FI82779C - Foerfarande foer bildande av ett moenstrat fotopolymeroeverdrag pao en tryckvals samt med moenstrat fotopolymeroeverdrag foersedd tryckvals. - Google Patents

Foerfarande foer bildande av ett moenstrat fotopolymeroeverdrag pao en tryckvals samt med moenstrat fotopolymeroeverdrag foersedd tryckvals. Download PDF

Info

Publication number
FI82779C
FI82779C FI861442A FI861442A FI82779C FI 82779 C FI82779 C FI 82779C FI 861442 A FI861442 A FI 861442A FI 861442 A FI861442 A FI 861442A FI 82779 C FI82779 C FI 82779C
Authority
FI
Finland
Prior art keywords
photopolymer
layer
film
light
pattern
Prior art date
Application number
FI861442A
Other languages
English (en)
Swedish (sv)
Other versions
FI861442A (fi
FI82779B (fi
FI861442A0 (fi
Inventor
Johannes Kooi
Original Assignee
Stork Screens Bv
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Stork Screens Bv filed Critical Stork Screens Bv
Publication of FI861442A0 publication Critical patent/FI861442A0/fi
Publication of FI861442A publication Critical patent/FI861442A/fi
Publication of FI82779B publication Critical patent/FI82779B/fi
Application granted granted Critical
Publication of FI82779C publication Critical patent/FI82779C/fi

Links

Classifications

    • GPHYSICS
    • G03PHOTOGRAPHY; CINEMATOGRAPHY; ANALOGOUS TECHNIQUES USING WAVES OTHER THAN OPTICAL WAVES; ELECTROGRAPHY; HOLOGRAPHY
    • G03FPHOTOMECHANICAL PRODUCTION OF TEXTURED OR PATTERNED SURFACES, e.g. FOR PRINTING, FOR PROCESSING OF SEMICONDUCTOR DEVICES; MATERIALS THEREFOR; ORIGINALS THEREFOR; APPARATUS SPECIALLY ADAPTED THEREFOR
    • G03F7/00Photomechanical, e.g. photolithographic, production of textured or patterned surfaces, e.g. printing surfaces; Materials therefor, e.g. comprising photoresists; Apparatus specially adapted therefor
    • G03F7/20Exposure; Apparatus therefor
    • G03F7/24Curved surfaces
    • GPHYSICS
    • G03PHOTOGRAPHY; CINEMATOGRAPHY; ANALOGOUS TECHNIQUES USING WAVES OTHER THAN OPTICAL WAVES; ELECTROGRAPHY; HOLOGRAPHY
    • G03FPHOTOMECHANICAL PRODUCTION OF TEXTURED OR PATTERNED SURFACES, e.g. FOR PRINTING, FOR PROCESSING OF SEMICONDUCTOR DEVICES; MATERIALS THEREFOR; ORIGINALS THEREFOR; APPARATUS SPECIALLY ADAPTED THEREFOR
    • G03F7/00Photomechanical, e.g. photolithographic, production of textured or patterned surfaces, e.g. printing surfaces; Materials therefor, e.g. comprising photoresists; Apparatus specially adapted therefor
    • G03F7/004Photosensitive materials
    • G03F7/09Photosensitive materials characterised by structural details, e.g. supports, auxiliary layers
    • G03F7/095Photosensitive materials characterised by structural details, e.g. supports, auxiliary layers having more than one photosensitive layer
    • G03F7/0952Photosensitive materials characterised by structural details, e.g. supports, auxiliary layers having more than one photosensitive layer comprising silver halide or silver salt based image forming systems, e.g. for camera speed exposure

Description

1 82779
Menetelmä kuvioitetun fotopolymeerikalvon muodostamiseksi kehilötelalle sekä kuvioitetulla fotopolymeerikalvolla varustettu kehilötela 5 Keksintö koskee menetelmää kuvioitetun fotopolymee rikalvon muodostamiseksi kehilötelalle, jossa menetelmässä poistettava, valonherkkä, saumaton välikerros, joka on levitetty fotopolymeerikerrokselle ja on siihen tiiviisti tarttuneena, valotetaan ja mahdollisesti kehitetään ensim-10 mäisessä vaiheessa toivotun kuvioitetun, läpinäkymättömän kuvan muodostamiseksi välikerrokseen ja sen jälkeen foto-polymeerikerros valotetaan välikerrokseen muodostuneen kuvan kautta, jonka valotuksen jälkeen läpinäkymättömät välikerroksen osat ja fotopolymeerikerroksen liukoiset 15 osat poistetaan.
Eräässä tämäntyyppisessä tunnetussa menetelmässä on tunnettua levittää fotopolymeerikerroksella päällystetyn kehilötelan ympäri kuvioituksen muodostava kalvo siten, että sen reunat ovat päittäin vastakkain tai limittyvät 20 toisiinsa, ja sen jälkeen kääriä ohut kerros läpinäkyvää kalvoa kaiken ympäri, jonka kalvon alle kehitetään tyhjö, niin että kuvioituksen muodostava kalvo painautuu fotopo-lymeerikalvoa vastaan tasaisella paineella. Tässä vaiheessa suoritetaan sen jälkeen valotus, jonka jälkeen suoja-25 kalvo ja kuvioituksen muodostava kalvo poistetaan.
Kuvioitettu kehilötela valmistetaan sen jälkeen liuottamalla pois valotuksen jälkeen läsnäolevat fotopolymeerikalvon liukoiset osat.
Kysymyksen ollessa valon vaikutuksesta karkaistu-30 vasta polymeeristä nämä ovat ei-valottuneita osia.
Kysymyksen ollessa valon vaikutuksesta hajoavasta polymeeristä nämä ovat kuitenkin valottuneita osia.
Tunnettua on myöskin kuvioituksen muodostavan kalvon kääriminen auki pitkin fotopolymeerikerroksella pääl-35 lystettyä pyörivää telaa ja valottaminen kosketuspinta- 2 82779 asemassa raon läpi.
Tässä tunnetussa menetelmässä, käytettiinpä sitten valon vaikutuksesta karkaistuvaa tai valon vaikutuksesta hajoavaa fotopolymeeriä olevia päällysteitä, tapahtuu vir-5 heellisyyksiä kuvioituksessa muodostuksessa kuvioituksen kosketuskohdassa, josta on seurauksena, että painatustulos kyseisessä kohdassa on huono.
Kysymyksen ollessa valon vaikutuksesta karkaistu-vasta polymeeristä ja kuvioituksen muodostavasta kalvosta, 10 jonka reunat limittyvät, niin fotopolymeerikerros, joka vielä on jonkin verran elastinen ennen valotusta, lommou-tuu jossain määrin limityskohdassa, joka lommo kiinnittyy valottuneiden osien kohdalla karkaisun vaikutuksesta.
Kysymyksen ollessa kuvioituksen muodostavasta kal-15 vosta, jonka reunat ovat päittäin vastakkain, valo hajaantuu tai heijastuu mainitussa reunakohdassa kuvioituksen läpinäkyvien osien vaikutuksesta kuvioituksen muodostavassa kalvossa, josta on tuloksena, että tällä kohdalla valon läpäisy tapahtuu epätäydellisestä. Toisaalta mainitun reu-20 nan kohdalla jonkin verran valoa silti kulkee kuvioituksen muodostavan kalvon niiden osien (so. mustien) läpi, joita ei ole tarkoitettu valoa läpäiseviksi.
Sekä siinä tapauksessa, että käytetään valossa karkaistuvaa fotopolymeeriä, että siinä tapauksessa, että 25 käytetään valossa hajoavaa fotopolymeeriä, tapahtuu ilmiö reunojen päittäin vastakkain olevassa kohdassa, niin että kovien osien tapauksessa jonkin verran ainetta voi silti liueta pois ja niin että kysymyksen ollessa pehmeistä osista, jotka voivat peseytyä pois, niitä osia saadaan 30 poistetuksi vähemmän.
Siinä tapauksessa, että käytetään ei-aukikäärittä-vää, kuvioituksen muodostavaa kalvoa ja valotusta raon kautta, tapahtuu aina kaksoisvalotus kuvioituksen liitoskohdassa seurauksena valotusraon leveydestä, mistä on seu-35 rauksena vaikutuksen kohdistuminen polymeerikerroksen va- 3 82779 lottuneiden ja ei-valottuneiden osien väliseen kaltevuuteen, ja poikkeamia muodostuu seurauksena yhden valotuksen aiheuttamasta kaltevuudesta kuvioituksen muussa osassa kysymyksen ollessa sekä valon vaikutuksesta karkaistuvasta 5 että valon vaikutuksesta hajoavasta fotopolymeerikalvosta.
Keksinnön ensisijaisena kohteena on nyt aikaansaada kuvioitettu kehilötela, jolla on fotopolymeerikalvo ilman sellaista pitkittäistä vyöhykettä, jossa on poikkeamia kuvioituksen korkeudessa, syvyydessä ja kaltevuudessa.
10 Edellä mainittu päämäärä saavutetaan keksinnön mu kaan siten, että fotopolymeerikerros, jonka paksuus on 1-10 mm, valotetaan ensimmäisessä vaiheessa kuvioituksen muodostavan kalvon kautta, joka on puristettu mainittua välikerrosta vastaan, ja ensimmäisen vaiheen kuvioituksen 15 muodostuva kalvo poistetaan ja fotopolymeerikerroksen va-lotus suoritetaan vasta sen jälkeen kun fotopolymeeriker-roksen alaspainuneet osat, jotka muodostuvat ensimmäisessä vaiheessa käytetyn kuvioituksen muodostavan kalvon päällekkäisten osien kohdalle, ovat palautuneet alkuperäiseen 20 tilaan.
Fotopolymeerikerroksen paksuus on edullisesti 2-5 mm.
Tällä tavalla fotopolymeerikalvokuviointi saadaan kehilötelalle.
25 Toivotun kuvainformaation saamiseksi saumattomaan välikerrokseen ilman, että mainitun saumattoman välikerroksen alapuolella olevan fotopolymeerikalvon osat huomattavasti muuttuvat, voi olla edullista sovittaa valoa suodattava kerros valonherkän välikerroksen ja fotopolymeeri-30 kerroksen pinnan väliin.
Tällä tavalla on mahdollista taata se, että ensimmäisen valotuksen aikana kuva muodostuu vain valonherkkään välikerrokseen.
Valoa suodattava kerros sovitetaan sopivasti sau-35 mattomasti fotopolymeerikerroksen pinnalle.
4 82779
Valonherkkä välikerros voi olla kerros, joka perustuu esimerkiksi diatsoyhdisteeseen, hopeahalogenidiin tai valonherkkään polymeeriin ja se voidaan levittää suihkuttamalla, päällystämällä sivellen tai siirtopäällystyksen 5 avulla.
Valonherkkä välikerros on edullisesti paljon herkempi määrätylle valotukselle kuin fotopolymeerikerros.
Erityisen hyviä tuloksia saavutetaan, jos aallonpituudeltaan erilaista valoa käytetään valotuksessa ensim-10 mäisessä ja toisessa vaiheessa.
Aallonpituudeltaan samanlaista valoa voidaan myös käyttää valotuksen ensimmäisessä ja toisessa vaiheessa, jossa tapauksessa kuitenkin välikerros on tällöin paljon herkempää mainitulle aallonpituudeltaan määrätynlaiselle 15 valolle kuin fotopolymeerikerros.
Keksintö koskee myös kehilötelaa, jolla on kuvioi-tettu fotopolymeerikalvo, joka on saatu edellä selostetulla menetelmällä, jolloin kehilötelalle on keksinnön mukaan tunnusomaista se, ettei liuottamisen jälkeen saa-20 dussa fotopolymeerikalvossa ole pitkittäisvyöhykettä, joka koostuisi liukenemattamista fotopolymeerin osista, joilla olisi matalampi vapaa korkeus ja/tai erilaiset sivulevey-det kuin muilla vastaavilla liukenemattomilla fotopolymee-riosilla.
25 Tässä tapauksessa tarkoitetaan vapaalla korkeudella liukenemattomien polymeeriosien ylimmän pinnan ja vieressä sijaitsevan syvennyksen pinnan välistä etäisyyttä.
Tuloksena siitä, että sellaiset liukenemattoman fotopolymeerin osat puuttuvat, joiden yläpinnat eivät ole 30 sillä lieriömäisellä pinnalla, johon kuuluvat muiden liukenemattomien fotopolymeeriosien pinnat, on tämäntyyppisen kehilötelan painatustulos huomattavasti parantunut verrattuna tunnettuun kehilötelaan.
Jos käytetään valon vaikutuksesta hajoavaa fotopo-35 lymeerikalvoa, ovat liukenemattomien fotopolymeeriosien
II
5 82779 pinnat lieriömäisellä pinnalla, kun taas lähinnä näitä fotopolymeeriosia oleva saman paksuinen polymeerikerros on usemmiten aina syvennyksissä. Tästä on seurauksena samoin parempi painatustulos.
5 Sama pätee fotopolymeeriosiin, joilla kaikilla on itse asiassa sama sivun leveys.
Kuvio 1 esittää leikkausta kehilötelasta sen valmistuksen aikana; kuvio 2 esittää kehilötelaa, jossa on valossa kar-10 kaistuvaa tyyppiä oleva fotopolymeerikalvo ja fotopolymee-rikalvossa oleva alaspainunut osa; kuvio 3 esittää samaa fotopolymeerikalvoa sen jälkeen kun sen alkuperäinen tila on palautunut; kuvio 4 esittää leikkausta valon vaikutuksesta kar-15 kaistuvaa tyyppiä olevasta fotopolymeerikalvosta, valon-herkästä välikerroksesta sekä kuvioituksen muodostavasta kalvosta, jonka reunat ovat päittäin vastakkain; kuvio 5 esittää kehilötelan pinnan osaa, jossa telassa on fotopolymeerikerroksen karkaistut osat, liuotuk-20 sen jälkeen; kuvio 6a esittää fotopolymeerikerroksen karkaistujen osien sivuja kysymyksen ollessa keksinnön mukaisesta kehilötelasta, joka on saatu keksinnön mukaisella menetelmällä; 25 kuvio 6b esittää samoja karkaistuja osia, jotka on saatu kaksoisvalotuksella; kuvio 7a esittää kehilötelan pinnan osaa käytettäessä kuvioituksen muodostavaa kalvoa, jonka reunat ovat toisiaan vastaan päittäin, joka pinta on saatu ilman va-30 lonherkkää välikerrosta valon vaikutuksesta hajoavaa poly meeriä käyttäen; kuvio 7b esittää samaa pintaa, joka on saatu valon-herkkää välikerrosta käyttäen.
Kuviossa 1 esitetään metallinen kehilötela 1, joka 35 on varustettu sille sovitetulla tasaisen paksulla, valon 6 82779 vaikutuksesta karkaistuvaa tyyppiä olevalla fotopolymeeri-kalvolla 2.
Fotopolymeerikalvon pinnalle on levitetty saumaton valonherkkä välikerros 3, jonka muodostaa levityslaitteen 5 avulla levitetty hopeahalogenidiemulsio. Tämän hopeahalo-genidiemulsiokerroksen valonherkkyys on noin 100 kertaa niin suuri kuin fotopolymeerikalvon valonherkkyys. Yleensä käytetään sellaisia valonherkkiä välikerroksia, jotka ovat noin 3 - 200 kertaa niin herkkiä kuin fotopolymeerikalvon 10 valonherkkyys.
Kehilötelan 1 ympärille, jolla on fotopolymeeriä oleva kalvokerros 2 ja sille levitetty valonherkkä väli-kerros 3, on levitetty kuvioituksen muodostava kalvo 4, jonka reunat 7 ja 8 limittyvät toistensa päälle ja muodos-15 tavat limittyvät vyöhykkeet 4a ja 4b. Kaiken tämän ympäri on kiedottu muovimateriaalia oleva läpinäkyvä kalvokerros 5 (kuten polyvinyylikloridikalvo) ja tyhjö on sen jälkeen kehitetty mainitun kalvokerroksen 5 alle. Tästä on tuloksena, että kuvioituksen muodostava kalvo 4 puristuu jonkin 20 verran elastisen fotopolymeeripäällysteen 2 pintaa vas taan. Limittyvien osien 4a ja 4b kohdalla tästä on tuloksena fotopolymeerikerroksen sisäänpainuma 6.
Ellei valonherkkää välikerrosta 3 käytettäisi, kar-kaistuisivat painuma-alueella olevat valon vaikutuksesta 25 karkaistuvan fotopolymeerikerroksen valottuneet osat, jos ta olisi tuloksena se, että painumat kiinnittyvät paikallisesti kapealla poikittaisvyöhykkeellä koko kuvioituksen leveyden yli (katso pintaa 14 kuviossa 5).
Käytettäessä valonherkkää välikerrosta 3 siirtyy 30 valotuksen aikana oleellisesti vain kuvioituksen muodos tavan kalvon kuva mainitulle valonherkälle kalvolle 3. Kuvioituksen muodostavan kalvon ja suojakalvon 5 poistamisen jälkeen saavutetaan kuviossa 2 esitetty tila, jossa valonherkässä välikerroksessa 3 on valottuneita osia 13 ja 35 ei-valottuneita osia 15 aina kuvioituksen mukaan, jolloin 7 82779 kuvioitus, riippuen valonherkän kerroksen tyypistä, on jo muodostunut tai on läsnä latenttina kuvana, joka muuttuu näkyväksi kehityksen jälkeen.
Lyhyen ajan kuluttua palautuu valon vaikutuksesta 5 karkaistuvan fotopolymeerikerroksen painumaosa 5 alkuperäiseen tilaansa, josta tuloksena saavutetaan kuviossa 3 esitetty tila.
Valotus suoritetaan sen jälkeen toisen kerran, jossa prosessissa fotopolymeerikerroksen 2 osat 10 karkais-10 taan. Sen jälkeen kun valonherkkä kerros ja fotopolymeerikerroksen ei-karkaistuneet osat on poistettu, saadaan ke-hilötela, jossa on fotopolymeerikerroksen karkaistuneiden osien 10 muodostama kuvioitus.
Kuviossa 4 esitetään eräs toinen suoritusmuoto, 15 jossa kuvioituksen muodostavan kalvon 4 reunat 7 ja 8 ovat toisiaan vastaan päittäin. Tässä tapauksessa ei tapahdu elastisen valossa karkaistuvan fotopolymeerikerroksen 2 alaspainautumista, vaan valon hajonnasta on tuloksena se, että ne valotettavat fotopolymeeriosat, jotka ovat päit-20 täin olevissa reunoissa, valottuvat vähemmän kuin muut osat, jotka valotetaan samalla valomäärällä. Fotopolymee-rikerrosta liuotettaessa nämä polymeerin osat, jotka ovat päittäin olevien reunojen kohdalla, liukenevat myös pois jossain määrin, niin että tällä kohdalla saadaan muita 25 osia matalampia osia (katso pintaa 14 kuviossa 5).
Kysymyksen ollessa valon vaikutuksesta hajoavasta fotopolymeerikerroksesta, saavat ne valotettavat osat, jotka ovat päittäin vastakkain olevien reunojen kohdalla, myös liian vähän valotusta, josta on seurauksena, että 30 liukeneminen tapahtuu matalampaan syvyyteen. Tämä on esitetty kuviossa 7a, jossa 10 tarkoittaa ei-valottuneita osia ja 18 valottuneita osia, ellei mitään valonherkkää välikerrosta ole käytetty.
Kuvio 7b esittää tulosta siinä tapauksessa, että 35 itse asiassa on käytetty valonherkkää välikerrosta.
8 82779
Kummassakin edellä mainitussa tapauksessa valon-herkkä välikerros 3 tarjoaa sen suuren edun, että nämä vaikeudet voidaan eliminoida.
Kuten jo mainittiin, on jo ennestään tunnettua val-5 mistaa kuvioituksella varustettu kehilötela pyörittämällä telaa, joka kannattaa fotopolymeerikerrosta, ja kelaamalla kuvion muodostava kalvo pitkin mainittua pyörivää telaa valottamalla samalla raon läpi. Kuvioituksen liitoskohdassa tapahtuu aina kaksoisvalotus näissä olosuhteissa tulok-10 sena raon leveydestä. Kuviossa 6a on esitetty yhdellä ainoalla valotuksella karkaistu fotopolymeerikerroksen osa 10, jossa sivut 11 ja 12 viettävät verraten jyrkästi. Saman fotopolymeerikerroksen osan kaksoisvalotuksella saadaan karkaistu vyöhyke 10, jossa on sivut 11 ja 12', jotka 15 viettävät paljon loivemmin, joten saadaan suurempi sivun leveys verrattuna kuvion 6a mukaiseen suoritusmuotoon. Tämä vältetään keksinnön mukaisen valonherkän välikerroksen avulla.
Seuraava esimerkki selostaa erästä suoritusmuotoa. 20 Esimerkki
Kehilötelalle 1, jonka halkaisija on 50 cm, levitetään fotopolymeeripinnoitekerros 2, joka on esimerkiksi Cyrel'iä (Dupont), sivelypäällystyslaitteen avulla tai tätä materiaalia oleva arkki kääritään telan ympäri, ja 25 nämä sen jälkeen sulautetaan yhteen ja arkkia käsitellään tarkasti siten, että saadaan telalle halkaisija ja pyöreys .
Fotopolymeerikerrokselle levitetään hopeaemulsio-kerros valonherkäksi välikerrokseksi 3.
30 Kaiken ympärille levitetään kuvioituksen muodostava kalvo 4 kuviossa 1 esitetyllä tavalla ja sen jälkeen poly-vinyylikloridia oleva suojakalvo 5, jonka jälkeen suoja-kalvon 5 alta poistetaan ilma, niin että kuvioituksen muodostava kalvo painautuu fotopolymeerikalvoa vastaan valon-35 herkän kerroksen kanssa.
»I
9 82779
Valotus suoritetaan ensiksi valolla, jonka aallonpituus on 400 - 440 nanometriä.
Suojakalvo 5 ja kuvioituksen muodostava kalvo 4 poistetaan sen jälkeen ja valonherkkä välikerros 3 kehite-5 tään, josta on tuloksena, että siihen muodostuu kuvioit-tavan kalvon kuvioitusta vastaava kuva.
Jonkin aikaa kestäneen seisotuksen jälkeen, johon mahdollisesti liittyy lämpökäsittely, sauma on hävinnyt fotopolymeerikerroksesta ja valotus suoritetaan toisen 10 kerran valolla, jonka aallonpituus on 340 - 380 nanometriä.
Alkuaan levitetyn valonherkän välikerroksen 3 jäljellä olevat vyöhykkeet sekä fotopolymeerikerroksen ei-valottuneet osat poistetaan sen jälkeen määrättyyn syvyy-15 teen asti liuottamalla.
Sen vaikutuksen rajoittamiseksi, joka ensimmäisellä velotuksella on oleellisesti valonherkkään välikerrokseen 3, voidaan edullisesti sovittaa välikerroksen 3 ja fotopo-lymeerikalvon 2 väliin tinuvin-yhdistettä (Ciba Geigy) 20 oleva suodatuskerros 16, joka absorboi ultraviolettivalon.

Claims (6)

10 82779
1. Menetelmä kuvioitetun fotopolymeerikalvon muodostamiseksi kehilötelalle (1), jossa menetelmässä pois- 5 tettava, valonherkkä, saumaton välikerros (3), joka on levitetty fotopolymeerikerrokselle (2) ja on siihen tiiviisti tarttuneena, valotetaan ja mahdollisesti kehitetään ensimmäisessä vaiheessa toivotun kuvioitetun, läpinäkymättömän kuvan oleelliseksi muodostamiseksi välikerrokseen 10 (3) ja sen jälkeen fotopolymeerikerros (2) valotetaan vä likerrokseen muodostuneen kuvan kautta, jonka valotuksen jälkeen läpinäkymättömät välikerroksen osat (3) ja fotopo-lymeerikerroksen (2) liukoiset osat poistetaan, tunnettu siitä, että fotopolymeerikerros (2), jonka pak-15 suus on 1 - 10 mm, valotetaan ensimmäisessä vaiheessa ku-vioituksen muodostavan kalvon (4) kautta, joka on puristettu mainittua välikerrosta (3) vasten, ja ensimmäisen vaiheen kuvioituksen muodostava kalvo (4) poistetaan ja fotopolymeerikerroksen (2) valotus suoritetaan vasta sen 20 jälkeen, kun fotopolymeerikerroksen alaspainuneet osat, jotka muodostuvat ensimmäisessä vaiheessa käytetyn kuvioituksen muodostavan kalvon (4) päällekkäisten osien kohdalle ovat palautuneet alkuperäiseen tilaan.
2. Patenttivaatimuksen 1 mukainen menetelmä, t u n-25 n e t t u siitä, että valotukseen ensimmäisessä ja toisessa vaiheessa käytetään aallonpituusalueeltaan erilaista valoa.
3. Patenttivaatimuksen 1 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että valotukseen ensimmäisessä ja toises- 30 sa vaiheessa käytetään aallonpituusalueeltaan samanlaista valoa.
4. Jonkin patenttivaatimuksista 1-3 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että valonherkkä välikerros (3) on herkempi määrätyn aallonpituusalueen valolle 35 kuin fotopolymeerikalvo (2). Il 11 82779
5. Jonkin patenttivaatimuksista 1-4 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että edullisesti saumaton valoa suodattava kerros (16) sovitetaan valonherkän väli-kerroksen (3) ja fotopolymeerikalvon (2) pinnan väliin.
6. Kehilötela, jolla on kuvioitettu fotopolymeeri- kalvo, joka on saatu patenttivaatimuksen 1 mukaisella menetelmällä, tunnettu siitä, ettei liuottamisen jälkeen saadussa fotopolymeerikalvossa ole pitkittäistä vyöhykettä, joka koostuisi liukenemattomista fotopolymeeri-10 osista, joilla olisi matalampi vapaa korkeus ja/tai erilaiset sivuleveydet kuin muilla vastaavilla liukenemattomilla fotopolymeeriosilla. i2 82779
FI861442A 1985-04-03 1986-04-03 Foerfarande foer bildande av ett moenstrat fotopolymeroeverdrag pao en tryckvals samt med moenstrat fotopolymeroeverdrag foersedd tryckvals. FI82779C (fi)

Applications Claiming Priority (2)

Application Number Priority Date Filing Date Title
NL8500992A NL8500992A (nl) 1985-04-03 1985-04-03 Werkwijze voor het vormen van een gedessineerde fotopolymeerbekleding op een drukwals alsmede drukwals met gedessineerde fotopolymeerbekleding.
NL8500992 1985-04-03

Publications (4)

Publication Number Publication Date
FI861442A0 FI861442A0 (fi) 1986-04-03
FI861442A FI861442A (fi) 1986-10-04
FI82779B FI82779B (fi) 1990-12-31
FI82779C true FI82779C (fi) 1991-04-10

Family

ID=19845787

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
FI861442A FI82779C (fi) 1985-04-03 1986-04-03 Foerfarande foer bildande av ett moenstrat fotopolymeroeverdrag pao en tryckvals samt med moenstrat fotopolymeroeverdrag foersedd tryckvals.

Country Status (12)

Country Link
US (1) US5041359A (fi)
EP (1) EP0197601B1 (fi)
JP (1) JPS61230152A (fi)
AU (1) AU590876B2 (fi)
CA (1) CA1296561C (fi)
DE (1) DE3664825D1 (fi)
DK (1) DK162182C (fi)
ES (1) ES8708067A1 (fi)
FI (1) FI82779C (fi)
NL (1) NL8500992A (fi)
NZ (1) NZ215656A (fi)
ZA (1) ZA862477B (fi)

Families Citing this family (20)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US5278027A (en) * 1989-03-08 1994-01-11 R. R. Donnelley Method and apparatus for making print imaging media
DE3925455A1 (de) * 1989-08-01 1991-02-14 Robert Hanus Belichtungsvorrichtung zum belichten eines metallkaschierten basismaterials
JP3553929B2 (ja) * 1990-05-21 2004-08-11 ナシュア コーポレイション 光拡散性材料を製造する方法
GB9016488D0 (en) * 1990-07-27 1990-09-12 Zed Instr Ltd Printing cylinder
US6756181B2 (en) 1993-06-25 2004-06-29 Polyfibron Technologies, Inc. Laser imaged printing plates
US6916596B2 (en) 1993-06-25 2005-07-12 Michael Wen-Chein Yang Laser imaged printing plates
DE4339010C2 (de) * 1993-06-25 2000-05-18 Pt Sub Inc Photohärtbares Erzeugnis für Druckplatten
DE4341567C2 (de) * 1993-12-07 2000-11-02 Heidelberger Druckmasch Ag Verfahren und Vorrichtung zum reversiblen Beschreiben eines Druckformträgers innerhalb einer Offsetdruckmaschine
NL9402239A (nl) * 1994-12-29 1996-08-01 Raytech Sprl Werkwijze voor het aanbrengen van een patroon aan een oppervlak van een niet-vlak, in het bijzonder cilindrisch, substraat.
US5798019A (en) * 1995-09-29 1998-08-25 E. I. Du Pont De Nemours And Company Methods and apparatus for forming cylindrical photosensitive elements
US6801723B2 (en) * 2002-12-02 2004-10-05 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Image-forming device having a patterned roller and a method for providing traceability of printed documents
WO2005030822A2 (en) * 2003-09-23 2005-04-07 University Of North Carolina At Chapel Hill Photocurable perfluoropolyethers for use as novel materials in microfluidic devices
US9040090B2 (en) 2003-12-19 2015-05-26 The University Of North Carolina At Chapel Hill Isolated and fixed micro and nano structures and methods thereof
CA2549341C (en) 2003-12-19 2014-06-10 The University Of North Carolina At Chapel Hill Methods for fabricating isolated micro- and nano- structures using soft or imprint lithography
US20050170287A1 (en) * 2004-01-30 2005-08-04 Kanga Rustom S. Photosensitive printing sleeves and method of forming the same
JP2007527784A (ja) * 2004-02-13 2007-10-04 ザ ユニバーシティ オブ ノース カロライナ アット チャペル ヒル マイクロ流体デバイスを作製するための官能性材料及び新規方法
JP2008529102A (ja) * 2005-02-03 2008-07-31 ザ ユニバーシティ オブ ノース カロライナ アット チャペル ヒル 液晶ディスプレイに用いられる低表面エネルギー高分子材料
WO2007133235A2 (en) * 2005-08-08 2007-11-22 Liquidia Technologies, Inc. Micro and nano-structure metrology
EP2537657A3 (en) 2005-08-09 2016-05-04 The University of North Carolina At Chapel Hill Methods and materials for fabricating microfluidic devices
US20100151031A1 (en) * 2007-03-23 2010-06-17 Desimone Joseph M Discrete size and shape specific organic nanoparticles designed to elicit an immune response

Family Cites Families (10)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
BE635636A (fi) * 1962-08-01
GB1187980A (en) * 1966-10-28 1970-04-15 Ilford Ltd Presensitised Lithographic Plates.
GB1325875A (en) * 1969-08-13 1973-08-08 Bkt Displays Ltd Composition of gravure printing plates
AT326703B (de) * 1971-10-07 1975-12-29 Zimmer Peter Verfahren zur herstellung von druckformen
DE2306278A1 (de) * 1973-02-08 1974-08-15 Agfa Gevaert Ag Kameraempfindliche photomasken
DE2517711A1 (de) * 1975-04-22 1976-11-04 Johannes Ruediger Kombinationsbeschichtete druckplatten, vorzugsweise fuer flach- und hochdruckformen zum zwecke der belichtungszeitverkuerzung und der moeglichkeit, positive durchsichtsvorlagen auch auf negativdruckplatten bei positiver bildwiedergabe im druck zu belichten
DE2842440A1 (de) * 1978-09-29 1980-04-03 Du Pont Deutschland Verfahren zur kantenverbindung von lichthaertbaren thermoplastischen, elastomeren druckplatten
US4268609A (en) * 1979-07-16 1981-05-19 Fuji Photo Film Co., Ltd. Process for preparing photosensitive lithographic printing plate precursor
NL7908327A (nl) * 1979-11-14 1981-06-16 Stork Screens Bv Werkwijze en inrichting voor het vervaardigen van een gedessineerde drukwals.
DE3125564C2 (de) * 1981-06-29 1984-08-30 Du Pont de Nemours (Deutschland) GmbH, 4000 Düsseldorf Verfahren zur Verbesserung der Druckqualität von Hochdruckformen

Also Published As

Publication number Publication date
NZ215656A (en) 1988-09-29
ZA862477B (en) 1986-12-30
EP0197601A1 (en) 1986-10-15
FI861442A (fi) 1986-10-04
DK148886D0 (da) 1986-04-02
EP0197601B1 (en) 1989-08-02
DE3664825D1 (en) 1989-09-07
ES8708067A1 (es) 1987-09-01
AU5563786A (en) 1986-10-09
CA1296561C (en) 1992-03-03
JPH0325770B2 (fi) 1991-04-08
AU590876B2 (en) 1989-11-23
FI82779B (fi) 1990-12-31
JPS61230152A (ja) 1986-10-14
DK148886A (da) 1986-10-04
DK162182C (da) 1992-03-02
US5041359A (en) 1991-08-20
ES554082A0 (es) 1987-09-01
DK162182B (da) 1991-09-23
FI861442A0 (fi) 1986-04-03
NL8500992A (nl) 1986-11-03

Similar Documents

Publication Publication Date Title
FI82779C (fi) Foerfarande foer bildande av ett moenstrat fotopolymeroeverdrag pao en tryckvals samt med moenstrat fotopolymeroeverdrag foersedd tryckvals.
TW357262B (en) Method for the measurement of aberration of optical projection system, a mask and a exposure device for optical project system
TWI288703B (en) Method for thermally processing photosensitive printing sleeves
JPH0580530A (ja) 薄膜パターン製造方法
TWI305181B (en) Thermal development system and method of using the same
US20090000735A1 (en) Lamination device method for flexographic plate manufacturing
GB1579817A (en) Preparation of printing plates by joining edges of photohardenable layers
US5932378A (en) Phase shifting photomask fabrication method
US4825251A (en) Imaging process involving hardening of imaging web border area photosensitive microcapsules and an apparatus useful therein
US5338627A (en) Method for manufacturing rotary screen
JPS6218326B2 (fi)
JP2882233B2 (ja) 補助パターン付き位相シフトマスクの製造方法
JP2529107B2 (ja) スクリ−ン印刷版の製造方法
GB2133326A (en) Blasting mask and method of making and using the same
JPS6321889B2 (fi)
JPS61162353A (ja) 実質的に継ぎ目のない印刷版材の製造方法
KR950027921A (ko) 반도체 제조용 마스크 제조방법
JP2001074573A (ja) 部材反発力測定装置
JPH02139561A (ja) パターン形成方法
JP2720405B2 (ja) ウェハ固定用ディスク
JPS5924509Y2 (ja) 写真植字機用文字盤
JPH01133051A (ja) ウエブとシートを整合させる方法、装置
JPH05222504A (ja) エンボッシング用型の製造方法
JPS6319861B2 (fi)
KR900001271B1 (ko) 양성 감광성 수지를 이용한 음성패턴 형성방법

Legal Events

Date Code Title Description
MM Patent lapsed

Owner name: STORK SCREENS B.V.