FI78885C - Taktransportoer. - Google Patents

Taktransportoer. Download PDF

Info

Publication number
FI78885C
FI78885C FI844735A FI844735A FI78885C FI 78885 C FI78885 C FI 78885C FI 844735 A FI844735 A FI 844735A FI 844735 A FI844735 A FI 844735A FI 78885 C FI78885 C FI 78885C
Authority
FI
Finland
Prior art keywords
rail
drive
conveyor
contact
busbars
Prior art date
Application number
FI844735A
Other languages
English (en)
Swedish (sv)
Other versions
FI78885B (fi
FI844735A0 (fi
FI844735L (fi
Inventor
Takashi Ishikura
Joji Mino
Kiyomi Sato
Takaaki Nagato
Haruo Shibayama
Original Assignee
Tsubakimoto Chain Co
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Family has litigation
First worldwide family litigation filed litigation Critical https://patents.darts-ip.com/?family=13790026&utm_source=google_patent&utm_medium=platform_link&utm_campaign=public_patent_search&patent=FI78885(C) "Global patent litigation dataset” by Darts-ip is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.
Application filed by Tsubakimoto Chain Co filed Critical Tsubakimoto Chain Co
Publication of FI844735A0 publication Critical patent/FI844735A0/fi
Publication of FI844735L publication Critical patent/FI844735L/fi
Publication of FI78885B publication Critical patent/FI78885B/fi
Application granted granted Critical
Publication of FI78885C publication Critical patent/FI78885C/fi

Links

Classifications

    • HELECTRICITY
    • H01ELECTRIC ELEMENTS
    • H01RELECTRICALLY-CONDUCTIVE CONNECTIONS; STRUCTURAL ASSOCIATIONS OF A PLURALITY OF MUTUALLY-INSULATED ELECTRICAL CONNECTING ELEMENTS; COUPLING DEVICES; CURRENT COLLECTORS
    • H01R41/00Non-rotary current collectors for maintaining contact between moving and stationary parts of an electric circuit
    • BPERFORMING OPERATIONS; TRANSPORTING
    • B66HOISTING; LIFTING; HAULING
    • B66CCRANES; LOAD-ENGAGING ELEMENTS OR DEVICES FOR CRANES, CAPSTANS, WINCHES, OR TACKLES
    • B66C11/00Trolleys or crabs, e.g. operating above runways
    • B66C11/02Trolleys or crabs, e.g. operating above runways with operating gear or operator's cabin suspended, or laterally offset, from runway or track
    • B66C11/04Underhung trolleys
    • B66C11/06Underhung trolleys running on monorails
    • BPERFORMING OPERATIONS; TRANSPORTING
    • B66HOISTING; LIFTING; HAULING
    • B66CCRANES; LOAD-ENGAGING ELEMENTS OR DEVICES FOR CRANES, CAPSTANS, WINCHES, OR TACKLES
    • B66C13/00Other constructional features or details
    • B66C13/12Arrangements of means for transmitting pneumatic, hydraulic, or electric power to movable parts of devices
    • BPERFORMING OPERATIONS; TRANSPORTING
    • B66HOISTING; LIFTING; HAULING
    • B66CCRANES; LOAD-ENGAGING ELEMENTS OR DEVICES FOR CRANES, CAPSTANS, WINCHES, OR TACKLES
    • B66C7/00Runways, tracks or trackways for trolleys or cranes

Landscapes

  • Engineering & Computer Science (AREA)
  • Mechanical Engineering (AREA)
  • Carriers, Traveling Bodies, And Overhead Traveling Cranes (AREA)
  • Framework For Endless Conveyors (AREA)
  • Catching Or Destruction (AREA)
  • Holders For Apparel And Elements Relating To Apparel (AREA)
  • Professional, Industrial, Or Sporting Protective Garments (AREA)

Description

1 78885
Kattokuljetin Tekniikan ala Tämän keksinnön kohteena on kattokuljetin, johon kuuluu 5 yksikiskoinen rata, joka käsittää I-kiskon; käyttösiirrin ja käytettävä siirrin, jotka on sovitettu kulkemaan yksikiskoista rataa pitkin kumpikin yhden lieriömäisen pyörän välityksellä, joka on tehty kumista tai muovista ; 10 kuormatanko, joka on kannatettu molemmista päistään kään tyvästä pystysuorien tappien välityksellä, jotka on kiinnitetty vastakkaisista päistään käyttösiirtimen ja käytettävän siirtimen kehyksiin; ohjausrullat kummassakin siirtimessä, jolloin ohjausrul-15 lat on sovitettu koskettamaan I-kiskon ylä- ja alalaippoja pyörien edessä ja takana; voimansiirtolaite käyttösiirtimen pyörän akselin kytkemiseksi moottoriin hammashihnan välityksellä; kokoomakiskot, jotka on sovitettu pystysuorasti ja kanna-20 tettu yksikiskoisen radan sivupinnan välityksellä; sekä kollektorit, jotka on kiinnitetty käytettävän siirtimen kehykseen, jolloin kollektorit ovat elastisessa kosketuksessa kokoomakiskojen liukukosketuspintojen kanssa.
Tarkemmin määriteltynä keksintö kohdistuu kattokuljetti-25 meen, joka soveltuu kuljetukseen, joka käsittää käynnistyksen ja pysäytyksen, erityisesti äkillisen pysäytyksen tavallisen toistamisen ja soveltuu myöskin kiskolle, jossa on kaarteita.
30 Tekniikan taso
Tavallisilla kattokuljettimilla on rakenne, jossa siirtimen oikea ja vasen pyörä kulkevat kiskoa pitkin, joka koostuu kahdesta U-kiskosta, kiinnitettynä kannatuselimeen ja jossa kokoomakiskot tehon syöttämiseksi käyttömoottoriin on 35 sijoitettu kiskon sisäpuolelle. Tämä rakenne takaa varmuuden jopa käytettäessä paljaita kokoomakiskoja, mutta koska pyörän läpimitta on rajoitettu verraten pieneksi, on välttämätöntä lisätä pyörien lukumäärää, kun kuljetuskuorma on suu- 2 78885 ri. Lisäksi kaarevan kiskon tapauksessa pyörät vinkuvat sekä aiheuttavat kulkuääniä ja kisko kuluu, niin että täytyy käyttää erikoiskarkaistua kiskoa, seurauksella, että kiskon paino tulee suureksi.
5 Yritettäessä poistaa näitä epäkohtia on ehdotettu raken teeltaan sellaista kattokuljetinta, jossa siirtimen oikea ja vasen pyörä kulkevat kiskoa pitkin, jonka muodostaa I-palkki ja jossa kokoomakiskot tehon syöttämiseksi käyttömoottoriin on kannatettu vaakasuorasti rinnakkain asetetussa tilassa 10 kiskoon kiinnitetyllä kannatuselimellä. Tämän rakenteen mukaan pyörän läpimitta voidaan suurentaa I-palkin suuruusra-joissa, mutta mitä tulee kulkuääniin ja kiskon kulumiseen, tässä rakenteessa esiintyvät myöskin samat epäkohdat kuin ensiksi edellä selitetyssä tavallisessa rakenteessa. Lisäk-15 si, johtuen kosketusjohdon asennustarkkuuden huonontumisesta on välttämätöntä järjestää vapausaste riittäväksi, hyvän kosketuksen ylläpitämiseksi kollektoreitä varten siirtimen sivulla. Seurauksena kollektorei11a täytyy olla suurempi koko ja suurempi tila tarvitaan kokoomakiskojen asennusta var-20 ten.
Lisäksi tavallisessa I-kiskossa tarvitaan suuri lukumäärä työstövaiheita monien asennusreikien muodostamista ja kiskon ripustusvälineiden asennusasemaa varten ja kannatusväli-neet tehon syöttö- ja merkinantokosketusjohtoja varten ovat 25 rajoitetut tällaisten asennusreikien johdosta. Edelleen, koska kiskon osien yhdistäminen tehdään ainoastaan kiristämällä pultit kiskon liitoslevyn läpi, joka on kiinnitetty kiskon uuman sivupintaan, helposti esiintyy korkeusero kiskon osien välillä.
30 Julkaisusta JP 51-131 687 tunnetaan patenttivaatimuksen 1 johdannon mukainen, I-kiskolla varustettu kattokuljetin.
Tämän keksinnön tarkoituksena on aikaansaada kattokuljetin, joka voi poistaa tavallisten rakenteiden edellä mainitut epäkohdat ja joka sallii helpon työstön ja kiskon asen-35 nuksen sekä tehon syöttö- ja merkinantokokoomakiskojen helpon asennuksen sekä kunnossapidon.
3 78885
Keksinnön selitys Tämän keksinnön mukaiselle kattokuljettimelle on tunnusomaista se, että yksikiskoisen radan I-kiskon ylä- ja ala-laipoissa on ulkonemia, jotka muodostavat syvennyksiä kiskon 5 molemmilla puolilla ja on sovitettu koskettamaan kiskonri-pustusvälineitä tai kokoomakiskonkannatusvälineitä, jotka on kiinnitetty syvennyksiin, ja että I-kiskon uuman sivupinnoissa on syvennykset kiskonliitos-levyjä varten.
10 Tällä keksinnöllä saavutetaan seuraavat vaikutukset.
Kiskoon tehtävien reikien lukumäärä on niin pieni (työstetään ainoastaan pultin reiät kiskon osien liittämiseksi), että työstövaiheiden lukumäärä on vähennetty huomattavassa määrässä, ts. kiskon valmistus tulee paljon helpommaksi. Li-15 säksi kiskon ripustuslaitteet ja kannatuslaitteet tehon syöttö- ja merkinantokokoomakiskoja varten kiinnitetään kiskoon, saattamalla puristuskosketukseen pinnetyyppisten ulokkeiden kanssa, jotka on muodostettu kiskon ylemmän ja alemman laipan vastakkaisiin pintoihin ja ulottuvat kiskon pi-20 tuussuuntaan, minkä vuoksi niiden kiinnityskohdat eivät ole rajoitettu kiskon pituussuunnassa. Edelleen, koska kiskossa on syvennetyt osat, jotka on muodostettu sen uuman sivupintoihin kiskon liitolevyjen niihin asentamiseksi, on mahdollista liittää kiskon osat helposti ilman, että aiheutuu kor-25 keuseroa kiskon osien välillä.
Piirustusten lyhyt selostus
Kuvio 1 esittää sivulta nähtynä tämän keksinnön mukaista kattokuljetinta, kuviot 2 ja 3 esittävät sivulta nähtynä 30 käyttösiirrintä, kuviot 4 ja 5 esittävät sivulta nähtynä käytettävää siirrintä, kuvio 6 on poikkileikkauskuva, esittäen kokoomakiskojen asennettua tilaa, kuvio 7 4 78885 esittää kokoomakiskojen kannatus laitetta, joka on liitetty uuman sivupintaan, kuvio 8 esittää perspektiivisesti I-muotoista kiskoa, kuvio 9 esittää sivulta nähtynä kiskoa, joka on ripustettu ja kiinnitetty kiskon ripustuslaitteella, 5 kuvio 10 esittää sitä edestä nähtynä, kuvio 11 esittää edestä nähtynä tukilevyä, joka on sijoitettu uuman sivupinnalle, kuvio 12 esittää sivulta nähtynä kiskon osia yh-teenkytkettyinä, kuvio 13 esittää niitä edestä nähtynä, kuvio 14 esittää leikkausta pääosasta kuljetustavaran pi-10 tolaitteen kannattamiseksi pallolaakerin välityksellä, kuvio 15 esittää sivulta nähtynä yksikiskoista rataa, jossa on lovettu osa, kuvio 16 esittää sivulta nähtynä kiskon kappaletta, kuviot 17 ja 18 esittävät kokoonpantua tilaa ja kuvio 19 esittää sivulta nähtynä käyttötilaa.
15
Keksinnön paras sovellutusmuoto Tämän keksinnön erästä sovellutusmuotoa selostetaan seuraavassa, viitaten piirustuksiin.
Kuvion 1 mukaan kannattimessa 11 on käyttösiirrin 13 20 ja käytettävä siirrin 1^, jotka molemmat on sovitettu kulkemaan poikkileikkaukseltaan I-muotoista kiskoa 12 pitkin ja yhdistetty toisiinsa kuormatangon 15 välityksellä. Tähän kuormatankoon 15 on ripustettu kuljetustavaran pito-laite 16, kuten sähköisesti toimiva nostotalja, nostokone 25 tai sen tapainen.
Kuten on esitetty kuvioissa 2 ja 3, käyttösiirtimessä 13 on pääasiallisesti E-muotoinen kehys 20, jonka yläosaan on asennettu tukiosa 21, joka kannattaa lieriömäisen pyörän 22 akselia 23, joka pyörä 22 on sovitettu kulkemaan 30 kiskoa 12 pitkin ja tehty kumista tai muovista, kuten nationista. Aivan kiskon 12 yläpuolelle ja alapuolelle ulkonevat vastaavasti ylävarsi 2b ja välivarsi 25 kehyksestä 20, johon on asennettu kiskon 12 molemmin puolin vastaavasti pystyakseliset ohjausrullat 26 ja 27, jotka on tehty 35 kumista tai muovista. Ohjausrullat 26, jotka on sijoitettu välin muodostamiseksi, joka tarvitaan kaarevien kisko-osien johtamiseksi kiskoon 12 nähden, toimivat pyörän 22 5 78885 suunnastaan poikkeamisen estämiseksi ja kulkusuunnan rajoittamiseksi. Ohjausrullat 27 estävät käyttösiirtimen 13 sivuttaisen kääntymisen. Sen vuoksi voi olla järjestetty ainoastaan yksi pari oikeanpuoleisia ja vasemmanpuoleisia 5 ohjausrullia 27 pyörän 22 alapuolelle.
Pystysuoran tapin 29 päät on sovitettu ja kiinnitetty reikiin, jotka on tehty vastaavasti kehyksen 20 välivar-teen 25 ja alavarteen pystysuoralle viivalle, joka kulkee pyörän 22 keskiön ja kuormatangon 15 kautta, joka on sovi-10 tettu tapin 29 väliosaan hoikin välityksellä.
Kehyksen 20 alaosan takaosaan on yhdistetty nopeussää-töinen käyttömoottori 30. Kehyksen takaosaan tehtyyn onteloon on kytketty pyörän akseli 23 ja moottorin akseli voiman siirtämiseksi hammaspyörien 31 ja 32 sekä hammas-15 hihnan 33 välityksellä. Tämä hammashihna 33 pidetään kiristettynä kehykseen 20 asennetun rullan 3^ välityksellä.
Kuten on esitetty kuvioissa 4 ja 5, käytettävä siirrän 14 on samanlainen kuin käyttösiirrin 13, ja siinä on E-muotöinen kehys 35, lieriömäinen pyörä 36, ohjausrullat 37 20 ja 38 sekä tappi 39· Kuormatangon 15 toinen pää on sovitettu tappiin 39 ja kannatettu siinä samalla tavalla kuin tapin 29 tapauksessa. Lisäksi käytettävä siirrin on varustettu kollektorilaitteella, tehon vastaanottamiseksi moottorin 30 käyttämistä varten ja sähköisesti toimivaa 25 nostotaljaa varten kosketusjohdoista 40 ja ohjausmerkkien lähettämiseksi sekä vastaanottamiseksi.
Kuviossa 6 on esitetty kosketusjohtoja 40 varten kan-natusrakenne, jonka kannatuselimen 41 ulkosivuun on tehty useita kouruja 43 ja aina kahden vierekkäisen kourun vä-30 liin on lovettu ura 44, joustavasti deformoituvien haarojen 45 muodostamiseksi jokaisen kourun 43 vastakkaisiin sivuihin ja salpaosan 46 muodostamiseksi, joka ulottuu jokaisen haaran 45 ulkopäähän tehtyyn kouruun 43.
Jokaiseen kokoomakiskoon 40 kuuluu ulkoneva elin, joka 35 on ulkomuodoltaan pääasiallisesti suorakulmainen ja jossa on ontto osa 47. Tämän onton osan toiseen sivuun on tehty pitkittäinen aukko 48 ja pidätysosat 49, jotka ulottuvat 6 78885 aukon 48 molemmin puolin. Aukkoon 48 nähden vastakkainen sivuseinämä on tehty vähän sisäänpäin kaarevaksi, muodostamaan vähän kaarevan sivuseinämän ulkopinnan, joka toimii liukukosketuspintana 50, jonka molemmin puolin on tehty 5 ulkonevat osat 51· Jokaisella kokoomakiskolla 40 on tällainen poikkileikkausmuoto.
Jokainen kokoomakisko 40 on sovitettu eristyskoteloon 52, joka on poikkileikkaukseltaan U-muotoinen ja pidetty paikallaan ulkonemilla 53, jotka on tehty kotelon 52 mo-10 lempiin reunoihin. Näin valmistettu laite puristussovite-taan kouruun 43 ja pidetään paikallaan salpaosien 46 välityksellä. Kosketusjohtojen liitoksessa liitoskappale 54, joka liittää molemmat kosketusjohdot, on sijoitettu onton osan 47 sisään ja ruuvi 55 on sovitettu aukon 48 läpi ja 15 kiinnitetty siten, että sen etupää on saatettu painekoske-tukseen onton osan 47 sisäseinämän kanssa, millä liittimen 54 molemmat sivuosat pakotetusta saatetaan kosketukseen pidätysosien 49 sisäpintojen kanssa.
Kuvion 6 mukaan kolme ylintä kokoomakiskoa ovat tehon 20 syöttöjohtoja moottoria varten ja kaksi alinta ovat ohjausmerkki j ohtoj a tietyn osan eristämiseksi toisista osista, siirtimen liikkeelle panon tai pysäytyksen aikaansaamiseksi. Kuten edellä on mainittu, kokoomakiskot 40 on peitetty eristyskotelolla 52 ja on olemassa ainoastaan 25 ruuvin 55 vähäinen uloke, joka ulkonee kosketusjohdon liitoskohdassa. Siten kokoomakiskot 40 voidaan sijoittaa helposti ja tiiviisti suurella tarkkuudella uuman 18 läheisyyteen. Kokoomakiskojen 40 asentamista varten niiden kannatuselimien 4l ylempien ja alempien kiskon kiinnitys-30 elimien 42 kärkipääosat on sovitettu koveriin osiin, jotka on muodostettu uuman 18 sivupinnan ja ulokkeiden 17 väliin, minkä jälkeen pultit 42a on sovitettu kierrettävästi kier-teitettyihin osiin 42’, jotka on muodostettu kiskon kiin-nityselimiin 42 ja kiristetty, niin että pulttien 42a etu-35 päät tulevat painekosketukseen uuman 18 sivupinnan kanssa ja kiskon kiinnityselimet 42 painekosketukseen ulokkeiden 17 sivupintojen kanssa, minkä ansiosta kokoomakiskojen 7 78885 kannatuselimet 41 on kiinnitetty kiskoon 12.
Kuten on esitetty kuviossa 7, kokoomakiskon kannatus-elin *11 on sijoitettu ensin sivuttain kiskon uuman 18 sivupintaa vasten ja sitten käännetty ennalta määrättyyn 5 asentoon.
Virroituskengät 57, jotka ovat liukukosketuksessa kokoomakiskon 40 kanssa, on liitetty eristyslevyyn 56, joka on kiinnitetty ruuveilla käytettävän siirtimen 14 kehykseen 35, kuten on esitetty kuviossa 5. Koska käytettävä 10 siirrin 14 edellä esitetyn mukaan varmasti ei joudu sivut-taisen värähtelyn alaiseksi, voidaan käyttää pienikokoisia virroituskenkiä 56, joilla on ainoastaan rajoitettu liik-kumisalue, millä voidaan saavuttaa hyvä virranjohtovaiku- tus.
15 I-muotoinen kisko 12, joka on esitetty perspektiivi- sesti kuviossa 8, on tehty alumiinista tai jostakin muusta aineesta suulakepuristamalla. Kiskon liitoslevyä varten tarkoitetut lovetut osat l8a on tehty pitkittäisesti uuman 18 molempiin sivupintoihin ja puristusasennusulokkeet 17 20 kiskon ripustuselimiä varten ja tehon syöttö- sekä merkin-antokokoomakiskoja varten tarkoitetut kannatuselimet on tehty uuman 18 sivupintojen pituussuuntaa pitkin ylempään ja alempaan laippaan 12c, jotka muodostavat kulkupinnan 12a yksikiskoisen kuljettimen pyörille ja ohjauspinnat 12b 25 kuljettimen ohjausrullille.
Uuman 18 molempiin sivupintoihin on tehty useita vii-teviivoja 18b pituussuuntaan porausta varten.
Viitaten nyt kuvioon 9, joka on sivukuva ja kuvioon 10, joka on leikkauskuva, on esitetty kisko 12, joka on 30 ripustettu ja kiinnitetty kiskon ripustimella 60. Tarkemmin määriteltynä kiskon kiinnityselin 6l, järjestettynä sisäkattoon kiinnitetyn kiskon ripustuselimen 60 kärkipää-osaan, on saatettu kosketukseen kiskon laippojen 12c toisen ulokkeen 17 ulkopinnan kanssa, minkä jälkeen jokainen 35 pultti 63 on sovitettu kiskon kiinnityselimen 61 pultin reiän 62 kautta tukilevyn 64 kierteitettyyn osaan 65, joka tukilevy on sovitettu osittain koveriin osiin, jotka on 8 78885 muodostettu uuman 18 sivupinnan ja ulokkeiden 17 väliin ja sitten kiristetty, millä kiskon laippojen 12c ulokkeiden 17 molemmat sivupinnat on saatettu tarttumaan kiinni kiskon ripustuselimen 60 kiskon kiinnityselimen 61 ja tukile-5 vyn 6^ välityksellä, siten kiskon 12 kiinnittämiseksi kiskon ripustuselimeen 60.
Tukilevy 6H sijoitetaan ensin sivuttain uuman 18 sivupinnalle ja käännetään sitten ennalta määrättyyn asentoon, kuten on esitetty kuviossa 11.
10 Kuvioissa 12 ja 13 on esitetty vastaavasti sivulta nähtynä ja leikkauksena kiskon 12 osien kytketty tila. Tarkemmin määriteltynä, kiskon liitoslevy 70, joka liittää yhteen kiskon 12 molemmat osat, on sovitettu kiskon lii- -toslevyliittimeen, syvennettyyn osaan 18a, joka on muodos-15 tettu uuman 18 sivupintaan ja kaksi tukilevyä 71 on sijoitettu uuman 18 toiselle sivupinnalle, minkä jälkeen pultit 72 on pistetty pultin reikien 73 ja 7^ läpi, jotka on tehty vastaavasti kiskon liitoslevyyn 70 ja kiskon uumaan 18, tukilevyjen 71 kierteitettyihin osiin 75 ja sen jälkeen 20 kiristetty, jolloin kiskon uuma 18 on tarttunut kiinni kiskon liitoslevyn 70 ja tukilevyjen 71 vaikutuksesta, siten kiskon osien liittämiseksi. Viitenumerolla 76 on merkitty asennusväliä liitospinnettä varten tehon syöttö- ja merkinantokokoomakiskojen liittämiseksi, jotka on muodos-25 tettu jokaiseen kisko-osaan. Koska porausviiteviivat 18b on tehty uuman 18 sivupintoihin pitkittäisuuntaan, on erittäin helppo porata kiskon liitospulttien reiät 7** jne.
Kuormatangon 15 molemmat päät on kannatettu tapeilla 29 ja 39, jotka on kannatettu vastaavasti molemmissa päis-30 sä kehyksillä vastaavasti 20 ja 35, kuten aikaisemmin on mainittu. Tämä asennus aikaansaa erittäin suuren vastuksen kuljetustavaran massavoimaa vastaan, joka aiheutuu äkillisestä pysäytyksestä ja myöskin taivutusmomenttia vastaan, joka kohdistuu tappeihin 29 ja 39, johtuen kulje-35 tuskuormasta kiskon kaltevan osan kohdalla.
Kuljetustavaran ripustamisen tapauksessa ripustimella tämä on liitetty kuormatankoon 15 ja kannatettu sillä kuu- 9 78885 lalaakerin välityksellä. Tässä tapauksessa tapit 29 ja 39 toimivat kuten molemmista päistä kannatetut palkit ja siten voivat ylläpitää riittävän lujuuden jopa jyrkkää kaarrosta vastaan ja ohjausrullien 27 ja 38 pintapaine piene-5 nee huomattavasti ja niiden kestoaika pitenee.
Viitaten nyt kuvioon 14, joka on leikkauskuva pääosasta kuljetustavaran pitolaitteen kannattamiseksi pallolaa-kerin välityksellä, kuljetustavaran pitolaite 16, kuten nostotalja tai nostokone on kannatettu riippuvassa tilassa 10 riippuliitäntätapilla 81 pallolaakerin 80 välityksellä, joka on liitetty kuljetustavaran pitolaitteeseen, joka riippuu kuormatangon 15 osasta. Tämän rakenteen mukaan kuljetustavaran noston tapauksessa nostokoneella tai sen tapaisella ja sitä kuljetettaessa, vaikkapa keskipakovoi-15 man aiheuttama ylenmääräinen sivuttainen kuormitus vaikuttaa nostokoneeseen ja kuljetustavaraan kuljetettaessa kaarevalla kisko-osalla, kuormitus voidaan vaimentaa pallo-laakerilla 80, joka on liitetty kuormatankoon 15, niin ettei mitään kohtuutonta kuormitusta kohdistu ohjausrulliin, 20 pyörään, kiskoon, kuormatankoon, liitostappiin jne. Seurauksena, nämä elimet estetään deformoitumasta tai vahingoittumasta ja taataan tasainen ja vakaa kulku vieläpä kaarevilla kiskon osilla.
Nyt viitataan menetelmään tämän keksinnön mukaisen 25 kuljettimen irrottamiseksi kiskosta. Kuten on esitetty kuvioissa 15-18, kiskon 12 alaosan osaan on tehty lovettu osa 90, jonka koko sallii siirtimen alaosan päästä siitä ulos poikittain kiskoon 12 nähden. Lovetussa osassa 90 kiskon kappale 91, joka vastaa lovettua osaa 90, on kiin-30 nitetty pulteilla 93 asennuslevyyn 92, joka on kiinnitetty uuman 18 toiseen sivuun lovetun osan 90 kohdalle. Tämän rakenteen mukaan, kun käyttösiirrin 13 ja käytettävä siir-rin 14 on irrotettava kiskosta, ensin kiskon kappale 91 irrotetaan kiskosta 12, sitten käyttösiirrin ja käytettävä 35 siirrin niiden kuljetustavaran pitolaitteesta 16, kuten sähkökäyttöisestä nostotaljasta tai nostokoneesta ja kuor-matangosta 15 irrotuksen jälkeen saatetaan peräkkäin kis- 10 78885 kon 12 lovetun osan 90 kohdalle ja siirrintä, joka nyt on sijoitettu tähän aseinaan, siirretään sivuttain, millä käyt-tösiirrin 13 ja käytettävä siirrin 1*J voidaan irrottaa kiskosta 12. Siirtimet 13 ja 14 voidaan sijoittaa kiskoon 5 12 toimintojen mukaan, jotka ovat vastakkaisia kuin juuri selitetty toiminta.
Teollinen hyväksikäyttö Tämän keksinnön mukainen kattokuljetin on laajasti 10 käytettävissä erilaisissa pakoissa, joissa tarvitaan tavaroiden kuljetusta, esimerkiksi konepajoissa, teräsvali-moissa, elintarviketehtaissa, sanomalehtitoimistoissa ja sairaaloissa.

Claims (1)

11 78885 Kattokuljetin, johon kuuluu yksikiskoinen rata, joka käsittää i-kiskon (12); käyttösiirrin ja käytettävä siirrin (13, 14), jotka on 5 sovitettu kulkemaan yksikiskoista rataa pitkin kumpikin yhden lieriömäisen pyörän (22, 36) välityksellä, joka on tehty kumista tai muovista; kuormatanko (15), joka on kannatettu molemmista päistään kääntyvästi pystysuorien tappien (29, 39) välityksellä, jot-10 ka on kiinnitetty vastakkaisista päistään käyttösiirtimen ja käytettävän siirtimen kehyksiin (20); ohjausrullat (26, 27, 37, 3Θ) kummassakin siirtimessä (13, 14), jolloin ohjausrullat on sovitettu koskettamaan I-kiskon ylä- ja alalaippoja pyörien edessä ja takana; 15 voimansiirtolaite (31, 32) käyttösiirtimen pyörän akselin kytkemiseksi moottoriin (30) hammashihnan (33) välityksellä; kokoomakiskot (40), jotka on sovitettu pystysuorasti ja kannatettu yksikiskoisen radan sivupinnan välityksellä; sekä kollektorit (57), jotka on kiinnitetty käytettävän siir-20 timen kehykseen, jolloin kollektorit ovat elastisessa kosketuksessa kokoomakiskojen liukukosketuspintojen kanssa, tunnettu siitä, että yksikiskoisen radan I-kiskon (12) ylä- ja alalaipoissa on ulkonemia (17), jotka muodostavat syvennyksiä kiskon molem-25 millä puolilla ja on sovitettu koskettamaan kiskonripustus-välineitä (60) tai kokoomakiskonkannatusvälineitä (42), jotka on kiinnitetty syvennyksiin, ja että I-kiskon (12) uuman (18) sivupinnoissa on syvennykset (18a) kiskonliitoslevyjä (70) varten.
FI844735A 1983-08-01 1984-11-30 Taktransportoer. FI78885C (fi)

Applications Claiming Priority (2)

Application Number Priority Date Filing Date Title
JP8300249 1983-08-01
PCT/JP1983/000249 WO1985000579A1 (en) 1983-08-01 1983-08-01 Overhead travelling crane

Publications (4)

Publication Number Publication Date
FI844735A0 FI844735A0 (fi) 1984-11-30
FI844735L FI844735L (fi) 1985-02-02
FI78885B FI78885B (fi) 1989-06-30
FI78885C true FI78885C (fi) 1989-10-10

Family

ID=13790026

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
FI844735A FI78885C (fi) 1983-08-01 1984-11-30 Taktransportoer.

Country Status (6)

Country Link
EP (1) EP0151641B1 (fi)
AU (1) AU546736B2 (fi)
DE (1) DE3378205D1 (fi)
FI (1) FI78885C (fi)
NO (1) NO164163C (fi)
WO (1) WO1985000579A1 (fi)

Families Citing this family (16)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
DE3533835C1 (de) * 1985-09-23 1986-11-27 Seiwert Stahl- und Apparatebau GmbH, 6638 Dillingen Tragsystem für Elektro-Hängebahnen
DE3820953A1 (de) * 1988-06-16 1989-12-28 Mannesmann Ag Einrichtung zum steuern eines krans
DE4436520C1 (de) * 1994-10-13 1995-09-07 Wampfler Gmbh Wagen zum Aufhängen und Verfahren an einer Schiene
US6520303B1 (en) * 1999-03-12 2003-02-18 Bombardier Transporation Gmbh Power rail and guidebeam assembly for a vehicle transportation system
GB0400955D0 (en) * 2004-01-16 2004-02-18 Insul 8 Ltd A track system
CN102452609A (zh) * 2010-10-21 2012-05-16 黄石市天畅输送机械有限公司 工字钢自行小车活动式取电装置
CN103318056B (zh) * 2012-03-19 2015-08-12 松下电器产业株式会社 滑接导线用托架
JP2014191964A (ja) * 2013-03-27 2014-10-06 Panasonic Corp 絶縁トロリー用接続装置
JP6337528B2 (ja) * 2014-03-10 2018-06-06 村田機械株式会社 走行車輪の劣化検出方法と検出システム、及び走行台車
CN103910284B (zh) * 2014-04-18 2016-02-17 黎志春 一种天车自动套链条装置
CN108609027A (zh) * 2017-12-20 2018-10-02 南京理工大学 一种用于直轨或圆弧轨道的电动小车装置
CN108190423A (zh) * 2018-01-23 2018-06-22 北京首钢建设集团有限公司 皮带系统自动清料机
CN110240064B (zh) * 2019-06-28 2020-10-20 威马汽车科技集团有限公司 一种用于新能源汽车的氢电池模组
CN110834899B (zh) * 2019-11-21 2021-08-06 泉州台商投资区明云机械有限公司 一种轨道输送架
EP4267509A1 (en) * 2020-12-28 2023-11-01 Ashir Vaish A novel load transportation system
CN113954699A (zh) * 2021-11-30 2022-01-21 中铁二院工程集团有限责任公司 一种变截面汇流排的刚柔过渡系统

Family Cites Families (15)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
FR1072538A (fr) * 1952-12-18 1954-09-14 Franc Et Sa Voies suspendues et véhicules adaptés pour se déplacer sur ces voies pour les transports urbains
US3092039A (en) * 1958-07-28 1963-06-04 Gen Steel Ind Inc Suspended railway systems
BE743833A (fi) * 1969-12-30 1970-05-28
DE2236509C3 (de) * 1972-07-25 1983-11-24 Thyssen Aufzüge GmbH, 7303 Neuhausen Laufkatze für Einschienen-Hängebahnen
DE2545907C3 (de) * 1975-10-14 1983-11-17 Mannesmann AG, 4000 Düsseldorf Förderbahn mit an einer Schiene geführten Katze
FR2333090A1 (fr) * 1975-11-27 1977-06-24 Tourtellier Sa Ets Dispositif d'ouverture d'un rail tubulaire de voie suspendue
FR2387149A1 (fr) * 1977-04-15 1978-11-10 Tourtellier Sa Ets Dispositif de manutention en particulier voie suspendue
DE2728881C2 (de) * 1977-06-27 1979-08-23 Ralfs Gmbh, 7346 Wiesensteig Fahrwagen für den einschienigen Transport von Gütern
US4171670A (en) * 1977-09-22 1979-10-23 H. Arnold Seed Overhead rail transportation systems
GB2067490B (en) * 1980-01-09 1983-10-05 Carrier Drysys Ltd Tracked conveyors driven by stepping motors
DE3019301C2 (de) * 1980-05-21 1982-06-24 R. Stahl Gmbh & Co, 7000 Stuttgart Freitragende Laufschiene für Einschienen-Hängebahnen
DE3030929C2 (de) * 1980-08-16 1983-01-05 Mannesmann AG, 4000 Düsseldorf Laufkatze
JPS57131687A (en) * 1981-02-06 1982-08-14 Tsubakimoto Chain Co Overhead travelling conveyor
JPS5839953Y2 (ja) * 1981-02-17 1983-09-08 株式会社椿本チエイン モノレ−ル装置
FR2508949A1 (fr) * 1981-07-01 1983-01-07 Tourtellier Sa Ets Monorail

Also Published As

Publication number Publication date
FI78885B (fi) 1989-06-30
FI844735A0 (fi) 1984-11-30
NO164163B (no) 1990-05-28
NO164163C (no) 1990-09-05
DE3378205D1 (en) 1988-11-17
FI844735L (fi) 1985-02-02
EP0151641B1 (en) 1988-10-12
AU2444184A (en) 1985-02-07
AU546736B2 (en) 1985-09-19
NO844507L (no) 1985-02-14
EP0151641A1 (en) 1985-08-21
WO1985000579A1 (en) 1985-02-14
EP0151641A4 (en) 1985-12-11

Similar Documents

Publication Publication Date Title
FI78885C (fi) Taktransportoer.
US4480157A (en) Overhead running carrier
FI76541B (fi) Lyftmaskineri.
JPH09208026A (ja) ローラーユニット
JP3589594B2 (ja) 自動車製造ライン用フリクション駆動式トロリーコンベヤ
KR880008931A (ko) 컨베이어 레일
CA2010459C (en) Electric overhead trolley system
WO2023284180A1 (zh) 巡检机器人行走装置及其巡检机器人系统
EP1301422B1 (en) Slide rail device for a conveyor
US6346057B1 (en) Belt tensioning device
JP2909552B2 (ja) 自己推進トロリおよび支持軌道構造体
JPS6151483A (ja) 電気式天井トロリコンベア
EP0020148A1 (en) Improvements relating to bucket type elevators and conveyors
US5839371A (en) Mono- or twin-rail overhead chain conveyor
KR890002370B1 (ko) 천정 주행 반송 장치
CN113690798B (zh) 一种电缆滑车组件
JP3324306B2 (ja) レール装置
RU2167092C1 (ru) Каретка подвесного конвейера
US5027943A (en) Belt conveyor
CN112048756A (zh) 一种运输结构及工件的处理系统
CN115362117A (zh) 用于固定电梯设备的驱动器的固定装置
CN216612703U (zh) 一种改进非标悬挂模锻链输送设备
US2714442A (en) Trolley structure for conveyors
CN218025023U (zh) 一种圆柱销传动单轨吊车驱动装置
CN215665549U (zh) 一种便于安装定位的空中摩擦线

Legal Events

Date Code Title Description
MM Patent lapsed
MM Patent lapsed

Owner name: TSUBAKIMOTO CHAIN CO.