että keskustan paksuus lasketaan ottamalla huomioon kulloinkin käytetyn linssin apumallineen K tai H suhteen säädetty ja paksuutta pienentävä pystyprisma. Tällä tavalla keskustan paksuus saadaan tietyissä tapauksissa vieläkin pienemmäksi reunan ennalta määrättyä pienintä mahdollista paksuutta alittamatta.
Tämän lisäksi on esimerkiksi mahdollista, että kooltaan riittävän hienosti porrastettuja linssin apumallineita K tai H pidetään valmiina tai ne syötetään tietokenttänä ja tallennetaan reunan automaattiseen hiontalaitteeseen.
Tämän menetelmän avulla toimeksiannolle tai valmistukselle välttämättömien tietojen yksinkertainen graafinen määrittäminen on joka tapauksessa mahdollista ilman apuvälineitä siten, että sekä suuret, monimutkaisilla elektronisilla laitteilla varustetut optikkoliikkeet että pienet, tällaisia tilauksia harvoin saavat optikkoliikkeet voivat käyttää edellä kuvattua, oheisen keksinnön mukaista menetelmää kummaltakin puolelta valmiiden, keskustasta mahdollisimman ohuiden linssien valitsemiseksi.
• « »· >

Claims (3)

4. β 95845
1. Menetelmä, jolla aihiosta valmistetaan reunaltaan esi-hiottu, kummaltakin puolelta valmis silmälasilinssi, jolla on ainakin yhdellä pääleikkauksella positiivinen optinen vaikutus ja jolla on ennalta määrätyn linssimuodon ja ennalta määrätyn minimaalisen reunapaksuuden tapauksessa minimoitu keskiosuuden paksuus, joka menetelmä tunnetaan seuraavista piirteistä: - ensin määritetään vaakasuora linja (ML), joka kulkee sellaisen suorakulmion (R) keskipisteen (M) läpi, joka suorakulmio ympäröi linssimallia (F) ja jonka jokainen sivu koskettaa linssimallia ainakin yhdessä pisteessä, jolloin suorakulmion sivut on järjestetty vaakasuoraan ja vastaavasti pystysuoraan siihen asennusasentoon nähden, jonka mukaan silmälasilinssi sijoitetaan kehykseen, - määritetään aihion sellainen piste (M' ), joka sijaitsee vaakasuoralla linjalla (ML) ja joka muodostaa linssimallia ympäröivän ympyrän (K) keskipisteen, - aihion (B) reunat esihiotaan ympyrää (apumalline K) pitkin, ja - reunaltaan esihiottu aihio (B) jyrsitään siten, että se keskiosuudeltaan saa paksuuden, joka lasketaan siten, että ennalta määrättyä minimaalista reunapaksuutta ei aliteta ympyrän (K) kehällä silloin kun optinen keskiöintipiste (Z) on ennalta määrätyssä asemassa.
2. Menetelmä, jolla aihiosta valmistetaan reunaltaan esihiottu, kummaltakin puolelta valmis silmälasilinssi, jolla on ainakin yhdellä pääleikkauksella positiivinen optinen vaikutus ·’ ja jolla on ennalta määrätyn linssimuodon ja ennalta määrätyn minimaalisen reunapaksuuden tapauksessa minimoitu keskiosuuden paksuus, joka menetelmä tunnetaan seuraavista piirteistä: - ensin määritetään vaakasuora linja (ML), joka kulkee sellaisen suorakulmion (R) keskipisteen (M) läpi, joka suorakulmio 95845 9 ympäröi linssimallia (F) ja jonka jokainen sivu koskettaa linssimallia ainakin yhdessä pisteessä, jolloin suorakulmion sivut on järjestetty vaakasuoraan ja vastaavasti pystysuoraan siihen asennusasentoon nähden, jonka mukaan silmä-lasilinssi sijoitetaan kehykseen, - määritetään aihion sellainen piste (M' ), joka sijaitsee vaakasuoralla linjalla (ML) ja joka muodostaa linssimallia ympäröivän ympyrän (K) keskipisteen, - aihion (B) reunat esihiotaan sellaista apumallinetta (H) pitkin, joka on rajattu ympyrän (K) sivuttaisten ympyrä-kaarien sekä linssimallia ympäröivän suorakulmion (R) niitä yhdistävien vaakasuuntaisten sivujen kautta, ja - reunaltaan esihiottu aihio (B) jyrsitään siten, että se saa sellaisen lasketun keskiosuuspaksuuden, että aihion reunan minimipaksuutta vain apumallineen (H) luona ei aliteta.
3. Patenttivaatimuksen 1 tai 2 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että keskiosuuden paksuus valitaan siten, että otetaan huomioon sellainen pystyprisma, joka on sovitettu apumallineen (K tai vastaavasti H) suhteen ja joka toimii paksuuden pienentämiseksi. • · 10 95845
FI890027A 1988-01-19 1989-01-04 Menetelmä reunaltaan esihiottujen, kummaltakin puolelta valmiiden, keskeltä mahdollisimman ohuiden silmälasien linssien valitsemiseksi FI95845C (fi)

Applications Claiming Priority (2)

Application Number Priority Date Filing Date Title
DE19883801384 DE3801384A1 (de) 1988-01-19 1988-01-19 Verfahren zur auswahl von vorgerandeten, beidseitig fertigen brillenglaesern mit minimaler mittendicke
DE3801384 1988-01-19

Publications (4)

Publication Number Publication Date
FI890027A0 FI890027A0 (fi) 1989-01-04
FI890027A FI890027A (fi) 1989-07-20
FI95845B true FI95845B (fi) 1995-12-15
FI95845C FI95845C (fi) 1996-03-25

Family

ID=6345533

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
FI890027A FI95845C (fi) 1988-01-19 1989-01-04 Menetelmä reunaltaan esihiottujen, kummaltakin puolelta valmiiden, keskeltä mahdollisimman ohuiden silmälasien linssien valitsemiseksi

Country Status (8)

Country Link
AT (1) AT400770B (fi)
CH (1) CH677838A5 (fi)
DE (1) DE3801384A1 (fi)
DK (1) DK170903B1 (fi)
FI (1) FI95845C (fi)
FR (1) FR2626086B1 (fi)
NO (1) NO179730C (fi)
SE (1) SE504201C2 (fi)

Families Citing this family (13)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
DE4003002A1 (de) * 1989-11-15 1991-05-16 Wernicke & Co Gmbh Verfahren zur herstellung eines brillenglases und aufnahmeadapter fuer ein brillenglas
DE4221377A1 (de) * 1991-07-01 1993-01-07 Wernicke & Co Gmbh Verfahren zur herstellung eines gerandeten brillenglases
US5790232A (en) * 1994-10-31 1998-08-04 Nikon Corporation Spectacle lens and manufacturing method thereof
US5805261A (en) * 1995-04-04 1998-09-08 Oakley, Inc. Biased eyeglass frames
US6929364B1 (en) 1995-04-04 2005-08-16 Oakley, Inc. Contoured metal eyeglass frames
US5815848A (en) * 1995-07-14 1998-10-06 Oakley, Inc. Impact resistant face shield for sporting helmets
FR2740231B1 (fr) * 1995-10-20 1998-03-06 Christian Dalloz Sa Ebauche pour oculaire non-correcteur
US5648832A (en) 1995-12-05 1997-07-15 Oakley, Inc. Decentered noncorrective lens for eyewear
US6056399A (en) 1997-01-29 2000-05-02 Oakley, Inc. Interchangeable nosepiece system
US6129435A (en) 1998-04-09 2000-10-10 Nike, Inc. Decentered protective eyewear
US6009564A (en) * 1998-06-24 2000-01-04 Oakley, Inc. Optically corrected goggle
US7389543B2 (en) 2004-06-30 2008-06-24 Nike, Inc. Optically decentered face shield
FR2959831B1 (fr) * 2010-05-10 2013-02-15 Essilor Int Procede de preparation d'une lentille ophtalmique equipee d'une marque memoire.

Family Cites Families (6)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US3050860A (en) * 1959-06-09 1962-08-28 Allan E Kosh Lens measuring instrument
FR1472506A (fr) * 1966-03-23 1967-03-10 Procédé d'établissement d'un centrage et d'un décentrement exacts de verres de lunettes et de verres à plusieurs épaisseurs
JPS57158829A (en) * 1981-03-27 1982-09-30 Hoya Corp Production of glasses
EP0092364A1 (en) * 1982-04-14 1983-10-26 The Hanwell Optical Co. Limited A method of and apparatus for dimensioning a lens to fit a spectacle frame
JPS5955411A (ja) * 1982-09-24 1984-03-30 Hoya Corp 眼鏡レンズの最適肉厚決定方法
US4817024A (en) * 1984-03-02 1989-03-28 Hoya Corporation Spectacle-frame shape data producing method

Also Published As

Publication number Publication date
NO890104D0 (no) 1989-01-10
NO890104L (no) 1989-07-20
CH677838A5 (fi) 1991-06-28
SE504201C2 (sv) 1996-12-02
DE3801384C2 (fi) 1992-06-04
DK732188A (da) 1989-07-20
AT400770B (de) 1996-03-25
FI890027A (fi) 1989-07-20
FI890027A0 (fi) 1989-01-04
DK170903B1 (da) 1996-03-04
FI95845C (fi) 1996-03-25
NO179730B (no) 1996-08-26
DK732188D0 (da) 1988-12-30
FR2626086A1 (fr) 1989-07-21
FR2626086B1 (fr) 1993-04-30
SE8900166D0 (sv) 1989-01-18
ATA7489A (de) 1995-07-15
DE3801384A1 (de) 1989-07-27
SE8900166L (sv) 1989-07-20
NO179730C (no) 1996-12-04

Similar Documents

Publication Publication Date Title
FI95845B (fi) Menetelmä reunaltaan esihiottujen, kummaltakin puolelta valmiiden, keskeltä mahdollisimman ohuiden silmälasien linssien valitsemiseksi
US7611242B2 (en) Method for centering a semifinished spectacle lens blank
US8308294B2 (en) Method of calculating an optical system according to a given spectacle frame
US8721076B2 (en) Process for controlling a lens manufacturing process
CN104812558B (zh) 制造光学镜片的方法
KR20150122651A (ko) 표면하 기준 요소를 포함하는 광학 렌즈 부재
EP2028532B1 (en) A method for determining the shape of the bevel of an ophthalmic lens
CN101960360A (zh) 根据给定的眼镜架计算光学系统的方法
CN103959143B (zh) 用于制备眼镜片的方法
US9104045B2 (en) Method of determining parameters for fitting an ophthalmic lens to a frame
CN106716232A (zh) 用于优化光学镜片在镜片毛坯中的位置的方法
CN103987491B (zh) 制造光学透镜的方法
CN106772738B (zh) 一种对位方法及光栅结构
MX2010007249A (es) Un metodo para modificar los datos relacionados con la forma de los armazones de los anteojos.
US10357865B2 (en) Method for bevelling an ophthalmic lens
EP2919973B1 (en) Method of manufacturing an optical lens
CN103998181B (zh) 预锻光学透镜的方法
EP3674779B1 (en) Method for obtaining data representative of the outline of a shoulder delimiting a step-back portion in an eyeglass
JP2016503517A5 (fi)
CN104571138B (zh) 从眼科对象获取和计算数据的方法和设备
US20220003898A1 (en) Semi-finished lens, method and device for manufacturing an optical lens

Legal Events

Date Code Title Description
BB Publication of examined application
MM Patent lapsed

Owner name: OPTISCHE WERKE G. RODENSTOCK