FI93698C - Konsentroitu, huoneenlämpötilassa pysyvä, mikrokuplatyyppinen ultraäänikuvausaine - Google Patents

Konsentroitu, huoneenlämpötilassa pysyvä, mikrokuplatyyppinen ultraäänikuvausaine Download PDF

Info

Publication number
FI93698C
FI93698C FI886016A FI886016A FI93698C FI 93698 C FI93698 C FI 93698C FI 886016 A FI886016 A FI 886016A FI 886016 A FI886016 A FI 886016A FI 93698 C FI93698 C FI 93698C
Authority
FI
Finland
Prior art keywords
microspheres
imaging agent
concentration
microbubbles
solution
Prior art date
Application number
FI886016A
Other languages
English (en)
Swedish (sv)
Other versions
FI93698B (fi
FI886016A (fi
Inventor
Kenneth J Widder
Peter J Westkaemper
Original Assignee
Molecular Biosystems Inc
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Family has litigation
First worldwide family litigation filed litigation Critical https://patents.darts-ip.com/?family=26837357&utm_source=google_patent&utm_medium=platform_link&utm_campaign=public_patent_search&patent=FI93698(C) "Global patent litigation dataset” by Darts-ip is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.
Priority claimed from US07/139,576 external-priority patent/US4844882A/en
Application filed by Molecular Biosystems Inc filed Critical Molecular Biosystems Inc
Publication of FI886016A publication Critical patent/FI886016A/fi
Publication of FI93698B publication Critical patent/FI93698B/fi
Application granted granted Critical
Publication of FI93698C publication Critical patent/FI93698C/fi

Links

Classifications

    • AHUMAN NECESSITIES
    • A61MEDICAL OR VETERINARY SCIENCE; HYGIENE
    • A61BDIAGNOSIS; SURGERY; IDENTIFICATION
    • A61B8/00Diagnosis using ultrasonic, sonic or infrasonic waves
    • A61B8/48Diagnostic techniques
    • A61B8/481Diagnostic techniques involving the use of contrast agent, e.g. microbubbles introduced into the bloodstream
    • AHUMAN NECESSITIES
    • A61MEDICAL OR VETERINARY SCIENCE; HYGIENE
    • A61KPREPARATIONS FOR MEDICAL, DENTAL OR TOILETRY PURPOSES
    • A61K49/00Preparations for testing in vivo
    • A61K49/22Echographic preparations; Ultrasound imaging preparations ; Optoacoustic imaging preparations
    • A61K49/222Echographic preparations; Ultrasound imaging preparations ; Optoacoustic imaging preparations characterised by a special physical form, e.g. emulsions, liposomes
    • A61K49/223Microbubbles, hollow microspheres, free gas bubbles, gas microspheres

Landscapes

  • Health & Medical Sciences (AREA)
  • Life Sciences & Earth Sciences (AREA)
  • Veterinary Medicine (AREA)
  • Physics & Mathematics (AREA)
  • Public Health (AREA)
  • Nuclear Medicine, Radiotherapy & Molecular Imaging (AREA)
  • General Health & Medical Sciences (AREA)
  • Radiology & Medical Imaging (AREA)
  • Animal Behavior & Ethology (AREA)
  • Molecular Biology (AREA)
  • Acoustics & Sound (AREA)
  • Medical Informatics (AREA)
  • Biomedical Technology (AREA)
  • Surgery (AREA)
  • Engineering & Computer Science (AREA)
  • Pathology (AREA)
  • Biophysics (AREA)
  • Hematology (AREA)
  • Heart & Thoracic Surgery (AREA)
  • Epidemiology (AREA)
  • Medicines Containing Antibodies Or Antigens For Use As Internal Diagnostic Agents (AREA)
  • Medicinal Preparation (AREA)
  • Surgical Instruments (AREA)
  • Electrochromic Elements, Electrophoresis, Or Variable Reflection Or Absorption Elements (AREA)
  • Preparation Of Compounds By Using Micro-Organisms (AREA)
  • Manufacturing Of Micro-Capsules (AREA)

Description

93698
Konsentroitu, huoneenlämpötilassa pysyvä, mikrokuplatyyppi-nen ultraäänikuvausaine 5 Esillä olevan keksinnön kohteena on konsentroitu, huoneenlämpötilassa pysyvä ultraäänikuvausaine, jota käytetään diagnostisia tarkoituksia varten.
Vuosista 1968-70 lähtien on ollut tunnettua, että kontras-10 tiin perustuvaa kaikukardiografiaa (sydänkäyrän piirtämistä) voidaan käyttää sydämensisäisten rakenteiden hahmottamiseen, läppätoiminnan arvioimiseen, sydämensisäisten ohitusten sel-villesaamiseen sekä sydänpussin nestepurkautuman todentamiseen (Gramiak ja Shah, 1968; ja Feigenbaum et ai, 1970). Sy-15 dämen ultraäänikuvauksella on potentiaalisesti huomattavia etuja vaivattomuuden, turvallisuuden ja alhaisten kustannusten suhteen verrattuna nykyisin käytössä oleviin diagnostisiin menetelmiin, kuten verisuonten kuvaukseen, joka edellyttää röntgensäteitä läpäisemättömien väriaineiden käyttöä 20 röntgenkuvausta varten tai radionuklidikuvausaineden käyttä mistä radiokuvausta varten. Ultraäänikuvauksen käytännön sovellutusten kehitys on kuitenkin viivästynyt tehokkaiden kliinisesti käytettävien kuvausaineiden puutteen johdosta.
25 Ultraäänikuvauksessa käytetään ultraäänikeilainta ääniaal tojen synnyttämistä ja vastaanottamista varten. Keilain asetetaan kehon pintaan kuvattavan alueen päälle ja ääniaallot suunnataan kohti tätä aluetta. Keilain ilmaisee heijastuneet ääniaallot ja muuttaa nämä tiedot kuviksi. Kun ultraääni-30 energiaa siirretään jonkin aineen kautta, tämän aineen akustiset ominaisuudet ovat riippuvaisia äänienergian siirtonopeudesta ja kyseisen aineen tiheydestä. Muutokset aineen akustisissa ominaisuuksissa (esimerkiksi akustisessa impedanssissa) ovat huomattavimpia eri aineiden rajapinnoissa, 35 kuten nesteen ja kiinteän aineen tai nesteen ja kaasun rajapinnassa. Siten ultraäänienergiaa lähetettäessä väliaineen läpi akustisten ominaisuuksien muutokset aiheuttavat voimak 93698 2 kaammat ääniheijastussignaalit, jotka ultraäänikeilain havaitsee.
Ultraäänikuvausaineet voivat käsittää pieniä kiinteitä tai 5 kaasumaisia aineosia, jotka kiertojärjestelmään ruiskutettuina antavat paremman ääniheijastuman ja kuvaselvyyden. Mikrokuplatyyppiset kuvausaineet sisältävät pieniä kaasukuplia (tavallisesti ilmakuplia), jotka on hajotettu kantaja-nesteeseen ruoansulatuskanavan ulkopuolista ruiskutusta var-10 ten. Nämä "mikrokuplat" siirretään kiertojärjestelmän avulla kuvattavaan elimeen.
On ehdotettu ilmamikrokuplien dispersion muodostamista lämpimään vesipitoiseen gelatiiniliuokseen, minkä jälkeen tämä 15 liuos jäähdytetään jähmettymislämpötilaan asti mikrokuplien vangitsemiseksi. Tätä varten hyytynyt dispersio on lämmitettävä nesteytymiseensä asti ja ruiskutettava ruoansulatuskanavan ulkopuolella näiden mikrokuplien ollessa hajaantuneina nestemäiseen liivatteeseen. (Tickner, et ai, US-patenttijul-20 kaisu 4 276 885; ja Tickner et ai, National Technical Information Service Report HR-62917-IA, huhtikuu, 1977).
Liivatteeseen vangituilla mikrokuplilla on verenvirtaukseen jouduttuaan lyhyt elinikä. Ne hajoavat nopeasti. Toisena 25 haittana on se, että mikrokuplat ovat liian suuria kulkeak-seen kapillaarikerrosten läpi ja siten ne eivät ole soveliaita käytettäviksi sydänkuvauksessa laskimonsisäistä ääreis-käsittelyä varten.
30 Tri Steven B. Feinsteinin keksimät sonikaation avulla tuotetut mikrokuplakuvausaineet edustavat tärkeää edistysaskelta tällä alalla. Käyttämällä viskoosisia vesipitoisia liuoksia, jotka sisälsivät esimerkiksi 70 % sorbitolia tai deks-troosia, tri Feinstein sai aikaan mikrokupladispersion näi-35 den liuosten suurenergisen sonikaation avulla. Tulokseksi saadut mikrokuplat olivat kooltaan alle 10 μπι ja ne kykenivät kulkemaan kapillaarikerrosten läpi. Näiden mikrokuplien kestoaika, vaikka se olikin vain muutamien minuuttien suu 93698 3 ruusluokkaa, mahdollisti kuvausaineen valmistamisen ja sen ruiskuttamisen laskimonsisäisesti sydänkuvausta varten. (Feinstein, et ai, 1984; ja Feinstein US-patenttijulkaisu 4 572 203.) 5 Tämän jälkeen tri Feinstein yritti parantaa mikrokuplien pysyvyyttä. Hän havaitsi, että lämpöherkän valkuaisaineen, kuten albumiinin, sonikaation avulla saatiin tulokseksi stabiliteetiltaan parempia mikrokuplia. (Ks. Feinstein, PCT palo tenttihakemus WO 84/02838, joka vastaa hyväksyttyä US-pa-tenttihakemusta No. 805 975, jätetty sisään 5. joulukuuta, 1985). Mikrokuplapitoisuudet 10-14 x 106mikrokuplaa/milli-litra voitiin saavuttaa kooltaan 2-9 μιη olevien kuplakokojen yhteydessä (Keller, Feinstein ja Watson, 1987). Mikrokuplat 15 pysyivät olemassa 24-48 tunnin ajan.
Tämä tri Feinsteinin sonikaation avulla valmistama mikrokup-lakuvausaine ei ollut kuitenkaan riittävän pysyvä kaupallista valmistusta varten. Viikkojen ja kuukausien pysyvyyttä 20 (muutamien tuntien tai päivien asemasta) vaaditaan kuvaus-aineen valmistuksen sallimiseksi jossain keskuspaikassa ja sen jakamiseksi sitten eri sairaaloihin Yhdysvalloissa tai muissa maissa. Kaupallisiin tarkoituksiin tapahtuvaa valmistusta varten on kuljetusjärjestelyjen ja sairaalavarastoin-25 nin oltava ennakolta valmiina, ja kuvausaineen pysyvyyden on oltava vähintään neljä viikkoa ja sopivimmin ainakin kahdeksan viikkoa tai enemmänkin.
Lisäksi kaikkein tehokkainta kuvausta varten on suotavaa 30 käyttää mahdollisimman suurta mikrokuplapitoisuutta kuvaus-aineessa. Haluttujen pienikokoisten mikrokuplien määrä pyrkii kuitenkin vähenemään sonikaation avulla valmistetuissa albumiiniliuoksissa. Pienikokoisten kuplien keskinäistä hankausta saattaa esiintyä joko mikrokuplien kokoonpuristumisen 35 tai niiden ylisuuriksi mikrokupliksi yhtymisen johdosta. Siten keksinnön eräänä tärkeänä lisätavoitteena on ollut keinon aikaansaaminen mikrokuplien määrän lisäämiseksi kuvaus-aineessa. Erittäin paljon mikrokuplia sisältävä kuvausaine 93698 4 on luontaisesti parempi ja sisältää turvatekijän. Kun mikro-kuplien määrä ylittää tehokasta kuvausta vaaditun minimimäärän, voidaan hyväksyä kooltaan haluttujen mikrokuplien jossain määrin tapahtuva häviäminen.
5
Esillä olevan keksinnön mukaisesti aikaansaadaan konsentroitu, huoneenlämpötilassa pysyvä ultraäänikuvausaine, jolle on tunnusomaista, että se käsittää ruoansulatuskanavan ulkopuo-lisesti annettavan vesipitoisen väliaineen, joka sisältää 10 dispersion, jossa on mikropalloja, joista vähintään 80 %:lla on läpimitta välillä 1-9 μιη, jotka mikropallot muodostuvat kaasumikrokuplista, jotka on koteloitu veteen liukenemattomaan, lämmön avulla denaturoitavissa olevaan biologisesti sopivaan valkuaisaineeseen, joka kuvausaine omaa homogeeni-15 sesti dispergoituneen konsentraation, joka on suurempi kuin 100 x 106 mikropalloa/ml, ja ylläpitää tämän konsentraation yli neljän viikon ajan lämpötilassa 20-25°C. Suositeltavammissa sovellutusmuodoissa saavutetaan suuruusluokkaa 300 -500 x 106 mikropalloa/millilitra olevat konsentraatiot. Häm-20 mästyttävää kyllä, nämä erittäin korkeat konsentraatiot voidaan ylläpitää yli kahdeksan viikon ajan. Esillä olevan keksinnön mukaiset kuvausaineet sopivat siten kaupallista valmistusta ja jakelua varten. Kuljetuksen jälkeen niitä voidaan säilyttää sairaaloiden varastossa useiden viikkojen 25 ajan, jolloin ne ovat tarvittaessa käytettävissä diagnosti-• siin tarkoituksiin.
Erään keksinnön mukaisen edullisen sovellutusmuodon mukaisesti aikaansaadaan konsentroitu, huoneenlämpötilassa pysyvä 30 ultraäänikuvausaine suonensisäistä ruiskutusta varten, jolle on tunnusomaista, että se käsittää ihmisseerumialbumiinin steriilin vesipitoisen liuoksen, joka sisältää dispersion, jossa on mikropalloja, joista vähintään 80 %:lla on läpimitta välillä 1-9 μπι, jotka mikropallot muodostuvat ilmakuplas-35 ta, joka on koteloitu mainitun albumiinin veteen liukenemattomaan kerrokseen, joka kuvausaine omaa homogeenisesti dispergoituneen konsentraation, joka on 300-600 x 106 mikropal- 5 93698 loa/ml ja ylläpitää tämän konsentraation vähintään kahdeksan viikon ajan lämpötilassa 20-25°C.
Esillä olevan keksinnön mukaiset kuvausaineet valmistetaan 5 lämmön avulla denaturoitavasta biologisesti sopivasta valkuaisaineesta asteittaisen sonikaation avulla. Samalla tavoin kuin Feinsteinin menetelmässä asetetaan vesipitoinen valku-aisaineliuos sonikaation alaiseksi kaasumikrokuplien muodostamiseksi kuumentamalla tämä liuos samalla valkuaisaineen 10 pienten osien tekemiseksi veteen liukenemattomiksi. Parannetussa sonikaatiomenetelmässä, joka johtaa erittäin stabiilien mikrokuplien lisääntyneeseen konsentraatioon, käytetään kuitenkin uutta peräkkäistä sonikaatiotapaa. Sonikaation alkuvaiheessa sonikaattoritorvi asetetaan suoraan kosketukseen 15 liuoksen kanssa (so. upottamalla se aivan liuoksen yläpinnan alapuolelle). Tämä alkusonikaatio suoritetaan liuoksen huomattavammin vaahtoamatta. Sonikaation seuraavassa vaiheessa synnytetään vaahtoa. Sonikaatiotorvi vedetään pois ulkoiseen ilmakehään, mutta kuitenkin lähelle liuoksen pintaa. Tällöin 20 tapahtuu runsaasti vaahtoamista ja aerosoloitumista. Mikro-kuplien määrä lisääntyy tällöin suuresti ja mikrokuplat tulevat koteloiduiksi denaturoidulla valkuaisaineella erittäin stabiilien mikropallojen muodostaman dispersion saavuttamiseksi. Näiden mikropallojen stabiilisuus mahdollistaa lisäk-25 si niiden tiivistämisen ja/tai fraktionoimisen. Tällaisten käsittelymenetelmien avulla kuplapitoisuus voidaan kaksin-tai kolminkertaistaa ja ylisuuret kuplat eliminoida.
Aluksi muodostettujen mikropallojen konsentraatio voi esi-3 0 merkiksi olla 50 - 150 x 106. Kelluntaerotukseen perustuvan-tiivistysmenetelmän avulla mikropallojen konsentraatio voidaan nostaa arvoon 200 - 600 x 106 mikropalloa/millilitra. Erään toisen kelluntatyyppisen erotusmenetelmän avulla useimmat kooltaan yli 10 μπ\ olevat mikrokuplat voidaan pois-35 taa, jolloin tulokseksi saadaan pääasiassa läpimitaltaan huomattavasti alle 10 μιη olevat mikropallot käsittävä ku-vausaine. Vähintään 80 %:lla näistä mikropalloista on läpimitta välillä 1-9 μιη.
93698 6
Oheiset piirustukset esittävät suositeltavaa menetelmää esillä olevan keksinnön mukaisen ultraäänikuvausaineen valmistamista varten.
5 Kuviot IA-ID esittävät eri vaiheita peräkkäisessä sonikaa- tiomenetelmässä; kuvio 2 esittää kuvion IB linjaa 2-2 pitkin otettua poikki-leikkauskuvantoa, näyttäen sonikaattoritorven sekä sonikoi-tavaa albumiiniliuosta sisältävän ruiskun sisäpuolen välisen 10 suhteen; kuvio 3 esittää erotusastiaa, jossa mikropallodispersioiden lisämäärät yhdistetään kelluntaerotustiivistämistä varten; kuviot 4, 4A ja 4B esittävät mikropallodispersioiden frak-tionointimenetelmää ylisuurten mikropallojen poistamista 15 varten; kuvio 5 esittää graafisesti kokeiden perusteella saatuja tietoja näyttäen mikropallojen pitoisuuden valmistetussa kuvausaineessa sekä niiden varastointistabiilisuuden.
20 Tämän keksinnön toteuttamista varten käytettynä alkumateri aalina on biologisesta sopivasta materiaalista tehty vesi-liuos. Koteloivan materiaalin olisi myös oltava lämpöherkkä, niin että se voidaan tehdä osittain veteen liukenemattomaksi kuumentamisen avulla sonikaation aikana. Yksityiskohtaisem-25 min tarkastellen kuumennetaan sonikaation yhteydessä pieni ♦ osa hajaantunutta biologisesti sopivaa materiaalia tai sitä käsitellään muulla tavoin, niin että sen liukenevuus vähenee. Tämän tuloksena saadaan pieni määrä kiinteässä tilassa olevaa materiaalia, joka muodostaa koteloivat kerrokset mik-30 ropallojen ympärille. Käytetään lämpöherkkää valkuaisainet ta, kuten albumiinia, hemoglobiinia, kollageenia jne. Käyttöä varten ihmisiin ihmisproteiini on suositeltavin. Ihmisen seerumialbumiini (HSA) on erityisen sopiva tähän tarkoitukseen. Tätä seerumialbumiinia on saatavissa kaupallisesti 35 steriilinä 5 % vesiliuoksena, jota voidaan käyttää suoraan aloitusmateriaalina mikropallojen valmistamista varten. Muitakin albumiinin tai toisten lämmön avulla denaturoitavien valkuaisaineiden konsentraatioita voidaan käyttää. Tämä HSA- 7 O X G O / o O / u konsentraatio voi vaihdella esimerkiksi 1-25 painoprosentin välillä.
Kaupallisesti saatavissa olevia sonikaattorilaitteita voi-5 daan käyttää tämän keksinnön yhteydessä. Sonikaattoriväräh-telytaajuudet voivat teoreettisessa mielessä vaihdella sangen laajalla alueella, kuten 5-30 kHz, useimpien kaupallisesti saatavien sonikaattorien toimiessa kuitenkin taajuudella 20 kHz tai 10 kHz. 20 kHz sonikaattorit sopivat hyvin 10 tämän keksinnön yhteyteen. Tällaisia sonikaattorilaitteita on saatavissa Heat Systems-Ultrasonics, Inc'stä, Farmingda-le, New York, tai muista yhtiöistä. Ultrasonics Model W-380:tä tai vastaavanlaisia malleja voidaan käyttää yhdessä tasakärkisen erittäin tehokkaan sonikaattoritorven kanssa.
15 Sonikaattoritorveen kohdistettua tehoa voidaan vaihdella tehosäätimien välityksellä, jotka niiden valmistaja on varustanut 1-10 olevilla asteikoilla, kuten esimerkiksi Ultrasonics Model W 380 -mallin yhteydessä. Myös välitehosäätöä voidaan käyttää (esimerkiksi välillä 4 - 8). Värähtelytaa-20 juuden ja käytetyn tehon on tällöin oltava riittäviä aiheuttaakseen kavitaation sonikoitavassa nesteessä.
Sonikoitava liuos voidaan käsitellä pieninä osina. Esimerkiksi 8 ml suuruiset liuosmäärät voidaan sonikoida yksilöi-25 lisesti. Alkusonikaatio voidaan suorittaa tasapäisen sonikaattoritorven ollessa kosketuksessa kyseisen liuoksen kanssa, sopivimmin upotettuna liuoksen yläosaan. Upotus on suositeltavaa alkusonikaation suorittamiseksi ilman huomattavampaa vaahtoamista. Tehonsäädöllä 4-6 voidaan alkusoni-30 kaatio suorittaa alle minuutissa (so. 15 - 45 sekunnissa).
Heti sonikaation alkuvaiheen jälkeen sonikaattoritorvi vedetään pois liuoksen yläpuolelle, mutta kuitenkin liuoksen yläpinnan läheisyyteen. Toisessa vaiheessa sonikaatio suori-35 tetaan tarkoituksellisesti siten, että liuos vaahtoaa voimakkaasti, toisin kuin tavanomaisten sonikaatioiden yhteydessä, jolloin vaahtoamista pyritään välttämään. Esillä olevan keksinnön tarkoituksia varten vaahtoaminen ja aerosoloi- 93698 8 tuminen ovat tärkeitä tekijöitä konsentraatioltaan ja sta-biilisuudeltaan lisääntyneen kuvausaineen saavuttamiseksi.
Vaahtoamisen edistämiseksi voidaan sonikaattoriin syötettyä 5 tehoa lisätä toisessa vaiheessa. Tehonsäädin voidaan siirtää esimerkiksi alkuperäisestä asetusarvosta 4 arvoon 6. Soni-kaation toinen vaihe voidaan suorittaa alle minuutissa (so. 15 - 45 sekunnissa). Sonikaatioon kuluva kokonaisaika sekä ensimmäistä että toista vaihetta varten voi olla yhden mi-10 nuutin suuruusluokkaa. Esimerkiksi 25 - 35 sekuntia kestävää sonikaatiota voidaan käyttää kummassakin vaiheessa. Toisen sonikaatiovaiheen yhteydessä syntyvän vaahtoamisen ilmaisevat välittömästi liuoksen sumuinen ulkonäkö sekä tulokseksi saatu vaahto.
15
Peräkkäisen sonikaation avulla, joka käsittää kavitaatiovai-heen ja sitä seuraavan vaahdotusvaiheen, voidaan koteloitujen mikrokuplien, joita tässä yhteydessä kutsutaan "mikro-palloiksi", pitoisuutta suuresti lisätä. Yli 25 x 106 mikro-20 palloa/millilitra olevat konsentraatiot, kuten 50 - 150 x 106 konsentraatiot, ovat helposti saavutettavissa. Lisäksi tulokseksi saatujen mikropallojen läpimitat ovat yleensä alle 10 μπι. 80 % tai enemmän mikropalloista ovat läpimitaltaan 1-9 μιη, keskimääräisen läpimitan ollessa 4-6 μπι.
25 t Kun sonikaatio suoritetaan kosketuksessa ilmaan, esimerkiksi ympäröivään ilmakehään, mikropallot saavat ilmaa sisältävät keskukset. Ilman uskotaan olevan sopivin ympäristöllinen väliaine, mutta haluttaessa sonikaatio voitaisiin suorittaa 30 muidenkin kaasujen (so. typen, hapen, hiilidioksidin jne.) alaisena.
Valmistuksen alkuvaiheen jälkeen mikropallodispersioita voidaan käsitellä edelleen konsentraation lisäämiseksi ja/tai 35 liian suurten mikropallojen poistamiseksi. Koska mikropallot ovat kelluvia, ne pyrkivät nousemaan dispersion pintaan. Pitämällä dispersio lepotilassa sitä hämmentämättä useiden tuntien (so. 4 - 12 tunnin) ajan, useimmat mikropallot nou- 93698 9 sevat pintaan ja tiivistyvät selkeytetyn liuoksen päällä olevaan yläkerrokseen. Tämän mikropallojen sanottuun pääl-liskerrokseen tapahtuvan "kelluntaerotuksen" avulla voidaan selkeytetyn liuoksen osat poistaa mikropallojen alta ja saa-5 da siten tulokseksi suuremmalla mikropallopitoisuudella varustettu dispersio. Esimerkiksi 50 - 75 % liuosmäärästä voidaan poistaa tämän konsentraatioprosessin yhteydessä.
Joko ennen edellä selostettua konsentraatiovaihetta tai sen 10 jälkeen voidaan suorittaa liian suurten mikropallojen kel- luntaerotus. Suurilla mikropalloilla, joiden läpimitat ylittävät esimerkiksi 10 μιη, on suhteellisesti suurempi kellu-vuus. Ne nousevat siten nopeammin liuoksen pintaan. Käyttäen lyhyttä pitoaikaa, esimerkiksi 15 - 45 minuuttia, voidaan 15 kooltaan suurimmatkin mikropallot kerätä valinnaisesti dispersion päällä olevaan ohueen yläkerrokseen, joka yhä sisältää pääasiassa kaikki kooltaan pienet mikropallot. Poistamalla tämä mikropallodispersio liian suurten mikropallojen muodostaman kerroksen alta voidaan saavuttaa fraktionointi, 20 jonka yhteydessä suuremmat mikropallot pysyvät siinä astiassa, jossa tämä fraktionointi suoritetaan.
Tämän kaksivaiheisen sonikaation ja kelluntaerotuskonsent-raation muodostaman yhdistelmän avulla tuotettu kuvausaine 25 voi sisältää homogeenisesti hajaantuneen konsentraation, . joka on suurempi kuin 300 x 106, esimerkiksi 300 - 900 x 106 (3 - 9 x 108) mikropalloa/millilitra. Suuret konsentraatiot voidaan säilyttää pitkien ajanjaksojen ajan pitämällä niitä ympäristöllisessä huonelämpötilassa (20-25°C). Yli 200 ja 30 tyypillisesti yli 300 x 106 mikropalloa/millilitra olevat konsentraatiot voidaan ylläpitää ainakin neljän ja tavallisesti kahdeksan tai useammankin viikon ajan.
Kuviossa IA on esitetty 10 ml ruisku, jossa on avoin yläosa 35 ja sulkuhanatyyppinen venttiili ruiskun alhaalla olevassa poistopäässä. Ruisku täytetään 8 ml tasoon asti 5 % albumii-niliuoksella (HSA). Sonikaattoritorvi asetetaan ruiskuun 7 : ml tasoon asti eli kirjaimella T, kuviossa IB esitettyyn 93698 10 asentoon. Tässä asennossa oleva sonikaattoritorvi on upotettuna liuoksen yläosaan, liuoksen tason ollessa kuviossa IB esitetyn kaltainen. Alkusonikaatio suoritetaan pääasiassa liuoksen vaahtoamatta.
5 Välittömästi alkusonikaation jälkeen ja sonikaattoria sulkematta torvi vedetään 10 ml tasolle eli kirjaimella T2 merkittyyn asentoon kuviossa 1C. Tehonsyöttöä sonikaattoritor-veen voidaan myös lisätä torvea vedettäessä T2-asentoon.
10 Välittömästi tämän poisvedon jälkeen albumiiniliuos alkaa vaahdota ja liuos tulee ulkonäöltään maitomaiseksi. Liuos vaahtoaa ylöspäin sonikaattoritorven ympärillä toisen vaiheen aikana. Vaahdotetun liuoksen ulkonäkö on esitetty kuviossa ID, mikrokuplien ollessa näytettyinä huomattavasti 15 suurennetuilla läpimitoilla varustettuina niiden todellisiin mikronikokoihin verrattuna.
Sonikoitava liuos sisältää sekä liuennutta että mukana kulkeutunutta ilmaa. Liuos on kosketuksessa sonikaattoritorven 20 ympärillä olevan ilmakehän kanssa. (Torven ja ja ruiskun sisäpuolen välinen välysetäisyys on nähtävissä kuvion 2 esittämässä poikkileikkauskuvannossa.) Ilmakosketus helpottaa liuoksen vaahtoamista ja aerosoloitumista sonikaation toisessa vaiheessa.
25 . Useista sonikaatioeristä saadut dispersiot voidaan yhdistää konsentraatiota varten. Esimerkiksi useita dispersioannoksia voidaan syöttää erotusastiaan, joka voi olla suuri ruisku tai erotussuppilo varustettuna pohjassaan olevalla poisto-30 aukolla, jota laskuventtiili valvoo. Tällainen erotusastia on esitetty suuren ruiskun muodossa kuviossa 3. Pitämällä yhdistettyjä dispersioita useiden tuntien ajan lepotilassa niitä hämmentämättä, kuten esimerkiksi yön yli, mikropallot nousevat liuoksen pintaan ja muodostavat kelluntaerotettujen 35 mikropallojen kerroksen. Tämän kerroksen alapuolella oleva selkeytetty albumiiniliuos on pääasiassa vapaa mikropallois-ta. On siten mahdollista poistaa suurin osa liuoksesta poh-: jassa olevan laskuaukon kautta. Esimerkiksi 1/2 - 3/4 liuok- 11 Q 7 < go ; ju7u sesta voidaan poistaa tällä tavoin. On kuitenkin suotavaa säilyttää riittävä liuosmäärä konsentroitujen mikropallojen täydellisen uudelleendispersion mahdollistamiseksi.
5 Kuvio 4 esittää mikropallokonsentraatiota, näiden mikropalloj en ollessa uudelleendispergoituja. Mikropallot ovat riittävän stabiileja, niin että ne eivät kiinnity pysyvästi toisiinsa muodostaakseen konsentroidun kerroksen, vaan pysyvät erillisinä ehjinä mikropalloina. Ne voidaan helposti disper-10 goida uudelleen kevyesti hämmentämällä.
Uudelleendispersion jälkeen pääasiassa homogeeniseen tilaan voidaan fraktionointi suorittaa liian suurten mikropallojen poistamiseksi. Pitämällä tämä uudelleen muodostettu disper-15 sio lepotilassa lyhyen ajan, esimerkiksi noin 30 minuuttia, nousevat läpimitaltaan suurimmat mikropallot ensin pintaan kerääntyen kerrokseksi kuvion 4A esittämällä tavalla. Tämän tapahduttua näiden kooltaan liian suurten mikropallojen alla oleva mikropallodispersio voidaan poistaa laskuventtiilin 20 kautta. Kun yhteenkerääntyneet liian suuret mikropallot lähestyvät tätä venttiiliä, venttiili sulkeutuu, jolloin liian suurten mikropallojen muodostama kerros pysyy erotusastiassa kuvion 4B mukaisesti. Tällä tavoin saatu tuote käsittää tiivistetyt fraktionoidut albumiinimikropallot, joista ainakin 25 80 % on läpimitaltaan 1-9 μπι. Suositeltava tuote sisältää . vähintään 90 % läpimitaltaan 2-8 μπι olevia mikropalloja.
Lisäyksityiskohtia nykyisin parhaana pidetyistä menetelmistä selostetaan seuraavassa.
30
Sonikaatio suoritetaan siten, että poikkileikkaukseltaan soikea 10 ml ruisku, jonka alhaalla olevaan poistopäähän on kiinnitetty laskuhana, täytetään 8 ml merkkiin asti steriilillä 5 % ihmisseerumialbumiinilla. Poikkileikkaukseltaan 35 pienempi sonikaattorikoetin asetetaan ruiskuun siten, että koettimen pohja tulee 7 ml merkin kohdalle. Sonikaatio suoritetaan energiasäädöllä 6,30 sekunnin ajan, minkä jälkeen • (sonikaattorin ollessa yhä toiminnassa) koetinkärki siirre- ----- 1 __ 93698 12 tään 10 ml merkkiin asettaen samalla energiasäätö arvoon 8. Sonikaatiota jatketaan 25 sekunnin ajan. Sonikaattori suljetaan, koetin poistetaan ja ruiskun sisältö tyhjennetään 60 ml ruiskuun tai erotussuppiloon, jonka pohja-aukon toimintaa 5 valvoo sulkuhana. Viisi - kuusi ruiskutilavuutta yhdistetään toisiinsa.
Konsentraatio suoritetaan antamalla toisiinsa yhdistettyjen osatilavuuksien olla lepotilassa yön yli (8-12 tuntia) niitä 10 hämmentämättä erotusastiassa. Kun pääasiassa kaikki mikro-pallot ovat muodostaneet liuoksen päällä olevan kerroksen, 2/3 liuosmäärästä poistetaan pohja-aukon kautta.
Fraktionointi suoritetaan suspendoimalla uudelleen mikropal-15 lot ja täyttämällä 60 ml ruisku niiden avulla. Tämän näytteen annetaan olla lepotilassa 30 minuutin ajan, minkä jälkeen koko näyte viimeistä 3-4 ml lukuunottamatta tyhjennetään kokooja-astiaan. Kooltaan liian suuret mikropallot ovat jäljellä. Näyte tarkastetaan ja lasketaan sen konsentraatio, 20 keskiläpimitta sekä alle 10 μπ\ läpimittaisten pallojen prosentuaalinen osuus. Jos vähemmän kuin 99,5 % palloista on läpimitaltaan alle 10 μπι, suoritetaan fraktionointi uudelleen. Jos uudelleendispersiota vaaditaan, voidaan konsentraatio säätää uudelleen 5 % HSA:n avulla.
25 . Konsentraatiomittaukset on esitetty seuraavassa taulukossa A kolmea edustavaa koetta varten, joiden yhteydessä on käytetty edellä selostettuja menetelmiä. Dispersioiden alkukonsen-traatio sonikaation jälkeen oli suuruusluokkaa 130 - 140 x 30 106/ml. Tämä konsentraatio lisääntyi kelluntaerotusmenetelmän avulla arvoon 340 - 450 x l06/ml.
Tuotevalvontaa varten voidaan mikropallot laskea käyttäen Coulter Counter -laskinta, jota on saatavissa Coulter Elec-35 tronics, Inc'stä, Highleah, Florida (so. Coulter Counter Model TAII). Edellä mainitut mikropallomäärät on laskettu tällä tavoin.
93698 13
Kyseisen tuotteen stabiilisuus tarkastettiin 20 viikkoa kestävän tutkimusjakson kuluessa. Alkukonsentraatio oli noin 4,31 x 108 (431 x 106) mikropalloa/millilitra. Konsentraa-tiomittaukset tehtiin noin viikon välein. Saaduista tulok-5 sista on tehty yhteenveto taulukossa B. Coulter Counter -laskimen avulla tehdyt mittaukset on esitetty graafisesti kuviossa 5. Näytteet pidettiin ympäröivässä huonelämpötilassa (20-25°C). Suuruudeltaan noin 400 x 106 mikropalloa/millilitra olevaa konsentraatiota ylläpidettiin 20 viikon ajan. 10 Tämä on todisteena korkeasta stabiilisuusasteesta huonelämpötilassa.
Mikropallojen stabiilisuuteen voivat vaikuttaa epätavallisen kuumat tai kylmät lämpötilat. Kuitenkin jopa lämpötiloissa, 15 jotka ovat 4-37°C, voidaan mikropallojen yli 200 x 106/ml oleva konsentraatio ylläpitää kahdeksan viikon ajan ja pi-temmäksikin aikaa. Kaupallisen jakelun tai pitkäaikaisen varastossapidon yhteydessä olisi kuitenkin vältettävä erittäin korkeita tai matalia lämpötiloja. Paras säilytyslämpö-20 tila on huonelämpötila. Mikropallojen lämpötilaa voidaan suojella kuljetuksen aikana.
TAULUKKO A
Konsentraatiomittaukset 25 Mikropalloja/ml Mikropalloja/ ; Koe_sonikaation jälkeen_konsentraation jälkeen A 135 x 106 386 x 106 B 141 x 106 483 x 106 C 133 X 106 440 X 106 30 9 3 6 9 8 14
TAULUKKO B
Viikko_Mikropalloien konsentraatio x 108 0 4,31 1 4,49 5 2 4,20 3 3,91 4 3,86 5 4,25 6 4,06 10 7 4,12 8 3,92 9 3,94 10 3,97 11 3,48 15 12 3,48 13 4,09 14 3,70 15 4,92 17 4,15 20 18 3,99 19 4,14 li 93698 15
KIRJALLISUUSVIITTEET
Feigenbaum, et ai. (1970), Circulation 41:615-621.
Feinstein, US-patenttijulkaisu 4 572 203.
5 Feinstein PCT-patenttihakemus W0 8402838.
Feinstein, et ai. (1984, J. Am. Coll. Cardiol. 3:14-20. Gramiak ja Shah (1968), Invest. Radioi. 3:356-358.
Keller, Feinstein ja Watson (1987), Amer. Heart .. 114:570-575.
10 Tickner et ai. US-patenttijulkaisu 4 276 885.
Tickner et ai., National Technical Information Service Report, HR 62917-1A, huhtikuu 1977, S. 34-40.
«

Claims (9)

93698
1. Konsentroitu, huoneenlämpötilassa pysyvä ultraääniku-vausaine, tunnettu siitä, että se käsittää ruoansulatuskanavan ulkopuolisesta annettavan vesipitoisen väliaineen, 5 joka sisältää dispersion, jossa on mikropalloja, joista vähintään 80 %:lla on läpimitta välillä 1-9 μπι, jotka mikro-pallot muodostuvat kaasumikrokuplista, jotka on koteloitu veteen liukenemattomaan, lämmön avulla denaturoitavissa olevaan biologisesti sopivaan valkuaisaineeseen, joka kuvausai-10 ne omaa homogeenisesti dispergoituneen konsentraation, joka on suurempi kuin 100 x 106 mikropalloa/ml, ja ylläpitää tämän konsentraation yli neljän viikon ajan lämpötilassa 20-25°C.
2. Patenttivaatimuksen 1 mukainen kuvausaine, tunnettu sii-15 tä, että mikropallojen homogeenisesti dispergoitunut kon- sentraatio on suurempi kuin 200 x 106 mikropalloa/ml, ja että kuvausaine ylläpitää tämän konsentraation yli neljän viikon ajan lämpötilassa 20-25°C.
3. Patenttivaatimuksen 1 mukainen kuvausaine, tunnettu siitä, että mikrokuplat on koteloitu ihmisseerumialbumiinin avulla.
4. Patenttivaatimuksen 1 mukainen kuvausaine, tunnettu 25 siitä, että mikropallot ovat suspendoidut sen saman valkuaisaineen vesipitoiseen liuokseen, johon mikrokuplat ovat koteloidut.
5. Patenttivaatimuksen 4 mukainen kuvausaine, tunnettu 30 siitä, että sen homogeenisesti dispergoitunut konsentraatio on 300-600 x 106 mikropalloa/ml, ja että kuvausaine ylläpitää tällaisen konsentraation vähintään kahdeksan viikon ajan lämpötilassa 20-25°C.
6. Patenttivaatimuksen 4 tai 5 mukainen kuvausaine, tun nettu siitä, että valkuaisaine on ihmisseerumialbumiini. 93698
7. Patenttivaatimuksen 4 tai 5 mukainen kuvausaine, tunnettu siitä, että 90 %:lla tai enemmän mikropalloista on läpimitta välillä 2-8 μπι.
8. Konsentroitu, huoneenlämpötilassa pysyvä ultraääniku- vausaine suonensisäistä ruiskutusta varten, tunnettu siitä, että se käsittää ihmisseerumialbumiinin steriilin vesipitoisen liuoksen, joka sisältää dispersion, jossa on mikropallo-ja, joista vähintään 80 %:lla on läpimitta välillä 1-9 μπι, 10 jotka mikropallot muodostuvat ilmakuplasta, joka on koteloi tu mainitun albumiinin veteen liukenemattomaan kerrokseen, joka kuvausaine omaa homogeenisesti dispergoituneen konsen-traation, joka on 300-600 x 101 2 3 4 5 mikropalloa/ml ja ylläpitää tämän konsentraation vähintään kahdeksan viikon ajan lämpö-15 tilassa 20-25°C.
9. Patenttivaatimuksen 8 mukainen kuvausaine, tunnettu siitä, että vähintään 90 %:lla mikropalloista on läpimitta välillä 2-8 μιη. 20
FI886016A 1987-12-29 1988-12-28 Konsentroitu, huoneenlämpötilassa pysyvä, mikrokuplatyyppinen ultraäänikuvausaine FI93698C (fi)

Applications Claiming Priority (4)

Application Number Priority Date Filing Date Title
US13957787A 1987-12-29 1987-12-29
US07/139,576 US4844882A (en) 1987-12-29 1987-12-29 Concentrated stabilized microbubble-type ultrasonic imaging agent
US13957687 1987-12-29
US13957787 1987-12-29

Publications (3)

Publication Number Publication Date
FI886016A FI886016A (fi) 1989-06-30
FI93698B FI93698B (fi) 1995-02-15
FI93698C true FI93698C (fi) 1995-05-26

Family

ID=26837357

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
FI886016A FI93698C (fi) 1987-12-29 1988-12-28 Konsentroitu, huoneenlämpötilassa pysyvä, mikrokuplatyyppinen ultraäänikuvausaine

Country Status (7)

Country Link
EP (1) EP0324938B2 (fi)
AT (1) ATE97325T1 (fi)
DE (1) DE3885730T2 (fi)
DK (1) DK173528B1 (fi)
FI (1) FI93698C (fi)
IE (1) IE61591B1 (fi)
NO (1) NO176826C (fi)

Families Citing this family (119)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US4957656A (en) * 1988-09-14 1990-09-18 Molecular Biosystems, Inc. Continuous sonication method for preparing protein encapsulated microbubbles
US5733572A (en) 1989-12-22 1998-03-31 Imarx Pharmaceutical Corp. Gas and gaseous precursor filled microspheres as topical and subcutaneous delivery vehicles
US5469854A (en) * 1989-12-22 1995-11-28 Imarx Pharmaceutical Corp. Methods of preparing gas-filled liposomes
US6551576B1 (en) 1989-12-22 2003-04-22 Bristol-Myers Squibb Medical Imaging, Inc. Container with multi-phase composition for use in diagnostic and therapeutic applications
US5705187A (en) 1989-12-22 1998-01-06 Imarx Pharmaceutical Corp. Compositions of lipids and stabilizing materials
US6001335A (en) 1989-12-22 1999-12-14 Imarx Pharmaceutical Corp. Contrasting agents for ultrasonic imaging and methods for preparing the same
US5773024A (en) 1989-12-22 1998-06-30 Imarx Pharmaceutical Corp. Container with multi-phase composition for use in diagnostic and therapeutic applications
US5922304A (en) 1989-12-22 1999-07-13 Imarx Pharmaceutical Corp. Gaseous precursor filled microspheres as magnetic resonance imaging contrast agents
US6088613A (en) 1989-12-22 2000-07-11 Imarx Pharmaceutical Corp. Method of magnetic resonance focused surgical and therapeutic ultrasound
US5656211A (en) * 1989-12-22 1997-08-12 Imarx Pharmaceutical Corp. Apparatus and method for making gas-filled vesicles of optimal size
US5776429A (en) 1989-12-22 1998-07-07 Imarx Pharmaceutical Corp. Method of preparing gas-filled microspheres using a lyophilized lipids
US6146657A (en) 1989-12-22 2000-11-14 Imarx Pharmaceutical Corp. Gas-filled lipid spheres for use in diagnostic and therapeutic applications
US5352435A (en) 1989-12-22 1994-10-04 Unger Evan C Ionophore containing liposomes for ultrasound imaging
US5305757A (en) 1989-12-22 1994-04-26 Unger Evan C Gas filled liposomes and their use as ultrasonic contrast agents
US5542935A (en) * 1989-12-22 1996-08-06 Imarx Pharmaceutical Corp. Therapeutic delivery systems related applications
US5585112A (en) 1989-12-22 1996-12-17 Imarx Pharmaceutical Corp. Method of preparing gas and gaseous precursor-filled microspheres
US5580575A (en) 1989-12-22 1996-12-03 Imarx Pharmaceutical Corp. Therapeutic drug delivery systems
DE4004430A1 (de) * 1990-02-09 1991-08-14 Schering Ag Aus polyaldehyden aufgebaute kontrastmittel
US7083778B2 (en) 1991-05-03 2006-08-01 Bracco International B.V. Ultrasound contrast agents and methods of making and using them
US6989141B2 (en) 1990-05-18 2006-01-24 Bracco International B.V. Ultrasound contrast agents and methods of making and using them
US6613306B1 (en) 1990-04-02 2003-09-02 Bracco International B.V. Ultrasound contrast agents and methods of making and using them
IN172208B (fi) * 1990-04-02 1993-05-01 Sint Sa
USRE39146E1 (en) 1990-04-02 2006-06-27 Bracco International B.V. Long-lasting aqueous dispersions or suspensions of pressure-resistant gas-filled microvesicles and methods for the preparation thereof
US5578292A (en) 1991-11-20 1996-11-26 Bracco International B.V. Long-lasting aqueous dispersions or suspensions of pressure-resistant gas-filled microvesicles and methods for the preparation thereof
AU636481B2 (en) * 1990-05-18 1993-04-29 Bracco International B.V. Polymeric gas or air filled microballoons usable as suspensions in liquid carriers for ultrasonic echography
AU635449B2 (en) * 1990-10-05 1993-03-18 Bracco International B.V. Method for the preparation of stable suspensions of hollow gas-filled microspheres suitable for ultrasonic echography
US5370901A (en) 1991-02-15 1994-12-06 Bracco International B.V. Compositions for increasing the image contrast in diagnostic investigations of the digestive tract of patients
GB9106686D0 (en) 1991-03-28 1991-05-15 Hafslund Nycomed As Improvements in or relating to contrast agents
US5874062A (en) 1991-04-05 1999-02-23 Imarx Pharmaceutical Corp. Methods of computed tomography using perfluorocarbon gaseous filled microspheres as contrast agents
US5205290A (en) 1991-04-05 1993-04-27 Unger Evan C Low density microspheres and their use as contrast agents for computed tomography
GB9107628D0 (en) 1991-04-10 1991-05-29 Moonbrook Limited Preparation of diagnostic agents
US5993805A (en) 1991-04-10 1999-11-30 Quadrant Healthcare (Uk) Limited Spray-dried microparticles and their use as therapeutic vehicles
GB9116610D0 (en) * 1991-08-01 1991-09-18 Danbiosyst Uk Preparation of microparticles
NZ244147A (en) 1991-09-03 1994-09-27 Hoechst Ag Echogenic particles which comprise a gas and at least one shaping substance, and their use as diagnostic agents
US5409688A (en) * 1991-09-17 1995-04-25 Sonus Pharmaceuticals, Inc. Gaseous ultrasound contrast media
MX9205298A (es) * 1991-09-17 1993-05-01 Steven Carl Quay Medios gaseosos de contraste de ultrasonido y metodo para seleccionar gases para usarse como medios de contraste de ultrasonido
EP0605477B2 (en) * 1991-09-17 2007-06-20 GE Healthcare AS Gaseous ultrasound contrast media
US6723303B1 (en) 1991-09-17 2004-04-20 Amersham Health, As Ultrasound contrast agents including protein stabilized microspheres of perfluoropropane, perfluorobutane or perfluoropentane
US5233995A (en) * 1991-11-21 1993-08-10 Sterling Winthrop Inc. Encapsulated particles useful as contrast agents in ultrasound and x-ray imaging compositions and methods
IL104084A (en) * 1992-01-24 1996-09-12 Bracco Int Bv Sustainable aqueous suspensions of pressure-resistant and gas-filled blisters, their preparation, and contrast agents containing them
US6383470B1 (en) 1992-09-26 2002-05-07 Thomas Fritzsch Microparticle preparations made of biodegradable copolymers
GB9221329D0 (en) * 1992-10-10 1992-11-25 Delta Biotechnology Ltd Preparation of further diagnostic agents
IL108416A (en) 1993-01-25 1998-10-30 Sonus Pharma Inc Colloids with phase difference as contrast ultrasound agents
US5558855A (en) * 1993-01-25 1996-09-24 Sonus Pharmaceuticals Phase shift colloids as ultrasound contrast agents
CA2154590C (en) * 1993-01-25 2001-06-12 Steven C. Quay Phase shift colloids as ultrasound contrast agents
EP0693924B2 (en) * 1993-02-22 2008-04-09 Abraxis BioScience, Inc. Methods for (in vivo) delivery of biologics and compositions useful therefor
ES2068151B1 (es) * 1993-06-23 1995-11-16 Cabrera Garrido Juan Microespuma inyectable para esclerosis.
AU683485B2 (en) * 1993-07-02 1997-11-13 Molecular Biosystems, Inc. Method for making encapsulated gas microspheres from heat denatured protein in the absence of oxygen gas
CA2154867C (en) 1993-12-15 2007-05-29 Feng Yan Gas mixtures useful as ultrasound contrast media
US5736121A (en) 1994-05-23 1998-04-07 Imarx Pharmaceutical Corp. Stabilized homogenous suspensions as computed tomography contrast agents
US5876697A (en) * 1994-08-04 1999-03-02 Gakko Houjin Toin Gakuen Method for the production of microbubble-type ultrasonic contrast agent using fatty acid surfactants
GB9423419D0 (en) * 1994-11-19 1995-01-11 Andaris Ltd Preparation of hollow microcapsules
US6743779B1 (en) 1994-11-29 2004-06-01 Imarx Pharmaceutical Corp. Methods for delivering compounds into a cell
US5830430A (en) 1995-02-21 1998-11-03 Imarx Pharmaceutical Corp. Cationic lipids and the use thereof
US5997898A (en) 1995-06-06 1999-12-07 Imarx Pharmaceutical Corp. Stabilized compositions of fluorinated amphiphiles for methods of therapeutic delivery
US6033645A (en) 1996-06-19 2000-03-07 Unger; Evan C. Methods for diagnostic imaging by regulating the administration rate of a contrast agent
US5674469A (en) * 1995-06-07 1997-10-07 Molecular Biosystems, Inc. Gas-exchange method of making gas-filled microspheres
US6521211B1 (en) 1995-06-07 2003-02-18 Bristol-Myers Squibb Medical Imaging, Inc. Methods of imaging and treatment with targeted compositions
US6231834B1 (en) 1995-06-07 2001-05-15 Imarx Pharmaceutical Corp. Methods for ultrasound imaging involving the use of a contrast agent and multiple images and processing of same
US6139819A (en) 1995-06-07 2000-10-31 Imarx Pharmaceutical Corp. Targeted contrast agents for diagnostic and therapeutic use
PT904113E (pt) * 1996-03-05 2004-09-30 Acusphere Inc Gases fluorados microencapsulados para utilizacao como agentes de aquisicao de imagem
US5611344A (en) * 1996-03-05 1997-03-18 Acusphere, Inc. Microencapsulated fluorinated gases for use as imaging agents
DE69736981D1 (de) 1996-05-01 2007-01-04 Imarx Pharmaceutical Corp In vitro verfahren zum einbringen von nukleinsäuren in eine zelle
US5874064A (en) 1996-05-24 1999-02-23 Massachusetts Institute Of Technology Aerodynamically light particles for pulmonary drug delivery
US6652837B1 (en) 1996-05-24 2003-11-25 Massachusetts Institute Of Technology Preparation of novel particles for inhalation
US5985309A (en) * 1996-05-24 1999-11-16 Massachusetts Institute Of Technology Preparation of particles for inhalation
US5837221A (en) * 1996-07-29 1998-11-17 Acusphere, Inc. Polymer-lipid microencapsulated gases for use as imaging agents
US6414139B1 (en) 1996-09-03 2002-07-02 Imarx Therapeutics, Inc. Silicon amphiphilic compounds and the use thereof
US6017310A (en) * 1996-09-07 2000-01-25 Andaris Limited Use of hollow microcapsules
US5846517A (en) 1996-09-11 1998-12-08 Imarx Pharmaceutical Corp. Methods for diagnostic imaging using a renal contrast agent and a vasodilator
PT977597E (pt) 1996-09-11 2003-06-30 Imarx Pharmaceutical Corp Metodos melhorados para imagiologia de diagnosticoutilizando um agente de contraste e um vasodil atador
US6068600A (en) * 1996-12-06 2000-05-30 Quadrant Healthcare (Uk) Limited Use of hollow microcapsules
US6090800A (en) 1997-05-06 2000-07-18 Imarx Pharmaceutical Corp. Lipid soluble steroid prodrugs
US6120751A (en) 1997-03-21 2000-09-19 Imarx Pharmaceutical Corp. Charged lipids and uses for the same
US6537246B1 (en) 1997-06-18 2003-03-25 Imarx Therapeutics, Inc. Oxygen delivery agents and uses for the same
US6143276A (en) 1997-03-21 2000-11-07 Imarx Pharmaceutical Corp. Methods for delivering bioactive agents to regions of elevated temperatures
US6416740B1 (en) 1997-05-13 2002-07-09 Bristol-Myers Squibb Medical Imaging, Inc. Acoustically active drug delivery systems
GB9717476D0 (en) * 1997-08-18 1997-10-22 Nycomed Imaging As Process
GB9717588D0 (en) 1997-08-19 1997-10-22 Nycomed Imaging As Improvements in or relating to contrast agents
US6548047B1 (en) 1997-09-15 2003-04-15 Bristol-Myers Squibb Medical Imaging, Inc. Thermal preactivation of gaseous precursor filled compositions
US6123923A (en) 1997-12-18 2000-09-26 Imarx Pharmaceutical Corp. Optoacoustic contrast agents and methods for their use
US20010003580A1 (en) 1998-01-14 2001-06-14 Poh K. Hui Preparation of a lipid blend and a phospholipid suspension containing the lipid blend
GB9912356D0 (en) 1999-05-26 1999-07-28 Btg Int Ltd Generation of microfoam
US6749835B1 (en) 1999-08-25 2004-06-15 Advanced Inhalation Research, Inc. Formulation for spray-drying large porous particles
US7678364B2 (en) 1999-08-25 2010-03-16 Alkermes, Inc. Particles for inhalation having sustained release properties
EP1289565B1 (en) 2000-06-02 2015-04-22 Bracco Suisse SA Compounds for targeting endothelial cells
GB0028692D0 (en) 2000-11-24 2001-01-10 Btg Int Ltd Generation of therapeutic microform
JP2005504715A (ja) 2000-12-29 2005-02-17 アドバンスト インハレーション リサーチ,インコーポレイテッド 持続放出特性を有する吸入用粒子
JP3819845B2 (ja) 2001-04-06 2006-09-13 ブラッコ・リサーチ・ソシエテ・アノニム 流体で充填された空洞内の局所物理パラメータの改善された測定方法
DE60142311D1 (de) * 2001-08-08 2010-07-15 Dominguez Maria Antonia Garcia-Olmedo Injizierbarer schaum und neue pharmazeutische anwendungen dafür
US8512680B2 (en) 2001-08-08 2013-08-20 Btg International Ltd. Injectables in foam, new pharmaceutical applications
US7211240B2 (en) 2002-03-01 2007-05-01 Bracco International B.V. Multivalent constructs for therapeutic and diagnostic applications
US7794693B2 (en) 2002-03-01 2010-09-14 Bracco International B.V. Targeting vector-phospholipid conjugates
EP2301587B1 (en) 2002-03-01 2014-06-25 Dyax Corp. KDR and VEGF/KDR binding peptides and their use in diagnosis
US7261876B2 (en) 2002-03-01 2007-08-28 Bracco International Bv Multivalent constructs for therapeutic and diagnostic applications
CA2513044A1 (en) 2002-03-01 2004-08-05 Dyax Corp. Kdr and vegf/kdr binding peptides and their use in diagnosis and therapy
US8623822B2 (en) 2002-03-01 2014-01-07 Bracco Suisse Sa KDR and VEGF/KDR binding peptides and their use in diagnosis and therapy
ES2352087T3 (es) 2003-02-04 2011-02-15 Bracco Suisse Sa Agentes de contraste para ultrasonido y procedimiento para la preparación de los mismos.
US20050214859A1 (en) 2003-03-03 2005-09-29 Dyax Corp. Peptides that specifically bind HGF receptor (cMet) and uses thereof
PL1701701T5 (pl) 2003-11-17 2021-07-26 Btg International Limited Sposoby otrzymywania pianki zawierającej środek sklerotyzujący
US8048439B2 (en) 2003-11-17 2011-11-01 Btg International Ltd. Therapeutic foam
JP5513708B2 (ja) 2003-12-22 2014-06-04 ブラッコ・シュイス・ソシエテ・アノニム 造影イメージング用の気体封入マイクロベシクル・アセンブリー
US8012457B2 (en) 2004-06-04 2011-09-06 Acusphere, Inc. Ultrasound contrast agent dosage formulation
JP4837663B2 (ja) 2004-08-18 2011-12-14 ブラッコ・シュイス・ソシエテ・アノニム 造影画像化のためのガス充填微小胞組成物
EP1714642A1 (en) 2005-04-18 2006-10-25 Bracco Research S.A. Pharmaceutical composition comprising gas-filled microcapsules for ultrasound mediated delivery
GB0509824D0 (en) 2005-05-13 2005-06-22 Btg Int Ltd Therapeutic foam
EP2117603A2 (en) 2006-12-19 2009-11-18 Bracco International B.V. Targeting and therapeutic compounds and gas-filled microvesicles comprising said compounds
WO2009117688A2 (en) 2008-03-21 2009-09-24 The Board Of Trustees Of The University Of Arkansas Methods for producing microbubbles
CN102202694B (zh) 2008-10-07 2014-03-12 博莱科瑞士股份有限公司 包含抗-聚合物抗体的靶向构建体和结合它们的脂质体或微泡
HUE052894T2 (hu) 2010-08-09 2021-05-28 Bracco Suisse Sa Célbajuttató konstrukció gázzal töltött mikrovezikulákhoz
BR112013016244B1 (pt) 2010-12-24 2021-12-21 Bracco Suisse Sa Formulação farmacêutica compreendendo microvesículas cheias de gás e precursor da mesma
JP2012246306A (ja) * 2012-08-22 2012-12-13 Btg Internatl Ltd 注射可能な泡製剤および新規な医薬的適用
WO2014052311A1 (en) * 2012-09-25 2014-04-03 The Board Of Trustees Of The University Of Arkansas Sonolysis with biodegradable nanoparticles
IL296875A (en) 2014-12-31 2022-12-01 Lantheus Medical Imaging Inc Fat-wrapped gas microsphere preparations and related methods
KR20180104166A (ko) 2016-02-09 2018-09-19 브라코 스위스 에스.에이. 셀렉틴 표적화를 위한 재조합 키메라 단백질
EP3452108A4 (en) 2016-05-04 2019-12-25 Lantheus Medical Imaging, Inc. METHODS AND DEVICES FOR PREPARING ULTRASONIC CONTRAST AGENTS
US9789210B1 (en) 2016-07-06 2017-10-17 Lantheus Medical Imaging, Inc. Methods for making ultrasound contrast agents
CN107519502B (zh) * 2017-08-20 2019-01-15 湖南康润药业有限公司 超声造影微泡的制备方法及超声造影微泡
WO2024133827A1 (en) 2022-12-21 2024-06-27 Bracco Suisse Sa Gas-filled microvesicles with perfluoro olefin

Family Cites Families (1)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US4718433A (en) * 1983-01-27 1988-01-12 Feinstein Steven B Contrast agents for ultrasonic imaging

Also Published As

Publication number Publication date
DK721688A (da) 1989-06-30
FI93698B (fi) 1995-02-15
DE3885730D1 (de) 1993-12-23
NO176826B (no) 1995-02-27
EP0324938B1 (en) 1993-11-18
IE883127L (en) 1989-06-29
ATE97325T1 (de) 1993-12-15
DK173528B1 (da) 2001-01-29
NO176826C (no) 1995-06-14
DK721688D0 (da) 1988-12-23
EP0324938A1 (en) 1989-07-26
NO885796L (no) 1989-06-30
IE61591B1 (en) 1994-11-16
EP0324938B2 (en) 2008-02-27
DE3885730T2 (de) 1994-03-10
NO885796D0 (no) 1988-12-28
FI886016A (fi) 1989-06-30

Similar Documents

Publication Publication Date Title
FI93698C (fi) Konsentroitu, huoneenlämpötilassa pysyvä, mikrokuplatyyppinen ultraäänikuvausaine
KR960005709B1 (ko) 농축안정화된 미세기포형 초음파촬영제
CA1239092A (en) Ultrasound contrast agents containing microparticles and gas micro-bubbles
EP0660724B1 (en) Improvements in or relating to contrast agents
US5855865A (en) Method for making encapsulated gas microspheres from heat denatured protein in the absence of oxygen gas
CA1232837A (en) Ultrasound contrast agent containing microparticles and gas micro-bubbles
JP2769077B2 (ja) 診断イメージング剤およびその調製方法
JP2905598B2 (ja) 熱変性されたタンパク質からカプセル化されたマイクロスフェアを製造する方法
DK175484B1 (da) Fremgangsmåde til kontinuert fremstilling af proteinindkapslede mikrokugler
US4466442A (en) Carrier liquid solutions for the production of gas microbubbles, preparation thereof, and use thereof as contrast medium for ultrasonic diagnostics
IE65243B1 (en) Ultrasonic contrast medium made up of small gas bubbles and fatty-acid-containing microparticles
WO1996038181A1 (en) Sonicated dextrose-albumin ultrasound contrast agent, containing perfluorobutane
JPH09509612A (ja) 画像診断用造影剤として有用な気体含有微小カプセル
JP2000512281A (ja) 超音波画像化剤としての耐圧性タンパク質ミクロスフェア
Wheatley et al. Structural studies on stabilized microbubbles: development of a novel contrast agent for diagnostic ultrasound
Reisner et al. Contrast agents for myocardial perfusion studies: mechanisms, state of the art, and future prospects
Jablonski et al. Ultrasound contrast agents: the advantage of albumin microsphere technology
MCPHERSON et al. STABILITY OF ECHOGENIC LIPOSOMES AS A BLOOD POOL ULTRASOUND CONTRAST AGENT IN A PHYSIOLOGIC FLOW PHANTOM KIRTHI RADHAKRISHNAN,* KEVIN J. HAWORTH, y SHAO-LING HUANG, z MELVIN E. KLEGERMAN, z
Berwing et al. Significance and selection of contrast solution for myocardial contrast echocardiography
AU7318498A (en) Agents

Legal Events

Date Code Title Description
BB Publication of examined application
ND Supplementary protection certificate (spc) granted
SPCG Supplementary protection certificate granted

Spc suppl protection certif: L76

Extension date: 20090128

FG Patent granted

Owner name: MOLECULAR BIOSYSTEMS, INC.

PC Transfer of assignment of patent

Owner name: GE HEALTHCARE AS

Free format text: GE HEALTHCARE AS

MA Patent expired