FI92235B - Järjestelmä ankkurin työntämiseksi maahan - Google Patents

Järjestelmä ankkurin työntämiseksi maahan Download PDF

Info

Publication number
FI92235B
FI92235B FI901408A FI901408A FI92235B FI 92235 B FI92235 B FI 92235B FI 901408 A FI901408 A FI 901408A FI 901408 A FI901408 A FI 901408A FI 92235 B FI92235 B FI 92235B
Authority
FI
Finland
Prior art keywords
anchor
ground
anchoring
recoil
ramp
Prior art date
Application number
FI901408A
Other languages
English (en)
Swedish (sv)
Other versions
FI92235C (fi
FI901408A0 (fi
Inventor
Bernard Castagner
Claude Waitzenegger
Original Assignee
Bernard Castagner
Claude Waitzenegger
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Bernard Castagner, Claude Waitzenegger filed Critical Bernard Castagner
Publication of FI901408A0 publication Critical patent/FI901408A0/fi
Application granted granted Critical
Publication of FI92235B publication Critical patent/FI92235B/fi
Publication of FI92235C publication Critical patent/FI92235C/fi

Links

Classifications

    • EFIXED CONSTRUCTIONS
    • E02HYDRAULIC ENGINEERING; FOUNDATIONS; SOIL SHIFTING
    • E02DFOUNDATIONS; EXCAVATIONS; EMBANKMENTS; UNDERGROUND OR UNDERWATER STRUCTURES
    • E02D7/00Methods or apparatus for placing sheet pile bulkheads, piles, mouldpipes, or other moulds
    • E02D7/02Placing by driving
    • E02D7/06Power-driven drivers
    • E02D7/12Drivers with explosion chambers
    • YGENERAL TAGGING OF NEW TECHNOLOGICAL DEVELOPMENTS; GENERAL TAGGING OF CROSS-SECTIONAL TECHNOLOGIES SPANNING OVER SEVERAL SECTIONS OF THE IPC; TECHNICAL SUBJECTS COVERED BY FORMER USPC CROSS-REFERENCE ART COLLECTIONS [XRACs] AND DIGESTS
    • Y10TECHNICAL SUBJECTS COVERED BY FORMER USPC
    • Y10STECHNICAL SUBJECTS COVERED BY FORMER USPC CROSS-REFERENCE ART COLLECTIONS [XRACs] AND DIGESTS
    • Y10S173/00Tool driving or impacting
    • Y10S173/02Sound muffling

Landscapes

  • Engineering & Computer Science (AREA)
  • General Engineering & Computer Science (AREA)
  • General Life Sciences & Earth Sciences (AREA)
  • Mining & Mineral Resources (AREA)
  • Paleontology (AREA)
  • Civil Engineering (AREA)
  • Life Sciences & Earth Sciences (AREA)
  • Structural Engineering (AREA)
  • Air Bags (AREA)
  • Piles And Underground Anchors (AREA)
  • Placing Or Removing Of Piles Or Sheet Piles, Or Accessories Thereof (AREA)
  • Portable Nailing Machines And Staplers (AREA)
  • Nitrogen And Oxygen Or Sulfur-Condensed Heterocyclic Ring Systems (AREA)

Description

92235 Järjestelmä ankkurin työntämiseksi maahan. - System för neddrivning av ett förankringsorgan i marken.
Esilläoleva keksintö koskee ankkurin maahantyöntöjärjestelmää. Tämän 20. vuosisadan loppupuolella todetaan suurta kehitystä yleisten työmaiden suoritusolosuhteissa, kun toteutetaan ankkurointi- ja paalutusoperaatioita.
Teknillistä kehitystä on tapahtunut erityisesti seuraavilla suunnilla: ilmastollisesti vaikeat vyöhykkeet (korkea lämpötila tai suuri kylmyys); geologisesti erityiset vyöhykkeet (hietikot, suot, jäätyneet maat); jyrkkäpoimuiset tai vaikeapääsyiset vyöhykkeet.
Toisaalta työn, laitteiden ja käytettyjen materiaalien kustannukset tulevat tärkeimmäksi asiaksi infrastruktuurijärjestelyjen hankinnassa ja loppuunsaattamisessa. Tähän asti käytetyt järjestelmät, kuten maapohjan poraus tai paalujen iskeminen, ovat useissa tapauksissa vaikeita ja raskaita toteuttaa ja joka tapauksessa kalliita työn ja operaatioiden keston puolesta.
Sitä vastoin ehdotettu järjestelmä muunnelmineen on vastaus näihin rajoituksiin. Se mahdollistaa toteuttaa nopeatempoisen ankkuroinnin hyvin eri tyyppisiin maapohjiin äärimmäisissä ilmasto-olosuhteissa ja maantieteellisesti vaikeissa paikoissa. Siinä ei tarvita kuin kevyitä laitteita ja hyvin vähäpätöistä logistiikkaa.
Keksintö tuo esille erityisesti ankkurin maahantyöntöjärjestelmän pyrotekniikkaa käyttäen. Pyroankkuroinnin käsite tarkoittaa työntää maahan erityisesti metallinen ankkuri, johon kiinnitetään ylärakenne, käyttäen pyroteknisen koostumuksen, esim. voimakkaasti kaasua luovuttavan turvallisen tyyppisen potkuaineen, antamaa energiaa. Kehittynyt paine siirtää olennaisen osan tästä energiasta ankkurielementtiin.
92235 2
Esilläolevan patenttihakemuksen kohteena olevan pyroankkuroin-nin maahantyöntöjärjestelmän käsitteen omaperäisyys selviää sen kuvauksesta, käytettyjen tekniikoiden perustelusta ja sen toimintakaavioista. Eräs keksinnön järjestelmän tärkeistä erikoisuuksista on käyttää rekyylimassana liikemäärien tasapainon turvaamiseksi kaasun paineenpurkauksen akustista suojusta, joka absorboi erityisesti gravitaatiolla rekyyliener-gian.
Keksinnöllä on siis kohteena patenttivaatimuksen 1 johdanto-osan mukainen järjestelmä ankkurin työntämiseksi maahan kaasun paineen purkauksella, jolle järjestelmälle on tunnusomaista patenttivaatimuksen 1 tunnusmerkkiosassa esitetyt asiat.
Tuki on edullisesti kuorma-ajonuevo, joka on liitetty välineisiin rekyyliluiskan ja sanotulle luiskalle asennetun akustisen suojuksen liikuttamiseksi kuljetusasennosta ajoneuvolla työasentoon. Käyttövälineet voivat käsittää ajoneuvoon asennetun teleskooppisen varren, jonka suhteen rekyylialusta voi kallistua kuljetusasennosta työasentoon sanottuun varteen yhteydessä olevan sylinterin vaikutuksesta.
Akustinen suojus on mieluiten työasennossa maata kohti olemaan tarkoitetusta toisesta päästään avoin putki, joka on sisäpuolella toisen pään tienoilla varustettu sanotulla sytytys-, poltto- ja laukaisujärjestelmällä. Sanottu putki voi olla pidennetty maan suhteen työasennossa olemaan tarkoitetun pään ulkopuolelle taipuisalla helmalla. Sanottu putki voi myös käsittää kaksi pääosan suhteen nivellettyä luukkua mahdollistamaan putken aukaisun sanotun järjestelmän panostamista silmälläpitäen .
Edullisesti sytytys-, poltto- ja laukaisujärjestelmä vielä käsittää männän, joka on tarkoitettu pysymään yhteydessä ankkuriin maahantyöntämisen aikana, ankkurin pään, joka rajaa 11 3 92235 sanotun männän kanssa polttokammion, kaasunkehitysrasian, joka on asetettu sanottuun polttokammioon ja sisältää sanotun pyro-teknisen koostumuksen, ja ankkurin lukitsimen, joka on yhteydessä akustiseen suojukseen. Ankkurin lukitsin voi käsittää kaksi liikkuvaa leukaa, jotka on tarkoitettu varmistamaan ankkurin pään lukitseminen. Kaasunkehitysrasia voi olla termoplastista materiaalia tai komposiittia ja sen rakenne on voitu heikentää avautumaan alhaisessa paineessa käyttöpaikkansa ulkopuolella. Pyrotekninen koostumus voi olla -40°C ja +70°C välillä käytettävää potkuainetta.
Ankkuri voi käsittää erityisen läpäisyn rajoittimen ja maahan läpäisyn siivekkeet.
Seuraava kuvaus on puhtaasti havainnollistava eikä rajoittava. Se on luettava liitettyjen piirustusten suhteen.
Piirustuksissa: kuvio 1 on ankkurin keksinnön mukaisen maahantyöntöjärjestelmän sivukuva; kuvio 2 on kuvion 1 järjestelmän yksityiskohdan sivukuva; kuvio 3 on kuvion 1 sytytys-, poltto-, ja laukaisujärjestelmän leikkauskuva; kuvio 4 on kuvion 1 järjestelmän yksityiskohdan perspektiivikuva; kuviot 5 ja 6 ovat kuvion 1 järjestelmän kaasunkehitysrasian leikkauksia; kuviot 6 ja 8 ovat keksinnön toteutuksen muunnelman esityksiä.
92235 4 kuviot 9-13 ovat keksinnön mukaisen ankkuri järjestelmän esityksiä.
Pyroankkurointijärjestelmä muodostuu mieluiten pyroankkurointi-ajoneuvosta, huoltokuormurista, joka kuljettaa ankkureita tämän kuormurin ollessa varustettu tai sitten ei ankkurien ja kaasun-kehittimien käsittelyvarrella, ja mahdollisesti manipulointi-koneesta, joka sukkuloi pyroankkurointiajoneuvon ja huoltokuor-murin välillä.
Pyroankkurointiajoneuvo muodostuu (kuvio 1) rekyyliluiskasta 1 ja sen hydraulisesta asettelujärjestelmästä 2, hydraulisesta ankkurin lukitsimesta 3 ja sytytysjärjestelmästä 4, kaasun pai-neenpurkausten akustisesta suojuksesta 5, kokonaisuuden ollessa asennettu kantavaan ajoneuvoon 43, joka on sovitettu työmaan tyypin mukaan. Poikkeamatta keksinnön puitteista rekyyliluiska voidaan korvata rännillä tai rekyyliputkella; rekyyliputki hoitaa tällöin kaasun paineenpurkausten akustisen suojuksen virkaa. Kantava ajoneuvo 43 (kuviot 7, 8) voi olla maastoajoneuvo, joka on varustettu teleskooppivarrella 32, joka on siirrettävissä pystytasossa. Tämä mahdollistaa ankkurien maahantyöntämisen paikoissa, jotka sijaitsevat matalalla tai korkealla kantavan ajoneuvon paikan suhteen.
Pienten ankkurien maahantyöntämisen tapauksessa, kun ei tarvita pitkää rekyyliluiskaa, sijoitetaan tämä keksinnön mukaisesti edullisesti pystysuorasti kantavan ajoneuvon etu- tai takapuolelle. Isompien ankkurien tapauksessa täytyy yleensä käyttää pitempää rekyyliluiskaa. Teiden ajoneuvon maksimikorkeusmää-räysten noudattamiseksi kuljetusten aikana sijoitetaan luiska mieluiten vaakatasoon. Pystytason käyttö tapahtuu liikuttamalla liikkuvia varsia mieluiten hydraulisylintereillä.
Kuviot 1 ja 2 esittävät periaatteellisella pyroankkurointiajo-neuvolla (43) olevan rekyyliluiskan käytön parhaanapidettyjä 11 5 92235 välineitä ja tapaa. Rekyyliluiska 1 ja sen ankkurointijärjestelmä on asetettu kehdolle 7 ja yhdistetty siihen pyörähdys-akselilla 8. Kehdon 7 ja rekyyliluiskan 8 kokonaisuutta siirretään vaakatasossa pitkin kahta kantavaan ajoneuvoon kiinnitettyä kiskoa 6 luiskan paikoitussylinterillä 27 niin, että pyö-rähdysakseli 8 olisi oikein paikoitettu ankkurin toivotun maa-hantyöntökohdan suhteen. Rekyyliluiska 1 pystytetään käyttämällä pystytyssylinteriä 28, joka on kiinnitetty kehtoon 7. Kaksi jalustaa 29 mahdollistavat rekyyliluiskan maahantunkeutumisen. Niitä käytetään kahdella sylinterillä 30. Kummankin jaluksen 29 ja sylinterin varren 30 välinen nivel 31 on keksinnön mukaisesti rajoitetun liikkeen omaavan kuulan tyyppiä, jotta sallittaisiin hyvä sopivuus maan epäsäännöllisyyksiin häiritsemättä ankkuroinnin kulkua maahantyönnön aikana. Maahantyönnön, siis rekyyliluiskan suuntaus varmistetaan säätämällä kaltevalla pinnalla kantavan ajoneuvon varusteena olevia hydraulisia jalkoja ja sitten rekyyliluiskan jalkoja 29 ja niiden sylintereitä 30; tasaisella se varmistetaan pystytyssylinterillä 28.
Poikkeamatta keksinnön puitteista voidaan käyttää muita käyttö-keinoja ja -tapoja, kuten sylinterille asennettuja nivellettyjä varsia tai nosturin vartta.
Pystytasossa siirrettävällä teleskooppivarrella varustetun kantavan maastoajoneuvon edullisessa tapauksessa kuvat, 7, 8 esittävät rekyyliluiskan edullisia käytön muotoja ja välinettä. Rekyyliluiska 33 ja sen ankkurointijärjestelmä on liitetty teleskooppivarteen 32 "teleskooppipäällä" 34, joka on varustettu sylinterillä 35, joka mahdollistaa kallistaa rekyyliluis-kaa 33 tiekuljetuksen vaakatasoasennosta käytön pystyasentoon. Kaksi jalkaa 37 ja niiden käyttösylinterit mahdollistavat parantaa kantavan ajoneuvon stabiilisuutta maan suhteen ja kompensoida sen kaltevuutta johtuen maaperän epätasaisuuksista.
« 6 92235
Kuten kuvio 3 esittää, varustetun ankkurin 9 laukaisusysteemiin panostamisoperaatioiden helpottamiseksi, on valittu ankkurin laukaisuputki kahdessa osassa: ankkurin pää 12 ja ankkurin lukitsin 3. Ankkurin pää 12 varmistaa ankkurin ohjauksen ja paineen ylläpidon. Ankkurin lukitsin 3 varmistaa varustetun ankkurin 9 nopean ja tarkan tartunnan, sen lukitsemisen, lau-kaisuakselin tarkkuuden ja varustetun ankkurin laukaisua edeltävän korkeuden säädön maan suhteen. Ankkurin pään 12 viemistä ankkurin lukitsimeen 3 voidaan helpottaa sijoittamalla ankkurin lukitsimen alle sijainnin ohjain ja ankkurin pään 12 päälle reunus, joka tulee liukumaan sijainnin ohjaimessa ankkurin sisäänviennin hetkellä. Ankkurin lukitsin 3, jossa sijaitsee varustettu ankkuri, muodostuu kahdesta leuasta 19. Nämä ovat helposti keskenään vaihdettavissa voidakseen ottaa vastaan eri läpimittaisia ankkurin päitä samalla pyroankkurointiajoneuvolla toteutettavien ankkurointien mukaisesti. Niitä käytetään hyd-raulisylintereillä 20. Näin voidaan käyttää vain yhtä sylinteriä, joka vaikuttaa kahteen leukaan. Ankkurin lukitsinta 3 siirretään pitkin rekyyliluiskaa 1 hydraulisylinterillä 21. Ankkuri 10 on varustettu uudelleen käytettävällä männällä 12. Polttokammio 13, joka näin muodostuu, sisältää kaasun kehitti-men 14, joka turvallisuussyistä on sijoitettu tähän kammioon edullisesti varustetun ankkurin lastaushetkellä pyroankkuroi-jaan. Kammion 13 suljenta on varmistettu nopeasti sulkeutuvalla lukolla 15.
Kammion 13 tiiviys ja männällään 11 varustetun ankkurin 9 alku-ohjauksen tarkkuus varmistetaan uudelleenkäytettävien ankkurin pään 12 ja männän 11 valmistuksen tarkkuudella. Taloudellisista syistä kulutettavan ankkurin ulkoinen "läpimitta" on saatu valmistuksesta raakana. Männän 11 ohjauksen pituus varmistaa, ettei varustettu ankkuri takertele liikkeen aikana, mitä yksinkertainen tukilevy liitoksella tai ilman ei varmistaisi. Mäntä 11 on ankkurin pään sisäpuolella pään automaattisen ja tarkan tarttumisen helpottamiseksi ankkurin lukitsimeen. Ankkurin, 7 92235 männän ja ankkurin pään kokonaisuus on koottu yksinkertaisella metallitapilla.
Kuten kuviot 5 ja 6 esittävät, kaasunkehitin 14 käsittää tiiviin rasian 16, joka mieluiten on komposiittista tai termoplastista, joka voi käsittää suljettavia aukkoja. Kaasunkehittimen rakenne voi myös olla metallia, pahvia, komposiittimateriaalia tai valmistettu näiden materiaalien yhdistelmän avulla. Muovi-materiaalit on valittu, jotta tulipalon sattuessa rakennemateriaali olisi heikennetty lämpötilassa, joka on alhaisempi kuin pyroteknisten tuotteiden itsesyttymisen lämpötila. Rakenne jää koskemattomaksi kaasunkehittimen toiminnan aikana, mutta se voi myös joko palaa tai hajota toiminnan aikana. Parhaana pidetty ratkaisu rajoittaa palamisen ja toiminnan jätteet ja sallii käyttää korkean polttopaineen jauheita kehittämättä korkeita paineita painekammiossa. Nämä korkeat paineet saavat aikaan liian suuret kiihdytykset ankkureille ja mitoituksen rajoituksia painekammion seinille. Jotta taattaisiin rakenteen mekaaninen kestävyys toiminnan aikana, valitaan yksi osa niistä tukeutumaan kehitintilan seiniin. Itse asiassa on turvallisuussyistä varastoinnissa ja kuljetuksessa tehty mahdolliseksi kaasukehit-timen avautuminen matalassa paineessa tämän tahattomassa sytty-mistapauksessa.
Polttokammion kaulus liittyy mieluiten kaasunkehittimen rakenteeseen, mutta se voi myös liittyä kaasunkehitintilan rakenteeseen suuren laukaussarjän jälkeen vaihdettavan elementin muodossa. Kammion kaulus voi muodostua erotuksetta yhdestä tai useammasta aukosta. Ne ovat sylinterimäisiä tai konvergentteja kaasunkehitysjärjestelmän suoritusteholle haitallisten kaasujen nopeuden rajoittamiseksi; mutta poikkeamatta keksinnön puitteista voidaan käyttää aukkoa, jonka paksuudella on divergentti osa. Erityisesti, kaiken muotoisten potkuaine-elementtien rajaamiseksi ennen ja jälkeen palamisen, käytetään kehitintä, jossa on monia pieniä aukkoja. Näiden monien aukkojen tukki- 8 92235 minen tapahtuu mieluiten materiaalin osapaksuudella näiden aukkojen kohdalla. Poikkeamatta keksinnöstä voidaan käyttää muita systeemejä kuten ohutta sisäistä kaksoisseinää, aluminisoitua liimaa... Tämä rasia sisältää "kaiken sään" potkuainetta 17 turvallisuussyistä ja suorituskyvyn säännönmukaisuuden vuoksi välillä -40°C - +70°C. Poikkeamatta keksinnön puitteista voidaan käyttää toisentyyppisiä pyroteknisiä koostumuksia.
Sytytys taataan pyroteknisella komponentilla 18, joka herätetään lasersäteilyllä, tai pyroteknisellä komponentilla, joka herätetään iskulla. Voidaan myös käyttää sähköiselle tai sähkömagneettiselle säteilylle ja sähköstaattisille varauksille epä-herkkiä sähköisiä sytyttimiä. Laser-tyyppisellä säteilyllä herätettävän pyroteknisen komponentin käyttö mahdollistaa voittaa tiiviysongelmat ja ruutipanoksen ja herätesysteemin välisen sijoituksen tarkkuusongelmat. Lisäksi lisätään turvallisuutta iskuja ja erilaisia ympäristöjä kohtaan. Herätesysteemi käsittää heräteketjun, jota sanotaan myös herätyksen turvalaitteeksi, keskeytyksen. Tämä systeemi kokoaa, estäen toiminnan, eri turvallisuustiedot, kuten pystysuoruus, jonka antaa pystysuo-ruusanturit, ankkurin lukitsimen sulkeutuminen ja akustisen suojuksen sulkeutuminen.
Kuten kuva 4 esittää, on kaasunkehittimen kaasujen paineenpur-kauksen akustisen ja kaasumaisten efektien rajoittaminen järjestetty käyttämällä akustista suojusta 5, jossa kaasujen paine puretaan.
Varustettujen ankkurien 9 panostamismanipulaatioiden helpottamiseksi, panostamisen määräystenmukaisuuden tarkistamiseksi visuaalisesti ja rekyyliluiskan korkeuden rajoittamiseksi, on akustinen suojus varustettu aukolla, esim. kahdella luukulla 22, joiden massat on tasapainotettu ankkurisysteemin kummaltakin puolelta. Nämä kaksi luukkua 22 suljetaan sylinterien 23 it 9 92235 avulla sen jälkeen kun varustettu ankkuri 9 on panostettu ankkurin lukitsimeen 3. Voidaan myös käyttää akustista suojusta, joka on taipuisaa materiaalia, joka nousee ylös panostamisen aikana; akustista suojusta, jonka jäykät elementit sopivat sisäkkäin panostamisen aikana, akustista suojusta, jossa on yksi jäykkä elementti, joka irtoaa nostamalla pitkin rekyyliluiskaa riippumatta ankkurin lukitsimesta. Akustinen suojus on varustettu alaosassaan joustavalla helmalla 24, joka varmistaa tietyn tiiveyden maan tasolla, maan pinnan epätasaisuuksista huolimatta.
Ankkuriin ja sen männälle siirretyn liikemäärän tasapainoitus taataan sillä, että pitkin rekyyliluiskaa nousee ankkurin lukitsin, ankkurin pää ja ankkurin suojus, joiden muodostamaa kokonaisuutta kutsutaan rekyylimassaksi.
Olkoon e ankkuriin ja sen mäntään siirretty energia, m ankkurin ja sen männän massa, M rekyylimassa, h rekyylikorkeus ja g painovoima.
Liikemäärien yhtäsuuruuden laki ja relaatiot kineettisten ja potentiaalienergioiden välillä mahdollistavat kirjoittaa: e m h =----- g
Kun rekyylimassa on saavuttanut korkeuden h, joka vastaa sen 0-nopeutta, se lukitaan heti kun sen alaslaskeutuminen on alkanut hammastangon 25 ja pidäkkeen 25 (kts. kuvio 1) muodostamalla järjestelmällä. Tämä yksinkertainen ja luotettava menettely rajoittaa rekyylimassan ja rekyyliluiskan välisiä yhdysvoimia.
Rekyylimassan laskun hallinta on keksinnön mukaan varmistettu luiskan sylinterillä 21, joka vapauttaa pidäkkeen 26 hammas- 10 92235 tangolta 25.
Kuitenkin rekyylimassan uudelleenlaskeutuminen voidaan estää tai vaimentaa muun menettelyn avulla, kuten pneumaattisella tai hydraulisella iskunvaimentimella.
Käytön ja toiminnan kaavio on kuvattu seuraavassa.
Käyttöasentoon laitto: ajoneuvojen ajo ankkurointipaikoille (pyroankkurointiajoneuvo pystyy ryhtymään ankkurointiin noin 4-5 metrin päässä ajoneuvosta riippuen sen varusteista); rekyyliluiskan ja ankkuri järjestelmän kallistaminen vaakasuorasta kuljetusasennosta pystysuoraan työasentoon; ankkurin lukitsimen kahden leuan ja akustisen suojuksen luukkujen samanaikainen avaaminen.
Panostusoperaatiot: maapohjaa vastaavan ankkurin valinta; kaasunkehittimen paikalleenlaitto ja turvalukon sulkeminen ankkurin päässä; ankkurin panostaminen; ankkurin lukitsimen sulkeminen, akustisen ja ympäristön suojuksen sulkeminen.
Paikoilleenlaitto-operaatiot: rekyyliluiska ja ankkurointi-järjestelmä laitetaan paikoilleen; järjestelmän pystysuoruuden säätö; ankkurointijärjestelmän laskeminen alas, kunnes akustinen suojus saa kontaktin maapohjaan.
Varustetun ankkurin laukaisu. Sytytys: sytytysvarmistimen nosto; sytytysenergian vapauttaminen (säteily tai isku); turvasytyttimen herättäminen; potkuaineen palaminen, joka saa aikaan paineen nousun kehittimessä, sitten täydellisen tai osittaisen kehittimen rikkoontumisen ja kaasujen laajenemisen ankkurin päähän; vapautunut energia siirtyy a) ankkuriin männän välityksellä, b) ankkurin päähän ja järjestelmään, joka nousee pitkin rekyyliluiskaa.
11 92235
Ankkurin liike: ankkuri liikkuu suurella nopeudella; matkansa lopulla ankkurin päässä ankkuri on saavuttanut maksiminopeutensa ja työntyy maahan; sen liike-energia absorboituu maan lävis-tyessä; uppoamissyvyys saadaan käyttämällä kehitintä, jolla voi olla eri panostuksia, jotka riippuvat maan luonteesta ja ankkurin tyypistä; jos halutaan saada tarkka uppoamissyvyys tai rajoittaa kaaasukehitintyyppien lukumäärää, käytetään läpäisyn rajoittimia (levyjä tai pysäytyssegmenttejä), jotka sijoitetaan putkien ulkopuolelle.
Rekyylimassan liike: ankkuri järjestelmän (ankkurin pää ja akustinen suojus) liike-energia on absorboitunut sen noustessa pitkin rekyyliluiskaa; matkan lopussa ankkuri järjestelmä lukitaan yläasentoon lukitusjärjestelmällä, jossa on hammastanko ja pidäkkeitä; yläasennossa akustinen suojus on vapauttanut maa-hantyöntymättömän osan ankkurista ja männästä, joka osa käytetään uudelleen; pyroankkurointiajoneuvo siirtyy ja seuraavaksi otetaan uudelleen käyttöön ankkurin pää; silloin ollaan valmiita uuteen panostus-ankkurointijaksoon.
Poikkeamatta keksinnön puitteista voidaan käyttää näiden pyro-ankkuroitsijän käyttötoimenpiteiden muunnelmia. Ankkurointeja täytyy tehdä hyvin erityyppisiin maaperiin, kuten hiekka, suo, savi, kalkkikivi... Nämä ankkurit, mieluiten metallisia, ovat muodoiltaan ja mitoiltaan erilaisia riippuen maaperän luonteesta ja sisääntyönnettyyn ankkuriin kohdistuvista voimista, kts. kuviot 9-14.
Näillä ankkureilla voi olla sivuttaisia siivekkeitä 41, jotka parantavat maassa pysymistä erityisesti kallistusvoimia vastaan .
Ne voivat myös olla varustettuja läpäisyn rajoittimilla 42 ympyriäisten tai monikulmaisten 42 levyjen muodossa tai elementtien muodossa, jotka on laitettu paikoilleen hitsaamalla 12 92235 tai taittamalla.
Eri ankkurien leikkausprofiilit sovitetaan maapohjan luonteen mukaan; ne voivat olla sylinterimäisiä, monikulmaisia, T-muo-toisia, ristinmuotoisia, H:n muotoisia,...
Rakenteiden nopeat ankkureihin kiinnittämisen elementit voivat olla integroituja tai sovitettuja; esim. sisäkkäiset putket tai kartiot, kiinnityshaka, esihitsatut pultit.

Claims (10)

92235
1. Järjestelmä ankkurin (9) työntämiseksi maahan kaasun paineen purkauksella, johon järjestelmään kuuluu maan suhteen kiinteästi pidettäväksi tarkoitetulla tuella (43) oleva, ankkurin (9) laukaisuelementtiin (3, 12) järjestetyn pyrotekni-sen koostumuksen (17) sytytys- ja polttojärjestelmä (16, 18), järjestelmän käsittäessä myös kaasun paineenpurkauksen akustisen suojuksen (5), tunnettu siitä, että laukaisuele-mentti (3, 12) on asennettu akustiseen suojukseen (5), ja että kaasun paineenpurkauksen akustinen suojus (5) on asennettu liukuvasti rekyyliluiskalle (1, 33) toteuttaen näin laukaisussa ankkuriin (9) siirretyn liikemäärän tasapainoituksen.
2. Patenttivaatimuksen 1 mukainen järjestelmä, tunnettu siitä, että tuki on kuorma-ajoneuvo (43), joka on liitetty välineisiin (7, 28; 32, 34, 35) rekyyliluiskan (1, 33) ja luiskalle (1, 33) asennetun akustisen suojuksen (5) liikuttamiseksi ajoneuvolla (43) olevasta kuljetusasennosta työasentoon.
3. Patenttivaatimuksen 2 mukainen järjestelmä, tunnettu siitä, että liikuttamisvälineet käsittävät ajoneuvoon asennetun teleskooppisen varren (32), jonka suhteen rekyyliluiska (33) kallistuu kuljetusasennosta työasentoon varteen yhteydessä olevan sylinterin (35) vaikutuksesta.
4. Jonkin patenttivaatimuksista 1-3 mukainen järjestelmä, tunnettu siitä, että akustinen suojus (5) on yhdestä päästään, joka on työasennossa tarkoitettu olemaan maahan päin suunnattu, avoin putki ja joka on sisäpuolella toisen pään tienoilla varustettu sytytys-, poltto- ja laukaisujärjestelmällä (3, 12, 16, 18). 92235
5. Patenttivaatimuksen 4 mukainen järjestelmä, tunnettu siitä, että putki on työasennossa maahan suunnatun pään ulkopuolella pidennetty taipuisalla helmalla (24).
6. Patenttivaatimuksen 4 mukainen järjestelmä, tunnettu siitä, että putki käsittää kaksi luukunpuoliskoa (22), jotka on nivelletty pääosan suhteen mahdollistamaan putken (5) aukaisu järjestelmän panostamiseksi.
7. Jonkin patenttivaatimuksista 1-6 mukainen järjestelmä, tunnettu siitä, että sytytys-, poltto- ja laukaisujär-jestelmä sisältää männän (11), joka on tarkoitettu pysymään kiinteästi ankkurin (9) yhteydessä maahantyöntämisen aikana, ankkurin pään (12), joka rajaa männän (11) kanssa polttokammion (13), kaasunkehitysrasian (14), joka on asetettu polttokammioon (13) ja sisältää pyroteknisen koostumuksen (17), ja ankkurin lukitsimen (3), joka on yhteydessä akustiseen suojukseen.
8. Patenttivaatimuksen 7 mukainen järjestelmä, tunnettu siitä, että ankkurin lukitsin (3) käsittää kaksi liikkuvaa leukaa (19), jotka on tarkoitettu varmistamaan ankkurin pään (12) lukitseminen.
9. Patenttivaatimuksen 7 mukainen järjestelmä, tunnettu siitä, että kaasunkehitysrasia (14) on termoplastista materiaalia tai komposiittia ja sen rakenne on heikennetty avautumaan alhaisessa paineessa käyttöpaikkansa ulkopuolella.
10. Patenttivaatimuksen 1 mukainen järjestelmä, tunnettu siitä, että ankkurit (9) käsittävät ainakin yhden maahan tunkeutumisen rajoittimen (42) ja siivekkeet (41) maahan stabiloi-tumiseksi. Il 92235
FI901408A 1989-03-23 1990-03-21 Järjestelmä ankkurin työntämiseksi maahan FI92235C (fi)

Applications Claiming Priority (2)

Application Number Priority Date Filing Date Title
FR8903813 1989-03-23
FR8903813A FR2644811B1 (fr) 1989-03-23 1989-03-23 Systeme pyrotechnique destine a enfoncer des ancrages dans le sol

Publications (3)

Publication Number Publication Date
FI901408A0 FI901408A0 (fi) 1990-03-21
FI92235B true FI92235B (fi) 1994-06-30
FI92235C FI92235C (fi) 1994-10-10

Family

ID=9379986

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
FI901408A FI92235C (fi) 1989-03-23 1990-03-21 Järjestelmä ankkurin työntämiseksi maahan

Country Status (24)

Country Link
US (1) US5104264A (fi)
EP (1) EP0389375B1 (fi)
JP (1) JP2846400B2 (fi)
KR (1) KR900014694A (fi)
CN (1) CN1021068C (fi)
AR (1) AR243005A1 (fi)
AT (1) ATE85996T1 (fi)
AU (1) AU630172B2 (fi)
BR (1) BR9001346A (fi)
CA (1) CA2012769A1 (fi)
DE (1) DE69000942T2 (fi)
DK (1) DK0389375T3 (fi)
ES (1) ES2040574T3 (fi)
FI (1) FI92235C (fi)
FR (1) FR2644811B1 (fi)
IL (1) IL93834A (fi)
LT (1) LT3761B (fi)
LV (1) LV11200B (fi)
MA (1) MA21776A1 (fi)
PL (1) PL165216B1 (fi)
PT (1) PT93551B (fi)
RU (1) RU1838505C (fi)
UA (1) UA19037A (fi)
ZA (1) ZA902155B (fi)

Families Citing this family (19)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US5591902A (en) * 1990-12-12 1997-01-07 Castagner; Bernard Dynamic pyrotechnical penetrometer
FR2670582B1 (fr) * 1990-12-12 1994-08-26 Castagner Bernard Penetrometre dynamique pyrotechnique.
FR2678011B1 (fr) * 1991-06-19 1993-11-05 Christian Badaroux Dispositif pyrotechnique simplifie de foncage de micro-pieux dans le sol.
FR2688527B1 (fr) * 1992-03-13 1996-08-02 New Conimast International Procede d'amarrage pyrotechnique d'un module de fondation prolonge.
US5570975A (en) * 1994-06-27 1996-11-05 Reinert, Sr.; Gary L. Metal foundation push-it and installation apparatus and method
FR2723115B1 (fr) * 1994-07-26 1996-12-06 Jean Pierre Boyault Projeteur pyrotechnique d'outils
US5913252A (en) * 1995-07-25 1999-06-15 Bernard Castagner Pyrotechnic tool driving device
US5944452A (en) * 1998-03-30 1999-08-31 Reinert, Sr.; Gary L. Heavy duty foundation installation apparatus and method
FI108561B (fi) * 1998-09-29 2002-02-15 Tamrock Oy Kotelo kallionporauslaitteen äänen eristämiseksi ja sovitelma kallionporauslaitteen yhteydessä
US6591919B1 (en) * 1999-09-02 2003-07-15 Timothy P. Herrmann Automated post driver
ATE272752T1 (de) * 2000-05-31 2004-08-15 Fast Frames Uk Ltd Pfahlramme
US20030230032A1 (en) * 2002-06-13 2003-12-18 George Shahnazarian Take-up devices for use in building structure
SE528598C2 (sv) * 2004-10-07 2006-12-27 Atlas Copco Rock Drills Ab Hölje samt borrigg innefattande ett sådant hölje
JP4807661B2 (ja) * 2006-04-21 2011-11-02 株式会社プロテックエンジニアリング 地盤補強工法と地盤補強構造並びに地盤補強用アンカー打込装置
CN103981865B (zh) * 2014-05-20 2015-09-23 青岛科技大学 一种便携式自动进料手动打桩装置及打桩方法
CN105604060B (zh) * 2015-09-30 2017-05-17 赵庆锋 一种堤坝溃口射桩机及其射桩方法
CN105350536B (zh) * 2015-09-30 2017-03-08 杨勇 一种堤坝溃口射桩机
CN105256801B (zh) * 2015-09-30 2017-01-18 孙继铮 一种堤坝溃口快速射桩机及射桩方法
CN113513010B (zh) * 2021-06-23 2023-01-20 国网河北省电力有限公司邢台供电分公司 内爆式夯击机构及内爆式强夯机

Family Cites Families (8)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
FR389049A (fr) * 1908-04-09 1908-08-28 Franz Schrey Sonnette à explosions pour battre les pieux
FR1001682A (fr) * 1946-06-19 1952-02-26 Sonnette
USRE23569E (en) * 1946-09-16 1952-10-28 Device fob inserting bolts in
DE1634320C3 (de) * 1966-08-16 1974-08-15 Demag Ag, 4100 Duisburg Rammgerät
SU876848A1 (ru) 1979-07-13 1981-10-30 За витель Устройство дл установки длинномерных строительных элементов в грунт
US4286496A (en) * 1979-10-12 1981-09-01 Olin Corporation Fastener guidance and retention tip member
DE3167401D1 (en) * 1980-05-05 1985-01-10 Travocean Sarl Pyrotechnic device for anchoring piles or similar objects in the soil
EP0073264A1 (en) * 1981-08-31 1983-03-09 Eugenio Ravaglia Ground anchoring device for poles

Also Published As

Publication number Publication date
EP0389375A1 (fr) 1990-09-26
ES2040574T3 (es) 1993-10-16
DE69000942T2 (de) 1993-09-30
FI92235C (fi) 1994-10-10
AU5210890A (en) 1990-09-27
LTIP1835A (en) 1995-08-25
CA2012769A1 (fr) 1990-09-23
LV11200A (lv) 1996-04-20
ATE85996T1 (de) 1993-03-15
PT93551A (pt) 1991-10-31
MA21776A1 (fr) 1990-10-01
LV11200B (en) 1996-08-20
IL93834A (en) 1993-02-21
ZA902155B (en) 1990-12-28
BR9001346A (pt) 1991-04-02
AU630172B2 (en) 1992-10-22
US5104264A (en) 1992-04-14
RU1838505C (ru) 1993-08-30
CN1021068C (zh) 1993-06-02
KR900014694A (ko) 1990-10-24
FI901408A0 (fi) 1990-03-21
CN1045831A (zh) 1990-10-03
IL93834A0 (en) 1990-12-23
PT93551B (pt) 1996-07-31
LT3761B (en) 1996-03-25
JPH0321720A (ja) 1991-01-30
DE69000942D1 (de) 1993-04-01
PL165216B1 (en) 1994-11-30
DK0389375T3 (da) 1993-06-14
AR243005A1 (es) 1993-06-30
UA19037A (uk) 1997-12-25
FR2644811B1 (fr) 1991-05-24
FR2644811A1 (fr) 1990-09-28
EP0389375B1 (fr) 1993-02-24
JP2846400B2 (ja) 1999-01-13

Similar Documents

Publication Publication Date Title
FI92235B (fi) Järjestelmä ankkurin työntämiseksi maahan
US4845996A (en) Test system for caissons and piles
US20060078378A1 (en) Security barrier
Clarke et al. Geotechnical causes for variations in output measured from shallow buried charges
KR101042879B1 (ko) 에어백을 이용한 안전사고 방지방법
EP0028141B1 (en) Building for detonating explosives
US6813986B1 (en) Reusable bomb diffuser
US4550786A (en) Method of driving steel profiles into a rock substratum
JP2020063660A (ja) 地中杭破砕方法
CN114704268B (zh) 一种单线铁路隧道全断面初支快速成环施工方法
Cauthen Jr The effects of seismic waves on structures and other facilities
HU213282B (en) System for placing piles in soil
Cauthen Survey of shock damage to surface facilities and drilled holes resulting from underground nuclear detonations
JP6603774B1 (ja) 地中杭破砕方法
RU2372466C2 (ru) Буровая установка взрывного способа бурения
US5913252A (en) Pyrotechnic tool driving device
CN117053641A (zh) 一种废旧航弹的销毁方法
RU2292010C2 (ru) Способ взрывания уступов под укрытием и механическое устройство для его осуществления
RU2366784C1 (ru) Способ демонтажа фундаментов в стесненных условиях энергией взрыва
RU1802138C (ru) Способ погружени крупногабаритного объекта в подземное пространство
DAVIS EVALUATION OF TRENCH STORAGE OF AMMUNITION TRUCKS
Stoffel et al. Artificial release and monitoring technology for avalanches
Bassetti et al. The Gazex® avalanche release system
RU2265795C1 (ru) Способ взрывания уступов под укрытием
Davis Mine Shaft Series, Subtask N123, Calibration Cratering Series

Legal Events

Date Code Title Description
FG Patent granted

Owner name: CASTAGNER, BERNARD

BB Publication of examined application
MM Patent lapsed

Owner name: CASTAGNER, BERNARD

Owner name: WAITZENEGGER, CLAUDE