FI90966C - Fosforihapon puhdistusmenetelmä - Google Patents
Fosforihapon puhdistusmenetelmä Download PDFInfo
- Publication number
- FI90966C FI90966C FI922650A FI922650A FI90966C FI 90966 C FI90966 C FI 90966C FI 922650 A FI922650 A FI 922650A FI 922650 A FI922650 A FI 922650A FI 90966 C FI90966 C FI 90966C
- Authority
- FI
- Finland
- Prior art keywords
- phosphoric acid
- ion exchange
- ions
- removing iron
- reduction
- Prior art date
Links
Classifications
-
- C—CHEMISTRY; METALLURGY
- C01—INORGANIC CHEMISTRY
- C01B—NON-METALLIC ELEMENTS; COMPOUNDS THEREOF; METALLOIDS OR COMPOUNDS THEREOF NOT COVERED BY SUBCLASS C01C
- C01B25/00—Phosphorus; Compounds thereof
- C01B25/16—Oxyacids of phosphorus; Salts thereof
- C01B25/18—Phosphoric acid
- C01B25/234—Purification; Stabilisation; Concentration
- C01B25/237—Selective elimination of impurities
- C01B25/238—Cationic impurities, e.g. arsenic compounds
Landscapes
- Chemical & Material Sciences (AREA)
- Organic Chemistry (AREA)
- Inorganic Chemistry (AREA)
- Electrolytic Production Of Non-Metals, Compounds, Apparatuses Therefor (AREA)
- Fuel Cell (AREA)
- Removal Of Specific Substances (AREA)
- Water Treatment By Electricity Or Magnetism (AREA)
- Saccharide Compounds (AREA)
- Polysaccharides And Polysaccharide Derivatives (AREA)
- Treatment Of Water By Ion Exchange (AREA)
Description
i 90966
Fosforihapon puhdistusmenetelmå * Keksinto koskee menetelmåå raudan poistamiseksi mårkåmenetel- mållå valmistetusta fosforihaposta.
5
Fosforihappoa valmistetaan mårkåmenetelmållå antamalla mine-raalihapon, useimmiten rikkihapon, reagoida kalsiumfosfaatti-rikasteen kanssa, jolloin syntyy laimeaa, noin 30 % P205:tå sisåltåvåå fosforihappoa seka kalsiumsulfaattisakkaa. Suoda-10 tuksen jalkeen happo sisåltåå monenlaisia anionisia epSpuh- tauksia, kuten sulfaattia ja fluoriyhdisteita seka kationisia epapuhtauksia, joista merkittSvimmSt ovat rauta, alumiini, magnesium ja kalsium seka orgaanisia epapuhtauksia. Epapuh-tauksien maara ja laatu ovat riippuvaisia ennen kaikkea raa-15 ka-aineena kaytetysta raakafosfaatista.
Laimea happo vakevoidSSn haihduttamalla våkevyyteen 50-60 % P2°5' jolloin haihtuvat epapuhtaudet, kuten fluoriyhdisteet erottuvat haihtuvan vesihoyryn mukana, mutta muiden epSpuh-20 tauksien pitoisuudet lisaantyvåt.
Markafosforihapon puhdistamiseksi on kehitetty monenlaisia puhdistusmenetelmia, jotta epapuhtauksien pitoisuudet voitai-siin alentaa sellaiselle tasolle, etta happoa voitaisiin 25 kayttaa muihinkin tarkoituksiin kuin lannoitteiden valmistuk-seen.
Tunnettua on kayttaa elektrotermistå puhdistusmenetelmaa. Elektrotermisella menetelmalla voidaan valmistaa fosforihap-30 poa, minka rautapitoisuus on alhainen, mutta prosessi kulut-taa runsaasti energiaa ja on nain olien kallis.
GB-patenttijulkaisusta 1 588 413 tunnetaan menetelmå raudan poistamiseksi markafosforihaposta, misså rauta saostetaan 35 alkaali- tai ammonium ferrosyanidillå. Menetelmå ei kuiten-kaan ole kovin houkutteleva johtuen syanidien ja varsinkin syanivetyhapon myrkyllisyydestå.
2
Edelleen tunnettua on uuttaa fosforihappo orgaanisilla liuot-timilla, mistå se uutetaan takaisin vesifaasiin ja konsent-roidaan. Suurin osa raudasta jaå vesifaasiin, josta se voi-daan poistaa raffinaatin mukana. Uutolla ei kuitenkaan ole 5 paasty riittavan alhaisiin rautapitoisuuksiin, vaan on tar-vittu lisåpuhdistusvaihetta, kuten raudan poistoa orgaanises-ta faasista kåyttaen anionisia ioninvaihtohartseja (US-pa-tenttijulkaisu 5 006 319), tai on jouduttu tekemaan muita lisåtoimenpiteitå (EP-hakemusjulkaisu 327 234) . Menetelmån 10 haittapuolena on myos kalleus. Syntyva uute on fosforihapon suhteen laimeaa, joten konsentrointi on vålttåmåtontå. Liuo-tin on palautettava kiertoon takaisinuutolla tai tislaamalla. Orgaaninen faasi joudutaan usein puhdistamaan lisåkåsittelyl-la. Raffinaattien puhdistus aiheuttaa kustannuksia ja tuot-15 teesta on viela poistettava orgaaniset jaåmat, jotta tuote saataisiin vesikirkkaaksi. Orgaanisten liuottimien kasittely voi lisaksi aiheuttaa tyohygienisia ongelmia tai tulipalovaa-ran.
20 On myos tiedossa, etta raudan poistaminen fosforihapon vesi-liuoksesta kationisella ioninvaihtohartsilla ei onnistu, silla Fe3+ muodostaa fosforihapossa niin pysyviå komplekseja, etta ne lapaisevat muuttumattomina ioninvaihtokasittelyn, eika raudan poisto onnistu.
25
Esilla olevan keksinnon tarkoituksena onkin tuottaa fosfori-happoa, joka ei kaytannollisesti katsoen sisalla rautaa ol-lenkaan ja jota voidaan tuottaa kohtuullisin kustannuksin aiheuttamatta ymparistohaittoja.
30
Yllattaen havaittiin Fe3+- ionin muodostavan vahvempia komp-lekseja fosforihapossa epapuhtautena esiintyvan fluoridi-ionin kanssa kuin Fe2+-ioni. Samoin Fe3+- ioni voi fosforihapossa esiintya fosfaattikompleksina. Koska rauta-ionit ovat 35 komplekseihin sidottuja, eivat ne sellaisenaan adsorboidu kationiseen ioninvaihtohartsiin. Myoskaan anionisella ioninvaihtohartsilla rauta-ionien poistaminen ei ole tehokasta.
90966 3
Keksinnon mukaisen menetelmSn mukaan Fe3+- kompleksit pure-taan pelkiståmallå rauta-ionit hapetusluvulle kaksi. Fe2*-' ionin kompleksit fluoridi- ja fosfaatti-ionin kanssa ovat epåstabiilimpia kuin vastaavat Fe3+- kompleksit. Pelkistyksen 5 jalkeen Fe2+- ionit voidaan poistaa kationisella ioninvaih-dolla.
Keksinnon mukaisen menetelman paaasialliset tunnusmerkit ilmenevat oheisista patenttivaatimuksista.
10
Fe3+-ionien pelkistys voidaan tehda elektrolyyttisella pel-kistyksella. Elektrolyyttisen pelkistyksen etuna on sen puh-taus, koska lisakemikaaleja ei tarvitse tuoda puhdistettavaan happoon. Tamå lisaå kaytettavissa olevaa ioninvaihtoka- 15 pasiteettia. Etuna on myos elektrolyyttisen pelkistyksen helppo saadettSvyys ja se, ettS pelkistys voidaan viedS kSy-tSnnollisesti katsoen loppuun. On myos mahdollista kåyttMå kemiallista pelkistysta.
20 Elektrolyyttinen pelkistys tapahtuu kennossa, jonka katodi-ja anoditilat on erotettu toisistaan diafragmalla tai ionin-vaihtomembraanilla. TSma sen vuoksi, etta jo katodilla pel-kistetyn Fe3+-ionin takaisin hapettuminen anodilla estetåan. Sahkovirta johdetaan elektrodeille, joiden materiaalit on 25 vapaasti valittavissa siten, etta sivureaktioden osuus ja energiahavidt on minimoitu. Pelkistettavan epapuhtauden si-sSltava happo toimii katolyyttina, jota kierratetMSn katodi-tilan lapi. Katodilla tapahtuu Fe3+-ionin pelkistyminen Fe2*-ioniksi, kun elektrodien valille kytketåan jannite.
30 AnolyyttinM voidaan kMyttaa joko samanlaista fosforihappoa kuin katodilla pelkistettava happo tai se voi olla jokin muu sMhkoajohtava liuos. PMMasia on, etta sivureaktiot ovat mah-dollisimman vahaiset.
35 Pelkistymisen etenemista voidaan seurata joko kemiallisella analyysilia tai redox-elektrodilla. Kun haluttu pelkistysaste 4 on saavutettu, happo siirretaan ioninvaihtovaiheeseen. Tar-vittaessa pelkistys-ioninvaihtovaiheita voidaan toistaa.
Pelkistyksen jalkeinen ioninvaihto tehdMSn kationisella io-5 ninvaihtoaineella. Puhdistettava happo juoksutetaan happomuo-dossa olevan ioninvaihtomassan låpi, jolloin kationit tarttu-vat massaan. Kun massa on tayttynyt kationeista, se re-generoidaan sopivalla regenerointiliuoksella ja pestaan tar-vittaessa regenerointiliuoksen jaanteet pois massasta ennen 10 uutta ioninvaihtokierrosta.
Kationinen ioninvaihtohartsi voi olla myos Na+- tai K*-muo-dossa, jolloin puhdistettu fosforihappo soveltuu puhtaiden alkaalifosfaattien valmistukseen.
15
Puhdistettavan hapon konsentraatiota voidaan vaihdella laa-jalla alueella. Samoin kuin epapuhtautena olevan Fe3+-ionin pitoisuus voi vaihdella.
20 Lampdtila, jossa pelkistys ja/tai ioninvaihto tehdaan, voidaan valita kaytettavien materiaalien mukaan. Yleensa elekt-rolyyttinen pelkistys ja ioninvaihto sujuvat korotetussa lampotilassa nopeammin kuin huoneenlampotilassa.
25 Seuraavassa esitetaan muutama suoritusesimerkki, joiden tar-koituksena on vain valaista esilla olevaa keksintoa.
Esimerkki 1.
30 Vertailuesimerkki
Siilinjarven fosfaatista valmistettiin laimeaa fosforihappoa. Ennen ioninvaihtokåsittelya P205-pitoisuus oli 27,3 % ja Fe-pitoisuus 0,22 %. Fosforihappo pumpattiin huoneenlampotilassa makrohuokoisen vahvan kationihartsin Amberlite 200 lapi, 35 nopeudella 100 ml/min. IoninvaihtopylvaSn mitat olivat: hal-kaisija 0,044 m, korkeus 2,93 m. Ioninvaihtokasittelyn jal- 90966 5 keen P205-pitoisuus oli 27,3 % ja Fe-pitoisuus 0.17 %. Rau-dasta voitiin poistaa 23 %.
Es interkki 2.
5 siilinjarven apatiitista valmistettiin laimeaa fosforihappoa. Ennen ioninvaihtokåsittelyå P205-pitoisuus oli 25,5 % ja Fe-pitoisuus 0,27 %.
Fe3+ pelkistettiin grafiitilla pakatussa elektrolyysikennos-10 sa, jonka elektroditilat oli erotettu toisistaan ioninvaihto-membraanilla. Katodipuolella kierratettiin pelkistettåvå liuos. Anodipuolella kaytettiin saman vakevyista rikkihappoa. Kennon nimellinen elektrodipinta-ala oli 8 dm2, josta lasket-tu kaytetyn virrantiheyden arvo on 250 A/m2. Pelkistys lope-15 tettiin, kun Fe3+ konversio oli > 99 %. Fosforihappo pumpat-tiin esimerkissa 1 mainitun ioninvaihtopylvåan låpi huoneen-låmpdtilassa nopeudella 100 ml/min. Ioninvaihtokasittelyn jålkeen P205-pitoisuus oli 25,0 % ja Fe-pitoisuus 0,007 %.
20 Esimerkki 3.
Siilinjarven apatiitista valmistettiin laimeaa fosforihappoa. Ennen ioninvaihtokåsittelyå P205-pitoisuus oli 35,0 % ja Fe-pitoisuus 0,37 %.
25 Fe3+:n pelkistys tehtiin esimerkin 2 mukaisesti. Fosforihappoa pumpattiin esimerkissa 1 mainitun ioninvaihtopylvåån låpi 70 C:n låmpotilassa nopeudella 100 ml/min. Ioninvaihtokasittelyn jålkeen P205-pitoisuus oli 33,7 % ja Fe-pitoisuus 0,0168 %.
30
Esimerkki 4.
Siilinjårven apatiitista valmistettiin laimeaa fosforihappoa. Ennen elektrolyyttistå pelkistyskåsittelyå P205-pitoisuus oli 35 26,2 % ja Fe-pitoisuus 0,10 %. Fe3+-ionit pelkistettiin Fe2+- ioniksi elektrolyysikennossa, jonka elektrodipinta-ala oli 0,5 m2. Elektroditilat oli erotettu toisistaan keraamisella 6 diafragmalla. Kaytetty virrantiheys oli 180 A/m2. Pelkistyk-sen lopussa Fe3+ konversio oli 99,8 %. Pelkistyksen jalkeen happo johdettiin nopeudella 200 ml/min huoneenlåmpotilassa Amberlite 200-ioninvaihtopylvaaseen, jonka halkaisija oli 0,1 5 τη ja korkeus 1,5 m.
Ioninvaihtokasittelyn jSlkeen P205-pitoisuus oli 24,5 % ja Fe-pitoisuus 0,0015 %.
10 15 20 25 10 35
Claims (6)
- 90966 * 1. Menetelma raudan poistamiseksi markamenetelmalla valmis- tetusta fosforihaposta tunnettu siita, etta fos-forihapossa epapuhtautena olevat Fe3+-ionit pelkistetaan Fez+-ioneiksi, jonka pelkistyksen jalkeen Fez+-ionit voi-daan poistaa fosforihaposta kationisella ioninvaihdolla.
- 2. Vaatimuksen 1 mukainen menetelma raudan poistamiseksi markamenetelmalla valmistetusta fosforihaposta tunnettu siita, etta fosforihapossa epapuhtautena olevat Fe3+-ionit pelkistetaan elektrolyyttisesti.
- 3. Vaatimuksen 2 mukainen menetelma raudan poistamiseksi markamenetelmalla valmistetusta fosforihaposta tunnettu siita, etta elektrolyyttinen pelkistys tapahtuu kennossa, jonka katodi- ja anoditilat on erotet-tu toisistaan diafragmalla tai ioninvaihtomembraanilla.
- 4. Jonkin edellisen patenttivaatimuksen 1-3 mukainen menetelma raudan poistamiseksi markamenetelmalla valmistetusta fosforihaposta tunnettu siita, etta kationi-nen ioninvaihto suoritetaan vahvan, happomuodossa olevan ioninvaihtohartsin avulla.
- 5. Jokin edellisen patenttivaatimuksen 1-4 mukainen menetelma raudan poistamiseksi markamenetelmalla valmistetusta fosforihaposta tunnettu siita, etta kationinen ioninvaihto suoritetaan Na+- tai K+-muodossa olevan ioninvaihtohartsin avulla.
- 6. Jonkin edellisen patenttivaatimuksen 1-5 mukainen menetelma raudan poistamiseksi markSmenetelmMllS valmistetusta fosforihaposta tunnettu siita, etta pelkistys ja/tai kationinen ioninvaihtovaihe voidaan toistaa.
Priority Applications (17)
Application Number | Priority Date | Filing Date | Title |
---|---|---|---|
FI922650A FI90966C (fi) | 1992-06-08 | 1992-06-08 | Fosforihapon puhdistusmenetelmä |
RU94046263A RU2102313C1 (ru) | 1992-06-08 | 1993-06-07 | Способ удаления железа из фосфорной кислоты, полученной мокрым способом |
CZ943081A CZ284622B6 (cs) | 1992-06-08 | 1993-06-07 | Způsob odstraňování železa z kyseliny fosforečné |
PL93306712A PL170642B1 (pl) | 1992-06-08 | 1993-06-07 | Sposób oczyszczania kwasu fosforowego PL PL PL |
AU40735/93A AU4073593A (en) | 1992-06-08 | 1993-06-07 | Process for purifying phosphoric acid |
HU9403505A HU214096B (en) | 1992-06-08 | 1993-06-07 | Process for purifying phosphoric acid |
ES93910074T ES2088674T3 (es) | 1992-06-08 | 1993-06-07 | Procedimiento para purificar acido fosforico. |
EP93910074A EP0647205B1 (en) | 1992-06-08 | 1993-06-07 | Process for purifying phosphoric acid |
DE69302815T DE69302815T2 (de) | 1992-06-08 | 1993-06-07 | Verfahren zur reinigung von phosphorsäure |
RO94-01957A RO114319B1 (ro) | 1992-06-08 | 1993-06-07 | Procedeu pentru purificarea acidului fosforic |
PCT/FI1993/000245 WO1993025472A1 (en) | 1992-06-08 | 1993-06-07 | Process for purifying phosphoric acid |
SK1494-94A SK280302B6 (sk) | 1992-06-08 | 1993-06-07 | Spôsob odstraňovania železa z kyseliny fosforečnej |
DK93910074.9T DK0647205T3 (da) | 1992-06-08 | 1993-06-07 | Fremgangsmåde til oprensning af phosphorsyre |
AT93910074T ATE138353T1 (de) | 1992-06-08 | 1993-06-07 | Verfahren zur reinigung von phosphorsäure |
NO944706A NO944706L (no) | 1992-06-08 | 1994-12-06 | Fremgangsmåte for rensing av fosforsyre |
BG99245A BG61396B1 (en) | 1992-06-08 | 1994-12-08 | Method for the purification of phosphoric acid |
GR960401701T GR3020332T3 (en) | 1992-06-08 | 1996-06-25 | Process for purifying phosphoric acid. |
Applications Claiming Priority (2)
Application Number | Priority Date | Filing Date | Title |
---|---|---|---|
FI922650A FI90966C (fi) | 1992-06-08 | 1992-06-08 | Fosforihapon puhdistusmenetelmä |
FI922650 | 1992-06-08 |
Publications (3)
Publication Number | Publication Date |
---|---|
FI922650A0 FI922650A0 (fi) | 1992-06-08 |
FI90966B FI90966B (fi) | 1994-01-14 |
FI90966C true FI90966C (fi) | 1994-04-25 |
Family
ID=8535447
Family Applications (1)
Application Number | Title | Priority Date | Filing Date |
---|---|---|---|
FI922650A FI90966C (fi) | 1992-06-08 | 1992-06-08 | Fosforihapon puhdistusmenetelmä |
Country Status (17)
Country | Link |
---|---|
EP (1) | EP0647205B1 (fi) |
AT (1) | ATE138353T1 (fi) |
AU (1) | AU4073593A (fi) |
BG (1) | BG61396B1 (fi) |
CZ (1) | CZ284622B6 (fi) |
DE (1) | DE69302815T2 (fi) |
DK (1) | DK0647205T3 (fi) |
ES (1) | ES2088674T3 (fi) |
FI (1) | FI90966C (fi) |
GR (1) | GR3020332T3 (fi) |
HU (1) | HU214096B (fi) |
NO (1) | NO944706L (fi) |
PL (1) | PL170642B1 (fi) |
RO (1) | RO114319B1 (fi) |
RU (1) | RU2102313C1 (fi) |
SK (1) | SK280302B6 (fi) |
WO (1) | WO1993025472A1 (fi) |
Families Citing this family (4)
Publication number | Priority date | Publication date | Assignee | Title |
---|---|---|---|---|
WO2014018420A1 (en) * | 2012-07-21 | 2014-01-30 | K-Technologies, Inc. | Processes for the removal and recovery of minor elements in wet-process phosphoric acid |
KR101600184B1 (ko) * | 2014-07-18 | 2016-03-07 | 오씨아이 주식회사 | 인산 용액 내 금속이온의 제거방법 |
CN109399591B (zh) * | 2018-12-26 | 2021-06-29 | 江苏新宏大集团有限公司 | 一种净化湿法磷酸的制备方法 |
CN111268659A (zh) * | 2020-03-18 | 2020-06-12 | 四川大学 | 湿法磷酸萃取液的电解还原再生方法及湿法磷酸萃取工艺 |
Family Cites Families (2)
Publication number | Priority date | Publication date | Assignee | Title |
---|---|---|---|---|
US3306702A (en) * | 1962-06-18 | 1967-02-28 | Nalco Chemical Co | Removal of metal salt contaminants from acidic aqueous liquids |
DE3022662A1 (de) * | 1980-06-18 | 1982-01-21 | Hoechst Ag, 6000 Frankfurt | Verfahren zur reduktion dreiwertigen eisens in nassverfahrensphosphorsaeure |
-
1992
- 1992-06-08 FI FI922650A patent/FI90966C/fi active IP Right Grant
-
1993
- 1993-06-07 RO RO94-01957A patent/RO114319B1/ro unknown
- 1993-06-07 PL PL93306712A patent/PL170642B1/pl unknown
- 1993-06-07 ES ES93910074T patent/ES2088674T3/es not_active Expired - Lifetime
- 1993-06-07 DE DE69302815T patent/DE69302815T2/de not_active Expired - Fee Related
- 1993-06-07 EP EP93910074A patent/EP0647205B1/en not_active Expired - Lifetime
- 1993-06-07 CZ CZ943081A patent/CZ284622B6/cs not_active IP Right Cessation
- 1993-06-07 AT AT93910074T patent/ATE138353T1/de not_active IP Right Cessation
- 1993-06-07 DK DK93910074.9T patent/DK0647205T3/da active
- 1993-06-07 WO PCT/FI1993/000245 patent/WO1993025472A1/en active IP Right Grant
- 1993-06-07 RU RU94046263A patent/RU2102313C1/ru active
- 1993-06-07 AU AU40735/93A patent/AU4073593A/en not_active Abandoned
- 1993-06-07 SK SK1494-94A patent/SK280302B6/sk unknown
- 1993-06-07 HU HU9403505A patent/HU214096B/hu not_active IP Right Cessation
-
1994
- 1994-12-06 NO NO944706A patent/NO944706L/no not_active Application Discontinuation
- 1994-12-08 BG BG99245A patent/BG61396B1/bg unknown
-
1996
- 1996-06-25 GR GR960401701T patent/GR3020332T3/el unknown
Also Published As
Publication number | Publication date |
---|---|
AU4073593A (en) | 1994-01-04 |
WO1993025472A1 (en) | 1993-12-23 |
RU94046263A (ru) | 1996-10-20 |
CZ308194A3 (en) | 1995-07-12 |
DK0647205T3 (da) | 1996-08-05 |
FI90966B (fi) | 1994-01-14 |
EP0647205A1 (en) | 1995-04-12 |
NO944706D0 (no) | 1994-12-06 |
RO114319B1 (ro) | 1999-03-30 |
PL170642B1 (pl) | 1997-01-31 |
DE69302815T2 (de) | 1996-12-19 |
BG99245A (bg) | 1995-06-30 |
NO944706L (no) | 1994-12-06 |
ATE138353T1 (de) | 1996-06-15 |
EP0647205B1 (en) | 1996-05-22 |
CZ284622B6 (cs) | 1999-01-13 |
FI922650A0 (fi) | 1992-06-08 |
HUT68275A (en) | 1995-06-28 |
SK280302B6 (sk) | 1999-11-08 |
SK149494A3 (en) | 1995-07-11 |
ES2088674T3 (es) | 1996-08-16 |
GR3020332T3 (en) | 1996-09-30 |
RU2102313C1 (ru) | 1998-01-20 |
HU214096B (en) | 1997-12-29 |
DE69302815D1 (de) | 1996-06-27 |
BG61396B1 (en) | 1997-07-31 |
Similar Documents
Publication | Publication Date | Title |
---|---|---|
US3787304A (en) | Production of hf from fluorine by-products | |
US5162076A (en) | Method for purification of acids from materials comprising acid and salt | |
KR930016433A (ko) | α-글리코실-L-아스코르브산 고함유물의 제조방법 및 그 제조를 위한 분리 시스템 | |
US4578161A (en) | Process for preparing quaternary ammonium hydroxides by electrolysis | |
FI90966C (fi) | Fosforihapon puhdistusmenetelmä | |
US4144158A (en) | Process for manufacture of anhydrous hydrogen fluoride and finely divided silica from fluosilicic acid | |
DE3834807A1 (de) | Verfahren zur herstellung von kohlensauren salzen von alkalimetallen | |
US4065547A (en) | Method of defluorinating phosphoric acid | |
US5164052A (en) | Process for the purification of anhydrous hydrogen fluoride | |
DE19858544A1 (de) | Verfahren zur Herstellung von Natriumpersulfat | |
US3980535A (en) | Process for producing sulfones | |
US3484348A (en) | Quaternary ammonium salt recovery | |
US3529932A (en) | Process for removing titanium from titanium-containing phosphoric acid | |
CA1107297A (en) | Recovery of acrylic acid from quench bottoms by addition of aluminum chloride | |
US3579581A (en) | Preparation of quaternary ammonium hydroxides | |
JPH0135765B2 (fi) | ||
DE69406187T2 (de) | Verfahren zur Reinigung von Wasserstoffperoxyd | |
US3996336A (en) | Purification of phosphoric acid | |
KR20040095151A (ko) | 인산의 정제방법 | |
US6200454B1 (en) | Process for producing sodium persulfate | |
FI70559C (fi) | Foerfarande foer rening av en vattenhaltig genom ett vaotfoerfarande framstaelld fosforsyraloesning | |
JPH0561257B2 (fi) | ||
RU2033441C1 (ru) | Способ реэкстракции металлов из органической фазы | |
SU747411A3 (ru) | Способ считки фосфорной кислоты | |
JP2001220695A (ja) | 過硫酸アンモニウムの製造方法 |
Legal Events
Date | Code | Title | Description |
---|---|---|---|
FG | Patent granted |
Owner name: KEMIRA OY |
|
BB | Publication of examined application |