FI88095B - Automatisk reglering av bildskaorpa i bildroer - Google Patents
Automatisk reglering av bildskaorpa i bildroer Download PDFInfo
- Publication number
- FI88095B FI88095B FI891349A FI891349A FI88095B FI 88095 B FI88095 B FI 88095B FI 891349 A FI891349 A FI 891349A FI 891349 A FI891349 A FI 891349A FI 88095 B FI88095 B FI 88095B
- Authority
- FI
- Finland
- Prior art keywords
- image
- sharpness
- detected
- camera
- histogram
- Prior art date
Links
Classifications
-
- H—ELECTRICITY
- H01—ELECTRIC ELEMENTS
- H01J—ELECTRIC DISCHARGE TUBES OR DISCHARGE LAMPS
- H01J9/00—Apparatus or processes specially adapted for the manufacture, installation, removal, maintenance of electric discharge tubes, discharge lamps, or parts thereof; Recovery of material from discharge tubes or lamps
- H01J9/44—Factory adjustment of completed discharge tubes or lamps to comply with desired tolerances
-
- H—ELECTRICITY
- H04—ELECTRIC COMMUNICATION TECHNIQUE
- H04N—PICTORIAL COMMUNICATION, e.g. TELEVISION
- H04N17/00—Diagnosis, testing or measuring for television systems or their details
- H04N17/04—Diagnosis, testing or measuring for television systems or their details for receivers
Landscapes
- Engineering & Computer Science (AREA)
- Manufacturing & Machinery (AREA)
- Health & Medical Sciences (AREA)
- Biomedical Technology (AREA)
- General Health & Medical Sciences (AREA)
- Multimedia (AREA)
- Signal Processing (AREA)
- Testing, Inspecting, Measuring Of Stereoscopic Televisions And Televisions (AREA)
- Image Processing (AREA)
- Length Measuring Devices By Optical Means (AREA)
- Stereophonic System (AREA)
- Power Steering Mechanism (AREA)
- Grinding Of Cylindrical And Plane Surfaces (AREA)
- Automatic Focus Adjustment (AREA)
- Controls And Circuits For Display Device (AREA)
- Video Image Reproduction Devices For Color Tv Systems (AREA)
- Control Of Combustion (AREA)
- Cleaning In Electrography (AREA)
Description
1 88095
Kuvaputkien kuvan terävyyden automaattinen eäätö
Keksintö kohdistuu patenttivaatimuksen 1 johdanto-osan mukaiseen menetelmään.
Monissa prosesseissa esitetään televisionäyttölaitteilla kuvia, tekstiä ja grafiikkaa. Tähän tarvitaan optimaalista kuvan terävyyttä. Koska kuvan terävyys voi vaihdella kuvapinnan eri kohdissa kuvan terävyyden määräämiseksi on otettava huomioon koko kuvapinta.
Tämä toimitus on voitu automatisoida tähän asti vain erittäin monimutkaisilla laitteilla.
Näyttölaitteiden ja televisiovastaanottimien valmistuksessa sähköisten arvojen tarkastuksen ja säädön lisäksi on myös säädettävä kuvan geometria ja muut kuvan parametrit.
Kuvan säädön automatisoinnin on valmistukeen taloudellisuuden parantamisen lisäksi parannettava myös laatua.
Esimerkiksi kuvan korkeus, kuvan leveys, kuvan asento ja kuvan kirkkaus voidaan määrätä tunnetuilla anturi järjestelmillä. Kuvan terävyyden automaattinen määritys on sitä vastoin toteutettavissa vain vaikeasti tai siihen liittyy huomattavia kustannuksia.
Toinen ongelma syntyy, kun kuva on havaittava erilaisilta näyttölaitteilta tai televisiovastaanottimilta. On olemassa televisiovastaanottimia, jotka toimivat joko 50 Hz tai 60 Hz kenttätaajuudella. Näyttölaiteasennuslinjalla voi olla esimerkiksi säädettäviä näyttölaitteita, joilla on kolme erilaista kuvanvaihtotaajuutta. Tähän tarvittavaa automaattista kuvan havaitsemista varten vastaanottava kamera on tahdistettava . . erilaisiin näyttölaitteisiin.
2 88095
Aikaisemmin kuvapintaa on useimmissa tapauksissa tarkasteltu silmin. Riittävällä harjaannuksella työntekijä voi havaita kuvapinnalta kuvan terävyyden eron reunojen ja keskustan välillä.
Kuvan terävyyden säätö tapahtuu asettelemalla poikkeutusyksi-köesä olevaa potentiometriä.
Kuvan terävyyden automaattisessa määrityksessä tunnettujen menetelmien mukaan havaitaan esimerkiksi puolijohdekamera1la monitorikuvan jossakin osassa olevia mittamerkkejä. Kamera-signaali tulkitaan ja kuvan terävyys määrätään erikoisella, kalliilla laitteistomuotoisella logiikalla.
Kun on säädettävä näyttölaitteita, joilla on erilaiset kuvan-vaihtotaajuudet, mainittua 50 Hz-näyttölaitteille tarkoitettua ratkaisua voidaan käyttää vain periaatteessa. Edelleen kehitettäessä olisi koko kuvasisällön kuvan terävyyden mittaus ja laitteietomuotoisen piirin laajennus tehtävä siten, että nopea sovitus eri kuvanvaihtotaajuuksiin on mahdollista.
Kuvan terävyyden on lisäksi tunnettua määrätä monimutkaisella kuvankäsittelyjärjestelmällä harmaakuvan gradienttijakautumasta. Korkeiden laitteisto- ja ohjelmistokustannusten lisäksi tällä, kuten edellä mainitulla ratkaisutavalla on epäkohtana, että siinä on määrättävä kuvan terävyyden keskiarvo useilla mittauksilla kuvapinnan eri kohdissa. Kuvan terävyyden määritysaika tulee tällöin useimmissa tapauksissa liian suureksi. Valmistuksen automatisoinnissa on pyrittävä muutaman sadan millisekunnin aikoihin.
Keksintö perustuu tehtävään luoda menetelmä kuvaputkien kuvan säädön automatisoimiseksi, jota voidaan käyttää myös silloin, kun kuva on havaittava esimerkiksi erilaisilta näyttölaitteilta tai televisiovastaanottimilta, jotka on säädettävä esimerkiksi kolmella eri kuvanvaihtotaajuudella.
3 88095
Keksinnön lähtökohtana oleva tehtävä ratkaistaan patenttivaatimuksen 1 tunnusmerkkiosan tunnusmerkkien avulla. Keksinnön edullisia suoritusesimerkkejä ja kehitysmuotoja on esitetty epäitsenäisissä vaatimuksissa.
Kuvausmittakaava on valittava siten, että näyttölaitteen kuva-pisteet havaitaan kameran juovaerottelukyvyn osalta kaksinkertaisella erottelukyvyllä.
Keksinnön merkittävänä etuna on, että kuvan terävyys voidaan määrätä ilman suuria elektroniikan laitteistokustannuksia nykyisin tavanomaisilla kuvanhavaitsemis- ja kuvankäsittelyjärjestelmillä sopivia ohjelmia käyttämällä näyttölaitteissa tai talevisiovastaanottimissa, joilla on erilaisia kuvanvaihtotaa-juuks ia.
Keksintöä selitetään seuraavassa kuvioiden avulla, kuvio 1 esittää periaatekuvaa; kuvio 2 esittää tällaista kaaviollista rakennetta, jossa on useita kameroita; ja kuvio 3 esittää histogrammikäyrää.
Kuviossa 1 näyttölaite on merkitty viitenumerolla 1. Kuvapinnalla 2 olevaa kuvaa havaitaan kameralla 4 optiikan 3 välityksellä. Kameran antamat arvot käsitellään tulkintalogiikassa 5.
Kuvio 1 eroaa kuviosta 2 vain siten, että tässä ratkaisussa käytetään useita kameroita 4, 6.
Kuviossa 3 x-akselilla on esitetty kuvan harmaa-arvot ja y-akselilla kuvapisteiden lukumäärä. Histogrammikäyrä on merkitty viitenumerolla 7.
Viritettävään näyttölaitteeseen kehitetään erikoiskuva. Siinä käytetään hienon shakkiruutukuvion kaltaista pisterakennetta.
4 88095 Tämän erikoiskuvan tarkoituksena on kehittää mahdollisimman monia kirkas-pimeä-siirtymiä kuvapinnalle.
Näyttölaitteen kuvaa havaitaan puolijohdekameralla 4, 6. Kuvan osa ja siten erottelukyky on valittava siten, että hieno pisterakenne näkyy kamerasignaalissa täydellä erottelulla. Tähän käytettyjen CCD-puolijohdetuntoelinkameroiden tuntoelin-sirussa on määrätty lukumäärä valoherkkiä pintaelementtejä (kuva-alkioita). Televisiokuvien pysty- ja vaakaerottelun määritelmän mukaisesti jokaiselle kameralle ilmoitetaan juova-erottelukyky. Tämä erottelukyky riippuu kuva-alkioiden lukumäärän lisäksi myös seuraavan kameravideovahvistimen kaistanleveydestä. Tässä tarvittava erottelukyky saavutetaan esimerkiksi silloin, kun näyttölaitteen pisterakenne havaitaan kameran erottelukyvyn osalta kaksinkertaisella erottelukyvyllä.
Kameraaignaa1i tulkitaan tunnetulla kuvankäsittelyjärjestelmällä. Kuvankäsittelyjärjestelmää käytetään myös kuvan asennon, kuvan korkeuden, kuvan leveyden jne. määräämiseksi kuvapinnalla muiden testikuvien avulla.
Kameran havaitseman harmaakuvan terävyys määrätään histogrammin avulla, esimerkiksi binäärikuvajärjestelmässä seuraavalla menetelmällä:
Kynnysarvoasteessa n muodostetaan niiden kuvapieteiden lukumäärä (summa m), joiden jännitearvot ovat harmaakuvassa kynnysarvon n yläpuolella. Tämän jälkeen kynnysarvoa nostetaan määrätyn arvon verran ja niiden kuvapieteiden summa (m + 1) määrätään, joiden jännitearvot ovat kynnysarvon (n + 1) yläpuolella. Erotuksesta (m +1) ja m saadaan harmaa-arvolle n histogrammissa esitettävän palkin korkeus. Tämä laskenta suoritetaan harmaa-arvoportai1le 0-255 (kuvio 3). Histogrammikäy-rän leveys voi olla kuvan terävyyden mittana.
5 88095
Epäterävän kuvan tapauksessa voidaan esimerkiksi säätää sopivan laitteen avulla näyttölaitteen poikkeutusykeikön asianomaista potentiometriä. Kun robotin tartuntae1imeen kiinnitetään esimerkiksi sähkömoottorikäyttöinen ruuvinväännin, voidaan saavuttaa määrättyyn tarkoitukseen tarvittava joustavuus. Sen lisäksi että erilaiset näyttölaitteet eroavat kokonsa osalta, myös potentimetrit ovat poikkeutusyksiköissä eri paikoissa.
Kun koko kameran havaitsema harmaakuva tallennetaan kuvankäsittelyjärjestelmään, histogrammilaskenta voidaan suorittaa lyhyessä ajassa (muutamassa sadassa millisekunnissa). Täten saavutetaan valmistuksen automatisoinnin edellyttämä lyhyt kuvan terävyyden määritysaika.
Havaitsemalla kuvapintaa useilla kameroilla edellä mainitulla suurennuksella tai erottelukyvyllä ja histogrammilaskennalla voidaan laskea kuvan terävyyden keskiarvo koko näyttölaitteen kuva lie.
Erilaisilla kuvanvaihtotaajuuksilla toimivien erilaisten näyttölaite- tai televisiovastaanotintyyppien kuvan häiriöttömän havaitsemisen aikaansaamiseksi kustannuksiltaan edullisilla, kaupallisesti saatavilla videokameroilla, joita normaalisti käytetään 50 Hz tai 60 Hz kuvanvaihtotaajuudella (kenttä), havaitsevien kameroiden juovasuunta on käännettävä o 90 näyttölaitteen juovasuuntaan nähden. Lisäksi on toteutettava yksinkertainen kuvanvastaanoton tahdistus.
Claims (6)
1. Kuvaputkien kuvan terävyyden automaattinen määritys, esimerkiksi mustavalko- ja värinäyttölaitteissa, tuntoelimen avulla, esimerkiksi puolijohdekameralla (4), tunnettu siitä, että säädettävissä laitteissa, joissa on kuvaputket, joilla on tarkoitus esittää merkkejä, kuten esimerkiksi tekstiä tai grafiikkaa, esimerkiksi näyttölaitteissa (1) kuvapinnalle (2) kehitetään erikoiskuva, jossa on mahdollisimman paljon kirkas-pimeä-siirtymiä (shakkiruutukuvion kaltainen pistera-kenne), ja se havaitaan tuntoelimellä, jolloin kuvausmitta-kaava kuvan havaitsemisessa on valittava siten, että hieno pisterakenne näkyy kamerasignaalissa täydellä erottelukyvyllä, että kamerasignaali tulkitaan kuvankäsittelyjärjestelmässä (5) ja kuvan terävyys määrätään tällöin histogrammi-laskennan avulla ja että histogrammikäyrästä määrättyjen tietojen perusteella säädetään olemassa olevien välineiden avulla esimerkiksi näyttölaitteen poikkeutusyksikössä olevaa asianomaista potentiometriä tunnetulla tavalla terävyyden säätämiseksi.
2. Patenttivaatimuksen 1 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että kuvan terävyyden määrittämiseksi histogrammi-käyrän tiedoista käytetään esimerkiksi histogrammin leveyttä.
3. Patenttivaatimuksen 1 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että säätövälineenä käytetään esimerkiksi sähkömoot-torikäyttöistä ruuvinväännintä joko manuaalisesti tai teollisuusrobotin tartuntaelimeen kiinnitettynä.
4. Patenttivaatimuksen 1 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että käytettäessä elektronista kuvan terävyyden säätöä potentiometrin sijasta näyttölaitteen elektroniikalle syötetään kuvan terävyyden asetusarvo elektronisen liitän-täpiirin välityksellä.
5. Patenttivaatimuksen 1 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että kuvapinnan yli tasaisesti jakautuneen kuvanterä- 7 88095 vyyden määräämiseksi havaitaan suurta osaa kuvapinnasta tai koko kuvapinta siten, että kuvapinnan pintaelementtejä havaitaan useilla kameroilla ja kuvan terävyyden määrittämiseen käytetään kaikkien kameroiden kuvainformaatiota.
6. Patenttivaatimuksen 1 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että havaitsevan kameran (4, 6) juovasuunta on sijoitettu 90° kulmaan näyttölaitteen (1) juovasuuntaan nähden eri kuvanvaihtotaajuuksilla toimivien erilaisten näyttölai-tetyyppien kuvan havaitsemiseksi häiriöttömästi videokameroilla, joita käytetään 50 Hz tai 60 Hz kuvanvaihtotaajuudella.
Applications Claiming Priority (2)
Application Number | Priority Date | Filing Date | Title |
---|---|---|---|
DE3809602 | 1988-03-22 | ||
DE3809602 | 1988-03-22 |
Publications (4)
Publication Number | Publication Date |
---|---|
FI891349A0 FI891349A0 (fi) | 1989-03-21 |
FI891349A FI891349A (fi) | 1989-09-23 |
FI88095B true FI88095B (fi) | 1992-12-15 |
FI88095C FI88095C (fi) | 1993-03-25 |
Family
ID=6350371
Family Applications (1)
Application Number | Title | Priority Date | Filing Date |
---|---|---|---|
FI891349A FI88095C (fi) | 1988-03-22 | 1989-03-21 | Automatisk reglering av bildskaorpa i bildroer |
Country Status (8)
Country | Link |
---|---|
US (1) | US4955680A (fi) |
EP (1) | EP0342318B1 (fi) |
JP (1) | JPH028893A (fi) |
AT (1) | ATE93110T1 (fi) |
CA (1) | CA1331804C (fi) |
DE (1) | DE58905217D1 (fi) |
FI (1) | FI88095C (fi) |
NO (1) | NO891218L (fi) |
Families Citing this family (8)
Publication number | Priority date | Publication date | Assignee | Title |
---|---|---|---|---|
JPH01236869A (ja) * | 1988-03-17 | 1989-09-21 | Fuji Photo Film Co Ltd | カラースキャナの画像処理方法 |
US5115229A (en) * | 1988-11-23 | 1992-05-19 | Hanoch Shalit | Method and system in video image reproduction |
JP2899059B2 (ja) * | 1990-04-27 | 1999-06-02 | キヤノン株式会社 | 投写型テレビジョン装置 |
JP2819956B2 (ja) * | 1992-08-31 | 1998-11-05 | 株式会社日立製作所 | Crt表示装置 |
US6326996B1 (en) * | 1995-11-06 | 2001-12-04 | Gateway, Inc. | Display device having self contained diagnostic image generation capability |
US6130756A (en) * | 1998-03-12 | 2000-10-10 | Eastman Kodak Co | Method for characterizing a response function of an output |
AU2003272790A1 (en) | 2002-10-08 | 2004-05-04 | Honeywell International Inc. | Semiconductor packages, lead-containing solders and anodes and methods of removing alpha-emitters from materials |
JP5883141B2 (ja) * | 2012-02-02 | 2016-03-09 | アセルサン・エレクトロニク・サナイ・ヴェ・ティジャレット・アノニム・シルケティAselsan Elektronik Sanayi veTicaret Anonim Sirketi | 電子撮像システムを合焦させるシステム及び方法 |
Family Cites Families (16)
Publication number | Priority date | Publication date | Assignee | Title |
---|---|---|---|---|
DE1203041B (de) * | 1963-08-29 | 1965-10-14 | Dipl Wirtsch Ing Dieter Schade | Futterdosierungs- und Futterverteilanlage fuer koerniges Trockenfutter, insbesondere fuer trockene Schrotfuetterung von Schweinen |
US3450833A (en) * | 1966-01-14 | 1969-06-17 | Itek Corp | Automatic focusing system for a flying-spot scanner |
US3962722A (en) * | 1974-11-27 | 1976-06-08 | Zenith Radio Corporation | Color television setup apparatus and method |
JPS5911152B2 (ja) * | 1976-10-19 | 1984-03-13 | 肇産業株式会社 | パタ−ンマツチング方法及びその実施装置 |
JPS5391521A (en) * | 1977-01-24 | 1978-08-11 | Hitachi Ltd | Detector for convergence chromatic aberration |
US4163308A (en) * | 1977-06-24 | 1979-08-07 | Hitachi, Ltd. | Deflection yoke assembly positioning device |
DE2805691C3 (de) * | 1978-02-10 | 1983-11-03 | Siemens AG, 1000 Berlin und 8000 München | Digitale Steuereinheit in einem Farbfernseh-Empfänger zur Ansteuerung der Ablenkendstufen |
DE2839187C2 (de) * | 1978-09-08 | 1985-04-25 | Dr.-Ing. Rudolf Hell Gmbh, 2300 Kiel | Verfahren zur Ermittlung der Normfarbwerte von auf einem Farbmonitor dargestellten Farben |
NL7903468A (nl) * | 1979-05-03 | 1980-11-05 | Philips Nv | Inrichting voor het meten en werkwijzen voor het meten en instellen van de convergentie van de elektronen- bundels in kleurenbeeldbuizen. |
US4258298A (en) * | 1979-12-28 | 1981-03-24 | Sperry Corporation | Dynamic focus control and power supply for cathode ray tube displays |
US4285004A (en) * | 1980-02-25 | 1981-08-18 | Ampex Corporation | Total raster error correction apparatus and method for the automatic set up of television cameras and the like |
US4387394A (en) * | 1980-12-31 | 1983-06-07 | Rca Corporation | Sensing focus of a color kinescope |
US4466014A (en) * | 1982-09-30 | 1984-08-14 | Allied Corporation | Video test method and apparatus with incremental scan rate capability |
EP0119282B1 (de) * | 1983-03-15 | 1986-06-18 | Deutsche ITT Industries GmbH | Fernsehempfänger mit einem automatischen Digital-Abgleichsystem |
GB8315183D0 (en) * | 1983-06-02 | 1983-07-06 | Gen Electric Co Plc | Colour crt display device |
US4746985A (en) * | 1985-04-11 | 1988-05-24 | Rank Cintel Limited | Generating picture effects in video signals |
-
1989
- 1989-02-27 AT AT89103420T patent/ATE93110T1/de not_active IP Right Cessation
- 1989-02-27 DE DE8989103420T patent/DE58905217D1/de not_active Expired - Fee Related
- 1989-02-27 EP EP89103420A patent/EP0342318B1/de not_active Expired - Lifetime
- 1989-03-06 US US07/318,830 patent/US4955680A/en not_active Expired - Fee Related
- 1989-03-20 CA CA000594171A patent/CA1331804C/en not_active Expired - Fee Related
- 1989-03-20 NO NO89891218A patent/NO891218L/no unknown
- 1989-03-20 JP JP1070267A patent/JPH028893A/ja active Pending
- 1989-03-21 FI FI891349A patent/FI88095C/fi not_active IP Right Cessation
Also Published As
Publication number | Publication date |
---|---|
NO891218D0 (no) | 1989-03-20 |
NO891218L (no) | 1989-09-25 |
FI891349A (fi) | 1989-09-23 |
FI891349A0 (fi) | 1989-03-21 |
CA1331804C (en) | 1994-08-30 |
DE58905217D1 (de) | 1993-09-16 |
JPH028893A (ja) | 1990-01-12 |
US4955680A (en) | 1990-09-11 |
FI88095C (fi) | 1993-03-25 |
EP0342318A1 (de) | 1989-11-23 |
EP0342318B1 (de) | 1993-08-11 |
ATE93110T1 (de) | 1993-08-15 |
Similar Documents
Publication | Publication Date | Title |
---|---|---|
EP0132151B1 (en) | Method of and apparatus for automatically correcting position of tv camera | |
FI88095B (fi) | Automatisk reglering av bildskaorpa i bildroer | |
US4591918A (en) | Image sensor system | |
US5638167A (en) | Method of measuring the light amount of a display picture element, display screen inspecting method and display screen inspecting apparatus | |
CN115615998B (zh) | 一种圆形磁芯侧面缺陷检测装置及其方法 | |
JP2001124700A (ja) | ラインセンサーカメラを備えた検査機のキャリブレーション方法 | |
KR920003641Y1 (ko) | 불량품 판정화상 처리장치 | |
US6124884A (en) | Apparatus for and method of measuring image qualities of color display unit | |
CN109870293B (zh) | 显示面板的检测方法和检测装置 | |
US5661819A (en) | Cylindrical container inner surface tester having compensation for measurements made at oblique angles | |
EP1676238B1 (en) | A method for measuring dimensions by means of a digital camera | |
US3612760A (en) | Apparatus for determining distortion in television systems | |
EP0442685A1 (en) | Method and system for measurement of characteristics of image display | |
JPH08247960A (ja) | 外観検査装置 | |
JPH06229872A (ja) | 解像度検査方法及び装置 | |
CN210572020U (zh) | 一种架设在现有流水线的视觉检测设备 | |
KR100260733B1 (ko) | 음극선관의 포커스검사방법 및 장치 | |
KR19990086296A (ko) | 영상표시기의 화면출력 검사 및 조정 장치와 그 방법 | |
JP2003114166A (ja) | 複合レンズの芯ずれ検知方法及び芯ずれ検知装置 | |
KR100278670B1 (ko) | 텔레비전화면검사방법및그검사장치 | |
JPH03154173A (ja) | 不良品判定画像処理装置 | |
JP4390903B2 (ja) | 表面欠陥検査方法および装置 | |
JPH02291910A (ja) | 不良品判定画像処理装置 | |
JPH09330417A (ja) | 形状計測装置 | |
KR100281876B1 (ko) | 텔레비전화면검사방법및그검사장치 |
Legal Events
Date | Code | Title | Description |
---|---|---|---|
MM | Patent lapsed | ||
MM | Patent lapsed |
Owner name: SIEMENS AKTIENGESELLSCHAFT |