FI85163B - Hjaelpanordning vid en fogningsmaskin foer att goera plastviror aendloesa medelst en vaevd fog. - Google Patents
Hjaelpanordning vid en fogningsmaskin foer att goera plastviror aendloesa medelst en vaevd fog. Download PDFInfo
- Publication number
- FI85163B FI85163B FI884099A FI884099A FI85163B FI 85163 B FI85163 B FI 85163B FI 884099 A FI884099 A FI 884099A FI 884099 A FI884099 A FI 884099A FI 85163 B FI85163 B FI 85163B
- Authority
- FI
- Finland
- Prior art keywords
- auxiliary
- hook
- yarns
- auxiliary device
- tensioning
- Prior art date
Links
Classifications
-
- D—TEXTILES; PAPER
- D03—WEAVING
- D03D—WOVEN FABRICS; METHODS OF WEAVING; LOOMS
- D03D3/00—Woven fabrics characterised by their shape
- D03D3/04—Endless fabrics
-
- D—TEXTILES; PAPER
- D21—PAPER-MAKING; PRODUCTION OF CELLULOSE
- D21F—PAPER-MAKING MACHINES; METHODS OF PRODUCING PAPER THEREON
- D21F1/00—Wet end of machines for making continuous webs of paper
- D21F1/0027—Screen-cloths
- D21F1/0054—Seams thereof
Landscapes
- Engineering & Computer Science (AREA)
- Textile Engineering (AREA)
- Looms (AREA)
- Heterocyclic Carbon Compounds Containing A Hetero Ring Having Nitrogen And Oxygen As The Only Ring Hetero Atoms (AREA)
- Pyridine Compounds (AREA)
- Pharmaceuticals Containing Other Organic And Inorganic Compounds (AREA)
- Treatment Of Fiber Materials (AREA)
- Sewing Machines And Sewing (AREA)
- Paper (AREA)
Description
85163
SAUMAUSKONEEN APULAITE SILEÄKSI KUDOTTUJEN MUOVIVIIROJEN TEKEMISEKSI PÄÄTTÖMIKSI KUDOTUN SAUMAN AVULLA - HJÄLPANORDNING VID EN FOGNINGSMASKIN FÖR ATT GÖRA PLASTVIROR ÄNDLÖSA MEDELST EN VÄVD FOG
Tämän keksinnön kohteena on saumauskoneen apulaite pitkittäis- ja poiki11ais 1angoista sileäksi kudottujen muoviviirojen tekemiseksi päättömiksi kudotun sauman avulla, joka muodostetaan kudelankoina toimivien pitkittäis 1 ankojen ja vapaaksi puretuista päistä ja apuloimilangoista saumauskoneen avulla, jolloin apulaitteessa on vähintään yksi kytkinlait-teisto, jolla aina yksi apuloimilanka yhdistetään kiristys-lankaan, jossa koukkuneula on ohjausholkin sisällä ja jossa koukkuneulassa on yhdessä päässä koukku apuloimilankaan tarttumista varten ja on toisesta päästä yhdistetty kiristyslan-k a an .
Apuloimilankoina käytetään yleensä poikittais lankoja, joita saadaan purkamalla saumattavan viiran kangaskaistaieita. Näiden poiki11ais 1 ankojen pituus on rajoitettu ja vastaa muovi-viiran leveyttä. Apuloimilankojen kiristyksessä käytettäviä painoja ei voida kiinnittää itse apuloimi1ankoihin, vaan ne kiinnitetään kiristys1 ankoihin, jotka sitten yhdistetään apu-loimi lankoihin.
::: Sileäksi kudottujen paperikoneviirojen saumaustekniikan suh- teen viitataan yleisesti B. Krenkel'in ärtikkeliin julkaisus-sa "Das Papier", Heft 3, 1984, S. lOOff. Automaattisesti toi- miva muoviviirojen saumauskone on esitetty julkaisussa -EP-B-0 043 441, jossa ennen jokaisen paperikoneviiran saumauksen alkua joko solmitaan tai liimataan useita erittäin tiheästi vierekkäin olevia apuloimilankoja (aina 448 apuloi-milankaan saakka) yksitellen kiristyslankojen päihin. Sauman ‘ kutomisprosessissa tarvittava yksittäisten apuloimilankojen k ir i s ty s vo ima on välillä noin 70-240 N v i i rasove 1 lu tuksen mu-;'*· kaan, ja aikaansaadaan yleensä siten, että jokainen kiristys-• _ lankapää kuormitetaan vastaavalla painolla. Tämä useiden apuloimilankojen solmiminen tai liimaaminen kiristys 1ankoihin ei 2 85165 ole vain erittäin aikaavievää, vaan aiheuttaa myös vaaran sekoittaa langat keskenään tai tehdä muita virheitä, jotka havaitaan vasta kutomisen jälkeen ja jotka siten ovat vaikeasti poistettavissa jälkikäteen. Liimattaessa tai solmittaessa lankojen päitä manuaalisesti, kohdistuu yksittäisiin apuloi-mi lankoihin lisäksi helposti liian suuri vetojännitys, joka voi johtaa langan katkeamiseen.
AT-B-323 088 tuntee kytkin 1 aitteis ton , jossa on koukkuneula ja ohjausholkki. Koukussa on avokiilakulmainen koukunkita, johon kytkettävän langan pää painetaan poikkileikkauksen k u -ristumiseen saakka. Lankaan muodostuu tällöin paksunnokset koukunkidan molemmin puolin, jotka muodostavat muotoillun liitoksen. Sitten vedetään koukun yli joustava putki suojaksi. Tässä kytkin 1 ai11eistossa on tärkeää se, että koukunkidan avautumis 1 eveys ja kiilakulma sopivat kytkettävän langan halkaisijaan. Kytkemistä varten on jokainen lanka painettava erikseen koukunkitaan ja irroittamista varten on jokainen lanka vedettävä erikseen koukunkidästä.
US-A-776 216 tuntee kytkin 1ai11eis ton, jossa on koukku ja ohjausholkki, jossa on kiinni kytkettävän langan lenkissä ja ohjaushylsyä painetaan 1anka1enkkiin päin, jolloin irroitus on mahdollista vain rikkomalla ohjaushylsy.
. Keksinnön tehtävänä on aikaansaada saumanku tom i skoneen apu-laite, jonka avulla apu 1 o i m i 1 anko j en yhdistäminen kiristys-lankoihin yksinkertaistuu. Tunnusomaista keksinnössä on se, "!*! että koukk uneu 1 o i s s a on poikkileikkaukseltaan suorakaiteen ;; muotoinen varsi ja että ohjausholkit on varustettu sivukaven- - nuksilla varren ohjaamiseksi.
Keksinnön mukaisesti yhdistämis 1 aittee 11 a yhdistetään kukin apuloimilanka kiristyslankaan, johon laitteeseen kuuluu o h -;·. jausholkin sisällä oleva koukkuneula, jonka yhdessä päässä on -- koukku apuloimi lankaan tarttumista varten ja joka on toisesta päästä yhdistetty kiristyslankaan. Näiden lankojen yhdistämiseksi asetetaan apu 1 oimi1angan pää koukkuun ja työnnetään oh- il 3 85163 jausholkki koukun päälle, niin että apu 1 oimi1angan vapaa pää taipuu takaisin ja pysyy kiinni koukun ja ohjausholkin välis-s ä .
Edelleen edullisesti järjestetty kokoojalevy, jossa on poraukset kunkin yhdistämis 1 ai11een vastaanottamiseksi. Kokoo-jalevyn avulla asetetaan yhdistämis 1 ai11eet valmiiksi määrätyssä järjestyksessä tapahtuvaa yhteenliittämistä varten, niin että apu 1 oimi1 ankojen yhteen1ii11ämiseksi käyttöhenkilön tarvitsee vain vetää niitä hieman ulospäin kokooja 1 evystä. Ohjausholkin etummaiseen, koukun puoleiseen päähän on tätä varten järjestetty vasteeksi esimerkiksi laajennus, jotta yh-distämis 1 ai11eita ei vedetä kiristys 1angois sa riippuvien painojen toimesta kokoojalevyn porausten läpi. Ohjausholkin keskikohta on tätä varten edullisesti varustettu sivukavennuk-silla ja niiden välisillä laajennuksilla, jotka voidaan valmistaa yhdessä työvaiheessa sivukavennuksineen, jolloin le vennys on kavennusten välissä. Sivukavennukset toimivat samalla edullisesti ohjauspintoina koukkuneulalle, jonka varren poikkileikkaus on suorakaiteen muotoinen.
Jotta koukkuneuloja ei voi vetää yhdistetyillä kiristyslan-goilla takaisinpäin ulos ohjausholkeista, on ne edullisesti etummaisessa, koukulla varustetussa päässä laajennettu tai paksunnettu.
... Kudotun sauman avulla päättömäksi tehtävän viiran apuloimi-"! lankojen yhdistämiseksi kukin keskenään pystysuorasti sijait-sevissa kokoojalevyn porauksissa sijaitseva yhd i s tämi s 1 a i te * - pyöritetään ja suunnataan pinseteillä siten, että ohjausholk-kien kavennettujen kohtien pituusakselit yhtyvät. Tämä tapahtuu siten, että pinsetit tai vastaava työkalu työnnetään ky-seisten, keskenään pystysuorasti järjestettyjen ohjausho1 kki-- en yli, ja pinsettien leukoja puristetaan yhteen, niin että oh j ausho 1 kk i e n kavennetut kohdat suuntautuvat pystysuorasti. Koukkuneulojen koukut osoittavat tällöin ylös- tai alaspäin, mutta eivät missään tapauksessa sivuille. Tämän suuntaamisen jälkeen pystysuorasti päällekkäin järjestettyihin ja suunnat- 4 85163 tuihin yhdistamis 1 ai11eisiin tartutaan adapterilla ja otetaan pois kokooja 1 evystä. Adapteri on haarukka, jossa on kaksi yhdensuuntaista vartta, joiden etäisyys vastaa yhdistämislait-teiden leveyttä sivukavennusten kohdalla. Adapterin avulla yhdistämis 1 ai11eita vedetään noin 200 mm kokoojaievystä poispäin ja pidetään tässä asennossa. Yhdistämisprosessin aloittamiseksi määrätyllä apu 1oimi1anga11 a työnnetään koukkuneulaa aluksi eteenpäin, niin että koukku tulee esiin. Koukkuun asetetaan yhdistettävä apu 1 oimi1anka ja vedettäessä koukkuneulaa toisesta päästä liukuu tämä yhdessä apu1 oimi1angan kanssa jälleen ohjausholkin sisälle. Tämä prosessi toistuu nyt kaikissa adapterin tarttumissa, pystysuorasti päällekkäin olevissa yhdistämis 1 ai11eissa. Yhdistämis 1 ai11eet otetaan sen jälkeen pois adapterista ja ne tulevat asentoon, joka on noin 200 mm kokoojalevystä, ja jossa kiristyslankojen vetojännitys apuloimilankoihin välittyy. Adapterin avulla tartutaan tämän jälkeen seuraavaan riviin päällekkäisiä yhdistämislaitteita jne .
Apuloimi1ankajoukon erottamiseksi kudotun sauman valmistuksen jälkeen vedetään suuri määrä, edullisesti kahdeksan päällekkäistä apu 1 oimi1ankaa, samanaikaisesti ulos ohjausholkeis-taan. Apu1oimi1 ankojen päät putoavat tällöin pois yhdistämis-laitteiden koukuista, ja yksittäiset yhdistämis laitteet ohja- taan tämän jälkeen valmiusasennossaan kok oo j a 1 e vyy n .
* /
Keksinnön avulla saavutettavat edut käsittävät erityisesti yhdistämislaitteiden yksinkertaisen ja varman käsittelyn, ’!’! olennaisesti aikaa säästävästi, ja sen mahdollisuuden, että ;; yhden haarukkamaisen adapterin avulla voidaan käsitellä u s e - " ampia y hd i s t ä m i s 1 a i 11 e i t a .
Seuraavassa keksintöä selitetään yksityiskohtaisesti edullis- : - : ten sove11utusmuotoesimerkkien avulla viittaamalla oheisiin piirustuksiin, joissa
Kuv. 1 esittää kokonaiskuvaa loimilankakiristyksen aikaansaa-' vasta osasta saumauskonetta;
II
5 85163
Kuv. 2 esittää yhdistämis 1aitetta yhdessä yhdistettävien apu-loimi 1 anko j en kanssa;
Kuv. 3 esittää leikkauksen kuv.2 viivaa 3-3 pitkin;
Kuv. 4 esittää kuv.2 mukaista yhdistämis 1 aitetta, jossa kouk-kuneulat on vedetty ulos;
Kuv. 5 esittää adapteria ja sen kiinnipitämää yhdistämislai- t e 11 a ;
Kuv. 6 ja 7 esittävät adapteria kahdessa, toisistaan 90° poikkeavassa sivukuvassa;
Kuv. 8 esittää kokoojaievyssä kiinni olevaa yhdistämis 1 aitet-ta .
Kuviossa 1 on esitetty yleiskatsaus siitä osasta saumankuto-miskonetta, joka aikaansaa apuloimi lankoihin 1 tarvittavan vetojännityksen. Vetojännitys välittyy siinä kiristys1angois-ta 2 apuloimilankoihin 1, jolloin apuloimilangat 1 ja kiris-tyslangat 2 on yhdistetty yhdistämis 1 ai11ei11 a 13.
Joukko yksittäisiä, apuloimilankoihin 1 yhdistettäviä kiris-tyslankoja 2 johdetaan hirsipuun muotoisen poikkipalkin 3 ym-päri ja pidetään painoilla 4 jatkuvassa jännityksessä. Pai-noina 4 voidaan käyttää esimerkiksi 448 jännitettävää kiris-tyslankaa 2 varten kussakin pientä tankoa, jonka massa on n. 12 g. Painot 4 koostuvat ruostumattomasta teräksestä ja ; ; niissä on kussakin ylhäällä silmukka kiristys 1angan 2 vetämiseksi läpi. Kiristys 1ankojen 2 päät on painojen 4 yläpuolella vedetty puristusputken 5 läpi ja sen jälkeen lukittu kiinni. Jotta suuri määrä painoja 4 ei sotkeutuisi toisiinsa, eli et-V tä ne pysyisivät helposti liikkuvina ja järjestyksessä, ohja-;·. taan yksittäiset painot kahden poikkipalkin 3 pystysuoran -·- osan jalkaan ruuvatun reikälevyn 6 läpi, ennenkuin ne ohja taan suojaksi ulkoisia vaikutuksia vastaan järjestettyyn pai-nosäiliöön 7.
6 85163
Ymmärtämisen helpottamiseksi kuviossa 1 on esitetty vain yksi kiristys lanka 2. Kaikkiaan lankoja on 8*56 kappaletta.
Painon 4 avulla vertikaalisesti alaspäin jännitetty kiristys-lanka 2 käännetään sinänsä tunnetun lankaristikon 8 avulla horisontaaliseksi ja ohjataan kokoojalevyn 9 suuntaan, joka on ruuvattu hirsipuun muotoisen poikkipalkin 3 vaakasuoran osan etupäähän. K okooja 1 evyssä 9 on jokaista apu 1 oimi1ankaan 1 yhdistettävää kiristys 1ankaa 2 varten poraus 14 yhdistämis-laitteen 13 vastaanottamiseksi. Kokooja 1 evyssä 9 poraukset 14 on järjestetty kahdeksaan horisontaaliseen riviin, joissa kussakin on 56 yksittäistä porausta.
Yhdistämis 1 ai11eissa 13 on ohjausholkki 10, jonka ulkohalkai-sija on esimerkiksi 1 mm ja kokonaispituus 22 mm apuloimilan-goille 1, joiden halkaisija on 0.16-0.22 mm. Apuloimilangoi1-le 1, joiden halkaisija on välillä 0.22-0.30 mm käytetään samanpituista ohjausholkkia, jonka ulkohalkaisija on kuitenkin 1.1 mm. Ohjausho1kkeihin 10 on järjestetty koukkuneulat 11, joiden etupäässä on koukku apu 1 oimi 1ankaan 1 tarttumista varten ja takapäässä silmukka 16 kiristys 1angan 2 sitomiseksi.
Painojen 4 avulla aikaansaatu ja kiristyslangoista ja koukku-neuloihin välitetty vetovoima vetää yhdistämislaitteet 13 ko-j‘- koojalevyn 9 1 i uk uso v i t e t o 1 e r ans s e i 1 1 a varustettuihin porauk-siin 14. Oh j ausho 1 kk i en 10 molemmissa päissä on hieman soikea poikkileikkaus ja ne on puristettu muo t opur i s t uk se 11 a keski-- kohdaltaan, jossa ne myös alunperin ovat olleet hieman soi- "!’! kiomaisia, voimakkaasti soi k i oma i s e en poikki 1 eikkausmuotoon , ; ; jossa on sivukavennukset 19, kuten kuvioista 2 ja 3 havai- • - taan. Näin mahdollistuu muotolukitus kokoojalevyn 9 porausten 14 ja ohjausho lkkien 10 välille.
. - Kuvion 2 mukaisessa yhteenliitetyssä tilassa koukkuneula 11 on vedetty taaksepäin ohjausho1 kkiin 10. Tällöin koukkuun 15 .··. asetettu apuloimi 1 anka 1 on puristunut ohjausholkin 10 ja ’’’ koukun 15 väliin, kts. kuv.3, ja ohjausholkki 10 peittää apu- 7 85163 loimilangan 1 pään, eli pää on näkymättömissä eikä voi siten haitata viereisiä apuloimilankoja 1.
Apu 1 oimi1ankajoukon purkamiseksi vedetään ja siten jälleen vapautetaan suuri määrä apu1 oimi1 ankoja 1 samanaikaisesti oh-jausho1 keis taan 10. Tämän jälkeen vetäytyvät yhdistamis 1 ait-t e e t vetojännityksen seurauksena kokoojalevyn 9 porauksiin 14, kuten kuviossa 8 on esitetty. Purkamisprosessin aloittamiseksi on siten jokainen yhdistämis laite 13 saatettava kuviossa 2 esitetystä asennosta kuvion 4 mukaiseen tilaan.
Kudotun sauman avulla päättömäksi tehtävän paperikoneviiran yksittäisten apu 1 oimi1 ankojen 1 liittämiseksi yhteen suunnataan kokoojalevyn 9 pystysuorasti päällekkäin olevissa porauksissa 14 sijaitsevat yhdistämis 1 ai11eet 13 pinseteillä siten, että kaikki ohjausholkit 10 tulevat kuvion 3 leikkauksessa esitettyyn suuntaan. Tässä asennossa ovat sitten kaikki ohjausholkit voimakkaasti soikiomaisista keskiosistaan pysty-suorasti suunattuja. Pinsetit työnnetään tätä varten pysty-suorasti päällekkäin järjestettyjen yhdistämislaitteiden 13 päälle ja puristetaan yhteen, jolloin voimakkaasti soikiomai-nen keskiosa tulee pinsettien pituussuuntaiseksi, eli pysty-suorasti. Tällä suuntaamisella tulevat koukkuneulojen 11 koukut 15 suunnatuiksi ylös- tai alaspäin, mutta ei missään ta-pauksessa sivuille.
."· Tämän suuntausprosessin jälkeen tartutaan pystysuorasti pääl-lekkäin järjestettyihin yhd i s täm i s 1 a i 11 e i s i i n 13 haarukkamai-sella adapterilla 12 (kuviot 6 ja 7), jolloin haarukkamainen 1 - adapteri 12 työnnetään samalla tavalla kuin edellä pinsetit yhdistämislaitteiden 13 voimakkaasti soikiomaisten keskiosien päälle. Adapterin 12 avulla otetaan yhdistämislaitteet 13 ko-koojalevystä 9 ja adapteria 12 yhdessä sen varsien 17 välissä ’ sijaitsevien yhdistämislaitteiden 13 kanssa pidetään adapte-ripitimessä tietyllä etäisyydellä, esim. 200 m, kokoojalevys-tä 9, kts. kuv.5. Ohjausholkin 10 ja koukkuneulan 11 keskinäinen asento on aluksi kuv.2 mukainen, eli koukkuneula 11 on työnnetty kokonaan taakse ohjausho1kissa 10, niin että kouk- 8 85163 kuneulojen 11 laajennettu pää 18 on ohjausholkin päätä vasten. Koukkuneulat 11 vedetään nyt ulos ohjausholkeista 10, niin että koukkuun 15 voidaan päästä käsiksi, kts. kuv.5, ja seuraavaksi koukkuun 15 asetetaan yhdistettävä apu1oimi1anka 1. Koukkuneulan 11 takapäässä vaikuttavan vedon johdosta tämä yhdessä mainitun apuloimilangan kanssa vedetään jälleen oh-jausholkkiin 10. Tämän jälkeen päättyy kyseisen apuloimilan-gan 1 yhdistämisproses si ja vastaava yhdistämis 1 aite 13 voidaan poistaa adapterista 12. Yhteen 1iitetyn apuloimilangan 1 johdosta yhdistämis 1aite11a 13 ei enää vedetä kiristys 1anga1-la 2 takaisin kokoojalevyyn 9, vaan se jää hieman adapteri-kohdan taakse. Tämä paikka riippuu siitä, kuinka pitkiä apu-loi m i 1 anko j en 1 vapaat, saumattavan paperikoneviiran reunan yli ulottuvat päät ovat.
Sen jälkeen kun tämä yhdistämisprosessi on päättynyt kaikissa pystysuorasti päällekkäisissä, adapterin 12 tarttumissa yh-distämislaitteissa 13, toistetaan tämä yhdistämisprosessi adapterin 12 avulla seuraavassa, pystysuorasti päällekkäisistä yhdistämis 1 ai11eista 13 muodostuvassa rivissä jne., kunnes kaikki kudottuun saumaan tarvittavat apu 1 oimi1angat 1 on yhdistetty kiristys 1 ankoihin 2.
Adaperin 12 käyttö ei ole kaikissa tapauksissa tarpeellista. Γ: Yhdistämislaitteisiin 13 voidaan tarttua myös yksitellen kä- sin apu loimi lanko j en 1 yhdistämiseksi. Myöskään poikkileikkaukseltaan soikiomaiset keskikohdat eivät ole välttamättömi-ä. Yhdistämis laitteiden 13 liukuminen kokoojalevyn 9 läpi voidaan estää myös siten, että poraukset 14 ovat edestä laajennettuja o 1akeporauksia , tai että yhdistämislaitteet 13 on etupäässään varustettu ulkopuolisella paksunnoksella. Koukku-neulojen 11 etupäässä olevien laajennettujen päiden 18 sijasta koukkuneulojen 11 takapäässä silmukan 16 kohdalla voi olla pieni halkaisija, niin että ne sopivat ohjausholkin 10 takapäähän tehtyyn kavennukseen. Koukkuneulojen 11 poikkileik-kauksen ei myöskään tällöin tarvitse olla suorakaiteen muo-- toinen.
Claims (5)
1. Saumauskoneen apulaite pitkittäis- ja poiki11ais 1angoista sileäksi kudottujen muoviviirojen tekemiseksi päättömiksi kudotun sauman avulla, joka muodostetaan kudelankoina toimivien pitki11äis 1ankojen ja vapaaksi puretuista päistä ja apuloimi-langoista saumauskoneen avulla, jolloin apulaitteessa on vähintään yksi kytkin 1 aitteis to (13), jolla aina yksi apuloimi-lanka (1) yhdistetään kiristys 1ankaan (2), jossa koukkuneula (11) on ohjausholkin (10) sisällä ja jossa koukkuneulassa (11) on yhdessä päässä koukku (15) apuloimi1ankaan (1) tarttumista varten ja on toisesta päästä yhdistetty kiristyslan-kaan (2), tunnettu siitä, että koukkuneu1oissa (11) on poikkileikkaukseltaan suorakaiteen muotoinen varsi ja että ohjausholkit (10) on varustettu sivukavennuksi1la (19) varren ohjaamiseksi.
2. Patenttivaatimuksen 1 mukainen apulaite, tunnettu kokoojalevystä (9), jossa on poraukset (14) kunkin yhdistä-mislaitteen (13) vastaanottamiseksi.
3. Patenttivaatimuksen 2 mukainen apulaite, tunnettu siitä, että ohjausholkit (10) on sivukavennusten välissä laajennettu ja että laajennukset muodostavat vasteen kokoojale-vylle (9) kiristyslankojen (2) kohdistamaa jännitystä vas- taan .
4. Jonkin patenttivaatimuksista 1-3 mukainen apulaite, tunnettu siitä, että koukkuneulojen (11) yksi pää (18) on laajennettu siten, että kiristyslangat (2) eivät voi vetää koukkuneulaa (11) ohjausholkkien (10) läpi.
- 5. Jonkin patenttivaatimuksista 1-4 mukainen apulaite, tunnettu siitä, että koukkuneulat (11) pitävät apuloi-milankoja kiinni siten, että kiristyslangat (2) vetävät nämä : takaisin ohjausholkkeihin (10). 10 85 1 63
Applications Claiming Priority (2)
Application Number | Priority Date | Filing Date | Title |
---|---|---|---|
DE3733120 | 1987-09-30 | ||
DE19873733120 DE3733120A1 (de) | 1987-09-30 | 1987-09-30 | Hilfsvorrichtung an einer nahtmaschine zum endlosmachen von flachgewebten kunststoffsieben mittels einer webnaht |
Publications (4)
Publication Number | Publication Date |
---|---|
FI884099A0 FI884099A0 (fi) | 1988-09-06 |
FI884099A FI884099A (fi) | 1989-03-31 |
FI85163B true FI85163B (fi) | 1991-11-29 |
FI85163C FI85163C (fi) | 1992-03-10 |
Family
ID=6337339
Family Applications (1)
Application Number | Title | Priority Date | Filing Date |
---|---|---|---|
FI884099A FI85163C (fi) | 1987-09-30 | 1988-09-06 | Hjaelpanordning vid en fogningsmaskin foer att goera plastviror aendloesa medelst en vaevd fog. |
Country Status (6)
Country | Link |
---|---|
US (1) | US4862566A (fi) |
EP (1) | EP0313853B1 (fi) |
AT (1) | ATE73871T1 (fi) |
CA (1) | CA1283588C (fi) |
DE (2) | DE3733120A1 (fi) |
FI (1) | FI85163C (fi) |
Families Citing this family (3)
Publication number | Priority date | Publication date | Assignee | Title |
---|---|---|---|---|
DE8814443U1 (de) * | 1988-11-18 | 1990-03-22 | Hermann Wangner Gmbh & Co Kg, 7410 Reutlingen | Kupplungsvorrichtung zum Anhängen von Gewichten an Zugfäden |
US5212858A (en) * | 1990-01-31 | 1993-05-25 | Asten Group, Inc. | Apparatus for capturing and stabilizing a yarn |
US6554029B1 (en) | 2000-05-26 | 2003-04-29 | Wagner Finckh Gmbh | Method for mounting a new harness on a seam weaving machine, apparatus for making a flat woven fabric endless and harness carriage |
Family Cites Families (9)
Publication number | Priority date | Publication date | Assignee | Title |
---|---|---|---|---|
US776216A (en) * | 1904-02-15 | 1904-11-29 | Edwin Butcher | Heddle. |
US2549382A (en) * | 1949-07-22 | 1951-04-17 | White S Dental Mfg Co | Braided driving belt |
US2786256A (en) * | 1953-10-30 | 1957-03-26 | Axelsson Axel | Apparatus for tying threads in a cloth joining operation |
CH539710A (de) * | 1971-12-02 | 1973-07-31 | Staeubli Ag | Verfahren und Vorrichtung zum Verbinden der einen Enden von Weblitzen bzw. Federankern mit elastischen Zugkordeln bei einer Jacquardmaschine |
US3885596A (en) * | 1973-07-05 | 1975-05-27 | Alexeff Snyder Ets | Fabric splice apparatus |
DE3025909C2 (de) * | 1980-07-09 | 1983-07-14 | Hermann Wangner Gmbh & Co Kg, 7410 Reutlingen | Verfahren und Vorrichtung zum Herstellen einer Webnaht zwischen zwei Gewebeenden |
US4581794A (en) * | 1984-03-07 | 1986-04-15 | Asten Group Inc. | Automatic seaming machine for fabric belts |
DE3446941A1 (de) * | 1984-12-21 | 1986-07-03 | F. Oberdorfer, 7920 Heidenheim | Verfahren zur herstellung einer stecknaht zum endlosmachen eines gewebebandes und nahtungsmaschine |
DE3507450A1 (de) * | 1985-03-02 | 1986-09-04 | Thomas Josef Heimbach GmbH & Co, 5160 Düren | Vorrichtung zum ausriffeln von faeden aus einem gewebe |
-
1987
- 1987-09-30 DE DE19873733120 patent/DE3733120A1/de not_active Withdrawn
-
1988
- 1988-09-06 FI FI884099A patent/FI85163C/fi not_active IP Right Cessation
- 1988-09-27 CA CA000578595A patent/CA1283588C/en not_active Expired - Lifetime
- 1988-09-30 EP EP88116148A patent/EP0313853B1/de not_active Expired - Lifetime
- 1988-09-30 DE DE8888116148T patent/DE3869319D1/de not_active Expired - Lifetime
- 1988-09-30 US US07/251,488 patent/US4862566A/en not_active Expired - Fee Related
- 1988-09-30 AT AT88116148T patent/ATE73871T1/de not_active IP Right Cessation
Also Published As
Publication number | Publication date |
---|---|
FI884099A (fi) | 1989-03-31 |
ATE73871T1 (de) | 1992-04-15 |
FI884099A0 (fi) | 1988-09-06 |
DE3733120A1 (de) | 1989-04-13 |
CA1283588C (en) | 1991-04-30 |
DE3869319D1 (de) | 1992-04-23 |
EP0313853A1 (de) | 1989-05-03 |
FI85163C (fi) | 1992-03-10 |
EP0313853B1 (de) | 1992-03-18 |
US4862566A (en) | 1989-09-05 |
Similar Documents
Publication | Publication Date | Title |
---|---|---|
US8727406B2 (en) | Round sling for lifting loads | |
NO813176L (no) | Hul sloeyfe samt derav fremstilt stropp eller derav fremstilt hulsloeyfematte | |
DE60116696T2 (de) | Verfahren zum Spleissen von geflochtenen Seilen | |
NO984291D0 (no) | Forsterket s°mforbindelse for vev med h°y strekkfasthet | |
FI85163B (fi) | Hjaelpanordning vid en fogningsmaskin foer att goera plastviror aendloesa medelst en vaevd fog. | |
KR101973132B1 (ko) | 새꼬막의 유생 포착용 그물망지 | |
CA1272378A (en) | Fishnet hanging system | |
JP2630996B2 (ja) | 土木用網 | |
CA2096779C (en) | System for positioning a fishing net | |
US3474507A (en) | Method and means for connecting woven bands | |
EP1964475B1 (de) | Vorrichtung zur Befestigung einer Aufhängeschlaufe | |
KR100411135B1 (ko) | 직조기용 자동집사장치 | |
RU2264491C2 (ru) | Тяговое ведущее устройство | |
KR102163092B1 (ko) | 훌치기 낚시채비용 낚싯줄 엉킴 방지장치 및 이를 구비한 훌치기 낚시채비 | |
EP2607247B1 (de) | Verfahren und Vorrichtung zur maschinellen Befestigung eines Fadens an einem Körper, insbesondere Etikett | |
JPH04166031A (ja) | 釣り糸取り付け具 | |
JP3261005B2 (ja) | シームフェルト誘導帯 | |
JPS5929026Y2 (ja) | エンドレススリング | |
JP2592292B2 (ja) | 土木用網 | |
JP3839622B2 (ja) | シームフェルト接合用補助具 | |
JP2592303B2 (ja) | 土木用網及びその敷設方法 | |
KR200167694Y1 (ko) | 브라 보호기 | |
JP6320348B2 (ja) | 膜材用の緊張装置 | |
JPS5911993Y2 (ja) | エンドレススリング | |
JP3015844B2 (ja) | 連結用浮帯付き織物 |
Legal Events
Date | Code | Title | Description |
---|---|---|---|
MM | Patent lapsed |
Owner name: HERMANN WANGNER GMBH & CO KG |