FI81221B - Anordning foer foerbindning av elektriska plastisolerade ledare. - Google Patents

Anordning foer foerbindning av elektriska plastisolerade ledare. Download PDF

Info

Publication number
FI81221B
FI81221B FI842187A FI842187A FI81221B FI 81221 B FI81221 B FI 81221B FI 842187 A FI842187 A FI 842187A FI 842187 A FI842187 A FI 842187A FI 81221 B FI81221 B FI 81221B
Authority
FI
Finland
Prior art keywords
sleeve
flange
shaft
cross
sleeve body
Prior art date
Application number
FI842187A
Other languages
English (en)
Swedish (sv)
Other versions
FI81221C (fi
FI842187A0 (fi
FI842187A (fi
Inventor
Heinz Klitzhaufe Wi Eilentropp
Original Assignee
Eilentropp Hew Kabel
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Priority claimed from DE19833331033 external-priority patent/DE3331033C2/de
Application filed by Eilentropp Hew Kabel filed Critical Eilentropp Hew Kabel
Publication of FI842187A0 publication Critical patent/FI842187A0/fi
Publication of FI842187A publication Critical patent/FI842187A/fi
Publication of FI81221B publication Critical patent/FI81221B/fi
Application granted granted Critical
Publication of FI81221C publication Critical patent/FI81221C/fi

Links

Classifications

    • HELECTRICITY
    • H02GENERATION; CONVERSION OR DISTRIBUTION OF ELECTRIC POWER
    • H02GINSTALLATION OF ELECTRIC CABLES OR LINES, OR OF COMBINED OPTICAL AND ELECTRIC CABLES OR LINES
    • H02G15/00Cable fittings
    • H02G15/08Cable junctions
    • H02G15/10Cable junctions protected by boxes, e.g. by distribution, connection or junction boxes
    • HELECTRICITY
    • H02GENERATION; CONVERSION OR DISTRIBUTION OF ELECTRIC POWER
    • H02GINSTALLATION OF ELECTRIC CABLES OR LINES, OR OF COMBINED OPTICAL AND ELECTRIC CABLES OR LINES
    • H02G1/00Methods or apparatus specially adapted for installing, maintaining, repairing or dismantling electric cables or lines
    • H02G1/14Methods or apparatus specially adapted for installing, maintaining, repairing or dismantling electric cables or lines for joining or terminating cables
    • HELECTRICITY
    • H02GENERATION; CONVERSION OR DISTRIBUTION OF ELECTRIC POWER
    • H02GINSTALLATION OF ELECTRIC CABLES OR LINES, OR OF COMBINED OPTICAL AND ELECTRIC CABLES OR LINES
    • H02G15/00Cable fittings
    • H02G15/013Sealing means for cable inlets

Landscapes

  • Cable Accessories (AREA)
  • Connector Housings Or Holding Contact Members (AREA)
  • Coupling Device And Connection With Printed Circuit (AREA)
  • Processing Of Terminals (AREA)
  • Connections Effected By Soldering, Adhesion, Or Permanent Deformation (AREA)

Description

1 81221
Laite tekoaineella eristettyjen sähköjohtimien liittämiseksi
Esillä olevan keksinnön kohteena on laite tekoai-5 neella eristettyjen sähköjohtimien yhdistämiseksi tai päättämiseksi, joka laite koostuu johtimet eristeineen ympäröivästä muhvista, joka on lieriömäinen muotokappale, jolloin johtimien ja vastaavasti niiden eristysten ja muotokappaleen välisessä tilassa on täyteainetta, ja kunkin 10 johtimen ulostulokohdassa muhvin sisätilassa sijaitsevista laippakappaleista, joissa on lieriömäinen varsi ja aksiaalinen poraus johtimien läpiviemiseksi, jolloin laippakap-paleet varsineen työntyvät muhvin sisätilaan.
Sähköjohtimien liittämis- ja yhdistämistekniikassa 15 käytetään nykyään mitä erilaisimpia menetelmiä. Niinpä on jo kauan ollut tunnettua varustaa sähköjohtimien liitoskohdat itsehitsautuvista tai itseliimautuvista tekoaine-nauhoista muodostetuilla käämityksillä ja saattaa nämä liitoskohdat sen jälkeen lämpökäsittelyn alaisiksi. Sel-20 laisten liitoskohtien mekaaninen lujuus ei kuitenkaan ole riittävä useisiin käyttötarkoituksiin.
Edelleen on tunnettua ympäröidä johtimien päiden liittämisen jälkeen liitoskohta muhvikotelolla, joka sen jälkeen täytetään ulkoapäin aukon kautta sopivalla nes-25 temäisellä täytemateriaalilla, esimerkiksi lämmön avulla kovettuvalla tai itsestään verkkoutuvalla valuhartsilla, joka jähmettymisensä jälkeen saa aikaan sähköjohtimien ja vastaavasti niiden eristävän vaipan ja muhvikotelon välisen liitoksen. Näin valmistetuilla liitosmuhveilla on kui-30 tenkin se epäkohta, että juoksevassa tilassa olevan täyte-materiaalin annosteluvaikeuden vuoksi ilmataskut ovat ainoastaan vaikeasti estettävissä. Sen vuoksi tällaisten liitosten mekaaninen lujuus on riittämätön.
Kohonneisiin käyttölämpötiloihin mukauttamiseksi, 35 esimerkiksi sähköisten kuumennusjohtojen tai -kaapeleiden 2 81 221 ollessa kyseessä, käytetään lisäksi usein sähköjohtimien eristysmateriaaleina fluoripolymeerejä, jotka eivät käytännöllisesti ottaen yhdy valuhartseihin, mikäli ei suoriteta pintakäsittelyä, joka kuitenkin valmiiseen kaape-5 liin voidaan usein ainoastaan vaikeasti suorittaa. Sen vuoksi on jo pyritty valmistamaan muhviliitos ruuviliitosten avulla käyttämällä tiivistyselementtejä, tiivistäminen erityisesti kosteuden sisääntunkeutumista vastaan on kuitenkin epätyydyttävä ja aiheuttaa häiriöitä kaapelin tai 10 johdon käyttäytymisessä. Myöskään käyttö räjähdyksiltä suojatuissa tiloissa ei ole mahdollinen, koska niissä ovat luvallisia ainoastaan ei-irrotettavissa olevat muhvilii-tokset.
Nämä ongelmat on voitettu tunnetulla muhviliitok-15 sella (DE-hyödyllisyysmallisuoja 80 29 424), jossa sähkö-johtimien liitoskohta on kohotetun lämmönkestolujuuden omaavaa materiaalia olevan muhvikappaleen ympäröimä, jossa on termoplastista tekoainetta olevaa täytemassaa, jonka sulamisalue on alhaisempi kuin muhvikappaleen. Tämä täyte-20 massa saa aikaan johtimien eritysten, muhvikappaleen sisäseinän sekä sivuilta muhvikoteloon sisään työntyvien sul-kutulppien välisen perusteellisen liitoksen. Tämä liitos, joka mahdollistaa painetiiviin käytön myös korkeita lämpötiloja kestävien kaapelin- tai johdoneristysten yhteydes-25 sä, vaatii valmistuksen yhteydessä samanaikaista paineen ja lämmön käyttöä. Vaikkakin tämä tunnettu muhviliitos takaa vuosikausiksi varman, häiriöttömän käytön, voi asentamisen yhteydessä esiintyä ongelmia niissä tapauksissa, joissa haaraumaan tai liitoskohtaan, mistä syystä tahansa, 30 asennushenkilöiden on vaikea päästä käsiksi ja työ on suoritettava ahtaissa kohdissa.
Keksinnön tehtävänä on sen vuoksi löytää sähköjohtimien liittämiseksi tai päättämiseksi sellainen mahdollisuus, joka tyydyttää tiiviydelle ja mekaaniselle lujuudel-35 le asetetut vaatimukset, mutta joka sen lisäksi on helpos- 3 81221 ti valmistettavissa myös vaikeasti luoksepäästävissä ja ahtaissa paikoissa. Tämän lisäksi vaaditaan usein turvallisuussyistä, ettei muhviliitos ole irrotettava, toisin sanoen ettei asentamisen jälkeen laippakappaleita voida 5 enää kiertää takaisin eikä poistaa.
Tämä tehtävä ratkaistaan keksinnön mukaisesti siten, että laippakappaleet ja vastaavasti niiden varsi on varustettu ainakin muhvitilaan sisään työntyvältä pinnaltaan kierteellä, joka voidaan kiertää yhteen muhvikappa-10 leen sisäpintaa pitkin sovitetun toisen kierteen kanssa, jolloin täyteaine toimii täytemassana, joka puristuu tii-vistävästi samanaikaisesti muhvikappaleen vapaaseen kierteeseen ja sisältä päin muhvikappaleen ja laippakappalei-den ruuviliitosta vasten, ja että varsineen muhvikappaleen 15 sisään työntyvien laippakappaleiden laipat leikkautuvat irti varresta laipan puoleisessa takapäässä olevan, kierteen ainakin osittain aikaansaamaa varren poikkileikkauksen pienennystä suuremman poikkileikkauksen pienennyksen avulla. Muhvinpituudelle sovitettujen kierteiden yhteis-20 toiminta laippakappaleiden kierteiden kanssa takaa varman labyrinttitiivistyksen. Tätä muhviliitosta voidaan käyttää haluttuihin johtimien eristysmateriaaleihin, myös esim. korkeita lämpötiloja kestäviä johtoja varten.
Asentaminen on yksinkertainen suorittaa, tilantarve 25 on vähäinen. Esim. johtimien liitoskohdan päälle työnnettyyn muhvikappaleeseen, johon toiselta sivulta on osittain viety sisään laippakappale, tuodaan täytemassaa toisesta päästä ja ruuvataan sisään toinen laippakappale. Vietäessä laippakappaleita edelleen sisään muhvikappaleeseen täyte-30 massa puristuu paineen alaisena muhvikappaleen sisällä onteloihin, myös kierteisiin. Ainoastaan ruuvaamalla laippakappaleet sisään muhvikappaleeseen tapahtuu siis täyte-massan painesyöttö. Tarkoituksenmukaiseksi on tällöin osoittautunut, että sisäkierteet ulottuvat muhvikappaleen 35 koko pituudelle. Täytemassan määrän annostelussa esiinty- 4 81221 vät epätarkkuudet voidaan tasata laippakappalelden vastaavalla kiertämisellä, ilman että tämä johtaa epätasaisuuksiin muhvin alueella. Keksinnön mukaisesti varteen sovitettu poikkileikkauksen pienennys aikaansaa sen, että 5 laippakappaleiden sisään viennin yhteydessä muhvikappalee-seen ja tiivistysmassan kokoonpuristamisen yhteydessä laippa leikkautuu irti varresta pienennetyn poikkileikkauksen kohdalta, niin pian kuin tiivistysmassa on täyttänyt muhvissa kaikki vapaat tilat ja itse puristunut riit-10 tävästi kokoon. Laippakappalelden laippojen irtileikkautu-misen jälkeen muhvia ei voida enää avata sitä rikkomatta.
Sovitettu poikkileikkauksen pienennys merkitsee tarkoitettua katkeamiskohtaa varrenpäässä suurimman vään-tömomentin ylittyessä. Jotta katkeaminen tapahtuu varren-15 päässä varmasti ja takaa siistin päätysulun, on keksinnön mukaista edelleen, että varrenpäässä oleva poikkileikkauksen pienennys on saatu aikaan ympäri ulottuvalla uralla, jonka uransyvyys on suurempi kuin profiilin syvyys.
Eräs toinen mahdollisuus on keksinnön toteuttami-20 sessa siten, että poikkileikkauksen pienennys on varrenpäässä saatu aikaan yhdellä tai useammalla tangentiaali-sesti varrenpintaan nähden suuntautuvalla uralla tai syvennyksellä, joiden syvyys on suurempi kuin profiilin syvyys. Myös täten on mahdollista saada aikaan muhviliitok-25 sen varma, irrottamaton sulkeminen.
Lisävarmistus varren irtoamista vastaan muhvikappa-leesta voidaan saada aikaan vielä siten, että, kuten keksinnön mukaisesti on edelleen ehdotettu, laippakappaleiden päätyyn on tehty ontelot muhvikappaleeseen sisään työnty-30 vään varrenpäähän. Tämä johtaa siihen, että laippakappa-leita sisään vietäessä tiivistysmassaa puristuu samanaikaisesti sisään tähän onteloon, joka täyttyy täysin ja siten estää irtoamisen itsestään. Johdot on viety laippa-kappaleissa olevien aksiaalisten porausten läpi. Parempaan 35 tiivistykseen pääsemiseksi myös tällä alueella poraukset 5 81221 on varustettu varren alueelta johtoon päin olevalta pinnaltaan tiivistyselementeillä, jotka on tehty esim. niin kutsutuiksi tiivistyshuuliksi.
Joskus voi myös olla tarkoituksenmukaista, että 5 keksinnön suoritusmuodossa laippakappaleen porauksella on johdon läpiviemiseksi tarkoitetulla varren alueella suurennettu halkaisija. Siten on taattu johdon pään varma kiinnittyminen läpivientlalueella.
Mikäli muhviliitoksen tulee olla tehty irtoamatto-10 maksi asetettujen vaatimusten mukaisesti, voi edelleen keksinnön ajatuksen mukaisesti laippakappaleissa olla muh-vikappaleeseen työntyvässä varrenpäässä päätyontelo. Tähän onteloon yhteen ruuvatussa tilassa työntyvä täytemateriaali estää varmasti laippakappaleiden kiertymisen takaisin 15 ja siten voimaan ja muotoon perustuvan liitoksen irtoamisen itsestään.
Laippakappaleet viedään käsin sisään muhvikappalee-seen, esim. ruuvataan tai kierretään sisään. Tätä tarkoitusta varten on osoittautunut erityisen tarkoituksenmukai-20 seksi, että laippakappaleiden laippaisivuille annetaan pyöreästä poikkileikkauksesta poikkeava poikkileikkausmuo-to, esim. sillä tavalla, että voidaan käyttää saatavissa olevia ruuviavaimia.
Mikäli johtoliitosta ei tarvitse tehdä kosteudenpi-25 täväksi, vaan pikemminkin johdonpää, esim. valvonta- tai lämpötilanmittauslaitteeseen liittämiseksi tai mikäli johdonpää täytyy yhdessä vastaavan sondin kanssa kapseloida kosteudenpitävästi, voidaan samoin menetellä keksinnön mukaisesti. Tällöin voi kuitenkin toisinaan osoittautua tar-30 koituksenmukaiseksi käyttää ainoastaan yhdestä päästä avonaista lieriömäistä muotokappaletta, jolloin avonaista päätä käytetään esim. mittaussondin ja siihen kuuluvan liitosjohdon sisään viemiseen sekä laippakappaleen sisään viemiseen täytemateriaalin tuomisen jälkeen.
35 Siinä tapauksessa, että kyseessä on johtoliitos, 6 81221 voi myös olla edullista, jos lieriömäisen muotokappaleen sisätilaan on sovitettu ylimääräinen ohjauskappale molemminpuolisia johdonpäitä varten. Täten nämä päät pysyvät myös täytemassan kokoonpuristamisen yhteydessä yksiselit-5 teisesti kiinnitettyinä, käyttöhäiriöt on siten vältetty edeltä käsin. Lisäksi on ohjauskappaleesta etua, kun suojattuja johtoja, esimerkiksi kuumennusjohtoja, liitetään toisiinsa ja suojalankakerros täytyy johtaa muhvialueella erillään.
10 Mainitussa tapauksessa, jolloin kuumennusjohdot tai muut kaapelit tai johdot on itse varustettu korkeita lämpötiloja kestävällä eristyksellä, on erityisen edullista, että muhvikappale sekä laippakappaleet ovat korkeita lämpötiloja kestävää tekoainetta. Tänä aineena voi olla esi- 15 merkiksi polyamidi tai myös fluoripolymeeri, kuten sulasta ei-jalostettavissa oleva tetrafluoripolymeer!.
Muhviliitoksen tai päätysulun täytemassaksi sopivat verkkoutuneet tai verkkoutumattomat silikonikumipohjäiset massat, myös osittain verkkoutuneita silikonikumeja voi- 20 daan käyttää. Viimeksi mainitut ovat erityisen edullisia fluoripolymeerejä olevien muhvikappaleiden ja laippakap-paleiden liitoksessa, koska tällöin rajapinta-alueelle saadaan hyvät tartuntalujuudet ilman pintojen esikäsittelyä.
25 Luonnollisesti ovat käyttökelpoisia keksinnön puit teissa myös tavanomaiset valuhartsit, jotka kovettumisen jälkeen antavat tiiviin liitoksen ja tunkeutumalla profilointiin ja kierteisiin useiden peräkkäin sijaitsevien labyrinttien vuoksi takaavat myös vaaditun tiiviyden.
30 Tiivistysvaikutusta voidaan keksinnön mukaisen laitteen yhteydessä parantaa vielä siten, että sisä- ja ulkokierteiden muoto on kolmiokierre. Täten pitenevät matkat labyrinttien alueella ja siten niiden vaikutus vielä kohoaa.
35 Kuten päätysulun kohdalla on jo osoitettu, voidaan 7 81 221 muotokappaleeseen yhdessä johtoliitoksen kanssa sisällyttää lämpötilantuntoelimiä ja/tai -rajoittimia. Nämä voivat huolehtia esim. virtapiirin katkaisemisesta, kun häiriön sattuessa tietty lämpötila-arvo ylitetään.
5 Keksinnön käytöstä ja valitusta täytemassasta tai täytemateriaalista riippumattomasti on osoittautunut tarkoituksenmukaiseksi, että muhvikappaleen seinämään on tehty ainakin yksi läpiporaus. Sellaisen porauksen läpi voi toisaalta poistua muhvin yhteenruuvaamisen yhteydessä muh-10 vikappaleen sisällä oleva ilma, toisaalta se toimii optisena tarkistusosoittimena, kun laippakappaleista peräisin oleva riittävä paine on jakautunut sisällä olevan massan kaikkiin onteloihin, niin että ylijäämämassa tulee ulos.
Keksintöä selitetään lähemmin kuvioissa suoritus-15 esimerkkinä esitetyn muhviliitoksen yhteydessä.
Kuviossa 1 on esitetty keksinnön mukaisesti tehty laippakappale 21, profiloinnilla 22, mahdollisesti kierteillä, varustettua vartta on merkitty numerolla 23. Laippa on numero 24, vastakkaiseen päähän on tehty päätyontelo 20 25. Johtojen päiden läpiviemiseksi tarkoitetussa porauk sessa 26 on huulitiivisteet 27.
Kuvio 2 esittää muhviliitosta sähköisten kuumennus-johtojen 28 ja 29 asennetussa, irrottamattomassa tilassa. Molempien kuumennusjohtojen päiden 30 ja 31 johtava liit-25 täminen tapahtuu kiinnityshylsyn 32 avulla. Tämän liitoksen kiinnittämiseksi muhvin sisätilassa käytetään ylimääräistä ohjauskappaletta 33, jossa on pituussuuntainen ura 34. Uraa 34 vastapäätä olevalle, toisin sanoen tässä oh-jauskappaleen 33 takasivulle, on sovitettu vastaava toinen 30 ura, johon on sijoitettu esimerkiksi samoin kiinnityshyl-syllä yhdistetyt, yhdeksi kimpuksi kootut, johtojen 28 ja 29 samankeskiset suojalangat. Lisäohjauskappale 33 varmistaa siten yhdistettävien johtoelementtien puhtaan erotuksen ja varmakäyttöisen liitoskohdan.
35 Lieriömäisen muhvikappaleen 35 kosteudenpitäväksi β 81221 sulkemiseksi käytetään kuvion 1 mukaisia laippakappaleita. Muhvikappale 35 on varustettu läpimenevillä kierteillä 36, jotka ovat yhteistoiminnassa varren 23 kierteiden 22 kanssa tämän osan viemiseksi sisään muhvikappaleeseen.
5 Tiivistys- tai täytemassana 37 käytetään esim. ko konaan tai osittain verkkoutunutta silikonikumia, joka laippakappaleiden 21 sisäänviennin yhteydessä päädystä tunkeutuu muhvitilassa kaikkiin onteloihin ja puristuu samanaikaisesti profilointien muodostamia suurennettuja 10 tiivistyspintoja vasten. Muhvikappaleessa 35 olevan porauksen 38 tarkoituksena on päästää muhvissa vielä jäljellä oleva ilma ulos, mutta sen lisäksi sillä on myös tar-kistustehtävä. Ylimääräinen täytemateriaali kulkeutuu ulos tästä porauksesta, tämä materiaali takaa sen, että muhvin 15 sisätila on todella täytetty.
Täytemassa 37 tunkeutuu myös varrenpään päädyssä oleviin onteloihin 25, niin että laippakappaleen 21 omatoiminen irtoaminen estyy. Liitosta voidaan sen vuoksi nimittää itsevarmistavaksi.
20 Tämän kosteudenpitävän liitoksen varmistamiseksi nyt myös laippakappaleiden 21 asiaan kuulumatonta tai tarkoituksetonta takaisin kiertymistä vastaan on, kuten kuviosta 1 havaitaan, varren 23 päähän sovitettu syvennys tai rengasmainen ura 39, joka johtaa poikkileikkauksen 25 pienenemiseen tällä alueella. Tämä poikkileikkauksen pieneneminen johtaa taas, kuten kuviosta 2 on havaittavissa, puolestaan siihen, että laippakappaleiden 21 kiinni ruu-vaamisen yhteydessä muhvikappaleeseen 35 tiivistysmassan 37 puristusvoimaa vastaan kyseinen laippa 24 leikkautuu 30 irti. Katkennut laippa voidaan poistaa johtojen päistä sivuille halkaisemalla.
Liitoksella on ulospäin kosteudenpitävät päät, muh-viliitoksen irrottaminen liitosta rikkomatta ei enää ole mahdollista. Huulitiivisteet 27 myötävaikuttavat siihen, 35 että asentamisen yhteydessä tiivistysmassa puristaa sisäl- 9 81 221 täpäin vastaan, siten on myös laippakappaleen alueella johtojen 28 ja 29 yläpuolella oleva rengasrako varmistettu kosteuden sisääntunkeutumista vastaan.
Kuviossa 2 esitetyn liitoksen valmistamiseksi voi-5 daan menetellä esimerkiksi siten, kuten kuviossa 3 on esitetty, että johtojen 40 ja 41 erillään olevasta päästä työnnetään laippakappaleet 42 ja 43 esim. PTFE:tä olevan eristyksen päälle. Toisen johdonpään 40 päälle työnnetään samoin kuin laippakappale esim. korkeaa lämpötilaa kestä-10 vää tekoainetta oleva muhvikappale 44. Sähköjohtimien 45 ja 46 sekä suojan 47 liittämisen jälkeen nämä liitokset painetaan ohjauskappaleen 48 vastaaviin uriin. Laippakappale 42 ruuvataan nyt osittain muhvikappaleeseen 44 ja massavarastosta 49 täytetään muhvikappaleen 44 sisätila 15 likimain puolilleen saakka esim. silikonikumimassalla. Tämän jälkeen ohjauskappale 48 vedetään laippakappaleelle 42 saakka muhvikappaleeseen 44 ja sisätila täytetään silikonikumimassalla nyt lähes muhvikappaleen 44 yläreunaan saakka.
20 Lopuksi ruuvaamalla laippakappale 43 muhvikappaleen 44 tähän päähän sekä viemällä molemmat laippakappaleet syvemmälle sisään täytemassa jakautuu paineen alaisena muh-vin sisällä oleviin onteloihin ja vastaavasti puristuu tiivistäen kierteitä vasten. Kierrettäessä edelleen molem-25 pia laippakappale!ta 42 ja 43 laipat vääntyvät rikki ja irtoavat varresta. Välittömästi ruuvauslaipan irtoamisen jälkeen keksinnön mukainen liitos on käyttövalmis. Tämä muhviliitos on mitoiltaan erittäin pieni, asennus on suoritettavissa ilman kustannuksia ja se on myös rakenteensa 30 ja käytettyjen välineiden yksinkertaisuuden vuoksi varma-käyttöinen. Tämä pätee myös vastaavasti valittaessa raaka-aineita, jotka kestävät korkeampia lämpötiloja, siis kuumuuden kestäviä kaapeleita ja johtoja tai kuumennusjohtoja varten, esim. fluorihiilieristettyjä kuumennusjohtoja tai 35 vastaavasti kylmäjohtoja varten, toisin sanoen kuumennus-piirin ei-kuumenevia liitospäitä.

Claims (10)

10 81 221
1. Laite tekoaineella eristettyjen sähköjohtimien yhdistämiseksi tai päättämiseksi, joka laite koostuu joh- 5 timet (30, 31) eristeineen ympäröivästä muhvista (35), joka on lieriömäinen muotokappale, jolloin johtimien (30, 31) ja vastaavasti niiden eristysten ja muotokappaleen (35) välisessä tilassa on täyteainetta (37), ja kunkin johtimen ulostulokohdassa muhvin (35) sisätilassa sijait-10 sevista laippakappaleista (21), joissa on lieriömäinen varsi (23) ja aksiaalinen poraus johtimien läpiviemiseksi, jolloin laippakappaleet (21) varsineen (23) työntyvät muhvin (35) sisätilaan, tunnettu siitä, että laippakappaleet (21) ja vastaavasti niiden varsi (23) on va-15 rustettu ainakin muhvitilaan (35) sisään työntyvältä pinnaltaan kierteellä (22), joka voidaan kiertää yhteen muh-vikappaleen (35) sisäpintaa pitkin sovitetun toisen kierteen (36) kanssa, jolloin täyteaine toimii täytemassana (37), joka puristuu tiivistävästi samanaikaisesti muhvi-20 kappaleen (35) vapaaseen kierteeseen (36) ja sisältä päin muhvikappaleen (35) ja laippakappaleiden (21) ruuviliitosta vasten, ja että varsineen (23) muhvikappaleen (35) sisään työntyvien laippakappaleiden (21) laipat (24) leikkautuvat irti varresta (23) laipan (24) puoleisessa taka-25 päässä olevan, kierteen (22) ainakin osittain aikaansaamaa varren (23) poikkileikkauksen pienennystä suuremman poikkileikkauksen pienennyksen (39) avulla.
2. Patenttivaatimuksen 1 mukainen laite, tunnettu siitä, että varrenpäässä oleva poikkileikkauk- 30 sen piennennys (39) on saatu aikaan ympäri ulottuvalla uralla, jonka uransyvyys on suurempi kuin kierteiden (22) syvyys.
3. Patenttivaatimuksen 1 tai 2 mukainen laite, tunnettu siitä, että poikkileikkauksen pienen- 35 täminen varrenpäässä on saatu aikaan yhdellä tai useammal- il 81221 la tangentlaalisestl varrenplntaan nähden suuntautuvalla uralla tai syvennyksellä, joiden syvyys on suurempi kuin kierteiden syvyys.
4. Patenttivaatimuksen 1 tai jonkin seuraavan pa- 5 tenttivaatimuksen mukainen laite, tunnettu sii tä, että laippakappaleisiin (21) on muhvikappaleeseen (35) työntyvään varren päähän tehty päätyontelo (25).
5. Patenttivaatimuksen 1 tai jonkin seuraavan patenttivaatimuksen mukainen laite, tunnettu sii lo tä, että laippakappaleen (21) aksiaaliset poraukset on varren (23) alueelta varustettu johtimeen päin olevalta pinnaltaan tiivistyselementeillä (27).
6. Patenttivaatimuksen 1 tai jonkin seuraavan patenttivaatimuksen mukainen laite, tunnettu siitä, 15 että johtimen läpiviemiseksi laippakappaleessa (21) olevalla porauksella on varren (23) alueella suurennettu halkaisija.
7. Patenttivaatimuksen 1 tai jonkin seuraavan patenttivaatimuksen mukainen laite, tunnettu siitä, 20 että laippakappaleilla (21) on laippasivulla pyöreästä poikkileikkauksesta poikkeava poikkileikkausmuoto.
8. Patenttivaatimuksen 1 tai jonkin seuraavan patenttivaatimuksen mukainen laite, tunnettu siitä, että muhvikappaleet (35) Ja laippakappaleet (21) ovat kor- 25 keitä lämpötiloja kestävää tekoainetta, jonka perustana ovat sulasta ei-jalostettavissa olevat polymeerit.
9. Patenttivaatimuksen 1 tai jonkin seuraavan patenttivaatimuksen mukainen laite, tunnettu siitä, että täytemassa (37) on kokonaan tai osittain verkkou- 30 tunutta tai verkkoutumatonta silikonikumipohjäistä massaa.
10. Menetelmä patenttivaatimuksen 1 tai jonkin seuraavan patenttivaatimuksen mukaisen tiiviin liitoksen valmistamiseksi, tunnettu siitä, että muhvikappale (35) ja molemmat laippakappaleet (21) työnnetään ensiksi 35 liitettävien johdonpäiden päälle, että sähköjohtimien sekä i2 81 221 mahdollisesti sovitetun suojan liittämisen jälkeen toinen laippakappale (21) ruuvataan kevyesti sisään muhvikappa-leeseen (35) ja avonaisesta päästä tuodaan muhvikappalee-seen (35) tiivistysmassaa, että tämän jälkeen tiivistys-5 massaa sisältävä muhvikappale (35) työnnetään liitoskohdan päälle ja mahdollisesti tiivistymassan lisäämisen jälkeen toinen laippakappale (21) ruuvataan sisään muhvikappalee-seen (35) ja että lopuksi molemmat laippakappaleet (21) ruuvataan niin pitkälle sisään muhvikappaleeseen (35), 10 että niiden molempien laipat (24) leikkautuvat irti. i3 81 221
FI842187A 1983-08-27 1984-05-31 Anordning foer foerbindning av elektriska plastisolerade ledare. FI81221C (fi)

Applications Claiming Priority (2)

Application Number Priority Date Filing Date Title
DE19833331033 DE3331033C2 (de) 1983-01-21 1983-08-27 Anordnung zum Verbinden von elektrischen, kunststoffisolierten Leitern
DE3331033 1983-08-27

Publications (4)

Publication Number Publication Date
FI842187A0 FI842187A0 (fi) 1984-05-31
FI842187A FI842187A (fi) 1985-02-28
FI81221B true FI81221B (fi) 1990-05-31
FI81221C FI81221C (fi) 1990-09-10

Family

ID=6207663

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
FI842187A FI81221C (fi) 1983-08-27 1984-05-31 Anordning foer foerbindning av elektriska plastisolerade ledare.

Country Status (12)

Country Link
AT (1) AT386909B (fi)
BE (1) BE900096A (fi)
CH (1) CH663296A5 (fi)
DD (1) DD222169A5 (fi)
FI (1) FI81221C (fi)
FR (1) FR2552279B1 (fi)
GB (1) GB2145579B (fi)
IT (1) IT1177891B (fi)
NL (1) NL191526C (fi)
NO (1) NO164570C (fi)
SE (1) SE460163B (fi)
SU (1) SU1268116A3 (fi)

Families Citing this family (7)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US4927386A (en) * 1988-08-22 1990-05-22 Hubbell Incorporated Electrical cable connector for use in oil wells
CN2067457U (zh) * 1990-04-10 1990-12-12 利阳电子企业有限公司 电缆接头之改良构造
JP2580038Y2 (ja) * 1991-09-27 1998-09-03 ナイルス部品株式会社 自動変速機のコード取付け構造
DE4332592A1 (de) * 1993-09-24 1995-03-30 Zittauer Kunststoff Gmbh Verfahren zum Abdichten von Kabelmuffen zum Verbinden und/oder Verzweigen von Energie- Nachrichtenkabeln und Kabelmuffe zur Durchführung des Verfahrens
DE102005057870B3 (de) * 2005-12-02 2007-05-24 Eugen Forschner Gmbh Kabeldurchführung und Verfahren zu deren Herstellung
DE102009055220B4 (de) * 2009-12-22 2019-02-07 Toni Ott Anschlussvorrichtung und Verfahren zum Anschluss eines Widerstandsheizleiters an eine elektrische Versorgung
DE102009061111B3 (de) 2009-12-22 2019-02-07 Toni Ott Anschlussvorrichtung zum Anschluss eines Widerstandsheizleiters an eine elektrische Versorgung

Family Cites Families (5)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US2938940A (en) * 1958-04-16 1960-05-31 Roy A Calendine Cable splicing sleeve
DE2351025C2 (de) * 1973-10-11 1983-12-29 geb. Überach Angelika 5480 Remagen Wischnewski Verfahren zum Verbinden von mineralisolierten Kupfermantelkabel mit flexiblen Kaltkabeln
US4039742A (en) * 1974-11-22 1977-08-02 Preformed Line Products Company Waterproof cable splice enclosure kit
DE3041613A1 (de) * 1980-11-05 1982-06-09 HEW-Kabel Heinz Eilentropp KG, 5272 Wipperfürth Anordnung zur zugfesten, druckdichten und temperaturbestaendigen verbindung von elektrischen leitern und verfahren zu deren herstellung
DE3301934A1 (de) * 1983-01-21 1984-07-26 HEW-Kabel Heinz Eilentropp KG, 5272 Wipperfürth Anordnung zum verbinden von elektrischen, kunststoffisolierten leitern

Also Published As

Publication number Publication date
DD222169A5 (de) 1985-05-08
GB2145579A (en) 1985-03-27
GB8417155D0 (en) 1984-08-08
NO842953L (no) 1985-02-28
FR2552279A1 (fr) 1985-03-22
FR2552279B1 (fr) 1988-12-09
IT8448548A0 (it) 1984-07-11
NO164570C (no) 1990-10-17
IT1177891B (it) 1987-08-26
CH663296A5 (de) 1987-11-30
ATA176384A (de) 1988-03-15
NL8402214A (nl) 1985-03-18
SU1268116A3 (ru) 1986-10-30
GB2145579B (en) 1987-07-01
SE460163B (sv) 1989-09-11
SE8402765D0 (sv) 1984-05-23
NO164570B (no) 1990-07-09
SE8402765L (sv) 1985-02-28
AT386909B (de) 1988-11-10
FI81221C (fi) 1990-09-10
BE900096A (fr) 1984-11-05
NL191526C (nl) 1995-08-21
FI842187A0 (fi) 1984-05-31
NL191526B (nl) 1995-04-18
FI842187A (fi) 1985-02-28

Similar Documents

Publication Publication Date Title
FI70761C (fi) Foerfarande och anordning foer framstaellning av dragfasta ochtrycktaeta speciellt temperaturbestaendiga anslutningar a vsutningar eller foerbindningar
US4301325A (en) Sealing conduits
CN111478060A (zh) 一种注塑成型的线束及成型方法
US2672500A (en) Pressurized multiconductor bulkhead connector assembly
EP0233002B1 (en) Electrical cable splice enclosure
US4015329A (en) Termination of electric cables
FI81221B (fi) Anordning foer foerbindning av elektriska plastisolerade ledare.
RU2521960C2 (ru) Уплотнение для электрических кабелей
EP3804046B1 (en) Method of preventing moisture intrusion through the cable exit of an enclosure
US5792987A (en) Sealing device
CN211907700U (zh) 一种注塑成型的线束
US2964437A (en) Mineral insulated cable fitting
CN101526383A (zh) 料位测量仪和用于安装料位测量仪的方法
US7071412B2 (en) Fluid-tight cable duct
CA2044585C (en) Splice closures
AU728104B2 (en) Overvoltage suppressor
US4255609A (en) Telecommunications cable with grounding installations at spaced intervals and method of making same
EP3859921A1 (en) Cable seal and method of manufacture
RU2253192C2 (ru) Капсула для соединительного или нагрузочного конца электрического кабеля с ленточным нагревателем и способ ее изготовления
RU2319268C2 (ru) Муфта кабельного ввода для погружного электродвигателя
JP2007252148A (ja) キャップ、ケーブル端末構造及びケーブル端末処理方法
GB2075770A (en) Improvements in or relating to cable glands
CN212847739U (zh) 一种氯丁橡胶电缆
SU1495890A1 (ru) Узел соединени коаксиальных кабелей
RU203568U1 (ru) Высокотемпературная муфта кабельного ввода для погружного электродвигателя

Legal Events

Date Code Title Description
MA Patent expired

Owner name: HEW-KABEL HEINZ EILENTROPP KG