FI83012C - Avstaemningssystem foer en television med automatisk finavstaemning. - Google Patents

Avstaemningssystem foer en television med automatisk finavstaemning. Download PDF

Info

Publication number
FI83012C
FI83012C FI870294A FI870294A FI83012C FI 83012 C FI83012 C FI 83012C FI 870294 A FI870294 A FI 870294A FI 870294 A FI870294 A FI 870294A FI 83012 C FI83012 C FI 83012C
Authority
FI
Finland
Prior art keywords
signal
frequency
video
local oscillator
response
Prior art date
Application number
FI870294A
Other languages
English (en)
Swedish (sv)
Other versions
FI870294A0 (fi
FI83012B (fi
FI870294A (fi
Inventor
Juri Tults
William John Testin
Original Assignee
Rca Licensing Corp
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Rca Licensing Corp filed Critical Rca Licensing Corp
Publication of FI870294A0 publication Critical patent/FI870294A0/fi
Publication of FI870294A publication Critical patent/FI870294A/fi
Publication of FI83012B publication Critical patent/FI83012B/fi
Application granted granted Critical
Publication of FI83012C publication Critical patent/FI83012C/fi

Links

Classifications

    • HELECTRICITY
    • H04ELECTRIC COMMUNICATION TECHNIQUE
    • H04NPICTORIAL COMMUNICATION, e.g. TELEVISION
    • H04N5/00Details of television systems
    • H04N5/44Receiver circuitry for the reception of television signals according to analogue transmission standards
    • H04N5/50Tuning indicators; Automatic tuning control

Landscapes

  • Engineering & Computer Science (AREA)
  • Multimedia (AREA)
  • Signal Processing (AREA)
  • Television Receiver Circuits (AREA)
  • Pharmaceuticals Containing Other Organic And Inorganic Compounds (AREA)
  • Management, Administration, Business Operations System, And Electronic Commerce (AREA)
  • Alarm Systems (AREA)
  • Two-Way Televisions, Distribution Of Moving Picture Or The Like (AREA)
  • Channel Selection Circuits, Automatic Tuning Circuits (AREA)
  • Noise Elimination (AREA)
  • Selective Calling Equipment (AREA)
  • Input Circuits Of Receivers And Coupling Of Receivers And Audio Equipment (AREA)

Description

1 83012
Television viritysjärjestelmä, jossa on automaattinen hienoviritys
Esillä oleva keksintö liittyy televisiovastaanot-5 timen viritysjärjestelmään, jossa on automaattinen hienosäätö (AFT) .
Useimmat televisiovastaanottimet sisältävät piirin analogisen AFT -signaalin synnyttämiseksi, jonka napaisuus ja suuruus edustaa välitaajuussignaalin amplitudimoduloi-10 dun kuvakantoaallon taajuuden poikkeaman napaisuutta ja suuruutta sen nimellisestä taajuusarvosta. AFT -signaali syötetään televisiovastaanottimen virittimen paikallis-oskillaattorille vähentämään välitaajuuskuvakantoaallon taajuuspoikkeamaa.
15 Alunperin AFT -signaalia käytettiin korjaamaan paikallisoskillaattorisignaalin ryömintää, joka johtui lämpötilasta ja ikääntymisestä. Vaihe- ja taajuuslukitun silmukan käsittävät viritysjärjestelmät (jotka usein tunnetaan taajuussynteesiviritysjärjestelminä), jotka 20 "lukitsevat" paikallisoskillaattorisignaalin taajuuden referenssitaajuudelle, poistavat AFT -signaalin tarpeen yllä esitettyyn tarkoitukseen. AFT -signaalia käytetään kuitenkin tyypillisesti taajuussynteesiviritysjärjestelmissä korjaamaan välitaajuisen kuvakantoaallon poikkeamia, 25 jotka johtuvat vastaavista taajuussiirtymistä joidenkin televisiosignaalilähteiden, kuten kaapelijärjestelmät, videonauha- ja videolevylaitteet, kotitietokoneet ja kamerat, tuottamien radiotaajuisten signaalien kuvakanto-aaltojen ja lähetysstandardien määrittämien nimellisten 30 taajuusarvojen välillä.
Eräässä taajuussynteesiviritysjärjestelmässä, jossa on AFT -mahdollisuus, sellainen kuten on selostettu US-patenttijulkaisussa 4 405 947, joka on myönnetty J. Tults'ille ja M. P. French*ille 30. syyskuuta 1983, 35 sen jälkeen kun paikallisoskillaattorisignaalin taajuus on 2 83012 vaihelukitulla silmukalla lukittu valitun kanavan nimelliselle paikallisoskillaattoritaajuudelle, kytketään analoginen AFT -signaali paikallisoskillaattorille vaihelukitun silmukan alipäästösuodattimen kautta säätämään suo-5 raan paikallisoskillaattoria radiotaajuussignaalin taa-juussiirtymien korjaamiseksi. Koska alipäästösuodattimen täytyy suodattaa AFT -signaali sekä vaihelukitun silmukan vaihevertailijan ulostulosignaali, suodatin saattaa olla monimutkainen, jotta se varmistaisi asianmukaisen AFT -vas-10 teajän ja herkkyyden läpi koko suhteellisen laajan television viritysalueen.
Toisen tyyppisessä taajuussynteesiviritysjärjes-telmässä, jossa on AFT -mahdollisuus, sellaisessa kuin on kuvattu US-patenttijulkaisussa 4 302 778, joka on myönnetty 15 A. Tanaka'lie 24. marraskuuta, 1981, AFT -signaalia ei ole kytketty suoraan paikallisoskillaattorille, vaan sitä käytetään muuttamaan paikallisoskillaattorin taajuutta pienin askelin säätämällä taajuussyntetisaattorin käsittävän vaihelukitun silmukan ohjelmoitavan jakolaskutekijän jako-20 laskutekijää. Tällaisessa järjestelmässä, koska AFT -signaalia ei suodateta vaihelukitun silmukan alipäästösuodatti-mella, suodattimen suunnittelurajoituksia voidaan helpottaa.
Vaikkakin AFT -signaalin generointipiiri sisältää komponentteja, sellaisia kuten suodatin ja amplitudin ra-25 joituselementtejä, jotka pyrkivät vähentämään AFT:n tason vaihteluita, jotka johtuvat kuvainformaatiota vastaavan videokantoaallon amplitudimodulaatiosta, on tässä havaittu, että jopa pienet AFT -signaalin tason vaihtelut voivat tuottaa tietyissä olosuhteissa ei-toivottuja vaikutuksia.
30 Järjestelmissä, joissa AFT -signaalia käytetään epäsuorasti säätämään paikallisoskillaattorisignaalin taajuutta säätämällä ohjelmoitavan kertoimen arvoa, kuten on selostettu Tanaka-patentissä, verrataan tyypillisesti AFT -signaalin tasoa kiinteisiin ylempään ja alempaan 35 kynnystasoon, jotka määrittävät oikeata viritystä vastaavan 3 83012 taajuusalueen tai "ikkunan" rajat. Riippuen siitä, kumman kynnystason AFT -signaali on ylittänyt, ohjelmoitavissa olevaa jakolaskukerrointa joko kasvatetaan tai pienennetään. Tämän tyyppisessä kynnysarvolle herkässä järjestel-5 mässä saattaa AFT -signaalin tason vaihtelut aiheuttaa kynnystason ylittämisen, kun AFT -signaalin taso on lähellä toista näistä kahdesta kynnystasosta. Tämä aiheuttaa ohjelmoitavan kertoimen virheellisen muuttamisen, mikä aiheuttaa vastaavan virheellisen askelmaisen muutoksen paikallis-10 oskillaattorisignaalin taajuudessa. Lisäksi muutokset AFT -signaalin tason vaihteluiden suunnassa saattavat aiheuttaa kynnystason toistuvan ylittämisen vastakkaisissa suunnissa, mikä aiheuttaa vastakkaisissa suunnissa vastaavat askelmaiset muutokset paikallisoskillaattorisignaalin 15 taajuudessa. Kun AFT -signaalia käytetään suoraan ohjaamaan paikallisoskillaattoria, kuten on selostettu Tults'in ym. patentissa, koska AFT -säätötoiminta on jatkuvaa eikä herkkä kynnysarvolle, paikallisoskillaattorisignaalin taajuuden askelmaisia muutoksia, jotka johtuvat AFT -signaa-20 Iin tason vaihteluista, ei ole taipumusta esiintyä.
Paikallisoskillaattorisignaalin taajuuden vaihtelut aiheuttavat vastaavia välitaajuussignaalin kuva- ja ääni-kantoaaltojen taajuuksien vaihteluita, joista voi seurata näkyviä ja kuultavia häiriöitä. Esimerkiksi television 25 stereoinformaation parannettua toistoa varten on toivottavaa kasvattaa äänikanavan kaistaleveyttä verrattuna mono-ääni-informaation kaistan leveyteen. Johtuen stereoäänen käsittelyssä toivottavasta kasvatetusta kaistan leveydestä, paikallisoskillaattorisignaalin taajuusvaihtelut voivat 30 aiheuttaa vastaavia häiriöitä (joihin joskus viitataan "surinana") audiovasteessa. Siten, vaikka AFT -signaalin perinteinen suodatus on havaittu riittäväksi monoäänen-toistoa varten, se saattaa olla riittämätön stereoäänen-toistoa varten, erikoisesti kynnysarvolle herkissä AFT 35 -järjestelmissä, joita yllä kuvattiin. Kuitenkin 4 83012 AFT -signaalin suodattamisen vähentäminen kasvattamisen sijasta, suodatin komponenttien lisäämisen lisäksi, on toivottavaa oikean AFT- vasteajan ja herkkyyden ylläpitämiseksi läpi koko suhteellisen laajan television viritysalueen.
5 Siten on olemassa tarve suojautua AFT -signaalin amplitudin vaihteluita vastaan, jotka johtuvat amplitudi-moduloidun videokantoaallon, josta AFT -signaali on johdettu, amplitudin vaihteluista, ilman että kasvatetaan AFT -suodatusta, erityisesti jos se voidaan tehdä yksinkertai-10 sesti ja siksi edullisesti.
Tämä saavutetaan patenttivaatimuksen 1 mukaisella laitteella.
Esillä olevan keksinnön erään näkökohdan mukaisesti televisiovastaanottimessa analogisen AFT:n esitys on se-15 lektiivisesti näytteytetty ja tallennettu sammutusaikavä- lien aikana, kun moduloidun videokantoaallon amplitudi on suhteellisen vakio. Virityksen säätöjärjestelmä käyttää tallennettua AFT -esitystä synnyttämään virityksen säätö-signaalin vastaanottimen viritintä varten.
20 Esillä olevan keksinnön tämä ja muut piirteet tul laan selostamaan oheiseen piirrokseen viitaten, jossa: kuvio 1 esittää esillä olevan keksinnön ensisijaisen suoritusmuodon lohkokaaviomuodossa; ja kuviot 2 ja 3 esittävät kuviossa 1 esitetyn suori-25 tusmuodon vastaavien osien toteutukset kytkentäkaavio- ja vastaavasti lohkokaaviomuodoissa.
Kuviossa 1 esitetyssä televisiovastaanottimessa radiotaajuiset televisiosignaalit kytketään RF -sisääntuloon 10 signaalilähteestä, jota ei ole esitetty. Signaali-30 lähde voi esimerkiksi käsittää yleisradiovastaanottoanten-nin, kaapeliverkon, suoran yleisradiosatelliittijärjestel-män (DBS), videonauha- tai -levysoittimen, kotitietokoneen tai videopelin. Viritin 12, joka käsittää suurtaajuusvah-vistinasteen 14, paikallisoskillaattorin 16 ja sekoittimen 35 18 järjestettynä perinteisellä tavalla, muuntaa valitun vastaanottokanavan radiotaajuisen signaalin vastaavaksi 5 83012 välitaajuussignaaliksi. Viritintä 12 säädetään vasteena virityksen säätösignaalille, jonka virityksen säätöjärjestelmä 20 synnyttää. Välitaajuussignaalilla, kuten radiotaajuisella signaalilla, josta se on johdettu, on moduloi-5 dut video- ja äänikantoaallot. Välitaajuussignaali vahvistetaan välitaajuusvahvistimella 22 ja kytketään tämän jälkeen video- ja äänikanaville 24 ja vastaavasti 34.
Videokanava 24 sisältää välitaajuussuodattimen 26, videoilmaisimen 28, videosignaalin käsittely-yksikön 30 10 ja kuvaputken 32, jotka on järjestetty perinteisellä tavalla. Videoilmaisin 28 voi esimerkiksi käsittää synkronisen ilmaisimen. Äänikanava 34 sisältää välitaajuussuodattimen 36, ääni-ilmaisimen 38, stereoäänisignaalin käsittely-yksikön 40 ja vasemman ja oikean puoleiset kaiuttimet 42 15 ja 44, jotka on myös järjestetty perinteisellä tavalla.
Ääni-ilmaisin 38 voi esimerkiksi käsittää synkronisen ilmaisimen, jota käytetään yhteistieäänisekoittimena, joka sekoittaa videokantoaallon äänikantoaallon kanssa, kuten tunnettua.
20 Videoilmaisimen 28 ulostuloon tuotettu videosignaa li sisältää aktiiviset kuvakomponentit pystyjuovajakson vaakasuuntaisten juova-aikavälien aikana ja vaaka- ja pystysynkronointipulssit, jotka vastaavat vastaavia vaaka- ja pystypaluuaikavälejä. Tämä yhdistetty videosig-25 naali kytketään synkronointisignaalin generaattorille 46, joka poistaa aktiiviset kuvakomponentit yhdistetyn synkronointisignaalin ("sync") muodostamiseksi, joka sisältää vaaka- ja pystysynkronointipulssit. Tätä yhdistettyä synk-ronointisignaalia käsitellään poikkeutusyksiköllä 48 pe-30 rinteisellä tavalla vaaka- ja pystysuuntaisten juova- ja paluupoikkeutussignaalien johtamiseksi kuvaputkeen 32 liittyviä poikkeutuskeloja 50 varten. Kuvaputken 32 tuottama kuva pyyhkäistään juova-aikavälien aikana ja sammutetaan paluuaikavälien aikana.
6 83012
Automaattinen hienovirityssignaalin ilmaisin 52 on vasteellinen välitaajuusvideokantoaallon taajuudelle analogisen AFT -signaalin kehittämiseksi, jonka taso napaisuudeltaan ja suuruudeltaan edustaa välitaajuusvideokanto-5 aallon taajuuden ja nimellisen taajuusarvon välisen poikkeaman napaisuutta ja suuruutta. AFT -signaali syötetään virityksen säätöyksikölle 20 alla kuvattavalla tavalla avustamaan virityksen säätösignaalin synnyttämisessä viritin tä 12 varten.
10 Videokanavan 24 välitaajuussuodatin 36 on erotettu äänikanavan 34 välitaajuussuodattimesta 26, jotta parannetaan vastaanottimen stereosuorituskykyä. Tarkemmin sanottuna, kun videokanavan 24 välitaajuussuodattimella 26 on video- tai kuvakantoaalto (P), joka on sijoitettu pen-15 gerosaan kompensoimaan videoinformaation tynkäkaistalähe- tystä, äänikanavan 34 välitaajuussuodattimella 36 on oleellisesti symmetrisesti korostettu vaste, joka on keskitetty kuvakantoaallon ympärille, sekä oleellisesti symmetrisesti korostettu, joka on keskitetty äänikantoaallon (S) ympä-20 rille. Välitaajuisen äänisuodattimen 26 symmetrinen omi- naiskäyrä estää audioalueella olevan "surinan" synnyttämisen, joka saatettaisiin synnyttää televisiovastaanottimessa, jossa videokantoaalto yhteistieäänisekoitusta varten kulkee suodattimen läpi, jolla välitaajuusvideosuodattimen 25 jyrkkyyden aiheuttaman amplitudi- ja vaihemodulaation takia on jyrkkä vaste videokomponenteille. Stereotelevisio-vastaanottimessa audioalueella olevan surinan synnyttäminen tulee paljon merkittävämmäksi ongelmaksi, johtuen stereotoistoon tarvittavasta paljon laajemmasta kaistan 30 leveydestä kuin monotoistossa. Välitaajuisen äänisuodattimen 36 symmetrisen vasteen hyöty audioalueella olevan surinan estämisessä voi oleellisesti pienentyä, jos väli-taajuisten kuva- ja äänikantoaaltojen taajuuksien annetaan vaihdella suhteessa vastaaviin nimellisarvoihin, koska ne 35 voivat liikkua pitkin vastaavien korostettujen vastekäyrien 7 83012 jyrkkiä osia. Esillä oleva keksintö on kohdistettu väli-taajuisten kuva- ja äänikantoaaltojen taajuuksien vaihtelut vasteena virityksen säätöjärjestelmän 20 automaattisen hienoviritystoiminnan vaihteluille, joita aiheuttavat vas-5 taavat vaihtelut moduloidun videokantoaallon amplitudissa.
Virityksen säätöjärjestelmä 20 on taajuussynteesi-tyyppiä, joka sisältää vaihelukitun silmukan (PLL) 54. Vaihelukittu silmukka 54 sisältää kideoskillaattorin 56, taajuusjakajan (: R) 58, taajuusjakajan (: K) 60, taajuus-10 jakajan (: N) 62, vaihevertailijän 64 ja alipäästösuodat-timen (LPF) 66, jotka on järjestetty perinteisellä tavalla paikallisoskillaattorin 16 kanssa. Vaihelukittu silmukka 54 lukitsee paikallisoskillaattorisignaalin taajuuden kide-oskillaattorisignaalin taajuuteen, joka tuotetaan kide-15 oskillaattorilla 56 kertoimella NK/R. Lukituksen ilmaisin 68, joka on kytketty vaihevertailijaan 64 synnyttää "lukittu" -signaalin, joka ilmaisee, että paikallisoskillaattorisig-naalin taajuus on lukittu kideoskillaattorisignaalin taajuudelle, kun näiden kahden sisääntulosignaalin välinen vaihe-20 ja taajuusero putoaa ennalta määrätyn arvon alapuolelle.
Kideoskillaattorisignaalin taajuus ja jakokertoimet R ja K valitaan siten, että paikallisoskillaattorisignaalin taajuus on mekahertseissä yhtä suuri kuin N.
Taajuusjakajan 62 jakokerroin N on ohjelmoitavissa 25 siten, että kanavat voidaan valita muuttamalla N:n arvoa. Jakokertoimen N digitaalinen esitys tallennetaan rekisteriin 70. Kun käyttäjä valitsee kanavan, esimerkiksi syöttämällä kanavan numeron kanavanvalintayksikön 72 näppäimistön kautta, jakajan ohjausyksikkö 74 synnyttää jakokertoimen N
30 oikean digitaalisen esityksen, kuten tullaan alla selostamaan .
Radiotaajuisille yleisradiotelevisiosignaaleille, joilla on video ja ääni yleisradiostandardien määrittämillä nimellisillä tai standarditaajuuksilla, jakokertoimet N 35 voidaan asettaa ennalta määrätyille nimellisarvoille 8 83012 valitun kanavan mukaisesti. Kun radiotaajuussignaalin lähde on jokin muu kuin yleisradiolähetystä vastaanottava antenni, kuten kaapelijakoverkko- DBS-järjestelmä videonauhuri tai videolevysoitin, kotitietokone tai videopeli, 5 vastaanotettujen radiotaajuussignaalien kuva- ja äänikan-toaaltojen taajuudet voidaan siirtää sivuun vastaavilta nimellisiltä tai standardeilta yleisradiotaajuuksilta. Tavallisesti sekä video- että äänikantoaaltoja siirretään taajuuskaistalla saman verran. Jos jakokerroin N on ase-10 tettu yleisradiotaajuuksille, välitaajuussignaalin kantoaaltojen taajuuksia siirretään sivuun määrillä, jotka vastaavat vastaanotetun radiotaajuussignaalin kantoaaltojen poikkeamaa. Tämän mukaisesti, jotta vältetään radiotaajuus-signaaleista, jotka eivät ole standarditaajuudella, johtu-15 vat taajuussiirtymät, taajuusjakokerrointa N säädetään etsintäalgoritmissa vasteena yhdistetyn synkronointisig-naalin ja AFT -signaalin tilalle seuraavalla tavalla.
Radiotaajuussignaalin, joka ei ole standarditaajuudella, virittämiseksi, sen jälkeen kun uusi kanava on 20 valittu, jakokerroin N asetetaan aluksi ennalta määrätylle arvolle, joka vastaa paikallisoskillaattorin taajuutta valitun kanavan viritysalueella (esimerkiksi NTSC -standardilla 6 MHz). Kun jakajan ohjausyksikkö 74 vastaanottaa lukitussignaalin lukituksenilmaisimelta 68, on yhdiste-25 tyn synkronointisignaalin tila tutkittu. Tätä varten on olemassa synkronoinnin pätevyydenilmaisin 76, joka on vasteellinen yhdistetylle synkronointisignaalille. Jos yhdistetyn synkronointisignaalin tila on oikea, synkronoinnin pätevyydenilmaisin 76 synnyttää "sync valid" 30 -signaalin. Jos "sync valid" -signaalia ei synnytetä N:n alkuarvolle muutetaan N:n arvoa ennalta määrättyyn suuntaan (esimerkiksi kasvattaen) askelin, jotka vastaavat paikallisoskillaattorisignaalin taajuusaskelia (esimerkiksi 0,5 MHz), kunnes "sync valid" -signaali synnytetään.
88 Tämän jälkeen AFT -signaalia käytetään hienovirittämään 9 83012 paikallisoskillaattorisignaalin taajuutta, koska etsintä-vasteena yhdistetyn synkronointisignaalin tilalle on tehty suhteellisen suurin taajuusaskelin (esimerkiksi 0,5 MHz).
Tähän mennessä kuvatut kuvion 1 televisiovastaan-5 ottimen osat voi olla rakennettu samalla tavalla kuin vastaavat osat CTC-131 tyypin televisiovastaanottimet, joita valmistaa ja myy RCA Corporation, Consumer Electronics Division, Indianapolis, Indiana ja joka on esitetty yksityiskohtaisesti julkaisussa "RCA Color 10 Television Basic Service Data for the CTC-131 Series", asiakirja 1984, CTC-131, toinen painos.
Tähän mennessä kuvattu virityksen säätö alkometri vastaa sitä, jota käytetään RCA CTC-131 vastaanottimissa ja joka on kuvattu yksityiskohtaisesti edellä mainitussa 15 Tults'in ym. patentissa. Tämän viritysalgoritmin mukaisesti AFT -signaali syötetään analogisessa muodossa vaihelukitun silmukan alipäästösuodattimen läpi paikallisoskillaattoril-le, kun "sync valid" -signaali on synnytetty. Kuitenkin kuviossa 1 esitetyssä virityksen säätöjärjestelmässä 20, 20 AFT -signaalia ei ole kytketty alipäästösuodattimen 66 kautta suoraan säätämään paikallisoskillaattoria 16, vaan se säätää sitä epäsuorasti säätämällä jakokerrointa N, kuten alla tullaan selittämään. Koska alipäästösuodattimen 66 ei tarvitse suodattaa AFT -signaalia, sen suunnittelua 25 voidaan yksinkertaistaa poistamalla suodatinelementit, jotka tarvitaan vaimentamaan videosignaalikomponentit AFT -signaalista. Kustannusten säästön lisäksi tämä sallii vaihelukitun silmukan 54 lukkiutua nopeammin.
Kuitenkin, kuten aikaisemmin todettiin, AFT -suoda-30 tuksen vähentämisellä voi olla epäedullinen vaikutus. Vaikka AFT -yksiköllä 52 itsellään on suodatus, t.s. viritys-piiri, ja amplitudia rajoittavat komponentit, nämä eivät ole täydellisen tehokkaita, kun estetään AFT -signaalin tasoa vaihtelemasta moduloidun videokantoaallon, josta 35 aft -signaali on johdettu, amplitudivaihteluiden vasteena.
10 8301 2
Videoamplitudin aiheuttama AFT -signaalin vaihtelu voi puolestaan aiheuttaa vastaavia paikallisoskillaattori-signaalin taajuusvaihteluita ja seurauksena välitaajuis-ten kuva- ja äänikantoaaltojen taajuuksien vaihteluita.
5 Tämä ei saata olla erityisen havaittavaa monotelevisio- vastaanottimessa. Kuitenkin stereotelevisiovastaanottimes-sa, jossa on suhteellisen suuri kaistainen äänikanava verrattuna monovastaanottimen äänikanavaan, se voi aiheuttaa häiritsevää audioalueella olevaa surinaa. Erityisesti, 10 kuten aikaisemmin huomautettiin, se voi aiheuttaa video-ja äänikantoaaltojen liikkumisen pitkin välitaajuisen äänisuodattimen 26 vastaavien korostettujen vasteiden jyrkkiä osia. Tämä aiheuttaa videokantoaallon amplitudeja vaihemodulaatiota, joka voi aiheuttaa audioalueella 15 olevaa surinaa.
Tämän ongelman voittamiseksi, esillä olevassa säätöjärjestelmässä tallennetaan analogisen AFT -signaalin taso, joka synnytetään pystysynkronointiaikavälin aikana, kun moduloidun videokantoaallon amplitudi on suhteellisen 20 vakio. Vasteena pystysynkronointipulssiaikavälin aikana tallennetulle AFT -tasolle jakajan ohjausyksikkö 74 muuttaa jakokerrointa N paikallisoskillaattoritaajuuden säätämiseksi askelittain siten, että pienennetään välitaajuus-signaalin kantoaaltojen taajuuspoikkeamaa.
25 Erityisesti virityksen säätöjärjestelmässä 20 analoginen AFT -signaali muunnetaan digitaaliseksi esitykseksi analogia-digitaalimuuntimella (ADC) 78 pysty-syngronointipulssiaikavälin aikana vasteena signaalille, joka ilmaisee pystysynkronointipulssiaikavälin esiinty-30 inisen ja joka on synnytetty kuten alla tullaan selittämään, lukko- tai muistirekisteri 80 aktivoidaan tallentamaan silloin esiintyvä AFT -signaalitason digitaalinen esitys. Muistirekisterin 80 sisällöt tutkitaan jakajan ohjausyksiköllä 74 virityksen säätöalgoritmin aikana jakokertoimen 35 n ja sillä tavoin paikallisoskillaattorisignaalin taajuuden säätämiseksi.
11 8301 2
Kuvio 2 esittää ADC 78 ja muistirekisterin 80 toteutuksen. ADC 78 sisältää ylemmän kynnysarvon vertaili jän 82 sen määrittämiseksi, milloin S-muotoisen analogisen AFT -signaalin taso on ylemmän kynnystason (V„) 5 yläpuolella, ja alemman kynnysarvon vertailijän 84 sen määrittämiseksi, milloin analogisen AFT -signaalin taso on alemman kynnystason (VL). Muistirekisteri 80 käsittää kaksi set-reset (S-R) -kiikkua 86 ja 88, neljä "JA" -funk-tioveräjää 90, 92, 94 ja 96 ja kaksi "invertteriä" 98 ja 10 100. Kiikut 86 ja 88 aktivoidaan reagoimaan (t.s., asettu maan tai nollautumaan ) vasteena vertailijoiden 82 ja vastaavasti 84 ulostulosignaaleille, kun pystysynkronoin-tipulssin aikavälin esiintymistä ilmaiseva signaali syötetään "JA" -veräjille 90-96. Esitetyssä rakenteessa muis-15 tirekisteri 80 tallentaa kaksi-bittisen digitaalisen sanan, joka edustaa välitaajuisen kuvakantoaallon taajuutta seuraavasti: FF 86 FF 88 fT„ - _ —i_r — 1 0 suuri 20 0 1 pieni 0 0 oikein (ikkunassa) tai käyrän kohoumien toisella puolen 1 1 ei mahdollinen (taajuus sekä suuri että pieni) 25 AFT -signaalin kaksi-bittistä digitaalista esitys tä, joka on tallennettu pystysynkronointipulssiaikavälin aikana, käytetään jakajan ohjausyksiköllä 74 seuraavalla tavalla virittämään standarditaajuudesta poikkeavia radio-taajuussignaaleja. Kuten yllä kuvattiin, sen jälkeen kun 30 uusi kanava on valittu, jakajan ohjausyksikkö 74 etsii valitun kanavan paikallisoskillaattorin viritysalueen, lähtien alkutaajuudesta suhteellisen suurin askelin (esimerkiksi 0,5 MHz) annettuun taajuussuuntaan (esimerkiksi kasvattaen) , kunnes "sync valid" -signaali synnytetään. 35 Kun "sync valid" -signaali on synnytetty, välitaajuisen 12 8301 2 kuvakantoaallon taajuus on joko AFT -signaalin positiivisen "kohouman" sisällä (t.s. ylemmän kynnystason yläpuolella) tai negatiivisen "kohouman" (t.s. alemman kynnystason alapuolella). Täten sen jälkeen, kun 5 "sync valid" -signaali on synnytetty, ilmaisee muisti-rekisteriin 80 tallennettu digitaalinen sana, että väli-taajuisen kuvakantoaallon taajuus on joko suuri tai pieni. Vasteena tälle jakajan ohjausyksikkö 74 joko pienentää tai kasvattaa jakokerrointa N muuttakseen vastaavasti 10 paikallisoskillaattorisignaalin taajuutta pienin askelin (esimerkiksi 31,25 kHz), kunnes AFT -signaalin digitaalinen esitys ilmaisee, että AFT -signaali on taajuusikku-nassa (esimerkiksi noin 250 kHz leveä) kahden kohouman välissä. Tämä tila vastaa oikeaa viritystilaa.
15 Taajuusjaon ohjausyksikkö, jota käytetään RCA
CTC-131 tyyppisissä vastaanottimissa ja joka on selostettu edellä mainitussa Tults'in ym. patentissa, ja jotka sopivat käytettäväksi jakajan ohjausyksikkönä 74, käsittävät erityislogiikkapiirit. Vaihtoehtoisesti jakajan 20 ohjausyksikkö 74 voi käsittää mikroprosessorin, kuten on esitetty edellä mainitussa Tanaka-patentissa.
Kuviossa 1 esitetyssä vastaanottimessa synkronoinnin pätevyydenilmaisin 76 palvelee sopivasti kahta tarkoitusta eli synnyttää "sync valid" -signaalin ja pystysynk-25 ronointipulssiaikavälin esiintymistä ilmaisevan signaalin. Kuvio 3 esittää synkronoinnin pätevyydenilmaisimen 76 toteutuksen. Periaatteessa synkronoinnin pätevyydenilmaisin 76 tutkii synkronointisignaalin erottimen 46 synnyttämän yhdistetyn synkronointisignaalin vaakasynkronointipulssien 30 taajuutta ja pulssin leveyttä sen määrittämiseksi, onko yhdistetty synkronointisignaali oikea.
Tarkemmin sanottuna yhdistetty synkronointisignaali kytketään vertailijalle 102 positiivisten pulssien synnyttämiseksi aina, kun synkronointisignaali ylittää alemman 35 kynnysarvon (VLg) lähellä yhdistetyn synkronointisignaalin 13 8301 2 pienintä amplituditasoa, ja komparaattorille 104 positiivisten pulssien synnyttämiseksi aina, kun yhdistetty synk- ronointisignaali putoaa ylemmän kynnystason (V„„) ala-
Hb puolelle lähellä yhdistetyn synkronointisignaalin suurinta 5 amplituditasoa. Jos kohinatransientit puuttuvat yhdistetystä synkronointisignaalista, vertailijät 102 ja 104 tuottavat ainoastaan pulsseja, jotka vastaavat yhdistetyn synkronointisignaalin todellisia synkronointipulsseja. Kuitenkin, jos yhdistetty synkronointisignaali ei ole 10 oikea tai siinä on kohinatransientteja, vertailijät 102 ja 104 tuottavat ylimääräisiä pulsseja. Vertailijoiden 102 ja 104 tuottamien pulssien lukumäärä lasketaan vastaavilla laskureilla 106 ja 108 sopivan mittausaikavälin aikana, jotta mitataan synkronointipulssien taajuus. Aina kun 15 laskurin 106 ja laskurin 108 mittausaikavälin aikana keräämät lukemat eivät osu ennalta määrätylle alueelle, synnytetään vastaavalla laskentavertailijalla 110 ja 112 taa-juusvirhesignaali.
Synkronointipulssien pulssin leveyden mittaamiseksi 20 lasketaan laskurilla 114 kellosignaalin pulssien lukumäärä vertailijän 102 synnyttämien positiivisten pulssien kestoajan aikana. Aina kun laskurin 114 keräämä lukema ei osu ennalta määrätylle alueelle, laskentavertailijalla 116 synnytetään pulssin leveysvirhesignaali.
25 Taajuus- ja pulssin leveysvirhesignaalit kytketään "TAI" -veräjän 118 kautta laskurille 120, joka laskee annetun aikavälin, kuten televisiosignaalin kenttää vastaavan aikavälin, aikana kerääntyneiden virheiden lukumäärän.
Jos virhelukema on pienempi kuin ennalta määrätty luku, 30 synnytetään laskentavertailijalla 122 "sync valid" -signaali. On huomattava, että yhdistetyn synkronointisignaalin synkronointipulssien taajuus ja kestoaika eivät ole yhtenäisiä televisiosignaalin kentän aikana, mikä johtuu esi- ja jälkitasauspulssien ja synkronointipulssien olemassa olosta, 35 joita esiintyy pystysammutusaikavälin aikana. Nämä 14 8301 2 epäyhtenäisyydet huomioidaan virhevertailijän 122 virhe-kynnystason asetuksessa.
Erilaiset yllä kuvatut ajoitussignaalit on synnytetty ajoitussignaaligeneraattorilla 124. Kuviossa 3 5 lohkokaaviomuodossa esitetyn synkronoinnin pätevyyden ilmaisimen 76 eri osien piiriyksityiskohdat on esitetty edellä mainitussa Tults'in ym. patentissa.
Tässä on havaittu, että kun yhdistetty synkronointi-signaali on määritetty oikeaksi, pulssin leveysvertailijan 10 116 synnyttämä virhesignaali ilmaisee pystysammutusaikä välin aikana esiintyvien synkronointipulssien esiintymisen, koska synkronointipulsseilla on paljon pitempi kestoaika (esimerkiksi noin 28 mikrosekuntia) verrattuina vaaka-synkronointipulsseihin (esimerkiksi 4 mikrosekuntia).
15 Täten pystysynkronointipulssiaikavälin ilmaiseva signaali otetaan pulssin leveysvertailijan 116 ulostulosta.
Kuviossa 3 esitetyssä järjestelyssä AFT -signaali-taso tallennetaan AFT -muistirekisteriin 80 pystysynkro-nointipulssiaikavälin kunkin synkronointipulssin aikana, 20 koska jokaisella synkronointipulssilla on kestoaika, joka ylittää pulssin leveysvertailijan 116 kestoaikakynnysarvon. Kuitenkin vain sitä AFT -signaalitasoa, joka tallennettiin viimeisellä synkronointipulssilla pystysynkronointiaika-välissä, käytetään säätäämään jakokerrointa N. Haluttaessa 25 laskuria voidaan käyttää synnyttämään signaali, joka ilmaisee pystysynkronointipulssiaikavälin esiintymisen ainoastaan yhdellä tietyllä synkronointipulssijoukon pulssilla.
Kuviossa 1 esitetyssä vastaanottimessa synkronoinnin pätevyydenilmaisinta 76, jota käytetään synnyttämään 30 "valid sync" -signaali, käytetään myös edullisesti synnyttämään signaali, joka ilmaisee pystysynkronointipulssiaika-välin esiintymisen. Kuitenkin vastaanottimissa, jotka eivät käytä sen tyyppistä synkronoinnin pätevyydenilmaisinta, joka selostettiin kuvioon 3 viitaten, signaali, joka edus-35 taa pystysynkronointipulssiaikavälin esiintymistä, voidaan is 8501 2 muilla piireillä. Esimerkiksi voidaan ottaa käyttää indegraattori synnyttämään signaali, joka ilmaisee pystysynkronointipulssiaikavälin esiintyminen yhdistetystä synkronointisignaalista. Haluttaessa voidaan lisätä 5 derivaattori, jota seuraa laskuri, yhdistetyn synkronointi-signaalin muutosten laskemiseksi integraattorin ulostulosignaalin aikana, mikä ilmaisee synkronointipulssiaika-välin esiintymisen sen tietyn synkronointipulssin valitsemiseksi, jonka aikana AFT -taso tallennetaan.
10 Vaikka kuviossa 1 esitetyssä vastaanottimessa AFT -taso tallennetaan pystysammutusjaksojen pystysynkro-nointipulssiaikavälin aikana, se voidaan myös tallentaa vaakasammutusjaksojen aikana.
On tarkoitus, että seuraavat patenttivaatimukset 15 sulkevat sisäänsä yllä kuvatut ja muut muunnelmat kuvioissa 1, 2 ja 3 esitettyihin järjestelyihin.

Claims (9)

1. Laite televisiovastaanottimessa, joka sisältää virittimen (12), jossa on paikallisoskillaattori (16), 5 joka on vasteellinen virityksen säätösignaalille, ja sekoitin (18) vastaanotettujen suurtaajuisten televisiosignaalien muuntamiseksi välitaajuisiksi televisiosignaaleiksi; radiotaajuisten ja välitaajuisten signaalien sisältäessä vastaavat amplitudimoduloidut videokantoaallot 10 ja taajuusmoduloidut äänikantoaallot; demodulaatio-osan (24, 34) näiden amplitudimoduloitujen videokantoaaltojen ja taajuusmoduloitujen äänikantoaaltojen demoduloimiseksi siten, että tuotetaan kantataajuiset video- ja äänisignaalit, kantataajuisen videosignaalin sisältäessä aktii-15 viset kuvakomponentit, jotka esiintyvät aktiivisten juova-aikavälien aikana, ja vaaka- ja pystysynkronointikom-ponentit, jotka esiintyvät vastavien sammutusaikavälien aikana; ja videon ja äänen käsittelyosat; laitteen käsittäessä: 20 automaattisen hienoviritysvälineen (52), joka vas teena välitaajuussignaalille tuottaa analogisen automaattisen hienovirityksen signaalin, jonka taso napaisuudeltaan ja suuruudeltaan edustaa yhden välitaajuussignaalin videokantoaallon taajuuden poikkeamaa nimellisestä taa-25 juusarvosta; tunnettu ilmaisinvälineestä (76, 46), joka vasteena ainakin yhdelle videosignaalin mainituista synkronointikom-ponenteista määrittää vastaavien paluuaikavälien esiintymisen; 30 muistivälineen (78, 80), joka on kytketty mainit tuun automaattiseen hienoviritysvälineeseen (52) ja il-maisinvälineeseen (76, 46) mainitun automaattisen hieno-virityksen signaalin esityksen tallentamiseksi, joka signaali esiintyy joidenkin mainituista sammutusaikaväleistä 35 aikana; ja i7 8501 2 virittimen ohjausvälineen (20), joka vasteena mainitulle automaattisen hienovirityksen signaalin esitykselle, joka on tallennettu muistivälineeseen joidenkin mainituista sammutusaikaväleistä aikana, synnyttää maini-5 tun virityksen säätösignaalin viritintä varten.
2. Patenttivaatimuksen 1 mukainen laite, tun nettu siitä, että muistiväline (78, 80) sisältää digitaali -analogiamuuntimen (78) mainitun analogisen signaalin muuntamiseksi sitä edustavaksi digitaaliseksi sa- 10 naksi.
3. Patenttivaatimuksen 1 mukainen laite, tun nettu siitä, että virittimen ohjausväline 20 sisältää taajuussynteesivälineen (56-74) paikallisoskillaat-torin (16) tuottaman paikallisoskillaattorisignaalin taa- 15 juuden lukitsemiseksi vertailutaajuusarvoon, taajuussyn teesivälineen (56-74) sisältäessä ohjelmoitavan rekisterin (70) ohjelmoitavan kertoimen tallentamiseksi, joka määrittää suhteen paikallisoskillaattorisignaalin taajuuden ja mainittujen vertailuarvojen välillä; ja 20 rekisterin ohjausvälineen (74) mainitun ohjelmoi tavan kertoimen säätämiseksi vasteena mainitulle automaattisen hienovirityksen signaalin esitykselle, joka on tallennettu muistivälineellä joidenkin mainituista sammutusaikaväleistä aikana.
4. Patenttivaatimuksen 1 mukainen laite, tun nettu siitä, että mainitut jotkut sammutusaikaväleistä vastaavat pystysammutusaikavälejä.
5. Patenttivaatimuksen 1 mukainen laite, tunnettu siitä, että äänisignaali sisältää stereokompo- 30 nentit, ja että äänen käsittelyosa sisältää stereosignaa-lin käsittelylaitteen (40) mainittujen stereokomponent-tien käsittelemiseksi.
6. Patenttivaatimuksen 5 mukainen laite, tunnettu siitä, että muistiväline sisältää digitaali- 35 analogiamuuntimen mainitun analogiasignaalin muuntamisek- ie 8 ό 01 2 sl sitä edustavaksi digitaaliseksi sanaksi.
7. Patenttivaatimuksen 5 mukainen laite, tunnettu siitä, että virittimen ohjausväline (20) sisältää taajuussynteesivälineen (56-74) paikallisoskillaat- 5 torin tuottaman paikallisoskillaattorisignaalin taajuuden lukitsemiseksi vertailutaajuusarvoon, taajuussynteesivälineen sisältäessä ohjelmoitavan rekisterin (70) ohjelmoitavan kertoimen tallentamiseksi, joka määrittää suhteen paikallisoskillaattorisignaalin taajuuden ja mainit-10 tujen vertailuarvojen välillä; ja rekisterin ohjausvälineen (70) mainitun ohjelmoitavan kertoimen säätämiseksi vasteena mainitulle automaattisen hienovirityksen signaalin esitykselle, joka on tallennettu muistivälineellä mainittujen joidenkin sam-15 mutusaikavälien aikana.
8. Patenttivaatimuksen 5 mukainen laite, tunnettu siitä, että mainitut jotkut sammutusaikavä-leistä vastaavat pystysammutusaikavälejä.
9. Patenttivaatimuksen 1 mukainen laite, t u n -20 n e t t u siitä, että ilmaisinväline (76, 46) sisältää synkronointisignaalin erotinvälineen (46) yhdistetyn syn-kronointisignaalin, joka sisältää mainitut vaaka- ja pys-tysynkronointipulssit, johtamiseksi mainitusta videosignaalista; pulssin leveyden ilmaisuvälineen (114, 116) en-25 simmäisen virhesignaalinen synnyttämiseksi, kun yhdiste tyn synkronointisignaalin vaakasynkronointipulssien pulssin leveys ylittää ennalta määrätyn pulssin leveyden, taajuuden ilmaisuvälineen (106, 110, 108, 112), toisen virhesignaalin synnyttämiseksi, kun yhdistetyn synkro-30 nointisignaalin vaakasynkronointipulssien taajuus on en nalta määrätyn taajuusalueen ulkopuolella; laskinvälineen (120) ensimmäisen ja toisen virhesignaalin esiintymisten lukumäärän laskemiseksi; ja lukeman vertailuvälineen (122) pätevyyssignaalin synnyttämiseksi, joka ilmaisee 35 yhdistetyn synkronointisignaalin pätevyyden; ja että I- i9 8301 2 muistiväline (80) on kytketty pulssin leveyden ilmaisuvälineeseen (114, 116) mainitun automaattisen hienoviritys-signaalin esityksen tallentamiseksi vasteena mainitulle ensimmäiselle virhesignaalille; ja että rekisterin oh-5 jausväline (74) on kytketty ilmaisinvälineelle (76) mainitun ohjelmoitavan kertoimen säätämiseksi kunnes mainittu pätevyyssignaali on synnytetty ja tämän jälkeen mainitun ohjelmoitavan kertoimen säätämiseksi vasteena mainitulle automaattisen hienovirityksen signaalin esityksel-10 le, joka on tallennettu muistivälineellä vasteena mainitulle ensimmäiselle virhesignaalille. 2o 8301 2
FI870294A 1986-01-31 1987-01-23 Avstaemningssystem foer en television med automatisk finavstaemning. FI83012C (fi)

Applications Claiming Priority (2)

Application Number Priority Date Filing Date Title
US06/824,602 US4689685A (en) 1986-01-31 1986-01-31 Television tuning system with AFT provisions
US82460286 1986-01-31

Publications (4)

Publication Number Publication Date
FI870294A0 FI870294A0 (fi) 1987-01-23
FI870294A FI870294A (fi) 1987-08-01
FI83012B FI83012B (fi) 1991-01-31
FI83012C true FI83012C (fi) 1991-05-10

Family

ID=25241833

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
FI870294A FI83012C (fi) 1986-01-31 1987-01-23 Avstaemningssystem foer en television med automatisk finavstaemning.

Country Status (10)

Country Link
US (1) US4689685A (fi)
EP (1) EP0237167B1 (fi)
JP (1) JPH07110056B2 (fi)
KR (1) KR960001545B1 (fi)
AT (1) ATE95021T1 (fi)
CA (1) CA1237519A (fi)
DE (1) DE3787481T2 (fi)
ES (1) ES2043650T3 (fi)
FI (1) FI83012C (fi)
NZ (1) NZ219126A (fi)

Families Citing this family (12)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
JP2685744B2 (ja) * 1986-08-20 1997-12-03 三菱電機株式会社 テレビジヨン信号選局装置
US4868892A (en) * 1987-05-08 1989-09-19 Rca Licensing Corporation Tuning system with provisions for calculating the local oscillator frequency from an aft characteristic
US4955074A (en) * 1988-05-30 1990-09-04 Matsushita Electric Industrial Co., Ltd. AFC apparatus with selection between average value mode and keyed mode
NL8801874A (nl) * 1988-07-26 1990-02-16 Philips Nv Televisie-ontvanger met een afstemschakeling die een frequentiesyntheseschakeling bevat.
JP2768712B2 (ja) * 1989-01-10 1998-06-25 株式会社東芝 選局装置
JP2844690B2 (ja) * 1989-07-11 1999-01-06 ソニー株式会社 Aft回路
US5212554A (en) * 1990-12-31 1993-05-18 Thomson Consumer Electronics, Inc. Digital method and apparatus for evaluating a frequency parameter of an if signal
US5204746A (en) * 1991-03-05 1993-04-20 Farrell Scott O Method and apparatus for frequency modulating a phase locked loop with video information
US5233425A (en) * 1991-10-24 1993-08-03 Zenith Electronics Corporation Adaptive AFT system with variable step resolution
KR100242415B1 (ko) * 1996-11-28 2000-02-01 윤종용 2차 국부발진회로
EP1926306A1 (en) * 2006-11-24 2008-05-28 Thomson Licensing Method and apparatus for automatic fine tuning based on sync detection
US9509353B2 (en) * 2014-08-20 2016-11-29 Nxp B.V. Data processing device

Family Cites Families (7)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
DE2162367C3 (de) * 1971-12-16 1983-01-05 Blaupunkt-Werke Gmbh, 3200 Hildesheim Schaltungsanordnung zur automatischen, elektronischen Scharfabstimmung in einem Fernsehempfänger
JPS55147884A (en) * 1979-05-07 1980-11-18 Sanyo Electric Co Ltd Aft circuit of television receiver
US4302778A (en) * 1980-06-30 1981-11-24 Zenith Radio Corporation AFT-wide automatic frequency control system and method
CA1170354A (en) * 1981-02-18 1984-07-03 Takao Mogi Aft circuit
US4405947A (en) * 1981-05-08 1983-09-20 Rca Corporation Dual search mode type tuning system
US4387400A (en) * 1981-05-11 1983-06-07 Zenith Radio Corporation Tuning system for a television receiver
US4429415A (en) * 1981-11-30 1984-01-31 Rca Corporation Signal-seeking tuning system with signal loss protection for a television receiver

Also Published As

Publication number Publication date
JPS62183684A (ja) 1987-08-12
FI870294A0 (fi) 1987-01-23
JPH07110056B2 (ja) 1995-11-22
ES2043650T3 (es) 1994-01-01
DE3787481T2 (de) 1994-04-21
KR960001545B1 (en) 1996-02-01
US4689685A (en) 1987-08-25
EP0237167B1 (en) 1993-09-22
NZ219126A (en) 1990-03-27
EP0237167A2 (en) 1987-09-16
EP0237167A3 (en) 1989-10-25
ATE95021T1 (de) 1993-10-15
CA1237519A (en) 1988-05-31
FI83012B (fi) 1991-01-31
DE3787481D1 (de) 1993-10-28
FI870294A (fi) 1987-08-01
KR870007631A (ko) 1987-08-20

Similar Documents

Publication Publication Date Title
US4575761A (en) AFT arrangement for a double conversion tuner
US4439787A (en) AFT Circuit
FI83012C (fi) Avstaemningssystem foer en television med automatisk finavstaemning.
FI75963B (fi) Digitalt agc-arrangemang.
US4405947A (en) Dual search mode type tuning system
US5121086A (en) PLL including static phase error responsive oscillator control
GB1571842A (en) Television tuning apparatus
US4485404A (en) Digital aft system which is activated during vertical retrace intervals
CA2057083C (en) Digital method and apparatus for measuring the frequency of an if signal
US5303398A (en) Stability detection method and apparatus for a tuning system
EP0343892B1 (en) Digital FM demodulating apparatus
EP0493763A1 (en) Microprocessor controlled digital aft unit
US4455573A (en) Television sound receiver
US5003397A (en) Television receiver including a tuning circuit which comprises a frequency synthesis circuit
US5107335A (en) Automatic frequency control method and receiving apparatus using thereof
US2917572A (en) Automatically controlled bandwidth amplifier
US4543614A (en) Video sync validity detector
US20070146553A1 (en) Receiving circuit, receiving apparatus, and receiving method
US5864373A (en) Video signal detection circuit and video signal processing device
EP0179620B1 (en) Automatic fine tuning system
EP0314219B1 (en) Line synchronising circuit
GB2166612A (en) Television receiver with digital AGC
JPH0946184A (ja) 自動選局装置
KR950005062B1 (ko) 텔레비젼 수상기의 주파수 가변 비트 노이즈 제거회로
KR900005318Y1 (ko) 위성방송 수신기의 음성 부반송파 자동선택 제어신호 발생회로

Legal Events

Date Code Title Description
MM Patent lapsed
MM Patent lapsed

Owner name: RCA LICENSING CORPORATION